View Full Version : Μεταπτυχιακές Σπουδές - Χορήγηση Υποτροφίας
Lost in space
14-03-2012, 08:01 PM
Γειά - χαρά σε όλους.
Σαν άνθρωπος κι εγώ έχω τις εμμονές, τα βίτσια και τους ανεκπλήρωτους -ως τώρα- πόθους μου. :lol: Ένα(ς)/ μία εξ αυτών είναι και οι ανώτατες σπουδές ενώ ένα(ς) άλλο(ς)/ μια άλλη είναι η αστρολογία. Προσπάθησα λοιπόν να κινητοποιήσω τη δεύτερη ώστε να προσφέρει τις προγνωστικές υπηρεσίες της στην πρώτη. Κι επειδή είμαι αφενός σχετικά αρχάριος για το όλο εγχείρημα, αφετέρου όμως καίγομαι να μάθω τι μέλλει γενέσθαι με το φλέγον ζήτημα που με απασχολεί, θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Μέχρι στιγμής έχω υποβάλλει αιτήσεις σε 4 βρετανικά πανεπιστήμια προκειμένου τον ερχόμενο Σεπτέμβρη (2012) να βρίσκομαι σε ένα εξ αυτών για μεταπτυχιακές σπουδές στην κλασική φιλολογία. Η προοπτική μου είναι να εξειδικευτώ στην παπυρολογία που με ενθουσιάζει τόσο: είναι κάτι σαν εγκληματολογία της γραφής για μένα αυτή η επιστήμη. ;)
Εκείνο όμως που με απασχολεί περισσότερο είναι αν θα καταφέρω να λάβω υποτροφία, αφού μόνο έτσι θα καταφέρω να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Αλλιώς... :(
Εσείς τι λέτε για όλα αυτά;
(Ακολουθεί, κατά σειρά, ο γενέθλιος και ο ηλιακής επιστροφής. Αν κρίνεται σκόπιμο, μπορώ να ανεβάσω χάρτες σημαντικών σχετικών γεγονότων, όπως εκείνους της υποβολής αιτήσεων για σπουδές και υποτροφίες.)
Πάσα ερμηνεία -ευλογοφανής τουλάχιστον- δεκτή. Σας ευχαριστώ πολύ.
41014102
Χρυσάνθη
14-03-2012, 08:57 PM
Μία πολύ γρήγορη ματιά... γενικά σαν γενέθλια τάση υπάρχει - οι σπουδές σε αντικείμενο βαθύ, μου έκανε εντύπωση που χρησιμοποίησες τον όρο εγκληματολογία.... Με τον Ήλιο στο 12 σου πάει ότι έχει έρευνα και βάθος , για να μην αναφέρω τον Πλούτωνα στον 9 και στη θέση του. Κάτι καλές όψεις έχει λοιπόν η Σεληνούλα στον 9ο σου....
Γενικά ο Ωροσκόπος τη ηλιακής σου πέφτει πολύ κοντά στο γενέθλιο Δία σου, φυσικό κυβερνήτη των σπουδών. Οι πλανήτες είναι όλοι σε κατιόντες οίκους πράγμα που γενικά δείχνει μία όχι έντονη χρονιά πλην όμως θα έλεγα εγώ ότι σχετίζεται με σπουδές (9ος.... ). Επίσης μία Σελήνη στο 10 μας προϊδεάζει για ενασχόληση για οτιδήποτε σημαντικό που επιδρά στη γενικότερη πορεία σου. Ο κυβερνήτης του 9ου σχηματίζει καλή όψη με Αφροδίτη ενώ είναι μέσα στον οίκο της καριέρας.. Με ΒΔ στον 9 επίσης νομίζω ότι έχεις πολλές πιθανότητες να πετύχεις το στόχο σου...
...και ο Κρόνος που τώρα βάλλει τον Ήλιο σου να ξέρεις ότι είναι δίκαιος κριτής και πως εάν έχεις κοπιάσει πολύ ανταμείβει στο τέλος απλά μη βασίζεσαι στην τύχη σου.
Γενικά και το γενέθλιό σου μου κάνει...και η ηλιακή. ( Κρόνος Αφροδίτη στο 10 στον Τοξότη , φιλολογία αλλά παπυρολογία συγκεκριμένα!!! εεεεε νομίζω το χεις...) βέβαια, η υποτροφία (χρήματα) δεν ξέρω πως φαίνεται, ίσως από τον 8ο?? εκεί ειλικρινά δε γνωρίζω ίσως κάποιο άλλο μέλος γνωρίζει περισσότερα.
Καλή τύχη!
