View Full Version : Ανάδρομος Άρης στον 5ο της Ελλάδας
katiakiss
05-04-2012, 12:31 AM
Ακόμη ένας ηθοποιός έφυγε σήμερα από τη ζωή, κάνοντάς με να σκεφτώ πόσες απόλυες μαζεύτηκαν στον μακρύ κατάλογο των τελευταίων σχεδόν τριών μηνών , από τότε που ο ανάδρομος Άρης στην Παρθένο, κάνει τη βόλτα του στον 5ο οίκο της Ελλάδας, τον οίκο των καλλιτεχνών.
Χρήστος Πάρλας-Ηθοποιός
Νίκος Απέργης- Ηθοποιός
Σοφοκλής Πέππας- Ηθοποιός
Θεόδωρος Αγγελόπουλος - Σκηνοθέτης
Δόμνα Σαμίου- Τραγουδίστρια
Νίκος Δαδινόπουλος- Ηθοποιός
Βασίλης Τσιβιλίκας- Ηθοποιός
Νίκος Βασταρδής- Ηθοποιός
Σμαρούλα Γιούλη- Ηθοποιός
Είναι πράγματι πρώτη φορά που σημειώνονται τόσες πολλές απόλυες σε τόσο μικρό διάστημα , για μία τόσο μικρή χώρα. Αυτό με παρακίνησε να ρίξω μια ματιά στον χάρτη της Ελλάδας και να φρεσκάρω την εικόνα μου. Λοιπόν, ο Άρης κυβερνά τον 12ο της χώρας μας και η γενέθλια θέση του είναι στον 7ο , στον Τοξότη. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται στον σχηματισμό ενός ταυ-τετραγώνου Σελήνης\Αφροδίτης\Άρη , στο οποίο συμμετέχουν οι δεσμοί Σελήνης (Αφροδίτη συνοδός Νότιος δεσμός ) , ένα δεδομένο που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως σχηματισμός σταυρού , στα μεταβλητά. Αυτό, κάνει την κίνηση του ανάδρομου Άρη στον 5ο της χώρας μας ιδιαίτερα σημαντική, αφού ενεργοποιεί ένα ταυ-τετράγωνο με συμμετοχή των δεσμών Σελήνης στον άξονα 5ου\11ου στα ζώδια Παρθένου\Ιχθύων.
http://i904.photobucket.com/albums/ac244/hryssa-p/astro-charts/koral.png
(Αν μπορούσε η διαχείριση να μας αναρτήσει τον χάρτη της Ελλάδας για να τον δούμε, θα ήμουν υπόχρεη)
Ένας από τους χάρτες της Ελλάδος
http://i904.photobucket.com/albums/ac244/hryssa-p/astro-charts/hel_kr.png
http://i834.photobucket.com/albums/zz270/whisperer_m/Greece.png
Θα είχε ενδιαφέρον να καταθέσουμε τις απόψεις μας γύρω από τη σκέψη , μήπως τελικά ο ανάδρομος Άρης στον 5ο της χώρας μας, δεν είναι εντελώς άσχετος με τις τελευταίες απόλυες καλλιτεχνών;
Όπως και να έχει, ήταν άνθρωποι που πρόσφεραν με το έργο τους, ο καθένας ότι μπορούσε και σίγουρα στην μνήμα μας εξακολουθούν να υπάρχουν και να αποτελούν μέρος του θυμικού μας.
Καλό τους ταξίδι.
http://www.youtube.com/watch?v=0P-Nv8JuvJk
taurine
05-04-2012, 01:42 AM
Ακόμη ένας ηθοποιός έφυγε σήμερα από τη ζωή, κάνοντάς με να σκεφτώ πόσες απόλυες μαζεύτηκαν στον μακρύ κατάλογο των τελευταίων σχεδόν τριών μηνών , από τότε που ο ανάδρομος Άρης στην Παρθένο, κάνει τη βόλτα του στον 5ο οίκο της Ελλάδας, τον οίκο των καλλιτεχνών.
Χρήστος Πάρλας-Ηθοποιός
Νίκος Απέργης- Ηθοποιός
Σοφοκλής Πέππας- Ηθοποιός
Θεόδωρος Αγγελόπουλος - Σκηνοθέτης
Δόμνα Σαμίου- Τραγουδίστρια
Νίκος Δαδινόπουλος- Ηθοποιός
Βασίλης Τσιβιλίκας- Ηθοποιός
Νίκος Βασταρδής- Ηθοποιός
Σμαρούλα Γιούλη- Ηθοποιός
Κάτια, δυστυχώς οι απώλειες για την Ελλάδα, δεν είναι μόνο έμψυχες αλλά και πνευματικές.
Υπό το βάρος της "κρίσης" αυτής, ψυχορραγούν εν γένει τα όποια καλλιτεχνικά πονήματα.
Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, οι ναοί του Ποσειδωνα, υπολειτουργούν και πολλά εχουν κλείσει.
Ιστορικά θέατρα είτε εβαλαν λουκετα, είτε κατελήφθησαν με το ετσι θέλω από ναρκομανείς και λαθρομετανάστες. Οι μέρες των παραστάσεων εχουν μειωθεί σημαντικά μεσα στην εβδομάδα,
και μέσα σε όλα αυτά καθιερωθηκε και ΦΠΑ, διότι είναι είδος ....πολυτελείας.
Οι κινηματογραφοι μετρούν απώλειες, και προσφερουν 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός, μαζί με γεύμα γνωστης αλυσίδας fast food, προκειμένου να προσελκύσουν θεατές. Κατάντια...
Η πιο όμορφη αίθουσα κινηματογράφου, το Αττικόν στην οδό Σταδίου κάηκε και λεηλατήθηκε από ορδές εγχωριων και εισαγόμενων βαρβάρων το Φεβρουάριο.
Αν αυτό δεν είναι αντίθεση Αρη Ποσειδωνα, τότε τί είναι?
Βάλε κι εναν Κρόνο στο Λέοντα σε αντίθεση με τον Ηλιο της Ελλάδας,που από μόνος του δείχνει περιφρόνηση στον καλλιτεχνικό κόσμο, αφήνοντας μόνο τα λούμπεν στοιχεία της τηλεόρασης να επιπλέουν σαν φελλοί... :mad:
Χρυσάνθη Σπίγγου
05-04-2012, 08:05 AM
Εμένα τίποτε και από όσα λέτε για τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και από όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα όλων μας –που να δείτε εγώ τι τραβάω αυτό τον καιρό με τόσο βαρύ 12ο που έχω – δεν με ξενίζει στο ελάχιστο.
