View Full Version : Αστρολογία και θάνατος ανθρώπου
Polydefkis
09-02-2012, 05:39 PM
Καλημέρα σας,
με αφορμή τον θάνατο του μεγάλου μας σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα ήθελα να ρωτήσω αν η αστρολογία μπορεί να προβλέψει τον θάνατο ενός ατόμου.
Δηλαδή αν οι πλανήτες μπορούν να φανερώσουν κάτι τέτοιο.
Το είχα πάντα απορία.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Στράτος
errikaki
09-02-2012, 10:18 PM
Πιστεύω ότι εκ του αποτελέσματος μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τις τάσεις που μπορεί να υπήρχαν, ωστόσο θεωρώ ιδιαίτερα παρακινδυνευμένο αλλά και δύσκολο να κάνει κάποιος τέτοιου είδους προβλέψεις.
Ακόμη και να έχει κάποιος τη δυνατότητα και την ικανότητα να ξέρει με βεβαιότητα, κατά τη γνώμη μου θα ήταν καλό να αποφεύγει τις αναφορές.. όχι γιατί είναι ένα κομμάτι που πρέπει να φοβόμαστε, αλλά γιατί όλα έχουν το νόημά τους σε αυτή τη ζωή και τα προβλήματα που θα δημιουργούσε θα ήταν περισσότερα από αυτά που θα ''έλυνε''.
Προσωπικά πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος στην πραγματικότητα δύσκολα μπορεί να χειριστεί μια τέτοια πληροφορία.
Είναι καλύτερα να σκεφτούμε ότι η ζωή είναι ένα ταξίδι, στο οποίο θα ήταν όμορφο να δίναμε τον καλύτερο εαυτό μας σε ό,τι κάνουμε και να είμαστε χαρούμενοι. Να χορεύουμε με την ενέργεια του σύμπαντος.
Εξάλλου στην πραγματικότητα ο θάνατος δεν υφίσταται.. αυτό που για μια φορφή ύπαρξης είναι θάνατος, για κάποια άλλη είναι γέννηση...
Αυτό που η κάμπια λέει ''θάνατο'', εμείς το λέμε ''πεταλούδα''...
Atrapos
10-02-2012, 12:15 AM
Καλά τα λέει η Έρρικα.
Απλά να προσθέσω πληροφοριακά ότι υπάρχουν αστρολόγοι που θεωρούν ότι μπορούν να προβλέψουν τον θάνατο, έχουν κυκλοφορήσει και σχετικές «ενδείξεις» που είναι όμως πολύ σχετικές. Ένας αστρολόγος, που δεν θυμάμαι το όνομα του, έλεγε ότι ο θάνατος ενός ανθρώπου φαίνεται καλύτερα στους χάρτες των δικών του, αφού γι’ αυτούς είναι απώλεια.
Γενικά πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που κάτι μπορούμε να πούμε αστρολογικά αλλά θα είναι πολύ παρακινδυνευμένο και ίσως ανώφελο. Αυτό το λέω από την σκοπιά ότι η αστρολογία μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και να βελτιωθούμε σαν άνθρωποι. Αν μπούμε στην φαταλιστική λογική να προεξοφλούμε τη στιγμή του θανάτου, αλλάζει όλη η οπτική.
Πάντως έχει αναφερθεί και το παράδειγμα ενός αστρολόγου που πήγε και έκανε ασφάλεια ζωής λίγο πριν πεθάνει και ενώ ήταν απόλυτα υγιείς. Είχε δει όμως ότι θα πέθαινε.
maria76
10-02-2012, 12:33 AM
Συμφωνώ και με τους δυο σας και έχω να προσθέσω ότι ημερομηνίες που τις προσέχουμε για ατυχήματα,είναι ίσως και πιθανές ημερομηνίες να είναι μοιραία αυτά.Γνώμη μου είναι πως υπάρχουν πολλές πιθανές μέρες κατά τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε πεθάνει,από ατύχημα.Γιατί από αρρώστεια είναι άλλο.
Και φυσικά εμένα μου είναι πιο ορατό στο χάρτη αυτό,αφού έχει ήδη συμβεί..
toniateddybear
10-02-2012, 03:15 AM
Χαιρεται!
εχω διαβασει, νομιζω σε καποιο αρθρο του site, αλλα με απατα η μνημη μου τωρα τελευταια με τον .....ποσειδωνα, αν και με σεληνη στον καρκινο και δεν μπορω να θυμηθω τι θεμα ειχε το αρθρο, οτι η επιστροφη του διελαυνοντα κρονου στον τεταρτο γενεθλιο οικο μας σχετιζεται με το θανατο. τι να πω...? ο κρονος περνα απο τον τετρτο οικο μας παραπανω απο τρεις φορες, αν υπολογισουμε ενα μεσο ορο ζωης τα 80 χρονια. τρεχα γυρευε και η Νικολω καρτερει! τον αστρολογο που εκανε ασφαλεια ζωης, τον συγχαιρω εστω και μετα θανατον γιατι κοροιδεψε την ασφαλιστικη!:lol:
Κοραλλία Μόζορα
10-02-2012, 10:24 AM
Πιστεύω ότι η αστρολογία μπορεί να προβλέψει τον θάνατο με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να προβλέψει τις τάσεις και τα γεγονότα της ζωής. Όμως συμφωνώ με την Έρρικα και τον Δημήτρη. Το θέμα αυτό είναι περισσότερο ηθικό και φιλοσοφικό.
maria76
11-02-2012, 01:13 AM
Aπορία..έστω ότι η αστρολογία μπορεί να προβλέψει τον θάνατο μας ή άλλων,και πιστεύω ότι μπορεί.Ωραία..
Πόσο απελπιστικό είναι να ξέρεις ότι σου τελειώνει ο χρόνος σ'αυτόν εδώ τον κόσμο?Δλδ τι κάνεις,κάθεσαι και περιμένεις?Ετσι ψύχραιμα?
Γιατί θα πρέπει να έχεις συμφιλιωθεί άψογα με την ιδέα του θανάτου,και μάλιστα του ότι μπορείς να τον προβλέψεις κιόλας,για να παραμείνεις ήρεμος,και ν'αρχίσεις να"ετοιμάζεσαι"για το ταξίδι αυτό.
Και πόσα μέλη από εμάς,δεν αναρωτιούνται κάθε φορά τι θα γίνει με την χ ή ψ διέλευση...θα χωρίσω,θα αρρωστήσω,θα θα θα,και καταστροφολογούμε και πολλές φορές άδικα.Οχι τώρα μια στιγμή να μας υποψιαστουμε και πότε θα'ρθει ο χάρος!Οι μισοί από το site θ'αυτοκτονήσουμε μια μέρα πριν,και τον εαυτό μου βάζω μέσα.
Ας ανεβάσουμε λίγο το επίπεδο μας-και το λέω για τον καθένα προσωπικά-σε πνευματικό επίπεδο,μην παρεξηγηθώ..κι όταν πια δεν θα φρικάρουμε στο άκουσμα ύποπτων πλανητών που θέλουν να μας κάνουν κακό κάθε ώρα και στιγμή,ξανασυζητάε και για το θάνατο.Αν και έχει ξανασυζητηθεί το θέμα νομίζω.
Εμένα θα μου άρεσε περισσότερο να μιλήσουμε για τα αστρολογικά μας"γηρατειά",κάτι που δεν έχει απασχολήσει και πολύ κόσμο.Εκδοχές δλδ του πως θα είναι η ζωή μας όταν μεγαλώσουμε κι άλλο.Διότι αν πάθω αλτσχάιμερ και δεν θυμάμαι ποια είμαι,δεν θα με πολυνοιάζει και πότε θα πεθάνω!Και καθόλου να μη σου πω..
:wacko:
Χρυσάνθη Σπίγγου
11-02-2012, 01:38 AM
Μία και έξω το προτιμώ.
Οποιος παθαίνει αλτσχάιμερ, τυραννά και ένα σωρό άτομα παραπίσω.
Εκεί να δεις γέλια που κάνει τότε ο χ...ς -επειδή συχτιρίζεσαι να ακους για αυτόν το γράφω έτσι - και ούτε που σε ρωτά.
Τι φταίει ο καλός κοσμάκης γύρω σου που σε αγαπά και σε εκτιμά να σε έχει στην πλάτη του :cry:
maria76
11-02-2012, 02:18 AM
Τα διαλέγεις αυτά?Δεν τα διαλέγεις,ελπίζω να μη μου τύχει..
Χρυσάνθη Σπίγγου
11-02-2012, 08:21 AM
Σωστό και αυτό. Αλλά το εάν θα σου τύχει ή όχι, κάπου εκεί παραπίσω σε μία ακρούλα κάποιος πλανήτης με παρέα κανέναν άλλον,κάποια ένδειξη θα έχει..............
Αλλά το καλό που σου θέλω μην σκοτίζεις τώρα το μυαλουδάκι σου με αυτά.
Εν τέλει ας αφήσουμε το ωραίο και δίκαιο σύμπαν να κάνει τα δικά του, και εμείς τα δικά μας.
Α - συμφουνείς;
Kongafury
14-02-2012, 02:17 AM
Ενδιαφέρον, ενδιαφέρον
Kongafury
14-02-2012, 03:02 AM
Ηθικά έχω πολλές αναστολές και για τη συζήτηση αυτού του θέματος...
Έχω μια φίλή που πριν κάποια χρόνια έχασε το ένα της παιδί απο την παλιαρρώστια. Μου έχει πει οτι της το είχαν προβλέψει, πριν η αρρώστια εξελιχθεί άσχημα πως το παιδί δε θα φτάσει στην ηλικία του φαντάρου.(!!) Αν μου το έλεγε άλλος δεν ξέρω αν θα το πίστευα, αυτή την πιστεύω όμως.
Επίσης, μου είπε, οτι κάποια στιγμή, που κοίταζε το χάρτη της κάποια ερασιτέχνης αστρολόγος, σχετικά πρόσφατα, επειδή η φίλη μου δεν ήταν σίγουρη για την ώρα γέννησης, έδωσε τις ημερομηνίες γέννησης και θανατου του γιού της, για να κάνει μάλλον τη διόρθωση τουωροσκόπου[?].
Πως είναι δυνατόν να πάμε πίσω στο παρελθόν στο χάρτη κάποιου για να δούμε π.χ. το θάνατο κάποιου πολύ κοντινού? Συγκρίνουμε το γεννέθλιο του ατόμου με τον ουρανό τη μέρα π.χ. που συνέβη ο θάνατος?
Ομοίως, πως είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε ένα πολύ σημαντικό γεγονός του παρελθόντος, που μαντεύουμε οτι μπορει να εκδηλώνεται κάπως στο χάρτη, για να διορθώσουμε την ώρα του ωροσκοπίου?
Atrapos
14-02-2012, 12:59 PM
Το θέμα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο αλλά μιας και βλέπω να υπάρχει ενδιαφέρον, θα πρότεινα αντί να μιλάμε θεωρητικά και για να είμαστε και επίκαιροι να συζητήσουμε εδώ το θέμα του πρόσφατου θανάτου της Whitney Houston.
Η Whitney Houston ήταν Λέοντας με σύνοδο Ήλιου / Αφροδίτης στον 6ο οίκο. Ωροσκόπο στους Ιχθείς με τον Ποσειδώνα στον Σκορπιό / 8ο στην κορυφή ενός Τ-Τετράγωνου με τη σύνοδο Ήλιου / Αφροδίτης από τη μία και Κρόνο από την άλλη. Όταν πέθανε ο Κρόνος ήταν στον 8ο οίκο της, Πλούτωνας σε τετράγωνο με το γενέθλιο Άρη, ο Χείρωνας σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό και οι Δεσμοί της Σελήνης σε τετράγωνο με το γενέθλιο Πλούτωνα.
Αν μπορεί η διαχείριση να ανεβάσει το γενέθλιο χάρτη (9 Αυγούστου 1963, 8:55 μμ, Newark, NJ) με τις διελεύσεις και προόδους για την ημερομηνία του θανάτου της (11/2/2012) θα έχουμε να πούμε αρκετά νομίζω.
Αναγνωρίζοντας πάντα ότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.
Atrapos
14-02-2012, 05:50 PM
Μιας και ξεκίνησα το θέμα, προσπάθησα να ανεβάσω τον χάρτη που ελπίζω να διαβάζεται. Ο γενέθλιος χάρτης είναι στο κέντρο, οι πρόοδοι για 11/2/12 στον εσωτερικό δακτύλιο και οι διελεύσεις για την ίδια μέρα στον εξωτερικό.
Συνεχίζοντας λοιπόν από την μικρή εισαγωγή μου, είναι φανερό από τον γενέθλιο χάρτη ότι υπάρχει ένα σημαντικό θέμα ανάμεσα σε 8ο και 6ο οίκο με το τετράγωνο Ποσειδώνα (κυβερνήτης Ωροσκόπου) και Ήλιου / Αφροδίτης (κυβερνήτης 8ο). Όταν πέθανε, όλοι οι πλανήτες του 6ου βρίσκονταν σε δυναμικές όψεις. Ο προοδευμένος Άρης (σε Σκορπιό / 8ο οίκο) είχε ενεργοποιήσει αυτό το γενέθλιο τετράγωνο, ο προοδευμένος Ήλιος δεχόταν αντίθεση από τον transit Ουρανό και γενέθλιος Ουρανός από τον transit Χείρωνα. Προφανώς υπήρχε θέμα υγείας αυτή την περίοδο.