Lost in space
14-03-2012, 09:25 PM
Χρυσάνθη -θα μου επιτρέψεις την προσφώνηση στον ενικό- καταρχάς σ' ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου και για τα καλά, ενθαρρυντικά σου λόγια! :D
Αυτός ο Κρόνος στον 8ο της ηλιακής επιστροφής, οίκο των χρημάτων από και προς τρίτους, με προβλημάτισε πολύ, αφού εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι!!! Κάνει αντίθεση με τον Δία στο 2ο, και φυσικό κυβερνήτη του 9ου, και τετράγωνο με τον Ήλιο στον 11ο που -αν δεν κάνω λάθος- είναι ο οίκος των (κοινωφελών) ιδρυμάτων. Ή μήπως ο 12ος είναι ο οίκος των ιδρυμάτων γενικά? Με την Αφροδίτη, φυσικό κυβερνήτη του 2ου, στο 12ο κάνει όμως -αποκλίνον μεν αλλά- τρίγωνο... Κι εγώ έχω μπερδευτεί αρκετά.
Γενικά, τα χρήματα από/προς τρίτους έχουν να κάνουν με τον 8ο, απ' όσο ξέρω. Ωστόσο οι προσπάθειές μου έχουν κινηθεί προς διάφορες κατευθύνσεις: προς κοινωφελή ιδρύματα της χώρας μας αλλά και της Βρετανίας, στην οποία θέλω να σπουδάσω. Και κάπου εδώ είναι, νομίζω, που πρέπει να εμπλακούν και οι παράγωγοι οίκοι. Δηλαδή, ιδρύματα της πατρίδας (11ος/12ος ?) που χορηγούν υποτροφίες (8ος ?) για σπουδές (9ος) ή/και ιδρύματα (11ος/12ος ?) ξένων χωρών (από τον 9ο) που χορηγούν υποτροφίες (8ος του 11ου από τον 9ο ?) για σπουδές (9ος). Ένα μπάχαλο δηλαδή που λόγω ελλιπών αστρολογικών γνώσεων, δεν ξέρω να το λύσω μόνος μου :wacko:
Όποιος μπορεί, ας βοηθήσει.
Χρυσάνθη
14-03-2012, 09:28 PM
Και μένα με προβλημάτισε ο Κρόνος εκεί, μη σου λέω αηδίες,.... αλλά και πάλι ο Δίας στο 2ο... καλό το λες! ... ναι εκεί ένα κουβάρι... Κανείς????
Lost in space
14-03-2012, 09:42 PM
Μία πολύ γρήγορη ματιά... γενικά σαν γενέθλια τάση υπάρχει - οι σπουδές σε αντικείμενο βαθύ, μου έκανε εντύπωση που χρησιμοποίησες τον όρο εγκληματολογία.... Με τον Ήλιο στο 12 σου πάει ότι έχει έρευνα και βάθος , για να μην αναφέρω τον Πλούτωνα στον 9 και στη θέση του. Κάτι καλές όψεις έχει λοιπόν η Σεληνούλα στον 9ο σου....
Γιατί, το "εμμονή" δεν σου έκανε κάτι, Χρυσάνθη? Έπρεπε να ασχοληθώ με τη γενέθλια αστρολογία για να καταλάβω γιατί 1. είχα κάποτε κόλλημα (Πλούτωνας) με Πλάτωνα (φιλοσοφία - 9ος), 2. απέκτησα εμμονή με την παπυρολογία (Πλούτωνας σε τετράγωνο με Ερμή του 8ου είναι αυτός: τα λαγούμια του θα τα σκάψει, σαν τα σκυλιά ιχνηλασίας :lol:), 3. θέλω οπωσδήποτε να φύγω γι' άλλη γι' άλλα μέρη και να δουλέψω κι εκεί πάνω σε αυτό που σπούδασα (Σελήνη -πατρίδα, εξού και κλασικές σπουδές μάλλον- του 6ου στον 9ο) :)
jungle
14-03-2012, 11:52 PM
Γεια σας
Να αναφερω κ εγω τι προσεξα στους δυο χαρτες......
Η ακμη του 9ου επιστροφης, πεφτει ακριβως επανω στο γεν.Μεσουρανημα.
Επισης η ηλιακη αφροδιτη, κυβερν. του 9ου γενεθ. σε ακριβειας τριγωνο με γενεθλ. πλουτωνα
κυβερν. 9ης ηλιακης.
Πιστευω οτι ειναι καποιες θετικες ενδειξεις για ενεργοποιηση 9ου.
Τωρα αυτος ο κρονος στον 8ο κ μενα με προβληματισε, κ μαλιστα σε συνοδο με γενεθλ σεληνη
κυβερνητες 6ου-12ου αξονα γενεθλιου.
Αλλα γιατι δεν ριχνεις μια ματια κ στα προχωρημενα....????
Ισως βρεις κ εκει καποιες ενδειξεις.
Lost in space
15-03-2012, 12:23 AM
Jungle, έχεις δίκιο. Δεν είχα προσέξει όσα αναφέρεις. Πραγματικά, αν μη τι άλλο σε υποψιάζουν ότι παρα-ενεργοποιείται ο 9ος φέτος!!!
Το μυστήριο του Κρόνου εκεί θα μας πει τα περισσότερα νομίζω κι εγώ, αλλά και η ανάλυση από την προοπτική των παράγωγων οίκων. Ξέρει κανείς να μου πει περισσότερα?
Στο προοδευτικό βλέπω ένα ωραιότατο Yod αλλά δεν ξέρω να το ερμηνεύσω. Γενικά ελάχιστα γνωρίζω για την ερμηνεία του προοδευτικού. Αν ξέρει κάποιος ας μου πει.
Παραθέτω και το προοδευτικό, ως έχει αυτή τη στιγμή.
4104
Χρυσάνθη Σπίγγου
15-03-2012, 12:37 AM
Κορίτσια δεν θα σας μαλώσω καθώς είμαι απόλυτα βέβαιη ότι έχετε τις καλύτερες δυνατές προθέσεις προς τον αξιαγάπητο και ανήσυχο φίλο μας Lost in space!
Ακου lost in space! Σε λίγο θα μας πεις ότι είσαι και lost στο όνειρο. Αστειεύομαι φυσικά έτσι ίσα-ίσα για να ανάψω λίγο τα αίματα σας/μας.
Εσείς καλές μου κοπελάρες Νίκη και Χρυσανθάκο, μου στήσατε μάτι στον Mr. Κρόνο του 8ου και εύγε σας.
Ομως -χωρίς με αυτό να θέλω να σας αποπάρω ή να υποβιβάσω τις καλώς εννοούμενες προσπάθειες σας - αλλά η πραγματικότητα περί του 8ου και ότι από αυτόν προσδοκά κανείς, δεν αφορά "μόνον" τον Κρόνο. Αυτό γιατί και η Αφροδίτη είναι συγκυβερνήτης του 8ου αλλά για δες ω της εκπλήξεως και του 2ου.
Ετσι εκτός του Κρόνου σκέτου στον 8ο, πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο Κρόνος στην όψη των 150ο με τον Ουρανό στον 1ο.
Κατά δεύτερον το τετράγωνο του με τον Ηλιο στον 11ο, παίζει και αυτό το ρόλο του.
Ομως και η ν Αφροδίτη -καθότι συγκυβερνήτης του 8ου - αλλά σε όψη τετραγώνου με τον Βόρειο Δεσμό στον Τοξότη στον 9ο, αλλά και το βαρύ περιπολικού εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω στον 10ο, δεν είναικαθόλου αμελητέο!
Τέλος ο Δίας -καλός μεν αλλά μπλοκαρισμένος δε αλλά συγκυβερνήτης του 9ου - λόγω της όψης τετραγώνου του με τον Ηλιο στον 11ο /Υδροχόος έχει και αυτός να πει τα δικά του!
Με άλλα λόγια οι όποιες απόψεις και ερμηνείες θα ήθελε να δώσει κανείς είναι περιορισμένου εύρους, άρα και εν μέρη λανθασμένες και όταν και εφόσον θέλει κανείς να αποκομίσει σωστά συμπεράσματα περί του τι θα προσφέρει ή όχι ο 8ος οίκος, πρέπει να λάβει υπόψη του και όλους τους παραπάνω παράγοντες.
Είναι πάρα πολύ συχνό το φαινόμενο και μόνο από το ότι βλεπουμε έναν κακεργέτη να προστρέχουμε και σε αρνητικά ή να νιώθουμε πως μάλλον τα πράγματα δεν θα πάνε και τόσο καλά.
Δυστυχώς συναντώ αυτού του είδους τις περιορισμένες και εντελώς αποσπασματικές προσεγγίσεις εδώ μέσα, και ως άτομο ανθρωπιστικά σκεπτόμενο θυμώνω και θλίβομαι καθώς έτσι, ο ενδιαφερόμενος δεν λαμβάνει τις σωστές απαντήσεις και ερμηνείες όπως θα του άξιζε ή θα έπρεπε.
Εάν άλλο λάθος που συχνά κάνουμε όλοι μας, είναι ότι όταν τείθεται ένα εναγωνιώδες ερώτημα, εστιαζόμαστε σε αυτό και μόνο ξεχνώντας ότι η ζωή του καθενός από εμάς περιλαμβάνει τόσες και τόσες άλλες παραμέτρους. Με αυτό θέλω να πω, πως ναι μεν ο φίλος μας ρωτά για την υποτροφία του, όμως δεν γνωρίζουμε παολύτως τίποτε για τυχόν άλλες παράπλευρες που αφορούν π.χ. τον 8ο του ηλιακού χάρτη
Με άλλα λόγια, αυτός ο 8ος και δη μέσα από έναν Ηλιακό χάρτη δεν επαρκεί για να αρθούν σωστά συμπεράσματα, ή μη μόνον όταν και εφόσον στηθεί μία συναστρία μεταξύ αυτού με τον γενέθλιο και απαξάπαντος και με τον προοδευτικό χάρτη.
Αυτό γιατί - αν λάβουμε το συγκεκριμένο παράδειγμα ως δείγμα - αναλόγως του που θα πέσει η κατά τα άλλα ευνοική προσφορά της κυρίας Αφροδίτης με τον δυνατό της εξάγωνο με τον Πλούτωνα μπορεί ίσως να μας κομίσει με πάρα πολύ ευχάριστες πληροφορίες και να μας απαλύνει τις όποιες δυσκολίες.
Από την άλλη πάλι μπορεί να ανατρέψει -τουλάχιστον το απολύτως εναγωνιώδες ερώτημα του φίλου μας lost in his σύγχυση - μιας και το τετράγωνο με τον Β/Δ/Τ, μπορεί να μας αποκαλύψει κάποια άλλα ενδιαφέροντα -ίσως καλά ή ίσως και περιοριστικά - αποτελέσματα.
Πάντως, με τα ολίγα από τα οποία μπορώ εγώ από αυτούς τους δύο χάρτες μπορώ να εκλάβω - ( οι χάρτες με τους οποίους εργάζομαι χρόνια τώρα είναι διαφορετικοί αλλά και χωρίς προοδευτικό η ακριβής ερμηνεία πάει περίπατο ), η όψη τριγώνου του Βορείου Δεσμού του dear lost, θα μπορούσε ίσως να αποφέρει το ποθητό αποτέλεσμα.
Κοντολογίς dear lost, και dear girls, εδώ κρύβεται ο lost in space αστρολογικός θησαυρός - από πλευράς έρευνας εννοώ - και αξίζει να πονοκεφαλιάσουμε μέχρι να συνδέσουμε το παζλ στο σύνολο του.
Ποτέ να μην ξεχνάμε ότι κάθε χάρτης είναι σαν ένα παζλ, που ενώ την μία στιγμή εκεί που νομίζεις ότι όλα χάνονται, κάπου εκεί ανάμεσα ξετρυπώνει και μία φαεινή και νάσου τα πάντα να κολλάνε και άψογα, αλλά και τελικά το ποθούμενο να παίρνει σάρκα και οστά!
Ευελπιστώ να επανέλθω.
Φιλ - Χρ - Σπ
Φιλ - Χρ -Σπ
Lost in space
15-03-2012, 12:58 AM
Κοντολογίς dear lost, και dear girls, εδώ κρύβεται ο lost in space αστρολογικός θησαυρός - από πλευράς έρευνας εννοώ - και αξίζει να πονοκεφαλιάσουμε μέχρι να συνδέσουμε το παζλ στο σύνολο του.
Ποτέ να μην ξεχνάμε ότι κάθε χάρτης είναι σαν ένα παζλ, που ενώ την μία στιγμή εκεί που νομίζεις ότι όλα χάνονται, κάπου εκεί ανάμεσα ξετρυπώνει και μία φαεινή και νάσου τα πάντα να κολλάνε άψογα.
Ευελπιστώ να επανέλθω.
Φιλ - Χρ -Σπ
Να το κολλήσουμε όμως, Χρυσάνθη μου το παζλ, γιατί έχω ζαλιστεί τόσο καιρό που έχω βάλει κάτω τα κομμάτια, και δε μου βγαίνει. :( Ωστόσο, επειδή αν και είναι αρχάριος καταλαβαίνω ότι πραγματικά είναι σπαζοκεφαλιά το ζήτημα που έθεσα, ακριβώς γι' αυτό το λόγο άνοιξα το θέμα, μπας και ωφεληθώ κι εγώ ο μαύρος από τα συμπεράσματα σας. Αποστολή ψάρεμα με δυναμίτη είναι δηλαδή η υπόθεση :lol:
Η ΝΙΚΗ/jungle πρότεινε να κοιτάξω τον προοδευτικό κι έτσι τον παρέθεσα. Ως εκ τούτου ευελπιστώ να επανέλθεις ως ειδική επί του θέματος. :D