Καλώς κακώς με ένα σούπερ σταυρό μεταξύ Σελήνης στους Διδύμους – Βορείου Δεσμού στην Παρθένο - Άρη στον Τοξοτη - και Αφροδίτης στους Ιχθείς 1ο, 5ο, 7ο, και 11ο οίκους αντίστοιχα, δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό.
Το κακό της όλης ιστορίας έγκειται ότι δεν μου φαίνεται να έχουμε αρκούντος καταλάβει το τι χώρα ήμασταν –με ένα τόσο κακό συναπάντημα σε όλο αυτό το σταυρό – και το τι χώρα πρέπει να γίνουμε. Καλά όλα αυτά με τα καλλιτεχνικά και τα ωραία μας, αλλά ας μην ξεχνάμε πως εδώ γινόταν τόσα χρόνια της Φουκουσίμα.
Και για μην σας φανώ μονομερής, ή ότι χάρηκα που έφυγαν τόσο καλοί καλλιτέχνες ή ότι πάσχει ο χώρος αυτός γενικά, να πω μόνο πως στα δικά μου μάτια αυτός ο Άρης στην Παρθένο, εξόρμησε ακάθεκτος με σκοπό στο πέρασμα του να καταδείξει και να καταπολεμήσει όλη αυτή την οικτρή και αισχρή ακαταστασία 6ος/Παρθένος, που μας διέπει γενικά ως κράτος.
Ας μην γελιόμαστε. Αν θέλουμε να είμαστε και να λεγόμαστε αστρολόγοι –επαγγελματίες και ερασιτέχνες – θα πρέπει μάλλον να παραδεχτούμε και ως ελεύθερος δήθεν λαός που είμαστε να αποδεχτούμε τις ιδιότητες της Παρθένου.
«Ανάγκη προσδιορισμού» και ανάλυση , στα «ανακατέματα», την «ακαταστασία», και ναι, κατά την γνώμη μου «ένοχη ανεκτικότητα» μας προς την όποια εξουσία. Την πλήρη «απορρύθμιση» μας -προϋπάρχουσας και τωρινής – και να καταλάβουμε πως η «στρατιωτική τάξη» (Παρθένος ) αποτελεί ενίοτε αναγκαίο κακό, ειδικά εάν και εφόσον θέλει κανείς ή θα ήθελε στο μέλλον να ζει σε ένα κράτος που δεν θα είναι πια ξέφραγο αμπέλι.
Δεν είμαι καθόλου υπέρ της δουλικότητας στην οποία μας στρίμωξαν οι εντός και οι εκτός, αλλά διακαώς επιθυμώ για τα πάντα και τους πάντες μία επιτέλους υγιή αναδιάταξη και αναδιάρθρωση εντός και εκτός της ψυχολογίας μας.
Υποφέρω όσο ποτέ άλλοτε στην ζωή μου. Η ανέχεια και η υποτακτικότητα με έχει τσακίσει κυριολεκτικά. Οταν σκέφτομαι το τι γίνεται εκεί έξω μου έρχεται να πάω ζωσμένη με κουμπούρια να ορμήσω στην Βουλή και όποιον πάρει ο μαύρος Χάρος.
Αλλά είπαμε. Με ένα τέτοιο χάρτη, και έναν τόσο υπέροχο Δία και Ποσειδώνα να βάλλονται από Πλούτωνα και Ουρανό, τουλάχιστον εμείς πρώτοι, πρέπει να καταλάβουμε όχι το τι συμβαίνει όπως συμβαίνει αλλά γιατί μας συνέβη. Πρέπει - ή να το πω πιο σωστά οφείλουμε - να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να γίνουμε επιτέλους ένα παραδειγματικό και για εμάς και για τους ξένους κράτος.
Με την Ιχθυακή κλάψα -αχ Θεέ και Κύριε λύτρωσε μας από αυτήν - και το δήθεν τάχα μου εμείς τα δύσμοιρα και όλα όσα οι κακοί ξένοι μας έκανα και μας κάνουν, δεν αλλάζουμε ούτε εμείς ούτε το κράτος μας. Για αυτό λέω, πως και στο κάτω -κάτω σαν ναυτιλιακή χώρα που είμαστε πρόσω μπροστά λοιπόν. Οσο πιο γρήγορα το χωνέψουμε τόσο ποιο αναίμακτα θα φτάσουμε στον προορισμό μας.
Καλή σας μέρα
Κοραλλία Μόζορα
05-04-2012, 09:17 AM
Ωραία η σκέψη σου, Κάτια. Ευχαριστούμε.
Συμφωνώ και μ' αυτά που η είπε η Ταυρίνα, οι απώλειες αφορούν τόσο τους καλλιτέχνες όσο και την ίδια την τέχνη.
Συμφωνώ επίσης και με την Χρυσάνθη. Αυτός ο ανάδρομος Άρης στην Παρθένο που πιάνει το ταυ αλλά και τον ωροσκόπο της Ελλάδας θέλει να μας πει πολύ περισσότερα για τις συνήθειες, τις πρακτικές και την νοοτροπία μας.
Χρυσάνθη Σπίγγου
05-04-2012, 10:25 AM
Εξάλλου αν το πάρουμε και αλλιώς, και αν πιστεύουμε στα πιο εσωτερικά της αστρολογίας, Βόρειος Δεσμός στην Παρθένο και στον 5ο είναι αυτός.
Αλλά ας μην γελιόμαστε και ας μην τα βλέπουμε όλα μαύρα και άραχνα. Καθείστε να έρθει ο Βόρειος Δεσμός στο ζώδιο του Σκορπιού οσονούπω, και τότε να δείτε τι ωραία και καλά και εμείς και εκείνοι και όλοι μας θα αρχίσουμε και να χωνεύουμε την κατάσταση μας, αλλά και να σταθεροποιηθούμε επιτέλους προς μία νέα τέλος πάντων πορεία.
Θα μου πεις Σκορπιός ; Μπα. Μπου θα αναταπαντήσω. Δεν θα μας κακοπέσει. Στο κάτω -κάτω στο χέρι μας είναι αντί για σερνόμενα ερπετά να αποδείξουμε περίτρανα πως ήμασταν και μπορούμε να γίνουμε υπέροχοι αετοί.
Μην σας κακοξυνίζει που παρά τα χάλια μας -αν σκεφτεί κανείς ιδίως τα προσωπικά μου χάλια -παραμένω αισιόδοξη!
Είπαμε ο καλός Θεός μας δίνει όσα μπορούμε να αντέξουμε. Αλοίμονο μας όμως είπε εάν εμείς την κάτσαμε την βάρκα και σηκώσαμε και το κάτι παραπάνω. Εμείς φταίμε!
Καλημερίζω ξανά
Υ.Γ. Θέλω τώρα που εμείς τόσο ωραία μάθαμε να μοιρολογάμε την μοίρα μας, το τι ως Ελληνάρες που είμεθα θα ψηφίσουμε. Αν βγει κανένας Σαμαράς όπως ήδη σιγοψιθυρίζεται γύρω -γύρω εμ θα κόψω φλέβες. Δεν θα κόψω;
Και εξηγούμαι. Ημουν και είμαι αναρχική, και δεν τάχθηκα ποτέ υπέρ κανενός εκ των δύο μεγάλων κομμάτων πολλά -πολλά χρόνια τώρα.Ούτε τώρα θα το κάνω. Αλλά έλα που δεν παίζει το θα κάνω εγώ αλλά ο Ελληνικός λαός!
Atrapos
05-04-2012, 11:54 AM
Πιστεύω ότι η «αποχώρηση» τόσων ανθρώπων δεν έχει να κάνει τόσο με τον Άρη στην Παρθένο, όσο με το «τέλος εποχής» που βιώνει η Ελλάδα. Είχα αναφερθεί παλιότερα στο ότι η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας μπορεί να χωριστεί σε τρεις μεγάλες περιόδους, που ουσιαστικά ορίζονται από τις όψεις του Πλούτωνα με τη γενέθλια θέση του.
Η πρώτη περίοδος είναι από την ίδρυση του σύγχρονου κράτους (1830) μέχρι την μικρασιατική καταστροφή (1922), όταν ο Πλούτωνας σχημάτισε το πρώτο τετράγωνο με τη γενέθλια θέση του. Ήταν η εποχή της επέκτασης.
Η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε στο τέλος της Δικτατορίας (1974) όταν ο Πλούτωνας σχημάτισε αντίθεση με τη γενέθλια θέση του. Η εποχή του εκσυγχρονισμού.
Η τρίτη περίοδος ολοκληρώνεται στις μέρες μας, με το δεύτερο τετράγωνο του Πλούτωνα στη γενέθλια θέση του. Αυτή ήταν η λεγόμενη μεταπολίτευση.
Επιπρόσθετα στις μέρες μας έχουμε την προοδευμένη Πανσέληνο πάνω στον άξονα του Μεσουρανήματος, που επίσης δείχνει μια ολοκλήρωση.
Να κάνω μια παρένθεση για να πω ότι δεν ξέρω για ποια ώρα έχει φτιαχτεί ο χάρτης του θέματος. Προσωπικά προτιμώ τον χάρτη για τις 12 το μεσημέρι. Με τον χάρτη που έχει δοθεί ο Άρης βρίσκεται κυρίως στον 4ο οίκο.
Τώρα για ποιο λόγο αυτό το τέλος εποχής έχει «χτυπήσει» τόσο τον καλλιτεχνικό χώρο, εκεί νομίζω ότι μπορούμε να δούμε τον Άρη που ενεργοποίησε το γενέθλιο Ταυ και κυρίως έκανε αντίθεση με την Αφροδίτη. Αλλά επίσης και τον Κρόνο που σχημάτισε τετράγωνο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα. Με Αφροδίτη / Ποσειδώνα να δέχονται δυναμικές όψεις από τους δύο «κακεργέτες» του ζωδιακού, επόμενο είναι η καλλιτεχνική ζωή της χώρας να υποφέρει. Ίσως είναι ένα μήνυμα ότι η εποχή μας είναι πολύ σκληρή για ευαίσθητες ψυχές. Αλλά όπου υπάρχει δράση, υπάρχει και αντίδραση, η οποία προφανώς θα έρθει με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς.
katiakiss
05-04-2012, 01:11 PM
Καλημέρα σε όλους. Βλέπω ότι τελικά υπήρχαν γνώμες να κατατεθούν και χαίρομαι.
Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω, γιατί από τις απαντήσεις σας έτσι καταλαβαίνω, είναι ότι δεν θεωρώ τον Άρη υπαίτιο για τις απώλειες και νομίζω ότι η τοποθέτησή μου ήταν ξεκάθαρη. Έγραψα ότι έχω την διάθεση να συζητήσουμε κατά το πόσο ο Άρης είναι άσχετος με τις απώλειες ή όχι.
Το ότι η διαδρομή του στον 5ο της χώρας (με τον χάρτη που χρησιμοποιείται περισσότερο από όλους και που σε εκείνον βρίσκεται σε όλη την αναδρομή του στον 5ο , όπως πολύ σωστά παρατήρησε και ο Δημήτρης) πυροδοτεί αυτούς τους δύσκολους γενέθλιους σχηματισμούς της , δεν περιορίζει την δράση του μόνο στο καλλιτεχνικό στερέωμα και τις απώλειές του. Καμία πλανητική επιρροή δεν περιορίζεται σε ένα μόνο ρόλο και υποτίθεται ότι αυτό είναι δεδομένο. Επίσης είναι δεδομένο ότι οι τρέχουσες πλανητικές μετακινήσεις και συνθήκες, καθορίζουν τον ρόλο του Άρη στην πολύμηνη παραμονή του στον εν λόγω οίκο, που δεν είναι ο 4ος , αλλά ο 5ος.
Στην πράξη και όχι στις εικασίες, αν δούμε τι πραγματικά έχει κάνει μέχρι αυτή την ώρα ο ανάδρομος Άρης στο καλλιτεχνικό στερέωμα μεμονωμένα , ανεξάρτητα από όσα άλλα σημαίνει ο 5ος μιας χώρας, η απάντηση είναι απολύτως τίποτα.
Πρακτικά λοιπόν, το ότι επηρεάζεται από την οικονομική κρίση , δεν αποτελεί λόγο να βρίσκεται ο Άρης τόσο καιρό σε αυτό το σημείο. Δεν υπάρχει τομέας που μένει ανεπηρέαστος από την οικονομική κρίση και δεν καταλαβαίνω γιατί να αποτελεί εξαίρεση ο καλλιτεχνικός χώρος. Άρα τον περιορισμό των δρώμενων και τις δημιουργικότητας δεν είναι θέμα για να το αποδίδουμε στον Άρη, αλλά στο γενικότερο κλίμα της χώρας.
Επειδή βρίσκομαι πολύ κοντά στα καλλιτεχνικά δρώμενα, μπορώ υπεύθυνα να σας πω ότι καμία αλλαγή δεν έχει υπάρξει και μάλιστα διάφορα νομοσχέδια που μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την καλλιτεχνική δράση και άλλαξαν κατά πολύ τις ανεξάρτητες κινήσεις, έχουν μπει σε εφαρμογή εδώ και ένα χρόνο.
Επίσης, η στροφή προς τις ομαδικές δουλειές και όχι σε προσωποκεντρικά σχήματα, έχουν καθιερωθεί εδώ και καιρό, όπως εδώ και καιρό έχουν ξεπεταχτεί πολλά εναλλακτικά.
Όλο το διάστημα που ο Ποσειδώνας έκανε σύνοδο με τον κυβερνήτη του 5ου οίκου της χώρας στον Υδροχόο, η εναλλακτική έκφραση της τέχνης και οι καινοτόμες ιδέες ανθούν στην χώρα μας, για όσους ψάχνουν την τέχνη εκεί που χτυπά η καρδιά της πόλης και όχι από τον καναπέ τους σπιτιού τους.
Η απορία μου σχετικά με το τι ακριβώς μπορεί να προκάλεσε ο ανάδρομος Άρης στον 5ο παραμένει αναπάντητη, καθώς και το πόση σχέση μπορεί να έχει με τις τελευταίες απόλυες, που είναι και ο αρχικός μου προβληματισμός.
ΥΓ: Ευχαριστώ πολύ την διαχείριση για τον χάρτη που ανάρτησε και θα ήταν ακόμα καλύτερο αν μπορούσε να αντικατασταθεί με τον κλασικό χάρτη στον οποίο ο ωροσκόπος είναι περίπου στις 2 μοίρες. :o
Χρυσάνθη Σπίγγου
05-04-2012, 01:25 PM
Συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες αλλά συγχρόνως διαφωνώ. Αρχικά κοιτώντας εκ νέου το χάρτη φάνηκε ολοφάνερα ότι εδώ δεν πρόκειται απλώς για ένα Τα -τετραγώνου αλλά για έναν ωραίο σταυρό.
Γνωρίζω βέβαια ότι εσείς δεν πολυλαμβάνεται υπόψης σας το Βόρειο Δεσμό. Εγώ όμως από την άλλη από μόνο την ιδέα του Ερμή στον Υδροχόο ανάδρομο και αυτόν κυβερνήτη του Βορείου Δεσμού, με πιάνει λίγο κρύο και θέρμη.
Από την άλλη έχω αρκετά μεγάλη εμπιστοσύνη στον γενέθλιο ΠΟσειδώνα και στην σχέση του με τον Βόρειο Δεσμό. Νοσταλγικοί τραγουδιάρηδες και κατ'εξοχήν καλλιτεχνικής φύσεως άνθρωποι όπως είμαστε, σίγουρα θα σιγοτραγουδήσουμε τα μαράζια και τον πόνο μας -όπως την παλιά καλή εποχή - και θα παρηγορηθούμε.
Οσο για την κατανομή των διαφόρων περιόδων του Δημήτρη, τις βρίσκω πάρα πολύ εξυπηρετικές και εμπεριστατωμένες.
Ομως δεν κατάλαβα. Με συντεταγμένες ποιού κράτους συστήνεις αυτό το χάρτη; Και εγώ δουλεύω με 12 η ώρα αλλά ο Βόρειος είναι μέσα στον 5ο. Κατι μου διαφεύγει ή κάτι ίσως δεν κατάλαβα καλά;
Καλό μεσημέρι σε όλους.
katiakiss
05-04-2012, 01:43 PM
Συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες αλλά συγχρόνως διαφωνώ. Αρχικά κοιτώντας εκ νέου το χάρτη φάνηκε ολοφάνερα ότι εδώ δεν πρόκειται απλώς για ένα Τα -τετραγώνου αλλά για έναν ωραίο σταυρό. Χρυσάνθη μου, δεν ξέρω με τι ακριβώς διαφωνείς, γιατί στην ανάρτησή μου συμπεριλαμβάνω τους δεσμούς χαρακτηρίζοντας τον σχηματισμό ως σταυρό. Ωστόσο, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε όλοι από τον θώκο που αντιλαμβανόμαστε τους αστρολογικούς σχηματισμούς, τον εκλαμβάνω και ως ταυ-τετράγωνο.
Έτσι, όσοι θέλουν μπορούν να κινηθούν με γνώμονα τον μεγάλο σταυρό των δεσμών και όσοι θέλουν με το ταυ-τετράγωνο.
Προσωπικά συνυπολογίζω στην επιρροή του Άρη τον μεγάλο σταυρό των δεσμών, για δύο προφανείς λόγους. Ο ένας είναι γιατί βρίσκονται στον άμεσα συνδεδεμένο άξονα 5ου\11ου και ο άλλος γιατί ο Άρης της Ελλάδας βρίσκεται σε όψη με τους δεσμούς από γενέθλια θέση.
Χρυσάνθη Σπίγγου
05-04-2012, 02:06 PM
Τίποτε το διαφορετικό δεν λέω και εγώ. Απλώς στην δική μου λογική και με τον τρόπο που εγώ βλέπω τα πράγματα νομίζω πως ένας σταυρός είναι ένας σταυρός, Εν προκειμένω σχηματίζεται απο Σελήνη-Βόρειο Δεσμό-Αρη -Νότιο Δεσμό/Αφροδίτη.
Αν τώρα κάποιος θέλει και προτιμά την αποκοπή ή και να αναλύει ως σκέτο Τα- τετραγώνου όπως πολύ σωστά αναφέρεις, εμένα δεν μου πέφτει φυσικά λόγος.
