View Full Version : Απάτη σ' όλο της το μεγαλείο
Τίνα Ζαχαριάδου
04-01-2012, 03:45 PM
Αγαπητά μέλη σήμερα το πρωί διέρρηξαν το ιμέιλ μου, άλλαξαν τον κωδικό πρόσβασης και από εκείνη τη στιγμή δεν έχω πρόσβαση στον λογαριασμό μου! Έστειλαν σχεδόν σ΄όλους όσους είχα στην λίστα με τις επαφές μου, ένα ιμέιλ όπου έλεγε πως δεν είμαι καλά και έχω ανάγκη από 3000 χιλιάδες ευρώ. Όσοι από εσάς πήρατε το συγκεκριμένο μήνυμα σας παρακαλώ μην απαντήσετε, ΔΕΝ το έχω στείλει εγώ, είναι απάτη. Εχω κάνει αναφορά ωστόσο ο λογαριασμός ακόμη υφίσταται. Ελπίζω να τον μπλοκάρουν σύντομα......
Ευχαριστώ όλους όσους δείξατε ενδιαφέρον για την υποτιθέμενη άσχημη κατάσταση που βρίσκομαι. Είμαι καλά, δεν μου έχει συμβεί τίποτα και σίγουρα δεν είμαι στο εξωτερικό.
Σας ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγνώμη για το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε εν αγνοία μου!
katiakiss
04-01-2012, 04:14 PM
Αγαπητά μέλη σήμερα το πρωί διέρρηξαν το ιμέιλ μου, άλλαξαν τον κωδικό πρόσβασης και από εκείνη τη στιγμή δεν έχω πρόσβαση στον λογαριασμό μου! Έστειλαν σχεδόν σ΄όλους όσους είχα στην λίστα με τις επαφές μου, ένα ιμέιλ όπου έλεγε πως δεν είμαι καλά και έχω ανάγκη από 3000 χιλιάδες ευρώ. Όσοι από εσάς πήρατε το συγκεκριμένο μήνυμα σας παρακαλώ μην απαντήσετε, ΔΕΝ το έχω στείλει εγώ, είναι απάτη. Εχω κάνει αναφορά ωστόσο ο λογαριασμός ακόμη υφίσταται. Ελπίζω να τον μπλοκάρουν σύντομα......
Ευχαριστώ όλους όσους δείξατε ενδιαφέρον για την υποτιθέμενη άσχημη κατάσταση που βρίσκομαι. Είμαι καλά, δεν μου έχει συμβεί τίποτα και σίγουρα δεν είμαι στο εξωτερικό.
Σας ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγνώμη για το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε εν αγνοία μου!Είχα την «λαμπρή» ιδέα να σου στείλω ένα ενημερωτικό μήνυμα ότι κάποιος έχει μπει στον λογαριασμό σου και στέλνει παραπλανητικά μηνύματα.
Ξέρει κάποιος να μας πει αν αυτό μας κάνει υποψήφια θύματα του εν λόγω χάκερ; :cry::cry::cry:
Τίνα Ζαχαριάδου
04-01-2012, 04:42 PM
Κάτια δεν έχω ιδέα, φαντάζομαι πως όσοι έχουμε κοινοποιήσει τα ιμέιλ μας είμαστε θύματα του οποιουδήποτε χάκερ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υποθέτω πως οι επαφές/φίλοι κτλ. μου έχουν περισσότερες πιθανότητες για ψάξιμο. Αν υπάρχει κάποιος από τα μέλη που μπορεί να μας βοηθήσει, ας μη διστάσει.
Κάτια έστειλαν κι άλλο ιμέιλ ή μόνο εκείνο που λέει πως είμαι στη Σκωτία και ζητώ βοήθεια;;:lost:
Katerina Paraskevopoulou
04-01-2012, 04:46 PM
Τίνα ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Δυστυχώς ή ευτυχώς πήρα κι εγώ ένα τέτοιο μήνυμα με θέμα:urgent message. Το άνοιξα και φαινόταν βέβαια ότι ήταν χάκερ αλλά όχι εσύ. Ήταν γραμμένο στα αγγλικά. Εύχομαι μόνο να μην μπει και στα δικά μας PC.
Άρα βάζουμε πάντα Θέμα ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...... κι αν μας έρθει κάτι ανάλογο με urgent message ΤΟ ΣΒΗΝΟΥΜΕ χωρίς να το ανοίξουμε...... Αχ από τη βιασύνη μου το άνοιξα.... Τα λέω να τα ακούω κι εγώ....;)
Μαρία_Δ
04-01-2012, 05:30 PM
Καλησπέρα και από εμένα!
Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να κάνουμε καταγγελία..η αρμόδια υπηρεσία στην Ελλάδα είναι η http://www.safeline. gr
Την καταγγελία την υποβάλλουμε ηλεκτρονικά και συνήθως την αξιολογούν μέσα σε μία μέρα!
Επίσης καλό θα ήταν να ενημερωθούν και οι επαφές σε περίπτωση που υπάρξει κάποιος και στείλει χρήματα!
Γίνονται πάρα πολλές τέτοιες παραβιάσεις καθημερινά και συνήθως έχουν αίσιο τέλος πάντως!
:love:
Lena_P
04-01-2012, 05:31 PM
ahm...
Αν κάποιος έχει κρατήσει το εν λόγω mail, καλά θα ήταν να το κρατήσει έστω και χωρίς να το ανοίξει προκειμένου να φανεί η ip του αποστολέα.
Έτσι θα μπορούσε και η κα. Τίνα να κινηθεί και νομικά αν το θελήσει...
Συνήθως οι mail hosters κρατάνε στοιχεία 2ου email box προκειμένου της αρχικοποίησης κωδικού εισόδου για ανάλογες περιπτώσεις. Μήπως έχετε κάνει τέτοια κίνηση κα. Τίνα;
Λένα,
θα σκάσει αν δεν ανακατευτεί...
Τίνα Ζαχαριάδου
04-01-2012, 05:40 PM
Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Μαρία μπορείς να μου στείλεις ξανά τη ηλεκτρονική διεύθυνση διότι δεν μου ανοίγει.
ΥΓ Δεν μπορώ να ενημερώσω τις επαφές μου γιατί δεν θυμάμαι απ' έξω τα ιμέιλ. Εβαλα εδώ και στο φέις ανακοινωση, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω!!!
Μαρία_Δ
04-01-2012, 05:56 PM
Η διεύθυνση είναι η εξής: SafeLine.gr: Η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο | Safeline (http://www.safeline.gr/)
Σε περίπτωση που δεν την ανοίξει πάλι..η αρμόδια υπηρεσία ονομάζεται SafeLine, οπότε αν τη βάλετε στη μηχανή αναζήτησης θα σας βγάλει αμέσως στην κεντρική ιστοσελίδα!
Επίσης πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης που υποκλεψαν..ή αν δεν γίνεται καινούργιο e mail..
:love:
Χρυσάνθη Σπίγγου
04-01-2012, 09:17 PM
Αγαπητή Τίνα καλησπέρα,
Προσφάτως συνέβη και σε εμένα κάτι ανάλογο, ευτυχώς όμως δίχως παραπέρα προεκτάσεις, μιας και το πήρα άμεσα ειδηση.
Ναι έλαβα και εγώ ένα urgent message, που όμως δεν άνοιξα. Γενικώς όμως έχω ήδη προειδοποιηθεί από αρμόδιους φορείς και έτσι δεν ανοίγω κανένα από αυτά, παρά να σβήνω αμέσως.
Λυπάμαι ειλικρινά για αυτό το όχι μόνο δυσάρεστο αλλά και εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν που ίσως αύριο θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα από εμάς.
Εύχομαι απο βάθος καρδίας άμεση και η δυνατόν όσο πιο ομαλή σε όλα τα πλαίσια αποκατάσταση.
Ισως αυτό να είναι και ένα σε πολλά επίπεδα προμήνυμα για όλους μας αφού λόγω της λίαν συντόμως αφίξεως του Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων δεν μπορώ παρά να υποθέσω πως δυστυχώς τέτοια φαινόμενα δεν θα είναι ούτε σπάνια ούτε αποφευκταία.
Ας το έχουμε όλοι μας υπόψη και ας ευχηθούμε τουλάχιστον η αναμεταξύ μας αλληλεγγύη να φανεί εποικοδομητική και χρήσιμη σε όλους μας.
Εύχομαι καλή τύχη στις όποιες προσπάθειες σου.
Φιλικά,
Χρυσάνθη
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
04-01-2012, 10:26 PM
Tινα μου μην στεναχωριεσαι :love:
---------------
Σε εμενα -Ζαφ,Τζενη-Μαρια δεν μας ηρθε κανενα εμαιλ σου παντως .
:love::love:
Τίνα Ζαχαριάδου
05-01-2012, 12:55 PM
Χρυσάνθη και Δέσποινα σας ευχαριστώ πολύ.
