PDA

View Full Version : Στέλιουμ Ήλιου,Ερμή και Δία στον 11 οίκο

Greymage
18-10-2011, 12:22 AM
Θα ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει όταν κάποιος έχει Στέλιουμ Ήλιου,Ερμή και Δία στον 11ο οίκο.Επηρεάζει σημαντικά τις ιδιότητες του ήλιου η ταυτόχρονη σύνοδος με τον Ερμή και τον Δία?

SAGIVI
18-10-2011, 01:25 AM
Ενα τετοιο στελλιουμ, θα μπορουσε να δωσει και κοινωνικη αναγνωριση. Αρκει η συνοδος των πλανητων να εχει διαφορα 10ο-12ο απο τον ηλιο.

Greymage
18-10-2011, 01:39 AM
Μοίρες εννοείς?Γιατί στον χάρτη μου η σύνοδος με τον ήλιο έχει διαφορά λιγότερο από μισή μοίρα για τον Δία και περίπου μιάμιση μοίρα για τον Ερμή.

angeo
18-10-2011, 11:21 AM
πως μπορουμε να βρουμε τα στελιουμ στον δικο μας χαρτη; και γενικοτερα πως μπορω να μαθω τι ειναι τα στελιουμ;

vogue
18-10-2011, 12:22 PM
Καλημέρα,
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το στέλλιουμ είναι σημαντικό σε ένα χάρτη κυρίως αν σε αυτό συμμετέχουν τα φώτα, προσωπικοι πλανήτες ή και ο κυβερνήτης του ωροσκόπου. Εκτός από τον οίκο σημαντικό ρόλο παίζει και το ζώδιο στο οποίο βρίσκονται οι πλανήτες αυτοί γιατί ο κυβερνήτης του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται το στέλλιουμ αποκτά μεγαλη βαρύτητα και επηρρεάζει την ψυχοσύνθεση του ατόμου.
Ευχαριστώ

Υ.Γ. Δεν μπορώ να διορθώσω τα κεφαλαία στο κειμενό μου, Συγγνώμη.

koma
18-10-2011, 02:36 PM
Καλησπέρα σας,

παρατήρησα ότι στον χάρτη μου στον Πρώτο Οίκο στριμώχνονται ήλιος, αφροδίτη (κάνουν και σύνοδο εν τω μεταξύ η Αφρο είναι ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου μου), ο Χείρων και ο Β Δεσμός. Ενώ ταυτόχρονα και ο 6ος οίκος έχει πολλούς πλανήτες: Άρης, Κρόνος, ΠΛούτωνας, Βέρτεξ.... Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην ερμηνεία? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.... Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα στη δύσκολη αυτή εποχή!:)

και κάτι ακόμή... όλα΄όσα μπαίνουν στον 1ο οίκο είναι στους Διδύμους.............

SAGIVI
18-10-2011, 02:47 PM
Δηλαδη στο δικο μου ωροσκοπιο που υπαρχει σεληνη, ερμης, αφροδιτη στον ζυγο, ολοι στον 10ο οικο σχηματιζεται στελλιουμ?

Ρωτω γιατι ηθελα να διορθωσω την δικη μου απαντηση, που εδωσα νωριτερα στην Greymage.

Θυμηθηκα οτι διαβασα σε καποιο αρθρο εδω στο σαιτ, οτι για να σχηματιστει στελλιουμ πρεπει να υπαρχουν περισσοτεροι απο τρεις πλανητες σ ενα ζωδιο και να εξαιρουνται τα φωτα.

Μαλλον δεν το καταλαβα καλα?:confused:

Greymage
18-10-2011, 04:10 PM
Το στέλιουμ στον χάρτη μου βρίσκεται στην παρθένο άρα πρέπει να δωθεί βαρύτητα στον Ερμή.Όμως ο Ερμής συμμετέχει στο στέλιουμ,άρα φαντάζομαι θα έχει μεγάλη σημασία στον χάρτη μου αφού έχω και ήλιο παρθένο!Το πράγμα γίνεται πολυσύνθετο αφού έχω και Πλούτωνα κυβερνήτη ωροσκοπίου....

vogue
18-10-2011, 04:37 PM
Είμαι σχεδον σίγουρη ότι το στέλλιουμ είναι η ύπαρξη (σύνοδος) τριών και πάνω πλανητών στο ίδιο ζώδιο ή τον ίδιο οίκο και τα Φώτα δεν εξαιρούνται.Ισα ίσα αν συμμετέχουν ο κυβερνήτης ζωδίου του στέλλιουμ έχει επίδραση σημαντική στην ψυχοσύνθεση του κατόχου του χάρτη.
Ας μας πει κάποιος πιο ειδικός για να το επιβεβαιώσω και εγώ.
Ευχαριστώ

*alkmini
18-10-2011, 04:42 PM
Ενα τετοιο στελλιουμ, θα μπορουσε να δωσει και κοινωνικη αναγνωριση. Αρκει η συνοδος των πλανητων να εχει διαφορα 10ο-12ο απο τον ηλιο.

Μπορείτε να μας δώσετε ένα παράδειγμα στέλλιουμ ?

*alkmini
18-10-2011, 05:01 PM
πως μπορουμε να βρουμε τα στελιουμ στον δικο μας χαρτη;

Γνωρίζοντας τα πλήρη στοιχεία της γέννησής μας μπορούμε να τα βρούμε.

και γενικοτερα πως μπορω να μαθω τι ειναι τα στελιουμ;

Στέλλιουμ είναι η συγκέντρωση τριών ή περισσοτέρων πλανητών που βρίσκονται σε σύνοδο μεταξύ τους. Για παράδειγμα Ο Δίας , Ήλιος και Άρης στις 13ο της Παρθένου.

Στέλλιουμ επίσης θα ονομάζαμε τους ίδιους πλανήτες αν είχαν διαφορετική θέση όπως : Ήλιος στις 1ο Παρθένου, Άρης στις 6ο Παρθένου, Δίας στις 12ο Παρθένου. Παρατηρούμε ότι ο Ήλιος είναι πολύ μακριά από το Δία, επειδή όμως υπάρχει ο Άρης μεταξύ τους και κάνει σύνοδο και με τους δύο θεωρούμε ότι συνδέονται και μεταξύ τους.

Συχνά σ' ένα χάρτη ο Ήλιος βρίσκεται σε σύνοδο με Ερμή και Αφροδίτη. Σε αυτή την περίπτωση πολλοί υποστηρίζουν ότι χρειάζεται και κάποιος άλλος πλανήτης να συμμετέχει για να θεωρηθεί στέλλιουμ.

Στέλλιουμ επίσης μπορούμε να θεωρήσουμε και τη συσσώρευση τριών ή περισσοτέρων πλανητών σε ένα οίκο.

*alkmini
18-10-2011, 05:08 PM
καλησπέρα σας,

παρατήρησα ότι στον χάρτη μου στον πρώτο οίκο στριμώχνονται ήλιος, αφροδίτη (κάνουν και σύνοδο εν τω μεταξύ η αφρο είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου μου), ο χείρων και ο β δεσμός. ενώ ταυτόχρονα και ο 6ος οίκος έχει πολλούς πλανήτες: άρης, κρόνος, πλούτωνας, βέρτεξ....

έχω την εντύπωση ότι υπολογίζουμε μόνο τα φώτα και τους πλανήτες στα στέλλιουμ.

όσον αφορά τους άρη, κρόνο, πλούτωνα για να σας δώσουμε απάντηση για το αν είναι στέλλιουμ πρέπει να γνωρίζουμε ποια η απόσταση των μοιρών τους.

και κάτι ακόμή... όλα΄όσα μπαίνουν στον 1ο οίκο είναι στους διδύμους.............[/quote]

????

*alkmini
18-10-2011, 05:10 PM
Δηλαδη στο δικο μου ωροσκοπιο που υπαρχει σεληνη, ερμης, αφροδιτη στον ζυγο, ολοι στον 10ο οικο σχηματιζεται στελλιουμ?

Πόσες μοίρες διαφορά έχουν μεταξύ τους?

*alkmini
18-10-2011, 05:39 PM
Καλησπέρα σας,
Ενώ ταυτόχρονα και ο 6ος οίκος έχει πολλούς πλανήτες: Άρης, Κρόνος, ΠΛούτωνας, Βέρτεξ....

Πρόκειται για μία σύνοδο Άρη-Κρόνου και όχι στέλλιουμ.

to3o
24-10-2011, 10:21 PM
χμ, άρα και στο δικό μου χάρτη εσφαλμένα χαρακτηρίστηκε stelium αυτό που είναι σύνοδος αρη-δια [και αυτά σύνοδος με βόρειο δεσμό] στον 9ο και επίσης Κρόνος στο 10ο , όλα στην παρθένο...

κοινώς το stellium είναι 3πλη σύνοδος μεταξύ κύριων πλανητών και όχι 3 πλανήτες στο ίδιο ζώδιο..

SAGIVI
25-10-2011, 08:36 PM
Πόσες μοίρες διαφορά έχουν μεταξύ τους?

Ο ερμης απεχει 11ο απο την σεληνη, κι αυτη απεχει 10ο απο την αφροδιτη.

Επομενως απ οτι καταλαβα, ισχυει αυτο που ηξερα απο παλια. Οτι δηλαδη δεν υπαρχει σχηματισμος στελλιουμ.

Κοραλλία Μόζορα
25-10-2011, 09:05 PM
Στέλλιουμ είναι η σύνοδος τριών ή περισσότερων πλανητών σ' ένα ζώδιο ή σε ένα οίκο. Όταν περιλαμβάνει τα φώτα, τον κυβερνήτη του ωροσκόπου ή προσωπικούς πλανήτες είναι φυσικά πιο ισχυρό.

Υπάρχουν αστρολόγοι που θεωρούν ότι ισχύει ένα στέλλιουμ και χωρίς οι πλανήτες να κάνουν σύνοδο μεταξύ τους. Η παρουσία τόσων πλανητών σ' ένα ζώδιο ή οίκο από μόνη της αποτελεί μια έμφαση. Σίγουρα όμως το στέλλιουμ είναι πιο ισχυρό όταν οι πλανήτες σχηματίζουν και σύνοδο μεταξύ τους.

sndidim
24-11-2011, 01:57 PM
Επειδή πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι με την αστρολογία και μέσα από αυτή τη συζήτηση ανακάλυψα τον όρο Στέλλιουμ, μπορείτε να μου πείτε πως το προσεγγίζουμε και τι μπορεί να σημαίνει η ύπαρξη του σε έναν γενέθλιο χάρτη; Όταν σε έναν οίκο υπάρχει σύνοδος Ήλιου - Λίλιθ - Χείρωνα, και μέσα στον ίδιο οίκο υπάρχει και η Σελήνη χωρίς όμως να συμετέχει στη σύνοδο (ήλιος στους Διδύμους 14ο35, Λίλιθ Διδ 10ο54 και Χείρωνας Διδ 15ο06 και Σελήνη στον Ταύρο 22ο38, όλα στον 8ο οίκο) θεωρείται Στέλλιουμ;

*alkmini
24-11-2011, 02:16 PM
Στα στέλλιουμ δεχόμαστε τους πλανήτες και τα φώτα, όχι Λίλιθ, Χείρωνα και άλλα σώματα ή σημεία. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από τα προηγούμενα ποστ.

sndidim
24-11-2011, 02:41 PM
Σας ευχαριστώ πολύ!!!

errikaki
24-11-2011, 08:54 PM
αν στον 1ο οίκο είναι ερμής(29ο σκορπιος),
κρόνος, σελήνη, αφροδίτη,ήλιος,ουρανός (τοξότης)

να υποθέσω ότι είναι αυτό που λέμε '' είσαι τοξότης και φαίνεσαι?''

(και αντίστοιχα σε όποιο ζώδιο κάνουν οι πλανήτες πάρτυ..:p)

errikaki
26-11-2011, 04:07 PM
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στους χάρτες με stelioum σε κάποιο οίκό ή ζώδιο
τα όμορφα και τα άσχημα πράγματα έρχονται κάπως μαζεμένα?

...δεδομένου ότι μία ή περισσότερες θετικές διελέυσεις είναι πιο ισχυρές καθώς αφορούν περισσότερους από έναν πλανήτες (αντίστοιχα και στις αρνητικές διελεύσεις)

*alkmini
26-11-2011, 05:50 PM
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στους χάρτες με stelioum σε κάποιο οίκό ή ζώδιο
τα όμορφα και τα άσχημα πράγματα έρχονται κάπως μαζεμένα?

...δεδομένου ότι μία ή περισσότερες θετικές διελέυσεις είναι πιο ισχυρές καθώς αφορούν περισσότερους από έναν πλανήτες (αντίστοιχα και στις αρνητικές διελεύσεις)

Αυτό είναι αλήθεια ! Τα καλά και τα κακά συγκεντρωμένα.

toniateddybear
28-11-2011, 02:22 AM
Χαιρεται!
Νομιζω οτι στα στελλιουμ κατεχω τα σκηπτρα!:p Στον ωραιο γωνιακο 10 οίκο, ο οποιος ξεκινα στις τελευταιες μοιρες του τοξότη, εμφανιζονται κατα πρωτεραιοτητα οι γνωστοι και μη εξαιρεταιοι: ήλιος (1 αιγοκερω) ουρανος (1 αιγοκερω) κρονος (4 αιγοκερω) ποσειδωνας (9 αιγοκερω) ερμης (14 αιγοκερω). Παρολαυτα, πολλες φορες, αν δε ρωτησουν το ζωδιο, με απιρνουν για τοξοτη ή κατευθειαν για ιχθυ (ωροσκοπο)

ΥΓ: Ευπροσδεκτα ολα τα σχολια σχετικα με το στελλιουμ...εκτος απο αρχαρια ειμαι και ανοιχτομυαλη!:D

*alkmini
28-11-2011, 03:12 AM
Χαιρεται!
Νομιζω οτι στα στελλιουμ κατεχω τα σκηπτρα!:p Στον ωραιο γωνιακο 10 οίκο, ο οποιος ξεκινα στις τελευταιες μοιρες του τοξότη, εμφανιζονται κατα πρωτεραιοτητα οι γνωστοι και μη εξαιρεταιοι: ήλιος (1 αιγοκερω) ουρανος (1 αιγοκερω) κρονος (4 αιγοκερω) ποσειδωνας (9 αιγοκερω) ερμης (14 αιγοκερω). Παρολαυτα, πολλες φορες, αν δε ρωτησουν το ζωδιο, με απιρνουν για τοξοτη ή κατευθειαν για ιχθυ (ωροσκοπο)

ΥΓ: Ευπροσδεκτα ολα τα σχολια σχετικα με το στελλιουμ...εκτος απο αρχαρια ειμαι και ανοιχτομυαλη!:D

Πολύ σημαντικός τομέας της ζωής τα επαγγελματικά- κοινωνικά που τονίζονται και από ζώδιο και από οίκο

errikaki
30-11-2011, 10:58 PM
alkmini, εγώ που έχω όλους τους προαναφερθέντες πλανήτες (ερμής, ωροσκόπος, κρόνος, σελήνη, αφροδίτη, ουρανός) στον πρώτο οίκο στον τοξότη? :confused:

ανισσοροπίζω?:rolleyes:

*alkmini
01-12-2011, 11:40 AM
alkmini, εγώ που έχω όλους τους προαναφερθέντες πλανήτες (ερμής, ωροσκόπος, κρόνος, σελήνη, αφροδίτη, ουρανός) στον πρώτο οίκο στον τοξότη? :confused:

Τα χαρακτηριστικά του Τοξότη αισιοδοξία, ελευθερία, χιούμορ, διδασκαλία, αγάπη στις αξίες , ... όλα στον πρώτο οίκο σας χαρακτηρίζουν σαν προσωπικότητα. Δίνετε μεγάλη σημασία σε σας και στην προσωπική σας δράση.

Οι πλανήτες στον 1ο οίκο σας τί όψεις σχηματιζουν ? Όχι αναλυτικά αλλά ονομαστικά όπως τετράγωνα, τρίγωνα, ...

errikaki
01-12-2011, 04:26 PM
μεταξύ τους κάνουν αρκέτες συνόδους (8 σύνοδοι στον 1ο οίκο)

κάποιες αντιθέσεις με το χείρωνα στους διδύμους.
(και κάποια τετραγωνα με το MC δεν ξέρω αν μετράνε)

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου:)

*alkmini
02-12-2011, 01:46 AM
μεταξύ τους κάνουν αρκέτες συνόδους (8 σύνοδοι στον 1ο οίκο)

(και κάποια τετραγωνα με το MC δεν ξέρω αν μετράνε)

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου:)

Δεν έχετε αναφερθεί καθόλου στο Δία και πιθανολογώ ότι το ίδιο διάστημα βρισκόταν στον Υδροχόο. Οι περισσότεροι πλανήτες σας στον Τοξότη σχηματίζουν μάλλον εξάγωνο με το Δία.

Οι σύνοδοι αναφέρονται στην επικέντρωση των στοιχείων του Τοξότη σ΄ένα στόχο, τα τετράγωνα με το Μεσουράνημα στη δυσκολία να διοχετεύσετε τις ιδιότητες των πλανητών που αναφέρεστε στο κοινωνικό και επαγγελματικό σας περιβάλλον. Αν ισχύουν τα εξάγωνα με το Δία έχετε κάποια δυνατότητα να επεκταθείτε σαν άτομο σε θέματα μάθησης, επικοινωνίας, ελευθερίας λόγου και σκέψης, ταξιδιών... με το δικό σας μοναδικό τρόπο (Υδροχόο).

Ο Ερμής σας, με τη σειρά που παρουσιάζετε τους πλανήτες είναι σαν να βρίσκεται στο 12ο οίκο. Βρίσκεται κοντά στην ακμή του Ωροσκόπου , στον Τοξότη ή στον 1ο οίκο ?

...
...

Ο Χείρων στους Διδύμους δείχνει κάποιο θέμα με την επικοινωνία ,που έχει τη βάση του στην παιδική ηλικία. Αυτό εμφανίζεται στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών(7ος).

Κάποια στιγμή θα κληθείτε να διαχειριστείτε τους πλανήτες σας στον 1ο οίκο ώστε να επέλθει η ισορροπία στις σχέσεις σας με τους άλλους.

errikaki
02-12-2011, 12:11 PM
ο ερμής είναι όντως στο 12ο οίκο (29 σου σκορπιού) 1 μοίρα προν τον ωροσκόπο.

Ο Δίας στην 14η του υδροχόου κάνει εξάγωνο με ήλιο και ουρανό (ανοχή 4 μοιρες, πιάνει?)
αν δώσω μεγαλύτερη ανοχή κάνει άλλα 2 εξάγωνα με σελήνη και αφροδίτη.

πιστεύω πως η πρώτη επιστροφή του κρόνου στον τοξότη σε λίγα χρόνια θα ενεργοποιήσει τα θέματα του χείρωνα και θα είναι δύσκολη περίοδος για μένα πιθανόν..

ΥΓ. ήλιος 19,03 τοξότης
ουρανός 18,14 τοξότης

*alkmini
02-12-2011, 12:47 PM
ο ερμής είναι όντως στο 12ο οίκο (29 σου σκορπιού) 1 μοίρα προν τον ωροσκόπο.

Ο Δίας στην 14η του υδροχόου κάνει εξάγωνο με ήλιο και ουρανό (ανοχή 4 μοιρες, πιάνει?)
αν δώσω μεγαλύτερη ανοχή κάνει άλλα 2 εξάγωνα με σελήνη και αφροδίτη.

πιστεύω πως η πρώτη επιστροφή του κρόνου στον τοξότη σε λίγα χρόνια θα ενεργοποιήσει τα θέματα του χείρωνα και θα είναι δύσκολη περίοδος για μένα πιθανόν..

ΥΓ. ήλιος 19,03 τοξότης
ουρανός 18,14 τοξότης

Θεωρώ ότι ισχύει το εξάγωνο Ήλιου- Δία και επειδή οι πλανήτες βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο και σε σύνοδο μεταξύ τους τολμώ να πω ότι υπάρχει κάποια επιρροή και στην Αφροδίτη και Σελήνη. Αν μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει τα γραφόμενα, τον ευχαριστούμε.

Η επιστροφή του Κρόνου θα ενεργοποιήσει εκτός από το Χείρωνα και άλλους τομείς της ζωής σας με σκοπό την προσωπική σας ωρίμανση.

errikaki
02-12-2011, 04:39 PM
όσοι με ξέρουν λένε πως δεν θα μεγαλώσω ποτέ.:cool:
...αυτή η προσωπική ωρίμανση είναι που με τρομάζει γιατί δεν ξέρω αν θα είναι ήπια.. εμείς οι τοξότες δεν είμαστε και για πολλά ζόρια:)
είμαστε γύρω γύρω Σάββατο και στη μέση Κυριακή.:D

*alkmini
03-12-2011, 12:24 AM
όσοι με ξέρουν λένε πως δεν θα μεγαλώσω ποτέ.:cool:
...αυτή η προσωπική ωρίμανση είναι που με τρομάζει γιατί δεν ξέρω αν θα είναι ήπια.. εμείς οι τοξότες δεν είμαστε και για πολλά ζόρια:)
είμαστε γύρω γύρω Σάββατο και στη μέση Κυριακή.:D

Ό,τι φαίνεται δύσκολο τώρα , το ευγνωμονείς αργότερα. Ανακαλύπτεις στοιχεία που δεν ήξερες ότι είχες.

errikaki
03-12-2011, 11:45 AM
ουάου!! ήθελα να σου πατήσω πολλα like αν γινόταν:)
αυτό με την ανακάλυψη ακούγεται πολύ ενδιαφέρον:)

οι σύνοδοι και τα τετράγωνα του transist κρόνου με το stellioum είναι της ίδιας δυσκολίας? ή απλά το καθένα φέρνει κάτι διαφορετικό ? :)

*alkmini
03-12-2011, 12:30 PM
ουάου!! ήθελα να σου πατήσω πολλα like αν γινόταν:)
αυτό με την ανακάλυψη ακούγεται πολύ ενδιαφέρον:)

οι σύνοδοι και τα τετράγωνα του transist κρόνου με το stellioum είναι της ίδιας δυσκολίας? ή απλά το καθένα φέρνει κάτι διαφορετικό ? :)

Η ισχυρότερη όψη λέγεται ότι είναι η σύνοδος, ακολουθεί το τετράγωνο και ναι, φέρνει κάτι διαφορετικό ακόμα και η ίδια σύνοδος από διέλευση με τον ίδιο πλανήτη, γιατί έχουν αλλάξει οι θέσεις και των υπολοίπων πλανητών.