Απλώς διαφέρει του δικού μου τρόπου προσέγγισης.
taurine
05-04-2012, 02:41 PM
Με το Β.Δ της χώρας στην Παρθένο,αντιλαμβάνομαι πως ΠΡΕΠΕΙ να μπεί μια "τάξη", όπως είπε και η Κα Σπίγγου, και πως η "έπαρση" του άλλοτε κραταιού αρχαίου και φιλοσοφημένου παρελθόντος (κυβ. 4ου στον 9ο), πρέπει να μεταμορφωθεί σε ταπεινότητα και προσφορά (δεσμοί σε παρθένο/ιχθυ).
Σε ότι αφορά τον 5ο οίκο, εξακολουθω να πιστεύω πως τα αιτήματά του (καλλιτέχνες, χαρα, ζωντάνια, παιδιά κλπ), μπαίνουν κάτω από το ιδιότροπο μικροσκόπιο του παρθενίσιου Αρη που ενεργοποιεί τους ταυ-σχηματισμούς, και μας αφαιρεί καθε καλή διάθεση για διασκέδαση και δημιουργία.
Και δεν είναι ψέμμα.
Θέλεις να βγεις να ξεσκάσεις, και το πορτοφόλι διαφωνεί. Σε περίπτωση που συμφωνεί, το αναβάλλεις γιατί με όλη αυτή την εγκληματικότητα το ξανασκέφτεσαι να βγεις εκείνη τη βόλτα για ποτάκι που σχεδιάζεις από καιρό στο Γκάζι,στο Μοναστηράκι, στο Θησείο κλπ. Κι αν ακόμη πάρεις το ρίσκο και βγεις, θα κοιτάζεις γύρω σου, καχύποπτα και τρομαγμένα, και θα επιταχύνεις το βήμα όταν νιώθεις "παρουσίες" γύρω σου,θα σκέφτεσαι μήπως σου κλέψουν το αυτοκίνητο ή τη μηχανή εκεί που την άφησες, μη μπορώντας να χαρείς τελικά ΤΙΠΟΤΕ.
Θα μου πείς, το χοντραίνω. Ε ναι, γιατί έτσι το αντιλαβάνομαι, μέσα στην καθημερινότητά μου, που τον τελευταίο καιρό την διαμορφώνει ο Άρης στην Παρθένο.
Και όσο για την Ελλάδα,η Παρθένος, και ο κυβερνήτης της σε ζωδιο που δεν φημίζεται για την οργάνωσή του, αλλά για την ακαταστασία, χρόνια τωρα προάγει τη γραφειοκρατεία,εμμένει σε λεπτομέρειες και κανονισμούς εξωφρενικούς, χτίζει ανούσια και μπερδεμένα "χαρτοβασίλεια" και το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει το λαό (σελήνη) να διχάζεται σε μόνιμη βάση, και να ζεί τον απόλυτο παραλογισμό.
Εχει δίκιο η Κάτια που άνοιξε το θεμα. Κατ'επέκταση κι εμείς ως κοινωνία, πως να βιώσουμε τον 5ο της χώρας αυτής και πως άλλωστε να χαρούμε?
Atrapos
05-04-2012, 02:59 PM
Η απορία μου σχετικά με το τι ακριβώς μπορεί να προκάλεσε ο ανάδρομος Άρης στον 5ο παραμένει αναπάντητη, καθώς και το πόση σχέση μπορεί να έχει με τις τελευταίες απόλυες, που είναι και ο αρχικός μου προβληματισμός.
Όπως είπα θεωρώ ότι η σχέση του με τις τελευταίες «απώλειες» είναι σχετικά μικρή. Ο Άρης περνάει από την Παρθένο και τον 5ο γενέθλιο κάθε δύο χρόνια. Το ότι φέτος γύρισε εκεί ανάδρομος δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσουν πεθαίνουν οι άνθρωποι. Αντίθετα, θεωρώ πως όταν ένα κράτος «αλλάζει σελίδα» κάποιοι εκπρόσωποι του παρελθόντος οφείλουν να αποχωρήσουν. Ίσως η παρουσία του Άρη στον 5ο και οι όψεις που ανέφερα πριν να έδωσαν μια καλλιτεχνική χροιά στην αποχώρηση αυτή.
Γενικά μιλώντας, μια διέλευση του Άρη από τον 5ο οίκο θα μπορούσε να δώσει ώθηση στη δημιουργικότητα, αλλά με το ευρύτερο πλαίσιο που υπάρχει δύσκολα μπορούμε να περιμένουμε κάτι τέτοιο. Και η ανάδρομη κίνηση είναι απλά μια ένδειξη ότι τα πάντα αναβάλλονται για αργότερα. Και μια υπενθύμιση ότι θα ξαναπεράσει σύντομα από τη ζώνη του Ταυ ή του Σταυρού στα μεταβλητά. Πάντως οι διελεύσεις του Άρη έχουν σχετικά μικρή διάρκεια και γι’ αυτό μην περιμένουμε δραματικές αλλαγές, όσο σημαντικός κι αν είναι ο σχηματισμός στα μεταβλητά. Νομίζω πως το περισσότερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι μια δραστηριοποίηση (Άρης) του κόσμου για να ξεκολλήσει από την αδράνεια (Σταυρός στα μεταβλητά), να διατυπώσει τα θέλω του, να διεκδικήσει μια ποιότητα ζωής (5ος οίκος) χωρίς να δέχεται το παραμύθιασμα της εποχής (Παρθένος). Αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω την επίδρασή του με την επίδραση του τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα.
Atrapos
05-04-2012, 03:01 PM
Ομως δεν κατάλαβα. Με συντεταγμένες ποιού κράτους συστήνεις αυτό το χάρτη; Και εγώ δουλεύω με 12 η ώρα αλλά ο Βόρειος είναι μέσα στον 5ο. Κατι μου διαφεύγει ή κάτι ίσως δεν κατάλαβα καλά;
Σε συντεταγμένες Αθήνας αναφέρομαι. Δεν είπε κανείς ότι ο Βόρειος Δεσμός δεν είναι στον 5ο.
katiakiss
05-04-2012, 03:32 PM
Όπως είπα θεωρώ ότι η σχέση του με τις τελευταίες «απώλειες» είναι σχετικά μικρή. Ο Άρης περνάει από την Παρθένο και τον 5ο γενέθλιο κάθε δύο χρόνια. Το ότι φέτος γύρισε εκεί ανάδρομος δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσουν πεθαίνουν οι άνθρωποι. Αντίθετα, θεωρώ πως όταν ένα κράτος «αλλάζει σελίδα» κάποιοι εκπρόσωποι του παρελθόντος οφείλουν να αποχωρήσουν. Ίσως η παρουσία του Άρη στον 5ο και οι όψεις που ανέφερα πριν να έδωσαν μια καλλιτεχνική χροιά στην αποχώρηση αυτή.
Γενικά μιλώντας, μια διέλευση του Άρη από τον 5ο οίκο θα μπορούσε να δώσει ώθηση στη δημιουργικότητα, αλλά με το ευρύτερο πλαίσιο που υπάρχει δύσκολα μπορούμε να περιμένουμε κάτι τέτοιο. Και η ανάδρομη κίνηση είναι απλά μια ένδειξη ότι τα πάντα αναβάλλονται για αργότερα. Και μια υπενθύμιση ότι θα ξαναπεράσει σύντομα από τη ζώνη του Ταυ ή του Σταυρού στα μεταβλητά. Πάντως οι διελεύσεις του Άρη έχουν σχετικά μικρή διάρκεια και γι’ αυτό μην περιμένουμε δραματικές αλλαγές, όσο σημαντικός κι αν είναι ο σχηματισμός στα μεταβλητά. Νομίζω πως το περισσότερο που μπορούμε να περιμένουμε είναι μια δραστηριοποίηση (Άρης) του κόσμου για να ξεκολλήσει από την αδράνεια (Σταυρός στα μεταβλητά), να διατυπώσει τα θέλω του, να διεκδικήσει μια ποιότητα ζωής (5ος οίκος) χωρίς να δέχεται το παραμύθιασμα της εποχής (Παρθένος). Αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω την επίδρασή του με την επίδραση του τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα.
Δημήτρη, ο λόγος που το ερώτημα έχει διατυπωθεί όπως έχει διατυπωθεί, δηλαδή πόση σχέση μπορεί να έχει ο Άρης (σχέση με το αποτέλεσμα της απώλειας και όχι να αποτελεί την αιτία) , είναι ακριβώς επειδή δεν θα μπορούσε να ευθύνεται από μόνος του , ιδιαίτερα όταν στον 8ο της χώρας βρίσκεται ο τράνζιτ Πλούτωνας, κάνοντας σύνοδο με τον Δία (τον κυβ. του Άρη) και τετράγωνο με τον Πλούτωνα.
Η σκέψη μου οδηγήθηκε σε αυτό τον δρόμο, επειδή ο 8ος οίκος μιας χώρας συνδέεται με την θνησιμότητα και τις αυτοκτονίες (είδαμε πόσο έχουν αυξηθεί στη χώρα μας) και επειδή η Αφροδίτη μιας χώρας συνδέεται με το συναίσθημα του λαού αλλά και με τους καλλιτέχνες , τη μουσική , το θέατρο κτλ.
Η Αφροδίτη βρίσκεται στις 22ο των Ιχθύων , απέναντι από τις μοίρες στις οποίες βρίσκεται σε στάση ο ανάδρομος Άρης (23ο της Παρθένου). Πέρα λοιπόν από το γνωστό πλανητικό σκηνικό, έχουμε και μία έκλειψη στις 18ο των Διδύμων (την τελευταία που έχει γίνει) και που επίσης ενεργοποιεί τον μεγάλο σταυρό Σελήνης\Αφροδίτης\Άρη και τους δεσμούς σελήνης στον άξονα 5ου \11ου .
Θεωρώ λοιπόν ότι η ανάδρομη κίνηση του Άρη στον 5ο της Ελλάδας και το πέρασμά του από όλα αυτά τα ευαίσθητα σημεία, δεν είναι ανεξάρτητη, ως έντονα πυροδοτική ενέργεια, με όλες αυτές τις μαζεμένες απόλυες στο καλλιτεχνικό μας στερέωμα.
Atrapos
05-04-2012, 03:52 PM
Κάτια, συμφωνώ ότι η θέση του Άρη δεν είναι άσχετη με ό,τι συμβαίνει. Αλλά όπως είπες, ο ρόλος του Άρη, και γενικότερα των γρήγορων πλανητών αλλά κυρίως του Άρη, είναι αυτός του «πυροδοτικού μηχανισμού». Και προφανώς αν δεν υπάρχει πυρίτιδα ο μηχανισμός από μόνος του δεν κάνει τίποτα. Δεν νομίζω ότι λέμε κάτι διαφορετικό.:)
katiakiss
05-04-2012, 05:21 PM
Δημήτρη, η ανάρτησή μου από την αρχή δεν σκόπευε να υποδείξει την ανακάλυψη της πυρίτιδας. Τους συνειρμούς μου ήθελα να καταθέσω. Στο βαθμό που είμαστε αστρολογικό φόρουμ και ψάχνουμε τους συσχετισμούς των πλανητικών επιρροών και των φαινομένων, βρίσκω ότι είναι χρήσιμο να βλέπουμε πως λειτουργούν στην πράξη, πέρα από την θεωρία.
Όπως εύστοχα είπες σε προηγούμενο ποστ, η ανάδρομη παρουσία του Άρη στον 5ο της χώρας και η στάση του απέναντι από την Αφροδίτη (καλλιτέχνες) , μαζί με όλη την ενεργοποίηση του σταυρού, έδωσε στην τάση που επικρατεί για απόλυες στην χώρα μας (Πλούτωνας στον 8ο της θνησιμότητας μιας χώρας ), αυτό να εκδηλώνεται με απόλυες περισσότερο καλλιτεχνών.
Έχω την γνώμη ότι ενώ λέμε τα ίδια πράγματα, από όλους όσους τοποθετηθήκατε επικρατεί μία τάση να αναλώνεστε στο να αποδείξετε ότι δεν είναι σημαντική η επιρροή του Άρη, παρά στον τρόπο που λειτούργησε ώστε να έχουμε το φαινόμενο των συνεχόμενων απωλειών στο καλλιτεχνικό στερέωμα.
Η δική μου πρόθεση ήταν να υπογραμμίσω πως λειτούργησε η πυροδοτική του ενέργεια , πως δηλαδή ο Άρης έπαιξε τον ρόλο του παραμένοντας στη θέση αυτή ανάδρομος για μήνες.
Η προσπάθεια αυτή της συσχέτισης, φαίνεται να πνίγεται μέσα σε μία παρανόηση του σκοπού, που ήταν απόλυτα ξεκάθαρος και κατανοητός από την αρχή.
Η Κοραλλία λέει αυτό : «Αυτός ο ανάδρομος Άρης στην Παρθένο που πιάνει το ταυ αλλά και τον ωροσκόπο της Ελλάδας θέλει να μας πει πολύ περισσότερα για τις συνήθειες, τις πρακτικές και την νοοτροπία μας» , ενώ κανείς δεν είπε ότι ο Άρης δεν έχει να μας πει πολύ περισσότερα από αυτό και εσύ Δημήτρη καταλήγεις σε αυτό: «Πιστεύω ότι η «αποχώρηση» τόσων ανθρώπων δεν έχει να κάνει τόσο με τον Άρη στην Παρθένο, όσο με το «τέλος εποχής» που βιώνει η Ελλάδα. Είχα αναφερθεί παλιότερα στο ότι η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας μπορεί να χωριστεί σε τρεις μεγάλες περιόδους, που ουσιαστικά ορίζονται από τις όψεις του Πλούτωνα με τη γενέθλια θέση του.» Κάτι που αρχικά δείχνει ότι μάλλον δεν έχεις καταλάβει το σκοπό της ανάρτησής μου, κάτι που μάλλον (δεν είμαι σίγουρη, μάλλον αμφιβάλω) το κατάλαβες καλύτερα στην πορεία που έγραψες αυτό: «Όπως είπα θεωρώ ότι η σχέση του με τις τελευταίες «απώλειες» είναι σχετικά μικρή. Ο Άρης περνάει από την Παρθένο και τον 5ο γενέθλιο κάθε δύο χρόνια. Το ότι φέτος γύρισε εκεί ανάδρομος δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσουν πεθαίνουν οι άνθρωποι. Αντίθετα, θεωρώ πως όταν ένα κράτος «αλλάζει σελίδα» κάποιοι εκπρόσωποι του παρελθόντος οφείλουν να αποχωρήσουν. Ίσως η παρουσία του Άρη στον 5ο και οι όψεις που ανέφερα πριν να έδωσαν μια καλλιτεχνική χροιά στην αποχώρηση αυτή»
Προσωπικά δεν θεωρώ τόσο μικρής και ευτελούς σημασίας την ανάδρομη κίνηση του Άρη στο συγκεκριμένο ζώδιο και στον συγκεκριμένο οίκο των δεσμών Σελήνης του χάρτη της χώρας μας. Θεωρώ ότι με την ορθοδρόμηση του πλανήτη, τόσο ο Καλλιτεχνικός κόσμος, όσο και τα παιδιά (5ος ) θα εκφραστούν δυναμικά και οργανωμένα, αντιδρώντας στην άνευ προηγουμένου κατάσταση της χώρας μας.
Λυπάμαι που δεν έγινε κατανοητός ο σκοπός της ανάρτησής μου από την αρχή (δεν ξέρω γιατί) και ελπίζω να μην μπερδεύτηκαν τα μέλη με όλα όσα γράφτηκαν.:)
attractor
13-04-2012, 03:07 AM
Στη Χρυσανθη Σπιγγου:
Σωστη η αστρολογικη προσεγγιση σου,συμφωνω και με το Υ.Γ.!!
Ειμαι σχετικα νεο μελος με μεσαιου επιπεδου γνωσεις αστρολογιας και πολυ λιγοτερες γνωσεις απο P.C, ακομα δυσκολευομαι να προσανατολιστω στο site,θαθελα να ρωτησω που θα παρω μια ιδεα για το περασμα του Β.Δεσμου απο γεννεθλιους οικους και οψεις με γεννεθλιους? υπαρχει αρθρο εδω με ερμηνεια η ψαχνω κατι που δεν υφισταται? ευχαριστω εκ των προτερων και συχγαρητηρια για την αγαπη που εχετε ολοι για ενα αντικειμενο τοσο παρεξηγημενο απο πολλους
μακρυα νυχτωμενους!!!!!
taurine
13-04-2012, 01:56 PM
Στη Χρυσανθη Σπιγγου:
Σωστη η αστρολογικη προσεγγιση σου,συμφωνω και με το Υ.Γ.!!
Ειμαι σχετικα νεο μελος με μεσαιου επιπεδου γνωσεις αστρολογιας και πολυ λιγοτερες γνωσεις απο P.C, ακομα δυσκολευομαι να προσανατολιστω στο site,θαθελα να ρωτησω που θα παρω μια ιδεα για το περασμα του Β.Δεσμου απο γεννεθλιους οικους και οψεις με γεννεθλιους? υπαρχει αρθρο εδω με ερμηνεια η ψαχνω κατι που δεν υφισταται? ευχαριστω εκ των προτερων και συχγαρητηρια για την αγαπη που εχετε ολοι για ενα αντικειμενο τοσο παρεξηγημενο απο πολλους
μακρυα νυχτωμενους!!!!!
Αυτό είναι για ένα μίνι φρεσκάρισμα και από κάτω υπάρχουν πολλά πολλά όμορφα άρθρα
Καλό "ταξίδι"!
Τα δομικά στοιχεία του Ωροσκοπίου: οι Οίκοι (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%C F%82-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%C F%85-17/%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%C E%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CE%B9-8346/)
Η μαγνητική εκπλήρωση του κάρμα (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD-88/%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%C E%AE-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%C E%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1-10162/)
[Μεταφράσεις] Ο Δρακωνικός ζωδιακός κύκλος (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%C E%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%C E%B5%CE%B9%CF%82-99/%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%C F%8C%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%82-7103/)
[Καρμική] Βόρειος και Νότιος δεσμός (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%C E%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-151/%CE%B2%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-11996/)
[Καρμική] Δεσμοί της Σελήνης: Τι έμαθα, τι αφήνω, τι θα μάθω και που θα παλέψω (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%C E%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-151/%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B9-%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BD%CF%89-%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%88%CF%89-12092/)
Οι Δεσμοί της Σελήνης στους οίκους (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-38/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82-412/)
Κοραλλία Μόζορα
14-04-2012, 10:19 AM
Στην φετινή ηλιακή επιστροφή του χάρτη της Ελλάδας, η ακμή του 8ου οίκου βρίσκεται μέσα στον 10ο γενέθλιο οίκο. Στον χάρτη μιας χώρας η θέση αυτή, ανάμεσα στα άλλα, μπορεί να δείξει θάνατο γνωστών ή δημόσιων προσώπων. Επίσης η ακμή του 5ου οίκου της ηλιακής επιστροφής βρίσκεται στον Σκορπιό (το ζώδιο του θανάτου) ενώ ο Πλούτωνας κάνει τετράγωνο με τον Ουρανό. Επιπλέον, ο Ερμής, κυβερνήτης του γενέθλιου 5ου, βρίσκεται στις 11ο του Υδροχόου, σε αντίθεση με τον γενέθλιο Κρόνο.
