PDA

View Full Version : Το ωροσκόπιο ανακάλυψης του πλανητοειδή Χείρωνα



Horoscope
26-04-2012, 02:33 PM
Ο Χείρωνας εκτός από τα μυθολογικά στοιχεία που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε, χρησιμοποιείται στην αστρολογία ως δείκτης όχι μόνο των σωματικών μας τραυμάτων, αλλά και των τραυμάτων που προκλήθηκαν στην ψυχή μας κατά την παιδική μας ηλικία, και που δεν επουλώθηκαν ποτέ. Ο Χείρωνας δεν κατάφερε ποτέ να επουλώσει την πληγή του, η οποία τον βασάνιζε εφ όρου ζωής, όμως τελικά η πληγή αυτή αν και ήταν βασανιστική για τον ίδιο, ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη για την πνευματική του ανάπτυξη, αφού τον μετέτρεψε σε δάσκαλο και θεραπευτή.


Γράφει η Δήμητρα Ροβύθη

Η σημασία του Χείρωνα είναι ιδιαίτερη, αφού μας δείχνει στο χάρτη μας κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν, τουλάχιστον όχι εύκολα, αλλά μπορούν να γίνουν τα σημεία εκείνα που θα μας ανυψώσουν και θα μας κάνουν να ξεπεράσουμε τη ζωώδη φύση μας.

Αστρολογικά ο Χείρωνας συμβολίζεται με ένα κλειδί, κι αυτό το κλειδί είναι που θα μας κάνει να ξεκλειδώσουμε εκείνη την πόρτα της ψυχής που κρύβει τους θησαυρούς της γνώσης, της εμπειρίας και της σοφίας, όχι όμως εύκολα, αλλά με πολύ πόνο και κόπο. Η πληγή μας μπορεί να γίνει το σημείο αναφοράς πάνω στο οποίο θα χτίσουμε την προσωπικότητά μας και θα εξελιχθούμε πνευματικά, και σ αυτό το σημείο η πληγή μπορεί να μετατραπεί και να μετουσιωθεί ως δώρο τόσο για εμάς όσο και για τους γύρω μας. O Xείρωνας ανακαλύφθηκε στις 1 Νοεμβρίου του 1977, ώρα 10:00, π.μ. στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια. Βάσει αυτής της ημερομηνίας, προκύπτει ο αστρολογικός χάρτης της <<γέννησης>> του τον οποίο θα αναλύσουμε παρακάτω.


http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/myhoroscope/chiron.png

Επειδή πρόκειται για χάρτη ανακάλυψης του πλανήτη, κι όχι κάποιου προσώπου, θα προσπαθήσουμε υποθετικά να περιγράψουμε την <<οικογενειακή κατάσταση>> του χρησιμοποιώντας αρσενικά και θηλυκά αρχέτυπα που συμβολίζουν τον <<πατέρα>> και τη <<μητέρα>> προσπαθώντας να κατανοήσουμε τη φύση του Χείρωνα και την προέλευση του. Ο Χείρωνας συμβολίζει τα παιδικά τραύματα και δεν θα μπορούσε παρά να είναι η οικογένεια το σημείο αναφοράς εκείνο που θα μας δείξει το πώς αυτά τα τραύματα σχηματίζονται. Το παιδί χρειάζεται την ασφάλεια και την αγάπη της οικογένειας για να μεγαλώσει.

Αρχικά βλέπουμε το Νότιο Δεσμό στην ακμή του τέταρτου οίκου, που δείχνει την καρμική σχέση που έχει η οικογένεια σε σχέση με τα τραύματα του παιδιού. Το παιδί που γεννιέται, εκτός από τα γονίδια που μπορεί να ευθύνονται για τις σωματικές του ελλείψεις, κληρονομεί κατά κάποιο τρόπο και τις επιλογές των γονέων και τα σφάλματά τους και τις παραλείψεις τους. Όπως χαρακτηριστικά λέγεται: <<αμαρτίες γονέων παιδεύουσιν τέκνα>>. Κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο, κουβαλάει αυτό το καρμικό φορτίο και όλη του η ζωή είναι συνάρτηση αυτού.

Η ψυχολογία μας λέει ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής είναι τα πλέον σημαντικά και ο χαρακτήρας διαμορφώνεται περίπου μέχρι την ηλικία των 7 ετών. (Μέχρι δηλαδή να σχηματίσει ο Κρόνος το πρώτο τετράγωνο) Από κει και πέρα δύσκολα αλλάζουν κάποια πράγματα. Οπότε όλοι μπορούμε να καταλάβουμε το πόσο σημαντικοί είναι οι γονείς για ένα παιδί. Μιλώντας λοιπόν για γονείς, αυτό που εντοπίζουμε στο χάρτη είναι ο υποθετικός πατέρας-Ήλιος και η υποθετική μητέρα-Σελήνη. Ο Ήλιος, βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού, ενός ζωδίου που σχετίζεται με τον πόνο. Ο Ήλιος στο Σκορπιό, έχει μεν βαθιά συναισθήματα, τα οποία όμως είναι και επώδυνα.

Ο πατέρας είναι αυτός που προκαλεί θεωρητικά περισσότερο πόνο στα παιδιά, αφού η πλειοψηφία των πατεράδων, δεν έχουν ακριβώς αυτό που θα λέγαμε <<πατρικό ένστικτο>>, όχι μόνο στο ανθρώπινο είδος, αλλά και στο ζωικό βασίλειο, γενικότερα. Αυτό λοιπόν που έχει περισσότερη σημασία για τον πατέρα, ενστικτωδώς, είναι η εξασφάλιση του γονιδίου του, βλέποντας το παιδί περισσότερο σαν προέκταση του εαυτού του και της σεξουαλικότητάς του, παρά σαν αυτόνομη προσωπικότητα, που χρειάζεται φροντίδα και αγάπη άνευ όρων για να αναπτυχθεί.

Αντίθετα η μητέρα, έχει τόσο στο ζωικό βασίλειο, όσο και στο ανθρώπινο είδος μια άλλη συμπεριφορά απέναντι στα μικρά της, είναι περισσότερο προστατευτική και σχεδόν ολοκληρωτικά επιβαρύνεται με το μεγάλωμα και τη φροντίδα των παιδιών. Το μητρικό ένστικτο είναι ιδιαίτερα έντονο και η μητέρα αγαπάει συνήθως τα παιδιά ακόμα περισσότερο και από τον ίδιο της τον εαυτό. Στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο η μητέρα-Σελήνη βρίσκεται στον Καρκίνο, την κατάλληλη θέση θα μπορούσαμε να πούμε όσον αφορά τη φροντίδα των παιδιών.

Το ωροσκόπιο λοιπόν αυτό, μας περιγράφει τη ζωώδη φύση μας που έχει να κάνει με την αναπαραγωγή και τη δημιουργία απογόνων, ανάλογα με το φύλο μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι οι πατεράδες και όλες οι μητέρες είναι έτσι και ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα ένστικτα ή τους ρόλους που επιβάλλει η κοινωνία, όμως η ζωώδης φύση φαίνεται να παίζει ιδιαίτερο ρόλο, ειδικά όταν μιλάμε για το Χείρωνα που μυθολογικά ήταν ο μισός ζώο και ο μισός άνθρωπος.

Παρατηρούμε ότι ο ωροσκόπος του είναι στην 26η μοίρα του Τοξότη, και το συγκεκριμένο ζώδιο μας δείχνει και την φύση του Κενταύρου ως χαρακτηριστικό του Χείρωνα, αφού συμβολίζεται ως μισός άνθρωπος και μισός άλογο, όπως ακριβώς και το ζώδιο του Τοξότη. Κυβερνήτης λοιπόν του ωροσκοπίου είναι ο Δίας, ο οποίος μας παραπέμπει και στην έννοια του δασκάλου και σχηματίζει θετικές όψεις, τρίγωνο με τον Ήλιο στο Σκορπιό και με τον Ουρανό και εξάγωνο με τον ίδιο το Χείρωνα.

Παρατηρούμε ότι ο Δίας είναι ανάδρομος στον Καρκίνο και σε σύνοδο με τη Σελήνη και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η διδασκαλία γίνεται με τη μορφή ενδοσκόπησης και στροφής προς τον εσωτερικό κόσμο, σε συνδυασμό με την ευαίσθητη υδάτινη φύση του Καρκίνου. Παρατηρούμε επίσης ότι η πληγή που κουβαλάει ο Χείρωνας, έχει το χαρακτηριστικό να τον κάνει πιο ευαίσθητο, πιο εύθραυστο και τρωτό, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά, αλλά παρόλα αυτά καταφέρνει αυτή του την ευαισθησία να την κάνει γνώση και μάλιστα να την μοιραστεί με τους άλλους, αφού αυτή η σύνοδος Δία και Σελήνης στον Καρκίνο βρίσκεται στον 7ο οίκο.

Έτσι λοιπόν ο Χείρωνας παρόλο που ο ίδιος δεν μπορεί να θεραπευτεί μπορεί ωστόσο να θεραπεύσει. Αυτή την σχέση του με τον εαυτό του και με τους άλλους μπορούμε να τη δούμε και από τους Δεσμούς της Σελήνης οι οποίοι βρίσκονται στον άξονα Κριού-Ζυγού.



http://i834.photobucket.com/albums/zz270/whisperer_m/Chiron_in.jpg


Ο Χείρωνας οφείλει να ακολουθήσει το Βόρειο Δεσμό του, ο οποίος βρίσκεται πάνω στο μεσουράνημα, στο ζώδιο του Ζυγού, αφήνοντας πίσω τις δυσάρεστες καταστάσεις του οικογενειακού περιβάλλοντος, αλλά και της εγωκεντρικότητας που χαρακτηρίζει το Νότιο Δεσμό στον Κριό και να καταξιωθεί κοινωνικά. Καλείται κατά κάποιο τρόπο να ξεφύγει από τα στενά όρια του εαυτού του που συμβολίζει ο Κριός και να προσφέρει τα ψήγματα της σοφίας που αποκόμισε από την οδυνηρή εμπειρία στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Αυτός είναι και ο ρόλος του Δία ως δασκάλου, η μεταλαμπάδευση των γνώσεων και των εμπειριών που αποκτήθηκαν εσωτερικά, έτσι ώστε η γνώση να μην παραμένει κλεισμένη στα θησαυροφυλάκια της ψυχής, αλλά να μπορέσει να βοηθήσει τους άλλους και να φωτίσει το μονοπάτι τους. Κι έτσι ο Χείρωνας γίνεται ο πληγωμένος θεραπευτής που παρόλο που δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του, ωστόσο μπορεί να βοηθήσει τους άλλους.

Ο ίδιος ο Χειρων, τη στιγμή της ανακάλυψης του ουράνιου αυτού σώματος, βρισκόταν στην 3η μοίρα του Ταύρου, η οποία είναι και μοίρα έξαρσης της Σελήνης. Ο Ταύρος σαν ζώδιο, σχετίζεται με τον υλικό κόσμο, αλλά και με τα συναισθήματα ασφάλειας που χρειάζεται ένα παιδί για να νιώθει προστατευμένο. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι και η ύλη είναι κάτι που χρειάζεται κάποιος έτσι ώστε να μη νιώθει μειονεκτικά και φυσικά η κάλυψη βασικών αναγκών όπως η στέγη και η τροφή είναι ιδιαίτερης σημασίας για τις ψυχολογικές ισορροπίες του ανθρώπου και φυσικά για την επιβίωσή του. Παρατηρούμε ότι ο Χείρων σχηματίζει αντίθεση με τον Ήλιο, κι αυτό είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι, το πώς δηλαδή ο πατέρας που κυρίως επιβαρύνεται τουλάχιστον θεωρητικά με την παροχή υλικών αγαθών στην οικογένεια, μπορεί να ανταπεξέλθει επαρκώς σ αυτόν του το ρόλο. Ο αγώνας της επιβίωσης είναι αρκετά δύσκολο κομμάτι στη ζωή του ανθρώπου, γι αυτό ίσως να δημιουργούνται αισθήματα ανασφάλειας και έλλειψης στα παιδιά.

Μπορούμε να δούμε πολλές περιπτώσεις πληγωμένων παιδιών που εξαιτίας του ότι οι γονείς, δεν μπορούσαν να απολαύσουν τη στοργική αγκαλιά της οικογένειας, είτε δόθηκαν για υιοθεσία, είτε εγκαταλείφθηκαν σε κάποιο ίδρυμα, είτε αναγκάστηκαν να στερηθούν την παιδική τους ηλικία δουλεύοντας, είτε στερήθηκαν τη μόρφωσή τους εξ αιτίας των υλικών δυσκολιών.

Ο Χείρων, βρίσκεται σε σύνοδο με τη Sedna, ενός πλανητοειδή που πήρε το όνομά του από τη θαλάσσια θεά των Εσκιμώων, και ο μύθος της μας λέει ότι σκοτώθηκε από τον πατέρα της επειδή δεν ήθελε να παντρευτεί τον πλούσιο άνδρα που εκείνος ήθελε. Αυτό το σώμα μας δείχνει σκληρές συμπεριφορές εξαιτίας των υλικών αγαθών. Βλέπουμε λοιπόν το Χείρωνα, να έχει μια στενή σχέση και με την υλική πλευρά εκτός από την πνευματική. Όμως ο Ήλιος στο Σκορπιό, ο οποίος σχηματίζει αντίθεση με το Χείρωνα, εκτός από τον πόνο είναι αυτός που δίνει και την ικανότητα μετουσίωσης του πόνου σε σοφία, αλλά και την ικανότητα μεταμόρφωσης του πόνου σε δύναμη.

Αστρονομικά, ο Χείρων κινείται μεταξύ του Κρόνου και του Ουρανού, κι ίσως αυτό να έχει την ιδιαίτερη σημασία του, αφού παρατηρώντας το ωροσκόπιο ανακάλυψης του Χείρωνα μπορούμε να δούμε ότι ο Κρόνος και ο Ουρανός είναι σε αρκετά ευνοϊκή θέση. Ειδικά ο Ουρανός, βρίσκεται στον 11ο οίκο, σε σύνοδο με τον Ήλιο και τον Ερμή, και σε όψη τριγώνου με τη Σελήνη και το Δία. Αυτό μπορεί να σημαίνει βέβαια και ότι ήταν μια μεγάλη στιγμή, η στιγμή αυτή της ανακάλυψης του Χείρωνα για την αστρολογία η οποία εκφράζεται με τον Ουρανό, τον Κρόνο και τον 11ο οίκο, μπορεί όμως και να σημαίνει ότι ο Χείρων είναι το γεφυράκι εκείνο μεταξύ του Κρόνου και του Ουρανού, μεταξύ των καταβολών μας και της πορείας που εμείς οι ίδιοι χαράζουμε, μεταξύ των περιορισμών και του ελεύθερου πνεύματος που καταφέρνει τελικά να ξεπερνάει τα εμπόδια και να νικάει την ύλη.

Βλέπουμε την ακμή του δεύτερου οίκου να είναι στην 1η μοίρα του Υδροχόου, μία μοίρα αρκετά δυνατή ως προς την ενέργεια του ζωδίου. Εδώ βλέπουμε ότι ο δεύτερος οίκος, παρόλο που είναι <<υλικός>> και φυσικός, να έχει μια υδροχοική απόχρωση, που τον κάνει να ξεφεύγει από την απόλυτα υλιστική του φύση και να παίρνει διαστάσεις πνευματικές, να πρωτοπορεί και να τολμά να ξεφύγει από τους περιορισμούς. Ουσιαστικά δηλαδή αυτό που καταφέρνει ο Υδροχόος ως δεύτερος οίκος είναι να συνδυάσει την ύλη με το πνεύμα.

Ο Κρόνος βρίσκεται στην 29η μοίρα του Λέοντα, πολύ κοντά στον απλανή αστέρα Regulus (έχει τώρα πλέον περάσει στην 1η μοίρα της Παρθένου), o οποίος επηρεάζει θετικά τον Κρόνο και του δίνει <<βασιλικά>> αξιώματα και τιμές και σχηματίζει όψεις τριγώνου με τον Χείρωνα και τον ωροσκόπο. Βέβαια, ο Κρόνος βρίσκεται στον 8ο οίκο, και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κρίσεις τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά οι οποίες καταφέρνουν να ξεπεραστούν. Ας μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι ο Κρόνος μυθολογικά ήταν ο πατέρας του Χείρωνα και οι βασιλικές τιμές που του είχε δώσει ήταν το δώρο της αθανασίας, το οποίο όμως δεν επέλεξε ο Χείρων να κρατήσει για πάντα.

Ο Χείρωνας όμως σχετίζεται και με την ιατρική, τη φαρμακολογία, τα μέσα θεραπείας και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό που μπορούμε να δούμε στο ωροσκόπιο, είναι ο δωδέκατος οίκος, ο οποίος εμπεριέχει και τον Ποσειδώνα και σχετίζεται μεταξύ άλλων με νοσοκομεία και εγκλεισμούς. Εδώ μπορούμε να δούμε το τραύμα είτε είναι φυσικό είτε είναι σωματικό, να είναι κρυφό.

Αν είναι φυσικό μπορεί να σημαίνει συχνές επισκέψεις στο νοσοκομείο, αν είναι ψυχικό μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο θέλοντας να προστατεύσει τον ευαίσθητο ψυχικό του κόσμο αποτραβιέται στον δικό του μικρόκοσμο, προσπαθώντας να θεραπευθεί. Κατά τον ίδιο τρόπο που δένουμε μια πληγή και δεν την αφήνουμε εκτεθειμένη στα μικρόβια ή στα αδιάκριτα βλέμματα, έτσι κάνουμε και με την ψυχή μας, θέλοντας να την προστατεύσουμε.

Εδώ ο Ερμής βρίσκεται στον Σκορπιό και μας δείχνει έναν τρόπο επικοινωνίας που δεν αποκαλύπτει εύκολα τις βαθύτερες σκέψεις του και κλείνεται στον εαυτό του και μπορεί να υποδηλώνει και το πληγωμένο παιδί. Ο Ερμής βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ουρανό, ο οποίος δίνει στο <<πληγωμένο παιδί>>, την αίσθηση της διαφορετικότητας, γιατί ο Ουρανός, είναι ένας πλανήτης που μας κάνει να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα, όχι πάντα όμως με τη θετική έννοια. Κάποιες φορές αυτή ακριβώς η αίσθηση της διαφορετικότητας είναι που πληγώνει ένα παιδί που <<διαφέρει>> από τα άλλα, εξαιτίας κάποιας ασθένειας ή κάποιας μειονεξίας.

Ο Χείρωνας επίσης έχει σχετιστεί και με το ζώδιο της Παρθένου, και ίσως να είναι συγκυβερνήτης της μαζί με τον Ερμή. Στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο, ο άξονας Παρθένου - Ιχθύων, βάσει των ακμών των οίκων, είναι στον 9ο και τον 3ο οίκο αντίστοιχα και καταλαβαίνουμε τη σύνδεση που υπάρχει με την ανώτερη φιλοσοφία η οποία έχει να κάνει με το ζώδιο του Τοξότη, και τον 9ο οίκο, στο ζώδιο της Παρθένου. Έτσι η εμπειρία που αποκτήθηκε μέσα από τον εγκλεισμό, γίνεται ανώτερη γνώση η οποία μέσα από το ζώδιο της Παρθένου, γίνεται καθημερινότητα, κι αυτό γιατί αυτό που τελικά πρέπει να μάθουμε από την πληγή μας είναι να μάθουμε να ζούμε με αυτήν στην καθημερινότητά μας, αποδεχόμενοι ότι δεν μπορεί να αλλάξει και προσπαθώντας να την κρατάμε <<καθαρή>> για να μην υπάρξουν επιμολύνσεις, έτσι όπως γνωρίζει να κάνει η Παρθένος.

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε και το ρόλο του Πλούτωνα, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός σε κάθε ωροσκόπιο. Στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο βρίσκεται σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό και την Αφροδίτη στο ζώδιο του Ζυγού στο 10ο οίκο. Η σύνοδος αυτή του Πλούτωνα με την Αφροδίτη, η οποία δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αγαπάμε, μας δείχνει ότι η αγάπη μπορεί να είναι μια πηγή πόνου και ότι σ αυτόν τον τομέα είναι που θα πρέπει να εστιάσουμε για να μεταμορφωθούμε έτσι ώστε αυτή η όψη να μην είναι καταστροφική για τον ψυχικό μας κόσμο.

Ο Πλούτωνας δίνει βαθειά αλλά και ακραία συναισθήματα τα οποία δίνουν στην Αφροδίτη ένα όχι και τόσο ξέγνοιαστο χαρακτήρα. Η αγάπη συνδέεται με τον πόνο και αυτό που πρέπει να γίνει είναι αυτή η μετουσίωση που επιβάλλει ο Πλούτωνας και που την αναγκάζει να γίνει πιο ώριμη και πιο κατασταλαγμένη.

