PDA

View Full Version : Πανσέληνος στην Παρθένο «Εσωτερική Κάθαρση»



Atrapos
06-03-2012, 06:15 AM
Καθαριστείτε από τα περιττά και μοιραστείτε όσα έχουν άξία.
Η νύχτα υπήρξε ανέκαθεν το βασίλειο της Σελήνης που διασχίζει τον νυχτερινό ουρανό αλλάζοντας διαρκώς το μέγεθος της για να μας θυμίσει ότι στην δική της επικράτεια τα πάντα είναι σχετικά αφού οι σκληρές αλήθειες του Ήλιου έχουν προσωρινά κρυφτεί. Κατά τη διάρκεια του μηνιαίου ταξιδιού της υπάρχει μια στιγμή που φτάνει απέναντι από τον Ήλιο, ίση σε μέγεθος και έτοιμη να αναμετρηθεί μαζί του. Είναι η Πανσέληνος που φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό με το άπλετο αλλά και γλυκό της φως. Είναι η στιγμή της αλήθειας αφού τα δύο Φώτα στέκονται το ένα απέναντι από το άλλο.

Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι ένοιωθαν συνδεδεμένοι με τη Σελήνη και παρακολουθούσαν τις κινήσεις της για να ρυθμίσουν τη ζωή τους γη. Αυτή η σύνδεση έχει δυστυχώς χαθεί για τον σύγχρονο άνθρωπο, όχι γιατί άλλαξε η Σελήνη αλλά επειδή πιστέψαμε ότι δεν μας αφορά. Από αυτήν την οπτική της επανασύνδεσης με τη Σελήνη θα προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε την Πανσέληνο του Μαρτίου στις παραγράφους που ακολουθούν.


Ανάλυση του Χάρτη

http://i1203.photobucket.com/albums/bb383/myhoroscope/fullMOON.png

Η ακριβής ώρα της Πανσελήνου είναι το πρωί της Πέμπτης 8 Μαρτίου, που σημαίνει ότι τότε δεν θα είναι ορατή στην Ελλάδα. Αλλά το προηγούμενο και το επόμενο βράδυ θα είναι αρκετά μεγάλη. Μάλιστα αυτήν την περίοδο η Σελήνη είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη σε μέγεθος αφού στις 10 Μαρτίου φτάνει στο περίγειο της (την μικρότερη απόστασή της από την γη).

Στον χάρτη βλέπουμε ότι τα δύο Φώτα βρίσκονται στα ζώδια των Ιχθύων και της Παρθένου, πολύ μακριά από τους Δεσμούς της Σελήνης. Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση έκλειψης της Σελήνης. Ωστόσο ο σχηματισμός της Πανσελήνου στις συγκεκριμένες μοίρες, μπορούμε να πούμε ότι ενεργοποιεί την έκλειψη Σελήνης που είχαμε το Δεκέμβριο του 2011, η οποία είχε συμβεί στον άξονα Δίδυμοι – Τοξότης και σε τετράγωνο ακριβείας με την τωρινή Πανσέληνο. Αν τότε είχατε επηρεασθεί από την έκλειψη, μην παραξενευτείτε αν με την Πανσέληνο αυτού του μήνα ξαναέρθουν στην επιφάνεια τα ίδια θέματα. Επίσης οι ενέργειες των πλανητών που έχετε στο μέσο των Μεταβλητών ζωδίων θα έρθουν στο προσκήνιο κάτω από το φως της Πανσελήνου. Αν σας προκαλέσουν κάποια αναστάτωση, μη δυσανασχετήσετε αλλά αξιοποιήστε την ευκαιρία.

Στον χάρτη της Πανσελήνου βλέπουμε ότι κυβερνήτης της Σελήνης είναι ο Ερμής στον Κριό, σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη στην Παρθένο. Ο Άρης είναι ανάδρομος αυτήν την περίοδο και ο Ερμής είναι σχεδόν στάσιμος αφού στις 12 Μαρτίου ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του. Γυρίζοντας ανάδρομος, ο Ερμής θα ξανασυναντήσει τον Ουρανό ο οποίος προχωράει για το τετράγωνο του με τον Πλούτωνα. Ας σημειωθεί ότι ο Ερμής είναι κυβερνήτης και του Ωροσκόπου στον χάρτη που φτιάχνεται με τοποθεσία την Αθήνα.

Κυβερνήτης του Ήλιου είναι ο Ποσειδώνας, σε κυριαρχία στους Ιχθείς και σε σύνοδο με το Μεσουράνημα του χάρτη, το οποίο βρίσκεται επίσης στους Ιχθείς. Σε κυριαρχία είναι και η Αφροδίτη, στον Ταύρο, η οποία έχει «υπό τον έλεγχο της» τους δύο «κοινωνικούς πλανήτες», Δία και Κρόνο, αφού βρίσκονται στα δικά της ζώδια, σχηματίζοντας και όψεις μαζί τους.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στο Μεγάλο Τρίγωνο που σχηματίζεται στα ζώδια της Γης ανάμεσα σε Άρη, Δία και Πλούτωνα. Είναι ένα τρίγωνο που θα διαρκέσει για αρκετό διάστημα (ανάλογα με τις ανοχές που επιτρέπουμε) αφού ο πιο γρήγορος πλανήτης από τους τρεις τους, ο Άρης, προσεγγίζει την όψη ακριβείας κινούμενος ανάδρομα, κι έτσι θα μείνει καιρό στην περιοχή αυτή του ζωδιακού.

Συνοψίζοντας λοιπόν, στον χάρτη της Πανσελήνου βλέπουμε ότι Ερμής και Άρης βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή αλλά ο ένας κινείται ανάδρομα και ο άλλος είναι έτοιμος για την ανάδρομη κίνηση του. Η Αφροδίτη είναι κυρίαρχη στο ζώδιο της, όπως βέβαια και ο Ποσειδώνας. Με Αφροδίτη και Ποσειδώνα κυρίαρχους στον χάρτη, ας αφήσουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο να εκδηλωθεί ελεύθερα κάτω από το φως της Πανσελήνου. Το Μεγάλο Τρίγωνο στη Γη θα μας βοηθήσει να μην πετάξουμε στα σύννεφα αλλά και να αναγνωρίσουμε όσα πραγματικά αξίζουν. Ας θεωρήσουμε τον ρεαλισμό σαν κάτι δεδομένο αλλά να μην μείνουμε εκεί. Δεν είναι ώρα ούτε για αυστηρές αποφάσεις, ούτε για ανάληψη δράσης. Ίσως να φαίνονται όλα μπερδεμένα στο μυαλό μας και να μη προχωράει τίποτα αλλά δεν πειράζει. Το ζήτημα είναι να αναγνωρίσουμε τις βαθύτερες ανάγκες και αξίες μας που εκδηλώνονται στον ενστικτώδη κόσμο των συναισθημάτων μας και να τις φέρουμε στο φως. Τότε μόνο θα σχηματοποιηθούν οι ιδέες και πλέον η δράση θα γίνει αναπόφευκτη.


Το Πνευματικό Μήνυμα της Πανσελήνου

Για να αποκρυπτογραφήσουμε το μήνυμα της Πανσελήνου, εκτός από την ανάλυση του χάρτη, πρέπει να έχουμε κυρίως υπόψη μας ότι συμβαίνει με τα δύο Φώτα στους Ιχθείς και στην Παρθένο. Πριν από δύο εβδομάδες είχαν συναντηθεί στο μεταβλητό ζώδιο του Νερού με κυβερνήτη τον Ποσειδώνα και στο διάστημα που μεσολάβησε η Σελήνη διέτρεξε τον μισό ζωδιακό για να φτάσει στο απέναντι μεταβλητό ζώδιο της Γης με κυβερνήτη τον Ερμή.

Τι κρυσταλλώθηκε άραγε μέσα μας αυτές τις δύο εβδομάδες; Τι ήταν αυτό που σχηματίστηκε στα σκοτεινά νερά του ασυνειδήτου για να πάρει τώρα σάρκα και οστά ώστε να ζήσει τη δική του ζωή; Ποια συναισθήματα βγήκαν στην επιφάνεια μέσα από την τρικυμία που προκάλεσε η τρίαινα του Ποσειδώνα και τώρα στέκονται κάτω από το φως της ψυχρής λογικής του Ερμή; Η Πανσέληνος είναι η ώρα της αλήθειας και αν η απάντησή μας στις παραπάνω ερωτήσεις είναι ένα σκέτο «τίποτα», τότε μάλλον δεν εκμεταλλευτήκαμε αυτόν τον μηνιαίο κύκλο της Σελήνης. Δεν συνδεθήκαμε μαζί της.

Δεν είναι τυχαίο που ο Μάρτιος στην χριστιανική παράδοση είναι περίοδος νηστείας. Και σε άλλες παραδόσεις και θρησκείες ο άνθρωπος καλείται τώρα να καθαρίσει τον εαυτό του για να υποδεχτεί την άνοιξη, δηλαδή τον ερχομό του Ήλιου στο βόρειο ημισφαίριο της γης και το ξεκίνημα μιας καινούργιας αστρολογικής χρονιάς. Και μόνο αν καθαρίσουμε εσωτερικά θα μπορέσουμε να προετοιμάσουμε το έδαφος για να λάμψει ο Ήλιος ή να βιώσουμε τα πάθη του Χριστού, όχι κάπου αλλού αλλά μέσα μας. Ας αφήσουμε λοιπόν την Πανσέληνο στην Παρθένο να φωτίσει τις πιο αγνές και αθώες πλευρές της ύπαρξης μας. Και ας μη φοβηθούμε να εκδηλώσουμε αυτό το αμόλυντο κομμάτι που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Αυτή είναι η καλύτερη προετοιμασία για κάθε καινούργιο κύκλο που ξεκινάει.

Το σύμβολο Sabian του Ήλιου είναι «Ένας δάσκαλος καθοδηγεί τον μαθητή του» που αφορά στην μετάδοση της γνώσης από κάποιον που έχει συσσωρεύσει εμπειρίες προς κάποιον που τώρα ξεκινάει το ταξίδι του. Στο ζώδιο των Ιχθύων ο κύκλος κλείνει και δεν έχει νόημα να κρατάμε κάτι για τον εαυτό μας. Το σύμβολο Sabian της Σελήνης είναι «Κολυμβητικός αγώνας» που αφορά στον συντονισμό της ύπαρξής μας ώστε να κινηθούμε προς μια κατεύθυνση χωρίς να βουλιάξουμε σ’ ένα κόσμο επικίνδυνο αλλά οικείο. Τον κόσμο των συναισθημάτων μας. Στο ζώδιο της Παρθένο δεν μας λείπουν ο ρεαλισμός και η μεθοδικότητα για να τα καταφέρουμε.

Αυτές τις μέρες λοιπόν ας σκεφτούμε: Τι είναι αυτό που ξεχειλίζει μέσα μας και αν το κρατήσουμε θα μας μολύνει αλλά αν το μοιραστούμε θα κάνουμε τον κόσμο πλουσιότερο; Πόσες ιδέες και αντιλήψεις έχουμε μαζέψει που κάποτε κάτι εξυπηρετούσαν αλλά τώρα πια μας βαραίνουν και μας βουλιάζουν στο τέλμα αντί να μας αφήσουν να σταθούμε στον αφρό της ζωής; Στο φως της Πανσελήνου τέτοια σκουπίδια δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από χαλί. Ας κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας και ας απαλλαγούμε από αυτά.


Πρόγνωση Καιρού

Η αστρομετεωρολογία είναι ένας ειδικός κλάδος της αστρολογίας που ασχολείται με την πρόγνωση του καιρού. Έχει τους δικούς της κανόνες και οι χάρτες που εξετάζει είναι ο χάρτης εισόδου του Ήλιου σε κάθε παρορμητικό ζώδιο που έχει τρίμηνη ισχύ και χαρακτηρίζει την αντίστοιχη εποχή και ο χάρτης της φάσης της Σελήνης που ισχύει για μία εβδομάδα. Επίσης εξετάζονται οι διελεύσεις των πλανητών κάθε ημέρα σε σχέση με τους δύο αυτούς χάρτες. Δεν θα μπούμε σε κανονική ανάλυση όλων αυτών αφού κάτι τέτοιο ξεφεύγει από τους σκοπούς του άρθρου. Έτσι δεν θα εξετάσουμε τον χάρτη εισόδου του Ήλιου στον Αιγόκερο (22/12/2011) που χαρακτηρίζει όλον τον χειμώνα και που τώρα βρίσκεται στο τέλος του. Ούτε και θα κάνουμε αναλυτική πρόγνωση για κάθε μέρα. Θα πούμε όμως δυο λόγια από τη σκοπιά της αστρομετεωρολογίας για τον χάρτη της Πανσελήνου, που όπως είπαμε ισχύει για μία εβδομάδα, δηλαδή από τις 8 μέχρι και τις 14 Μαρτίου. Μέχρι δηλαδή την επόμενη φάση της Σελήνης που είναι το Τελευταίο Τέταρτο (ο Ήλιος σε τετράγωνο με τη Σελήνη η οποία φαίνεται σαν ημισέληνος στον ουρανό).

