PDA

View Full Version : συναστρία

blackie
01-11-2005, 07:02 PM
είμαι νέα στην αστρολογία και με πολλές απορίες. μία απ' αυτές είναι πώς τελικά κάνουμε μια συναστρία? από τα άρθρα στο φόρουμ άκουσα πώς τοποθετούμε στην ουσία τον έναν γενέθλιο χάρτη πάνω στον άλλον, σαν διαφάνειες και μετά ερμηνεύουμε τις όψεις που σχηματίζουν οι πλανήτες του ενός χάρτη με τον άλλον.
σε κάποια βιβλία αστρολογίας διάβασα πως προσθέτουμε στην ουσία τις μοίρες στις οποίες βρίσκεται ο κάθε πλανήτης και διαιρούμε δια 2 βρίσκοντας έτσι την θέση του κάθε πλανήτη στην συναστρία, κι ύστερα ερμηνεύουμε τις όψεις μεταξύ τον πλανητών, όπως κάνουμε δηλαδή σ'έναν γενέθλιο χάρτη.
ποιό από τα δύο ισχύει τελικά?

σας ευχαριστώ πολύ που λύνετε τις απορίες μου και μου ξεκαθαρίζετε το τοπίο της αστρολογίας

fillenia
01-11-2005, 07:11 PM
Blackie,
Είσαι πρακτικός τύπος!
Προτίμησε τις διαφάνεις για τις συναστρίες, και την αριθμητική για το Συνθετο χάρτη ή Composite. Από όσο ξέρω ο Composite είναι συμπληρωματικός της συναστρίας και δίνει την αύρα, ας πούμε της σχέσης. Αρα, μόνο συναστρία αν θες όψεις και ανάλυση εμπεριστατωμένη. Ελπίζω πως δεν κάνω λάθος.

Φιλικά

Φυλλένια

Λίλιαν Σίμου
06-11-2005, 03:13 AM
Αγαπητό μέλος μας

Θα ήθελα να συμπληρώσω στα όσα ωραία σας ανέφερε η Φυλλένια.
Η συναστρία είναι μία σφαιρική μελέτη αντιστοιχίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ατόμων. Δεν είναι μόνο τόσο απλό όσο το να τοποθετούμε σαν διαφάνεια τον ένα χάρτη πάνω στον άλλο, αλλά αυτό που λέτε είναι μία αρχή, πράγματι. Μετά υπάρχουν βασικά στοιχεία, ανάλογα με το είδος της συναστρίας, δηλαδή αν είναι ερωτική, γονέων και παιδιού, συνεργατών κλπ.
Υπάρχει μία συναστρία καρμική, η οποία είναι και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, μεταξύ δύο ατόμων. Κάθε φορά εξετάζονται διάφοροι παράγοντες ιδιαίτεροι, πλην της γενικής εικόνας.
Το θέμα του Σύνθετου ωροσκοπίου, έχει κι αυτό κάποιους κανόνες και δεν είναι η ερμηνεία του ακριβώς όπως αυτή του ατομικού χάρτη. Πρέπει να κατανοηθεί πρώτα η έννοια του Σύνθετου. Χρειάζεται μία διδασκαλία για να γίνει σαφές πώς λειτουργεί.
Αν πειραματίζεστε με την αστρολογία, χωρίς να έχετε οδηγίες ενός δασκάλου, καλύτερα να κάνετε απλά την σύγκριση με τα δύο ωροσκόπια.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου