PDA

View Full Version : Διελεύσεις και θεμέλια σπιτιού

errikaki
04-02-2012, 09:56 PM
Θα ήθελα να ρωτήσω ποιες διλελέυσεις πρέπει κανείς να εκμεταλλευτεί ή να αποφύγει
για να ξεκινήσει τα θεμέλια ενός σπιτιού.

ποιός γενέθλιος οίκος σχετίζεται με αυτό;

Ευχαριστώ!

hattie23
04-02-2012, 10:47 PM
Ο 4ος. Εγω θα σε συμβουλευα να κοιταξεις οψεις προς και απο τον κρονο .

errikaki
04-02-2012, 10:53 PM
σε ευχαριστώ!
θα μπορούσες να μου πεις ποιες όψεις του κρόνου είναι ευνοικές;
μια νέα σελήνη στον ταύρο βοηθάει;:)

με ανάρδομο κρόνο καλύτερα να λείπει ε?

για ένα δικό μου άθρωπο ενδιαφέρομαι και την περίοδο που ψάχνω ο κρόνος είναι ανάδρομος και διελαύνει τον 1ο του οίκο χωρίς να δέχεται όψεις .

μόνο ο γενέθλιος κρόνος του δέχεται όψη συνόδου από την transit σελήνη και όψη τριγώνου από τον transit πλούτωνα

errikaki
05-02-2012, 10:20 AM
άστρα να πάνε.....:o

26 Ιουνίου 2012 σελήνη σε Παρθένο και κρόνος ορθόδρομος
3-4 Ιουλίου σελήνη στον Αιγόκερω

μπορεί να βοηθήσει κάποιος;:rolleyes::love:

katiakiss
05-02-2012, 11:35 AM
Θα ήθελα να ρωτήσω ποιες διλελέυσεις πρέπει κανείς να εκμεταλλευτεί ή να αποφύγει
για να ξεκινήσει τα θεμέλια ενός σπιτιού.

ποιός γενέθλιος οίκος σχετίζεται με αυτό;

Ευχαριστώ!Η κατάλληλη εποχή για να χτίσει κάποιος σπίτι, είναι όταν έχει τα χρήματα και το χρόνο να κυνηγάει τους μαστόρους. :)

errikaki
05-02-2012, 01:18 PM
xaxa!! καλά τα λες!
εγώ κοίταξα να ειναι η σελήνη σε ζώδιο της γης και να μην είναι πανσέληνος...
... και ο θεός βοηθός!:)

taurine
05-02-2012, 04:31 PM
Η κατάλληλη εποχή για να χτίσει κάποιος σπίτι, είναι όταν έχει τα χρήματα και το χρόνο να κυνηγάει τους μαστόρους. :)

Αααααααααααχχχχ!
Πονεμενη ιστορία....
Αυτό ξαναπες το Κατια.
Το 2006-7 εφτιαχνα το σπίτι μου, και λόγω στενότητος δανείου, δεν ειχα εργολαβο, αρα επρεπε να βρίσκω μόνη τα συνεργεία. Κι αν εισαι γυναικα, ε τοτε νομιζουν πως μπορούν να σε κοροιδευουν.
Τοτε ο Κρόνος ηταν στον 8ο και ενεργοποιούσε το γενεθλιο τετραγωνο Ηλιου στον 4ο με Κρονο στον 8ο. Ταλαιπωρία σκετη, κουραση, εφιαλτης...:lost:

katiakiss
05-02-2012, 04:55 PM
xaxa!! καλά τα λες!
εγώ κοίταξα να ειναι η σελήνη σε ζώδιο της γης και να μην είναι πανσέληνος...
... και ο θεός βοηθός!:)Βρε κορίτσι μου… Τι αστρολογία είναι αυτή που εφαρμόζεις; Για να χτίσουμε σπίτι κοιτάμε να είναι η Σελήνη σε ζώδιο της γης και να μην είναι πανσέληνος; Ούτε το άβαταρ σου δεν σε σώζει τώρα. Θα τα ακούσεις! Τι κουλά είναι αυτά που λες; Μπορείς και καλύτερα. 0 και από Δευτέρα με τον κηδεμόνα σου! :p

ΥΓ: Στη βιβλιοθήκη του site και διάβασμα αμέσως! Που μου θες και πρόβλεψη! :)

errikaki
05-02-2012, 05:54 PM
:lol::lol::lol: αυτές είναι οι τοξοτίσιες προβλέψεις!!:lol: αμα δεν ξέρεις τα ταιριάζεις!! χαχαχαχα

σκέφτηκα ότι είναι καλό να είναι η σελήνη σε ζώδιο της γης δεδομένου ότι σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με τα θεμελια ενός σπιτιού.
όσο για την πανσεληνο, σκέφτηκα απλά ότι δεν είναι καλά τα ξεκινήματα σε πανσέληνο.:rolleyes:

κυρία, κυρία!!! το έσωσα καλέ λίγο;:)

Χρυσάνθη Σπίγγου
07-02-2012, 08:43 PM
Και όχι και τίποτε άλλο ρε errikaki,

Εμ και σου εξηγήσαμε, εμ και προσφερθήκαμε κάτι που απο παράλειψη, έλλειψη χρόνου, ή γιατί παρασυρθήκαμε εσύ τα ίδια παντελάκι μου τα ίδια Παντελή, και αφήσαμε άλλους πίσω που πραγματικά και την διαθεση να μαθαίνουν έχουν και σέβονται και το ότι προσφερόμεθα να εξηγούμαι.

Καλά στα είπε η Κάτια, και αν σου έλεγε και άλλα τόσα, ακόμα καλύτερα. Το ότι με τόσο 1ο σε τρώει η παρόρμηση και με τόσο Τοξότητα = εγώ τα ξέρω ήδη όλα - χαλάς στο κάτω -κάτω
και κάθε ίχνος αμεροληψίας που ευχαρίστως σου δείξαμε.

Να επανέλθεις μόνο αφότου θα έχεις εκτενώς διαβάσει, αναλύσει και συγκεκριμενοποιήσει όλα όσα λεπτομερώς σου εξέθεσα. Ανοιξε καλού -κακού και κανένα βιβλίο .....................Τώρα αν βέβαια θες να συνθέσεις την δική σου παγκόσμιας εμβέλειας αστρολογία, ε αυτό είναι εντελώς αάλλο θέμα.

errikaki
09-02-2012, 07:29 AM
η αλήθεια είναι ότι με πληγώνουν αυτά που μου λέτε:( :(
έψαξα να διαβάσω σχετικά με διελεύσεις και θεμέλια σπιτιού αλλά δεν βρήκα πουθενά κάτι σχετικό.
γι΄αυτό και έκανα την ερώτηση στο site.

Άνοιξα και ένα αστροημερολόγιο που έχω και έχει τις ευνοικές ημ/νίες για έναρξη διάφορων δραστηριοτήτων και όλες οι μέρες που είχε για το θέμα που με ενδιέφερε η σελήνη ήταν σε ζώδιο της γης. θεώρησα λοιπόν ότι εκτός από τον κρόνο, είναι και αυτό κάποιο κριτήριο.

Επηρεάστηκα και από το γεγονός ότι τα νέα ξεκινήματα είναι καλό να γίνονται σε νέα σελήνη..
και κάπως έτσι έβγαλα τα συμπεράσματά μου.

Όπως και να 'χει, ευχαριστώ όλους για το χρόνο που ασχολήθηκαν με τις απορίες μου...

Κοραλλία Μόζορα
09-02-2012, 08:36 AM
Έρρικα,

αν θέλεις μια καλή Σελήνη για να ξεκινήσει κάποιος να κτίζει το σπίτι του καλύτερα να μην είναι στην Παρθένο ή στον Αιγόκερω. Στον Ταύρο είναι πολύ καλή και στον Καρκίνο. Αυτό το διάστημα όμως καλύτερα να μην είναι στον Καρκίνο λόγω της παρουσίας του Ουρανού, Πλούτωνα και Κρόνου στα παρορμητικά. Καλύτερα να είναι στον Ταύρο, στις αρχικές μοίρες, σε σύνοδο με τον Δία, τρίγωνο με τον Πλούτωνα και εξάγωνο με τον Ποσειδώνα. Αν δεν γίνεται να είναι στις αρχικές μοίρες τότε λίγο αργότερα στον Ταύρο ώστε να κάνει τρίγωνο με τον Άρη.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
09-02-2012, 09:01 AM
αγαπημενο μου Ερρικακι -Τοξοτακι μην πληγωνεσαι:love::love:
η κυρια Χρυσανθη δεν ειχε νομιζω τετοια προθεση[ αν μου επιτρεπετε κυρια Χυσανθη ε; :love:]
απλα απανταει οπως νιωθει καμμια φορα σαν να μιλουσε σε φιλη της.
Ετσι οπως το καταλαβαινω εγω, τοσο καιρο που διαβαζουμε τις απαντησεις της στα μελη ειδα οτι κοιταει τους χαρτες των μελών και οταν μπορει και εχει χρονο βοηθαει :)
Τωρα εγω αν εριχνα θεμελια σπιτιου
θα κοιταγα τους αξονες 4ου\10ου τους κυβερνητες τους[ θεμελια και κοινωνικη καταξιωση,]
γιατι ειναι σπουδαιο πραγμα να χτισεις ενα σπιτι κατα την ταπεινη μου αποψη,
οπως και τον αξονα 2ου]8ου και τις οψεις που κανουν [αξια,χρημα,δανειο,και σιγουρια αυτοπεποιθηση μου να πραγματοποισω κατι τοσο μεγαλο [αυτο που ποθω να πραγματοποιησω ] και τις οψεις Ηλιο, Δια μου και Κρονο να ειναι υπερ μου για την επεκταση και την σταθεροτητα που θελω
Επισης με αναδρομο Αρη που εχουμε τωρα δεν θα εριχνα θεμελια μου π.χ εμενα μου κυβερναει την ακμη 6ου Κριος και πιθανων να μου εβγαζε προβληματα με τους εργατες και μπερδεματα θα το λαμβανα και αυτο υποψιν μου]
Ισως και εγω να μην τα λεω σωστα αλλα δεν θα κοιτουσα μονο την Σεληνη και τον Κρονο αγαπημενη μου τοξοτινα:love:
Ελπιζω και ευχομαι να σου πανε ολα καλα με την οικοδομη!
Με αγαπη Κουκι:love:

katiakiss
09-02-2012, 09:09 AM
Τέλεια τα είπες Δέσποινα! :DΑκριβώς την ίδια γνώμη έχω και γι’ αυτό στεναχωρήσαμε το Ερικάκι. Το χτίσιμο ενός σπιτιού, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση ώστε να δούμε απλώς την Σελήνη (που καλό είναι αφού το κοιτάμε, να βρίσκεται σε ένα κατάλληλο ζώδιο).

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
09-02-2012, 09:16 AM
Αχ βρε Κατιαμου σε ευχαριστω πολυ :love:[εχω ανασφαλεια στο να πω την αστρολογικη μου αποψη γιατι δεν τα ξερω τοσο καλα]
Ελπιζω να εκανα την δασκαλα μου Κοραλλια να χαρει που πιανουν τοπο τα μαθηματα της:love:
:):love:

Χρυσάνθη Σπίγγου
09-02-2012, 09:59 AM
Βεβαίως και σου επιτρέπω καλή μου Δέσποινα.

Επειδή όμως είμαι μάλλον βαθιά νυχτωμένη, μήπως μπορεί να μου πει κανείς ποιόν, πότε, σε τι και γιατί τον πλήγωσα;

Ισως έχασα σενάρια ή επεισόδια ή μηνύματα που δεν έπεσαν στην αντίληψη μου, άρα δεν είμαι σε θέση και να κατανοήσω γιατί ακριβώς μιλάτε.

Μήπως λοιπόν θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει; Ισως εσύ Δέσποινα μου που έκανες και την αναφορά στο πρόσωπο μου;

Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
09-02-2012, 10:32 AM
Και όχι και τίποτε άλλο ρε errikaki,

Εμ και σου εξηγήσαμε, εμ και προσφερθήκαμε κάτι που απο παράλειψη, έλλειψη χρόνου, ή γιατί παρασυρθήκαμε εσύ τα ίδια παντελάκι μου τα ίδια Παντελή, και αφήσαμε άλλους πίσω που πραγματικά και την διαθεση να μαθαίνουν έχουν και σέβονται και το ότι προσφερόμεθα να εξηγούμαι.

Καλά στα είπε η Κάτια, και αν σου έλεγε και άλλα τόσα, ακόμα καλύτερα. Το ότι με τόσο 1ο σε τρώει η παρόρμηση και με τόσο Τοξότητα = εγώ τα ξέρω ήδη όλα - χαλάς στο κάτω -κάτω
και κάθε ίχνος αμεροληψίας που ευχαρίστως σου δείξαμε.

Να επανέλθεις μόνο αφότου θα έχεις εκτενώς διαβάσει, αναλύσει και συγκεκριμενοποιήσει όλα όσα λεπτομερώς σου εξέθεσα. Ανοιξε καλού -κακού και κανένα βιβλίο .....................Τώρα αν βέβαια θες να συνθέσεις την δική σου παγκόσμιας εμβέλειας αστρολογία, ε αυτό είναι εντελώς αάλλο θέμα.

Μαλλον απο αυτο το ποστ κυρια Χρυσανθη μου
στεναχωρηθηκε το Ερρικακι μας
ομως δεν θα επρεπε να στεναχωρεθει κατα την γνωμη μου
αλλα να το κοιταξει καλυτερα το θεμα που την απασχολει

με αγαπη :love:

errikaki
09-02-2012, 03:32 PM
Έρρικα,

αν θέλεις μια καλή Σελήνη για να ξεκινήσει κάποιος να κτίζει το σπίτι του καλύτερα να μην είναι στην Παρθένο ή στον Αιγόκερω. Στον Ταύρο είναι πολύ καλή και στον Καρκίνο. Αυτό το διάστημα όμως καλύτερα να μην είναι στον Καρκίνο λόγω της παρουσίας του Ουρανού, Πλούτωνα και Κρόνου στα παρορμητικά. Καλύτερα να είναι στον Ταύρο, στις αρχικές μοίρες, σε σύνοδο με τον Δία, τρίγωνο με τον Πλούτωνα και εξάγωνο με τον Ποσειδώνα. Αν δεν γίνεται να είναι στις αρχικές μοίρες τότε λίγο αργότερα στον Ταύρο ώστε να κάνει τρίγωνο με τον Άρη.

Ευχαριστώ για τις πολύτιμες γνώσεις σας!
τα κοίταξα και βρηκα ημερομηνία: 19 Μαϊου (σελήνη στον ταύρο σε τρίγωνο με άρη και τρίγωνο με πλουτωνα)
Το μόνο που με προβληματίζει είναι ο ανάδρομος κρόνος εκείνη την περίοδο. Είναι τόσο αρνητικό που θα πρέπει να θυσιάσω τις παραπάνω όψεις και να το αναβάλλω για αργότερα;

toniateddybear
10-02-2012, 02:04 AM
Ερρικακι,
εκεινη την περιοδο δεν ειναι μονο ο κρονος αλλα και ο πλουτωνας ( πληροφοριακα και η αφροδιτη) αναδρομη. Γενικα, η μανα και ο πατερας του συμπαντος ειναι αναδρομοι αυτη την περιοδο, μια ο ενας πλανητης μια ο αλλος. δε νομιζω οτι η αναδρομη πορεια βοηθα, εκτος αν το ξεκινησεις και το τελειωσεις ταυτοχρονα! αστειυομαι:love:

Κοραλλία Μόζορα
10-02-2012, 09:04 AM
Δέσποινα μου,

δεν πρέπει να νιώθεις ανασφάλεια να λες την γνώμη σου γιατί έχεις πολύ καλές γνώσεις στην αστρολογία και όχι μόνο λόγω των μαθημάτων αλλά λόγω της μεγάλης προσωπικής σου προσπάθειας εδώ στο σάιτ όλα αυτά τα χρόνια που είσαι μέλος. Στο έχω ξαναπεί, είσαι αξιέπαινη για όλα όσα έχεις καταφέρει.

Φυσικά συμφωνώ με αυτά που είπε η Δέσποινα, η Κάτια αλλά και η Χρυσάνθη για όσα χρειάζεται να κοιτάξει κανείς για να ξεκινήσει να κτίζει ένα σπίτι. Στην ουσία πρέπει να κάνει χάρτη επιλεκτικής αστρολογίας. Η Έρρικα όμως δήλωσε κάπου εδώ στο σάιτ ότι δεν της επιτρέπουν οι αστρολογικές της γνώσεις να κοιτάξει όλους αυτούς τους παράγοντες και αποφάσισε να περιοριστεί τουλάχιστο σε μια καλή Σελήνη. Σ' αυτά τα πλαίσια ας την βοηθήσουμε τουλάχιστο να κάνει αυτό.

Έρρικα, αν σε βολεύει, πιστεύω ότι στις 23 Απριλίου το πρωί είναι καλύτερα, με την Σελήνη σε σύνοδο με τον Δία στον Ταύρο και με ορθόδρομη Αφροδίτη. Επίσης, ο Ήλιος στον Ταύρο πάει για τρίγωνο με τον Άρη και ο Άρης πάει για τρίγωνο με τον Πλούτωνα. Ο Άρης είναι σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα αλλά στην επιλεκτική αστρολογία μετράνε περισσότερο οι συγκλίνουσες όψεις.

Atrapos
10-02-2012, 10:23 AM
Ρε Έρρικα,
Να σε ρωτήσω αν έχεις βρει εργολάβο;
Όταν λες να γίνουν τα θεμέλια τι ακριβώς εννοείς; Αν εννοείς τη σκυροδέτηση των θεμελίων θα πρέπει να έχει προηγηθεί η εκσκαφή, καλούπωμα, «σιδέρωμα» κλπ. Έχεις εξηγήσει στον εργολάβο ότι θέλεις οι εργασίες να πηγαίνουν ανάλογα με το τι λένε τα άστρα;
Παλιά απλά σφάζαν έναν κόκορα στα θεμέλια και ξεμπέρδευαν.

Κοραλλία Μόζορα
10-02-2012, 10:35 AM
Δημήτρη, συμφωνώ ότι για να έχει νόημα ένας επιλεκτικός χάρτης πρέπει να είναι για την στιγμή που γίνεται το ξεκίνημα, εδώ η πρώτη εργασία μέσα στο οικόπεδο και σωστά έθεσες το θέμα.

katiakiss
10-02-2012, 11:33 AM
Μην τρελαθούμε τελείως ρε παιδιά με τέτοια κρίση εκεί έξω. Αν υπάρχει το χρήμα , τα θεμέλια μπορούν να μπουν ότι μέρα να’ ναι. Έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα και θα βάλουμε κερχανατζή στο κεφάλι μας τη σωστή μέρα για να μπουν τα θεμέλια; Θα τραβήξω τις κοτσίδες μου πρωί-πρωί! "Ο σοφός κυβερνάει τα άστρα του! "
Βρε Έρικα, τι έχεις πάθει κοριτσάκι μου γλυκό; Για να σου έχουν αναθέσει την «αποστολή» να ψάξεις πότε είναι η καλή η μέρα, θα πει ότι υπάρχει κάποια τρελή ανασφάλεια για το εγχείρημα. Η μόνη τρελή ανασφάλεια που μπορώ να σκεφτώ, είναι τα οικονομικά. Αν προσπαθείς να διαλέξεις την καλή μέρα που θα εξασφαλίσει την ομαλή και έγκαιρη αποπεράτωση του έργου, ενώ υπάρχουν ήδη γνωστά προβλήματα, τότε ίσως να πρέπει να αναθεωρηθεί η τακτική της αστρολογικής αναζήτησης και να το δεις από άλλο δρόμο.

Χρυσάνθη Σπίγγου
10-02-2012, 12:33 PM
Α ρε Κάτι πως με νιώθεις...............ούτε κόκορα έσφαξα -ναι κόκορα παστιτσάδα έφαγα το ομολογώ - όταν έχτιζα, ούτε κεριά ούτε λιβάνια ούτε παπάδες. Εκανα απο μέσα μου το ταπεινό σταυρό μου, και άρχισα να κουβαλάω μαζί με τα παιδιά μου τσουβάλια με τσιμέντο στην οικοδομή.

Οτι πήγε στραβά εκ των υστέρων δεν έφταιγε ούτε ο κόκορας που δεν έσφαξα, ούτε ο παππάς που δεν ευλόγησε ούτε κανείς. Κομματάκι ο Ουρανός στον 4ο ε πως να το κάνουμε έβαλε το χεράκι του. Ας μας πει λοιπόν έκαστος έτσι ίσα -ίσα για αρχή τι τέταρτο έχει, να του πούμε εμείς αν θα χρεαστεί κόκορα, παππά, κουμπάρο, εργολάβο ή τράπεζα να χρηματοδοτεί!

Φιλ - Χρ

taurine
12-02-2012, 11:05 PM
Ρε Έρρικα,
Να σε ρωτήσω αν έχεις βρει εργολάβο;
Όταν λες να γίνουν τα θεμέλια τι ακριβώς εννοείς; Αν εννοείς τη σκυροδέτηση των θεμελίων θα πρέπει να έχει προηγηθεί η εκσκαφή, καλούπωμα, «σιδέρωμα» κλπ. Έχεις εξηγήσει στον εργολάβο ότι θέλεις οι εργασίες να πηγαίνουν ανάλογα με το τι λένε τα άστρα;
Παλιά απλά σφάζαν έναν κόκορα στα θεμέλια και ξεμπέρδευαν.

Προσφάτως παθούσα από χτίσιμο σπιτιού (στα 32 μου,μεσα σε 2 μηνες, ασπρισαν τα μαλλιά μου), θεωρω πως η κρίσιμη ημερομηνία είναι αυτή που βγαίνει η άδεια ανέγερσης.

Ταλαιπωρήθηκα πολύ, αναφορικά με τα συνεργεία και την έρευνα αγοράς, διότι δεν είχα εργολαβο. Καθε μερα τσακωνόμουν μαζί τους, ανελλιπώς.:lost:
Να σημειώσω πως υπολογισα το χάρτη με την ωρα που παρέλαβα έτοιμη την άδεια με τη στρογγυλή σφραγίδα του κρατους.
Επίσης ο ωροσκόπος του χάρτη, είναι ο ίδιος με τον προσωπικό μου ωροσκόπο.

4065

Χρυσάνθη
13-02-2012, 02:02 AM
Επειδή όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι σοφοί , λογικό και επόμενο και ιδίως σε τέτοιες εποχές όπου η οποιαδήποτε επένδυση, είτε υπάρχει το χρήμα είτε όχι, είναι πολύτιμη και γίνεται με πόνο ψυχής, ας επιτρέψουμε στον καθένα, καθότι site αστρολογικό!, να θέτει ερωτήματα αστρολογικής φύσεως για θέματα που τον απασχολούν. Διότι καλή και η αυτογνωσία, αλλά κάποιοι το θέμα το βλέπουν αλλιώς. Πιο πρακτικά.

Με όλο το σεβασμό στα μέλη που πόσταραν (πολλά από τα οποία παρακολουθώ συχνά και τους παραδέχομαι) τα περί 'οι σοφοί κυβερνούν τα άστρα τους' ΄τσουβάλια με μπετόν΄και 'σφάξε κόκορα' , θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεσή μου (και την ενόχλησή μου να είμαι απόλυτα ειλικρινής) στις politically ορθές χιλιοειπωμένες (και πάντα δεδομένες για τους περισσότερους εδώ μέσα νομίζω) αυτές δηλώσεις για πολλούς λόγους.

