View Full Version : Πλανήτες και ηλικίες
Γεια σας.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει το ότι κάθε πλανήτης κυβερνά μια χρονική περίοδο της ζωής μας; π.χ. η σελήνη τα πρώτα χρόνια της ζωής μας κλπ.
Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, θα ήθελα να καταλάβω πως το συμπεριλαμβάνουμε αυτό στην ερμηνεία ενός χάρτη όταν για παράδειγμα εξετάζουμε προόδους και διελεύσεις ενός ατόμου; Δηλαδή ο πλανήτης με τις όψεις του δίνει μια γενική συμπεριφορά / τάση στο άτομο; ή κάτι παραπάνω;
Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε ποια είναι η αντιστοιχία μεταξύ περιόδων ζωής και πλανητών που έχει επικρατήσει και τελικα λειτουργεί;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση.
gold soul
09-04-2012, 11:09 PM
Καλησπέρα Lam, το ερώτημά σου είχε μεταφερθεί από το πρωί, στο αντίστοιχο θέμα..
[Συζήτηση] Οι δώδεκα περίοδοι της ζωής (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%C E%B9%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CF%89%CE%BD-18/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%8E%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-7907/)
Το γνωρίζω, αλλα εκεί, έτσι τοποθετημένη κάτω απο το άρθρο, μάλλον δεν είναι εμφανής και ίσως για αυτό δεν έχει απαντήσει κανείς έως τώρα. Οπότε για να αποσυνδέσω την ερώτησή μου απο το εν λόγο άρθρο σκέφτηκα να την επανα διατυπώσω χωρίς αναφορά μου σε αυτό και να ξανα αναρτήσω την ερωτησή μου εδώ όπως είχα κάνει εξ αρχής. Οπότε αν είναι εφικτό διαγράψτε την προηγούμενη ερωτησή μου. Ευχαριστώ.
Atrapos
10-04-2012, 12:22 PM
Καλημέρα Lam,
Μια τέτοια αντιστοίχηση έχει κάποια λογική και αναφέρεται συχνά, στα πλαίσια της αρμονίας ανάμεσα στην ανθρώπινη ζωή και στη λειτουργία του ηλιακού μας συστήματος. Αλλά κατά τη γνώμη μου δεν έχει πρακτική σημασία. Αντίστοιχα θα μπορούσε κάποιος να χωρίσει τις επταετίες της ανθρώπινης ζωής σύμφωνα με τα ζώδια και να πει ότι η πρώτη επταετία αντιστοιχεί στο ζώδιο του Κριού όπου ο άνθρωπος συνειδητοποιεί την ύπαρξη του, η δεύτερη επταετία στον Ταύρο όπου χτίζει το σώμα του και διαμορφώνει τις προτιμήσεις του, η τρίτη επταετία στους Διδύμους όπου συνδέεται / επικοινωνεί με τους άλλους , η τέταρτη επταετία με τον Καρκίνο, όπου κάνει οικογένεια κλπ.
Προσωπικά διαφωνώ με αρκετά απ’ όσα αναφέρονται στο σχετικό άρθρο. Δεν καταλαβαίνω για παράδειγμα τι νόημα έχει να βάλουμε τον Ήλιο στα χρόνια 78 – 84 και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για κάποιον που δεν θα φτάσει στην ηλικία αυτή.
Κοντολογίς, δεν θα έδινα βάση σε μια τέτοια αντιστοίχηση όταν πρόκειται να ερμηνεύσουμε ένα χάρτη. Στην αστρολογία υπάρχουν αρκετά προγνωστικά συστήματα που σαφώς σου δίνουν περισσότερες πληροφορίες για μια περίοδο της ζωής σου, απ’ ότι μια απλή θέση ενός πλανήτη.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία γιατί πολύ συχνά ακούω να λένε στην αστρολογία ότι η σελήνη αντιπροσωπεύει τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής ενός παιδιού, όπως και κυρίως το ότι η ζωή μας χωρίζεται σε επταετίες. Και η αλήθεια είναι ότι μιας και αλλάζω επταετία (γίνομαι 36 τον Ιούλιο) θα ήθελα να καταλάβω ποιος πλανήτης ή πιο ζώδιο χαρακτηρίζει την επταετία – στάδιο που μπαίνω. Και επειδή και μένα το άρθρο με μπέρδεψε (γιατί είμαι αρχάριος στην αστρολογία και δεν έχω την πείρα να καταλάβω τι λειτουργεί στη πράξη και τι όχι) για αυτό και αποφάσισα να το ξε συνδέσω από την ερώτηση μου.
