View Full Version : χειρωνας και υγεία
maraki_1975
10-11-2005, 05:37 PM
χείρωνας ανάδρομος στον 6ο οίκο (στον γενέθλιο χάρτη) !
δηλώνει όντως καρμικά προβλήματα υγείας όπως έχω διαβάσει ?
Fotini Christodoulou
10-11-2005, 05:50 PM
Εμενα αλλιωτικη μου φαινεται να ειναι η αναλυση αυτης της θεσης!Μηπως θα μπορουσες να μας πεις και σε πιο ζωδιο βρισκεται;
maraki_1975
10-11-2005, 05:59 PM
27 μοίρες του Κριού 6ος Οίκος
Fotini Christodoulou
10-11-2005, 06:13 PM
Προσωπικη μου αποψη μια και δεν ειμαι επαγγελματιας:
Το ζωδιο του εγω μεσα στον οικο της προσφορας στους αλλους!
Νομιζω οτι ο Χειρων σου "απαιτει¨μια και βρισκεται σε ζωδιο της φωτιας,να δωσεις προσοχη στην παρουσιαση του εαυτου σου.Ειτε εχεις χαμηλη αυτοεκτιμηση ειτε υπερεκτιμας τον εαυτο σου,πρεπει να μαθεις να τοποθετεισαι στην σωστη θεση στο συνολο(εγω - αλλοι).
Ο 6ος οικος της προσφορας στους αλλους, εκτος απο οικος της υγειας,δειχνει οτι ισως εχεις προβλημα με τις πρακτικες πυο ακολουθουνται στην δουλεια σου ,επιλυοντας τα οποια,θα μπορουσες να βοηθησεις τους αλλους.Η μπορει μεσω της διαδικασιας των προβληματων οποιασδηποτε φυσεως και την λυση που θα δωσεις σε αυτα,να γινεις ενας σπουδαιος "δασκαλος"για αλλους ανθρωπους που αντιμετωπιζουν τα ιδια προβληματα.
Γενικα πιστευω,η θεση αυτη θελει να αφησεις το εγω σου και να δεις πως θα μπορεσεις τα βιωματα σου(απο την δουλεια,υγεια,σχεσεις) να τα χρησιμοποιησεις για να βοηθησεις τον συνανθρωπο.
maraki_1975
10-11-2005, 06:23 PM
σέβομαι την γνώμη σου για αυτο το θέμα ...όσον αφορά το να αφήσω το εγώ μου έχω να σου πω οτι μόνο το εγω μου αφήνω εδω και κάμποσα χρόνια και κοιτώ μόνο τους άλλους ...
οτι δεν προσέχω πολυ τον εαυτό μου ειναι γεγονός οτι έγω και χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτο ειναι γεγονός (αλλά μάλλον προέρχεται κι αυτο απο το κακό συνήθειο που έχω να βάζω τους άλλους πάνω απο τον εαυτό μου)
ευχαριστω πολυ για την απάντησή σου πάντως
maraki_1975
10-11-2005, 06:25 PM
συγνώμη το έστειλα πριν τελείωσω αυτα που σου έλεγα ...
έχεις δίκιο σε αυτη την επιρροή που έχει ο χείρωνας ...
αλλά θα γίνω λίγο κουραστική ....
δηλαδή αυτο που έχω διαβάσει εγω για καρμικά προβλήματα υγείας δεν στέκει ή απλά δεν γνωρίζεις αυτή την στιγμή να μου απαντήσεις
ευχαριστω ...και συγνώμη που σε ζαλίζω...
fillenia
10-11-2005, 07:31 PM
Συμπληρωματικά με την Roadrunner, για τον Χείρωνα ...
Ο Χείρωνας έχει κυρίως εσωτερικό νόημα. Και το νόημα αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν το άτομο που εξετάζουμε συγκεντρώνει ορισμένα κριτήρια για να χαρακτηριστεί Χειρώνιο. Οι βασικές του φιγούρες είναι : θύμα, θύτης και σοφός θεραπευτής. Είναι σε κυριαρχία στον Τοξότη και σε έξαρση στην Παρθένο.
Κυριαρχεί στον μεταβλητό σταυρό και αυτός είναι ο βασικός του συμβολισμός: η εσωτερική αλλαγή, η ανάπτυξη και η αποφυγή της στασιμότητας.
Ο 6ος πρέπει να εξετάζεται μαζί με τον 12ο και με τους κυβερνήτες τους. Που βρίσκονται λοιπόν ο Ερμής και ο κυβερνήτης του 12ου.
Ο 6ος είναι ο οίκος της Παρθένου (γαστρεντερικό - πεπτικό σύστημα)
Κυβερνήτης ο Ερμής - Διανόηση, νευρικό σύστημα, ανω άκρα, πνεύμονες.Αγχος.
Κυβερνήτης του Κριού ο Αρης - το κεφάλι και το αρτηριακό αίμα
Ο Χείρωνας στον Κριό πιθανόν να δείχνει προβληματα (και υποκειμενικά) με την εξωτερικη μας εμφάνιση.
π.χ να μην μας ικανοποιεί το σώμα μας και να υποβάλλουμε σε δοκιμασία την υγεία μας με εξαντλητικές δίαιτες (η παρθένος τα συνηθίζει), να βρισκόμαστε μόνιμα σε αγχώδη κατάσταση που επηρεάζει το γαστρεντερικό με προβλήματα πέψης κλπ, τα νεύρα μας και ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μας με βιολογικές και ψυχολογικές προεκτάσεις.
Η η χωρίς έλεγχο τάση μας να προσφέρουμε, αδιακρίτως, στους άλλους και να βρισκομαστε σε μόνιμη ένταση να βαρύνει την ψυχολογία μας.
Ωστόσο, για θέματα υγείας σύμφωνα με τον κ. Παϊζη http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=1296 πρέπει να εξετάζονται :
1. Ο Ήλιος.
2. Η Σελήνη.
3. Ο Ωροσκόπος και ο κυβερνήτης του.
4. Το Μ/C και ο κυβερνήτης του.
5. Το Μεσοδιάστημα υγείας (Ήλιος – Σελήνη).
6. Οι ακμές 6ου – 12ου Οίκου.
7. Οι κυβερνήτες αυτών των Οίκων.
8. Τα Μεσοδιαστήματα των ασθενειών, της κακοδαιμονίας και του θανάτου.
Είναι κλισέ, αλλά δεν πρέπει να εξετάζουμε μεμονωμένα στοιχεία σε έναν χάρτη.
Φιλικά
Φυλλένια
Fotini Christodoulou
11-11-2005, 09:46 AM
Αγαπητη maraki_1975,
η παρεμβαση της Φυλλενιας πιστευω εδωσε μια ολοκληρωμενη εικονα του τι πρεπει να ψαξουμε για να δουμε εαν υπαρχει προδιαθεση για καποιο προβλημα υγειας.
Η δικη μου αποψη που σου παρεθεσα,εχει να κανει καθαρα με την ερμηνεια της θεσης του Χειρωνα στο ζωδιο και οικο.
Για να προκυψουν "καρμικα προβληματα υγειας"οπως μας ειπες θα πρεπει να συνηγορουν οχι μονο οψεις των δεσμων της σεληνης αλλα και ολοι οι παραγοντες που αναφερει η Φυλλενια,απο το αρθρο του κ.Παιζη.
Πιστευω αν το διαβασεις θα καταλαβεις ποσοι πολλοι παραγοντες πρεπει να εξεταστουν για να καταληξουμε σε καποιο συμπερασμα.
Ωστοσο,μια και μας ειπες καποια πραγματα για τον εαυτο σου και αναφορικα ,με την ταση σου οπως μας λες να "θυσιαζεις"τον εαυτο σου για να βοηθησεις τους αλλους,θα σου πω πως ειμαστε παντα "κυριαρχοι"του χαρτη μας και οι προδιαθεσεις του,στα δικα μας χερια για υλοποιηση-στα θετικα,ή επιλυση-στις προβληματικες οψεις,οποιες κι αν ειναι αυτες!
Φιλικα,
Φωτεινή
maraki_1975
11-11-2005, 09:44 PM
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας με καλύψατε πλήρως , το κατανοώ οτι ο χάρτης εξετάζεται στο σύνολό του παρόλα αυτα μπορώ να πώ οτι τα όσα ανέφερες fillenia για τις διαταραχές στο πεπτικό απο ψυχολογικούς λόγους συμβαίνει όντως σε μένα΄, όσον αφορά το οτι έχω πρόβλημα και αγχώνομαι με την εμφάνισή μου έχεις επίσης δίκιο ....πάντως μπορεί να ειναι μεμονωμένο στοιχείο ο χείρωνας στον 6ο αλλα έχετε πει και οι δυο ακριβώς αυτα που συμβαίνουν ...
θα κοιτάξω και το χάρτη μου σε σχέση με όσα γράφει το άρθρο του κυρ.Παίζη το οποίο και διάβασα και ειναι πράγματι πολυ ενδιαφέρον
ευχαριστω πολυ για όλα
Λίλιαν Σίμου
13-11-2005, 01:48 AM
Αγαπητή μας φίλη
Θα ήθελα να προσθέσω πως ο Χείρωνας στον Κριό, δηλώνει το "πληγωμένο παιδί" μέσα μας, εκείνο που από την παιδική ηλικία, προσωποποιούσε τα προβλήματα της οικογένειας και νόμιζε πως πάντα έφταιγε. Αυτό είναι μία οδυνηρή υποσυνείδητη κατάσταση, που πιέζει.
Το ότι όμως είναι στον 6ο οίκο, που είναι ένας από τους οίκους που του αρμόζει, δείχνει την ικανότητα της θεραπείας. Μία θεραπεία μέσα από αγνότητα πνευματική, αλλά και διατροφική (δεν ενοοώ περίεργες δίαιτες που ταλαιπωρούν το σώμα, αλλά ισορροπημένη διατροφή). Οι ενεργειακές αγωγές, επίσης επιδρούν θετικά σε σας. Οι όψεις του Χείρωνα θα δώσουν βοήθεια ή εμπόδια.
Ως προς το ανάδρομο στοιχείο, είναι μέρος της καρμικής σας πορείας, και μας φανερώνει πως τα στοιχεία αυτά των βιωμάτων, τα μεταφέρετε ενδεχόμενα κι από μία προηγούμενη ενσάρκωση (εφ' όσον δέχεστε αυτή την ιδέα). Διαφορετικά, θα σας έλεγα, πως δηλώνουν επανάληψη και μία περιοδική οξύτητα στις ενοχλήσεις μέσα από μνήμες που θα ξυπνούν κατά διαστήματα.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
maraki_1975
14-11-2005, 02:22 PM
ευχαριστώ πολύ κ.α Σίμου ειναι γεγονός οτι το κεφάλι μου ταλαιπωρείται συχνά πυκνά απο σκέψεις που με επηρεάζουν ψυχολογικά (σκέψεις απο τα παλιά) γεγονότα που μπορεί να έχουν τελειώσει αλλά μου έρχονται ξανα στο μυαλό με την ίδια ένταση που είχαν οταν έγιναν ...
σας ευχαριστώ πολυ !
maraki_1975
14-11-2005, 02:34 PM
α! επίσης κ.α Σίμου επειδή αναφερθήκατε στις όψεις του χείρωνα που μπορεί να φέρουν εμπόδια ή βοήθεια θα ήθελα να σας πω τις όψεις που κάνει ο χείρωνας στον δικό μου χάρτη και αν θέλετε το σχολιάζετε...
λοιπόν ο χείρωνας (τον οποίο έχω είπαμε στον 6ο ανάδρομο στο ζώδιο του κριού) κάνει τεράγωνα 1)με τον Κρόνο (που ειναι 29μοιρες και 55' στον 9ο οίκο στον καρκίνο) 2) με την σελήνη (που ειναι 6μοιρες και 50' στον Υδροχόο στον 4ο οίκο)
επίσης ο χείρωνας κάνει αντίθεση με τον ερμή (19 μοίρες ζυγου στον 12ο οίκο) και αντίθεση με τον Ουρανό (ο μοίρες 24' σκορπιού στον 1ο οίκο)
σύνοδο με τον δία (23 μοίρες Κριού στον 6ο οίκο) και τέλος κάνει και τρίγωνο με την Αφροδίτη (25 μοίρες 29' του λέοντα στον 10 οίκο)
αυτές είναι οι όψεις που κάνει ο χείρωνας μέσα στον χάρτη μου ...
αν θέλετε μπορείτε να τις σχολιάσατε συμπληρωματικά με την προηγούμενη εκτίμησή σας ...αν όχι δεν πειράζει εγω απλά σας τις αναφέρω μιας και μου επισημάνατε οτι οι όψεις που κάνει φέρνουν είτε εμπόδια είτε βοήθεια
ευχαριστω πολυ
Λίλιαν Σίμου
18-11-2005, 05:26 PM
Αγαπητή φίλη
Αν σας είναι εύκολο σημειώστε μου τα στοιχεία γέννησης. θα προτιμούσα να δω τον χάρτη σας σαν σύνολο, πριν σας πω αυτό που ζητάτε. Ελπίζω να μη σας είναι δύσκολο. Η εικόνα ενός χάρτη με βοηθά, γιατί παράλληλα με όσα λέτε, ίσως δω κάτι που θα στηρίξει καλύτερα την άποψη που θα διαμορφώσω.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
maraki_1975
18-11-2005, 06:34 PM
ευχαριστως και ευχαριστω που θα ασχοληθείται με αυτο !!!
ειμαι γεννημένη 16 /09/1975 στην Κόρινθο και ώρα 10:20 π.μ
Λίλιαν Σίμου
19-11-2005, 02:07 AM
Αγαπητή μας φίλη
Ο Χείρωνάς σας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά για να αναλυθεί πλήρως θα χρειαζόμουν περισσότερο χρόνο και χώρο από αυτό που διαθέτει το φόρουμ! Θα προσπαθήσω όμως να σας απαντήσω όσο πιο περιγραφικά μπορώ.
Κατ' αρχήν, ο Χείρωνας είναι όχι ακριβώς στον 6ο σας οίκο, αλλά σε σύνοδο με τον 7ο οίκο (λόγω μικρής απόστασης). Δηλώνει πως κρύβετε μέσα σας ένα πληγωμένο παιδί, από καταβολές της παιδικής ηλικίας. Στη περίοδο αυτή ό,τι σας πλήγωνε, και κυρίως αυτό που σας φαινόταν σκληρό ή κυριαρχικό ιδιαίτερα από τον γονέα του αντιθέτου φύλου, δηλαδή τον πατέρα, το προσωποποιούσατε και αισθανόσασταν εν μέρει υπεύθυνση ενδόμυχα. Διαφορές, που είχαν να κάνουν με ξένες προς εσάς αντιλήψεις, αλλά και κάποια μυστικά ίσως, σας οδηγούσας σε τραυματικές καταστάσεις, σαν να βρισκόσασταν σε συμπληγάδες. Βέβαια, υπήρχε δίπλα σας μία προστασία, είτε σαν θεία Πρόνοια, είτε από άτομα που έτρεφαν συναισθήματα για σας και σας αντιμετώπιζαν ζεστά.
Η αλήθεια είναι πως ο χάρτης σας δείχνει πως αυτά που περιγράφω, μπορεί να τα θυμάστε από προηγούμενες ενσαρκώσεις, και να είστε έτοιμη να πληγωθείτε τώρα, χωρίς σοβαρές αφορμές από την σημερινή σας οικογένεια. Ο χάρτης σας έχει ανάγκη από καρμική ανάλυση, ώστε να κατανοήσετε αρκετά, καθώς έχει πέρα του Χείρωνα κι άλλα σημαντικά καρμικά στοιχεία.
Καλό θα ήταν να μην αδιαφορήσετε για το μήνυμα του Χείρωνα, καθώς θα έχετε την τάση να μεταφέρετε τις "πληγές" αυτές στον γάμο σας.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
maraki_1975
19-11-2005, 10:15 AM
καλημερα ευχαριστω πολυ , ήμουν σίγουρη οτι υπάρχει κάτι καρμικό στο χείρωνα μου που θα με απασχολήσει ...θα φροντίσω να έρθω σε επαφή μαζί σας οσο πιο γρήγορα γίνεται (αν αυτο ειναι εφικτό φυσικά) !!!
σας υπερ ευχαριστω !!!
Λίλιαν Σίμου
22-11-2005, 12:54 AM
Αγαπητή φίλη
Ο Χείρωνας, είναι το αγαπημένο μου θέμα και θα χαιρόμουν αν μπορούσα να σας φανώ χρήσιμη. Στη διάθεσή σας όποτε θελήσετε.
ευχαριστώ
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
venus2
22-11-2005, 02:55 PM
πολύ ωραίο θέμα, έχω το γενέθλιο χάρτη μου ,πως μπορώ όμως να δω
όλες αυτές τις λεπτομέρειες ;;;
Λίλιαν Σίμου
23-11-2005, 01:07 AM
Αγαπητή Venus2
Εννοείτε να βρείτε βιβλιογραφία για το θέμα αυτό? Αν ναι, υπάρχει ένα βιβλίο που έγραψα πάνω στον Χείρωνα εδώ και επτά χρόνια, και κυκλοφορεί. Ετοιμάζω ένα νέο, όπου ο Χείρωνας θα συμπεριλαμβάνεται, αλλά ακόμη δεν είναι τελειωμένο. Αν σας ενδιαφέρει το ήδη υπάρχον, μπορώ να σας πληροφορήσω πώς θα το βρείτε.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
maraki_1975
23-11-2005, 10:00 AM
καλημέρα , και μένα θα με ενδιέφερε το βιβλίο , θα ήθελα αν γίνεται να μας πείτε για το βιβλίο !!!
ευχαριστώ!
sagimoon
24-11-2005, 07:33 PM
Να πώ δυό λόγια μόνο , σε σχέση με την υγεία και τον χείρωνα
Στούς χάρτες που κρατάω στο αρχείο μου, βλέπω πώς όταν έχει κανείς τον Χείρωνα σε καλές όψεις, πχ τρίγωνο με Σελήνη, έχει γερή κράση, και ο οργανισμός ανταποκρίνεται ευκολότερα στην θεραπεία. Όταν βλέπω τετράγωνο ή αντίθεση με Ερμή...όλο και κάποιο πρόβλημα στους πνεύμονες, μικρό ή μεγάλο...και έχω δει ανθρώπους με τρίγωνο Ερμή-Χείρωνα που καπνίζουν 3 πακέτα τσιγάρα την μέρα, και βλέποντας την ακτινογραφία ο γιατρός να λέει: μπράβο που δεν καπνίζεται....οργανισμός φίλτρο. δηλαδή ..
Αυτές είναι μόνο δικές μου σημιώσεις, και δεν σημαίνει ότι αποτελούν νόμο..
Ευχαριστώ
Λίλιαν Σίμου
26-11-2005, 02:23 AM
Σχετικά με τις παρατηρήσεις της Sagimoon, πράγματι ο Χείρωνας υποδεικνύει και την θεραπεία και τις παθήσεις, λόγω του ότι ήταν ο δάσκαλος του Ασκληπιού στην ιατρική.
Για τα μέλη που θα ήθελαν το υπάρχον βιβλίο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηλίανθος (210-8838398), με τίτλο "Χείρωνας, το ταξίδι της εσωτερικής αναζήτησης". Αν δεν μπορείτε να το προμηθευτείτε από εκεί, ενημερώστε με και θα σας βοηθήσω.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου