View Full Version : Προγενέθλιες εκλείψεις
vikoza
04-10-2010, 08:45 PM
λίγα λόγια για τον ρόλο και την σημασία της προγενέθλιας έκλειψης. Ισχύουν τα όσα λέγονται; Την δεχόμαστε ως ενεργειακό σημείο; Ίσως ακόμα και τι σημαίνει, για όσους δεν το έχουν ακουστά.
Η Προγενέθλια Έκλειψη Ηλίου θεωρείται από τον Robert Carl Jansky σαν ενα πολύ σημαντικό σημείο στο χάρτη μας και ότι πρέπει να παρακολουθούμε τις διελεύσεις από κει και να το υπολογίζουμε με την ίδια σοβαρότητα όπως όλους τους γενέθλιους πλανήτες.
Τα γεγονότα του οίκου επίσης που "πέφτει" η προγενέθλια έκλειψη απασχολούν έντονα το άτομο κάποια χρονική στιγμή . Ο συγκεκριμένος οίκος αποτελεί περιοχή στη ζωή του ατόμου που χρειάζεται επέκταση και ανάπτυξη. Αν π.χ. πέφτει στον 5ο οίκο θέματα δημιουργικότητας, παιδιών... χρειάζονται επέκταση.
Επίσης προσέχουμε το ζώδιο στην ακμή του οίκου. Αν στο προηγούμενο παράδειγμα του 5ου οίκου η ακμή βρίσκεται σε ζώδιο του αέρα τότε συνυπολογίζουμε και το διανοητικό στοιχείο.
Αν το σημείο της προγενέθλιας έκλειψης κάνει σύνοδο με κάποιο πλανήτη, τότε αυτός ο πλανήτης θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο μεγαλύτερο βαθμό σ' αυτού του είδους της επέκταση. :love:
Χρυσάνθη
04-10-2010, 08:57 PM
Γνωρίζει κανείς που μπορούμε τις λίστες με τις εκλείψεις για κάθε χρονιά? Το αν είναι ηλίου ή σελήνης έχει κάποια διαφορά ως προς την ερμηνεία, ή ακόμα και την ένταση του επηρεασμού?
vikoza
04-10-2010, 09:03 PM
Στις αστρολογικές εφημερίδες μπορείς να βρεις αυτά που ζητάς.
Η Έκλειψη Ηλίου είναι μία πιο ισχυρή Νέα Σελήνη και η Έκλειψη Σελήνης πιο ισχυρή Πανσέληνος. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η ισχύς τους μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3,5 χρόνια όταν είναι ισχυρή.
Υπάρχουν και κάποιοι κανόνες που μπορείς να υπολογίζεις την έντασή τους. :love:
katiakiss
04-10-2010, 09:06 PM
Η Προγενέθλια Έκλειψη Ηλίου θεωρείται από τον Robert Carl Jansky σαν ενα πολύ σημαντικό σημείο στο χάρτη μας και ότι πρέπει να παρακολουθούμε τις διελεύσεις από κει και να το υπολογίζουμε με την ίδια σοβαρότητα όπως όλους τους γενέθλιους πλανήτες.
Τα γεγονότα του οίκου επίσης που "πέφτει" η προγενέθλια έκλειψη απασχολούν έντονα το άτομο κάποια χρονική στιγμή . Ο συγκεκριμένος οίκος αποτελεί περιοχή στη ζωή του ατόμου που χρειάζεται επέκταση και ανάπτυξη. Αν π.χ. πέφτει στον 5ο οίκο θέματα δημιουργικότητας, παιδιών... χρειάζονται επέκταση.
Επίσης προσέχουμε το ζώδιο στην ακμή του οίκου. Αν στο προηγούμενο παράδειγμα του 5ου οίκου η ακμή βρίσκεται σε ζώδιο του αέρα τότε συνυπολογίζουμε και το διανοητικό στοιχείο.
Αν το σημείο της προγενέθλιας έκλειψης κάνει σύνοδο με κάποιο πλανήτη, τότε αυτός ο πλανήτης θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στο μεγαλύτερο βαθμό σ' αυτού του είδους της επέκταση. :love:Vikoza, σε φιλώ σταυρωτά για τις πληροφορίες που έγραψες! :love:
Ομολογώ ότι έχω ενημερωθεί για το σημείο της προγενέθλιας έκλειψης, αλλά δεν έχω διαβάσει έντυπο υλικό.
Το παρακολουθώ και το τσεκάρω για να δω τι μπορεί να δώσει, μια και σε μένα είναι σε αντίθεση με τον Δία μου, χωρίς ακόμα να μπορώ να πω με βεβαιότητα τι έχω αποκομίσει από την παρατήρησή του.
Να συμπληρώσω στα όσα είπες, ότι είναι σημαντικό να βλέπουμε πότε πρόκειται να γίνει μια έκλειψη σε σύνοδο με την προγενέθλια έκλειψή μας (αυτό συμβαίνει κάθε 19 χρόνια). Από την στιγμή της έκλειψης και μέχρι τους επόμενους 18 μήνες, κάποια καθοριστικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα στη ζωή μας.
Ένα ακόμα ερώτημά μου είναι: Ποια έκλειψη πριν την ημερομηνία της γέννησής μας λαμβάνουμε υπόψιν μας; Την Ηλιακή ή την Σεληνιακή ;
vikoza
04-10-2010, 09:10 PM
Την Ηλιακή απ' ότι έχω συναντήσει μέχρι τώρα σε βιβλία σχετικά με τις Εκλείψεις.
Μπορεί όμως να μας ενημερώσει πιο υπεύθυνα κάποια αστρολόγος και να μας δώσει περισσότερα στοιχεία.
:love:
katiakiss
04-10-2010, 09:19 PM
Την Ηλιακή απ' ότι έχω συναντήσει μέχρι τώρα σε βιβλία σχετικά με τις Εκλείψεις.
Μπορεί όμως να μας ενημερώσει πιο υπεύθυνα κάποια αστρολόγος και να μας δώσει περισσότερα στοιχεία.
:love:Μη διασταυρωμένες πηγές μου έχουν πει ότι αν η έκλειψη έχει γίνει μέχρι τρεις μήνες πριν τα γενέθλιά μας, τότε μπορεί να είναι και η Σεληνιακή, αλλιώς πάμε στην Ηλιακή. (κάτι δεν μου κολλάει όμως σε αυτή την θεωρία αν σκεφτώ ότι εκλείψεις έχουμε κάθε 4 μήνες περίπου)
¶ννα, Τίνα, Κοραλλία… Είναι κανείς εκεί; Ελεήστε τους αόμματους….
Κοραλλία Μόζορα
04-10-2010, 09:42 PM
Μια και το ανοίξαμε το θέμα, ας κάνουμε και μερικές συμπληρωματικές ερωτήσεις που άπτονται αυτού του κεφαλαίου.
Αν ένας ανάδρομος πλανήτης κατά την στιγμή της φαινομενικής του στάσης κάνει όψη με κάποιο γενέθλιο σημείο (πχ κλήρο της τύχης, βέρτεξ, προγενέθλια έκλειψη κτλ) και όχι πλανήτη, η επίδρασή του παραμένει η ίδια;
ΥΓ: Ακόμα μια αφορμή να παρακαλέσω τους αστρολόγους μας, να μας γράψουν λίγα λόγια για τον ρόλο και την σημασία της προγενέθλιας έκλειψης. Ισχύουν τα όσα λέγονται; Την δεχόμαστε ως ενεργειακό σημείο; Ίσως ακόμα και τι σημαίνει, για όσους δεν το έχουν ακουστά.
Κάτια μου, προσωπικά δεν χρησιμοποιώ τέτοια σημεία. Δεν θέλω να εμπλέκω στην αστρολογία θέματα καθαρά πίστης και που δεν μπορούν να αποδειχτούν εμπειρικά στην ζωή του ατόμου. Όχι ότι μου λείπει η πίστη αλλά αυτά που πιστεύω προτιμώ να τα κρατάω για τον εαυτό μου και την ζωή μου και να μην τα μπερδεύω με την αστρολογία ή τις ζωές άλλων ανθρώπων.
Πριν πολλά χρόνια είχα κάνει το ωροσκόπιο τηε σύλληψης μου σύμφωνα με τους τύπους του ¶λαν Λίο. Το μελέτησα μέχρι την γέννησή μου και δεν είδα τίποτε αξιόλογο που να με πείσει ότι λειτουργούν προγενέθλιες επιρροές. Οι επιρροές στον χάρτη της μητέρας μου βρήκα ότι ήταν πιο σημαντικές απ' αυτή την άποψη.
katiakiss
04-10-2010, 09:57 PM
Κάτια μου, προσωπικά δεν χρησιμοποιώ τέτοια σημεία. Δεν θέλω να εμπλέκω στην αστρολογία θέματα καθαρά πίστης και που δεν μπορούν να αποδειχτούν εμπειρικά στην ζωή του ατόμου. Όχι ότι μου λείπει η πίστη αλλά αυτά που πιστεύω προτιμώ να τα κρατάω για τον εαυτό μου και την ζωή μου και να μην τα μπερδεύω με την αστρολογία ή τις ζωές άλλων ανθρώπων.
Πριν πολλά χρόνια είχα κάνει το ωροσκόπιο τηε σύλληψης μου σύμφωνα με τους τύπους του ¶λαν Λίο. Το μελέτησα μέχρι την γέννησή μου και δεν είδα τίποτε αξιόλογο που να με πείσει ότι λειτουργούν προγενέθλιες επιρροές. Οι επιρροές στον χάρτη της μητέρας μου βρήκα ότι ήταν πιο σημαντικές απ' αυτή την άποψη.Κοραλλία μου, με τη σειρά μου θα πω ότι ούτε κι εγώ αισθάνομαι άνετα με όλα αυτά τα σημεία (των καιρών θα τα πω πια, γιατί πήξαμε στα «σημεία» τα τελευταία χρόνια).
Πάντα έχω βέβαια την περιέργεια να δω αν λειτουργούν και γι’ αυτό τα «τσεκάρω». Ωστόσο οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω επισημάνει κάτι το σημαντικό τα τελευταία 20 χρόνια που ανατρέχοντας έχω ψάξει επισταμένως. Τουλάχιστον τίποτα που να μπορώ να το συνδέσω με τέτοια σημεία.
Καλό ήταν όμως αυτό που έγινε, για να μπούμε όλοι στην διαδικασία ελέγχου και αποσαφήνισης του τι ισχύει και τι όχι.
Προσωπικά θα εξακολουθώ να το ψάχνω, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν δίνω ιδιαίτερη βάση όταν κοιτάζω ένα χάρτη.
Επίσης, μισώ τους αστεροειδείς!
Σε ευχαριστώ πολύ για την τοποθέτησή σου!
Τίνα Ζαχαριάδου
04-10-2010, 10:53 PM
Συμφωνώ με την Κοραλλία κι εγώ είχα κάνει το ωροσκόπιο της σύλληψης μου και δεν βρήκα κάτι σημαντικό, επίσης και των παιδιών μου για τα οποία είχα και ακριβέστατα στοιχεία.
Δεν έχω εξετάσει πολλά ωροσκόπια σύλληψης ωστόσο, το αρχικό δείγμα δεν δείχνει κάτι αξιοσημείωτο.
Αντίθετα, τα δυο μου τα παιδιά που γεννήθηκαν ο ένας με Ηλιακή έκλειψη (στον 5ο μου) κι ο άλλος λίγες ώρες νωρίτερα από Νέα Σελήνη (στον 11ο μου), όποτε ενεργοποιούνται οι μοίρες αυτές κάτι σημαντικό φέρνουν, θετικό ή αρνητικό.
Vικοζα μου κατά σύμπτωση όταν γέννησα την 1η φορά, η έκλειψη είχε διάρκεια 3,5 λεπτά. Κατά την διάρκεια του τοκετού παρουσιάστηκαν πολλές επιπλοκές τόσες που κόντεψα να χάσω την ζωή μου. Η έκλειψη είχε γίνει στις 22 50 μμ στην 2η μοίρα του Τοξότη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα/Δία και τρίγωνο με τον Ήλιο μου. Δέκα λεπτά αργότερα έφτασα στο νοσοκομείο και γέννησα 16 ώρες μετά. Οι συγγενείς μου πρέπει να ηταν οι μόνοι που δεν έκλαιγαν από χαρά στο νοσοκομείο τις ώρες εκείνες. Τις επιπλοκές δε, εγώ τις πλήρωσα πολύ ακριβά, ακριβώς 3,5 χρόνια, για να μην σου πω ότι ακόμη τις πληρώνω.
Όταν έχω τέτοια στοιχεία λυπάμαι αλλά η κρίση μου θολώνει κι η νοημοσύνη μου γίνεται συναισθηματική, τόσο έντονα που δεν μπορώ να ασχοληθώ με το ωροσκόπιο σύλληψης, γιατί πολύ απλά δεν μου βγαίνει.
Όσο για τις μοίρες που μένει στάσιμος ένας πλανήτης, συμφωνώ απόλυτα με την Κοραλλία,
να προσθέσω μόνο πως τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια της αναδρομής ενός πλανήτη, ουσιαστικά ξεκαθαρίζονται με την ορθοδρόμηση του κι αφού περάσει την μοίρα της αναδρομής, αυτό τουλάχιστον έχω παρατηρήσει.
vikoza
04-10-2010, 11:05 PM
Vικοζα μου κατά σύμπτωση όταν γέννησα την 1η φορά, η έκλειψη είχε διάρκεια 3,5 λεπτά. Τις επιπλοκές δε, εγώ τις πλήρωσα πολύ ακριβά, ακριβώς 3,5 χρόνια, για να μην σου πω ότι ακόμη τις πληρώνω.
Aκριβώς αυτό λένε. Ότι δηλ όση είναι η διάρκεια της έκλειψης σε λεπτά , τόσα χρόνια είναι ενεργοποιημένη η έκλειψη.
Όταν έχω τέτοια στοιχεία λυπάμαι αλλά η κρίση μου θολώνει κι η νοημοσύνη μου γίνεται συναισθηματική, τόσο έντονα που δεν μπορώ να ασχοληθώ με προγενέθλιες εκλείψεις γιατί πολύ απλά δεν μου βγαίνει.
Μου αρέσει που ανταλλάσσουμε τις γνώμες μας και μπορούμε έτσι να μαθαίνουμε αν κάτι δουλεύει ή όχι.
Όσο για τις μοίρες που μένει στάσιμος ένας πλανήτης, συμφωνώ απόλυτα με την Κοραλλία,
να προσθέσω μόνο πως τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια της αναδρομής ενός πλανήτη, ουσιαστικά ξεκαθαρίζονται με την ορθοδρόμηση του κι αφού περάσει την μοίρα της αναδρομής, αυτό τουλάχιστον έχω παρατηρήσει.
Το ίδιο έχω παρατηρήσει και στο δικό μου ωροσκόπιο. :love:
katiakiss
04-10-2010, 11:10 PM
Θα καταθέσω ότι και η δική μου παρατήρηση συμπίπτει σχετικά με τον χρόνο ξεκαθάρισης των γεγονότων κατά την ορθοδρόμηση.
Τίνα, σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας την προσωπική σου γνώση και εμπειρία.
theresa_alma
04-10-2010, 11:41 PM
Πριν πολλά χρόνια είχα κάνει το ωροσκόπιο τηε σύλληψης μου σύμφωνα με τους τύπους του ¶λαν Λίο. Το μελέτησα μέχρι την γέννησή μου και δεν είδα τίποτε αξιόλογο που να με πείσει ότι λειτουργούν προγενέθλιες επιρροές. Οι επιρροές στον χάρτη της μητέρας μου βρήκα ότι ήταν πιο σημαντικές απ' αυτή την άποψη.
Εχω εκπλαγει, ξαφνιαστει... Δεν ξερω τι να πω. Ανοιγοντας πριν λιγο τα μη διαβασμενα επεσα πανω σε αναδρομους πλανητες, σε προγενεθλιες εκλειψεις κ. α. Αν σας πω πως απο το πρωι αλλη δουλεια δεν κανω απο το να ψαχνω σημεια και τερατα στο προγενεθλιο ωροσκοπιο μου με την ελπιδα πως θα βρω καποια εξηγηση για πολλα ΧΟΝΤΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ στην ζωη μου, θα το πιστεψετε?
Ειμαι σιγουρη πως παιχτηκαν πολλα, αν οχι ολα, στην προγενεθλια εποχη. Υποψιαζομαι πως ενα ενα τα αστρικα υλικα προστεθηκαν τοτε. Οπως ακριβως χτιζοταν το σωμα και τα οργανα.
Δεν ξερω γιατι, αλλα απο διαισθηση νομιζω πως θα βρω πολλες απαντησεις στα δικα μου ερωτηματα. Αλλωστε γι αυτο το κανω κυριως. Ηδη εχω ξεκινησει με τον Ερμη και αυτο γιατι την ημερα που γεννηθηκα, αυτος μολις που ειχε αρχισει σημειωτον την ορθοδρομη πορεια του. Και επειδη πολλα μα παρα πολλα γεγονοτα στην ζωη μου, εχουν λαβει χωρα οταν αυτος βρισκοταν, σαν διευλαυνων, στην γενεθλια μου θεση του. Ειμαι πολυ ενθουσιασμενη με αυτη μου την ερευνα. Θα μου παρει αρκετο χρονο γιατι θα μελετησω ολους τους προγενεθλιους πλανητες μου με ολες τις οψεις τους και τα μεσοδιαστηματα τους. Αν βγει κατι που να ταιριαζει με τα βιωματα μου θα σας πω.
Ναστε ολοι καλα!
Τίνα Ζαχαριάδου
05-10-2010, 01:06 AM
Να συμπληρώσω πως το ωροσκόπιο σύλληψης δεν έχω δει να λειτουργεί (τουλάχιστον ως ένα μεγάλο βαθμό).
Προγενέθλιες εκλείψεις έχω δει να λειτουργούν στην πορεία της ζωής των ατόμων,
άλλο το ωρόσκοπιο σύλληψης κι άλλο προγενέθλιες εκλείψεις στις οποίες δεν μελετώ αστεροειδείς, απλανείς κτλ.
Χείρωνα όμως και Δεσμούς Σελήνης πάντα κοιτάζω σε όλα σχεδόν τα ωροσκόπια και λέω σχεδόν γιατί με τον Χείρωνα έχω ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια.
Μητσάκος
05-10-2010, 04:59 AM
Μιας και πιάσατε τις εκλείψεις, σε αυτόν τον σύνδεσμο Εκλείψεις Ιουλίου Αυγούστου 2009 (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-112/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%88%CE%B5%CE%B9%C F%82-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF%C F%85-2009-a-8517/) υπάρχει ένα άρθρο της κ. Σούρδη, όπου πέρα από τις προβλέψεις για μια συγκεκριμένη έκλειψη, αναφέρει και την πτολεμαϊκή μεθοδολογία για τον υπολογισμό του χρόνου εμφάνισης των γεγονότων που αντιστοιχούν σε μια έκλειψη :bigsmile:
Κοραλλία Μόζορα
05-10-2010, 12:50 PM
Να συμπληρώσω πως το ωροσκόπιο σύλληψης δεν έχω δει να λειτουργεί (τουλάχιστον ως ένα μεγάλο βαθμό).
Προγενέθλιες εκλείψεις έχω δει να λειτουργούν στην πορεία της ζωής των ατόμων,
άλλο το ωρόσκοπιο σύλληψης κι άλλο προγενέθλιες εκλείψεις στις οποίες δεν μελετώ αστεροειδείς, απλανείς κτλ.
Χείρωνα όμως και Δεσμούς Σελήνης πάντα κοιτάζω σε όλα σχεδόν τα ωροσκόπια και λέω σχεδόν γιατί με τον Χείρωνα έχω ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια.
Αυτό που είπα, Τίνα, ήταν ότι έκανα το ωροσκόπιο της σύλληψης μου και μελέτησα την πορεία διαφόρων επιδράσεων μέχρι την γέννηση μου και σε σχέση με τον γενέθλιο χάρτη μου. Μέσα σ' αυτές τις επιδράσεις ήταν και οι προγενέθλιες εκλείψεις. Φυσικά και είναι άλλο πράγμα το ωροσκόπιο της σύλληψης και άλλο οι προγενέθλιες εκλείψεις.
theresa_alma
05-10-2010, 03:07 PM
Αυτό που είπα, Τίνα, ήταν ότι έκανα το ωροσκόπιο της σύλληψης μου και μελέτησα την πορεία διαφόρων επιδράσεων μέχρι την γέννηση μου και σε σχέση με τον γενέθλιο χάρτη μου. Μέσα σ' αυτές τις επιδράσεις ήταν και οι προγενέθλιες εκλείψεις. Φυσικά και είναι άλλο πράγμα το ωροσκόπιο της σύλληψης και άλλο οι προγενέθλιες εκλείψεις.
Κα Μοζορα,
μηπως μπορειτε να μου πειτε πως βρηκατε την ημερα και την ωρα συλληψης σας?
Εγω αυτο για μενα, το εκανα κατα προσεγγιση οπισθοχωροντας 40 εβδομαδες πισω απο την ημερα γεννησης μου. Ετσι το κανουμε?
Κοραλλία Μόζορα
05-10-2010, 05:33 PM
Κα Μοζορα,
μηπως μπορειτε να μου πειτε πως βρηκατε την ημερα και την ωρα συλληψης σας?
Εγω αυτο για μενα, το εκανα κατα προσεγγιση οπισθοχωροντας 40 εβδομαδες πισω απο την ημερα γεννησης μου. Ετσι το κανουμε?
Στην πραγματικότητα, δεν μπορούμε να ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία και ώρα της σύλληψης επειδή τα σπερματοζωάρια διατηρούνται μέσα στα γεννητικά όργανα της γυναίκας 2 - 3 μέρες μετά την ερωτική πράξη. Ακόμα και η ωορηξία διαρκεί αρκετές ώρες.
Το ωροσκόπιο της σύλληψης μου το έκανα σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία και τους τύπους που συνόψισε ο ¶λαν Λίο. Δεν μπορώ να τα εξηγήσω σ' ένα ποστ αλλά η γενική αρχή είναι ότι η ακριβής θέση της Σελήνης στον γενέθλιο χάρτη είναι η ακριβής θέση του ωροσκόπου της σύλληψης και η ακριβής θέση του ωροσκόπου του γενέθλιου χάρτη είναι η ακριβής θέση της Σελήνης του χάρτη της σύλληψης.
Τίνα Ζαχαριάδου
05-10-2010, 07:29 PM
Κοραλλία μου την "συμπληρωματική κατάθεση" δεν την έκανα για εσένα, την έκανα σε σχέση με το δικό μου το ποστ που από λάθος έγραψα ότι δεν μπορώ να ασχοληθώ με τις προγενέθλιες εκλείψεις. Με το ωροσκόπιο σύλληψης ήθελα να πω, προσπάθησα να κάνω διόρθωση αλλά είχε περάσει η ώρα και δεν μπόρεσα. Ευτυχώς η διαχείριση έβαλε το χεράκι της και διορθώθηκε το ποστ μου. :bigsmile:
Το ωροσκόπιο σύλληψης δεν έχω δει να λειτουργεί. Οι προγενέθλιες εκλείψεις κατά την γνώμη μου είναι σημαντικές, επίσης αυτό που γνωρίζω είναι πως πιάνονται οι εκλείψεις που γίνονται τις τελευταίες 88 ημέρες της κύησης κι αυτό γιατί τότε κατά την άποψη κάποιων η ψυχή ενσαρκώνεται στο σώμα του εμβρύου.
vikoza
06-10-2010, 11:39 AM
Το διάστημα κύησης δεν είναι πάντα σταθερό και κυμαίνεται στις 273 μέρες, άλλες φορές προσθέτοντας μέρες και άλλες αφαιρώντας.
Όταν στο γενέθλιο χάρτη η Σελήνη γεμίζει σε φως και βρίσκεται κάτω από τον άξονα Asc- Dsc ή μειώνεται το φώς της και βρίσκεται πάνω από τον συγκεκριμένο άξονα, τότε καταλαβαίνουμε ότι η κύηση διήρκεσε παραπάνω από 273 μέρες.
Όταν ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα, η κύηση διαρκεί λιγότερες από τις 273 μέρες.