PDA

View Full Version : Αστρολογία Αστρολόγοι κι Αναγνωστικό κοινό

Τίνα Ζαχαριάδου
17-05-2012, 04:16 PM
Όσοι διαβάζετε το blog μου, κανονικά σήμερα θα περιμένατε από εμένα να γράψω τις σημερινές επιρροές και τάσεις της ημέρας. Μιας και σήμερα η Σελήνη στον Κριό δεν σκοπεύει να σχηματίσει καμία όψη, αντί να σας περιγράψω τη Σελήνη του Κριού σκέφτηκα να γράψω για τις «απαιτήσεις» τις δικές σας ως αναγνωστικό κοινό της αστρολογίας και γι αυτά που εμείς προσφέρουμε ή όχι. Ως αφορμή στάθηκε η αγανάκτηση μιας κοπέλας που δικαιολογημένα ρώτησε «πότε κάποιος από εμάς θα μεταφέρει μια καλή είδηση (αστρολογική) ώστε να πειστούμε όλοι πως το σύμπαν μας αγαπά» αλλά και μιας άλλης κοπέλας που ρώτησε γιατί δεν «πέφτουμε μέσα» στις ημερήσιες προβλέψεις μας (ήμαρτον δηλαδή).

Το άρθρο μεταφέρθηκε εδώ
Αστρολογία Αστρολόγοι κι Αναγνωστικό κοινό - Αστρολογία ωροσκόπιο προβλέψεις ζώδια (http://www.myhoroscope.gr/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%C E%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%C E%B9%CE%BA/)

laparisienne
17-05-2012, 05:26 PM
Kαι απλώς επαναλαμβάνω :"Τιμή μου να σας διαβάζω!"...:)

SAGIVI
17-05-2012, 11:11 PM
Tινα σ ευχαριστουμε για το αρθρο και κυριως για τις αποψεις σου πανω σ αυτο το θεμα.

Παρεμπιπτοντως, μηπως υπαρχει καποιο προβλημα με το "λαικ", που επρεπε να υπαρχει κατω απο το αρθρο, γιατι δεν το βρισκω?:)

ScP
18-05-2012, 12:02 AM
Το κείμενο είναι σωστό σε γενικές γραμμές. Μαζί Τίνα το έχουμε συζητήσει πάμπολλες φορές το θέμα, αλλά τις προτάσεις σου δεν βλέπω. Φυσικά περνούν μηνύματα που όποιος διαβάσει τα διακρίνει αλλά ως πρακτικός άνθρωπος θα ήθελα να δω μερικές προτάσεις και λεκτικό "καυτηριασμό".

Το διαδίκτυο δεν έφερε κορεσμό στην αστρολογία. Η κακή χρήση του απομάκρυνε τους ανθρώπους από την αστρολογία. Ποιος όμως κάνει κακή χρήση του διαδικτύου; Ο επαγγελματίας. Είτε αυτός είναι επιχειρηματίας είτε αστρολόγος. Φυσικά δεν θα πάρουμε τη σβάρνα και θα τα ισοπεδώσουμε όλα και όλους.

Ο επιχειρηματίας θέλει να βγάλει χρήματα. Ο αστρολόγος θέλει επίσης να βγάλει χρήματα. Είναι μεμπτό αυτό; Όχι δεν είναι. Αυτοί όμως οι άνθρωποι, οφείλουν να γνωρίζουν ότι καλούνται να διαχειριστούν ευαίσθητες ισορροπίες. Και εδώ έρχεται και μπαίνει στο τραπέζι Θέμα Συνείδησης.

Το θέμα είναι τεράστιο και χρίζει κοινωνιολογικής μελέτης. Δεν μπορώ να γράψω πολλά αλλά εάν η συζήτηση είναι γόνιμη και όχι αφοριστική θα επανέλθω.

Θέτω μόνο μερικά ερωτήματα και τα θέτω εκ των έσω γιατί είμαι στο χώρο από νιάνιαρο.
1. Ο Χρήστος Ντούβλης, σεβαστός στο χώρο και πολύ εύστροφος άνθρωπος είχε πει κάποτε σε μια τηλεοπτική εκπομπή: "Αν ο συμβουλευόμενός μου δεν ακούσει αυτό που έχει ανάγκη να ακούσει θα πάει στον διπλανό αστρολόγο που θα του το πει". Με απλά λόγια τα θέλει ο πωπός του, να αδειάσει το πορτοφόλι του.
Τι σημαίνει αυτό;

2. Γιατί οι παλαιότεροι αστρολόγοι που αναγκαστικά για να βιοποριστούν πρέπει να γράψουν γενικές προγνώσεις προτρέπουν και τους μαθητές τους να κάνουν το ίδιο;

3. Γιατί οι παλαιότεροι αστρολόγοι δεν βάζουν έναν όρο στον επιχειρηματία ότι θα δημοσιεύεις στο μέσο σου πάντα μια σημείωση ότι αυτά που γράφουμε είναι γενικά;

4. Γιατί οι παλαιότεροι αστρολόγοι γράφουν άρθρα του σωρού, συνήθως συρραφές από βιβλία ή από ελληνικά ή ξενόγλωσσα σάιτ που δεν έχουν πραγματικά να προσφέρουν κάτι νέο; Κάτι σαν τις αγελάδες που αναμασούν συνέχεια το χορτάρι;

Πρέπει όμως να σταματήσω με τα γιατί και να κάνω μια μικρή τοποθέτηση. Πιστεύω ότι η αστρολογία δεν νοσεί αλλά νοσούν οι εκπρόσωποί της. Εμείς οι άνθρωποι επιβάλλεται να λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ κάποιες φορές και όχι να κάνουμε συνεχώς αντιμετάθεση ευθυνών.

Μας ξεβρακώνουν κάποιοι πολιτικοί και πάμε και τους ξαναψηφίζουμε. Παίζουν με την νοημοσύνη μας ή και με τα συναισθήματά μας κάποιοι αστρολόγοι και συνεχίζουμε να τους διαβάζουμε.

Ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Τίνα Ζαχαριάδου
18-05-2012, 01:39 AM
laparisienne δική μου η τιμή, σ' ευχαριστώ πολύ και φυσικά την Έφη που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει το like :lol:.

Σωκράτη πραγματικά με στεναχωρείς. Πάντα βρίσκεις να πεις για τους αστρολόγους ενώ οι αναγνώστες μας είναι άμοιροι ευθυνών; Τα βάζεις με τους επαγγελματίες όταν γνωρίζεις πολύ καλά πως όσοι δουλεύουν πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς και όχι να ζητιανεύουν. Ο κορεσμός ήρθε γιατί προκειμένου να προβληθούμε, όλοι σχεδόν οι αστρολόγοι έχουμε κι από ένα μπλογκ αφού οι τσέπες μας δεν αντέχουν να πληρώσουν τα χρήματα που ζητούν για διαφημίσεις τα περιοδικά.

Ολοσέλιδη διαφήμιση σε περιοδικό πριν από 2 χρόνια ήθελε 500 ευρώ. Τώρα βέβαια λόγω κρίσης δεν ξέρω πόσο έχουν παει, αλλά και 200 να είναι μην τρελαθούμε κιόλας εκεί που έχουν φτάσει οι μισθοί :cry:. Και δεν ξέρω τι χρήματα ζητούν τα σάιτ για να βάλουν διαφημίσεις. Ετσι, κάθε μέρα ξεφυτρώνει κι από ένα μπλογκ αφενός για να μπορεί ο καθένας να γράφει ότι του κάνει κέφι, αφετέρου για να διαφημιστεί κι όσο πληθαίνουν και πάνε, μαζεύονται και τα σκάρτα εμπορεύματα.

Και δεν φτάνει που πρέπει να γνωρίζουμε καλή αστρολογία πρέπει ν' αρθρογραφούμε και καλά γιατί αν κάποιος έχει κι αυτό το ταλέντο άνετα καλύπτει τα κενά του. Με ρωτά κανείς τι τραβάω για να γράψω ένα άρθρο που είμαι δυσλεκτική; γράφω, γράφω και ψάχνω να βρω τις συλλαβές και τις λέξεις που είχα στο μυαλο μου αλλά δεν υπάρχουν στο κείμενο μου, χώρια δε τα ορθογραφικά λάθη που πρέπει να διορθώνω, αυτό το υποσυνείδητο 100 φορές πρέπει να το γράψω για να το πετύχω.

Δεν είναι μόνο οι αστρολόγοι στη χώρα μας που καλούνται να διαχειριστούν ευαίσθητες ισορροπίες και σ' άλλα επαγγέλματα συμβαίνει αυτό. Η συνείδηση και το φιλότιμο δεν πάει πακέτο με την αστρολογία αλλά με τον άνθρωπο. Το λάθος μας Σωκράτη δεν είναι ότι δεν λέμε όχι στον επιχειρηματία αλλά ότι κάποιοι από εμάς αποφασίσαμε να κάνουμε επάγγελμα αυτό που αγαπάμε πραγματικά όταν θα έπρεπε να το είχαμε ως χόμπυ αφού οι συνθήκες δεν ευνοούν την αστρολογία ως επάγγελμα (βασικά τώρα δεν ευνοείται κανένα επάγγελμα αλλά λέμε τώρα).

Οι παλιότεροι προτρέπουν τους μαθητές τους να γράφουν προβλέψεις γιατί οι προβλέψεις είναι το δόλωμα και το γνωρίζουμε όλοι. Όροι σε επιχειρηματίες δεν μπορούν να μπουν και το ξέρεις καλά. Είναι σαν μου λες ότι θα πας να εργαστείς σε χασάπικο και θα πεις του αφεντικού ότι δεν κόβεις κιμά για να μην σου πάρει το χέρι η μηχανή του κιμά. Σιγά να μη σε κρατήσει αφού στην ουρά περιμένουν τόσοι άλλοι που δεν έχουν να φάνε, με τις κλωτσιές έχεις φύγει και συ και οι όροι σου.

Εγώ όμως έχω άλλη ερώτηση, εσύ που είσαι στο χώρο τόσα χρόνια και διατηρείς δικό σου σάιτ, είδες τα μέλη σου να μην ζητούν τις προβλέψεις; Πόσες φορές έχουμε πει στο φόρουμ ότι δεν κανουμε προσωπικές προβλέψεις; πόσες φορές έχουμε "μαλώσει" τα μέλη; πόσα φόρουμ έχεις κλείσει; πόσες φορές έχουμε μιλήσει για τις προβλέψεις και έχουμε εξηγήσει στα μέλη τι συμβαίνει; αλλά δεν θέλουν να το καταλάβουν κι ύστερα εμείς είμαστε οι ασυνείδητοι που δίνουμε στο κοινό αυτό που θέλει.

Γι αυτό είπα πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Αυτός που πραγματικά είναι στη μέση είναι ο αστρολόγος, από την μια πλευρά βρίσκεται ο επιχειρηματίας να πιέζει για τα δικά του κι από την άλλη πλευρά βρίσκεται το κοινό που θέλει να διαβάζει τα δικά του, τα οποία βεβαίως συμφωνούν με του επιχειρηματία.

Και εσύ επιμένεις πως φταίνε οι αστρολόγοι, όχι Σωκράτη μου, δεν φταίνε οι αστρολόγοι αλλά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης γιατί αν χρειαζόταν να ταίσω τα παιδάκια μου απ΄ την αστρολογία τότε κι εγώ θα έγραφα παπάδες, ημερήσιες θέλεις, εσώρουχα για τα ζώδια, μανό σε 12 αποχρώσεις και ψεύτικα νύχια για όλα τα ζώδια, για μαλλιά σε 12 ζωδιακές αποχρώσεις θέλεις κι αν δεν μου έβγαιναν 12 θα έφτιαχνα δική μου απόχρωση, καρμική θέλεις; απ' όλα έχει ο μπαξές ή βεβαίως ......θα αλλάζα επάγγελμα.

Και ναι, προτάσεις δεν έχω, έχεις δίκιο, γιατί πολύ απλά δεν είμαι σε θέση να κρίνω κανέναν. Έχω χρέος να πω στον κόσμο τι είναι η αστρολογία και σε τι βοηθά κι από εκεί και πέρα ο καθένας ας καταλάβει ότι θέλει να καταλάβει. Όσον αφορά τη δική μου συνείδηση είμαι εντάξει, ποτέ μου δεν κορόιδεψα κανέναν, ποτέ μου δεν αντέγραψα άρθρο κανενός, από εκεί και πέρα όμως φτύνω τον κόρφο μου, μην τύχει και πεινάσω εγώ και η οικογένεια μου γιατί θα πρέπει να αφήσω την αστρολογία κι άντε να βρω δουλειά στις μέρες μας :p

ScP
18-05-2012, 02:04 AM
Εάν για τους αστρολόγους και τους "αστρολόγους" Τίνα μου είχαν να πουν και άλλοι, ανοιχτά και όχι κρυφίως όπως γνωρίζουμε, αυτό που σκέφτονται τώρα δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το χάλι.

Έγραψα ότι ο επαγγελματίας πρέπει να αμείβεται
Έγραψα ότι δεν θα πάρουμε μια σβάρνα να ισοπεδώσουμε τα πάντα (εννοώ όλους τους επαγγελματίες)
Έγραψα ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο αστρολόγος στον βωμό του κέρδους δεν πρέπει να θυσιάσει τα πάντα. Έχει μεγάλη δύναμη και μπορεί να ασκήσει βέτο στην όλη εμπορευματοποίηση που τον πιέζουν να ακολουθήσει τα μέσα. Πέσμου ότι ο Κώστας Λεφάκης δεν έχει τη δύναμη να "αναγκάσει" τα μέσα που γράφει να βάζουν μια σημείωση ότι οι προβλέψεις είναι γενικότητες;

Η Εβίτα πώς το έκανε στις εκπομπές της; Γιατί να μη το κάνουν όλοι;

Αυτά θα έπρεπε να σε χαροιποιούν και όχι να σε στεναχωρούν. Είναι καθαρές και έντιμες συμπεριφορές.

Παρεμπιπτόντως οι διαφημίσεις στοίχιζαν 900 ευρώ (ολοσέλιδες) κι αν το αστρολόγος - πελάτης του περιοδικού ήταν συνεπής ή έπαιρνε ένα καλό πακέτο η τιμή μπορούσε να κατέβει ακόμα και στα 600 ευρώ.
Τόσο χρήμα που διακινήθηκε από τους άπορους αστρολόγους σε διαφημιστική προβολή τα τελευταία 10 χρόνια δεν διακινήθηκε ούτε από την Cosmote. :p

Δεν επανέρχομαι γιατί απομονώνεις λέξεις μου χωρίς να με διαβάζεις

:love:

katiakiss
18-05-2012, 04:42 AM
Σας διάβασα με προσοχή και με έπιασε μια θλίψη. Τζάμπα αναλώνεστε παιδιά. Το ανθρώπινο είδος είναι μια ανίατη περίπτωση. Το να απολέσουμε το μέτρο της ποιότητας είναι το πιο εύκολο από όλα. Ακόμα πιο εύκολο στην αστρολογία που υπόσχεται την πρόβλεψη των μελλούμενων. Γιατί κακά τα ψέματα, αν κάποιος θέλει μόνο αυτογνωσία, μπορεί να κάνει και ψυχανάλυση . Δεν χρειάζεται να διαβάζει αστρολογία. Όμως ο κόσμος έχει ανασφάλειες και αυτές προσπαθεί να τιθασεύσει ή να παρηγορήσει , σαν τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του.
Εμείς μπορεί να γελάμε ή και να αγανακτούμε, αλλά σε κάποιους κάνει καλό να περιμένουν τον Δία στο ζώδιό τους για να νιώσουν ότι κάτι καλό τους επιφυλάσσει το αύριο. Είναι μια παρηγοριά.

Πράγματι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Κατανοώ απόλυτα την αγανάκτηση της Τίνας, κατανοώ απόλυτα τις ενστάσεις του Σωκράτη, αλλά θα θέσω ένα υποθετικό ερώτημα. Αν αύριο το πρωί σταματήσουν οι ανόητες προβλέψεις και τα επιπόλαια άρθρα, ο κόσμος θα αρχίσει να διαβάζει ότι ποιοτικό και φιλότιμο , σαν προσπάθεια, του προσφέρει ο κάθε αστρολόγος; Όχι! Θα αφιερώσει λίγο χρόνο παραπάνω στο facebook και στην τηλεόραση γιατί θα βαριέται και δεν θα τον αφορά.

Δυστυχώς, όσοι ενδιαφέρονται για το κάτι παραπάνω θα το βρουν και ξέρουν να ξεχωρίζουν τι είναι καλό και τι όχι, αλλά οι υπόλοιποι δεν ενδιαφέρονται καν. Θέλουν προβλεψούλα και κανένα άρθρο με τις 10 συμβουλές για τον ιδανικό σύντροφο.

Οι ασυνείδητοι αστρολόγοι και τα επιπόλαια άρθρα, απευθύνονται σε όσους έτσι κι αλλιώς δεν ενδιαφέρονται για κάτι άλλο πέρα από την επιφάνεια. Αν είχαν κάποιον να τους λέει κάθε μέρα τι θα γίνει αύριο, δεν θα διάβαζαν τίποτα. Εκείνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται, έχουν γνώμη και κρίση.

Σας πάω ότι στοίχημα θέλετε ότι αυτή η συζήτηση δεν θα καταλήξει ποτέ σε κάποιο χρήσιμο αποτέλεσμα.

Σε μεγάλο βάθος και σε μεγάλο ύψος, πάνε οι άνθρωποι που μπορούν. Οι υπόλοιποι πλατσουρίζουν χαρούμενα στα ρηχά και κανείς δεν μπορεί να τους απαγορεύσει να συνδυάσουν την παραλία με το καρπούζι, ακόμα κι αν είναι μάπα. Τους αρέσει...:(

Τίνα Ζαχαριάδου
18-05-2012, 11:35 AM
Ώστε δεν επανέρχεσαι γιατί δεν σε διαβάζω; έχε χάρη που σ' αγαπάω....μην επανέρθεις άσε να αλωνίζω μόνη και να γράφω ότι θέλω :lol:.

Ο επαγγελματίας για να πληρωθεί ξέρεις ότι πρέπει να γράψει προβλέψεις και συμβουλές για το "καρμικό ταίρι" διαφορετικά δεν θα πληρωθεί.

Δεν είπα ότι τσουβάλιασες όλους τους αστρολόγους, είπα ότι δίνεις άφεση αμαρτιών στο αναγνωστικό κοινό κι είσαι αυστηρός με τους επαγγελματίες.

Δεν συμφωνώ πως ο αστρολόγος έχει μεγάλη δύναμη κι ότι μπορεί ν' ακήσει βέτο, διότι πήξαμε στους αστρολόγους. Προχτές μαζί συζητούσαμε και λέγαμε πως ξεφυτρώνουν διαρκώς αστρολόγοι, βάλε κι αυτούς που δηλώνουν αστρολόγοι και ρίχνουν τα χαρτιά ή "διαβάζουν" καμιά πατούσα και κλείσαμε κι από εκεί. Ποιον θα προσλάβει ο επιχειρηματίας, εσένα με την ποιότητα ή αυτόν που θα του φέρει περισσότερα κλικαρίσματα; Αν ήμουν επιχειρηματίας τα κλικαρίσματα θα επέλεγα, το λέω με ευθαρσώς.

Δεν ξέρω τι κάνει ο Λεφάκης και δεν με ενδιαφέρει γιατί τα λεφτά του Λεφάκη, της Πατέρα και όλων των αστρολόγων που μεσουράνησαν τα προηγούμενα χρόνια στην τηλέοραση και στο χώρο γενικότερα, 20 αστρολόγοι να μαζευτούμε δεν τα βγάζουμε.

Για την Εβίτα έχεις δίκιο κι είμαι πολύ περήφανη για εκείνη, ωστόσο δεν την είδα ποτέ να βγάλει τα χρήματα του Λεφάκη ή του Ψ Λεφάκη :p.

Όσο για τις διαφημίσεις ...για ποιες εποχές μιλάς ρε Σωκράτη; αυτές πέρασαν ανεπιστρεπτί. Υπήρξε μια χρυσή περίοδος, παρήλθε κι αυτή όμως. Για σημερινά δεδομένα μιλώ και σ' αυτό δεν έχει συμβάλλει μόνο η οικονομική κρίση αλλά και το διαδίκτυο. Παρεμπιπτόντως εγώ προσωπικά περισσότερα ραντεβού είχα πριν ξεκινήσω το ίντερνετ παρά μετά. Αυτό κάτι λέει αλλά μην απαντήσεις γιατί δεν επανέρχεσαι, το είπαμε αυτό...:lol:

Κατιούλα έχεις απόλυτο δίκιο, αν αύριο το πρωί εξαφανιστεί η ποσότητα, "πέθανε" η αστρολογία μείναμε τρεις κι ο κούκος, όχι ότι με χαλάει αλλά ο κόσμος ακριβώς όπως το έγραψες, θα δει λίγη τηλέοραση παραπάνω θα μείνει περισσότερο χρόνο στο face κι αυτό είναι. Τουλάχιστον με τα εμπορικά άρθρα όλο και κάτι θα διαβαστεί κι από την ποιότητα.

Συμφωνώ πως η ποιότητα αναγνωρίζεται από τους πιο προχωρημένους και ψαγμένους όμως. Λίγοι ενδιαφέρονται γι αυτή και βεβαίως πρέπει να υπάρχει ΚΑΙ η ποσότητα γιατί το κοινό είναι μεγάλο κι έχει πολλές και διαφορετικές απαιτήσεις οι οποίες πρέπει να καλύπτονται.

Η έντονη δυσαρέσκεια μου δεν σχετίζεται με το κοινό που θέλει την πρόβλεψη ούτε με τους αστρολόγους που δίνουν στο κοινό αυτό που θέλει. Σχετίζεται με ανθρώπους που το παίζουν δήθεν ποιοτικοί αλλά δεν καταλαβαίνουν γρι από αστρολογία κι αυτό το έχουμε δει έντονα στο ίντρενετ. 15 χρόνια πηγαίνω στο ίδιο κομμωτήριο και 15 χρόνια με ρωτούν τα κορίτσια "πόσο ταιριάζει ο Κριός με τον Ταύρο" ή "Τίνα, τι θα κάνουν το καλοκαίρι οι Τοξότες. Δεν τις ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο, είναι δικαίωμα τους. "Εδώ" τρώω τη φρίκη στο διαδίκτυο, όχι στην καθημερινή μου ζωή που ειδικά στην περιοχή μου δεν ασχολείται πολύς κόσμος με την αστρολογία.

Ακούν αστρολογία και με ρωτούν πόση ώρα ρίχνω τα χαρτιά :cry: αλλα΄δε βαριέσαι, συνήθισα και δεν με πειράζει. Το διαδίκτυο όμως έχει μεγάλη δύναμη και παρ' όλα αυτά αστρολόγοι και κοινό δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τη χρυσή τομή. Άμεσα δεν πιστεύω πως θ' αλλάξει η κατάσταση ή γενικότερα ότι μπορεί ν' αλλάξει κάτι στον χώρο, οπότε καλα΄θα κάνω να τρώω τη δυσαρέσκεια μου και να μην πολυασχολούμαι.

Βασιλης Παπαδολιας
18-05-2012, 03:15 PM
Προσωπικά έχω πει και σε άλλα φόρα ότι κατά τη γνώμη μου όλες αυτές οι συζητήσεις δεν αφορούν το ευρύ κοινό. Δυσκολίες υπάρχουν παγκοσμίως και όχι μόνο στην Ελλάδα. Σήμερα βρήκα μία καταχώρηση που έλεγε ότι τον Ιούλιο του 2011 κόπηκαν από τη Wikipedia όλοι οι αρθρογράφοι που ήταν υπέρ της Αστρολογίας και επιδίωκαν να αλλάξει το περιεχόμενο της καταχώρησης Astrology στη σελίδα της. Δεν διεκδικούμε την αποκλειστικότητα των προβλημάτων. Ας συγκεντρώσουμε την ενέργεια μας σε θετικές προοπτικές. Η πρόβλεψη χωρίς ζώδια κερδίζει σιγά σιγά έδαφος έτσι κι αλλιώς και προσωπικά πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα θεωρείται εξίσου εμπορική με τα ζωδιάκια. Απλά το κοινό πρέπει να παιδευτεί να τη διαβάζει και να την αναγνωρίζει. Όλα θα γίνουν, αρκεί να υπάρχει υπομονή και να μην είμαστε εσωστρεφείς. Η εσωστρέφεια δε βοηθάει κανέναν...

jupiterios
20-05-2012, 10:51 PM
Παρα πολυ ενδιαφερουσα η συζητηση αυτη! Συμφωνω απο λιγο με ολους. Και νομιζω οτι η αληθεια βρισκεται στη μεση και ας ακουγομαι κλισε....

Βασικα οπως το βλεπω εγω το προβλημα εντοπιζεται στην ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ που προσεγγιζεται η αστρολογια τοσο απο το κοινο οσο και απο τους επαγγελματιες.

Οι ερωτησεις τυπου "πες μας πως θα τα πανε οι τοξοτες το καλοκαιρι" ή "θα μου πεσει το λαχειο?" δειχνει λαϊκιστικη σκεψη. Δειχνει οτι στο μυαλο του απλου ανθρωπου η αστρολογια ειναι ταυτισμενη με μαγικες σφαιρες και ξεματιασματα. Δειχνει οτι δεν γνωριζει τι πραγματικα εστι Αστρολογια και ποιες οι δυνατοτητες που μπορει να του προσφερει. Ειτε δειχνει οτι πολυ απλα δεν εχει το καταλληλο πνευματικο υποβαθρο για να ρωτησει κατι πιο συγκεκριμενο και ουσιωδες.

Τι παει να πει "πες μας πως θα τα πανε οι τοξοτες το καλοκαιρι"? Ειναι τοσο αοριστη ερωτηση! Ειναι σα να ρωτας ενα γιατρο "γιατρε μου εχω ενα πονακι εδω κατω. Τι φαρμακο να παρω?" Φυσικα ο γιατρος δεν θα σου απαντησει. Θα σου πει να περασεις απο το ιατρειο του, να κανετε πρωτα καποιες εξετασεις για να μπορεσει μετα να αποφανθει και την καταλληλη θεραπεια. Μπορει το πονακι αυτο να ειναι μια απλη θλαση που περναει με εντριβη με μια αλοιφη, αλλά μπορει να ειναι και κατι χειροτερο που να χρειαστει χειρουργειο. Αλλά αυτο μονο οι εξετασεις στο ιατρειο του θα το δειξουν. Το ιδιο πρεπει να ισχυει και για τους αστρολογους. Αν θες μια εμπεριστατωμενη γνωμη πηγαινε στο γραφειο του για να αφιερωσει μαζι σου καποιο χρονο και να γινει σωστη δουλεια. Αλλιως, να χαμε να λεγαμε!....

Απο την αλλη υπαρχουν και οι επαγγελματιες με λαϊκιστικο προφιλ που συνηθως φερουν περιεργα ονοματα τυπου μανταμ Βουλα, Τουλα, Ορτανς και περιεργους τιτλους τυπου οραματιστρια-αστρολογος-μελλοντολογος.... Οι οποιοι συνηθως κατεχουν εμπειρικες μονο γνωσεις αστρολογιας και εχουν αναλογη πελατεια (ηλικωμενες κυριες που συχναζουν σε κομμωτηρια).

Νομιζω οτι η Αστρολογια πρεπει να ραφιναριστει και να αποτιναξει απο πανω της αυτο το λαϊκιστικο προφιλ. Η προταση μου λοιπον ειναι να υπαρξει μια συνεννοηση μεταξυ των αστρολογων για να προωθηθει το επιστημονικο της προφιλ.

Αυτο βεβαια δεν θα ειναι τοσο εμπορικο. Πολυς κοσμος που θα θελει να ακουσει γενικολογες προβλεψεις, θα αποθαρρυνθει και θα φυγει αν του πεις για μεσοδιαστηματα, ηλιακες επιστροφες και προοδευτικα ωροσκοπια. ΟΜΩΣ αυτους τους πελατες τους θελουμε πραγματικα? Καλυτερα μια μικρη πελατεια που θα εκτιμα πραγματικα τις συμβουλες σου και θα κατανοει αυτο που λες, παρα το μεγαλο τσουρμο που θα θελει να του πεις γενικοτητες τις οποιες την επομενη μερα θα τις εχει κιολας ξεχασει.

Ας γινουν και οι αστρολογοι πιο επιλεκτικοι στην πελατεια τους, ας μην δεχονται να απαντησουν σε ερωτησεις τετοιου τυπου οταν υποπτευονται οτι ο αλλος ερχεται να τους συμβουλευτει οχι απο πραγματικη αναγκη αλλά απο βλαχικη περιεργεια ή για να περασει την ωρα του. Και ας μην δεχονται να εξυπηρετησουν πελατες που αντιμετωπιζουν τον αστρολογο σαν χαρτοριχτρα, να μην εξυπηρετουν πελατες που δεν εχουν το υποβαθρο να κατανοησουν τον τροπο με τον οποιο λειτουργει το αστρολογικο συστημα γνωσης και να μην δεχονται πελατες που δεν εχουν το υποβαθρο να κατανοησουν το γεγονος οτι οι προβλεψεις δεν ειναι βεβαιοτητες αλλα πιθανοτητες και τασεις....

Και φυσικα εναποκειται στους αστρολογους να μεταδωσουν αυτο το υποβαθρο στο πλατυ κοινο. Ειναι κατι που το οφειλουν στην Αστρολογια. Και μπορει να γινει κατορθωτο με μια συντονισμενη προσπαθεια-εκστρατεια. Καποια αρχικα βηματα ηδη εχει προτεινει πιο πανω ο ScP.

Καιρος να ξεχωρισουν τα ξερα απο τα χλωρα και στους επαγγελματιες. Να συσταθει μια επιτροπη που θα περνα απο εξετασεις τους υποψηφιους αστρολογους για να διαπιστωνεται η καταρτιση τους και η ικανοτητα τους, με τους επιτυχοντες να αποκτουν αναγνωριση επαρκειας κατι σαν διπλωμα ή αδεια ασκησεως επαγγελματος.

Ποιοι θα μπουν στον κοπο να τα προχωρησουν ολα αυτα? Και θα μπορεσουν να συμφωνησουν μεταξυ τους οι αστρολογοι ή θα αλληλοτρωγονται? Προσφατα εγιναν καποιες κινησεις, καποια σωματια αλλά περα από το οτι αναρτησαν ενα μπλογκ και διοργανωσαν κανα δυο συνεδρια δεν εγινε τιποτα πιο ουσιαστικο.... Περιοριστηκαν στα ευκολα και στα ανωδυνα....

Τελος, οφειλω να ομολογησω οτι τελευταια οντως παρατηρειται μειωση πελατειας για διαφορους λογους. Ενας κυριος λογος ειναι η τελευταια οικονομικη κριση. Ισως στην Ελλαδα ειναι μικρος ο χωρος και μονο ελαχιστοι μπορουν να επιβιωσουν ασκωντας μονο το επαγγελμα του αστρολογου. Οι υπολοιποι ειτε πρεπει να το ασκουν παραλληλα με κατι αλλο ειτε ευκαιριακα. Υπηρξε καποτε μια χρηση περιοδος οικονομικης ευρρωστιας με τα 090. Αλλα οι υπηρεσιες εκει συνηθως ηταν αμφιβολου εγκυροτητας... Τωρα εχει γυρισει στο ιντερνετ αλλά δεν αποφερει κερδη.... Τι να πω? Τι μπορει να γινει?....

Χρυσάνθη
22-05-2012, 08:14 PM
Συμφωνώ απόλυτα με τον Βασίλη, αυτά δεν αφορούν τον κόσμο, αλλά μιας και διάβασα και έχω 5 πράγματα να πω θα μιλήσω κ γω! (χεχε).

Τώρα αυτά αφορούν όλους τους κλάδους που δεν πληρώνονται όχι μόνο τους αστρολόγους, οι οποίοι γνώριζαν ανέκαθεν ότι η αστρολογία δεν είναι ακριβώς τζόκερ.... ούτε καν δουλειά που εξασφαλίζει μεροκάματο (όπως ίσως σε άλλες πιο ανεπτυγμένες χώρες).

Τουτέστιν δεν αφορά κανέναν εάν οι αστρολόγοι πληρώνονται ή όχι παρά μόνο τους ίδιους τους αστρολόγους. Με αυτό δε θέλω να φανώ ανάλγητη ούτε να πω ελαφρά τη καρδία 'αλλάξτε επάγγελμα' γιατί απλούστατα δεν είναι αυτός ο στόχος μου (όλοι είναι χρήσιμοι στην κοινωνία) . Ίσως αυτό θα έπρεπε να συζητηθεί ιδιωτικά μεταξύ αστρολόγων οι οποίοι θα βρούνε μία λύση ως συνάδελφοι τρόπον τινά, αφενός μεν να βγάλουνε και τίποτα αφετέρου να κρατήσουνε το πολυπόθητο επίπεδο.

Η αστρολογία ήταν κ θα είναι ένα ταμπού για τους περισσότερους και νομίζω εδώ ο έχων τη γνώση πρέπει να διαλέγει αυτόν που θέλει και μπορεί να τον ακούσει. Επίσης δεν είναι το ζητούμενο όταν μπαίνεις στο κομμωτήριο να ξέρουν όλοι κ να σε ρωτάνε ' οι έχοντες τον 5ο οίκο στον τοξότη τώρα πως πάνε??? η σχέση είναι αληθινή και παραμυθένια ή φούμαρα λόγω Ποσειδώνα ???' Διότι ούτε κ εγώ θέλω ο γιατρός μου να μου διδάξει ιατρική , θέλω να μου λύσει το πρόβλημα. Για μένα , για τους αμύητους αρκεί ένα ' τάσεις είναι' και τελείωσε. Εάν η πρόβλεψη βγει σωστή ο πελάτης θα ξανάρθει, δεν είναι απαραίτητο να τον διδάξουμε αστρολογία... ή που μπορεί να μας βοηθήσει... αφού αυτός έχει την ερώτηση , να τον πείσουμε να κάνει εσωτερική διαδρομή μέσω της αστρολογίας είναι .... άστοχο. Και να μου επιτρέψεις εδώ,... θεωρώ ότι πολύ λίγοι έχουν τα εφόδια για κάτι τέτοιο.....

Αυτός που Τίνα μου απευθύνεται σε έναν αστρολόγο ξέρει το θέμα που τον απασχολεί κ είναι στο χέρι σου εάν θα τον δεχτείς. Εάν βαριέσαι να ψάχνεις μόνο τα ερωτικά κ θέλεις και πιο βαθιά πράγματα θα κάνεις έρευνα. Πάντως οι θεμελιώδεις οίκοι κατά την αστρολογία 4 είναι , όχι 13. Και θέματα είναι η ταυτότητα (εγώ) , οι σχέσεις, επαγγελματικά, οικογένεια (και η επίτευξή της θα πω εδώ...). Κλείσαμε.

Ο Σωκράτης απλά ίσως να θέλει να απευθυνθεί στους αστρολόγους όχι γιατί τους δίνει μερίδιο ευθύνης (πιστεύω δεν υπήρχε δόση κριτικής προς κανέναν παρά μόνο συμπεράσματα) αλλά γιατί εκεί είναι το θέμα... εσύ από ότι κατάλαβα δίνεις την ευθύνη στους αναγνώστες ... λάθος. Ξέρεις γιατί??? Γιατί οι μη γνωρίζοντες έχουν κάθε δικαίωμα να μην γνωρίζουν παρά μόνο να πάρουν μερικές απαντήσεις. Δε θα έπρεπε να σε προσβάλει η αμάθεια ούτε να απορείς. Δικό σου θέμα (του επαγγελματία ) πως θα το χειριστεί. Και εδώ δεν υπάρχει καλά καλά ακαδημία Αστρολογίας, για ποια ενότητα μιλάς ή περιμένεις?? Εννοώ ενιαία συμπεριφορά από τους αστρολόγους...αφού αμάν κάνατε να ιδρύσετε έναν σύνδεσμο να γίνει ένα φεστιβάλ .. Αυτά λύνονται μόνο όταν υπάρχει φορέας συνεννόηση και φυσικά σχολή αναγνωρισμένη.

Σχολή δεν υπάρχει καλώς ή κακώς και ίσως να μην υπάρξει διότι έχοντας κ εγώ ένα χόμπυ που είναι πάθος , ως φοιτήτρια κ τώρα ακόμα είχαμε στην επαρχιακή πόλη άκουσον άκουσον 2 ομάδες!! Λες κ ήμαστε εκατομμύρια! Απίστευτο!! Με όλο το σεβασμό, ούτε κ η κοινωνία έχει την απαιτούμενη παιδεία αλλά ούτε κ η αστρολογική κοινότητα. Όχι σαν μονάδες φυσικά (υπάρχουν εξαίρετες) αλλά σαν κοινότητα. Δεν μπορείς να αλλάξεις εσύ τις προσμονές του κόσμου από την αστρολογία, μόνο σε μαζικό επίπεδο θα γινόταν αυτό. Και απορώ γιατί παίρνεις στα σοβαρά τις δηλώσεις από αυτές τις κοπέλες.. Αφού εσύ ξέρεις! Όσο για τον επιχειρηματία, να γνωρίζεις ότι σε όλα τα επαγγέλματα γίνονται παραχωρήσεις δυστυχώς....

Επίσης τι μανία με το καρμικό ταίρι πια??? Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση? Πόσο πολύ τα ενσωματώνεις αυτά και πόσο δεν έχεις αποστασιοποιηθεί ... Ε αφού το θέλει καρμικό! Γράψε εσύ για ταίρια γενικά στην τελική! Γράψε για οικονομικά....αυτήν την εποχή θα έχουν ζήτηση! Γράψε για αλλαγή χώρας ... πιασάρικα θέματα πάντα υπάρχουν κ δε χρειάζεται να ρίξεις την ποιότητα. Το θέμα δεν είναι ο τίτλος Τίνα μου αλλά το περιεχόμενο.

Καλή τύχη σε αυτή σου την αναζήτηση αλλά όταν θυμώνεις με τους αμαθείς ή ημιμαθείς δεν καταλήγεις πουθενά... ειλικρινά το θεωρώ στρατηγικό λάθος και δε θα σου λύσει τα θέματα που θες...

Τίνα Ζαχαριάδου
22-05-2012, 10:05 PM
Χρυσάνθη νομίζω πως επιλεκτικά διάβασες κάποια πράγματα..

Δεν θυμώνω με τους αμαθείς, δεν έχω την απαίτηση να μάθουν όλοι αστρολογία, άλλωστε νομίζω πως ήμουν σαφής ως προς το τι με ενοχλεί.

Η έντονη δυσαρέσκεια μου δεν σχετίζεται με το κοινό που θέλει την πρόβλεψη ούτε με τους αστρολόγους που δίνουν στο κοινό αυτό που θέλει. Σχετίζεται με ανθρώπους που το παίζουν δήθεν ποιοτικοί αλλά δεν καταλαβαίνουν γρι από αστρολογία κι αυτό το έχουμε δει έντονα στο ίντρενετ. 15 χρόνια πηγαίνω στο ίδιο κομμωτήριο και 15 χρόνια με ρωτούν τα κορίτσια "πόσο ταιριάζει ο Κριός με τον Ταύρο" ή "Τίνα, τι θα κάνουν το καλοκαίρι οι Τοξότες. Δεν τις ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο, είναι δικαίωμα τους. "Εδώ" τρώω τη φρίκη στο διαδίκτυο, όχι στην καθημερινή μου ζωή που ειδικά στην περιοχή μου δεν ασχολείται πολύς κόσμος με την αστρολογία.

Ακούν αστρολογία και με ρωτούν πόση ώρα ρίχνω τα χαρτιά αλλα΄δε βαριέσαι, συνήθισα και δεν με πειράζει. Το διαδίκτυο όμως έχει μεγάλη δύναμη και παρ' όλα αυτά αστρολόγοι και κοινό δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τη χρυσή τομή.

Σε ποιο ακριβώς σημείο βλέπεις να με πειράζει η άγνοια και αμάθεια; Όταν Χρυσάνθη μου, μπαίνεις σ' ένα αστρολογικό σάιτ επιλέγεις τι θέλεις να διαβάσεις και τι όχι. Όταν παίρνεις μέρος σε συζητήσεις και σου απαντουν κι εξηγούν κάποια πράγματα ξανά και ξανά, θεωρώ απαράδεκτο να κάνεις σχόλια του τύπου "είστε καταστροφολόγοι, λέτε ανακρίβειες κτλ" όταν διαρκώς επαναλαμβάνεις πως μιλάς για τάσεις και δεν κάνεις όλοκληρωμένη ανάλυση στον προσωπικό χάρτη κανενός. Ο λόγος που το θεωρώ απάραδεκτο δεν είναι γιατί ο χ, ψ αναγνώστης δεν έμαθε αστρολογία (δεν νομίζω στα τόσα χρόνια που είμαι μαζί σας να έχω δώσει δείγματα παραλογισμού) αλλά ουσιαστικά γιατί αδιαφορεί γι αυτά που λες ωστόσο, όταν είναι να κάνει κριτική, δεν χάνει ευκαιρία.Όταν όμως κάποιος θέλει να κάνει κριτική και όχι συζήτηση καλό είναι να γνωρίζει αν όχι όλα τα δεδομένα, τα περισσότερα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί σε χαλάει το γεγονός πως συζητήθηκε το θέμα της πληρωμής ή όχι των αστρολόγων όταν στο συγκεκριμένο σάιτ έχουν συζητηθεί δεκάδες θέματα, γιατί όχι κι αυτό, δεν σε πειράζει το οποιοδήποτε θέμα αλλά δεν σου αρέσει ένα θέμα που σχετίζεται με τους επαγγελματίες αλλά και το κοινό; Τον οποιοδήποτε μέσα εδώ μπορεί να μην τον ενδιαφέρει το προσωπικό θέμα που συζητά ένα μέλος, ας μη το διαβάσει κι ας μην πάρει μέρος στη συζήτηση. Το να μην μπορούμε όμως να συζητάμε σε αστρολογικό φόρουμ το συγκεκριμένο θέμα και να πρέπει να το συζητήσουμε μυστικά και μεταξύ μας οι αστρολόγοι, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω πως σου πρόεκυψε και με κάθε ειλικρίνεια σου λέω πως δεν μου αρέσει η άποψη σου γιατί μόνο ως δημοκρατική δεν μπορώ να την θεωρήσω.

Φυσικά και δεν μπορώ ν' αλλάξω τις προσμονές του κόσμου όμως να εξηγήσω στον κόσμο τι ακριβώς είναι η αστρολογία και τι θα έπρεπε να περιμένουν απ' αυτήν, είναι όχι μόνο δικαίωμα μου αλλά και καθήκον. Πράγματι έχεις δίκιο για το καρμικό θέμα, με ενοχλεί πολύ γιατί γενικότερα την καρμική αστρολογία την έχω πολύ ψηλά και αντιδρώ όταν βλέπω να την ρίχνουν χαμηλά, αστρολόγοι και κοινό.

Επίσης, δεν έχω πρόβλημα ως προς το τι θα γράψω γιατί πολύ απλά δεν με ενδιαφέρει να γράψω κάτι συγκεκριμένο, είτε είναι πιασάρικο είτε όχι, ότι μου έρθει στο κεφάλι, και μου κάνει κλικ εκείνη τη στιγμή αυτό γράφω κι επειδή κι από την τελευταία πρόταση σου βλέπω πως πάλι δεν καταλαβαίνεις ποια είναι τα θέματα μου, ξαναλέω πως το πρόβλημα μου είναι η κακή χρήση της αστρολογίας τόσο από τους αστρολόγους όσο από το κοινό, τώρα αν αυτό το θεωρείς στρατηγικό λάθος δεν με πειράζει καθόλου γιατί πολύ απλά δεν ακουλουθώ καμία στρατηγική :D

Καιρος να ξεχωρισουν τα ξερα απο τα χλωρα και στους επαγγελματιες. Να συσταθει μια επιτροπη που θα περνα απο εξετασεις τους υποψηφιους αστρολογους για να διαπιστωνεται η καταρτιση τους και η ικανοτητα τους, με τους επιτυχοντες να αποκτουν αναγνωριση επαρκειας κατι σαν διπλωμα ή αδεια ασκησεως επαγγελματος.

Ποιοι θα μπουν στον κοπο να τα προχωρησουν ολα αυτα? Και θα μπορεσουν να συμφωνησουν μεταξυ τους οι αστρολογοι ή θα αλληλοτρωγονται? Προσφατα εγιναν καποιες κινησεις, καποια σωματια αλλά περα από το οτι αναρτησαν ενα μπλογκ και διοργανωσαν κανα δυο συνεδρια δεν εγινε τιποτα πιο ουσιαστικο.... Περιοριστηκαν στα ευκολα και στα ανωδυνα....

jupiterios, δεν περιορίστηκαν μόνο στα "εύκολα και τα ανώδυνα" αλλά σ' αυτά που μόνο μπορούσαν να κάνουν σε πρωιμο στάδιο . Για να έχει ισχύ ο σύλλογος και να μπορέσει να κάνει όλα όσα γράφεις με τα οποία εννοείται πως συμφωνώ, αρχικά πρέπει να έχει νομική υπόσταση και ΑΦΜ. Αίτηση εκδίκασης της νομικής υπόστασης του συλλόγου έχει γίνει εδώ κι αρκετούς μήνες και μόλις πριν από 5 ή 6 ημέρες ο σύλλογος απέκτησε νομική υπόσταση και δικό του ΑΦΜ. Ας ελπίσουμε ότι από δω και στο εξής θα αλλάξουν πολλά πράγματα στον χώρο.

Χρήστος Άρχος
23-05-2012, 05:07 AM
Εγώ θα συμφωνήσω με την Τίνα και δεν κατάλαβα καθόλου ότι προσβάλλει τους αμαθείς.
Εγώ όμως θα προσβάλλω όλη την κοινωνία και θα πω πως είναι ανέτοιμη για την αστρολογία καθώς και η αστρολογία είναι ανέτοιμη για να πάει ένα βήμα παραπέρα και θεωρητικά και ως προς το ανθρώπινο δυναμικό.
Θα τελειώσω με μία απλή φράση που έχω ξαναπεί στο παρελθόν. Όταν η αστρολογία μπει στα πανεπιστήμια και στις μεγάλες της δόξες ελάχιστοι θα μείνουν αστρολόγοι και κοινό από αυτούς που ασχολούταν στο παρελθόν να ενδιαφέρονται…

jupiterios
24-05-2012, 05:09 AM
Πραγματικα κι εγω δεν καταλαβαινω γιατι να μην συζηταμε θεματα που απασχολουν τον επαγγελματια αστρολογο οπως ειναι η μειωση πελατειας κλπ. Λες και ειναι θεμα ταμπου κι απαγορευμενο. Μπορει να μην ενδιαφερει την μαζα, ωστοσο στο site εδω υπαρχουν μελη που ασκουν επαγγελματικα την αστρολογια και ειναι πολυ ΩΦΕΛΙΜΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ να συζητιουνται τετοια θεματα. Εμενα προσωπικα με ανακουφιζει να μοιραζομαι ανησυχιες και προβληματισμους τετοιου ειδους με αλλους που ασκουν επαγγελματικα την αστρολογια σαν πρωτη ή σαν παραλληλη εργασια. Παρατηρω οτι εχουμε κοινα βιωματα και μαθαινω απο τη σκεψη τους. Και πολυ χαρηκα που ανοιξε αυτο το θεμα η Τινα. Και συγχαρητηρια που δεν δειλιασε καθολου να μιλησει με τοση ειλικρινεια!

Επισης, Τινα, ευχομαι ο συλλογος που προσφατα απεκτησε νομικη υποσταση, συντομα να προχωρησει και σε πιο ουσιαστικα πραγματα οπως αυτα που εθιξα πριν. Με γεια ο Συλλογος λοιπον!!

Και αναφερομενος σε κατι που ειπε η χρυσανθη για σχολη, δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο να συσταθει αλλη μια σχολη. Υπαρχουν πολλες ηδη. Αυτο που επειγει ειναι μια ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ που θα διαπιστωνει την επαρκεια ή μη των αστρολογικων γνωσεων απο καθε επιδοξο επαγγελματια. Μπορει να δινει την ΥΛΗ των εξετασεων και ενδεικτικα να δινει και καποιες πηγες βοηθητικες (πχ βιβλια). Καποιοι ηδη γνωριζουν παρα πολλα χωρις να εχουν σπουδασει σε καποια σχολη, ειτε απο προσωπικη μελετη, ειτε απο κυκλους σεμιναριων κλπ. Η βασικη λειτουργια της Επιτροπης θα ειναι οχι να διδασκει αλλα να ΕΞΕΤΑΖΕΙ τις γνωσεις σε μια ευρεια γκαμα οπως πχ απο την ιστορια και τη φιλοσοφια της αστρολογιας και βασικη αστρονομια, μεχρι ορολογιες, τεχνικες γνωσεις για καταστρωση ωροσκοπιου (πχ σωστη χρηση εφημεριδων κλπ), μεθοδοι προγνωσης, ικανοτητα συνθεσης στοιχειων (για διαγνωση προσωπικοτητας σε γενεθλιο και για προγνωση σε προβλεψη) κλπ κλπ.... με τελικο σκοπο να χορηγει μια αναγνωρισμενη απο ολους Πιστοποιηση του Αστρολογου.

Οσοι περασουν με επιτυχια, να αναγνωριζεται η επαρκεια τους με καποιο ειδος Διπλωματος, Πιστοποιησης, Αδεια Ασκησεως, οπως θελετε πειτε το! Οσοι δεν περασουν τις εξετασεις μπορουν τοτε να απευθυνθουν σε καποια σχολη ή σε καποιο δασκαλο για να προετοιμαστουν καλυτερα για την επομενη εξεταση τους. Οπως γινεται με τις εξετασεις γλωσσομαθειας.

Με μια τετοια Πανελληνια Εξεταστικη Επιτροπη που θα αναγνωριζεται απο ΟΛΟ το σωμα των εν Ελλαδι Επαγγελματιων Αστρολογων, θα μπορεσει να μπει μια ταξη στο σημερινο χαος, να ξεχωρισουν τα χλωρα απο τα ξερα και εν συνεχεια να εξυψωθει η Αστρολογια στη συνειδηση του κοσμου ως ενας κλαδος αξιοσεβαστος κι αναγνωρισμενος (και οχι απαραιτητα επιστημονικος! ως προς αυτο εχουμε πολυυυυ δρομο ακομα μπροστα μας!). Θα υπαρξει πιστευω πραγματικη ανθιση της Αστρολογιας και οφελημενες θα ειναι και οι δυο πλευρες:

α) Θα οφεληθουν οι επαγγελματιες γιατι θα μειωθει ο αριθμος τους αμεσα και μαζικα, ενω παραλληλα θα αυξηθουν τα εσοδα τους. Οι γιαλαντζι αστρολογοι θα κοπουν μαζικα στις εξετασεις μην εχοντας τις απαιτουμενες γνωσεις ή απλα δεν θα ενδιαφερθουν να εξεταστουν και αρα δεν θα αποκτησουν την Πιστοποιηση. Ως εκ τουτου η πελατεια τους θα στραφει στους πιστοποιημενους που θα ειναι λιγοτεροι πλεον σε αριθμο και οποτε σε αυτους θα μεινει να μοιραστουν την πελατειακη πιτα.
β) Θα οφεληθουν και οι πελατες γιατι θα ειναι πλεον βεβαιοι οτι τους παρεχονται ποιοτικες υπηρεσιες αφου απευθυνονται σε εναν πιστοποιημενο, αναγνωρισμενο επαγγελματια και οχι σε καποιον τσαρλατανο. Επισης θα εχει ο πελατης την ευχερεια να καταγγειλει στην Επιτροπη καποιον αστρολογο που λειτουργησε κακοβουλα, εκμεταλλευτικα ή με δολο, και να του ασκηθουν κυρωσεις.

Τελος, σαφως δεν πιστευω οτι η κοινωνια ειναι ανετοιμη για την αστρολογια! Και ποτε θα ειναι ετοιμη δηλαδη? Απεναντιας, νομιζω οτι ο κοσμος διψαει για τετοια γνωση και μαλιστα για σωστη αστρολογικη πληροφορηση. ΤΩΡΑ πρεπει να επιβαλλουμε την αναγνωριση της Αστρολογιας και οχι διαρκως να την αναβαλλουμε για καποιο μελλοντικο χρονο δηθεν πιο ωριμο. Απο εμας εξαρταται μονο και απο τον τροπο που ΕΜΕΙΣ αντιμετωπιζουμε τον ιδιο μας τον εαυτο ως αστρολογους εξω στην κοινωνια. Αλλιως μια ζωη θα εχουμε αυτο το αλλοθι για να μενουμε απραγοι και να κατηγορουμε τον κοσμο που ειναι ανετοιμος.

Τίνα Ζαχαριάδου
24-05-2012, 11:01 AM
jupriterios σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι πραγματικά που θίγεις κάποια πράγματα τα οποία οι περισσότεροι στο χώρο θεωρούμε πολύ σημαντικά.

Συμφωνώ πως το θέμα με τους επαγγελματίες δεν πρέπει να είναι ταμπού κι ειδικά σ' ένα σάιτ με τόσα πολλά μέλη και ανθρώπους που θέλουν να μάθουν αστρολογία αλλά και το τι συμβαίνει γενικότερα. Δεν μπορεί κατά καιρούς να συζητάμε για τους τσαρλατάνους και τους καπηλευτές της αστρολογίας, να κρίνουμε όλοι και να μην μπορούμε να μιλήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και ο αστρολογικός χώρος. Βέβαια ο σκοπός του άρθρου δεν ήταν αυτός αλλά κι εδω που έφτασε το θέμα καλό είναι, γιατί είναι ευκαιρία να μάθετε κάποια πράγματα όσοι φυσικά ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο θέμα.

Δε συμφωνώ πως υπάρχουν πολλές πολλές σχολές στην Ελλάδα 3 ή 4 δεν είναι πολλές και φυσικά μιλάμε μόνο για την Αθήνα. Ελλάδα όμως δεν είναι μόνο η Αθήνα... Δυστυχώς ούτε ελληνική βιβλιογραφία υπάρχει, ελάχιστα είναι τα βιβλία των ελλήνων αστρολόγων. Τελευταία βέβαια γίνονται προσπάθειες αλλά και η συγγραφή ενός βιβλίου δεν είναι ότι πιο εύκολο.....

Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις για την εξεταστική επιτροπή και υπόσχομαι στην προκαθορισμένη συγκέντρωση του Ιουνίου να μεταφέρω τις απόψεις σου που είναι και δικές μου. Ωστόσο θεωρώ χρέος μου να σας πω κάποια πράγματα. Όλα αυτά δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη και βέβαια υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να εργάζονται κάποιοι χωρίς πιστοποίηση διότι καταλαβαίνεις πως κάποιος που είναι ήδη πολλά χρόνια στο χώρο κι έχει το πελατολόγιο του δεν θ' αφήσει να του φύγει μέσα από τα χέρια επειδή δεν έχει την απαιτούμενη πιστοποίηση που να λέει πως είναι πράγματι αστρολόγος και όχι κάτι άλλο.

Επιπλέον, (αυτό δεν το λέω για να σε επιπλήξω) έγραψες πως ο σύλλογος περιορίστηκε στα εύκολα και τα ανώδυνα (ένα μπλογκ και κάποια σεμινάρια κτλ). Δεν είναι λάθος αυτό που λες όμως εδώ υπάρχει ένα τεράστιο θέμα, το οικονομικό. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται χρήματα τα οποία ο σύλλογος πρέπει να μαζέψει μέσα από σεμινάρια, event κτλ. Μέχρι τώρα ελπίζω να καταλαβαίνεις πως τα βάζουμε από την τσέπη μας και πάλι δεν φτάνουν. Το συνέδριο που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο μην φανταστείς ότι επειδή το οργανώσαμε δεν το πληρώσαμε, για την ακρίβεια κάποιοι έβαλαν περισσότερα χρήματα και δεν μιλώ για χορηγούς ή για επιχειρηματίες αλλά για αστρολόγους που πραγματικά θέλουν να εξυψωθεί η αστρολογία.

Γίνονται κάποιες εκδηλώσεις όπου προσφέρουμε δωρεάν εργασία όταν όμως βάζουμε εισιτήριο το οποίο είναι καθαρά συμβολικό (της τάξης των 10 ευρώ) ο κόσμος δεν έρχεται. Όταν κάνουμε κάτι δωρεάν, έχουμε κοσμοσυρροή. Για παράδειγμα είχαμε οργανώσει συγκέντρωση σ' ένα μαγαζί στην Αθήνα και αναλύαμε δωρεάν χάρτες και δεν προλαβαίναμε, μάλιστα είχαν έρθει και κάποια μέλη από το σάιτ και γνωριστήκαμε από κοντά.

Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά, αφενός κάποια στιγμή θα κουραστούμε να βάζουμε από την τσέπη μας, αφετέρου και να θέλουμε να βάζουμε δεν θα μπορούμε με αποτέλεσμα να μείνει στα μισά κι αυτή η προσπάθεια. Βάλαμε με την άδεια του Σωκράτη εδώ στο σάιτ ανακοίνωση για μια σειρά σεμιναρίων με πολύ χαμηλό κόστος, το 1ο έγινε από την κ. Σούρδη Ζάχαρη το οποίο έμαθα πως ήταν καταπληκτικό (δεν κατάφερα να πάω, αν και το ζητούμενο δεν ήταν να πάω εγώ αλλά ο κόσμος) όμως από τα τόσα χιλιάδες μέλη που υπάρχουν δεν ήρθε κανείς.

Θέλω να πω, πως έξω από το χορό πολλα τραγούδια λέγονται και πολλή κριτική ασκείται αλλά τα προβλήματα κανείς δεν τα γνωρίζει πραγματικά όμως αν αποτύχει κι αυτή η προσπάθεια, ποιος ξέρει τι έχουμε ν' ακουσουμε πάλι. Γι αυτό επιμένω και λέω πως έχετε ευθύνη ΚΑΙ εσείς το αναγνωστικό κοινό, βεβαίως και οι αστρολόγοι αλλά και εσείς δεν είστε απ' έξω σ' όλο αυτό που συμβαίνει και δεν μιλώ γι αυτούς που δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν αστρολογία αλλά γι αυτούς που θέλουν να την δουν να παίρνει τη μορφή που της αξίζει να έχει.

Την Καλημέρα μου, σ' ευχαριστώ και πάλι που μου έδωσες το κίνητρο να μιλήσω για όλα αυτά.

jupiterios
24-05-2012, 06:00 PM
Και παλι συμφωνω σε οσα λες, Τινα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.
Μην νομισεις οτι τις δυσκολιες (οικονομικες, διαθεσιμοτητα χρονου κλπ) δεν τις γνωριζα ή τουλαχιστον δεν τις υποπτευομουν. Αλλα ποσα χρηματα πια χρειαζονται για τη συσταση μιας Πανελληνιας Εξεταστικης Επιτροπης? Τα χρηματα χρειαζονται για τα event και τα συνεδρια οπου πρεπει να ενοικιαστει χωρος, να εκτυπωθουν αφισες, να παραγγελθει υλικο κλπ.

Ομως για τη συσταση της Επιτροπης Εξετασεων αυτο που χρειαζεται κυριως ειναι μερικα τηλεφωνηματα μεταξυ των Αστρολογων που επικρατουν στο χωρο, και μια συναντηση για να συζητηθει ποια θεματα θα εξεταζονται και ποια θα ειναι η υλη. Δηλαδη το θεμα δεν ειναι να βρεθει χρημα αλλά πρωτιστως ΧΡΟΝΟΣ και ΠΡΟΘΕΣΗ.
Οσον αφορα το χωρο διαξαγωγης των εξετασεων δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο να βρεθει. Αν χρειαστει η ενοικιαση του θα πληρωθει απο το ποσο που θα μαζευτει απο τους υποψηφιους οι οποιοι θα πληρωνουν ενα λογικο ποσο για να υποβληθουν στις εξετασεις.

Ισως λιγο απλοικα να τα περιγραφω τωρα ολα τα παραπανω, αλλά ειναι σχετικα απλα τα πραγματα, και οπως εδειξα το κωλλυμα δεν ειναι τοσο στα χρηματα οσο στο χρονο και την προθεση. Τα πολλα χρηματα απαιτουνται για αλλα εγχειρηματα (επισης απαραιτητα βεβαια) και οχι για τη συσταση Εξεταστικης Επιτροπης η οποια εγω νομιζω οτι ΕΠΕΙΓΕΙ και επρεπε να ειχε συσταθει ηδη απο χρονια πριν!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.
Οσον αφορα τη βιβλιογραφια της υλης σαφως αναγκαστικα θα ειναι ως επι το πλειστον αγγλικη. Αλλωστε καποιος σοβαρος μελετητης που επιδιωκει ενα διεθνως αναγνωρισμενο πτυχιο, στις αγγλοφωνες σχολες ως επι το πλειστον απευθυνεται (mayo, AFA, faculty of Astrological studies κλπ). Αν παλι καποιος δεν γνωριζει αγγλικα τοτε ας καταφυγει σε καποια ελληνικη σχολη ή ελληνα διδασκαλο για να τον προετοιμασει για τις εξετασεις ακολουθωντας την γραμμη που δινει η Επιτροπη.

ΕΥΘΥΝΕΣ.
Και οπως ειπα και στο πρωτο ποστ μου, συμφωνω οτι σαφεστατα η ευθυνη βαρυνει και τις 2 μεριες, κοινο κι επαγγελματιες, επειδη κατα την αποψη μου προσεγγιζουμε την Αστρολογια με μια λαικιστικη διαθεση. Ομως πρωτοι στη σειρα οι αστρολογοι οφειλουν να τραβηξουν απο το βουρκο της αδρανειας τοσο τους εαυτους τους οσο και το κοινο. Το οφειλουν στη Αστρολογια.

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
Οσον αφορα τις δωρεαν υπηρεσιες, τα πραγματα ειναι απελπιστικα στη Ελλαδα. Ειναι φανερο οτι οι Ελληνες ειναι κορυφαιοι τσαμπατζηδες οταν προκειται για κατι ιδιωτικο και κρυφο ενω ειναι κορυφαια σπαταλοι κι επιδειξιες οταν προκειται για κατι που θα το δει το δημοσιο ματι.
Θα προτιμουσαν να συμβουλευτουν δωρεαν ενα αστρολογο μιας και δεν προκειται να πουν σε κανεναν οτι επισκεπτονται αστρολογο (ειναι ταμπου και προς χλευασμο!). Ενω θα δωσουν μια περιουσια στον πιο ακριβο (αλλά οχι απαραιτητα στον πιο καλο) γιατρο, οικιακη βοηθο, σχεδιαστη μοδας, μαρκα κινητου κλπ για να κανουν την επιδειξη τους!!! Τραγικο....

Και φυσικα αυτο το κινημα τσαμπατζηδων ενισχυεται απο την προσφατη κριση καθως επισης και απο την λαικιστικη αποψη που επικρατει οτι η αστρολογια δεν ειναι βιοποριστικο επαγγελμα, επιστημη, μοχθος, ερευνα και σπουδη αλλά ειναι απλα μια... αφορμη για αναλαφρο κουτσομπολιο μεταξυ φιλεναδων πινοντας καφεδακι!...

Απο την στιγμη που οι αστρολογοι δεν υποχρεωνονται στον Ορκο του Ιπποκρατη, πρεπει να βαλουν ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ και ας μειωθουν οι επισκεψεις. Ετσι τουλαχιστον θα απομακρυνθουν οι παρεισακτοι πελατες που δεν ενδιαφερονται πραγματικα και οι οποιοι ουτως ή αλλως δεν θα πληρωναν και ποτε. Απλα καταναλωνουν ζημιογονα το χρονο του επαγγελματια. Ο τσαμπατζης το εχει στο αιμα του το τσαμπα, δεν θα αλλαξει ποτέ και ΔΕΝ προκειται να επιστρεψει σε σενα μελλοντικα για να πληρωσει μια επομενη συνεδρια. Αν σου ξαναρθει, θα ειναι παλι για το τσαμπα!
Εξυπακουεται βεβαια οτι μπορει καποιος να παρεχει δωρεαν τις υπηρεσιες του οποτε κρινει κατι τετοιο αναγκαιο για λογους ηθους και ανθρωπισμου.

Ομως, ειναι ΨΕΜΑ οτι το δωρεαν προωθει τη διαφημιση. Απεναντιας, βλαπτει την αστρολογικη αγορα. Γιατι νομιζετε οτι οι επισκεψεις στους αστρολογους ειναι περιστασιακες και ελαχιστες πλεον? Λογω ...ανταγωνισμου? Δεν νομιζω. Οφειλεται στην υπερπληθωρα δωρεαν πληροφοριων απο περιοδικα, εκπομπες, ιντερνετ. Ο κοσμος σκεφτεται: Γιατι να πληρωσω 20, 50, 70 € στον αστρολογο, οταν μπορω δωρεαν να διαβασω το ζωδιακι μου στο ταδε site? Φυσικα ουδεις απο αυτους ξερει οτι αυτη η δωρεαν προβλεψη ειναι τοσο προχειρη, γενικολογη κι αοριστη που δεν τον αφορουν προσωπικα ουτε στο ελαχιστο!

Απο την αλλη, οσοι λιγοι πιστοι πελατες παραμεινουν, θα ειναι αυτοι που και προθυμοι να πληρωσουν θα ειναι, και θα σεβαστουν τη δουλεια του αστρολογου, και (πολυ σημαντικο!) θα εχουν την διαθεση και το υποβαθρο να ακουσουν και να κατανοησουν την αστρολογικη συμβουλη.

Καλυτεροι πελατες επισης ειναι το ζητουμενο εκτος απο καλυτερους και πιστοποιημενους αστρολογους.

maria76
25-05-2012, 12:12 AM
Γνώμη μου είναι πως ήταν πολύ φαεινή ιδέα εξ'αρχής να γίνονται ημερήσιες προβλέψεις με βάση την θέση της Σελήνης,γιατί από κει ξεκίνησε η προκατάληψη και η ασχετοσύνη.
Ο πολύς ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τον μαγικό κόσμο της αστρολογίας,γιατί ποτέ κανείς δεν του εξήγησε.
Ούτε στην τηλεόραση,ούτε πουθενά,δεν υπήρξε τπτ άλλο,παρά"προβλέψεις".
Αρα πως θα ξέρει?
Η ιδέα του συλλόγου είναι καλή,αλλά η λάθος εικόνα υπάρχει ήδη και αυτή θα πρέπει να ανατραπεί.Αυτό το βρίσκω πολύ δύσκολο,και θεωρώ την αστρολογία προσωπικό θέμα τελικά του καθενός,και ψιλομοναχικό επίσης..
Εδώ στο site είναι η κοινή αγάπη μας,και χαίρομαι που μπορώ να είμαι σε επαφή με όλους σας.Αλλά αν δεν είχε δημιουργήσει ο Σωκράτης όλο αυτό,μάλλον που και γω προβλέψεις θα διάβαζα ακόμα,χωρίς να ξέρω τον ωροσκόπο μου.
Στο περιβάλλον μου 2 ή 3 άνθρωποι από όλους όσους ξέρω από μικρή,ασχολούνται με τα ηλιακά ζώδια και ξέρουν τις ιδιότητες τους.Αυτό μόνο.
Αρα εγώ,που δεν είμαι και ειδήμων,αλλά μ'αρέσει πολύ η αστρολογία,δεν είχα κανέναν να με κάνει να ψάξω πιο πέρα ή ακόμα και να συζητήσω σχετικά.
Στο discovery,στο history chanel,και σε άλλα τέτοια παρακολουθώ διάφορα..έχουν απαντήσει με εκπομπές σε όλα τα μεταφυσικά(φαντάσματα,στοι χειωμένα μέρη κλπ)
έχουν υπεραναλύσει τις προφητείες του Νοστράδαμου
έχουν υπεραναλύσει όλη την Καινή και Παλαιά Διαθήκη
τα Ευαγγέλια
έχουν βρει και καινούρια
τελοσπάντων ένα σωρό θέματα ωραία και επιστημονικά μας τα εξηγούν.
Πως και δεν έγινε ποτέ και κάτι που να αφορά στην αστρολογία?
Αυτό θα θελα πραγματικά να το δω,και πολύς κόσμος απότομα θα το παρακολουθούσε με ενδιαφέρον-και από άλλα κανάλια αργότερα.
Και όταν σου τεκμηριώνουν και κάτι,είναι δύσκολο να μην το σεβαστείς..
Εντάξει,παρακολουθήσαμε και τα στράτόπεδα συγκέντρωσης,και τα βάσανα όλων των πολέμων,και όλων των λαών,και μάθαμε πιο πολλά απ'ότι στο σχολείο!
Αλλά εκεί που σου αναλύει μια μια τις βιογραφίες όλων των κατασκόπων ever,δεν σκέφτηκε ένας άνθρωπος,μια ψυχή να ασχοληθεί με κάτι που ενδιαφέρει τους ανθρώπους από τόσο παλιά!
Από άποψη πόσο παλιά είναι η αστρολογία,είναι ιστορικό φαινόμενο τελικά.
Οπότε και στο εξωτερικό,ναι πιο ανοιχτά μυαλά,αλλά ούτε αυτοί έχουν παρουσιάσει κατι αξιόλογο για τον πολύ τον κόσμο-εκτός αν υπάρχει κάτι και μου διαφεύγει.
Τώρα τι μου κόλλησε και με τα ξένα κανάλια θα μου πείτε?
Ε να,έλεγα επειδή σαν λαός αντιγράφουμε ξένα σήριαλ,ξένα τηλεπαιχνίδια κλπ,αν υπήρχε ένα αξιόλογο αστρολογικο ντοκιμαντέρ,θα το ανακαλύπταμε κι αυτό κάποια στιγμή.
Και πρέπει μαζικά να πάρει ο κόσμος τη σωστή ιδέα,μεμονωμένα ούτε σε 100 χρόνια από τώρα δεν θα γίνει...:)

Τίνα Ζαχαριάδου
25-05-2012, 12:50 AM
Ομως, ειναι ΨΕΜΑ οτι το δωρεαν προωθει τη διαφημιση. Απεναντιας, βλαπτει την αστρολογικη αγορα. Γιατι νομιζετε οτι οι επισκεψεις στους αστρολογους ειναι περιστασιακες και ελαχιστες πλεον? Λογω ...ανταγωνισμου? Δεν νομιζω. Οφειλεται στην υπερπληθωρα δωρεαν πληροφοριων απο περιοδικα, εκπομπες, ιντερνετ. Ο κοσμος σκεφτεται: Γιατι να πληρωσω 20, 50, 70 € στον αστρολογο, οταν μπορω δωρεαν να διαβασω το ζωδιακι μου στο ταδε site? Φυσικα ουδεις απο αυτους ξερει οτι αυτη η δωρεαν προβλεψη ειναι τοσο προχειρη, γενικολογη κι αοριστη που δεν τον αφορουν προσωπικα ουτε στο ελαχιστο!

Ν' αγιάσει το στόμα σου.......

Σε όλα μα όλα έχεις δίκιο, να πω μόνο πως η πρόθεση υπάρχει, σε κανέναν από εμάς δεν αρέσει αυτό που γίνεται στον χώρο όμως όλα χρειάζονται χρόνο κι αυτός πραγματικά είναι πολύτιμος και ελάχιστος για τους περισσότερους από εμάς. Χώρια δε, που ο χρόνος είναι χρήμα....

Για να οργανωθεί το συνέδριο ξέρεις πόσοι άφησαν τις δουλειές τους για να τρέχουν από δω και εκεί; Εγώ δεν ήμουν αναμεσα τους εκείνη την περίοδο γιατί αντιμετώπιζα κάποια προβλήματα υγείας όμως έβλεπα την αδερφή μου και τους υπόλοιπους να χάνουν μεροκάματα αφήνοντας τις γραμμές τους, τα ραντεβού τους, τα γραπτά τους κι ότι άλλο τέλος πάντων έκαναν. Η γραμματέας του συλλόγου δουλεύει μήνες απλήρωτη και πόσα άλλα που δεν γνωρίζει ο πολύς ο κόσμος. Γι αυτό δώστε μας χρόνο και στήριξη γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι μεγαλύτερα απ' ότι φαντάζεστε.

Μαράκι μου, οι ημερήσιες προβλέψεις δεν είναι κακές αρκεί να καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί πράγμα μιλάμε. Είναι οι γενικές τάσεις της ημέρας με γνώμονα τη Σελήνη και τις όποιες όψεις σχηματίζονται, όμως όλο αυτό είναι ένας κόκος στην άμμο και τίποτα περισσότερο αφού είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τι ενεργοποιεί στο ωροσκόπιο του καθενός.

Ντοκυμαντέρ χμ. ωραία ιδέα Μαράκι αν και δεν νομίζω πως θα υπάρξει κανάλι να υποστηρίξει κάτι ανάλογο αλλά και αστρολόγος που να διαθέσει τόσο πολύ χρόνο, βέβαια ποτέ μη λες ποτέ. Τα κανάλια θέλουν θεαματικότητα και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που έχουν κάνει εκπομπές με θέμα την αστρολογία όχι μόνο ήταν αρνητικοί αλλά και άσχετοι.

Ας είμαστε όμως αισιόδοξοι οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο και οι άνθρωποι :love:

taurine
25-05-2012, 01:27 AM
[B]Ντοκυμαντέρ χμ. ωραία ιδέα Μαράκι αν και δεν νομίζω πως θα υπάρξει κανάλι να υποστηρίξει κάτι ανάλογο αλλά και αστρολόγος που να διαθέσει τόσο πολύ χρόνο, βέβαια ποτέ μη λες ποτέ. Τα κανάλια θέλουν θεαματικότητα και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που έχουν κάνει εκπομπές με θέμα την αστρολογία όχι μόνο ήταν αρνητικοί αλλά και άσχετοι.

Δυστυχώς πάει καιρός που είδα ένα ντοκυμαντέρ σε ελληνικό κρατικό κανάλι της Β.Ελλάδας,όπου ο αναλυτής του θέματος "Αστρολογία" ήταν ένας πανεπιστημιακός. (υπάρχει και στο youtube)

Λίγο ως πολύ λοιδωρούσε τους πάντες και τα πάντα, και εστίασε στη λέξη "προφητεία" και όχι "πρόβλεψη".
Με λίγα λόγια αποκαλούσε τους σύγχρονους αστρολόγους ψευδο-προφήτες, αγνοώντας ακόμη και τον Όμηρο, όπου αναφέρεται σε μια ολική έκλειψη ηλίου,όταν ο Οδυσσέας ξαναγυρνά στην Ιθάκη και σκοτώνει τους μνηστήρες.
Αγνοεί επίσης τον Ησίοδο όπου αναφέρεται στους απλανείς αστέρες και συμβουλεύει τους γεωργούς ανάλογα στο "Εργα και ημέραι".
Συνεχίζει και αγνοεί το Θαλή το Μιλήσιο, όταν πρώτος εισάγει τις τρεις ιδιότητες του ζωδιακού κύκλου (παρορμητικά σταθερά μεταβλητά) μέσω της Τριαδικής φιλοσοφικής θεώρησης της ανθρώπινης υπόστασης. Ο ίδιος μελέτησε διεξοδικά τις φάσεις τις σελήνης αλλά και τις εκλείψεις.
Και τέλος, αγνοεί παντελώς το Μέγιστο Ιπποκράτη.

Και το πιο λυπηρό είναι πως η εκπομπή μεταδιδόταν από κρατικό κανάλι, άρα είχε "ελεγχθεί" και είχε "εγκριθεί" από το ΕΣΡ. Φανταστείτε πόσες χιλιάδες θα την παρακολούθησαν, θα συζήτησαν μεταξύ τους αλλά και με γνωστούς και φίλους για το περιεχόμενό της,δημιουργώντας "έδαφος" για την αρνητική προβολή της αστρολογίας.
Τι να πεί κανείς...:(

bully
25-05-2012, 03:19 AM
Πραγματικα πολυ διαφωτιστικη συζητηση, και με σφαιρικη αναλυση του τις πταιει!!! Αλλα... τελικα που ειναι το like???

katiakiss
25-05-2012, 01:17 PM
Καλημέρα σας.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αστρολογία, είναι το επίπεδο και η ποιότητα των αστρολόγων. Ο Ησίοδος, ο Ιπποκράτης και ο Θαλής ο Μιλήσιος είναι ολοφάνερο ότι δεν έχουν καμία σχέση με την κυρία Πιπίτσα της γωνίας που έμαθε 5 βασικά και λέει τα άστρα.
Επίσης ο τρόπος που χρησιμοποιούσαν την αστρολογία στην αρχαιότητα, δεν έχει καμία σχέση με την εμπορευματοποίηση των ημερών μας και την πρόσβαση σε αυτήν , του κάθε ένα που θέλει να μάθει τι θα κάνει με την πεθερά του, αν το παιδί του θα περάσει στις εξετάσεις ή αν ο συνέταιρος τον επιβουλεύεται.
Ο κόσμος στην αρχαιότητα σεβόταν τους αστρολόγους και δεν τους συμβουλευόταν για την παραμικρή ανοησία της καθημερινότητας, αλλά για σημαντικά και σπουδαία κεφάλαια της ζωής. Τώρα, αν κάποιος θέλει να κάνει την αστρολογία επάγγελμα, έχει να παλέψει με τα κύματα της εκλαΐκευσης της. Δεν μπορεί να εστιάσει στην συμβουλευτική γιατί τότε, πολύ απλά και λαϊκά, θα πεινάσει. Θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήματα όπως τα παραπάνω, να μην τα γράψω ξανά.
Μόνο οι ζηλωτές του επαγγέλματος καταφέρνουν με την έντονη δραστηριοποίησή τους να κρατήσουν τα ινία του ευτελισμού.

Για να αλλάξει η στάση του κόσμου απέναντι στην αστρολογία, πρέπει πρώτα να αλλάξει η στάση των λειτουργών της.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο σύλλογος θα έπρεπε πρωτίστως να δραστηριοποιείται με την κατοχύρωση και την διαφύλαξή της. Γι’ αυτό συμφωνώ σε πολλά με τον φίλο που τοποθετήθηκε πιο πάνω.
Θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε να σταματήσουν οι διαφημίσεις που βάζουν την αστρολογία, το φλιτζάνι και τα χαρτιά στο ίδιο σακούλι. Όταν ένας επαγγελματίας δηλώνει ότι «λέει τα άστρα», τον καφέ και τα χαρτιά, αμέσως η αστρολογία συγκαταλέγεται στον πάτο , για να μην πω στον απόπατο, των προγνωστικών μεθόδων. Όταν ακόμα και στους πιο σοβαρούς τόπους προώθησής της υπάρχουν διαφημίσεις που εγγυούνται ότι ο διαφημιζόμενος αστρολόγος είναι αυθεντία σε Οικονομικά-Επαγγελματικά-αισθηματικά , τι μήνυμα δίνει στον κόσμο; Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. «Έλα σε μένα να σου λύσω τα προβλήματα». Μετά δεν μας αρέσει που τα μέλη ρωτάνε για τα αισθηματικά τους και «γραπώνονται» από ένα Δία ή το βέρτεξ. Γιατί; Δεν ζητάνε από την αστρολογία κάτι που δεν έχει «φροντίσει» ο αστρολογικός χώρος και οι εκπρόσωποί του να πουλήσουν.

Αν ένας γιατρός διαφήμιζε ότι κάνει την τέλεια λαπαροσκόπηση και παράλληλα κάνει καταπληκτικό μανικιούρ\ πεντικιούρ, τότε ο ιατρικός σύλλογος θα του έκανε μήνυση. Το ίδιο δεν θα έπρεπε να κάνει και ο σύλλογος αστρολόγων σε όσους λένε ταυτόχρονα καφέδες και φλιτζάνια; Δεν θα έπρεπε να αφαιρείται το δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος σε κάποιες περιπτώσεις;

Αν δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τι είναι η αστρολογία, ας ξεκινήσουμε από το τι ΔΕΝ είναι!

Υπάρχουν και κάποια βασικά ζητήματα, γιατί δεν φαντάζομαι ότι το θέμα της συζήτησης είναι οι άμοιροι ευθυνών , καημένοι και κατατρεγμένοι αστρολόγοι που βασανίζονται από αδαείς πελάτες….
Πρέπει να δεχτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε στον αστρολόγο χωρίς να θέλουν να μάθουν ή να διαβάσουν αστρολογία. Όταν πάω στον δικηγόρο, φαντάζομαι ότι δεν έχει την απαίτηση να ξέρω όλο τον αστικό κώδικα…
Υπάρχουν ερωτήματα λοιπόν, όπως :

1)Πότε πάει ένας άνθρωπος στον αστρολόγο;

Θα το πω απλά, όταν η ζωή του έχει φτάσει σε κάποιο βασανιστικό αδιέξοδο ή σταυροδρόμι. Τότε λοιπόν ο αστρολόγος γίνεται ψυχολόγος, σύμβουλος και κάθε άλλο ρόλο που θα χρειαστεί να «παίξει» (με την καλή έννοια) , σύμφωνα με τον άνθρωπο και την περίπτωση που έχει μπροστά του. Πόσο εύκολα λοιπόν , θα λέγαμε ότι ένας επαγγελματίας που πρέπει να χειριστεί ανθρώπινο υλικό έχει τα εχέγγυα ώστε να είναι επαρκώς ικανός;
Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, γιατί είναι πολύ εύκολο ένας άνθρωπος σε μια δύσκολη φάση της ζωής του να βουλιάξει στην ασφάλεια που του δίνει η έτοιμη πρόβλεψη. Η απαλλαγή του από τις ευθύνες του και η επανάπαυσή του σε κάποια συμπαντική βούληση.

Είναι σοβαρό οι επαγγελματίες αστρολόγοι να έχουν παιδεία και να μην υπάρχει πρόσβαση στον κάθε κατακαημένο που κάνει 5 σεμινάρια και γίνεται αστρολόγος.
Το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι και στην προκειμένη περίπτωση –για να γυρίσουμε και στο θέμα του άρθρου- δεν είναι η ημιμάθεια του απλού κοινού , αλλά η ημιμάθεια ,ανεπάρκεια και η έλλειψη στοιχειώδους δεοντολογίας των περισσότερων επαγγελματιών του χώρου.

Ο σύλλογος έχει πολλά να κάνει , αλλά με την προϋπόθεση ότι θα ξεκινήσει από το υπόγειο με τους αρουραίους και τη μούχλα και δεν θα αναλωθεί σε events στην ταράτσα και “to know us better”.

ScP
25-05-2012, 01:45 PM
ΈΤΣΙ ακριβώς Κάτια

Δεν ρίχνουμε στο τραπέζι από τη μια την αστρολογία και από την άλλη το κοινό. Είτε είναι αναγνωστικό είτε όχι και αφήνουμε ΕΞΩ τους λειτουργούς.
Την τελευταία φορά που μίλησα με μέλη του νέου Συλλόγου στάθηκα στον τομέα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Ενημέρωση δεν είναι ένα συνέδριο και 10 ομιλίες.

Αυτά, για όσους δεν γνωρίζουν, γίνονται τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν υπήρχε το ίντερνετ δεν τα μάθαινε ο κόσμος. Προσπάθεια συστάσεων συλλόγων, σωματείων, διαλέξεων, μαθημάτων έχουν γίνει κατά το παρελθόν αρκετές φορές. Διαλέξεις ομιλίες και μαθήματα γίνονται καθημερινά.

Γιατί δεν έχουν τύχει ευρύτερης αποδοχής όμως; Υπάρχει ένας "προσωπκεντρισμός". Ο έχων την ιδέα να ξεκινήσει το κάνει μόνος του. Συγκεντρώνεται μια ομάδα, συνήθως φίλων, δίδονται κάποιοι τίτλοι και μέχρι εκεί.

Άλλες ομάδες αρνούνται να συμμετέχουν (οφίτσια; ), ακούμε διάφορες φράσεις "γιατί εγώ να πάω με αυτούς για να μου πάρουν τους μαθητές μου", κάποια χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, διαγραφές, απομακρύνσεις και μαύρες λίστες σε "διαφωνούντες" και το αποτέλεσμα παραμένει πάντα φτωχό.

Αυτά τα έχω ονομάσει σε συζητήσεις αποστήματα και τα αποστήματα είναι εστίες μολύνσεων.

Όπως και να έχει ΜΟΝΟ ο κόσμος δεν φταίει. Οι λειτουργοί κάτι δεν κάνουν καλά. Μέχρι να το κάνουν σωστά και να υπάρξει διάθεση συνεργασίας όχι από τα φιλαράκια μας αλλά από όλους, η επιστημονική κοινότητα θα συνεχίσει να βαράει αλύπητα, ο κόσμος θα παραμένει μπερδεμένος και η ημιμάθεια θα είναι ο κυρίαρχος του "παιχνιδιού".

jupiterios
25-05-2012, 07:14 PM
Αρχιζει να αποκτα ολοενα και μεγαλυτερο ενδιαφερον το θεμα.

Σε αυτα που τονισε η Κατια θα ηθελα να παραθεσω τη γνωμη μου και να συμπληρωσω κατι.
Δεν υπαρχει σφαλμα στην καθημερινη χρηση της αστρολογιας ακομα και για ησσονος σημασιας ερωτηματα. Αυτο δεν νομιζω οτι δειχνει ασεβεια προς την αστρολογια -αρκει βεβαια να μην γινεται καταχρηση του τυπου στρωνω ενα ωριαιο για να δω τι χρωμα φουστανι θα βαλω για το ραντεβου!

Αν στα αρχαια χρονια γινοταν φειδωλη χρηση της αστρολογιας (συνηθως απο αριστοκρατες με αξιωματα) και μονο για πολυ σοβαρα θεματα, αυτο δεν συνεβαινε τοσο απο σεβασμο προς την Αστρολογια αλλά κυρίως γιατι τοτε αφενος σπανιζαν οι κατεχοντες την αστρολογικη γνωση κι αφετερου γιατι τοτε η καταστρωση και μελετη ενος ωροσκοπιου ηταν εξαιρετικα χρονοβορα και ως εκ τουτου κοστιζε παρα πολλα! Τοτε δεν υπηρχε το solar fire να σου βγαζει το χαρτη σε δευτερολεπτα!

Επισης, παλι κατα τη γνωμη μου, δεν υπαρχει τιποτα το κακο με την ΕΚΛΑΙΚΕΥΣΗ της αστρολογιας. Απεναντιας, αυτη επιβαλλεται στο μετρο που εξοικειωνει το πλατυ κοινο μαζι της με αποτελεσμα να ξεδιαλυνονται σε σημαντικο βαθμο καποιες φοβιες και προκαταληψεις που επικρατουσαν παλιοτερα (αποκρυφισμος, μαγεια κλπ). Το προβλημα οπως το βλεπω εγω και το ανελυσα πιο πανω εγκειται στη ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ με την οποια την αντιμετωπιζουν πολλοι επαγγελματιες και φυσικα οι πελατες. Αλλο η εκλαικευση, αλλο ο λαικισμος, μην τα συγχεουμε.

Και φυσικα αυτο δεν σημαινει σε καμμια περιπτωση οτι ο πελατης που θα επισκεφθει εναν αστρολογο χρειαζεται να εχει γνωσεις αστρολογιας. Οχι βεβαια. Πολυ σωστα ανεφερε η Κατια οτι αν παω στο δικηγορο μου για ενα θεμα, δεν χρειαζεται να γνωριζω διαταξεις αστικου κωδικα! Ομως οφειλω να ξερω καποια στοιχειωδη πραγματα, οπως για το πως λειτουργει γενικα το νομικο συστημα και τα δικαστηρια στη χωρα μου, οτι αν παρανομησω θα εχω ποινικες κυρωσεις, και κυριως να καταλαβαινω οτι ο δικηγορος μου θα κανει μεν το καλυτερο, αλλά δεν μπορει να εγγυθει οτι θα κερδισει το δικαστηριο 100%.

Ετσι και ο πελατης της αστρολογιας. Δεν χρειαζεται να σκαμπαζει απο μεσοδιαστηματα, προοδους, σκιες, αντισκιες κλπ. Ωστοσο, ωφειλει να γνωριζει και να εχει ενημερωθει για 3 στοιχειωδη πραγματακια.
Τι κανουν λοιπον εναν πελατη, "καλο" πελατη? Η κατανοηση οτι:

1. Ο αστρολογος δεν ειναι Θεος.
Αρα δεν ειναι και Παντογνωστης. Δεν ειναι γιατρος και ουτε βρισκεται στο κεφαλι του πελατη, ως εκ τουτου δεν διαβαζει τη σκεψη! Επισης δεν μπορει να βγαλει ενα πορισμα στη στιγμη, χρειαζεται Χρονος, Ερευνα και Συνθεση. Και ομως, στην Ελλαδα ο περισσοτερος κοσμος αυτη την αντιληψη εχει για τους αστρολογους, τους βλεπει σχεδον σαν ...μαγους!

2. Η αστρολογικη προβλεψη δεν αφορα μελλοντικες βεβαιοτητες αλλά τις επικρατουσες μελλοντικες πιθανοτητες, δηλαδη τασεις.

3. Η αστρολογια δεν ειναι αποκρυφιστικη τεχνη αλλά τεχνικη επιστημονικης και φιλοσοφικης προελευσης:
χρησιμοποιει πρωτιστως λειτουργιες της ΛΟΓΙΚΗΣ για την εξαγωγη συμπερασματων (αριστερο ημισφαιριο). Ως εκ τουτου δεν εχει σχεση με αποκρυφες τεχνες οπως οι κρυσταλλινες σφαιρες, χαρτια ταρω, οραματισμοι, φλυτζανι κλπ οι οποιες χρησιμοποιουν πρωτιστως λειτουργιες της ΔΙΑΙΣΘΗΣΗΣ για την εξαγωγη συμπερασματων (δεξι ημισφαιριο).

Ολα αυτα θα επρεπε να ειναι αυτονοητα.
Αν δεν ειναι, πρεπει οι εκπροσωποι της Αστρολογιας να τα καταστησουν σαφη στον κοσμο. Γιατι αλλιως θα δημιουργουνται οι παρεξηγησεις, οι προκαταληψεις και οι κατακρισεις.

Βασιλης Παπαδολιας
25-05-2012, 07:20 PM
Ο δικηγόρος του διαβόλου πάλι λέει ότι "έξω από το χορό" πολλά τραγούδια λέμε... Όταν αποφασίζει κάποιος να γίνει επαγγελματίας σε οποιοδήποτε αντικείμενο κάνει ΚΑΙ υποχωρήσεις. Δηλαδή, όταν κάποιος γίνεται προγραμματιστής Η/Υ ας πούμε γράφει πάντα τα κορυφαία προγράμματα στον κόσμο; Ή γράφει και τις αηδίες που χρειάζονται ορισμένοι για να πουλήσουν; Όταν είναι γιατρός είναι το τέρας της ακεραιότητας; Ή κάποια στιγμή βαριέται τη ζωή του, το κράτος που τον έχει γραμμένο όσο είναι στο ΕΣΥ κι αποφασίζει να ανοίξει δικό του ιατρείο να τα παίρνει από αυτούς που τον παρακαλάνε έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα να "τους γράψει κάτι"...

Στην προηγούμενη παρέμβαση μου είπα αφήστε το θέμα γιατί αφορά τους αστρολόγους, αλλά οφείλω τώρα να πω ότι αφορά και το κοινό. Γιατί, αν είμασταν όλοι όσοι μιλάμε εδώ επαγγελματίες, θα ξέραμε ότι στα 10 τηλέφωνα τα 9 είναι για το γκόμενο παραδίπλα και το 1 για αυτογνωσία. Get real λοιπόν, προσγειωθείτε κι ας αφήσουμε αυτά τα ωραία και καλά... Ο επαγγελματισμός απαιτεί προσπάθειες για να αποκτήσει ποιότητα και με ευχολόγια και αφορισμούς δε νομίζω ότι βγαίνει άκρη. Για να είναι κανείς πραγματικά ηθικός αστρολόγος όπως το τοποθετείτε αγαπητοί φίλοι και φίλες, θα με συγχωρήσετε να πω ότι ΔΕΝ πρέπει να είναι επαγελματίας. Πρέπει να κάνει το χόμπυ του και να μην νοιάζεται αν θα πάρει δέκα ευρώ παραπάνω. Να ασκεί κοινωνικό έργο δηλαδή και να του λένε μπράβο τι καλός που είσαι. Αυτό προϋποθέτει όμως οικονομική ανεξαρτησία που για να υπάρχει πρέπει ή να κάνει και δεύτερο επάγγελμα (οπότε δε θα αφιερώνει στην αστρολογία όσο χρόνο πρέπει για να είναι καλός αστρολόγος) ή να είναι πλούσιος και να τα έχει πάρει από τη μαμά του. Όποιος όμως θέλει να είναι επαγγελματίας, δηλαδή να έχει ένα αξιοπρεπή χώρο που να παρέχει υπηρεσίες (ο οποίος θα έχει έξοδα), να είναι εντάξει προς το κράτος (δηλαδή να κόβει αποδείξεις) και να προσφέρει αξιοπρεπή εξοπλισμό όταν κάνει σεμινάρια (να έχει κι ένα προτζέκτορα της προκοπής) δεν ξεψειρίζει και τόσο ποιος διαβαίνει την πόρτα του. Αλλιώς δεν ανοίγει επιχείρηση... Κάθεται από το σπιτάκι του και γράφει ευχές... Με τις ευχές όμως δε λύνονται τα προβλήματα. Τα προβλήματα λύνονται με δουλειά... Σκληρή δουλειά...Όλα τα άλλα είναι λόγια...

Βασιλης Παπαδολιας
25-05-2012, 07:25 PM
Κι ένα τελευταίο. Έχετε φαγωθεί με τις γραμμές και τις διαφημίσεις. Οι γραμμές έχουν κλείσει στην ουσία εδώ και χρόνια, γιατί τα έσοδα είναι ελάχιστα. Όσες διατηρούνται, διατηρούνται επειδή οι αστρολόγοι είχαν χτίσει προσωπική πελατεία. Στα τηλέφωνα των γραμμών από τα 10 το μισό (ούτε καν ένα) ζητάει αστρολογική πρόβλεψη, τα άλλα ζητάνε χαρτί και οι διαφημίσεις των περιοδικών είναι στις περισσότερες περιπτώσεις με ανταλλαγή, δηλαδή ο ένας βάζει στο περιοδικό του άλλου, δεν διακινείται χρήμα. Ας μιλήσουμε για πιο σύγχρονα ζητήματα κι ας αφήσουμε πράγματα που έτσι κι αλλιώς έχουν ξεπεραστεί και πολύ σύντομα θα σβήσουν..

Βασιλης Παπαδολιας
25-05-2012, 07:27 PM
Κι όσο για τους φοβερούς αρχαίους αστρολόγους παιδιά, μην εξιδανικεύετε τις εποχές. Όταν ο Τιβέριος δολοφονούσε τους αντιπάλους του βασισμένος στα ωροσκόπια τους και εξετάζοντας αν από αυτά υπήρχε πιθανότητα να προκύψουν αντίπαλοι του, ήταν καλή αστρολογία αυτή; Κάθε εποχή έχει και τα καλά της και τα κακά της.

jupiterios
25-05-2012, 07:55 PM
Αγαπητε Βασιλη καταλαβαινω το θυμο που βγαζει το πιο πανω ποστ σου. Οντως η κατασταση ειναι εξοργιστικη σε διαφορα επιπεδα.

Ωστοσο δεν αισθανομαι οτι εδω υπαρχει καποιος που το επαιξε ηθικολογος. Και δεν νομιζω οτι εδω συζηταμε για ηθος και δεοντολογια. Ναι, στα 10 ερωτηματα τα 9 αφορουν γκομενικα. Δεν το κατεκρινε κανεις αυτο ομως. Φυσικα και ο ερωτας ειναι στοιχειωδες κομματι της ζωης. Αυτο που νομιζω οτι μας ενοχλει ειναι η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ της αστρολογικης γνωσης.

Προσεξε ομως: αλλο να ρωτας εναγωνιως για το προδομενο ερωτα σου (απολυτα σεβαστο ανθρωπινο δραμα) και αλλο να ρωτας -οπως ευστοχα το εθεσε η Τινα- τι χρωμα ζαρτιερες πρεπει να βαλει μια ταυρινα για να σαγηνευσει εναν λεοντα (απολυτος εξευτελισμος της ανθρωπινης νοημοσυνης)!!! Το πρωτο ειναι λογικη αντιδραση στον πονο, το αλλο ειναι ενδειξη λαικιστικης σκεψης και καταχρηση αστρολογικης γνωσης.

Και αυτο δεν εχει να κανει με ηθικολογιες. Εχει να κανει με κατι πιο βασικο: την αξιοπρεπεια του αστρολογου, τι πελατεια επιθυμει για τον εαυτο του ο καθενας. Στο βωμο του χρηματος και της επιβιωσης δεν μπορουμε να θυσιαζουμε τα παντα. Δεν μπορουμε να ανεχομαστε τον καθε γκαου μπιου που παιζει με τις αντοχες μας θεωροντας οτι ειμαστε μαγοι. Ειναι θεμα πλεον ψυχικης ισορροπιας και οχι ηθους. Θελω να εχω τα νευρα μου σε καλη κατασταση. Να μην χρειαζεται να τραβαω τα μαλλια μου με καθε κατινιστικη ερωτηση που απανωτα μου εκτοξευουν, μονο και μονο για να τους τα παιρνω. Ελεος! Αρπαχτες να κανουμε δηλαδη? Αυτα που κοροιδευουμε στους αλλους? Να καταντησουμε σαν τον φουκαρα Γιωργο Κωνσταντινου στο "καλως ηρθε το δολλαριο"; Δεν χρειαζεται. Υπαρχει και αλλος δρομος, πιο αξιοπρεπης....

Για αυτο διαφωνω καθετα σε αυτο που λες "δεν (χρειαζεται να) ξεψειρίζει και τόσο ποιος διαβαίνει την πόρτα του". Το βρισκω πολυ κυνικο και στυγνο. Ειδικα εμεις οι ερευνητες αστρολογιας που την εχουμε ψαξει και λιγο πιο εσωτεριστικα, δεν ειναι σωφρον να σκεφτομαστε ετσι, σαν κρεοπωλες. Αν ημουν μυλος θα τα αλεθα ΟΛΑ. Αλλα δεν ειμαι...

Βασιλης Παπαδολιας
25-05-2012, 09:43 PM
Jupiterios, θα με συγχωρήσεις αλλά αν είσαι ερευνητής δεν είσαι επαγγελματίας. Ξεχώρισε μέσα σου τα πράγματα, για το τι είσαι για να τα ξεχωρίσουν μετά κι οι πελάτες. Αυτή είναι η δική μου άποψη... Άμα μπερδεύουμε τα μήλα με τα πορτοκάλια, δεν βγάζουμε συμπέρασμα...