Αυτή η σύνοδος γίνεται στον 10ο οίκο, κοντά στο μεσουράνημα, κι αυτό σημαίνει ότι η αναγνώριση έρχεται κάποια στιγμή, αλλά μετά από πόνο και κόπο και σε συναισθηματικό αλλά και σε υλικό επίπεδο. Αναφορικά και με την ιατρική, ο Πλούτωνας σχετίζεται με τις εγχειρήσεις και η θέση του ως γωνιακός πλανήτης στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο, του δίνει μια ιδιαίτερη σημασία αναφορικά με το Χείρωνα, αφού μπορεί και σωματικά ο πάσχων να υποβληθεί σε εγχειρήσεις προκειμένου να θεραπευτεί, αλλά και σε επίπεδο ψυχής, μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με καταστάσεις που χρειάζονται <<εκρίζωση>> προκειμένου η ψυχή να θεραπευτεί. Παρατηρούμε επίσης ότι η Αφροδίτη τετραγωνίζει τη Σελήνη κι αυτό μας δείχνει ότι ο Χείρωνας μας στερεί την ομορφιά, δίνοντάς μας κάποιο ελάττωμα στο σώμα και δείχνοντάς μας ταυτόχρονα τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην ομορφιά και την υγεία.

Επίσης σε τετράγωνο με τη Σελήνη είναι και ο Πλούτωνας, κι αυτό μας δείχνει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε προκειμένου να απαλλαγούμε από εκείνα τα οποία μας ταλαιπωρούν, έτσι ώστε να επιτύχουμε την κάθαρση και την αναγέννηση. Το σώμα και η ψυχή δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, η ψυχή αντανακλάται στο σώμα, κι έτσι μπορούμε είτε θεραπεύοντας την ψυχή να επιτύχουμε την ίαση του σώματος, είτε θεραπεύοντας το σώμα να επιτύχουμε την ίαση της ψυχής. Ωστόσο, όπως μας λέει και η μυθολογία για το Χείρωνα, η πληγή του δεν καταφέρνει να επουλωθεί ποτέ πλήρως και αφήνει κάποια σημάδια είτε στην ψυχή είτε στο σώμα. Όμως αυτό που έχει σημασία για το Χείρωνα δεν είναι η ίαση, αλλά η διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα δυσάρεστο γεγονός όπως είναι αυτό της ανεπάρκειας του σώματος, προκειμένου να αναπτυχθούμε πνευματικά.

Άλλη μια παράμετρος που έχει να κάνει με την εμπλοκή του Πλούτωνα με τη Σελήνη και την Αφροδίτη είναι ο τομέας της σεξουαλικότητας, η οποία όπως όλοι καταλαβαίνουμε δεν μπορεί να εκφραστεί στον βαθμό που θα έπρεπε εξαιτίας του αισθήματος μειονεξίας που μπορεί να ακολουθεί κάποιον που δεν έχει συμφιλιωθεί με το σώμα τού, ένα σώμα που πάσχει και που χρειάζεται βοήθεια για να ξεπεράσει τα τραύματά του, και μια ψυχή που χρειάζεται να ανοικοδομήσει την αυτοπεποίθησή της.

Η ιστορία του Χείρωνα όμως δεν έχει και τόσο αίσιο τέλος. Ο ίδιος επιλέγει το θάνατο προκειμένου να απαλλαγεί από τους αφόρητους πόνους κάνοντας έτσι ένα είδος ευθανασίας στον εαυτό του και μη επιθυμώντας πλέον να είναι αθάνατος. Βλέπουμε τον Άρη στην ακμή του 8ου οίκου, στο ζώδιο του Λέοντα, σε όψη τετραγώνου με τον Ήλιο και το Χείρωνα, δίνοντάς μας έτσι το στίγμα ενός βίαιου τέλους που υποδηλώνει ο Άρης στον 8ο οίκο για λόγους αξιοπρέπειας που φαίνονται από το ζώδιο του Λέοντα.




http://www.youtube.com/watch?v=orxEawi9qro&feature=youtu.be