Ένας πλανήτης όταν βρίσκεται στην φάση της αναδρομής του ενεργοποιεί πιο εύκολα γεγονότα. Ο ανάδρομος Άρης στον 5ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδας και σε αντίθεση με την γενέθλια Αφροδίτη (τέχνη, καλλιτέχνες) πιστεύω ότι ενεργοποίησε τις πιο πάνω προδιαθέσεις της ηλιακής επιστροφής.
taurine
14-04-2012, 12:43 PM
Στην φετινή ηλιακή επιστροφή του χάρτη της Ελλάδας, η ακμή του 8ου οίκου βρίσκεται μέσα στον 10ο γενέθλιο οίκο. Στον χάρτη μιας χώρας η θέση αυτή, ανάμεσα στα άλλα, μπορεί να δείξει θάνατο γνωστών ή δημόσιων προσώπων.
Ίσως η όψη αυτή (8ος στο 10ο) να ευθύνεται και για τις 4 διαδοχικές αυτοκτονίες ηλικιωμένων προσώπων:(
Κρίμα...
Κοραλλία Μόζορα
14-04-2012, 01:23 PM
Να προσθέσω κάτι σημαντικό που ξέχασα πριν να αναφέρω. Ο κυβερνήτης του 8ου της ηλιακής επιστροφής είναι ο Ουρανός και κάνει τετράγωνο με τον Πλούτωνα που είναι ο κυβερνήτης του 5ου οίκου της ηλιακής επιστροφής.
katiakiss
17-04-2012, 03:16 PM
Ένας πλανήτης όταν βρίσκεται στην φάση της αναδρομής του ενεργοποιεί πιο εύκολα γεγονότα. Ο ανάδρομος Άρης στον 5ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδας και σε αντίθεση με την γενέθλια Αφροδίτη (τέχνη, καλλιτέχνες) πιστεύω ότι ενεργοποίησε τις πιο πάνω προδιαθέσεις της ηλιακής επιστροφής.Αυτό ακριβώς εννοούσα από την αρχή , έχοντας στο μυαλό μου τον Πλούτωνα στον 8ο της χώρας και την αντίθεση του ανάδρομου Άρη με την Αφροδίτη. Δεν είχα μπει στην διαδικασία να κοιτάξω τα υπόλοιπα συστήματα πρόγνωσης καν. Όμως καμιά φορά το αποτέλεσμα σκιαγραφεί πολύ καλά τις συνθήκες και είναι αυτό που μας παρακινεί να τις αναζητήσουμε.
Μα δεν είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας μας με την παρατεταμένη παραμονή του Άρη στον 5ο ; Τώρα προστέθηκε και η πληροφορία της Κοραλλίας σχετικά με την Ηλιακή επιστροφή, που μάλλον ρίχνει φως στις συνθήκες.
Μπορεί να ακούσατε ήδη για το θάνατο του μεγάλου τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνου , σήμερα το πρωί. Πραγματικά μεγάλη απώλεια για το Ελληνικό τραγούδι.
Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ένα Κριάρι, γεννημένος 2 Απριλίου του 1948 (δεν έχω ώρα).
Μοιάζει λίγο σαν τραγική ειρωνεία που η τελευταία επιτυχία του Μητροπάνου, ήταν ένα τραγούδι με τίτλο «Γεια».
Καλό του «ταξίδι»…
http://www.youtube.com/watch?v=GeHr3GnVpsU
Διόρθωση:
Λοιπόν, είχα ανοίξει την αστρολογική εφημερίδα για να δω τις πλανητικές θέσεις της ημερομηνίας γέννησης του Μητροπάνου και έδινε τον Άρη στις 9ο του Ζυγού. Έστω και χωρίς ώρα, είπα να φτιάξω τον χάρτη του στο πρόγραμμα και είδα ότι δίνει τον Άρη στην 18ο του Λέοντα. Ομολογώ ότι είναι πρώτη φορά που βρίσκω λάθος στο βιβλίο «αστρολογικές εφημερίδες» και μου έκανε τρομερή εντύπωση, αλλά σε όποιο πρόγραμμα και να το έβαλα, ο Άρης είναι στις 18ο του Λέοντα.
Οφείλω λοιπόν να διορθώσω τα προηγούμενα και να περιοριστούμε στα ήδη γνωστά και την ενεργοποίηση των δεδομένων έτσι όπως προκύπτουν, χωρίς περεταίρω συνειρμούς.
maria76
18-04-2012, 01:34 AM
Τι φωνή,τι τραγούδια,τι απίστευτος και αγαπημένος ο Μητροπάνος..στεναχωρήθηκα πολύ.Δεν γίνεται Ελληνική μουσική χωρίς αυτόν.
Οπότε το..θανατικό συνεχίζεται λέτε? Γιατί αν συνεχιστεί,δεν θα είναι μόνο ο Αρης ο φταίχτης..
taurine
18-04-2012, 01:55 AM
Τι φωνή,τι τραγούδια,τι απίστευτος και αγαπημένος ο Μητροπάνος..στεναχωρήθηκα πολύ.Δεν γίνεται Ελληνική μουσική χωρίς αυτόν.
Οπότε το..θανατικό συνεχίζεται λέτε? Γιατί αν συνεχιστεί,δεν θα είναι μόνο ο Αρης ο φταίχτης..
Καλωστο Μαράκι μας! :love:
Δεν ξέρω αν συνεχίζεται, αλλά αυτό που ξερω είναι πως περυσι 17/4 έφυγε και ο Νίκος Παπάζογλου...
ο οποίος είχε γεννηθεί 20/3/1948...