PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Κάρολος Ντίκενς: «Οι ίδιοι σφυρηλατούμε τις αλυσίδες της ζωής μας»

Horoscope
24-12-2011, 08:02 AM
Φέτος το πνεύμα των Χριστουγέννων γιορτάζει διπλά. Τον Φεβρουάριο του 2012 συμπληρώνονται δύο αιώνες από τη γέννηση του Κάρολου Ντίκενς, του αγαπημένου κλασσικού Άγγλου λογοτέχνη, που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων ως ο Μάγος των Χριστουγέννων.

Με την εκφραστική, ποιητική και κωμική του πένα, ο Ντίκενς έγραψε μερικά από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Όλιβερ Τουίστ, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, Η ιστορία δύο πόλεων, Μεγάλες Προσδοκίες κ.ά) και δημιούργησε αλησμόνητους χαρακτήρες. Τα «Χριστουγεννιάτικα κάλαντα», το αγαπημένο βιβλίο πολλών γενεών, θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές όλων μας, για να μας θυμίζει ότι το νόημα των Χριστουγέννων είναι η αλληλεγγύη, η αγάπη, η συμπόνια προς τον συνάνθρωπο χωρίς διακρίσεις….

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Κάρολος Ντίκενς: «Οι ίδιοι σφυρηλατούμε τις αλυσίδες της ζωής μας» (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%C E%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%AE%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%C F%84%CE%B1-153/%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%82-%C2%AB%CE%BF%CE%B9-%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%C E%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82%C2%BB-12907/#post137649)

Χρυσάνθη Σπίγγου
24-12-2011, 09:00 AM
Κορίτσια καλημέρα σας,

Το άρθρο σας άψογο και μπράβο σας!

Εχω ζήσει για πολλά χρόνια στην μουχλιασμένη αυτή χώρα, και έχω βιώσει στο πετσί μου τις αναμνήσεις τέτοιων δυσάρεστων βιωμάτων που οι δύσμοιροι της χώρας αυτής έζησαν αναγκαστικά.

Καταλαβαίνω λοιπόν και τον Ντίκενς ως άνθρωπο, αλλά και όλη την βαθύτερη σημασία των επιδράσεων του ωροσκοπίου του.

Εύχομαι σε εσάς προσωπικά, και σε όλους που έχουν την ευλογία να αποκτρυπτογραφούν τα ωροσκόπια τέτοιων επιφανών συγγραφέων, Καλά Χριστούγεννα και αν μη τι άλλο ένα ειρηνικό και γεμάτο υγεία και σφρίγος για όλο το κόσμο 2012.

Εύχομαι επίσης οι δύσκολες τούτες ώρες να ωθήσουν την πένα γραφής στα χέρια πολλών που "τόχουν", και χωρίς πια εκείνοι να πρέπει να ζήσουν τόσες ταλαιπωρίες σαν αυτές του Ντίκενς, να μας χαρίσουν ανάλογες συγγραφικές ή αρθρογραφικές εργασίες.

Κορίτσια μπράβο σας και πάλι!

Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου

katiakiss
24-12-2011, 01:50 PM
Καλησπέρα κορίτσια και καλά Χριστούγεννα εύχομαι σε όλες και όλους! :Holly2:

Τα συγχαρητήριά μου για την επιλογή σας να παρουσιάσετε τον χάρτη του Ντίκενς, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο ταιριαστό και συνάμα πρωτότυπο για αυτές τις μέρες που όλοι γυρίζουμε εύκολα στην παρηγοριά των παιδικών μας αναμνήσεων, στα πρώτα βιβλία που κάποιος μας τα έκανε δώρο τα Χριστούγεννα .
Το αποτέλεσμά σας είναι εξαιρετικό και ευχαριστήθηκα κάθε γραμμή από τα γραφόμενά σας! Μπράβο!

Το ότι έχω πολλά να γράψω, αποδεικνύει την ουσιαστική ανάγνωση της δουλειάς σας και όχι ότι βρήκα κάτι να πω. Στην πραγματικότητα, μετά το τέλος κάθε δουλειάς, πάντα υπάρχει περιθώριο να συμπληρώσει ή να παραθέσει ο καθένας μια επιπλέον οπτική γωνία πάνω στο ίδιο θέμα.
Η αλήθεια είναι ότι μου έλειψαν οι δεσμοί Σελήνης που για την ιστορία βρίσκονται στον άξονα Παρθένου\Ιχθύ στον 12ο\6ο του Ντίκενς και για την ακρίβεια, Β.Δ στον 12ο (Παρθένο). Μου κάνει εντύπωση γιατί η ενασχόληση του Ντίκενς με πνευματιστικά ζητήματα ταιριάζει απόλυτα με τον Ν.Δ στους Ιχθείς και μάλιστα σε τετράγωνο με την Σελήνη στον 3ο και σε σύνοδό της με τον κυβερνήτη του Ν.Δ , τον Ποσειδώνα., αλλά και με τον Β.Δ στον 12ο των πνευματικών αναζητήσεων.
Ο Ν.Δ στον Ιχθύ και στον 6ο των ταπεινών και καταπιεσμένων, δείχνει μια μεγάλη ευκολία για τον Ντίκενς να ταυτιστεί με αυτή την μερίδα της κοινωνίας και η επαφή με την σύνοδο Σελήνης\Ποσειδώνα (3ου) σε ταυ-τετραγώνου με τους άξονες των δεσμών , δείχνει την εμπλοκή αυτών των εμπειριών με το συγγραφικό του έργο. Ο Ν.Δ (6ος ) δείχνει και μια αυθόρμητη ανάγκη του Ντίκενς να προσφέρει στον συνάνθρωπο, γεγονός που στην περίπτωση του συγγραφέα επαναβεβαιώνεται με το φιλανθρωπικό του έργο, αλλά και με το να ρίξει φως στις κοινωνικές αδικίες μέσα από το συγγραφικό του έργο.
Ο κυβερνήτης του Β.Δ του είναι ο Ερμής που ταυτόχρονα είναι και κυβερνήτης του ζενίθ του και του ωροσκόπου του. Αυτός ο Ερμής λοιπόν, είναι σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα , αλλά και ένα στενό εξάγωνο με τον Ουρανό, τον κυβερνήτη του Ήλιου του.
Ο Β.Δ είναι η περιοχή που πετυχαίνουμε την εκπλήρωση του προορισμού μας σε αυτή την ζωή , ενώ το ζώδιο και ο οίκος μας δίνουν πληροφορίες για τον τρόπο και την περιοχή των ιδιαίτερων κατευθύνσεων στους τομείς. Στην περίπτωση του Ντίκενς, η Παρθένος και ο 12ος είναι ένας απόλυτα ταιριαστός συνδυασμός για έναν συγγραφέα που δημιουργεί στην απομόνωση του 12ου . Κάτι που άλλωστε φαίνεται και από την θέση του κυβερνήτη του 10ου (Ερμής) στον 4ο (σπίτι) και σε εξάγωνο με τον κυβερνήτη του 6ου (Ουρανό). Ο Ντίκενς εργαζόταν απομονωμένος στο σπίτι του.
Καταλήγοντας να πω ότι μια κορυφαία ένδειξη της παγκόσμιας φήμης του –προσωπική μου άποψη- είναι η σύνοδος των κυβερνητών του άξονα 3ου\9ου που είναι αντίστοιχα Πλούτωνας\Αφροδίτη και είναι τοποθετημένη σε γωνιακή θέση. Όλοι ξέρουμε ότι είναι ο άξονας που σχετίζεται με την συγγραφή, τις εκδόσεις , αλλά και το εξωτερικό. Αυτή η σύνοδος σε Τρίγωνο με τον Ουρανό(κυβερνήτη Ήλιου) μέσα από τον 3ο , νομίζω ότι λέει ήδη πολλά. Ο Δίας μέσα στον 10ο από μόνος του, έστω και σε μακρινό τρίγωνο με τον Ήλιο στον 5ο , δεν νομίζω ότι θα έφτανε αν δεν υπήρχε όλη η ιδιαίτερη εμπλοκή της σπουδαιότητας των Ουρανού\Ερμή και άξονα 3ου\9ου , αλλά και η ίδια η εμπλοκή του Δία σε διπλή χιαστί όψη με Ουρανό και Ερμή αντίστοιχα.

Αυτά από μένα, και πάλι μπράβο σας! :Santa3:

aurelia
24-12-2011, 03:14 PM
Κορίτσια ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη αυτή δουλειά! Χρόνια πολλά!

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
24-12-2011, 03:27 PM
Mπραβο κοριτσαρες μου πολυ ωραιο το αρθρο σας!:love::love:
χρονια πολλα!!!

Τίνα Ζαχαριάδου
24-12-2011, 05:03 PM
Μπράβο, Μπράβο στα κορίτσια μας!!!!!:love:

Άξιες μαθήτριες της δασκάλας τους!!!!:love: