View Full Version : [Συζήτηση] Σεξουαλικές Φαντασιώσεις
bisus
29-01-2012, 02:07 AM
Προτείνω να δημιουργήσετε ένα άρθρο για το πως εκφράζονται αστρολογικά οι σεξουαλικές φαντασιώσεις/διαστροφές.;)
erimitis44
29-01-2012, 04:16 AM
Κάποτε έκοψα το ποτό και τις γυναίκες.
Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά της ζωής μου.
George Best Αγγλος ποδοσφαιριστής
simonette
29-01-2012, 07:58 AM
δεν είμαι σίγουρη αν υποδηλώνει διαστροφή, αλλά σίγουρα η Σελήνη στους Ιχθείς έχει τάσεις για φαντασιώσεις, επίσης όψεις Σελήνης, Αφροδίτης και Άρη με τον Ποσειδώνα δείχνουν μια ροπή
Χρυσάνθη Σπίγγου
29-01-2012, 08:20 AM
Δεν είμαι πουριτανή erimiti 44,
Αλλά φοβάμαι πως αν κανείς θα ήθελε να μιλήσει από αστρολογικής σκοπιάς για τις σεξουαλικές φαντασιώσεις θα έπρεπε -για να καταλαβαίνουμε και εμείς για το τι μιλάμε και όχι να τα λέμε απέξω απέξω - να πούμε το καθετί με το όνομα του.
Πάντως εγώ όταν έγραψα ένα άρθρο με τίτλο "ω γλυκύτατο μου σπέρμα' μιλώντας για την ιερή λειτουργία του σπέρματος και την σημασιολογία του σε συνάρτηση με τον Πλούτωνα, μπήκε στο συρτάρι με την αιτιολογία ότι το σαιτ το διαβάζουν οι έφηβοι άρα και θα τους σοκάρουμε.
Ελλάδα είμαστε χριστιανέ μου. Ο ψευτοπουριτανισμός πάει σύννεφο. Λες και τα 14χρονα, 15χρόνα κ.ο.κ δεν είναι στηλωμένα στα σεξουαλικά σαιτ απο το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.
Οι κρίσεις δικές σας.
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
Χρυσάνθη Σπίγγου
29-01-2012, 08:23 AM
Αλλο φαντασίωση και άλλο διαστροφή. Οι πλανητικές όψεις που αναφέρεις καλή μου simonette συνήθως παράγουν -σε γενικές γραμμές το λέω - φαντασιώσεις του βασιλόπουλου καβαλάρη στα άλλο να απαγάγει την λατρεμένη του, και εκείνη να γίνεται χαλί να την πατήσει.
Αλλά από σεξουαλικότητα ή ερωτισμό, άστα να πάνε. Για ρώτα και εμένα να ακούσεις τι ακούω και τότε θα καταλάβεις. Πάντως επειδή δεν είμαι και ειδική στις σεξουαλικές διαστροφές ας μην πάρω και όρκο βέβαια. Ας μιλήσουν λοιπόν καλύτερα, οι έχοντες και κατέχοντες τέτοιου είδους διαστροφικές διαθέσεις και πρακτικές!
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
Altec
29-01-2012, 11:31 AM
Μια οψη Αρη 4γωνο Πλουτωνα πιστευω πως θα ειχε μια δοση bdsm ;)
gold soul
29-01-2012, 11:54 AM
Πάντως εγώ όταν έγραψα ένα άρθρο με τίτλο "ω γλυκύτατο μου σπέρμα' μιλώντας για την ιερή λειτουργία του σπέρματος και την σημασιολογία του σε συνάρτηση με τον Πλούτωνα, μπήκε στο συρτάρι με την αιτιολογία ότι το σαιτ το διαβάζουν οι έφηβοι άρα και θα τους σοκάρουμε.
Ο ψευτοπουριτανισμός πάει σύννεφο. Λες και τα 14χρονα, 15χρόνα κ.ο.κ δεν είναι στηλωμένα στα σεξουαλικά σαιτ απο το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.
Οι κρίσεις δικές σας.
Φιλικά
Και τι σημαίνει αυτό κυρία Σπίγγου; Ότι επειδή 14χρονα και 15χρονα είναι στα σεξουαλικά σάιτ από το πρωί μέχρι το βράδυ, πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά αυτό το παράδειγμα χωρίς καμία άμυνα, μη τυχόν και χαλάσει η συνταγή; Άλλωστε αν διαφωνούσατε τότε με την απόφαση να μπει στο συρτάρι το συγκεκριμένο άρθρο -κρίνοντάς την ως ψευτοπουριτανισμό-, θα μπορούσατε να το πείτε τότε αντί να συμφωνήσετε απόλυτα, απολογούμενη πως κακώς δεν το είχατε σκεφτεί και μόνη σας εξ αρχής. Υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον ψευτοπουριτανισμό και την αξιοπρέπεια, είναι δυσδιάκριτη πλέον αλλά υπάρχει..
Φιλικά
SAGIVI
29-01-2012, 12:03 PM
Απ οτι εχω διαβασει σε αρθρο και μαλιστα νομιζω εδω στο σαιτ, αλλα δεν θυμαμαι σε ποιο, γιατι επροκειτο για μια απλη αναφορα και οχι αρθρο για το συγκεκριμμενο θεμα, οι αρνητικες οψεις αφροδιτης-ουρανου και αρη-ουρανου σχετιζονται με παρεκκλισεις. Παρομοια διασταση μπορει να δωσουν και οι οψεις του ποσειδωνα και φυσικα του πλουτωνα κατω ομως απο αλλες ψυχολογικες επιδρασεις.
katiakiss
29-01-2012, 12:59 PM
Νομίζω ότι είναι βασικό να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Φαντασιώσεις έχουν όλοι οι άνθρωποι. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος δεν έχει φαντασιώσεις , αλλά μπορώ να καταλάβω ότι μπορεί να μην θέλει να το παραδεχτεί. Από εκεί και πέρα, το περιεχόμενο των φαντασιώσεων και η θεματολογία, μπορεί να ποικίλει, σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός.
Οι διαστροφές είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Το εύκολο είναι να πάμε στον 8ο οίκο και να αναζητήσουμε εκεί τα ίχνη των διαστροφών, στον Ποσειδώνα , Πλούτωνα, Ουρανό κτλ, αλλά δεν είναι τόσο απλό , γιατί οι διαστροφές έχουν ψυχολογικό υπόβαθρο και μπορεί να προκύψουν με διάφορους τρόπους που αστρολογικά περιγράφονται από αναπάντεχους πλανήτες στην κάθε περίπτωση.
Ας μην μένουμε σε αστείους αφορισμούς μια και ο Κρόνος, για παράδειγμα, μπορεί να δώσει αρκετά ακραίες διαστροφές. Το ίδιο και μία δυσαρμονική Σελήνη ή ένας πτωτικός Άρης σε «λάθος» οίκο με δύσκολες όψεις. Γενικά, επειδή οι διαστροφές έχουν την ρίζα τους σε ψυχογενείς λόγους, είναι λογικό να συναντάμε τέτοιες περιπτώσεις σε χάρτες που περιγράφουν βαθιά ψυχικά ρήγματα και συνήθως τα φώτα συμμετέχουν ενεργά.
Πιστεύω ότι κανένα θέμα δεν είναι ταμπού, όταν υπάρχει το υπόβαθρο να αντιμετωπιστεί με την σοβαρότητα που του αξίζει, ώστε η συζήτηση να κινηθεί σε ένα ποιοτικό επίπεδο.
Dimitraq
29-01-2012, 01:21 PM
Καλημέρα!!!
Αν ο 8ος (Πλούτωνας) σχετίζεται με τη libido και τη σεξουαλική επιθυμία, τότε στον 12ο (Ποσειδώνας) εδράζεται το όνειρο και η φανασίωση.
Έφη μου συμφωνώ με την τοποθέτησή σου για Άρη και Αφροδίτη και πώς εμπλέκονται με τους κυβερνήτες του 8ου και 12ου.
Σαφέστατα υπάρχει μια διάκριση μεταξύ της φαντασίωσης που προσφέρει με ένα γόνιμο τρόπο περισσότερη "ενέργεια" στο άτομο, από την καθήλωσή του σε έναν ονειρικό κόσμο.
Η διαστροφή είναι ένα άλλο κεφάλαιο, το οποίο ψυχοπαθολογικά ιδωμένο, εμπλέκει το ρόλο μητέρας - πατέρα ή ανθρώπων στο περιβάλλον του ατόμου που ανέλαβαν αυτούς τους ρόλους.
Αστρολογικά, τα φώτα και Άρης Αφροδίτη εμπλεκόμενοι δυσλειτουργικά με Κρόνο και βαρείς πλανήτες σε οίκους 4ο, 8ο, 12ο, υποδεικνύουν τέτοιου τύπου διαστροφές.
Ο χάρτης του Μαρκήσιου ντε Σαντ, θα μας έδειχνε κάτι παρόμοιο φαντάζομαι..
Πάντως σε χάρτη θεραπευομένης μου από όσο θυμάμαι, εμπλέκοντο όλα τα παραπάνω στοιχεία.
Είναι μια γυναίκα η οποία επιδίδετο σε σεξουαλικές σχέσεις τόσο με άντρες όσο και με γυναίκες ταυτόχρονα.
Κάτια είδα το post σου, αφού ανέβασα το δικό μου.
Να σημειώσω ότι η αστρολογική μου τοποθέτηση επί του θέματος είναι απολύτως ερασιτεχνική
taurine
29-01-2012, 10:25 PM
Ισως αυτο να βοηθούσε, αλλα η ερωτηση του μελους ηταν καπως ασαφής.
Σαδισμός και αστρολογία (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1%CF%82-35/%CF%83%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-8865/)
taurine
29-01-2012, 10:32 PM
Μια οψη Αρη 4γωνο Πλουτωνα πιστευω πως θα ειχε μια δοση bdsm ;)
Ακόμη και ενα γιοντ Ηλιου-Ποσειδωνα-Πλούτωνα, με συμμετοχή 8ου και Σκορπιού "λενε" πολλά για αυτό Σπυρακο. Αν μπορεί καποιος από τη διαχείριση να αναζητήσει το γενεθλιο χαρτη του Μαρκήσιου ντε Σαντ ή του Λεοπόλδου Μαζοχ, θα είχε ενδιαφερον. Εχω την εντυπωση πως υπαρχει καπου στο αρχείο.
gold soul
29-01-2012, 10:52 PM
Εχω την εντυπωση πως υπαρχει καπου στο αρχείο.
ναι taurine, είχες ξεκινήσει και μια συζήτηση παλαιότερα Απορία για ωροσκόπια διασήμων (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%C E%B9%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CF%89%CE%BD-71/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%C E%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%AE%CE%BC%CF%89%CE%BD-10471/#post112858)
Ο χάρτης του de Sade υπάρχει και στην αστρολογική βάση δεδομένων, σύντομα θα μπει και του Masoch
Marquis de Sade - Horoscope and natal charts of celebrities. Famous people database (http://www.myhoroscope.gr/famous/natal.php?id1=1534)
Να σου ζήσει η κορούλα σου :love:
Lena_P
30-01-2012, 02:12 AM
Ευπειθώς αναφέρω... πουριτανή.
Όχι λόγω γαλουχίας. Όχι λόγω συγκυριών. Σίγουρα όχι λόγω θρησκείας... Καθαρά Και Αποκλειστικά Λόγω Internet.
Χρησιμοποιώ αυτό το 'διαόλι' κοντά στα 20 χρόνια και ίσως επειδή ήμουν 'τυχερή' δεν έμπλεξα όσο άλλοι σε ό,τι θέμα αφορούσε την εφηβική μου ηλικία.
Είναι λογικό άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτό το μέσο επιφανειακά* να θεωρούν μια προσπάθεια προστασίας παιδιών ως ψευδοπουριτανισμό.
Η γνώμη μου όμως είναι πως, ακόμη και ψευδο-πουριτανισμός να είναι στο βάθος του, πάλι προς κέρδος και όφελος απροστάτευτων ψυχών είναι. Νομίζετε πως το πάω μακριά, το ξέρω. Κάποια στιγμή όμως θα τύχει να διαβάσετε ή ακούσετε και εσείς μέρος αυτών που έχω τύχει να συναντήσω και ίσως με θυμηθείτε.
Προσέχω ιδιαίτερα όταν αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να με διαβάζουν έφηβοι. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να στοχοποιηθεί ένα παιδί. Δε θα ήθελα να συμβάλω στο "άπειροι+1"...
Ο κίνδυνος είναι σαν τον αέρα. Επειδή δεν τον βλέπεις, δε σημαίνει πως δεν υπάρχει...
Λένα,
υποψήφια για Black Hole
*Επιφανειακά == Δεν έτυχε να συναντήσουν την άσχημη όψη του internet
taurine
30-01-2012, 03:24 AM
ναι taurine, είχες ξεκινήσει και μια συζήτηση παλαιότερα Απορία για ωροσκόπια διασήμων (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%C E%B9%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CF%89%CE%BD-71/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%C E%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%AE%CE%BC%CF%89%CE%BD-10471/#post112858)
Ο χάρτης του de Sade υπάρχει και στην αστρολογική βάση δεδομένων, σύντομα θα μπει και του Masoch
Marquis de Sade - Horoscope and natal charts of celebrities. Famous people database (http://www.myhoroscope.gr/famous/natal.php?id1=1534)
Να σου ζήσει η κορούλα σου :love:
Ευχαριστω πολύ!
Τελικα καλά το θυμόμουν!;)
p.elle
30-01-2012, 09:54 AM
h selhnh stous ix8eis einai sigoura periergh. opws epishs kai kakes opseis afrodiths ploutwna isws k poseidwna. also, take a look at your lilith!
Κοραλλία Μόζορα
30-01-2012, 01:09 PM
Οι διαστροφές δεν είναι ένα πράγμα που μπορούμε να αποδώσουμε σ' ένα πλανήτη και τις όψεις του. Υπάρχουν πολλών ειδών διαστροφές: σαδομαζοχισμός, φετιχισμός, παιδεραστία, επιδειξιομανία, ηδονοβλεψία κ.λπ. Κάθε είδος διαστροφής φαίνεται από διαφορετικά αστρολογικά στοιχεία.
Οι φαντασιώσεις, στην ψυχολογία, θεωρούνται εντελώς φυσιολογικές, αποτελούν κατά κάποιο τρόπο την "κινητήρια δύναμη" στην ερωτική μας ζωή και σχετίζονται με το τι μας αρέσει στον έρωτα. Πιστεύω ότι οι φαντασιώσεις αυτές σχετίζονται με τον Άρη, δηλαδή ανάλογα με την κατάσταση του Άρη μας είναι και το είδος των φαντασιώσεων μας και το τι μας ελκύει ερωτικά.
Υπάρχουν όμως και φαντασιώσεις που αφορούν διαστροφές. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν πράξη τις διαστροφές τους αλλά τις βιώνουν στις φαντασιώσεις τους. Ανάλογα με το είδος της διαστροφής που περιλαμβάνουν αυτές οι φαντασιώσεις είναι και τα αστρολογικά στοιχεία που τις υποδηλώνουν.
Μητσάκος
30-01-2012, 02:16 PM
Και αυτά μπορεί να βοηθήσουν:
Φετιχισμός και αστρολογία (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-148/%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%B9%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%BC%C F%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-13081/)
Σαδισμός και αστρολογία (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1%CF%82-35/%CF%83%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-8865/)
Η άλλη σεξουαλικότητα (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-69/%CE%B7-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%C E%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-4798/)
katiakiss
30-01-2012, 02:50 PM
Κοραλλία συμφωνώ μαζί σου απόλυτα και μάλιστα το διατύπωσες ακριβώς όπως το είχα στο μυαλό μου. Νομίζω κι εγώ ότι το είδος των φαντασιώσεων που περιέχουν διαστροφές περιγράφεται από σχετικές όψεις και είναι αυτό που μπορούμε να ανιχνεύσουμε αστρολογικά.