Καλημέρα Lam,
Κοντολογίς, δεν θα έδινα βάση σε μια τέτοια αντιστοίχηση όταν πρόκειται να ερμηνεύσουμε ένα χάρτη. Στην αστρολογία υπάρχουν αρκετά προγνωστικά συστήματα που σαφώς σου δίνουν περισσότερες πληροφορίες για μια περίοδο της ζωής σου, απ’ ότι μια απλή θέση ενός πλανήτη.
Από την απάντηση σας καταλήγω (και αν κάνω λάθος διορθώστε με) ότι οι πλανήτες ή / και τα ζώδια χρησιμοποιούνται με ένα συμβολικό τρόπο για να
αντιπροσωπεύσουν μια επταετή περίοδο της ζωής μας. Από κει και πέρα τα προγνωστικά συστήματα είναι αυτά που θα δώσουν πληροφορίες για μια περίοδο της ζωής μας. Θα μπορούσατε να μου αναφέρετε ποια είναι αυτά τα προγνωστικά συστήματα; Αν έχω καταλάβει σωστά, θα μπορούσε πχ να είναι η προοδευμένη σελήνη που αν θυμάμαι καλά κάθε 2-2,5 περίπου χρόνια αλλάζει ζώδιο;
Αντίστοιχα θα μπορούσε κάποιος να χωρίσει τις επταετίες της ανθρώπινης ζωής σύμφωνα με τα ζώδια και να πει ότι η πρώτη επταετία αντιστοιχεί στο ζώδιο του Κριού όπου ο άνθρωπος συνειδητοποιεί την ύπαρξη του, η δεύτερη επταετία στον Ταύρο όπου χτίζει το σώμα του και διαμορφώνει τις προτιμήσεις του, η τρίτη επταετία στους Διδύμους όπου συνδέεται / επικοινωνεί με τους άλλους , η τέταρτη επταετία με τον Καρκίνο, όπου κάνει οικογένεια κλπ.
Η αντιστοίχιση των επταετιών με τα ζώδια θεωρείτε οτι είναι πιο αντιπροσωπευτική (σε συμβολικό πάντα επίπεδο) απο την αντιστοίχισή τους με τους πλανήτες; Σε αυτή με τα ζώδια θα μπορούσαμε να αντλήσουμε ίσως και κάποιες γενικού τύπου πληροφορίες για την επταετία από τον οίκο που πέφτει το ζώδιο και τους πλανήτες που υπάρχουν ή δεν υπάρχουν σε αυτό;
Και πάλι σας ευχαριστώ για την απάντηση σας.
Atrapos
10-04-2012, 04:32 PM
Η αντιστοίχηση των επταετιών με τα ζώδια, τουλάχιστον δίνει μια σαφή σειρά. Ενώ με τους πλανήτες η σειρά μπορεί να αλλάζει, να αντιστοιχούμε επταετίες σε υποθετικούς πλανήτες κλπ. Ωστόσο και αυτό είναι σε θεωρητικό επίπεδο, όχι για πρακτική χρήση.
Τα προγνωστικά συστήματα που συνήθως χρησιμοποιούνται είναι
1. οι διελεύσεις των πλανητών (πρακτικά οι διελεύσεις των αργών πλανητών γιατί οι γρήγοροι κινούνται πολύ γρήγορα και η επίδρασή τους διαρκεί λίγες μέρες),
2. η προοδευμένη κίνηση τους – μία ημέρα πραγματικής κίνησης για κάθε έτος (πρακτικά των γρήγορων πλανητών γιατί οι αργοί κινούνται πολύ αργά και ουσιαστικά μένουν στην ίδια θέση),
3. το ηλιακό τόξο – κίνηση όλων των πλανητών σύμφωνα με την ταχύτητα του προοδευμένου Ήλιου
4. οι επιστροφές (συνήθως του Ήλιου)
όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Αν πλησιάζουν τα γενέθλια σου, καλό θα είναι να τα δοκιμάσεις όλα αυτά και αν δεις συνδυασμούς πλανητών να επαναλαμβάνονται και να τονίζουν κάποιο σχηματισμό στον γενέθλιο χάρτη, δώσε εκεί μεγαλύτερη σημασία.
Αν γίνεσαι 36 όπως λες, αξίζει να δεις και την επιστροφή του Δία στη γενέθλια θέση του. Είναι ένας χάρτης που κάτι θα έχει να σου πει για την επόμενη 12ετία στα θέματα που σχετίζονται με τον Δία στο γενέθλιο χάρτη σου.
Επίσης δες πότε κάνει τετράγωνο ο Κρόνος με τη γενέθλια θέση του. Για την προοδευμένη Σελήνη που ρωτάς το πρώτο που θα κοίταζα είναι σε ποια φάση βρίσκεται σε σχέση με τον προοδευμένο Ήλιο. Έχει μεγάλη σημασία αν είναι στην αρχή, στο μέσο ή στο τέλος του κύκλου τους.
Μπορώ να γράφω σελίδες για το τι να δεις αλλά το σημαντικό είναι να ξεκινήσεις από κάπου.
Και πάλι σας ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σας.
Οταν λέτε:
Για την προοδευμένη Σελήνη που ρωτάς το πρώτο που θα κοίταζα είναι σε ποια φάση βρίσκεται σε σχέση με τον προοδευμένο Ήλιο. Έχει μεγάλη σημασία αν είναι στην αρχή, στο μέσο ή στο τέλος του κύκλου τους.
Εμένα είναι προς σχηματισμό τελευταίου τετάρτου. Αφορά δηλ συνειδητοποίηση;
Ποια η σημασία της οταν είναι σύνοδο, 1ο τέταρτο, αντίθεση ή τελευταίο τέταρτο; Υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο που να εξηγεί πως ερμηνεύουμε κάθε φορά;
Επίσης, όταν βγάζω το προοδευμένο σαν γενέθλιο, μετρώντας τόσες μέρες όσες η ηλικία, μου δίνει διαφορετικές μοίρες σε ωροσκόπο και μεσουράνημα απο ότι όταν βγάζω το προοδευτικό αυτόματα απο τους προγνωστικούς χάρτες του site. Υπάρχει απόκλιση μοιρών. Ποια εκδοχή να κρατήσω; Σε ξένο site που δοκίμασα το ίδιο, δεν δίνει απόκλιση στις μοίρες και για αυτό απορώ.
Τέλος, μπορείτε να μου πείτε βάση ποιου οίκου ερμηνεύω την προοδευμένη σελήνη μου: βάση του οίκου που βρίσκεται στον σκέτο προοδευμένο χάρτη ή βάση του οίκου που καταλήγει όταν συνθέτουμε τον προοδευμένο με τον γενέθλιο χάρτη μας;
Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα.
Atrapos
10-04-2012, 11:08 PM
Εμένα είναι προς σχηματισμό τελευταίου τετάρτου. Αφορά δηλ συνειδητοποίηση;
Ποια η σημασία της οταν είναι σύνοδο, 1ο τέταρτο, αντίθεση ή τελευταίο τέταρτο; Υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο που να εξηγεί πως ερμηνεύουμε κάθε φορά;
Σχετικά με τις φάσεις της Σελήνης ένα καλό άρθρο που μπορείς να διαβάσεις είναι αυτό
[Μεταφράσεις] Οι 8 φάσεις του Σεληνιακού Κύκλου (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%C E%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%C E%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-152/%CE%BF%CE%B9-8-%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%C E%BF%CF%8D-%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%85-13108/)
Επίσης, όταν βγάζω το προοδευμένο σαν γενέθλιο, μετρώντας τόσες μέρες όσες η ηλικία, μου δίνει διαφορετικές μοίρες σε ωροσκόπο και μεσουράνημα απο ότι όταν βγάζω το προοδευτικό αυτόματα απο τους προγνωστικούς χάρτες του site. Υπάρχει απόκλιση μοιρών. Ποια εκδοχή να κρατήσω; Σε ξένο site που δοκίμασα το ίδιο, δεν δίνει απόκλιση στις μοίρες και για αυτό απορώ.
Υποθέτω ότι η διαφορά θα είναι πολύ μικρή και ίσως οφείλεται στην ώρα. Στον γενέθλιο δηλώνεις συγκεκριμένη ώρα, ενώ στο προοδευμένο δεν δηλώνεις και ίσως υπολογίζονται για μεσημέρι. Φαντάζομαι ότι υπολογίζεις τον προοδευμένο χάρτη για την ημερομηνία των γενεθλίων σου, γιατί διαφορετικά δεν μπορείς να υπολογίσεις την προοδευμένη κίνηση «με το χέρι». Δηλαδή μπορείς αλλά είναι αρκετά δύσκολο. Θα σου έλεγα να πάρεις τον χάρτη που υπολογίζεται αυτόματα αφού έτσι γίνονται αυτόματα όλοι οι υπολογισμοί για οποιαδήποτε ημέρα και ώρα. Αλλά αφού λες ότι σε κάποιο ξένο Site οι υπολογισμοί ταυτίζονται, υποθέτω ότι αυτοί οι υπολογισμοί θα συμφωνούν με τον έναν από τους δύο χάρτες που υπολόγισες στο φόρουμ.
Τέλος, μπορείτε να μου πείτε βάση ποιου οίκου ερμηνεύω την προοδευμένη σελήνη μου: βάση του οίκου που βρίσκεται στον σκέτο προοδευμένο χάρτη ή βάση του οίκου που καταλήγει όταν συνθέτουμε τον προοδευμένο με τον γενέθλιο χάρτη μας;
Εγώ κοιτάζω τον γενέθλιο οίκο.
*alkmini
11-04-2012, 02:59 PM
Η αντιστοίχηση των επταετιών με τα ζώδια, τουλάχιστον δίνει μια σαφή σειρά. Ενώ με τους πλανήτες η σειρά μπορεί να αλλάζει, να αντιστοιχούμε επταετίες σε υποθετικούς πλανήτες κλπ. Ωστόσο και αυτό είναι σε θεωρητικό επίπεδο, όχι για πρακτική χρήση.
Τα προγνωστικά συστήματα που συνήθως χρησιμοποιούνται είναι
1. οι διελεύσεις των πλανητών (πρακτικά οι διελεύσεις των αργών πλανητών γιατί οι γρήγοροι κινούνται πολύ γρήγορα και η επίδρασή τους διαρκεί λίγες μέρες),
2. η προοδευμένη κίνηση τους – μία ημέρα πραγματικής κίνησης για κάθε έτος (πρακτικά των γρήγορων πλανητών γιατί οι αργοί κινούνται πολύ αργά και ουσιαστικά μένουν στην ίδια θέση),
3. το ηλιακό τόξο – κίνηση όλων των πλανητών σύμφωνα με την ταχύτητα του προοδευμένου Ήλιου
4. οι επιστροφές (συνήθως του Ήλιου)
όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Αν πλησιάζουν τα γενέθλια σου, καλό θα είναι να τα δοκιμάσεις όλα αυτά και αν δεις συνδυασμούς πλανητών να επαναλαμβάνονται και να τονίζουν κάποιο σχηματισμό στον γενέθλιο χάρτη, δώσε εκεί μεγαλύτερη σημασία.
Αν γίνεσαι 36 όπως λες, αξίζει να δεις και την επιστροφή του Δία στη γενέθλια θέση του. Είναι ένας χάρτης που κάτι θα έχει να σου πει για την επόμενη 12ετία στα θέματα που σχετίζονται με τον Δία στο γενέθλιο χάρτη σου.
Επίσης δες πότε κάνει τετράγωνο ο Κρόνος με τη γενέθλια θέση του. Για την προοδευμένη Σελήνη που ρωτάς το πρώτο που θα κοίταζα είναι σε ποια φάση βρίσκεται σε σχέση με τον προοδευμένο Ήλιο. Έχει μεγάλη σημασία αν είναι στην αρχή, στο μέσο ή στο τέλος του κύκλου τους.
Μπορώ να γράφω σελίδες για το τι να δεις αλλά το σημαντικό είναι να ξεκινήσεις από κάπου.
Θα μπορούσαμε να εντάξουμε και τις εκλείψεις σαν προγνωστικό σύστημα ?
Ευχαριστώ !
Atrapos
11-04-2012, 06:03 PM
Θα μπορούσαμε να εντάξουμε και τις εκλείψεις σαν προγνωστικό σύστημα ?
Δεν θα έλεγα ότι οι εκλείψεις είναι ακριβώς σύστημα πρόγνωσης. Θα μπορούσαν ίσως να θεωρηθούν μέρος των διελεύσεων, αφού ουσιαστικά είναι σύνοδος και αντίθεση των Φώτων. Αλλά είναι κάτι παραπάνω από απλή διέλευση και πάντως αν κάποιος δει τα προγνωστικά του για μια χρονιά, θα πρέπει να σημειώσει και τις εκλείψεις που θα γίνουν. Βέβαια δεν είναι το πρώτο που θα κοιτάξει.
Οι εκλείψεις επιδρούν στα σημεία του χάρτη με τα οποία σχηματίζουν όψη αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν κι ένα καινούργιο ευαίσθητο σημείο που παραμένει ενεργό για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι διελεύσεις / κατευθύνσεις από το σημείο αυτό για όσο διάστημα παραμένει ενεργό, επαναφέρουν στο προσκήνιο την ενέργεια της έκλειψης.