View Full Version : Απλανείς αστέρες (fixed stars)
Άκης Αντωνίου
26-10-2005, 07:14 PM
Οι απλανείς αστέρες , έχουν αυτή την ονομασία γιατί φαίνεται σαν να παραμένουν στην ίδια θέση συνεχώς. Φανταστείτε πως οι απλανείς έχουν κίνηση 0.50΄23΄΄ ανά έτος, δηλαδή κάθε 72 έτη προχωρούν περίπου 1 μοίρα. Για να ληφθεί σοβαρά υπόψη μια σύνοδος σε ένα γενέθλιο θέμα πρέπει ο απλανής αστέρας ( fixed star) να έχει απόκλιση το πολύ 1 μοίρα (+ ή -). Η χρήση των απλανών αστέρων υπάρχει από την αρχαιότητα όπου υπήρχαν καταγεγραμμένοι 48 απλανείς αστέρες. Ασφαλώς τώρα είναι καταγεγραμμένοι πολύ περισσότεροι. Πολλά ωροσκόπια τα οποία με μια απλή και πρόχειρη ματιά δεν έδειχναν κάτι συνταρακτικό, εντούτοις με την χρήση των απλανών αστέρων ουσιαστικά μας δίνουν μια πολύ καλή οπτική και για την επαγγελματική – κοινωνική επιτυχία , για τις προσωπικές τους στιγμές για την κοινωνική τους άνοδο αλλά και για το τέλος τους πολλές φορές.
Μέσα από το αρχείο των διάσημων που διαθέτω σας παραθέτω μερικά παραδείγματα διάσημων με μια σύντομη ερμηνεία.. Ο Αδόλφος Χίτλερ είχε την Σελήνη του με τον απλανή Facies ( είναι φύσεως Ηλίου- Άρη ) και βγάζει βίαιο θάνατο ενώ προσδίδει ηγετικές ικανότητες και φιλοδοξία. Ο διάσημος κιθαρίστας ( και κατά την άποψη μου ο κορυφαίος στον κόσμο) Jimi Hendrix είχε τον Δια σε σύνοδο με τον απλανή Procyon που δείχνει πολλά ταξίδια και φήμη, το Μεσουράνημα ( M.C) σε σύνοδο με τον απλανή Arcturus όπου είναι φύσεως Άρη- Δια και προσδίδει ιδιότητες μεγάλης φήμης . Ο Henry Kissinger είχε την Σελήνη σε σύνοδο με τους απλανείς Spica και Arcturus αντίστοιχα ενώ αν είναι σε γωνιακή θέση ή ο πλανήτης ο οποίος ασπεκταρει κάνει όψη με γωνιακό σημείο Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα ( Ascedant ή M.C) φέρνει πτώση μετά από σύντομη άνοδο. Το πάλαι ποτέ είδωλο του σεξ και εκπληκτικός ως ηθοποιός Marlon Brando είχε τον Ήλιο και την Σελήνη με τον απλανή Alpheratz όπου δείχνεi κοινωνική αποδοχή πλούτη και τιμές αλλά βίαιο θάνατο ή ξεχασμένος κατά την διάρκεια των γηρατειών, το Μεσουράνημα ( Μ.C) σε σύνοδο με τον απλανή Denebola όπου δίνει πείσμα ,εκκεντρικότητα και δημόσια ατίμωση. Ο Albert Einstein είχε σύνοδο του Ωροσκόπου με τον Sirius όπου αποδίδει τιμές και δόξα. Τέλος ο John .F. Kennedy είχε τον Ήλιο του σε σύνοδο με τον Aldebaran όπου είναι Βασιλικός Αστέρας δίνει τιμές και δόξα αλλά το ασπεκτ αυτό με τον Ήλιο βγάζει βίαιο θάνατο, το Ανατολικό Σημείο East Point είχε παραλληλία ( ιδιότητες συνόδου) με την Spica όπου πολλές φορές μετά από μια μεγάλη άνοδο φέρνει μια τραγική πτώση.
Aldebaran (Alpha Tauri) . Θεωρείται από τους Βασιλικούς αστέρες , ενώ η ΄΄φύση΄΄ του είναι Άρειας προέλευσης.
Alcyone( Eta Tauri) . Είναι το κεντρικό άστρο του συμπλέγματος των Πλειάδων. Φέρνει θλίψη ενώ σχετίζεται με προβλήματα στην όραση.
Vindermiatrix ( Epsilon Virginis) . Είναι φύσης Κρόνου και Ερμή κατά τον μεγάλο αστρολόγο William Lilly δίνει μια ροπή προς φτώχεια , αυτοσαρκασμό, χηρεία.
Antares ( Alpha Scorpii) . Είναι φύσεως Ερμή, Άρη , Δια , δίνει τιμές, ευφυΐα , πλούτη δόξα αλλά εγκυμονεί και κινδύνους για απώλεια όλων αυτών. Δίνει μια προδιάθεση για στρατηγικές ικανότητες!!
