View Full Version : Συγγένεια και αστρολογικός χάρτης
maraki_1975
14-11-2005, 02:42 PM
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία δεν ξέρω αν βρίσκομαι σε λάθος ενότητα που κάνω αυτη την ερώτηση ....
θα ήθελα να μου πείτε (με την πεποίθηση που έχω οτι η αστρολογια έχει αρκετή ''δύναμη'' ) να μου πείτε αν ειναι δυνατόν για εναν αστρολογο που έχει αναλάβει να κάνει τη συναστρία 2 ατόμων να αντιληφθεί απο κάποιες όψεις οτι είναι συγγενείς αδέρφια - ξαδέρφια ...
δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αυτό ...αλλά πιστεύω οτι θα μπορούσε η αστρολογία να το δεί αυτό ...
αυτη την ερώτηση ήθελα να κάνω επλίζω να μην είμαι εκτός ενότητας αν είμαι ζητώ συγνώμη ...
Dell Piero
14-11-2005, 03:22 PM
Με ένα κλικ ήρθε στη σωστή ενότητα :)
Δες (http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=707)
Και περιμένω κι εγώ με αγωνία να διαβάσω απόψεις γιατί φαίνεται ενδιαφέρουσα ερώτηση. Δεν θα προδικάσω :noworry: αλλά φαντάζομαι οι υπερασπιστές της αστρολογίας θα έχουν κάτι να πουν και οι "μη" ότι αυτό είναι θέμα dna και μόνο.
Άκης Αντωνίου
14-11-2005, 04:03 PM
Υπαρχει η δυνατοτητα. Αλλωστε οπως εχω γραψει Ascedant σημαινει κληρονομω ( αλλα με την βιολογικη εννοια). Το απιδι θα παρει καποια στοιχεια απο το χαρτη της μαμας και του μπαμπα. Καποια στιγμη θα αναπτυξω μια τετοια συναστρια. Ισως λιγο πριν τα χριστουγεννα
Ακης Αντωνιου
Fotini Christodoulou
14-11-2005, 04:39 PM
Ωραια η ερωτηση και για να ειμαι ειλικρινης,με προβληματισε πολυ!
Κ.Ακη,θα περιμενουμε το αρθρο σας,αλλα αν θα ηταν ευκολο πειτε μας το εξης:
Λογικα θα πρεπει να εξεταστει εκτος απο το AC,ηλιος(πατερας)Σεληνη(μητε ρα) , 3ος οικος & 4 ος οικος;
maraki_1975
14-11-2005, 06:29 PM
περιμένω κι εγω με ανυπομονησία γιατί νομίζω οτι ειναι και μια σοβαρη απόδειξη για τη δύναμη της αστρολογίας ..
ευχαριστω
sagimoon
16-11-2005, 10:51 AM
Φοβερή ερώτηση Μαράκι,και ποτέ δεν την είχα σκευτεί ως τώρα...μπράβο...
Εχω ακούσει αστρολόγο να λέει < μελετώντας χάρτες γνωστών μου, που όμως μεταξύ τους είναι τελείως άγνωστοι, βρήσκω πάντα τον κοινό τους σύνδεσμο, εμένα..>
Ποτέ δεν ρώτησα κάτι παραπάνω...ούτε ξέρω κατά πόσο ισχύουν...
Zondag
16-11-2005, 07:59 PM
Θα μπορούσε σίγουρα να το υποψιαστεί αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να ήταν σίγουρος ότι αυτό ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα.
Το σίγουρο είναι ότι παρουσιάζονται πάντα ισχυροί "δεσμοί" στους χάρτες ατομών τα οποία συνδέονται με κάποιο βαθμό συγγένειας μεταξύ τους. Αυτοί οι "δεσμοί" αναφέρονται συνήθως σε συνδυασμούς όψεων κυρίως ανάμεσα στα "φώτα" (Ήλιος και Σελήνη) και στα "προσωπικά ευαίσθητα σημεία" του χάρτη (κυρίως στον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα).Τα πράγματα είναι όμως γενικά περιπλοκα γιατί αυτοί οι συνδυασμοί δεν είναι πάντα τόσο εμφανείς.Πολύ συχνές είναι οι συνδέσεις μέσω όψεων 8ης αρμονικής σειράς (πχ το Μεσουράνημα του πατέρα στις 10 Ταύρου και του γιού στις 25 Παρθένου) ή η εμφάνιση τους με μορφή μεσοδιαστημάτων (πχ η Σελήνη μου΄βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Ηλίου/Σελήνης του αδελφού μου)
Σε σχέση τώρα με τους οίκους και τους παράγωγους οίκους,πιστεύω ότι αυτό που υποδεικνύουν είναι οι ποιότητα και το επίπεδο της σχέσης που υφίσταται με το υπο εξέταση συγγενικό πρόσωπο,παρά τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του προσώπου καθαυτού. Πχ στο χάρτη μου,η ακμή του 3ου οίκου μου βρίσκεται στο Σκορπιό και ο μόνος πλανήτης εκεί είναι ο Ποσειδώνας. Όμως ο αδελφός μου δεν έχει τίποτα ούτε στο Σκορπιό ούτε στους Ιχθείς,ενώ οι Πλούτωνας και Ποσειδώνας είναι σχετικά αδύναμοι στο χάρτη του. Παρόλαυτα θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τη σχέση μου μαζί του ως "Σκορπίσια/Ποσειδώνια" μιας και χαρακτηρίζεται τόσο από ζηλοφθονεία αλλά και από "αδυναμία ουσιαστικής επαφής" (δεν έχουμε κανένα κοινό ενδιάφερον,και βλεπόμαστε μόνο όταν οι περιστάσεις το απαιτούν)
Θα πρέπει επίσης να συνυπολογίσεις ότι οι μελέτες της συναστρίας αφορούν κυρίως άτομα που έχουν ήδη κάποιου είδους δεσμό μεταξύ τους (ερωτικό,φιλικό,επαγγελματ κό) και ως εκ τούτου θα πρέπει ούτως ή άλλως να υφίστανται κάποιοι συνδυασμοί όψεων οι οποίοι "λειτούργησαν" στο "ταίριασμα" τους.Όπως καταλαβαίνεις το γεγονός αυτό κάνει την οποια εξαγωγη συμπερασμάτων ακόμα πιο δύσκολη, και την όποια "γνωματευση" ακόμα πιο επίφοβη ως προς την αξιοπιστία της.
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία δεν ξέρω αν βρίσκομαι σε λάθος ενότητα που κάνω αυτη την ερώτηση ....
θα ήθελα να μου πείτε (με την πεποίθηση που έχω οτι η αστρολογια έχει αρκετή ''δύναμη'' ) να μου πείτε αν ειναι δυνατόν για εναν αστρολογο που έχει αναλάβει να κάνει τη συναστρία 2 ατόμων να αντιληφθεί απο κάποιες όψεις οτι είναι συγγενείς αδέρφια - ξαδέρφια ...
δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αυτό ...αλλά πιστεύω οτι θα μπορούσε η αστρολογία να το δεί αυτό ...
αυτη την ερώτηση ήθελα να κάνω επλίζω να μην είμαι εκτός ενότητας αν είμαι ζητώ συγνώμη ...
Λίλιαν Σίμου
18-11-2005, 04:23 PM
Γεια σας αγαπητά μέλη και συνεργάτες
Να προσθέσω κι εγώ το δικό μου "λιθαράκι" στο ενδιαφέρον θέμα που συζητείται. Η βαθύτερη σχέση μεταξύ δύο ατόμων, φαίνεται κυρίως με την καρμική συναστρία, η οποία δεν είναι μόνο σχετική με τη σύνδεση των Δεσμών της Σελήνης μεταξύ δύο ατόμων, αλλά και με ένα πλήθος άλλα στοιχεία.
Όσον αφορά τη συγγένεια μεταξύ δύο ατόμων, θα φανεί σε ένα μεγάλο βαθμό, από τον σταυρό των ιδιοτήτων στον οποίο ανήκουν το Ηλιακό Ζώδιο και το ζώδιο του Ωροσκόπου (και της Σελήνης δευτερευόντως), σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα ζώδια του συγγενούς. Ο κλάδος της Ιατρικής Αστρολογίας, έχει μελέτες και στατιστικές, καθώς και το ζεύγος Γκογλελέν, που έχει παραδόσει μία θαυμάσια στατιστική εργασία πάνω σε διάφορους τομείς, καθώς κι αυτόν της κληρονομικότητας.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
maraki_1975
18-11-2005, 04:28 PM
παιδιά θα ήθελα λίγο να σας εξηγήσω πως μου γεννήθηκε αυτη η απορία που την έχω εδω και 7 χρόνια περίπου μέσα στο κεφάλι μου και χάρηκα που βρέθηκε αυτο το φορουμ...να την μοιραστώ μαζί σας !
λοιπόν πριν απο 7 χρόνια περίπου γνωρίζω ενα παιδί και κάνω μια σχέση μαζί του και πρέπει να τονίσω οτι η σχέση ήταν και πολυ έντονη!!!
πήγα λοιπόν σε μια αστρολογο στην Αθήνα γνωστή μου , στο γραφείο της με ραντεβου για μια συναστρία !!!
αποτέλεσμα της συναντησης...μου είπε οτι βλέπει εναν ''δεσμό αίματος '' μεσα στον χάρτη .
σας παραθετω επ' ακριβως τισ κουβεντες τις ...
μια σχέση καρμική μια σχέση πολυ δυνατή που κράτησε 3 χρόνια ...
μου είπε λοιπόν να ψάξω αν αυτο το παιδί είχε κάποιο δεσμό αίματος με μενα ...
παιδιά κουφάθηκα το παιδί ήταν 3ος ξαδερφός μου απλά δεν γνωριζόμασταν...η σχέση συνεχίστηκε για 3 χρόνια και διαλύθηκε απο αυτόν ακριβώς τον λόγο μιας και η οικογενεια του δεν ηθελε με τίποτα μια τέτοια σχέση (αφου υπήρχε η συγγενεια μεταξύ μας ) ...
απο τότε λοιπόν είχα μέσα στο μυαλό μου πως ήταν δυνατόν αυτη η γυναίκα να είδε μέσα στη συναστρία αυτο που πράγματι επιβεβαίωσα εγω !!
αν θέλετε(για σας τους αστρολογους τις παρεας μας) να σας παραθέσω τα στοιχεία του ατόμου και τα δικά μου για να το δείτε...
έτσι λοιπόν ...επιβεβαιώθηκα εντελώς για την αστρολογία αλλά μου έμεινε αυτο το αναπάντητο ερωτημα ...
μπορεί και πως γίνεται αυτο!!!
ευχαριστω πολυ !!!
Zondag
18-11-2005, 08:08 PM
λοιπόν πριν απο 7 χρόνια περίπου γνωρίζω ενα παιδί και κάνω μια σχέση μαζί του και πρέπει να τονίσω οτι η σχέση ήταν και πολυ έντονη!!!
πήγα λοιπόν σε μια αστρολογο στην Αθήνα γνωστή μου , στο γραφείο της με ραντεβου για μια συναστρία !!!
αποτέλεσμα της συναντησης...μου είπε οτι βλέπει εναν ''δεσμό αίματος '' μεσα στον χάρτη .
σας παραθετω επ' ακριβως τισ κουβεντες τις ...
μια σχέση καρμική μια σχέση πολυ δυνατή που κράτησε 3 χρόνια ...
μου είπε λοιπόν να ψάξω αν αυτο το παιδί είχε κάποιο δεσμό αίματος με μενα ...
παιδιά κουφάθηκα το παιδί ήταν 3ος ξαδερφός μου απλά δεν γνωριζόμασταν...η σχέση συνεχίστηκε για 3 χρόνια και διαλύθηκε απο αυτόν ακριβώς τον λόγο μιας και η οικογενεια του δεν ηθελε με τίποτα μια τέτοια σχέση (αφου υπήρχε η συγγενεια μεταξύ μας ) ...
Δεν υπάρχει απολύτως καμμιά αστρολογική μέθοδος ή τεχνική η οποία να δίνει σαφή και αδιαμφισβήτητα συμπεράσματα σε σχέση με την ύπαρξη ή μη του οποιουδήποτε βαθμού συγγένειας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων προσώπων, με μοναδικό κριτήριο τους γενέθλιους χάρτες τους.
Είπα και πιο πάνω ότι θα πρέπει να θεωρείτε ως δεδομένη η ύπαρξη κοινών στοιχείων και πλανητικά συγγενών θέσεων σε αυτού του τύπου τις συναστρίες,αλλά οι μορφές και οι τρόποι με τους οποίους αυτά παρουσιάζονται χαρακτηρίζονται απο τόσο μεγάλη ποικιλία και πολυπλοκότητα έτσι ώστε να καθιστούν αδύνατη την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Είναι αυτό που στη νομική αποκαλούν "αποχρώσες ενδείξεις" σε αντιπαράθεση με τις "ατράνταχτες αποδείξεις".
Αν ή φίλη σου λοιπόν πράγματι κατάφερε να διαπιστώσει με απόλυτη βεβαιότητα την ύπαρξη συγγένειας, και μάλιστα τρίτου βαθμού, από την σύγκριση και μόνο δύο χαρτών, τότε κατάφερε κάτι πραγματικά εκπληκτικό...
Το θέμα είναι αν η φίλη σου μπορεί να επαναλαμβάνει το επιτευγμα της κατα βούληση ή όχι. Αν μπορεί και έχει πράγματι ανακαλύψει μια τέτοια θαυμαστή μέθοδο, τότε ούτε λίγο ούτε πολύ κρατάει την επιστημονική απόδειξη της αστρολογίας στα χέρια της...Δεν υπερβάλλω καθόλου...
Παρόλα αυτά θα μου επιτρέψεις να διατηρώ τις αμφιβολίες μου.
Θα μπορούσες, αν ήθελες,να μας παραθέσεις τους δύο χάρτες αλλά και να ρωτήσεις τη φίλη σου με βάση ποιά κριτήρια οδηγήθηκε στο εν λόγω συμπέρασμα...Προσωπικά μου κάνει μεγάλη εντύπωση η όλη ιστορία.
maraki_1975
18-11-2005, 08:50 PM
πρώτον δεν είναι φίλη μου , ειναι γνωστή μου έχει σημασία το ανέφερα γιατί δεν ήταν ενας τυχαίος αστρολόγος χωρίς να έχω στοιχεία για την δουλειά της και για τις γνώσεις της ...το λέω αυτο γιατί υπάρχουν πολλοί που αυτοαποκαλούνται αστρολογοι και δεν ειναι τίποτα άλλο απο απατεωνες ...
ήξερα λοιπόν οτι πηγαίνω σε εναν αστρολογο με πείρα και με γνωσεις ...
ξέρεις κάτι δεν θεωρω οτι ήταν ενα τυχαίο γεγονός αυτο που έγινε για αυτο και ζητώ την απάντηση απο τους αστρολογους της παρέας μας ...
Zondag
18-11-2005, 09:10 PM
πρώτον δεν είναι φίλη μου , ειναι γνωστή μου έχει σημασία το ανέφερα γιατί δεν ήταν ενας τυχαίος αστρολόγος χωρίς να έχω στοιχεία για την δουλειά της και για τις γνώσεις της ...το λέω αυτο γιατί υπάρχουν πολλοί που αυτοαποκαλούνται αστρολογοι και δεν ειναι τίποτα άλλο απο απατεωνες ...
ήξερα λοιπόν οτι πηγαίνω σε εναν αστρολογο με πείρα και με γνωσεις ...
ξέρεις κάτι δεν θεωρω οτι ήταν ενα τυχαίο γεγονός αυτο που έγινε για αυτο και ζητώ την απάντηση απο τους αστρολογους της παρέας μας ...
Αντικατέστησε λοιπόν το φίλη με το γνωστή...Δεν εχει καμμιά σημασία για μενα αυτό. Το ότι υπάρχουν απατεώνες που αυτοαποκαλόυνται αστρολόγοι είναι γνωστό σε όλους.
Είπα την άποψη μου όπως είχα δικαίωμα να κάνω, και τίποτα άλλο...
friary
18-11-2005, 09:18 PM
Καλησπερα. Πολυ ενδιαφερον το θεμα και θα ηθελα πρωτα να προσθεσω οτι απο οτι εχω καταλαβει δεν ειναι ολοι οι αστρολογικοι χαρτες των ανθρωπων ξεκαθαροι. Πιστευω οτι μερικους χαρτες μπορει καποιος να τους διαβασει σαν ανοιχτο βιβλιο και άλλοι ειναι πιο δυσκολοι. Δεν ξερω αν αυτο εχει να κανει με το Ωριαιο της υποθεσης η με κατι αλλο ή αν ειμαι τελειως λαθος σε αυτα που λεω!
Για παραδειγμα αναφερω οτι εχω παει σε 2-3 αστρολογους κατα το παρελθον και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εχει δει το θανατο της μητερας μου και μαλιστα αφου συνεβη και σε μικρη ηλικια για μενα, πιστευω οτι ειναι σημαδιακο γεγονος και μαλλον ...πασιφανες σε εναν αστρολογικο χαρτη! Τωρα να επεσα ολες τις φορες σε...ασχετους? Τι να πω!
Και για να μην βγω κι εκτος θεματος, αν φαινεται η συγγενεια εξ αιματος στη συναστρια,(οπως στο παραδειγμα της Μαριας), ειναι δυνατον να φαινεται και η εξ αγχειστίας?
Δηλ. η επιλογη του πατερα μου να παντρευτει μια αλλη γυναικα σημαινει οτι η υπαρξη της συγκεκριμενης θα φανει στον δικο μου χαρτη? Και που παει το ποσοστό της ελευθερης βουλησης, των επιλογων και των αποφασεων μας???
Μηπως πρεπει να υπολογιζονται και αυτα στην αναλυση ενος χαρτη εστω ως ...ασταθμητοι παραγοντες αφου μιλαμε για επιστημη ???
bookseller
18-11-2005, 09:34 PM
friary δεν μιλάμε για επιστήμη. Μιλούν κάποιοι διότι πρέπει να το κάνουν και είναι αναγκασμένοι να το κάνουν.
Η φίλη του φόρουμ Μαρία (δεν λέω μας γιατί θα φάω τηγανιά κατακέφαλα) έχει πολλούς προβληματισμούς και τους μοιράζεται μαζί μας.
Ενώ, όμως, εμφανίζεται προβληματισμένη και αναζητά γνώση από τους αστρολόγους μας εμφανίζει και κομματάκι αιρετική συμπεριφορά. Πιστεύει στο ο άνθρωπος γεννιέται δεν γίνεται και είναι φυσικό επόμενο να επιθυμεί να ακούσει για μοιραία, καρμικά, μεταφυσικά και όλα τα μη αποδείξιμα.
Αναμενόμενο είναι να επέλθει διαφωνία και εκνευρισμός από την ορθολογιστικότερη άποψη του Zondag.
Άκης Αντωνίου
18-11-2005, 09:49 PM
Σεβαστες ολες οι αποψεις αρκει να στοιχειοθετουνται. Δεν αρκει να εχουμε μονο γνωσεις αλλα και να εχουμε την δυνατοτητα να ακουμε αλλα και να μπορουμε να κανουμε διαλογο και οχι πολλους παραλληλους μονολογους. Κναεις αστρολογος δεν μπορει με 100% να πει για συγγενεια. Δεν ειμαστε ουτε γεννετιστες αλλα ουτε και βιολογοι. Σαφεστατα ομως μεταξυ συγγενων υπαρχουν καποια κοινα στοιχεια.
Ακης Αντωνιου
maraki_1975
19-11-2005, 10:44 AM
συγνώμη ρε παιδιά δεν περίμενα οτι θα δημιουργούσα πρόβλημα και εκνευρισμό και ούτε είχα τέτοια πρόθεση απλά ειναι ενα θέμα (της συγγένειας) που το θαύμασα και ακριβώς όπως είπε ο φίλος bookseller το μοιράστηκα μαζί σας και για την απορία μου και γιατι πιστεύω κι εγω οτι ειναι ενδιαφέρον θέμα ...δεν ειμαι αιρετική όμως το οτι τα ποσοστά του διαμορφώνεται ενα παιδί ή γεννιέται δεν το ξέρουμε ...εγω πιστεύω οτι ο άνθρωπος γεννιέται με κάποια χαρακτηριστικά απο εκεί και περα προσπαθεί να καλλιεργήσει τα καλά και να μετριάσει τα κακά ...το θέμα ειναι πόσο μπορεί να τα καταφέρει γιατί αν δεν τα καταφέρει να επιφέρει αλλαγή θα μείνει όπως γεννήθηκε !!!
συγνώμη πάλι για την αναταραχή δεν είχα καμία πρόθεση απλά ήθελα να συζητήσουμε το θέμα αυτο γιατί εγώ πιστεύω οτι υπάρχει πράγματι άστρολογική προσέγγιση της συγγένειας !!!
παρόλα αυτα για του λόγου του αληθές περιμένω τον Κ. Αντωνίου αν θέλει τα στοιχεία να του τα δώσω (απλά επειδή τυχαίνει να έχω παράδειγμα προσωπικό σχέσης που ήταν και συγγένεια )
ευχαριστω πολυ ...συγνώμη που αναφέρομαι προσωπικά σε σας κυριε Αντωνίου αλλά νομίζω πως αυτο το θέμα μόνο ενας αστρολογος μπορεί να το εξετάσει και πράγματι η απάντηση του να ειναι αξιόλογη (χωρίς να υποτιμώ κανέναν άλλον αλλά η γνώση πρέπει να ειναι σεβαστή )
ευχαριστω πάλι !!!
Άκης Αντωνίου
19-11-2005, 11:27 AM
Αγαπητη Φιλη μαρακι 1975 σε ευχαριστω πολυ για την τιμη που μου κανεις. Μην ομως θολωνεις πισω απο την ταμπελα ''Αστρολογος'' . Υπαρχουν ατομα που συμμετειχαν στο θεμα οι οποιοι εχουν αξιολογες γνωσεις Αστρολογιας. Παραυτα μπορεις να μου στειλεις τα στοιχεια τον χαρτων να τα ερευνησω , θα με ενδιεφερε να ερευνησω το θεμα σου και αν μου επετρεπες να το κρατησω στην στατιστικη μου συλλογη.
Σε ευχαριστω πολυ
Ακης Αντωνιου
maraki_1975
21-11-2005, 02:54 PM
με μεγάλη μου χαρά να σας δώσω τα στοιχεία και φυσικά μπορείτε να συμπεριλάβετε τους χάρτες στη συλλογή σας ...
ούτως ή άλλως κι εγω όταν ξεκίνησα το θέμα ο σκοπός μου ήταν να μάθω πώς γίνεται κι αν γίνεται αυτο απο αστρολογική προσέγγιση
αλλά και να μοιραστούμε αυτην την περίπτωση όλοι εδω σε αυτο το φορουμ αφου αυτο που κάνουμε ειναι να μελετάμε και να εμπλουτίζουμε την γνώση της αστρολογίας ...
ευχαριστω που θα ασχοληθείτε με το θέμα :
λοιπον 1) Μαρια (εγω) 16/09/1975 γεννημένη στην Κόρινθο ώρα 10:20
και το παιδί (3ος ξάδερφος και σχέση μου για 3 χρόνια) Δημητρης 24/10/1978 γεννημένος στο Κιάτο Κορινθίας 05:30