1) Το πιάσαμε το νόημα. (τόσες φορές τα έχουμε πει, τάσεις, όχι μαντεία κτλ...)
2) ΠΟλλάκις έχουν απαντηθεί πιο χαζές φιλοσοφικές αναζητήσεις.
3) Δεν είναι όλοι σε επίπεδο να ξέρουν τι ζητάνε από την αστρολογία ακόμα και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει τα ρέστα για αυτό
4) Μπορείτε απλώς να το αφήσετε 'αναπάντητο΄...και φλου
5) Αφήνοντας όποιον θέλει να το απαντήσει στα σοβαρά και το ποστ του να μη χαθεί μέσα σε αστεία..
6) Επίσης αφήνοντας έτσι όποιον θέλει να μάθει από αυτόν που θα απαντήσει.
7) Δεν μπορεί να αναφέρονται εδώ μέθοδοι επιλεκτικής αστρολογίας πχ και μετά να ακυρώνουμε μία εύλογη ερώτηση.
8) Έχω προσωπικά καταλήξει ότι η αστρολογία σου υπογραμμίζει τις τάσεις αλλά δε σε κάνει πολεμιστή ώστε να πολεμήσεις τις δύσκολες τάσεις. Αυτό δεν κατακτάται από την αστρολογία αλλά από την προσωπική θέληση. Παρόλα αυτά κάποιοι τη βλέπουν ως σύμμαχο και ρωτάνε επειδή ενδιαφέρονται. ΤΟ γεγονός ότι η αστρολογία δεν κάνει θαύματα στις ζωές τους έτσι και αλλιώς θα το μάθουν, όχι επειδή εσείς τους το είπατε, αλλά γιατί οι ίδιοι είναι έτοιμοι. Και αυτό είναι καθαρά δικό τους θέμα.

Με ενοχλεί λοιπόν το ύφος των δηλώσεων αυτών (έστω και εάν ξέρω ότι γίνεται καλοπροαίρετα) και συγνώμη εάν ακούγομαι απόλυτη και υπερβολική, απλά , να, εδώ το είχα να το πω αυτό από καιρό. Και ναι είμαι και εγώ εκτός θέματος!

Και για να πάμε στο χάρτη,....

Σελήνη φυσικός κυβερνήτης του σπιτιού βάλλεται από Άρη (κυβερνήτης 4ου οίκου) . Βασικά , Ήλιος και Σελήνη βάλλονται με τη Σελήνη να έχει μία δύσκολη θέση, ο 2ος οίκος των αποκτημάτων με βαρείς πλανήτες σε μη αρμονική όψη, .. με κυβερνήτη τον Κρόνο να τον χτυπάει,.... ε δεν είναι να απορείς. Όμως είναι ένα σπίτι καθαρά δικό σου (με τον ωροσκόπος σας να συμπίπτει) μία σελήνη στον 1 οίκο, και τον κυβερνήτη του 1ου οίκου το Δία, στο 10ο οίκο της κοινωνικής καταξίωσης, έναν Ήλιο στον Ταύρο (που δείχνει γενικά μακροζωία) στον 5ο οίκο, ικανό να στεγάσει με χαρά τα παιδιά σου.. ή αυτούς που αγαπάς,...

Ελπίζω οι δυσκολίες να τελείωσαν εκεί.

taurine
13-02-2012, 02:26 AM
Σ'ευχαριστω.
Πράγματι ήταν ένα όνειρο, που μάτωσα για να του δωσω μορφή μεσα σε 75τμ.
Λοιπόν, ο κυβ. του 4ου, ο Αρης ήταν στον 7ο, σε αντίθεση με τη σελήνη στον 1ο, σε αμοιβαία υποδοχή αδυναμίας και πτώσης αντίστοιχα.
Με απλά λόγια, γυναίκα μόνη, "εισβάλει" στον "ανδρικό" χώρο του σοβά,των τούβλων, και του μπετόν και ματώνει για να μάθει "την πιάτσα". Τρέχα γύρευε. Κάθε μέρα τσακωνόμουν με τα μαστόρια. Ο υδραυλικός για σφαλιάρες. Ερχόταν για χαλβάδιασμα. Ο ηλεκτρολόγος ήταν ένας ψιλοκουφός παππούς, που σύνδεσε παντού ανάποδα τους διακόπτες "αλερετούρ". Ο σοβατζής είχε κολίτιδα. Ο ελαιοχρωματιστής κάθε πρωί που ερχόταν βρωμούσε τσίπουρα. Τον κυνηγούσα με το αλφάδι για να μου κάνει ίσιο το σπατουλάρισμα.
Αστα να πάνε. Είχα κι επιστροφή Κρόνου, και η γκαντεμια μου περίσσευε..:lost:

katiakiss
13-02-2012, 02:59 AM
Επειδή όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι σοφοί , λογικό και επόμενο και ιδίως σε τέτοιες εποχές όπου η οποιαδήποτε επένδυση, είτε υπάρχει το χρήμα είτε όχι, είναι πολύτιμη και γίνεται με πόνο ψυχής, ας επιτρέψουμε στον καθένα, καθότι site αστρολογικό!, να θέτει ερωτήματα αστρολογικής φύσεως για θέματα που τον απασχολούν. Διότι καλή και η αυτογνωσία, αλλά κάποιοι το θέμα το βλέπουν αλλιώς. Πιο πρακτικά.

Με όλο το σεβασμό στα μέλη που πόσταραν (πολλά από τα οποία παρακολουθώ συχνά και τους παραδέχομαι) τα περί 'οι σοφοί κυβερνούν τα άστρα τους' ΄τσουβάλια με μπετόν΄και 'σφάξε κόκορα' , θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεσή μου (και την ενόχλησή μου να είμαι απόλυτα ειλικρινής) στις politically ορθές χιλιοειπωμένες (και πάντα δεδομένες για τους περισσότερους εδώ μέσα νομίζω) αυτές δηλώσεις για πολλούς λόγους.

1) Το πιάσαμε το νόημα. (τόσες φορές τα έχουμε πει, τάσεις, όχι μαντεία κτλ...)
2) ΠΟλλάκις έχουν απαντηθεί πιο χαζές φιλοσοφικές αναζητήσεις.
3) Δεν είναι όλοι σε επίπεδο να ξέρουν τι ζητάνε από την αστρολογία ακόμα και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει τα ρέστα για αυτό
4) Μπορείτε απλώς να το αφήσετε 'αναπάντητο΄...και φλου
5) Αφήνοντας όποιον θέλει να το απαντήσει στα σοβαρά και το ποστ του να μη χαθεί μέσα σε αστεία..
6) Επίσης αφήνοντας έτσι όποιον θέλει να μάθει από αυτόν που θα απαντήσει.
7) Δεν μπορεί να αναφέρονται εδώ μέθοδοι επιλεκτικής αστρολογίας πχ και μετά να ακυρώνουμε μία εύλογη ερώτηση.
8) Έχω προσωπικά καταλήξει ότι η αστρολογία σου υπογραμμίζει τις τάσεις αλλά δε σε κάνει πολεμιστή ώστε να πολεμήσεις τις δύσκολες τάσεις. Αυτό δεν κατακτάται από την αστρολογία αλλά από την προσωπική θέληση. Παρόλα αυτά κάποιοι τη βλέπουν ως σύμμαχο και ρωτάνε επειδή ενδιαφέρονται. ΤΟ γεγονός ότι η αστρολογία δεν κάνει θαύματα στις ζωές τους έτσι και αλλιώς θα το μάθουν, όχι επειδή εσείς τους το είπατε, αλλά γιατί οι ίδιοι είναι έτοιμοι. Και αυτό είναι καθαρά δικό τους θέμα.

Με ενοχλεί λοιπόν το ύφος των δηλώσεων αυτών (έστω και εάν ξέρω ότι γίνεται καλοπροαίρετα) και συγνώμη εάν ακούγομαι απόλυτη και υπερβολική, απλά , να, εδώ το είχα να το πω αυτό από καιρό. Και ναι είμαι και εγώ εκτός θέματος!

Και για να πάμε στο χάρτη,....

Σελήνη φυσικός κυβερνήτης του σπιτιού βάλλεται από Άρη (κυβερνήτης 4ου οίκου) . Βασικά , Ήλιος και Σελήνη βάλλονται με τη Σελήνη να έχει μία δύσκολη θέση, ο 2ος οίκος των αποκτημάτων με βαρείς πλανήτες σε μη αρμονική όψη, .. με κυβερνήτη τον Κρόνο να τον χτυπάει,.... ε δεν είναι να απορείς. Όμως είναι ένα σπίτι καθαρά δικό σου (με τον ωροσκόπος σας να συμπίπτει) μία σελήνη στον 1 οίκο, και τον κυβερνήτη του 1ου οίκου το Δία, στο 10ο οίκο της κοινωνικής καταξίωσης, έναν Ήλιο στον Ταύρο (που δείχνει γενικά μακροζωία) στον 5ο οίκο, ικανό να στεγάσει με χαρά τα παιδιά σου.. ή αυτούς που αγαπάς,...

Ελπίζω οι δυσκολίες να τελείωσαν εκεί.
Συχώρεσέ με, αλλά επειδή δεν είμαι επαγγελματίες αστρολόγος , παρά ένας απλός εραστής της αστρολογίας όπως όλα τα απλά μέλη, σαν τέτοιο θα επαναλάβω ότι για όσους θέλουν να το δουν το θέμα πρακτικά , όπως λες, «ο σοφός κυβερνάει τα άστρα του» και παρά το γεγονός ότι μπορώ να κοιτάξω τα πάντα όλα χωρίς να ζητήσω την συμβουλή κανενός , δεν θα κάτσω να κοιτάξω τα φεγγάρια για να ρίξω τα θεμέλια του σπιτιού μου, ιδιαίτερα αν έχω τα λεφτά στο χέρι. Αυτό πιστεύω, αυτό έγραψα και θα το έγραφα άλλες 500 φορές αν χρειαζόταν.

Από τις ερωτήσεις της «Ερικάκι» είμαι σε θέση να καταλαβαίνω το επίπεδο των γνώσεών της και θα της απαντούσα με τον ίδιο τρόπο , ακόμα κι αν ήταν η γειτονοπούλα που πίνουμε μαζί καφέ. Δεν υπάρχει λόγος να βουτά κανείς στα βαθειά, πριν ακόμα μάθει να κολυμπά.
Για μένα προσωπικά, το ότι της απαντώ , έστω και για να αστειευτώ, είναι επειδή μου είναι συμπαθής. Αν δεν γούσταρα, θα την αγνοούσα παντελώς. Τόσο απλά!
Εντάξει, την έχω την «πετριά» με την αστρολογία, αλλά να κάθομαι να ψάχνω πότε είναι η Σελήνη σε ζώδιο της γης και στη γέμιση , για να ρίξω τα θεμέλια του σπιτιού που χτίζω για να βάλω το κεφάλι μου από κάτω, ε όχι! Δεν το δέχομαι για τον εαυτό μου αυτό. Πως αλλιώς να στο πω; Δεν το δέχομαι και το απεύχομαι και για το Ερικάκι που από αναφορές της κατάλαβα ότι είναι μικρή κοπέλα.

Είναι αλήθεια ότι σκοπός μου ήταν να την αποθαρρύνω. Να την αποθαρρύνω από την ανόητη λογική της εξάρτησης από αυτού του είδους την πρόβλεψη. Μια και δεν είμαι επαγγελματίας λοιπόν, έτσι ώστε να θεωρηθεί ότι όσα θα πω, τα λέω γιατί έχω συμφέρον, σου λέω ότι οι απαντήσεις που δίνονται στο φόρουμ μπορεί να είναι σωστές , αλλά στο επίπεδο της πρόβλεψης είναι αστείες. Η κάθε σοβαρή απάντηση θέλει ώρες μελέτης και πληρώνεται. Οι σοβαρές απαντήσεις που πήρε το Ερικάκι στο ερώτημά της, είναι σωστές «politically», αλλά πρακτικά όπως λες, είναι για κάψιμο στο τζάκι και δεν ισχύουν αν το άτομο στον προσωπικό του χάρτη έχει σοβαρές επιρροές που δείχνουν ότι η χρονική στιγμή είναι ακατάλληλη για κάτι τέτοιο.
Αν λοιπόν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχεις τα χρήματα να φτιάξεις ένα σπίτι, τότε σίγουρα θα έχεις και τα χρήματα να πληρώσεις έναν σοβαρό αστρολόγο να μελετήσει τον χάρτη σου και να σου δώσει σοβαρές απαντήσεις.

ΥΓ: Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι απαντώ στο «οι σοφοί κυβερνούν τα άστρα τους» και σε όσα από τα 8 θανάσιμα αμαρτήματα παραθέτεις και με αφορούν. Τα τσουβάλια με το μπετόν και ο σφαγμένος κόκορας είναι του Δημήτρη φαντάζομαι. Ας κάνει το κουμάντο του, να τον ξεπουπουλιάσει μόνος του.

ΥΓ 2 : Κανονικά το site είναι για αστρολογικές συζητήσεις\ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών και όχι για αστρολογικές ερωτήσεις. (αυτό το αναφέρω μόνο για να μην μένουμε με λάθος εντυπώσεις)

ΥΓ 3: Δημαδή μας έβαλες χέρι τώρα , αν κατάλαβα καλά;:cry::shock::cry:

Atrapos
13-02-2012, 04:57 PM
Τα τσουβάλια με το μπετόν και ο σφαγμένος κόκορας είναι του Δημήτρη φαντάζομαι. Ας κάνει το κουμάντο του, να τον ξεπουπουλιάσει μόνος του.
:

Νομίζω ότι δεν ανάφερα τίποτα για «τσουβάλια με το μπετόν» αλλά για «σκυροδέτηση». Είναι λίγο πιο επιστημονικός όρος. Επίσης δεν προέτρεψα κανέναν να σφάξει κόκορα στα θεμέλια, απλά είπα τι έκαναν κάποτε. Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Πέρα από την πλάκα πάντως, η τοποθέτηση μου ήθελε να δείξει ότι είναι πολύ σχετικό το πότε θα καταστρώσουμε έναν χάρτη. Κάτι που είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την αστρολογία. Παραδοσιακά, το σπίτι ξεκινάει όταν πέφτει το μπετόν στα θεμέλια ή στα παραδοσιακά σπίτια από πέτρα όταν έμπαινε η πρώτη πέτρα που φαντάζομαι ήταν ο «ακρογωνιαίος λίθος». Ωστόσο, αστρολογικά αυτές είναι χρονικές στιγμές που ουσιαστικά δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Γι’ αυτό και οι σχετικές ερωτήσεις μου για τον εργολάβο.

Όπως σωστά είπε ο Κοραλλία, αυτό που ίσως μπορούμε να ελέγξουμε είναι το πότε θα ξεκινήσουν οι «προκαταρτικές» εργασίες, όπως το σκάψιμο. Αλλά αυτό είναι διαφορετική λογική από το τι θεωρείται παραδοσιακά χτίσιμο σπιτιού. Όσο για το πότε παραλάβαμε την άδεια, είναι επίσης αμφίβολο αν σημαίνει κάτι. Το πότε σφραγίστηκε η άδεια, ίσως κάτι να έδειχνε, αλλά το πότε την παραλάβαμε;;; Είναι αστείο να λέμε ότι η άδεια έχει βγει, βρίσκεται στην Πολεοδομία αλλά θα πάω να την παραλάβω την άλλη εβδομάδα επειδή τώρα ο Ερμής είναι ανάδρομος, για παράδειγμα. Επίσης μπορεί η άδεια να βγει τώρα και το σπίτι να χτιστεί σε τρία χρόνια. Δεν νομίζω ότι θα κουβαλάει την «μοίρα» της ημερομηνίας που βγήκε η άδεια.

Γνώμη μου λοιπόν είναι ότι αν θέλουμε να μιλήσουμε για επιλεκτική αστρολογία, θα μπορούσαμε να κανονίσουμε την έναρξη των εργασιών. Αλλά προσωπικά για «ωροσκόπιο του σπιτιού» μάλλον θα έπαιρνα το πότε θα πέσουν τα θεμέλια.

Κοραλλία Μόζορα
13-02-2012, 05:26 PM
Συμφωνώ, Δημήτρη.

Ή θα πάρουμε την αρχή αρχή, δηλαδή το πότε θα πάμε σ' ένα αρχιτέκτονα ή μηχανικό για τα σχέδια και την άδεια ή το πότε θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες. Καλύτερα όμως να κοιτάμε και τις δυο.

katiakiss
13-02-2012, 05:58 PM
Δημήτρη, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να πω ότι η Χρυσάνθη με αυτό που γράφει :

Φωτογραφίζει εμένα που έγραψα σε πιο πάνω ποστ ότι «ο σοφός κυβερνάει τα άστρα του» και εσένα που αναφέρεσαι στο έθιμο με της σφαγής του κόκορα. Απλώς το λέει με πλάγιο τρόπο, τον οποίο πλάγιο τρόπο συνυπογράφουν οι φίλοι μας κατά συνείδηση.

Προσωπικά απάντησα ευθέως και όχι πλαγίως. Αλλά με την ευκαιρία να πω ότι δεν μου αρέσει το «τσουβάλιασμα» της δημόσιας κριτικής και πολύ περισσότερο όταν αυτή είναι εντελώς αβάσιμη. Το αν απαξιώνω και αν λοιδορώ τα μέλη αυτού του site ή αν βοηθώ όπως , όσο και όταν μπορώ, υπάρχει καταγεγραμμένο και μπορεί να το δει ο καθένας.
Είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική από το 1 μέχρι το 8 όταν έχεις στο ενεργητικό σου καμιά 200άρα ποστ. Όταν έχεις ξεπεράσει τα 900 όμως, είναι μια άλλη ιστορία. Και όχι 900 ποστ σαχλαμάρας.
Ως Κάτια, μου πέφτει πολύ βαρύ το καρπούζι από το 1 μέχρι το 8 ένα ανέμελο βράδυ Κυριακής.

Σας ευχαριστώ για το βήμα, συνεχίστε την ωραία σας συζήτηση.

taurine
13-02-2012, 06:06 PM
Όσο για το πότε παραλάβαμε την άδεια, είναι επίσης αμφίβολο αν σημαίνει κάτι. Το πότε σφραγίστηκε η άδεια, ίσως κάτι να έδειχνε, αλλά το πότε την παραλάβαμε;;; Είναι αστείο να λέμε ότι η άδεια έχει βγει, βρίσκεται στην Πολεοδομία αλλά θα πάω να την παραλάβω την άλλη εβδομάδα επειδή τώρα ο Ερμής είναι ανάδρομος, για παράδειγμα. Επίσης μπορεί η άδεια να βγει τώρα και το σπίτι να χτιστεί σε τρία χρόνια. Δεν νομίζω ότι θα κουβαλάει την «μοίρα» της ημερομηνίας που βγήκε η άδεια.

Γνώμη μου λοιπόν είναι ότι αν θέλουμε να μιλήσουμε για επιλεκτική αστρολογία, θα μπορούσαμε να κανονίσουμε την έναρξη των εργασιών. Αλλά προσωπικά για «ωροσκόπιο του σπιτιού» μάλλον θα έπαιρνα το πότε θα πέσουν τα θεμέλια.

Λογικά, εχεις δίκιο, ειδικά περί ακρογωνιαίου λίθου.
Τη ...ρημάδα την άδεια, την περίμενα 8 μήνες να βγεί, και θυμάμαι με πήρε τηλ το βράδυ κατά τις 8 ο μηχανικός να περάσω να την πάρω. Την ίδια μέρα είχε εγκριθεί, είχε σφραγιστεί, είχε πρωτοκολληθεί και είχε πάει στο τμήμα της περιοχής το μεσημέρι, για να γίνει ΘΕΩΡΗΣΗ, άρα και έναρξη εργασιών. Ολόκληρος μπελάς.
Θυμάμαι πως την πήρα στα χέρια μου γύρω στις 10.30 το βράδυ, και για πρώτη ίσως φορά στη ζωή μου ένιωσα πως κρατούσα στα χέρια μου κάτι δικό μου. Και όλοι καταλαβαίνουν τί σημαίνει για έναν Ταύρο, με τα ελαττωματα και τις αδυναμίες του, να νιώθει ότι κατάφερε να έχει κάτι δικό του.
Βεβαια, αυτό ήταν μόνο η αρχή του γολγοθά. Επειδή επρόκειτο και "πανωσήκωμα", θεμέλια δεν έγιναν, αλλά πρώτα το καλούπωμα, και μετά έπεσαν τα μπετά, πάνω στην πλάκα του πατρικού μου. Και ήταν στις 26 Ιουνιου 2006 στις 7.00 το πρωί.:D

4066

Χρυσάνθη
13-02-2012, 09:37 PM
Κάτια, νομίζω δεν είναι ωραίο να θίγεσαι έτσι. Δε χρειάζεται.

Καταρχήν ποτέ δεν είμαι πλάγια. Δε θα το είχα σε τίποτα να σου πω, Κάτια, δε βοηθάς πχ την Έρρικα αλλά στην πραγματικότητα θέλεις το κακό της!

Σκόπιμα δεν ανέφερα ονόματα ούτε έδωσα βάση στους όρους που χρησιμοποίησε ο Atrapos, γιατί δεν ήθελα να επικεντρωθώ εκεί, και ναι είναι σκυροδέτηση και κανένας δεν μπέρδεψε το έθιμο με τον κόκορα, απλά γιατί νομίζω κατάλαβαν το πνεύμα μου. Το οποίο έχει σχέση με το πότε - κατά τη γνώμη μου- γειώνουμε ποστ τα οποία θα μπορούσαν να μας μάθουν περισσότερα.

Τη Χρυσάνθη Σπίγγου πχ ιδιαιτέρως την εκτιμώ και διαβάζω ότι γράφει με μεγάλη ευχαρίστηση, ελπίζω όμως ότι δεν θεώρησε το ποστ μου κριτική. Βασικά αυτό το θεώρησα δεδομένο. Για τον Atrapos το ίδιο. Για εσένα πάλι, στο λέω προσωπικά, ότι δεν είναι προσωπικό.

Η κριτική επίσης δε χρειάζεται να μας αρέσει όπως δε χρειάζεται να έχει οπωσδήποτε βάση. Και για μένα δεν υπάρχει κριτική, υπάρχει άποψη. Είπα την άποψή μου όπως μου ήρθε όπως κι εσύ διέκρινες 'εξάρτηση' της Έρρικας.

Ομολογώ ότι ο Atrapos με έκανε να σκεφτώ ότι κάτι τέτοιο ίσως να ήταν δύσκολο λόγω ημερομηνίας όπως είπαμε... Σε ευχαριστώ Atrapos για τα σχόλιά σου. Γενικά πάντως σε ανάλογες περιπτώσεις η απάντηση που έχω λάβει από τους αστρολόγους μας, είναι ότι εάν πάρεις πχ όλους τους σχετικούς χάρτες είναι ότι σε γενικές γραμμές θα καταλήγουν πάνω κάτω σε παρόμοια συμπεράσματα.

Σχετικά με 200 ποστ, δηλαδή ΕΛΑ ΤΩΡΑ! Το παίρνεις πολύ προσωπικά! και θέτεις και θέμα ανισότητας μεταξύ των παλαιών μελών και νέων.... Και επίσης ξέρεις τι άλλο σημαίνει 200 ποστ??? Ότι ακούω. ΣΕ ακούω. ΣΑΣ ακούω. Παλιά και νεότερα μέλη. Με προσοχή. Και ότι κάποια στιγμή είπα να επισημάνω ένα θέμα που το έχω συναντήσει σε πολλές συζητήσεις και που κατά τη γνώμη μου δημιουργεί εντυπώσεις και χαλάει το κλίμα. Είναι πως να το πω, πολυφορεμένη συνταγή νουθεσίας, κλισέ, έτσι το νιώθω εγώ, δεν είναι ανάγκη να το αποδεχτείς εσύ , απλά ΕΑΝ θέλεις να το λάβεις υπόψη σου.

Ποτέ δεν αμφισβήτησα προθέσεις, και με δεδομένο ότι βοηθάς (δηλ σε ποιόν να το πω?σε κάποιον που δε γράφει ποτέ? σε ανενεργό μέλος?) είπα χθες να το θέσω!

Ατυχές αυτό με το χέρι... και μόλις που συγκρατήθηκα να πω έτσι για πλάκα , ναι σας έβαλα χέρι! αλλά μετά λέω δε μου φταίει και σε τίποτα να τη φουρτουνιάσω νυχτιάτικα...!! Δηλ (έτσι για να το πάω αντίστροφα) να περάσουμε από το δάσκαλο να φάμε τιμωρία επειδή διαφωνούμε?

Αυτά και παρακαλώ να μη θεωρηθεί ότι 'μαζεύτηκα' (κατά το 'σας έβαλα χέρι' , μα καλά, σε κόμμα έχεις κάνει?)

ΥΓ Ελπίζω επίσης να μη μπουν σε μαύρη λίστα τα μέλη που 'συνυπέγραψαν' (ναι , σε κόμμα έκανες τώρα το ξέρω!-αστειάκι-πάντως σοβαρά τώρα, πολύ στατιστική!) Διότι κανένας από αυτούς δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή σου εδώ με καλές προθέσεις, είμαι σίγουρη. Λήξη. (με καλύτερη διάθεση ελπίζω, αν και το τράβηξες στο 2ο ποστ - από τον όρο τσουβάλιασμα θα προτιμούσα να μου τα πεις αριθμημένα.. Φιλιά!)

Χρυσάνθη
13-02-2012, 09:55 PM
Λογικά, εχεις δίκιο, ειδικά περί ακρογωνιαίου λίθου.
Τη ...ρημάδα την άδεια, την περίμενα 8 μήνες να βγεί, και θυμάμαι με πήρε τηλ το βράδυ κατά τις 8 ο μηχανικός να περάσω να την πάρω. Την ίδια μέρα είχε εγκριθεί, είχε σφραγιστεί, είχε πρωτοκολληθεί και είχε πάει στο τμήμα της περιοχής το μεσημέρι, για να γίνει ΘΕΩΡΗΣΗ, άρα και έναρξη εργασιών. Ολόκληρος μπελάς.
Θυμάμαι πως την πήρα στα χέρια μου γύρω στις 10.30 το βράδυ, και για πρώτη ίσως φορά στη ζωή μου ένιωσα πως κρατούσα στα χέρια μου κάτι δικό μου. Και όλοι καταλαβαίνουν τί σημαίνει για έναν Ταύρο, με τα ελαττωματα και τις αδυναμίες του, να νιώθει ότι κατάφερε να έχει κάτι δικό του.
Βεβαια, αυτό ήταν μόνο η αρχή του γολγοθά. Επειδή επρόκειτο και "πανωσήκωμα", θεμέλια δεν έγιναν, αλλά πρώτα το καλούπωμα, και μετά έπεσαν τα μπετά, πάνω στην πλάκα του πατρικού μου. Και ήταν στις 26 Ιουνιου 2006 στις 7.00 το πρωί.:D

4066

Οκ! Λοιπόν σε σχέση με αυτό που είπα προηγουμένως, ότι δηλ. χάρτες για το ίδιο θέμα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, μπορεί να δώσουν κάποια παρόμοια στοιχεία, παρατηρώ ότι ο 5ος οίκος έχει πάλι το Δία μέσα, (ε μα αυτά τα μωρά!) και γενικά πάλι τονίζεται ο 4ος οίκος με τον άξονα των δεσμών... Από οτι θυμάμαι επίσης πάλι παίζει Ποσειδώνας με όψη! .. Ο χάρτης είναι προσανατολισμένος στο σπίτι (ωροσκόπος Καρκίνος με Ήλιο επίσης στον Καρκίνο,.. αυτό το ερμηνεύω ως θέληση του ζευγαριού να στεγαστούν στη δική τους πια περιουσία.... αλλά κυβερνήτης Ωροσκόπου στο 12ο. Τι κρυφό έπαιξε Tayrine?? Επίσης ο Ποσειδώνας παίζει κ στα δύο ωροσκόπια,...συνέβη κάτι σχετικό?

Θεωρώ πολύ καλό τον κλήρο τύχης στον 1ο οίκο... Την τριγωνάρα Ήλιου Σελήνης με το Δία (!) η συνεννόηση επίσης είναι λίγο κάπως (με τα μαστόρια που λέγαμε) εάν κρίνω από ακμή 3ου και 9ου στην 29η μοίρα...

Επίσης κυβερνήτης 4ου στον Καρκίνο σε τρίγωνο με ΒΔ... (σπίτι σπίτι σπίτι)

Αχ αυτοί οι Ταύροι με τα αποκτήματά τους! Πότε θα σας μοιάσω??

taurine
13-02-2012, 11:58 PM
Οκ! Λοιπόν σε σχέση με αυτό που είπα προηγουμένως, ότι δηλ. χάρτες για το ίδιο θέμα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, μπορεί να δώσουν κάποια παρόμοια στοιχεία, παρατηρώ ότι ο 5ος οίκος έχει πάλι το Δία μέσα, (ε μα αυτά τα μωρά!) και γενικά πάλι τονίζεται ο 4ος οίκος με τον άξονα των δεσμών... Από οτι θυμάμαι επίσης πάλι παίζει Ποσειδώνας με όψη! .. Ο χάρτης είναι προσανατολισμένος στο σπίτι (ωροσκόπος Καρκίνος με Ήλιο επίσης στον Καρκίνο,.. αυτό το ερμηνεύω ως θέληση του ζευγαριού να στεγαστούν στη δική τους πια περιουσία.... αλλά κυβερνήτης Ωροσκόπου στο 12ο. Τι κρυφό έπαιξε Tayrine?? Επίσης ο Ποσειδώνας παίζει κ στα δύο ωροσκόπια,...συνέβη κάτι σχετικό?

Θεωρώ πολύ καλό τον κλήρο τύχης στον 1ο οίκο... Την τριγωνάρα Ήλιου Σελήνης με το Δία (!) η συνεννόηση επίσης είναι λίγο κάπως (με τα μαστόρια που λέγαμε) εάν κρίνω από ακμή 3ου και 9ου στην 29η μοίρα...

Όπως είπα και παραπάνω, το σπίτι ήταν ένα όνειρο που με "βασάνιζε" πολύ καιρό. Ήταν αδιανόητο για εμένα στα 28 μου να μην έχω δική μου στέγη, και η επιστροφή Κρόνου τότε με πίεζε ακόμη περισσότερο.

Ο Ποσειδωνας με τις όψεις του και ο κυβ. του 1ου στο 12ο,το μόνο που με κανουν να σκεφτώ είναι η κοροιδία της τραπεζας σχετικα με το δάνειο, οι προσπαθειες των συνεργείων να με "δαγκώσουν", ο μηχανικός που με δούλευε κανονικα και δεν πλήρωνε τα χρήματα που του έδινα στα ενσημα των εργατων, η στεναχωρια μου που εμεινα μόνη μου, (οι γονείς μου την έκαναν για διακοπές). Βαλε και τον Κρόνο να επιστρεφει στον 8ο μου, εσκασα, χωρίς πλάκα.

Την ίδια περίοδο ο διελαύνων Ποσειδώνας από τον Υδροχόο (2ος), ενεργοποιούσε το γενέθλιο τετράγωνο ηλιου-κρόνου που έχω σε ταύρο(4ο) και λέοντα(8ο) αντίστοιχα. Εμαθα να εκτιμώ και να διαχειρίζομαι το χρήμα με φόβο και σεβασμό, αφού πρώτα έφαγα διαφορα "χαστούκια".

Τότε ήμουν ελεύθερη κι ωραία, χωρίς δεσμό και σύζυγο. Γνώρισα το σύζυγο όταν τελείωσε το σπίτι, το Μάιο του 2007. (Και ναι, καναμε μωρακια, 2 κοριτσάκια, :love: που επιβεβαίωσαν τον 5ο που είδες.)

(Κι όσο για τα αποκτήματα των ταύρων, καλύτερα να μη μας "μοιάσεις", γιατί από το 2006 μεχρι τωρα, εχω πληρωσει τα 75τμ,του β ορόφου σαν να μενω σε ρετιρε στη Νεα Υόρκη,λες και το εχω συνεταιρικά με το κράτος!)

toniateddybear
14-02-2012, 03:09 PM

Χρυσανθη γεια σου,
παρακολουθω τη συζητηση και θελω να σε ρωτησω το εξης:
γιατι λες οτι το τριγωνο του κυβερνητη του 4 οικου, ο οποιος κανει τριγωνο με τον ΒΔ και αρα εξαγωνο, αν δεν κανω λαθος με τον ΝΔ, υποδηλωνει το σπιτι...? Δηλαδη, αν το θετω σωστα, θελω να μου εξηγησεις το τριγωνο με τον ΒΔ, τι συνειρμο εχει με το σπιτι, πως ερμηνευεις αυτη την οψη..?:confused:
Ευχαριστω!

Χρυσάνθη
15-02-2012, 03:23 PM
Χρυσανθη γεια σου,
παρακολουθω τη συζητηση και θελω να σε ρωτησω το εξης:
γιατι λες οτι το τριγωνο του κυβερνητη του 4 οικου, ο οποιος κανει τριγωνο με τον ΒΔ και αρα εξαγωνο, αν δεν κανω λαθος με τον ΝΔ, υποδηλωνει το σπιτι...? Δηλαδη, αν το θετω σωστα, θελω να μου εξηγησεις το τριγωνο με τον ΒΔ, τι συνειρμο εχει με το σπιτι, πως ερμηνευεις αυτη την οψη..?:confused:
Ευχαριστω!

Γενικά με τους Δεσμούς δεν έχω ασχοληθεί πάρα πολύ, αλλά έχω ασχοληθεί τόσο που πιστεύω ότι είναι σημαντικοί (τους έχω δει να λειτουργούν ως προς τη σημασία τους σε κάποιους χάρτες εννοώ) . Γενικά στην καρμική λένε ότι όλο το ωροσκόπιο δονείται για να πραγματώσει το ΒΔ. Σημειωτέον επειδή αρκετές όψεις που γίνονται με το ΒΔ γίνονται κ με το ΝΔ, εγώ πχ από το εξάγωνο με ΝΔ θα επέλεγα να πάρω το τρίγωνο με το ΒΔ. Πρώτον επειδή είναι πιο δυνατή ως όψη και 2ον επειδή ο ΒΔ δείχνει το σκοπό το προς τα που κινούμαστε, όχι το παρελθόν.. μας ενδιαφέρει συνήθως η εξέλιξη...

Οπότε εδώ εξέτασα τον κυβερνήτη του σπιτιού (4ος) και αυτός κάνει θετική όψη με το ΒΔ. Δηλ - έτσι το καταλαβαίνω εγώ- εάν αυτός ο γενέθλιος χάρτης αφορά σπίτι (4ος οίκος που εξετάσαμε) ναι, θα μπορεί να λειτουργήσει θετικά και εξελικτικά... Ο 4ος του σπιτιού μας είναι θα λέγαμε τα ίδια τα θεμέλια (μεταφορικά) του σπιτιού. Εάν είχε πχ τετράγωνο με ΒΔ άρα και με ΝΔ , θα μου έδειχνε μία ταλαιπωρία παραπάνω. Που βέβαια η Taurine την υπέστη, αλλά μάλλον το τριγωνάκι αυτό τώρα είναι πιο θετικό! Αυτά καλή μου Teddybear! Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η δική μου λογική.. δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κ άλλες ενδείξεις ή ότι είναι απόλυτα σωστή.

toniateddybear
15-02-2012, 08:24 PM
καταλαβα! :D
ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκες! μεχρι προτεινως δεν μπορουσα να διακρινω αν οι δεσμοι επηρεαζουν, με ποιο τροπο και κατα ποσο το χαρτη, φαινεται ομως οτι η σημασία τους ξεπερνα κατα πολυ αυτα που πιστευα...αν και σημεια, την κανουν τη δουλεια τους!:cool:

Χρυσάνθη Σπίγγου
15-02-2012, 11:52 PM
Κορίτσια καλησπέρα,

Παρακολούθησα την συζήτηση σας, -αν και δεν είμαι σίγουρη ότι πρόσεξα τα πάντα - είδα και το το χάρτη φυσικά, -διαφωνώ ριζικά με ορισμένες απόψεις και αυτό γιατί δεν είδα να ληφθεί υπόψη ο κυβερνήτης του 4ου με την θέση του και τις όψεις του αλλά που θα έπρεπε καθώς είναι στην ουσία ο κυβερνήτης του 4ου και του 5ου και πρόκειται φυσικά για τον Πλούτωνα - αλλά ναι με το ΒΔ και ΝΔ, είμαι μέσα και φυσικά συμφωνώ.

Δίχως ΝΔ-ΒΔ για εμένα που ασχολούμαι αποκλειστικά με καρμική/συστημική αστρ. εγώ δεν πάω -αστειότητος ένεκεν -ούτε μέχρι το μπαλκόνι που λέει ο λόγος.

Είμαι δηλαδή της άποψης ότι τουλάχιστον για κάτι που με καίει και είναι για εμένα ή τον πελάτη μου ζήτημα σπουδαίας σημασίας, να δω όχι μόνο το τι παίζει με γενέθλιο ΒΔ/ΝΔ, αλλά και με τον διελαύνοντα. Αυτο γιατί γενικώς οι όψεις τΩΝ διελαύνοντων ΒΔ/ΝΔ σου δίνει γενικώς το στίγμα το τι έχεις να περιμένεις μες στο χρόνο, από τι να προφυλαχθείς και γιατί, τι είναι ίσως εκείνο που θα απωλέσεις ή αντίθετα θα έχεις να περιμένεις ή που γιατί όχι ίσως θα έχεις να κερδίσεις.

Σώζει από πολλές κακοτοπιές και σε προφυλάσσει να μην χτίσεις σπίτι στην Ελλάδα αξίας Νέας Υόρκης, αλλά το κυριότερο να μην πάθεις και κανένα έμφραγμα εκ του μη όντος.

Χθές ξεμερώματα Ιρακινοί λήστεψαν, χτύπησαν και άφησαν αιμόφυρτο το δικηγόρο μου και πολύ καλό μου φίλο. Ο προοδευμένος Κρόνος του έκανε σύνοδο με τον διελαύνοντα ανάδρομο Αρη και τον ΝΔ/ στην Παρθένο και οι δύο μαζί αντίθεση με τον ΒΔ στους Ιχθείς.

Συν μία σειρά άλλων σούπερ σπέσιαλ όψεων φυσικά. Ε εάν δεν του το είχε το κισμέτ του, τότε τι να πω. Και να σκεφτεί κανείς, ότι ουδέποτε πιο πριν στην ζωή του δεν έπαιρνε χρήματα μαζί του και δη τα ξημερώματα, επί της πλατείας Ομονοίας!

Φιλικά σε όλες σας καλό βράδυ

Χρυσάνθη