Rastaban ( Beta Dragonis) : Είναι φύσεως Κρόνου, Αφροδίτης και κατά την άποψη μου προφανώς και Άρη. Βγάζει παρορμητισμο και δυστυχώς το άτομο πρώτα κινείται και μετά σκέφτεται. Συνήθως έχουμε άτομα με απώλεια περιούσιας ( με διάφορους τρόπους αλλά συνήθως εξαιτίας του έμφυτου τυχοδιωκτισμού τους), επιβολή της προσωπικότητας έστω και δια της βίας.
Facies Είναι ένας απλανής ο οποίος φέρνει αρχηγικές τάσεις , φιλοδοξίες και άνοδο κοινωνική ή πολιτική όπου ακολουθείται από μια ‘’ανεξέλεγκτη’’ πτώση.
Regulus ( Alpha Leonis ) Ανήκει στην ΄΄κατηγορία΄΄ των Βασιλικών αστέρων και είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος. Δίνει στο άτομο κουράγιο , υλικά και πνευματικά αγαθά, καλή τύχη .
Terebellum Είναι φύσεως Κρόνου και Αφροδίτης . Άτομο με πολύ άσχημη ψυχοπαθολογία το οποίο κινείται υποχθόνια και με σκοπό ΜΟΝΟ το ΔΙΚΟ ΤΟΥ όφελος. Ραδιούργος , πολλές φορές παίζει πρωτεύοντα ρόλο σε κακές πράξεις εις βάρος του κοινωνικού συνόλου ( σε ενέργειες οι οποίες μπορεί να έχουν και μοιραίο ρόλο).
Sadasuud : Φύσεως Ερμή και Κρόνου. Μυαλό πρωτότυπο μα συνάμα και ασυμβίβαστο. Πολύ καλός για υλικά αγαθά όχι για επαγγελματική φήμη , μιας και το άτομο θα βάλλεται εκ των έσω.
Princeps : Προσδίδει προνοητικότητα, και αγαθά τα οποία όμως αποκτούνται μετά από σκληρές δοκιμασίες.
Vindermatrix: Βγάζει μοναξιά, πόνο, χηρεία και οικονομικές απώλειες και καταστροφές πολλές φορές υπαιτιότητας τρίτων.
Τα παραδείγματα που σας παραθέτω είναι ενδεικτικά.
Ωροσκοπία διάσημων μπορείτε να βρείτε στην ενότητα ‘’ ΩΡΟΣΚΟΠΙΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ΄΄ μέσα στα forum του myhoroscope.gr τα οποία είναι γραμμένα από έγκριτους και αξιόλογους συνάδελφους με κατανοητό τρόπο προκειμένου να σας δείξουν την λειτουργία της Αστρολογίας
ΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Marilam
27-10-2005, 01:01 AM
Πολύ ωραίο το άρθρο Άκη....
Έψαξα λίγο το θέμα, βρίσκοντας ένα site για τους απλανείς αστέρες (δεν θυμάμαι αν το έχουμε αναφέρει εδώ) αλλά αυτά που είδα στο ωροσκόπιο μου με τάραξαν....
Ο Algon πάνω στην Σελήνη μου :( :( :( και ο Regulus πάνω στον Κρόνο και τον Ερμή μου:( :( :( ....
fillenia
27-10-2005, 01:47 AM
Algol ή Αlgon (παυσίπονο δεν ήταν αυτό???)
Κάνε το σταυρό σου Marilam που ζεις ακόμα... Στον regulus με Κρόνο το χρωστάς!
Φυλλένια
Dell Piero
27-10-2005, 02:42 AM
extra panadol ?
Marilam
27-10-2005, 02:56 AM
Algol ή Αlgon (παυσίπονο δεν ήταν αυτό???)
Κάνε το σταυρό σου Marilam που ζεις ακόμα... Στον regulus με Κρόνο το χρωστάς!
Φυλλένια
Αααα με ανακούφισες τώρα!!! (Παναγίααααα μου)
Άκης Αντωνίου
27-10-2005, 04:09 PM
Αν επειδη εχεις τον Regulus επανω στον ερμη και στον Κρονο σου χαλιεσε τοτε μαλλον πρεπει να ξαναδιαβασεις τις ερμηνειες για τους συγκεκριμενους απλανεις.
Marilam
27-10-2005, 05:21 PM
http://www.winshop.com.au/annew/DEATH2.html
'Ακη κοίταξε εκεί που λέει για violent death...γι'αυτό εβαλα τα :( :( :( ....
Παραήταν scary αυτά που διάβασα....
sagimoon
27-10-2005, 05:50 PM
Για αυτό πιστεύω ότι η αστρολογία θέλει ανοικτό πνεύμα, φιλοσοφία,
και ένστικτο. Και προπάντων χρονο . Όσο γοητευτική και νάναι δεν πρέπει να πετάγεται κανείς από το ένα στο πέντε και μετά στο 10...
Δεν έχει προλάβει να αναπτύξει την ορθή κριτική σκέψη απέναντι στο καινούριο που συνεχώς ανακαλύπτει, με ελάχιστη συνέπεια την επιπολαιότητα και τον φόβο.
marilam.... μην φοβού
:) :) :)
Marilam
27-10-2005, 07:07 PM
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου Αντωνία....Έχω καταλάβει ότι η Αστρολογία είναι στατιστική, προληπτική και όχι μοιρολατρική...και ότι θέλει πολύ χρόνο και εμπειρία...
Οταν βλέπεις κάτι καλό στον χάρτη σου λες και να μην ισχύσει στο τέλος δεν τρέχει και τίποτα αλλά όταν βλέπεις κάτι κακό λες "Βρε μπας και...?"...
Όμως ειλικρινά δεν φοβάμαι....το εξάγωνο Δία-Σελήνης που έχω με γεμίζει αισιοδοξία χεχεχε
Άκης Αντωνίου
28-10-2005, 12:46 AM
Αν νομιζεις πως στα σαιτ του εξωτερικου θα βρεις την γνωση μαλλον απατασε οικτρα. Καποιες τυποποιημενες απαντησουλες ισα - ισα για να γεμιζουν οι σελιδες. Εδω τουλαχιστον ολοι οι συναδελφοι παρεχουμε ισως οχι τοσο ποσοτητα, αλλα σιγουρα πολυ ποιοτητα!!!
Marilam
28-10-2005, 02:21 AM
Άκη ήταν η μοναδική ιστοσελίδα (ξενόγλωσση) που βρήκα και είχε για τους απλανείς αστέρες....Επειδή δεν έχω κάποιο βιβλίο σχετικό, εστίασα σ'αυτό που βρήκα..
Οι συνεργάτες του myhoroscope προσφέρουν πολλά και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς και εύχομαι αυτή η προσπάθεια να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό...
Θα ήθελα να μάθω αν όντως ισχύει η ανοχή της μίας μοίρας στους απλανείς αστέρες΄. Επίσης η όψη που ισχύει είναι μόνο η σύνοδος με τους γενέθλιους πλανήτες ?
Ευχαριστώ
Άκης Αντωνίου
28-10-2005, 02:54 AM
Η Ανοχη ειναι μικροτερη της μιας μοιρας ( αρκετοι συγγραφεις αναφερουν 0,59 της μοιρας). Οντως με την συνοδο λειτουργει αλλα και κατα την γνωμη μου και με την παραλληλια.
Ακης Αντωνιου
krios7
28-10-2005, 01:24 PM
Ένα πολύ καλό ξενόγλωσσο σάιτ με αναφορά στους απλανείς (των οποίων οι θέσεις, είναι υπολογισμένες για το έτος 2000) είναι το ακόλουθο.
http://www.astrologycom.com/fixedstars.html
Dell Piero
28-10-2005, 01:49 PM
Αν αφαιρέσεις την τελεία (.) από το τέλος του link θα δουλέψει σίγουρα. Μέχρι τότε θα στέλνει σε λάθος url
Επεξεργασία: Πολύ σωστά το διόρθωσες!
tannia
30-10-2005, 02:06 AM
Πολύ ενδιαφέρον το αρθρο, δεν είχα ιδέα για το θέμα, αν και τρόμαξα λίγο με το βίαιο θάνατο, διαισθάνομαι χηρεία για μένα:p
Άκης Αντωνίου
30-10-2005, 01:39 PM
Θα υπαρξει και νεο αρθρο με επι μερους αναλυση αλλα και επιπλεον απλανεις απο εβδομαδα.
XAIDO
31-10-2005, 08:41 AM
Παρακολουθώ πολύ συχνά το site σας και αν και δεν γνωρίζω αστρολογία, είμαι δηλαδή αρχάρια σ' αυτό το χώρο, αλλά σ΄αυτό το άρθρο, κύριε Αντωνίου, θα ήθελα να μάθω σε ποιες μοίρες ακριβώς των ζωδίων βρίσκονται αυτοί οι απλανείς. Επειδή δεν γνωρίζω αγγλικά θα ήθελα επίσης να ρωτήσω πού μπορώ να ενημερωθώ γι' αυτό το θέμα σε βιβλία που έχουν γραφεί στην ελληνική γλώσσα. Ευχαριστώ πολύ, ΧAIDO.
Άκης Αντωνίου
01-11-2005, 09:43 AM
Ετοιμαζω αρθρο για τους απλανεις πιο επιξηγηματικο. Καλως εχοντων των πραγματων πρεπει να ειναι ετοιμο σημερα το βραδυ ( εξαρταται φορτου εργασιας)
Ακης Αντωνίου
Αρκετά κατατοπιστικό το άρθρο σας..
Αν κατάλαβα καλά τη θεωρία, κοιτάμε κάθε πλανήτη του γενέθλιου ενός ατόμου αν βρίσκεται σε σύνοδο με κάποιον απλανή, σωστά;;
Με ποιόν τρόπο θα μπορούσα να εντοπίσω τις θέσεις των απλανών για την ημέρα που γεννήθηκα;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
Φιλικά και Γιορτινά..
:love:
Γεια σου και χαρά σου may
Δώσε μου ένα καλό λόγο που θέλεις να γνωρίζεις αν έχεις γενέθλιο πλανήτη επάνω σε κάποιον απλανή και θα σου δώσω εγώ τις πληροφορίες που θέλεις.
Αλλά όταν λέμε καλό εννοούμε καλό όχι καλό :blink1:
Αγαπητέ ScP,
νομίζω πως έχω αρκετά καλό λόγο..
Τους απλανείς αστέρες τους ήξερα απλώς ως άστρα. Γνωρίζω αρκετά από τα ονόματά τους, γιατί μικρή έλαβα δώρο ένα τηλεσκόπιο. (ιδανικό για τις νύχτες του καλοκαιριού, πίστεψέ με!!)
Στο δια ταύτα..
Δεν είχα ξανακούσει τη θεωρία αυτή (ότι οι απλανείς αστέρες δηλαδή επηρεάζουν είτε με διελεύσεις είτε από γενέθλιο..). Και θα ήθελα να την καταλάβω.. Όπως επίσης δεν γνώριζα για τις κρίσιμες μοίρες του ζωδιακού, θέμα για το οποίο διάβασα σε κάποιο άλλο σημείο του forum και αμέσως άρχισα τους υπολογισμούς.
Σε σχετικό link που παρατέθηκε πιο πάνω πήγα και εκεί ουσιαστικά κατάλαβα ότι αυτά που ήξερα ως άστρα που συμμετείχαν απλώς σε αστρικούς σχηματισμούς, ήταν τελικά οι λεγόμενοι απλανείς!!
Αυτά.. Θεωρώ σε κάλυψα..
Φιλικά και Γιορτινά,
Ή μήπως δε σε κάλυψα;;
Φιλικά και Γιορτινά..
iliou
04-09-2006, 12:55 PM
μπορειτε σας παρακαλω πολυ να μου πειτε αυτοι οι απλανης αστερες σε ποια ζωδια ειναι και σε ποιες μοιρες θα ειναι μεγαλη μου χαρα να μαθω αυτα το συντομοτερο ευχαριστω καλη συνεχεια!!!!!
aries engineer
04-09-2006, 10:32 PM
Πάρα πολύ ενδιαφέρον!!!Κύριε Αντωνίου ευχαριστούμε που κάθε φορά μας θυμίζετε ότι η αστρολογία ειναι μια αστείρευτη πηγή γνώσης!!:bigsmile:
Y.Γ Αν κατάλαβα καλά, σε γενικές γραμμές, οταν οι αστέρες κανουν συνοδο με Σελήνη η Κρόνο μας δείχνουν την αρνητική τους πλευρά.Διορθώστε με αν κάνω λάθος:unsure:
Ευχαριστώ και πάλι!!
medousa
05-09-2006, 10:33 PM
πως θα μπορουσα να μαθω τους δικους μου απλανεις αστερες και τι ακριβως προκαλουν αυτοι ,σε σχεση με τους πλανητες μου ,στην ζωη μου γενικοτερα?
Λίλιαν Σίμου
06-09-2006, 11:22 PM
Αγαπητά μέλη
Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει κάποιους ενδεικτικά απλανείς αστέρες. Οι αστέρες αυτοί, δεν κινούνται γρήγορα, αλλά μετακινούνται ανά 75 περίπου χρόνια μία μοίρα. Επομένως κατέχουν μία σχετικά σταθερή σχέση στο ζωδιακό για όλους της ίδιας γενιάς.
Επειδή γνωρίζω πως η ομάδα του φόρουμ ετοιμάζει εκτενές άρθρο για τους απλανείς και θα αναφέρονται οι θέσεις τους, σας παρακαλώ να κάνετε υπομονή. Εκεί θα δείτε αν κάποιοι απλανείς είναι σε σύνοδο με πλανήτη σας γενέθλιο ή ακμή. Μετρά η σύνοδος και έχουν μικρή ανοχή, ελάχιστη συχνά, επειδή η κίνησή τους είναι, όπως εξήγησα, πολύ αργή.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
erastros
04-10-2006, 06:35 PM
Αν νομιζεις πως στα σαιτ του εξωτερικου θα βρεις την γνωση μαλλον απατασε οικτρα. Καποιες τυποποιημενες απαντησουλες ισα - ισα για να γεμιζουν οι σελιδες. Εδω τουλαχιστον ολοι οι συναδελφοι παρεχουμε ισως οχι τοσο ποσοτητα, αλλα σιγουρα πολυ ποιοτητα!!!
¶κη,
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου, πράγματι είναι γοητευτικό και συνάμα λυτρωτικό να βλέπεις πώς οι απλανείς αστέρες παίζουν κι αυτοί το ρόλο τους στο κοσμικό και το ανθρώπινο γίγνεσθαι.
Ωστόσο γιατί αποκλείεις τα site του εξωτερικού ως πρόσθετη πηγή γνώσης-πληροφόρησης? Ίσα-ίσα με έρευνα μερικών ωρών έχω βρεί άπειρες και ποιοτικές πληροφορίες για σχεδόν κάθε τομέα της αστρολογίας.
Εντάξει, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, και γι' αυτό πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός.
Πάντως ο "facies" δεν αναφέρεται πουθενά ως απλανής αστέρας, αλλά ως "nebula-νεφέλωμα" ή "cluster-αστρικό σμήνος" που βρίσκεται στο πρόσωπο (face) του Τοξότη (archer). Το site είναι το http://www.winshop.com.au/annew/Facies.html . Είναι αξιόπιστο;
Επίσης κάτι άλλο που με προβλημάτισε είναι ότι εννοείς πως όλοι οι απλανείς αστέρες έχουν όλοι την ίδια ταχύτητα μετακίνησης (...0.50΄23΄΄ ανά έτος, δηλαδή κάθε 72 έτη προχωρούν περίπου 1 μοίρα...). Μου φαίνεται πολύ πιο λογικό να έχουν διαφορετικές ταχύτητες, ανάλογα με το μέγεθός τους ή την απόστασή τους από τον Ήλιο, και όχι ίδιες.
Θα μου φαινόταν επίσης πιο κοντά στην αλήθεια αν μετακινούνταν 1 μοίρα σε λχ 720 χρόνια ή 7.200 χρόνια, ή 72.000 χρόνια. Τα 72 χρόνια μου φαίνονται πολύ λίγα για τόσο μεγάλη μετατόπιση. Μήπως πρόκεται για τυπογραφικό λάθος;
Φιλικά,
enastros
Dell Piero
04-10-2006, 06:52 PM
Μια μικρή διευκρίνηση αγαπητέ φίλε. Σύντομα θα υπάρχει ένα άρθρο για τους απλανείς όσο γίνεται πιο ενημερωτικό από την ομάδα των editors του myhoroscope που όσοι το παρακολουθούν γνωρίζουν ότι είναι ενημερωτικός αστρολογικός ιστοχώρος και όχι κάποιου "επαγγελματία" φαμφαρώνου που κραυγάζει για επιστημονικότητες και άλλα ευτράπελα της αστρολογίας.
Το συγκεκριμένο άρθρο που διαβάσατε γραμμένο από συγγραφέα που παλιότερα συνεργαζόταν μαζί μας αλλά πλέον όχι εκφράζει τις απόψεις του και ΜΟΝΟ και εμένα προσωπικά που είμαι αμφισβητίας της αστρολογίας και περισσότερο ορθολογιστής με βρίσκουν κάθετο οι δογματικές απόψεις όπως βέβαια και τον ιδιοκτήτη και δημιουργό αυτού του αστρολογικού χώρου όσο και αυτό μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με την ομάδα των αστρολόγων του myhoroscope ή άλλους γνώστες ή μη της αστρολογίας.
Να είστε καλά
erastros
04-10-2006, 07:05 PM
Ευχαριστώ για την απάντηση Dell Piero,
Με πληροφόρησες για πράγματα που δεν ήξερα. Καταλαβαίνω ότι είσαι ορθολογιστής. Αλλά...γιατί είσαι αμφισβητίας της Αστρολογίας;
enastros
Dell Piero
04-10-2006, 07:12 PM
Δεν είναι το κατάλληλο τόπικ για να σου πω. Αυτό μιλάει για απλανείς αστέρες. Αν υπάρξει κάποτε ανάλογο ίσως γράψω. Προφανώς για να σου δώσω μια ιδέα... μάλλον επειδή μέσα από αυτό το σάιτ όπου ήταν και η πρώτη μου επαφή με την αστρολογία, "ειδικοί" και ειδικοί αστρολόγοι που πέρασαν ή έχουν παραμείνει με τα γραπτά που αφήνουν πίσω τους και με το φανατισμό τους με έκαναν να αμφισβητώ πολλά. Και που να δεις και αλλού τι γίνεται;
Οπότε μελέτη στα γραφάς και όχι πίστευε και μη ερεύνα :bigsmile:
erastros
05-10-2006, 12:01 PM
Λοιπόν...
Έψαχνα χθες όλο το βράδυ και επιτέλους βρήκα σε ένα ξένο site http://www.rssd.esa.int/Hipparcos/table362.html μια λίστα με την κίνηση των 150 "γρηγορότερων" απλανών αστέρων.
Το πιο γρήγορο αστέρι, και πρώτο στη λίστα, είναι ο HIP 87937 (αστέρας του Barnard) με ταχύτητα μετατόπισης 10326.93 mas/yr. Αυτό ισοδυναμεί με μετατόπιση 1 μοίρας σε διάστημα 348.6 χρόνια!
10.326,93 milliarcsec 1 yr (10.326,93 milliarcsec=10,32693 arcsec)
60 arcsec = 1 arcmin ? yr
?= 60 / 10,32693 = 5,81 yr
1 arcmin 5,81 yr
60 arcmin = 1 deg ? yr
? = 5,81 * 60 = 348,6 yr
Σε 348,6 έτη => μετατόπιση 1 μοίρας!!!
Για το τελευταίο αστέρι της λίστας (β Com) οι υπολογισμοί δίνουν 3.018,64 χρόνια για μετατόπιση 1 μοίρας!
Ελπίζω τα στοιχεία αυτά να φανούν χρήσιμα σε μελλοντικό άρθρο για τους απλανείς.
Φιλικά,
erastros
Ξέρξης
10-10-2006, 09:40 PM
Αν πολλαπλασιασει κανεις το 72x360 βρισκει 25.900 οσο ειναι δηλαδη τα χρονια που χρειαζεται λογω της μεταπτωσης των ισημεριων ο αξονας της γης για μια πληρη περιστροφη.Αν διαιρεσουμε το 2000/26000 το κλασμα ειναι κοντα στο 1/12 και ετσι εξηγειται πως το ζωδιο του Κριου συμπιπτει πλεον με τον αστερισμο των ... Ιχθυων και μετα απο λιγο θα συμπιπτει με τον αστερισμο του Υδροχοου και παει λεγοντας. Το εαρινο σημειο γαμμα μετακινειται εναν ζωδιακο αστερισμο πριπου καθε 2.000 χρονια.
Αυτο ειναι αλλο πραγμα απο την πραγματικη πολυ πιο αργη κινηση των απλανων στον ουρανο.....το αρχικο αρθρο παραπλανει καθως δεν διευκρινιζει σε τι αναφερεται, στην μετακινηση λογω μεταπτωσης και οχι λογω της ιδιας κινησης των αστερων.
Ζωή και Ζώδια
10-10-2006, 09:43 PM
Αν πολλαπλασιασει κανεις το 72x360 βρισκει 25.900 οσο ειναι δηλαδη τα χρονια που χρειαζεται λογω της μεταπτωσης των ισημεριων ο αξονας της γης για μια πληρη περιστροφη.Αν διαιρεσουμε το 2000/26000 το κλασμα ειναι κοντα στο 1/12 και ετσι εξηγειται πως το ζωδιο του Κριου συμπιπτει πλεον με τον αστερισμο των ... Ιχθυων και μετα απο λιγο θα συμπιπτει με τον αστερισμο του Υδροχοου. Αυτο ειναι αλλο πραγμα απο την πραγματικη πολυ πιο αργη κινηση των απλανων στον ουρανο.....
Δηλαδή, τι εννοείς?
Ξέρξης
11-10-2006, 12:55 AM
Η μεταπτωση οφειλειται στην ελξη του ηλιου και της σεληνης στο ισημερινο εξογκωμα της γης. Ειναι κινηση περιστροφικη του αξονα της γης (οπως μια σβουρα ετοιμη να πεσει φαντασου) που χρειαζεται 26.000 χρονια περιπου (25.800 για την ακριβεια)
Την ανακαλυψε ο ελληνας αστρονομος Ιππαρχος κατα την αρχαιοτητα.
Η εκλειπτικη (η φαινομενη τροχια του ηλιου στον ουρανο κατα τη διαρκεια του ετους ) και ο ουρανιος ισημερινος (η προεκταση του ισημερινου της γης οπως προβαλλεται στην ουρανια σφαιρα) τεμνονται σε δυο σημεια το εαρινο σημειο γ οπου βρισκεται ο ηλιος την εαρινη ισημερια και το φθινοπωρινο σημειο γ' στο οποιο βρισκεται ο ηλιος την φθινοπωρινη ισημερια.
Το σημειο γ στην αρχαιοτητα βρισκοταν στον αστερισμο-ζωδιο του Κριου ο οποιος φυσικα συμβολιζε την ανοιξη, την ορμητικοτητα της, την γονιμοτητα κλπ.. πλεον εχει μετακινηθει 30 μοιρες περιπου κατα την αναδρομη φορα και βρισκεται στον αστερισμο των Ιχθυων..... Δηλαδη στην εαρινη ισημερια ο ηλιος πλεον μπαινει στους Ιχθεις και οχι στον Κριο..... το ζωδιο του Κριου και ο αστερισμος του Κριου δεν ταυτιζονται πλεον.
Το χρονικο διαστημα αυτο των 25.800 ετων ονομαζεται και Πλατωνικο ετος και χωριζεται σε 12 "εποχες" με καθε μια να διαρκει 25.800/12=2.150 χρονια περιπου. Στην αρχαιοτητα ειμαστε στην εποχη του Κριου σημερα στην εποχη των Ιχθυων και σε λιγο στην εποχη του Υδροχοου
Βρηκα και ενα ενδιαφερον link:
http://www.revealer.com/platonic.htm
Ζωή και Ζώδια
11-10-2006, 05:54 PM
Η μεταπτωση οφειλειται στην ελξη του ηλιου και της σεληνης στο ισημερινο εξογκωμα της γης. Ειναι κινηση περιστροφικη του αξονα της γης (οπως μια σβουρα ετοιμη να πεσει φαντασου) που χρειαζεται 26.000 χρονια περιπου (25.800 για την ακριβεια)
Την ανακαλυψε ο ελληνας αστρονομος Ιππαρχος κατα την αρχαιοτητα.
Η εκλειπτικη (η φαινομενη τροχια του ηλιου στον ουρανο κατα τη διαρκεια του ετους ) και ο ουρανιος ισημερινος (η προεκταση του ισημερινου της γης οπως προβαλλεται στην ουρανια σφαιρα) τεμνονται σε δυο σημεια το εαρινο σημειο γ οπου βρισκεται ο ηλιος την εαρινη ισημερια και το φθινοπωρινο σημειο γ' στο οποιο βρισκεται ο ηλιος την φθινοπωρινη ισημερια.
Το σημειο γ στην αρχαιοτητα βρισκοταν στον αστερισμο-ζωδιο του Κριου ο οποιος φυσικα συμβολιζε την ανοιξη, την ορμητικοτητα της, την γονιμοτητα κλπ.. πλεον εχει μετακινηθει 30 μοιρες περιπου κατα την αναδρομη φορα και βρισκεται στον αστερισμο των Ιχθυων..... Δηλαδη στην εαρινη ισημερια ο ηλιος πλεον μπαινει στους Ιχθεις και οχι στον Κριο..... το ζωδιο του Κριου και ο αστερισμος του Κριου δεν ταυτιζονται πλεον.
Το χρονικο διαστημα αυτο των 25.800 ετων ονομαζεται και Πλατωνικο ετος και χωριζεται σε 12 "εποχες" με καθε μια να διαρκει 25.800/12=2.150 χρονια περιπου. Στην αρχαιοτητα ειμαστε στην εποχη του Κριου σημερα στην εποχη των Ιχθυων και σε λιγο στην εποχη του Υδροχοου
Βρηκα και ενα ενδιαφερον link:
http://www.revealer.com/platonic.htm
Πολλές φορές ζηλεύω την περιεκτικότητα στον λόγο κάποιων, εγώ πλατιάζω επικίνδυνα :cheesy:
Φίλε μου, καλά έκανες και έγραψες τα πιο πάνω, για να διαβαστούν και από άλλους, γιατί το "δηλαδή τι εννοείς" πήγαινε στο χθεσινό σου ποστ που μπήκε αλλού και πριν το διορθώσεις ήδη είχα ποστάρει.
Αναφορικά όμως με την ουσία, η αναντιστοιχία που υπάρχει έχει ήδη συζητηθεί στην ενότητα "τι είναι αστρολογία" και μπορείς να δεις μία συνοπτική θέση εδώ:http://myhoroscope.gr/showpost.php?p=20726&postcount=60
Ξέρξης
11-10-2006, 10:46 PM
Η απαντηση μου πηγαινε στο αρχικο post αυτου του thread στο οποιο ο συγγραφεας δειχνει να εχει συγχηση σε βασικες εννοιες και να μην βγαινει ακρη με οσα λεει απο καποιον με στοιχειωδεις γνωσεις αστρονομιας.
Το link που εδωσες οντως δειχνει πως η αστρολογια δεν εχει πια να κανει με τα αστρα αλλα τις εποχες του χρονου.. (εδω να δουμε οτι στο νοτιο ημισφαιριο οι εποχες ειναι αναποδα.....).
veganoπαπαδάκος
12-10-2006, 04:51 PM
Να ρωτήσω και γώ με τη σειρά μου, τι σχέση έχει ο Αρκτούρος ο Σείριος κπλ με το ζωδιακό κύκλό ?
Και ρε φίλε proper motion 1 μοίρα/72 χρόνια ??? κόψε κάτι, κόψε κάτι........
όσο διαβάζω τόσο μαθαίνω
αλλά και μπερδεύομαι
kphssa
08-09-2007, 12:56 AM
Ενδιαφερον αρθρο!
Η Αλκυονη των πλεiαδων ειναι η Alcide (8549)?
Ευχαριστω
Κρησσα
koumous
21-02-2008, 05:25 PM
Συμφωνω απολυτα με τον κ. Αντωνιου για την πολυ καλη ποιοτητα της ιστοσελιδας..
Stori
21-02-2008, 08:03 PM
Τα καλά νέα: έχω τον Spica πάνω στον διπλό κυβερνήτη μου (από Ήλιο και ωροσκόπο) Ερμή.
Τα λιγότερο καλά νέα: ο φίλος μου έχει τον Κρόνο του σε σύνοδο με τον Caput Algol :scared: Τί σημαίνει τώρα αυτό;;;
deirdre
16-06-2008, 09:34 PM
πως θα μπορουσα να βρω τους απλανεις αστερες την ημερα που γεννηθηκα, σε αστρολογικα προγραμματα δεν εμφανιζονται και οι απλανεις αστερες, καθως και την ερμηνεια τους,
θα μπορουσα να σας στειλω ημερομηνια γεννησης και τοπο και να με βοηθουσατε σε αυτο,
σας ευχαριστω εκ των προτερων :)
σε βιβλία που αναφέρονται στις ζωδιακές μοίρες αναφέρονται και αν επιρεάζεται η μοίρααπο κάποιο απλανή αστέρα 'οπως και η φύση του αστέρα
deirdre
18-06-2008, 10:05 PM
Δεν εχω κάποιο βιβλίο σχετικό, αν και για την ερμηνεία και την επιρροή των απλανων βρήκα διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο. Αλλά πως μπορώ να υπολογίσω τη θέση τους στο γενεθλιο χάρτη μου και ποιοι αστέρες εμφανίζονται στο χάρτη; δεν υπάρχει κ κάποιο πρόγραμμα online. Καμιά βοήθεια πάνω σ'αυτό? :-) ευχαριστώ
νομίζω οτι ορισμενες μοιρες των πλανητων επιρεάζωνται απο αυτους τους αστέρες................
ένας πιο ειδικος θα μας πει καλύτερα
white diamond
24-08-2008, 05:55 AM
o algol ειναι διπλα στο χείρωνά μου (χείρωνας στις 26και 26' ταυρου) και ο ερμής στις 25 και 32' του ταύρου...τέλος ο άρης είναι στις 19 και 19' του ταύρου (πάλι!)
μπορείτε να μου πείτε αν είναι κάποια ιδιαίτερη θέση;
ακόμα , που μπορώ να δω σε ποια σημεία έχω τους υπόλοιπους απλανείς αστέρες;
σας ευχαριστώ!
κάποτε έχα τα βιβλία της κ. Καλογέρας οι 12 προφητείες εκει αναφέρει την κάθε μοίρα του κάθε ζωδίου
τα δάνεισα και ακόμα τα περιμένω
ηθικό δίδαγμα προσέξτε τη δανείζετε
λιλλιαν
24-07-2010, 10:14 PM
:unsure::nuts::love:ευχαπιστω για το αρθρο που μου εστειλεσ γρηγορε τοξοτη θα το ψαξω οσο μπορω γιατι ακομα ειμαι τελειωσ αρχαρια προσπαθω να αποκρυπτογραφησω το χαρτη μου για να καταλαβω το χαρακτηρα και τισ δυνατοτητεσ μου απο μια καταβεβλημενη παρθενο
stachtopouta
29-07-2010, 04:01 PM
Kαλησπερα!!! Εξαιρετικο το αρθρο με τους απλανεις αστερες, εγω επειδη ειμαι σχετικα καινουργια μηπως μπορειτε να μου πειτε πως μπορω να βρω κι εγω τους δικους μου απλανεις? Υπαρχει καποιο προγραμμα μεσα στο δωρεαν ωροσκοπιο η καποιο βιβλιο για να ψαξω? Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
Πρέπει όμως να ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο μέσα στο φόρουμ και η αναζήτηση είναι πολύτιμη. Έχει εξηγηθεί πολλές φορές ότι δεν υπάρχουν "δικοί μου και δικοί σου" λόγω της πολύ αργής κίνησής τους.
http://www.myhoroscope.gr/99-%E1%ED%E1%E4%E7%EC%EF%F3%E9%E5%FD%F3%E5%E9%F2-%EC%E5%F4%E1%F6%F1%DC%F3%E5%E9%F2/7779-%E7-%E5%F0%E9%F1%F1%EF%DE-%F4%F9%ED-%E1%F0%EB%E1%ED%FE%ED-%E1%F3%F4%DD%F1%F9%ED-%F3%F4%EF%ED-%E3%E5%ED%DD%E8%EB%E9%EF-%F7%DC%F1%F4%E7.html
laluna55
30-08-2014, 07:58 PM
Καλησπερα!εχω μια απορια....Με τους απλανεις εκτος του οτι εξεταζουμε αν εχουν συνοδο με καποιον πλανητη μας εξεταζουμε και αλλες οψεις?αντιθεση πχ η τριγωνα?
Την σύνοδο ναι σε πολύ μικρή ανοχή λεπτών της μοίρας. Λέγεται και στην παραλληλία που στην ουσία είναι φύσης συνόδου
[Παραλληλία = πλανήτες με ίση απόσταση σε απόκλιση από τον ισημερινό (την ίδια πλευρά του)] - στην αντίθετη πλευρά του αντιπαραλληλία, ας την πούμε φύσης αντίθεσης που στην ερώτηση σου δεν μας ενδιαφέρει
laluna55
02-09-2014, 02:36 AM
Ευχαριστω...δεν ηξερα τι θα πει παραλληλια...αρα οι αλλες οψεις δεν αξιολογουνται?
Στην αστρολογία, παρόλους τους χιλιάδους τόνους μελάνης που έχουν ξοδευτεί στο πέρασμα αιώνων τα κοινά αξιώματα παραμένουν ελάχιστα. Προσωπικά, οι απλανείς αστέρες, θα ήταν το τελευταίο που θα κοιτούσα σε έναν χάρτη ειδικά γενέθλιο, αν και με "συμφέρει". Εχω προσωπικούς πλανήτες επάνω σε μερικούς "καλής φύσης" απλανείς.
Επίσης προσωπικά πάλι, δεν έχω ακούσει κάνεναν να δέχεται κάποια άλλη όψη πέραν της "καρφωτής" συνόδου.
Τα μέλη μας ίσως έχουν άλλη άποψη.
Υ.Γ. Οι απλανείς έχουν "γούστο" και ιστορία για τον λόγο που τους ενέταξαν στην αστρολογία οι αστρολόγοι της αρχαιότητας. Ψάξτο λίγο. Θα διαβάσεις ενδιαφέρουσες γνώμες που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις ή ίσως και όχι ;)