PDA

View Full Version : βοηθεια σε χαρτη ωριαιας αστρολογιας

memember
29-03-2012, 05:38 PM
Καλησπερα σας!Μολις προσφατα εμαθα και αρχισα να ασχολουμαι με την ωριαια αστρολογια και ομολογω πως δεν τα πολυκαταφερνω.Τωρα αντιμετωπιζω ενα πολυ μεγαλο διλημμα σε σχεση με τη δουλεια και αναρρωτιεμαι αν μπορει καποιος να με βοηθησει,να μου διαβασει εναν χαρτη που εφτιαξα σημερα 29 Μαρτιου 2012 ωρα 5μμ 02λ 54 δευτ χωρα ελλαδα πολη αθηνα. Το διλημμα ειναι "να μεινω ή να φυγω ",να διακοψω την επαγγελματικη σχεση ή οχι?Ειμαι φυσικοθεραπευτρια παιδιων και εχω πολυ κακη σχεση και συνεργασια με τους συγκεκριμενους γονεις.Και ενω αγαπω πολυ το παιδι δεν νομιζω οτι αντεχω αλλο να τους παλευω,με εχουν φτασει στα ορια μου.Ευχαριστω εκ των προτερων!

electrosurfer
29-03-2012, 06:29 PM
Καλησπέρα memember.

Ο χάρτης δείχνει ξεκάθαρα οτι είσαι σε μια "μετέωρη" κατάσταση για την ερώτηση σου.
Αφενώς ο σημειοδότης σου , ο Ερμής βρίσκεται σε πτώση/αδυναμία αλλά και σε ανάδρομη πορεία στους Ιχθείς, αφετέρου οι σκέψεις σου στα επαγγελματικά (Σελήνη στους Διδύμους) , χωρίς καμία θεμελιώδη δύναμη ..δείχνει πόσο "αδύναμη" είσαι στο να πάρεις μια απόφαση, αλλά και την "κακή" σχέση που έχεις με τους γονείς του παιδιού , και πόσο μάλλον όταν στον 5ο παραγωγικό οίκο των επαγγελματικών (ο 5ος οίκος απο τον 10ο σου) βρίσκεται ο Κρόνος σε έξαρση και ανάδρομη πορεία (όπου η σελήνη απεχθάνεται τον Κρόνο) .

Κατά τη δική μου άποψη , η κατάσταση των 2 σημειοδοτών σου , δεν είναι ιδιαίτερα καλή , και αυτό αποδεικνύεται απο το ύφος της ερώτησης φυσικά.
Θα πρότεινα μια επιπλέον άποψη πάνω στο χάρτη , μήπως έχω κάνει και εγώ κάποιο λάθος φυσικά!!

Χρυσάνθη Σπίγγου
29-03-2012, 08:50 PM
Στέλιο καλή η προσπάθεια αλλά τι εννοείς λέγοντας ο Κρόνος στον Ζυγό σε έξαρση ανάδρομος στον 5ο από τον 10ο; Ο 5ος από τον 10ο είναι φυσικά ο 8ος. Ο δε Κρόνος βρίσκεται τον 2ο (μήπως εννοούσες 2ο και κατά λάθος έγραψες 5ο ) ενώ είναι συγκυβερνήτης του 4ου και 5ου.

Όμως βασιζόμενοι στο περιεχόμενο της ερώτησης: "να μείνω ή να φύγω ",να «διακόψω την επαγγελματική σχέση ή όχι» άρα στην ουσία έχουμε και διπλή ερώτηση να δούμε το τι προκύπτει.

Εφόσον ο Αρης είναι στο μεταβλητό ζώδιο της Παρθένου ανάδρομος στον 12ο οίκο συγκυβερνήτης του 1ου και του 8ου, σε όψη 150ο με την ακμή του 8ου και τον Ουρανό στον Κριό επίσης στον 8ο, γίνεται ολοφάνερο πως η memmber έθεσε την ερώτηση σε στιγμή μεγάλης νευρικής και ως εκ τούτου ακατάλληλης αλλά και πρώιμης ακόμα στιγμής για να πάρει ψύχραιμες και ξεκάθαρε για τα συμφέροντα της αποφάσεις.

Η Αφροδίτη –πλανήτης των χρημάτων και των εισοδημάτων στον 9ο και συγκυβερνήτης του 1ου και 2ου αλλά σε όψη 150ο με τον Κρόνο σε έξαρση μεν αλλά στον 2ο ανάδρομο, δείχνουν πως με μία βεβιασμένη απόφαση του είδους, θα μπορούσε να συντελέσει σε μεγάλες καθυστερήσεις και δυσκολίες να αντικαταστήσει τα έσοδα που θα απολεσθούν Επίσης φεύγοντας.

Επίσης ο Ερμής συγκυβερνήτης του 12ου, του 1ου , του ωροσκόπου, του 6ου και του 10ου στο μεταβλητό ζώδιο των Ιχθύων στον 7ο ανάδρομος (άλλη μία ένδειξη της διπλής ερώτησης ), δείχνει την δυσμενή και νοσηρή συναισθηματική κατάσταση τόσο της ίδιας όσο και των εργοδοτών της. Βέβαια αντικατοπτρίζει το ήδη κακό πλαίσιο που κινούνται στα πράγματα τόσο στο διαδικαστικό μέρος της εργασία της όσο και για το κύρος γενικότερα της καριέρα της. Από την άλλη ο Αρης σε όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα στον 5ο οίκο στο ζώδιο του Αιγόκερω, συγκυβερνήτη του 3ου και σε όψη τετραγώνου με τον Ηλιο στο ζώδιο του Κριού στον 8ο σηματοδοτούν την πιθανότητα μίας αιφνίδιας και πολύ εσωτερικής αλλαγής στα πράγματα που ίσως οδηγήσουν τουλάχιστον μερικώς στην αποκατάσταση του τωρινού κακού κλίματος.

Συνήγορος της παραπάνω άποψης τυγχάνει και η ναι μεν αδύναμη Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων αλλά συγκυβερνήτης του 11ου όσο όμως και με την ευμενή όψη της με την Αφροδίτη καθώς και στο ασθενές επίσης μεν τρίγωνο με τον Κρόνο, δείχνει πως υπάρχει έδαφος να δοθεί χέρι βοηθείας ώστε να συνεχιστεί η αναμεταξύ τους σχέση τουλάχιστον σε ένα λιγότερο επισφαλές συναισθηματικά κλίμα από ότι το τωρινό.

Memember να σου πω πως και ο γιός μου εργαζόμενος ως φυσικοθεραπευτής υπόκειται σε τεράστιες εσωτερικές και συναισθηματικές πιέσεις ώστε καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά την απογοήτευση και την δυσάρεστη σε θέση σου.

Νομίζω όμως πως προς το παρόν θα ήταν καλύτερα να δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία τουλάχιστον - μέχρι που να ορθοδρομήσει ο Ερμής και ο Αρης - στον εαυτό σου αλλά και στους εργοδότες σου, συζητώντας ίσως ευθέως και απολύτως ξεκάθαρα μαζί τους. Εγώ όμως με αυτό το χάρτη θα σε ρωτούσα. Είσαι σίγουρη ότι σου αρέσει το επάγγελμα σου;

Στο πως τελικά θα ήταν προτιμότερο και ευνοικότερο για εσένα να εξελιχθεί η παρούσα κατάσταση τα καλύτερα δυνατά συμπεράσματα θα έβγαζε κανείς με μία συναστρία αυτού του ωριαίου με το γενέθλιο και το προοδευτικό σου, όσο και αντίστοιχα ίσως και με του παιδιού. Κάπως δύσκολο βέβαια, θετικό όμως και όχι παντελώς ακατόρθωτο.

Θα χαρώ να μάθω σε ποια απόφαση κατέληξες. Εύχομαι καλή δύναμη, και πολύ –πολύ κουράγιο και υπομονή σε όλους σας.

Φιλ – Χρ –Σπ

memember
29-03-2012, 09:57 PM
Θελω καταρχην να σας ευχαριστησω για την αμεση απαντηση και τον κοπο που κανατε !Να σας πω για τη δουλεια μου οτι οχι απλα μου αρεσει,αλλα νιωθω και πολυ τυχερη που τη διαλεξα ή με διαλεξε. Ειμαι εκει που ανηκω και παιρνω μεγαλη ευχαριστηση απ αυτο.Οσο αφορα στη συγκεκριμενη σχεση ηταν απ την αρχη δυσκολη και ο μονος λογος που εμενα ηταν το παιδι.Το οικονομικο κομματι αυτη την εποχη ειναι ενα θεμα αλλα δεν το βαζω πανω απο την ψυχικη μου ισορροπια. Απλα εγινε κατι που με φοβισε ,οτι θα μου χρεωσουν δικα τους λαθη και αμελειες πανω στο παιδι.Ειναι ανθρωποι που δεν ακουν ,κανουν οτι τους βολευει και μετα ψαχνουν να τα φορτωσουν στους αλλους.Αν καταλαβα καλα πρεπει να περιμενω.Ειναι πολυ δυσκολο γιατι εχω κανει μεγαλη προσπαθεια και πραγματικα δεν φαινεται ελπιδα απο πουθενα.Και σκεφτηκα μηπως πρεπει να το τελειωσω εδω ,να προλαβω τα χειροτερα.Δεν ξερω...Ευχαριστω απο την καρδια μου για τις συμβουλες σας!Ελπιζω να εχω καλα νεα να σας πω.....

Χρυσάνθη Σπίγγου
29-03-2012, 10:15 PM
memember μου σε συγχαίρω κορίτσι μου που αγαπάς την δουλειά σου. Αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και τεράστιο συν για εσένα και αυτό που παίζει την μεγαλύτερη σημασία!

Δώσε λίγο μα λίγο χρόνο ακόμα στον εαυτό σου. Σκέψου και ξανασκέψου και μην βιαστείς. Δες πως και εάν ίσως φεύγοντας τελικά θα βρεις άμεσα άλλη δουλειά.

Και κάτι ακόμα. Σκέψου εάν -γιατί υπάρχουν - υπάρχουν κάποιοι σύμμαχοι σου δίπλα σου.

Αποτάσου σε οιονδήποτε πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να τους μιλήσουν. Ολα θα πάνε καλά πιστεύω. Σου εύχομαι μακριά από οποιοδήποτε συναισθηματικό Γολγοθά και ναι φυσικά να μην κατακερματιστεί η ψυχική σου υγεία. Σκέψου. Κάνεις ένα ιερό επάγγελμα και το σύμπαν τα ανταμοίβει αυτά.

Φιλιά

Καλό ξημέρωμα.

electrosurfer
30-03-2012, 01:01 PM
Στέλιο καλή η προσπάθεια αλλά τι εννοείς λέγοντας ο Κρόνος στον Ζυγό σε έξαρση ανάδρομος στον 5ο από τον 10ο; Ο 5ος από τον 10ο είναι φυσικά ο 8ος. Ο δε Κρόνος βρίσκεται τον 2ο (μήπως εννοούσες 2ο και κατά λάθος έγραψες 5ο ) ενώ είναι συγκυβερνήτης του 4ου και 5ου.

Όμως βασιζόμενοι στο περιεχόμενο της ερώτησης: "να μείνω ή να φύγω ",να «διακόψω την επαγγελματική σχέση ή όχι» άρα στην ουσία έχουμε και διπλή ερώτηση να δούμε το τι προκύπτει.

Εφόσον ο Αρης είναι στο μεταβλητό ζώδιο της Παρθένου ανάδρομος στον 12ο οίκο συγκυβερνήτης του 1ου και του 8ου, σε όψη 150ο με την ακμή του 8ου και τον Ουρανό στον Κριό επίσης στον 8ο, γίνεται ολοφάνερο πως η memmber έθεσε την ερώτηση σε στιγμή μεγάλης νευρικής και ως εκ τούτου ακατάλληλης αλλά και πρώιμης ακόμα στιγμής για να πάρει ψύχραιμες και ξεκάθαρε για τα συμφέροντα της αποφάσεις.

Η Αφροδίτη –πλανήτης των χρημάτων και των εισοδημάτων στον 9ο και συγκυβερνήτης του 1ου και 2ου αλλά σε όψη 150ο με τον Κρόνο σε έξαρση μεν αλλά στον 2ο ανάδρομο, δείχνουν πως με μία βεβιασμένη απόφαση του είδους, θα μπορούσε να συντελέσει σε μεγάλες καθυστερήσεις και δυσκολίες να αντικαταστήσει τα έσοδα που θα απολεσθούν Επίσης φεύγοντας.

Επίσης ο Ερμής συγκυβερνήτης του 12ου, του 1ου , του ωροσκόπου, του 6ου και του 10ου στο μεταβλητό ζώδιο των Ιχθύων στον 7ο ανάδρομος (άλλη μία ένδειξη της διπλής ερώτησης ), δείχνει την δυσμενή και νοσηρή συναισθηματική κατάσταση τόσο της ίδιας όσο και των εργοδοτών της. Βέβαια αντικατοπτρίζει το ήδη κακό πλαίσιο που κινούνται στα πράγματα τόσο στο διαδικαστικό μέρος της εργασία της όσο και για το κύρος γενικότερα της καριέρα της. Από την άλλη ο Αρης σε όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα στον 5ο οίκο στο ζώδιο του Αιγόκερω, συγκυβερνήτη του 3ου και σε όψη τετραγώνου με τον Ηλιο στο ζώδιο του Κριού στον 8ο σηματοδοτούν την πιθανότητα μίας αιφνίδιας και πολύ εσωτερικής αλλαγής στα πράγματα που ίσως οδηγήσουν τουλάχιστον μερικώς στην αποκατάσταση του τωρινού κακού κλίματος.

Συνήγορος της παραπάνω άποψης τυγχάνει και η ναι μεν αδύναμη Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων αλλά συγκυβερνήτης του 11ου όσο όμως και με την ευμενή όψη της με την Αφροδίτη καθώς και στο ασθενές επίσης μεν τρίγωνο με τον Κρόνο, δείχνει πως υπάρχει έδαφος να δοθεί χέρι βοηθείας ώστε να συνεχιστεί η αναμεταξύ τους σχέση τουλάχιστον σε ένα λιγότερο επισφαλές συναισθηματικά κλίμα από ότι το τωρινό.

Memember να σου πω πως και ο γιός μου εργαζόμενος ως φυσικοθεραπευτής υπόκειται σε τεράστιες εσωτερικές και συναισθηματικές πιέσεις ώστε καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά την απογοήτευση και την δυσάρεστη σε θέση σου.

Νομίζω όμως πως προς το παρόν θα ήταν καλύτερα να δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία τουλάχιστον - μέχρι που να ορθοδρομήσει ο Ερμής και ο Αρης - στον εαυτό σου αλλά και στους εργοδότες σου, συζητώντας ίσως ευθέως και απολύτως ξεκάθαρα μαζί τους. Εγώ όμως με αυτό το χάρτη θα σε ρωτούσα. Είσαι σίγουρη ότι σου αρέσει το επάγγελμα σου;

Στο πως τελικά θα ήταν προτιμότερο και ευνοικότερο για εσένα να εξελιχθεί η παρούσα κατάσταση τα καλύτερα δυνατά συμπεράσματα θα έβγαζε κανείς με μία συναστρία αυτού του ωριαίου με το γενέθλιο και το προοδευτικό σου, όσο και αντίστοιχα ίσως και με του παιδιού. Κάπως δύσκολο βέβαια, θετικό όμως και όχι παντελώς ακατόρθωτο.

Θα χαρώ να μάθω σε ποια απόφαση κατέληξες. Εύχομαι καλή δύναμη, και πολύ –πολύ κουράγιο και υπομονή σε όλους σας.

Φιλ – Χρ –Σπ

Καλημέρα Χρυσάνθη και Memember :)

Εκανα μια απόπειρα ερμηνείας της Ωριαίας (μαθητούδι βλέπετε ακόμα) , όμως μάλλον η διατύπωση μου ήταν εντελώς λανθασμένη με τους οίκους!

Στην φύση της ερώτησης , ο επικρατέστερος οίκος ποιός θα μπορούσε να είναι; Ο 6ος οίκος (Προσφορά υπηρεσιών = Τάδε έφη Φυσιοθεραπεία) ή ο 10ος (Επαγγελματικά/Καριέρα);

Λαμβάνοντας υπόψην τον 5ο και 6ο οίκο στο παρόντα χάρτη (Τομέας παιδιών και υπηρεσιών αντίστοιχα) , κυβερνόνται και οι 2 οίκοι από τον Κρόνο (εδώ π.χ θα μπορούσα να ερμηνεύσω αυτή την θέση ως εξέχουσα θέση πίεσης όσον αφορά το θέμα της υπηρεσίας που προσφέρεται απο την ερωτούσα, αλλά και στο θέμα του συγκεκριμένου παιδιού που ενώ η ερωτούσα έχει μια πολύ καλή σχέση , μπαίνουν στη μέση οι "Κρόνιοι" γονείς;)
Δεν ξέρω Χρυσάνθη αν είναι σωστή η σκέψη μου περί του 10ου οίκου. Αν δεν κάνω λάθος και θέλω μια διόρθωση σε αυτό , αν θέλουμε να βρούμε τον 5ο παραγωγικό οίκο του 10ου οίκου (μετρώντας φυσικά προς τα μπροστά) , δεν πέφτουμε πάλι στον 2ο φυσικό οίκο; Δηλαδή πάλι πέφτουμε στον Κρόνο , ο οποίος πολύ σωστά έγραψες σχηματίζει όψη Χιαστί με τον Ερμή (Κυβερνήτη του 10ου φυσικού οίκου και σημειοδότη της ερωτούσας).

Τίνα Ζαχαριάδου
30-03-2012, 01:08 PM
Γιατί δεν απλοποιείτε τα πράγματα; άσε πουλάκι μου τους παράγωγους οίκους και μελέτα τη σχέση του 1ου οίκου με τον 10ο και φυσικά τη Σελήνη. Επίπρόσθετα κοίτα τον 6ο οίκο ο οποίος θα σου δώσει τις πληροφορίες που ήδη γνωρίζεις, τις συνθήκες που βιώνεις καθημερινά. Χώρια δε, που ο ωροσκόπος θα δείξει τη συναισθηματική φόρτιση που υφίστασαι. Η ωριαία είναι δύσκολη γιατί έχει πολλούς κανόνες, αν τη δυσκολεύετε κι εσείς που είστε αρχάριοι, δεν πρόκειται να βγάλετε άκρη.

memember
31-03-2012, 12:36 PM
Καλημερα!Τελικα αποφορτιστηκε η κατασταση.Φαινεται οτι παρερμηνευσα τα λογια της μαμας του παιδιου.Μιλησαμε και καταλαβα οτι δεν εννοουσε αυτο που υπεθεσα,δεν μου εδινε ευθυνη για κατι,δεν υπηρχε κακο υπονοουμενο,απλα ανησυχια και κακη διατυπωση απο τη μερια της.Οχι οτι η σχεση εφτιαξε κι ουτε ελπιζω σε κατι τετοιο,αλλα τουλαχιστον μπορω να κανω πιο ηρεμα τη δουλεια μου.Κι αν ποτε χρειαστει να φυγω και να αποχαιρετισω το παιδι ,να γινει για το σωστο λογο.Ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια σας!

Χρυσάνθη Σπίγγου
31-03-2012, 12:41 PM
Απ, πόσο χαίρομαι.

Να ένα παράδειγμα για το πως και πότε ωριαία και γενέθλια και προοδευτική αστρ. μπορεί να παραμερίσει τα πάντα και όλα να αρθούν προς το καλύτερο. Επέμεινε. Μίλησε ξανά προς την μητέρα του παιδιού, και τότε σιγά σιγά θα καταλάβεις ότι μέσα της οι φουρτούνες είναι ασυμμάζευτα τσουνάμια.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Βοηθά όλους μας στο να επιβεβαιώνονται έστω και εκ του μακρόθεν τις αστρολογικές μας εκτιμήσεις ειδικά αυτές που αφορούν στους ωριαίους χάρτες. .

Μπράβο σου και προχώρα ακάθεκτη. Σε θέλει όλη η χώρα και το παιδί και η ψυχούλα του είναι στραμμένη και με λαχτάρα επάνω σου. Εχεις στα χέρια σου ένα επάγγελμα ηθικού θησαυρού. Να είσαι καλά και να βοηθάς πάντα. Θα σου ανταποδοθεί κάποτε σίγουρα.

Καλό Σ/Κ

Alkistis23
02-04-2012, 12:07 AM
Καλησπέρα, θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να ρωτήσω για μια ωριαία που είχα κάνει πρόσφατα συναισθηματικού περιεχομένου. Ημερομηνία ωριαίας 15-03-12 ώρα 00.19 Ηράκλειο. Η ερώτηση αν γίνει σχέση μεταξύ μας.. Οι δικοί μου σημειοδότες ο Δίας και η σελήνη ενώ και εκείνον πήρα τον 5ο οίκο και για σημειοδότη του τον Άρη(καθότι ο δικός μου σημειοδότης πέφτει στον 5ο οίκο και όχι στον 7ο). η ερωτηση μου ειναι η εξής:Υπάρχει μία όψη(τετραγώνου) συγκλίνουσα Ήλιου-σελήνης. Την λαμβάνουμε υπόψιν ή ισχύουν μόνο οι όψεις των βασικών σημειοδοτών? θα υπάρξει και αργότερα μια σύνοδο Άρη-δια... είναι κάτι θετικό ή αργεί πολύ και προηγούνται άλλες όψεις? Επίσης ότι άλλο μπορεί να φανεί στον χάρτη καλοδεχούμενο Ευχαριστώ πολύ!

hattie23
02-04-2012, 12:32 AM
Δεν εχω κοιταξει ακομα το χαρτη σου αλλα μπορω να σου πω γενικα καποια πραγματα. Κοιταμε πρωτα απο ολα σε τι κατασταση βρισκονται οι σημειοδοτες .Ο δικος σου σημειοδοτης Διας βρισκεται σε μια καλη θεση στο ζωδιο του Ταυρου ενω ο Αρης βρισκεται στο ζωδιο της Παρθενου ζωδιο που δεν ευνοει τον Αρη αλλα εξισου ειναι το ζωδιο αδυναμιας του Δια .

Επειτα κοιταμε σε τι οικο βρισκεται ο καθε σημειοδοτης .Οι γωνιακοι οικοι ειναι οι πιο σημαντικοι ,ενω οι οικοι οπως ο 2ος.6ος,8ος και 12ος θεωρουνται "ατυχοι " οικοι.

Μετα κοιταμε τι βαθμολογια εχει ο καθε σημειοδοτης.Απο τριπλοτητα,ορια ,προσωπο.

Μετα κοιταμε αν σχηματιζουν συγκλινουσα οψη μεταξυ τους.

Επειτα κοιταμε τις οψεις που σχηματιζει η σεληνη μεχρι να αλλαξει ζωδιο .(ολες τις συγκλινουσες οψεις )

Αν οι σημειοδοτες δεν σχηματιζουν οψη μεταξυ τους αλλα με αλλους πλανητες πρωτα ,τοτε ισχυουν οι οψεις με τους πλανητες που σχηματιζουν πρωτα και οχι η οψη που θα συμβει μεταξυ του ςμετα απο μεγαλο διαστημα.

Alkistis23
02-04-2012, 12:53 AM
Hatie Αυτό δεν ισχύει και για τον Άρη? Δηλαδή ο Δίας βρίσκεται σε ζώδιο αδυναμίας του Άρη?το οποίο πρακτικά τι σημαίνει? από κεί και πέρα κοιτάμε και την Αφροδίτη(κατα Frawley) ως δική μου σημειοδότη ή όχι? Επίσης μου έχει κάνει εντύπωση η σύνοδος του Β.δεσμού με τον τοξότη(ζώδιο του πρώτου οικου) Μήπως ξέρεις πως ερμηνεύεται αυτό και αν παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο στην ωριαία?

σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις σου, πολύ κατατοπιστικές.

hattie23
02-04-2012, 12:16 PM
Λοιπον κοιταξα τον χαρτη σου . Οι δικοι σου σημειοδοτες ειναι ο Διας στον 5ο οικο ,η σεληνη στον 1 οικο και ο βορειος δεσμος που θεωρειται οτι βρισκεται μεσα στον πρωτο οικο .

Ο διας σου βαθμολογειται με +2 επειδη βρισκεται στα ορια του ,τριπλοτητα σεληνης ,ορια ερμη.

Η σεληνη στον ωροσκοπο βρισκεται στο ζωδιο της χαρας του δια ,πραγμα που δειχνει οτι οι γυρω συνθηκες σε ευνοησαν αρκετα και η ιδια ησουν αρκετα ενθουσιασμενη .Στην τριπλοτητα του δια,στα ορια του αρη ,στο προσωπο του Κρονου.Αρα η σεληνη εναι περιπλανωμενη .Παρα δηλαδη την ευνοια,δειχνει οτι η κατασταση ειναι μετεωρη ,δεν εχει καταληξει πουθενα ,τουλαχιστον ακομα.

Ο βορειος δεσμος μεσα στο οποιοδηποτε οικο δειχνει τον οικο του χαρτη που εχουμε ευνοια,στην προκειμενη περιπτωση και ο βορειος δεσμος μεσα στο δικο σου ωροσκοπο δειχνει αυτη την αισιοδοξια ,αυτη την ευνοια.

Το θεμα ειναι οτι καποια στιγμη ο Αρης σχηματιζει τετραγωνο με το βορειο δεσμο . Αυτο ισως δειχνει οτι μπορει να τον "φοβησεις" λιγο η μαλλον περισσοτερο ισως αναπτυχθει ενα ειδος "ανταγωνιστηκοτητα" αναμεσα σας.

Το οτι ο ενας βρισκεται στο ζωδιο αδυναμιας του αλλου δεν ειναι ευνοικο σημαδι επισης .Δειχνει οτι σαν ο ενας να μπλοκαρει τον αλλον. Θεωρω οτι ενω εσυ φαινεται να εισαι αισιοδοξη και να ξερεις τι περιπου θες απο εκεινον ,αυτος να ειναι αρκετα μπερδευμενος η ανικανος να εκφραστει ,πραγμα που αποδιοργανωνει και λιγο εσενα.

Ο αρης του βρισκεται αναδρομος στον 9ο οικο ,δικο του παραγωγο 5ο και περιπλανωμενος .Τον απασχολει δηλαδη η ερωτικη του ζωη αλλα δεν φαινεται να μπορει να παρει καποια αποφαση ,τουλαχιστον μεχρι την στιγμη που θα γυρισει ο σημειοδοτης ορθροδρομος.

Σε οτι αφορα την σεληνη θα κανει οψη τετραγωνου με τον ηλιο,κυβερνητη του 9ου οικου δικου σου . Ισως να υπαρξει μεταξυ σας καποια αποασταση ηταν ειτε χιλιομετρικη ειτε πνευματικη ,να εχετε αλλα ενδιαφεροντα η αναζητησεις και αυτο να σταθει σαν εμποδιο αναμεσα σας. Επειτα γινεται ενα εξαγωνο με τον αναδρομο κρονο στον 11ο οικο ,κυβερνητη του 2ου και του 3ου ,αλλα δεν νομιζω οτι αυτη η οψη αφορα το αμεσα το ερωτημα σου . Νομιζω οτι μπορει να επιστρεψει καποιος απο το φιλικο σου περιβαλλον ,να ξανα εχεις επικοινωνια με καποιον παλιο φιλο/παλια φιλη η οποια μπορει να προσφερει καποια βοηθεια σε εσενα σχετικα με το ζητημα σου ( ο κρονος ειναι κυβερνητης του 2ου ,συνηθως δειχνει τα ατομα τα οποια μας στηριζουν ως διαδοχος του 1ου οικου).

Ο κυρβενητης του 4ου οικου ,της τελικης εκβασης ,ειναι ο διας .Οποτε εκεινη η οποια μπορει να λαβει μια αποφαση σχετικα με το ερωτημα εισαι εσυ .

Κατα την δικη μου αποψη το τετραγωνο με τον ηλιο στον 4ο και ο αναδρομος ερμης κυβερνητης 7ου και 10ου δειχνει οτι στρεφεις το ενδιαφερον σου περισσοτερο σε θεματα εργασιας το επομενο διαστημα ενω ο ηλιος σου δειχνει οτι υπαρχει ενα εμποδιο αναμεσα σας το οποιο πρεπει να αξιολογησεις .Δεν αποκλειεται επισης ο ηλιος σαν κυβερνητης του δικου του 5ου να ειναι ενα τριτο προσωπο η ακομα να ειναι καποιο προσωπο απο την δικη σου μερια (εξισου ο 9ος ειναι ο παραγωγος του δικου σου 5ου και μπορει να δειχνει καποιον πιθανο αλλο προσωπο που μπαινει εμποδιο ).

Προσωπικα επειδη ο διας σαν βασικος σου σημειοδοτης ευνοειται δεν νομιζω οτι θα σε τυραννησει ιδιαιτερα αυτο το ζητημα.

Απο εκει και περα ,δεν ειμαι ειδικη στην ωριαια για να σου πω de facto τι θα γινει .

Κατα την γνωμη μου τα πραγματα προσωρινα τουλαχιστον δεν φαινεται να κινουνται και μαλλον το ενδιαφερον σου στρεφεται σε αλλα πραγματα.

Δεν κοιταω την αφροδιτη .Κοιταω μονο του σημειοδοτες που αφορουν την ερωτηση ,προτιμω τον κλασικο τροπο γιατι ακομα ειμαι στην αρχη της ωριαιας και θελω να αποφυγω να κανω τραγικες γκαφες .

Ελπιζω να βοηθησα .

Alkistis23
02-04-2012, 03:35 PM
Hattie στα περισσότερα έχεις πέσει μέσα. :) Όντως τον τελευταίο καιρό υπάρχει απόσταση ανάμεσα μας, την οποία την έχει δημιουργήσει αυτός..Άλλο πρόσωπο από την μεριά μου δεν υπάρχει(δεν ξέρω αν θα υπάρξει στο μέλλον) αλλά υποψιάζομαι ότι αυτή η Αφροδίτη στον 5ο είναι μια άλλη γυναίκα η οποία είχε όψη τριγώνου με άρη και σύνοδο με δία... Ρωτάω λοιπόν είναι πιθανό να είναι και ένα μεγάλο ερωτικό τρίγωνο και γι αυτό να είναι και μπερδεμένος??

hattie23
02-04-2012, 04:14 PM
Το τριγωνο μεταξυ αφροδιτη και η συνοδος με τον δια της αφροδιτης εχει ηδη γινει οταν εθεσες την ερωτηση .Η αφροδιτη βρισκεται στον 5ο οικο κυβερνητης των δικων σου 6ου και 11ου ενω για εκεινον ειναι κυβερνητης του 7ου και του 2ου .

Γενικοτερα ,οι πλανητες που βρισκονται μεσα στους οικους που μας ενδιαφερουν τους παιρνουμε ως δευτερους σημειοδοτες δικους μας .Εδω η αφροδιτη μπορει να θεωρηθει σαν δευτερος σημειοδοτης δικος του . Η προηγουμενη συνοδος μαζι σου (με τον δια) μπορει να δειχνει οτι εχει φιλικη διαθεση προς εσενα ( 11ος οικος,7ος δικος του ) και το μετεπειτα τριγωνο με την αφροδιτη ενισχυει αυτη την θετικη εικονα απεναντι σου .

Θεωρω οτι "τριτο " προσωπο στην σχεση δεν ειναι η αφροδιτη αλλα ο ηλιος στον 4ο οικο με τον οποιο ο σημειοδοτης σου σεληνη κανει τετραγωνο .Ο ηλιος ειναι κυβερνητης του δικου του 5ου.Αν υποθεσουμε οτι υπαρχει τριτο προσωπο απο την μερια του αυτο ειναι περιπλανωμενο ,δεν διαθετει καμμια θεμελιωδη δυναμη απεναντι σου .Γενικοτερα απο το χαρτη εσυ ευνοησε περισσοτερο και απο τους δυο .Βρισκεσαι βαθμολογημενη με +2 .Η σεληνη βρισκεται στην χαρα του δια ,ο βορειος δεσμος στον ωροσκοπο .Νομιζω οτι ευνοησε αρκετα ωστοσο ακομα ειναι νωρις για οποιο συμπερασμα μεχρι να ορθροδρομησει ο Αρης τουλαχιστον .

Μεχρι στιγμης εγω δεν βλεπω εξελιξη .Αλλα το ξανα λεω δεν ειμαι εμπειρη ,δεν εχω μαθει ακομα αρκετα πραγματα.Παντως εμενα που φαινεσαι μια χαρα.

Alkistis23
02-04-2012, 04:29 PM
Και κάτι τελευταίο, ο ήλιος αν υποθέσουμε ότι είναι δικό του τρίτο πρόσωπο,πως εξηγείς την όψη που θα κάνει με τον δικό μου σημειοδότη??? σε ευχαριστώ πάρα πολύ και ελπίζω να μην σε κούρασα!!!!(πολύ):D:D

hattie23
02-04-2012, 05:54 PM
Νομιζω οτι το εξηγησα. Το τετραγωνο μεταξυ σεληνης και ηλιου δειχνει οτι καποιο τριτο προσωπο στεκεται σαν εμποδιο ,αν υποθεσουμε οτι ειναι τριτο προσωπο και οχι απλα αλλο θεμα του 9ου . Οπως ειπα πολυ πιο πριν ,μπορει να μην ειναι τριτο προσωπο (9ος παραγωγος δικου του 5ου) αλλα να ειναι κατι απο την δικη σου την μερια (οχι απαραιτητα τριτο προσωπο) μπορει να ανακαλυψεις ξερω εγω οτι οι κοσμοθεωριες σας δεν ειναι ιδιες και να το θεωρησεις εσυ σαν εμποδιο ωστε να προχωρησετε ,εφοσον ο ηλιος βρισκεται στον 4ο ,οικο της τελικης εκβασης .Η μπορει να δειχνει ενα μακρινο ταξιδι που κανεις εσυ και μενετε για λιγο χωρια.

Μην το δεσουμε σκοινι -κορδονι .Μια πιθανοτητα ειναι δειχνει τριτο προσωπο μια αλλη πιθανοτητα ειναι να δειχνει κατι αλλο .

hattie23
05-04-2012, 01:26 PM
Καλημερα ! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με τον χρονο που θα εκδηλωθει καποιο γεγονος. Καλα οταν ο αλλος θετει ενα χρονικο περιορισμο απο μονος του παραδειγμα " σε τρεις μηνες θα εχω παρει προαγωγη ? " .Αλλα τι γινεται με τις ερωτησεις εκεινες που δεν εχουν χρονικο περιορισμο και ζητουν απλα να μαθουν το "ποτε " θα γινει αυτο το οποιο θελουν .

Ξερω οτι πρεπει να αποφευγονται οι ισοβιες ερωτησεις αλλα οταν ο αλλος θετει μια ερωτηση που ζητα να μαθει "ποτε" δεν μπορω να επεμβω και να τους πω εγω να θεσουν ερωτηση με χρονικο οριο γιατι απλουστατα ,οι ιδιοι/ιδιες δεν ενδιαφερθηκαν να θεσουν απο μονοι τους .Τι κανω σε αυτη την περιπτωση ?

Εχω βρει 2-3 μεθοδους που μπορουν να προσδιορισουν καπως τον χρονο εκδηλωσης του γεγονοτος αλλα εχω καταμπερδευτει .

Ας πουμε σε χθεσινο χαρτη ,ενας φιλος εθεσε την ερωτηση "ποτε θα κανω σχεση ?".Κοιταξα τους σημειοδοτες ο δικος του αναδρομος αρης στον 10ο και ο δεικτης των σχεσεων(5ος.) ο διας στον 7ο.

Στον χαρτη ηδη η σεληνη ειχε σχηματισει συνοδο με τον αρη και ειχε μεταφερει το φως της στο τριγωνο με τον Δια .Αρα σημαινει οτι ο ιδιος ηδη ειχε κανει μια προσπαθεια για σχεση η οποια μαλλον δεν ευδοκιμησε η δεν πηγε οπως περιμενε επειδη οι δεικτες βρισκεται ο ενας στην αδυναμια του αλλου .

Αυτοι οι δυο δεικτες θα σχηματισουν ξανα οψη τριγωνου οταν ο Αρης βρεθει στο ζωδιο της αδυναμιας του στον ζυγο και ο Διας στο δικο του ζωδιο αδυναμιας στους Διδυμμους.Ο ενας δεικτης απο τον αλλον μεχρι na σχηματισουν τριγωνο απεχουν περιπου 31 μοιρες.

Συμφωνα με μια μεθοδο ,κοιταμε ποτε σχηματιζεται το τριγωνο μεταξυ των σημειοδοτων απο τις αστρολογικες εφημεριδες και με βαση αυτο λεμε ποτε περιπου θα εκδηλωθει το γεγονος.Το τριγωνο σχηματιζεται γυρω στα μεσα ιουλιου.

Μια αλλη μεθοδος ειναι να κοιταξουμε σε ποιους οικους πεφτουν και σε ποια ζωδια .Ο αρης ειναι αναδρομος σε μεταβλητο ζωδιο και σε γωνιακο οικο ενω ο διας ειναι σε γωνιακο οικο και σταθερο ζωδιο .Εδω αρχιζει λιγο το μπερδευμα :lost:. Μεταβλητο -γωνιακο οικος = βδομαδες ,γωνιακος -σταθερο= μηνες. Αμα κοιταξω τις μοιρες που απεχουν τοτε στην πρωτη περιπτωση πρεπει να του πω γυρω στους 8 μηνες ενω στην δευτερη γυρω στα 2,5 και κατι χρονια :wacko:

Υπαρχει τροπος να ξεχωρισει κανεις την σωστη απαντηση η να αφησω τον χαρτη επειδη δεν υπαρχει χρονικο οριο ? (ο ιδιος ομως δεν ηθελε να θεσει καποιο ).

Η σεληνη επισης βρισκεται στον 10ο και στο μεταβλητο ζωδιο της παρθενου ,με βαση αυτο οι βδομαδες ειναι η πιθανοτερη μοναδα μετρησης ?:wacko:

Η να ακυρωσω εντελως το χαρτη επειδη δεν υπαρχει χρονικο οριο ?:confused:

Χρυσάνθη Σπίγγου
05-04-2012, 07:51 PM
Κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται να θέσει κανείς χρονικό όριο. Το θέμα επιλύεται όταν και εφόσον έχει μάθει κανείς επακριβώς να υπολογίζει βάση μοιρών, τα χρονικά όρια, και γενικά τους χρόνους που θα επιτευχθεί ή όχι και πότε το θέμα για το οποίο ερωτά κάποιος.

Υπάρχει εκτενέστατη και αναλυτικότατη βιβλιογραφία σχετικά. Εάν τυχόν γνωρίζεις γερμανικά ευχαρίστως να σου την κατονομάσω. Ισως όμως υπάρχουν ανάλογα βιβλία και στα αγγλικά, κάτι όμως που προσωπικά δεν γνωρίζω. Ωστόσο κατά μία γενικότερη έννοια η ωριαία είναι μία απο τις πιο επίπονες και δύσκολες ενότητες. Οπως είπα και αλλού, μην περιμένετε να είστα αλάθητοι ή σωστοί ίσα -ίσα με λίγους μήνες ή και ένα δυο χρόνια εκμάθηση. Θέλει επιμονή, υπομονή και κυρίως να μάθει κανείς πότε η απάντηση του δεν είναι απλώς μαντεψιά αλλά αποτέλεσμα ότι έχει μάθει να παίζει το θέμα στα πέντε του δάχτυλα.

Καλό βράδυ

ΑΡΙΔΗΛΗ
08-04-2012, 10:04 PM
Έχω ένα ερώτημα σχετικά με ωριαίο χάρτη το βάζω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα!
Πρόκειται για την συνταξιοδότηση του συζύγου θέλει να υποβάλει τα χαρτιά του το ερώτημα είναι αν βγεί κερδισμένος αυτό το διάστημα?
Η ερώτηση ετέθη στις 9.40 π.μ στις 3/4 του 2012 στην Ερμούπολη!
Σηματοδότες μου είναι ο Ερμής (ερωτών)στον 1ο οίκο και Αφροδίτη κυβερνήτης 6ου(σαν παράγωγος 12ος του 7ου άλλου)
Είναι σωστοί οι σηματοδότες μου μπορώ να προχωρήσω την ανάλυση?
Ωστόσο δεν παρατηρώ συμβατότητα μεταξύ πλανητικής ώρας και ωροσκόπου!
Στον 6ο έχω Κρόνο ανάδρομο που δείχνει ασφαλώς εμπόδια και δυσκολίες!

*alkmini
08-04-2012, 11:51 PM
Έχω ένα ερώτημα σχετικά με ωριαίο χάρτη το βάζω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα!
Πρόκειται για την συνταξιοδότηση του συζύγου θέλει να υποβάλει τα χαρτιά του το ερώτημα είναι αν βγεί κερδισμένος αυτό το διάστημα?
Η ερώτηση ετέθη στις 9.40 π.μ στις 3/4 του 2012 στην Ερμούπολη!

Σηματοδότες μου είναι ο Ερμής (ερωτών)στον 1ο οίκο και Αφροδίτη κυβερνήτης 6ου(σαν παράγωγος 12ος του 7ου άλλου)
Είναι σωστοί οι σηματοδότες μου μπορώ να προχωρήσω την ανάλυση?
Ωστόσο δεν παρατηρώ συμβατότητα μεταξύ πλανητικής ώρας και ωροσκόπου!
Στον 6ο έχω Κρόνο ανάδρομο που δείχνει ασφαλώς εμπόδια και δυσκολίες!

Θα ήθελα κάποια διευκρίνηση για το εάν η ερώτηση έγινε από το σύζυγο ή από εσάς για το σύζυγο για να αποφασίσουμε τους δείκτες.

hattie23
08-04-2012, 11:53 PM
Και μονο που ο Ερμης ηταν στασιμος ωστε να γυρισει ορθροδρομος + οτι βρισκεται σε ζωδιο που ειναι σε αδυναμια και πτωση δειχνει οτι ουτε ο ιδιος δεν πολυ πιστευει οτι θα βγει κερδισμενος απο ολο αυτο .Βρισκεται στην εξαρση της Αφροδιτης και η αφροδιτη βρισκεται υπο την κυριαρχια του .Ειναι δηλαδη σε μεικτη υποδοχη .Οποτε χωρις τα πραγματα να ειναι ανθηρα ,φαινεται οτι υπαρχει τουλαχιστον μια καλουτσικη κατασταση .

Ο κρονος οτι εμποδια και αν φερει βρισκεται υπο την κυριαρχια της Αφροδιτης και εκεινη φαινεται οτι βοηθα να ξεμπλοκαρει ο Ερμης .Οσο αφορα την πλανητικη ωρα ,οποιοδηποτε απαγορευτικο σημαδι υπαρχει πρεπει να το λαμβανουμε υποψην μας και να μην ειμαστε εντελως σιγουροι για την απαντηση που μας εχει δωθει .

Για να ειμαι ειλικρινης δεν κοιταξα ακομα τον χαρτη παρα μονο τα στοιχεια που παραθεσες ,οποτε ..Ας περιμενουμε καποιον πιο επιμελη .:o

*alkmini
09-04-2012, 12:23 AM
Και μονο που ο Ερμης ηταν στασιμος ωστε να γυρισει ορθροδρομος + οτι βρισκεται σε ζωδιο που ειναι σε αδυναμια και πτωση δειχνει οτι ουτε ο ιδιος δεν πολυ πιστευει οτι θα βγει κερδισμενος απο ολο αυτο .Βρισκεται στην εξαρση της Αφροδιτης και η αφροδιτη βρισκεται υπο την κυριαρχια του .Ειναι δηλαδη σε μεικτη υποδοχη .Οποτε χωρις τα πραγματα να ειναι ανθηρα ,φαινεται οτι υπαρχει τουλαχιστον μια καλουτσικη κατασταση .

Ο κρονος οτι εμποδια και αν φερει βρισκεται υπο την κυριαρχια της Αφροδιτης και εκεινη φαινεται οτι βοηθα να ξεμπλοκαρει ο Ερμης .Οσο αφορα την πλανητικη ωρα ,οποιοδηποτε απαγορευτικο σημαδι υπαρχει πρεπει να το λαμβανουμε υποψην μας και να μην ειμαστε εντελως σιγουροι για την απαντηση που μας εχει δωθει .

Για να ειμαι ειλικρινης δεν κοιταξα ακομα τον χαρτη παρα μονο τα στοιχεια που παραθεσες ,οποτε ..Ας περιμενουμε καποιον πιο επιμελη .:o

Συμφωνώ σε όσα προαναφέρθηκαν για τον Ερμή, δεν κατάλαβα για την Αφροδίτη που αναφέρεται στο αρχικό ποστ της ΑΡΙΔΗΛΗΣ ,γιατί να την πάρουμε σαν δείκτη?

Τα χρήματα από σύνταξη, επιστροφές από την Εφορία κλπ τα βλέπουμε από το 11ο οίκο δηλ το 2ο του 10ου (Κράτος), το Δία στη συγκεκριμένη περίπτωση με την προϋπόθεση ότι η ερώτηση έγινε από τον ίδιο το σύζυγο.

Χρυσάνθη Σπίγγου
09-04-2012, 01:50 AM
Αριδήλη καλησπέρα,

Εάν την ερώτηση την έθεσες εσύ για λογαριασμό του συζύγου, τότε πρέπει να ξεκινήσεις με γνώμονα τον 7ο (ο σύζυγος ) και να ερευνήσεις τον 2ο οίκο ως τον 8ο του συζύγου που αναφέρεται στον συνταξιοδοτούμενο και την σύνταξη του.

Παραθέτωντας όμως την λέξη "κερδισμένος", και για ερωτάς εσύ για λογαριασμό του συζύγου τότε πρέπε α ερευνήσεις τον 8ο ως τον 2ο από τον 7ο του συζύγου που πότε είναι τα "κέρδη του", ή τον 11ο που είναι το κερδίζω -κερδισμένος.

Επίσης συγκυβερνήτης του 1ου είναι ο Ερμής ανάδρομος και στο ζώδιο της πτώσης του στους Ιχθείς χωρίς όψεις, και στον 11ο που στην περίπτωση που είσαι εσύ η ερωτούσα θα μπορούσε ενδεχομενως και να σημαίνει την λανθασμένη σύνταξη της ερώτησης.

Επίσης ο Ερμής δρα και ως κυβερνήτης του Νοτίου Δεσμού, και του Αρη στην Παρθένο ανάδρομο σε όψη τετραγώνου ανάμεσα τους, δείχνει ή ότι η ερώτηση δεν συντάχθηεκ σωστά (ώστε να προβεί κανείς και στις σωστές οικοθεσίες ) ή και ακόμα κάτι δεν γίνεται από εμένα αρκούντος κατανοητό.

Εν πάση περιπτώση όμως, τρεις θα μπορούσαν να ήταν οι πιο σωστές αποφάσεις σχετικά με αυτόν τον χάρτη. Η μας αποσαφηνίζεις επακριβώς τι εννοούσες και ποιος/ποιά είναι ο/η ερωτών/ερωτούσα.

Η τρίτη είναι εξαιρετικά δύσκολη όμως και πριν καταλήξω να σε περιπλέξω και εσένα και τους αναγνώστες, περιοριζόμαστε καλύτερα στις δύο πρώτες.

Γενικά ο χάρτης δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιολογίσμος, ούτε ότι δεν θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα ικανοποιητικό εξαγόμενο συμπέρασμα.

Είναι όμως αρκετά δύσκολο όταν και εφόσον κανείς δεν είναι τόσο όσο πρέπει εξοικειωμένος γενικά με τις λειτουργίες και τους τρόπους χειρισμού του ωριαίου.

Καλό σου ξημέρωμα

ΑΡΙΔΗΛΗ
09-04-2012, 12:52 PM
Συμφωνώ σε όσα προαναφέρθηκαν για τον Ερμή, δεν κατάλαβα για την Αφροδίτη που αναφέρεται στο αρχικό ποστ της ΑΡΙΔΗΛΗΣ ,γιατί να την πάρουμε σαν δείκτη?

Τα χρήματα από σύνταξη, επιστροφές από την Εφορία κλπ τα βλέπουμε από το 11ο οίκο δηλ το 2ο του 10ου (Κράτος), το Δία στη συγκεκριμένη περίπτωση με την προϋπόθεση ότι η ερώτηση έγινε από τον ίδιο το σύζυγο.

Κορίτσια ευχαριστώ για την βοήθειά σας στο χάρτη μου
Την ερώτηση την κάνω εγώ εκ μέρους του συζύγου.
Πήρα σηματοδότη την Αφροδίτη πιστεύοντας ότι θέματα της σύνταξης μπορούμε ν'ανιχνεύσουμε στον 12!
Σύμφωνα με την εκδοχή σου πρέπει να στρέψω την προσοχή μου στον 5ο οίκο παράγωγο 11ο του 7ου συζύγου.

ΑΡΙΔΗΛΗ
09-04-2012, 01:16 PM
Αριδήλη καλησπέρα,

Εάν την ερώτηση την έθεσες εσύ για λογαριασμό του συζύγου, τότε πρέπει να ξεκινήσεις με γνώμονα τον 7ο (ο σύζυγος ) και να ερευνήσεις τον 2ο οίκο ως τον 8ο του συζύγου που αναφέρεται στον συνταξιοδοτούμενο και την σύνταξη του.

Παραθέτωντας όμως την λέξη "κερδισμένος", και για ερωτάς εσύ για λογαριασμό του συζύγου τότε πρέπε α ερευνήσεις τον 8ο ως τον 2ο από τον 7ο του συζύγου που πότε είναι τα "κέρδη του", ή τον 11ο που είναι το κερδίζω -κερδισμένος.

Επίσης συγκυβερνήτης του 1ου είναι ο Ερμής ανάδρομος και στο ζώδιο της πτώσης του στους Ιχθείς χωρίς όψεις, και στον 11ο που στην περίπτωση που είσαι εσύ η ερωτούσα θα μπορούσε ενδεχομενως και να σημαίνει την λανθασμένη σύνταξη της ερώτησης.

Επίσης ο Ερμής δρα και ως κυβερνήτης του Νοτίου Δεσμού, και του Αρη στην Παρθένο ανάδρομο σε όψη τετραγώνου ανάμεσα τους, δείχνει ή ότι η ερώτηση δεν συντάχθηεκ σωστά (ώστε να προβεί κανείς και στις σωστές οικοθεσίες ) ή και ακόμα κάτι δεν γίνεται από εμένα αρκούντος κατανοητό.

Εν πάση περιπτώση όμως, τρεις θα μπορούσαν να ήταν οι πιο σωστές αποφάσεις σχετικά με αυτόν τον χάρτη. Η μας αποσαφηνίζεις επακριβώς τι εννοούσες και ποιος/ποιά είναι ο/η ερωτών/ερωτούσα.

Η τρίτη είναι εξαιρετικά δύσκολη όμως και πριν καταλήξω να σε περιπλέξω και εσένα και τους αναγνώστες, περιοριζόμαστε καλύτερα στις δύο πρώτες.

Γενικά ο χάρτης δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιολογίσμος, ούτε ότι δεν θα μπορούσε να καταλήξει σε ένα ικανοποιητικό εξαγόμενο συμπέρασμα.

Είναι όμως αρκετά δύσκολο όταν και εφόσον κανείς δεν είναι τόσο όσο πρέπει εξοικειωμένος γενικά με τις λειτουργίες και τους τρόπους χειρισμού του ωριαίου.

Καλό σου ξημέρωμα

Χρυσάνθη μου όντως το ερώτημα και 'μενα με προβλημάτισε να το θέσω ώστε να δώσει μια σαφή και καθαρή απάντηση.
Επί λέξη το'γραψα την ώρα που το σκέφτηκα:
"Αν καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη το διάστημα που σκέφτεται θα βγεί κερδισμένος"
Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να κατανοηθεί σωστά η ερώτηση για να γνωρίζουμε με ακρίβεια το ζητούμενο.
Και'γω έρευνες κάνω πάνω στην ωριαία με γνώμονα τις γνώσεις που έχω αποκτήσει από μελέτες βιβλίων.Σαφώς και δεν είμαι εξοικειωμένη με τις λειτουργίες και τους τρόπους χειρισμού.
Με το να πειραματίζεσαι όμως πιστεύω αποκτάς γνώση και εμπειρία με την υπόδειξη βεβαίως κάποιου ειδήμονα.
Πάντως εκτιμώ την βοήθεια που προσφέρεται πάνω σ'αυτά τα θέματα στο σάιτ

Αν πάρω τον 8ο σαν 2ο του 7ου επειδή έχω χρησιμοποιήσει την λέξη κερδισμένος τότε έχουμε σηματοδότη τον Κρόνο ανάδρομο σε ζώδιο έξαρσης και σε αμοιβαία υποδοχή με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου μου(ερωτών) σε ασύμβατα ζώδια.

Χρυσάνθη Σπίγγου
09-04-2012, 02:17 PM
Βλέπεις Αριδήλη μου ότι κάπου κάποτε οι πολλές λεπτομέρειες και η συγκεκριμενοποίηση της διατύπωσης της ερώτησης, παίζει τόοοοοοσο μα τόοοσο σημαντικό ρόλο! Ας λέγεται ότι το παρατραβάω, μιας και η εμπειρία μου αποδεικνύει πάντοτε ότι το κατασκοπευτικό μου γίγνεσθαι δουλεύει ακόμα καλά.

Άλλο είναι η "κατάθεση εγγράφων", άλλο είναι επίσης το "διάστημα που σκέφτεται" και άλλο το αν θα βγει κερδισμένος.

Εδώ στην ουσία αυτό που λέει και διαφήμιση, δηλαδή το 3 σε ένα.

Πάμε λοιπόν του και από την αρχή. Μελέτησε το χάρτη με γνώμονα τα παραπάνω και τα ξαναλέμε εν ευθέτω χρόνο. Είμαι τρελά πιεσμένη, νυσταγμένη, τσακισμένη.............αλλά θα τα ξαναπούμε. Μέχρι τότε όμως να προσθέσω κάτι.

Ο πειραματισμός είναι όντως το παν! Το ότι ίσως γίνομαι σπαστική και υποχόνδρια σε αυτή την θεματολογία είναι ακριβώς γιατί, το σωστότερο και καλύτερο είναι να διατυπώνει κανείς εγγράφως την ερώτηση του, ώστε να αναλύει το θέμα του μία προς μία λέξη.

Καταλαβαίνεις πως οι βιαστικές προσεγγίσεις και οι προχειρότητες δεν μου αρέσουν, ειδικά εάν το προσέξεις και εσύ που πειραματίζεσαι, θα καταλάβεις πως αλλιώς είθισται να είναι η πραγματική διατύπωση της ερώτησης και αλλιώς μας μεταφέρεται εντελώς αλλιώς όταν ρωτάνε στην ιστοσελίδα.

Όταν λέω λοιπόν πως έχει σημασία να κοιτάμε προσεχτικά τον 1ο και να είναι κάπως υποψιασμένος, δεν το λέω καθόλου τυχαία. Ένα από τα πρώτα και βασικά πράγματα που μαθαίνει κανείς όταν ξεκινά τις σπουδές του στην ωριαία είναι το να μπορεί να ξεχωρίζει την νηφαλιότητα και την καθαρότητα πνεύματος του/της ερωτώντος/ερωτούσας, ώστε να έχει μία όσο πιο καθαρή ιδέα εάν ο ερωτών ήταν σε καλή κυρίως ψυχική και φυσική κατάσταση την στιγμή της ερώτησης.

Η μήπως προσπαθεί να μαντέψει, και να συσχετίσει τα υπάρχοντα δεδομένα υπό την επήρεια μίας έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ή ίσως απλώς για να περιγελάσει –συμβαίνουν και αυτά – ή ακόμα και να απαξιώσει και να υποβαθμίσει είτε την αξία του αστρολόγου, όσο όμως και της αστρολογίας;

Σημασία έχει να γίνει πάρα ιδιαίτερα κατανοητό, πως η ακμή του 1ου οίκου είναι η απόλυτη «μεθόριος περιοχή » ( =η διαχωριστική γραμμή ) ανάμεσα στον 12ο και τον 1ο οίκο. Ο 12ος οίκος είναι εκείνος που μας δίνει την εικόνα της ψυχολογίας του ερωτώντος την στιγμή της ερώτησης.

Εάν ο 12ος είναι βεβαρημένος καθοιονδήποτε τρόπο, τότε ο αστρολόγος πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του, ότι ο ερωτών είναι έτσι και αλλιώς σε σύγχυση, ή προσπαθεί να μαντέψει παρά να μελετήσει και να ερευνήσει πραγματικά το χάρτη.

Επιπρόσθετα να πω πως, ότι αυτή καθεαυτή η ερώτηση –ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο - υπάγεται στον 3ο οίκο. Από αυτόν τον οίκο και τους πλανήτες και τις όψεις που τον κυβερνούν, τεκμαίρεται για τον αστρολόγο το κατά πόσο ο ερωτών έχει ή όχι διατυπώσει σωστά την ερώτηση του.

Και για να γίνω ακόμα σαφέστερη να σου πω ότι αν ο 1ος οίκος μας αποκαλύπτει τον ερωτώντα, ο τρίτος μας αποκαλύπτει – και μάλιστα απροκάλυπτα –τον επακριβή λόγο της ερώτησης.

Π.χ. ο ενδιαφερόμενος, ξέρει ήδη από μόνος του και δη προ πολλού την απάντηση; Το κάνει από καθαρά λόγους μελέτης; Ίσως απλώς για να παρηγορηθεί ή γιατί αδυνατεί ακόμα να πιστέψει αυτό που του συμβαίνει; Η ίσως όπως εσύ, που λόγω του γενικότερου κλίματος «ανησυχείς», για την επιβίωση σας και δεν ξέρεις το πότε, το εάν, το γιατί, και ποιο θα είναι το πιθανό αποτέλεσμα; Η τέλος γιατί –που είναι και το συνηθέστερο σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα – κάποιος διάβασε τρία πράγματα ενθουσιάστηκε και γελοιωδέστατα νομίζει ότι θα τα βγάλει πέρα με όλες αυτές τις τερατωδώς ελλιπείς γνώσεις θέτοντας ο ίδιος μία ωριαία ερώτηση;

Όλα αυτά πάντα ειπωμένα με αγάπη και ειλικρινές ενδιαφέρον προς τις σοβαρές και μόνον προσπάθειες οιουδήποτε διάκειται από την αληθινή διάθεση να μάθει τον τομέα της ωριαίας. Προσωπικά το βρίσκω λάθος, καθώς πριν έχει εξαντλήσει καμία χιλιάδα χάρτες βήμα - βήμα με ένα ικανό εκπαιδευτή, θα μάθει τα περισσότερα τόσο στραβά όσο δεν γίνεται. Αυτή όμως είναι μία άλλη ιστορία, που εναπόκειται μόνο στην προσωπική αντίληψη και φυσικά την σοβαρότητα απέναντι στο όλο θέμα του του καθενός προσωπικά.

Φιλιά,