Βασιλης Παπαδολιας
25-05-2012, 09:44 PM
ΥΓ: Εκτός αν υπάρχει κανένας πλούσιος χορηγός τύπου Ιδρύματος Ωνάση στην Ελλάδα που χορηγεί για να έχουμε ερευνητικά ινστιτούτα. Αν έχουμε, να το συζητήσουμε...

jupiterios
25-05-2012, 10:39 PM
Μμμμμ.... προβοκατορικο το σχολιο σου! Δεν ειναι καθολου αυτο το θεμα μας ομως. Θα προτιμουσα να κρινεις την επιχειρηματολογια που ανεπτυξα και να μου πεις αν στεκουν ή οχι οσα αναφερω. Οχι να κολλησεις σε μια λεξη απο ολοκληρο κειμενο που ανηρτησα!!

Παντως αν επαγγελματιας αστρολογος θεωρειται αυτος που εχει βγαλει ΑΦΜ με ΚΑΔ αστρολογου στην Εφορια, οχι, δεν ειμαι επαγγελματιας. Ωστοσο περιστασιακα ασκω την αστρολογια επι χρημασι παραλληλα με αλλη εργασια. Αυτο που κανω εγω λοιπον πώς θα το ονοματιζαμε κατα τη γνωμη σου? Ερασιτεχνης? Επαγγελματιας? Ερευνητης? Αγυρτης?
Και θα ρωτησω ευγενικα, αν το επιτρεπεις βεβαια. Εσυ μιλας απο εδω μεσα ως επαγγελματιας? Εχεις δηλωθει με ΚΑΔ Αστρολογου στην Εφορια? Και αν ναι τοτε γιατι στο φορουμ δηλωνεσαι ως "Συμβουλος Αστρολογιας" και οχι ως Επαγγελματιας? Οι αποδειξεις που κοβεις και οι σφραγιδες σου τι επαγγελμα αναγραφουν επανω?...

Αλλωστε, με ποια λογικη ενας επαγγελματιας ΔΕΝ μπορει να ονομαζεται ή να ειναι ΚΑΙ ερευνητης. Μα ενας σωστος επαγγελματιας πρωτιστως οφειλει να ειναι ΚΑΙ ερευνητης. Κανω λαθος??? Αυτο ερχεται σε πληρη αντιθεση με αυτο που ισχυριστηκες (αν είσαι ερευνητής δεν είσαι επαγγελματίας).

Οπως βλεπεις, εγω τουλαχιστον, τα εχω ξεκαθαρισει μεσα μου. Δεν συμφωνεις?
Βιωνω τα ιδια προβληματα που βιωνει η πλειοψηφια των επαγγελματιων αστρολογων. Συμμεριζομαι τον προβληματισμο της Τινας και των υπολοιπων. Και θυμισου οτι ο σκοπος μου καποια μερα ειναι να καταφερω να κανω την αστρολογια την κυρια απασχοληση μου ωστε να μην χρειαζεται να την εξασκω παραλληλα με κατι αλλο.

Ας μην κολλαμε στις λεξεις παρακαλω. Για να μην παρεκτραπει η συζητηση σε αστοχες αντιπαραθεσεις. Ας μεινουμε στην ουσια των πραγματων....Και παντα με προαιρεση καλη....

Βασιλης Παπαδολιας
25-05-2012, 11:10 PM
Μα και συ σε μια λέξη κόλλησες, jupiterios, στο ξεψειρίζω... Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν έχω το χρόνο να κάτσω πάνω από ένα laptop να γράφω σεντόνια, jupiterios. Αυτό συνήθως είναι η ειδοποιός διαφορά του επαγγελματία. Επηρεάζεται από τον Κρόνο, δηλαδή πρέπει να βγάλει σύντομο και παραγωγικό αποτέλεσμα. Κι όχι μόνο από το Δία. Δεν μπορεί να απλώνει και να απλώνει σεντόνια από ποστ και δεν το λέω μόνο για σένα βέβαια αυτό.

Για τις ερωτήσεις σου αγαπητέ, φαίνεται ότι δεν κατέχεις το νομικό ζήτημα του επαγγέλματος του αστρολόγου. Έχω βεβαίως ΑΦΜ με ειδικότητα Αστρολογικές Υπηρεσίες και αποδείξεις σχετικές. Και το Σύμβουλος Αστρολογίας είναι η επαγγελματική ιδιότητα όπως Σύμβουλος Ψυχοθεραπείας, Σύμβουλος Feng Shui, Σύμβουλος Διατροφής, κλπ. Όλα αυτά επαγγέλματα είναι ξέρεις. Η δε σφραγίδα μου γράφει Βασίλης Παπαδολιάς. Πληροφορική - Εκδόσεις - Αστρολογία, εάν σε ενδιαφέρει.

Η δε διαφορά του Ερευνητή από τον Επαγγελματία είναι ότι ο Ερευνητής ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα της Έρευνας, ενώ του Επαγγλματία το ότι ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα που θα εισπράξει ο Πελάτης. Επ' αυτού μπορείς νομίζω να επαναπροσδιορίσεις τη θέση σου...

Μ' αυτά και μ' αυτά σας αφήνω, γιατί βλέπεις ως επαγγελματίας, έχω να γράψω και ύλη μαθημάτων. Δεν μπορώ να γράφω ποστ θεωρητικά, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πληρώσει να λάβουν υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει να είσαι και επαγγελματίας μεταξύ των άλλων.

katiakiss
26-05-2012, 12:02 AM
Αγαπητέ Βασίλη, από την αρχή είχα μία διαίσθηση ότι αυτή η συζήτηση θα εκτροχιαστεί. Όλες οι συζητήσεις αυτού του είδους γίνονται ατέρμονες για βασικούς λόγους. Ο ένας είναι ότι συνήθως μιλούν οι «αστρολόγοι» και οι «υπόλοιποι», έχοντας ήδη διαχωρίσει τους εαυτούς τους σε στρατόπεδα.

Θα πρότεινα να βάλουμε μια σειρά στα ζητούμενά μας, πριν η συζήτηση μας πετάξει τελείως. Η Τίνα δημοσίευσε ένα άρθρο και άνοιξε ένα θέμα στο οποίο εν ολίγοις ανακεφαλαιώνει το αιώνιο πρόβλημα της παρεξηγημένης αστρολογίας, των παράλογων απαιτήσεων και των ημιμαθών θιασωτών της. Μέχρι εδώ καλά και στην πρώτη θέση που πήρα στο θέμα, ξεκαθάρισα ότι οι άνθρωποι θέλουν την ευκολία τους. Δεν ενδιαφέρονται να πάνε πιο πέρα το όριο της γνωστής αλήθειας τους. Δυστυχώς.
Αν όμως αρχίσουμε να συζητάμε τα γιατί και τα πώς, δεν μπορούμε να μην πούμε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Ασφαλώς και υπάρχουν ανάξιοι γιατροί και θα μιλήσουμε και γι’ αυτούς, όταν έρθει η ώρα τους (φαντάζομαι όχι σε φόρουμ αστρολογίας).
Μοιραία θα φτάναμε και στους αστρολόγους. Είπαμε ότι υπάρχουν πολλοί που δεν είναι σοβαροί επαγγελματίες , αλλά δεν βάλαμε όλους τους επαγγελματίες αστρολόγους στο ίδιο σακούλι. Αυτό είναι σαφές. Υπάρχουν αξιοπρεπείς επαγγελματίες με γνώση και συνείδηση.

Επίσης, είναι γνωστό ότι στην αρχαιότητα οι «ευγενείς» χρησιμοποιούσαν συχνότατα αστρολόγους και οιωνοσκόπους γενικότερα. Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε ολόκληρο επιτελείο και δεν ξεκινούσε μάχη αν δεν ήταν ώρα Άρη. Και; Δεν αμφέβαλε ποτέ κανείς ότι η πίστη στη πρόβλεψη του μέλλοντος ΔΕΝ είναι εφεύρεση των σύγχρονων ανθρώπων. Η Ρωμαϊκή αυλή μπορεί να έκανε κατάχρηση των αστρολόγων της εποχής, αλλά ο απλός κόσμος δεν διάβαζε το ζώδιό του στο ένθετο της Κυριακάτικης εφημερίδας, ούτε στην ιστοσελίδα του τάδε αστρολόγου, το πρωί με τον καφέ του. Εκ των πραγμάτων δεν ευνοούνταν ο κατάφορος εξευτελισμός της αστρολογίας. Δεν υπήρχε πρόσβαση και επικοινωνιακή πολιτική.

Δεν ξέρω ποιος ασχολείται με τα 090 και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Το θέμα είναι να πάψει ο κόσμος να νομίζει ότι η αστρολογία σχετίζεται με καφέδες και χαρτιά (γιατί κι εκεί έχουμε ακόμα δρόμο) και να καταλάβει ότι δεν μπορεί να λύσει όλα του τα προβλήματα με αυτόν τον τρόπο.

Ναι Βασίλη, έχεις δίκιο ότι ο επαγγελματίας θα κάνει τις αναγκαστικές του εκπτώσεις και ο καθένας στον χώρο του θα έχει κάνει αρκετές στον άγριο κόσμο που ζούμε. Όμως η αστρολογία είναι ανοχύρωτη και μιλάμε για χοντράδες. Εδώ ο αστρολόγος ασκεί μία εξουσία ψυχικής φύσης στον πελάτη που έρχεται ανασφαλής και ψυχικά ευάλωτος. Αν δεν ήταν έτσι, δεν θα πήγαινε στον αστρολόγο. Τον έχει ανάγκη λοιπόν. Η σχέση σπάνια είναι ισότιμη και έχω δει μορφωμένους ανθρώπους να εξαρτώνται από την πρόβλεψη κάτι «αστρολόγων» , ο θεός να τους κάνει. Οι ισορροπίες εδώ είναι λεπτές και η αστρολογία έχει επαγγελματίες με ευθύνες λειτουργήματος. Οι άνθρωποι σου ανοίγουν την ψυχή τους. Δεν πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος σε αυτή την ιστορία;

Δεν είχα την πρόθεση να θίξω κανέναν και η τοποθέτησή μου ήταν γενική. Είναι αλήθεια ότι θεωρώ πρωταρχικής σημασίας την αποκατάσταση της θέσης της αστρολογίας και την σύσσωμη υιοθέτηση μιας καινούργιας στάσης που σε βάθος χρόνου θα φέρει τον κόσμο στους αστρολόγους. Όμως αυτό προϋποθέτει δουλειά, διαύγεια και συλλογική προσπάθεια, χωρίς εγωισμούς ή μικρότητες.

Έχω ενημερωθεί στο πέρασμα των χρόνων για διάφορες προσπάθειες αστρολόγων επαγγελματιών, αλλά ποτέ δεν έγινε κάτι σημαντικό. Δεν ασχολούμαι με τις λεπτομέρειες , αλλά εκ του αποτελέσματος ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Μέχρι να γίνει λοιπόν η ουσιαστική δουλειά από κάποιο σύλλογο ή σωματείο ή ότι άλλο θέλει, θα υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες χωρίς δεοντολογικό κώδικα , αλλά και κάποιο που θα κάνουν την δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν σαν επαγγελματίες. Κανείς δεν το αντιπαρέρχεται αυτό. Αντίθετα, μαζί τους είμαστε. Δεν έχουμε και κάτι καλύτερο.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί εισπράττω από τις τοποθετήσεις σου μία αίσθηση ότι είσαι ενοχλημένος με κάποια πράγματα που ειπώθηκαν ως απόψεις πάνω σε αυτή την κουβέντα. Εκτός κι αν έχω παρανοήσει όσα γράφεις, βγάζοντας λάθος συμπέρασμα. Όλα είναι πιθανά όταν επικοινωνούμε γραπτώς.

maria76
26-05-2012, 12:02 AM
Η αλληλεγγύη είναι πολύ σημαντικό προσόν τελικά,και αυτό που χρειάζεται απ'ότι καταλαβαίνω,για να προωθήσουν σωστά οι αστρολόγοι το όλο θέμα.
Αν είστε ενωμένοι απέναντι στους πολέμιους της αστρολογίας,αλλά μεταξύ σας τρώγεστε,δεν γίνεται τπτ καλό-το λέω για το ποστ του Σωκράτη αυτό που κάτι ανέφερε..
Με τις μάζες ενωμένες κερδήθηκαν πόλεμοι ολόκληροι.

Πάντως το θέμα της αμοιβής δεν καταλαβαίνω γιατί συζητιέται..μου παρέχεις υπηρεσίες-και μάλιστα πολύτιμες-και σε πληρώνω γι'αυτό.
Τι πιο λογικό?

jupiterios
26-05-2012, 12:59 AM
Πολυ ωραια Βασιλη!
Χαιρομαι που αποσπασα λιγο απο τον τοσο πολυτιμο χρονο ενος υπεραπασχολουμενου αυθεντικου Επαγγελματια Αστρολογου. Πραγματικα, ο στοχος μου ειναι (πρωτα ο Θεος!) να καταφερω να γινω κι εγω ενας. Με τη διαφορα οτι εγω δεν θα χρησιμοποιω την Επαγγελματικη μου ιδιοτητα ως αλλοθι για να φερομαι με εριστικοτητα και αλαζονια προς τους αλλους. Και οτι στη δικη μου ταμπελα θα αναγραφει Αστρολογος σκετο.... Τα περι συμβουλου μου ακουγονται λιγο ....γιαλαντζι -αν μου επιτρεπεται η εκφραση. Αλλά δεν μου απαντησες στο προηγουμενο ερωτημα μου: εσυ πως θα ονοματιζες με μια λεξη αυτο που κανω εγω.

Λες ο επαγγελματιας ενδιαφερεται το αποτελεσμα που θα εισπραξει ο πελατης να ειναι καλο. Εχω την περιεργεια να μαθω πώς μπορει αυτο να ειναι καλο ΧΩΡΙΣ την καταλληλη ερευνα? Οξυμωρο μου ακουγεται.... Αλλά αν εσυ εχεις εφευρει καποια τεχνικη με την οποια θα εχουμε αριστα αποτελεσματα χωρις προηγουμενη ερευνα, θα παρακαλουσα να μας την παρουσιασεις καποια στιγμη που θα ευκαιρεις.

Επισης, συμπεραινω απο τα 1833 ποστ σου οτι τελικα παντα βρισκεις χρονο για να ....κατεβαζεις σεντονια, και ας το διαψευδεις με τοσο επαγγελματικο τροπο.... Δεν πειραζει, καλη καρδια. Σε αφηνω λοιπον να συνεχισεις τις επαγγελματικες εργασιες σου in peace και συνεχιζω με τους υπολοιπους φιλους επι του θεματος.

jupiterios
26-05-2012, 01:30 AM
Μαρια, το θεμα της αμοιβης αναφερθηκε στο πλαισιο οτι ο κοσμος πλεον εχοντας πληθωρα δωρεαν αστρολογικων πληροφοριων απο διαφορες πηγες (sites, περιοδικα, εκπομπες κλπ), σκεφτεται οτι δεν αξιζει να πληρωσει εναν αστρολογο αφου μπορει να τα μαθει και δωρεαν. Με αποτελεσμα να εχει μειωθει η πελατεια.
Βεβαια ο κοσμος προφανως δεν ξερει οτι αυτες οι δωρεαν προβλεψεις ειναι προχειρες και γενικολογες και οτι απο μια επισκεψη σε επαγγελματια θα επαιρνε σαφως ανωτερη ποιοτητα αστρολογικων συμβουλων...

Lena_P
26-05-2012, 11:43 AM
Για να είμαι ειλικρινής, σε ερώτηση του τύπου "τι χρώμα να βάψω τα νύχια μου για να προσελκύσω ένα Ζυγό" δεν είδα ποτέ επαγγελματική απάντηση οnline...

Δεν είδα ποτέ κάποιον να επωφελείται της ερώτησης αυτού του τύπου ως ευκαιρία να αποδείξει/να δώσει κάποια δείγματα σε κάποιον(α) για το πόσο πιο βαθιά είναι η μελέτη της αστρολογίας.. Αυτό που είδα πολλές φορές είναι απαξία.

Η απαξία δε διαμορφώνει μια κουλτούρα.
Η μάζα είναι πάντα πιο ισχυρή, όταν την αγνοείς σε αγνοεί..

Επί προσωπικού, ξεκίνησα να διαβάζω μόνη μου online. Η αναζήτηση, ευτυχώς για μένα, δεν είχε κάποια επιφανειακή αφορμή. Και λέω ευτυχώς γιατί θα έτρωγα πόρτα απαξίας τριών αστέρων και θα συνέχιζα τη ζωή μου. Και λέω ευτυχώς γιατί βρήκα κάτι που τελικά με ενδιαφέρει από πολλές απόψεις. Ήμουν επίσης τυχερή να γνωρίζω κάποιες ξένες γλώσσες που μου επέτρεψαν να συνεχίσω την αναζήτησή μου σε ξένα εδάφη, εκεί που η απαξία είναι μικρότερη έως ανύπαρκτη. Και η πληροφορία δωρεάν... Θα μου πάρει αρκετό χρόνο παραπάνω μα, δει δη χρημάτων ω άνδρες αστρολόγοι, έτσι μου 'λαχε, έτσι θα πορευθώ.

Λένα

Βασιλης Παπαδολιας
26-05-2012, 12:51 PM
Πολυ ωραια Βασιλη!
Χαιρομαι που αποσπασα λιγο απο τον τοσο πολυτιμο χρονο ενος υπεραπασχολουμενου αυθεντικου Επαγγελματια Αστρολογου. Πραγματικα, ο στοχος μου ειναι (πρωτα ο Θεος!) να καταφερω να γινω κι εγω ενας. Με τη διαφορα οτι εγω δεν θα χρησιμοποιω την Επαγγελματικη μου ιδιοτητα ως αλλοθι για να φερομαι με εριστικοτητα και αλαζονια προς τους αλλους. Και οτι στη δικη μου ταμπελα θα αναγραφει Αστρολογος σκετο.... Τα περι συμβουλου μου ακουγονται λιγο ....γιαλαντζι -αν μου επιτρεπεται η εκφραση. Αλλά δεν μου απαντησες στο προηγουμενο ερωτημα μου: εσυ πως θα ονοματιζες με μια λεξη αυτο που κανω εγω.

Λες ο επαγγελματιας ενδιαφερεται το αποτελεσμα που θα εισπραξει ο πελατης να ειναι καλο. Εχω την περιεργεια να μαθω πώς μπορει αυτο να ειναι καλο ΧΩΡΙΣ την καταλληλη ερευνα? Οξυμωρο μου ακουγεται.... Αλλά αν εσυ εχεις εφευρει καποια τεχνικη με την οποια θα εχουμε αριστα αποτελεσματα χωρις προηγουμενη ερευνα, θα παρακαλουσα να μας την παρουσιασεις καποια στιγμη που θα ευκαιρεις.

Επισης, συμπεραινω απο τα 1833 ποστ σου οτι τελικα παντα βρισκεις χρονο για να ....κατεβαζεις σεντονια, και ας το διαψευδεις με τοσο επαγγελματικο τροπο.... Δεν πειραζει, καλη καρδια. Σε αφηνω λοιπον να συνεχισεις τις επαγγελματικες εργασιες σου in peace και συνεχιζω με τους υπολοιπους φιλους επι του θεματος.
Συμπεραινεις ως συνηθως λαθος γιατι δεν εχεις προσεξει μαλλον οτι δεν ηρθα χτες στο σσιτ. ΤΑ υπολοι΅α τα αντιπαρερχομαι, γιατι νομιζω οτι πλεον ειναι κακιες.

Βασιλης Παπαδολιας
26-05-2012, 01:07 PM
Κατια, εχω μαθει να κρινω τους ανθρωπους απο τις πραξεις κι οχι απο τα λογια. Οσοι ειναι στο χωρο γνωριχουν τις δικεε μουπραξεις. Απο κει κ περα αν καποιος νεοτερος θελει να βγει μπροστα νακανεικατι, ευχαριστως να βοηθησω. Με πραξεις ομως. Οχι μονο με κριτικη.

katiakiss
26-05-2012, 01:25 PM
Κατια, εχω μαθει να κρινω τους ανθρωπους απο τις πραξεις κι οχι απο τα λογια. Οσοι ειναι στο χωρο γνωριχουν τις δικεε μουπραξεις. Απο κει κ περα αν καποιος νεοτερος θελει να βγει μπροστα νακανεικατι, ευχαριστως να βοηθησω. Με πραξεις ομως. Οχι μονο με κριτικη.Βασίλη,

Η αστρολογία είναι ο χώρος σου και καταλαβαίνω το πάθος με το οποίο εκφράζεσαι, αλλά σε μία τέτοια συζήτηση η κριτική είναι αναπόφευκτη. Άλλωστε, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει ότι για να κρίνεις πρέπει να προβείς σε έργα και πράξεις.
Όπως γνωρίζεις, δεν είμαι επαγγελματίας, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο εγώ όσο και ο υπόλοιπος κόσμος που γνωρίζει κάτι παραπάνω από τον αστρολογικό κόσμο και τις προσπάθειές του στη χώρα μας, να μην έχουμε το δικαίωμα να εκφράσουμε την άποψή μας.
Όλοι όσοι παράγουν έργο, κρίνονται κατά τις πράξεις τους, όταν έρθει η ώρα να αξιολογηθεί το έργο τους, στο βάθος του χρόνου. Κανένας δεν αποτελεί εξαίρεση , όπως δεν αποτελεί εχέγγυο του κριτή η ενεργή εμπλοκή του. Το θεωρώ παράλογη και αντιδημοκρατική απαίτηση.

Jupiterios , δεν καταλαβαίνω προς τι η τόση επιθετικότητα. Δεν προάγεται συζήτηση με αυτόν τον τρόπο και ακόμα κι αν έχεις κάτι ενδιαφέρον να πεις, χάνεται στις κορυφές και στις κορόνες μιας ακατανόητης εριστικότητας.

Κάπου εδώ έχω ολοκληρώσει τις θέσεις μου σε αυτό το νήμα. Καλή συνέχεια. :)

jupiterios
26-05-2012, 03:19 PM
Φιλη Λενα, οι ερωτησεις τετοιου τυπου "τι χρωμα κλπ", οπως το επεσημανε εξαρχης η Τινα αλλά κι εγω κατοπιν, αφορουν αρθρα κωστοπουλαιικου τυπου που γραφονται με σκοπο την προσελκυση αναγνωστικου κοινου. Θα τα εχεις δει φανταζομαι να φιγουραρουν σε sites και περιοδικα. Δοξα τω θεω ουτε κι εγω εχω δει προς το παρον σοβαρο ανθρωπο να ρωτα τετοιες κουταμαρες σε καποιο φορουμ!

Και φυσικα το μηνυμα που προσπαθουσαμε εδω να περασουμε δεν ειναι η απαξια του ανιδεου. Οπως ανεφερα πιο πανω την αποψη μου, σκοπος ειναι μεσα απο την σωστη ενημερωση του τι πραγματικα ειναι η Αστρολογια και τι μπορει να προσφερει, να αλλαξουμε τον τροπο που οι "ανιδεοι" αντιμετωπιζουν τους αστρολογους και την αστρολογια. Η απαξια συμφωνω οτι δεν εξυπηρετει καμμια πλευρα.

Κατια, συμφωνω απολυτα. Το να παρασυρομαστε παιδιαστικα σε εριστικους και υπεροπτικους τονους αφενος μας εκτρεπει εκτος θεματος κι αφετερου δεν δειχνει επαγγελματισμο. Ο καθενας εκφραζει την γνωμη του ελευθερα και εκτιθεται για αυτην αναλογως.

Βασιλης Παπαδολιας
26-05-2012, 04:23 PM
Ο επαγγελματισμος δε σχετιζεται απλα με το να μιλας ωραια αλλα με συγκεκριμενες παραμετρους εργασιας: 1. Η εκτιμηση του κοστους μιας ιδεας 2. Η εκτιμηση της εφικτοτητσς της 3. Η εκτιμηση της προβλεπομενης επιδρασης. Αντιθετα ο ερευνητης επιδιωκει το ποιοτικα τελειο, χωρις να αξιολογει ομως παραγοντες κοστους. Με λιγα λογια οπως ελεγε κι ενα πρωην αφεντικο μου, ωρσιο το προγραμμσ που εφτιαξες, βασιλη, εχει παραθυρα, κσνει παπσδιμα ομως που δεν το θελει κανενας. Τζαμπα κι η δουλεια σου, τζαμπα κ τα λεφτα που σε πκηρωσα.

Χρυσάνθη
28-05-2012, 07:25 AM
Εγώ θα συμφωνήσω με την Τίνα και δεν κατάλαβα καθόλου ότι προσβάλλει τους αμαθείς.
Εγώ όμως θα προσβάλλω όλη την κοινωνία και θα πω πως είναι ανέτοιμη για την αστρολογία καθώς και η αστρολογία είναι ανέτοιμη για να πάει ένα βήμα παραπέρα και θεωρητικά και ως προς το ανθρώπινο δυναμικό.
Θα τελειώσω με μία απλή φράση που έχω ξαναπεί στο παρελθόν. Όταν η αστρολογία μπει στα πανεπιστήμια και στις μεγάλες της δόξες ελάχιστοι θα μείνουν αστρολόγοι και κοινό από αυτούς που ασχολούταν στο παρελθόν να ενδιαφέρονται…

Χρήστο, (ελπίζω να είναι οκ ο ενικός) από το μακροσκελές ποστ μου ήλπιζα ότι θα πιάσεις το νόημα κ δε θα πιαστείς σε μία λέξη... Αλλά για να το αποσαφηνίσω, μου έκανε εντύπωση η ένταση της Τίνας σε σχέση με το κοινό της αστρολογίας.

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για την αστρολογία και αυτό ακριβώς ήθελα να πω. Διότι όταν το ξέρεις και το παίρνεις απόφαση , κινείσαι ανάλογα και δεν έχεις απαίτηση από τον κόσμο που δεν γνωρίζει πολλά , να ξέρει τι είναι και τι δεν είναι η αστρολογία. Ο ειδικός λοιπόν θα κινηθεί με γνώμονα την ηθική του, την αποτελεσματικότητά του, θα χειριστεί τον πελάτη του όπως εκείνος κρίνει. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι το κοινό δεν έχει ιδιαίτερη ιδέα, και έτσι θα αντιμετωπίζει την αμάθεια με ψυχραιμία, ή τις ανόητες ερωτήσεις. Δε θα τον φθείρουν. Θα κάνει τη δουλειά του στοχευμένα και για τους πελάτες που έχει. Παιδεία λείπει στα περισσότερα σήμερα.

Η κοινωνία ανέτοιμη , οι λειτουργοί της ανέτοιμοι, τότε γιατί συζητάμε? Ίσως αυτά τα δύο να μην είναι τόσο άσχετα τελικά μεταξύ τους...αλλά μεταβλητές που αλληλεπιδρούν, που αποτελεί το λόγο που με ξένισαν τα ποστ της Τίνας.

Πιστεύω βέβαια ότι η ουσιαστική αιτία της έντασης είναι το οικονομικό για την Τίνα και τους υπόλοιπους αστρολόγους. Η λογική του τζαμπατζή δυστυχώς κυριαρχεί στα περισσότερα πράγματα σήμερα, αλλά να με συγχωρήσετε όταν θα πω ότι μία επίσκεψη σε αστρολόγο έχει καταντήσει πλέον (ή ήταν πάντα αλλά τώρα δεν έχει ο κόσμος ούτε για γιατρό) πιο ακριβή και από γιατρό (αυτό τελείως κυριολεκτικό) ή ψυχολόγο - από αυτούς που έχουν φορέα και πιστοποίηση, ουπς! και απόδειξη ΩΣ ΕΠΙΣΗΣ.

Οπότε Τίνα είναι θέμα και του κοινού που δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θέλει , αλλά και των αστρολόγων οι οποίοι μερικές φορές δίνουν την αίσθηση της 'αρπαχτής΄και 'τώρα που σε βρήκα' (ε δε θα με ξαναβρείς, γιατί μετά και ο άλλος αξιολογεί το κατά πόσο του άλλαξαν τη ζωή οι προβλέψεις και πόσο από την άλλη του αλάφρυναν την τσέπη). Δεδομένου ιδίως του μη αναγνωρισμένου του πράγματος..

Jupiterios μείωση πελατείας υπάρχει παντού... δυστυχώς... και κατά τη γνώμη μου οφείλεται και στο γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με την αστρολογία επαγγελματικά. Μοιραία όταν σε ένα χώρο που ήταν 3-4 δακτυλοδεικτούμενοι, γίνονται 100 , ότι κ να κάνεις, αυτό θα συμβεί.... Η κοινωνία λοιπόν προχώρησε ...και προχώρησε τόσο που πλέον να συζητάμε για τα προβλήματα των αστρολόγων! Ειλικρινά το λέω, υποθέτω ότι κάποτε ήταν ταμπού η ενασχόληση. Όταν λοιπόν οι ταρίφες των ραντεβού είναι οι ίδιες με παλιά... εεεεε δεν το σηκώνει το κοινό. Οπότε πλέον θα στραφείτε στο μαζικό (κοινώς ποντάρω στο λιγότερο αλλά σε πιο πολλούς-σεμινάρια και ραντεβού) . Αυτή είναι η ροή των πραγμάτων συνήθως.

pitilis
29-05-2012, 03:00 PM
Όπως κάθε κοινωνία έχει τους πολιτικούς που της αξίζουν (οι πολιτικοί είναι αντανάκλαση της κοινωνίας και το αντίστροφο) έτσι έχει και τους αστρολόγους που της αξίζουν. Η αστρολογία σήμερα στην Ελλάδα είναι πολύ πίσω - όπως η Ελληνική κοινωνία είναι πολύ πίσω από πολλές πλευρές -υπαρξιακά, ηθικά, πολιτιστικά. Η Ελληνική αστρολογία δεν παράγει κάτι το αξιόλογο (σχεδόν κανείς Έλληνας αστρολόγος δεν έχει διακριθεί στο εξωτερικό, δεν έχει βγάλει κάποιο βιβλίο στη διεθνή αγορά, δεν έχει δημοσιεύσει αξιόλογα, αυθεντικά άρθρα σε ξένα περιοδικά, δεν έχει δώσει διαλέξεις στο εξωτερικό κ.λ.π.). Οι "μεγάλοι" Έλληνες αστρολόγοι είναι απλά ανύπαρκτοι στη διεθνή σκηνή. Η αστρολογική έρευνα είναι σχεδόν ανύπαρκτη στην Ελλάδα, το γεγονός ότι δεν έχει ιδρυθεί ακόμη μία επίσημη, δημοκρατική (ανεπηρέαστη από "παρέες") Ελληνική Αστρολογική Ομοσπονδία (ενώ στα δυτικά κράτη έχουν ιδρυθεί τέτοιες ομοσπονδίες εδώ και 50 - 100 χρόνια) λέει πολλά από μόνο του! Στο χώρο της Ελληνικής αστρολογίας κυριαρχούν επιτήδειοι γενικά άνθρωποι χαμηλής παιδείας και ήθους, διάφοροι/ες ωμοί κερδοσκόποι (η αστρολογία στην Ελλάδα δίνει δυσανάλογα πολύ χρήμα), δικτυωμένες κυρίες με "κουμπάρους" στα κανάλια, ψευδο-"δάσκαλοι", παρέες - κλίκες που υφαρπάζουν πόστα και προνόμια και ποδοπατούν κάθε ανεπιθύμητο...Αν κάποια μέρα (δεκαετίες από σήμερα) ανέβει ενεργειακά η Ελληνική κοινωνία θα γεννήσει υψηλότερους ποιοτικά αστρολόγους, με Παιδεία και Ήθος, με αξιόλογο συγγραφικό έργο και παρουσία στο εξωτερικό....

Τίνα Ζαχαριάδου
29-05-2012, 04:31 PM
Pitillis καταγράφηκε η άποψη σου, ειλικρινά όμως δεν έχω καμία διάθεση ν' ασχοληθώ περαιτέρω μαζί σου, εκτος κι αν νομίζεις πως δεν καταλαβαίνω ή έχω ξεχάσει.......

jupiterios
29-05-2012, 06:36 PM
(ο αστρολογος) θα πρέπει να γνωρίζει ότι το κοινό δεν έχει ιδιαίτερη ιδέα, και έτσι θα αντιμετωπίζει την αμάθεια με ψυχραιμία, ή τις ανόητες ερωτήσεις. Δε θα τον φθείρουν.
Ισως πιο πριν φανηκα πολυ αυστηρος με τους πελατες που απο λαθος αντιληψη των πραγματων εκτοξευουν ανοητες ερωτησεις κι εχουν εξωπραγματικες απαιτησεις απο εναν αστρολογο. Η αληθεια ειναι αυτο που λες, Χρυσανθη, οτι δηλαδη η πρωτη προσεγγιση του αστρολογου προς τον πελατη πρεπει να ειναι η επιεικεια και η ενημερωση.
Εφοσον ο αστρολογος γνωριζει καλα τι συγχυση επικρατει εκει εξω για την αστρολογια, οφειλει να ειναι πιο επιεικης προς την αμαθεια του κοινου και οφειλει αμεσα να ενημερωνει σωστα για τη φυση και τις δυνατοτητες της Αστρολογιας ΠΡΙΝ ακομα αρχισει η συνεδρια (3 βασικα πραγματακια οπως ενδεικτικα κατα τη γνωμη μου τα ανεφερα στο ποστ 23). Ετσι αποφευγονται παρεξηγησεις και ακαταλληλες προσδοκιες μεταξυ αστρολογου-πελατη. Απο τη στιγμη που γινεται το ξεκαθαρισμα αυτο, ειναι θεμα ελευθερης επιλογης αν ο πελατης θα συνεχισει με τον αστρολογο ή αν ο αστρολογος θα αναλαβει τον πελατη.
Βεβαια, ευτυχως ο πελατης με τις εξωαστρολογικες απαιτησεις και τις ανοητες ερωτησεις ειναι πολυ σπανιο φαινομενο. Οι περισσοτεροι νομιζω ειναι σε νορμαλ πλαισια.

Όταν λοιπόν οι ταρίφες των ραντεβού είναι οι ίδιες με παλιά... εεεεε δεν το σηκώνει το κοινό.
Εχω την αισθηση οτι πλεον ολοι εχουν εξαναγκαστει σε μειωση ταριφας, ακομα και τα ψηλα κεφαλια...

Pitilis οι αποψεις σου με βρισκουν συμφωνο.

katiakiss
29-05-2012, 08:05 PM
Φίλε Jupiterios, το μέλος Pitilis λέει πολλά που ισχύουν , αλλά όπως κι εσύ, έτσι και εκείνος, χάνει το δίκιο του και μόνο από την εμπάθεια που εισπράττει κανείς διαβάζοντας το ποστ του.
Δεν είναι όλοι οι επαγγελματίες άρπαγες , ούτε είναι ευγενικό σε ένα φόρουμ αστρολογίας να γράφονται τέτοια πράγματα , ενώ ξέρουμε ότι εδώ υπάρχουν αστρολόγοι επαγγελματίες που και διαθέτουν τον χρόνο τους για να γράψουν χωρίς αμοιβή κάποια άρθρα για το κοινό του site και έχουν σπαταλήσει αρκετό κόπο και ενέργεια να απαντούν σε ανόητες ερωτήσεις που αν τα μέλη έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν λιγάκι τα άρθρα της βιβλιοθήκης, δεν θα τις έθεταν.
Δεν είναι λοιπόν λίγο πικρό και άκομψο να εκφραζόμαστε τόσο «χοντρά»;
Η πείρα λέει ότι η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση και αυτό έχει ήδη προκύψει από όλες τις απόψεις που έχουν κατατεθεί.

Προσωπικά, δεν έχω καταφέρει την μητέρα μου και τις αδελφές μου να μην με ρωτάνε βλακείες , μετά από τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την αστρολογία και τους εξηγώ. Δεν έχω λοιπόν απαιτήσεις , αλλά εδώ, το άρθρο της Τίνας είναι σαφές. «Αστρολογία, αστρολόγοι και αναγνωστικό κοινό». Εδώ λοιπόν μιλάμε για ένα κοινό που υποτίθεται ότι θέλει να μάθει κάτι παραπάνω και άρα μπορούμε να έχουμε από αυτούς μια παραπάνω απαίτηση. (Η εμπειρία μου στο site με έμαθε να μην έχω καμία!)

Είναι αλήθεια ότι στο χώρο αυτό έρχονται ελάχιστοι άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται. Οι περισσότεροι ψάχνουν τρόπο να βρουν απαντήσεις στα «θεματάκια» τους.
Αυτό που είναι άξιο σκέψης και προβληματισμού, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της αστρολογίας είναι γυναίκες. Έτσι, όταν μιλάμε για πρόβλημα του αναγνωστικού κοινού, μιλάμε κυρίως για γυναίκες. Τι ψάχνουν λοιπόν από την αστρολογία και γιατί;
Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες έχουν έναν πιο πολύπλοκο και συναισθηματικό τρόπο να προσεγγίζουν τα όποια προβλήματά τους και αυτό τις κάνει πιο επιρρεπείς σε ανασφάλειες και άγχη. Είναι γνωστό ότι ασχολούνται περισσότερο με την αισθηματική τους ζωή και η αστρολογία τους δίνει τροφή να ψειρίζουν ενδεχόμενα και να βρίσκουν «κάτι» να πιαστούν όταν νιώθουν ότι όλα γύρω τους καταρρέουν. Όποιος διαφωνεί, ας πάει στη λίστα των μελών να δει με τα μάτια του την συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών. Όποιος διαφωνεί, ας ψάξει να δει ποια άρθρα είναι τα πιο δημοφιλή και τι θεματολογία έχουν.

Όταν έχουμε αυτό σαν δεδομένο και το ξέρουμε όλοι ότι έτσι είναι, δεν καταλαβαίνω τι καθόμαστε και συζητάμε.
Αυτή η μερίδα διαμορφώνει την αναγνωσιμότητα ενός άρθρου, αυτή η μερίδα πατάει τα likes, αυτή η μερίδα διαμορφώνει την επισκεψημότητα σε ένα site.
Καταλήγω να σκέφτομαι ότι κάνουμε μία συζήτηση απλά για να την κάνουμε.

jupiterios
29-05-2012, 10:36 PM
Κατια μου, διαβασα το κειμενο του pitilis προσεκτικα αλλες δυο φορες. Πουθενα δεν βρηκα ιχνος εμπαθειας ή "χοντραδας". Διαβασα ενα κειμενο σε ειρηνικο τονο, δεν αναφερεται σε συγκεκριμενα ατομα αλλά μιλα γενικα και αναφερει καποιες μεγαλες αληθειες που ολοι γνωριζουμε ποσο ισχυουν. Τωρα, εαν το μελος pilitis ειχε στο παρελθον καποιες κοντρες με αλλα μελη εδω, δεν το γνωριζω. Εγω εκρινα το ποστ 43 και μονο αυτο.

Και σαφως δεν ειναι ολοι οι αστρολογοι αρπαγες. Κανεις δεν ειπε κατι τετοιο. Ωστοσο και κανεις δεν ειναι στο απυροβλητο. Σεβομαστε τους αστρολογους που κανουν σωστη δουλεια. Και σιγουρα πιστευω οτι καποιοι απο αυτους εργαζονται για αυτο το site.

Θα ηθελα να εξηγησεις περισσοτερο τη θεση σου περι γυναικειου αναγνωστικου κοινου, γιατι δεν καταλαβα το νοημα σου. Μου φανηκε σα να λες: ρε παιδια τι καθεστε και το κουραζετε το πραμα? απο τη στιγμη που με την αστρολογια ασχολουνται γυναικες, αυτο τα λεει ολα! τι περιμενατε δηλαδη απο γυναικες, κατι καλυτερο? Θελω να πιστευω οτι δεν εννοουσες καθολου κατι τετοιο.

Καλως ή κακως η αστρολογια ειναι το καταφυγιο του ανασφαλούς, ειτε αντρος ειτε γυναικος. Το θεμα ειναι πώς χειριζεσαι την ανασφαλεια σου αυτη. Με αξιοπρεπεια ή με κατινια? Και αυτο δεν εχει να κανει με το φυλο, εχει να κανει με την καλλιεργεια και το επιπεδο του καθενος. Δηλαδη, αν το αναγνωστικο κοινο ηταν αντρες, η αστρολογια θα επρεπε να αναλωνεται σε αρθρα περι προγνωστικων ΟΠΑΠ και σε μηχανες?
Αν θες κανε ενα explain για να σε καταλαβω καλυτερα.

Η αστρολογια εχει τοσο ευρεια γκαμα για να γραψει κανεις ενα ενδιαφερον αρθρο που θα ηταν κριμα να την περιορισουμε και να την εξαντλησουμε σε ποταπες θεματολογιες. Καλη ειναι που και που η κωστοπουλαιικη αρθρογραφια. Αλλα μονο που και που, για χαβαλε.

katiakiss
29-05-2012, 11:27 PM
Jupiterios, καλά που έθεσες τα ερωτήματά σου γιατί τελικά καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην έγινα απολύτως αντιληπτή και δεν θα ήθελα να μείνουν αμφιβολίες.

Το μέλος pitilis , όπως αναφέρω και στο προηγούμενο ποστ μου, λέει πράγματα που είναι πέρα για πέρα αληθινά, τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος τους. Ωστόσο, αυτοαναιρείται όταν στην αρχή λέει πως δεν έχουν επίπεδο οι αναγνώστες και μετά καταλήγει σε μία ισοπεδωτική απαξίωση του συνόλου του αστρολογικού κόσμου.
Αν το κοινό δεν είναι έτοιμο για μια καλύτερη αστρολογία, όπως λέει, πως είναι σε θέση να διακρίνει και να αναδείξει την καλή δουλειά του καλού αστρολόγου;
Γνώμη μου είναι ότι όλα αυτά τα προβλήματα θα λυθούν με τον χρόνο και την καλύτερη ενημέρωση. Οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια έπαψαν να έχουν ταμπού που πάνε στον ψυχολόγο (και πάλι όχι όλοι) , δεν θα έχουν με την αστρολογία;

Όμως αυτό που θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πρωτίστως, είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ το γυναικείο κοινό χαμηλής νοημοσύνης. Πως θα μπορούσα άλλωστε, αφού είμαι γυναίκα.
Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι κακώς η ανασφάλεια και η ψυχική τρωτότητα δεν έχουν πέσει στο τραπέζι αυτής της συζήτησης σαν βασικές συνισταμένες της τρέχουσας κατάστασης στον χώρο της «ηλεκτρονικής αστρολογίας» .
Πέρα λοιπόν από τον ιδιαίτερο ψυχισμό των γυναικών, είναι και η κοινωνική ηθική που ευνοεί τις γυναίκες να ακολουθούν την αστρολογία με λιγότερα ταμπού από τους άντρες. Όπως σωστά αναφέρεις, τρωτότητες έχουμε και τα δύο φύλα , αλλά οι γυναίκες τις εκφράζουν ευκολότερα.

Καλώς ή κακώς, είναι οι γυναίκες που διαμορφώνουν το κλίμα που περιγράφει η Τίνα στο άρθρο της. Αυτό είναι αλήθεια, όπως είναι αλήθεια ότι όσο γράφονται άρθρα τύπου «ο Άρης και τα φίλτρα του έρωτα» , οι άνθρωποι που έχουν μία στιβαρή προσωπικότητα και δεν ψάχνουν την αυτογνωσία μέσω αστρολογίας , αλλά μέσω ενδοσκόπησης και ψυχολογίας πισωπατούν καχύποπτα και με το δίκιο τους.

Θα έπρεπε όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αστρολόγοι, αστρολογούντες και αναγνώστες.
Βέβαια, οφείλω να πω ότι σε μια δεύτερη σκέψη επί του θέματος, τις τελευταίες μέρες κατέληξα στο προσωπικό συμπέρασμα πως αν όσοι γράφουν δεν δίνουν στον κόσμο την τροφή που κοιμίζει τις φοβίες τους , αλλά αυτό που είναι σωστό να τους δώσουν, τότε δεν θα είχαν επιλογή να οδηγηθούν στην ευκολία.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

maria76
30-05-2012, 02:03 AM
.."η αστρολογία είναι το καταφύγιο του ανασφαλούς"..
καθόλου δεν μ'άρεσε αυτό,και σίγουρα δεν θα μ'άρεσε να ήμουν με αστρολόγο ο οποίος θα με θεωρούσε ή θα με έκρινε ανασφαλή σαν πελάτισσα του.
Δεν θα πω για το πόσο προσεκτικά αρθρογραφούν οι αστρολόγοι εδώ,και πόσες φορές λένε για αυτοεπίγνωση,τάσεις,και άλλα πολλά.
Θα πω μόνο πως παρά τις κακές φάσεις της ζωής μου η αστρολογία με κάνει μάλλον καλύτερο άνθρωπο..και στην Αγγλία σε κάθε τετράγωνο έχει κάτι μαγαζάκια με fortune tellers που διαβάζουν το μέλλον στην κρυστάλλινη σφαίρα.Θα πει ότι είναι πιο"μπροστά"?
..και δεν λέω τπτ άλλο γιατί δεν θα θελα να παρεκτραπεί ο Ερμής μου:wacko:

Χρήστος Άρχος
30-05-2012, 04:01 AM
Χρυσάνθη δεν διαφωνούμε κάπου απλά ήθελα να πω ότι δεν μου φάνηκε η Τίνα να είπε κάτι τέτοιο. Επί της ουσίας συμφωνώ μαζί σου.

Τίνα Ζαχαριάδου
30-05-2012, 11:23 AM
Χρήστο αν κρίνω από τα περισσότερα ποστ, πολλά απ' όσα δεν είπα γράφτηκαν αλλά δεν πειράζει, καλό είναι διαβάζουμε διάφορες γνώμες.

Χρυσάνθη δε μίλησα για όλόκληρο το κοινό αλλά για εκείνους που τους εξηγούμε τα ίδια πράγματα και δεν καταλαβαίνουν τι τους λέμε, είτε γιατί αδιαφορούν, είτε γιατί δεν θέλουν να καταλάβουν. Η ένταση δεν προέκυψε απο το οικονομικό όπως πιστεύεις, μοιραία έφτασε εκεί.

Δεν είναι όλοι οι επαγγελματίες άρπαγες , ούτε είναι ευγενικό σε ένα φόρουμ αστρολογίας να γράφονται τέτοια πράγματα , ενώ ξέρουμε ότι εδώ υπάρχουν αστρολόγοι επαγγελματίες που και διαθέτουν τον χρόνο τους για να γράψουν χωρίς αμοιβή κάποια άρθρα για το κοινό του site και έχουν σπαταλήσει αρκετό κόπο και ενέργεια να απαντούν σε ανόητες ερωτήσεις που αν τα μέλη έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν λιγάκι τα άρθρα της βιβλιοθήκης, δεν θα τις έθεταν.
Δεν είναι λοιπόν λίγο πικρό και άκομψο να εκφραζόμαστε τόσο «χοντρά»;

Πολύ σωστά Κάτια και παρ' 'οτι συμφωνώ, με το μέλος pitilis σε κάποια που γράφει θεωρώ προσβλητικό να μας τσουβαλιάζει όλους μαζί και να μην έχει την παραμικρή ευγένεια να εξαιρέσει τους εδώ αστρολόγους και τους ανθρώπους που χρόνια (εθελοντικά) εργάζονται ώστε να μπορούν τα μέλη να παίρνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται και δεν μιλώ μόνο για τα άρθρα που έχουν γραφτεί αλλά και για τις απαντήσεις μας στο φόρουμ που άνετα με αυτές γράφαμε βιβλίο. Μόνο τις απαντήσεις μου στην ωριαία να σκεφτώ, το έγραψα το βιβλίο....

Διαφωνώ επίσης ως προς το θέμα του εξωτερικού, τι θα πει "σχεδόν κανένας αστρολόγος δεν έχει διακριθεί στο εξωτερικό"; Η αστρολογική μας επάρκεια εξαρτάται από το εξωτερικό, όταν οι συνθήκες στα άλλα κράτη ήταν κι είναι πιο ευνοικές απ' ότι στην Ελλάδα; Αυτή την ξενομανία ποτέ μου δεν την κατάλαβα κι αυτή είναι που μας έφερε εδώ ως κράτος κι εγώ τώρα τι πρέπει δηλαδή και οι υπόλοιποι αστρολόγοι, να νιώσουμε λιγότερο άξιοι και ικανοί επειδή δεν έχουμε διακριθεί στο εξωτερικό; Ήμαρτον.......

Όσο για την αστρολογική ομοσπονδία, φυσικά και δεν θα μπορούσε να υπάρξει όταν όλους τους ενδιέφερε το αρχηγιλίκι και να επιβάλουν τις δικές τους άποψεις και επιδιώξεις γεγονός που αν καταλάβω ότι συμβεί και τώρα, θα είμαι η πρώτη που θα αποχωρήσει από το σύλλογο κι επειδή λίγοι κατάλαβαν το άρθρο μου, προτείνω πριν ποστάρετε να του ρίξετε άλλη μια ματιά.

pitilis
01-06-2012, 06:00 PM
Το Μάη του 2009 μαζεύτηκαν 32 αστρολόγοι για να δημιουργήσουν μία Πανελλήνια Αστρολογική Ένωση - Ομοσπονδία - Σύλλογο. Στην πορεία όμως η προσπάθεια αυτή τινάχτηκε στον αέρα από συγκεκριμένη "παρέα" που φαίνεται ότι δεν επιθυμούσε τη δημιουργία μίας δημοκρατικής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας που δεν θα ήταν κάτω από τον έλεγχο της. Για του λόγου το αληθές η ίδια αυτή "παρέα" δημιούργησε στη συνέχεια ένα ιδιωτικό αστρολογικό "κλαμπ" που σταδιακά εκδηλώνει έναν όλο και πιο κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι φυσικά ότι οι αστρολόγοι σε εκείνη την προσπάθεια τσακώθηκαν για το αρχηγηλίκι. Υποτίθεται ότι ο Θωμάς Γαζής επιχείρησε να ποδηγετήσει την όλη προσπάθεια αλλά το Γαζή τον απεμπόλισαν με ειδικό ψήφισμα τους από την (εκλεγμένη με την ψήφο όλων των παριστάμενων αστρολόγων) προσωρινή επταμελή επιτροπή οι Γιάννης Ριζόπουλος, Εβίτα Ζαχαριάδου, Βάσια Κόντη και Μαίρη Γαλανού - και τον αντικατέστησαν με τη Μπέλλα Κυδωνάκη. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της Τίνας, τσακώθηκαν για το αρχηγηλίκι οι ωσάνω 4 (+ η Σμάρω Σωτηράκη. Το έτερο μέλος Γιάννης Παναγιωτοπουλος είχε φύγει στο εξωτερικό για λόγους υγείας). Ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής και καταρρίπτεται εύκολα, γιατί οι ωσάνω 5 βρίσκονται σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία, ίδρυσαν το συγκεκριμένο αστρολογικό "κλαμπ", κάνουν γενικά στενή παρέα και γράφουν όλοι (και η Μπέλλα Κυδωνάκη) σε συγκεκριμένη αστρολογική πύλη. Ποιοι λοιπόν τσακώθηκαν για την αρχηγία μέσα σε εκείνη την επταμελή επιτροπή - που τελικά διαλύθηκε μυστηριωδώς, χωρίς να φέρει σε πέρας κανένα απολύτως έργο;

katiakiss
01-06-2012, 06:16 PM
Το Μάη του 2009 μαζεύτηκαν 32 αστρολόγοι για να δημιουργήσουν μία Πανελλήνια Αστρολογική Ένωση - Ομοσπονδία - Σύλλογο. Στην πορεία όμως η προσπάθεια αυτή τινάχτηκε στον αέρα από συγκεκριμένη "παρέα" που φαίνεται ότι δεν επιθυμούσε τη δημιουργία μίας δημοκρατικής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας που δεν θα ήταν κάτω από τον έλεγχο της. Για του λόγου το αληθές η ίδια αυτή "παρέα" δημιούργησε στη συνέχεια ένα ιδιωτικό αστρολογικό "κλαμπ" που σταδιακά εκδηλώνει έναν όλο και πιο κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι φυσικά ότι οι αστρολόγοι σε εκείνη την προσπάθεια τσακώθηκαν για το αρχηγηλίκι. Υποτίθεται ότι ο Θωμάς Γαζής επιχείρησε να ποδηγετήσει την όλη προσπάθεια αλλά το Γαζή τον απεμπόλισαν με ειδικό ψήφισμα τους από την (εκλεγμένη με την ψήφο όλων των παριστάμενων αστρολόγων) προσωρινή επταμελή επιτροπή οι Γιάννης Ριζόπουλος, Εβίτα Ζαχαριάδου, Βάσια Κόντη και Μαίρη Γαλανού - και τον αντικατέστησαν με τη Μπέλλα Κυδωνάκη. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της Τίνας, τσακώθηκαν για το αρχηγηλίκι οι ωσάνω 4 (+ η Σμάρω Σωτηράκη. Το έτερο μέλος Γιάννης Παναγιωτοπουλος είχε φύγει στο εξωτερικό για λόγους υγείας). Ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής και καταρρίπτεται εύκολα, γιατί οι ωσάνω 5 βρίσκονται σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία, ίδρυσαν το συγκεκριμένο αστρολογικό "κλαμπ", κάνουν γενικά στενή παρέα και γράφουν όλοι (και η Μπέλλα Κυδωνάκη) σε συγκεκριμένη αστρολογική πύλη. Ποιοι λοιπόν τσακώθηκαν για την αρχηγία μέσα σε εκείνη την επταμελή επιτροπή - που τελικά διαλύθηκε μυστηριωδώς, χωρίς να φέρει σε πέρας κανένα απολύτως έργο;

Φίλε pitilis, φαίνεσαι ενήμερος και δεν έχω λόγους να σε αμφισβητώ, αλλά δεν μπορώ και να δεχτώ άκριτα τα όσα ισχυρίζεσαι, αφού δεν ξέρω πολλά, αλλά διάφορα από δω και από κει.
Τα όσα γράφεις , είναι πράγματι οι συνηθισμένες εμετικές συμπεριφορές που συναντώνται σε όλους τους κλάδους.

Εκ του αποτελέσματος μιας ακέφαλης αστρολογίας στη χώρα μας, αυτό που σίγουρα καταλαβαίνω, είναι την παταγώδη αποτυχία να υπάρξει ένας ικανός φορέας που θα διεκδικεί τα αυτονόητα της αστρολογίας.
Οι περισσότεροι από όσους αναφέρεις έχουν πρόσβαση και μπορούν να υποστηρίξουν τον εαυτό τους , αφού δημόσια τοποθετείσαι και δεν τους εμποδίζει κανένας να κάνουν το ίδιο.

jupiterios
01-06-2012, 06:43 PM
Ουτε εγω γνωριζω τι πραγματικα εγινε τοτε. Ο καθενας λεει τα δικα του. Λυπηρο να συμβαινουν τετοια φαινομενα, αλλά στην Ελλάδα ειναι το πιο συνηθες.

Θελω να ρωτησω ομως:

1. Κληθηκαν ηχηρα ονοματα να λαβουν μερος στην Ομοσπονδια? Λεφακης, Ντακου, Καλογερα, Παγιατακη, Πατερα, Ντουβλης, Μπηλιου, Πανοπουλος κλπ.
Και αν ναι, αρνηθηκαν συμμετοχη?
Ή αγνοηθηκε τελειως η δυνατοτητα συνεισφορα τους?
Μπορει να εννοηθει συσταση Ομοσπονδιας ΧΩΡΙΣ τη συμμετοχη των πρωτεργατων?

2. Τελικα, αν η προσπαθεια εκεινη δεν γκρεμιστηκε για το αρχηγιλικι, τοτε ποιος ΑΚΡΙΒΩΣ ηταν ο λογος? Οι εγωισμοι? Το χρημα? Η δοξα? τι αλλο εκτος απο την αρχηγια (και αρα την εξουσια) μπορει να προκαλεσει τετοια φαινομενα διασπασης?

katiakiss
01-06-2012, 06:54 PM
jupiterios, τα ηχηρά ονόματα δεν είναι απαραίτητα πρωτεργάτες ή ζηλωτές της αστρολογίας. Δεν θα με χάλαγε να υπήρχε ένας ισχυρός φορέας που να επιτελεί ουσιαστικό, μεταρρυθμιστικό έργο, κι ας μην είχε κανένα ηχηρό όνομα.
Έχω μάθει όπου ακούω πολλά κεράσια να κρατώ μικρό καλάθι.

Βασιλης Παπαδολιας
01-06-2012, 09:18 PM
Μία παρατήρηση από μέρους μου με κάθε καλή διάθεση. Μη μετατρέψουμε τη συζήτηση από συζήτηση αρχών σε δημοσιογραφική αναφορά ονομάτων. Θα το χαλάσουμε το ζήτημα, στο τέλος θα το κλειδώσουμε το θέμα και θα παραπονιόμαστε και για φασιστική διαχείριση. Ας μείνουμε στις αρχές και ας αφήσουμε την ονοματολογία. Επαναλαμβάνω με κάθε καλή διάθεση...

katiakiss
01-06-2012, 11:57 PM
Μία παρατήρηση από μέρους μου με κάθε καλή διάθεση. Μη μετατρέψουμε τη συζήτηση από συζήτηση αρχών σε δημοσιογραφική αναφορά ονομάτων. Θα το χαλάσουμε το ζήτημα, στο τέλος θα το κλειδώσουμε το θέμα και θα παραπονιόμαστε και για φασιστική διαχείριση. Ας μείνουμε στις αρχές και ας αφήσουμε την ονοματολογία. Επαναλαμβάνω με κάθε καλή διάθεση...Έχεις δίκιο Βασίλη, αλλά το ποστ του μέλους είναι ήδη αναρτημένο και θεωρώ ότι οι εκδοχές είναι δύο. Ή μπαίνουν αστερίσκοι στα ονόματα του ποστ (και όχι διαγραφή) ή όποιος νιώθει εκτεθειμένος απαντά.
Δεν συμφωνώ με την αναφορά σε ονόματα ανθρώπων που δεν είναι ενήμεροι ή δεν συμμετέχουν σε μία συζήτηση, αλλά η σκέψη ότι έχουν πρόσβαση, είναι κατά μία έννοια καθησυχαστική.

pitilis
02-06-2012, 01:15 PM
Κύριε Παπαδολιά τα ονόματα που ανέφερα στη προηγούμενη δημοσίευση μου δεν έκαναν σεξ μεταξύ τους - για να μη τα εκθέσουμε εδώ, που και αν έκαναν πάλι δεν θα μας αφορούσε - αλλά είναι τα ονόματα των ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν, τίμησαν με την ψήφο τους και εξέλεξαν στην επταμελή επιτροπή για τη δημιουργία Πανελλήνιου Αστρολογικού Συλλόγου οι παριστάμενοι Έλληνες αστρολόγοι στη συγκέντρωση της 15ης Μαίου 2009. Για όσους/όσες δεν γνωρίζουν το γεγονός μπορούν να δουν εδώ φωτογραφίες από τη βραδυά, πανηγυρικές διακυρήξεις κ.λ.π. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ (http://greekastrologyunion.blogspot.gr/)

Τους ανθρώπους που ψηφίζουμε για να διεκπεραιώσουν κοινοφελείς δραστηριότητες (στη συγκεκριμένη περίπτωση τη δημιουργία Πανελλήνιου Αστρολογικού Συλλόγου) δεν έχουμε απλά δικαίωμα αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τους αναφέρουμε ονομαστικά, να τους "εξετάζουμε", να τους κριτικάρουμε. Ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση που η επιτροπή αυτή διαλύθηκε μυστηριωδώς χωρίς να ολοκληρώσει κανένα απολύτως έργο...

Τίνα Ζαχαριάδου
02-06-2012, 02:16 PM
pitillis δεν είναι στη φύση μου να κάνω το κορόιδο, εξακολουθείς να παραβαίνεις του όρους του σάιτ και να είσαι διαρκώς of topic. Ξαναδιάβασε τους όρους της εγγραφής σου, επίσης το άρθρο. Σε περίπτωση που βαριέσαι ή αδιαφορείς να διαβάσεις εκ νέου του άρθρο, διάβασε απλώς τον τίτλο και τοποθετήσου αν το επιθυμείς επί του θέματος και όχι σ' ότι αφορά περσινά ξυνά σταφύλια.

Η Τίνα δεν ισχυρίζεται απλώς ότι όλα έγιναν για το αρχηγηλίκι και την επιβολή των απόψεων τους ενός στους άλλους, ήταν μάρτυρας σ' όλα αυτά και ξέρει πολύ καλά τι έγινε. Επιπλέον θα ζητήσω να σταματήσεις να παραπληροφορείς τον κόσμο για το έγινε διότι μάλλον έχεις μείνει πολύ πίσω.......

Εφ΄όσον είσαι τοσο καλά πληροφορημένος θα έπρεπε να γνωρίζεις πως ο Γαζής μηνύθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση, η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια όπου προκειμένου να πάει σε δίκη και να πληρώσει τα μαλλιοκέφαλα του γιατί ήταν σίγουρο πως θα την έχανε, ισχυρίστηκε πως όλα ήταν "προϊόν παραξήγησης" και δεσμεύτηκε να μην ξανανεβάσει στο διαδίκτυο κανένα υβρεολόγιο σχετικά με τους αστρολόγους που κατά καιρούς είχε διασύρει επειδή δεν ανέχτηκαν να γίνουν υποχείρια του και ν' "απεμπολίζουν" αστρολόγους που δεν γούσταρε ο ίδιος να βρίσκονται στο σύλλογο.

Από εκεί κι ύστερα εσένα τι σε κόφτει και επαναφέρεις στο προσκήνιο και μαλιστα κάτω από δικό μου άρθρο, μια υπόθεση που έχει διευθετηθεί νομικά πλέον. Αν επιθυμείς να παρελθοντολογήσεις για το θέμα του συλλόγου που δεν ευδοκίμησε και ν' ανοίξεις τα μάτια του αναγνωστικού κοινού μας, μπορείς να ζητήσεις από τον διαχειριστή να σου ανοίξει νέο θέμα.........πίστεψε με όμως δεν σε συμφέρει γιατί τότε θα βγω και θα αντικρούσω όλα όσα γράφεις με αποδείξεις που ως τώρα από σεβασμό και μόνο στα μέλη που με διαβάζουν 4 χρόνια στο συγκεκριμένο σάιτ, δεν το έχω κάνει.

Ξανασκέψου λοιπόν αν θέλεις ν' ανοίξεις του ασκούς του Αιόλου πριν επανατοποθετηθείς στο ίδιο θέμα και μάλιστα ανώνυμα και άσε μας να ασχοληθούμε με πιο δημιουργικά πράγματα.

Βασιλης Παπαδολιας
03-06-2012, 02:13 AM
Κύριε Παπαδολιά τα ονόματα που ανέφερα στη προηγούμενη δημοσίευση μου δεν έκαναν σεξ μεταξύ τους - για να μη τα εκθέσουμε εδώ, που και αν έκαναν πάλι δεν θα μας αφορούσε - αλλά είναι τα ονόματα των ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν, τίμησαν με την ψήφο τους και εξέλεξαν στην επταμελή επιτροπή για τη δημιουργία Πανελλήνιου Αστρολογικού Συλλόγου οι παριστάμενοι Έλληνες αστρολόγοι στη συγκέντρωση της 15ης Μαίου 2009. Για όσους/όσες δεν γνωρίζουν το γεγονός μπορούν να δουν εδώ φωτογραφίες από τη βραδυά, πανηγυρικές διακυρήξεις κ.λ.π. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ (http://greekastrologyunion.blogspot.gr/)

Τους ανθρώπους που ψηφίζουμε για να διεκπεραιώσουν κοινοφελείς δραστηριότητες (στη συγκεκριμένη περίπτωση τη δημιουργία Πανελλήνιου Αστρολογικού Συλλόγου) δεν έχουμε απλά δικαίωμα αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να τους αναφέρουμε ονομαστικά, να τους "εξετάζουμε", να τους κριτικάρουμε. Ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση που η επιτροπή αυτή διαλύθηκε μυστηριωδώς χωρίς να ολοκληρώσει κανένα απολύτως έργο...

Εγώ σας είπα δυο κουβέντες όμορφες κι ωραίες. Από κει και πέρα μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του...

pitilis
03-06-2012, 01:13 PM
Εφ΄όσον είσαι τοσο καλά πληροφορημένος θα έπρεπε να γνωρίζεις πως ο Γαζής μηνύθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση, η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια όπου προκειμένου να πάει σε δίκη και να πληρώσει τα μαλλιοκέφαλα του γιατί ήταν σίγουρο πως θα την έχανε, ισχυρίστηκε πως όλα ήταν "προϊόν παραξήγησης" και δεσμεύτηκε να μην ξανανεβάσει στο διαδίκτυο κανένα υβρεολόγιο σχετικά με τους αστρολόγους που κατά καιρούς είχε διασύρει επειδή δεν ανέχτηκαν να γίνουν υποχείρια του και ν' "απεμπολίζουν" αστρολόγους που δεν γούσταρε ο ίδιος να βρίσκονται στο σύλλογο.

Από εκεί κι ύστερα εσένα τι σε κόφτει και επαναφέρεις στο προσκήνιο και μαλιστα κάτω από δικό μου άρθρο, μια υπόθεση που έχει διευθετηθεί νομικά πλέον.

Τίνα λογικό είναι να εξυπηρετείς εδώ τα συμφέροντα της αδελφής σου Εβίτας Ζαχαριάδου, που ήταν μέλος της μυστηριωδώς διαλυθείσας επταμελούς επιτροπής για τη δημιουργία Πανελλήνιου Αστρολογικού Σωματείου. Επειδή υπάρχουν πολλές σχετικές δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο (του έτερου μέλους π.χ. Γιάννη Παναγιωτόπουλου, που καταγγέλει αυτή την επιτροπή) αλλά και επειδή έχω πληροφορηθεί πράγματα μέσα από προσωπικές μου επαφές με μέλη της αστρολογικής κοινότητας, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής σημεία:

1) Ο Γαζής είναι ένας μόνος του άνθρωπος - τελείως περιθωριοποιημένος από ότι βλέπω σήμερα στην Ελληνική αστρολογική κοινότητα. Πώς είχε τόσο φοβερή δύναμη ώστε να καταστήσει υποχείρια του όλα τα μέλη της επιτροπής; Και πες ότι κατάφερε και τα κατέστησε υποχείρια του. Οι Ριζόπουλος, Ζαχαριάδου, Κόντη και Γαλανού έβγαλαν ειδικό ψήφισμα - που αναπαράχθηκε σε αρκετά αστρολογικά sites - όπου απεμπόλισαν το Γαζή από την επιτροπή ισχυριζόμενοι ότι αυτός ενεργούσε ανήθικα και πρόβαλε μόνο τα δικά του συμφέροντα. Αφού το Γαζή τον είχαν απομακρύνει από την επιτροπή και τον είχαν αντικαταστήσει με την Κυδωνάκη γιατί δεν συνέχισαν - χωρίς τη "χειραγώγηση" του Γαζή πλέον - το έργο για το οποίο τους είχαν ψηφίσει; Τι τους εμπόδισε σε εκείνο το σημείο και διέλυσαν (σιωπηλά) την επιτροπή;

2) Οι άνθρωποι που έκαναν "ασφαλιστικά μέτρα" (τέτοια πληροφορήθηκα ότι ήταν) κατά του Θωμά Γαζή είναι ο Γιάννης Ριζόπουλος, η Εβίτα Ζαχαριάδου, η Βάσια Κόντη και η Μαίρη Γαλανού - οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι δηλαδή που διέλυσαν την επταμελή επιτροπή για τη δημιουργία Πανελλήνιου Αστρολογικού Σωματείου. Όπως γράφεις και συ, οι άνθρωποι αυτοί ζητούσαν στα ασφαλιστικά τους μέτρα από το Θωμά Γαζή να κατεβάσει τις δημοσιεύσεις που είχε κάνει (τις είχα διαβάσει όλες), δημοσιεύσεις στις οποίες ανέφερε απλά τις πράξεις τους, αποκαλύπτοντας έτσι ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν δράσει αντιδεοντολογικά και ενάντια στα συμφέροντα της ευρύτερης Ελληνικής αστρολογικής κοινότητας.

3) Ένα-δυο μέρες μετά την εκδίκαση των συγκεκριμένων ασφαλιστικών μέτρων τα εμπλεκόμενα μέρη (Γαζής, Ριζόπουλος, Ζαχαριάδου, Κόντη, Γαλανού) έβγαλαν μία ανακοίνωση συμβιβασμού. Επειδή έχω εμπειρία από δικαστήρια, γνωρίζω ότι στη συντριπτική πλειοψηφία εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων το αποτέλεσμα βγαίνει υπέρ των εναγόντων - διαφορετικά η υπόθεση προχωράει σε κανονική δίκη. Αφού οι Ριζόπουλος, Ζαχαριάδου, Κόντη, Γαλανού είχαν όλο το δίκιο με το μέρος τους και ο Γαζής απλά τους συκοφαντούσε γιατί υποχρεώθηκαν να προβούν σε τέτοιο σπάνιο συμβιβασμό, όπου συνομολογούν μάλιστα (σε σχετικές ανακοινώσεις που δημοσίευσαν στο Facebook κ.λ.π.) ότι ΔΕΝ αμφισβητούν το ήθος και την αξία του Θωμά Γαζή - ενώ πριν δύο χρόνια οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι είχαν απεμπολήσει το Θωμά Γαζή από την επιτροπή χαρακτηρίζοντας τον σαν ανήθικο και ανάξιο να είναι στην επιτροπή;

Σύμφωνα με την κοινή λογική, ο μόνος λόγος για τον οποίο προχώρησαν σε αυτόν τον σπάνιο (επαναλαμβάνω) συμβιβασμό αμέσως μετά την ακροαματική διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων είναι ότι ο συνήγορος του Γαζή ενδεχομένως εμφάνισε στοιχεία που τους φόβισαν και θεώρησαν ότι θα ήταν καλό για τους ίδιους να μην προχωρήσουν δικαστικά την υπόθεση αλλά να καταλήξουν σε συμβιβασμό και να ομολογήσουν και οι τέσσερεις ότι δεν αμφισβητούν το ήθος και την αξία του Θωμά Γαζή - τον οποίο όμως είχαν "εκτελέσει" στην επιτροπή! Λογικά υπάρχει μία τεράστια αντίφαση (και οσμή δυσωδίας) σε όλο αυτό το σκηνικό...

Τίνα Ζαχαριάδου
03-06-2012, 02:12 PM
Μωρέ μπράβο ενημέρωση!!!!!!!!!!!!

Ούτε εγω δεν την έχω, που εκπροσωπώ τα συμφέροντα της αδερφής μου, ούτε ο Δίδυμος αδερφός του Γαζή να ήσουν, εγώ δεν μίλησα για ασφαλιστικά μέτρα....

Εγκυκλοπαιδικά, εξακολουθείς να είσαι of topic, μιλάς ανώνυμα κι ενώ φαίνεσαι να υποστηρίζεις τον Γαζή, ουσιαστικά τον διαβάλλεις γιατί αυτά που ισχυρίζεσαι αναιρούν την επίσημη υπογραφή του, ότι αποσύρει δηλαδή όλες τις κατηγορίες του εναντίον των παραπάνω αστρολόγων και ότι δεσμεύεται να μην τους διαβάλλει ποτέ ξανά γιατί όλα ήταν προιόν παρεξήγησης και ο σκοπός του δεν ήταν να τους διασύρει.

Τον μόνο άνθρωπο που φέρνεις σε δύσκολη θέση είναι τον ίδιο Γαζή απ' τη στιγμή που ισχυρίζεσαι ότι έκανε ψευδή επίσημη δήλωση για την ισχύ των κατηγοριών του.

Είτε θα ζητήσεις από τη διαχείριση να σου ανοίξει νέο θέμα είτε το θέμα εδώ θα κλειθωθεί αν συνεχίσεις να γράφεις κάτω από το άρθρο μου άσχετα πράγματα. Αν δεν μπορείς να σεβαστείς εμένα γιατί δεν σου κανει κέφι, σεβάσου τους όρους του σάιτ που σε φιλοξενεί και τον κόσμο που σε διαβάζει.

pitilis
03-06-2012, 02:38 PM
Τίνα μου γιατί εκνευρίζεσαι τόσο; Οι δημοσιεύσεις μου είναι απόλυτα συμβατές με τα δύο από τα τρία συστατικά στοιχεία του τίτλου που έδωσες στη συγκεκριμένη ενότητα ("ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ" - "ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ"). Γιατί λοιπόν να τις σβήσεις;

Όσο για τις "ψευδείς" κατηγορίες του Γαζή, στα πλαίσια της ελεύθερης και δημοκρατικής ενημέρωσης νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να διαβάσουμε τι έχει να πει σχετικά και ένα άλλο μέλος εκείνης της επιτροπής: Οι αστρολόγοι φτιάχνουν το δικό τους "Σύνταγμα" - Ανακοίνωση προς τουs Έλληνες αστρολόγους του Γιάννη Παναγιωτόπουλου (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=331798&cid=122)

Βασιλης Παπαδολιας
03-06-2012, 03:23 PM
Τίνα λογικό είναι να εξυπηρετείς εδώ τα συμφέροντα της αδελφής σου Εβίτας Ζαχαριάδου

Κύριε συνάδελφε, με όλο το θάρρος, είστε σίγουρος ότι αυτό δεν εκπίπτει τον όρων χρήσης; Δεν είναι προσωπική επίθεση; Αν έχετε προσωπικά με κάποιους αστρολόγους, γιατί δεν τα λύνετε με προσωπικά μηνύματα, όπως ορίζουν οι όροι χρήσης;

pitilis
03-06-2012, 04:11 PM
Σαφώς και δεν είναι προσωπική επίθεση κύριε Παπαδολιά. Μία απλή, λογική διαπίστωση κάνω. Και γω θα ήθελα να είχα εδώ έναν/μία αδελφό/αδελφή που θα εκπροσωπούσε (λογικό θα ήταν) τα δικά μου συμφέροντα....

ScP
03-06-2012, 04:42 PM
Κάποια στιγμή έπρεπε να κάνει και την παρουσία του ο διαχειριστής. Ούτως ή άλλως από τον συμπαθή από εμένα Θωμά Γαζή και ο διαχειριστής και το σάιτ έχει χαρακτηριστεί φασιστικό. Να τιμήσω λοιπόν τον "τίτλο" και να σας γράφω αγαπητοί φίλοι ότι δεν θα επιτρέψω άλλα παρόμοια μηνύματα.

Και επειδή εκτός από φασιστοειδές είμαι και έμπορας της αστρολογίας, πάντα κατά τον συμπαθή ξαναγράφω για μένα Θωμά Γαζή επειδή αναφέρθηκε μια φράση ότι περιθωριοποιήθηκε από κάποιους ανθρώπους να θυμίσω ότι τα Χριστούγεννα του 2011 όταν κατόπιν προτροπής μου οι σπουδαστές των online μαθημάτων του myhoroscope έκαναν μια δημοσιογραφική έρευνα στην ουσία ζητώντας από τους Έλληνες αστρολόγους της πατρίδας μας τις εκτιμήσεις τους για το 2012 ο Θ. Γαζής τους απαξίωσε (μελλοντικούς του συνάδελφους), επειδή μαθητεύουν στο εμπορικό myhoroscope και δεν τους ευχήθηκε ούτε καν καλή σταδιοδρομία, ΟΤΑΝ η Ντάκου, η Γιαννακοπούλου, ο Ντούβλης, ο Λεφάκης, ο Καραμηνάς και διάφοροι άλλοι τους ευχήθηκαν τα καλύτερα και τους διευκόλυναν με διάφορους τρόπους.

Όλα είναι καταγεγραμμένα.

Ποιος περιθωριοποιεί λοιπόν και ποιους; Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!

Τίνα Ζαχαριάδου
03-06-2012, 04:56 PM
Καθόλου δεν εκνευρίζομαι άλλωστε οφείλω να ομολογήσω πως με τα απανωτά σου ποστ ανεβάζεις την επισκεψιμότητα του άρθρου μου και υπό αυτήν την έννοια οφείλω να σε ευχαριστήσω. Δεν μου αρέσει να εκθέτω κόσμο που δεν είναι εδώ να μιλήσει ώστε να ακουστεί η άποψη του, δεν μου αρέσει να διαβάζουν τα μέλη πράγματα που δεν τους φορούν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τόσο σοβαρά θέματα με ανώνυμους (εξακολουθείς να κρύβεις την ταυτότητα σου όταν με τόση άνεση εκθέτεις τα ονοματα του Γαζή της αδερφής μου, του Ριζόπουλου κτλ) όταν δημόσια μιλάς μαζί μου και όχι με κάποιο ανώνυμο μέλος.

Με όλο το σεβασμό το θεωρώ ανέντιμο αφού όμως δεν θεωρείς πως είμαστε of topic μιας και έπιασες δυο στα τρία από τον τίτλο του άρθρου μου να σε ενημερώσω πως το λινκ που μας έβαλες προέρχεται από τον Γαζή μιας κι αυτός το ανέβασε στο διαδίκτυο. Αυτό που δεν ενδεχομένως δεν γνωρίζεις είναι πως ο δικηγόρος του Γαζή ήταν μεγάλος γάτος όταν πρότεινε συμβιβασμό γιατί γλύτωσε τον πελάτη του απ' τα χειρότερα.

Κι επειδή οι αστρολόγοι που κατανόμασες είναι περισσότερο έντιμοι απ' ότι πιστεύεις μάθε τι δεν έχουν βγάλει ως τώρα στο φως του διαδυκτίου μιας και δεν θέλησαν να ασχοληθούν μ' ένα θέμα που έχει παρέλθει και που εξακολουθεί να καίει (φαντάζομαι) μόνο τον Γαζή κι εσένα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΓΑΖΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ.

Γράφω αυτή την επιστολή σήμερα 6/11/2011 για να αποκαταστήσω την αλήθεια σε σχέση με τα τεκταινόμενα, κατά την παλαιότερη προσπάθεια ίδρυσης αστρολογικού συλλόγου.
Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με την εκλογή της 7μελούς επιτροπής στην οποία συμμετείχα μαζί με τους, Γαλανού Μαίρη, Ζαχαριάδου Εβίτα, Ριζόπουλο Γιάννη, Σωτηράκη Σμάρω, Κόντη Βασιλική, Γαζή Θωμά.
Λόγω προσωπικών μου προβλημάτων υγείας, αναγκάστηκα να αποχωρήσω από την επιτροπή αλλά και από την Ελλάδα, εμπιστευόμενος πλήρως τα υπόλοιπα μέλη.
Βεβαίως είχα ήδη αντιληφθεί κάποια προβλήματα, που είχαν αρχίσει να δημιουργούνται από το μέλος Θωμά Γαζή και στα οποία αφελώς δεν έδωσα την πρέπουσα βαρύτητα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχω πλήρη γνώση των γεγονότων, που έλαβαν χώρα αργότερα.
Κατά την επιστροφή μου στην Ελλάδα δέχτηκα φορτικές πιέσεις εγώ και η σύζυγός μου σε καθημερινή βάση από τον Θωμά Γαζή, τον οποίο εξαιτίας της προκλητικής και εμπαθούς συμπεριφοράς του διέγραψαν από το σύλλογο.
Οι πιέσεις αυτές αφορούσαν στο να στραφώ μέσω επιστολής μου ενάντια στα υπόλοιπα 5 μέλη και να τους αποδώσω την ευθύνη, που είχε αποκλειστικά ο ίδιος.
Προκειμένου να απαλλαγώ από τις πιέσεις του, ενέδωσα επιπόλαια εν τέλει, στο να συντάξω μια επιστολή, την οποία είδα δημοσιευμένη στις ιστοσελίδες του, αλλά και στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ελληνικής Αστρολογίας, την οποία έχει καταχραστεί παρακρατώντας αυτοβούλως τους κωδικούς πρόσβασης.
Να αναφέρω πως η επιστολή μου είναι έντονα παραποιημένη από τον Θωμά Γαζή προς όφελός του, με μόνο σκοπό να κατηγορήσει τα μέλη, που δίκαια τον απέπεμψαν από την επιτροπή.
Γνωρίζοντας προσωπικά τα υπόλοιπα μέλη επί σειρά ετών και τη συμβολή τους στον
αστρολογικό χώρο, θα ήθελα να ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ από όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, για το περιεχόμενο της προαναφερόμενης επιστολής μου.
Μαθαίνοντας μάλιστα για την καινούργια προσπάθεια ίδρυσης αστρολογικού συλλόγου που είναι πλέον γεγονός, εύχομαι τα καλύτερα και δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου.

Αθήνα 6/11/2011

Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Φαντάζεσαι να παρουσίαζαν αυτό το έγγραφο στο δικαστήριο τι θα γινόταν; γι αυτό σου λέω ο δικηγόρος του Γαζή ήταν πολύ γάτα, την μυρίστηκε τη δουλειά από χιλιομετρα γιατί φαντάζομαι να γνωρίζεις πως δεν είχε να παρουσιάσει κανένα στοιχείο πολύ περισσότερο δε, για να τρομάξουν οι αστρολόγοι που έχεις κατανομάσει. Μου αρέσει παντως που αναρωτιέσαι γιατι προέβησαν σε συμβιβασμό......νομίζω πως ξέρεις καλύτερα....

Σου είπα να μην συνεχίσεις τη συζήτηση γιατί δε σε συμφέρει όμως αδιαφόρησες...και φυσικά αν το συνεχίσεις να είσαι έτοιμος να διαβάσεις και όλα τα υπόλοιπα που έχω να πω. Πίστεψε με δεν τον προστατεύεις τον Γαζή μ' αυτή σου τη στάση, τον εκθέτεις.

Υγ Παρεμπιπτόντως δεν ζήτησα να σβηστεί κανένα ποστ, ζήτησα είτε να ανοίξεις νέο θέμα είτε να κλειθωθεί το δικό μου. Τώρα βέβαια που το καλοσκέφτομαι γιατί να κλειδώθεί; ήδη έχεις ανεβάσεις τις μετοχές μου αν λάβω υπόψιν μου, τα μηνύματα που δέχομαι από τα μέλη!!!!!

Τίνα Ζαχαριάδου
03-06-2012, 05:00 PM
Να τιμήσω λοιπόν τον "τίτλο" και να σας γράφω αγαπητοί φίλοι ότι δεν θα επιτρέψω άλλα παρόμοια μηνύματα.

Σωκράτη συγνώμη, γράφαμε μαζί και τώρα είδα το μήνυμα σου!

Υπόσχομαι να συμμορφωθώ σύμφωνα με τις προεδρικές διατάξεις του μεγαλύτερου "φασίστα και έμπορου της αστρολογίας" :lol:

pitilis
03-06-2012, 05:07 PM
Κύριε Παπαγεωργίου δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Γνωρίζω όμως ότι υπήρχε μέχρι και πριν ένα χρόνο στο "myHoroscope" η θεματική ενότητα "Σωματείο Ελλήνων Αστρολόγων" όπου επί 11 ολόκληρες σελίδες οι γνωστές αστρολογικές "παρέες" έβριζαν και λοιδωρούσαν παντοιοτρόπως τον κύριο Γαζή. Δεν θα έπρεπε να έχετε επιδείξει ανάλογη ευαισθησία και τότε κύριε Παπαγεωργίου - σαν αυτή που δείχνετε τώρα απέναντι στην Τίνα Ζαχαριάδου - και να προστατέψετε τον κύριο Γαζή; Ή το δημοκρατικό πνεύμα και η δικαιοσύνη δεν είναι οικουμενικά και έχουν τελικά δύο μέτρα και σταθμά ανάλογα με τα συμφέροντα μας; Θα ήθελα να έβλεπα τις κυρίες/ τους κυρίους Ντάκου, Γιαννακοπούλου, Ντούβλη, Λεφάκη, Καραμηνά κ.λ.π. κατά πόσο θα ανταποκρίνονταν στην έκκληση των μαθητών του myHoroscope αν το ίδιο το myHoroscope είχε 11 υβριστικές σελίδες για τον καθένα από αυτούς!

ScP
03-06-2012, 05:21 PM
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμμετοχή σας. Μπορείτε να συνεχίσετε κατεβάζοντας όλοι τους τόνους.

Στο myhoroscope υπάρχουν τα πάντα. Όποιος αναζητήσει θα βρει και τις πολύ παλιές συζητήσεις. Άλλες κλειδωμένες άλλες όχι, αλλά όλες υπάρχουν.

Φίλε pitilis,
Δεν είναι αστείο; Κάποιες "υβριστικές δημοσιεύσεις" είχαν γίνει ακριβώς από τα ίδια άτομα σε ένα φόρουμ που διατηρούσε ο κ. Γαζής αυτή τη φορά προς εμένα. Το αστείο είναι ότι κανείς τους δε με γνώριζε. Πώς αργότερα όλοι αυτοί ή κάποιοι από αυτούς ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον Θ. Γαζή και συνέχισαν να τον "υβρίζουν" σε άλλα φόρουμ, και αυτός με τη σειρά του σε παράλλα φόρουμ, για μένα λέει ότι δεν πρέπει μετά να αναρωτηθεί κάποιος γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποια επίσημη Ομοσπονδία ενώ υπάρχει ακόμα και σε τριτοκοσμικές χώρες.

Ρίχνω κι εγώ τους τόνους με τη σειρά μου και σας ευχαριστώ και πάλι!

pitilis
03-06-2012, 05:27 PM
Όσο για την υποτιθέμενη "δεύτερη επιστολή" που έγραψε - σύμφωνα με την Τίνα -ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος 6 ολόκληρους μετά την πρώτη επιστολή, στην οποία κατηγορεί την επιτροπή και υπερασπίζεται το Θωμά Γαζή κάτι δεν πάει καλά...Ο Παναγιωτόπουλος εμφανίζεται σε αυτή τη δεύτερη επιστολή να είναι περίπου ένα μικρό και αδύναμο παιδί που πιέστηκε και επηρεάστηκε από τον "κακό" και "εκβιαστή" Θωμά Γαζή και γι' αυτό αναγκάστηκε να γράψει την πρώτη καταδικαστική για την επιτροπή επιστολή. Όσοι γνωρίζουμε όμως τον Παναγιωτόπουλο γνωρίζουμε ότι είναι πολύ ισχυρός χαρακτήρας και έχει αρκετή κοινωνική και επαγγελματική δύναμη ώστε να μην υποκύπτει σε πιέσεις που προέρχονται από ένα μεμονωμένο (εμφανώς αδύναμο κοινωνικά και επαγγελματικά) άτομο.

Έτσι, μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι 6 μήνες μετά τη δημοσίευση της αυθεντικής επιστολής του (και εν όψει της εκδίκασης των "ασφαλιστικών μέτρων" κατά του Θωμά Γαζή) ο Παναγιωτόπουλος έπαθε ξαφνικά σχιζοειδές σοκ, μετατράπηκε σε έναν τελείως άλλο άνθρωπο και άρχισε να ισχυρίζεται ακριβώς τα αντίθετα από ότι ισχυριζόταν στην πρώτη του επιστολή (την οποία επί 6 ολόκληρους μήνες δεν είχε αμφισβητήσει πουθενά δημόσια, ούτε ανέφερε πουθενά από όσο ξέρω ότι είχαν παραποιηθεί τα λεγόμενα του). Και όλα αυτά να συμβαίνουν ακριβώς την παραμονή που οι γνωστοί 4 έτρεχαν το Γαζή στα δικαστήρια... Όχι άλλο κάρβουνο, ούτε στη Ζουαζιλάνδη δεν συμβαίνουν αυτά...

Και σε τελική ανάλυση, αφού για όλα έφταιγε ο Θωμάς Γαζής και οι άλλοι 6 ήταν άψογοι, γιατί τελικά διαλύθηκε αυτή η επιτροπή - ενώ είχε ήδη αποπεμφθεί ο Θωμάς Γαζής και αντικατασταθεί με την Κυδωνάκη - χωρίς να ολοκληρώσει κανένα απολύτως έργο; Λογικά κάτι δεν πάει καλά...

Τίνα Ζαχαριάδου
03-06-2012, 05:39 PM
Καθόλου υποτιθέμενη δεύτερη επιστολή, αν την αμφισβητείς δεν έχεις παρά να ρωτήσεις τον ίδιο τον Παναγιωτοπουλο για ποιο λόγο την έγραψε. Άσε που είναι προφανές γιατί υπέκυψε στις πιέσεις του Γαζή, γιατί βαριόταν ν' ασχοληθεί μαζί του και ήθελε να τον ξεφορτωθεί που του είχε γίνει στενός κορσές επειδή δεν μπορούσε να χωνέψει πως η επιτροπή δεν ήθελε να του κάνει τα χατίρια. Βεβαίως παίζει και το ενδεχόμενο να τον απείλησαν ότι θα τον στήσουν στα 6 μέτρα, διόλου απίθανο

Κι επειδή όλοι έχουμε καταλάβει περι τίνος πρόκειται και τι προσπαθείς να κάνεις, δηλώνω ως γνήσια Κριός πως βαρέθηκα το συγκεκριμένο θέμα, προτιμώ να πάω να γράψω άλλο ένα άρθρο με τίτλο αυτή τη φορά

"Πως εξηγούνται αστρολογικά οι εμμονές και οι μανίες καταδίωξης" ;).

John B
04-06-2012, 11:28 PM
Δυστυχώς πάει καιρός που είδα ένα ντοκυμαντέρ σε ελληνικό κρατικό κανάλι της Β.Ελλάδας,όπου ο αναλυτής του θέματος "Αστρολογία" ήταν ένας πανεπιστημιακός. (υπάρχει και στο youtube)

Λίγο ως πολύ λοιδωρούσε τους πάντες και τα πάντα, και εστίασε στη λέξη "προφητεία" και όχι "πρόβλεψη".
Με λίγα λόγια αποκαλούσε τους σύγχρονους αστρολόγους ψευδο-προφήτες, αγνοώντας ακόμη και τον Όμηρο, όπου αναφέρεται σε μια ολική έκλειψη ηλίου,όταν ο Οδυσσέας ξαναγυρνά στην Ιθάκη και σκοτώνει τους μνηστήρες.
Αγνοεί επίσης τον Ησίοδο όπου αναφέρεται στους απλανείς αστέρες και συμβουλεύει τους γεωργούς ανάλογα στο "Εργα και ημέραι".
Συνεχίζει και αγνοεί το Θαλή το Μιλήσιο, όταν πρώτος εισάγει τις τρεις ιδιότητες του ζωδιακού κύκλου (παρορμητικά σταθερά μεταβλητά) μέσω της Τριαδικής φιλοσοφικής θεώρησης της ανθρώπινης υπόστασης. Ο ίδιος μελέτησε διεξοδικά τις φάσεις τις σελήνης αλλά και τις εκλείψεις.

Και το πιο λυπηρό είναι πως η εκπομπή μεταδιδόταν από κρατικό κανάλι, άρα είχε "ελεγχθεί" και είχε "εγκριθεί" από το ΕΣΡ. Φανταστείτε πόσες χιλιάδες θα την παρακολούθησαν, θα συζήτησαν μεταξύ τους αλλά και με γνωστούς και φίλους για το περιεχόμενό της,δημιουργώντας "έδαφος" για την αρνητική προβολή της αστρολογίας.
εξαιρετικη αποψη ...

John B
04-06-2012, 11:34 PM

Ο δικηγόρος του διαβόλου πάλι λέει ότι "έξω από το χορό" πολλά τραγούδια λέμε... Όταν αποφασίζει κάποιος να γίνει επαγγελματίας σε οποιοδήποτε αντικείμενο κάνει ΚΑΙ υποχωρήσεις. Δηλαδή, όταν κάποιος γίνεται προγραμματιστής Η/Υ ας πούμε γράφει πάντα τα κορυφαία προγράμματα στον κόσμο; Ή γράφει και τις αηδίες που χρειάζονται ορισμένοι για να πουλήσουν; Όταν είναι γιατρός είναι το τέρας της ακεραιότητας; Ή κάποια στιγμή βαριέται τη ζωή του, το κράτος που τον έχει γραμμένο όσο είναι στο ΕΣΥ κι αποφασίζει να ανοίξει δικό του ιατρείο να τα παίρνει από αυτούς που τον παρακαλάνε έτσι κι αλλιώς κάθε μέρα να "τους γράψει κάτι"...

Στην προηγούμενη παρέμβαση μου είπα αφήστε το θέμα γιατί αφορά τους αστρολόγους, αλλά οφείλω τώρα να πω ότι αφορά και το κοινό. Γιατί, αν είμασταν όλοι όσοι μιλάμε εδώ επαγγελματίες, θα ξέραμε ότι στα 10 τηλέφωνα τα 9 είναι για το γκόμενο παραδίπλα και το 1 για αυτογνωσία. Get real λοιπόν, προσγειωθείτε κι ας αφήσουμε αυτά τα ωραία και καλά... Ο επαγγελματισμός απαιτεί προσπάθειες για να αποκτήσει ποιότητα και με ευχολόγια και αφορισμούς δε νομίζω ότι βγαίνει άκρη. Για να είναι κανείς πραγματικά ηθικός αστρολόγος όπως το τοποθετείτε αγαπητοί φίλοι και φίλες, θα με συγχωρήσετε να πω ότι ΔΕΝ πρέπει να είναι επαγελματίας. Πρέπει να κάνει το χόμπυ του και να μην νοιάζεται αν θα πάρει δέκα ευρώ παραπάνω. Να ασκεί κοινωνικό έργο δηλαδή και να του λένε μπράβο τι καλός που είσαι. Αυτό προϋποθέτει όμως οικονομική ανεξαρτησία που για να υπάρχει πρέπει ή να κάνει και δεύτερο επάγγελμα (οπότε δε θα αφιερώνει στην αστρολογία όσο χρόνο πρέπει για να είναι καλός αστρολόγος) ή να είναι πλούσιος και να τα έχει πάρει από τη μαμά του. Όποιος όμως θέλει να είναι επαγγελματίας, δηλαδή να έχει ένα αξιοπρεπή χώρο που να παρέχει υπηρεσίες (ο οποίος θα έχει έξοδα), να είναι εντάξει προς το κράτος (δηλαδή να κόβει αποδείξεις) και να προσφέρει αξιοπρεπή εξοπλισμό όταν κάνει σεμινάρια (να έχει κι ένα προτζέκτορα της προκοπής) δεν ξεψειρίζει και τόσο ποιος διαβαίνει την πόρτα του. Αλλιώς δεν ανοίγει επιχείρηση... Κάθεται από το σπιτάκι του και γράφει ευχές... Με τις ευχές όμως δε λύνονται τα προβλήματα. Τα προβλήματα λύνονται με δουλειά... Σκληρή δουλειά...Όλα τα άλλα είναι λόγια...
Βασιλη σε βρισκω, Αληθινο, Σκληρο, Ρεαλιστικο ....

John B
04-06-2012, 11:59 PM

Κάποια στιγμή έπρεπε να κάνει και την παρουσία του ο διαχειριστής. Ούτως ή άλλως από τον συμπαθή από εμένα Θωμά Γαζή και ο διαχειριστής και το σάιτ έχει χαρακτηριστεί φασιστικό. Να τιμήσω λοιπόν τον "τίτλο" και να σας γράφω αγαπητοί φίλοι ότι δεν θα επιτρέψω άλλα παρόμοια μηνύματα.

Και επειδή εκτός από φασιστοειδές είμαι και έμπορας της αστρολογίας, πάντα κατά τον συμπαθή ξαναγράφω για μένα Θωμά Γαζή επειδή αναφέρθηκε μια φράση ότι περιθωριοποιήθηκε από κάποιους ανθρώπους να θυμίσω ότι τα Χριστούγεννα του 2011 όταν κατόπιν προτροπής μου οι σπουδαστές των online μαθημάτων του myhoroscope έκαναν μια δημοσιογραφική έρευνα στην ουσία ζητώντας από τους Έλληνες αστρολόγους της πατρίδας μας τις εκτιμήσεις τους για το 2012 ο Θ. Γαζής τους απαξίωσε (μελλοντικούς του συνάδελφους), επειδή μαθητεύουν στο εμπορικό myhoroscope και δεν τους ευχήθηκε ούτε καν καλή σταδιοδρομία, ΟΤΑΝ η Ντάκου, η Γιαννακοπούλου, ο Ντούβλης, ο Λεφάκης, ο Καραμηνάς και διάφοροι άλλοι τους ευχήθηκαν τα καλύτερα και τους διευκόλυναν με διάφορους τρόπους.

Όλα είναι καταγεγραμμένα.

Ποιος περιθωριοποιεί λοιπόν και ποιους; Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!

Σωκρατη μου Διαφωνω, :lol: εμενα με ξεχασες, σε Ευχαριστω Παντος για την "αμνησια σου" Δειχνει οτι δεν εισαι Κακος Ανθρωπος ... :)

laluna55
29-08-2014, 07:09 PM
Αν και παλιο το ποστ πιστευω πως
α)πρεπει να συνεργαστειτε οι σοβαροι επαγγελματιες αστρολογοι για να μπορεσετε να παραμερισετε τους τσαρλατανους που χαλανε την πιατσα
β)να ειστε απολυτα ειλικρινεις με τις αναλυσεις σας και να παραδεχεστε τις τυχον αστοχιες σας, δεν ειναι κακο
γ)αν αναρωτιεστε γιατι δεν ερχεται ο κοσμος για ραντεβου, η απαντηση ειναι απλη....γιατι δεν μπορει να ανταπεξελθει να δωσει 80-100 ευρω για μια ωρα. Οι μισθοι στα πατωματα, οι περισσοτεροι νεοι ειναι ανεργοι, δεν μπορει ο κοσμος οσο και να θελει να δωσει τοσα χρηματα.

EPANASTATIS24
03-09-2014, 09:51 PM
Αυτή είναι όντως η αλήθεια..δεν μπορεί να αμείβεται ένας αστρολόγος με 100 και 150 ευρώ, τη στιγμή που ένας γιατρός αμείβεται με 30 και 50. Επίσης, καλά θα κάνουν να απέχουν και από τα 090. Το 90% που εργάζεται στα 090 είναι απλά κοπελίτσες που δεν ξέρουν γρι από αστρολογία και τις προσέλαβαν λόγω..ευγλωττίας σαν τηλεφωνήτριες. Επιπλέον, πώς γίνεται σε 15 λεπτά που διαρκεί το τηλεφώνημα να αναλύσεις γενέθλιο χάρτη? Με τούτα και με κείνα έχει αμαυρωθεί εξολοκλήρου το όνομα της αστρολογίας και ο χώρος είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.