PDA

View Full Version : Τονισμένος 12ος οίκος και κοινωνικές επαφές

white diamond
22-05-2008, 12:45 PM
ΠΟΙΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ 12 ΟΙΚΟ ?

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΔΙΑ Ή ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΑΥΤΟ ;;

Μητσάκος
22-05-2008, 01:34 PM
ΠΟΙΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ 12 ΟΙΚΟ ?

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΔΙΑ Ή ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΑΥΤΟ ;;

Πολλά μπορεί να σημαίνει, και όπως έχει αναφερθεί πολλάκις, άλλο η μεμονωμένες θέσεις (ή όψεις) και άλλο η γενικότερη-σφαιρική εικόνα ενός ωροσκοπίου.

Σε γενικές γραμμές όμως ο Δίας στον 12ο που έχει μπόλικη εσάνς ψαρίλας θα αναδείξει φιλανθρωπικά αισθήματα, ευγένεια ψυχής, διάθεση για διάδοση πρακτικών που θα ωφελήσουν πολύ κόσμο αλλά όχι από τη θέση του επικεφαλής, τάση για υποστήριξη των αδικημένων και ανήμπορων, των αουτσάιντερ. Ακόμα μπορεί να είναι ένδειξη μεγάλων ψυχικών αποθεμάτων που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.
Αυτά γενικά και είναι θετικά, γιατί ο Δίας στον 12ο μπορεί και να είναι φλούφλης :toung:

Ο Ουρανός στον ίδιο οίκο μπορεί να δείξει ότι το άτομο έχει κάποιο ζήτημα με τον εαυτό του γιατί μπορεί να τρώει τα σωθικά του προσπαθώντας να κάνει πράγματα εις βάρος της ίδιας του της φύσης, έχοντας τον ανατροπέα και εκκεντρικό Ουρανό σε πεδίο σκοτεινό, βαθύ και εσωτερικό, όπου βασιλεύει το κρυφό και ο μύχιος φόβος. Έτσι μπορεί να ενεργεί από ατσούμπαλα έως και ανορθόδοξα για τους άλλους προσπαθώντας να διαρρήξει τις κατεστημένες δομές σε τομείς της μαζικής ψυχολογίας, των κοινωνικών πλαισίων και άλλα διεθνιστικά ωραία που ο πολύς ο κόσμος δεν τα καταλαβαίνει και δεν τον ενδιαφέρουν :toung: Α, μπορεί και να δώσει ικανότητες χαλάρωσης όσων βρίσκονται σε πρέσα και τάση σε φιλανθρωπίες :nuts:

melit
22-05-2008, 11:46 PM
Να ρωτήσω εγώ και κάτι πιο σύνθετο για το 12ο?
Εαν κάποιου οι Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Πλούτωνας και Κρόνος (!) είναι στο 12ο μου τι να καταλάβω εγώ???
Σημειώνω ότι ο 12ος μου έχει ακμή στο Ζυγό αλλά πιάνει και αρκετό από Σκορπιό (ο ωροσκόπος μου). Όλοι οι παραπάνω πλανήτες που ανέφερα είναι στο Σκορπιό εκτός του Πλούτωνα.

Μητσάκος
23-05-2008, 07:35 AM
Να ρωτήσω εγώ και κάτι πιο σύνθετο για το 12ο?
Εαν κάποιου οι Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Πλούτωνας και Κρόνος (!) είναι στο 12ο μου τι να καταλάβω εγώ???
Σημειώνω ότι ο 12ος μου έχει ακμή στο Ζυγό αλλά πιάνει και αρκετό από Σκορπιό (ο ωροσκόπος μου). Όλοι οι παραπάνω πλανήτες που ανέφερα είναι στο Σκορπιό εκτός του Πλούτωνα.
Εννοείς σε συναστρία;

Βασιλης Παπαδολιας
23-05-2008, 10:13 AM
Σε γενικές γραμμές όμως ο Δίας στον 12ο που έχει μπόλικη εσάνς ψαρίλας θα αναδείξει φιλανθρωπικά αισθήματα, ευγένεια ψυχής, διάθεση για διάδοση πρακτικών που θα ωφελήσουν πολύ κόσμο αλλά όχι από τη θέση του επικεφαλής, τάση για υποστήριξη των αδικημένων και ανήμπορων, των αουτσάιντερ. Ακόμα μπορεί να είναι ένδειξη μεγάλων ψυχικών αποθεμάτων που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.
Αυτά γενικά και είναι θετικά, γιατί ο Δίας στον 12ο μπορεί και να είναι φλούφλης :toung:

Σωστός ο Μητσάκος...

Να συμπληρώσω ότι η θέση αυτή αν ο Δίας έχει και καλές όψεις μπορεί να δίνει και κάποια τύχη, παράγοντες που μας προφυλάσσουν από κακοτοπιές, κλπ. Μία θεία πρόνοια, που φυλάει τα νώτα μας, ας πούμε... Ακόμα έχουμε γενικότερα μία αισιοδοξία μέσα μας. Δεν εκδηλώνεται πολύ προς τα έξω, όπως, αν ο Δίας ήταν στον 1ο οίκο, αλλά είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε μέσα μας ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά...

melit
23-05-2008, 11:33 PM
Εννοείς σε συναστρία;

Ναι, σε συναστρία!

Είδες τι ευγενικά κ διπλωματικά τα λέει ο Zυγούλης σου τελικά;;;

Σκορπιούλης είναι, τρομάρα του, όχι Ζυγούλης! Και εμένα μου φαινόταν πολυ βαρύ κι ασήκωτο το φορτίο αλλά δεν ήξερα να το εξηγήσω επακριβώς! Βέβαια, έχουμε κάποιες βοηθητικές όψεις (ή έτσι τις καταλαβαίνω εγώ, τελος πάντων) αλλά πόσο να το διορθώνουν πια???

Μητσάκος
24-05-2008, 12:54 AM
Ναι, σε συναστρία!

Σκορπιούλης είναι, τρομάρα του, όχι Ζυγούλης! Και εμένα μου φαινόταν πολυ βαρύ κι ασήκωτο το φορτίο αλλά δεν ήξερα να το εξηγήσω επακριβώς! Βέβαια, έχουμε κάποιες βοηθητικές όψεις (ή έτσι τις καταλαβαίνω εγώ, τελος πάντων) αλλά πόσο να το διορθώνουν πια???
Για το πόσο διορθώνονται κάποια πράγματα, δεν μπορώ να ξέρω, είναι πολλά αυτά που παίζουν ρόλο :bigsmile:

Από την άλλη, αυτό που εσύ ονομάζεις "πολυ βαρύ κι ασήκωτο φορτίο" έχω κάποια δεδομένα που μου δίνουν τη δυνατότητα να το καταλάβω. Αναφέρεις ότι 5 πλανητικά σώματα δικά του "πέφτουν" πάνω σε έναν οίκο σου, τον 12ο.
Το πιο πιθανό και λογικό είναι να έχει κάμποσα από αυτά σε ένα ζώδιο και να σχηματίζουν σύνοδο/πολυαστρία/γέφυρα όπως λένε αστρολογικά αυτό το σύμπλεγμα. Σχετικά με αυτό, ένα πολύ παραστατικό παράδειγμα που έχω ακούσει είναι το εξής:
φανταστείτε, λέει, να σκέφτεται κάποιος να αγοράσει ένα οικόπεδο και όταν πηγαίνει να το δει και να αποφασίσει παίρνει μαζί του τον πατέρα του, τη μάνα του, τον αδελφό του, τον κουμπάρο του και τον ανιψιό του και να θέλει να ακούσει τη γνώμη τους πριν αποφασίσει. Το πιο λογικό είναι να υπάρχει μια πολυγνωμία και ο ίδιος ο υποψήφιος αγοραστής να μην μπορεί να καταλήξει σε μια απόφαση, τουλάχιστον γρήγορα και στηριζόμενος στις γνώμες των συγγενών του.
Αν βάλεις στη θέση του οικοπέδου το ζώδιο ή τον οίκο και στη θέση των συγγενών τους πλανήτες της πολυαστρίας, μπορείς να έχεις το παραστατικό παράδειγμα που λέγαμε.

Έτσι λοιπόν έχουμε ένα πρώτο δεδομένο για το πώς ο Σκορπιός σου (πέρα από το ότι είναι στο ζώδιο Σκορπιός, ό,τι και αν αυτό σημαίνει) έχει ένα ζήτημα που συνίσταται στα θέματα του οίκου σε συνδυασμό με το ζώδιο που βρίσκονται αυτά τα 5 πλανητικά σώματα (εκ των οποίων τα 2 είναι Φώτα).

Αν δεχόμαστε, λοιπόν, ότι έχει κάποιο ζήτημα, μπορούμε κάλλιστα να θεωρήσουμε ότι έχεις και εσύ ένα ζήτημα, αφού όλο αυτό το "πακέτο" συνδέεται με έναν συγκεκριμένο οίκο σου –άρα και τα θέματα που αυτός ο οίκος αντιπροσωπεύει.

Το θέμα βέβαια είναι κάπως πολύπλοκο και σίγουρα είναι πολλά αυτά που έχουν σημασία, πέρα από τα όσα αστρολογικά ή και όχι εμείς κουβεντιάζουμε τώρα.
Για να καταλάβεις, πάντα με τη δική μου αντίληψη και ως τώρα γνώση, ο Ήλιος του μπορεί να είναι "ενοχλητικός" γιατί φωτίζει σημεία που εσύ θεωρείς ότι πρέπει να είναι ή και είναι πολύ προσωπικά και κρυφά.
Η δε Σελήνη του μπορεί να σε "νιώθει" χωρίς εσύ να το καταλαβαίνεις και ανάλογα με τις άλλες όψεις ή να σε προστατεύει ή να αξιοποιεί εις βάρος σου τα αδύνατά σου σημεία.
Ο Πλούτωνάς του μπορεί να υποκινήσει υπόγειες μετασχηματικές διεργασίες σε εσένα, ίσως και με έντονο τρόπο καμιά φορά, ο Κρόνος να απαιτεί μια ορθολογιστική εξήγηση αυτών που συμβαίνουν και ο Ερμής μπορεί να συνεπικουρεί τις ορθολογιστικές απαιτήσεις του Κρόνου και να δίνει τις απαντήσεις που αναζητούνται, αλλά μπορεί και όλα αυτά να είναι πολύ ενοχλητικά για εσένα γιατί απλώς θέλεις να είναι κρυφά και να είσαι διατεθειμένη ακόμα και να παραποιήσεις την αλήθεια προκειμένου να διατηρήσεις τα δεδομένα σου.Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι είναι σύνθετο το ζήτημα και είναι απαραίτητα πολύ περισσότερα στοιχεία.

Πιστεύω ότι με τον καιρό, και αν στην πορεία διατηρήσεις τη δυνατότητα να αναλύεις τη σχέση, ψάχνοντας θα μπορέσεις να κατανοήσεις πολύ περισσότερα από τα ελάχιστα που σου γράφω :bigsmile:

melit
25-05-2008, 06:44 PM
Tο σχόλιο πήγαινε για την BlackOrWhat κ για τον ωροσκόπο της αλλά δεν έγινε κ τίποτα!!!...

Ουπς! Λάθος μου!

Μητσάκο, ευχαριστώ πολύ για τον κόπο και την πολύ αναλυτική γραφή σου! Ήσουν κατατοπιστικότατος! Βέβαια, έτσι οπως τα ειδα τα γραφόμενα σου, δεν μου έδωσες να καταλάβω ότι είναι "απάλευτο"(!) το ζήτημα. Τουλάχιστον έτσι οπως το καταλαβα εγώ.

Έτσι λοιπόν έχουμε ένα πρώτο δεδομένο για το πώς ο Σκορπιός σου (πέρα από το ότι είναι στο ζώδιο Σκορπιός, ό,τι και αν αυτό σημαίνει) έχει ένα ζήτημα που συνίσταται στα θέματα του οίκου σε συνδυασμό με το ζώδιο που βρίσκονται αυτά τα 5 πλανητικά σώματα (εκ των οποίων τα 2 είναι Φώτα).

Τα Σκορπιδάκια τα έχουμε όλοι στη μπούκα, μου φαίνεται! :laugh: Αν και εμένα λόγω και ωροσκόπου στο Σκορπιό :cheesy: (σε σύνοδο με Ήλιο και Ερμή και εξάγωνο με ¶ρη του εν λογω) δε με συμφέρει και πολύ!
Ο συγκεκριμένος έχει Ήλιο στο Σκορπιο σε σύνοδο με Ερμή, Κρόνο, και Σελήνη πάλι στο Σκορπιό σε σύνοδο με Κρόνο και Πλούτωνα, ο οποίος Πλούτωνας όμως είναι στο Ζυγό. Είναι αυτό που λέμε ασύμβατη σύνοδος?? Και για να ολοκληρωθει το καρέ και ο δικός μου Πλούτωνας (αυτή τη φορά στο Σκορπιό) είναι σε σύνοδο με τη Σελήνη του και ο Κρόνος μου σε σύνοδο με Ήλιο και Ερμή του.
Όπως βλέπεις, πολύ πράμα και μάλλον δικαίως είχα χάσει τη μπάλα. Είμαι και αρκετά αρχάρια ακόμα...

Να ρωτήσω και κάτι που παρατήρησα μόλις. Ένας Πλούτωνας στο 12ο όπως ο δικός μου και μάλιστα στην πρώτη-πρώτη μοίρα του Σκορπιού είναι αυτό που λέμε "έχεις να παρεις μαθήματα να φάνε κι οι κότες"?!? Θεωρείται κρίσιμη μοίρα? Όσο περισσότερο το ψάχνω τόσο πιο πολλά βγάζω στη φόρα! :nuts:

ScP
25-05-2008, 06:51 PM
Μητσάκο, ευχαριστώ πολύ για τον κόπο και την πολύ αναλυτική γραφή σου! Ήσουν κατατοπιστικότατος!

Να TON υποστηρίξουμε με το κουμπάκι thank you.
Διέρρευσε ότι έχει παράπονο από τον χαμηλό αριθμό...

ελι
14-10-2009, 02:10 PM
καλημερα...τι σημαινει οταν ο κυβερνητης του 8ου(αφροδιτη) βρισκεται στον 12ο και ο κυβερνητης του 12ου(ουρανος) στον 8ο?? μπερδεμενη υποθεση???????????

leoma
14-10-2009, 04:33 PM
καλημερα...τι σημαινει οταν ο κυβερνητης του 8ου(αφροδιτη) βρισκεται στον 12ο και ο κυβερνητης του 12ου(ουρανος) στον 8ο?? μπερδεμενη υποθεση???????????

Σημαίνει ότι συνεργάζονται και βοηθούν ο ένας τον άλλον σε θέματα των οίκων τους.

saggitar1
15-10-2009, 01:30 AM
Παιδια καλησπερα! Μπορει καποιος να μου πει τι σημαινει να εχεις σεληνη στον 12ο στον υδροχοο 12°17'????? Ολο περιεργα ακουω γι αυτο τον οικο...:blink:

kiaRRa
15-10-2009, 01:42 AM
Παιδια καλησπερα! Μπορει καποιος να μου πει τι σημαινει να εχεις σεληνη στον 12ο στον υδροχοο 12°17'????? Ολο περιεργα ακουω γι αυτο τον οικο...:blink:

Εξαρχής η Σελήνη στον υδροχόο είναι απρόβλεπτη όσον αφορά τα συναισθηματα της. Δυσκολεύεται να δεσμευτεί και γι'αυτό απομονώνεται ερωτικά ή μετατρέπει τις ερωτικές της σχέσεις σε φιλικές. Λόγω της ανεξάρτητης φύσης της δεν θέλει να έχει μεγάλη οικειότητα με τους άλλους. Ούσα στον 12ο κιόλας αποζητά την απομόνωση για να εστιάσει στον εαυτό της, να ανασυνταχθεί αλλά και να ονειροπολήσει... :embarrest

δελφινι
19-04-2010, 02:56 PM
Γεια σας κ απο εμενα! θα ηθελα να ρωτησω σε μια συναστρια, οταν ο Β.Δεσμος, η σεληνη κ ο ουρανος του αλλου πεφτουν στον 12 οικο μου σημαινει κατι? ευχαριστω πολυ σε οποιον ειναι προθυμος να απαντησει.

Μητσάκος
19-04-2010, 03:21 PM
Γεια σας κ απο εμενα! θα ηθελα να ρωτησω σε μια συναστρια, οταν ο Β.Δεσμος, η σεληνη κ ο ουρανος του αλλου πεφτουν στον 12 οικο μου σημαινει κατι? ευχαριστω πολυ σε οποιον ειναι προθυμος να απαντησει.

Είναι πιθανόν ο "άλλος" να καταλαβαίνει τις μύχιες σκέψεις και τα μυστικά σου, να μην μπορείς να του ...κρυφτείς, και παράλληλα να σε τσιτώνει, προκειμένου να τα εξωτερικεύσεις από μόνη σου. Πιθανό είναι ακόμα να "υποχρεώνει" τον συναισθηματικό σου κόσμο σε αναπάντεχα ξεσπάσματα, ή να μην υπάρχει ειλικρίνεια μεταξύ σας :bigsmile:

paraskeyh
20-04-2010, 12:10 AM
Να ρωτήσω και εγώ κάτι και όποιος θέλει απανταει.Πλούτωνας(κυβερνή της 1ου) με Δία σε σύνοδο(κυβερνήτης 2ου) και Αρης(κυβερνήτης 6ου) σε σύνοδο με Δία όλοι μαζεμένοι στον 12ο :nuts:σε άτομο όχι σε συναστρία στο περίπου τι μας δείχνει;

Μητσάκος
20-04-2010, 09:44 AM
Να ρωτήσω και εγώ κάτι και όποιος θέλει απανταει.Πλούτωνας(κυβερνή της 1ου) με Δία σε σύνοδο(κυβερνήτης 2ου) και Αρης(κυβερνήτης 6ου) σε σύνοδο με Δία όλοι μαζεμένοι στον 12ο :nuts:σε άτομο όχι σε συναστρία στο περίπου τι μας δείχνει;

Εμένα προσωπικά μου δείχνει ότι στο ενδεχόμενο μιας επαγγελματικής συνεργασίας μας θα έπρεπε να σε ...προσέχω πάρα πολύ :cheesy:

μυσπ
17-10-2011, 12:01 AM
Γεια σας! Θα ηθελα να ευχαριστησω εκ των προτερων για τις απαντησεις που θα λαβω, στον χαρτη μου τρεις πλανητες σεληνη ερμης κ αφροδιτη βρισκονται στον καρκινο και μαλιστα στον 12ο οικο και εχω αναδρομο αρη στον αιγοκερω στον 6ο και αν και τα παω πολυ καλα με τους κοντινους μου ανθρωπους εχω μεγαλο προβλημα να συναναστραφω με αγνωστους ιδιαιτερα σε καθημερινη βαση κ συνεπως δεν θελω να εργαστω, σκεφτομαι τι θα γινει οταν τελικα παντρευτω τον συντροφο μου και κανουμε οικογενεια και αναγκαστω να πιασω δουλεια για βιοποριστικους λογους κ πανικοβαλλομαι:eek:Τελικα υπαρχει λυση για μενα κ για ατομα με τοσο εσωστρεφη στοιχεια στον χαρτη τους?

aurelia
17-10-2011, 12:11 AM
Θα πρότεινα να ψάξετε αρχικά στην αναζήτηση και να βρείτε όσα περισσότερα στοιχεία μπορείτε για τα θέματα που σας απασχολούν, γιατί η απαίτηση για προσωπικές προβλέψεις σε μια ιστοσελίδα που παρέχει τόση γνώση δωρεάν, δεν είναι ό,τι καλύτερο και δε χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από εμάς, τα υπόλοιπα μέλη... Αν σκεφτείτε την ερώτηση διαφορετικά ώστε να αφορά το κοινό ενδιαφέρον, έχοντας ψάξει και στην αρχειοθήκη του site, εγώ με χαρά θα σας απαντήσω.

μυσπ
17-10-2011, 12:20 AM
Σας ζητω συγνωμη αν δεν διατυπωσα σωστα την ερωτηση,ειναι η πρωτη φορα που προσπαθω να ανοιξω μια συζητηση, ισως αυτο που επρεπε να ρωτησω εξαρχης ειναι πως σχεριζεται ενα ατομο με τονισμενο 12ο με τους γυρω του ιδιαιτερα με αυτους που δεν ειναι οικειοι του κ τι μπορει να κανει να αποβαλλει την ακραια συστολη του?

allen
17-10-2011, 12:39 AM
Η συγκεκριμένη ενότητα προσφέρεται για προσωπικές ερωτήσεις

Πώς συζητάμε με τους Εραστές της Αστρολογίας. Διαβάστε το, σας ενδιαφέρει! (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF-109/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%C E%B5%CE%B9-12000/)

Πάντα όμως πρέπει να θυμόμαστε δυο πράγματα: το ένα είναι ότι παρόμοια ερώτηση μπορεί να έχει τεθεί και η αναζήτηση μπορεί να λύσει την απορία.
Και το άλλο ότι κάθε μέλος μας καλό είναι να κάνει μια προσπάθεια ερμηνείας μόνος του και οι υπόλοιποι -εάν επιθυμούν- να λειτουργούν συμπληρωματικά ή διορθωτικά.

Δίνοντας αποσπασματικές απαντήσεις δεν βοηθάμε. Μάλλον κακό κάνουμε.

aurelia
17-10-2011, 02:26 AM
Το τι μπορεί να κάνει για να αποβάλλει την ακραία σύστολή του δεν θα του το πει το ωροσκόπιό του με κάποιο μαγικό τρόπο...Κάποια στοιχεία στον αστρολογικό μας χάρτη μπορεί να είναι πιο αδύναμα, κάποια άλλα πιο δυνατά και μπορούμε γνωρίζοντάς τα και ισχυροποιώντας τα, να δουλέψουμε εκείνες τις πιο δύσκολες πλευρές της ψυχοσύνθεσής μας για να βρούμε από που πηγάζουν.
Επειδή το θέμα λέγεται 'τονισμένος 12ος' και για να μην βγω εκτός, λαμβάνοντας υπόψη πως οι πλανήτες στους οποίους βρίσκονται αναφερόμαστε στον Καρκίνο, θα έλεγα πως μας δείχνουν ένα άτομο με ευαισθησία και διαίσθηση ανεπτυγμένη, με μια φαντασία δυνατή που ίσως το εκλωβίζει ενίοτε στο δικό του κόσμο και του είναι δύσκολο να αποδεχτεί την καθημερινότητα και ιδίως τη σκληρή πλευρά αυτής. Μπορεί επίσης να νιώθει έντονη την ανάγκη να 'αποτραβιέται' και να απομονώνεται γιατί είναι αρκετά επιρρεπές στις απογοητεύσεις (ίσως και από αισθηματικές καταστάσεις?) και στις συγκρούσεις με τον εαυτό του. Με μια ματιά στην αναζήτηση θα βρεις περισσότερα και πιο καλοδιατυπωμένα (θα προσπαθήσω να κάνω και λινκ). Ίσως να κοιτούσες και κάτι από 7ο οίκο? Μιας και λες για το πως σχετίζεσαι με τους άλλους? Πχ σε ποιο ζώδιο είναι ακμή του, εμπεριεχόμενοι σε αυτόν πλανήτες, τις όψεις τους, κτλ.
Μην πανικοβάλλεσαι!

hattie23
17-10-2011, 03:10 AM
Αν κρινω απο τις πρωτες 4 απαντησεις που ελαβες οντως εχεις προβλημα να συσχετιθεις με αγνωστους :p Καλε ακομα δεν μπηκε το κοριτσι και το αρχισαμε "στο ψαξε μονη σου,βρες και ξαναελα" .Συμφωνω απολυτα ωστε να μην επαναλαμβανονται ιδια θεματα και ιδιες ερωτησεις αλλα πρεπει να υπαρχει και μια ενθαρρυνση συμμετοχης στα νεα μελη . Αν με το καλημερα σας αρχιζουμε και κουναμε δακτυλο σαν δασκαλες νομιζω οτι αποθαρρυνουμε συν οτι αν καποιος δεν εχει ασχοληθει η τωρα αρχιζει να ασχολειται με την αστρολογια βρισκει ενα χαος μπροστα του και δεν γνωριζει που να ξεκινησει.

Καταρχην ,να σου ξεκινησω απο τα ευχαριστα .Εχεις μια σεληνη σε κυριαρχια και μια Αφροδιτη καλα τοποθετημενη σε ζωδιο.Αυτο που λιγο στριχμωνει τα πραγματα ειναι ο οικος . Ιδιαιτερα η θεση του Ερμη στο δωδεκατο οικο ,πλανητη της επικοινωνιας και μαλιστα στο ζωδιο του καρκινου ειναι ενα απο τα στοιχεια που σε κανουν να αισθανεσαι συστολη .Οι αλλοι δυο πλανητες δεν θεωρω οτι ειναι "κακο " που βρισκονται στον 12ο εξ ορισμου. Μια σεληνη στον δωδεκατο και στον καρκινο δειχνει ατομο που ερχεται σε επαφη ακομα και με πτυχες του χαρακτηρα του που αλλοι ανθρωποι δυσκολευονται να ανακαλυψουν . Σε οτι αφορα την Αφροδιτη στον 12ο δεν ειναι μια ευκολη υποθεση επειδη υπαρχει μια ανιδιοτελεια στον τροπο που αγαπας. Αυτο το ανιδιοτελες δοσιμο μπορει να σε οδηγησει σε καταστασεις ειτε πολυ ρομαντικες -ονειρικες ειτε σε επωδυνες "ονειρικες καταστασεις" με την αρνητικη εννοια του πλατωνικου ερωτα ,ακομα σε συναψη σχεων με ατομα που οι υπολοιποι για καποιους λογους να απορριπτουν και εσυ θελεις να τα βοηθησεις . Ο 12ος εχει να κανει και με την εννοια της φιλανθρωπιας οποτε ισως να "παραμυθιαζεσαι" ευκολα απο συγκινητικες ιστοριες και οι αλλοι να σε εκμεταλλευονται . οι περισσοτερες γυναικες που τα εχουν με "πονεμενους" παντρεμενους εχουν συνηθως τους πλανητες του συναισθηματος (σεληνη-αφροδιτη) στον 12ο και ειναι περισσοτερο επιρρεπεις γενικοτερα σε σχεσει ςπου δεν τους ταιριαζουν.

Θα ελεγα λοιπον να δωσεις περισσοτερο βαρος στον ερμη σου και οχι στην σεληνη και την αφροδιτη που ειναι πλανητες που δεν εχουν αμεση σχεση με τις απλες καθημερινες γνωριμιες αλλα με τις πιο προσωπικες μας σχεσεις .

Κοιτα τι οψεις κανει ο ερμης με τους υπολοιπους πλανητες,κοιτα τι οψεις κανει ο ηλιος σου ,τις οψεις του ωροσκοπου σου και ριξε και μια ματια στον κυβερνητη του 6ου οικου που δειχνει την καθημερινοτητα και τι οψεις κανει αυτος.

errikaki
17-10-2011, 02:20 PM
Όταν ανακάλυψα ότι ένας καλός μου φίλος είχε τονισμένο 12ο οίκο (ερμή, δία, ουρανό και πλούτωνα), τον πήρα τηλ και τον ρώτησα αν έχει κάνει ποτέ φυλακή.:D
Αυτός γελούσε και μου είπε ότι είμαι μια ανισόρροπη τοξότης :p

Ήταν παράλογη η απορία μου με τους παραπάνω πλανήτες στο 12?

Χρήστος Άρχος
17-10-2011, 02:46 PM
Errikaki πολλές φορές οι άνθρωποι προσπαθώντας να δώσουμε συγκεκριμένη μορφή σε παγκόσμια μηνύματα όπως της αστρολογίας προσπαθούμε να συγκεκριμενοποιήσουμε κάποια πράγματα και βγαίνουμε λάθος. Ο 12ος οίκος είναι ουδέτερος όπως σχετικά οι περισσότεροι οίκοι, αυτό σημαίνει ότι κάθε οίκος έχει τα θετικά του και αρνητικά του στοιχεία. Έτσι το να περιοριστούμε και να πούμε ότι το άτομο θα πάει φυλακή επειδή έχει έντονο 12ο σαφώς και είναι τεράστιο άλμα στην ερμηνεία ενός χάρτη κάτι που τις περισσότερες φορές είναι και λάθος. Θα πρέπει οι πλανήτες στο 12ο να έχουν αρνητικές όψεις αλλά και ο Κυβερνήτης του 12ου να δέχεται επίσης δύσκολες όψεις ενώ και οι οίκοι που σχετίζονται με δικαστές, δικαστήρια και δικαστικές αποφάσεις να σχετίζονται με το 12ο καθότι στο σύστημα της χώρας μας δεν γίνετε να μπεις φυλακή αν δεν έχει περάσει μία δικαστική απόφαση συνήθως.
Ιδιαίτερα ο 12ος οίκος είναι τόσο έξω από την ύλη που πολλές φορές και οι αστρολόγοι προσπαθώντας να τον κάνουμε συγκεκριμένο μπορεί να κάνουμε λάθη. Έτσι μπορεί να σημαίνει έναν άνθρωπο που απλά ζητά την απομόνωση, ή το συλλογικό ασυνείδητο ή μία πολύ διαφορετική προοπτική στη ζωή ή μία ψυχική νόσο ή εγκλεισμό σε κάποια ψυχιατρική κλινική και άλλα τόσα πράγματα που μόνο η προσεκτική προσέγγιση όλων των πλανητών που σχετίζονται με τα θέματα του 12ου μπορεί να μας δώσει μία συγκεκριμένη απάντηση.

ktisila
17-10-2011, 03:06 PM
Ξερω δυο περιπτωσεις με εντονο 12. Η μια με σοβαρα ψυχολογικα προβληματα και η αλλη με προβλημα υγειας που την κανει να βρισκεται συνεχως στο νοσοκομειο. Ο 12 μπορει να φανερωνει απομονωση αλλα αυτο εκδηλωνεται καθε φορα με διαφορετικους τροπους.
Πλανητες στον 12 μπορει ομως να λειτουργησουν και θετικα. Προσφερουν αυτογνωσια ή και ταση του ανθρωπου να βοηθα τον συνανθρωπο του. [Ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος]
Προσωπικα πιστευω πως το δυσκολο με τους πλανητες στον 12 ειναι να καταφερει καποιος να τους χειριστει. Αυτο εξαρταται ομως και απο τις οψεις που δεχονται, αν ειναι σε αδυναμια κ.τ.λ.

errikaki
17-10-2011, 03:46 PM
ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρθηκα σχετικά με τον 12 οίκο έχει έντονη την τάση να βοηθάει τους άλλους ανιδιοτελώς.
απλά δεν ξέρω αν αυτό φαίνεται από το 12 ή
το γεγονός ότι έχει σύνοδο αφροδίτη σελήνης στο λεοντα.

Ίσως παίζουν και τα 2 το ρόλο τους..

ktisila
17-10-2011, 03:56 PM
Μπορει να συνδεεται εν μερη. Δες και τον κυβερνητη του 12 τι οψεις σχηματιζει κυριως με τους πλανητες που βρισκονται στον 12.

μυσπ
18-10-2011, 01:26 AM
Σας ευχαριστω πολυ ολους για τα σχολια σας κ πιστευω πως με εκφραζουν! Ναι ο ερμης μου στον 12ο ειναι δυσκολη υποθεση, οσο για το ατομο που αναφερει το μελος παραπανω με σεληνη συνοδο αφροδιτη στον λεοντα ετσι ειναι μια φιλη μου, ιδιαιτερα δοτικο ατομο-)

stachtopouta
18-10-2011, 11:19 AM
Kαλημερα!!!! θελω να ρωτησω κι εγω τι σημαινει να εχω ωροσκοπο στον ζυγο και αρη ,αφροδιτη,ερμη και πλουτωνα στον ζυγο στον 12 οικο? επισης ο ουρανος ειναι στον σκορπιο στον 1 οικο.ευχαριστω εκ των προτερων.

Atrapos
18-10-2011, 12:33 PM
Kαλημερα!!!! θελω να ρωτησω κι εγω τι σημαινει να εχω ωροσκοπο στον ζυγο και αρη ,αφροδιτη,ερμη και πλουτωνα στον ζυγο στον 12 οικο? επισης ο ουρανος ειναι στον σκορπιο στον 1 οικο.ευχαριστω εκ των προτερων.

Αγαπητή Σταχτοπούτα, πιθανώς να σημαίνει ότι σου αρέσει να ζεις σ’ ένα δικό σου παραμυθένιο κόσμο.
Θα πρότεινα όμως να χρησιμοποιήσεις το πρόγραμμα του site, να διαβάσεις εκεί ερμηνείες για την κάθε θέση που αναφέρεις και να προσπαθήσεις να κάνεις μία σύνθεση.
Έτσι η συζήτηση θα γίνει πιο δημιουργική και ωφέλιμη για τον καθένα.

vogue
18-10-2011, 01:33 PM
Καλημέρα,
Θα ήθελα να πω ότι πράγματι ο 12ος οίκος έχει κακή φήμη και θεωρείται οίκος δοκιμασιών, θλίψης, εγκλεισμού και γενικά είναι ότι μας κάνει να υποφέρουμε.
Ταυτόχρονα όμως έχει σχέση με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Επειδή όμως είναι ένας οίκος που έχει σχέση με το ασυνείδητο, μας τρομάζει γιατί απλά δεν μπορούμε εύκολα να τον καταλάβουμε. Έτσι οι πλανήτες που βρίσκονται μέσα στον οίκο αυτό λειτουργούν αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε την λειτουργία τους. Με ένα Ερμή στο 12ο μπορεί απλά να μην μπορούμε εύκολα να συνειδητοποίσουμε το κίνητρο πίσω από τα λόγια και τις σκέψεις μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνητρο.
Έχω και προσωπικό παράδειγμα ατόμου με στέλλιουμ με συμμετοχή των φώτων στο 12ο οίκο, που ασχολείται με παιδιά με ειδικές ανάγκες και είναι κάτι που το γεμίζει και το ολοκληρώνει. Αν οι πλανήτες του 12ου έχουν καλές όψεις η ενέργεια θα βρει θετική διέξοδο όπως στο παράδειγμα που ανέφερα.
Ευχαριστώ

ΥΓ Η δυσκολία με τα κεφαλαία γράμματα συνεχίζεται.

ligero
18-10-2011, 06:01 PM
Καλησπέρα και από μένα,

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει σε απορία μου;;;;
Έχω Σελήνη στο 12ο οίκο στις 23 του Αιγόκερου και σε λίγο ο Κρόνος θα κάνει τετράγωνο!
Πως ερμηνεύεται αυτό;;
Έχει κάποια σημασία ο γενέθλιος Κρόνος (13ο Παρθένου - ακμή του 8ου);;;
Από γενέθλιο δεν υπάρχει αντίστοιχη όψη.

Ευχαριστώ Πολύ!

(δεν ξέρω τι πρόβλημα υπάρχει ή αν έκανα εγώ κάτι λάθος, αλλά η ερώτηση μου εμφανίστηκε σε άλλο θέμα και την ξανά ανεβάζω!)

allen
18-10-2011, 06:12 PM
(δεν ξέρω τι πρόβλημα υπάρχει ή αν έκανα εγώ κάτι λάθος, αλλά η ερώτηση μου εμφανίστηκε σε άλλο θέμα και την ξανά ανεβάζω!)
Ναι, μόνο που η ερώτησή σας δεν εμφανίστηκε από μόνη της σε άλλο thread. Μεταφέρθηκε στο ανάλογο θέμα για τις διελεύσεις του Κρόνου, όπως ήταν και η ερώτησή σας, ενώ εδώ η συζήτηση αφορά τονισμένο 12ο και κοινωνικές επαφές, όπως γράφει και ο τίτλος.

Εκτός αυτού θα ήταν προτιμότερο και πιο ωφέλιμο για όλους αν ο καθένας προσπαθούσε πρώτα να επιδιώξει μια ερμηνεία, να κάνει μια εκτίμηση ζητώντας και τη γνώμη των υπολοίπων ώστε να γίνεται ένας γόνιμος διάλογος, αντί να περιμένουμε "μασημένη τροφή". Αυτό δεν αφορά μόνο εσάς φυσικά, αλλά όλα τα μέλη

mimimi
27-10-2011, 04:50 AM
καλησπέρα και από μένα..

ως παθούσα με τονισμένο 12ο και κυριώς αρχάρια σε αστρολογικα θέματα θα προσπαθησω να κάνω μια ερμηνία για τους πλανητες στο 12ο μου και να ζητήσω τα φώτα σας :o

αρχιζουμε με ήλιο- λέων ερμη αφροδιτη-και 2 σε παρθενο σε 12ο. σχετικά με την επικοινωνια και λόγω του ότι δεν υπάρχει σύνοδος του ήλιου μου κυριαρχεί η άποψη από τους άλλους ότι δεν είμαι λιονταρακι (εκτος κ αν μου πατησουν τον κάλο). για αφροδιτη και ερμη σε 12ο με κάνουν όχι ανασφαλή αλλά με δυσκολία εκφράζω τα συναισθήματά μου και σε καμία μα καμία περίπτωση δεν κάνω το πρώτο βήμα. Σε σχέσεις έχω έντονο το στοιχείο της αυτοθυσίας και της προσπάθειας διατήρησης της σχέσης ακόμη κ όταν όλοι οι άλλοι θα τα είχαν παρατήσει ή να παίζω το ρόλο της "ανήσυχης μαμας"(εξ ου και μακροχρόνιες).

θα ήθελα να ρωτήσω όταν η ακμη του 12ου είναι η ίδια με τον ήλιο-- λέων αυτό τι σημαίνει...ότι προσβάλλονται τα στοιχεια της προσωπικότητας ακόμη πιο πολύ δεδομένου ότι δεν υπάρχουν συνόδοι με κανενα αλλο πλανήτη?? θα ήθελα επισης την βοηθεία σας όσον αφορά την προοδευτικότητα για ήλιο στο 12ο έχω διαβάσει ότι χρόνο με το χρόνο τα χαρακτηριστικά του ζωδίου με ήλιο στο 12ο βγαίνουν στην επιφάνεια σε σχέση με τον ωροσκόπο (ναι και αυτόν παρθενο τον έχω..)... τι ακριβώς σημαίνει αυτο??

αν εχω κανει λάθη στη ερμηνια ή θελετε να προσθεσετε κατι :)
ευχαριστώ:cool:

*alkmini
27-10-2011, 12:18 PM
καλησπέρα και από μένα..

ως παθούσα με τονισμένο 12ο και κυριώς αρχάρια σε αστρολογικα θέματα θα προσπαθησω να κάνω μια ερμηνία για τους πλανητες στο 12ο μου και να ζητήσω τα φώτα σας :o

αρχιζουμε με ήλιο- λέων ερμη αφροδιτη-και 2 σε παρθενο σε 12ο. σχετικά με την επικοινωνια και λόγω του ότι δεν υπάρχει σύνοδος του ήλιου μου κυριαρχεί η άποψη από τους άλλους ότι δεν είμαι λιονταρακι (εκτος κ αν μου πατησουν τον κάλο).

To ζώδιο του ΄Ηλιου μας δεν αλλάζει, τροποποιείται όμως από τις όψεις του(όχι μόνο τις συνόδους ) και από τους άλλους πλανήτες ,κυρίως τους προσωπικούς.

για αφροδιτη και ερμη σε 12ο με κάνουν όχι ανασφαλή αλλά με δυσκολία εκφράζω τα συναισθήματά μου και σε καμία μα καμία περίπτωση δεν κάνω το πρώτο βήμα. Σε σχέσεις έχω έντονο το στοιχείο της αυτοθυσίας και της προσπάθειας διατήρησης της σχέσης ακόμη κ όταν όλοι οι άλλοι θα τα είχαν παρατήσει ή να παίζω το ρόλο της "ανήσυχης μαμας"(εξ ου και μακροχρόνιες).

Η Αφροδίτη στο ζώδιο της Παρθένου προδιαθέτει στην κριτική και δεν εκφράζεται με τυμπανοκρουσίες όπως στο ζώδιο του Λέοντα. Της αρέσει να φαίνεται χρήσιμη και να προσφέρει τη βοήθειά της σε αγαπημένους και μη. Στο 12ο οίκο λειτουργεί κάπως παρασκηνιακά , παίρνει και στοιχεία από τους Ιχθείς, το στοιχείο της αυτοθυσίας που αναφέρετε.

θα ήθελα να ρωτήσω όταν η ακμη του 12ου είναι η ίδια με τον ήλιο-- λέων αυτό τι σημαίνει...ότι προσβάλλονται τα στοιχεια της προσωπικότητας ακόμη πιο πολύ δεδομένου ότι δεν υπάρχουν συνόδοι με κανενα αλλο πλανήτη??

Ο 12ος οίκος αναφέρεται στο ασυνείδητο, παρασκήνιο, απομόνωση, κρυφό, ιδρύματα , νοσοκομεία, φιλανθρωπία, πνευματικές αναζητήσεις και πολλά άλλα. Ο Λέων, ζώδιο του Ήλιου δεν λειτουργεί καλά στο σκοτεινό και ανεξερεύνητο κομμάτι του ατόμου. Μπορεί να λειτουργήσει όμως θαυμάσια σε καλλιτεχνικό επίπεδο. Μπορείτε να συνδυάσετε τα στοιχεία του 12ου οίκου με τις ιδιότητες του Λέοντα και να βγάλετε και μόνη σας κάποιο συμπέρασμα. Το ίδιο και για τον Ερμή και την Αφροδίτη στο 12ο οίκο.

θα ήθελα επισης την βοηθεία σας όσον αφορά την προοδευτικότητα για ήλιο στο 12ο έχω διαβάσει ότι χρόνο με το χρόνο τα χαρακτηριστικά του ζωδίου με ήλιο στο 12ο βγαίνουν στην επιφάνεια σε σχέση με τον ωροσκόπο (ναι και αυτόν παρθενο τον έχω..)... τι ακριβώς σημαίνει αυτο??

αν εχω κανει λάθη στη ερμηνια ή θελετε να προσθεσετε κατι :)

Οι πλανήτες στο 12ο οίκο θεωρούνται "κρυμμένοι" και για άλλους "χαμένοι". Αυτό σημαίνει ότι λειτουργούν χωρίς εμείς οι ίδιοι να τους καταλαβαίνουμε, όχι όμως ότι δεν λειτουργούν. Ο Ήλιος στο Λέοντα, ο Ερμής και η Αφροδίτη στην Παρθένο λειτουργούν κανονικότατα, εσείς μάλλον δυσκολεύεστε να συνειδητοποιήσετε το πως λειτουργούν. Αυτό συμβαίνει (η συνειδητοποίηση ), όταν προοδευτικά ένας-ένας οι πλανήτες έρχονται στον 1ο οίκο.

stavri1
27-10-2011, 12:30 PM
Οι πλανήτες στο 12ο οίκο θεωρούνται "κρυμμένοι" και για άλλους "χαμένοι". Αυτό σημαίνει ότι λειτουργούν χωρίς εμείς οι ίδιοι να τους καταλαβαίνουμε, όχι όμως ότι δεν λειτουργούν. Ο Ήλιος στο Λέοντα, ο Ερμής και η Αφροδίτη στην Παρθένο λειτουργούν κανονικότατα, εσείς μάλλον δυσκολεύεστε να συνειδητοποιήσετε το πως λειτουργούν. Αυτό συμβαίνει (η συνειδητοποίηση ), όταν προοδευτικά ένας-ένας οι πλανήτες έρχονται στον 1ο οίκο.

Πότε περνάνε στον πρώτο οίκο,θα πρέπει να περάσουν χρόνια?Αυτο έχει σχέση και με τις μοίρες που βρίσκεται ο κάθε πλανήτης?

*alkmini
27-10-2011, 12:37 PM
Πότε περνάνε στον πρώτο οίκο,θα πρέπει να περάσουν χρόνια?Αυτο έχει σχέση και με τις μοίρες που βρίσκεται ο κάθε πλανήτης?

Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Βέβαια στην περίπτωση της mimimi ο Ερμής και η Αφροδίτη βρίσκονται στην Παρθένο, πιο μπροστά από το ζώδιο του Ήλιου της, πράγμα που μεταφράζεται ότι ίσως να περάσουν στον 1ο οίκο και κάποια στιγμή να αρχίσει η ανάδρομη κίνησή τους, ίσως η ανάδρομη κίνηση να πραγματοποιηθεί στο 12. Όλα εξαρτώνται από τη θέση των πλανητών και του Ωροσκόπου .

mimimi
28-10-2011, 12:00 AM
αγαπητή alkimini ώντος ο γενέθλιος ερμής μου είναι ανάδρομος και στον 12ο. οι αναλυτικές του ικανοτήτες λειτουργουν καλύτερα σε περιπτώσεις όπου οι φίλοι μου χρειάζονται βοηθεια ή υποστηριξη... νομιζω κάπου είναι κ ο οίκος σε αυτό. οι φίλοι μου με φωνάζουν χαϊδευτικά "γιατρε" :D .
όσο για τα στοιχεια του λέωντα στο 12ο και πως μπορούν να εκφραστούν και την προδευτική κίνηση του μπορειτε να γινετε λίγο πιο σαφής?? στο άρθρο που διάβασα έλεγε ότι σε κάθε έτος τα στοιχεια του ζωδίου -λέων θα ενισχύονται χρόνο με το χρόνο και θα γίνοτνται περισσότερο αντιληπτά από τους άλλους ιδαίτερα με τις κατάληλες συνθήκες (σε σχέση με τα στοιχεία του ωροσκόπου), πράγμα που μετά την ενηλικίωση μου αρχίζει σιγα σιγα να συμβαίνει.

επίσης το ότι η δυναμικότητα του λέωντα εκφράζονται μόνο απο δύσκολες καταστάσεις και πολυ έντονα είναι κατι που συνδέεται με το 12 ο??
ευχαριστω:cool:

astrotrella
28-10-2011, 12:37 AM
Εγω εχω ηλιο και ερμη στον ταυρο στον 12ο..Ο προοδευτικος μου ηλιος αυτη την περιοδο ειναι πανω στον ωροσκοπο και εχει αρχισει και διελαυνει τον 1ο οικο ,σε καποια χρονια και ο ερμης μου τι δειχνει αυτο?

*alkmini
28-10-2011, 12:59 AM
αγαπητή alkimini ώντος ο γενέθλιος ερμής μου είναι ανάδρομος και στον 12ο. οι αναλυτικές του ικανοτήτες λειτουργουν καλύτερα σε περιπτώσεις όπου οι φίλοι μου χρειάζονται βοηθεια ή υποστηριξη... νομιζω κάπου είναι κ ο οίκος σε αυτό. οι φίλοι μου με φωνάζουν χαϊδευτικά "γιατρε" :D .
όσο για τα στοιχεια του λέωντα στο 12ο και πως μπορούν να εκφραστούν και την προδευτική κίνηση του μπορειτε να γινετε λίγο πιο σαφής?? στο άρθρο που διάβασα έλεγε ότι σε κάθε έτος τα στοιχεια του ζωδίου -λέων θα ενισχύονται χρόνο με το χρόνο και θα γίνοτνται περισσότερο αντιληπτά από τους άλλους ιδαίτερα με τις κατάληλες συνθήκες (σε σχέση με τα στοιχεία του ωροσκόπου), πράγμα που μετά την ενηλικίωση μου αρχίζει σιγα σιγα να συμβαίνει.

επίσης το ότι η δυναμικότητα του λέωντα εκφράζονται μόνο απο δύσκολες καταστάσεις και πολυ έντονα είναι κατι που συνδέεται με το 12 ο??
ευχαριστω:cool:

Ο γενέθλιος χάρτης μας δίνει αρκετά στοιχεία για να κατανοήσουμε τον χαρακτήρα μας, όσο είναι αυτό εφικτό ανάλογα με τις γνώσεις μας. Αν επιτρέπεται από τους κανονισμούς του φόρουμ και αν δεν ενοχλεί και σας , στείλτε μου με προσωπικό μήνυμα τα στοιχεία γέννησής σας και θα σας απαντήσω ό,τι μπορώ.

ScP
28-10-2011, 01:29 AM
Όλα επιτρέπονται στο σάιτ όταν δεν θίγουν ή γίνονται με ευγένεια. Αλλά αναρωτιέμαι. Υπάρχει η εντύπωση ότι στο σάιτ δεν βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να απαντούν και μάλιστα σε δημόσια φόρουμ για να είναι υπό κρίση όσα γράφουν;

7 περίπου χρόνια επαναλαμβάνουμε ότι δεν αναζητούμε πελατειακή σχέση με τα μέλη μας. Επιθυμούμε την ενεργοποίηση της κριτικής τους σκέψης. Δεν επιθυμούμε να γίνουν αστρολόγοι αλλά να καταλάβουν το συνθετικό τρόπο που χρησιμοποιεί η πανάρχαια αυτή τέχνη.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας που γνωρίζει ή που νομίζει ότι γνωρίζει αστρολογία μπορεί να πράτει όπως θέλει. Πλανάται όμως εάν νομίζει ότι προσφέροντας μασημένη τροφή ή αποσπασματικές ερμηνείες βοηθάει ανθρώπους. Εγώ τολμώ να πω ότι τους δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα, ειδικά ότι κρυφίως επικοινωνεί μαζί τους, έστω κι εάν το με τις πιθανότητες "πετύχει" κάποια πράγματα. αυτό δεν είναι μομφή ούτε υπάρχουν κρυφά νοήματα από πίσω.

Αστρολογία είναι, βάζω κάτω ένα χάρτη, μελετώ τον συμβουλευόμενό μου, στην ουσία μαθαίνω προσωπικά του δεδομένα και εργάζομαι ώρες μαζί του.

Παρακαλώ μη φάω και άλλο βέλος σήμερα. Ήδη έφαγα ένα πλαστικό από κάποιο μέλος μας και μου δημιουργήθηκε τραύμα.

*alkmini
28-10-2011, 01:31 AM
Εγω εχω ηλιο και ερμη στον ταυρο στον 12ο..Ο προοδευτικος μου ηλιος αυτη την περιοδο ειναι πανω στον ωροσκοπο και εχει αρχισει και διελαυνει τον 1ο οικο ,σε καποια χρονια και ο ερμης μου τι δειχνει αυτο?

Από το προφίλ σας και από τα στοιχεία που δίνετε συμπεραίνω ότι ο γενέθλιος Ωροσκόπος σας είναι περίπου στις 7 μοίρες των Διδύμων. Ο Ερμής σας είναι ανάδρομος στο γενέθλιο χάρτη και θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να φτάσει στις συγκεκριμένες μοίρες .

Ο Ήλιος είναι οι πραγματικές μας ανάγκες, αυτές που μας ολοκληρώνουν.Ο προοδευτικός σας Ήλιος έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές. Έχει αλλάξει ζώδιο, από τον Ταύρο πέρασε στους Διδύμους και από τον 12ο οίκο στον Ωροσκόπο. Ο Ωροσκόπος, εκτός άλλων, είναι ο ρόλος που μας δίνει το περιβάλλον που μεγαλώνουμε για να επιβιώσουμε.

Επειδή είναι καλό να αποκτούμε σιγά-σιγά αστρολογική σκέψη, σκεφτείτε πώς λειτουργεί ένας Ήλιος στον Ταύρο και πώς στους Διδύμους? Υπάρχουν διαφορές και ποιες ? Ανέφερα κάποια στοιχεία για το 12ο οίκο στη mimimi. Το ίδιο ισχύει και για σας. Ο ωροσκόπος δεν είναι κρυφός οίκος σαν τον 12ο, είναι ό, τι βλέπουν οι άλλοι στο πρόσωπό μας.

mimimi
28-10-2011, 02:01 AM
αγαπητε Σωκρατη,

καταρχάς βελος από μένα δεν θα φατε :D (τραγουδακια όμως στο turlu πάντοτε:o)
όπως αναφερα και πιο πάνω έκανα μια αποπειρα ως αρχαρια να συνθέσω και να παραθεσω τις γνώσεις μου με βάση το χάρτη μου και να ανζητησω τα αστρολογικά φώτα των μελών σε συγκεκριμένες απορίες ή παρερμηνίες, εξου και η συζητηση με την φίλη alkimini έγινε δημοσίως. αυτό δεν νομιζω να αντιβαίνει τους όρους του φορουμ ούτε την καλή πρόθεση όλων των μελών να παραθετουν απόψεις...

με αυτό υπόψην θα το εκτιμούσα εαν κάποιος μπορει να μου λύσει τις απορίες μου

ScP
28-10-2011, 02:17 AM
Μπορείτε να προχωρήσετε όπως επιθυμείτε. Οι "Εραστές" αναφέρουν ότι μπορούμε να συζητάμε για προσωπικά μας θέματα.

Εγώ οφείλω, για την ακρίβεια το θεωρώ υποχρέωση τιμής, να περνάω κάποια μηνύματα που είναι αναγκαία.

Και επιμένω ότι αστρολογία και μάλιστα ανάλυση ωροσκοπίου χωρίς να βλέπουμε χάρτη ΔΕΝ γίνεται να κάνουμε. Το έχω δει από αστρολόγους να το κάνουν κατά κόρον, να είναι κατηγορηματικοί σε ωροσκόπια που δεν γνωρίζουν ώρα γέννησης και μετά να κατηγορούν συναδέλφους τους. Με ξινίζει πώς να το κάνουμε. :o

elinamale
29-10-2011, 04:33 PM
Θα ήθελα κι εγώ να ρωτήσω κάτι:
στο 12ο υπάρχει άρης, ερμής, ήλιος σε σύνοδο με ΝΔ στον υδροχόο.
ακμή του 6ου στον λέοντα
ΒΔ στον 6ο
στον 7ο δίας σύνοδο με κρόνο
Δεν έχω απολύτως καμία τάση για εθελοντική προσφορά [είχα μία ιδέα ότι θα με ελκύει η εθελοντική εργασία, αλλά όταν το δοκίμασα ένιωσα απώθηση,προφανώς λόγω ΝΔ]
Το ζήτημα είναι πώς ισορροπείς τις ανάγκες του ΒΔ στον 6ο όταν ο ΝΔ είναι στον 12ο και σε σύνοδο με ήλιο, κυβερνήτη του 6ου;
Ως προς τις κοινωνικές σχέσεις, δεν τις στερούμαι λόγω δία - κρόνου στον 7ο, αλλά αυτό που έχω διαπιστώσει είναι [όχι τόσο η ανάγκη προσφοράς για ολοκλήρωση] όσο το ωφέλιμο της απομόνωσης, αλλά και πάλι όχι για πολύ. Επίσης καμία καλλιτεχνική ικανότητα! Παρότι ωροσκόπος ιχθύς [δίας στον 7ο και ποσειδώνας στον 10 σύνοδο με μεσουράνημα]. Περίεργο ε;

*alkmini
29-10-2011, 05:39 PM
Θα ήθελα κι εγώ να ρωτήσω κάτι:
στο 12ο υπάρχει άρης, ερμής, ήλιος σε σύνοδο με ΝΔ στον υδροχόο.
ακμή του 6ου στον λέοντα
ΒΔ στον 6ο
στον 7ο δίας σύνοδο με κρόνο
Δεν έχω απολύτως καμία τάση για εθελοντική προσφορά [είχα μία ιδέα ότι θα με ελκύει η εθελοντική εργασία, αλλά όταν το δοκίμασα ένιωσα απώθηση,προφανώς λόγω ΝΔ]
Το ζήτημα είναι πώς ισορροπείς τις ανάγκες του ΒΔ στον 6ο όταν ο ΝΔ είναι στον 12ο και σε σύνοδο με ήλιο, κυβερνήτη του 6ου;

Έχετε θέσει αρκετά ερωτήματα και δεν ανήκουν όλα στο συγκεκριμένο thread.
Για τους πλανήτες που γράφετε, μπορείτε να αναζητήσετε τη σημασία του καθένα στο 12ο οίκο και στη συνέχεια να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Το θέμα με την ισορροπία του Ν. και Β. Δεσμού είναι δύσκολο για όλους, φαντάζομαι. Λέγεται ότι το ζώδιο της Σελήνης μας δείχνει τον τρόπο που μπορεί αυτή να πραγματοποιηθεί.

Ως προς τις κοινωνικές σχέσεις, δεν τις στερούμαι λόγω δία - κρόνου στον 7ο, αλλά αυτό που έχω διαπιστώσει είναι [όχι τόσο η ανάγκη προσφοράς για ολοκλήρωση] όσο το ωφέλιμο της απομόνωσης, αλλά και πάλι όχι για πολύ.

Θεωρώ ότι οι πλανήτες στο 12ο δείχνουν την ανάγκη σας για απομόνωση.