View Full Version : Ωριαία: Ερωτήσεις για πώληση περιουσιακού στοιχείου
vikoza
08-01-2011, 07:07 PM
Ένας φίλος αντιμετωπίζει κάποιο επαγγελματικό πρόβλημα και σκέφτεται να πουλήσει ένα περιουσιακό του στοιχείο. Η ερώτηση λοιπόν είναι "Θα μπορέσει να το πουλήσει;' Ξεκινώ πρώτη να παρουσιάσω κάποια στοιχεία με τις ελάχιστες γνώσεις Ωριαίας που έχω:
Ο Ωροσκόπος βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 3ο κ 43΄. Θα ονομάσουμε το άτομο που θέλει να πουλήσει Κώστα για διευκόλυνση. Ο Ωροσκόπος στον Αιγόκερω αντιπροσωπεύει τον Κώστα και ο 7ος οίκος αντιπροσωπεύει ένα υποψήφιο αγοραστή.
1. Ψάχνω για απαγορευτικά σημάδια στον Ωριαίο χάρτη.
• Ο Ωροσκόπος δεν βρίσκεται ούτε στις πρώτες ούτε στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου.
• Ο Κρόνος δεν βρίσκεται ούτε στον 1ο ούτε στον 7ο οίκο και δεν είναι καμμένος. (Ελπίζω να μην είναι απαγορευτικό σημάδι που ο Κρόνος κυβερνά τον Ωροσκόπο).
• Η Σελήνη δεν βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες ενός ζωδίου ούτε στον πύρινο δρόμο ούτε είναι κενή πορείας.
• Ο κυβερνήτης του 7ου (αγοραστής) είναι η Σελήνη, δεν είναι ανάδρομη.
• Αυτό που λένε για την πλανητική ώρα αν συμφωνεί ή αν είναι συμβατή με τον Ωροσκόπο δεν ξέρω τι εννοούν ακριβώς, αλλά βλέπω στο χάρτη ότι πρόκειται για μέρα Αφροδίτης, ώρα Σελήνης, 12η ώρα Νύχτας ?????????? Εδώ χρειάζομαι βοήθεια :unsure:
Έπεται συνέχεια... Περιμένω τα μέχρι τώρα σχόλιά σας για να δω αν βρίσκομαι σε καλό δρόμο.
Κοραλλία Μόζορα
08-01-2011, 11:46 PM
Βίκυ,
κατ' αρχήν ποιος έκανε την ερώτηση, εσύ ή ο ίδιος ο Κώστας; Ο Ήλιος δεν θα προλάβει να κάνει σύνοδο με τον ¶ρη πριν αυτός περάσει στον Υδροχόο, επομένως δεν μετρά ως σύνοδος.
vikoza
08-01-2011, 11:54 PM
Την ερώτηση την έκανα εγώ για λογ/σμό του Κώστα, χωρίς να μου το ζητήσει ο ίδιος. Μου κίνησε το ενδιαφέρον το θέμα της Ωριαίας με τα ερωτικά και σκέφτηκα να δω αν το πρόβλημά του βρίσκει λύση.
Τον Ήλιο θα τον υπολογίσουμε σαν κυβερνήτη του 8ου, οικονομικές συμφωνίες ας πούμε ή τα οικονομικά του αγοραστή;
Τίνα Ζαχαριάδου
09-01-2011, 12:44 AM
Λοιπόν από που να αρχίσω και που να καταλήξω;
Καταρχήν, ανάδρομη Σελήνη δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ στα χρονικά!
Κατά δεύτερον καμμένος ¶ρης δεν υπάρχει, όλοι οι πλανήτες καίγονται από τον Ήλιο, πλην του ¶ρη.
Τρίτον, τι ακριβώς θέλει να πουλήσει, ακίνητο και 4ο υπάρχει αγοραστής πράγματι, η τον μελετάμε υποθετικά;
Πολύ σωστή η κατευθυντήρια ερώτηση της Κοραλλίας που όμως Βίκη μου, την αγνόησες.
Ο Ωροσκόπος είσαι εσύ και όχι ο Κώστας.
Βίκη μου ξανά πάρε το από την αρχή! :embarrest
hattie23
09-01-2011, 01:28 AM
Εφοσον προκειται για φιλο σου κοιταμε τον 11ο οικο.εχει κυβερνητη αρη. Τωρα σε οτι αφορα το ακινητο που θελει να πουλησει κοιταμε το παραγωγο του 11ου για το 4ο ,που ειναι για σενα η ακμη του 2ου .Αρα ο κυβερνητης του ακινητου ειναι ο διας σε οτι αφορα τον δεικτη του αγοραστη υποθετω οτι θα ειναι ο δεικτης του 11ου παραγωγου (συγγνωμη αλλα δεν ξερω σε ποιο οικο επιπτουν οι αγοραστες ) .Αν υποθεσουμε αυτο τοτε ο δεικτης του αγοραστη ειναι ο ερμης .
Εκτος αν κοιταμε ογδοο για αγοραπωλησια οποτε ειναι..ειμαστε τυχεροι παλι ( αυτη την φορα)ερμης ειναι ο κυβερνητης των δυδιμων:bigsmile: ελπιζω να τα λεω σωστα...:embarrest
vikoza
09-01-2011, 11:06 AM
Λοιπόν από που να αρχίσω και που να καταλήξω;
Καταρχήν, ανάδρομη Σελήνη δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ στα χρονικά!
Κατά δεύτερον καμμένος ¶ρης δεν υπάρχει, όλοι οι πλανήτες καίγονται από τον Ήλιο, πλην του ¶ρη.
Τρίτον, τι ακριβώς θέλει να πουλήσει, ακίνητο και 4ο υπάρχει αγοραστής πράγματι, η τον μελετάμε υποθετικά;
Πολύ σωστή η κατευθυντήρια ερώτηση της Κοραλλίας που όμως Βίκη μου, την αγνόησες.
Ο Ωροσκόπος είσαι εσύ και όχι ο Κώστας.
Βίκη μου ξανά πάρε το από την αρχή! :embarrest
Kαλημέρα Τίνα !
Ευχαριστώ αρχικά για την προθυμία σου να ασχοληθείς με το θέμα που έθεσα! :love:
Τώρα για την ανάδρομη Σελήνη, ανέφερα ότι δεν ασχολήθηκα με την Ωριαία Αστρολογία, αλλά όσο για το αν η Σελήνη και ο Ήλιος δεν αναδρομούν αυτό το ξέρω κυρία δασκάλα:bigsmile: και μην με μαλώνετε ! Αμέσως με πιάσατε από το αυτί ! Ένα βιβλίο άνοιξα και ξεκίνησα τα πρώτα βήματα. Υπομονή, που θα πάει κάτι θα μάθουμε ! Μη μας αποπαίρνετε !
Αυτό με τον ¶ρη, το βιβλίο δεν το αναφέρει , δεν εξαιρεί κάνένα πλανήτη, μιλά γενικά. Σ' ευχαριστώ διπλά που το αναφέρεις.
Θέλει να πουλήσει οικόπεδο, γη δηλαδή , άρα νομίζω από αυτό που θα θεωρήσουμε ωροσκόπο του θα κοιτάξουμε τον 4ο παράγωγό του. Σωστά ;
Έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον κάποιος να το αγοράσει, δεν είναι υποθετικός .
Θέλω να δηλώσω επίσης ότι δεν αγνοώ αυτά που λεν οι δασκάλες μου, τα ερευνώ σε βάθος(Ερμής στο Σκορπιό γαρ).
Τώρα ο Κώστας είναι φίλος μας, του άντρα μου δηλ. ¶ρα Ωροσκόπος= εγώ, 7ος= ο άντρας μου, 5ος ο 11ος του άντρα μου, έτσι να το ξεκινήσω ή να πιάσωτον 11ο που υπέδειξε η hattie23 (Σ' ευχαριστώ και σένα και την Κοραλλία); :love:
Τίνα Ζαχαριάδου
10-01-2011, 12:24 PM
Kαλημέρα Τίνα !
Ευχαριστώ αρχικά για την προθυμία σου να ασχοληθείς με το θέμα που έθεσα! :love:
Τώρα για την ανάδρομη Σελήνη, ανέφερα ότι δεν ασχολήθηκα με την Ωριαία Αστρολογία, αλλά όσο για το αν η Σελήνη και ο Ήλιος δεν αναδρομούν αυτό το ξέρω κυρία δασκάλα:bigsmile: και μην με μαλώνετε ! Αμέσως με πιάσατε από το αυτί ! Ένα βιβλίο άνοιξα και ξεκίνησα τα πρώτα βήματα. Υπομονή, που θα πάει κάτι θα μάθουμε ! Μη μας αποπαίρνετε !
Αυτό με τον ¶ρη, το βιβλίο δεν το αναφέρει , δεν εξαιρεί κάνένα πλανήτη, μιλά γενικά. Σ' ευχαριστώ διπλά που το αναφέρεις.
Θέλει να πουλήσει οικόπεδο, γη δηλαδή , άρα νομίζω από αυτό που θα θεωρήσουμε ωροσκόπο του θα κοιτάξουμε τον 4ο παράγωγό του. Σωστά ;
Έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον κάποιος να το αγοράσει, δεν είναι υποθετικός .
Θέλω να δηλώσω επίσης ότι δεν αγνοώ αυτά που λεν οι δασκάλες μου, τα ερευνώ σε βάθος(Ερμής στο Σκορπιό γαρ).
Τώρα ο Κώστας είναι φίλος μας, του άντρα μου δηλ. ¶ρα Ωροσκόπος= εγώ, 7ος= ο άντρας μου, 5ος ο 11ος του άντρα μου, έτσι να το ξεκινήσω ή να πιάσωτον 11ο που υπέδειξε η hattie23 (Σ' ευχαριστώ και σένα και την Κοραλλία); :love:
Βίκη μου ζητώ συγνώμη, η πρόθεση μου δεν ήταν να σε μαλώσω ούτε να σε αποπάρω!
Στο θέμα μας τώρα, κυβερνήτης του φίλου σου ο 11ος, κάποιος δηλαδή από τον φιλικό σου περίγυρο.
Επομένως, για αρχή θα κοιτάξεις αν ο κυβερνήτης του 11ου σχηματίζει όψη με τον 7ο παράγωγο του 11ου τον ακριβώς απέναντι, τον 5ου του ωριαίου δηλαδή.
Για ακίνητο θα κοιτάξεις τον 4ο παράγωγο του 11ου και για τα οικονομικά εκτός του 2ου (του 11ου) που δείχνει γενικότερα τις υλικές μας κτήσεις, θα κοιτάξεις τα οικονομικά του ακινήτου τον 5ο παράγωγο του 11ου δηλαδή ή αλλιώς τον 3ο οίκο του ωριαίου και φυσικά την Σελήνη.
madness
02-11-2011, 05:25 PM
Καλησπέρα σας!
Με ενδιαφέρει κι εμένα κάποια τέτοια ωριαία για την πώληση του σπιτιού μου (γιατί αν περιμένω από τον Δία φέτος στον 2ο γενέθλιο οίκο μου μάλλον...εδώ μέσα θα αφήσω τα κοκκαλάκια μου...χα χα! ).
Λοιπόν, έκανα την ερώτηση σήμερα στις 14.56 και ενώ δεν υπάρχει υποψήφιος εγώ θέλω απάντηση :p
Λοιπόν:
Ωροσκόπος Ιχθύες, άρα εγώ Ποσειδώνας (ανάδρομος στον Υδροχόο στις 28 μοίρες περίπου και στον 12ο)
Το ακίνητο πού το βάζω;;;
-Αν είναι στον 7ο τότε λόγω ακμής στην Παρθένο είναι Ερμής (στον Σκορπιό στις 29 μοίρες περίπου στον 9ο).
-Αν είναι στον 4ο τότε λόγω ακμής στους Διδύμους είναι επίσης ο Ερμής.
Άρα θα κοιτάξω αν θα κάνει σύνοδο ο Ποσειδώνας με τον Ερμή; Δηλαδή στο περίπου σε κανένα 3μηνο-4μηνο που λογικά θα κάνουν μία σύνοδο θα έχω κάποια απάντηση;
Και είναι σωστή η σκέψη οτι ο Ερμής έχει έξαρση στον Υδροχόο, άρα "με θέλει" η πώληση και ο Ποσειδώνας έχει αδυναμία στην Παρθένο άρα την θέλω πολύ την πώληση (καλά στάνταρ αυτό!) και είναι θετική αυτή η σχέση;
Συγνώμη αν ρωτάω άσχετα αλλά αφού είμαι άσχετη τι να ρωτήσω; :o
hattie23
03-11-2011, 01:48 AM
Ο κυβερνητης σου ειναι ο διας και οχι ο ποσειδωνας .Κοιταμε παραδοσιακους κυβερνητες . Με αναδρομο τον κυβερνητη θα ελεγα να περιμενεις μεχρι τον δεκεμβρη και τοτε να κοιταξεις για αγοραστη γιατι οποια αποφαση και αν λαβεις τωρα θα το μετανοιωσεις οταν ο διας γυρισει ορθοδρομος. Αφου προκειται για το σπιτι σου κοιτας τον κυβερνητη του 4ου που ειναι ο ερμης. Η πιο σωστη ερωτηση που πρεπει να ειχες θεσει πρωτα ειναι "Αν βρεθει αγοραστης για το ακινητο ) και να κοιταζες τον κυβερνητη του 4ου σε σχεση με τον 7ο και αργοτερα να εθετες αλλη ερωτηση αν τελικα πουληθει αυτο η οχι ,οπου θα εξεταζες εσενα σε σχεση με εκεινο.Υποθετικες ερωτησεις δεν μπορουν να μπαινουν του στυλ "Αμα βρεθει αγοραστης τι θα γινει :p").Οπως και στα ερωτικα θεματα λεω οτι δεν εχει νοημα να δω εναν χαρτη οταν απλα καποιος εχει δει καποια απο το απεναντι πεζοδρομιο και του αρεσε.
*alkmini
03-11-2011, 02:43 PM
Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα από τους κυβερνήτες του 1ου και 7ου οίκου (πιθανού αγοραστή). Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει και μία όψη μεταξύ τους για να πούμε ότι υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται ή θα ενδιαφερθεί να αγοράσει το σπίτι ?
madness
03-11-2011, 04:52 PM
Ο κυβερνητης σου ειναι ο διας και οχι ο ποσειδωνας .Κοιταμε παραδοσιακους κυβερνητες . Με αναδρομο τον κυβερνητη θα ελεγα να περιμενεις μεχρι τον δεκεμβρη και τοτε να κοιταξεις για αγοραστη γιατι οποια αποφαση και αν λαβεις τωρα θα το μετανοιωσεις οταν ο διας γυρισει ορθοδρομος. Αφου προκειται για το σπιτι σου κοιτας τον κυβερνητη του 4ου που ειναι ο ερμης. Η πιο σωστη ερωτηση που πρεπει να ειχες θεσει πρωτα ειναι "Αν βρεθει αγοραστης για το ακινητο ) και να κοιταζες τον κυβερνητη του 4ου σε σχεση με τον 7ο και αργοτερα να εθετες αλλη ερωτηση αν τελικα πουληθει αυτο η οχι ,οπου θα εξεταζες εσενα σε σχεση με εκεινο.Υποθετικες ερωτησεις δεν μπορουν να μπαινουν του στυλ "Αμα βρεθει αγοραστης τι θα γινει :p").Οπως και στα ερωτικα θεματα λεω οτι δεν εχει νοημα να δω εναν χαρτη οταν απλα καποιος εχει δει καποια απο το απεναντι πεζοδρομιο και του αρεσε.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Η ερώτηση που έκανα ήταν αν θα πουληθεί το σπίτι. Βασικά ενημέρωσα έναν άνθρωπο για το οτι θέλω να το πουλήσω και είναι να μου φέρει κάποιον να το δει από κοντά (το έχει δει σε φωτογραφίες μόνο και λόγω δουλειάς δεν έχουμε ακόμη συναντηθεί). Μόλις μου τον φέρει και αν τον δω έστω ψιλο-θετικό θα κάνω την ωριαία που με συμβούλεψες. Ως τότε θα περιμένω γιατί κι εγώ όντως από Δεκέμβρη, Γενάρη είχα σκοπό να το κυνηγήσω πιο σοβαρά (μέσω μικρών αγγελιών, προσωπική εναχόληση, κλπ).
Θέλω πολύ να απαλλαγώ από αυτό και να μεταβώ σε ένα άλλο αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι και ο Δίας στον 2ο γενέθλιο οίκο είναι διακοσμητικός.
Να είσαι καλά και όταν προκύψει κάτι θα επανέλθω.