View Full Version : Κύπρος και φυσικό αέριο
Κοραλλία Μόζορα
01-01-2012, 12:11 PM
Μετά από μήνες αναμονής, ήρθε η χαρμόσυνη είδηση στην Κύπρο, ή όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επίσημη ανακοίνωσή του, ήρθε σαν χριστουγεννιάτικος μποναμάς. Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ υπάρχουν (με συντηρητικές εκτιμήσεις) ένας μέσος όρος 7 τρις κυβικά πόδια καθαρού φυσικού αερίου. Και αναμένεται ότι υπάρχουν παρόμοιες ποσότητες και σε άλλα οικόπεδα. Οι αστρολογικές ενδείξεις είναι πολλές γι’ αυτό και τα νέα ήταν αναμενόμενα.
Ας δούμε κατ’ αρχήν τις ενδείξεις στον γενέθλιο χάρτη της Κύπρου.
http://i904.photobucket.com/albums/ac244/hryssa-p/astro-charts/cp.png
Ο υπόγειος φυσικός πλούτος μιας χώρας σημειοδοτείται από τον 4ο οίκο. Ο 4ος οίκος βρίσκεται στον Τοξότη και με τον Δία εκεί, δυνατό στο ζώδιο του τον Τοξότη και σε τρίγωνο με την σύνοδο Ήλιου/Ουρανού. Ο Ήλιος φωτίζει και φέρνει στην επιφάνεια τον κρυμμένο πλούτο που σημειοδοτεί ο Δίας ενώ ο Ουρανός μπορεί να δείξει την γρήγορη διαδικασία και εκμετάλλευσή του καθώς και την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί. Ο Ουρανός είναι κυβερνήτης του 6ου οίκου, πράγμα που μπορεί να δείξει ότι το φυσικό αέριο μπορεί να γίνει ένας σημαντικός τομέας εργασίας ή υπηρεσίας που μπορεί να προσφέρει η Κύπρος. Ο Ήλιος είναι κυβερνήτης του 12ου οίκου, ένδειξη ότι κάποιες διαδικασίες κρατούνται μυστικές ή ακόμα και ότι υπάρχει έντονο διπλωματικό παρασκήνιο γύρω από το θέμα αυτό.
Ταυτόχρονα, στον 4ο οίκο βρίσκεται και ο Κρόνος, επίσης δυνατός στο ζώδιο του τον Αιγόκερω και σε τρίγωνο με την σύνοδο Αφροδίτης/Πλούτωνα. Η Αφροδίτη, ως κυβερνήτης του 2ου οίκου, δείχνει ότι ο φυσικός αυτός πλούτος είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμος και, ως κυβερνήτης του 9ου οίκου, εκτός από την εμπλοκή ξένων χωρών και εταιρειών στην διαδικασία ανεύρεσης και άντλησης, δείχνει ότι οι ποσότητες θα επαρκούν όχι μόνο για εγχώρια κατανάλωση αλλά και για να γίνει και εξαγωγή του. Η σύνδεση του Πλούτωνα με τον 4ο οίκο και την Αφροδίτη του 2ου οίκου αποτελεί ένδειξη ότι υπάρχει και πετρέλαιο, επίσης οικονομικά εκμεταλλεύσιμο. Ως κυβερνήτης του 3ου οίκου μπορεί να διευκολύνει την δικτύωση των αγωγών και την μεταφορά του. Η Αφροδίτη όμως, σε πτώση στην Παρθένο, μπορεί να δείξει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα έχει τα μέγιστα οικονομικά οφέλη απ’ αυτό τον πλούτο αλλά μεγάλο μερίδιο απ’ αυτόν θα περάσει σε χέρια ξένων.
Ο φυσικός σημειοδότης του φυσικού αερίου είναι ο Ποσειδώνας και παρατηρούμε ότι βρίσκεται στον 2ο οίκο του χάρτη της χώρας και σε εξάγωνο με την Αφροδίτη, κυβερνήτη του 2ου οίκου. Αυτό αποτελεί μια επιπλέον ένδειξη ότι το φυσικό αυτό αέριο είναι οικονομικά εκμεταλλεύσιμο αλλά και ότι θα αποτελεί ένα καλό οικονομικό εισόδημα για την Κύπρο. Επειδή ο Ποσειδώνας είναι κυβερνήτης του 7ου οίκου και σχηματίζει τετράγωνο με τον Ερμή, κυβερνήτη του ωροσκόπου, μπορεί να δείξει ότι το φυσικό αέριο γίνεται αιτία έντασης και τριβής με άλλες χώρες, όπως η Τουρκία. Μπορεί ταυτόχρονα το θέμα αυτό να επηρεάσει και την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό.
Αυτή την στιγμή που έχει διαπιστωθεί πια η ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων ποσοτήτων φυσικού αερίου, ο τράνζιτ Πλούτωνας βρίσκεται στον 4ο οίκο του χάρτη της Κύπρου και απομακρύνεται από το τρίγωνό του με τον γενέθλιο Πλούτωνα και κατευθύνεται προς την Αφροδίτη, κυβερνήτη του 2ου οίκου. Ο τράνζιτ Πλούτωνας στον 4ο οίκο μπορεί να μας δείξει την αποκάλυψη του κρυμμένου στα έγκατα της γης φυσικού πλούτου, τα οικονομικά οφέλη απ’ αυτόν αλλά και την ριζική μεταμόρφωση της χώρας εξαιτίας του πλούτου αυτού.