Κάποτε πίστευα κι εγώ πως οι όψεις αυτές σχετίζονται με τον Άρη. Τώρα πια δεν είμαι απόλυτα σίγουρη. Για παράδειγμα, οι φαντασιώσεις που περιέχουν μαζοχιστικές διαστροφές, βασίζονται σε κάποια ενοχή που πολλές φορές συνδέονται με την ενοχή του υποκειμένου για την σεξουαλικότητά του. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να βρούμε ένα δυνατό και καλοβαλμένο Άρη, ενώ η γενεσιουργός αιτία να βρίσκεται σε κάποια όψη της Σελήνης ή του Ήλιου.
Κοραλλία Μόζορα
30-01-2012, 06:06 PM
Κάτια μου,
δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα αυτό για να έχω πολύ σαφή άποψη. Απ' όσα όμως έχω διαβάσει και καμιά εικοσαριά χάρτες που έχω δει, μπορώ να πω πως δεν έχω δει σεξουαλική διαστροφή στην οποία να μην συμμετέχει κι ο Άρης με κάποιο τρόπο. Το θέμα αυτό όμως δεν είναι και τόσο απλό. Π.χ. υπάρχει και ο ψυχισμός μαζοχισμός που δεν βγαίνει απαραίτητα και ερωτικά.
Στον μαζοχισμό δεν είναι η ενοχή του ατόμου για την σεξουαλικότητά του η κύρια αιτία. Για παράδειγμα, αν μια μητέρα μαλώνει και κτυπά το παιδί της και αμέσως το αγκαλιάζει και το φιλά (δικές της ενοχές που το κτύπησε) μπορεί να κάνει ένα παιδί να συνδυάσει μέσα του την αγάπη με τον πόνο.
katiakiss
30-01-2012, 06:49 PM
Κάτια μου,
δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα αυτό για να έχω πολύ σαφή άποψη. Απ' όσα όμως έχω διαβάσει και καμιά εικοσαριά χάρτες που έχω δει, μπορώ να πω πως δεν έχω δει σεξουαλική διαστροφή στην οποία να μην συμμετέχει κι ο Άρης με κάποιο τρόπο. Το θέμα αυτό όμως δεν είναι και τόσο απλό. Π.χ. υπάρχει και ο ψυχισμός μαζοχισμός που δεν βγαίνει απαραίτητα και ερωτικά.
Στον μαζοχισμό δεν είναι η ενοχή του ατόμου για την σεξουαλικότητά του η κύρια αιτία. Για παράδειγμα, αν μια μητέρα μαλώνει και κτυπά το παιδί της και αμέσως το αγκαλιάζει και το φιλά (δικές της ενοχές που το κτύπησε) μπορεί να κάνει ένα παιδί να συνδυάσει μέσα του την αγάπη με τον πόνο.Κοραλλία έχω αρχίσει να πιστεύω ότι κάτι παρορμητικό έχεις κι εσύ. Πολλές φορές απαντάς εντελώς διαφορετικά από αυτό που σου γράφω και δίνεις την εντύπωση ότι άλλο διαβάζεις και άλλο καταλαβαίεις (κάτι που νόμιζα ότι το παθαίνω μόνο εγώ).
Στο πιο πάνω ποστ μου, δεν λέω ότι στο μαζοχισμό είναι η ενοχή για την σεξουαλικότητα η κύρια αιτία. Λέω ότι , για παράδειγμα, πολλές φορές βασίζονται σε κάποια ενοχή για την σεξουαλικότητα Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που μου απαντάς προσπαθώντας να εξηγήσεις τις αιτίες του μαζοχισμού, που πρέπει να πούμε πως μία είναι αυτή που αναφέρεις εσύ, άλλη αυτή που αναφέρω εγώ , αλλά και πολλές άλλες ψυχογενείς αιτίες που δεν έχει νόημα να αναφέρουμε σε αυτή τη συζήτηση.
Ο προβληματισμός μου ήταν σαφής. Συμφωνώ με τις όψεις Άρη για περιπτώσεις διαστροφών , αλλά τις έχω συναντήσει σε πολύ καλοβαλμένο Άρη , χωρίς καμία αρνητική επιρροή . Σε κάθε μία από τις περιπτώσεις αυτές, ο κυβερνήτης του 8ου ήταν σε αρνητική όψη με τα φώτα.
Αν δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα αυτό (λογικό μου φαίνεται γιατί δεν είναι και ένα θέμα που έχει σοβαρούς λόγους να ασχοληθεί κανείς) , είναι κατανοητό να μην έχεις καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένη άποψη.
Μπήκα στον κόπο να γράψω αυτό το ποστ, μόνο για να ξεκαθαρίσω τι ακριβώς λέω, σε περίπτωση που προηγουμένως δεν μπόρεσα να γίνω κατανοητή.
Κοραλλία Μόζορα
30-01-2012, 07:22 PM
Κάτια μου,
μόνο ωροσκόπο έχω στα παρορμητικά. Τι είδους διαστροφές έχεις δει με καλοβαλμένο Άρη; Από αστρολογικό ενδιαφέρον ρωτάω. Αυτό που λέγαμε σε άλλο θέμα, η χαρά της γνώσης.
katiakiss
30-01-2012, 07:38 PM
Όσο κι αν σου φανεί παράξενο αυτό (εμένα μου φάνηκε) και στις πέντε περιπτώσεις είχε να κάνει με σαδιστικές τάσεις και παρακινήθηκα να το δω από τις διηγήσεις φιλενάδων.
Και στις 4 περιπτώσεις ο Άρης ήταν από όλες τις απόψεις καλοβαλμένος (ζώδιο, οίκος , όψεις). Όμως ο κυβερνήτης του 8ου ήταν στις τρεις περιπτώσεις ο Ερμής και έκανε σκληρή όψη με τα φώτα, ενώ βρισκόταν μέσα στον 8ο συμμετέχοντας είτε σε ταυ-τετραγώνων είτε σε σταυρό. Σε μια περίπτωση ο Άρης είναι στον Ζυγό (το μόνο που θα μπορούσε κανείς να θεωρεί αρνητικό) , αλλά με καλές όψεις. Σε αυτή την περίπτωση ο κυβερνήτης του 8ου είναι ο Δίας, σε τετράγωνο με την σύνοδο Σελήνης\Κρόνου. (και τα 5 ωροσκόπια είναι αντρικά)
ΥΓ: Να σου πω την αλήθεια, σε περιπτώσεις σαδισμού θα περίμενα εμπλοκή Κρόνου \Άρη. Ήταν απογοήτευση για μένα που δεν βρήκα τίποτα τέτοιο, ούτε έμμεσα.
taurine
30-01-2012, 07:50 PM
Κάτια μου,
μόνο ωροσκόπο έχω στα παρορμητικά. Τι είδους διαστροφές έχεις δει με καλοβαλμένο Άρη; Από αστρολογικό ενδιαφέρον ρωτάω. Αυτό που λέγαμε σε άλλο θέμα, η χαρά της γνώσης.
Αν μου επιτραπεί η συμμετοχή, το εν λόγω άτομο, εξ ων γνωρίζω και άκουσα, με "καλοβαλμένο" Άρη, "πάσχει" απο φετιχισμό, σεξουαλικό αυτοπεριορισμό-αυτοτιμωρία, και συχνά-πυκνά συμμετέχει σε "παρέες".
Αθήνα, 12/11/1967, ωρα 17.25.
SAGIVI
30-01-2012, 08:49 PM
Ταυρινα, ειδα τον χαρτη και προσεξα κατι που αναφερεται ως ενδειξη απο τον Κο Αρχο.
Ο βεβαρυμενος 5ος οικος κι αν θυμαμαι καλα ο αρης στον αιγοκερω, συν καποιες αλλες προυποθεσεις. Νομιζω σημερα επαναδημοσιευτηκε το αρθρο του σχετικα με τον φετιχισμο.
Τα yod και η συνοδος σεληνης- κρονου δειχνουν τον δυσκολο ψυχισμο του ατομου.
Παντως εχεις δικιο, δεν θα μου περναγε κατι τετοιο απ το μυαλο, παρ οτι ο 5ος οικος δειχνει εντονη ερωτικη ζωη.
Να σε ρωτησω κατι αλλο? Ειναι τοσο πολυ γοητευτικο αυτο το ατομο? Ουρανος-ποσειδωνας-πλουτωνας κανουν οψη με τον ωροσκοπο, κι επιπλεον η αφροδιτη κυβερνητης του ωροσκοπου, βρισκεται στον ζυγο στον 5ο. Μου εκανε εντυπωση.
Κοραλλία Μόζορα
30-01-2012, 09:41 PM
Όσο κι αν σου φανεί παράξενο αυτό (εμένα μου φάνηκε) και στις πέντε περιπτώσεις είχε να κάνει με σαδιστικές τάσεις και παρακινήθηκα να το δω από τις διηγήσεις φιλενάδων.
Και στις 4 περιπτώσεις ο Άρης ήταν από όλες τις απόψεις καλοβαλμένος (ζώδιο, οίκος , όψεις). Όμως ο κυβερνήτης του 8ου ήταν στις τρεις περιπτώσεις ο Ερμής και έκανε σκληρή όψη με τα φώτα, ενώ βρισκόταν μέσα στον 8ο συμμετέχοντας είτε σε ταυ-τετραγώνων είτε σε σταυρό. Σε μια περίπτωση ο Άρης είναι στον Ζυγό (το μόνο που θα μπορούσε κανείς να θεωρεί αρνητικό) , αλλά με καλές όψεις. Σε αυτή την περίπτωση ο κυβερνήτης του 8ου είναι ο Δίας, σε τετράγωνο με την σύνοδο Σελήνης\Κρόνου. (και τα 5 ωροσκόπια είναι αντρικά)
ΥΓ: Να σου πω την αλήθεια, σε περιπτώσεις σαδισμού θα περίμενα εμπλοκή Κρόνου \Άρη. Ήταν απογοήτευση για μένα που δεν βρήκα τίποτα τέτοιο, ούτε έμμεσα.
Κάτια,
χρειάζεται πολλή διευρεύνηση το θέμα αυτό. Θα ήθελα πολύ, αν θέλεις κι εσύ, να τις δούμε αυτές τις περιπτώσεις.
Κατ' αρχήν, όταν μιλάμε για σαδισμό εννοούμε ψυχολογικό σαδισμό ή ερωτικό και πραγματική πρόκληση σωματικού πόνου; Αυτό το ρωτάω επειδή συχνά στους άντρες αρέσουν κάπως πιο σκληρά πράγματα ενώ στις γυναίκες πιο ευαίσθητα αγγίγματα και συχνά υπάρχουν παρεξηγήσεις πάνω σ' αυτό.
Λες ότι στις 3 περιπτώσεις ο Ερμής ήταν κυβερνήτης του 8ου σε σκληρές όψεις με τα φώτα. Ο Ερμής μόνο σύνοδο κάνει με τον Ήλιο που δεν θεωρείται σκληρή όψη. Επομένως εννοείς σκληρές όψεις με την Σελήνη;
Η σύνοδος Σελήνης/Κρόνου σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να δώσει μισογυνισμό και μια τάση σκληρότητας ή συναισθηματικής αναλγυσίας προς τις γυναίκες. Μήπως μπορεί αυτό να θεωρήθηκε σαδισμός;
Στον σαδισμό είδα να είναι και δυνατός ο Πλούτωνας στον χάρτη ή να κάνει δυσαρμονική όψη με τον Άρη. Ο μαρκήσιος ντε Σαντ, για παράδειγμα, έχει ωροσκόπο στον Σκορπιό και τον Πλούτωνα σε σύνοδο με τον ωροσκόπο.
Μπορείς, σε παρακαλώ, να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες;
Μήπως κάποιος απ' αυτούς τους άντρες είναι Σκορπιός ή έχει Άρη στον Σκορπιό;
Κοραλλία Μόζορα
30-01-2012, 09:56 PM
Ταυρίνα,
είδα τον χάρτη που λες. Ο άντρας αυτός έχει σύνοδο Ήλιου/Ποσειδώνα στον Σκορπιό πάνω στον άξονα του ωροσκόπου. Στον ερωτικό τομέα μπορεί να βγάλει πράγματα που για τους περισσότερους να είναι "αδιανόητα" αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει κάποια πραγματική διαστροφή που να είναι πρόβλημα για τον ίδιο ή τους άλλους. Για παράδειγμα, το "ομαδικό" σεξ είναι το όνειρο κάθε άντρα, τι να λέμε τώρα; Και είναι πάρα πολύ της μόδας.
katiakiss
30-01-2012, 10:04 PM
Αυτή τη φορά η βιασύνη χτύπησε εμένα. Εννοείται ότι δεν ήταν ο Ερμής, αλλά ο Ποσειδώνας, δεν ξέρω με τι συνειρμό έγραψα Ερμή αντί Ποσειδώνα. :wacko: Και η μία περίπτωση είναι Ποσειδώνας αντίθεση με την σύνοδο Σελήνης Κρόνου και όχι τετράγωνο που έγραψα πριν.
Μιλώ για πρόκληση σωματικού πόνου και όχι για την εντύπωση σωματικού πόνου. Άλλωστε ο ψυχολογικός σαδισμός δεν υπάγεται στις σεξουαλικές διαστροφές που είναι το θέμα μας.
Συμφωνώ για την σχέση Πλούτωνα\Άρη σε σαδομαζοχιστικά θέματα, αλλά νομίζω ότι και ο Κρόνος κάνει το ίδιο, ενώ ο Ουρανός έχει κάτι το πιο πειραματικό, εκκεντρικό και τεχνικό να εμπλέκεται.
Σκορπιός δεν ήταν κανένας, αν και θα περίμενε κανείς κάτι τέτοιο (τουλάχιστον εγώ απόρησα) Ένας είχε Άρη στον Σκορπιό και κανένας Άρη ανάδρομο .
ΥΓ: Οι χάρτες αυτοί είναι στοιχεία που μου έχουν δώσει τρεις διαφορετικές κοπέλες που είναι μη ενεργά μέλη στο φόρουμ, αλλά είναι μέλη του site και δεν μπορώ να δώσω τα στοιχεία πριν τις ρωτήσω.
Κοραλλία Μόζορα
30-01-2012, 10:17 PM
Κάτια,
δεν διαφωνώ με τον Άρη/Κρόνο, παράλληλα όμως στους χάρτες που έχω δει υπήρχε και ένα δυνατό πλουτώνιο στοιχείο.
Αν σου δώσουν την άδεια οι κοπέλες αυτές θα ήθελα πολύ να δω τους χάρτες και να τους συζητήσουμε, ακόμα και εκτός φόρουμ αν προτιμούν.
taurine
30-01-2012, 11:33 PM
Ταυρινα, ειδα τον χαρτη και προσεξα κατι που αναφερεται ως ενδειξη απο τον Κο Αρχο.
Ο βεβαρυμενος 5ος οικος κι αν θυμαμαι καλα ο αρης στον αιγοκερω, συν καποιες αλλες προυποθεσεις. Νομιζω σημερα επαναδημοσιευτηκε το αρθρο του σχετικα με τον φετιχισμο.
Τα yod και η συνοδος σεληνης- κρονου δειχνουν τον δυσκολο ψυχισμο του ατομου.
Παντως εχεις δικιο, δεν θα μου περναγε κατι τετοιο απ το μυαλο, παρ οτι ο 5ος οικος δειχνει εντονη ερωτικη ζωη.
Να σε ρωτησω κατι αλλο? Ειναι τοσο πολυ γοητευτικο αυτο το ατομο? Ουρανος-ποσειδωνας-πλουτωνας κανουν οψη με τον ωροσκοπο, κι επιπλεον η αφροδιτη κυβερνητης του ωροσκοπου, βρισκεται στον ζυγο στον 5ο. Μου εκανε εντυπωση.
Τι να πω?
Προσωπικα, απορω τι του βρίσκουν!:o
Εξωτερικα τουλαχιστον, δεν δείχνει κατι που να παραπεμπει σε εντονο 5ο ή 8ο.
Βεβαια, σαν σκορπιός ξερει να κρυβεται, αλλα ο Αρης του, όπως είπες δείχνει εναν πολύ συμμαζεμενο χαρακτήρα, καπως παλαιας "κοπής", αλλα σε καμία περίπτωση δεν δείχνει αυτό που ενας αστρολόγος διαβαζει στο χαρτη του.
taurine
30-01-2012, 11:38 PM
Ταυρίνα,
είδα τον χάρτη που λες. Ο άντρας αυτός έχει σύνοδο Ήλιου/Ποσειδώνα στον Σκορπιό πάνω στον άξονα του ωροσκόπου. Στον ερωτικό τομέα μπορεί να βγάλει πράγματα που για τους περισσότερους να είναι "αδιανόητα" αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει κάποια πραγματική διαστροφή που να είναι πρόβλημα για τον ίδιο ή τους άλλους. Για παράδειγμα, το "ομαδικό" σεξ είναι το όνειρο κάθε άντρα, τι να λέμε τώρα; Και είναι πάρα πολύ της μόδας.
Προσωπικα, θεωρω διαστροφή το ομαδικό σεξ με ατομα και των τριων φύλων, αλλα δεν το θεωρω απίθανο ή κατακριτέο. Περί ορεξεως....:o
Την αυτοτιμωρία όμως και τον αυτοπεριορισμό, το θεωρω διαστροφαρα. Παίζει ρόλο η σχεση σελήνης κρονου? Εκεί υπαρχει μια σύνοδος. Ο Αρης εκεί παντως, φαίνεται καλα τοποθετημενος και χωρίς όψεις.
katiakiss
31-01-2012, 02:59 AM
Κάτια,
δεν διαφωνώ με τον Άρη/Κρόνο, παράλληλα όμως στους χάρτες που έχω δει υπήρχε και ένα δυνατό πλουτώνιο στοιχείο.
Αν σου δώσουν την άδεια οι κοπέλες αυτές θα ήθελα πολύ να δω τους χάρτες και να τους συζητήσουμε, ακόμα και εκτός φόρουμ αν προτιμούν.Κοραλλία θα ρωτήσω τις κοπέλες και σύντομα θα επανέλθω είτε εδώ , είτε με προσωπικό μήνυμα.
Πάντως για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ του θέματος, προσωπικά διατηρώ επιφυλάξεις για το αν οι διαστροφές και οι φαντασιώσεις φαίνονται πάντα από κάποιες όψεις του Άρη ή αν αυτό μπορεί να φαίνεται και από ιδιαίτερες όψεις προς τα φώτα, ακόμα και χωρίς την εμπλοκή του Άρη.
Ωστόσο, στην πράξη, ασφαλώς και η εμπλοκή του Άρη είναι συντριπτικά μεγαλύτερη, όπως και η εμπλοκή του Ζωδίου του Σκορπιού. Διάβασα το σχετικό άρθρο του Χρήστου Άρχου και βρήκα πολλά σημεία –αν όχι όλα- που ταίριαζαν πολύ με όσα έχω παρατηρήσει τόσο εγώ, όσο και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που τους αρέσει να τα ψάχνουν κάτι τέτοια.
Κάπου λέει για τον 4ο οίκο και ότι ένα στέλιουμ στον 4ο μπορεί να είναι μία ένδειξη. Μα νομίζω ότι κάθε σημάδι κάποιου έντονου ψυχολογικού συμπλέγματος , αποτελεί την πηγή μιας μπλοκαρισμένης έκφρασης, ακόμα κι αν αυτή είναι η σεξουαλική έκφραση. Με αυτή την λογική είναι πολύ μεγάλες οι πιθανότητες εμπλοκής των φώτων κτλ.
Έτσι , για όποιον θέλει να πειραματιστεί , από δικό μου αρχείο, διάλεξα δύο περιπτώσεις αρκετά ενδιαφέρουσες. Τα άτομα αυτά έχουν έντονα τα στοιχεία που συζητάμε.
Άντρας: 21\09\72 Αθήνα 10:00
Γυναίκα: 20\10\61 Λονδίνο 06:00 (Αυτή η περίπτωση είναι πραγματικά σχεδόν εξωπραγματική. Γράφεις μυθιστόρημα! Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει κάνει, συμπεριλαμβανομένης και της φυλακής)
ΥΓ: Ταυρίνα λυπάμαι, αλλά δεν τον είδα εγώ τον χάρτη, οπότε δεν μπορώ να έχω καμία άποψη προς το παρόν. Πάντως η αντίθεση Κρόνου\Σελήνης έχει αναφερθεί και από κάποιον σε αυτό το θέμα, αλλά δεν θυμάμαι από ποιον, ότι μπορεί να βγάλει μισογυνισμό και αυτό είναι μια αλήθεια που θα πρέπει να την συνυπολογίσεις.
Dimitraq
31-01-2012, 03:13 AM
«όταν μιλάμε για σαδισμό εννοούμε ψυχολογικό σαδισμό ή ερωτικό και πραγματική πρόκληση σωματικού πόνου;..»
Κυρία Μόζορρα,
Ας μου επιτραπεί μια λίγο διαφορετική παρέμβαση
Αυτές οι δύο έννοιες στην ψυχολογία ταυτίζονται. Αυτός ο οποίος είναι ψυχολογικά σαδιστής, εν δυνάμει είναι και σεξουαλικά.
Όλες αυτού του τύπου οι «παραφιλίες», έχουν την ρίζα τους στην επιθετικότητα. Κι αν θέλουμε να δούμε τη νευροβιολογική εκδοχή του θέματος, οι έρευνες που έχουν γίνει σε ποντίκια και πιθήκους που προσομοιάζουν ιδιαιτέρως σε εμάς τα «ανώτερα» θηλαστικά, καταδεικνύουν ότι υπάρχει ισχυρή διασύνδεση μεταξύ των φυλετικών ορμονών (τεστοστερόνη, οιστραδιόλη, κ.λ.π.) και του νευρομεταβιβαστικού συστήματος με κάποιους, ίσως γνωστούς για ορισμένο κόσμο, νευροδιαβιβαστές όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη, κ.λ.π, στην ανάπτυξη της σεξουαλικής συμπεριφοράς.
Όπως επίσης ισχυρές ενδείξεις υποστηρίζουν την ύπαρξη ειδικών διαταραχών της πιο πάνω διασύνδεσης, σε άτομα με σεξουαλικές παρεκκλίσεις.
Δυστυχώς, φαρμακολογικά δεν είναι δυνατό ακόμα να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, φαινόμενα όπως ο σαδισμός, ο βιασμός, και η παιδοφιλία,
Φάρμακα όπως αυτά που καταστέλλουν τη μανία (για τις περιπτώσεις του σαδισμού), και ορισμένα αντικαταθλιπτικά (στις περιπτώσεις του μαζοχισμού), χρησιμοποιούνται κυρίως για να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις.
Πρέπει να πω όμως ότι στοιχεία σαδισμού ή και μαζοχισμού, ενέχονται και σε αρκετές ψυχώσεις, όπως ο σχιζότυπος, η αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας, κ.λ.π., επομένως μιλούμε για δυσδιάκριτες καταστάσεις όπου απαιτείται διαφοροδιάγνωση.
Ελπίζω να γίνομαι κατανοητή με την ορολογία και να μην σας κούρασα.
Τώρα επί του αστρολογικού, παραθέτω τα στοιχεία γέννησης μιας θεραπευόμενής μου και τα συμπεράσματα δικά σας.
ΖΥΣΤΙΝ (γυναίκα) 14/03/1963 στις 22:15 μ.μ., ΡΕΘΥΜΝΟ
*Το όνομα το δανείστηκα από μια ηρωϊδα βιβλίου του Ντε Σαντ
:)
stavri1
31-01-2012, 09:54 AM
Συνοδος Αρη-Κρονου και σε ζωδια που θεωρουνται οτι εχουν καλη επαφη με τα ΄΄του κρεβατιου ΄΄π.χ ταυρος και σκορπιος και τοποθετημενα σε 5ο οικο θα μπορουσαν να δωσουν καποια διαστροφη?Και τι θα μπορουσε να σημαινει σε που 2 τετοιοι ανθρωποι ερχοντουσαν σε επαφη ποιος θα επικρατουσε του αλλου ο ταυρος ή ο σκορπιος?
Κοραλλία Μόζορα
31-01-2012, 10:38 AM
Προσωπικα, θεωρω διαστροφή το ομαδικό σεξ με ατομα και των τριων φύλων, αλλα δεν το θεωρω απίθανο ή κατακριτέο. Περί ορεξεως....:o
Την αυτοτιμωρία όμως και τον αυτοπεριορισμό, το θεωρω διαστροφαρα. Παίζει ρόλο η σχεση σελήνης κρονου? Εκεί υπαρχει μια σύνοδος. Ο Αρης εκεί παντως, φαίνεται καλα τοποθετημενος και χωρίς όψεις.
Ταυρίνα, τι εννοείς αυτοτιμωρία και αυτοπεριορισμό; Τι ακριβώς κάνει δηλαδή αυτός ο άντρας;
Κοραλλία Μόζορα
31-01-2012, 11:56 AM
Γεια σου, Δήμητρα.
Είναι πολύ χρήσιμη η παρέμβασή σου και μπορείς να μας βοηθήσεις να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Γνωρίζοντας ακριβώς ότι η ρίζα του σαδισμού είναι η επιθετικότητα θεωρώ ότι η συμμετοχή του Άρη με κάποιο τρόπο είναι πολύ πιθανή. Τουλάχιστο αυτό ισχύει στις διαπιστωμένες για σαδισμό περιπτώσεις που έχω δει. Στα προηγούμενα ποστ μου αυτό που προσπαθώ να ξεχωρίσω στις περιπτώσεις που ανάφερε η Κάτια και άλλα μέλη είναι αν υπάρχει μια κάπως αυξημένη επιθετικότητα ή σκληρότητα ή αν όντως περνούν στα όρια του σαδισμού ως σεξουαλικής παρέκκλισης.
Αυτό που μπερδεύει εδώ την συζήτηση είναι ότι ενώ μιλούσαμε συγκεκριμένα για σαδισμό άρχισαν να δίνονται αστρολογικά στοιχεία για άλλους είδους παρεκκλίσεις ή σεξουαλικές διαφοροποιήσεις και να γενικεύονται συμπεράσματα. Όμως κάθε είδους παρέκκλιση ή διαφοροποίηση έχει δικά της χαρακτηριστικά που φαίνονται από διαφορετικά αστρολογικά στοιχεία. Έτσι, κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε λάθος συμπεράσματα. Γι' αυτό, για να οδηγηθεί η συζήτηση σε κάποια παραγωγικά συμπεράσματα, καλό είναι όταν παραθέτουμε ένα χάρτη να λέμε σε ποια παρέκκλιση ή διαφοροποίηση αναφερόμαστε και να προσπαθήσουμε να δώσουμε όσο πιο έγκυρους χάρτες γίνεται.
Για σκοπούς έρευνας, δεν παίρνω ποτέ υπόψη μου χάρτες από μαρτυρίες άγνωστων τρίτων γιατί είναι πολύ πιθανό ο χάρτης να μην είναι πραγματικά έγκυρος από κάποιο λάθος. Βλέπω αυτούς τους χάρτες από αστρολογικό ενδιαφέρον αλλά δεν τους χρησιμοποιώ ως παραδείγματα στην έρευνα. Στην δική σου περίπτωση, επειδή είσαι ψυχολόγος και πρόκειται για διαγνωσμένη περίπτωση, θεωρώ ότι ο χάρτης αυτός είναι έγκυρος για σκοπούς έρευνας.
Κοίταξα τον χάρτη που μας έδωσες και έχει πραγματικά πολύ μεγάλο αστρολογικό ενδιαφέρον. Μπορείς να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες γι' αυτήν την γυναίκα, σχετικές με το θέμα που συζητάμε, ώστε να προσπαθήσουμε να δούμε πώς φαίνεται αυτό αστρολογικά;
Τολμώντας να κάνω μια υπόθεση, μια και δεν είναι θέμα που έχω ασχοληθεί πολύ, είναι πιθανό η γυναίκα αυτή να έχει ερωτικές σχέσεις και με τα δύο φύλα (Ερμής κυβερνήτης του 8ου στους Ιχθείς σε αντίθεση με Πλούτωνα/Ουρανό, ενώ είναι δυνατό το πλουτώνιο και ποσειδώνιο στοιχείο στον χάρτη). Επίσης θα μπορούσε να είναι περίπτωση σαδισμού: ωροσκόπος στον Σκορπιό σε σύνοδο με Σελήνη/Ποσειδώνα, ταυ τετράγωνο ωροσκόπου/Σελήνης/Ποσειδώνα με Άρη και με Αφροδίτη. Τετράγωνα Σελήνης/Ποσειδώνα με Αφροδίτη/Κρόνο. Παρόλο που δεν υπάρχει άμεση αντίθεση μεταξύ Άρη/Κρόνου, υπάρχει συνένωση των ενεργειών τους μέσω της Σελήνης μια και η Σελήνη κάνει ταυτόχρονα τετράγωνο με Άρη και με Κρόνο ενώ βρίσκεται στον Σκορπιό και πάνω στον ωροσκόπο. Επίσης είναι και οι οίκοι που εμπλέκονται: Αφροδίτη/Κρόνος στον 4ο, Ερμής του 8ου στον 4ο σε αντίθεση με Πλούτωνα/Ουρανό.
katiakiss
31-01-2012, 12:30 PM
Κυρίες μου, δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να βάλουμε αυτή τη συζήτηση κάτω από μία αυστηρά επιστημονική βάση , κυρίως επειδή είναι δύσκολο να έχουμε τον σαφή καθορισμό της γενεσιουργού αιτίας για την κάθε περίπτωση.
Η επιθετικότητα για τον σαδισμό δεν μπορεί να κριθεί ως η απόλυτη αιτία και ούτε τα διαγνωστικά κριτήρια έχουν τόσο στενά όρια.
Μια και θέσαμε την συζήτηση σε άλλη βάση, ας μην μιλάμε πλέον για τον παρωχημένο όρο «διαστροφή», ας αναφερόμαστε σε αυτό με την τρέχουσα ψυχαναλυτική ορολογία , που είναι «παρέκκλιση».
Έτσι, ψυχαναλυτικά, θεωρείται ότι ο σαδισμός είναι άμυνα του ατόμου σε φόβους ευνουχισμού (το άτομο κάνει σε άλλους αυτά που φοβάται μη συμβούν σ' αυτό).
Είναι δε σχεδόν αδύνατον να διαχωρίσουμε την παρέκκλιση του σαδισμού από εκείνη του μαζοχισμού γιατί είναι γνωστό ότι λειτουργεί διπολικά στο 90% των περιπτώσεων.
Οπότε Κοραλλία δεν μπορείς να επικεντρωθείς στον σαδισμό , αφού αυτός συνδέεται με την παρέκκλιση του μαζοχισμού άμεσα.
Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι εκτός από τον Σεξουαλικό Μαζοχισμό, ο οποίος κι αυτός είναι 20 φορές συχνότερος στους άντρες απ' ότι στις γυναίκες, οι άλλες «παραφιλίες» στην κλινική πράξη, ποτέ δεν διαγιγνώσκονται σε γυναίκες, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Οι λόγοι γι' αυτό είναι άγνωστοι.
Μήπως τελικά η εμπλοκή του Άρη είναι ξεκάθαρη από την βάση του θέματος, αφού η σεξουαλική παρέκκλιση φαίνεται να είναι Άρεια υπόθεση;
Κοραλλία Μόζορα
31-01-2012, 02:50 PM
Κάτια,
εδώ δεν κάνουμε μια ψυχολογική επιστημονική έρευνα για τον σαδομαζοχισμό αλλά μια αστρολογική έρευνα. Γι' αυτό δεν μας ενδιαφέρει να συγκεντρωθούμε τόσο σε ψυχολογικές αναλύσεις για τις αιτίες (που είναι αντικείμενο πολλών συζητήσεων και διαφωνιών στην ψυχολογία) αλλά να δούμε αν έχουμε χάρτες που διαπιστωμένα ανήκουν σε άτομα που εκδηλώνουν τέτοιες τάσεις και να δούμε αν μπορέσουμε να εντοπίσουμε τους αστρολογικούς παράγοντες που το υποδηλώνουν.
Δεν έχω ασχοληθεί εκτεταμένα με τις σεξουαλικές παρεκκλίσεις στην αστρολογία αλλά, με αφορμή αυτή την συζήτηση, θα ήθελα να μάθω περισσότερα. Έχω διαβάσει μερικά αστρολογικά άρθρα και κείμενα και έχω δει ένα μικρό αριθμό χαρτών. Με αυτά τα μέχρι τώρα στοιχεία κάνω ορισμένες υποθέσεις.
Ας δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Σαδισμός είναι η ερωτική ικανοποίηση από την πρόκληση πόνου ή εξευτελισμού σε άλλο άτομο και είναι σαφής η τάση για έλεγχο και άσκηση εξουσίας πάνω στον άλλο. Μαζοχισμός είναι η ερωτική ικανοποίηση που παίρνει κάποιος όταν του προκαλούν πόνο ή εξευτελισμό και η τάση να τον εξουσιάζουν. Συμφωνώ μαζί σου ότι ο ρόλος του σαδιστή και μαζοχιστή σ' ένα μεγάλο ποσοστό εναλλάσσονται.
Είτε η αιτία του σαδισμού συνδέεται με την επιθετικότητα είτε με τον φόβο του ευνουχισμού και στις δύο περιπτώσεις ο σημειοδότης πλανήτης αστρολογικά είναι ο Άρης. Επίσης, τα αντικείμενα και τα μέσα που χρησιμοποιούνται στον σαδομαζοχισμό, μαστίγιο, χειροπέδες, ξυλοδαρμός, πρόκληση καψίματος, δαγκώματα κ.λπ είναι όλα άρεια.
Έτσι, είναι λογική μια αστρολογική υπόθεση ότι αν κάποιος παίρνει ερωτική ικανοποίηση (Άρης) από την άσκηση κάποιας βίαιης πράξης (π.χ. κτύπημα με μαστίγιο) και πόνου πάνω στον άλλο πρέπει να υπάρχει κάποια συμμετοχή του Άρη. Επίσης, λόγω του ελέγχου και της εξουσίας που ασκεί περιμένουμε να είναι με κάποιο τρόπο τονισμένο το πλουτώνιο στοιχείο. Ξέρουμε όμως ότι και η σχέση Άρη/Κρόνου μπορεί να δώσει την απαραίτητη "σκληρότητα" καθώς και την αίσθηση του εξευτελισμού.
Στην αστρολογία, ο μαζοχισμός συνδέεται με τον Ποσειδώνα. Αν δούμε μια περίπτωση πιο καθαρού μαζοχισμού, δηλαδή τον χάρτη του Μαζόχ, θα δούμε ότι το Ποσειδώνιο στοιχείο είναι πιο δυνατό από το αρειοπλουτώνιο (Ήλιος σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, κυβερνήτη του ωροσκόπου, σε τετράγωνο με τον Κρόνο στον 8ο, ο Ιχθύς εμπεριεχόμενος στον 1ο οίκο, Αφροδίτη στους Ιχθείς). Αν δούμε μια πιο καθαρή περίπτωση σαδισμού, τον χάρτη του μαρκήσιου ντε Σαντ, έχουμε ωροσκόπο στον Σκορπιό με τον Πλούτωνα πάνω στον ωροσκόπο και Άρη στον Κριό (ενεργητικός και επιθετικός Άρης) σε τετράγωνο με Κρόνο και Αφροδίτη, ενώ ο Ποσειδώνας δεν είναι πολύ ενεργός στον χάρτη.
Επομένως, μια αστρολογική υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι στον σαδισμό εμφανίζεται ένα άρειο, πλουτώνιο και κρόνιο στοιχείο ενώ στις περιπτώσεις μαζοχισμού είναι πιο τονισμένο το ποσειδώνιο στοιχείο. Στις περιπτώσεις εναλλαγής των ρόλων μεταξύ σαδισμού και μαζοχισμού μπορούμε να περιμένουμε μια ταυτόχρονη παρουσία των στοιχείων αυτών, δηλαδή να υπάρχει και η συμμετοχή του ποσειδώνιου στοιχείου.
Το ερώτημα είναι: έχουμε χάρτες για να διαπιστώσουμε αν αυτές οι αστρολογικές υποθέσεις ευσταθούν;
SAGIVI
31-01-2012, 02:51 PM
Πιστευω οτι αυτο οφειλεται στην αντιθεση του ποσειδωνα με τον ωροσκοπο. Φαινεται οτι το ατομο <δειχνει> διαφορετικο απ οτι ειναι.
taurine
31-01-2012, 02:51 PM
Ταυρίνα, τι εννοείς αυτοτιμωρία και αυτοπεριορισμό; Τι ακριβώς κάνει δηλαδή αυτός ο άντρας;
Αυτοτιμωρία και αυτοπεριορισμό, χαρακτηρίζω την συνειδητή αποχή από τη γενετήσια πράξη,με σκοπό να "εξαγνιστεί" το άτομο από τις -κατα τη γνωμη του- αμαρτίες, που έχει διαπράξει.
Στη συνέχεια όμως, μετά από την "αυτοτιμωρία" του, συνεχίζει και επανέρχεται με φετιχιστικές και μαζοχιστικές συμπεριφορές, και την προτίμηση σε συνευρέσεις που μετέχουν πάνω από 3 άτομα.
Όλη αυτή η καταπίεση, μπορεί να οφείλεται στη σύνοδο Κρόνου/Σελήνης?
katiakiss
31-01-2012, 03:10 PM
Γνωρίζοντας ακριβώς ότι η ρίζα του σαδισμού είναι η επιθετικότητα θεωρώ ότι η συμμετοχή του Άρη με κάποιο τρόπο είναι πολύ πιθανή. Τουλάχιστο αυτό ισχύει στις διαπιστωμένες για σαδισμό περιπτώσεις που έχω δει.
Κοραλλία , ούτε εγώ είχα καμία πρόθεση να το δω ψυχολογικά το θέμα. Το αστρολογικό κομμάτι με ενδιαφέρει. Η τοποθέτησή σου όμως, ότι η επιθετικότητα συνεπάγεται Άρη και η προτροπή σου να επικεντρωθούμε σε χάρτες που να ανήκουν αποκλειστικά στην παρέκκλιση σου σαδισμού, με έκανε να τοποθετηθώ όπως τοποθετήθηκα. Εδώ το έθεσες σαν προϋπόθεση, κάτι που δεν θα έστεκε , αφού ο σαδισμός δεν είναι συνδεδεμένος μόνο με την επιθετικότητα.
Οι δύο ημερομηνίες που δημοσίευσα πιο πάνω, ανήκουν η μεν αντρική ημερομηνία σε άτομο με έντονες σεξουαλικά σαδιστικές συμπεριφορές, η δε γυναικεία σε άτομο με μαζοχιστικές συμπεριφορές και έντονη συμμετοχή σε ομαδικό σεξ.
Έχω την γνώμη ότι είναι πολύ βασικό να ξεκαθαρίσουμε ότι η σαδιστική τάση είναι σε συντριπτικό βαθμό ανδρική «παρέκκλιση».
Dimitraq
31-01-2012, 04:25 PM
Καλησπέρα σας!
Η προηγούμενη τοποθέτησή μου είχε σκοπό να διευκρινήσει ένα - δύο στοιχεία και όχι μια πλήρη ανάπτυξη του θέματος, ούτε να εστιάσει στις παρεκκλίσεις υπό το πρίσμα των διαφόρων ψυχολογικών θεωρήσεων.
Θεώρησα χρήσιμο να αναφέρω μόνο τη Νευροβιολογική κατεύθυνση της ψυχολογίας, η οποία στηρίζει πειραματικά τα δεδομένα της σε νευροχημικές λειτουργίες.
Εξάλλου, οι υπόλοιπες βρίσκουν δυσκολία να μελετήσουν τέτοια ζητήματα αφού στις περισσότερες κοινωνίες είναι ταμπού. Συνήθως. μέσα από περιπτώσεις ανθρώπων που διαπράττουν ποινικό αδίκημα, δίδεται η δυνατότητα για εν τω βάθει μελέτη σε όλα τα επίπεδα και για διαφορετικές επιστήμες.
Ασφαλώς το θέμα μας εδώ έγκειται στην αστρολογική υφή των παρεκκλίσεων. Η παρέμβασή μου αυτόν ακριβώς το σκοπό είχε, να "φωτίσει" κατά το δυνατόν και όχι να υποδείξει αστρολογικά χαρακτηριστικά. Δεν παριστάνω τον αστρολόγο, το αντικείμενό μου είναι άλλο
Επιφυλάσσομαι το βραδάκι για περαιτέρω συζήτηση, διότι εργάζομαι αυτή τη στιγμή.
:love:
Κοραλλία Μόζορα
31-01-2012, 04:59 PM
Κοραλλία , ούτε εγώ είχα καμία πρόθεση να το δω ψυχολογικά το θέμα. Το αστρολογικό κομμάτι με ενδιαφέρει. Η τοποθέτησή σου όμως, ότι η επιθετικότητα συνεπάγεται Άρη και η προτροπή σου να επικεντρωθούμε σε χάρτες που να ανήκουν αποκλειστικά στην παρέκκλιση σου σαδισμού, με έκανε να τοποθετηθώ όπως τοποθετήθηκα. Εδώ το έθεσες σαν προϋπόθεση, κάτι που δεν θα έστεκε , αφού ο σαδισμός δεν είναι συνδεδεμένος μόνο με την επιθετικότητα.
Οι δύο ημερομηνίες που δημοσίευσα πιο πάνω, ανήκουν η μεν αντρική ημερομηνία σε άτομο με έντονες σεξουαλικά σαδιστικές συμπεριφορές, η δε γυναικεία σε άτομο με μαζοχιστικές συμπεριφορές και έντονη συμμετοχή σε ομαδικό σεξ.
Έχω την γνώμη ότι είναι πολύ βασικό να ξεκαθαρίσουμε ότι η σαδιστική τάση είναι σε συντριπτικό βαθμό ανδρική «παρέκκλιση».
Κάτια,
όποια κι αν είναι η αιτία του σαδισμού η επιθετικότητα είναι δεδομένη. Δεν μαστιγώνεις, δεν κτυπάς, δεν καις, δεν δαγκώνεις, δεν πνίγεις ανθρώπους αν δεν το έχεις. Όπως λες είναι κυρίως αντρική παρέκκλιση γι' αυτό και από κάποιους ψυχολόγους έχει θεωρηθεί ότι αποτελεί μια διαστροφή της επιθετικότητας του αντρικού σεξουαλικού ενστίκτου.
Δεν έθεσα εγώ το θέμα του σαδισμού, εσύ το έθεσες. Μέχρι τότε εγώ δεν είχα αναφερθεί σε καμιά σεξουαλική παρέκκλιση συγκεκριμένα. Κι επειδή δεν μου αρέσει να πηδώ από θέμα σε θέμα και από παρέκκλιση σε παρέκκλιση κι ότι κάτσει, σκέφτηκα να διερευνήσουμε πρώτα αυτό το θέμα, αφού το έθεσες, και μετά βλέπουμε πού θα μας πάρει η συζήτηση. Δεν βλέπω άλλο τρόπο να γίνει μια συζήτηση που να καταλήξει κάπου.
Dimitraq
31-01-2012, 05:32 PM
Κάτια μου,
τα εργαστηριακά πειράματα σε πιθήκους και ποντίκια, έχουν δείξει ότι κάτω από ειδική πειραματική συνθήκη έγχυσης συγκεκριμένων ουσιών - δεν είναι της παρούσης να τις αναφέρω - τόσο τα αρσενικά, όσο και τα θηλυκά υποκείμενα που λάμβαναν μέρος στην έρευνα, έδειξαν την ίδια αύξηση των επιπέδων της επιθετικότητας και σεξουαλικής διέγερσης.
Δίνω έμφαση στην επιθετικότητα, επειδή οι νευροχημικοί μηχανισμοί της, επάγουν κι αυτούς της σεξουαλικής συμπεριφοράς.
Η φυλετική διάκριση των παρεκκλίσεων στους ανθρώπους συμβαίνει κυρίως γιατί σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιστατικά γυναικών παιδόφιλων ή σαδιστριών. Έχει διαφορετική κοινωνική υπόσταση η γυναίκα που παρεκκλίνει σεξουαλικά καθ' οιονδήποτε τρόπο και αντιμετωπίζεται εντελώς διαφορετικά.
:)
katiakiss
31-01-2012, 06:35 PM
Να ξεκαθαρίσω ότι η δική μου συζήτηση ξεκίνησε από το δεδομένο ότι βρήκα σε 5 χάρτες ένα δυνατό Άρη χωρίς «προσβολές» και όμως οι κάτοχοι των χαρτών μου αναφέρθηκαν ως άτομα με έντονα σεξουαλικά σαδιστικές συμπεριφορές. Έγραψα λοιπόν ότι με προβλημάτισαν, γιατί κι εγώ είχα (και έχω) την πεποίθηση ότι η προσβολή του Άρη είναι δεδομένη σε τέτοιες περιπτώσεις.
Δεν έθεσα κάποιο θέμα. Απλώς η διαπίστωση αυτή, κλόνισε ελαφρώς την βεβαιότητά μου. Δεν μπορώ να βασιστώ στον χάρτη του μαρκήσιου που η ώρα γέννησης μας είναι στην ουσία άγνωστη και να ισχυριστώ κάτι, βασισμένη στον ωροσκόπο του στον Σκορπιό. Ακόμα κι αν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε 10 χάρτες, δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα.
Έστω ότι μείνουμε στην παρέκκλιση του σαδισμού, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι εννοεί ο καθένας όταν αναφέρεται στον σαδισμό. Δεν ξέρω αν το λίγο πιο έντονο σεξουαλικό παιχνίδι, κάποιοι το θεωρούν σαδισμό.
Προτείνω λοιπόν να μιλάμε για σαδιστικές τάσεις και όχι για παθολογική κατάσταση που είναι σπάνια και πιθανότατα να μην μας είναι καν γνωστή.
Αν πραγματικά θέλουμε να μιλήσουμε για σεξουαλικό σαδισμό, μπορούν να βρεθούν εύκολα οι χάρτες «διάσημων» δολοφόνων που έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα με σκοπό την ερωτική ικανοποίηση. Θα μπορούσε η διαχείριση να βοηθήσει σε αυτό με κάποιον πραγματικό χάρτη και όχι υποθετικό.
Ίσως θα έπρεπε να περιοριστούμε στις παρεκκλίσεις σαν ένδειξη σε κάποιους χάρτες και να μη προσπαθήσουμε να το εξειδικεύσουμε γιατί είναι πρακτικά σχεδόν αδύνατον.
Δήμητρα, οι νευροχημικοί μηχανισμοί της επιθετικότητας επάγουν και αυτούς της σεξουαλικής συμπεριφοράς. Καμιά αντίρρηση. Το πείραμα αυτό μελετά την συμπεριφορά των τρωκτικών κυρίως για φαρμακευτικούς λόγους και δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ανθρώπινο ψυχισμό. Πέρα από την βιολογική ή κληρονομική τάση που αποτελεί ένα ελάχιστο ποσοστό ενεργής συμμετοχής στην πρακτική εκδήλωση μιας παρέκκλισης , υπάρχουν και μια σειρά από καταστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον προς μια παραφιλική κατεύθυνση όπως: η σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική του ηλικία, η γονεϊκή τιμωρία που μπορεί να καταλήγει στην ένδυση με ρούχα του αντίθετου φύλου, ο φόβος σεξουαλικής απόδοσης ή οικειότητας, η ανεπαρκής συμβουλευτική, η κατάχρηση αλκοόλ, διάφορα προβλήματα φυσιολογίας, κάποιοι κοινωνικοπολιτισμικοί παράγοντες ή ένα ψυχοσεξουαλικό τραύμα. Παρατηρείται επίσης η συνύπαρξη άλλων προβλημάτων με την παραφιλική συμπεριφορά όπως για παράδειγμα η κατάχρηση αλκοόλ ή ναρκωτικών, προβλήματα οικειότητας, σεξουαλικές δυσλειτουργίες αλλά και διαταραχές στην προσωπικότητα όπως συναισθηματική ανωριμότητα.
Όσο για την φυλετική διάκριση των παρεκκλίσεων που την αποδίδεις στο ότι σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι την λογική των συνειρμών. Πέρα του ότι άλλα λένε οι μελέτες, είναι σαν να λέμε ότι οι άντρες παιδόφιλοι ή σαδιστές, ανακοινώνουν με καμάρι την ιδιαιτερότητά τους αυτή και παραδίνονται στις αρχές επειδή είναι άντρες, ενώ οι γυναίκες δεν καμαρώνουν και δεν παραδίνονται στις αρχές. Τους παιδόφιλους από όσο ξέρω, τους «μαγκώνουν» και κανείς δεν παραδίνεται από μόνος του στις αρχές.
Το να είσαι σαδιστής (και όχι σεξουαλικά παιχνιδιάρης) , δεν είναι μια αστεία υπόθεση και είτε είσαι άντρας, είτε είσαι γυναίκα, για να εκφράσεις αυτή την τάση, θα βρεις το κατάλληλο άτομο που αντέχει το πετσί του, αλλιώς θα καταλήξεις παραμέσα. Αυτός είναι ένας λόγος που γενικά δεν ακούγονται περιστατικά. Η οικιοθελής συμμετοχή του θύματος. Τις ακραίες περιπτώσεις τις μαθαίνουμε στις ειδήσεις. :(
Τίνα Ζαχαριάδου
31-01-2012, 07:10 PM
Κοραλλία και Κάτια, Κάτια και Κοραλλία μάλλον πρέπει να σας ευχαριστήσω αφού είστε η αιτία που ενδιαφέρθηκα για κάτι...
Έτσι, είναι λογική μια αστρολογική υπόθεση ότι αν κάποιος παίρνει ερωτική ικανοποίηση (Άρης) από την άσκηση κάποιας βίαιης πράξης (π.χ. κτύπημα με μαστίγιο) και πόνου πάνω στον άλλο πρέπει να υπάρχει κάποια συμμετοχή του Άρη. Επίσης, λόγω του ελέγχου και της εξουσίας που ασκεί περιμένουμε να είναι με κάποιο τρόπο τονισμένο το πλουτώνιο στοιχείο. Ξέρουμε όμως ότι και η σχέση Άρη/Κρόνου μπορεί να δώσει την απαραίτητη "σκληρότητα" καθώς και την αίσθηση του εξευτελισμού
Συμφωνώ απόλυτα πως για την άσκηση εξουσίας και ότι σχετίζεται με το σαδισμό πως πρέπει να το αποδώσουμε σε Άρη, Κρόνο, Πλούτωνα αλλά και 8ο οίκο. Η έντονη σεξουαλική δράση (όποια κι αν είναι αυτή), τα πρωτόγονα ένστικτα καθώς και η βία σχετίζονται με τον Άρη. Ωστόσο ο Κρόνος είναι αυτός που προσθέτει σκληρότητα, διάφορα βίτσια αλλά και επαναληψιμότητα από τη στιγμή που για να θεωρηθούν διαστροφές ή παρεκκλίσεις κάποιες καταστάσεις θα πρέπει να έχουν διάρκεια. Όσο για τον Πλούτωνα είναι εκείνος που θα πονέσει το θύμα του αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό (αν χρειαστεί) μέχρι τελικής πτώσης, ψυχικά και σωματικά.
Ο δε Ουρανός σχετίζεται περισσότερο με την απελεύθερωση αλλά και την ανάκαλυψη νέων τεχνικών ή αντικειμένων χωρίς όμως εγώ προσωπικά τουλάχιστον να τον σχετίζω με τον μαζοχισμό ή το σαδισμό. Του ταιριάζει περισσότερο το ομαδικό σεξ ή το σεξ και με τα δυο φύλα παρά το σεξ όπου θα προσπαθήσει να επιβληθεί ή που θα του επιβληθούν μέσω της σεξουαλικής οδού.
Αυτά τώρα τα γράφω εντελώς θεωρητικά γιατί στην πράξη διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Αν τώρα δεχτώ τα παραπάνω, όταν δω σε χάρτη έναν Άρη στον Αιγόκερω σε Ταυ τετράγωνο με Ήλιο στο ζώδιο του Άρη με Πλούτωνα στην Παρθένο και γωνιακό, Αφροδίτη στον Υδροχόο στον 8ο οίκο σε τετράγωνο με Κρόνο και σε αμοιβαία υποδοχή με Κρόνο (παραδοσιακά τουλάχιστον) και Ουρανό, ακμή 8ου στον Υδροχόο επομένως κυβερνήτη 8ου τον Ουρανό σε Ταυ τετράγωνο με Ήλιο και Άρη του Αιγόκερω, τι πρέπει να υποθέσω;;
Θα σας πω τις υποθέσεις άλλων γιατί εγώ δεν χρειάζεται να υποθέσω, ξέρω, αφού πρόκειται για δικά μου στοιχεία. Σεξουαλικές παρεκκλίσεις, ομαδικό σεξ πότε με το ένα φύλο φύλο, πότε με το άλλο, ενίοτε και με τα δυο. Καταπιεσμένη σεξουαλικότητα που όταν εκδηλωθεί εκδηλώνεται με βία και άσκηση εξουσίας πότε από το ίδιο το άτομο και πότε από τον σύντροφο αφού συμμετέχει και ο Ήλιος. Είχα κουραστεί να εξηγώ σε όποιον ειδήμονα έβλεπε τον χάρτη μου πως δεν είμαι αμφισεξουαλική και πως δεν τρώω ξύλο...έλεος πια.
Αυτά δεν σας τα έγραψα για να κάνετε την όποια ανάλυση αλλά για να σας προβληματίσω. Μήπως τελικά όλα αυτά τα αστρολογικά στοιχεία δεν είναι αρκετά για τις σεξουαλικές παρεκκλίσεις του καθενός αλλά άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται οι παρεκκλίσεις ή οι διαστροφές με τη ψυχοσύνθεση καθενός από εμάς; Για παράδειγμα, δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τις σαδομαζοχιστικές τάσεις καθαρά σεξουαλικές ιδιότητες και μόνο. Η σεξουαλική μας ταυτότητα ή τα γούστα και οι προτιμήσεις μας (εδώ "παίζει" η Αφροδίτη) είναι μέρος ενός συνόλου που λέγεται άνθρωπος, επομένως καταλήγω στο συμπέρασμα και χωρίς να έχω εξετάσει πολλούς χάρτες ομοίως με εσάς, πως για να είναι κάποιος "κάπως" στον σεξουαλικό τομέα θα πρέπει να είναι "κάπως" και ως άνθρωπος γενικότερα.
Κοραλλία μου έχω επιφυλάξεις ως προς τον Ποσειδώνα ότι σχετίζεται δηλαδή με το μαζοχισμό. Ως ένα βαθμό σχετίζεται ο Ποσειδώνας αφού ο μαζοχισμός σχετίζεται με την εξάρτηση αλλά και τις σεξουαλικές φαντασιώσεις. Ο πόνος όμως που διεγείρει σεξουαλικά νομίζω πως σχετίζεται αρχικά με τον Πλούτωνα και ύστερα με τον Ποσειδώνα. Το "πονάω αλλά μου αρέσει" επίσης και η εμμονή και εξάρτηση, είναι του Πλούτωνα μη σου πω και του Άρη. Κάπου διάβασα πως ένας μαζοχιστής έχει τον έλεγχο της κατάστασης και μπορεί να λήγει την όποια δυσάρεστη εμπειρία πριν επέλθει το μοιραίο. Διάβασα επίσης (δεν θυμάμαι πού) πως ο Φρουντ είχε συνδέσει τις σαδομαζοχιστικές τάσεις με το ένστικτο του θανάτου. Αυτά όλα δεν μου κάνουν ποσειδώνια αλλά πλουτώνια. Επιπλέον πιστεύω πως του Ποσειδώνα τα όρια είναι δυσδιάκριτα για να μπορέσει να διακρίνει πότε πρέπει να σταματήσει και πότε όχι, επομένως ψηφίζω Πλούτωνα/Άρη και ύστερα Ποσειδώνα.
Αυτά και ελπίζω να μη σας κούρασα.
katiakiss
31-01-2012, 10:00 PM
Κοραλλία, έκανα μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και βρήκα μερικούς χάρτες αντρών που διέπραξαν φόνους με ταυτόχρονη σεξουαλική κακοποίηση, μια ακραία μορφή σαδισμού. Είδα τους χάρτες και από αυτούς, ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο χάρτης του Jeffrey Dahmer που διέπραξε αρκετούς φόνους τέτοιου είδους και ο Άρης του είναι στον Κριό, με μόνη κύρια-Πτολεμαϊκή όψη , ένα τετράγωνο με τον Δία (ωστόσο συμμετέχει στην κορυφή ενός yod). Δεν είναι Σκορπιός και δεν έχει ωροσκόπο στον Σκορπιό.
Τον διάλεξα περισσότερο γιατί έχει δώσει μία μεγάλη συνέντευξη στην Αμερικανική τηλεόραση και έχει ενδιαφέρον να κοιτάς τον χάρτη ενός ανθρώπου που μπορείς να τον δεις και να τον ακούσεις. Jeffrey Dahmer Part 1 of 5 - YouTube (http://youtu.be/gwYbiWdassI)
Αν θέλεις μπορείς να δεις τον χάρτη μόνη σου ή να μας τον ανεβάσει η διαχείριση ώστε να μπορούμε να το συζητήσουμε όλα τα μέλη μαζί. May 21, 1960 4:34 pm Milwaukee (Wisconsin) , US
whisperer
31-01-2012, 10:06 PM
Αυτός ο χάρτης είναι ήδη καταχωρημένος στην βάση διασήμων του MyHoroscope και διαθέσιμος σε όλα τα μέλη μας!
Jeffrey Dahmer - Horoscope and natal charts of celebrities. Famous people database (http://www.myhoroscope.gr/famous/natal.php?id1=1418)
επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κριτήρια αναζήτησης και να δείτε όχι μόνο τον συγκεκριμένο χάρτη αλλά και πολλούς άλλους που μπορεί να έχουν αντίστοιχο "βιογραφικό" με αυτό που σας ενδιαφέρει! συγκεκριμένα στην υποκατηγορία των βιαστών υπάρχουν 5 διαθέσιμοι χάρτες.
Αν θέλεις μπορείς να δεις τον χάρτη μόνη σου ή να μας τον ανεβάσει η διαχείριση ώστε να μπορούμε να το συζητήσουμε όλα τα μέλη μαζί. May 21, 1960 4:34 pm Milwaukee (Wisconsin) , US
katiakiss
31-01-2012, 10:14 PM
Αυτός ο χάρτης είναι ήδη καταχωρημένος στην βάση διασήμων του MyHoroscope και διαθέσιμος σε όλα τα μέλη μας!
Jeffrey Dahmer - Horoscope and natal charts of celebrities. Famous people database (http://www.myhoroscope.gr/famous/natal.php?id1=1418)
επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κριτήρια αναζήτησης και να δείτε όχι μόνο τον συγκεκριμένο χάρτη αλλά και πολλούς άλλους που μπορεί να έχουν αντίστοιχο "βιογραφικό" με αυτό που σας ενδιαφέρει! συγκεκριμένα στην υποκατηγορία των βιαστών υπάρχουν 5 διαθέσιμοι χάρτες.Ευχαριστούμε, προηγούμενος έκανα αναζήτηση στη δική μας βάση και μου έβγαλε 0 αποτελέσματα. Δεν ξέρω γιατί.
astrotrella
31-01-2012, 10:18 PM
Εγω γιατι πιστευω οτι σκληρες οψεις λιλιθ Ποσειδωνα με συμμετοχη Αρη μετρανε για τις σεξουαλικες φανατσιωσεις και μαλιστα οταν συμμετεχουν οικοι οπως ο 8ος και ο 5ος?
whisperer
31-01-2012, 10:30 PM
ούτε εγώ ξέρω...
εγώ πάντως που τον έψαξα με το όνομά του χωρίς δηλαδή τις υποκατηγορίες για να τσεκάρω ότι είναι όλα καλά, τον βρήκα μια χαρά....και για να είμαστε και μέσα στο mood της συζήτησης αυτή την στιγμή το ραδιόφωνό μας παίζει τραγούδι που ακούστηκε στην διάσημη σκηνή στο club στο "βασικό ένστικτο"....
:p
Ευχαριστούμε, προηγούμενος έκανα αναζήτηση στη δική μας βάση και μου έβγαλε 0 αποτελέσματα. Δεν ξέρω γιατί.
Κοραλλία Μόζορα
31-01-2012, 10:39 PM
Κάτια μου,
ας μην μπούμε τώρα στο κεφάλαιο δολοφόνοι που διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα γιατί μπαίνουμε σ' ένα θέμα πολύ πιο πολύπλοκο ψυχοπαθολικά. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια πολύ πιο βεβαρυμένη ψυχοπαθολογία και δεν είναι απαραίτητο να το κάνουν για σεξουαλική ικανοποίηση. Μπορεί να είναι μέρος του τυπικού τους ανάλογα με το προφίλ τους, μπορεί να έρχονται σε επαφή μαζί τους αφού τις σκοτώσουν και να έχουν κάποια μορφή νεκροφιλίας και χίλια δυο άλλα. Δεν είμαστε σε θέση να εξετάσουμε ένα τέτοιο ζήτημα.
Αν θέλουμε να μείνουμε στον σαδισμό (που δεν με πειράζει να συζητήσουμε κάτι άλλο αν θέλετε) τότε δεν θα πάρουμε τι θεωρεί ο καθένας ως σαδισμό αλλά ένα αποδεκτό ψυχολογικά ορισμό. Τον ορισμό τον δώσαμε πιο πάνω. Για να θεωρείται κάποιος σαδιστής, αυτή πρέπει να είναι η κυρίαρχη μορφή ερωτικής ικανοποίησής του τουλάχιστο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής του. Σήμερα ο σαδισμός δεν θεωρείται "πρόβλημα" αν ασκείται συναινετικά, αν το άτομο δεν έχει το ίδιο πρόβλημα με τον εαυτό του κι αν αυτό δεν του δημιουργεί πρόβλημα στις προσωπικές του σχέσεις ή την δουλειά του.
Αντίθετα, θεωρείται πρόβλημα αν δεν ασκείται συναινετικά, αν το άτομο έχει πρόβλημα με τον ευατό του ή αν αυτό του δημιουργεί γενικότερο πρόβλημα στην ζωή του. Γι' αυτό σήμερα ο σαδισμός δεν εντάσσεται στην παραφιλία εκτός κι αν δεν ασκείται συναινετικά.
Πάντως ο χάρτης του άντρα που μας έδωσες (που έχει κυρίαρχες σαδιστικές τάσεις) έχει σύνοδο Ήλιου/Άρη σε ταυ με Κρόνο από τον 8ο οίκο και Δία από τον 2ο οίκο. Έχει ωροσκόπο στον Σκορπιό και σύνοδο Ήλιου/Πλούτωνα ενώ ο Ερμής του 8ου συμμετέχει στην ίδια σύνοδο. Φυσικά ο χάρτης αυτός είναι πιο πολύπλοκος από τα στοιχεία που παραθέτω αλλά τα υπόλοιπα τα κρατάω ως σημειώσεις στο μυαλό μου. Αντίθετα, η γυναίκα (που έχει μαζοχιστικές τάσεις) έχει σύνοδο Ποσειδώνα/Άρη/Ερμή στον Σκορπιό και αντίθεση Σελήνης/Πλούτωνα στον 5ο/11ο οίκο.
Κοραλλία Μόζορα
31-01-2012, 10:52 PM
Μόλις είδα τον χάρτη του Jeffrey Dahmer. Κάτι που έχω δει συχνά σε χάρτες δολοφόνων, κτυπημένο Ήλιο, Σελήνη και ωροσκόπο από κακεργέτες (κυρίως Πλούτωνα και Κρόνο) και απουσία νερού από τον χάρτη. Εδώ ο Κρόνος σχηματίζει ταυ με Σελήνη και ωροσκόπο και η Αφροδίτη, κυβερνήτης του ωροσκόπου και του 8ου, στο 8ο και σε τετράγωνο με τον Ουρανό και Ήλιος στον 8ο σε τετράγωνο με Πλούτωνα.
katiakiss
31-01-2012, 11:07 PM
Πάντως ο χάρτης του άντρα που μας έδωσες (που έχει κυρίαρχες σαδιστικές τάσεις) έχει σύνοδο Ήλιου/Άρη σε ταυ με Κρόνο από τον 8ο οίκο και Δία από τον 2ο οίκο. Έχει ωροσκόπο στον Σκορπιό και σύνοδο Ήλιου/Πλούτωνα ενώ ο Ερμής του 8ου συμμετέχει στην ίδια σύνοδο. Φυσικά ο χάρτης αυτός είναι πιο πολύπλοκος από τα στοιχεία που παραθέτω αλλά τα υπόλοιπα τα κρατάω ως σημειώσεις στο μυαλό μου. Αντίθετα, η γυναίκα (που έχει μαζοχιστικές τάσεις) έχει σύνοδο Ποσειδώνα/Άρη/Ερμή στον Σκορπιό και αντίθεση Σελήνης/Πλούτωνα στον 5ο/11ο οίκο.Πράγματι Κοραλλία και αυτός είναι ο λόγος που έδωσα αυτές τις ημερομηνίες. Νομίζω ότι και οι δύο ταιριάζουν απόλυτα στις αντίστοιχες παρεκκλίσεις.
Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να βρεις μια καθαρή περίπτωση σαδισμού ή μαζοχισμού χωρίς διάφορες άλλες παραφιλίες να λειτουργούν ταυτόχρονα.
Προσωπικά θεωρώ ότι κανένας Άρης, Πλούτωνας, Κρόνος , Ποσειδώνας και Ουρανός σε σκληρές μεταξύ τους όψεις δεν μπορούν να μας δώσουν τέτοιες παρεκκλίσεις αν δεν υπάρχει σοβαρή ένδειξη ψυχολογικών προβλημάτων με έντονη «προσβολή» των φώτων.
Ο γυναικείος χάρτης, ανήκει σε μία γυναίκα που πέρα από τις σεξουαλικές της προτιμήσεις, την συνέλαβαν και την φυλάκισαν σε φυλακές της Λατινικής Αμερικής για εμπορία κοκαΐνης. Νομίζω ότι η εμπλοκή Άρη σύνοδο Ποσειδώνα στον Σκορπιό έδωσε ότι είχε να δώσει με το παραπάνω. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι κάποιοι συνδυασμοί ευθύνονται για μια σειρά από συμπεριφορές , ακριβώς όπως συμβαίνει στην πρακτική παρατήρηση.
Σχετικά με τον Jeffrey Dahmer δεν σου κάνει εντύπωση που ο Άρης δεν έχει κάποια σκληρή όψη με Κρόνο ή Πλούτωνα , με τόση βία και σκληρότητα σε αυτόν τον άνθρωπο; Το λέω γιατί τα εγκλήματά του είχαν καθαρά σεξουαλικό υπόβαθρο.
Για την προσβολή των φώτων είμαι εντελώς σίγουρη σε κάθε περίπτωση, αλλά περίμενα και έναν Άρη «κάπως». Ωστόσο, δεν παραβλέπω ότι ο Άρης και ο Κρόνος είναι στα ζώδια κυριαρχίας τους και σε τετράγωνο μεταξύ τους, άσχετο αν η ανοχή είναι μεγάλη.
ΥΓ:Εξακολουθώ να κάνω αναζήτηση για τον Jeffrey Dahmer στην μηχανή αναζήτησης και να έχω 0 αποτελέσματα. Δεν ξέρω τι φταίει. Αν το παθαίνει και κάποιος άλλος, ας το πει.
Κοραλλία Μόζορα
31-01-2012, 11:43 PM
Κάτια,
συμφωνώ τόσο μαζί σου όσο και με την Τίνα ότι ένας κτυπημένος Άρης, ειδικά με Κρόνο ή Πλούτωνα που συζητάμε εδώ, ή ένας Ποσειδώνας δεν θα δείξουν απαραίτητα σαδομαζοχιστικές τάσεις. Αλίμονο. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει κάποιο ψυχολογικό υπόβαθρο. Η σκέψη μου ήταν αρχικά να βρούμε, αν υπάρχουν κι αν μπορούμε, κάποια κοινά αστρολογικά στοιχεία και σε δεύτερη φάση να προσπαθήσουμε να βρούμε το κοινό ψυχολογικό υπόβαθρο επειδή αυτό το δεύτερο στάδιο είναι πιο δύσκολο.
Έχω δει κι άλλους χάρτες δολοφόνων χωρίς σκληρές προσβολές του Άρη και αυτό το συζήτησα και με άλλους αστρολόγους. Εδώ ο Άρης είναι στον Κριό, ένα Άρης ενστικτώδης και επιθετικός και η Σελήνη επίσης στον Κριό. Ένας τέτοιος Άρης σ' ένα άτομο με τέτοια ψυχοπαθολογία θα αντιδράσει ανάλογα ενστικτωδώς. Αυτό επίσης με βάζει σε σκέψεις μήπως το κίνητρο του δεν ήταν η ίδια η σεξουαλική ικανοποίηση αλλά κάτι πιο βαθύ ψυχολογικά που να σχετίζεται περίσσοτερο με τον 8ο οίκο.
Dimitraq
01-02-2012, 01:43 AM
ΛΟΙΠΟΝ, ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.ΑΠΟΨΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΤΟ FORUM ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΊ Η ΒΛΑΒΗ. ΕΧΩ ΝΑ ΣΑ ΠΑΡΑΘΈΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΑΡΤΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ "ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ" ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΜΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΟΦΟΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΔΕΟΜΑΙ ΑΠΟ MOBILE
Αναρωτιεμαι αν η θεση ενος πλανητη σε καποιο ζωδιο φανερωνει περισσοτερα απ>οτι οι οψεις που σχηματιζει κι αυτο κυριως απο αυτοπαρατηρηση , εχω ερμη στον ταυρο σε τριγωνο με πλουτωνα και οριακα με ουρανο κι ομως δεν με χαρακτηριζει καθολου εφραδεια λογου . Αντιθετα η σωστη απαντηση καθε φορα μου ερχεται αρκετη ωρα μετα το τελος της συζητησης . Ειμαι χαρακτηριστικα αργοστροφος με φρεναρει το γηινο ζωδιο του ταυρου (βρισκεται και σε συνοδο με τον δια )
katiakiss
01-02-2012, 11:45 AM
Αναρωτιεμαι αν η θεση ενος πλανητη σε καποιο ζωδιο φανερωνει περισσοτερα απ>οτι οι οψεις που σχηματιζει κι αυτο κυριως απο αυτοπαρατηρηση , εχω ερμη στον ταυρο σε τριγωνο με πλουτωνα και οριακα με ουρανο κι ομως δεν με χαρακτηριζει καθολου εφραδεια λογου . Αντιθετα η σωστη απαντηση καθε φορα μου ερχεται αρκετη ωρα μετα το τελος της συζητησης . Ειμαι χαρακτηριστικα αργοστροφος με φρεναρει το γηινο ζωδιο του ταυρου (βρισκεται και σε συνοδο με τον δια )Φίλε Αντώνη, κάνεις την ερώτησή σου σε λάθος θρεντ και σαν μην φτάνει αυτό, δίνεις και ελλιπείς πληροφορίες! :p (συχωρεμένος γιατί είσαι καινούργιος στην γειτονιά)
Λες ότι έχει έναν Ερμή σε σύνοδο με Δία, τρίγωνο με Πλούτωνα και οριακό τρίγωνο με τον Ουρανό. Δεν λες όμως ότι κάνει σύνοδο και με τον Άρη σου και ότι όλο αυτό είναι σε στενή αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ερμής είναι κυβερνήτης του ζωδίου σου, είναι σίγουρο ότι κάποια καλή εξήγηση υπάρχει εκεί για την απορία σου. :rolleyes:
Κοραλλία Μόζορα
01-02-2012, 12:50 PM
ΛΟΙΠΟΝ, ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.ΑΠΟΨΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΤΟ FORUM ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΊ Η ΒΛΑΒΗ. ΕΧΩ ΝΑ ΣΑ ΠΑΡΑΘΈΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΑΡΤΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ "ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ" ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΜΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΟΦΟΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΔΕΟΜΑΙ ΑΠΟ MOBILE
Πολύ ωραία, Δήμητρα μου! Ανυπομονώ!
"Υποβάλλουν άλλους διά της βίας" εννοείς ότι δεν είναι συναινετικό; Ενδιαφέρον αυτό.
Να σου πω τις πραγματικές μου εικασίες γύρω από τον σαδισμό. Ο σαδισμός είναι ουσιαστικά ένα παιχνίδι σωματικής και ψυχολογικής εξουσίας και ελέγχου πάνω στον άλλο που ταυτίζεται με την ερωτική ικανοποίηση. Η υπόθεση μου λοιπόν είναι ότι δεν μπορεί να απουσιάζει κάποια επιρροή του Πλούτωνα ή του Σκορπιού αλλά και του Άρη φυσικά. Σκέφτομαι τον Άρη επειδή σχετίζεται με το σεξ αλλά και επειδή συνήθως ο σαδισμός προϋποθέτει κάποιες βίαιες εμπειρίες του ατόμου στην παιδική του ηλικία, που τις δίνει ο Άρης. Επίσης, τα αντικείμενα και τα μέσα της βίας που ασκείται στο σαδιστικό ερωτικό παιχνίδι είναι συνήθως άρεια. Πιστεύω, λοιπόν, ότι το ψυχολογικό υπόβαθρο κινείται γύρω απ' αυτά τα αστρολογικά στοιχεία.
Θα σου ήμουν ευγνώμων αν με τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχεις μπορέσω να δω αν ισχύουν ή όχι αυτές οι σκέψεις μου.
bisus
03-02-2012, 11:11 PM
Νόμιζα ότι ήταν πιο απλό το θέμα που έθεσα αλλά τελικά έχει πολλές προεκτάσεις. Για να το κάνω πιο light, αυτό που είπε η κ. Κοραλλία για το ομαδικό σεξ ότι είναι πολύ της μόδας, πως φαίνεται αστρολογικά? Γενικότερα στην γενιά μου υπάρχει μία απελευθέρωση που δεν ξέρω αλλά μπορεί να φαίνεται αυτή η αλλαγή αστρολογικά? Όλο και συχνότερα ακούει κανείς από τον περίγυρο του την τάση ζευγάρια να εντάσσουν τρίτο άτομο στις σεξουαλικές τους περιπτύξεις.
Atrapos
04-02-2012, 01:33 PM
Νόμιζα ότι ήταν πιο απλό το θέμα που έθεσα αλλά τελικά έχει πολλές προεκτάσεις. Για να το κάνω πιο light, αυτό που είπε η κ. Κοραλλία για το ομαδικό σεξ ότι είναι πολύ της μόδας, πως φαίνεται αστρολογικά? Γενικότερα στην γενιά μου υπάρχει μία απελευθέρωση που δεν ξέρω αλλά μπορεί να φαίνεται αυτή η αλλαγή αστρολογικά? Όλο και συχνότερα ακούει κανείς από τον περίγυρο του την τάση ζευγάρια να εντάσσουν τρίτο άτομο στις σεξουαλικές τους περιπτύξεις.
Αυτό που είπε η Κοραλλία είναι ότι το ομαδικό σεξ είναι φαντασίωση του κάθε άντρα και είναι και πολύ της μόδας. Δεν μου άρεσε η γενίκευση αλλά είπα να μην το σχολιάσω. Μιας και επαναφέρεις όμως το θέμα, ας κάνω ένα σχόλιο.
Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι γενέθλιοι χάρτες των σημερινών ανθρώπων είναι ουσιαστικά ίδιοι με των ανθρώπων πριν από 50, 100, 200, 1000 κλπ. χρόνια. Ωστόσο οι συμπεριφορές τους αλλάζουν. Κι αν σήμερα το ομαδικό σεξ είναι της μόδας, πριν από αρκετές δεκαετίες μάλλον πολύ λίγοι επιδίδονταν σε αυτό και υποθέτω ότι θεωρούνταν ακραία παρέκκλιση. Μην ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε τα πάντα σ’ ένα γενέθλιο χάρτη. Αν θέλουμε να ερμηνεύσουμε τέτοιες «κοινωνικές συμπεριφορές» θα πρέπει να τις εντάξουμε στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.
Πιστεύω λοιπόν ότι τέτοιες «μόδες» δείχνουν καταρχήν τη δυσκολία με την οποία ο σύγχρονος άνθρωπος βρίσκει ικανοποίηση στις επιθυμίες του και την ευκολία με την οποία είναι έτοιμος να δοκιμάσει κάτι καινούργιο που άκουσε ότι θα τον εκπλήξει. Αν θέλουμε να βρούμε μια αστρολογική εξήγηση για την τάση αυτή, θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετά πίσω, όταν ο Ποσειδώνας (παρεμπιπτόντως καλώς τον δέχτηκαν τα ψάρια:p) βρισκόταν στο Σκορπιό, διέλευση που συνέπεσε με τη σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του ’60. Και να φτάσουμε μέχρι την περασμένη δεκαετία, όταν Ουρανός και Ποσειδώνας ήταν στον Υδροχόο και ο Πλούτωνας στον Τοξότη. Με τους εξωκρόνιους στα ζώδια αυτά, ήταν επόμενο οι κοινωνίες να ψάξουν το διαφορετικό, το πρωτότυπο, το πέρα από τα όρια. Όμως πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να διοχετεύσουν αυτήν την ανάγκη, για παράδειγμα, στον επαγγελματικό τομέα όπου εύκολα συμβιβαζόμαστε με κάτι μέτριο. Έτσι το σεξ έγινε η εύκολη διέξοδος, η άμεση λύση, για να νοιώσει κάποιος ότι κάνει κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό. Και κατά τα άλλα να είναι ο γνωστός καθωσπρέπει άνθρωπος, έτοιμος να συμβιβαστεί με το οτιδήποτε.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν, συμφωνώ με τα όσα αναφέρθηκαν στη συζήτηση που προηγήθηκε για πιθανές θέσεις πλανητών ή ζωδίων που δείχνουν μια τέτοια τάση. Αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη και την ανάγκη που προσπαθεί ο άνθρωπος να καλύψει με τέτοιες συμπεριφορές. Μια ανάγκη που είναι συνδυασμός της όποιας γενέθλιας προδιάθεσης με τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που φαίνεται να μας θέλει ανώδυνα πρωτότυπους.
Όπως καταλαβαίνεις bisus το θέμα δεν είναι καθόλου απλό.
katiakiss
04-02-2012, 03:29 PM
Δημήτρη, νομίζω ότι το θέμα που άνοιξε η bisus και που -ως θέμα- γνώρισε στιγμές δόξας τις τελευταίες μέρες, τελικά ταιριάζει απόλυτα με τις προσωπικές της αναζητήσεις και απορίες. Στο ποστ σου μιλάς για τη θέση των εξωκρόνιων πλανητών και την αναζήτηση πέρα από τα όρια.
Η φίλη μας είναι γεννημένη το 87 όπου ο Ουρανός και ο Κρόνος ήταν στον Τοξότη, ενώ ο Πλούτωνας στον Σκορπιό. Έχοντας λοιπόν τον Ερμή σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Σκορπιό και τον Άρη της στην Παρθένο σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον Τοξότη, δεν μου κάνει εντύπωση που παρακινήθηκε να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα.
Σχετικά με το τι είναι της μόδας και τι όχι, δυστυχώς δεν είναι η δική μας γενιά αυτή που το καθορίζει, αλλά οι γενιές μετά από εμάς. Όταν λοιπόν μιλάμε για σεξουαλική «μόδα», μη το παίρνεις επί πόνου, δεν μιλάμε για την γενιά σου ….:lol: Η σεξουαλική συμπεριφορά της νέας γενιάς που γεννήθηκε με τον Πλούτωνα στο ζώδιο της κυριαρχίας του, απέχει πολύ από εκείνων που γεννηθήκαμε με Πλούτωνα στο Ζυγό ή στην Παρθένο. Και δεν πάω πιο πίσω, γιατί το σίγουρο είναι ότι τη σεξουαλική «μόδα» δεν την διαμορφώνουν εκείνοι που γεννήθηκαν με Πλούτωνα στον Λέοντα (ασχολούνται με το συνταξιοδοτικό τους) !
Επειδή τυχαίνει να συναναστρέφομαι με νέους αυτής της ηλικίας, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η σεξουαλική τους συμπεριφορά, είναι εντελώς διαφορετική , στο σύνολό της. Αντιμετωπίζεται σε μια βαθιά και όχι επιφανειακή αντίληψη, ότι το δικαίωμα στην σεξουαλική ικανοποίηση είναι βασική προϋπόθεση και δεν σηκώνει περιορισμούς ή λογοκρισία .
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η σεξουαλική συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι ασύνδετη με τις κοινωνικές επιρροές και ανάγκες.
Όσο για τις φαντασιώσεις, φαντάζομαι ότι οι φαντασιώσεις ενός νεαρού ατόμου του 1700 δεν θα έκαναν ούτε για διαφήμιση αντηλιακού στο 2012.
Ακόμα περισσότερο θα συμφωνήσω με αυτό που λες για τον πειραματισμό και την διεύρυνση των οριζόντων σε ένα ανώδυνο πεδίο, όπως το σεξ. Η ιστορία έχει δείξει ότι τέτοιες «μόδες» επαναλαμβάνονται και «ξαναγυρίζουν». Δεν νομίζω ότι το σημερινό ομαδικό σεξ μπορεί να συγκριθεί με τα Ρωμαϊκά όργια ή τα μεσαιωνικά, όπου η υψηλή κοινωνία έψαχνε τρόπους να ξεπεράσει την ματαιοδοξία και την πλήξη της.
Τίνα Ζαχαριάδου
04-02-2012, 05:50 PM
Γεια σου Δημήτρη,
Ενδεχομένως να είναι της μόδας το ομαδικό σεξ ωστόσο πιστεύω πως ακόμη και τώρα που μιλάμε θεωρείται ακραία παρέκκλιση. Άτομα που γνωρίζω προσωπικά κι είναι "γνώστες" του σπορ, τα περισσότερα (για να μην πω όλα) έχουν μετανιώσει που "παρασύρθηκαν" επομένως ούτε και οι ίδιοι δεν το βρίσκουν φυσιολογικό/σωστό κτλ. Δεν πιστεύω πως παρασύρθηκαν, όσο ότι βγήκε στην επιφάνεια μια κρυμένη πτυχή του εαυτού τους κι επειδή είναι δύσκολο να τη διαχειριστούν θεωρούν πως παρασύρθηκαν.
Δεν συμφωνώ μαζί σου πως για να ερμηνεύσουμε τέτοιες (κοινωνικές) συμπεριφορές θα πρέπει να τις εντάξουμε στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο για έναν πολυ απλό λόγο. Τη δεκαετεία του 60 μέσα στο κλίμα της ευρύτερης σεξουαλικής απελεύθερωσης ήρθε και η σεξουαλική απελεύθερωση των γκέι. Με τα χρόνια "εισέβαλαν" παντού χωρίς κανενα ίχνος ντροπής (δεν λέω πως θα έπρεπε να έχουν για να μην παρεξηγηθώ) ή προκατάληψης ή ταμπού. Ανοίγουμε την τηλέοραση και τους βλέπουμε σ΄όλα τα πάνελ ως ομιλητές, ως παρουσιαστές εκπομπών, ως ηθοποιούς κτλ. και το βρίσκουμε εντελώς φυσιολογικό και in. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως γίναμε όλοι γκέι ούτε κι ότι επειδή είναι μόδα το ομαδικό σεξ επιδιδόμαστε όλοι σ' αυτό.
Έτσι, καταλήγω στο συμπέρασμα πως ο γενέθλιος χάρτης είναι αυτός που δείχνει τέτοιου είδους τάσεις/συμπεριφορές. Η κοινωνία μπορεί να προστάζει ότι θέλει, μόδες δόξα τον Θεό πολλές, αν όμως κάποιος δεν έχει την προδιάθεση να γίνει γκέι, να μπλεχτεί σε όργια ή δεν ξέρω κι εγώ σε τι άλλο, απλώς δεν.
Το κρεββάτι του καθενός είναι πολλή προσωπική υπόθεση και πιστεύω πως πέρα από τους κοινωνικούς κώδικες καλής συμπεριφοράς ή όχι, ο καθένας μας συμπεριφέρεται ανάλογα με τη φύση του, τα ένστικτα του και τις παρορμήσεις του. Η κοινωνία βάζει φρένο δυσκολεύοντας κάποιους ή ωθεί στην ταχύτητα διευκολύνοντας κάποιους, ανάλογα την εποχή, θεωρώ όμως πως οι άνθρωποι αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν, το κάνουν πάντα με ή χωρίς τη συγκατάθεση της και με δεδομένο βέβαια πως δεν μιλώ για ανθρώπους που ζουν στη Σομαλία ή τη Νιγηρία κτλ, αν και εκεί ακόμη οι άντρες μπορούν να παρεκκλίνουν σεξουαλικά χωρίς κανέναν φόβο ή πάθος αλλά αυτό τώρα μας πάει αλλού και δεν θέλω να βγω οφ τόπικ.
Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω είναι, πως ναι μεν η κοινωνία συνδέεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά ωστόσο μόλις ο καθένας μπει στην κρεββατοκάμαρα του και κλείσει τις πόρτες θα κάνει αυτό νιώθει την ανάγκη να κάνει κι αυτό θα φανεί από τον χάρτη του.
Κάτι άλλο που θέλω να πω είναι το εξής, φαντασιώσεις έχουμε όλοι μας και μάλιστα από τις πιο πονηρές μέχρι τις πιο αισχρές όμως οι φαντασιώσεις από τις πράξεις απέχουν πολύ κι επειδή κανένας από εμάς δεν είναι σε θέση (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) να ορίζει τη σκέψη του ας απενοχοποιηθούμε τουλάχιστον γι αυτές κυρίως όσοι έχουν όψη Ερμή/Ποσειδώνα στον χάρτη τους:p.
ΥΓ Δημήτρη μου αν δεν έχω καταλάβει σωστά τι έγραψες κι απάντησα άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε, μην με παρεξηγήσεις, τρώω Ποσειδώνα και βιώνω έντονα ποσειδώνιες καταστάσεις..
Atrapos
04-02-2012, 07:37 PM
Κάτια,
Προσωπικά χαίρομαι που η σεξουαλική μόδα δεν καθορίζεται από τη δικιά μου τη γενιά. Θα ήταν υπερβολικά αρρωστημένη η κοινωνία μας αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό άλλωστε και σας άφησα να δώσετε ρεσιτάλ στο συγκεκριμένο θέμα τις προηγούμενες μέρες χωρίς να σας ενοχλήσω. Αν θέλετε να παραστήσετε τις παιδούλες γιατί να σας το χαλάσω; :p
Όποτε αν καταλαβαίνω καλά, βασικό υπεύθυνο για τη σημερινή σεξουαλική μόδα θεωρείς τον Πλούτωνα στο Σκορπιό που έχουν πολλοί σημερινοί εικοσάρηδες, μαζί με κάποιες όψεις που δείχνουν μια έφεση στον πειραματισμό. Και κατ’ επέκταση αυτό που ονομάζεται σεξουαλική «παρέκκλιση» είναι αποτέλεσμα της βαθιάς αναζήτησης χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία, που όπως λες έχει αυτή η γενιά. Θα μπορούσα να το δεχτώ πιο εύκολα αν αυτή η στάση υπήρχε συνολικά στη ζωή των νέων. Αλλιώς φοβάμαι μήπως λειτουργεί σαν ένα ανώδυνο υποκατάστατο.
Θα έχει ενδιαφέρον όμως να ακούσουμε και την άποψη αυτής της γενιάς. Μακάρι να έχεις δίκιο και η σημερινή γενιά των 20+ να έχει μια βαθιά αντίληψη για το σεξ και να μην ψάχνει μέσα από αυτό να ξεπεράσει την ματαιοδοξία και την πλήξη της. Τώρα, κατά πόσο το ομαδικό σεξ δείχνει κάτι τέτοιο, μάλλον δεν είμαι σε θέση να απαντήσω.
Τίνα,
Όταν πρόκειται να μιλήσουμε για μόδες, πρέπει να μιλήσουμε με κοινωνικούς όρους. Μη το μπερδεύουμε αυτό με το τι θα συμβουλέψεις κάποιον να κάνει όταν κλείσει την πόρτα της κρεβατοκάμαρας του. Κι αν ένας χάρτης δείχνει ας πούμε την προδιάθεση για πειραματισμό στο σεξ, αλλιώς θα εκφραστεί αυτό σήμερα και αλλιώς πριν από 100 χρόνια. Αυτό είπα και φαντάζομαι ότι δεν διαφωνούμε.
katiakiss
04-02-2012, 08:26 PM
Όποτε αν καταλαβαίνω καλά, βασικό υπεύθυνο για τη σημερινή σεξουαλική μόδα θεωρείς τον Πλούτωνα στο Σκορπιό που έχουν πολλοί σημερινοί εικοσάρηδες, μαζί με κάποιες όψεις που δείχνουν μια έφεση στον πειραματισμό. Και κατ’ επέκταση αυτό που ονομάζεται σεξουαλική «παρέκκλιση» είναι αποτέλεσμα της βαθιάς αναζήτησης χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία, που όπως λες έχει αυτή η γενιά. Θα μπορούσα να το δεχτώ πιο εύκολα αν αυτή η στάση υπήρχε συνολικά στη ζωή των νέων.Μιλώ για σεξουαλικό πειραματισμό. Για ΣΕΞ και όχι για Σ.Ε.Π (σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός).Τι σχέση έχει η σεξουαλική ζωή αυτών των παιδιών με την γενικότερη αντιμετώπιση σε όλα τα θέματα της ζωής; Για Πλούτωνα στον Σκορπιό μιλάμε και υπό το πρίσμα της σεξουαλικότητας. Όσο για την «παρέκκλιση», μιλώ για την συγκεκριμένη παρέκκλιση του ομαδικού σεξ και όχι για όλων των ειδών τις παρεκκλίσεις. Δεν θεωρώ τον πειραματισμό «παρέκκλιση».
Όσο για αυτό...
Γι’ αυτό άλλωστε και σας άφησα να δώσετε ρεσιτάλ στο συγκεκριμένο θέμα τις προηγούμενες μέρες χωρίς να σας ενοχλήσω. Αν θέλετε να παραστήσετε τις παιδούλες γιατί να σας το χαλάσω; :pΈνα έχω να πω:
Ωραίος τρόπος atrapotate. Να λες σε κυρίες ότι παριστάνουν τις παιδούλες; Δεν μας το χάλασες, αλλά μας χάλασες! Οι παιδούλες χαλιόμαστε εύκολα! :cry::mad::cry:
bisus
04-02-2012, 09:34 PM
Δηλαδή θα πρέπει να φύγει ο Πλούτωνας από τον Σκορπιό για να επανέλθει η κοινωνία στα συγκαλά της? :P Δηλαδή αυτός ο Σκορπιός μας την έκανε την δουλειά? :p Δεν ξέρω katiakiss τι φαίνεται στο χάρτη μου αλλά τέτοια βίτσια δεν έχω. Σίγουρα θεωρώ σεξουαλική παρέκκλιση το ομαδικό σεξ αν και θα έπρεπε να είχα εξοικειωθεί με όλα αυτά που ακούω γύρω μου. Θεωρώ ότι αυτή η τακτική υποδηλώνει πολλά διαπροσωπικά ελλείμματα και μακάρι να φύγει γρήγορα αυτός ο Σκορπιός από τον Πλούτωνα μπας και σοβαρευτούμε επιτέλους.
taurine
05-02-2012, 12:42 AM
Ο Πλούτωνας εχει φύγει εδω και πανω απο 16 χρόνια από το Σκορπιό, περασε στον Τοξότη, και τωρα βρίσκεται στον Αιγόκερω, δίνοντας το εναυσμα για ριζικες αλλαγες κυρίως στην πολιτική και μετα στην κοινωνία.
Κι εδω που τα λεμε, μακαρι να βρισκόταν για παντα στο Σκορπιό.Αλλωστε πρόκειται για το σπίτι του!;)
Τίνα Ζαχαριάδου
05-02-2012, 02:01 AM
Τίνα,
Όταν πρόκειται να μιλήσουμε για μόδες, πρέπει να μιλήσουμε με κοινωνικούς όρους.
Δημήτρη μου δεν ξέρω ποιός απ' όλους μίλησε για "μόδα" αλλά φαντάζομαι πως μίλησε μεταφορικά. Η σεξουαλική απελεύθερωση δεν είναι μια τάση εποχής αλλά μια κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες δεκαετίες. Μόδα είναι το κόκκινο χρώμα στα ρούχα ή στα παπούτσια που έρχεται και παρέρχεται.
Για εμένα τουλάχιστον η σεξουαλική απελευθερωση δεν είναι μια "μόδα" αλλά το να μπορεί κάποιος να επιλέγει αν θα κάνει σεξ πριν ή μετά το γάμο, να επιλέγει ο ίδιος τους συντρόφους του χωρίς την εμπλοκή του προπάππου του προππάπου του παππού του, να επιλέγει το πότε θα κάνει σεξ χωρίς να του επιβάλλεται καθώς και να μπορεί να ζητά αυτά που τον ευχαριστούν χωρίς να ντρέπεται ή να λογοκρίνεται.
Αν τώρα μέσα σ' όλα αυτά βρήκαν το έδαφος να "καρποφορήσουν" όλου του είδους οι παρεκκλίσεις και οι διαστροφές είναι γιατί κάποιοι απέκτησαν άλλοθι ώστε να εκφράσουν τις πιο ενδόμυχες επιθυμίες τους και όχι γιατί είναι της "μόδας". Δεν παίρνει μέρος σ΄ένα όργιο κάποιος γιατί το "επιβάλλει η μόδα" αλλά γιατί το θέλει ή γιατί εξαναγκάζεται κάποιες φορές (παίζει κι αυτό το ενδεχόμενο).
Μη το μπερδεύουμε αυτό με το τι θα συμβουλέψεις κάποιον να κάνει όταν κλείσει την πόρτα της κρεβατοκάμαρας του.
Όσο για τις συμβουλές Δημήτρη μου, επί της κρεββατόκαμαρας του άλλου εγώ δεν έχω να δώσω καμία συμβουλή. Τι θα μπορούσα να πω δηλαδή, "κόψτε το ομαδικό σεξ γιατί κάνει κακό στην υγεία";
Κι αν ένας χάρτης δείχνει ας πούμε την προδιάθεση για πειραματισμό στο σεξ, αλλιώς θα εκφραστεί αυτό σήμερα και αλλιώς πριν από 100 χρόνια. Αυτό είπα και φαντάζομαι ότι δεν διαφωνούμε.
Ο πειραματισμός είναι πειραματισμός, βίτσια και διαστροφές υπήρχαν και πριν 100 χρόνια και θα υπάρχουν και 100 χρόνια μετά. Δε νομίζω πως το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εκφραστούν αλλά με το αν έχει κάποιος την προδιάθεση ή όχι. Ένας γκέι για παράδειγμα πριν από 100 χρόνια δεν μπορούσε να μιλήσει ελεύθερα για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως ήταν λιγότερο γκέι απ' ότι είναι κάποιος σήμερα που ζει και κινείται όπως του γουστάρει. Πιο καταπίεσμενος ήταν, ωστόσο πιστεύω πως σε κάθε ευκαιρία κι ανάλογα το περιβάλλον που βρισκόταν εκδήλωνε τις ιδιαιτερότητες του. Κι εδώ συνδέεται η κοινωνία και οι κοινωνικοί όροι για τους οποίους μίλησες, γιατί τι να το κάνω όταν οι τάσεις και οι επιθυμίες υπάρχουν και δεν εκδηλώνονται γιατί δεν είναι της "μόδας" :p
Atrapos
05-02-2012, 02:45 AM
Τίνα,
Αν δεν κάνω λάθος η Κοραλλία μίλησε πρώτα για μόδα, σχετικά με τις «παρεκκλίσεις» και όχι την απελευθέρωση γενικά. Και απ’ ότι φαίνεται η bisus το επιβεβαιώνει. Κατά τα άλλα νομίζω ότι από αστρολογικής πλευράς δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα που δεν έχουν ήδη ειπωθεί.
Κάτια,
Δεν ξέρω γιατί χαλάστηκες. Είναι ένα θέμα που βοηθάει να δείξει κάποιος πόσο φρέσκες ιδέες έχει. Και όπως είπα εσύ έδωσες ρεσιτάλ. Θα συμφωνήσω για το ενδιαφέρον στο σεξ της γενιάς με τον Πλούτωνα στο Σκορπιό αλλά ελπίζω να μην εξαντλήσει εκεί τη δύναμή της.
Κοραλλία Μόζορα
05-02-2012, 11:52 AM
Η λέξη "μόδα" που είπα παρεξηγήθηκε γιατί δεν εξήγησα τις σκέψεις μου.
Κατ' αρχήν, το ομαδικό σεξ δεν είναι καινούριο θέμα της εποχής μας αλλά παμπάλαιο. Λόγω της φτώχειας που επικρατούσε στους προηγούμενους αιώνες (ακόμα και πριν την εποχή της φεουδαρχίας) οι άνθρωποι ζούσαν σε πολύ μικρά σπίτια και κοιμούνταν ομαδικά σε μικρά δωμάτια. Έτσι το ομαδικό σεξ, ακόμα και ανάμεσα σε οικογένειες, ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο.
Υπάρχουν πολλές ιστορικές αναφορές γύρω από αυτό το θέμα. Για παράδειγμα, στα ορυχεία του Γλουμυμάουθ στην Αγγλία (18ος και 19ος αιώνας) υπάρχουν αναφορές στα πρακτικά της αγγλικής Βουλής. Τοποθετούσαν τους εργάτες να κοιμούνται ομαδικά σε δωμάτια και το ομαδικό σεξ, ακόμα και με την συμμετοχή των παιδιών που δούλευαν εκεί, ήταν κοινή πρακτική. Στην επαρχία της Πάφου στην Κύπρο, υπάρχουν εκθέσεις του Κέντρου Γενετικής ότι μέχρι πρόσφατα υπήρχαν γενετικά προβλήματα σε οικογένειες από εγκυμοσύνες ανάμεσα σε μέλη της ίδιας οικογένειας, επειδή κοιμούνταν όλοι μαζί σ' ένα δωμάτιο.
Όταν μίλησα για μόδα λοιπόν, εννοούσα ότι σήμερα που δεν υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες οι άνθρωποι το κάνουν από επιλογή και μάλιστα πάρα πολύ διαδεδομένα.
Ο λόγος που ασχολήθηκα με το ομαδικό σεξ στην εποχή μας ήταν επειδή βγήκε στην επιφάνεια πολύ σοβαρό θέμα μέσα στα κυπριακά σχολεία. Οι μαθητές επιδίδονται συστηματικά σε ομαδικό σεξ σε απόμερα σημεία της αυλής ή σε σχολικές αίθουσες. Ψάχνοντας το θέμα, διαπίστωσα ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο των κυπριακών σχολείων αλλά πολλών σχολείων σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου.
Ψάχνοντας το θέμα περισσότερο, ανακάλυψα ότι δεν είναι μόνο θέμα των ανήλικων μαθητών μέσα στα σχολεία αλλά ότι είναι κάτι πολύ διαδεδομένο και ανάμεσα στους ενήλικους των δυτικών κοινωνιών. Η Κύπρος έχει κατακλυστεί από ξένες που ζουν από το σεξ. Λόγω του μεγάλου "ανταγωνισμού" έπεσαν οι τιμές κι έτσι με την τιμή που πριν "έπαιρνες" μία τώρα παίρνεις δύο και οι ίδιες δουλεύουν πια ομαδικά.
Μιλώντας με πολλούς άντρες μου είπαν ότι αυτή είναι η φαντασίωση κάθε άντρα και τώρα έχουν την ευκαιρία να την κάνουν πραγματικότητα. Μου είπαν μάλιστα ότι το διαδύκτιο είναι γεμάτο με προτάσεις και συζητήσεις για ομαδικό σεξ και μπαίνοντας στις ιστοσελίδες που μου υπέδειξαν το διαπίστωσα. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
Το σεξ είναι ένστικτο και τα ένστικτα δεν αλλάζουν με τις εποχές, αλλάζει το πόσο ανοικτά συζητιούνται και εκδηλώνονται ανάλογα με το αν είναι αποδεκτά ή όχι κοινωνικά. Επίσης, οι κοινωνικές συνθήκες, που καθορίζουν σε κάποιο βαθμό και την ατομική ψυχολογία, προκαλούσαν και κάποιες σεξουαλικές τάσεις ανά εποχές. Για παράδειγμα, σε προηγούμενες εποχές που η οικογενειακή βία ήταν πιο διαδεδομένη και περίπου "φυσική" μπορεί ο σαδισμός να ήταν πιο διαδεδομένος.
Έτσι, κατά την γνώμη μου, δεν είναι θέμα πλανητικών επιρροών σημερινών ή παλιότερων. Σήμερα ζούμε σε μια εποχή πιο ελεύθερης έκφρασης και που η πληροφορία διαδίδεται εύκολα. Έτσι, το σεξουαλικό ένστικτο εκφράζεται πιο ελεύθερα και συζητιέται πιο ελεύθερα. Αυτή είναι η μόνη διαφορά που βλέπω. Το θέμα "παρέκκλιση" είναι κάτι πολύ υποκειμενικό και κρίνεται περισσότερο κοινωνικά.
errikaki
05-02-2012, 03:46 PM
Μόλις είδα τον χάρτη του Jeffrey Dahmer. Κάτι που έχω δει συχνά σε χάρτες δολοφόνων, κτυπημένο Ήλιο, Σελήνη και ωροσκόπο από κακεργέτες (κυρίως Πλούτωνα και Κρόνο) και απουσία νερού από τον χάρτη.
εκτός από το τετράγωνο, θεωρείται εξίσου ''χτυπημένη'' η αντίθεση και η σύνοδος με κρόνο ή πλούτωνα;
lindaf
05-02-2012, 04:13 PM
Και η αντίθεση και η σύνοδος με κακεργέτες πλανήτες( Κρόνο, Ποσειδώνα, Ουρανό, Πλούτωνα) θεωρείται νομίζω ''χτυπημένη''.Είναι δυσαρμονικές όψεις με βαρείς πλανήτες.
errikaki
05-02-2012, 04:32 PM
....οφείλω να ομολογήσω ότι έχω τρομάξει κάπως γιατί έχω κάμποσες χτυπημένες όψεις με κρόνο και ουρανό..:confused::confused::confused::confu sed:
λέτε να έχω δολοφονικές τάσεις και να μην το ξέρω;:(:wacko::lost::o:confused:
οχι τίποτε άλλο, αλλά θα μου κάνει εντύπωση μια και είμαι πολύ πράος άνθρωπος και πάντα αποφεύγω τις εντάσεις και τους καβγάδες, μια και δεν μπορώ τις εντάσεις και τις υστερίες...μου προκαλούν πονοκέφαλο.
μήπως τελικά όλοι μας έχουμε δολοφονικά ένστικα τα οποία είναι σε λανθάνουσα κατάσταση;
και απλά να διαφέρουν οι συνθήκες που αναγκάζουν τον καθένα να τα εκδηλώσει..:cool:
lindaf
05-02-2012, 04:59 PM
Να μην τρομάζεις καθόλου. Οι περισσότεροι χάρτες που έχω δει έχουν πολύ δύσκολες όψεις ,παράδειγμα και ο δικός μου, αλλά δεν είμαστε όλοι δολοφόνοι ούτε κρύβουμε κάτω απο τη μάσκα της ηρεμίας δολοφονικά ένστικτα. Είμαστε άνθρωποι με τους περιορισμούς που επιβάλλουμε στον εαυτό μας γιατί έτσι μάθαμε από το περιβάλλον μας, που πιεζόμαστε και κάποιες φορές αντιδρούμε(Ουρανός), που κρύβουμε τα συναισθήματα και καταπιεζόμαστε (Κρόνος).
Οι πλανήτες και οι όψεις τους μπορεί να δείχνουν πάρα πολλά, και σ'ένα χάρτη μια σκληρή όψη μπορεί κάλλιστα να ''μαλακώσει'' από μια θετική.
Εγώ με τετράγωνα του Πλούτωνα σε Σελήνη και Ήλιο και μάλιστα Πλούτωνα κυβερνήτη ωροσκόπου στον 12ο θα μπορούσα να ήμουν πρώτης τάξεως......γκαγκστερ ίσως.Όλα όμως είναι θέμα σύνθεσης.Με τις πολύ βοηθητικές υπόλοιπες όψεις, ο Πλούτωνας τελικά βοήθησε στην αυτογνωσία και τη μετάλλαξη.
brenta
05-02-2012, 06:30 PM
Συνοδος Αρη-Κρονου και σε ζωδια που θεωρουνται οτι εχουν καλη επαφη με τα ΄΄του κρεβατιου ΄΄π.χ ταυρος και σκορπιος και τοποθετημενα σε 5ο οικο θα μπορουσαν να δωσουν καποια διαστροφη?Και τι θα μπορουσε να σημαινει σε που 2 τετοιοι ανθρωποι ερχοντουσαν σε επαφη ποιος θα επικρατουσε του αλλου ο ταυρος ή ο σκορπιος?
Συνοδος αρη κρονου μαλλον προς μαζοχισμο μου κανει,τωρα αν δυο μαζοχιστες μπλεκανε μαζι ποιος ξερει τι θα μπορουσε να συμβει,παντως θα ειχα την περιεργεια να μαθω...:DΟταν ο αρησ σε συναστρια ειναι σε αντιθεση απο οσο γνωριζω τα σεντονια παιρνουν φωτια τωρα και με την ιδια οψη με κρονο δεν γνωριζω τι θα μπορουσε να συμβει,ισως αν βρισκονταν 2 ανθρωποι με ιδια οψη και σε απεναντι ζωδια αν εχουν καποιες αναστολες στο σεξουαλικο κομματι ισως μαζι καταφερναν να τις ξεπερασουν .Παντως συνοδος αρη κρονου ειναι καπως μπλοκαρισμενη ενεργεια αρης γκαζι,κρονος φρενο ισως σε ζωδιο κυριαρχιας ο αρης οπως στο σκορπιο να ειναι λιγο καλυτερα απο οτι στο απεναντι.
taurine
05-02-2012, 08:18 PM
Οταν ο αρησ σε συναστρια ειναι σε αντιθεση απο οσο γνωριζω τα σεντονια παιρνουν φωτια .
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
stavri1
05-02-2012, 08:24 PM
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
γιατι γελας πονηρα?όντως αυτο ισχύει?
taurine
05-02-2012, 08:34 PM
Εξ ιδίων τουλαχιστον ισχύει...!
Αρης σε κριο/ζυγό!
*alkmini
12-02-2012, 12:44 PM
Παραθέτω τα στοιχεία του ωροσκοπίου του Mahatma Gandhi.Γεννήθηκε στις 2/10/1869 στις 7:12 το πρωί στο Porbandar της Ινδίας, LMT και θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στο θέμα μας.
gold soul
12-02-2012, 02:54 PM
ορίστε και ο χάρτης Mahatma Gandhi - Horoscope and natal charts of celebrities. Famous people database (http://www.myhoroscope.gr/famous/natal.php?id1=63)
Κοραλλία Μόζορα
12-02-2012, 03:20 PM
Παραθέτω τα στοιχεία του ωροσκοπίου του Mahatma Gandhi.Γεννήθηκε στις 2/10/1869 στις 7:12 το πρωί στο Porbandar της Ινδίας, LMT και θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω στο θέμα μας.
Πάνω σε ποιο θέμα, Αλκμίνη;
Kongafury
14-02-2012, 04:03 AM
katiakiss, χαίρομαι με την οπτική για σου για το θέμα.
Με απασχολούσε πάντα το θέμα των διαστρφών, και θεωρώ οτι η προσσέγγιση σου είναι πολύ ισορροπημένη, προσπαθώντας δηλαδή να δεις πρώτο το τι συνιστά διαστροφή, ποιές συνισταμένες.
Συγχαρητήρια και για την επιλογή του Dahmer ως ιδανικού υποψηφίου για το σαδισμό και τις ερωτικές παρεκκλίσεις.
Ίσως ο Ποσειδώνας, σε αυτή την περίπτωση να έδωσε αυτό το over the top, του Jeffrey, δηλαδή αυτή η τάση που είχε να ξεπερνάει τον εαυτό του και τελικά να γίνει ίσως ο πιο ακραίος serial killer όλων των εποχών: ομοφυλόφυλος, σαδιστής, έβγαζε και φωτογραφίες καθώς βασάνιζε τα θύματά του για σουβενίρ, καννίβαλος - τους έτρωγε και ίσως το κορυφαίο ήταν οτι προσπάθησε να κάνει αυτοσχέδια λοβοτομή με τρυπάνι στο μέτωπο, σε ένα απο τα βαρειά ναρκωμένα θύματα έτσι ωστε να το κρατήσει μαζί του ως ερωτικό αντικείμενο χωρίς να διαμαρτύρεται!
Ισως ο Ποσειδώνας εδώ να ώθησε το Dahmer για πράγματα ακόμα πιο ακραία , ακόμα πιο διεστραμμένα, πέρα απο τα συνηθισμένα. Τα χτυπημένα φώτα φέρνουν την δυσκολία. ο πλούτωνας μάλλον το σκοτάδι και το μίσος.
Νομιζω μάλλον οτι με έπεισε καλύτερα η Τίνα με τον Πλούτωνα, παρα η ενοχοποιηση του ποσειδώνας ή του ουρανού
Μάλιστα μου έκανε εντύπωση που τον βάλατε στους κακεργέτες, αν και είμαι αρχαριούλης, τόσο τον ποσειδώνα όσο και τον Ουρανό..
Επίσης σημαντικο μου φαίνεται το οτι τα φώτα είναι λογικό να είναι χτυπημένα σε μια περίπτωση ακραίας δηλαδή παθολογική ερωτικής διατροφής , που σίγουρα αίτια στον ήλιο ή/και στη σελήνη.
Αλλα θα μπορούσε κάποιος να διακρίνει το δολοφόνο στο χάρτη αυτό? Χμμμμ ......
Έχει ενδιαφέρον οτι ο J.Dahmer δεν προέρχεται απο διαλυμένη οικογένεια. Αρχίζει όμως πολύ μικρός να βασανίζει / διαμελίζει ζωάκια απο μικρός. Αρχετυπικός σαδισμός. Οι γονείς του αδυνατούν να εξηγήσουν τι συνέβη.
Έχω ακούσει οτι δύσκολες όψεις ΠΛούτωνα με τα δώτα φέρνουν σκέψεις θανατου, γενικά φρικαλέες και αρκετά συχνά ανομολόγητες.
Μήπως άτομα με σκληρή όψη πλούτων ήλιου ή πλούτωνα σελήνης και περαιταίρω δυσκολίες στηζωή τους δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις σκέψεις και εικόνες αυτές?
Μήπως η εγκληματική σαδιθστική συμπεριφορά τέτοιου τύπους απαιτεί ταυτόχρονα
δύσκολες όψεις φώτων με κρόνο και φώτων πλούτωνα ?
θα μπορουσε όμως μια τέτοια παρέκκλιση, αντί για ενστικτώδης,όπως φαίνεται στον Dahmer να εκδηλώνεται [παρότι στην πορεία το τελειοποίησε] , να δημιουργηθεί αυτή η σαδιστική τάση απο τραυματικές επειρίες στην παιδική ηλικία, με μορφή λανθάνουσας εκδικητικότητας, πάλι όμως , νομίζω, θα βλέπαμε τα φώτα χτυπημένα, έτσι δεν είναι?
Έχουμε περιπτώσεις ακραίως τέτοιων συμπεριφορών -π.χ. serial killer, που ειναι απο τις πιο ακραίες εκδηλώσεις μίσους με τα φώτα απείραχτα?