Στην αστρομετεωρολογία ο τόπος που μας ενδιαφέρει (η Αθήνα στην περίπτωση μας, μιας και ο χάρτης έχει φτιαχτεί για την πρωτεύουσα της Ελλάδας) βρίσκεται στην ακμή του 4ου οίκου. Οι πλανήτες στον τέταρτο οίκο και όσοι σχηματίζουν όψεις με αυτόν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Στον χάρτη που είδαμε υπάρχει ο Άρης στον 4ο οίκο. Τα δύο Φώτα από μόνα τους δεν χαρακτηρίζουν τον καιρό αλλά με τις όψεις τους στους πλανήτες ενεργοποιούν τις επιμέρους ιδιότητες τους. Η παρουσία του Άρη στον 4ο οίκο είναι μια ένδειξη για υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Ποσειδώνας είναι σε αντίθεση με την ακμή του 4ου οίκου και η Αφροδίτη σε τρίγωνο μαζί του. Οι δύο αυτοί πλανήτες είναι πολύ δυνατοί, σε κυριαρχία όπως είδαμε, και είναι οι πλανήτες που θεωρούνται κυρίως υπεύθυνοι για τις βροχοπτώσεις. Βρίσκονται και σε εξάγωνο μεταξύ τους, μία όψη ιδιαίτερα ισχυρή στην αστρομετεωρολογία. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι η παρουσία του Άρη στον 4ο οίκο και το τρίγωνο της Αφροδίτης με το Ναδίρ του χάρτη θα εξασφαλίσουν σχετικά καλές θερμοκρασίες (η Αφροδίτη είναι γενικά φιλική όσο αναφορά στα καιρικά φαινόμενα). Πιστεύω ότι η συνδυασμένη δράση Αφροδίτη και Ποσειδώνα υπερκαλύπτει την παρουσία του Άρη και θα δώσει σχετικά υψηλή υγρασία. Για την εβδομάδα αυτήν λοιπόν η πιθανότητα βροχής είναι αυξημένη, χωρίς όμως ιδιαίτερο κρύο.

Μια άλλη χαρακτηριστική όψη είναι η σύνοδος Ερμή – Ουρανού γιατί οι δύο αυτοί πλανήτες δίνουν δυνατούς ανέμους. Όσο η σύνοδος τους θα γίνεται ακριβείας με τον Ερμή ανάδρομο, θα αυξήσει την ταχύτητα του ανέμου σε διάφορα μέρη της γης. Στον χάρτη μας σχηματίζουν χιαστί με την ακμή του 4ου οίκου, όψη που θεωρείται θετική αλλά όχι ιδιαίτερα ισχυρή. Πιστεύω ότι θα δώσει ανέμους, αν και στην Αθήνα, ανάμεσα στα ψηλά κτίρια, συνήθως δεν αντιλαμβανόμαστε τον δυνατό αέρα. Η τοποθέτηση της συνόδου είναι ανατολικά ως προς την Αθήνα, συνεπώς μπορούμε να περιμένουμε μποφόρ στο Αιγαίο.


Συμβουλές για Ερασιτέχνες Κηπουρούς

Στις επόμενες δύο εβδομάδες η Σελήνη είναι στη χάση της, δηλαδή θα μειώνεται σε μέγεθος μέχρι να εξαφανιστεί τελείως, ενωμένη με τον Ήλιο. Αυτό δεν είναι διάστημα ανάπτυξης κι έτσι καλύτερα να αποφύγετε τις φυτεύσεις των περισσότερων φυτών.

Είναι όμως πολύ καλό διάστημα για το κλάδεμα των καρποφόρων δέντρων και ο Μάρτιος είναι κατάλληλη εποχή για αυτήν την απαραίτητη εργασία σε όσα δέντρα έχουν πλέον δώσει τους καρπούς τους, όπως είναι οι πορτοκαλιές για παράδειγμα. Έτσι λοιπόν, μπορείτε να αφαιρέσετε τα αδύναμα κλαδιά ή αυτά που αναπτύσσονται προς το εσωτερικό ή ακόμα και μεγαλύτερα κλαδιά αν θέλετε να δώσετε ένα συγκεκριμένο σχήμα στο δέντρο. Με το κλάδεμα φροντίζετε τον καλλωπισμό του κήπου και το δέντρο θα σας ευγνωμονεί και θα σας ανταμείψει με πλουσιότερους καρπούς του χρόνου.
Επίσης οι δύο επόμενες εβδομάδες είναι κατάλληλη εποχή για ξεχορτάριασμα, μια επίσης απαραίτητη εργασία αφού μετά τις βροχές του χειμώνα όλοι οι κήποι έχουν γεμίσει αγριόχορτα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν είναι περίοδος μόνο για εσωτερικό καθαρισμό αλλά και η γη έχει ανάγκη να πετάξει τα περιττά ώστε να μπει στην άνοιξη, που είναι εποχή ανάπτυξης, όσο πιο καθαρή γίνεται. Ας στρέψουμε τις αισθήσεις μας στη φύση και ας συντονιστούμε μαζί της. Αυτή ξέρει καλύτερα.

Είπαμε ότι για το επόμενο διάστημα καλύτερα να αποφύγουμε τα φυτέματα. Αυτό όμως δεν ισχύει για τα φυτά που ο καρπός τους αναπτύσσεται μέσα στο έδαφος, όπως τα καρότα και οι πατάτες για παράδειγμα. Αν έχετε τον χώρο και τη διάθεση να ασχοληθείτε με το φύτεμα τέτοιων «υπόγειων» φυτών, οι καλύτερες μέρες είναι στις 16 και 17 Μαρτίου που η Σελήνη θα βρίσκεται στον Αιγόκερο.

Για το κλάδεμα οι καλύτερες μέρες είναι στις 11 και 12 Μαρτίου με την Σελήνη στον Σκορπιό και για το ξεχορτιάρασμα το διήμερο 18 και 19 Μαρτίου που θα βρίσκεται στον Υδροχόο.


http://i834.photobucket.com/albums/zz270/whisperer_m/full_moon_in.jpg

Με το Βλέμμα στον Νυχτερινό Ουρανό

Πέρα από την Πανσέληνο, αξίζει να στρέψετε το βλέμμα σας στον νυχτερινό ουρανό, όχι για να μετρήσετε τα άστρα, αλλά για να δείτε τους πλανήτες όπως πραγματικά είναι και όχι μόνο όπως αποτυπώνονται στο χαρτί και στην οθόνη του υπολογιστή. Δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε τους πλανήτες από τα αστέρια, αφού αν τους παρατηρήσετε οι πρώτοι έχουν σταθερό φως ενώ στα αστέρια το φως τρεμοπαίζει.

Οι πιο εύκολα αναγνωρίσιμοι πλανήτες αυτήν την περίοδο είναι η Αφροδίτη και ο Δίας που λάμπουν στον δυτικό ουρανό μετά τη δύση του Ήλιου. Ειδικά η Αφροδίτη είναι τόσο φωτεινή που με σχετικά καθαρό ουρανό είναι αδύνατο να μην την ξεχωρίσετε. Ο Δίας προς το παρόν είναι λίγο παραπάνω στον ουρανό από την Αφροδίτη αλλά αν τους παρατηρείτε κάθε βράδυ θα δείτε πως η Αφροδίτη πλησιάζει τον Δία μέχρι τις 12 Μαρτίου όπου θα είναι δίπλα – δίπλα. Έχοντας ξεχωρίσει το ζευγάρι Αφροδίτη – Δία ίσως μπορείτε να διακρίνετε και δύο αστέρια. Πάνω και δυτικά (δηλαδή δεξιά) από τους δύο πλανήτες θα βρίσκονται οι απλανείς (δηλαδή τα αστέρια) Sheratan και Hamal. Αν τα διακρίνετε θα έχετε βρει την κεφαλή του Κριαριού, αφού Αφροδίτη και Δίας βρίσκονται στο ζώδιο του Ταύρου αλλά στον αστερισμό του Κριού.

Όπως είδαμε στον παραπάνω χάρτη, ο Άρης βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ήλιο. Άρα ανατέλλει όταν ο Ήλιος δύει. Μετά τη δύση του Ήλιου λοιπόν αν στρέψετε το βλέμμα σας στον ανατολικό ορίζοντα θα μπορείτε να διακρίνετε τον Άρη. Αυτό θα είναι αρκετά εύκολο στις 7 Μαρτίου γιατί τότε ο Άρης θα βρίσκετε πολύ κοντά, λίγο ψηλότερα και ανατολικά (αριστερά), της Σελήνης. Έχοντας εντοπίσει τον Άρη, αν τον παρατηρείτε κάθε βράδυ θα μπορείτε να διακρίνετε την ανάδρομη πορεία του στα αστέρια του αστερισμού του Λέοντα.

Ο Κρόνος ανατέλλει αργότερα από τον Άρη και θα πρέπει να μείνετε έξω αρκετά αργά αν σας ενδιαφέρει να διακρίνετε τον «κακό» του ζωδιακού. Η καλύτερη νύχτα για να τον εντοπίσετε είναι στις 10 Μαρτίου γιατί τότε θα βρίσκεται λίγο ψηλότερα και ανατολικά (αριστερά), της Σελήνης.

Τέλος, και ο Ερμής είναι ορατός αυτήν την περίοδο, κάτι όχι συνηθισμένο αλλά αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τον Ήλιο. Έτσι σε κάποιο σούρουπο που δεν θα έχει συννεφιά και θα έχουμε ορατότητα στον δυτικό ορίζοντα, θα μπορούμε να τον διακρίνουμε μετά τη δύση του Ήλιου, να δύει λίγο μετά από αυτόν.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι πλανήτες και τα αστέρια δεν είναι μόνο σύμβολα στο χαρτί και στην οθόνη. Στρέφοντας το βλέμμα μας στον ουρανό μπορούμε όχι μόνο να διαπιστώσουμε τη σοφία του σύμπαντος αλλά και να νοιώσουμε μέρος αυτής της σοφίας. Τότε θα αρχίσουμε να κατανοούμε την Αστρολογία.



Δημήτρης Αντωνιάδης

Χρυσάνθη Σπίγγου
06-03-2012, 07:54 AM
Καλά Δημήτρη είσαι αχτύπητος!

Σαν καλός Ιχθύς που είμαι, πάω για πράσινο σαπούνι, αποτοξίνωση, και κάθαρση μπας και ξεχορταριάσει το μέσα και το έξω μου.

Πάρα πολύ ωραίο άρθρο, εύγε σου!

Είσαι σκέτη απόλαυση, και αιτία να μαθαίνει ή να μπαίνει κανείς σε μία ή και σε μία διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων.

Μακάρι οι αρχάριοι να πρόσεχαν λίγο περισσότερο όσα γράφεις.

Σου εύχομαι μία όμορφη μέρα, και πολλά θαυμαστικά εκ μέρους μου!

Βασιλης Παπαδολιας
06-03-2012, 01:44 PM
Πολύ θετική Πανσέληνος πράγματι και μακάρι με το μεγάλο τρίγωνο της Γης να μπουν οι βάσεις για κάποιες σημαντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες...

katiakiss
06-03-2012, 01:50 PM
Δημήτρη, χορταστική η παρουσίαση και η ανάλυση για την πανσέληνο της Πέμπτης με όλα αυτά τα μικρά διαμαντάκια γνώσης που μοιράζεσαι μαζί μας . Εμένα γίνεται σε σύνοδο ακριβείας με τον Ερμή μου , οπότε μάλλον θα είμαι σε αναγκαστική επαφή με το νόημα του φαινομένου. Αν και οφείλω να πω ότι έχω ξυπνήσει με την διάθεση να μην είμαι σε επαφή , ούτε με τον εαυτό μου, πολύ περισσότερο με τα κουραστικά μηνύματα του σύμπαντος. Μακάρι να μας τα έστελνε σε mail να τελειώνουμε. Λες η σχετική γκρίνια να έχει να κάνει με το γεγονός ότι το αστρολογικό event γίνεται online με τον Ερμή μου;

Το σίγουρο είναι ότι μας κίνησες την περιέργεια να κοιτάξουμε τα αστεράκια στον ουρανό της Πέμπτης. :)

Βέβαια μου χάλασες τα σχέδια στο θέμα της κηπουρικής. Έλεγα να βάλω μια γλάστρα κάνναβη δίπλα απ’ το βασιλικό. Τώρα που έχω τον Ποσειδώνα πάνω στον Ήλιο μου τραβιέται. Εγώ που δεν το έχω με την κηπουρική καρποφόρων δέντρων και το κλάδεμα, μπορώ απλώς να κουνάω τις αχλαδιές; :p

Χωρίς πλάκα, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση πανσέληνου. Να ‘σαι καλά!

Atrapos
06-03-2012, 03:57 PM
Χαίρομαι που σας άρεσε το άρθρο:love:

Χρυσάνθη (χρόνια πολλά και για τα γενέθλια σου:)) πράγματι ήθελα να μιλήσω για τις διαφορετικές πλευρές που επιδρά στη ζωή μας ένα φαινόμενο όπως η Πανσέληνος. Τα τελείως πρακτικά ζητήματα, όπως το πότε πρέπει να κλαδέψουμε ένα δέντρο, με τις πνευματικές αναζητήσεις είναι διαφορετικές πλευρές του ίδιου νομίσματος. Διαφορετικές πλευρές που όλες μαζί συγκροτούν τη ζωή μας.

Βασίλη, με Άρη και Ερμή (σε λίγο) ανάδρομους προσωπικά δεν περιμένω πρωτοβουλίες. Ωστόσο η Πανσέληνος είναι θετική και το μεγάλο τρίγωνο στη Γη δίνει μια σιγουριά ώστε να αφήσουμε τους εαυτούς μας λίγο πιο ελεύθερους.

Κάτια, εσύ μείνε με τον Ποσειδώνα στον Ήλιο σου και άσε τον Ερμή να ψάχνει να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα του σύμπαντος. Η Πανσέληνος είναι η ώρα της αλήθειας και το θέμα είναι να μείνει ο καθένας με αυτό που θεωρεί αληθινό.
Όσο για τη γλάστρα της κάνναβης, θα πρότεινα να το αναβάλεις για λίγο. Θα σου σύστηνα μάλιστα να το τολμήσεις το πρωί στις 25 Μαρτίου (ταυτόχρονα με την εθνική εορτή). Ο καινούργιος σεληνιακός μήνας θα έχει μόλις ξεκινήσει και η Σελήνη σε έξαρση στον Ταύρο θα σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα. Μάλιστα θα έχει απομακρυνθεί κι από την αντίθεση με τον Κρόνο, οπότε μπορείς να είσαι ήσυχη.:p

taurine
06-03-2012, 04:20 PM
1000000000000 like!

Επιτέλους ένα αφιέρωμα στη σελήνη με πρακτικές ερμηνείες, αληθινές, όπως τις αντιλαμβάνονται όσοι είναι δεμένοι με τη φύση.
Αυτό με το ξεχορτάριασμα το ήξερα, καθως όποτε το έκανα προτιμούσα τη σελήνη στα αέρινα.
Για πότισμα, τη σελήνη στον καρκίνο, για θρεψη/λίπασμα προτιμούμε σελήνη σε ταύρο/παρθένο και κλαδεμα σκορπιό/αιγόκερω.
Επίσης, με τη εισοδο της Αφροδίτης στον Ταύρο και όταν μπει και σελήνη εκεί, είναι οι καλύτερες μερες για κλαδεμα,λίπανση και μεταφύτευση για τις τριανταφυλλιές μας! (τρελαίνομαι!) Αν παλι, εχετε νανο-τριανταφυλλιές εσωτερικού χωρου, (kordana rosa) ισχύουν τα ίδια, αλλα να μην το παρακάνουμε με το πότισμα και το πολύ φως.

Κάτι ήξεραν παραπάνω οι παππούδες μας, όταν διάβαζαν τον ετήσιο καζαμία. Ο δικός μου (Κριός με ωρ. Κριό), διάβαζε και τις ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις! :love:)

Όσο για τον εναστρο ουρανό, το μόνο που έχω να πω είναι, πως από την Ανω Γλυφάδα που μενω, κοιταζοντας Ν.Δυτικά φαίνονται λαμπεροί διαδοχικά ο Δίας και η Αφροδίτη, ειδικά μετά τη νεα σελήνη. Τώρα, Β.Ανατολικά από την πλευρα του Υμηττου, πράγματι φαίνεται ο Άρης μετα τη δυση του Ηλίου, και μάλιστα το χρωμα του είναι κάπως ερυθρωπό!

Κύριε Δημήτρη, θελουμε πολύ ένα μηνιαίο σεληνιακό ημερολόγιο,pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!! Είναι τόσο δύσκολο????:)

taurine
06-03-2012, 04:26 PM
Κατι άλλο που μου διέφυγε να ρωτήσω.
Η εν λόγω πανσέληνος, θα "καθαρίσει" και από θεματάκια με λοιμώξεις/ιώσεις στο αναπνευστικό?
Γνωρίζω πως στα μεταβλητά είναι "δίκοπο μαχαίρι", δεδομένου πως υπαρχει κι ενας Χείρωνας στους ιχθεις αυτή την περίοδο, που πρωταγωνιστεί στις ιώσεις... Αλλά λεω μηπως...:o

Atrapos
06-03-2012, 04:57 PM
Ταυρίνα, σ’ ευχαριστώ πολύ

Χαίρομαι που είσαι τόσο δεμένη με τη φύση δικαιώνοντας το ζώδιο και το ψευδώνυμο σου. Σωστά είναι αυτά που αναφέρεις. Για την περιποίηση (όχι τόσο το φύτεμα) των τριανταφυλλιών και μια Σελήνη στο Ζυγό είναι πολύ καλή. Πέρα από το ζώδιο όμως έχει μεγάλη σημασία και η φάση της Σελήνης. Όταν ζητάς ανάπτυξη, όπως στο φύτεμα, πρέπει να γίνεται όσο η Σελήνη αυξάνει σε μέγεθος. Όταν ζητάς φθορά (όπως στο κλάδεμα) να γίνεται όσο η Σελήνη μειώνεται σε μέγεθος.

Για τα θέματα λοιμώξεων, πιστεύω έχουν να κάνουν με τις άμυνες του οργανισμού μας. Ο Χείρωνας θα μείνει στους Ιχθείς πολλά χρόνια. Το τέλος του χειμώνα όμως και η αρχή της άνοιξης είναι εποχή καθαρισμού. Αν διώξουμε από τη ζωή μας τα περιττά θα απαλλαγούμε και από ανεπιθύμητα μικρόβια. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η έμπνευση των Ιχθύων και η πειθαρχία της Παρθένου.

Όσο για το σεληνιακό ημερολόγιο, μπορείτε να το εισηγηθείτε στη Διαχείριση. Αυτή ξέρει καλύτερα.

taurine
06-03-2012, 05:06 PM
Για τα θέματα λοιμώξεων, πιστεύω έχουν να κάνουν με τις άμυνες του οργανισμού μας. Ο Χείρωνας θα μείνει στους Ιχθείς πολλά χρόνια. Το τέλος του χειμώνα όμως και η αρχή της άνοιξης είναι εποχή καθαρισμού. Αν διώξουμε από τη ζωή μας τα περιττά θα απαλλαγούμε και από ανεπιθύμητα μικρόβια. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η έμπνευση των Ιχθύων και η πειθαρχία της Παρθένου.



Να σαι καλά...

Εχω μια μικρή ψαρίνα αρρωστούλα στο σπίτι και με τον Κρόνο της στην Παρθενο (2ο οικο) ταλαιπωρείται αρκετα από μια ιωση. Ας ελπίσουμε να περασουν όλα με την Πανσέληνο.
Πολύ ταλαιπωρία στα μεταβλητα που ξερω αυτη η περίοδος...
Απαπα..:cry:

Dimitraq
06-03-2012, 05:25 PM
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Δημήτρη,



εξαιρετικό το άρθρο για την Πανσέληνο που γίνεται σε σύνοδο με τον Ήλιο μου…
Για την κηπουρική γνώριζα ότι η κίνηση της Σελήνης επηρεάζει τους χυμούς των φυτών και δέντρων, παρόλα αυτά ομολογώ πως δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου η αστρομετεωρολογία!!! Πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση.

Πρέπει να πω ότι τα άρθρα σου είναι πάντα εμπνευσμένα, τελευταία όμως έχουν αποκτήσει μια άλλη υφή κι επίγευση, πιο λεπτή και ραφινάτη. Δεν ξέρω υπό ποιο «καθεστώς» τελείς, όποιο και να ‘ναι συνέχισέ το γιατί σε διαποτίζει με έμπνευση υψηλής οκτάβας.

:)

Atrapos
06-03-2012, 05:29 PM
Ευχαριστώ Δήμητρα,
Με τιμά ιδιαίτερα που με παρακολουθείς και μπορείς να διακρίνεις τις ραφινάτες αλλαγές στο ύφος μου.
Να ‘σαι καλά.

kassy
06-03-2012, 07:05 PM
Θεωρώ πως το άρθρο αυτό ξυπνάει αισθήματα ρομαντισμού. Εγώ πάντως διαβάζοντάς το αισθάνθηκα ότι ξέφυγα λιγάκι από το παρόν και με ταξίδεψε σε άλλες εποχές, τότε που ο κόσμος ήταν πιο δεμένος με τη φύση, τη γη και τον ουρανό. Μου άνοιξε και λιγάκι την όρεξη για...κηπουρική.

Αν έχουμε καθαρό ουρανό που δεν το πιστεύω, θα ρίξω μια ματιά προς τα πάνω μπας και εντοπίσω τους πλανήτες που τόσο ωραία μας περιγράφηκε η ύπαρξή τους στο στερέωμα.

Την ημέρα εκείνη θά έχω και ωραίες όψεις. Η πανσέληνος θα τριγωνίσει τη σελήνη μου και ο πλούτωνας και ο δίας θα τριγωνίσουν την αφροδίτη μου στην παρθένο, ο ήλιος τριγωνίζει τον ερμή μου. Θα γιορτάσω την ημέρα της γυναίκας και με το παραπάνω και ας έχω κόντρα τον κρόνο με τον ήλιο μου, δε με νοιάζει, δε με νοιάζει!

kassy
06-03-2012, 07:24 PM
Ξέχασα να αναφερθώ στο θέμα της εσωτερικής κάθαρσης ότι όπως αναφέρθηκε στο άρθρο, ο κόσμος προσπαθεί να στηριχτεί κάπου και ψάχνει να βρει αξίες πού ίσως αμελούσαμε εδώ και καιρό. Παρατήρησα ότι στις εκκλησίες γίνεται το αδιαχώρητο.

Μακάρι με την πανσέληνο αυτή να βοηθηθούμε να πραγματοποιήσουμε αυτό που προσπαθούμε τόσο καιρό.

katiakiss
06-03-2012, 08:43 PM
Ξέχασα να αναφερθώ στο θέμα της εσωτερικής κάθαρσης ότι όπως αναφέρθηκε στο άρθρο, ο κόσμος προσπαθεί να στηριχτεί κάπου και ψάχνει να βρει αξίες πού ίσως αμελούσαμε εδώ και καιρό. Παρατήρησα ότι στις εκκλησίες γίνεται το αδιαχώρητο.

Μακάρι με την πανσέληνο αυτή να βοηθηθούμε να πραγματοποιήσουμε αυτό που προσπαθούμε τόσο καιρό.Στις εκκλησίες γίνεται το αδιαχώρητο Α) γιατί οργανώνονται συσσίτια και ενίσχυση απόρων Β) Λόγω σαρακοστής Γ) ο άνθρωπος όταν απελπίζεται θυμάται τον θεό. Όπως και οι γέροι που κοντοζυγώνουν στον θάνατο και επιλέγουν τον δρόμο του θεού, μια και είναι ο μόνος που τον πάνε άνετα και χωρίς το πι. Ο δρόμος του έξω από δω , είναι πιο ωραίος , αλλά θέλει νιάτα.

Κατά την γνώμη μου, η μόνη αλήθεια που μπορεί και εύχομαι να φωτίσει αυτή η πανσέληνος, είναι την κατάφορη υποκρισία που φωλιάζει στην ανθρώπινη φύση. Ξερό ψωμί και πικρά χόρτα να τρως 40 μέρες, τίποτα δεν θα πετύχεις αν δεν έχεις αγάπη μέσα σου. Κι αν θέλουμε να πάμε με το γράμμα της γραφής, σαν πραγματικοί Χριστιανοί, έτσι όπως είναι γραμμένο στο λόγο του θεού και στην ορθοδοξία του Έλληνα, τότε ας πουλήσουμε όλοι τα υπάρχοντά μας να τα μοιράσουμε στους φτωχούς, να ζήσουμε λυτά και απέριττα. Αυτό δίδαξε ο Χριστός και για αυτό έφτασε στον σταυρό. Όχι για να τρώμε καλαμάρια , χταπόδια και γαρίδες όλη την σαρακοστή και να το παίζουμε Χριστιανοί που ακολουθούμε την νηστεία και καθαρίζουμε το σώμα μας . Το πνεύμα δεν καθαρίζει με ελιές θρούμπες. Θέλει και μια ταπεινότητα, θέλει και μια μεγαλοψυχία. Θέλει ειλικρίνεια και αποδοχή της ανθρώπινης φύσης.
Σιγά μην έγινε ο κόσμος ξαφνικά καλός και πιστός. Όταν το να γίνεις καλοπροαίρετος, είναι επιλογή βιολογικής ή ψυχικής επιβίωσης, δεν σημαίνει ότι είσαι ένας αυθόρμητα καλοπροαίρετος άνθρωπος. Σημαίνει ότι προσαρμόζεσαι.

Δεν με χαλάνε καθόλου εκείνοι που τρώνε σουβλάκι την Μεγάλη Παρασκευή. Με σοκάρουν εκείνοι που τους σχολιάζουν , επιμένοντας να πιστεύουν ότι είναι καλοί χριστιανοί. Από αυτού του είδους την υποκρισία ελπίζω να μας φωτίσει η πανσέληνος να γλιτώσουμε.

SAGIVI
07-03-2012, 12:22 AM
Αγαπητη διαχειριση, σας παρακαλω παρα-παρα πολυ να επαναφερετε τις φατσουλες που χτυπιουνται!!!!!!!!!!!!

Ειναι το καλυτερο κειμενο, που εχω διαβασει τις τελευταιες εβδομαδες.

Κατια ο Θεος να σ ευλογει!!!!!!!!!!(εχω ωροσκοπο τοξοτη και δια στους ιχθεις οπως ξερεις.)
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

SAGIVI
07-03-2012, 12:48 AM
Θεωρω υποχρεωση μου να διευκρινισω, οτι το προηγουμενο ποστ μου αναφερεται εξ ολοκληρου στην Κατια ,που με τον μοναδικο της τροπο διατυπωσε την αποψη της περι θρησκειας-νηστειας και τα συναφη.

Σχετικα με το αρθρο του Δημητρη, θα ηθελα να πω οτι με ξαφνιασε πολυ ευχαριστα.

Ειχε το αρωμα παλιου Καζαμια και εκτος αυτου, σαν καλος παρθενος που ειμαι, η καθαρση ειναι μαγικη λεξη για μενα.

Σ ευχαριστουμε πολυ, Δημητρη.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
07-03-2012, 07:44 AM
Αγαπημενε Ατραπε ευχομαι να εχεις παντα εμπνευση
και να αφηνεις το αποτυπωμα σου στα αρθρα σου
Με εκανες να προσεξω τον χαρτη της Πανσεληνου και να δω τις οψεις του πιο προσεκτικα
Με εκανες να κοιταξω τον Ουρανο
και επισης να ξεκινησω το κλαδεμα στα λουλουδια μου
Το αρθρο σου αυτο ειχε πνοη,ειχε ζωντανια,ειχε Ανοιξη
ειχε μια γλύκα που καθοταν στο μυαλο και στην ψυχη μου
Σε ευχαριστουμε πολυ
:love:
φιλικα
κουκι:)

Atrapos
07-03-2012, 10:48 AM
Χαίρομαι που συνεχίζονται τα ενθαρρυντικά σχόλια. Μάλλον είναι το πιο δημοφιλές άρθρο που έχω γράψει.

Είναι αλήθεια ότι ήθελα να δώσω ένα άρωμα παλιού Καζαμία, όπως λέει η Έφη, όχι σαν φόρος τιμής σε κάτι παλιό και ξεπερασμένο αλλά σαν υπενθύμιση άλλων εποχών που ο κόσμος ήταν πραγματικά δεμένος με τη φύση, όπως λέει η Kassy. Το να ξαναβρούμε αυτή τη σύνδεση είναι νομίζω ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε στην ταπεινότητα και να ξεπεράσουμε την υποκρισία, όπως σωστά γραφεί η Κάτια. Έτσι θα μπορέσουμε να υποδεχτούμε την Άνοιξη και θα αφήσουμε να αντηχήσει μέσα μας το «ω γλυκύ μου Έαρ», όχι από αναγκαιότητα αλλά επειδή θα έχει ανοίξει η καρδιά μας και θα έχει γεμίσει με την γλυκύτητα που περιγράφει η Δέσποινα.

Σας ευχαριστώ.:love:

Κοραλλία Μόζορα
07-03-2012, 10:48 AM
Μπράβο Κάτια με τα ωραία σου! Πλουτώνιες αλήθειες για την ουσία των πραγμάτων!

Δημήτρη, ευχαριστούμε για το άρθρο σου και θα συμφωνήσω με την Δήμητρα για το πιο ραφινάτο ύφος σου. Και μια και μιλάμε αστρολογικά, πιο εύκολα θα εκδηλώσουμε ευαισθησία και ποιητική γραφή όταν μιλάμε για μια Πανσέληνο απ' ότι όταν μιλάμε, για παράδειγμα, για τον Ουρανό. Όταν ερμηνεύουμε ένα Ποσειδώνα πιο εύκολα θα μπερδευτούμε και θα κάνουμε λάθος κι όταν ερμηνεύουμε ένα Δία γινόμαστε λίγο πιο λαρτζ.

Αυτό είναι καλό γιατί δείχνει ότι συντονιζόμαστε με την ενέργεια των πλανητών, είναι ένα είδος διαλογισμού κι αυτό. Και το ύφος της γραφής σου εδώ δείχνει ότι συντονίστηκες πολύ μ' αυτή την Πανσέληνο, μπήκες νοητικά και συναισθηματικά στην ενέργειά της.

electrosurfer
07-03-2012, 02:24 PM
Στις εκκλησίες γίνεται το αδιαχώρητο Α) γιατί οργανώνονται συσσίτια και ενίσχυση απόρων Β) Λόγω σαρακοστής Γ) ο άνθρωπος όταν απελπίζεται θυμάται τον θεό. Όπως και οι γέροι που κοντοζυγώνουν στον θάνατο και επιλέγουν τον δρόμο του θεού, μια και είναι ο μόνος που τον πάνε άνετα και χωρίς το πι. Ο δρόμος του έξω από δω , είναι πιο ωραίος , αλλά θέλει νιάτα.

Κατά την γνώμη μου, η μόνη αλήθεια που μπορεί και εύχομαι να φωτίσει αυτή η πανσέληνος, είναι την κατάφορη υποκρισία που φωλιάζει στην ανθρώπινη φύση. Ξερό ψωμί και πικρά χόρτα να τρως 40 μέρες, τίποτα δεν θα πετύχεις αν δεν έχεις αγάπη μέσα σου. Κι αν θέλουμε να πάμε με το γράμμα της γραφής, σαν πραγματικοί Χριστιανοί, έτσι όπως είναι γραμμένο στο λόγο του θεού και στην ορθοδοξία του Έλληνα, τότε ας πουλήσουμε όλοι τα υπάρχοντά μας να τα μοιράσουμε στους φτωχούς, να ζήσουμε λυτά και απέριττα. Αυτό δίδαξε ο Χριστός και για αυτό έφτασε στον σταυρό. Όχι για να τρώμε καλαμάρια , χταπόδια και γαρίδες όλη την σαρακοστή και να το παίζουμε Χριστιανοί που ακολουθούμε την νηστεία και καθαρίζουμε το σώμα μας . Το πνεύμα δεν καθαρίζει με ελιές θρούμπες. Θέλει και μια ταπεινότητα, θέλει και μια μεγαλοψυχία. Θέλει ειλικρίνεια και αποδοχή της ανθρώπινης φύσης.
Σιγά μην έγινε ο κόσμος ξαφνικά καλός και πιστός. Όταν το να γίνεις καλοπροαίρετος, είναι επιλογή βιολογικής ή ψυχικής επιβίωσης, δεν σημαίνει ότι είσαι ένας αυθόρμητα καλοπροαίρετος άνθρωπος. Σημαίνει ότι προσαρμόζεσαι.

Δεν με χαλάνε καθόλου εκείνοι που τρώνε σουβλάκι την Μεγάλη Παρασκευή. Με σοκάρουν εκείνοι που τους σχολιάζουν , επιμένοντας να πιστεύουν ότι είναι καλοί χριστιανοί. Από αυτού του είδους την υποκρισία ελπίζω να μας φωτίσει η πανσέληνος να γλιτώσουμε.


Καλησπέρα σας.
Καταρχάς τα συγχαρητήρια μου στον συγγραφέα για το πολύ ωραία διατυπωμένο άρθρο και πολύ επεξηγηματικό με αρκετή δόση συναισθήματος! Νομίζω Atrapos (Δημήτρης εαν διάβασα καλά στις απαντήσεις) οτι η Σελήνη ήταν και αυτή που σου έδωσε το ερέθισμα να γράψεις αυτό που έγραψες! Εξάλλου περί αυτής ο λόγος! Μπράβο και απο εμένα :)

Τώρα θα συμφωνήσω φυσικά για την λεγόμενη "Κάθαρση" σε αυτά που έγραψε η Κάτια.
Ενα σουβλάκι είναι και κόλαση ..και παράδεισος μαζί (Σκεφτείτε το πολύπλευρα :D!) .
Συμφωνώ και εγώ οτι η επιλεκτική διατροφή αναλόγως των ημερομηνιών και σύμφωνα με το χριστανορθόδοξο δόγμα (Σημείωση οτι δεν είμαι κάθετα δογματικός ή θρησκευούμενος τύπος και δεν εκφράζω άποψη για τις άλλες θρησκείες/δόγματα) δεν εξασφαλίζει τον παράδεισο αλλά ούτε και την κόλαση σύμφωνα με τα χριστανικά πιστεύω μας. Δεν ξέρω πως έχει διαμορφωθεί αυτό το "κλισέ" με το φαγητό ή την περίοδο της νηστείας, αλλά η δική μου γνώμη είναι οτι η κάθαρση της ψυχής επιτυγχάνεται πρωτίστως με την εσωτερική βούληση , με την θέληση αλλά φυσικά και με το πόσο καλοπροαίρετος είναι ένας άνθρωπος (ανεξαρτήτως του τι τρώει!).

Για να μην ξεφεύγω απο το θέμα του άρθρου , έγω την αίσθηση οτι αυτή η Πανσέληνος θα φέρει κάτι καλό (καρκίνος γαρ..) θέλω να πιστεύω στον καθένα οτι θα φέρει το καλύτερο στον τομέα που τον ενδιαφέρει (εμένα γίνεται στον 2ο οίκο :D)..
Είδωμεν ..

Atrapos
07-03-2012, 03:36 PM
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Κοραλλία. Νομίζω η μεγαλύτερη επιτυχία σ’ ένα άρθρο είναι να συντονιστεί αυτός που το γράφει με το θέμα του. Να νοιώσει ότι δεν αποτελεί παρά το νοητικό και συναισθηματικό φίλτρο μέσα από το οποίο περνάει για να εκφραστεί η ενέργεια του θέματος. Χαίρομαι ιδιαίτερα αν κάτι τέτοιο φαίνεται στο αποτέλεσμα

Ευχαριστώ κι εσένα electrosurfer που κι εσύ διάκρινες ότι έχω δεχτεί την ενέργεια της Σελήνης. Για τα υπόλοιπα, νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος που να υποστηρίζει ότι ο παράδεισος ή η κόλαση εξαρτιόνται από τη διατροφή του καθενός. Πέρα από θρησκευτικά ή ηθικά δόγματα πάντως, η συγκεκριμένη περίοδος του χρόνου είναι η πλέον κατάλληλη για νηστεία, που και για ιατρικούς λόγους είναι πολύ ωφέλιμη για τον οργανισμό μας. Κι αν δεν καθαρίσουμε το σώμα μας δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να καθαρίσουμε την ψυχή μας. Αν δεν βρούμε τη βούληση για το πρώτο δεν ξέρω που θα την ψάξουμε για το δεύτερο.

taurine
08-03-2012, 04:24 PM
Και μιας που σήμερα, 8 Μαρτίου είναι η παγκόσμια μέρα της γυναίκας, ας μην παραλείψουμε κι έναν συσχετισμό με τη σημερινή Πανσέληνο, που αποτυπώνει τουλάχιστον ενα μέρος της ψυχολογία μας.
Λίγη ευαισθησία, λίγη λογική, μια ανησυχία, μια αβεβαιότητα για το μέλλον,μια αίσθηση του τύπου "τα ψέμματα τελείωσαν", όλες κατι απ'όλα αυτά νιωθουμε.

Όχι μια μέρα με λουλούδια, γλυκά κλπ, εμπορευματοποιημένη και εμπορεύσιμη.
Μια μέρα για μια δεύτερη σκέψη σε όλες μας. 'Ενα χαμόγελο και ένα ευχαριστω για όλα όσα θεωρούνται δεδομένα. Όχι δεν είναι δεδομένα, είναι στο χέρι μας. Αν θέλουμε και όποτε θέλουμε. Ακριβως όπως είναι και η Σελήνη με την κυκλοθυμία της, έτσι είμαστε κι εμείς, με τα "φεγγάρια" μας.
Και η ζωή μας κάπως έτσι είναι,μια πάνω μια κάτω.
Όπως λέει και το τραγούδι, η ζωή είναι Γυναίκα.

Χρόνια μας πολλά.

Χρυσάνθη Σπίγγου
08-03-2012, 08:44 PM
Γυναίκες, χρόνια σας πολλά!

Εμένα αφήστε με απέξω. Είμαι κατά κάθε είδους αμερικανόφερτης και δη παγκόσμιας εορτής του είδους.

Αλλά ως οπαδός των "γυναικών της αρχαιότητας ", ή Τα Μυστήρια των Γυναικών αρχαία και σύγχρονα ΚΑΡΛ ΓΙΟΥΝΓΚ -ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ( για όποια ενδιαφέρεται Εσθερ Χαρντιγκ -Εκδόσεις Σπαγγείρα σας εύχομαι υπό το πρίσμα όλων των ερεθισμάτων του περιεχομένου αυτου του βιβλίου ) !

Δηλαδή των δικών μας γυναικών στην αρχαιότητα!

Το βιβλίο είναι σούπερ! Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Μετά από αυτό κάθε γυναίκα ποιό γυναίκα όσο ποτέ πιο πριν.

Για βάλτε το ίσως στα υπόψη σας!


Υ.Γ. Γυναίκα της άλλης πλευράς..................και ότι θέλετε σκεφτείτε