Ο τράνζιτ Κρόνος βρίσκεται στον 2ο οίκο του χάρτη και μέσα στην ζώνη που θα κινηθεί ανάδρομα εξαγωνίζει τόσο τον Ήλιο όσο και τον Δία, ενεργοποιώντας έντονα το γενέθλιο τρίγωνο του Ήλιου με τον Δία, κυβερνήτη του υπόγειου φυσικού πλούτου. Ταυτόχρονα, ο τράνζιτ Δίας στον 8ο οίκο της χώρας, υπόσχεται να εξασφαλίσει εύκολα τα κεφάλαια για την εκμετάλλευσή του καθώς και οικονομικά οφέλη.
Έντονη δραστηριότητα γύρω από κεφάλαια και οικονομικά οφέλη δείχνει και η προοδευτική Σελήνη που αυτό το διάστημα βρίσκεται στον 8ο γενέθλιο οίκο και ο Άρης, κυβερνήτης του 8ου, που στο ηλιακό τόξο αλλάζει ζώδιο περνώντας από τον Καρκίνο στον Λέοντα.
Η ηλιακή επιστροφή της φετινής χρονιάς είναι πολύ αποκαλυπτική. Δεν θα την αναλύσουμε λεπτομερώς εδώ αλλά να αναφέρω ότι ο ηλιακός ωροσκόπος βρίσκεται στον 4ο γενέθλιο οίκο και σε σύνοδο με τον γενέθλιο Δία ενώ η ακμή του ηλιακού 4ου βρίσκεται σε σύνοδο με την γενέθλια ακμή του 8ου οίκου.
Οι κίνδυνοι
http://i904.photobucket.com/albums/ac244/hryssa-p/ng1.jpgΤα χαρμόσυνα νέα όμως επισκιάζονται και από σύννεφα καθώς ο μεγάλος πλούτος που διαθέτει τώρα η Κύπρος εγκυμονεί και κάποιους κινδύνους. Οι κίνδυνοι αυτοί, εξετάζοντάς τους αστρολογικά, μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: στους κινδύνους που αφορούν στην διαχείριση αυτού του πλούτου και στους κινδύνους που παραμονεύουν από το εξωτερικό μέτωπο.
Στον γενέθλιο χάρτη της Κύπρου, ο Άρης, κυβερνήτης του 8ου οίκου, σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα (φυσικό κυβερνήτη του 8ου) και την Αφροδίτη, κυβερνήτη του 2ου οίκου. Οι όψεις αυτές μπορούν να δείξουν όχι μόνο κακή διαχείριση ή κατασπατάληση των πόρων αλλά και διασπάθιση του φυσικού πλούτου που ανήκει στον λαό.
Η παρουσία της Σελήνης στις όψεις αυτές φαίνεται να νομιμοποιεί σε κάποιο βαθμό την καχυποψία του λαού ότι η κατανομή αυτού του πλούτου δεν θα ευνοήσει τόσο τον ίδιο τον λαό αλλά όποιους προλάβουν να βάλουν χέρι στην εκμετάλλευσή του, ντόπιους και ξένους.
Σε λίγο καιρό, όταν ο τράνζιτ Ποσειδώνας ενεργοποιήσει από τους Ιχθείς τα τετράγωνα αυτά, οι κίνδυνοι αυτοί θα γίνουν πιο ορατοί. Μπορεί να δούμε ακόμα και σκάνδαλα γύρω από τις προσφορές και την εκτέλεση της υποδομής που χρειάζεται να δημιουργηθεί ή ακόμα και στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.
Παράλληλα, τα τετράγωνα αυτά με την συμμετοχή του Άρη/Πλούτωνα, καθώς και το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τον Ερμή, μπορούν δείξουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα δεχτεί μεγάλες πιέσεις αλλά και εντάσεις γύρω από το θέμα του φυσικού αερίου, ακόμα και σε παρασκηνιακό και διπλωματικό επίπεδο λόγω της συμμετοχής του 12ου οίκου, τόσο οικονομικές όσο και πολιτικές.
Οι εντάσεις αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει αφού στην φετινή ηλιακή επιστροφή ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 1ο οίκο σχηματίζοντας ταυ τετράγωνο με τον Άρη στον 7ο οίκο (ενεργοποιώντας το γενέθλιο τετράγωνο) και με τον Ουρανό στον 3ο οίκο. Η Τουρκία έχει ήδη ασκήσει μεγάλες πιέσεις με απειλές και εκφοβισμούς και έχει δημιουργήσει μεγάλη ένταση στην περιοχή παρενοχλώντας την διεξαγωγή των ερευνών. Και δεν έχει τελειώσει ακόμα το θέμα αυτό.
Ακόμα, το γενέθλιο τετράγωνο Ερμή/Ποσειδώνα δείχνει ότι το θέμα του φυσικού αερίου μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του Κυπριακού προβλήματος και θα χρειαστεί η κυπριακή κυβέρνηση να επιδείξει μεγάλη σύνεση στην διαχείρισή του.
Κοραλλία Μόζορα
02-01-2012, 11:02 AM
Χρύσα, ευχαριστώ πολύ για την επιμέλεια και την ανάρτηση του κειμένου μου.
Atrapos
03-01-2012, 12:11 PM
Ενδιαφέρον το θέμα του φυσικού αερίου στην Κύπρο και σε ευχαριστούμε Κοραλλία που μας το παρουσίασες. Επειδή έχω μια ιδιαίτερη προτίμηση στα θέματα πολιτικής αστρολογίας και πιστεύω ότι τέτοια θέματα αξίζει να συζητιούνται, θα θέσω κάποιους προβληματισμούς προς συζήτηση.
Καταρχήν, ένα θέμα είναι σχετικά με την εγκυρότητα του συγκεκριμένου χάρτη. Το είχαμε συζητήσει λίγο και παλιότερα σχετικά με την πιο κατάλληλη ώρα και θυμάμαι το σκεπτικό ήταν ότι το πρωί της συγκεκριμένης μέρας, ανέλαβε η νέα διοίκηση. Αλλά είχες επισημάνει ότι είχες κάποιες αμφιβολίες για τον χάρτη με ωροσκόπο Παρθένο. Δεν είναι ότι αμφισβητώ τον χάρτη, άλλωστε δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, απλά να ρωτήσω αν τον έχεις ελέγξει τον συγκεκριμένο χάρτη και τον πιστεύεις ή απλά σου ταιριάζει με βάση το συγκεκριμένο γεγονός της ανακάλυψης φυσικού αερίου; Να σου πω και την αλήθεια σε χάρτη κράτους με Δία και Κρόνο κυριάρχους στα δικά τους ζώδια στον 4ο οίκο και με όμορφα τρίγωνα, το πρώτο που θα σκεφτόμουν είναι ότι δεν κινδυνεύει η εδαφική ακεραιότητα αυτού του κράτους. Δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να προβλέψει τη βίαιη διάσπαση 14 χρόνια μετά την ίδρυσή του και την ύπαρξη μέχρι σήμερα στρατού κατοχής.
Ένα άλλο θέμα είναι το κατά πόσο μπορεί ένας χάρτης ίδρυσης κράτους να μας δείξει τον φυσικό / ορυκτό του πλούτο. Η ίδρυση ενός κράτους στηρίζεται σε κάποια συμφωνία που υπογράφτηκε και τέθηκε σε ισχύ μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η ύπαρξη ή όχι ορυκτού πλούτου στο συγκεκριμένο έδαφος είναι κάτι που συνέβη, αν συνέβη, χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια πριν. Θέλω να πω ότι ο συγκεκριμένος χάρτης μπορεί να μας δείξει τη διαχείριση / εκμετάλλευση που θα γίνει. Αλλά το αν υπάρχει ή όχι νομίζω ότι είναι υπερβολικό να το ψάχνουμε με βάση το πότε τέθηκε σε ισχύ μια διπλωματική συμφωνία. Στη πολύχρονη ιστορία της Κύπρου πολλά κράτη ιδρύθηκαν στον συγκεκριμένο τόπο αλλά δεν νομίζω όλα να είχαν το Δία στο Ναδίρ. Έτσι συμπεράσματα όπως, ένα τρίγωνο του Πλούτωνα με τον Κρόνο στον 4ο οίκο δείχνει την ύπαρξη και πετρελαίου, προσωπικά θα τα απέφευγα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για χάρτη κράτους κι όχι για χάρτη ερώτησης σχετικά με τον ορυκτό πλούτο της Κύπρου.
Δεν σου κρύβω ότι με βάση τον χάρτη δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Αναφέρεις ότι η ύπαρξη του Ποσειδώνα στον 2ο οίκο και η σχέση του με την Αφροδίτη δείχνει την ύπαρξη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων. Μπορεί να είναι έτσι. Αλλά εγώ βλέπω ότι ο κυβερνήτης του 2ου βρίσκεται σε πτώση, στον 12ο και σε δύσκολες όψεις με Πλούτωνα και Άρη. Σε συνδυασμό με τον Ποσειδώνα στον 2ο μόνο αυταπάτες μπορώ να δω σχετικά με την υποσχόμενη οικονομική ευμάρεια. Κι αν στο ηλιακό τόξο ο Άρης ετοιμάζεται να μπει στον Λέοντα, η Αφροδίτη θα ετοιμάζεται να μπει στον Σκορπιό, ζώδιο της αδυναμίας της.
Επίσης, στα προβλήματα που πιθανώς να προκύψουν δίνεις σαν ένδειξη ένα Τ-τετράγωνο στην ηλιακή επιστροφή. Είναι πράγματι μια ένδειξη αλλά νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια, αφού ολοκληρωθεί αυτή η ηλιακή επιστροφή, θα κλιμακωθούν τα προβλήματα. Το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα συμβαίνει στον 7ο – 4ο γενέθλιο οίκο και θα ακουμπήσει το γενέθλιο Κρόνο. Επίσης ο transit Κρόνος θα βρίσκεται για καιρό στον 2ο οίκο, κάποια στιγμή σε σύνοδο με γενέθλιο Ποσειδώνα. Υπάρχουν βέβαια και τα τετράγωνα του transit Ποσειδώνα που ανάφερες. Μπορεί προς το παρόν ο Δίας να περνάει από τον 8ο και να δημιουργεί σχέδια για «συνεκμετάλλευση» αλλά γρήγορα θα φύγει από εκεί, όπως και η προοδευμένη Σελήνη. Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας θα μείνουν στις θέσεις αυτές για πολύ ακόμα.
Γενικά πιστεύω ότι είναι μια δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση. Δημιουργεί βέβαια πολλές προοπτικές και μπορεί να οδηγήσει σε ευρύτερες ανακατατάξεις. Αλλά χρειάζεται ισχυρή διπλωματία και το γενέθλιο τετράγωνο Ποσειδώνα – Ερμή συνήθως δεν δίνει το καθαρό μυαλό.
Συγνώμη που μακρηγόρησα αλλά βρήκα ενδιαφέρον το θέμα. Να σε ευχαριστήσω και πάλι για την παρουσίασή του.
Τίνα Ζαχαριάδου
03-01-2012, 02:14 PM
Δημήτρη εμένα όντως με προβλημάτισες...
Ο ύπαρξη ορυκτού πλούτου είναι πράγματι κάτι που συνέβη χιλιάδες χρόνια πριν, ωστόσο δεν είναι κάτι που μπορούμε να το αναλύσουμε από έναν γενέθλιο χάρτη; Θέλω να πω, πως για να δούμε ένα τέτοιο θέμα μόνο από την ωριαία θα το ανιχνεύσουμε;
Κοραλλία μου πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου και δεν σου κρύβω ότι πολύ θα ήθελα να μπορούσαμε να προβλέψουμε επακριβώς τι θα γίνει. Χωρίς να είμαι ειδική στην πολιτική αστρολογία (το έχετε καταλάβει όλοι άλλωστε ) πιστεύω πως ότι κι αν συμβεί ο κόσμος δεν θα είναι ικανοποιημένος.
Το άλλο που σκέφτομαι είναι πως με διελαύνοντα Κρόνο στον 2ο και Δία στον 8ο αντί για κέρδος, μήπως χρειαστεί να δανειοδοτηθεί η χώρα; Αν συνυπολογίσουμε το εξάγωνο που θα δημιουργηθεί από διελαύνοντα Πλούτωνα με γενέθλια Αφροδίτη το οποίο ουσιαστικά ενεργοποιεί τη γενέθλια σύνοδο στον 12ο οίκο η οποία τετραγωνίζεται από γενέθλιο Άρη, μήπως αντί για μαλλί βρεθούμε κουρεμένοι;
Για έλα ένα γρήγορο μάθημα και σ΄εμένα!!!
katiakiss
03-01-2012, 03:01 PM
Αν αυτός ο χάρτης της Κύπρου είναι και ο σωστός (δεν έχω λόγους να αμφιβάλω) , τότε ο κυβερνήτης του 2ου και του 9ου που είναι η Αφροδίτη και βρίσκεται σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον 12ο , περιγράφει μια χαρά την μοίρα μιας μικρής χώρας σε κομβική γεωγραφική θέση (συγχωρήστε μου την ευαισθησία για την προσωπική μου πατρίδα, την Κύπρο), που είναι να εμπλέκονται πάντα στα οικονομικά της συμφέροντα με παρασκηνιακό τρόπο (12ος) οι ξένες δυνάμεις (9ος) .
Δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι το 1974, μια χρονιά που κανένας Κύπριος δεν ξεχνά, οι εκλείψεις είχαν γίνει πάλι στον άξονα Διδύμων\Τοξότη και οι δεσμοί Σελήνης ήταν πάλι στον ίδιο άξονα , σχηματίζοντας σοβαρά τετράγωνα με αυτή την δύσκολη θέση της συνόδου Αφροδίτης\Πλούτωνα στον 12ο και σε τετράγωνο με τον Άρη\Σελήνη στους Διδύμους (κυβερνήτη 8ου και 11ου αντίστοιχα, που στην πολιτική αστρολογία είναι και οι φιλικές σχέσεις του κράτους με άλλα κράτη), αλλά και τετράγωνο με τους δεσμούς Σελήνης της χώρας που είναι σε Παρθένο\Ιχθείς (ποτέ δεν λείπουν οι ενεργοποιημένοι δεσμοί Σελήνης από κομβικά γεγονότα τελικά) . Όλοι ξέρουμε ότι και τότε η Κύπρος υπήρξε θύμα παρασκηνιακών συμφωνιών, με προδοσίες εντός και εκτός συνόρων της, στο βωμό ξένων συμφερόντων.
Το φυσικό αέριο χρειάζεται μια υποδομή και την τεχνογνωσία, κάτι που καθιστά την συνεργασία με άλλες χώρες «αναγκαία» και το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί και αυτό είναι μία από τις συμβάσεις που έχουμε αποδεχτεί στον κόσμο της πολιτικοοικονομικής σκακιέρας.
Συσχετίζω την σύνοδο του Πλούτωνα με την Αφροδίτη και το εξάγωνο με τον Ποσειδώνα , περισσότερο με τον κορυφαίο ρόλο της Κύπρου ως μεγάλου μεγέθους δύναμη στην εμπορική ναυτιλία. Το ίδιο το κράτος ασκεί επιρροή και δύναμη, όχι τόσο αυθύπαρκτα , αλλά από την τεράστια δύναμη που ασκούν κάποιοι πολίτες του που είναι σε θέση να κινούν νήματα. Καθόλου τυχαία η Σελήνη και ο Άρης στον 9ο .
Γνώμη μου είναι ότι η υπόθεση του φυσικού αερίου δεν είναι τόσο ευοίωνη όσο φαίνεται. Ακόμα και αν στο βάθος του χρόνου η Κύπρος ωφεληθεί, θα υπάρξει έντονο παρασκήνιο και κάποιο βαρύ κόστος.
SAGIVI
03-01-2012, 04:39 PM
Σχετικα με την δανειοδοτηση της Κυπρου στην οποια αναφερεται η Τινα, απ οτι διαβασα σε διαφορα πολιτικοοικονομικα αρθρα, εχει ηδη συμφωνησει η Ρωσια στην χορηγηση σχετικου δανειου. Τουλαχιστον ετσι απεφευχθει μια εμπλοκη του Δ.Ν.Τ στα εσωτερικα της χωρας.
Το θεμα ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερον και μακαρι να μας δωσετε κι ενα αρθρο σχετικα με το υπεδαφος της Ελλαδας.
Atrapos
03-01-2012, 06:11 PM
Τίνα, ένας «πλούσιος» 4ος οίκος δείχνει τα πλούσια εδάφη αλλά μπορεί να είναι μια ισχυρή γεωργική οικονομία για παράδειγμα. Επίσης, επειδή ο 4ος οίκος βρίσκεται απέναντι από τον 10ο, μπορεί να δείξει μια ισχυρή αντιπολίτευση. Ο Ποσειδώνας μπορεί να δείξει το φυσικό αέριο αλλά και τη ναυτιλία όπως λέει και η Κάτια. Έβαλα αυτόν τον προβληματισμό γιατί αν δεχτούμε πως ο χάρτης του κράτους δείχνει και τον ορυκτό πλούτο του θα μπορούσαμε σχετικά εύκολα να επιλέξουμε ημερομηνία και ώρα ίδρυσης (όπως γίνεται στις επιχειρήσεις) ώστε να «δημιουργηθεί» ορυκτός πλούτος. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν πρόκειται να γίνει. Έτσι, αν δω σ’ ένα χάρτη κράτους κυρίως Πλούτωνα και Ποσειδώνα να σχετίζονται με τον 4ο οίκο, θα υποψιαστώ ότι κάτι μπορεί να κρύβεται στο υπέδαφος. Αλλά αυτό είναι ένα ενδεχόμενο. Ένα άλλο ενδεχόμενο μπορεί να είναι οι υπόγειες διαδρομές που ακολουθεί η αντιπολίτευση για να ανέλθει στην εξουσία ή η ναυτική δύναμη που αξιοποιεί η χώρα για να προστατεύσει τα σύνορα της. Για παράδειγμα, σ’ έναν υποθετικό χάρτη της αρχαίας Αθήνας ή ακόμα πιο παλιά της Μινωικής Κρήτης, θα περίμενα να δω τον Ποσειδώνα να σχετίζεται με τον 4ο οίκο.
Έτσι, αν κάποιοι επιλέξουν να διαλέξουν ημερομηνία / ώρα ίδρυσης ενός κράτους με σκοπό να έχει πλούσιο έδαφος / υπέδαφος, μπορεί να τους προκύψει κάτι άλλο. Γι’ αυτό έγραψα πριν ότι θα απέφευγα τα συμπεράσματα για το τι βρίσκεται από κάτω. Νομίζω πιο σωστό είναι να επικεντρωθούμε στο πως θα αξιοποιηθεί ό,τι υπάρχει. Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο φτιάχνονται τα κράτη κι όχι για να δημιουργήσουν ορυκτό πλούτο. Πάντως είναι σημαντικό για κάθε κράτος να έχει έναν 4ο οίκο σε καλή κατάσταση. Στον συγκεκριμένο χάρτη της Κύπρου παραείναι καλός και μακάρι να το δούμε αυτό και στην πράξη.
Κάτια, ανεξάρτητα από την σωστή ώρα / οικοθεσία είναι γεγονός ότι η Κύπρος είναι ευαίσθητη στις διελεύσεις από την αρχή των μεταβλητών. Έτσι με το που θα τελειώσουν οι εκλείψεις, θα αναλάβει ο Ποσειδώνας να δημιουργεί ένταση στους συγκεκριμένους τομείς. Το να υπάρξει συνεργασία με άλλες χώρες δεν είναι κακό, κανείς δεν γεννήθηκε «πετρελαιάς». Το θέμα είναι οι συμβάσεις που θα υπογραφούν να μην είναι αποικιοκρατικού χαρακτήρα ώστε εκτός από τα οικονομικά οφέλη να γίνει και μεταφορά τεχνογνωσίας. Επίσης, το οικονομικό ενδιαφέρον για την περιοχή να βοηθήσει στην εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης στο ευρύτερο κυπριακό ζήτημα.
Πιστεύω ότι καλό είναι που ανακατεύεται το σχετικό θέμα με διαφορετικά δεδομένα αφού έδειχνε να έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Το άσχημο είναι ότι αυτήν την περίοδο η Κύπρος δεν μπορεί να περιμένει ιδιαίτερη βοήθεια, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την Ευρώπη λόγω της κρίσης στο ευρώ. Έτσι θα πρέπει να «βγάλει μόνη της τα κάστανα από τη φωτιά». Θα μου πεις «συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια».
Έφη, ακούγονται πολλά για το πλούσιο υπέδαφος της Ελλάδας. Προσωπικά θυμάμαι στο πολυτεχνείο τον καθηγητή της οργανικής χημείας να «διαρρηγνύει τα ιμάτια του» ότι δεν είναι δυνατόν το Αιγαίο που βρίσκεται δίπλα σε πετρελαιοπαραγωγές περιοχές να μην έχει πετρέλαιο. Αλλά όλα αυτά μένουν να αποδειχτούν και δεν θα ήθελα να κάνω κάποια πρόβλεψη. Πάντως στον χάρτη που φτιάχνεται για το μεσημέρι της 3/2/1830, Πλούτωνας και Ποσειδώνας δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον 4ο οίκο. Ή μάλλον τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει ένα τρίγωνο του Πλούτωνα με το Ναδίρ. Θα έλεγα όμως να κρατάμε μικρό καλάθι και να κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα χωρίς να περιμένουμε το «μάννα εξ ουρανού».
Κοραλλία Μόζορα
03-01-2012, 09:03 PM
Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους και σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας. Είναι πολλά και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσα περισσότερα μπορώ.
Δημήτρη, συμφωνώ μαζί σου ότι είναι μια κατάσταση δύσκολα διαχειρίσιμη και που χρειάζεται ισχυρή διπλωματία που με το τετράγωνο Ερμή/Ποσειδώνα δυστυχώς δεν διαθέτουμε. Έθιξα τους κινδύνους που λες αλλά απόφυγα να επεκταθώ πολύ σ' αυτούς λόγω της ευφορίας που επικρατεί εδώ στην Κύπρο, η αλήθεια όμως είναι ότι συμμερίζομαι τις ανησυχίες που έγραψες.
Θυμάμαι την συζήτηση που είχαμε για την εγκυρότητα του χάρτη αυτού. Η Κύπρος, στην μακραίωνη ιστορία της, δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά ενιαίο ανεξάρτητο κράτος, επομένως αυτός ο χάρτης της σύγχρονης ιστορίας της είναι ιδιαίτερα σημαντικός και μοναδικός. Ο πιο διαδεδομένος χάρτης της Κύπρου είναι αυτός για τις 16/8/1960. Αυτός ο χάρτης γίνεται για τα μεσάνυχτα, με ωροσκόπο στους Διδύμους. Προσωπικά, αυτός ο χάρτης με ωροσκόπο στους Διδύμους, δεν μου λειτουργεί καλά σε πολλά ιστορικά γεγονότα που έλεγξα αλλά ούτε και ως προς τους κυβερνήτες των οίκων. Είχα προβληματιστεί πολύ γύρω από αυτό το γεγονός. Και τότε έκανα την σκέψη ότι στην πολιτική αστρολογία χρησιμοποιούμε ως ώρα τα μεσάνυχτα όταν δεν έχουμε ώρα ίδρυσης ενός κράτους. Στην περίπτωση όμως της Κύπρου, η παράδοση της διοίκησης στους Κύπριους έγινε από τους Άγγλους το πρωί της μέρας αυτής. Έτσι, δοκίμασα τον χάρτη για τις 7.30 π.μ. που ήταν τότε η ώρα που ξεκινούσε να εργάζεται η δημόσια υπηρεσία. Δεν είμαι σίγουρη για την ακρίβεια της ώρας αυτής γιατί δεν βρήκα πιο ακριβή ιστορικά στοιχεία. Και πρέπει να πω (όπως σου είχα πει και στην συζήτησή μας τότε) ότι έχω κάποιες αμφιβολίες ως προς την ακρίβεια της ώρας και επομένως για την ακρίβεια της μοίρας του ωροσκόπου. Όμως ο ωροσκόπος στην Παρθένο, η οικοθεσία, οι κυβερνήτες των οίκων κ.λπ. λειτουργούν, κατά την γνώμη μου, πολύ καλά.
Κατ' αρχήν, ο ωροσκόπος σε διπλό ζώδιο δείχνει τις δυο κοινότητες που συναποτελούν αυτό το κράτος από την ίδρυσή του ή τις "δύο οντότητες" όπως το λέμε στην πολιτική ορολογία. Ο 7ος οίκος στους Ιχθείς και ο Ποσειδώνας σε τετράγωνο με τον Ερμή, κυβερνήτη του ωροσκόπου, δείχνει πολύ καλά, κατά την γνώμη μου, την περίεργη κατάσταση κατά την οποία οι δύο "συνέταιροι" στο κράτος αυτό είναι ταυτόχρονα και εχθροί που πολλές φορές υπονόμευσαν ο ένας τον άλλο. Ποτέ δεν αποδεχτήκαμε αυτό το κράτος παρόλο που και οι δύο κοινότητες υπόγραψαν για την ίδρυσή του. Και οι δυο κοινότητες όμως υπόγραψαν έχοντας μια κρυφή αντζέντα στο μυαλό τους. Οι Ελληνοκύπριοι να παραβιάσουν τις συμφωνίες ίδρυσης και να κάνουν την ένωση με την Ελλάδα και οι Τουρκοκύπριοι να πετύχουν την διχοτόμηση του κράτους ώστε να έχουν δικό τους κράτος. Και φυσικά αν μελετήσει κανείς την πολιτική και διπλωματική ιστορία της Κύπρου από την Αγγλοκρατία μέχρι σήμερα θα δει ότι φτάσαμε μέχρι τον εδαφικό διαχωρισμό των δύο κοινοτήτων μέσα από μια σειρά δικά μας λάθη, λάθη αποφάσεων, λάθη κρίσεων, ιδεολογίες που δεν είχαν ρεαλιστική βάση κ.λπ, τα οποία όμως μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε. Είναι πολύ μπερδεμένη κατάσταση το κυπριακό πρόβλημα, και περισσότερο μέσα στο μυαλό μας. Κατά την γνώμη μου, και ο 4ος οίκος δείχνει μια διπλή κατάσταση με τον Δία μέσα στον Τοξότη και ταυτόχρονα και τον Κρόνο μέσα στον Αιγόκερω.
Ένας γενέθλιος χάρτης ή ο χάρτης μιας χώρας δεν δημιουργεί καταστάσεις (π.χ. δεν δημιουργεί φυσικό αέριο) αλλά απεικονίζει καταστάσεις και μας δίνει εκπληκτικά πολλές πληροφορίες για όλους τους τομείς δραστηριότητας μιας χώρας. Κάθε οίκος περιλαμβάνει πολλά θέματα και ο 4ος οίκος, ανάμεσα στα άλλα, μας δείχνει και τον υπόγειο φυσικό πλούτο μιας χώρας. Κατ' αναλογία, σ' ένα γενέθλιο χάρτη ο 4ος οίκος μπορεί να μας δείξει ένα χωράφι που αποκτά το άτομο και το οποίο φυσικά δημιουργήθηκε ως γη πολλές χιλιάδες χρόνια πριν γεννηθεί το άτομο. Προσωπικά, θα μου φαινόταν πολύ περίεργο μια χώρα να διαθέτει ένα ιδιαίτερο υπόγειο φυσικό πλούτο κι αυτό να μην απεικονίζεται ή να μην υπάρχει η ένδειξη αυτή στον χάρτη της.
Για την Αφροδίτη στην Παρθένο συμφωνώ και το αναφέρω κι εγώ στο άρθρο μου. Λόγω των θετικών όψεων ανάμεσα στο 4ο και 2ο σπίτι πιστεύω ότι λεφτά θα υπάρξουν. Με τις δυσαρμονικές όψεις της Αφροδίτης που αναφέρεις, πιστεύω ότι είναι άλλο θέμα το σε ποια χέρια θα καταλήξουν αυτά τα λεφτά.
Το ότι ο Άρης του 8ου αλλάζει ζώδιο στο ηλιακό τόξο, την προοδευτική Σελήνη και το ταυ τετράγωνο στην ηλιακή επιστροφή τα ανάφερα μέσα στα πλαίσια της χρονικής συγκυρίας που διαπιστώθηκε η ύπαρξη του φυσικού αερίου και όχι ως κάτι μακροχρόνιο. Συμφωνώ μ' αυτά που λες για το τετράγωνο των τράνζιτ Ουρανού και Πλούτωνα, με ανησυχεί και μένα, όπως και οι όψεις του τράνζιτ Ποσειδώνα. Για το κυπριακό δεν είμαι και τόσο αισιόδοξη ότι το φυσικό αέριο θα βοηθήσει να βγει από το αδιέξοδο και να βρεθεί μια βιώσιμη λύση. Αν ο λαός ήταν απρόθυμος τα τελευταία χρόνια να δεχτεί μια λύση ομοσπονδίας τώρα με το φυσικό αέριο φοβάμαι μήπως πάρουν και τα μυαλά μας αέρα και δεν θέλουμε καθόλου λύση.
Τίνα μου, συμφωνώ ότι ο κόσμος δεν θα μείνει ικανοποιημένος τελικά. Τώρα μας δίνουν το "χάπι" του φυσικού αερίου για να μην αντιδρούμε στην οικονομική κρίση αλλά όταν έρθει εκείνη η ώρα της "είσπραξης" πιστεύω κι εγώ ότι τα οφέλη δεν θα είναι τόσα όσα αφήνουν στον κόσμο να εννοηθούν. Επίσης, έχεις δίκιο για την δανειοδότηση. Με αυτά τα αστρολογικά στοιχεία η Κύπρος εξασφάλισε ένα μεγάλο δάνειο από την Ρωσία.
Κάτια, συμφωνώ μ' αυτά που λες για την Αφροδίτη, τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα. Επίσης, κι εγώ φοβάμαι ότι θα υπάρξει έντονο παρασκήνιο και ότι η Κύπρος μπορεί να πληρώσει βαρύ τίμημα.
Έφη, πιστεύω κι εγώ ότι θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε και για την Ελλάδα τι γίνεται. Θα μπορούσαμε να αναρτήσουμε τον χάρτη της Ελλάδας ως Νέο Θέμα και να τον εξετάσουμε όλοι μαζί ώστε να γίνει συζήτηση και να ακουστούν όλες οι απόψεις.
Atrapos
04-01-2012, 12:21 PM
Καλή χρονιά και σε σένα Κοραλλία.
Πράγματι ο χάρτης για 16/8/1960 είναι αυτός που χρησιμοποιείται για την Κύπρο, συνήθως με ώρα τα μεσάνυχτα, γιατί τότε άρχισε να ισχύει η σχετική συμφωνία, μιας και κάθε μέρα ξεκινάει από τα μεσάνυχτα. Όταν δεν ξέρουμε την ώρα συνήθως φτιάχνουμε τον χάρτη για το μεσημέρι που είναι και το μέσο της μέρας. Ωστόσο ίσως πράγματι να έχει περισσότερο νόημα η χρονική στιγμή που ανέλαβε η νέα διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση, αν το έχεις ελέγξει όπως λες και ταιριάζει καλύτερα, δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω. Βέβαια, με μπερδεύει λίγο αυτό που λες ότι σου ταιριάζει ο Ωροσκόπος που είναι σε διπλό ζώδιο. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι θεωρούν την Παρθένο διπλό ζώδιο. Αν θέλαμε διπλό ζώδιο στον Ωροσκόπο μάλλον θα έπρεπε να γυρίσουμε στα μεσάνυχτα που δίνει Δίδυμους.
Σχετικά με τη «διπλή κατάσταση» που αναφέρεις στον 4ο οίκο, προβληματίστηκα γιατί αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστής είναι ο Κρόνος κι όχι ο Δίας. Ο Κρόνος έχει το γενέθλιο τρίγωνο με τον Πλούτωνα, ο transit Κρόνος βρίσκεται στον 2ο οίκο και ο Κρόνος θα δεχτεί τις διελεύσεις από Ουρανό / Πλούτωνα. Δεν το θεωρώ άσχημο ένα κράτος να έχει ισχυρό Κρόνο, κάθε άλλο, αλλά όπως λες η Κύπρος ζει μια ευφορία και ίσως η προσγείωση να είναι ανώμαλη.
Σχετικά με την ύπαρξη ή όχι ορυκτού πλούτου, νομίζω ο χάρτης δείχνει τη δυνατότητα αξιοποίησης. Φυσικά για να υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης, θα πρέπει να υπάρχει και διαθεσιμότητα αλλά το αντίστροφο δεν ισχύει πάντα. Δηλαδή πιστεύω θα ήταν σωστότερο να λέμε με βάση τον χάρτη ότι η τάδε χώρα μπορεί να αξιοποιήσει τον ορυκτό της πλούτο, αν υπάρχουν οι αντίστοιχες ενδείξεις. Αν δεν υπάρχουν, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει ορυκτό πλούτο. Απλά το συγκεκριμένο κράτος, που δημιουργήθηκε στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν μπορεί να περιμένει κάτι από τον ορυκτό πλούτο που τυχών υπάρχει.
Έχει πάντως ενδιαφέρον το θέμα και όλοι περιμένουμε τις εξελίξεις.
Lipstick
04-01-2012, 11:39 PM
Κοραλλία μου πολύ ωραίο και ενδιαφέρον το άρθρο σου. Περιμένουμε με αγωνία τον χάρτη της Ελλάδας.
Κοραλλία Μόζορα
05-01-2012, 11:16 AM
Δημήτρη μου,
όντως χρησιμοποιούμε ως ώρα τα μεσάνυχτα που αρχίζει να ισχύει μια ιδρυτική συμφωνία όταν δεν χρησιμοποιούμε την ακριβή ώρα που τίθεται σε ισχύ. Σ' ευχαριστώ για την διευκρίνηση.
Κατά την γνώμη μου, όλα τα μεταβλητά είναι και διπλά ζώδια κι αυτό αποδεικνύεται πολύ συχνά αστρολογικά στην πράξη. Αν όμως η Κύπρος έχει ωροσκόπο στους Διδύμους τότε έχει ένα πολύ καλό 7ο οίκο. Κι αυτό δεν μπορεί να εξηγήσει το γεγονός ότι έχει ένα ισχυρό εχθρό που απειλεί την ίδια την επιβίωσή της. Επίσης, δεν εξηγεί το γεγονός ότι οι δύο συνεταιρικές κοινότητες που αρχικά ανήκουν μαζί στον ωροσκόπο γίνονται δύο "κράτη" εχθρικά μεταξύ τους που δεν αναγνωρίζουν το ένα το άλλο (Ποσειδώνας) και που τοποθετούνται πια απέναντι (1ος/7ος) αναζητώντας μια λύση συνεταιρισμού και το γεγονός ότι για το άλλο "κράτος" χρησιμοποιούμε λέξεις όπως ψευδοκράτος, ψευδοκυβέρνηση, ψευδοβουλή κ.λπ., όλες λέξεις του Ποσειδώνα. Αν όμως έχει ωροσκόπο στην Παρθένο και 7ο στους Ιχθείς, το τετράγωνο Ερμή/Ποσειδώνα τα εξηγεί, όπως εξηγεί και πολλά άλλα, όπως την λέξη "προδοσία" που χρησιμοποιούμε τόσο συχνά στο κυπριακό.
Επίσης, με τον ωροσκόπο στους Διδύμους και τον 7ο στον Τοξότη δεν θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε το γεγονός ότι για να ιδρυθεί αυτό το κράτος χρειάστηκε να υπογράψουν για την ασφάλειά του τρεις εγγυήτριες δυνάμεις (η Ελλάδα, η Τουρκία και η Αγγλία) που το πρόδωσαν και οι τρεις με το να κινηθούν οι ίδιες ενάντια στην ασφάλειά του. Φυσικά στην περίπτωση της Ελλάδας δεν εννοώ τον ελληνικό λαό αλλά την ελληνική χούντα.
Συμφωνώ ότι ο Κρόνος πρωταγωνιστεί αλλά όχι μόνος του. Βασικά έχουμε τους τελευταίους μήνες το τρίγωνο των τράνζιτ Δία και Πλούτωνα που έκλεισε το τελευταίο διάστημα μεγάλο τρίγωνο με την παρουσία του τράνζιτ Άρη στην Παρθένο, στον 4ο, 8ο και 12ο οίκο, πάνω στο γενέθλιο τρίγωνο Κρόνου/Αφροδίτης/Πλούτωνα. Επίσης, ο τράνζιτ Κρόνος στον 2ο οίκο ενεργοποίησε ήδη το γενέθλιο τρίγωνο Δία/Ήλιου. Αυτή η παρουσία του Δία μάλλον φέρνει και την κατάσταση ευφορίας. Ο Κρόνος από μόνος του στον χάρτη αυτό δεν θα έφερνε ανώμαλη προσγείωση. Αυτό που φοβάμαι είναι το γενέθλιο τετράγωνο Ερμή/Ποσειδώνα που πάντα μας κάνει να περιμένουμε περισσότερα απ' όσα έρχονται τελικά.
Συμφωνώ ότι είναι πιο σημαντική η δυνατότητα εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου σ' ένα χάρτη, γι' αυτό και στο άρθρο μου χρησιμοποίησα αρκετές φορές την φράση "οικονομικά εκμεταλλεύσιμο". Σχετικά με την ύπαρξη υπόγειου φυσικού πλούτου, νομίζω πως η παρουσία του Πλούτωνα σε σχέση με τον 4ο οίκο μπορεί να αποτελεί μια ένδειξη στον χάρτη μιας χώρας.
Atrapos
05-01-2012, 11:46 AM
Κοραλλία, δεν υποστήριξα κάποιον άλλο χάρτη σαν πιο έγκυρο από αυτόν που παρουσίασες. Νομίζω ότι από την αρχή ξεκαθάρισα ότι αν τον έχεις ελέγξει και σου ταιριάζει, δεν έχω λόγους να αμφιβάλω.
Τώρα για τα «διπλά ζώδια» πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Αν όλα τα μεταβλητά είναι και διπλά, η λέξη χάνει την όποια σημασία της. Ας ενσωματώσουμε τις ιδιότητες του διπλού ζωδίου στις ιδιότητες του μεταβλητού και να μιλάμε μόνο για μεταβλητά.
Ξεφεύγουμε όμως από το θέμα και είναι κρίμα. Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις στην Κύπρο μέσα από τον χάρτη που παρουσίασες.