PDA

View Full Version : Επιλογή Συστήματος Οικοθεσίας

Lena_P
06-01-2012, 06:57 PM
Με εξαίρεση των θεμάτων της Ωριαίας όπου σχεδόν στο 90% βλέπω ότι προτιμάται ο Regiomontanus, τι χρησιμοποιούμε και πού;

Όχι φυσικά ότι έχω φτάσει στο σημείο να είναι κρίσιμης σημασίας η λεπτομέρεια αυτή μα... ακολουθώντας το Lenικό σύστημα μάθησης[...] νομίζω πως ίσως θα έπρεπε η 'σκακιέρα' μου να είναι στημένη σωστά αν μη τι άλλο..

Εσείς τι προτιμάτε ανά περίπτωση;

SAGIVI
06-01-2012, 09:26 PM
Λενα μου αγγιζεις μια πολυ πονεμενη ιστορια.:cry: Προσπαθωντας καποτε να ξεφορτωθω ηλιο και πλουτωνα απο τον 8ο οικο που μου εδειχνε το συστημα Placidus, δοκιμασα το συστημα του Koch
και το συστημα των ισων οικων, που απ οτι φαινεται ειναι αποδεκτο απο μια μεγαλη μεριδα αστρολογων, κυριως οταν υπαρχει προβλημα με γεννησεις σε βορειο πλατος.

Προσωπικα ριχνω παντα μια ματια σ αυτο το τελευταιο οταν εξεταζω το προοδευτικο.

Παντως οτι ειναι να δειξει ενα ωροσκοπιο (μιλαω για γενεθλιο), θα το δειξει αμεσως με τους πλανητες και τις οψεις.:)

Lena_P
06-01-2012, 09:57 PM
Αναφέρεσαι στην Υπόσχεση φαντάζομαι..

Το θέμα είναι πως έχω ήδη πολλούς σχηματισμούς στο γενέθλιο. Μεγάλα Τρίγωνα, Ταυ Τετράγωνα, Yods..
Επειδή οι τοποθετήσεις των πλανητών στο γενέθλιο είναι πάνω κάτω σε συγκεκριμένο εύρος γωνιών, σε προγνωστικούς χάρτες εμφανίζονται συχνά πυκνά αλυσιδωτά εξάγωνα. Και εκεί δε βγάζω άκρη.

Μιας και δεν μπορώ να δω τη "μεγάλη εικόνα" είπα να το αφήσω για πιο μετά.
Ελέγχοντας διελεύσεις προς τα πίσω, άλλες μου βγαίνουν ακριβείς με το ένα σύστημα και άλλες με κάποιο άλλο.

Εδώ υποθέτω φταίει η έλλειψη γνώσεων αλλά είπα να εξαιρέσω μια μεταβλητή αν μπορέσω.

Lena_P
06-01-2012, 09:59 PM
Ahm..

Αλλά γιατί να αφαιρέσεις Ήλιο και Πλούτωνα από τον 8ο; Εμένα γιατί μου φαίνονται σαν καλές(/ξεκούραστες) τοποθετήσεις;

limbill
06-01-2012, 11:02 PM
το θέμα της οικοθεσίας που παρουσιάζουν τα διάφορα μοντέλα μπορεί να λυθεί με τη προσεκτική παρατήρηση των πλανητών (γενέθλιων κυρίως) που ενεργοποιούνται... Δηλαδή ένας Άρης ή ένας Ουρανός σχετικά εύκολα μπορεί να δείξει σε ποιόν οίκο βρίσκεται ... για τους υπόλοιπους πλανήτες χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή.

Χρυσάνθη Σπίγγου
06-01-2012, 11:22 PM
Κορίτσια γειά σας,

Δεν γνωρίζω το τι κάνουν άλλοι συνάδελφοι. Στα μαθηματικά μου χρόνια -όταν δηλαδή είχα τις ίδιες αγωνίες και παρόμοιους προβληματισμούς με εσάς - δεν έκανα τίποτε διαφορετικό από αυτό που κάνετε εσείς τώρα. Σιγά -σιγά με τον καιρό και τους κατάλληλους δασκάλους εφήρμοσα και παρέμεινα στο σύστημα Placidus!

Ενόψει του άρθρου που πυρετωδώς σας ετοιμάζω λοιπόν, χρειάστηκε να γυρίσω και να αναλύσω και για πολλά χρόνια πίσω, δεκάδες ωροσκόπια πίσω. Μεταξύ αυτών και το δικό μου και άλλων προσφιλών προσώπων το ιστορικό των οποιων γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Λοιπόν επιμένω. Το προαναφερόμενο σύστημα, αποδίδει σωστούς και αξιόπιστους καρπούς.

Επ'ευκαιρία να θυμάστε πως όταν κοιτάτε τις όψεις χιαστί να εστιάζεστε περισσότερο σε εκείνες οι οποίες αποτελούνται από ένα ισοσκελές τρίγωνο η βάση του οποίου απολήγει εκατέρωθεν σε δύο πλανήτες όπου αυτοί σχηματίζουν εξάγωνο μεταξύ τους.

Αυτό γιατί αν και η βαρύτητα μιας όψης χιαστί μεταξύ δύο πλανητών έχει και αυτή την σημασία της, δεν μπορεί με τίποτε να συγκριθεί με την άλλη. Η άλλη πιστέψτε με είναι φωτιά και λαύρα.

Αλλο να σας το λέω και άλλο να το ζει κανείς. Καλό σας βράδυ.

Φιλικά,

Χρυσάνθη ΣΠίγγου

Lena_P
06-01-2012, 11:31 PM
Ευχαριστώ για την τοποθέτησή σας κα. Σπίγγου.
Και ευκαιρίας δοθείσης... Μιας και προτιμάτε τον Plasidus, δίνετε κάποια ξεχωριστή σημασία στα σημεία που σχηματίζουν απόλυτα τετράγωνα με το Ωροσκόπο;

Υ.Γ.
Ευχαριστώ πολύ για τις φωτιές που μου ανάψατε βραδιάτικα για τα yod. Ναι.. πολύ...

Lena_P
08-01-2012, 12:19 AM
το θέμα της οικοθεσίας που παρουσιάζουν τα διάφορα μοντέλα μπορεί να λυθεί με τη προσεκτική παρατήρηση των πλανητών (γενέθλιων κυρίως) που ενεργοποιούνται... Δηλαδή ένας Άρης ή ένας Ουρανός σχετικά εύκολα μπορεί να δείξει σε ποιόν οίκο βρίσκεται ... για τους υπόλοιπους πλανήτες χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή.

Να ζητήσω συγγνώμη για αρχή, δεν την πρόσεξα την απάντησή σας.

Να υποθέσω πως εννοείτε να κοιτάξουμε 'προς τα πίσω' πότε έλαβαν χώρα συμβάντα και να τα αποδώσουμε σε ανάλογες διελεύσεις στους οίκους;