Άλλα σημεία που πρέπει να αναφερθούν είναι
- Ο transit Πλούτωνας ήταν σε τετράγωνο ακριβείας με το γενέθλιο Άρη.
- Η γενέθλια αντίθεση του Χείρωνα με Πλούτωνα / Ερμή είχε γίνει ακριβείας στο προοδευτικό λόγω της ανάδρομης κίνησης του Χείρωνα προς τον Ωροσκόπο
- Οι transit Δεσμοί της Σελήνης σχημάτιζαν ένα Μεγάλο Τετράγωνο με την παραπάνω αντίθεση
- Η προοδευμένη Σελήνη βρέθηκε πάνω στους γενέθλιους Δεσμούς
Ήταν οπωσδήποτε μια δύσκολη περίοδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο transit Κρόνος στον 8ο οίκο της δεχόταν μόνο ένα τρίγωνο από τον transit Ποσειδώνα στον 12ο. Είναι βέβαια ένα τρίγωνο που μας αφορά όλους αλλά οι οίκοι στους οποίους σχηματίστηκε ήταν κάπως επικίνδυνοι για την Whitney Houston. Δεν φαίνεται να τη βοήθησε παρά μόνο για να ξεφύγει.
Τώρα αν θέλουμε να δούμε γιατί συνέβη τη συγκεκριμένη ημέρα θα πρέπει να πάμε στις διελεύσεις των γρήγορων πλανητών. Εκεί η αντίθεση ακριβείας της Αφροδίτης (κυβερνήτη του 8ου) με τον προοδευμένο Ήλιο φαίνεται να παίζει τον ρόλο της. Ακόμα όμως και η διέλευση του transit Άρη πάνω από τον προοδευμένο Ερμή (κυβερνήτη 4ου και 7ου οίκου) ίσως έπαιξε τον ρόλο της. Ωστόσο αυτές είναι όψεις που αποτελούν απλά τη σταγόνα που ξεχείλισε ένα πολύ γεμάτο ποτήρι. Νομίζω η κεντρική επίδραση ήταν ο προοδευμένος Άρης στον 8ο που ενεργοποίησε μια πολύ ευαίσθητη γενέθλια όψη.
Όπως είπαμε η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή αλλά τουλάχιστον από την περίπτωση αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται η παραδοσιακή αντίληψη ότι ο θάνατος είναι θέμα κυρίως 8ου οίκου.
4068
laparisienne
14-02-2012, 06:25 PM
Πολύ ενδιαφέρον θέμα και εξαιρετική ανάλυση!
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:θα μπορούσαμε να πάρουμε και κάποια άλλα στοιχεία-"ενδείξεις" απ'το χάρτη της Ηλιακής Επιστροφής της για το 2011-12;
Atrapos
14-02-2012, 06:34 PM
Ασφαλώς και θα μπορούσαμε. Δεν έχω δει την ηλιακή επιστροφή της αλλά σίγουρα κάτι θα πρέπει να δείχνει. Εγώ επικεντρώθηκα σε διελεύσεις / προόδους που είναι τα πρώτα που κοιτάω. Μια ολοκληρωμένη ανάλυση απαιτεί μελέτη όλων των προγνωστικών συστημάτων.
Κοραλλία Μόζορα
14-02-2012, 06:53 PM
Να προσθέσω μερικά πράγματα στα όσα ενδιαφέροντα είπε ο Δημήτρης.
Για να έχουμε πρόωρο θάνατο πρέπει να έχουμε πολλές ενδείξεις σ' ένα γενέθλιο χάρτη κι η Χιούστον είχε αρκετές τέτοιες ενδείξεις. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου (και μάλιστα είναι ο Ποσειδώνας) βρίσκεται στον 8ο οίκο, σε ταυ με τον Κρόνο στον 12ο από την μια και τον Ήλιο και την Αφροδίτη (κυβερνήτη του 8ου) από την άλλη στον 6ο οίκο. Ο κυβερνήτης του 8ου, η Αφροδίτη, είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο της. Επίσης, ο Πλούτωνας βρίσκεται πάνω στον άξονα του ωροσκόπου. Με τον Ποσειδώνα στον 8ο οίκο βρέθηκε νεκρή σε μπανιέρα και με νερό στους πνεύμονες (πνιγμός) ενώ αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.
Στο φετινό ηλιακό της τόξο, ο προχωρημένος άξονας 2ου/8ου σχηματίζει τετράγωνο με τον γενέθλιο Πλούτωνα και η Σελήνη τετράγωνο με τον Ουρανό. Στις δευτερεύουσες κατευθύνσεις ο Κρόνος σχηματίζει αντίθεση με τον Ήλιο της. Στην ηλιακή επιστροφή, ο Κρόνος βρίσκεται πάνω στον ωροσκόπο στον Ζυγό και σε ταυ με Πλούτωνα, Ουρανό και Άρη ενώ η Αφροδίτη (κυβερνήτης ωροσκόπου και 8ου της ηλιακής επιστροφής) κάνει σύνοδο με τον Ήλιο της, επαναλαμβάνοντας την γενέθλια σύνοδο.
laparisienne
14-02-2012, 07:09 PM
Επειδή έχω "κολλήσει" τελευταία με τις Ηλιακές Επιστροφές....:)
...έφτιαξα μία...με την αυθαίρετη προϋπόθεση ότι τα τελευταία γενέθλιά της τα πέρασε στη γενέτειρά της...
Εκεί λοιπόν,παρατήρησα ότι:
-ωροσκόπο ΗΕ είχε τον 8ο γενέθλιο!
-ο Κρόνος ΗΕ ήταν σε σύνοδο με τον ωροσκόπο!
-επαναλαμβανόταν η γενέθλια σύνοδος Ήλιου-Αφροδίτης...και η Αφροδίτη κυβερνάει στο χάρτη ΗΕ και τον 1ο και τον 8ο!
Μπορούμε,κατά την γνώμη των ειδικών,να συμπεριλάβουμε τα παραπάνω στις "ενδείξεις";Ή να ξαναρχίσω το διάβασμα απ'την αρχή;:)
laparisienne
14-02-2012, 07:12 PM
Μ'αρέσει που έκανα λες και ανακάλυψα την Αμερική,ενώ η κ.Μόζορα είχε ήδη δώσει μια ολοκληρωμένη ανάλυση!:o
Κοραλλία Μόζορα
14-02-2012, 07:42 PM
Καλά τα είπες laparisienne. Μόνο που ο ωροσκόπος της ηλιακής πέφτει μεν στον Ζυγό αλλά στον 7ο γενέθλιο οίκο και όχι στον 8ο.
laparisienne
14-02-2012, 08:02 PM
Σωστά κ.Μόζορα.Δεν πρόσεξα καλά τις μοίρες.Ευχαριστώ.
maria76
15-02-2012, 02:09 AM
Tο συνεχίζετε και θα φάμε κόλλημα πάλι..απορία..Κοραλλία λες ότι ο κυβερνήτης ωροσκόπου στον 8ο δεν είναι ένδειξη μακροζωίας,ανάλογα και τις όψεις βέβαια.Απ'όσο ξέρω εγώ και ο γενέθλιος Ηλιος σε αντίθεση με τον Κρόνο το δείχνει αυτό.Υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις που μας δείχνουν ότι κάποιος δεν θα πάει από γηρατειά?
Εχω κι εγώ έναν πολύ ενδιαφέρον χάρτη ατόμου που πέθανε ο μπαμπάς του,και είναι πασιφανές κι εκεί.Αλλά δεν ξέρω ν'ανεβάζω χάρτες.
Και σκεφτόμουν τις προάλλες για την Whitney Houston,καλά αυτή ήταν λιοντάρι,πως είχε φάει τετοιο κόλλημα με το σύζυγο και με drugs μαζί?Οπότε η απορία μου ήταν ο ωροσκόπος της στα ψάρια,μου φτάνει.Κρίμα..
Κοραλλία Μόζορα
15-02-2012, 12:23 PM
Μαρία,
εδώ δεν είναι απλώς ο κυβερνήτης του ωροσκόπου στον 8ο. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου (το σώμα μας) βρίσκεται στον 8ο οίκο (θάνατος) σε τετράγωνο με τον κυβερνήτη του 8ου, την Αφροδίτη, σε τετράγωνο με τον Ήλιο (ο ζωοδότης μας) και το ταυ κλείνει ο Κρόνος από τον 12ο οίκο, που έμμεσα σχετίζεται επίσης με τον θάνατο. Επιπλέον, ο κυβερνήτης του 8ου, η Αφροδίτη, είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο (όπως είπαμε ο ζωοδότης μας) και ο Πλούτωνας (φυσικός κυβερνήτης του 8ου) είναι πάνω στον άξονα του ωροσκόπου (το σώμα μας).
Αν δούμε κι άλλες περιπτώσεις πρόωρου θανάτου θα δούμε να επαναλαμβάνονται τέτοιες ενδείξεις. Για παράδειγμα, στον χάρτη του Κέννεντι, ο κυβερνήτης του 8ου είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο και σε τετράγωνο με την Σελήνη και ο Άρης είναι στον 8ο οίκο σε τετράγωνο με τον Ουρανό, ένδειξη βίαιου θανάτου και μάλιστα με όπλο (Άρης/Ουρανός).
Να επαναλάβω πάλι ότι για να έχουμε πρόωρο θάνατο πρέπει να υπάρχουν πολλές ενδείξεις ταυτόχρονα σ' ένα γενέθλιο χάρτη, μια μόνο ένδειξη δεν αρκεί.
Κοραλλία Μόζορα
15-02-2012, 12:42 PM
Να προσθέσω και κάτι ακόμα που παράλειψα πριν. Από τους τράνζιτ θεωρώ σημαντικό τον ανάδρομο Άρη. Είχε πιάσει ήδη τον ωροσκόπο της και όταν γύρισε ανάδρομος τετραγώνισε την ακμή του 8ου του προοδευτικού της χάρτη. Αυτό από μόνο του δεν είναι σοβαρό αλλά επειδή στο ηλιακό τόξο η προχωρημένη ακμή του 8ου έκανε τετράγωνο με τον γενέθλιο Πλούτωνα γίνεται αμέσως μια πιο σοβαρή ένδειξη.
katiakiss
15-02-2012, 01:54 PM
Θα ήθελα να πω ότι είχα κοιτάξει τον χάρτη του Αγγελόπουλου (χωρίς ώρα γέννησης βέβαια), του οποίου ο θάνατος είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν της Χιούτστον, αλλά παρατήρησα μία κοινή όψη και στους δύο γενέθλιους . Και οι δύο είχαν Άρη στις 8ο του Ζυγού. Του Αγγελόπουλου δε, ήταν και ανάδρομος από γενέθλια θέση. Αυτό θα πει ότι έφυγαν και οι δύο από την ζωή με αυτή την καθοριστική διέλευση του τράνζιτ Πλούτωνα σε τετράγωνο με τον Άρη τους.
Για να μην ανησυχήσουν κάποια μέλη, θα πω πως χωρίς ένα σορό άλλες σοβαρές ενδείξεις σε όλα τα προγνωστικά συστήματα, η όψη αυτή από μόνη της εννοείται ότι δεν σηματοδοτεί ένα θάνατο.
Ωστόσο, αυτό που ήθελα να πω, είναι ότι μερικές όψεις κουβαλούν εγγενώς κάποιες τάσεις, ανεξάρτητα με την θέση τους στο γενέθλιο ωροσκόπιο και τους οίκους που μπορεί να κυβερνούν.
Με λίγα λόγια ο Άρης δεν παύει ποτέ να σχετίζεται με την ζωτικότητά μας και να είναι ο φυσικός κυβερνήτης του 1ου οίκου (το σώμα) , όπως και ο Πλούτωνας δεν παύει ποτέ να σχετίζεται με το θάνατο , μεταφορικά ή πραγματικά και να είναι φυσικός κυβερνήτης του 8ου (θάνατος). Η συμβολική έννοια των πλανητών και η δυσαρμονική τους σχέση , δεν παύει να είναι κάτι σαν «ένα το κρατούμενο» , ανεξάρτητα από τη θέση και τους οίκους. Βεβαίως, η ενδελεχής μελέτη απαιτεί την ακριβή παρατήρηση που προκύπτει από όλες τις λεπτομέρειες της κατάστασης του κάθε πλανήτη.
Αυτό θα πει πως στην περίπτωση αυτή, έχουμε έναν Άρη σε αδυναμία στο Ζυγό. Αυτό το τετράγωνο που του κάνει ο τράνζιτ Πλούτωνας επιδρά με διαφορετικό τρόπο από ότι θα επιδρούσε αν είχαμε έναν δυνατό Άρη στον Κριό, σε θέση κυριαρχίας.
Σε κάθε περίπτωση η σχέση Άρη\Πλούτωνα έχει κάτι το εγγενώς βίαιο. Έχω παρατηρήσει ότι σε περιπτώσεις θανάτων που ο Άρης βάλλεται από τον Ποσειδώνα , η σχέση των πλανητών φέρει εγγενώς θάνατο μετά από αρρώστια και ταλαιπωρία.
Όπως έλεγε και ο Ηλιόπουλος, λοιπόν σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε… :p
taurine
15-02-2012, 03:25 PM
Tο συνεχίζετε και θα φάμε κόλλημα πάλι..απορία..Κοραλλία λες ότι ο κυβερνήτης ωροσκόπου στον 8ο δεν είναι ένδειξη μακροζωίας,ανάλογα και τις όψεις βέβαια.Απ'όσο ξέρω εγώ και ο γενέθλιος Ηλιος σε αντίθεση με τον Κρόνο το δείχνει αυτό.Υπάρχουν κι άλλες ενδείξεις που μας δείχνουν ότι κάποιος δεν θα πάει από γηρατειά?
Αυτές τι μέρες ψιλοανατρίχισα.
Η αλήθεια είναι πως κι εγω ανησυχώ για τα γραφόμενα δεδομενου πως εχω στη ζωή μου 2 πρόσωπα που λατρεύω όσο τίποτε, τις κόρες μου.
Η μεγάλη μου,εχει κυβ. ωροσκόπου τον ηλιο, στον 8ο στα ψαράκια.
Η μικρούλα μου, εχει κυβ. ωροσκόπου τη σελήνη στον 8ο, στον υδροχόο, σε σύνοδο με την αφροδίτη.
Η μεγάλη μου έχει τριγωνο πλούτωνα στον 5ο/mc.
Η μικρή μου έχει σύνοδο ήλιου/πλούτωνα στον 6ο.
Και οι δύο τους έχουν ΣΥΝΟΔΟ ΙΔΙΟΜΟΙΡΙΑΣ Ερμή/ΒΔ
Και οι δύο τους έχουν όψη σελήνης/ΝΔ.
Τα φώτα τους, τα γωνιακά σημεία και οι κυβερνήτες τους βέβαια, δεν βάλλονται από κακεργέτες.
Εδω να σημειώσω πως η απορία μου έχει να κάνει όχι μόνο με τις ενδείξεις μακροζωίας, αλλά με το φόβο μου αν έχουν "κοινό" πεπρωμένο.
Τόσες συμπτώσεις,μου κάνει εντυπωση...
Είναι η αστρολογία τελικά, ή είναι ο πιο μεγάλος φόβος που αποκτάμε όταν γινόμαστε γονείς?
katiakiss
15-02-2012, 04:07 PM
Αυτές τι μέρες ψιλοανατρίχισα.
Η αλήθεια είναι πως κι εγω ανησυχώ για τα γραφόμενα δεδομενου πως εχω στη ζωή μου 2 πρόσωπα που λατρεύω όσο τίποτε, τις κόρες μου.
Η μεγάλη μου,εχει κυβ. ωροσκόπου τον ηλιο, στον 8ο στα ψαράκια.
Η μικρούλα μου, εχει κυβ. ωροσκόπου τη σελήνη στον 8ο, στον υδροχόο, σε σύνοδο με την αφροδίτη.
Η μεγάλη μου έχει τριγωνο πλούτωνα στον 5ο/mc.
Η μικρή μου έχει σύνοδο ήλιου/πλούτωνα στον 6ο.
Και οι δύο τους έχουν ΣΥΝΟΔΟ ΙΔΙΟΜΟΙΡΙΑΣ Ερμή/ΒΔ
Και οι δύο τους έχουν όψη σελήνης/ΝΔ.
Τα φώτα τους, τα γωνιακά σημεία και οι κυβερνήτες τους βέβαια, δεν βάλλονται από κακεργέτες.
Εδω να σημειώσω πως η απορία μου έχει να κάνει όχι μόνο με τις ενδείξεις μακροζωίας, αλλά με το φόβο μου αν έχουν "κοινό" πεπρωμένο.
Τόσες συμπτώσεις,μου κάνει εντυπωση...
Είναι η αστρολογία τελικά, ή είναι ο πιο μεγάλος φόβος που αποκτάμε όταν γινόμαστε γονείς?Ταυρίνα, στο βαθμό που οι πλανητικές σχέσεις σχετίζονται με τον ψυχικό μας κόσμο και αυτός με τον τρόπο που μας μεγαλώνουν οι γονείς μας, είναι συχνό να βλέπουμε αδέλφια με κοινές και συναφείς επιρροές, αφού έχουν τους ίδιους γονείς και σε γενικές γραμμές μεγαλώνουν με τον ίδιο τρόπο.
Όσο για τους φόβους, όσο λιγότερη εμπειρία έχεις, τόσο περισσότερο φοβάσαι και φυσικά όταν είσαι γονιός φοβάσαι περισσότερο.
Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου μου είναι ο Άρης και είναι σε τετράγωνο με τον κυβερνήτη του 8ου μου που είναι ο Πλούτωνας και βρίσκεται στον 6ο . Ο κυβερνήτης του 12ου είναι ο Ποσειδώνας και βρίσκεται στον 8ο . Προς το παρόν έχω ζήσει αρκετά για να κοντεύω να κλείσω τα 39 σε λίγες μέρες και να έχω νοσηλευτεί μόνο μία φορά στη ζωή μου , την πρώτη που αρρώστησα σε όλη μου τη ζωή που δεν είχα κάνει ούτε βήχα(Φυσικά να πω ότι τότε είχα τον τράνζιτ Πλούτωνα σε σύνοδο με τον Άρη βεβαίως –βεβαίως … Κάτι που ενεργοποιούσε το γενέθλιο τετράγωνο και τις σκαπουλάρισα στο τσάκα, αλλά την εμπειρία δεν την λες επιτυχία… ) .
Ότι και να λέμε για τον θάνατο από αστρολογικής πλευράς, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν το ορίζουμε.
Στο κάτω –κάτω η ζωή από μόνη της είναι ένα θαύμα και τα θαύματα γίνονται όταν τα πιστεύουμε.
taurine
15-02-2012, 05:24 PM
Κατια σε ευχαριστω και εύχομαι ένας βήχας να είναι το μόνο άσχημο συμβάν σε όλη τη ζωή σου!
Α! Και κάτι άλλο! Να μείνεις στο myhoroscope να μας γραφεις τέτοια ωραία, τουλάχιστον μεχρι την τρίτη επιστροφή Κρόνου και τη δεύτερη επιστροφή Ουρανού!:love:
Κοραλλία Μόζορα
15-02-2012, 05:43 PM
Κάτια,
με προβλημάτισε κι εμένα το τετράγωνο του τράνζιτ Πλούτωνα με τον γενέθλιο Άρη στον χάρτη της Χιούστον. Η όψη αυτή όταν υπάρχει σε θάνατο δείχνει είτε βίαιο θάνατο (όπως στην περίπτωση του Αγγελόπουλου) είτε αυτοκτονία (όπως στην περίπτωση του Χέμινγουεη). Με προβλημάτισε τι να σήμαινε στον χάρτη της Χιούστον.
Ταυρίνα, είναι πολύ συνηθισμένο σε χάρτες οικογένειας να υπάρχουν πολλά κοινά επειδή μοιράζονται κοινές εμπειρίες και έχουν σε κάποιο βαθμό κοινό πεπρωμένο. Όμως οι θέσεις που λες δεν δείχνουν απαραίτητα κάτι που πρέπει να φοβάσαι. Ξέρω άτομα με πολυαστρία στον 8ο και ζουν ακόμα σε πολύ μεγάλη ηλικία. Τα φώτα στον 8ο τα έχει πάρα πολύς κόσμος και τίποτε δεν παθαίνει. Ο πρόωρος θάνατος για τον οποίο μιλάμε εδώ χρειάζεται πολλές και ειδικές ενδείξεις ταυτόχρονα.
katiakiss
15-02-2012, 05:54 PM
Κάτια,
με προβλημάτισε κι εμένα το τετράγωνο του τράνζιτ Πλούτωνα με τον γενέθλιο Άρη στον χάρτη της Χιούστον. Η όψη αυτή όταν υπάρχει σε θάνατο δείχνει είτε βίαιο θάνατο (όπως στην περίπτωση του Αγγελόπουλου) είτε αυτοκτονία (όπως στην περίπτωση του Χέμινγουεη). Με προβλημάτισε τι να σήμαινε στον χάρτη της Χιούστον.
Συμφωνώ Κοραλλία. Κι εγώ το σκεφτόμουν αυτό. Την εποχή που ήμουν περίπου 17 χρονών, ο Ουρανός ήταν στον Αιγόκερω και έκανε σύνοδο με τον Άρη μου, ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο Άρη\Πλούτωνα που έχω. Είναι γνωστό ότι η σχέση Άρη \Πλούτωνα είναι η σχέση του αυτόχειρα και τότε είχα αποπειραθεί να αυτοκτονήσω με υπνωτικά χάπια (Ποσειδώνας του 12ου στον 8ο ) , αλλά με γλύτωσαν κι έτσι εξακολουθώ να βασανίζω τον κόσμο ανενόχλητα.:p
Για να σοβαρευτώ, θεωρώ ότι η Χιούστον έχει πολλά χρόνια που φλερτάρει με τον θάνατο και η υπόθεση αυτοκτονίας είναι η πρώτη που μου έρχεται στον νου.
lindaf
15-02-2012, 06:16 PM
Έχω λίγο αγριευτεί με τη συζήτηση και παρόλο που γενικά είμαι ψύχραιμη.....η ψυχραιμία μόλις τελείωσε μιας και ο κυβερνήτης ωροσκόπου στην ακμή του 12ου ( Πλούτωνας) τετραγωνίζει Ήλιο ,Σελήνη και Ερμή όλα σε σύνοδο στον Καρκίνο στον 9ο, και μάλιστα ο Ερμής είναι κυβερνήτης 8ου. Στον 8ο είναι η Αφροδίτη που συμμετέχει σε ταυ τετράγωνο με Κρόνο(11ο) και Ποσειδώνα(2ο).
Αν και γενικά ήξερα κάποια πράγματα και δεν με φόβιζαν οι όψεις αυτές, διαβάζοντας τα παραπάνω αγχώθηκα αρκετά.
katiakiss
15-02-2012, 06:25 PM
Έχω λίγο αγριευτεί με τη συζήτηση και παρόλο που γενικά είμαι ψύχραιμη.....η ψυχραιμία μόλις τελείωσε μιας και ο κυβερνήτης ωροσκόπου στην ακμή του 12ου ( Πλούτωνας) τετραγωνίζει Ήλιο ,Σελήνη και Ερμή όλα σε σύνοδο στον Καρκίνο στον 9ο, και μάλιστα ο Ερμής είναι κυβερνήτης 8ου. Στον 8ο είναι η Αφροδίτη που συμμετέχει σε ταυ τετράγωνο με Κρόνο(11ο) και Ποσειδώνα(2ο).
Αν και γενικά ήξερα κάποια πράγματα και δεν με φόβιζαν οι όψεις αυτές, διαβάζοντας τα παραπάνω αγχώθηκα αρκετά.Αυτός είναι ο λόγος που η γραμμή του site μέχρι τώρα , ήταν να αποφεύγονται θέματα που σχετίζονται με τον θάνατο και τις αρρώστιες.
Πραγματικά σου λέω ότι δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι ή να φοβάσαι. Από ότι μπορώ να δω, είσαι μαθήτρια , που θα πει ότι σιγά-σιγά μαθαίνεις και θα μπορέσεις να κατανοήσεις σε βάθος το ωροσκόπιό σου.
Αν αρχίσουμε να δηλώνουμε όλοι φοβισμένοι, το θέμα θα ξαναμπεί στην σφαίρα του ταμπού και θα χάσουμε την ευκαιρία για μια τέτοια ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Προτείνω όποιος αισθάνεται επιρρεπής σε τέτοιου είδους φόβους ή φοβίες, να μην παρακολουθήσει καθόλου αυτό το θέμα. Είναι κρίμα να του μπαίνουν αβάσιμες ιδέες.
Ναι ήμουν σίγουρος ότι θα γίνει αυτό και θα χειροτερέψει, γι' αυτό και η παρέμβασή μου.
Ώρες ώρες ξεχνούν οι ασχολούμενοι με την αστρολογία περισσότερο από το μέσο ότι βρίσκονται και γράφουν σε ένα φόρουμ "ταχείας κυκλοφορίας", με απλά λόγια μεγάλης αναγνωσιμότητας και όχι σε ένα φόρουμ αστρολόγων μη ορατό στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό.
Όσο και να γίνεται επανάληψη και επανάληψη και ξανά επανάληψη ότι ο θάνατος δεν είναι εύκολο να προβλεφτεί και πρέπει να συντρέχουν αρκετοί παράγοντες ΚΑΙ ΠΑΛΙ όμως για ενδείξεις μιλάμε ο αναγνώστης δεν τα βλέπει. "Βλέπει" μόνο την ανησυχία, που όσο κυρίες μου και κύριε συνεχίζετε θα γίνει φόβος και κατόπιν τρόμος.
Μένω στην φράση νέας αστρολόγου, σπουδάστριας...
Έχω λίγο αγριευτεί με τη συζήτηση και παρόλο που γενικά είμαι ψύχραιμη.....η ψυχραιμία μόλις τελείωσε
Παρακαλώ, μέχρι να επανέλθουν οι ωραίες ερωτήσεις μας για επανασυνδέσεις και τα σχετικά να αρκεστούμε σε θέματα θεμελιώσεων σπιτιών, μηνών του μέλιτος και άλλα πιο αισιόδοξα που να έχουν νόημα στις δύσκολες περιόδους που περνούμε όλοι μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείνουμε τα μάτια στη ζωή και θα στρουθοκαμηλίζουμε. Θα σημαίνει μάλλον ότι θα προσπαθήσουμε να ξαναβάλουμε το χαμένο χρώμα που χάσαμε ή μας έκλεψαν, από τη ζωή μας
Την αγάπη μου
Τίνα Ζαχαριάδου
15-02-2012, 06:53 PM
Σωκράτη μου δεν έχεις άδικο, εντούτοις, δηλώνω τη δυσαρέσκεια κι απογοητευσή μου (lindaf μην το πάρεις προσωπικά αν δεν ήσουν εσύ θα ήταν κάποιο άλλο μέλος που θα αγριεύοταν) γιατί όταν συζητιούνται σοβαρά κάποια σημαντικά θέματα που αφορούν όλους μας κι είναι μέσα στη ζωή πρέπει να τα κάνουμε γαργάρα είτε γιατί παθαίνουμε πανικό είτε γιατί δεν είναι αρεστά. Αυτά με έχουν κουράσει τόσο καιρό με την αστρολογία, η επαφή με ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι να ακούσουν αλήθειες και περιμένουν από εμάς να τους χαϊδέψουμε τα αυτιά και που ωστόσο ρωτούν να μάθουν.
Προτείνω ειδικό φόρουμ όπου θα παίρνουν μέρος μέλη αυστηρώς ελεγχόμενα και πάνω απ' όλα πλούτωνια :p
Την Καλησπέρα μου!!!
lindaf
15-02-2012, 07:07 PM
Η συζήτηση όντως Κάτια μου είναι πολύ ενδιαφέρουσα και μέσα απ' αυτήν μας δίνεται η δυνατότητα να μάθουμε κάποια πράγματα παραπάνω που για εμένα αυτό είναι και το ζητούμενο. Όπως όμως πολύ σωστά είπες , το γεγονός ότι δεν γνωρίζω ακόμα πολλά πράγματα έχει σίγουρα τις συνέπειες του.
Ειλικρινά λυπάμαι για την αναστάτωση.
taurine
15-02-2012, 07:11 PM
Σωκράτη μου δεν έχεις άδικο, εντούτοις, δηλώνω τη δυσαρέσκεια κι απογοητευσή μου (lindaf μην το πάρεις προσωπικά αν δεν ήσουν εσύ θα ήταν κάποιο άλλο μέλος που θα αγριεύοταν) γιατί όταν συζητιούνται σοβαρά κάποια σημαντικά θέματα που αφορούν όλους μας κι είναι μέσα στη ζωή πρέπει να τα κάνουμε γαργάρα είτε γιατί παθαίνουμε πανικό είτε γιατί δεν είναι αρεστά. Αυτά με έχουν κουράσει τόσο καιρό με την αστρολογία, η επαφή με ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι να ακούσουν αλήθειες και περιμένουν από εμάς να τους χαϊδέψουμε τα αυτιά και που ωστόσο ρωτούν να μάθουν.
Προτείνω ειδικό φόρουμ όπου θα παίρνουν μέρος μέλη αυστηρώς ελεγχόμενα και πάνω απ' όλα πλούτωνια :p
Την Καλησπέρα μου!!!
Αν και λίγο Αρεια και ρατσιστική η πρόταση, ειδικά για εμας που βρισκόμαστε στο 10% της αστρολογίας και όχι στο 100%, τείνω να διαφωνήσω, αλλά με κάπως ...ουράνιο τρόπο,γιατί το "αυστηρως ελεγχόμενα" με σοκάρει περισσότερο από το θέμα του θανάτου σε δημόσια συζήτηση.
katiakiss
15-02-2012, 07:13 PM
Συμφωνώ απόλυτα με την Τίνα, χωρίς να αγνοώ το δίκιο του Σωκράτη και εδώ τίθεται ένα βασικό θέμα.
Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, χωρίς όλους εμάς, όλα τα μέλη που έχουμε μία εξοικείωση πάνω του μετρίου, ή και τα μέλη που δεν έχουν την εξοικείωση αλλά έχουν την φιλοσοφική στόφα και την λογική σε επαγρύπνηση, το φόρουμ θα ήταν σίγουρα φτωχότερο.
Ωστόσο, ακόμα κι εμείς έχουμε ανάγκη από καινούργια πνευματική τροφή και ερεθίσματα που να μας κινούν το ενδιαφέρον. Δεν γίνεται να βαλτώνουμε συνέχεια σε θεμέλια σπιτιών και επανασυνδέσεις. Σε χιλιοειπωμένες απαντήσεις και τους χειρουργικούς χειρισμούς των όποιων προκαταλήψεων. Είναι άδικο να μην περνάμε κι εμείς καλά μέσα σε αυτή την κοινότητα. Είναι άδικο να περιορίζεται ο ρόλος μας σε δασκαλίστικες παρεμβάσεις συμβουλευτικού χαρακτήρα.
Είναι σαν ένας συμβατικός γάμος, που είναι ζήτημα χρόνου να λήξει λόγω φθοράς ή λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων.
Όλοι πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να περνάμε καλά, σύμφωνα με το επίπεδο των γνώσεών μας και τις δυνατότητες της φιλοσοφικής μας εμβάθυνσης.
Αυτό είναι το νόημα της αστρολογικής κοινότητας που όλοι βρισκόμαστε οικιοθελώς. Η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων.
Καταλαβαίνω ότι το θέμα είναι δύσκολο να το διαχειριστεί κανείς και η ευθύνη βαραίνει τους υπεύθυνους. Όμως, νομίζω πως αξίζει να γινόμαστε αρωγοί της σωστής αντιμετώπισης της αστρολογίας και όχι θύματα των παράπλευρων απωλειών της.
Τίνα Ζαχαριάδου
15-02-2012, 07:23 PM
Ταυρίνα μου με την τελευταία πρόταση αστειεύτηκα, άλλωστε το θέμα για εμένα δεν σχετίζεται με τις γνώσεις που διαθέτει κάποιος αλλά με το πόσο είναι έτοιμος να δεχτεί και να διαχειριστεί τέτοιου είδους πληροφορίες. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καθόλου αστρολογία και ζητούν τέτοιες πληροφορίες. Σε διαβεβαιώ πως κάποιοι τις διαχειρίζονται αρκετά καλά γιατί ξέρουν ακριβώς τι ζητούν να μάθουν κι είναι έτοιμοι ν' ακούσουν τα πάντα χωρίς φόβο και πάθος. Επομένως δεν σχετίζεται με τις γνώσεις ή όλη προσέγγιση μου αλλά με τη νοοτροπία του "ρωτώ να μάθω" αλλά αν δεν ακούσω κάτι καλο φοβάμαι, παθαίνω πανικό κτλ.
lindaf
15-02-2012, 07:30 PM
Την Καλησπέρα μου!!!
Δεν νομίζω κ Τίνα πως όταν διαβάσει κάποιος που πιστεύει και αγαπάει την αστρολογία αλλά δεν είναι αστρολόγος την παραπάνω συζήτηση, και ανακαλύψει ότι έχει αρκετές από τις αναφερθείσες όψεις δεν θα τρομάξει έστω και λίγο? Αν και πλουτώνιο άτομο.
Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θέλει να το κάνει γαργάρα επειδή δεν του είναι αρεστό σαν θέμα. Σε κανέναν δεν αρέσει σαν θέμα ο θάνατος, όλοι όμως όσοι ρώτησαν κάτι εδώ ή διάβασαν το θέμα, το έκαναν γιατί ήθελαν αλήθεια να μάθουν κάτι σχετικά.Φυσικά και ο θάνατος είναι μέσα στη ζωή,αλλά γιατί όλοι να τον προσεγγίζουν το ίδιο? ΄
katiakiss
15-02-2012, 07:49 PM
Δεν νομίζω κ Τίνα πως όταν διαβάσει κάποιος που πιστεύει και αγαπάει την αστρολογία αλλά δεν είναι αστρολόγος την παραπάνω συζήτηση, και ανακαλύψει ότι έχει αρκετές από τις αναφερθείσες όψεις δεν θα τρομάξει έστω και λίγο? Αν και πλουτώνιο άτομο.
Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θέλει να το κάνει γαργάρα επειδή δεν του είναι αρεστό σαν θέμα. Σε κανέναν δεν αρέσει σαν θέμα ο θάνατος, όλοι όμως όσοι ρώτησαν κάτι εδώ ή διάβασαν το θέμα, το έκαναν γιατί ήθελαν αλήθεια να μάθουν κάτι σχετικά.Φυσικά και ο θάνατος είναι μέσα στη ζωή,αλλά γιατί όλοι να τον προσεγγίζουν το ίδιο? ΄Λίντα, πραγματικά δεν ξέρω που ξεκινάει και που τελειώνει αυτό το κακό προηγούμενο στα θέματα –ταμπού. Όταν κάποιος κάνει την εγγραφή του , αποδέχεται κάποιους όρους που σε αυτούς είναι ξεκάθαρο ότι ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει, αρκεί να μην προσβάλει κτλ…κτλ.
Καταλαβαίνω ότι ένας αρχάριος ή λιγότερο έμπειρος μπορεί να φοβηθεί και θα ήταν ψέμα να ισχυριστεί κάποιος από τους έμπειρους ότι δεν υπάρχουν φορές που ακόμα τον φοβίζουν κάποια πράγματα.
Το ερώτημα είναι το εξής: Και τι έγινε αν κάποιος φοβηθεί ή ακόμα κι αν κάποιος κατατρομάξει. Ας διαχειριστεί τον τρόμο και τον φόβο του όπως κάνουμε όλοι. Οι όροι που αποδεχόμαστε όλοι κατά την εγγραφή μας, καλύπτει και αυτές τις περιπτώσεις.
Δεν γίνεται κάθε φορά που αναφέρεται μια δύσκολη όψη να ταυτίζονται κάποιοι και αυτός να είναι ο λόγος που το θέμα κινδυνεύει να καταλήξει στην μαύρη τρύπα ή στο κλείδωμα.
Είναι καλύτερο τέτοιες δημοσιεύσεις να σβήνονται από την διαχείριση χωρίς καμία προειδοποίηση, ως παρενοχλητικές της ουσίας.
Λίγα ποστ πριν, για χάρη της συζήτησης, πήρα το ρίσκο να εκτεθώ και να αποκαλύψω το προσωπικό δεδομένο μιας αυτοκτονίας, προκειμένου να έχουμε με την Κοραλλία μια ουσιαστική συζήτηση και κοίτα που καταλήξαμε. Στο μηδέν της απαξίωσης.
Τίνα Ζαχαριάδου
15-02-2012, 07:53 PM
Λίντα πίστεψε με και οι αστρολόγοι τρομάζουν από λίγο εώς πολύ. Όμως όποιος τρομάζει καλό είναι να μην παίρνει μέρος σε τέτοιες συζητήσεις. Το θέμα πηγαίνει για κλείδωμα και εδώ που τα λέμε πολύ καλά θα κανει ο Σωκράτης να το κλείσει έτσι όπως εξελίχθηκε αφού γενικότερα στο σάιτ υπάρχει η τάση να προσωποιούνται τα θέματα.
Οι περισσότεροι είστε καιρό μέλη στο σάιτ και θα έπρεπε να γνωρίζετε πως κατά αυτόν τον τρόπο κλειδώνονται σημαντικά θέματα. Όπως θα διαπίστωσες στη συζήτηση δεν έλαβα μέρος, αφενός γιατί βρίσκομαι σε κατάσταση πένθους και πίστεψε με δεν θα θέλατε να διάβασετε όλα όσα θα μπορούσα να γράψω, αφετέρου γιατι περίμενα να δω πότε θα αρχίσουν οι ερωτήσεις πανικού. Δεν σε μαλώνω και προς θεού δεν τα έχω με κανέναν όμως είναι κρίμα τέτοιες αστρολογικές πληροφορίες να πηγαίνουν γαι κλείδωμα.
taurine
15-02-2012, 08:28 PM
Ταυρίνα μου με την τελευταία πρόταση αστειεύτηκα, άλλωστε το θέμα για εμένα δεν σχετίζεται με τις γνώσεις που διαθέτει κάποιος αλλά με το πόσο είναι έτοιμος να δεχτεί και να διαχειριστεί τέτοιου είδους πληροφορίες. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καθόλου αστρολογία και ζητούν τέτοιες πληροφορίες. Σε διαβεβαιώ πως κάποιοι τις διαχειρίζονται αρκετά καλά γιατί ξέρουν ακριβώς τι ζητούν να μάθουν κι είναι έτοιμοι ν' ακούσουν τα πάντα χωρίς φόβο και πάθος. Επομένως δεν σχετίζεται με τις γνώσεις ή όλη προσέγγιση μου αλλά με τη νοοτροπία του "ρωτώ να μάθω" αλλά αν δεν ακούσω κάτι καλο φοβάμαι, παθαίνω πανικό κτλ.
Τι να κάνω βρε Τίνα?
Ο συγκυβερνήτης του ωροσκοπιου μου Κρόνος στον 8ο, είναι αρκετά κυνικός στο θέμα του Θανατου και δεν σου κρύβω πως μέχρι ώρας, ήρθα 2 φορές πρόσωπο με πρόσωπο με τον ..εν λόγω κύριο,στη δουλειά μου, αλλά μεχρι κι εκείνος με αγνόησε! Ο έτερος κυβερνήτης μου Δίας μου προφανώς είχε άλλη γνώμη.
Το φιλοσόφησα λιγάκι και διαπίστωσα πως όλα συμβαίνουν στο 1/10 του δευτερολέπτου. Το θέμα είναι πόσο αργή ή βασανιστική είναι η συνέχεια και πόση ταλαιπωρία θα υποστεί ο ...υποψήφιος προς αποχώρηση.
Συνεπως, γνωρίζω πως θα "λειτουργήσει" στο μελλον. Για παραδειγμα,το τετραγωνο του Κρόνου μου στον 8ο στο Λιοντάρι,με τον Ηλιο μου στον 4ο και με τον Ουρανό μου στον 10ο, δεν με φοβίζουν, αφού ξερω πως θα αντιμετωπίσω αυτή την όψη. Γυμναστική,διατροφή κλπ., κι από εκεί και πέρα, ό,τι πει ο Θεός.
Η ενστασή μου κι αν θελεις ο προβληματισμός μου είναι περισσότερο ο τρόπος που "επιλέγει" κάποιος να "φύγει", και πως φαίνεται αστρολογικά, και προσφάτως διαπίστωσα τη "μουλωχτή" εμπλοκή του άξονα Παρθένου/Ιχθύ, αναφορικά με τους celebrities.
Υ.Γ: Στο παραπανω ποστ μου με τις κοινες όψεις στον 8ο των κοριτσιων μου, με καλυψε η Κατια και η Κοραλλία.
taurine
15-02-2012, 08:52 PM
Η ενστασή μου κι αν θελεις ο προβληματισμός μου είναι περισσότερο ο τρόπος που "επιλέγει" κάποιος να "φύγει", και πως φαίνεται αστρολογικά, και προσφάτως διαπίστωσα τη "μουλωχτή" εμπλοκή του άξονα Παρθένου/Ιχθύ, αναφορικά με τους celebrities.
Και για να μην ξεχνάμε τον αρχικο τίτλο του ποστ, ήταν ο Θ.Αγγελόπουλος.
Βρήκα πως γεννήθηκε στις 27/4/1935, χωρίς ωρα γέννησης και μια γρήγορη ματιά είδα αντίθεση Ποσειδώνα- Κρόνου στον άξονα Παρθένου/Ιχθυ αντίστοιχα.
Κοραλλία Μόζορα
15-02-2012, 08:53 PM
Λίντα μου,
στην ψυχολογία υπάρχει το λεγόμενο "σύνδρομο του φοιτητή" που το περνάμε οι περισσότεροι. Για παράδειγμα, αν κάποιος σπουδάζει ιατρική ή ψυχολογία, για όποια ασθένεια ή σύνδρομο διαβάζει αρχίζει να πιστεύει ότι το έχει. Αυτό το περνάμε οι περισσότεροι κι όταν αρχίσουμε να μελετάμε αστρολογία. Γι' αυτό τόνισα σε τρία ποστ ότι στον πρόωρο θάνατο πρέπει να υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές και ειδικές ενδείξεις. Φώτα κτυπημένα από τον Πλούτωνα έχει πολύς κόσμος, πλανήτες κτυπημένους στον 8ο επίσης. Δεν σημαίνει τίποτε αυτό από μόνο του.
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι έχουμε κι εμείς ανάγκη να συζητάμε κάποια θέματα για σκοπούς γνώσης ή έρευνας που μπορεί κάποια μέλη να μην μπορούν να διαχειριστούν. Θα πρέπει να βρούμε κάποια λύση σ' αυτό. Μια λύση μπορεί να είναι όταν κάποιος αισθάνεται ότι ένα θέμα μπορεί να τον επηρεάσει αρνητικά να μην το διαβάζει. Άλλη λύση θα ήταν η πρόταση της Τίνας, να υπάρχει ένα ειδικό φόρουμ για συζήτηση τέτοιων θεμάτων στο οποίο να συμμετέχουν μόνο όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στην συζήτηση. Και εδώ ταιριάζει η παροιμία "η περιέργεια σκότωσε την γάτα". :lol:
jungle
15-02-2012, 11:08 PM
[QUOTE=katiakiss;140054]
Δεν γίνεται κάθε φορά που αναφέρεται μια δύσκολη όψη να ταυτίζονται κάποιοι και αυτός να είναι ο λόγος που το θέμα κινδυνεύει να καταλήξει στην μαύρη τρύπα ή στο κλείδωμα.
Συμφωνω Κατια!!
Ελπιζω να μην κλειδωσει κ αυτο το θεμα....
Ετσι ειχει κλειδωσει κ ενα θεμα που ανοιξα παλιοτερα, με τιτλο ....ενδειξεις αναπηριας...
Η Κοραλλια κ ολοι σας, ειχατε κανει πολυ ωραιες αναλυσεις, αλλα για να μην αναστατωθουν οι αρχαριοι,
το θεμα κλειδωσε....ενω θα μπορουσαμε να ειχαμε αναλυσει κ αλλα παραδειγματα.
Ευχομαι η διαχειρηση αυτη τη φορα να μη μας ριξει παλι στην μαυρη τρυπα...
Θελω κ αλλα να διαβασω απο τις συζητησεις σας....
Καλησπέρα Νίκη
Δεν θέλω άλλες παρεξηγήσεις με το θέμα.
Έχει τεράστια διαφορά να διαχειρίζεσαι ένα φόρουμ από το να το επισκέπτεσαι έστω και καθημερινά επί πολλές ώρες.
Ο τακτικός επισκέπτης δεν έχει να δώσει λόγο σε κανέναν. Εγώ προσωπικά έχω. Στον εαυτό μου και τη συνείδησή μου. Και όχι απλά και τυπικά αλλά ουσιαστικά. Μας διαβάζουν παιδιά λίγο μετά την μετεφηβεία, μας διαβάζουν ευαίσθητοι ή φοβικοί άνθρωποι και πολλές άλλες ομάδες προβληματισμένων έως καταρρακωμένων ανθρώπων για διάφορους λόγους. Θεωρώ ΗΘΙΚΟ χρέος, όχι σαν διαχειριστής ή ιδιοκτήτης, αλλά ως άνθρωπος να βάζω όσες δικλίδες ασφαλείας μπορώ.
Παρόλα αυτά με αφορμή αυτό το θέμα θα γίνουν κάποιες μικρές προσθήκες. Στο κάτω κάτω εάν αρκετοί φίλοι μας θέλουν να συζητάμε κάποια βήματα παραπέρα μια φορά, εγώ το θέλω δέκα. Είναι γνωστό ότι η ομάδα μου και εγώ κυνηγάμε τα ποστ και προσπαθούμε επί σειρά ετών να καθαρίζουμε το φόρουμ από τσατ ποστ σε άσχετα θέματα. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να το αφήσουμε το φόρουμ όπως διάφορων αστρολόγων που στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν μέλη ή πελάτες επιτρέπουν τα πάντα.
Για όσους δεν γνωρίζουν επίσης, ο γράφων έχει δημιουργήσει ένα σάιτ σχεδόν παράλληλα με το myhoroscope και κάλεσε πάρα πολλούς αστρολόγους να καταθέτουν τις εργασίες τους και παράλληλα να δημιουργηθεί ένα περιορισμένης ορατότητας φόρουμ ή ειδικών προσβάσεων και να έχουμε ερευνητική αστρολογία. Απαξιώθηκα. Υπό αυτές τις συνθήκες το "χρέος" μου και τις προτάσεις μου προς τους αστρολογίζοντες το έχω κάνει χρόνια πριν και συνεχίζω να το κάνω.
Σε αυτή τη φάση θα δημιουργηθεί ένα φόρουμ μέσα στο myhoroscope για όσους από εμάς έχουμε να καταθέσουμε ότι τέλος πάντων έχουμε. Είχε επίσης γίνει προσπάθεια στο παρελθόν και η Τίνα και η Κοραλλία και κάποια άλλα μέλη μας το γνωρίζουν και είχαν πρόσβαση σε αυτό.
Ποια φόρμουλα θα ακολουθήσουμε και σε ποια μέλη μας θα είναι ορατό πρέπει να το μελετήσουμε λίγο. Διότι όντως η περιέργεια σκότωσε τη γάτα...
Αναμονή λίγες μέρες.
Την αγάπη μου
maria76
16-02-2012, 02:45 AM
Αν ένα θέμα μπορούν να το παρακολουθούν συγκεκριμένα μέλη δεν έχει νόημα παιδιά.Η γνώση δεν μεταδίδεται έτσι.Είναι ανατριχιαστικό όλο αυτό που συζητάμε,αλλά έχει απήχηση,και πιστεύω όλοι έχουν κάτι να πουν.
Δεν γίνεται όταν κάτι είναι δυσάρεστο να συνεχίζουμε να το αναλύουμε,και με τη συμμετοχή των αστρολόγων,όπως κάναμε ως τώρα και όλα καλά?
Ετσι κι αλλιώς πάντα εξετάζεται κάτι αφότου έχει γίνει,κανείς δεν είπε ότι θα πέθαινε ο ένας ή ο άλλος.Το πόρισμα βγαίνει"μετά".
Και γω έχω κάτι περίεργες όψεις στον χάρτη μου,αλλά δεν περίμενα αυτό το θέμα ν'ανοίξει για να μ'ανησυχήσουν,τις ψάχνω κατά καιρους,ρωτάω..
Αν όπως είπαμε:confused: και προηγουμένως αρχίσει ο πανικός,ναι,δεν έχει νόημα.Αλλά τόσο πίσω είμαστε?
katiakiss
16-02-2012, 10:41 AM
Αλλά τόσο πίσω είμαστε?Δυστυχώς πολύ πίσω. Πιο πολύ πεθαίνεις!
Σωκράτη, αν μου επιτρέπεις, κατανοώ τη θέση σου πλήρως και είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν υπήρχε η δυνατότητα για κάποιους, να συναντηθούν σε κοινό τόπο και να συζητήσουν θέματα της «ευαίσθητης σφαίρας», αν το επιθυμούν. Τη δυνατότητα αυτή την είχαμε μέχρι και σχετικά πρόσφατα. Ωστόσο παρέμενε ανενεργή.
Είναι σίγουρο ότι έξω από το χορό , πολλά τραγούδια λέγονται και αυτό είναι μία πάγια αλήθεια για όλα τα πράγματα. Η ευθύνη, από μόνη της διαφοροποιεί τη σχέση μας με την όποια ηθική, γύρω από ένα θέμα.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν άνθρωποι φοβικοί , άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα και άνθρωποι που υποφέρουν από εμμονές και νευρώσεις. Οι ίδιοι άνθρωποι βρίσκονται εντός και εκτός του site και δέχονται καθημερινά πολυάριθμα ερεθίσματα που θα μπορούσαν να καταρρακώσουν τον εύθραυστο ψυχισμό τους. Δεν περιμένουν τις συζητήσεις στο αστρολογικό φόρουμ. Το κακό είναι ότι ο αριθμός των φοβικών σε ένα αστρολογικό φόρουμ, είναι δυσανάλογα μεγαλύτερος από ότι σε ένα φόρουμ κηπουρικής, για ευνόητους λόγους. Στο φόρουμ κηπουρικής, το μόνο που θα μπορούσε να προβλεφθεί, είναι η φυλλοξέρα. Εδώ «προβλέπεται» και ο θάνατος ή η αρρώστια.
Ο φόβος για το άγνωστο μέλλον, είναι ο βασικότερος λόγος που ασχολείται με την αστρολογία το μεγαλύτερο ποσοστό και κάποιοι στην πορεία το ξεπερνούν, κάποιοι παραμένουν παραδομένη στην νεύρωση.
Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι η ανθρώπινη ευαισθησία σου έχει ξεχωρίσει ως θέμα-ταμπού τον θάνατο και την αρρώστια, κορυφαίες φοβίες για φοβικούς και μη, για ψυχικά καταρρακωμένους και μη. Η αλήθεια όμως είναι ότι για μια συντριπτικά μεγάλη μερίδα επισκεπτών στο site , το να διαβάσουν την όψη εκείνη που λέει ότι δεν θα παντρευτούν ή ότι δεν θα κάνουν παιδί, μπορεί να τους προκαλέσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και φοβίες και αυτό το λέω σοβαρά και δεν κάνω καθόλου πλάκα. Αν το σκεφτείς θα δεις ότι έχω δίκιο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποκλείσουμε αυτό το θέμα και να μην αναφερόμαστε σε αυτό;
Αν μιλήσουμε για Πλούτωνα στην ακμή του 7ου πιστεύεις ότι δεν θα πεταχτούν να πουν ότι φοβούνται ότι θα μείνουν μόνες ή χήρες; Και πιστεύεις ότι αυτό, κάποιες, δεν τις σακατεύει όσο μια αρρώστια ή ένας θάνατος; Αν ναι, τότε δεν ξέρεις καλά την γυναικεία διαστροφή.
Καταλήγοντας, η ταπεινή μου άποψη είναι ότι στο 2012 δεν θα έπρεπε σε ένα αστρολογικό φόρουμ να υπάρχουν θέματα –ταμπού. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, σέβομαι την ευθύνη και τη θέση του καθενός.
Έχεις το καρπούζι, έχεις και το μαχαίρι.
Κοραλλία Μόζορα
16-02-2012, 12:48 PM
Τι να πούμε τώρα, παιδιά; Σ' αυτή την συζήτηση όλοι έχουμε δίκιο, ο καθένας από την πλευρά του. Ο Σωκράτης που θέλει να είναι εντάξει με την συνείδησή του, εμείς που θέλουμε να μάθουμε κάτι περισσότερο, τα μέλη που φοβούνται συγκεκριμένα θέματα. Σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να βρίσκονται λύσεις που να ικανοποιούν όλους, που να επιτρέπουν στον Σωκράτη να είναι εντάξει με την συνείδησή του, εμάς που θέλουμε να μάθουμε και ταυτόχρονα να προστατεύουν κάποια μέλη που επηρεάζονται από συγκεκριμένα θέματα.
Η λύση θα μπορούσε να είναι η εξής: όταν ανοίγεται ένα τέτοιο θέμα συζήτησης θα μπορούσε να κλειδώνει και να μεταφέρεται σ' ένα ειδικό φόρουμ στο οποίο να έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη που θέλουν να το παρακολουθήσουν αλλά να υπάρχει μια ειδική επισήμανση όπως αυτή στα πακέτα των τσιγάρων για παράδειγμα "Προειδοποίηση: Το κάπνισμα σκοτώνει". Δηλαδή θα μπορούσε να μπει μια επισήμανση του τύπου: "Το θέμα αυτό αφορά στον θάνατο και προτρέπονται όλα τα μέλη που μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά από το θέμα αυτό να μην το παρακολουθήσουν". Μετά από αυτό είναι θέμα προσωπικής τους ευθύνης και αν το παρακολουθήσουν δεν θα έχουν το δικαίωμα να επέμβουν με αρνητικά ποστ.
Atrapos
16-02-2012, 02:40 PM
Δεν ξέρω αν πρέπει να έχω τύψεις που ξεκίνησα ένα τέτοιο θέμα. Είναι κάτι που απασχολεί εδώ και χιλιετηρίδες όσους ασχολούνται με την αστρολογία και πίστεψα ότι μπορούμε να το δούμε μ’ ένα συγκεκριμένο και πρόσφατο παράδειγμα. Πάντως να πω ότι ο λόγος που έχω κάποιες τύψεις είναι γιατί αναφέρθηκα στο θέμα κάπως επιφανειακά, μιλώντας για κάποιες όψεις. Κανονικά θα έπρεπε να γίνει μια σωστή ανάλυση του γενέθλιου χάρτη και μετά να αναφερθούμε σε προγνωστικά συστήματα. Τότε ίσως πολλοί να καταλάβαιναν ότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και δεν φταίει η τάδε διέλευση. Αλλά δεν ήθελα να γράψω ολόκληρο άρθρο. Προτίμησα να γίνει σαν συζήτηση όπου ο καθένας θα καταθέσει την άποψη του.
Είναι κρίμα να μη μπορούμε να συζητήσουμε για μια όψη ή θέση πλανήτη χωρίς να εμφανιστούν ένας – δυο που θα ανησυχήσουν επειδή έχουν αυτήν την όψη / θέση, όσο ανθρώπινο κι αν είναι αυτό. Και φαντάζομαι ότι για καθέναν που δηλώνει την ανησυχία του θα υπάρχουν και καμιά δεκαριά που το διαβάζουν, ανησυχούν αλλά δεν τολμάνε να το εκφράσουν με ένα ποστ. Και βέβαια είναι κρίμα να μην μπορούμε να κάνουμε πραγματική αστρολογική κουβέντα επειδή θα πρέπει να τους καθησυχάσουμε. Ούτε και μπορούμε να τον καθησυχάσουμε ουσιαστικά αν δεν μελετήσουμε τον χάρτη του.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα συμφωνήσω με την Κάτια πως το ζήτημα είναι ακόμα χειρότερο. Δεν μας φταίει τόσο το ζήτημα του θανάτου αλλά το πόσο βαθιά είμαστε διατεθειμένοι να πάμε σ’ ένα θέμα. Μπορούμε να συζητάμε χαλαρά για επανασυνδέσεις / διαζύγια κλπ. Και να αναφέρουμε κάποιες γενικές τάσεις και συμβουλές. Άλλωστε έτσι ξεκίνησε και το θέμα αυτό. Δεν είναι κακό αυτό αλλά αν συζητήσουμε ένα συγκεκριμένο διαζύγιο, έναν συγκεκριμένο άνθρωπο που δεν μπορεί να κάνει παιδιά κλπ. θα έχουμε πάλι τις ίδιες ανησυχίες ή και υστερίες.
Γι’ αυτό Κοραλλία, μπορεί να είναι σωστό αυτό που λες ότι όλοι φαίνεται να έχουν δίκιο στο θέμα αυτό αλλά η πρόταση για μεταφορά του θέματος και τη σχετική προειδοποίηση δεν ξέρω πόσο θα λειτουργήσει στην πράξη. Ούτε βέβαια μπορεί να μπει προειδοποίηση στο στυλ «εδώ κάνουμε σοβαρή αστρολογική κουβέντα, μη παρεμβαίνετε για προσωπικά σας θέματα». Ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα την ικανότητα κάποιων να ρωτάνε τάχα γενικά για ένα προσωπικό τους θέμα. Και βέβαια το ηθικό θέμα του Σωκράτη θα παραμένει αφού μπορεί πολλοί να μην επεμβαίνουν στη συζήτηση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τρομάζουν. Και πάντως δεν είναι εύκολο να κατατάξουμε κάποια θέματα σαν ταμπού και να τα συζητάμε εκεί. Μπορεί μεθαύριο να γράψω ένα άρθρο για το διαζύγιο του τάδε επώνυμου (λέμε τώρα). Θα βάλουμε ταμπέλα «όσοι είναι παντρεμένοι ή πρόκειται να παντρευτούν καλύτερα να μη διαβάσουν το άρθρο γιατί ενδέχεται να επηρεαστούν αρνητικά»;
Όσο υπάρχει άγνοια θα υπάρχει και φόβος. Και το ταξίδι από την άγνοια στη γνώση δεν είναι ανώδυνο. Αν σκοπός της αστρολογίας είναι η καλύτερη γνώση του εαυτού μας, αυτό δεν έρχεται χωρίς επώδυνες συνειδητοποιήσεις. Είναι αλήθεια βέβαια ότι δεν είναι όλοι σε θέση να διαβάσουν και να κατανοήσουν κάποια θέματα ή και άρθρα του φόρουμ. Και το χειρότερο είναι ότι δεν το ξέρουν οι ίδιοι. Δεν ξέρω αν η λύση είναι να ρυθμιστεί το επίπεδο ώστε να απευθύνεται σε κάποιον μέσο όρο ή να φτιαχτούν μικρότερα φόρουμ για λίγους και εκλεχτούς. Πάντως αν είναι να τα λέμε 2-3 άνθρωποι μεταξύ μας, μπορούμε να επικοινωνήσουμε και με προσωπικά μηνύματα ή emails. Υπάρχει πολύς κόσμος που αυτό που ζητάει από ένα αστρολογικό φόρουμ είναι κάποιες γενικές προβλέψεις των ζωδίων, τι σημαίνει η Αφροδίτη σε ζώδια και οίκους, κάποια ωριαία για προσωπικό θέμα κλπ. Δυστυχώς αν μείνουμε εκεί, και εμείς θα επαναλαμβανόμαστε μέχρι να βαρεθούμε και αυτοί που μας διαβάζουν λίγα θα έχουν να κερδίσουν. Ίσως μια πρόταση θα ήταν να χωριστούν τα θέματα σε γενικής φύσης και εξειδικευμένα. Αν κάποιος θέλει να μπει στα εξειδικευμένα, θα πρέπει να ξέρει ότι και κάποιες γνώσεις θα απαιτούνται αλλά και δεν μπορεί να παρεμβαίνει με γενικολογίες.
Ελπίζω ο Σωκράτης που έχει την ευθύνη αλλά και τη γνώση του πως λειτουργούν τα μέλη να έχει κάποιες καλές ιδέες.
Χρυσάνθη
16-02-2012, 03:13 PM
Ίσως πρόσβαση μετά από αίτηση? Δεν ξέρω κατά πόσο διαχειριστικά είναι εύκολο (έχει αρκετή δουλειά πιστεύω) αλλά θα μπορούσε πχ να υπάρχει ένα ποστ το οποίο θα θίγει το θέμα ελαφρά (με ωραιοποιημένη έκφραση) και 1) δε θα επιτρέπεται η πρόσβαση στα μη μέλη ούτε κατά διάνοια - πχ ΚΛΕΙΣΤΟ-ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΘΕΜΑ 2) τα μέλη θα μπορούν να υποβάλλουν το αίτημα γραπτά στη διαχείριση, θα ενημερώνονται με αυτόματη απάντηση για αυτά που ανέφερε η Κοραλλία, και μετά η διαχείριση θα μπορεί να αποφασίζει.
afria
16-02-2012, 04:53 PM
Καλησπέρα και απο μένα. Εγώ είμαι ένα απλό μέλος που ελάχιστες φορές μέχρι σήμερα σχολιάζω ή παρεμβαίνω σε συζητήσεις. Εντούτοις καθημερινά διαβάζω τα πάντα κ στον ελάχιστο χρόνο που έχω προσπαθώ να μάθω ότι μπορώ σχετικά με την αστρολογία. Είμαι δικηγόρος στο επάγγελμα οπότε μπορώ να τοποθετηθώ και να εκφράσω την νομική πτυχή του θέματος. Θεωρώ ότι η συζήτηση που αναπτύχθηκε μέχρι τώρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει νομικά ευθύνη στους διαχειριστές εφόσον επανηλλημένως έχει λεχθεί ότι η κάθε περίπτωση κρίνεται και εξετάζεται διαφορετικά. Περαιτέρω η αποδοχή των όρων για να καταστείς μέλος κατοχυρώνει πλήρως την διαχείριση νομικά κατά την εισήγησή μου από τέτοιου είδους συζητήσεις. Τώρα αν το ζήτημα είναι ηθικό τότε κατά την εισήγησή μου θα πρέπει να εξεταστεί στην βάση της αρχής της αναλογικότητας. Συγκεκριμένα θα πρέπει η διαχείριση να λάβει υπόψη και τα μέλη τα οποία ενδιαφέρονται να μάθουν και να μελετήσουν και αυτού του είδους θέματα αλλά εμποδίζονται προς προφύλαξη κάποιων άλλων μελών που μπορεί η συζήτηση αυτή να τους δημιουργήσει φόβο ανασφάλια ή να τους επηρεάσει. Κατά την άποψη μου ο καθένας θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και να πράττει ανάλογα. Αν για παράδειγμα εγώ ξέρω ότι θα επηρεαστώ έχω την επιλογή να προσπεράσω το θέμα και να μην το διαβάσω. Προσωπικά εμένα με ενδιαφέρει το θέμα και θα ήθελα να συνεχίσει η συζήτηση.
Τίνα Ζαχαριάδου
16-02-2012, 05:14 PM
Και βέβαια είναι κρίμα να μην μπορούμε να κάνουμε πραγματική αστρολογική κουβέντα επειδή θα πρέπει να τους καθησυχάσουμε.
Δημήτρη ορισμένες φορές νιώθω πως είσαι μες το μυαλό μου.
Η κάπως έντονη δυσαρέσκεια που έβγαλα δεν ήταν μόνο γιατί προσωποιήθηκε το θέμα αλλά γιατί λόγω συνθηκών δεν μπορούμε να κάνουμε αστρολογική συζήτηση επί της ουσίας. Μια συζήτηση για να είναι ουσιαστική θα πρέπει να γίνεται κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες. Αυτό προυποθέτει από κάποια μέλη να έχουν καλές γνώσεις αστρολογίας, ερευνητική διάθεση αφού τι να λέμε τώρα ακόμη κι εμείς ψαχνόμαστε να βρούμε τη χρυσή τομή. Επιπλέον οι συνομιλητές ακόμη κι αν δεν έχουν καλές γνώσεις θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ακούσουν και τις πιο αρνητικές ιδιότητες των πλανητών έτσι όπως πραγματικά είναι και όχι έτσι όπως πρέπει να παρουσιάζονται κάποιες φορές ώστε να μην τρομάζουν. Όσο για εκείνους που θέλουν να διαβάσουν για τις διελεύσεις της Αφροδίτης κτλ. νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα αφού τέτοιου είδους άρθρα κυκλοφορούν πάντα στο σάιτ.
Ακόμη καλό είναι να σκεφτούν τα μέλη που θα θελήσουν να είναι σ' ένα τέτοιο φόρουμ, αν είναι σε θέση να καταθέσουν προσωπικά τους δεδομένα όπως για παράδειγμα έκανε η Κάτια κι εγώ κατά το παρελθόν ώστε να μπορέσει να γίνει μια πρώτη έρευνα με βάση δικές μας εμπειρίες, αν βέβαια υπάρχουν ανάλογες εμπειρίες με το θέμα που συζητιέται κάθε φορά.
Ταμπού δεν είναι μόνο ο θανάτος που είναι το συγκεκριμένο θέμα απ' το οποίο ξεκίνησε η συζήτηση, ως ταμπού αντιμετωπίζονται η ενδοοικογενειακή βία, οι βιασμοί, η σεξουαλικές φαντασιώσεις που είχαν την τιμητική τους λίγες ημέρες πριν, η σεξουαλικότητα γενικότερα, τα θέματα της υγείας κτλ.
Καταλαβαίνω πως δεν είναι θέματα τα οποία μπορούν να συζητηθούν ελεύθερα για τους λόγους που έχουν αναφερθεί, ωστόσο πιστεύω χωρίς να φανεί πάλι η άποψη μου ρατσιστική (Ταυρίνα μου:p) πως κάποια μέλη έχουν το δικαίωμα να επιθυμούν τέτοιου είδους συζητήσεις και με την ευγενική χορηγία του Σωκράτη μας αυτό μπορεί να γίνει εφικτό.
ΥΓ Πολυδεύκη το έκανες πάλι το θαύμα σου ;)
Κοραλλία Μόζορα
16-02-2012, 05:45 PM
Δημήτρη,
φυσικά συμφωνώ μ' αυτά που είπες εσύ κι η Κάτια. Για μένα είναι αυτονόητα αυτά που είπατε. Πολλά θέματα μπορούν να τρομάξουν ή να δημιουργήσουν ανασφάλειες σε μέλη εδώ στο σάιτ. Είναι θέμα αυτογνωσίας και πόσο βαθιά είναι διατεθημένος ο καθένας να προχωρήσει, όπως σωστά το θέσατε. Γι' αυτό όμως δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά γιατί είναι ένα σάιτ μεγάλο και ανοικτό για κάθε ενδιαφερόμενο. Αν αφαιρούσαμε όλα αυτά τα θέματα (σχέσεις/γάμος/υγεία κ.λπ) δεν θα είχαμε και πολλά να συζητήσουμε. Σε πολλά θέματα που συζητάμε θα ήθελα να πω περισσότερα απ' αυτά που λέω για όλους αυτούς τους λόγους.
Υπάρχουν όμως θέματα που είναι πιο ξεκάθαρο ότι μπορεί να τρομάξουν, όπως ο θάνατος, ή να ενοχλήσουν, όπως σεξουαλικά θέματα. Αυτό που ήθελα να πω πριν γι' αυτά τα θέματα και θα το πω πιο καθαρά τώρα είναι ότι ο Σωκράτης δεν χρειάζεται να το παίρνει όλο αυτό πάνω του και στην συνείδησή του επειδή μπαίνει θέμα προσωπικής ευθύνης των μελών. Κανείς δεν μπορεί να είναι εντελώς υπεύθυνος για τους άλλους και τις επιλογές τους. Έτσι, αν σ' αυτά τα θέματα τονιστεί αυτό με μια επισήμανση τότε και ο Σωκράτης θα νιώθει λιγότερο υπεύθυνος και ο άλλος υποχρεώνεται να αναλάβει αυτή την προσωπική ευθύνη και αν τελικά επιλέξει να παρακολουθήσει την συζήτηση θα είναι πιο ξεκάθαρο ότι δεν θα μπορεί να παρενοχλεί με τους φόβους του.
Με δυο λόγια, ας αφήσουμε τα θέματα για τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε κι ας βρούμε λύσεις για τα θέματα που μπορούμε.
Χαίρομαι που κάναμε μια ωραία κουβέντα και προσπαθήσατε όλοι να δώσετε εναλλακτικές λύσεις. Είναι μια μεγάλη βοήθεια από στείρες θεωρήσεις.
Στέκομαι σε αυτό που έγραψε ο Δημήτρης. Θα βαρεθούμε εάν επαναλαμβανόμαστε. Έχω βαρεθεί 2 χρόνια πριν να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια. Ως ψιλοαστρολόγος (πολύ ψιλό) και μάλιστα της πρόγνωσης και όχι της αυτογνωσίας, θέλω να προχωρήσω ένα βήμα μπροστά αλλά το βασικότερο να τεκμηριώνω όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής.
Μας παρομοιάζω ως ένα "φόρουμ της Βαβέλ" υπό προϋποθέσεις. Όσοι από εμάς δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα και δεν έχουμε διάθεση να την μάθουμε θα τελούμε εν συγχύση. Πολύ κακός σύμβουλος αυτό για την εξέλιξη των γνώσεών μας.
Το θέμα μου, επαναλαμβάνω είναι καθαρά ηθικό. Δεκάρα δεν δίνω να είναι "προστατευμένο στεγανά" το σάιτ για να μη δεχθώ οποιεσδήποτε κυρώσεις υπάρξουν. Δεν είμαι ευθυνοφοβικός. Αν σφάλω να πληρώσω.
Στο φόρουμ έχουμε διάφορους ανθρώπους που μας επισκέπτονται και ικανοποιούν τις ανάγκες τους για μάθηση ή διασκέδαση ή για να σκοτώνουν την ώρα τους. Προσπαθούμε να ικανοποιούμε, όσο αυτό είναι ανθρωπίνως δυνατόν όλους.
Ας το απλοποιήσουμε λίγο.
Η πλατφόρμα του σάιτ έχει αρκετά εργαλεία. Έχει επίσης πολλά μη ορατά φόρουμ. Των μαθημάτων, των μεταφραστών, των έντιτορς, των διαχειριστών. Τι μας εμποδίζει να δημιουργήσουμε άλλο ένα, αυτό της Ερευνητικής αστρολογίας. Θα αναλάβει την επίβλεψή του μια μικρή ομάδα ανθρώπων με τη βοήθειά μου.
Όποιος φίλος επιθυμεί μπορεί να ζητάει να το παρακολουθεί. Τα θέματά του μετά από λίγο διάστημα -θέματα τα οποία θα είναι ανθρώπων που μιλούν την ίδια γλώσσα- θα μπορούν με κάποιες προϋποθέσεις να μεταφέρονται αυτούσια ή μέρος αυτών στα δημόσια φόρουμς.
Πιθανόν να μην είναι η καλύτερη λύση αλλά η πορεία θα μας το δείξει. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαστε ένα φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά αφού σχεδόν όλοι πρεσβεύουμε ότι κάθε χάρτης είναι διαφορετικός μάλλον πρέπει να δεχτούμε ότι κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει διαφορετικά κρίσεις από κάποιον άλλο.
Δοκιμάζουμε και βλέπουμε;
Και ένα υποθετικό σενάριο με δυο σκέλη.
Εάν είχαμε την εμβέλεια ενός μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού και με τα αστρολογικά μας εργαλεία μπορούσαμε να προβλέψουμε για παράδειγμα σεισμούς με ακρίβεια ημέρας θα το λέγαμε στους τηλεθεατές μας με το ενδεχόμενο κάποιοι να σωθούν αλλά κάποιοι άλλοι που ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού να πάθουν συγκοπή;
Ή ποιος από εμάς θα έμπαινε σε ένα νοσοκομείο με το λάπτοπ παραμάσχαλα και θα εξέταζε αστρολογικά τους νοσούντες και θα έλεγε εσύ φεύγεις, εσύ μένεις, εσύ κανα μήνα ακόμα; :o
Κοραλλία Μόζορα
16-02-2012, 07:38 PM
Σωκράτη, είναι καλή η ιδέα σου και συμφωνώ να γίνει.
Στο τελευταίο μέρος του ποστ σου θέτεις ερωτήματα που χρειάζονται μεγάλη συζήτηση αλλά θα την αφήσω για το φόρουμ Ερευνητικής αστρολογίας, να το εγκαινιάσουμε κιόλας.
jungle
16-02-2012, 07:54 PM
Καλησπερα Σωκρατη!
Ωραια ιδεα αυτη περι Ερευνητικης Αστρολογιας!!!!!
Ας μην το καθυστερουμε λοιπον........
taurine
16-02-2012, 09:25 PM
Ή ποιος από εμάς θα έμπαινε σε ένα νοσοκομείο με το λάπτοπ παραμάσχαλα και θα εξέταζε αστρολογικά τους νοσούντες και θα έλεγε εσύ φεύγεις, εσύ μένεις, εσύ κανα μήνα ακόμα; :o
Το καλύτερο της ημέρας!!!!!!!:lol::lol::lol:
Χρυσάνθη Σπίγγου
17-02-2012, 12:13 AM
Καλησπέρα σε όλους,
Καλησπέρα και σε εσένα Σωκράτη,
Χαρά μου να παρακολουθώ γενικώς τέτοιες εποικοδομητικές συζητήσεις . Απερίφραστα δε, σας λέω ότι συμφωνώ αν και και όχι στην παραμικρή λεπτομέρεια με όλους τους προλαλήσαντες.
Ειδικότερα λόγω του ότι ως ένα από τα νεότερα μέλη σας, ομολογουμένως υπήρχαν κάποια πράγματα που δεν γνώριζα. Κάποια άλλα θέματα περί των οποίων δεν είχα μπει στο ανάλογο κλίμα μου κέντρισαν επίσης το ενδιαφέρον. Αφου έτσι μου δόθηκε πραγματικά μίας πρώτης τάξεω ευκαιρία και να προβληματιστώ ευχάριστα, αλλά και να δω ορισμένα πράγματα απο διαφορετική οπτική γωνία.
Οπως για παράδειγμα την μεγάλη ευαισθησία και την συνειδησιακή ανησυχία του Σωκράτη μας, και ακόμα αυτά περί κλειδώματος για τους λόγους που αναφέρθηκαν, και κυρίως παλιότερων συζητήσεων που εν τω μεταξύ εσείς είχατε αναπτύξει μεταξύ σας για το ένα ή το άλλο θέμα, αλλά που εγώ δεν γνώριζα, κ.λ.π.
Καλώς ή κακώς τελούσα κάπως στο σκοτάδι με όποια τυχόν επακόλουθα ή παρερμηνείες.
Προσωπικά μου φαίνεται αδιανότητο εν έτη 2012 επαγγελματίας αστρολόγος να μην έχει ασχοληθεί με δύσκολα και ομολογουμένως δυσάρεστα θέματα όπως μία ασθένεια, ένα τραγικό τέλος πάντων συμβάν μεταξύ των άλλων ο θάνατος, η σεξουαλικότητα και γενικά όλα αυτά των μυστήριων εσωτερικών οίκων και αντίστοιχων πλανητών.
Αυτό εμένα μου φαντάζει σαν τον χειρούργο που όχι μόνο δεν μπήκε ποτέ σε χειρουργείο, αλλά αν μπήκε, πιάνει ανάποδα το νυστέρι αν και η βοηθός του το δίνει σωστά.
Ωστόσο άσχετα από όλα αυτά, μιας και συμφωνώ σε όσα προαναφέρθηκαν, θα ήθελα χάριν αμοιβαίας χαλάρωσης να μιλήσω ως αναγνώστρια ή ως τηλεθεάτρια και όχι ως αστρολόγος.
Σε έργα με φαντάσματα ή με τον κόμη Ντράκουλα, με λούζει κρύος ιδρώτας, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και παθαίνω ισχυρή λυποθυμική τάση. Αρα αποφεύγω σαν τον διάβολο μου όχι να δω αλλά ούτε καν να διανοηθώ πως προβάλετε κάτι τέτοιο.
Από την άλλη στυγερά εγκληματικές υποθέσεις διεγείρουν το μυστήριο μέσα μου και είμαι μέσα παρότι εις γνώση μου μπορεί να δω εξαιρετικά αποτρόπαιες σκηνές. Οσο για τα πολεμικά, εννοείται ότι παθαίνω έμφραγμα, αηδία και σιχαμάρα για το ανθρώπινο είδος!
Οπως εγώ λοιπόν που έχω ασχοληθεί με τα ποιό δύσκολα αστρολογικά θέματα παθαίνω πάραυτα και στη θέα της κατσαρίδας πανικό, είμαι όμως εγώ και μόνο εγώ υπεύθυνη και υπόλογη και για τους φόβους και για τις φοβίες μου, άρα εγώ και μόνο εγώ φροντίζω να μην πάθω, έτσι και εξυπακούεται ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να ευθύνεται κανένας Πολυδεύκης ή Σωκράτης, ή οιοσδήποτε τηλεοπτικός σταθμός, ή τα μυριάδες επαίσχυντα site που εννοείται συναντώ πότε πότε.
Κλείνοντας όμως να προσθέσω πως και λόγω γεγονότων και γιατί με έναν ανάδρομο Αρη και δη στην Παρθένο ίσως όλοι μας να μην είμαστε και τόσο νηφάλιοι, να σκεφτούμε μεταξύ των άλλων πως ουδόλως χρειάζεται να σταθούμε μόνο στο θάνατο, ή το σεξ, αλλά και σε περιέργα θέματα σαν αυτά που αγγίζουν όχι την σφαίρα της φαντασίας, αλλά που άνθρωποι φαινόμενα επιτέλεσαν το ανέλπιστο κ.ο.κ.
Παλιότερα εξέδιδα εγώ ή ίδια ένα μηνιαίο ολιγοσέλιδο περιοδικό ονόματι Αστρο - Γράμμα που η κυριότερη του ύλη αναφερόταν σε περίεργες Αστρολογικές Ειδήσεις από όλα το κόσμο. Οπως για παράδειγμα την Αστρο -Μετεωρολογία με την οποία ασχολούνται επιτυχώς πολλοί Αγγλοι Αστρολόγοι, ή Αστρο - Εγκληματικές Ενέργειες Κατά Ανθρώπων, Αεροπορικά ή Πυρηνικά Δυστηχήματα κ.ο.κ.
Ετσι και τις γνώσεις μας εκατέρωθεν εμπλουτίζουμε, αλλά και περισσότερο κέφι και ευχαρίστηση βρίσκουμε όλοι εμείς που δικαιολογημένα χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από τα ήδη γνωστά και τετριμμένα.
Επίσης ίσως Σωκράτη μου να μην ήταν κακή ιδέα τώρα πια που και το site αναβαθμίστηκε επιτυχώς να λάμβανες στα υπόψη και το Αστρο -Σταυρόλεξο που σου είχα παλιότερα
προτείνει μιας που και στο παρελθόν απέδειξε ότι και ενδιαφέρον ο κόσμος, και καλοδεχούμενο ήταν.
Απλώς ρίχνω επιπρόσθετα κάποιες -μόνο μερικές από τις τόσες και τόσες που υπάρχουν - ιδέες σαν ένα πρόσθετο ερέθισμα.
Οπως και εάν έχει πάντως βρίσκω πάρα καλή την ιδέα σου και συμφωνώ και εγώ να γίνει.
Μία ζεστή αγκαλιά από μέρους μου, και ένα όμορφο βράδυ να έχετε όλοι σας.
Χρυσάνθη
maria76
17-02-2012, 12:43 AM
Ισως μια λύση θα ήταν αυτό που γίνεται και σε άλλα θέματα καμιά φορά,να ρωτάει κάποιος κάτι και να μην του απαντάει κανείς,είτε επειδή είναι αγενής,είτε επειδή ρωτάει απότομα κάτι εντελώς προσωπικό κ.ο.κ.
Το αν φοβάται κάποιος κάτι φαίνεται απ'τον τρόπο γραφής του.Αλλο να τρέμεις,αλλο ν'αναρωτιέσαι,κι άλλο να έχεις συμβιβαστεί με το θέμα του θανάτου.Μπορεί λοιπόν ο αστρολόγος να κρίνει αν κάποιος πρέπει να πάρει απάντηση ή όχι.Π.χ. η Κάτια και η Κοραλλία μιλάνε για το θέμα άνετα,αλλά και η Ταυρίνα που μάλιστα ανέφερε συγκεκριμένη όψη που ενεργοποιήθηκε και την έθεσε σε κίνδυνο.Ομως απορεί για τα παιδια της,και φαντάζομαι απορεί και με το που βήχουν λίγο-λογικό.
Ετσι κι αλλιώς πάντα λέμε ότι μια μόνο κακή όψη δεν λέει κατι από μόνη της,τώρα καταλαβαίνω και το Σωκράτη και για τους αναγνώστες που μπορούν να διαβάσουν και δεν μιλανε,και ίσως επηρεαστούν,δεν έχω κάτι να προτείνω σ'αυτό.
Χρυσάνθη Σπίγγου
17-02-2012, 03:28 PM
maria 76 hi,
Συμφωνώ μαζί σου διαφωνώντας.....................χμ,
Προσωπικά είμαι εξοικειωμένη με το θέμα του θανάτου. Τόσο όσο δεν φαντάζεται κανείς. Αλλά αυτός είναι και ένας από τους λόγους ίσως, που μέσα από αυτές τις σελίδες, και εν όψη εξοικείωσης επί της θεματολογίας, αλλά και πίεσης χρόνου, και τρόπου επικοινωνίας δυσκολεύομαι να μπω σε διαδικασία μαντικής για εάν κάποιος/α φοβάται και τρέμει το τι θα ακούσει.
Θες από καλοπροαίρεση, θες από παρόρμηση, ή για όποιο άλλο λόγο θες, για εμένα μετρά σκέτη νέτη η ερώτηση και όχι το ποιοί φόβοι, άγχη, αγωνίες κ.λ.π, μπορεί να κρύβονται από πίσω.
Τον αγενή τον κάνω πέρα, εννοείται. Τον ανίδεο τον προτρέπω να πάει σε δάσκαλο, και αυτόν που το λέει η καρδιά του να τα δώσω όλα για όλα! Οπότε ζήτημα αυτού του είδους της συμπεριφοράς εξωτερικών μελών δεν τίθεται τουλάχιστον για εμένα.
Στις κατ'ιδίαν συνεδρίες με τους πελάτες μου όμως, κλείνουμε αμοιβαία, "μία ηθική συμφωνία η οποία τηρείται εκατέρωθεν των πλευρών, ακέραια".
Πείτε μου παρακαλώ, μέχρι που μπορώ να φτάσω, τι θέλετε να ακούσετε και τι όχι; Οπ! Εκεί να δεις πόσοι και πόσοι είναι εκείνοι οι οποίοι απαντούν. Πες τα μου όλα! Μόνο για ένα πράγμα μην μου μιλήσεις. Το θάνατο!
Ξεκάθαρη κουβέντα, και ξάστερη και σε πλήρη αμοιβαιότητα βασισμένη συνεργασία και ουδεμία παρεξήγηση ή να αναλωνόμαστε σε αερολογίες πέρα δώθε.
Στο site όμως, είναι όλα αλλιώς.
Όπως εμείς σιωπηρά και άτυπα, καλούμαστε να λειτουργούμε με συναίσθηση, σεβασμό, αίσθημα ευθύνης ήθους και καλής συνείδησης προς το κόσμο, άλλο τόσο όμως και ο κόσμος πρέπει επιτέλους να καταλάβει πως και Θεοί δεν είμαστε, αλλά και εμείς δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε top to top όλες τις στιγμές και για όλα τα θέματα.
Και εξηγούμαι για να μην παρερμηνεύομαι. Επιτέλους οφείλουμε εκατέρωθεν μία αστρολογική παιδαγώγηση. Αλλά προσοχή! Εμείς προς τους άλλους οπωσδήποτε, αλλά και οι άλλοι προς εμάς τουλάχιστον στον βαθμό που οι γνώσεις, η παιδεία, και αν θες ακόμα και η άγνοια τους, τους το επιτρέπει.
Επιπρόσθετα για να μην εκληφθεί αυτή μου η παρατήρηση είτε ως προσωπική δυσανασχέτηση, είτε ως παράπονο, να πω πως, τόσο για εμένα, όσο και για τους συναδέλφους, όσο όμως και για όσους εθελοντικά προσθέτουμε ο καθένας με τον τρόπο του την νότα του, απλώς ζητώ λίγη περισσότερη κατανόηση!
Νομίζω πως είναι δίκαιο και ανθρώπινο αλλά και ισότιμο για όλους. Και για να είμαι ακόμα πιο ξάστερη, μπορώ να μιλήσω για αστρολογία, αλλά δεν είμαι ούτε μάντης ούτε κατέχω άλλη ενορατική γνώση για να προγνώσω ποιος φοβάται και ποιος όχι.
Και κάτι τελευταίο! Για αυτούς και για αυτούς τους λόγους δεν κάθισα καθόλου τυχαία και ανέλυσα όλες τις προϋποθέσεις των σωστών προσεγγίσεων για τους αρχάριους, (σχετικό άρθρο στην βιβλιοθήκη του site ), τονίζοντας ξανά και ξανά, πως από κάποιο και σημείο και μετά, όποιος θέλει το κάτι παραπάνω του να πάει σε δάσκαλο.
Και δεν το είπα αυτό για να έρθει σε εμένα, μιας και εγώ, δεν παραδίδω μαθήματα έτσι ή αλλιώς. Ούτε φυσικά για να πάει σε συναδέλφους μου που αποκλειστικότητα τους είναι μεταξύ των άλλων και η παράδοση μαθημάτων. Αλλά,…… χμ, ……. πώς να το κάνουμε;
Απορίες, ανησυχίες ειδικότερα στα πιο εσώτερα της αστρολογίας του βάθους χρήζουν τον «γερμανό» τους . Δηλαδή δάσκαλο, και όχι επίλυση με αποσπασματικές και διάσπαρτες ερωτήσεις.
Καλοπροαίρετα πάντα………………
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
lindaf
17-02-2012, 03:54 PM
Γειά σας...
Νιώθωντας υπεύθυνη για το θέμα που έχει δημιουργηθεί εδώ και δυο ημέρες θα ήθελα να πω κάποια πράγματα.
Προσωπική μου άποψη είναι πως όταν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί στα σοβαρά, σοβαρά τονίζω, με την αστρολογία, είναι προετοιμασμένος για κάθε δυσάρεστη πλευρά της ζωής και ως ένα βαθμό έχει συμβιβαστεί μ' αυτήν, είτε αυτή λέγεται θάνατος, είτε ατύχημα κτλ. Αν δεν ήταν, θα επέλεγε κάτι άλλο να ασχοληθεί και δεν θα ερχόταν σε απευθείας σύγκρουση με τους φόβους του.
Ξαναλέω ότι εκφράζω προσωπική άποψη, στηριζόμενη κυρίως σε προσωπική εμπειρία.
Ο φόβος όμως, μαζί με την αγάπη, είναι το πιο ανθρώπινο συναίσθημα. Πριν 5 χρόνια ο θάνατος με φλέρταρε επικίνδυνα για 4 μήνες. Άργησα να σταθώ στα πόδια μου, αλλά ένιωσα πιο δυνατή και θεραπευμένη απο φόβους μετά. Και ναι, το πόστ μου ήταν έντονο,και ίσως μόνη δικαιολογία είναι το παρελθόν, ο φόβος όμως, είτε παροδικός είτε μόνιμος, όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στην αστρολογία έχει να κάνει με την άγνοια. Πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν γνωρίζεις ένα θέμα ''επικίνδυνο'' ή ''δύσκολο'' και τρομάξεις έστω λίγο ή για λίγο,είτε φυσιολογικό είτε φοβικό άτομο, κάτσε μάθε σχετικά.
Καταλαβαίνω την υπευθυνότητα του Σωκράτη, αλλά θεωρώ και εγώ απο την πλευρά μου ότι καθε ένας είναι υπευθυνος για τον εαυτό του.
Να ζητήσω ένα συγνώμη για την μεγάλη αναστάτωση. Να πω μόνο ότι σε αφορά τις συζητήσεις είμαι πολύ καινούργια και δεν γνώριζα για θέματα ''ταμπού'' ή κλειδωμένα θέματα.
Συμφωνώ με όλους ότι αυτές είναι ενδιαφέρουσες συζητήσεις που έχουν να μας προσφέρουν πολλά σε επίπεδο γνώσης.
Κοραλλία Μόζορα
17-02-2012, 05:01 PM
Λίντα μου,
μην νιώθεις υπεύθυνη ούτε και να πάρεις αυτή την συζήτηση προσωπικά. Το ποστ σου ήταν μόνο η αφορμή. Αυτή η συζήτηση γίνεται επειδή γενικά αρκετοί από μας έχουμε συνεχώς πισωκρατήματα όταν μιλάμε για κάποια θέματα. Θέλουμε να μιλήσουμε αλλά σκεφτόμαστε μήπως αυτά που θα πούμε επηρεάσουν αρνητικά κάποια μέλη με αποτέλεσμα κάποια θέματα να μην μπορούμε να τα συζητήσουμε ελεύθερα. Το ποστ σου μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε ανοικτά το θέμα αυτό με πρόθεση να βρούμε κάποιες λύσεις, έτσι θα έλεγα ότι μας έκανε καλό.
Kongafury
19-02-2012, 01:47 AM
μήπως θα ήταν καλή ιδέα να συζητήσουμε όλα αυτά σε ένα θέμα με τίτλο "Αστρολογία & ηθική" ?
μου φαίνεται κάπως, ξέρεις, ' "αυτά" τα ζητήματα, θέλουν ειδικό ' . κι όμως το πιστεύω. είναι κάποια ζήτήματα, που είναι ευαίσθητα.
μονο ο θάνατος? εμένα όλα ευαίσθητα μου φαίνονται πάντως... εν δυνάμει ευαίσθητα...
για μένα, απο την πρώτη μέρα που άρχισα να πιστεύω καλα καλα στα αστρολογικά, και άρχισα να διαβάζω χάρτες, συνειδητοποιησα οτι η ευθύνη μου οταν διαβάζω το χάρτη κάποιου ειναι σαν την ευθύνη ενός ψυχιάτρου.
δεν πρέπει να τον φοβίσω. δεν πρέπει να καταλάβει τις δικές μου προκαταλήψεις και στερεότυπα, τα οποια χρησιμοποιώ για να αναγνώσω τους χαρτες, προσπαθώντας να βελτιωθώ. ... και τελικά ...τι προσπαθώ να κάνω εδώ?
[για μένα είναι ξακάθαρο: διαβάζω χάρτες για να επαληθεύσω και να μάθω το σύστημα]
η ηθική ευθύνη είναι μεγάλη.
Polydefkis
01-03-2012, 01:13 AM
Τελικά μπορούμε να προχωρήσουμε την συζήτηση παραπέρα;
Μπορούμε να συγκεντρώσουμε σε μία λίστα τα αστρολογικά σημάδια που μπορούν να προβλέψουν τον θάνατο ενός ανθρώπου για να έχουμε μια συνολική εικόνα;
Σας ευχαριστώ και πάλι.
Όχι σε ένα αστρολογικό δημόσιο φόρουμ δυστυχώς δεν μπορούμε. Πρώτον διότι δεν είναι "σημάδια" αλλά αστρολογικές ενδείξεις. Δεύτερον διότι δεν είμαστε Θεοί όσο κι αν είμαστε το εγκυρότερο αστρολογικό site και τρίτον διότι έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στα μέλη - επισκέπτες μας.
Η συζήτηση παρόλα αυτά εξελίσσεται σε μη ορατό φόρουμ από επαγγελματίες προς το παρόν αστρολόγους, ΠΑΝΤΑ σε ερευνητικό επίπεδο και πιθανόν κάποια κομμάτια της να γίνουν άρθρα.
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή.