PDA

View Full Version : Επιλεκτικη αστρολογια - δικαστικη υποθεση

kalypso1979
14-02-2012, 07:47 PM
εχω φτιαξει ενα χαρτη για καποιο δικαστικο θεμα (αφορα συνταξη ) για 20/2/2012 ωρα 10:00 πμ Θεσσαλονικη.

εχω βαλει ωροσκοπο Ταυρο και Σεληνη στον Υδροχοο στο 10 οικο να σχηματιζει συγκλινουσα οψη εξαγωνου με Αφροδιτη και η τελευταια να σχηματιζει συγκλινουσα οψη συνοδου με Κληρο της Τυχης. Κυβερνητης 8ου και 9ου οικου ειναι ο Διας ο οποιος πεφτει πανω στον ωροσκοπο και παει να σχηματισει οψη εξαγωνου με τον Ηλιο. κυβερνητης 4 ου οικου η σεληνη η οποια κανει τελευταια οψη τριγωνου με τον Κρονο.

αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι οκυβερνητης 10 ου οικου ειναι ο Κρονος και ειναι αναδρομος.

επισης ο Ερμης κυβερνητης 2 ου οικου παει να σχηματισει αντιθεση με αναδρομο Αρη. παρολα αυτα επειδη βρισκεται στους ιχθεις κυβερναται απο τον Δια ο οποιος πεφτει πανω στον ωροσκοπο και κυβερνα 8ο και 9ο οικο.

θα ηθελα και μια δικη σας αποψη για το θεμα. να το κρατησω ως εχει η να αλλαξω κατι?

σας ευχαριστω πολυ για την οποια απαντηση

Κοραλλία Μόζορα
15-02-2012, 11:50 AM
Για να σου απαντήσει κάποιος πρέπει να ξέρει για ποιο θέμα είναι ο χάρτης αυτός της επιλεκτικής. Τι θα κάνεις εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Η επιλεκτική είναι κλάδος της ωριαίας αστρολογίας και όπως και στην ωριαία δεν παίρνουμε υπόψη μας ολόκληρο τον χάρτη αλλά μόνο τους οίκους που αφορούν στο θέμα που μας ενδιαφέρει.

kalypso1979
15-02-2012, 12:15 PM
γεια σας
θα καταθεσω χαρτια στο δικηγορο, οποτε μαλλον αφορα 9ο οικο αν δεν κανω λαθος...

Κοραλλία Μόζορα
15-02-2012, 04:16 PM
Επομένως σε ενδιαφέρει ο 1ος οίκος εσύ, να έχει ο κυβερνήτης σου καλές δυνάμεις και αν είναι δυνατό να έχει καλές όψεις ή αμοιβαία υποδοχή με την ακμή του 4ου οίκου ή τον κυβερνήτη του που είναι το αποτέλεσμα της δίκης. Ο 2ος οίκος είναι ο δικηγόρος σου, ο 7ος οίκος ο αντίδικος, ο 9ος η δίκη και ο 4ος οίκος η απόφαση του δικαστηρίου.

taurine
15-02-2012, 04:44 PM
Συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου, αλλα πρεπει να "επιλέξουμε" χρονικό σημείο με γνωμονα τις πλανητικές θεσεις και τους σχηματισμούς, με σκοπό να πετύχουμε ενα ευνοικό αποτέλεσμα?
Σε περίπτωση που ο κυβ. του 7ου είναι ο ίδιος με τον κυβ. του 9ου και βρίσκεται τοποθετημένος στον 4ο, τι θα κοιτάξουμε σε όψεις? τον κυβ του 4ου με το Δία ή με τον κυβ. του 1ου?

Κοραλλία Μόζορα
15-02-2012, 04:54 PM
Ταυρίνα, δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα καλά τι εννοείς. Η φίλη μας εδώ θέλει να καταθέσει χαρτιά σε δικηγόρο για να ξεκινήσει μια δικαστική αγωγή. Η κατάθεση των χαρτιών θεωρείται ένα σημείο έναρξης για το οποίο μπορούμε να κάνουμε χάρτη για την δικαστική διαδικασία που θα ακολουθήσει.

Εννοείς ότι στον επιλεκτικό χάρτη που θα κάνουμε δεν έχουν σημασία μόνο οι όψεις των πλανητών που μας ενδιαφέρουν αλλά και η οικοθεσία τους; Αν αυτό εννοείς, φυσικά έχεις δίκιο.

taurine
15-02-2012, 05:18 PM
Ταυρίνα, δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα καλά τι εννοείς. Η φίλη μας εδώ θέλει να καταθέσει χαρτιά σε δικηγόρο για να ξεκινήσει μια δικαστική αγωγή. Η κατάθεση των χαρτιών θεωρείται ένα σημείο έναρξης για το οποίο μπορούμε να κάνουμε χάρτη για την δικαστική διαδικασία που θα ακολουθήσει.

Εννοείς ότι στον επιλεκτικό χάρτη που θα κάνουμε δεν έχουν σημασία μόνο οι όψεις των πλανητών που μας ενδιαφέρουν αλλά και η οικοθεσία τους; Αν αυτό εννοείς, φυσικά έχεις δίκιο.

Προφανώς δεν έγινα σαφής.:p
Ας υποθέσουμε πως θελουμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση για το αποτέλεσμα.
Μας ενδιαφέρει ο αντίδικος (7ος, Δίδυμοι), η δίκη (9ος Παρθένος) και το αποτέλεσμα (4ος Κριός).
Μας ενδιαφέρουν ο κυβ του 7ου και 9ος, σωστά? Στην προκειμένη είναι ο Ερμής, ο οποίος βρίσκεται στον 4ο.Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε τις όψεις που σχηματίζει ο Ερμής με τον κυβ. του 1ου ή με τον κυβ του 4ου?

Χρυσάνθη Σπίγγου
15-02-2012, 08:08 PM
Ταυρίνα μου καλησπέρα,

Δίχως και εγώ να είμαι εντελώς σίγουρη ποιό επακριβώς είναι το ζητούμενο σου αλλά χάριν μόνον ευκολίας στις απορίες σου να σου αποσαφηνίσω τα εξής:

1. Σημασία έχει να λάβει κανείς υπόψη του εάν πρόκειται κατά αρχάς για "ποινικό" ή για "αστικό" δικαστήριο.
2. Σε συνάρτηση με αυτά που εγώ κατάλαβα - πάντα υπό την προυπόθεση ότι κατάλαβα σωστά - για ένα ποινικό δικαστήριο δουλεύουμε προσεγγίζοντας την θεματολογία βασιζόμενοι σε οίκους, πλανήτες και όψεις όπως ήδη σου ανέφερε η κ. Κ. Μόζορα,.
3. Ωστόσο εάν πρόκειται για ένα ποινικό δικαστήριο κατόπιν "ένστασης" δεν ακολουθούμε ακριβώς την ίδια προσέγγιση, αλλά μία άλλη αρκετά πολυπλοκότερη που δεν νομίζω ότι έχει αυτή την στιγμή νόημα η ανάλυση της.
4. Από ότι εσύ αναφέρεις όμως, πρόκειται για δικαστήριο "αστικού δικαίου" και δή για οικονομικές απαιτήσεις και συγκεκριμένα για ζητήματα σύνταξης.
Εάν είναι όντως έτσι, τότε οι μεν επίλυση των διαφορών αφορά αποκλειστικά τον 7ο, ενώ αν αυτές οι διαφορές αφορούν την επίλυση οικονομικών θεμάτων -διατροφές, συντάξεις, μισθώματα, και μία σειρά άλλων απαιτήσεων - τότε προσεγγίζουμε το όλο θέμα μέσω του 8ου οίκου.

Σε γενικές γραμμές όμως επειδή κάθε δικαστική υπόθεση εμπεριέχει την ιδιαιτερότητα της, έχει σημασία να έχουν αναλυθεί πρωτίστως οι επιμέρους διαδικασίες -και ζητήματα που αφορούν τον 6ο οίκο και εμπερικλείονται κάτω από ορισμένες περιπτώσεις στην αναζήτηση μας - και εν συνεχεία να προχωρήσει κανείς στην πλήρη και ολοκληρωμένη ανάλυση.

Από εμπειρία και μόνο να τονίσω πως ένα άλλο σημαντικό σημείο του όλου θέματος είναι και η χώρα όπου θα λάβει χώρα είτε η διευθέτηση είτε η εκδίκαση (10ος ) της υπόθεσης, ενώ τόσο οι οίκοι, όσο και οι πλανητικές συνθέσεις πρέπει να προσεγγιστούν με διαφορετικό τρόπο ή μάλλον σειρά, σε ότι αφορά π.χ. το νομικό δίκαιο Αγγλίας, Ελλάδας, Αμερικής, Κύπρου. Αυτό γιατί ειδικά όταν πρόκειται για οικονομικές διαφορές άλλες είναι οι διεργασίες /διαδικασίες π.χ. Αγγλίας/Κύπρου .άλλες Ελλάδας /Γερμανίας άλλες Αμερικής κ.ο.κ.

Κλείνοντας να ευχηθώ καλή επιτυχία στις προσπάθειες σου, αν και ομολογουμένως πρόκειται για ένα μάλλον περίπλοκο θέμα.

Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου

Κοραλλία Μόζορα
15-02-2012, 08:19 PM
Ταυρίνα,

γενικά όταν ο κυβερνήτης του 1ου και του 7ου είναι σε ευνοϊκή όψη δείχνει ότι το άτομο και ο αντίδικος μπορούν να έρθουν σ' ένα είδος συμφωνίας. Εδώ όμως στον συγκεκριμένο χάρτη δεν είναι καθόλου καλό. Ο Ερμής, δηλαδή ο αντίδικος, βρίσκεται στο 4ο σπίτι (η έκβαση της δίκης) στο ζώδιο του Κριού ενώ ο Άρης του 4ου βρίσκεται στην Παρθένο. Επομένως ο αντίδικος και η έκβαση της δίκης βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή από κυριαρχία (που είναι πολύ δυνατή) κι επομένως η έκβαση ευνοεί τον αντίδικο.

Δεν είναι εύκολο να γίνει ένα ωριαίο ή ένας επιλεκτικός χάρτης. Απαιτεί πολλές γνώσεις και μεγάλη εμπειρία και είναι ένα θέμα που ακόμα κι εμείς οι έμπειροι αστρολόγοι μπορούμε να κάνουμε λάθος. Είναι ο πιο δύσκολος κλάδος της αστρολογίας επειδή έχει πάρα πολλούς κανόνες και παραμέτρους.

toniateddybear
15-02-2012, 08:37 PM
Σχετικα με το θεμα θα ηθελα να συμπληρωσω μονο το εξης:
Καλως η κ. Σπιγγου ξεχωρισε λιγο τις καταστασεις με τα δικαστικα και τα διαδικαστικα. Αυτο ου εχω να προσθεσω ειναι οτι αν καταλαβα καλα, το νομικο ζητημα, η αξιωση, δηλαδη το τι ζητας απο το δικαστηριο ειναι σχετικο με συνταξη. Συνεπως, ο αντιδικος θα ειναι το δημοσιο. Επειδη αυτες ποι δικες εξεταζονται απο τα διοικητικα δικαστηρια, τα οποια ειναι αρμοδια, ή τα ευρωπαικα, αν δεν ικανοποιηθεις, δεν ξερω, κι εδω οι αστρολογοι θα μας πουν πιο σωστα, μηπως επειδη δεν ειναι ουτε μια αστικη ξεκαθαρα αλλα σαφως οχι και μια ποινικη δικη, αλλα διοικητηκης φυσεως διαφορα, μηπως πρεπει να ασχοληθουμε λιγο σοβαροτερα με τον κρονο και τον οικο που συμβολιζει το δημοσιο, γιατι ουσιαστικα, καποιο δημοσιο φορεα θελεις να εναγεις...

Κοραλλία Μόζορα
15-02-2012, 08:56 PM
Στα δικαστικά θέματα οι οίκοι που κοιτάμε είναι σταθεροί, ο αντίδικος είναι το 7ο είτε πρόκειται για το δημόσιο είτε για εταιρεία είτε για χώρα είτε για ιδιώτη. Ο 10ος οίκος είναι ο δικαστής. Αν κοιτάξουμε εμείς τον 10ο για δημόσιο αμέσως μπερδεύουμε τα πράγματα.

toniateddybear
15-02-2012, 09:23 PM
Στα δικαστικά θέματα οι οίκοι που κοιτάμε είναι σταθεροί, ο αντίδικος είναι το 7ο είτε πρόκειται για το δημόσιο είτε για εταιρεία είτε για χώρα είτε για ιδιώτη. Ο 10ος οίκος είναι ο δικαστής. Αν κοιτάξουμε εμείς τον 10ο για δημόσιο αμέσως μπερδεύουμε τα πράγματα.
Δηλαδή, κ. Μοζορα, σε ενα δικαστηριο, ειτε προκειται για εγκλημα κλοπης, ειτε για διαζυγιο, ειτε για βιασμο, ειτε για συνταξη, ολα τα βαζουμε σαν αντιδικο, αν καταλαβα καλα στον 7 οικο και δεν εξεταζουμε κατι αλλο σε σχεση με τη φυση του αντικειμενου της δικης..?:confused:

taurine
15-02-2012, 10:05 PM
Ταυρίνα,

γενικά όταν ο κυβερνήτης του 1ου και του 7ου είναι σε ευνοϊκή όψη δείχνει ότι το άτομο και ο αντίδικος μπορούν να έρθουν σ' ένα είδος συμφωνίας. Εδώ όμως στον συγκεκριμένο χάρτη δεν είναι καθόλου καλό. Ο Ερμής, δηλαδή ο αντίδικος, βρίσκεται στο 4ο σπίτι (η έκβαση της δίκης) στο ζώδιο του Κριού ενώ ο Άρης του 4ου βρίσκεται στην Παρθένο. Επομένως ο αντίδικος και η έκβαση της δίκης βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή από κυριαρχία (που είναι πολύ δυνατή) κι επομένως η έκβαση ευνοεί τον αντίδικο.

Δεν είναι εύκολο να γίνει ένα ωριαίο ή ένας επιλεκτικός χάρτης. Απαιτεί πολλές γνώσεις και μεγάλη εμπειρία και είναι ένα θέμα που ακόμα κι εμείς οι έμπειροι αστρολόγοι μπορούμε να κάνουμε λάθος. Είναι ο πιο δύσκολος κλάδος της αστρολογίας επειδή έχει πάρα πολλούς κανόνες και παραμέτρους.

Κατάλαβα τι ακριβως γίνεται, ήμουν σίγουρη πως τελικα δεν ειναι τόσο απλό.
Οπότε μάλλον είναι φρονιμότερο να επιλεχθεί μια διαφορετική ημερομηνία,αναφορικά με την αγωγή.
Τραβαει χρόνια η υπόθεση. Αρχικά, υπήρχε Κρονος στο 2ο, και ο αντίδικος ξεκινούσε ενέργειες στις εκλείψεις του Ιουλίου 2009 και 2010.Μεχρι ωρας, απορρίφθηκαν οι καταγγελίες και τις δυο φορές γιατί ειχε ψευδομάρτυρες που έπεσαν σε αντιφάσεις, και πειθαρχικά αθωώθηκα δις.
Εχω και γενεθλιο πλούτωνα στον 9ο, τι να κάνω η κακούργα?:D

kalypso1979
15-02-2012, 10:52 PM
σας ευχαριστω για τις απαντησεις

οντως ειναι ενα περιπλοκο θεμα αφορα ενσταση προς το δημοσιο για υποθεση συνταξης.

ως σημαντικους οικους για την ερωτηση εθεσα 1ο (εγω) 7ο (το Δημοσιο) 9ο (η δικη, ο δικηγορος)
10 (ο δικαστης) 8ο (συνταξη) 2ο (τα εσοδα μου) και 4ο (το τελος της υποθεσης).
ο κυβερνητης του 4 ου οικου (σεληνη) κλεινει θετικα με εξαγωνο προς αφροδιτη (κυβερνητη ωροσκοπου) και με κληρο τυχης. Αφροδιτη παει να κανει συνοδο με κληρο τυχης. ο αντιδικοςΣκορπιος (Πλουτωνας) βρισκεται στον 9 ο οικο σε τριγωνο με ωροσκοπο και Δια, ενω ο κυβερνητης του 8ου οικου, ο Διας, πεφτει πανω στον ωροσκοπο. στον 10 οικο, τον οικο του δικαστη, ειναι τοποθετημενη η σεληνη που ευνοει τον κυβερνητη του ωροσκοπου Αφροδιτη, με οψη εξαγωνου. ο κυνερνητης ομως Κρονος ειναι αναδρομος.

αν καταλαβα καλα, θεωρειτε πως δεν πρεπει να λαβω σοβαρα τοσο τον 10ο οικο, οσο 1ο-4ο-2ο-9ο-7ο.

επειδη το θεμα αφορα ενσταση(συγνωμη που παρελειψα να το αναφερω) εξακολουθω να κοιτω τους παραπανω οικους η αλλαζει κατι?

Χρυσάνθη Σπίγγου
15-02-2012, 11:30 PM
Καλησπέρα Τόνια μου,

Συμπληρωματικά προς την κ. Ζαχαριάδου και την κ. Μόζορα, αλλά και προς εσένα να προσθέσω
πως εκτός του ότι συμφωνώ και επαυξάνω, προσωπικά είμαι της άποψης, ακριβώς επειδή η κάθε δικαστική υπόθεση ενέχει τόσες διαφορετικές εκδοχές, διαδικαστικών και διοικητικών παραγόντων και πάει λέγοντας, προσωπικά προτιμώ να αποτανθώ σε έναν ικανό και άξιο δικηγόρο παρά να καθήσω να ασχοληθώ με το που είναι ο Κρόνος ή ο Δίας και οιοσδήποτε άλλος πλανητικός και ζωδιακός παράγοντας.

Δεν λέω, είναι ωραία και ενδιαφέρουσα σπαζοκεφαλιά. Αλλά έως εκεί και μη παρέκει. Επισημάνσεις αυτού του είδους θεωρώ όμως ότι πρέπει να πέφτουν στο τραπέζι έτσι ή αλλιώς όπως όμως πιστεύω πως για να κινηθεί κανείς εκ του ασφαλούς -εάν και εφόσον θέλει να ασχοληθεί με το θέμα - θα πρέπει να έχει και αρκετές γνώσεις αυτής της ενδιαφέρουσας αλλά εξίσου πολύ δύσκολης επιστήμης.

Φιλικά,

Χρυσάνθη

Χρυσάνθη

kalypso1979
16-02-2012, 11:14 AM
ο καλος δικηγορος εξυπακουεται. και συμφωνω απολυτα οτι για να μπορεις να βγαλεις ενα σωστο συμπερασμα πρεπει να εισαι ΑΡΙΣΤΟΣ γνωστης της Αστρολογιας. σε αυτο συμφωνουμε. διαφωνω με αυτο που ειπατε οτι δεν θα καθισετε να ασχοληθειτε με το που ειναι ο Διας και ο Κρονος. προσωπικα, εγω θα ασχοληθω, και πολυ μαλιστα, με τις οποιες γνωσεις διαθετω. δεν θα αφησω τιποτα στην τυχη και ειδικα για ενα θεμα που αφορα επενδυση χρονου και κυριως χρηματος απο την πλευρα μου. αλλωστε αυτη ειναι και η χρησιμοτητα της Αστρολογιας. με σεβασμο και εκτιμηση παντα.:D

Κοραλλία Μόζορα
16-02-2012, 11:57 AM
Δηλαδή, κ. Μοζορα, σε ενα δικαστηριο, ειτε προκειται για εγκλημα κλοπης, ειτε για διαζυγιο, ειτε για βιασμο, ειτε για συνταξη, ολα τα βαζουμε σαν αντιδικο, αν καταλαβα καλα στον 7 οικο και δεν εξεταζουμε κατι αλλο σε σχεση με τη φυση του αντικειμενου της δικης..?:confused:

Έτσι ακριβώς, Τόνια, ο αντίδικος είναι πάντα στον 7ο οίκο. Πολύ συχνά μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι η κατάσταση του 7ου και του κυβερνήτη του θα μας δείξει το είδος της δίκης, το αντικείμενό της δηλαδή, όπως και το αν ο αντίδικος είναι πραγματικά ένοχος ή όχι γι' αυτό που κατηγορείται.

Αν η δίκη αφορά αποζημίωση ή γενικά λεφτά τότε μπορούμε να κοιτάξουμε τον 8ο οίκο, τα λεφτά του αντίδικου, και αν αυτά έρχονται σε μας. Αυτό όμως μπορούμε να το δούμε και από τον 4ο οίκο, αν κερδίζουμε την δίκη ή όχι.

Κοραλλία Μόζορα
16-02-2012, 12:04 PM
σας ευχαριστω για τις απαντησεις

οντως ειναι ενα περιπλοκο θεμα αφορα ενσταση προς το δημοσιο για υποθεση συνταξης.

ως σημαντικους οικους για την ερωτηση εθεσα 1ο (εγω) 7ο (το Δημοσιο) 9ο (η δικη, ο δικηγορος)
10 (ο δικαστης) 8ο (συνταξη) 2ο (τα εσοδα μου) και 4ο (το τελος της υποθεσης).
ο κυβερνητης του 4 ου οικου (σεληνη) κλεινει θετικα με εξαγωνο προς αφροδιτη (κυβερνητη ωροσκοπου) και με κληρο τυχης. Αφροδιτη παει να κανει συνοδο με κληρο τυχης. ο αντιδικοςΣκορπιος (Πλουτωνας) βρισκεται στον 9 ο οικο σε τριγωνο με ωροσκοπο και Δια, ενω ο κυβερνητης του 8ου οικου, ο Διας, πεφτει πανω στον ωροσκοπο. στον 10 οικο, τον οικο του δικαστη, ειναι τοποθετημενη η σεληνη που ευνοει τον κυβερνητη του ωροσκοπου Αφροδιτη, με οψη εξαγωνου. ο κυνερνητης ομως Κρονος ειναι αναδρομος.

αν καταλαβα καλα, θεωρειτε πως δεν πρεπει να λαβω σοβαρα τοσο τον 10ο οικο, οσο 1ο-4ο-2ο-9ο-7ο.

επειδη το θεμα αφορα ενσταση(συγνωμη που παρελειψα να το αναφερω) εξακολουθω να κοιτω τους παραπανω οικους η αλλαζει κατι?

Καλυψώ,

ο ανάδρομος Κρόνος μπορεί να δείχνει "αναθεώρηση" απόφασης, την ένσταση δηλαδή. Αυτό είναι μέσα στον συμβολισμό των ανάδρομων πλανητών στην ωριαία.

Οι όψεις προς τον κλήρο της τύχης δεν είναι τόσο δυνατές ενδείξεις όσο οι όψεις με πλανήτες. Είναι καλό που ο κυβερνήτης του 4ου κάνει θετική όψη με τον κυβερνήτη του 1ου και επίσης καλό ότι ο κυβερνήτης του 8ου πάει πάνω στον ωροσκόπο, αυτό δείχνει ότι λεφτά του αντίδικου έρχονται σε σένα. Σε περιπτώσεις αποζημίωσης ο κυβερνήτης του 8ου και οι θεμελιώδεις δυνάμεις του και οι όψεις του μας δείχνουν το ύψος του ποσού κι αν αυτό θα ικανοποιήσει το άτομο.

Καλό είναι όμως να κοιτάξεις και τις υποδοχές πέρα από τις όψεις γιατί κι αυτές είναι καθοριστικές.

kalypso1979
16-02-2012, 03:45 PM
σε ευχαριστω πολυ πολυ :)