Μαρία μίλησα με τη διώξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να μπλακαριστεί το ιμέιλ μου, έτσι ο τύπος μπορεί ανενόχλητος να στέλνει ιμέιλ με το όνομα μου και επιπλέον είναι τα χέρια τους δεμένα για οποιαδήποτε άλλη κίνηση εκτός κι αν πάω στο τμήμα της γειτονιάς μου να καταθέσω μήνυση. Μιλάμε για ταχεία εξυπηρέρτηση, κατά τ' άλλα είμαστε ασφαλείς στο ίντερνετ.
Lena_P
05-01-2012, 06:14 PM
Από όσο γνωρίζω η δίωξη ηλεκτρονικού στην Ελλάδα απαρτίζεται από πολύ λίγα άτομα σε σχέση με τον όγκο των ευθυνών τους. Προσπαθούν να καλύψουν τομείς άμεσης ανάγκης όπως εγκλήματα κατά των παιδιών κτλ..
Για τους υπόλοιπους, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εξοικειωμένοι με τον υπολογιστή πόσο μάλλον με το Internet..
Χρυσάνθη Σπίγγου
05-01-2012, 09:05 PM
Τίνα και Λένα καλησπέρα,
Σε παλιότερη παρόμοια εισβολή που προέκυψε σε εμένα και το σύζυγο μου πριν κάποια χρόνια και παρά το γεγονός ότι παρενέβη ο σύζυγος μου που ως επίσημος δικαστικός πραγματογνώμονας δεν είχε μόνον τις κατάλληλες προσβάσεις αλλά πολλά περισσότερα δικαιώματα που λόγω του επαγγέλματος του δικαιούνταν αλλά ήξερε και που ακριβώς να αποτανθεί, ουδεμία, μα ούτε η ελάχιστη βοήθεια μας παρέστη εκ μέρους τους.
Καλύτερα είναι να βρίσκει κανείς τις άκρες μόνος του, και για εμένα -από τα ελάχιστα που ξέρω και καταλαβαίνω - είναι να αποτείνεται κανείς σε έναν ικανότατο νέο που ασχολείται με αυτά τα ζητήματα ώστε να θέσει τον υπολογιστή στην καλύτερη δυνατή προστασία.
Οσο για την μήνυση -με το κακό στο χειρότερο που πάει η χώρα τώρα - και λόγω του ότι έχεις και οικογένεια Τίνα μου, εγώ θα έκανα τα αδύνατα, δυνατά να την καταθέσω.
Που να ξέρει κανείς σε τι άλλες εμπλοκές μπορεί κανείς έστω και εν αγνοία του και άθελα του να περιπλακεί αργότερα. Ας υπάρχει τουλάχιστον ένα αποδειχτικό στοιχείο ως παρακαταθήκη.
Εύχομαι καλή δύναμη και καλά ξεμπερδέματα. Τίνα εημερώσου επίσης απο τον δικηγόρο σου αν θα βοηθούσε σε κάτι να αποτανθείς εσύ η ίδια σε κάποιον εισαγγελέα. Λέω εγώ τώρα...........
Προς εφυσηχασμό σου να σου πω πάντως ότι εγώ ευτυτχώς δεν έχω λάβει τίποτα μέχρι τώρα και εύχομαι ουδόλως να συμβεί στο μέλλον.
Φιλικά,
Χρυσάνθη
Lena_P
05-01-2012, 09:29 PM
Συμφωνώ απόλυτα. Ειδικά στο θέμα της επίσημης καταγραφής του θέματος για να υπάρχει η.. "πισινή".
Τίνα Ζαχαριάδου
05-01-2012, 10:57 PM
Σας ευχαρσιτώ πολύ και τις δυο, δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνω. Πάντως να ενημερώσω όσους τους ήρθαν τα περίφημα ιμέιλ μου από τη "Σκωτία" να αλλάξουν τους κωδικούς στους δικούς τους λογαριασμού, έτσι για καλο και για κακό.
Greek old advertisement: Aspis Pronoia 1993 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fhCszNfLnNQ&feature=results_video&playnext=1&list=PL7A104087EE6CE11C)
Μαρία_Δ
06-01-2012, 02:12 PM
Η Safeline δεν έκανε τίποτα; Για τη Δίωξη το φανταζόμουν!
Τίνα Ζαχαριάδου
06-01-2012, 02:17 PM
Όχι Μαρία μου, δεν έκανε τίποτα!!!!!!!
Μαρία_Δ
06-01-2012, 03:13 PM
μμμ...
θα το κοιτάξω, θα ρωτήσω και θα σας πω αν έχω νεότερα!