PDA

View Full Version : Αντίστροφο Ηλιακό Τόξο;

Lena_P
17-12-2011, 12:19 AM
Σε τι διαφέρει η λογική του Ηλιακού Τόξου από αυτή της Προόδου και δε μελετάμε και το 'αντίστροφο' Ηλιακό Τόξο;

Χρήστος Άρχος
17-12-2011, 11:00 AM
Καλησπέρα σας, δεν ξέρω γιατί θεωρήσατε ότι δεν το μελετάμε αλλά μπορούμε να το μελετήσουμε όντως. Ο λόγος ίσως που πιθανών θα το ακούσατε έχει να κάνει με τις σχολές αστρολογίας όπου στο ηλιακό τόξο δεν ενδιαφέρονται για αλλαγές ζωδίων, οίκων και δωδεκατημορίων μιας και είτε στο direct είτε στο converse ηλιακό τόξο οι όψεις θα είναι οι ίδιες πάντα καθότι η κίνηση όλων των πλανητών είναι σταθερή και ίση με την κίνηση του Ηλίου. Για αυτό το λόγο και δεν είναι τόσο ίσως ενδιαφέρον να δούμε την converse του Ηλιακού τόξου μιας και αλλάζουν πολύ λιγότερα πράγματα. Σε τόξα όμως άλλων πλανητών η converse είναι σημαντική και δεν έχει σχέση καμία στα αποτελέσματα της με αυτή της direct.

Lena_P
17-12-2011, 12:12 PM
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Η αλήθεια είναι πως όταν το άκουσα δε συνοδεύτηκε από κάποια επιχειρηματολογία και συν τοις άλλοις, δε βρήκα πληροφορίες σχετικά online.

Να υποθέσω πως την converse άλλων πλανητών τη χρησιμοποιείτε ενδεικτικά σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ή μπορεί να βοηθήσει στη γενικότερη πρόγνωση;

Τέλος, όταν η direct με την converse μας δίνουν αντικρουόμενες πληροφορίες οι οποίες όμως δεν αποσαφηνίζονται εύκολα από τις διελεύσεις.. έχουμε κάποιο εμπειρικό θεώρημα βάση του οποίου επιλέγουμε τη μία μέθοδο από την άλλη;

Καλημέρα και ευχαριστώ,

Λένα

Χρήστος Άρχος
17-12-2011, 01:20 PM
Το βασικό ερώτημα είναι γιατί θα μελετήσετε και πως θα μελετήσετε την converse. Το αντίκρουόμενο σε μία converse πρέπει να το βλέπουμε πάντα σε σχέση με την direct. Αν για ένα θέμα η direct για παράδειγμα είναι θετική αλλά βλέπουμε το αντίθετο στην converse θα πρέπει να το δούμε ότι θα συμβεί κάτι θετικό στη ζωή του ατόμου που όμως για την γενικότερη πορεία της ψυχής και της ενσάρκωσης δεν θα έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε ότι την converse τη μελετάμε όχι τόσο για την δυνατότητα πρόβλεψης όσο του κατα πόσο τα γεγονότα αυτά έχουν να κάνουν καλό η κακό σε σχέση με την ενσάρκωση του ατόμου. Για αυτό εξάλλου και εδώ ο κυβερνήτης του 12ου και πλανήτες σε αυτόν μαζί με τους δεσμούς αποκτούν πολύ μεγαλύτερη σημασία!

Lena_P
17-12-2011, 01:40 PM
Το σίγουρο είναι πως τη μελετάω για λάθος λόγους και με λάθος τρόπους λόγω απειρίας :)

Story of my life αλλά πάντα βγάζω άκρη. Καλή ώρα τώρα, που μου δώσατε ένα μεγάλο κομμάτι puzzle!

Χίλια ευχαριστώ!

Χρήστος Άρχος
17-12-2011, 02:12 PM
Όλοι απο κάπου ξεκινάμε Lena το θέμα είναι να μπορούμε να προοδεύουμε και να πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά:D

PAPINO
21-12-2011, 08:22 PM
Καλησπερα διαβασα το αρθρο της κυριας Μοζορα για τον υπολογισμο του ηλιακου τοξου αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη. . . θα μπορουσε καποιος να μου δωσει τα φωτα του??

loulakopia
21-12-2011, 08:25 PM
Καλησπερα και απο μενα και εγω μια απ τα ιδια με το ηλιακο τοξο...βοηθεια κανεις?

*alkmini
22-12-2011, 12:28 AM
Καλησπερα και απο μενα και εγω μια απ τα ιδια με το ηλιακο τοξο...βοηθεια κανεις?

Καλησπερα διαβασα το αρθρο της κυριας Μοζορα για τον υπολογισμο του ηλιακου τοξου αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη. . . θα μπορουσε καποιος να μου δωσει τα φωτα του??

Πώς θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε ? Ποιες είναι οι απορίες σας ?

Κοραλλία Μόζορα
22-12-2011, 12:42 PM
Δεν χρειάζεται να το υπολογίσετε εσείς. Μπορείτε να κάνετε το ηλιακό σας τόξο στο υπολογιστικό πρόγραμμα του σάιτ που είναι πολύ ακριβές.

Ο λόγος που αναφέρομαι στους υπολογισμούς του ηλιακού τόξου στο άρθρο μου είναι για να δείξω τα πλεονεκτήματα του ακριβούς ηλιακού τόξου έναντι του γενικού υπολογισμού 1ο ισούται μ' ένα χρόνο.