View Full Version : [Συζήτηση] Ο Ωροσκοπος Ηλιακης επιστροφης στα 12 ζωδια
toniateddybear
07-12-2011, 02:12 AM
Ο Ωροσκόπος Ηλιακής επιστροφής στα 12 ζώδια (http://php56.astrowin3.org/forum/προγνωστική-αστρολογία-149/ο-ωροσκόπος-ηλιακής-επιστροφής-στα-12-ζώδια-12729/)
toniateddybear
07-12-2011, 02:26 AM
πολυ ωραιο! μπραβο ομαδα συνταξης! μεγαλο και χορταστικο!
εχω διαβασει καπου (αλλα δε θυμαμαι που, αν και με σεληνη στον καρκινο) οτι οταν στην ηλιακη επιστροφη εχουμε mc στον 4 οικο και ac στον εβδομο, το ατομο θα εχει μια ιδιαιτερα δυσκολη χρονια. αληθευει ο ισχυρισμος...?
*alkmini
07-12-2011, 10:46 AM
Καλημέρα !
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση το άτομο θα έχει μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά. Όλα εξαρτώνται και από τις όψεις.
Lipstick
07-12-2011, 10:52 AM
Όταν ο γενέθλιος ωροσκόπος πέφτει στον 7ο ετήσιο, για κάποιο λόγο μπαίνουμε στην θέση του συντρόφου ( αν υπάρχει ) συνεταίρου. Δηλ αλλάζουν οι ρόλοι μας, δημιουργείται μια μάχη με το ποιος θα έχει το πάνω χέρι και εάν δεν μπορούμε να διατηρήσουμε μια ήρεμη σχέση με αυτά τα άτομα μπορεί να χρειαστεί να καταφύγουμε στα δικαστήρια. Το αποτέλεσμα βέβαια φαίνεται από τον γενέθλιο χάρτη, με ποιους πλανήτες έχουμε να κάνουμε και τις όψεις τους.
Ελπίζω toniateddybear να σε βοήθησα και αν θέλουν συμπληρώνουν η διορθώνουν συμμαθήτριες και δασκάλα.
vogue
07-12-2011, 10:57 AM
Καλημέρα και ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.:D
Στο θέμα τη αντιστροφής των αξόνων στην ηλιακή επιστροφή υπάρχει η άποψη ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά με την έννοια ότι μπαίνουμε στη θέση των άλλων, βλέπουμε τα πράγματα και απο τη δική τους οπτική.Αυτό σαφέστα ισχύει χωρίς απαραίτητα να είναι και αρνητικό... Μπαίνουμε στη θέση των άλλων γιατί είναι εσωτερική μας ανάγκη και μέσω αυτού νιώθουμε πιο ολοκληρωμένοι. Μπορούμε να πουμε ότι αν δεν υπάρχουν άλλοι αρνητικοί παράγοντες στο ωροσκόπιο η χρονιά θα είναι σημαντική.
Πάντως αν αυτή τη χρονιά λήξει κάποιος γάμος ή κάποια συνεργασία θα φανεί στην πορεία ότι καλώς έγινε αυτό. Οταν κλείνει ένας κύκλος ανοίγει ένας νέος.
Αν τώρα αυτή τη χρονιά τυχαίνει να ανατέλλουν Δίας ή Αφροδίτη τα πράγματα αλλάζουν και εξομαλύνται πολύ τα όποια αρνητικά.
Ευχαριστώ
Τίνα Ζαχαριάδου
07-12-2011, 11:33 AM
Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια μου :love:, να προσθέσω απλώς, (μόνο και μόνο για να μην νιώσουν μόνα τα κορίτσια :p) πως θα είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά για τη μετέπειτα πορεία μας.
toniateddybear
07-12-2011, 02:01 PM
Ευχαριστω πολυ ολες ( δεν νομιζω να ειναι κανενας αντρας γραφων...?!):p
Ας ειναι μια χρονια ο,τι θελει (δυσκολη, περιπετειωδης, ανατρεπτικη), αλλα ας ειναι για καλο και ας ειναι με υγεια κυριως! Καλη νεα χρονια σε ολους!:love:
astrotrella
07-12-2011, 04:45 PM
Οταν ο ωροσκοπος ηλιακης επιστροφης πεφτει στον γεννεθλιο 5ο οικο και ο γενεθλιος ωροσκοπος μεταξυ 9ου και 10ου οικου ηλιακης επιστροφης?
Αυτό σημαίνει ότι το άτομο δεν έχει διαβάσει πώς συζητάμε τα θέματα και σε ποιο μέρος θέτουμε προσωπικές ερωτήσεις. Και ότι επίσης ο διαχειριστής θα κλειδώσει το θέμα ;)
Οταν ο ωροσκοπος ηλιακης επιστροφης πεφτει στον γεννεθλιο 5ο οικο και ο γενεθλιος ωροσκοπος μεταξυ 9ου και 10ου οικου ηλιακης επιστροφης?
theresa_alma
09-12-2011, 11:21 AM
πολυ ωραιο! μπραβο ομαδα συνταξης! μεγαλο και χορταστικο!
εχω διαβασει καπου (αλλα δε θυμαμαι που, αν και με σεληνη στον καρκινο) οτι οταν στην ηλιακη επιστροφη εχουμε mc στον 4 οικο και ac στον εβδομο, το ατομο θα εχει μια ιδιαιτερα δυσκολη χρονια. αληθευει ο ισχυρισμος...?
Ο δικος μου γενεθλιος Ωροσκοπος βρισκεται στην 14η μοιρα του Καρκινου. Στην Ηλιακη επιστροφη του 2011, ηταν στην 10η του Αιγοκερω. Μολονοτι εκανε εξαγωνο με τον γενεθλιο Ηλιο μου καθως επισης και με διελαυνοντες - απο τον Ηλιο μου - πλανητες, η χρονια δεν ηταν απλως δυσκολη, ηταν παρα πολυ δυσκολη. Βεβαια ρολο επαιξαν και οι οψεις που εγιναν στον 1ο οικο της Ηλιακης επιστροφης, καθως και τα τετραγωνα απο διελευσεις στους 2ο και 8ο φυσικους μου οικους οι οποιοι συνεπιπταν με 4ο και 10ο γενεθλιους οικους αντιστοιχα.
Μια φρικη απο ολες τις πλευρες αφου στον Αιγοκερω εχω και την γενεθλια Αφροδιτη μου χτυπημενη απο πολλαπλους σταυρους.
Αντεξα ομως και τουλαχιστον μεχρι στιγμης, αν και με πολλη αγωνια [Κρονος...], ξεπερναω τα εμποδια.
Μπορεις να ανατρεξεις σε προηγουμενες χρονιες Ηλιακης επιστροφης και να ελεγξεις τους χαρτες συγκρινοντας οψεις με το γενεθλιο σου,, οψεις με το προοδευτικο σου και να δεις τι ειχε προκυψει εκεινα τα χρονια. Μπορει να μην ειναι και τοσο δυσκολο οσο φοβασαι πως θα ειναι...
Στο ευχομαι.
maria76
14-12-2011, 01:00 AM
Ο ωροσκόπος της ηλιακης επιστροφής μου για το 2011 ήταν ο Σκορπιος(απο Μάρτιο μέχρι Μάρτιο).Αυτά που διάβασα στο άρθρο σε γενικές γραμμές με απασχόλησαν όλα,άσχετα από το που έχω το Σκορπιο στο γενέθλιο.
Και τα οικονομικά με προβλημάτισαν-αλλά και του συντρόφου μου,και ο γάμος μου,όλα όσα γράφτηκαν.Όσο για την καταθλιπτική διάθεση...να μην το συζητήσω καλύτερα,αλλα μπράβο κορίτσια,περιεκτικό,απλό και χρήσιμο αυτό με τους ωροσκόπους..
Για να δούμε,ως το Μάρτιο μπορεί να χει κι άλλα:confused:
SAGIVI
14-12-2011, 11:56 AM
Θα ηθελα την γνωμη σας για την παρακατω απορια.
Οταν ο ωροσκοπος της ηλιακης επιστροφης βρεθει στον 1ο γενεθλιο οικο αλλα στο ζωδιο το οποιο εμπεριεχεται στο γενεθλιο ωροσκοπιο, τοτε πρεπει να υποθεσουμε οτι το ζωδιο αυτο θα βρει την ευκαιρια να εκφρασει τις ιδιοτητες του η ρωταω κουταμαρες?:lost:
Π.χ Αν η ακμη του ωροσκοπου βρισκεται στον τοξοτη και στον 1ο οικο εμπεριεχεται το ζωδιο του αιγοκερω, πως θα εκφραστει ο ωροσκοπος της ηλιακης επιστροφης στον αιγοκερω?
Εχει καποια ιδιαιτερη σημασια η αρκει οτι πεφτει απλα στον 1ο οικο?
vogue
14-12-2011, 01:52 PM
Καλημερούδια:D
Αν ο ωροσκόπος της ηλιακή επιστροφής "πέσει" σε γενέθλιο εμπεριεχόμενο ζώδιο νομίζω ότι είναι ακόμα πιο τονισμένη η σημασία του και θα έχουμε γεγονότα τα οποία θα προβληθούν ακόμα περισσότερο λόγο ωροσκόπου.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω του ότι ο ωροσκόπος του ετήσιου πέφτει τον 1ο γενέθλιο δείχνει ότι έχουμε ενεργοποίση όλου του γενέθλιου χάρτη πράγμα που φανερώνει μια σημαντική χρονιά που υλοποιούνται πολλά από τη γενέθλια προδιάθεση.
Αν υπάρχει και πλανήτης στο εμπεριεχόμενο ζώδιο, εδώ του Αιγόκερου, ή και του Καρκίνου που προφανώς είναι και αυτό εμπεριεχόμενο ζώδιο ,έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ενεργοποίηση.
*alkmini
14-12-2011, 01:57 PM
Θα ηθελα την γνωμη σας για την παρακατω απορια.
Οταν ο ωροσκοπος της ηλιακης επιστροφης βρεθει στον 1ο γενεθλιο οικο αλλα στο ζωδιο το οποιο εμπεριεχεται στο γενεθλιο ωροσκοπιο, τοτε πρεπει να υποθεσουμε οτι το ζωδιο αυτο θα βρει την ευκαιρια να εκφρασει τις ιδιοτητες του η ρωταω κουταμαρες?:lost:
Π.χ Αν η ακμη του ωροσκοπου βρισκεται στον τοξοτη και στον 1ο οικο εμπεριεχεται το ζωδιο του αιγοκερω, πως θα εκφραστει ο ωροσκοπος της ηλιακης επιστροφης στον αιγοκερω?
Εχει καποια ιδιαιτερη σημασια η αρκει οτι πεφτει απλα στον 1ο οικο?
Λέγεται ότι το εμπεριεχόμενο ζώδιο ενός οίκου εκδηλώνεται κάποια στιγμή. Ο Ωροσκόπος που λέτε στον Τοξότη με εμπεριεχόμενο το ζώδιο του Αιγόκερου στο προοδευτικό έχει πάψει να είναι εμπεριεχόμενο και εμφανίζει τα στοιχεία του ζωδίου φανερά.
Πιθανολογώ ότι μας ενδιαφέρει περισσότερο το ότι ο Ωροσκόπος της επιστροφής βρίσκεται στον 1ο οίκο. Ας μας απαντήσουν και οι πιο ειδικοί. Είναι πολύτιμη η γνώμη τους.
katiakiss
14-12-2011, 09:04 PM
Μπράβο κορίτσια για το ωραίο σας άρθρο! Τώρα το πήρα χαμπάρι ότι εσείς το γράψατε. Τα συγχαρητήριά μου και καλή αρχή! :)
Και τώρα θα πάρω το αίμα μου πίσω! Για να δω τι μάθατε… Λοιπόν, φέτος ο ωροσκόπος της Ηλιακής μου επιστροφής πέφτει στον 6ο γενέθλιο , σχεδόν σύνοδο με την ακμή του γενέθλιου 7ου (αντιστροφή άξονα 1ου\7ου), στενή σύνοδο με γενέθλιους Πλούτωνα και Σελήνη. Ο Ήλιος Ηλιακής επιστροφής είναι στον 5ο Ηλιακής επιστροφής και στις όψεις που ακολουθούν (όλες στον χάρτη της Ηλιακής επιστροφής πάντα). Εξάγωνο με τον Δία και Πλούτωνα , τρίγωνο με Κρόνο και μεσουράνημα και σύνοδο με Ποσειδώνα. Ο Ήλιος κυβερνάει τον γενέθλιο 5ο μου. Μπορώ να περιμένω κάποια καλλιτεχνική επιτυχία ή απλώς να αλλάξω αντισύλληψη; :lol:
taurine
14-12-2011, 10:53 PM
Μπράβο κορίτσια για το ωραίο σας άρθρο! Τώρα το πήρα χαμπάρι ότι εσείς το γράψατε. Τα συγχαρητήριά μου και καλή αρχή! :)
Και τώρα θα πάρω το αίμα μου πίσω! Για να δω τι μάθατε… Λοιπόν, φέτος ο ωροσκόπος της Ηλιακής μου επιστροφής πέφτει στον 6ο γενέθλιο , σχεδόν σύνοδο με την ακμή του γενέθλιου 7ου (αντιστροφή άξονα 1ου\7ου), στενή σύνοδο με γενέθλιους Πλούτωνα και Σελήνη. Ο Ήλιος Ηλιακής επιστροφής είναι στον 5ο Ηλιακής επιστροφής και στις όψεις που ακολουθούν (όλες στον χάρτη της Ηλιακής επιστροφής πάντα). Εξάγωνο με τον Δία και Πλούτωνα , τρίγωνο με Κρόνο και μεσουράνημα και σύνοδο με Ποσειδώνα. Ο Ήλιος κυβερνάει τον γενέθλιο 5ο μου. Μπορώ να περιμένω κάποια καλλιτεχνική επιτυχία ή απλώς να αλλάξω αντισύλληψη; :lol:
Μεταξύ μας, να ΚΟΨΕΙΣ την αντισύλληψη, και ο 5ος οίκος σου θα σου χαρίσει το τελειότερο δημιούργημά σου ΕVER! :love:
Α! Όλα κι όλα! Το καλό dna,πρέπει να το κληροδοτούμε (Πλούτωνας) και να το επεκτείνουμε (Δίας)!
SAGIVI
14-12-2011, 11:20 PM
Ευχαριστω για την απαντηση αλλα πρεπει να διευκρινισω οτι ο προοδευμενος ωροσκοπος (δευτερευουσες), βρισκεται στον υδροχοο. Στην ηλιακη επιστροφη βρισκεται στον αιγοκερω.
Και οι δυο βεβαια εχουν κυβερνητη τον κρονο (ο υδροχοος παραδοσιακα).
errikaki
15-12-2011, 08:47 AM
εμένα ο προοδευμένος ωροσκοπος κάθε χρόνο στον τοξότη είναι... έχει πιάσει βέβαια 3ο δεκανό.
μόλις πατήσει αιγόκερω θα είμαι έξω από τα νερά μου:wacko:
*alkmini
15-12-2011, 10:06 AM
Ευχαριστω για την απαντηση αλλα πρεπει να διευκρινισω οτι ο προοδευμενος ωροσκοπος (δευτερευουσες), βρισκεται στον υδροχοο. Στην ηλιακη επιστροφη βρισκεται στον αιγοκερω.
Και οι δυο βεβαια εχουν κυβερνητη τον κρονο (ο υδροχοος παραδοσιακα).
Κατά τη γνώμη μου έχει μεγάλη σημασία το ζώδιο του ετήσιου Ωροσκόπου, το ότι δηλαδή βρίσκεται στον Αιγόκερω.
Τα στοιχεία του συγκεκριμένου ζωδίου είχατε την ευκαιρία να τα ενσωματώσετε αρκετά χρόνια, οπότε εστιαστείτε στον 1ο οίκο, στον Αιγόκερω χωρίς τη σκέψη ότι είναι εμπεριεχόμενος στο γενέθλιο. Δεκτές όλες οι απόψεις.
*alkmini
15-12-2011, 10:26 AM
Θα έριχνα μια ματιά στην προοδευτική μου Αφροδίτη να δω αν υπάρχει κάποιο στοιχείο από κει.
Επίσης το Ηλιακό Τόξο για ένα τόσο σημαντικό θέμα εγκυμοσύνης( αν ... !!!).
Η Σελήνη με τον Πλούτωνα σε ποιο ζώδιο βρίσκονται στο γενέθλιο και ποιους οίκους κυβερνούν ?
katiakiss
15-12-2011, 11:32 AM
Θα έριχνα μια ματιά στην προοδευτική μου Αφροδίτη να δω αν υπάρχει κάποιο στοιχείο από κει.
Επίσης το Ηλιακό Τόξο για ένα τόσο σημαντικό θέμα εγκυμοσύνης( αν ... !!!).
Η Σελήνη με τον Πλούτωνα σε ποιο ζώδιο βρίσκονται στο γενέθλιο και ποιους οίκους κυβερνούν ?Καλημέρα κορίτσια και ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Φοβάμαι ότι δεν καταλάβατε την πειραχτική μου διάθεση στο ποστ με τα αστρολογικά μου δεδομένα. :o Τα παρέθεσα με διάθεση να πειράξω τα κορίτσια που έγραψαν αυτό το χρήσιμο άρθρο και τα μέλη που γράφουν ένα σορό δεδομένα περιμένοντας την πρόβλεψη (αν και καταλαβαίνω την ανάγκη τους).
Αλκμήνη μου, το πήρες σοβαρά το θέμα βλέπω. Για την ιστορία θα σου πω ότι η προοδευμένη μου Αφροδίτη κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο ωροσκόπο, αλλά μην αγχώνεσαι, τα έχω τσεκάρει όλα! :D
errikaki
15-12-2011, 04:06 PM
Καλημέρα κορίτσια και ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Φοβάμαι ότι δεν καταλάβατε την πειραχτική μου διάθεση στο ποστ με τα αστρολογικά μου δεδομένα. :o Τα παρέθεσα με διάθεση να πειράξω τα κορίτσια που έγραψαν αυτό το χρήσιμο άρθρο και τα μέλη που γράφουν ένα σορό δεδομένα περιμένοντας την πρόβλεψη (αν και καταλαβαίνω την ανάγκη τους).
Αλκμήνη μου, το πήρες σοβαρά το θέμα βλέπω. Για την ιστορία θα σου πω ότι η προοδευμένη μου Αφροδίτη κάνει σύνοδο με τον γενέθλιο ωροσκόπο, αλλά μην αγχώνεσαι, τα έχω τσεκάρει όλα! :D
τώρα που η προοδευμένη αφρροδίτη σου περνά απο τον ωροσκοπο σου, τί άλλο μπορέι να σημαίνει?
έχει την ίδια ερμηνεία αν ο προοδευμένος ωροσκόπος περνά απο τη γενέθλια αφροδίτη ή σχηματίζει σύνοδο με την προοδευένη αφροδίτη?
ελπίζω να μη σε μπρέρδεψα :wacko::)
maria76
15-12-2011, 10:56 PM
Σε όλα τα άρθρα για ηλιακή επιστροφή λέει ότι μελετάμε τη θέση του Ηλιου,σε ποιον οίκο είναι.(Και για Σεληνιακή επιστροφή το έχω διαβάσει αυτό).
Μα αφού κανει σύνοδο ο Ηλιος με το γενέθλιο Ηλιο μας,δεν θα είναι παντα,μα παντα και στον γενέθλιο οίκο του?Υπάρχει περίπτωση να πάει στον 11ο,απ'τον 10ο πχ?Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό...
errikaki
15-12-2011, 11:07 PM
Σε όλα τα άρθρα για ηλιακή επιστροφή λέει ότι μελετάμε τη θέση του Ηλιου,σε ποιον οίκο είναι.(Και για Σεληνιακή επιστροφή το έχω διαβάσει αυτό).
Μα αφού κανει σύνοδο ο Ηλιος με το γενέθλιο Ηλιο μας,δεν θα είναι παντα,μα παντα και στον γενέθλιο οίκο του?Υπάρχει περίπτωση να πάει στον 11ο,απ'τον 10ο πχ?Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό...
ο ωροσκόπος της ηλιακής αλλάζει επομένως αυτό επηρεάζει τις ακμές των οίκων.
Για παράδειμα αν έχεις ήλιο στις 21 του ζυγού και ωροσκόπο στις 1 του ζυγού τότε ο ήλιος είναι στον 1ο οίκο.
Στην ηλιακή επιστροφή ό ήλιος είναι πάλι στην 21η του ζυγού όμως ο ωροσκόπος μπορεί να είναι π.χ. στην 18η του τοξότη (για τη συγκεκριμένη χρονιά) οπότε ο ήλιος τώρα είναι στον 3ο οίκο.:)
Katerina Paraskevopoulou
16-12-2011, 12:32 AM
Δοκίμασε να φτιάξεις στο πρόγραμμα του σάιτ ένα χάρτη και θα δεις..... μια εικόνα, χίλιες λέξεις.
ktisila
16-12-2011, 12:50 AM
Μαρακι οταν λενε ο ηλιος σε ποιον οικο βρισκεται νομιζω πως εννοουν της ηλιακης και οχι του γενεθλιου χαρτη. Στον γενεθλιο βρισκεται παντα στον ιδιο οικο αφου οπως ανεφερες κανει συνοδο.
maria76
17-12-2011, 12:34 AM
Πάω και κοιτάζω στους χάρτες μου την ηλιακή μου επιστροφή.Κι είναι ο γενέθλιος ο εξωτερικός χάρτης κι η επιστροφή ο εσωτερικός.Ο Ηλιος και στους 2 χάρτες είναι παντα στον 10ο οίκο βρε κορίτσια,τι να πω..τι δεν κατάλαβα?:lol:
ktisila
17-12-2011, 12:45 AM
Αν κοιταξεις πανω απο αυτον τον χαρτη βρισκονται 2 αλλοι. Ο πρωτος ειναι ο γενεθλιος και ο δευτερος της ηλιακης. Κοιτα στον δευτερο χαρτη [δηλαδη της ηλιακης ] για να δεις σε ποιον οικο βρισκεται ο ηλιος!!!;)
Lena_P
17-12-2011, 01:12 AM
Πάω και κοιτάζω στους χάρτες μου την ηλιακή μου επιστροφή.Κι είναι ο γενέθλιος ο εξωτερικός χάρτης κι η επιστροφή ο εσωτερικός.Ο Ηλιος και στους 2 χάρτες είναι παντα στον 10ο οίκο βρε κορίτσια,τι να πω..τι δεν κατάλαβα?:lol:
Ηλιακή Επιστροφή νομίζω λέμε το χάρτη που δημιουργείται την ώρα που ο Ήλιος θα βρίσκεται στην ίδια ακριβώς μοίρα με αυτή του γενέθλιου.
Λόγω αποκλίσεων, η επιστροφή του Ήλιου στη γενέθλια θέση για κάποια χρονιά, μπορεί να συμβεί ακόμα και μία ημέρα πρίν ή μισή μέρα μετά την ώρα γέννησης. Εξαιρετικά σπάνιο (μάλλον απίθανο θα έλεγα) είναι να συμπέσουν και ημερομηνία και ώρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια διαφορετική Ακμή Ωροσκόπου Ηλιακής Επιστροφής, άρα και οικοθεσίας..
Δημιουργείται λοιπόν ένας νέος χάρτης με τον Ήλιο στην ίδια μοίρα με το γενέθλιο. Συγκρίνοντας τους δύο χάρτες, βάζουμε τον έναν πάνω στον άλλο και "περιστρέφουμε" το χάρτη της Ηλιακής Επιστροφής ώστε οι δύο Ήλιο να συμπέσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι υπόλοιποι πλανήτες του χάρτη της Ηλιακής Επιστροφής να 'πέφτουν' σε άλλους οίκους, στους γενέθλιους...
Τουλάχιστον αυτά έχω καταλάβει εγώ ως τώρα.. :o
Λένα
vogue
17-12-2011, 02:09 AM
Καλησπέρα σας.
Οταν επιλέξουμε στο πρόγραμμα του site την ηλιακή επιστροφή της χρονιάς που μας ενδιαφέρει σχηματίζονται 3 χάρτες. Ο πρώτος είναι ο γενέθλιος, ο δεύτερος είναι ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής και ο τρίτος ο συνδιασμός τους γιατί πάντα ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής μελετάται σε συνάρτηση με τον γενέθλιο.
Στο πρόγραμμα λοιπόν, ο γενέθλιος είναι ο εξωτερικός κύκλος και ο ετήσιος ο εσωτερικός. Στο μεν γενέθλιο οι πλανήτες έχουν χρώμα μαύρο στον ετήσιο χρώμα κόκκινο. Πάντα ο Ηλιος του γενέθλιου κάνει σύνοδο με τον Ηλιο του ετήσιου μιας και είναι η κοινή συνισταμένη των δύο χαρτών. Ο ετήσιος χάρτης φτιάχνεται ακριβώς την στιγμή που ο Ηλιος βρίσκεται στη γενέθλια θέση του, μοίρες,ζώδιο.Αν προσέξετε θα δείτε ότι η ώρα του ετήσιου και πολλές φορές και η ημέρα δεν είναι ίδια με του γενέθλιου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι μοίρες του Ηλιου να ειναι ίδιες με του γενέθλιου.
Από αυτό λοιπον προκύπτει ο διαφορετικός ωροσκόπος και φυσικά η διαφορετική οικοθεσία το χάρτη της ηλιακής επιστροφής.
Βάζοντας λοιπόν τον χάρτη της ηλιακης πάνω στον γενέθλιο, βλέπουμε ότι ο ωροσκόπος του ετήσιου πέφτει σε κάποιο οίκο του γενέθλιου ( ωροσκόπος ετήσιου = AC σε χρώμα κόκκινο) και από εκεί και πέρα βλέπουμε πάνω στον γενέθλιο αριθμούς, 1, 2 ,3 κλπ σε μωβ χρώμα. Αυτές είναι οι ακμές των οίκων του χάρτη της ηλιακής και έτσι βλέπουμε σε ποιούς γενέθλιους οίκους πέφτουν. Ετσι διαβάζουμε τον διπλό χάρτη. Πάντα ο Ηλιος θα πέφτει στον οίκο που βρίσκεται στον γενέθλιο αλλά θα προέρχεται από έναν άλλο οίκο, τον οίκο του χάρτη της ηλιακής. Καμμιά φορά είναι μπερδευτικός ο διπλός χάρτης αλλά και πολύ βοηθητικός για μένα γιατί δεν χρειάζεται να πηγαίνω πάνω κάτω και να κοιτώ μια τον γενέθλιο μια τον ετήσιο.:D
errikaki
17-12-2011, 10:45 AM
εγώ επειδή με τόσους χάρτες μπερδεύομαι καμιά φορά, δεν τα ξέρω και πολύ καλά, κοιτάζω από κάτω τον πίνακα που τα έχει όλα έτοιμα και αναλυτικά:p:)
Lena_P
17-12-2011, 01:20 PM
Στα νιάτα μου είχα διαβάσει ένα άρθρο για την πληροφορική και το GIGO. Garbage In Garbage Out.
Αυτό σημαίνει πως σε ένα πρόγραμμα, όταν βάζεις σκουπίδια σου δίνει σκουπίδια. Την ίδια λογική ακολουθώ και στη ζωή μου από τότε. Όσο περισσότερο κόπο βάζεις σε μια εργασία ή hobby, τόσο πιο ανταποδοτικό είναι και αυτό με τη σειρά του για σένα...
Λένα,
όπως όλοι, με άποψη :p
maria76
17-12-2011, 11:32 PM
Σας ευχαριστώ που με κάνατε και πήρα μπρος.Εγώ τόσο καιρό κοιτούσα μόνο το διπλό χάρτη,κι όχι τους 2 πρώτους ξεχωριστά.Ναι,αισθάνομαι ολόχαζη,αλλά χαίρομαι που ρώτησα..
Lena_P
18-12-2011, 03:34 AM
Σας ευχαριστώ που με κάνατε και πήρα μπρος.Εγώ τόσο καιρό κοιτούσα μόνο το διπλό χάρτη,κι όχι τους 2 πρώτους ξεχωριστά.Ναι,αισθάνομαι ολόχαζη,αλλά χαίρομαι που ρώτησα..
Εγώ λέω να ξεκινήσουμε ένα club! :o
Τίνα Ζαχαριάδου
18-12-2011, 12:37 PM
Μαράκι ακόμη δεν τα καταφέρνω με τους διπλούς χάρτες, πάντα προτιμώ να μελετώ δυο χάρτες, παρά έναν διπλό. Όσον αφορά τώρα την ηλιακή επιστροφή καλό είναι να τη μελετάς ξεχωριστά και μόλις πάρεις τη γενική ιδέα τότε να τη συγκρίνεις με το γενέθλιο σου χάρτη για να μη μπερδεύεσαι.
HEALER
18-12-2011, 07:39 PM
καλησπερα κι απο μενα. πολυ ενδιαφερον το θεμα της ηλιακης επιστροφης. εγω θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τις προβλεψεις. λεμε για παραδειγμα πως θα ειναι το2012 για ολα τα ζωδια. ποιεσ προβλεψεις πρεπει ομως να ακουει κανείς; αυτες για τον ηλιο-ωροσκοπο του γενεθλιου ή και αυτες που αφορουν τον ηλιο-ωροσκοπο της ηλιακης επιστροφης;μπορει καποιος να με ξεμπερδεψει;:(
allen
18-12-2011, 07:44 PM
Έχουμε παρακαλέσει να μην μπερδεύετε τα θέματα και να μην τα ανακατεύετε. Ο αναγνώστης χάνεται στην μηχανή αναζήτησης και δεν μπορεί με ευκολία να βρει αυτό που θέλει.
Το θέμα κλειδώνει.
Σημείωση: Δεν μας αρέσει να κλειδώνουμε συζητήσεις, αλλά ούτε και να "ελέγχουμε" τα ποστ ένα προς ένα. Αν πρέπει να επιλέξουμε να απομακρύνουμε τις συζητήσεις ή αυτούς που δεν θέλουν τάξη στην αστρολογική μας κοινότητα θα επιλέξουμε το δεύτερο.