View Full Version : Προοδευμένος χάρτης
melancholy
21-04-2010, 11:42 AM
Χαίρεται, η μητέρα μου είναι γεννημένη στις 14/4/1958.Ετοιμάζεται για ένα σημαντικό βήμα στη ζωής της, επαγγελματικού χαρακτήρα.Σήμερα προσπάθησα για πρώτη φορα να αναλύσω το προοδευμένο χάρτης της(και προοδευμένο χάρτη γενικά), δεν νομίζω πως κατάφερα και πολλά.Είδα πως ο ήλιος της είναι στους Διδύμους, η Αφροδίτη της στο Ταυρό και έχει Μεσουράνημα στον Υδροχόο, με Σελήνη στον Αιγόκερω(όλα αυτά στο προοδευμένο της)!Δεν γνωρίζω αν τα στοιχεία που έχω παραθέσει είναι επαρκή αλλά θά ήθελα μια κάποια απάντηση-βοήθεια-ανάλυση:unsure:!Τον έβγαλα από εδώ στο my horoscope.Ευχαρστώ εκ των προτέρων
leoma
21-04-2010, 02:16 PM
Χαίρεται, η μητέρα μου είναι γεννημένη στις 14/4/1958.Ετοιμάζεται για ένα σημαντικό βήμα στη ζωής της, επαγγελματικού χαρακτήρα.Σήμερα προσπάθησα για πρώτη φορα να αναλύσω το προοδευμένο χάρτης της(και προοδευμένο χάρτη γενικά), δεν νομίζω πως κατάφερα και πολλά.Είδα πως ο ήλιος της είναι στους Διδύμους, η Αφροδίτη της στο Ταυρό και έχει Μεσουράνημα στον Υδροχόο, με Σελήνη στον Αιγόκερω(όλα αυτά στο προοδευμένο της)!Δεν γνωρίζω αν τα στοιχεία που έχω παραθέσει είναι επαρκή αλλά θά ήθελα μια κάποια απάντηση-βοήθεια-ανάλυση:unsure:!Τον έβγαλα από εδώ στο my horoscope.Ευχαρστώ εκ των προτέρων
Από τα λίγα που ξέρω, ο προοδευμένος χάρτης από μόνος του δείχνει κάποιες τάσεις που το άτομο τις νιώθει σαν πολύ βαθιές παρορμήσεις, χωρίς να δέχονται επιδράσεις από το περιβάλλον. Σημασία έχει να κοιτάξεις αν κάποιος προοδευμένος πλανήτης αλλάζει ζώδιο, γιατί σηματοδοτεί μια ιδιαίτερη αλλαγή στο πώς νιώθει το άτομο. Επίσης να κοιτάξεις τη φάση της προοδευμένης Σελήνης (π.χ. νέα σελήνη, Πανσέληνος κλπ αναφορικά με τον προοδευμένο Ήλιο, γιατί η νέα σελήνη σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα, η πανσέληνος ολοκλήρωση). Τέλος, να κοιτάξεις αν κάποιος προοδευμένος πλανήτης γύρισε ανάδρομος.
Το επόμενο στάδιο, για να αντλήσεις κάποια συμπεράσματα, είναι να συγκρίνεις τον προοδευμένο με το γενέθλιο, δηλαδή τι όψεις και σχηματισμούς όψεων κάνουν οι προοδευμένοι πλανήτες με τους γενέθλιους, σε τι οίκους έχουν μετακινηθεί κλπ. Οι πλανήτες που θα έχουν μετακινηθεί σημαντικά είναι από Ήλιο έως ¶ρη, αλλά και οι Δίας και Κρόνος 6 και 12 μοίρες περίπου, αντίστοιχα.
melancholy
22-04-2010, 01:18 PM
Ευχαριστώ για την απάντηση κ.Μαρία αυτά που μου είπατε θυμάμαι να γράφονται και σε κάποια άρθρα εδώ και ειδικά το κομμάτι της προοδευμένης σελήνης για αυτό και την ανέφερα.Είδα πως μετακινήθηκαν σημαντικά και οι πλανήτες που μου είπατε για αυτό ανέφερα και το θέμα πως ο προοδευμένος ήλιος της είναι στους διδύμους ενώ είναι Κριαρίνα.Το θέμα είναΙ πως δεν ξέρω πως να κάνω τη σύγκριση θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο άρθρο ή κάτι σχετικό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
gold soul
22-04-2010, 03:11 PM
Ευχαριστώ για την απάντηση κ.Μαρία αυτά που μου είπατε θυμάμαι να γράφονται και σε κάποια άρθρα εδώ και ειδικά το κομμάτι της προοδευμένης σελήνης για αυτό και την ανέφερα.Είδα πως μετακινήθηκαν σημαντικά και οι πλανήτες που μου είπατε για αυτό ανέφερα και το θέμα πως ο προοδευμένος ήλιος της είναι στους διδύμους ενώ είναι Κριαρίνα.Το θέμα είναΙ πως δεν ξέρω πως να κάνω τη σύγκριση θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο άρθρο ή κάτι σχετικό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με κάθε επιφύλαξη, δε νομίζω πως υπάρχει εδώ κάποιο άρθρο που να εξηγεί ακριβώς τις προόδους.. Απ'όσο έχω καταλάβει, αν δεν κάνω λάθος, πχ. ο γενέθλιος Ηλιος όταν αλλάζει ζώδιο, δεν σημαίνει ότι εκφράζεται αποκλειστικά με τις ιδιότητες του νέου ζωδίου αλλά στις ιδιότητες του γενέθλιου ζωδίου προστίθενται οι ιδιότητες του ζωδίου της προόδου.. Σαν με την πρόοδο των πλανητών μέσα από τα 12 ζώδια να χρωματίζεται διαφορετικά και να εμπλουτίζεται η προσωπικότητα ώστε να γίνει πιο ολοκληρωμένη και στεγανή.. κάπως έτσι το έχω καταλάβει.. αν, ξαναλέω, δεν κάνω λάθος..:bigsmile:
melancholy
23-04-2010, 11:41 AM
Και εγώ αυτό νομίζω κ.Χρύσα.Ναι η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποιο άρθρο άλλα από απαντήσεις σε απορίες διαφόρων μελών είδα κάποια πράγματα.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις;) αν και μου έχουν μείνει ακόμα κάποιες απορίες :unsure:
Κοραλλία Μόζορα
23-04-2010, 12:22 PM
Όταν ένας πλανήτης στα προοδευτικά ή στο ηλιακό τόξο αλλάζει ζώδιο (στην 29ο - 1ο του επόμενου ζωδίου) μπορεί να δείξει κάποιες αλλαγές στην ζωή του ατόμου ή γεγονότα που σχετίζονται με την φύση του πλανήτη και το ζώδιο εκείνο. Για παράδειγμα, σε αρκετούς χάρτες θα δούμε να συμπίπτει ένας γάμος ή ένα διαζύγιο ή αλλαγή στην οικονομική κατάσταση ενός ατόμου με την αλλαγή ζωδίου της Αφροδίτης.
Ο χαρακτήρας του ατόμου δεν αλλάζει όταν ένας πλανήτης αλλάξει ζώδιο. Απλώς η ζωή του ατόμου θα εμπλουτιστεί με νέες εμπειρίες που σχετίζονται με το ζώδιο εκείνο. Π.χ. όταν ο Ήλιος ενός ατόμου μπει στο ζώδιο του Τοξότη, εκείνα τα χρόνια το άτομο μπορεί να ταξιδέψει περισσότερο, να διδάξει κάτι ή να διδαχτεί κ.λπ.
gold soul
23-04-2010, 02:15 PM
Κυρία Μόζορα,
Απ΄την πλευρά μου θέλω να σας ευχαριστήσω γι'αυτή την διευκρινιστική και χρήσιμη δημοσίευση.. Στην προηγούμενη δημοσίευση μου δεν εστίασα στην αλλαγή του χαρακτήρα από άποψη χαρακτηριστικών γνωρισμάτων αλλά στην εξέλιξη αυτού.. έστω και αν αυτή η εξέλιξη έρθει μέσω εξωτερικών ερεθισμάτων που προσδιορίζονται από τον προοδευμένο πλανήτη στο νέο ζώδιο.. Νομίζω πως τα νέα ερεθίσματα, αναπόφευκτα, θα προκαλέσουν και κάποιες εσωτερικές διαδικασίες, που με την σειρά τους θα οδηγήσουν σε μια ποικιλομορφία της προσωπικότητας και μια πιο ευρεία αντίληψη του εαυτού και των γύρω..
Από αυτή λοιπόν την άποψη ανέφερα, πάντα με επιφύλαξη, ότι εμπλουτίζεται η ύπαρξη μας με τις προόδους μέσω των ζωδίων.. σαν να τροποποιείται κάπως και να διευρύνεται, τόσο η δεκτικότητα μας στην διαφορετικότητα όσο και οι αντιδράσεις μας στα εξωτερικά ερεθίσματα.. το κατά δύναμιν τουλάχιστον..
Και πάλι λέω πως αυτή είναι προσωπική... ίσως και προσωρινή μου εκτίμηση..
Δεν ήθελα να αφήσω λανθασμένες εντυπώσεις με το προηγούμενο μήνυμά μου.. ελπίζω να έγινα κατανοητή..
Με εκτίμηση..
:bigsmile:
popininja
02-06-2010, 12:15 AM
Όταν κάνουν σύνοδο ο Πλούτωνας του γενέθλιου και ο προοδευόμενος
στον ζώδιο του Ζυγού και στον 6ο οίκο
τι μπορεί να επιφέρει στη ζωή του κατόχου του χάρτη?
Τα φώτα σας...:bigsmile:
whisperer
02-06-2010, 12:59 AM
Ναι Πόπη, το πρόγραμμα δε κάνει λάθος...όντως έτσι είναι όπως τα λέει...!
η ουσία όμως είναι ότι δεν πρέπει καν να λάβεις υπόψη σου αυτή την όψη μια και την έχει όλος ο κόσμος...
είναι αδύνατο να κινηθεί ο προοδευτικός Πλούτωνας παραπάνω ώστε να σταματήσει να κάνει όψη με το γενέθλιο για το λόγο ότι για π.χ. ένας άνθρωπος 90 ετών, θα έχει ένα προοδευτικό ωροσκόπιο 90 ημερών μιας και στο προοδευτικό ισχύει ότι ένας χρόνος ισοδυναμεί με μία μέρα...ο Πλούτωνας λοιπόν είναι το πιο αργοκίνητο καράβι που σε 90 "μέρες" δεν μπορεί να πάει και μακριά από το αρχικό του "λιμάνι" οπότε εξακολουθεί να βρίσκεται σε σύνοδο με το γενέθλιο μας σε όλη μας τη ζωή...
ελπίζω να βοήθησα... :bigsmile:
Κοραλλία Μόζορα
02-06-2010, 03:08 PM
Ουφ! Τι ανακούφιση!
Νόμιζα ότι είχα αρχίσει να το καίω:nuts:
Ευχαριστώ:love:
Πόπη μου,
η σύνοδος αυτή θα ενεργοποιηθεί την χρονιά που θα γίνει ακριβείας. Για τον Πλούτωνα το 0.12 είναι μεγάλη ανοχή. Την χρονιά που θα γίνει η σύνοδος με απόλυτη ακρίβεια θα σου ενεργοποιήσει τον γενέθλιο Πλούτωνα και ανάλογα με την κατάσταση του και τα θέματα που κυβερνά στον χάρτη σου θα είναι και τα γεγονότα που θα σου φέρει.