View Full Version : Μετενσαρκωση & Μεταθανατιες εμπειριες
astral_dreamer
03-11-2005, 12:45 PM
Ενα θεμα που με προβληματισε τον τελευταιο καιρο ειναι το πως σχετιζονται ή οχι αυτες οι δυο εννοιες (κατα τη γνωμη μου ειναι καπως αντιφατικες). Πιστευω στη μετενσαρκωση (μονο πιστη μπορει να θεωρηθει γιατι δεν εχω καμμια απτη αποδειξη). Για τις μεταθανατιες εμπειριες ολοι θα εχετε ακουσει αυτα που λεγονται οτι παρα πολλοι βλεπουν καποιο λευκο φως ή κατι παρομοιο στο οποιο ελκονται νιωθωντας τεραστια ευτυχια, καποιοι λενε οτι βλεπουν αγγελους(τον φυλακα αγγελο τους??) ή συγγενικα προσωπα που εχουν πεθανει να τους οδηγουν στις πυλες του Παραδεισου, ενα μικροτερο ποσοστο νιωθει δυστυχια και αρνητικα συναισθηματα ή βλεπει μοχθηρες μορφες (προγευση της Κολασης??) και αλλα πολλα.. Εαν οντως συμβαινουν αυτα που λεγονται (προσωπικα πιστευω τις μαρτυριες) τοτε τα ατομα αυτα εκεινη τη στιγμη οδηγουνταν στην αιωνια ζωη (?) (Παραδεισος ή Κολαση) και αυτο αντιβαινει με το γεγονος οτι καποια στιγμη θα ξαναγυρισουν για την επομενη ενσαρκωση.. Τι πιστευετε πανω σ'αυτο; Θα μου πειτε οτι οταν μπλεκεις τις θρησκειες δημιουργουνται προβληματα!:D Ισως παιζει ρολο στην απορια μου το οτι εχω τον Ουρανο στον 9ο οικο(και στον Τοξοτη)!
Fotini Christodoulou
03-11-2005, 04:21 PM
Τωρα αυτο ειναι ενα θεμα με πολλες παραμετρους!Τ
Το κοινο μεταξυ τους;ειναι οτι και στις δυο περιπτωσεις μιλαμε για «αθανασια»
της ψυχης.Η μεταθανατια εμπειρια,δηλαδη η για πολυ λιγο χρονο αποκολληση
της ψυχης απ’το σωμα,μοιαζει με το λεγομενο αστρικο ταξιδι,που ομως γινεται
κατα την διαρκεια του υπνου ή σε κατασταση απολυτης χαλαρωσης και
αυτοσυγκεντρωσης.
Το τι γινεται με την ψυχη,μετα απο αυτο εχει να κανει με θρησκειολογια και τα πιστευω του καθενος.Σε δυο γραμμες,για να καταλαβουμε οτι αποψεις υπαρχουν πολλες:
Οι καθολικοι πιστευουν στην μετενσαρκωση και μαλιστα λενε οτι οι ψυχες «περιμενουν» στο λεγομενο,δωματιο των ψυχων, εως να ενσαρκωθουν στο καινουργιο τους υλικο σωμα.
Οι ορθοδοξοι, δεν δεχονται την μετενσαρκωση,αλλα θεωρουν οτι μετα
θανατον γινεται κριση της ψυχης και αναλογως καταληγει στον παραδεισο ή την κόλαση.
Οι ταοιστες πιστευουν οτι οι ψυχες των νεκρων γινονται κομματι του υλικου κοσμου-οπως τα δεντρα το νερο κτλ-τα οποια λατρευουν-και προσευχονται και σε αυτους,
Οι βουδιστες πιστευουν στην μετεμψυχωση-δηλαδη οτι η ψυχη αναλογα με
τον επιγειο βιο της,θα ενσαρκωθει ειτε σε ανθρωπο(αν ηταν καλος)ειτε σε κατωτερη μορφη(ζωο,εντομο κτλ αν ηταν κακος)
Οι Ινδουιστες πιστευουν στην μετενσαρκωση ,οπου κουβαλας χρεη(καρμα)
ή ανταμειβες (νταρμα) στην καινουργια σου ενσαρκωση
Και πολλες αλλες θρησκειες….
Η προσωπικη μου αποψη; Πιστευω οτι αυτο που ονομαζουν επιθανατιες
εμπειριες ειναι απλως ενα αστρικο ταξιδι.Το τι θα δεις,εξαρταται απο το κατα
ποσο ειναι συμβιβασμενος με την ιδεα, το τι σου προκαλεσε αυτη την προσωρινη "αποκολληση",ακομα σε καποιες περιπτωσεις ο φοβος λογω που προκαλειται απο το σοκ,μπορει να οδηγησει το ατομο να το δει ως δυσαρεστη εμπειρια –τουτεστιν να δει ασχημα πραγματα..
Βεβαια αμπελοφιλοσοφιες ,διοτι τελικα, κανενας δεν εχει αποδειξεις για τιποτα.
Εδω ερχεται η πιστη του καθενα μας,να καλυψει τα ερωτηματικα!:)
astral_dreamer
03-11-2005, 05:12 PM
Ενδιαφεροντα τα οσα ειπες! Τεινω περισσοτερο στην Ινδουιστικη θεωρηση.. Όμως δε παυει να είναι μια πεποιθηση χωρις αποδειξη! Από την άλλη, τα παραδειγματα μεταθανατιων εμπειριων συνεβησαν και σε ατομα αθεα, τα περισσοτερα από τα οποια μετα από αυτες πειστηκαν για την υπαρξη μιας ανωτερης δυναμης. Συγκεκριμενα, ένα συγκλονιστικο παραδειγμα που εχω δει (από μια παλια εκπομπη του Β. Μπονατσου στην ΕΤ1) συνεβη σε μια Κυπρια, η οποια ειχε μια προχωρημενη μεταθανατια εμπειρια φασης 5 αν θυμαμαι καλα, από ελαχιστα ατομα στον κοσμο εχει καταγραφει μια τετοια εμπειρια. Εκεινη διηγηθηκε λοιπον, -ενώ δηλωνε αθεα- ότι όταν εφυγε από το σωμα της, βρισκοταν στο νοσοκομειο εκεινη τη στιγμη, την πλησιασε μια ξαδελφη της και την οδηγησε στις πυλες του παραδεισου οπου συναντησε την Παναγια. Στην ανοδικη της πορεια συναντησε και άλλες ψυχες οι οποιες και αυτές μολις ειχαν εξελθει από το σωμα τους.. Περιεγραψε τη μορφη της, ειπε ότι εμοιαζε με συννεφο και δε θυμαται να ειχε ποδια αλλα μια αερια, ομιχλωδη μαζα.. Όταν εφτασε στις πυλες ειπε ότι ειδε άλλες ψυχες να συζητουν μεταξυ τους σε ας το πουμε πηγαδακια. Εκει συναντησε και αλλους συγγενεις της. Αυτό που της εκανε εντυπωση ηταν ότι ειχε τη δυνατοτητα να ακουει τις συζητησεις των ψυχων από πολλα μερη ταυτοχρονα κατι που δεν ειχε κατά τη γηινη υποσταση της.. Ειπε στην Παναγια ότι ηθελε να γυρισει πισω, ειχε ανηλικα παιδια και σαν μια γενικη προτροπη θυμαμαι να της ειπαν «Κρατησου από κατι που αγαπας»..
Δεν πιστευω ότι τα εβγαλε από το μυαλο της όλα αυτά…
Από την άλλη, παραδειγματα για την μετενσαρκωση αποτελουν οι λεγομενες αναδρομες σε προηγουμενες ζωες.. Και εκει εχω ακουσει παραδειγματα καποιων που δεν ηξεραν καμμια ξενη γλωσσα και ξαφνικα μιλουσαν απταιστα Γερμανικα για παραδειγμα. Η χριστιανικη θρησκεια αποδιδει την ευθυνη για αυτό στον Διαβολο ή πονηρα πνευματα και τυχον καταληψη του σωματος εκεινη τη στιγμη.
Γενικα, ολα αυτα αν θελει κανεις τα πιστευει..!
AsiMetROM
08-11-2005, 12:57 PM
Οι καθολικοι πιστευουν στην μετενσαρκωση και μαλιστα λενε οτι οι ψυχες «περιμενουν» στο λεγομενο,δωματιο των ψυχων, εως να ενσαρκωθουν στο καινουργιο τους υλικο σωμα.
Οι ορθοδοξοι, δεν δεχονται την μετενσαρκωση,αλλα θεωρουν οτι μετα
θανατον γινεται κριση της ψυχης και αναλογως καταληγει στον παραδεισο ή την κόλαση.
Όντως έχει πολλές παραμέτρους αυτό το θέμα... Το δεδομένο όμως είναι ότι... Όλα είναι σχετικά!:)
Θα μπορούσαμε να πούμε πως ακόμη και ο χριστιανισμός (καθολικοί+ορθόδοξοι) πίστευε κάποτε στην μετενσάρκωση, ενώ τώρα πιστεύουν μόνο κάποιες αιρέσεις που προήλθαν από τα δύο κυρίαρχα αυτά "ρεύματα" (δεν μπορώ να ξέρω ποιές ακριβώς είναι αυτές οι αιρέσεις γιατί υπάρχουν χιλιάδες!).
Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι την μετενσάρκωση την κήρυτταν διάφοροι "επώνυμοι" ανά καιρούς όπως ο Πλωτίνος και ο Ωριγένης (νεοπλατωνικοί). Τον Ωριγένη μάλιστα τον "υποστήριζαν" και ο Μέγας Βασίλειος και ο Μέγας Γρηγόριος, αναφέροντάς τον μάλιστα ως "πρίγκιπα του χριστιανισμού". Όλα αυτά μέχρι το 533 μ.Χ. όπου ο Ιουστινιανός ως πάπας (και φιλοδοξώντας να ανακυρηχτεί σε άγιο αργότερα) κυνήγησε ανελέητα όσους πρέσβευαν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, κλείνοντας όλες τις φιλοσοφικές σχολές και αφορίζοντας τον Ωριγένη (έπειτα από τη σύγκληση ιεράς συνόδου) και το "δόγμα της μετενσάρκωσης". Αυτό φυσικά συνεπάγεται με την καταστροφή όλων των σχετικών εκκλησιαστικών συγγραμάτων (κλασσικό φαινόμενο :D ) και την απαγόρευση κάθε χριστιανικής διδασκαλίας περί της μετεμψύχωσης με την ποινή του θανάτου. Λέγεται μάλιστα από μερικούς ότι μάλλον τότε αφαιρέθηκαν και κάποιες αναφορές στην μετενσάρκωση από τις Γραφές...
Λίλιαν Σίμου
09-11-2005, 01:31 AM
Πολύ ωραίο το θέμα αυτό, και συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες, καθώς απαντούν με λεπτότητα, σοβαρότητα και σφαιρική αντίληψη.
Δεν θα ήθελα να προσθέσω κάτι σε όσα πολύ όμορφα παρουσιάστηκαν, γιατί με βρίσκουν να συμπλέω σχεδόν σε άποψη.
Αλλά θα ήθελα να παραθέσω μία γνώμη ως προς το στοιχείο των επιθανάτιων εμπειριών, που σε λίγα άτομα, είναι δυσάρεστες. Αυτό λέγεται πως συμβαίνει, όταν αυτές οι ψυχές, αντί να βρεθούν στα ανώτερα και φωτεινά στρώματα του αστρικού πεδίου, ενγκλωβίζονται για λόγους που δεν θα ήθελα να αναφέρω, στο κατώτερο αστρικό. Εκεί παραμένουν ψυχές ταλαιπωρημένες και φυσικά, η συνύπαρξη μ' αυτές, αφήνει αυτή την δυσάρεστη εμπειρία.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
astral_dreamer
09-11-2005, 06:29 PM
Κα Σιμου, θα θελατε να μας πειτε το λογο που παραμενουν αυτες οι ταλαιπωρημενες ψυχες στα κατωτερα στρωματα του αστρικου και δεν οδηγουνται για παραδειγμα σε επομενες ενσαρκωσεις; Περνουν καποιο μεταβατικο σταδιο; Δλδ λετε οτι εκεινοι που ζουν αρνητικες εμπειριες "μοιραζονται" τη δυστυχια εκεινων των ψυχων; Θα μπορουσε κανεις να επισημανει οτι αυτο κατα καποιο τροπο μοιαζει με την Κολαση της Χριστιανικης θρησκειας η οποια παρουσιαζεται ως ενας τοπος δυστυχιας μακρια απο το Θεο.. Καποιος ειπε οτι οι ψυχες ερχονται και επανερχονται διοτι ειναι πολυ κακες για αγγελοι και πολυ καλες για διαβολοι...
Πασχάλης
20-05-2007, 12:41 PM
Δεν νομίζω ότι στους κόσμους της μορφής παραμένουν οι ψυχές μετά την μετάστασή τους.
Όπως στην ύλη οι ψυχές εγκαταλείπουν τα νεκρά σώματά τους,
έτσι και στο αστρικό εγκαταλείπουν τα αστρικά τους λείψανα.
Αυτά, παρότι είναι δομημένες αστρικές μορφές, είναι κενές ψυχών
και δικαιολογημένα έχει επικρατήσει η ορολογία, Αστρικά Κελύφη....
Προφανές βέβαια είναι το γεγονός ότι, στα κατώτερα στρώματα του αστρικού
βρίσκονται τα πιο "βαριά" αστρικά κελύφη - τα γέμοντα κατώτερων επιθυμιών και ποταπών παθών.
Σε αυτό το πεδίο, τα χρώματα είναι θαμπά και χωρίς να τα χαρακτηρίζει η πανδαισία χρωμάτων που συνοδεύει συνήθως τις αστρικές εικόνες....
πολυ θα ηθελα να πιστεψω και με `βολευει`:wacko: για την μετεσαρκωση αλλα λογο της θρησκεια :bigsmile: αυτα τα δυο δεν πανε μαζι :sad2:
Πασχάλης
21-05-2007, 01:47 PM
πολυ θα ηθελα να πιστεψω και με `βολευει`:wacko: για την μετεσαρκωση αλλα λογο της θρησκεια :bigsmile: αυτα τα δυο δεν πανε μαζι :sad2:
Κι όμως πάαανε !!!
Κι όμως πάαανε !!!
σιγουρα θα εχεις κανει λαθος απο την στιγμη που δεν γνωριζεις σε ποια θρησκεια αναφερομαι :unsure:
Δ.Μέλλος
21-05-2007, 09:58 PM
σιγουρα θα εχεις κανει λαθος απο την στιγμη που δεν γνωριζεις σε ποια θρησκεια αναφερομαι :unsure:
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην λες...:toung:
Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην λες...:toung:
συμφωνω με αυτη την παροιμια αλλα δεν μου εξηγησε κανεις που λεει οτι πιστευουμε στη μετενσαρκωση:cry::cry::cry:
Fotini Christodoulou
22-05-2007, 11:28 AM
Η Ορθοδοξία δεν αποδέχεται την μετενσάρκωση πράγματι.
Αποψή μου ότι από κει και πέρα ο καθένας μας πιστευει ότι θέλει,όπως θέλει και όταν το θέλει.
Ελευθερία της επιλογής.:bigsmile:
[Μου θύμισες τώρα μια ιστοριούλα.Ζητήθηκε από κάποιον μεγάλο θιβετιανο δάσκαλο απο κάποιον επισκέπτη να μιλήσει για τον Θεό.Και αυτός απάντησε...Θέλεις να μιλήσουμε για τον θεό γενικά ή με όνομα;;) ]
Πασχάλης
22-05-2007, 12:48 PM
Υπάρχει βέβαια και η πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην κάνω λάθος,
καθότι αναφέρομαι σε ΟΛΕΣ τις μεγάλες θρησκείες και στην συντριπτική πλειονότητα των λιγότερο γνωστών θρησκειών....
Πιθανότατα βέβαια θα αναφέρεσαι στον χριστιανισμό,
του οποίου όμως η αντίληψη για την μετενσάρκωση -όπως απορρέει από τις γραφές - δεν είναι καθόλου ενάντια, άσχετα αν στη συνέχεια -και αντίθετα με το πνεύμα των γραφών- κάποιοι αστοιχείωτοι, επιβάλαν με νόμο την άρνηση της μετενσάρκωσης....
Το θλιβερό είναι ότι,
η σιωπή του Θεού, έκανε λαλίστατους κάποιους αχρείους,
αυτόκλητους εκπροσώπους Του....
Ζωή και Ζώδια
22-05-2007, 01:13 PM
Μια ιδέα μπορούμε να πάρουμε και από εδώ (http://www.theosophy.gr/articles.cfm?lang=EL&articleID=22) :bigsmile:
Αργοναύτης
27-05-2007, 06:59 PM
Το θλιβερό είναι ότι,
η σιωπή του Θεού, έκανε λαλίστατους κάποιους αχρείους,
αυτόκλητους εκπροσώπους Του....
'Aστους να λαλούν, υπάρχουν κι άλλοι που είναι τόσο βέβαιοι για την μετενσάρκωση, ώστε τραγουδούν γι'αυτήν. Βρείτε το τραγούδι "Discover" του Tim Booth, καταπληκτικές αλήθειες μέσα σε λίγους στίχους και φοβερή μουσική.
Πληροφοριακά, ο Tim Booth γεννήθηκε 4 Φλεβάρη 1960 :bigsmile:
Δ.Μέλλος
27-05-2007, 07:15 PM
Τα γιατί που μείναν πίσω
ρίζες βγάλαν μέσα στα όνειρα μου.
Όποιο μέλλον και να ζήσω
πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου.
Κι όλα αυτά που φοβάμαι...
Όλα αυτά που φοβάμαι είναι ακόμα εδώ.
Σαν κερί που λιώνει
Η αγάπη καίει και λυτρώνει
Ιερό και Μέκκα το χθες που κρύβει μια γυναίκα
Να σε δω να γελάς
Μου φτάνει απόψε για να ξαναρχίσω
Να πετάξω ψηλά
Να ανοίξω μόνη φτερά
Η ταχύτητα του χρόνου
στάχτη αφήνει πάνω στο κορμί μου
Ό,τι απέμεινε δικό μου
το 'χει πια ξεχάσει η αφή μου.
Κι όλα αυτά που φοβάμαι είναι ακόμα εδώ
Όποιο μέλλον και να αγγίξω
πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου.
Μουσική Nickel Back, στίχοι Θάνος Παπανικολάου
Αργοναύτης
27-05-2007, 07:41 PM
Φοβάσαι ότι ο θάνατος θα είναι το τέλος
εγώ φοβάμαι μην επιστρέψω,
σε σκότωσα κάποτε,
ας προσποιηθούμε
ότι αυτή τη φορά
θα γίνουμε καλοί φίλοι
'Εγινα βιαστής και έχω βιαστεί,
ήμουν ο ναζί και ο εβραίος
σε χρησιμοποίησα
και τώρα χρησιμοποιήθηκα
για να ξανακερδίσω
αυτούς που θέλουν
να ανακαλύψουν τί έχω γίνει
Tim Booth, Discover
'Αλλο να το ακούς κι άλλο να το διαβάζεις και να το νοιώθεις. Πολλά τραγούδια του από το Bone έχουν άμεσες παραπομπές στην μετενσάρκωση, και πρέπει ναναι ένας άνθρωπος με πολύ υψηλές αναζητήσεις. Και το τραγούδι του Dance of the bad Angel μιλάει κι αυτό για Θεό και έκσταση.
Πασχάλης
29-05-2007, 11:52 AM
Φοβάσαι ότι ο θάνατος θα είναι το τέλος
εγώ φοβάμαι μην επιστρέψω,
σε σκότωσα κάποτε,
ας προσποιηθούμε
ότι αυτή τη φορά
θα γίνουμε καλοί φίλοι
Αφού μας έφερε κοντά η "μοίρα"
-ποιος να ξέρει άραγε ποιο παρελθόν μας "δένει"-
ας προσποιηθούμε
ότι αυτή τη φορά
θα γίνουμε καλοί φίλοι
και ίσως με τον καιρό καταφέρουμε
να γίνουμε και "αληθινοί" φίλοι !!!!
Αργοναύτης
29-05-2007, 05:37 PM
Αφού μας έφερε κοντά η "μοίρα"
-ποιος να ξέρει άραγε ποιο παρελθόν μας "δένει"-
ας προσποιηθούμε
ότι αυτή τη φορά
θα γίνουμε καλοί φίλοι
και ίσως με τον καιρό καταφέρουμε
να γίνουμε και "αληθινοί" φίλοι !!!!
Σωστά, αυτή θα έπρεπε να είναι η γενική τάση μπας και ξεφορτώσουμε όλοι μας κάρμα. Πως μου αρέσει να το ακούω αυτό το τραγούδι ξανά και ξανά. Και κάτι άλλο : ''Διάλεξε τους φίλους σου προσεκτικά. Οι εχθροί θα σε διαλέξουν μόνοι τους." Τάδε έφη Γιασέρ Αραφάτ (Παρθένος :bigsmile: γεννημ. 27 Aυγούστου 1929, 2.00 πμ. Κάιρο. Από την τρομοκρατημένη μου μικρή Ραμάλα πολλά φιλιά στους τέσσερις ορίζοντες του κυβερνοχώρου...και Ειρήνη υμίν. Τα λέμε σύντομα. :bigsmile:
Yeshoda
03-06-2007, 03:25 PM
Ο άνθρωπος ήρθε στη γη για κάποιο λόγο. Μερικοί ψάχνουν να βρούν τον σκοπό της ύπαρξης τους, ενώ άλλοι ζουν και πεθαίνουν χωρίς καν να έχουν συνειδητοποιήσει βασικές έννοιες της ζωής.
Η ψυχή δεν γεννήθηκε ποτε, άρα ούτε πρόκειται να πεθάνει. Το σώμα σαν ρούχο της ψυχής είναι προσωρινό και η μορφή του στην επομενη ζωή εξαρτάται από εκδηλώσεις και συμπεριφορές της τωρινής. Όπως φυσικά συμβαίνει και με την εξέλιξη μας.
Υποτίθεται ότι ο άνθρωπος σε κάθε επίσκεψη του στη γη προοδεύει πνευματικά όλο και περισσότερο, μέχρι να φτάσει σε ανωτερα επίπεδα πνευματικότητας. Η γήινη ζωή τότε παύει να συνεχίζεται και η ψυχή κατοικεί πλέον σε ανωτερους πλανήτες. Η πνευματική εξέλιξη επιτυγχάνεται με την ένωση του ανθρώπου και το θείο, τον Δημιουργό, τον Θεό, την Ανώτερη Δύναμη του Σύμπαντος (ότι εκφράζει τον καθένα).
Αυτή η ένωση γίνεται είτε ασυνείδητα, είτε συνειδητά. Πλέον στην εποχή μας που όλα έχουν εξελιχθεί, πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν η έχουν ακούσει τουλάχιστον, τη λέξη διαλογισμός. Μέσω του διαλογισμού λοιπόν, αφυπνίζεται αυτή η ανώτερη δύναμη (ενέργεια) που όλοι έχουμε μέσα μας και που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε λανθάνουσα μορφή. Αυτό είναι που πρέπει να ανακαλύψει ο άνθρωπος για μια ισορροπημένη, ευτυχισμένη ζωή και αν επιθυμεί ουσιαστική εξέλιξη και όχι επιφανειακή(ματαιοδοξία), στην σύντομη γήινη ζωή μας.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΖΩΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ Η ΤΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΕΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.:sick:
ΕΓΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΑ...ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ..?ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..................:mad:
Δ.Μέλλος
03-06-2007, 07:39 PM
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΖΩΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ Η ΤΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΕΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.:sick:
Είναι πολύ λογικό αυτό, και οι έρευνες εξάλλου είναι γνωστές. Ένας φίλος δε είχε την απορία πώς όλοι όσοι έχουν την εμπειρία της εξωσωματικής αντίληψης βλέπανε από επάνω την εικόνα του εαυτού τους και των άλλων και ποτέ κανένας δεν έβλεπε από ...κάτω.
Από όλη την έρευνα όμως, αν ζητούμενό μας είναι η αλήθεια, δεν πρέπει ούτε να απογοητευόμαστε ούτε να χαιρόμαστε. Επιπλέον, το νοητικό μας κέντρο δεν μπορεί να είναι και ο μοναδικός παράγοντας αντίληψης των πραγμάτων. Η αλήθεια θέλει δρόμο ακόμα, πολύ δρόμο...
Λίλιαν Σίμου
03-06-2007, 08:15 PM
ΕΓΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΑ...ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ..?ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..................:mad:
Αγαπητή έλι
Για το πρώτο μέρος που αφορά τους ψυχολόγους, υπάρχει αυτή η άποψη, αλλά είναι θέμα φιλοσοφίας της ζωής. Οι άνθρωποι αυτοί είναι δικαίωμά τους να θεωρούν ότι όλα ξεκινούν και ολοκληρώνονται σε αυτήν την ενσάρκωση. Με μία τέτοια προσέγγιση, είναι φυσικό να προσπαθούν να εξηγήσουν με αυτό τον τρόπο την εμπειρία που είναι μεταθανάτια. Έχουν αποκλείσει την ύπαρξη ψυχής μετά τον θάνατο. Είναι δεδομένο γι'αυτούς.
Για όσους δέχονται την ύπαρξη ψυχής μετά και προ, αυτής της ενσάρκωσης, υπάρχει η θεωρία της τελειοποίησης της ψυχής του καθενός μας για να εξελιχθούμε και να μπορέσουμε να φθάσουμε στην Θεία Αρχή, από όπου προερχόμαστε και να ενωθούμε πάλι μαζί Της. Κάτω από αυτήν την διαδικασία υπάρχει η προσέγγιση της μετεμψύχωσης και της μετενσάρκωσης.
Η μετεμψύχωση πρεσβεύει την διαρκή επαναφορά στη γη, μέχρι την τελειοποίηση, με ένα αριθμό ζωών σε ανθρώπινα σώματα (ο Πυθαγόρας,ο Βούδας κα είχαν αυτή την άποψη) και όταν αυτό δεν μας βοηθήσει να γίνουμε "τέλεια όντα", υπάρχει μία παλινδρόμηση, όπου περνάμε από το ορυκτό, το φυτικό και το ζωικό βασίλειο, μέχρι να ξαναμπούμε στο ανθρώπινο.
Η μετενσάρκωση δέχεται την επαναφορά μόνο στα ανθρώπινα σώματα. Λέγεται πως ξεκίνηση η διαδρομή αυτή κυρίως μετά την έλευση του Ιησού, όπου κάθε ψυχή πήρε ένα είδος "χάρης" να αποφύγει την δύσκολη διαδρομή από όλα τα βασίλεια και να προσπαθήσει να τελειοποιηθεί μόνο σε ανθρώπινη μορφή.
Οι Βουδιστές όμως πιστεύουν ακόμη στην μετεμψύχωση.
Στην προσωπική αναζήτηση του καθενός έγκειται η επιλογή και να γνωρίζετε, πως όταν η ψυχή σας είναι έτοιμη να "ακούσει" θα βρείτε την πόρτα της αναζήτησης που πρέπει να διαβείτε. Ας είστε ανοιχτή, αλλά όχι εύπιστη.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
elenikol
04-06-2007, 04:53 PM
Συμφωνώ και συντάσσομαι με ό,τι γράφει η Yeshoda
zeta1987
04-06-2007, 11:57 PM
Εμένα πάλι η γνώμη μου περί του θέματος είναι ότι δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή. Αν και υπάρχουν πολλά στοιχεία που κάποιες φορές αναιρούν αυτή την άποψη που έχω, θέλω να πιστεύω αυτό. Πιστεύω πως αυτά τα πράγματα δεν θέλουν και πολύ ψάξιμο...:worried:
Πασχάλης
05-06-2007, 12:02 PM
Εμένα πάλι η γνώμη μου περί του θέματος είναι ότι δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή. Αν και υπάρχουν πολλά στοιχεία που κάποιες φορές αναιρούν αυτή την άποψη που έχω, θέλω να πιστεύω αυτό. Πιστεύω πως αυτά τα πράγματα δεν θέλουν και πολύ ψάξιμο...:worried:
Είναι απαράβατο δικαίωμα του καθενός να πιστεύει και να πρεσβεύει ότι θέλει να πιστεύει και είναι εξαιρετίκά έντιμο να παραθέτει ότι, αυτό επιθυμεί να πρεσβεύει.
Το δικαίωμα όμως αυτό δεν τόχει η επιστήμη,
η οποία καλείται να υποστηρίζει ή να απορρίπτει τεκμηριωμένα,
και η γνώση να είναι συνέπεια έρευνας και ακριβολογικής θεώρησης και όχι πίστης.
Έτσι, ο κάθε άνθρωπος που επικαλείται και αυτοπροσδιορίζεται ως επιστήμων,
όπως και ο ψυχολόγος,
έχει υποχρέωση να προάγει την αυστηρά επιστημονική θεώρηση
και όχι τις προσωπικές του δοξασίες,
προσπαθώντας να δώσει κύρος στους δογματισμούς του,
ενδεδυμένος τον τίτλο του επιστήμονα.
Είναι κρίμα που η υπερβολική εξιδείκευση, απομάκρυνε τον κάθε ειδήμονα από την γενική γνώση των άλλων επιστημών.
Γιατί, ο κάθε π.χ. ψυχολόγος, αν αναλογιζόταν την βιολογική εξέλιξη του πλανήτη και κάθε είδους ξεχωριστά, σε συνάρτηση με την όμορφη συμμετρία και αναλογία που παρατηρεί η επιστήμη της φυσικής στο Σύμπαν,
κατ' ανάγκη συντασσόμενος με το Ερμητικό ρητό, "όπως πάνω έτσι και κάτω",
θα ήταν περισσότερο προσεκτικός απέναντι στις βαθιά ενορατικές διδασκαλίες της εσωτερικής επιστήμης
Λίλιαν Σίμου
05-06-2007, 12:05 PM
Είναι κρίμα που η υπερβολική εξιδείκευση, απομάκρυνε τον κάθε ειδήμονα από την γενική γνώση των άλλων επιστημών.
Γιατί, ο κάθε π.χ. ψυχολόγος, αν αναλογιζόταν την βιολογική εξέλιξη του πλανήτη και κάθε είδους ξεχωριστά, σε συνάρτηση με την όμορφη συμμετρία και αναλογία που παρατηρεί η επιστήμη της φυσικής στο Σύμπαν,
κατ' ανάγκη συντασσόμενος με το Ερμητικό ρητό, "όπως πάνω έτσι και κάτω",
θα ήταν περισσότερο προσεκτικός απέναντι στις βαθιά ενορατικές διδασκαλίες της εσωτερικής επιστήμης
Πολύ ωραία η τελευταία κυρίως παρατήρησή σας!
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
Fotini Christodoulou
05-06-2007, 12:28 PM
Θα συμφωνήσω απόλυτα, κι εγώ!:bigsmile:
Χρειάζεται να υπάρχει σφαιρική άποψη και διευρυμένη αντίληψη στις επιστήμες γενικώς και πολύ περισσότερο σε αυτές που ασχολούνται με την ψυχή μας.
¶λλωστε κάποτε δεν υπήρχε καν, για παράδειγμα η ίδια η ψυχολογία ως επιστήμη ...και τους πρωτεργάτες της,τους αντιμετώπισαν με δυσπιτία(το λιγότερο:cry:).
Σήμερα όμως εχει γίνει αποδεκτή ως κλάδος της ιατρικής.
Γενικά θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε "ανοιχτοί" σε όλες τις απόψεις και φιλοσοφίες και να αποφευγουμε τον δογματισμό.
zeta1987
05-06-2007, 03:09 PM
Είναι απαράβατο δικαίωμα του καθενός να πιστεύει και να πρεσβεύει ότι θέλει να πιστεύει και είναι εξαιρετίκά έντιμο να παραθέτει ότι, αυτό επιθυμεί να πρεσβεύει.
Το δικαίωμα όμως αυτό δεν τόχει η επιστήμη,
η οποία καλείται να υποστηρίζει ή να απορρίπτει τεκμηριωμένα,
και η γνώση να είναι συνέπεια έρευνας και ακριβολογικής θεώρησης και όχι πίστης.
Αυτό είναι αλήθεια, ότι η επιστήμη έτσι ακριβώς πρέπει να λειτουργεί όπως ανάφερες και όχι όπως ένας κοινός άνθρωπος! Εγώ ανοιχτή είμαι σε διάλογο για το οποιοδήποτε θέμα απλά αυτό το θέμα με την μετενσάρκωση δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου! Δεν μπορώ να φανταστώ ότι έχω ζήσει σε άλλη ζωή και ότι πρόκειται να ξαναζήσω! Δεν λέω ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως... Απλά δεν μπορώ ίσως να το συνειδητοποιήσω!
Ζωή και Ζώδια
05-06-2007, 04:10 PM
Αυτό είναι αλήθεια, ότι η επιστήμη έτσι ακριβώς πρέπει να λειτουργεί όπως ανάφερες και όχι όπως ένας κοινός άνθρωπος! Εγώ ανοιχτή είμαι σε διάλογο για το οποιοδήποτε θέμα απλά αυτό το θέμα με την μετενσάρκωση δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου! Δεν μπορώ να φανταστώ ότι έχω ζήσει σε άλλη ζωή και ότι πρόκειται να ξαναζήσω! Δεν λέω ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως... Απλά δεν μπορώ ίσως να το συνειδητοποιήσω!
Αν προσπαθούσες όμως; :unsure:
Με την έννοια βέβαια ότι το μυαλό μας θα πρέπει να είναι ανοιχτό και ότι δεν πρέπει απαραίτητα να πιστέψουμε σε κάτι που μας είναι άγνωστο, αλλά να το κατανοήσουμε.
zeta1987
06-06-2007, 11:16 AM
Αν προσπαθούσες όμως; :unsure:
Με την έννοια βέβαια ότι το μυαλό μας θα πρέπει να είναι ανοιχτό και ότι δεν πρέπει απαραίτητα να πιστέψουμε σε κάτι που μας είναι άγνωστο, αλλά να το κατανοήσουμε.
Θα προσπαθήσω να το κάνω αυτό! Γιατί ανοιχτή είμαι και προσπαθώ να το κατανόησω, απλά ίσως δεν το έχω ψάξει πολύ το θέμα της μετενσάρκωσης και ίσως, άμα οι γνώσεις μου είναι σε αρχικό στάδιο πέρι του θέματος, να μην μπορώ να συνειδητοποιήσω την έκταση του θέματος!:embarrest
Πασχάλης
06-06-2007, 01:35 PM
Εγώ ανοιχτή είμαι σε διάλογο για το οποιοδήποτε θέμα απλά αυτό το θέμα με την μετενσάρκωση δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου! Δεν μπορώ να φανταστώ ότι έχω ζήσει σε άλλη ζωή και ότι πρόκειται να ξαναζήσω! Δεν λέω ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως... Απλά δεν μπορώ ίσως να το συνειδητοποιήσω!
Ιδού η πρόκληση !
Τι θάλεγες , θα μπορούσες πειραματικά να ασκηθείς σε μια άσκηση ατομικής αναδρομής,
σε παρελθόντα έτη και στη συνέχεια και σε προγενέθλιες καταστάσεις;
¶σκηση εξαιρετικά απλή, χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο, έτσι πειραματικά,
και να μας πεις αργότερα τα αποτελέσματά της;
zeta1987
06-06-2007, 02:56 PM
Ιδού η πρόκληση !
Τι θάλεγες , θα μπορούσες πειραματικά να ασκηθείς σε μια άσκηση ατομικής αναδρομής,
σε παρελθόντα έτη και στη συνέχεια και σε προγενέθλιες καταστάσεις;
¶σκηση εξαιρετικά απλή, χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο, έτσι πειραματικά,
και να μας πεις αργότερα τα αποτελέσματά της;
Και πώς γίνεται αυτό;;;;
georgia68
06-06-2007, 08:20 PM
δεν ξερω πολλα απο αστρικα σωματα και μεταθανατιες εμπειριες,νομιζω ομως οτι τοσο το συμπαν οσο και ο ανθρωπος ειναι δημιουργηματα ενος θεου,μιας ενεργειας αστειρευτης.η ενεργεια αυτη βρισκεται παντου γυρω μας και μεσα μας αφου ειναι πανταχου παρων και τα παντα πληρων.και αφου η ενεργεια δεν χανεται ποτε απλα αλλαζει μορφες,σιγουρα μετα τον θανατο του φυσικου σωματος που ισως ειναι ενεργεια σε μια συγγεκριμενη συχνοτητα,ν αλλαζει μορφη.η και γιατι να μην εκπεμπεται σε αλλες πιο υψηλες συχνοτητες?πιστευω στην μετενσαρκωση η μετεμψυχωση δεν ξερω ποιο ειναι το σωστο και ποιο το λαθος,οπως πιστευω οτι ερχομαστε οχι τυχαια αλλα απο επιλογη μας για καποιο λογο,που ανακαλυπτουμε σταδιακα στη ζωη μας.ενα σχεδιο ζωης που πρεπει να εκπληρωσουμε σε συγκεκριμενα χρονικα πλαισια,μιας και ο χρονος υπαρχει μονο στην γηινη ζωη μας
Πασχάλης
12-06-2007, 11:28 AM
Και πώς γίνεται αυτό;;;;
Μαγικά :laugh:
Διάλεξε έναν ήσυχο χώρο, κατά προτίμηση αυτόν που χρησιμοποιείται ατομικά, πλύνε τα χέρια σου κατ' αρχήν. άναψε ένα κεράκι και τοποθέτησέ το σε ένα τραπεζάκι μπροστά σου, άμα κάθεσαι σε καρέκλα ή δίπλα στο κρεβάι άμα ξαπλώνεις και εάν είσαι θρησκευόμενο άτομο ξεκίνα με μια προσευχή της θρησκείας σου, (το Πάτερ ημών είναι ιδανικό για χριστιανούς), καίγοντας συγχρόνως λιβάνι.
Μια χαμηλή μουσική χαλάρωσης βοηθάει και ο φωτισμός, καλό είναι να είναι αρκετά χαμηλωμένος.
Καλύτερη ώρα όταν αρχίζει να σουρουπώνει, αν και μορεί να γίνεται κάθε ώρα.
Η πλέον ιδανική ώρα είναι τα χαράματα, αλλά κομάτι δύσκολο για τις ...συνήθειές μας.
Βοηθάει εξαιρετικά να γίνεται κάθε μέρα την ίδια ώρα και με σχολαστική επανάληψη των ίδιων προκαταρτικών βημάτων.
Αν γίνεται και μετά από ένα "ντουζάκι" -όχι μπάνιο αλλά ντουζ- ακόμα καλύτερα.
Διάλεξε μια καρέκλα ή πολυθρόνα ή μαλακό στρώμα, ότι πιο αναπαυτικό θεωρείς και βολέψου στην πιο άνετη θέση για το σώμα και χαλάρωσε.
Η απαλή μουσική κατά το δυνατόν να είναι κλασσική μουσική και όχι ανατολικής προέλευσης. Εξαιρετικά κομάτια και από Βαγγέλη Παπαθανασίου, όπως και από Κέλτικη παραδοσιακή -Enya κλπ- ....
Όρισε κάποια χρονική στιγμή του πρόσφατου παρελθόντος και επέτρεψε στον νου σου, αβίαστα και χωρίς να προσπαθείς να σκεφτείς, να αναδύει στην σκέψη σου περιστατικά από το χρονικό σημείο που όρισες,
και να σου δείχνει εικόνες, απαντώντας στην ερώτησή σου -πού ήσουν την τάδε μέρα και ώρα πρόσφατα ή τι έκανες την συγκεκριμένη ημερομηνία.
Το μυστικό είναι να μην πιέζεσαι να θυμηθείς, αλλα, ρεμβάζοντας κυριολεκτικά, να περιπλανιέσαι στις εικόνες που αναδύονται, όταν προσανατολίζεσαι σε μια κοντινή χρονική στιγμή ή χωρική τοποθεσία ή εστιάζεσαι σε ένα πρόσφατο συμβάν.
Επανέλαβε τουλάχιστον για τρείς ημέρες και μόλις αρχίσεις να αποκτάς ευκολία στην άσκηση, προχώρα χρονικά πίσω, σταδιακά, μήνα με τον μήνα και στη συνέχεια χρόνο με τον χρόνο.
Δεν χρειάζεται καθόλου πίεση, όταν κάποια στιγμή ο εαυτός σου σε φέρνει σε κάποια εποχή, δημιουργώντας σου την ισχυρή εντύπωση ότι σίγουρα κάτι γίνεται αλλά δεν σου αποκαλύπτει εικόνες. Μην το πιέζεις, αλλά μετά από μερικές μέρες, ας επανέρχεσαι σε κείνο το σημείο.
Για να έχεις λαμπρά αποτελέσματα, δεν χρειάζεται βιασύνη....
Μέρα με την μέρα επιστρέφεις στα εφηβικά, παιδικά, νηπιακά και τέλος στα βρεφικά σου χρόνια.
Έκπληκτη θα διαπιστώσεις ότι "θυμάσαι" πράγματα που ουσιαστικά δεν θυμώσουν με τίποτα.
Το μόνο "δύσκολο" σημείο στην επιστροφή στα πρώτα χρόνια της ζωής, είναι το γεγονός ότι οι αναμνήσεις που αναδύονται είναι φορτισμένες με έντονα συναισθήματα όχι πάντα ευχάριστα.
Αν παράλληλα δημιουργούνται και αρνητικά συναισθήματα που συνοδεύονται και από τάσεις ενάντιες σε κάποιον -ακόμα και στην μάνα μας την ίδια- μη τις λογοκρίνεις, αλλά άφησέ τες να ολοκληρώνονται, παίζοντας εσύ τον ρόλο του παρατηρητή και μόνον.
Έτσι σταδιακά κατεβαίνεις την κλίμακα του χρόνου
και όταν έχεις εξοικιωθεί αρκετά και έχεις αποκτήσει ευκολία στην άσκηση, τότε προχώρα από τους πρώτους μήνες της ζωής σου πιο πίσω, πριν την γέννησή σου....
Η άσκηση δεν είναι απαραίτητο να κρατά πολύ χρόνο. Γύρω στο μισάωρο είναι αρκετό, αν και στην αρχή ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω.
Στο τέλος απάγειλλε μια ευχαριστήριο ευχή ή ευχαριστήριο προσευχή...
Καλή επιτυχία και περιμένουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα ....
astral_dreamer
14-06-2007, 03:23 AM
Χαιρετω το φορουμ μετα απο αρκετο καιρο:)
φιλη ελι, εχω ακουσει αυτο που περιγραφεις απο ψυχολογους και απο επιστημονες γενικοτερα. Η σκεψη η δικη μου ειναι μηπως αυτο που οντως αισθανεται καποιος εκεινη τη στιγμη (π.χ. οτι φευγει απο το σωμα του) ερμηνευεται επιστημονικα με το οτι τη στιγμη της "απομακρυνσης" ο εγκεφαλος δρα διαφορετικα ή εκκρινει καποιες ουσιες τις οποιες επειτα ανιχνευουν οι γιατροι κ λενε οτι καθε περιγραφη ειναι φανταστικη και οτι προκαλειται απο τις ουσιες αυτες? Μηπως δηλαδη αυτες οι ουσιες ειναι το φυσικο επακολουθο κατι "μεταφυσικου"? Ισως αυτη η ερμηνεια συνδυαζει και την επιστημονικη απαντηση αλλα και τη μεταφυσικη χροια του ζητηματος.
Τι λετε?
Σε ο,τι αφορα την μετενσαρκωση, κανεις δεν μπορει να αποκλεισει τιποτα προφανως, αλλα βασει λογικης (αν μπορω να το πω αυτο) δεν θα μπορουσα να σκεφτω για παραδειγμα στην επομενη μου ζωη να ειμαι κουνουπι ή τα πνευματικα ή υλικα ωφελη που θα μπορουσε να μου δωσει αυτη η συνεχεια.
Υ.Γ.: φιλε Πασχαλη θα'χε ενδιαφερον αυτο που προτεινες αλλα για να δουμε πρωτα αποτελεσματα απο τη zeta1987 και μετα βλεπουμε:toung: