PDA

View Full Version : Πώς ερμηνεύουμε ένα γενέθλιο χάρτη;

gold soul
08-10-2011, 10:43 AM
Γενικά αυτό που θα με βοηθούσε είναι να έκανα εγώ μια απόπειρα ερμηνείας του χάρτη μου και να με διορθώσετε/ καθοδηγησετε/ενθαρρύνετε. Υπενθυμίζω πως δεν ζητάω πρόβλεψη ούτε ψάχνω συγκεκριμένες απαντήσεις - ούτε και αγχωνομαι για κάτι.
Να το τονίσω κι εγώ πως ο σκοπός αυτού του θέματος δεν είναι μια πλήρης αστρολογική ανάλυση του συγκεκριμένου χάρτη –θα μπορούσε να είναι ένας οποιοσδήποτε άλλος. Είναι μια ωραία ευκαιρία για όσους θέλουν να συμμετέχουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες ώστε να δουν / ενθαρρυνθούν / καθοδηγηθούν και τα μέλη που ενδιαφέρονται για τον τρόπο που ερμηνεύουμε ένα γενέθλιο χάρτη και να προσπαθήσουν να τον εφαρμόσουν και στον δικό τους. Οπότε καλό θα ήταν η συζήτηση να κινηθεί με αυτή τη λογική ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.

http://i904.photobucket.com/albums/ac244/hryssa-p/astro-charts/to3o.png

to3o
08-10-2011, 07:02 PM
αυτές είναι οι ερμηνείες που έκανα χτες, έτσι λίγο στα γρήγορα, αφού ολοκλήρωσα τον πρώτο κύκλο μελέτης μου στο χάρτη μου και αφού είχα μελετήσει καμια 10ρια χάρτες ακόμα. Αξίζει να σημειωθεί οτι μου έκανε εντύπωση που ο χάρτης μου είναι μαζεμένος και έχει εντελως κενούς τους οίκους 4 ~ 7 , και το γεγονός οτι ο χάρτης μου, σε σχέση με αυτούς που διάβασα, είναι αρκετά θετικός, δεδομένου οτι διάβασα και αρκετούς χάρτες με πολλές δύσκολες θέσεις και όψεις, κάτι που σε όλες τις περιπτώσεις ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρέπει να πω επίσης πως πρόκειται για ένα δουλεμένο χαρακτήρα, εξελιγμένο.

Γενικά ένας χάρτης που κυριαρχείται απο τα στοιχεία της φωτιάς σε περίοπτες θέσεις, αλλά και η φωτιά αντισταθμίζεται απο τις επιδράσεις της παρθένου [3 σημαντικοί πλανήτες] και του σκορπιού.

ατομο εξωστρεφές, δυναμικό , θετικό , αισιόδοξο και δραστήριο, τόσο στο πνεύμα όσο και στο συναίσθημα, αρκετά ισορροπημένο και συγκροτημένο [τρίγωνο σελήνης ήλιου]

Δείχνει άτομο ενθουσιώδες, μπροστά απο την εποχή του, ικανο να αντιληφθεί τα πράγματα σε βάθος, με ροπή στην υπερβολή και σε ένα βαθμό προβλήματα αυτοέλεγχου. Μπορεί να έχει την τάση να κριτικάρει υπερβολικά ή να είναι ωμό λεκτικά [παρθένος+τοξότης] αλλα γενικά η τελειομανία και εμμονή στη λεπτομέρεια της παρθένου ενδέχεται να βελτιώνει το στυλ "παπατρέχα" του τοξότη, που αν και βαθύς και φιλόσοφος, υστερεί στη μεθοδικότικα και τη λεπτομέρεια απο μόνος του.

Η αφροδίτη στον αιγόκαιρο ενδέχεται να αποτελεί δύσκολη θέση για ένα τέτοιο άτομο, με τη λογική του Αιγόκερου να κοντράρει την φλογερή ιδιοσυγκρασία και τον αυθορμητισμό του ατόμου. Η θέση της στο δεύτερο οίκο ίσως βελτιώνει λίγο τα πραγματα {???}, ενώ τα τρίγωνά της με τη σύνοδο Δια-Άρη δείχνουν άτομο ευθύ που μπορει να κερδίζει προσοχή "θετικού τύπου" , άτομο που εκπέμπει μια γοητεία και έναν ενθουσιασμό, έχει δημιουργικά ταλέντα, άτομο πρόσχαρο, παιχνιδιάρικο που αποστρέφεται τη στασιμότητα.

Το άτομο ενδέχεται να έχει την τάση να φέρνει τους άλλους σε αμυντική στάση [άρης τετράγωνο με ωροσκόπο] , αλλα γενικά είναι πρωτοπόρο, με μεγάλη τύχη {?} , ικανότητες, χαίρεται να μοιράζεται τη γνώση, ενθουσιώδες και αισιόδοξο, με αυτοπεποίθηση [σύνοδος άρη-δία]

ΤΟ εξάγωνο Κρόνου-ερμή δηλώνει πως το άτομο μπορεί να δαμάσει το μυαλό [αυτοπειθαρχία] του όταν χρειαστεί για κάποια εργασία και που εννοεί αυτά που λέει [βελτίωση στο προβληματικό τετράγωνο ήλιου - δία ??]

Γενικά άτομο με βαθειά ενδιαφέροντα που αναζητάει και κάτι άλλο παραπάνω απο τη ζωή, εκτός απο την ζωή καθαυτή.

το άτομο έχει φαντασία , είναι διαισθητικό, ευέλικτο και προσαρμοστικό [σελήνη τρίγωνο ωροσκόπο]

Δεν ξερω αν έχει νόημα, αλλα προσπαθήσω να κάνω μια σύνοψη και ομαδοποίηση αυτών των χαρακτηριστικών, βάζοντας πιο έντονα στοιχεία ψυχολογίας. δεν ξέρω κατα πόσο θα τα καταφέρω, Εξάλλου πόσο αντικειμενικός μπορω να γίνω όσο μιλάω για μένα;

Ελευθεριακός & Φιλόσοφος, βαθύς, διορατικός, ενθουσιώδης, πολυπράγμων, οξύ πνεύμα και απρόβλεπτο, έλκεται απο την αλήθεια και απεχθάνεται την υποκρισία , πρόσχαρος, θετικός και αισιόδοξος.

Ως υπερενθουσιώδης τύπος, είναι πιθανόν να είναι συχνά πολυλογάς και ενιοτε να κουράζει το συνομιλητή του με την κατακλυσμιαια - και ενίοτε και λίγο μπερδεμένη- συλλογιστική του , ή μπορεί επίσης να μην είναι πάντα ο καλύτερος ακροατής. Η ροπή προς την υπερβολή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, να τον κάνει εριστικό, υπερκριτικό, ρηχό, κυνικό, φέρνοντας συχνά τους συνομιλητές του σε άμυνα {ή και αντεπίθεση)

Ο χειρισμός των συναισθημάτων, η εσωτερική αρμονία και η συγκρότηση είναι σε καλό επίπεδο, ενώ ο χειρισμός των ερωτικών [ζητημάτων της καρδιάς] είναι μάλλον ευνοϊκός και προσγειωμένος. Εντονη προσωπικότητα, κοινωνικός, με την εύνοια του Δία που έχει δε θα δυσκολευτεί στη ζωή του και θα είναι τυχερός, και με τα κάποια μάλλον συντηρητικά στοιχεία , θέσεις, όψεις, που τον επηρεάζουν, πιθανότατα θα καταφέρει να δαμάσει το εκρηκτικό ταμπεραμέντο. Παρόλα αυτά, η ισορροπία μεταξύ διασκέδασης & υποχρεώσεων μπορεί να είναι προβληματική [η ζωή σε γενικές γραμμές είναι ένα fun ride για έναν καραμπινάτο τοξότη]

Τέλος μιλάμε επίσης για άτομο διορατικό, με ισχυρό ένστικτο και διαίσθηση [σελήνη στον 8ο, ερμή και ουρανό σύνοδο στο σκορπιο] αναζητητής του ιδιαίτερου ή του "πέρα απο τη ζωή" , με έντονες πνευματικές/μεταφυσικές ανησυχίες [ήλιος σύνοδος ποσειδώνα]

τελικά δε μου βγήκε και πολύ συνοψη, αλλα νομίζω είναι καλύτερη η 2nd version.

πως ερμηνεύουμε το τετράγωνο του Ηλιου με το μεσουράνημα?
πως ερμηνεύουμε το τεράγωνο του ωροσκόπου με το Δία?
πως να ερμηνεύσω το τετράγωνο του ωροσκόπου με τους δεσμούς?

Ομολογώ πως μια και τον χάρτη τον έχουμε ψιλολύσει, μάλλον είναι και εύκολος θα έλεγα, αναρωτιέμαι τι άλλο ρόλο μπορεί να παίζουν άλλες λεπτομέρειες , όψεις που έχουν παραλειφθεί και πλανητοειδείς. Ήδη, η ktisila με ενηέρωσε για τετράγωνο σελήνης με χείρωνα που βγαίνει κι αυτό!

Τι να σας πω, πολυ μα πολύ εντυπωσιασμένος.

Κρίμα που οι άνθρωποι συνήθως, θέλουν να ακούσουν προβλέψεις και οχι διαγνωστική αστρολογία,

κοινώς όπως γίνεται πάντα, θέλουν τα πράγματα στο πιάτο και εύκολα

vogue
09-10-2011, 01:51 AM
Καλησπέρα σε όλες/όλους και καλή αρχή στο νέο φόρουμ.
Θα πω κάποια πράγματα που είδα στο χάρτη αυτό.

Το τρίγωνο ανάμεσα στον Ήλιο και την Σελήνη, δείχνει ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον, χωρίς ιδιαίτερες συγκρούσεις καθώς και ότι το άτομο πετυχαίνει πιο εύκολα αυτό που θέλει μιας και τα συναισθήματά του εναρμονίζονται με τα θέλω του.

Σε αυτό το χάρτη έχουμε τον Ηλιο σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στο ζώδιο του Τοξότη και μάλιστα στον 1ο οίκο σε όψη με το Δία ( και κυβερνήτη ωροσκόπου). Πιστεύω ότι ο συνδυασμός των στοιχείων των δύο αυτών πλανητών (Δία-Ποσειδώνα) θα είναι πολύ εμφανής στην ψυχοσύνθεση του ατόμου. Μου δίνει την εντύπωση ατόμου με όραμα αλλά χωρίς όρια. Πιθανότατα αναζητά το φιλοσοφικό σύστημα που θα δίνει νόημα στη ζωή του. Μπορεί όμως να εξιδανικεύει καταστάσεις προσπαθώντας να το βρει, να ενθουσιάζεται και μετά να απογοητεύεται.

Ο Ποσειδώνας στον Τοξότη δίνει τάση για ανοργανωσιά και επειδή βρίσκεται και στον 1ο οίκο σε σύνοδο με Ηλιο, η τάση ενισχύεται.

Πολλοί πλανήτες σε ένα ζώδιο, όπως εδώ στην Παρθένο, ονομάζεται πολυαστρία ή στέλλιουμ. Αυτό το στέλλιουμ στο οποίο συμμετέχει και ο κυβερνήτης του ωροσκόπου Δίας δίνει δύναμη στον πλανήτη Ερμή κυβ Παρθένου, με αποτέλεσμα να παίζει και αυτός σημαντικό ρόλο στο χάρτη και φυσικά στην ψυχοσύνθεση του ατόμου.

Τώρα ο Ερμής στον Σκορπιό και στο 12ο οίκο νομίζω ότι δίνει τάση για λιγομίλητο άτομο( πράγμα που δεν ισχύει από ότι έχω καταλάβει από αυτά που έχουν γραφτεί αρα μπορεί να μην ανήκει στο 12ο ή να συμβαίνει κάτι που δεν βλέπω), δεκτικό και με διαίσθηση που ψάχνει πίσω από τις λέξεις την αλήθεια των άλλων (μπορεί να κρύβει βέβαια τη δικιά του αλήθεια) και μαζί με τον Ουρανό σε εξάγωνο με Κρόνο, μου δίνει την αίσθηση μια αντιφατικότητας. Είναι σαν ένα κομμάτι του εαυτού να θέλει να πράξει το «σωστό» του Κρόνου και ένα άλλο να το αμφισβητεί (Ουρανός) ταυτόχρονα. Ολα αυτά σε επικοινωνιακό επίπεδο (Ερμής) μπορεί να δημιουργούν παρεξηγήσεις με τους γύρω λόγω δυσκολίας αντίληψης των προθέσεων του ατόμου. Ταυτόχρονα μπορεί να εξηγηθεί και η όποια αναβλητικότητα έχει αναφερθεί.

Τώρα αν η ώρα γέννησης δεν είναι η σωστή αλλάζουν και τα δεδομένα

Αυτά τα λίγα από εμένα
Καλό βράδυ και καλή Κυριακή:)

to3o
10-10-2011, 04:28 AM
Τέλεια! Vogue σε ευχαριστώ πολύ για την εμβάθυνση και τις σκέψεις. Η διαδικασία είναι εκρηκτικά διδακτική!

Κατ'αρχάς να πω οτι το περιθώριο λάθους που δίνω στην ώρα γέννησης είναι συν πλην 10 λεπτά, άντε ένα τέταρτο, ενώ είναι αρκετά πιθανό να είναι πολύ ακριβής μιας προέρχεται απο το βιβλιάριό μου, γραμμένο με γράμματα της μάνας μου. Η μάνα μου είναι σχολαστικός άνθρωπος.

Οι σημειώσεις σου για τον ποσειδώνα είναι σε πολύ σωστό δρόμο. Δεν είχα προσέξει την αδυνατισμένη θέληση που δίνει αυτή η όψη . Ταυτόχρονα, θεωρώ οτι ο Ποσειδώνας στη θέση αυτή στον τοξότη, χρωματίζει/δυναμώνει κάποια απο τα υπόλοιπα 'αδύναμα' στοιχεία του ερμή [στο σκορπιο και στο 12ο] που σημειώνεις στη συνέχεια του κειμένου σου. Αλλά θα επανέλθω σε αυτό αργότερα.

Μου δίνει την εντύπωση ατόμου με όραμα αλλά χωρίς όρια.
true

Πιθανότατα αναζητά το φιλοσοφικό σύστημα που θα δίνει νόημα στη ζωή του. Μπορεί όμως να εξιδανικεύει καταστάσεις προσπαθώντας να το βρει, να ενθουσιάζεται και μετά να απογοητεύεται.
Αυτό δεν είναι αληθές. Και αυτό ασφαλώς έχει να κάνει με τον υπόλοιπο χάρτη αλλά και τον άνθρωπο. Ο τοξότης, πόσο μάλλον ένας τοξότης με τέτοιο χάρτη [άρη σύνοδος δια στον 9ο] , είναι ο άρχοντας της φιλοσοφίας και της ανωτερης αναζήτησης. Η αναλυτικότητα της παρθένου, το βάθος του σκορπιου και το πάθος του τοξότη μπορούν να δώσουν έναν ιδανικό φιλόσοφο. Η φιλοσοφία δεν είναι κάτι που αναζητά κανείς για να δώσει νόημα στη ζωή του, τουλάχιστον όχι πάντα. Η ζωή έχει 'νόημα' απο μόνη της και το νόημα είναι η ζωή η ίδια. Δηλαδή 42. :D

Η φιλοσοφία είναι κάτι που εξασκούν όσοι έλκονται απο τη γνώση, την ανάλυση και την αλήθεια, δεν το κάνουν όλοι όμως το ίδιο καλά ούτε γνωρίζουν όλοι τους μηχανισμούς και τις τάσεις που ωθούν το άτομο να την εξασκήσει in the first place.

Όπως και αν έχει , ενθουσιάζομαι εύκολα και ο ενθουσιασμός μου δεν είναι σχεδόν ποτέ πρόσκαιρος, ενώ απογοητεύομαι δύσκολα. Η φιλοσοφία π.χ. είναι κάτι στο οποίο είμαι πολύ καλός, και προκύπτει απο αγάπη και θαυμασμό για τη ζωή, και όχι απο αναζήτηση για κάποιο δεκανίκι.

Εξάλλου, στην φιλοσοφία φαντάζομαι θα συμβάλλει και το stellium [δεν ήξερα οτι είχα ή οτι το λένε έτσι!] στον παρθένο, διαχείριση λεπτομερειών, αναλυτική σκέψη, το τρίγωνο σελήνης ήλιου [εναρμόνιση εγώ/συνείδησης , συναισθηματικού κόσμου με τη μεγάλη εικόνα που είναι ο εξωτερικός κόσμος] , η σύνοδος ερμή με τον αντισυμβατικό και επαναστάτη ουρανό , ο αισιόδοξος δίας , ακόμα και το εξάγωνο ουρανού κρόνου που μόλις κοίταξα , και πιθανόν και άλλα

Να σου πω την αλήθεια vogue, αυτό που αναρωτιέμαι εγω είναι το εξής. Η διαφορά αυτή που παρατηρούμε [σχόλιο περι ανικανοποίητου] δεν ξέρω αν οφείλεται σε εσφαλμένη ερμηνεία / εικασία απο σένα, ή στον υπόλοιπο χάρτη που αντισταθμίζει με συγκρότηση και ρεαλισμό τα υπερβολικά και υπερνθουσιώδη χαρακτηριστικά και δείχνει άτομο που μπορεί σχετικά εύκολα να ικανοποιηθεί ή απο το βαθμό εξέλιξης του ατομου και την εσωτερική δουλειά που έχει γίνει. Ίσως είναι και τα δυο τελευταία...

Εναλλακτική ερμηνεία είναι οτι η σύνοδος Ήλιου - Ποσειδώνα , με την τάση να κυνηγάει πάντα το κάτι παραπάνω, την αγάπη για τη μουσική και το ισχυρό ένστικτο, μπορεί να μην αποτυγχάνει να δώσει νόημα ούτε να απογοητεύει το άτομο, αλλά να το γοητεύει ακόμα παραπάνω και το ωθεί να ανέβει κι άλλο 'ψηλά' πνευματικά.

Εξάλλου, όπως είπα και παραπάνω στο χάρτη υπάρχουν διάσπαρτες θέσεις/όψεις που προσγειώνουν το άτομο, και μπορούμε να θεωρήσουμε οτι το γειώνουν αρκετά ωστε να αμβλυθούν τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν απο έναν υπερβολικά εκρηκτικό χαρακτήρα [θυμηθείτε, έλλειψη αυτοελέγχου, υπερβολή, έντονη φωτιά και παρορμητικός ήλιος στον 1ο οίκο].

Το ίδιο ζήτημα ίσως σχετίζεται και με την άλλη παρατήρησή σου, όπου πάλι έχουμε κάτι που 'δεν βγαίνει', με την έννοια οτι ανακατεύεται ο σκορπιός και ο υπερβατικός 12ος.

Υπο αυτή την έννοια τόσο η θέση του ερμή στο σκορπιό, όσο και η θέση του στο 12ο, δε βλέπω γιατι είναι απαραίτητο να δείχνουν άτομο λιγομίλητο, αφού μελετησα αρκετά τον οίκο και τη συγκεκριμένη θέση. Αυτό που αρχίζω να καταλαβαίνω είναι γιατι ο 12ος οίκος έχει τη χειρότερη φήμη, γιατι οι άνθρωποι φοβούνται τον 12ο οίκο και ασφαλώς γιατι οι άνθρωποι, ακόμα και αυτοί που ασχολούνται αρκετά με την την αστρολογία δυσκολεύονται να κατανοήσουν αυτόν τον οίκο. Στην τελική και το γιατι αυτός ο οίκος δημιουργεί προβλήματα σε άλλους χάρτες. Δε φαίνεται να δημιουργείται πρόβλημα στον δικό μου.

Η θέση δείχνει όντως προκλήσεις στην επικοινωνία, τάσεις για απομόνωση, βαθύ και ζωντανό εσωτερικό κόσμο, και δυσκολία και προβλήματα στην έκφραση αλλα δεν προδιαγράφει λιγομίλητο άτομο, ούτε άτομο που δεν απολαμβάνει την επικοινωνία. Πόσο μάλλον οταν ανακατεύεται στο μείγμα η εκρηκτική αντισυμβατική σύνοδος ερμή ουρανού που κάνουν το άτομο κυριολεκτικά να δυσκολεύεται να μην μοιραστεί μια ιδέα ή μια σκέψη του. Η ερμηνεία που θέλει τον ερμή στο 12ο να δίνει λιγομίλητο άτομο, ξεχνά οτι το όλο θέμα προκύπτει απο το οτι ο ερμής στο δωδέκατο δίνει άτομο που σκέφτεται διαφορετικά και γιαυτό δυσκολεύεται να εκφραστεί και ίσως συναντά προκλήσεις στην επικοινωνία. Η δυσκολία όμως υπάρχει για να ξεπερνιέται ειδικά οταν αφορά σημαντικά σημεία της ζωής όπως η επικοινωνία [εξάλλου η σύνοδος με ουρανό δεν κρατιέται] οπότε μπορεί να έχουμε άτομο που καταφέρνει να εξωτερικεύει τον 12ο οίκο και να σπάει τη μουγκαμάρα, ενώ ταυτόχρονα άλλες στιγμές μπορεί να είναι ικανοποιημένος μόνος του να ερευνά βαθειά θέματα όπως η αστρολογία [καλή ώρα] ή να παίζει μουσική [ο πολυπράγμων τοξότης είναι κλειδί σε αυτόν τον χάρτη] .

εναλλακτική και πιο σύντομη ερμηνεία στο ίδιο ζήτημα είναι η εξής:

Η συνήθως δύσκολη θέση αυτή του ερμή δε μπορεί να παρθεί αποκομμένη ως γνωστόν. Μπορεί αυτή η θέση λοιπόν [άντε και μαζί με την θέση του στο σκορπιό ] να κάνει τον κοινωνικό και παραλαπίπα τοξότη με στοιχεία κριού [οίκος ήλιου] και λέοντα [σελήνη] λιγομιλητο? με τρίγωνο ήλιου - σελήνης? αμφιβάλλω. ειδικά οταν ο ερμής είναι σε σύνοδο με τον ουρανό, όπου το άτομο πραγματικά είναι γεννήτρια νέων ιδεών και ταυτόχρονα θέλει απεγνωσμένα να τις μοιραστεί , δυσκολευόμενος να σιωπήσει.

Η εκρηκτικότητα , εξωστρέφεια και αισιοδοξία, η αγάπη για τη γνώση την αλήθεια και τη φιλοσοφία, το γενναιόδωρο συναίσθημα του Λέοντα, η άνεση του σκορπιού με το θάνατο και η ψύχραιμη και συγκροτημένη προσωπικότητα αποτελεί τον ιδανικό εξερευνητή του 12ου οίκου.

Το άτομο που δεν απωθείται απο όσα ο 12ος οίκος εκφράζει, αυτός που δεν πτοείται εύκολα απο τα βαριά, μακάβρια και αρνητικά θέματα, μπορεί καλύτερα και να κατανοήσει τον οίκο αλλά και να τοποθετηθεί καλύτερα σε αυτόν. Υπο αυτή την ερμηνεία, ο πνευματώδης και βαθύς Ερμής που δε φοβάται το θάνατο οπλισμένος με το σκορπιό, μπορεί να ανταποκριθεί στις επιταγές του 12ου οίκου, ειδικά οταν έχει βοήθεια τον πλούτωνα συνοδο ήλιο στο γενέθλιο ζώδιο.

Να σας πω εγώ για τον 12ο οίκο. Αισθάνομαι οτι κατανοώ naturally αυτόν τον οίκο. Ίσως θα έπρεπε να γράψω ένα αρθράκι για αυτόν. Οι τοξότες δε φημιζόμαστε για τη μετριοφροσύνη μας, αλλα μπορώ να γράψω κάτι που θεωρώ οτι θα ξεστραβώσει αρκετούς.

12ος οίκος είναι το υπερβατικό. Ερμής στο 12ο μπορεί να δείχνει πνευματικά φωτισμένο άτομο. Ο Dalai Lama και ο Timothy Leary είχαν ερμή στο 12ο. Ο 12ος είναι αυτό που οι περισσότεροι φοβούνται γιατι οι περισσότεροι φοβούνται το θάνατο.

Ο ερμής στο 12ο δείχνει επίσης ένα άτομο που είναι διαφορετικο. Εγώ, είμαι διαφορετικός, πάντα ήμουν και το συνειδητοποίησα νωρίς. Επίσης συνειδητοποίησα νωρίς τι σημαίνει αυτοσυνείδηση, και αποκάλυψη / επιφάνεια. Όταν είσαι διαφορετικός στον τρόπο που σκέφτεσαι είναι λογικό να δυσκολεύεσαι να μεταδώσεις αυτό που σκέφτεσαι. Αλλά αυτή είναι μια ικανότητα που χτίζεται.

Σε αυτή τη θέση και εναλλακτική ερμηνεία, ίσως εδώ φάινεται λοιπόν, η έλξη μου και το έντονο ενδιαφέρον για τα παρακάτω
1) διαφορετικά, αξιοπερίεργο, διαστροφή, ακρότητα
2) ιατρική, ψυχιατρική [αν και με απωθούν τα νοσοκομεία, μέσα στο χάλι τους και τη συγκεντρωμένη κακή ενέργεια την οποία αντιλαμβάνομαι φουλ]
3) θρησκεία, υπερβατικότητα, αποκάλυψη, επιφάνεια, διαίσθηση, 'φώτιση'
4) θάνατος, ο άρχοντας φόβος και η στάση των ανθρώπων και οι φοβίες τους σε σχέση με αυτόν. υπάρχει και η εκδοχή οτι όλες οι φοβίες είναι παράγωγα της φοβίας του θανατου. Αξιοσημείωτο είναι λοιπόν οτι φοβάμαι το θάνατο αισθητά λιγότερο απο το μέσο άνθρωπο. Δεν εννοώ οτι ρισκάρω τη ζωή μου με απερισκεψίες ή οτι κάνω extreme sports, αγαπώ τη ζωή και τη ζωή μου ακόμα περισσότερο, απλά δε με ταλανίζουν φόβοι θανάτου. Είμαι εντάξει με την ιδέα της μη υπαρξης και ίσως σε αυτό παίζει ρόλο το οτι είμαι άθεος απο μικρό παιδί.

Απο μικρός απόρησα με την παράλογη και αλλόκοτη συνήθεια της θρησκείας, ειδικά της χριστιανικής που ζούσα και εντονότερα και ίσως η εξοικείωση μου με το 12ο οίκο με έκανε να απορρίψω την θρησκεία στα 12 μου χρόνια. Είναι ίσως η ίδια τάση που ευθύνεται για το οτι 19 χρόνια αργότερα, εξακολουθεί ακόμα και με ενδιαφέρει η αρχαϊκή θρησκεία, η υπερβατική εμπειρία, η γνήσια 'θεϊκή' εμπειρία της ανύψωσης, της ακραίας αυτοσυνείδησης και της επιφάνειας . Και ακόμα μελετώ με το ίδιο και περισσότερο ενδιαφέρον. Ο 12ος οίκος είναι το ρεζουμέ μιας θαυμαστής φύσης ενός ζωντανού συστήματος οργανισμών, είναι η ζωή και ο θάνατος, η ζωή υπο το ημίφως του θανατου, είναι το χάος και η θνητή φύση και ο κύκλος μορφής ζωής.

Αν ο ερμής καταφέρει και κατανοήσει το 12ο οίκο, είναι πολύ πιθανόν να καταφέρει να ξεπεράσει πολλά απο τα προβλήματα που του δημιουργεί αυτή η θέση [μιλώ για άλλους χάρτες που εμφανίζεται αυτή η θέση]. Είναι δύσκολο να συλλάβουμε το 12ο οίκο και τις αλήθειες του. Ο 12ος είναι η ολιστική ματιά στη ζωή, η "μεγάλη εικόνα". Επιπλέον -άσχετο-, υπάρχουν μαγικά φυτά και μανιτάρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία για την απομυθοίηση του οίκου και την εξοικείωση του ατόμου με τα του οίκου και αυτό συμβαίνει σε πολλές σαμανιστικές θρησκείες ακόμα και σήμερα. Ίσως για αυτό οι συγκεκριμένες φυλές υποφέρουν λιγότερο ή καθολου απο νευρώσεις και φοβίες, ενώ ζουν πολυ λιγότερα χρόνια κατα μέσο όρο, απο εμάς τους δυτικούς, τους εξελιγμένους και μοντέρνους στις μεγαλουπόλεις μας και τις αποστειρωμένες ξενέρωτες θρησκείες μας! Είναι δύσκολο να καταλάβεις τον 12ο οίκο αν είσαι χριστιανός, ακόμα κι αν είσαι απο κείνους τους αμαρτωλούς , σατανισμένους και ανώμαλους που αρέσκονται στην ηδονή και την ικανοποίηση των προσωπικών αναγκών, ακόμα και τότε, θα είναι δύσκολο να καταλάβεις το 12ο οίκο, αν η αντίληψη σου για το θάνατο και τη ζωή έχει την ηττοπαθή αυταπάρνηση του χριστιανισμού. Ελάχιστοι χριστιανοί απέμειναν άλλωστε, οι περισσότεροι είναι άθρησκοι και πρακτικά άθεοι.

Πιο δύσκολο είναι να ερμηνεύσω την παντελή έλλειψη μυστικοπάθειας που με διακατέχει που φαίνεται κι απο τη θέση του ερμή στο σκορπιο αλλά και τον οίκο της σελήνης . Είμαι καλός 'ντέντεκτιβ' και μάλλον με ελκύουν τα μυστήρια και η έρευνα, στην οποια τελευταία μάλλον είμαι καλός και με βοηθάει και το ένστικτό μου σε αυτό , αλλα δεν είμαι καθόλου μυστικοπαθής, αντιθέτως είμαι παντελώς εξωστρεφής και κοινωνικός, μάλλον στον αντίθετο βαθμό, σε σημείο που κάποιοι καλοί φίλοι μου έχουν πει στο παρελθόν οτι δε χρειάζεται να τα λέω όλα κτλ κτλ . Βασικά, το να μπορώ να κρατώ μυστικά ή κάποια πράγματα για τον εαυτό μου ήταν κάτι που έπρεπε να μάθω και ίσως ακόμα μαθαίνω σε κάποιο βαθμό. Ίσως η γενική ερμηνεία προς τη μυστικοπάθεια είναι λάθος γενικά και ίσως να προκύπτει απο την πολύ βαθειά και διαισθητική φύση του σκορπιού που ενδέχεται σε πολλούς χάρτες να δημιουργεί ανασφάλειες. Ή ίσως παίζει κι εδώ ρόλο η εκρηκτική σύνοδος ουρανού ερμή. Ενας σκορπιός μπορεί να μην τολμα συχνά να ξεστομίσει τις καφρίλες που σκέφτεται , ένας τοξότης όμως μπορεί!

Δε νομίζω 10-15 λεπτά διαφορά στο χάρτη να άλλαζαν οίκο στον ερμή . Ίσως αξίζει να κοιτάξω ένα συν πλην 20 λεπτών να δω τι αλλάζει.

Επίσης δε βλέπω αντιφατικα στοιχεία στην όψη ουρανός εξάγωνο κρόνος [τώρα την είδα και διάβασα, δεν την είχα ερμηνεύσει, thanks για τη σημείωση] και τον ερμή μου, δεδομένου οτι ο υπόλοιπος χάρτης δείχνει άτομο μάλλον ισορροπημένο παρά το έντονο πάθος του. Αυτό που βγάζει η όψη αυτή, και είναι αληθές είναι μια ελάττωση της συναισθηματικής έκφρασης ή μια ανισορροπία μεταξύ συναισθήματος λογικής που είναι κάτι που εντόπισα πριν 15 περίπου χρόνια και έχω δουλέψει αρκετά πλέον. Επίσης έχουμε έλξη για πνευματική διέγερση. Η όψη επίσης δίνει έναν άνθρωπο που αγαπά την εξέλιξη και έχει μια υπεύθυνη και σοβαρή στάση απέναντι στη γνώση και τη γνώμη.

Τελειώνω επιχειρώντας να δώσω ένα ψιλοχιουμοριστικό τόνο . Ελπίζω να μη σας κούρασε αυτό που ίσως θυμίζει αυταρέσκεια, ψωνάρα ή δε ξέρω και γω τι άλλο και το θέμα να κρατάει το επίπεδο που πρέπει και να μένει στο θέμα που είναι το με ποιούς τρόπους συνδυάζουμε στοιχεία για να διαβάσουμε ένα χάρτη. Εξάλλου πως να είσαι μετριόφρων με αυτό το χάρτη? :o και On top of that , με μια συζήτηση που ερμηνεύει το εγώ μου και το πως αντιλαμβάνομαι και δρω στον κόσμο βάσει ενός χάρτη, που μέχρι πριν απο 6 μήνες δεν είχα καν ιδέα και μάλιστα υποτιμούσα "τους πλανήτες και όλα αυτά" , 3 χρόνια πριν τα θεωρούσα αφέλειες, ενω δεκα χρόνια πριν τα χλεύαζα και σνόμπαρα κανονικά.

σε αυτόν τον χάρτη υπάρχουν πολλά στοιχεία που θα έκαναν ένα καλό αστρολόγο ή/και ψυχολόγο και μάλιστα είμαι βέβαιος οτι θα το κατάφερνα πολύ γρήγορα και εύκολα. Όμως δεν είναι το στυλ μου. Ίσως είναι η έλλειψη δυνατού Αιγόκαιρου. Ή ίσως επειδή δεν πάει στον ερμή μου που είναι χεράκι χεράκι με τον ουρανό να πουλήσω την αυτογνωσία, πάντα μου άρεσε να συζητώ [είμαι δεινός συζητητής] και να μοιράζομαι τη γνώση.

Μου αρέσει που οι αστρολόγοι εδώ μέσα φαίνεται να θέλουν κι αυτοί να μοιραστούν τη γνώση τους και είναι προς τιμήν τους.

Η αστρολογία είναι ένα πολύ ενδιαφέρον γνωστικό πεδίο που φέρνει τα άνω κάτω στη σκέψη μου. Δικαιολογημένα ίσως την είχα υποτιμήσει πάρα πάρα πολύ, η δυσπιστία μου και ο σκεπτικισμός μου όμως δεν άντεξε στο χρόνο.

Αξίζει ίσως εδώ [talk about μυστικοπάθεια ή λιγομίλητο άνθρωπο!] να αναφέρω δυο βασικους λόγους για τους οποίους άρχισαν να μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτια και έσπασε η ακλόνητη στάση μου και άρχισα να έχω το νού μου.

1) δυο διαφορετικές κοπέλες, άγνωστες μεταξύ τους, συγκροτημένες και με άποψη που εκτιμώ εκφράσαν την άποψη "κάτι υπάρχει, κάτι ισχύει", πάνω στα χαρακτηριστικά των ζωδίων, και απόρησα.
2) πρόσεξα οτι είμαι τοξότητης με ωρ. τοξότη και είδα ποσο πολύ ταίριαζα στο προφίλ

Καληνύχτα, ευχαριστώ εκ των προτέρων

ktisila
10-10-2011, 06:18 AM
Τo3o πιστευω πως εκανες πολυ καλη προσεγγιση στον ερμη σου που κατα την γνωμη μου δειχνει αυτο που ξετυλιχθηκε καθως διαβαζα τις αποψεις σου.... ενα κοφτερο συγκροτημενο μυαλο.
Η αντιληψη σου για τον θανατο ισως να προερχεται και απο την θεση της σεληνης. [συνδεω τον 8 οικο περισσοτερο με αυτο το θεμα]
Ο 12 οικος ισως δειχνει και τον λογο για τον οποιο καποιες φορες απομονωνεσαι χωρις να σημαινει πως εισαι μοναχικο ατομο.
Μου αρεσε η αναλυση περι θρησκειας, αναρωτιεμαι μηπως αυτη η θεση [ερμη-ουρανου] σου δινει και ενα ενδιαφερον προσφορας προς τους συνανθρωπους κυριως για θεματα ψυχολογικης στηριξης?

Atrapos
11-10-2011, 01:06 PM
Γεια σου to3o,
Χαίρομαι που αποφάσισες να το ψάξεις περισσότερο με την αστρολογία και απ’ ότι βλέπω τα πας μια χαρά. Να προσθέσω κι εγώ μερικά σχόλια στα όσα έγραψες.

Σχετικά με τη θέση του Ερμή στο Σκορπιό / 12ο οίκο που δεν ταιριάζει με την καθόλου λιγομίλητη φύση σου, δεν φταίει κάποια παρανόηση των ερμηνειών, ούτε ανασφάλεια. Όπως έχεις καταλάβει ο χάρτης εξετάζεται στο σύνολο του και από τη στιγμή που έχεις Ήλιο / Σελήνη / Ωροσκόπο σε Φωτιά και Ουρανό σύνοδο Ερμή, είναι λογικό να μη σου λείπει ο ενθουσιασμός και η ευφράδεια. Η θέση του Ερμή, σε συνδυασμό με Άρη / Δία στον 9ο οίκο, βοηθάει στις αναζητήσεις σου για αυτογνωσία, φιλοσοφία κλπ. Επίσης, ο Ερμής είναι πολύ σημαντικός πλανήτης στον χάρτη αυτόν, αφού κυβερνάει 7ο και 10ο οίκο καθώς και τους πλανήτες / Βόρειο Δεσμό στην Παρθένο. Επίσης να πω για την απορία σου ότι 10-15 λεπτά διαφορά δεν αλλάζουν οίκο στον Ερμή.

Ένα άλλο πράγμα που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι ασχολείσαι πολύ με τον εαυτό σου, κάτι που εξηγείται βέβαια από την παρουσία τόσων πλανητών στο ανατολικό (αριστερό) τμήμα του χάρτη. Γράφεις ότι είσαι διαφορετικός και καμαρώνεις γι΄ αυτό, λες και όλοι οι άλλοι είμαστε ίδιοι. Μελετώντας αστρολογία θα καταλάβεις ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί. Η έλλειψη μετριοφροσύνης δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, αλλά εσύ έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου και καμαρώνεις για έναν χάρτη όπου κυριαρχούν τα τρίγωνα και τα εξάγωνα. Θυμάμαι πριν λίγο καιρό καμάρωνες για τον υποτιθέμενο Ωροσκόπο Σκορπιό που νόμιζες ότι είχες και τελικά δεν έχεις. Δεν ξέρω αν έχεις συναντήσει ζόρια στη ζωή σου αλλά μέσα από τις δυσκολίες πλάθονται οι χαρακτήρες και τελικά ίσως αξίζει να καμαρώνουμε για το πως αντεπεξήλθαμε στις δυσκολίες αυτές και τι χαρακτήρα διαμορφώσαμε. Όχι για τις ιδέες, τις αντιλήψεις μας κλπ.

Η Vogue (Έλενα) σου έγραψε ότι πιθανώς να εξιδανικεύεις καταστάσεις προσπαθώντας να βρεις το νόημα της ζωής. Δεν το παραδέχτηκες αλλά μετά μας έγραψες για τα «μαγικά» μανιτάρια των σαμάνων που τους οδηγούν σε υπερβατικές εμπειρίες. Δηλώνεις άθεος αλλά αναζητάς τη «γνήσια θεϊκή εμπειρία της ανύψωσης». Επέτρεψέ μου να σου πω ότι ο χριστιανισμός δεν είναι μόνο το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο και το τυπικό της εκκλησίας. Η χριστιανική βιβλιογραφία είναι γεμάτη από υπερβατικές εμπειρίες μοναχών, ίσως λιγότερο διαφημισμένες από αντίστοιχες άλλων θρησκειών. Αλλά χρειάζεται πίστη, αφοσίωση, ταπεινότητα και ο δρόμος είναι συνήθως μακρύς ενώ τα «μαγικά» μανιτάρια των σαμάνων ίσως ταιριάζουν καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία σου.

Άσχετα από αυτά όμως, πιστεύω ότι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει κάποιον με τον χάρτη αυτόν είναι το που θα συναντηθεί με τους άλλους ανθρώπους. Οι οίκοι από τον 4ο μέχρι τον 7ο είναι κενοί αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο στον 9ο οίκο της φιλοσοφίας. Αυτή την εποχή ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης βρίσκεται πάνω στο γενέθλιο Ήλιο σου και ο Κρόνος πλησιάζει το γενέθλιο Πλούτωνα (κυβερνήτη του 12ου). Έτσι είναι μάλλον λογικό να ασχολείσαι με αναζητήσεις σχετικά με το νόημα της ζωής. Προσπάθησε όμως να βρεθείς ουσιαστικά με τους άλλους, όχι για να τους μεταδώσεις τα φώτα σου αλλά για να ζήσεις δίπλα τους σαν ίσος προς ίσο.

Καλή συνέχεια στις μελέτες σου.

ktisila
11-10-2011, 01:59 PM
Ο ποσειδωνας θα μπορουσε να φερει απογοητευση σε εναν ανθρωπο αφου συχνα τον οδηγει να εξιδανικευει ανθρωπους και καταστασεις αλλα οταν μιλαμε για καποιον που εχει δουλεψει τον εαυτο του [δεν ξερω κατα ποσο τρεφει αυταπατες γι'αυτο ή αν ειναι αληθεια] τοτε φανταζομαι πως θα μπορουσε να οδηγησει τον ανθρωπο να εχει υψηλα ιδανικα. Ενας τετοιος ανθρωπος λογικα θα αποστρεφοταν το συστημα θρησκειας αφου το εχουν διαβαλλει οι ανθρωπινες αδυναμιες κανοντας το να λειτουργει ως κατεστημενο. Δεν "κουμπωνουν" τα ιδανικα του συγκεκριμενου ωροσκοπιου με αυτο που προβαλλεται ως χριστιανικη θρησκεια. Ομως ενα τοσο ανοιχτομυαλο ατομο θα μπορουσε να αναγνωρισει την υπερβατικοτητα των μοναχων που περιγραφεις Δημητρη και να δει το θεμα του χριστιανισμου απο αλλη οπτικη. Δεν νομιζω πως το συγκεκριμενο ωροσκοπιο απορριπτει πριν μελετησει.

Ο κυβερνητης του ωροσκοπου, ηλιου και ποσειδωνα ειναι μεν στον ενατο οικο αλλα στην παρθενο που πιστευω πως του προσδιδουν αντιληψη και ωριμοτητα.

Περισσοτερο δηλαδη θεωρω πως η θεση του συγκεκριμενου ποσειδωνα και οι οψεις του δημιουργουν εναν ανθρωπο με ιδανικα και οχι καποιον που εξιδανικευει.... μπορει να κανω και λαθος ομως:o

Atrapos
11-10-2011, 03:35 PM
Αγαπητή Ktisila,

Με τον Ποσειδώνα στον 1ο οίκο και σε σύνοδο με τον Ήλιο στον Τοξότη, η αναζήτηση των υψηλών ιδανικών είναι μάλλον δεδομένη. Έτσι, το εύκολο είναι να παρασυρθεί απ’ όσα ωραία και γοητευτικά ακούει και διαβάζει για μαγικές συνταγές σε εξωτικά μέρη, υπερβατικές εμπειρίες που βίωναν κάποτε οι άνθρωποι κλπ. Όπως είχα διαβάσει κάπου, ο καθένας μπορεί να στραφεί και να αρχίσει να τρέχει προς το φως, το δύσκολο είναι να στραφεί προς το σκοτάδι και να ακτινοβολήσει εκεί το δικό του φως.

Αλλά κάποιος με το συγκεκριμένο χάρτη και που έχει δουλέψει με τον εαυτό του, θα περίμενα να μπορεί να αναγνωρίσει την ουσία κάτω από την επιφάνεια. Αν μιλήσουμε για σύστημα θρησκείας χωρίς τις ανθρώπινες αδυναμίες μιλάμε για κάτι τελείως ουτοπικό που δεν νομίζω να υπάρχει πουθενά. Φυσικά και θα πρέπει να αναζητήσει, να αμφισβητήσει και να απορρίψει. Αλλά πολλές φορές η αλήθεια βρίσκεται κάτω από τη μύτη μας ενώ εμείς την ψάχνουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Ίσως εξαιτίας της ιδιαίτερης γοητείας που έχει καθετί το μακρινό και άπιαστο. Ή ίσως εξαιτίας ενός Ωροσκόπου στον Τοξότη.

ktisila
11-10-2011, 10:33 PM
Δεν ειναι καπως βοηθητικος ο κυβερνητης τους στην παρθενο? Δηλαδη θα ειχαν ακριβως την ιδια χροια η συνοδος ποσειδωνα-ηλιου στον τοξοτη και ο ωροσκοπος αν ο κυβερνητης τους ηταν σε ενα πιο light ζωδιο?
Ειμαι παθουσα απο τον ποσειδωνα [αφροδιτη τετραγωνο ποσειδωνας] και παρ'ολο που εχω συνειδητοποιησει την αδυναμια μου να εξιδανικευω τους ανθρωπους δεν μπορω να το εξελιξω [τουλαχιστον οχι ακομα].
Ο δικος μου ποσειδωνας ξερω πως θα μπορουσε να πεσει θυμα των ωραιων λογων [ευτυχως με συγκρατει λιγο ο κρονος και ο ουρανος] δεν ξερω ομως αν γενικοτερα η μοιρα του ποσειδωνα ειναι αυτη. Μπορει δηλαδη τα υψηλα ιδανικα να μην σου δημιουργουν στη ζωη σου ουτοπιες? [κατι που στην δικη μου περιπτωση δυστυχως δεν συμβαινει...:(]
Η θρησκεια απο την αλλη δεν εχει σκοπο να σε οδηγησει στην θεωση δηλαδη να υπερνικησεις τις ανθρωπινες αδυναμιες? Δεν διαφωνω, στον κοσμο αυτο την συγκεκριμενη αντιληψη το λιγοτερο που μπορεις να την χαρακτηρισεις ειναι ουτοπικη.... Το να εχεις ομως αυτη την ιδανικη εικονα για την θρησκεια ειναι διαφορετικο απο το να πεισθεις πως μπορει να γινει υπαρκτη. Θα μπορουσε πιστευεις να χαρακτηριστει ενας ποσειδωνας ως ρεαλιστης με ιδανικα???[δεν ξερω αν τα περιεγραψα λιγο περιπλοκα:o]
Επιπλεον θα συμφωνησω μαζι σου Δημητρη πως η αληθεια βρισκεται στα απλα πραγματα γι'αυτο ισως κι εμεις δεν μπορουμε ευκολα να την διακρινουμε. Εκει ομως βρισκεται και η μεγαλυτερη δυσκολια ταυτοχρονα, να κατανοησεις την απλοτητα. Αυτο που γραφεις στο τελος για τον ωροσκοπο εννοεις πως δινει στον ανθρωπο την αναγκη να φιλοσοφει για οτιδηποτε εστω κι αν δεν ειναι γνωστης?

to3o
12-10-2011, 01:31 AM
Ευχαριστώ για τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Θα μιλήσω τώρα και για κάποιες πιο δύσκολες όψεις μου, που σχετίζονται και με ελαττώματά μου. Είχα σκοπό να το κάνω απο χτες, μιας βρήκα ένα στοιχείο ακόμα, αλλά μετα τα σχόλια του Δημήτρη είναι επιτακτικό το να αυτοταπεινωθώ δημοσίως άμεσα. :D

ktisila, το ενδιαφέρον να βοηθήσω τους άλλους είναι έντονο αλλα περίπλοκο - ίσως προκύπτει από την συχνή και έντονη αίσθηση οτι έχω καταλάβει τα αίτια και τις λύσεις των προβλημάτων του συνομιλητή μου περισσότερο απο τον ίδιο. Οτι εγώ ξέρω [12ος οίκος?] . Απο το οτι βλέπω σε πόσο φαύλους κύκλους αναλώνονται οι άνθρωποι , πως σφίγκουν τον κόμπο αντι να τον λύσουν κτλ κτλ κτλ...

Αυτό όμως χρωματίζεται απο άλλα στοιχεία του χαρακτήρα μου με αποτέλεσμα να είμαι υπερμετρα επικριτικός ή ισωπεδωτικός στη συζήτησή μου, οπότε σε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα, παρότι μπορει οι απόψεις μου να είναι άριστες, το αν τελικά καταφέρνω ή αποτυγχάνω να τις μεταδώσω αποτελείται απο πολλές συνιστώσες. Κάποιες φορές -στο παρελθόν περισσότερο- είμαι απότομος, παρόλα αυτά και παρά την καφρίλα μου άνθρωποι - φίλοι ειδικά- που μπορεί ακόμα και να έχω πικράνει στο παρελθόν για αντίστοιχα ή τα ίδια ζητήματα, αλλα γενικά εκτιμούν την άποψή μου , ενίοτε με αναζητούν για συμβουλή για κάποιο ζήτημά τους, παρότι ξέρουν οτι μπορούν να 'τα ακούσουν ένα χεράκι' - ναι μερικές φορές για τα λέω λίγο χύμα και μπαίνω στο ψητό γρήγορα. Αυτό το στοιχείο, έχει δουλευτεί λιγότερο και δε το έχω λύσει επουδενί, αποτελεί ένα απο τα κύρια ελαττωματά μου [αυτά τα κάπως επιθετικά-επικριτικά στοιχεία δηλαδή] αλλά γενικά θεωρώ οτι είμαι σε καλό δρόμο:cool:.

Ίσως η αστρολογία να με βοηθήσει να εντοπίσω όλες τις συνιστώσες απο τις οποίες αποτελείται [?] :

αρης τετράγωνο ωροσκόπος > Τάση να κάνει και να λέει πράγματα που φέρνουν τους άλλους σε αμυντική θέση ή και σε σημείο να αντεπιτεθούν. Είναι στοιχείο ενός καλού debater, αλλα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις με τους ανθρώπους.

άρης στον 9ο > ανοιχτό μυαλό και αγάπη για τη διαφωνία {debate} αλλα και τάση για να έχει πάντα δίκιο και να απορρίπτει απότομα ιδέες ή απόψεις άλλων απο τον ενθουσιασμό για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Αρης στην παρθένο και γενικά πλανήτες στον παρθένο [εντονη επικριτικότητα]

αν προσθέσουμε σε αυτό τον ερμή στο 12 που σκέφτεται διαφορετικά και , ακόμα και αν είναι αρκούντως ευφραδής, οι άλλοι μπορεί να μην τον καταλαβαινουν πάντα

αλλά και έναν παρορμητικό, αντισυμβατικό συνομιλητή που δεν διστάζει να εκφράσει αυτό που του πέρασε απο το μυαλό [ερμής σύνοδος ουρανός]

τότε, νομίζω εύκολα γίνεται κάπως αντιληπτός ο λόγος που τσινάει ο Δημήτρης, διαβάζοντας "έπαρση". Κι όπως και να το κάνεις έχει λίγο πλάκα να αναλύεις αυτόν τον χάρτη και να τον συζητάς και να είσαι ο αναλυόενος. Δε μπορείτε ακριβώς να το πιάσετε, αλλά πιστέψτε με: τα σπάει!

Μήπως ο Ερμής στο 12ο αγαπάει που και που την παρανόηση και την παραπλάνηση? {Πλούτωνας} Δεν ξέρω για την εξήγηση, αλλα το πνεύμα μου αγαπάει την προβοκάτσια, το καταστασιακό, τον σουρρεαλισμό.

Χαίρομαι που ο Δημήτρης και πάλι, όπως και στο παρελθόν με 'νουθετεί' για αυτό που μάλλον εκλαμβάνει ως άπρεπη συμπεριφορά και με το γάντι μου πετάει 4-5 αφορμές για να ενεργοποιηθεί ο debater μέσα μου και ένα-δυο ελαττώματα μου στον άρη. :rolleyes:

Πάνω στο ζήτημα για το τι καμαρώνουμε, δηλαδή για το τι είμαστε περήφανοι, σε διαβεβαιώ έχω προβληματιστεί απο πολύ μικρός. και πως θα μπορούσα να μην έχω προβληματιστεί, σε ένα κόσμο οπου οι άνθρωποι είναι περήφανοι για ένα σωρά άκυρα θέματα, όπως για τον τόπο γέννησής τους, την πολη τους και ένα σωρό άλλα πράγματα το οποία δεν είναι δικά τους επιτεύγματα.

Ίσως αυτό που διάβασες ως έπαρση ή αυταρέσκεια [σελήνη στο λεων anyone?] σε απέτρεψε να διακρίνεις τις λεπτομέρειες ή το υποβόσκον χιούμορ. Αλίμονο αν το να είναι κάποιος καλά με τον εαυτό του ή να θρέφει μια καλώς εννοούμενη δόση εγωισμού να θεωρείται ελάττωμα! Χαίρομαι με τον χάρτη μου και τις 'εξάρσεις' του και τα όλα του, και είναι ουσιαστικά ένας 'καλός' χάρτης, [όπως ανησυχεί και στεναχωριέται λίγο στην αρχή κάποιος αν διαπιστώσει οτι έχει 'δύσκολο' χάρτη] έτσι λοιπόν , χαίρομαι με το χάρτη μου αλλά καμαρώνω που βρίσκεις τις ερμηνείες μου σωστές - που λέει ο λόγος, όχι όμως για τη 'μοίρα' μου, ή για τους γονείς μου που φτιάξαν μια αρκετά καλή οικογένεια. Είμαι περήφανος ας πούμε που κατάφερα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να φτάσω στο επίπεδο αυτό γνώσεων αστρολογικά. Τέτοια πραγματάκια, ξέρεις τώρα. Ταυτόχρονα, παίζει ρόλο και η αυτογνωσία εδώ, που πάλι είναι δουλειά που έχει κάνει το άτομο. Οπότε και καμαρώνω & χαίρομαι & αυτοσαρκάζομαι κιόλας που έφτασα εδώ με το σκεπτικιστικό και άθεο νου μου να διαβάζω χάρτες. Έπρεπε να είσαι απο μια μεριά σε μερικές απο τις συζητήσεις περι ζωδίων που προκαλώ τώρα τελευταία στους κύκλους μου.

Στο κάτω κάτω, έπρεπε να πω και κάτι πέρα απο το αποστειρωμένο αλλα ακριβές στυλ που απαιτείται για να μας παίρνουν στα σοβαρά, και είπα μια μαλακιούλα, και μου βγήκε το λεοντίσιο αυτάρεσκο. μπορεί η ταπεινότητα να είναι κάτι που πρέπει να εξασκήσω παραπάνω. Aλλα για να φτάσουμε να μιλάμε σε τέτοιο επίπεδο που εισάρχεται στο ηθικό και φιλοσοφικό και έχει λίγο ξεφύγει απο την ερμηνεία δεν παίρνουμε Δημήτρη το μέτρο απο τη συζήτηση στο internets αλλα IRL [In real life].

Λες ίσως αξίζει να καμαρώνουμε περισσότερο για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Δεν έχεις άδικο. Εκεί μπαίνει η θέληση έτσι? Ο μοιρολάτρης ίσως διαιωνίσει τη δυσκολία ενώ ο μαχητής θα το παλέψει και τα τα καταφέρει. Ενώ αυτός που του ήρθαν εύκολα τα πράγματα στη ζωή του, είναι εκ των πραγμάτων σε ευνοϊκότερη θέση με την έννοια οτι δεν έχει αναγκαστεί να αντιμετωπίσει 'χοντρές' δυσκολίες.

Επειτα ρωτας αν έχω τραβήξει ζόρια στη ζωή μου... Ο χάρτης μου τι σου λέει? :p ... έ, όχι τρελά ζόρια δεν έχω περάσει, όπως περνάνε και έχουν περάσει άλλοι.

Θυμάμαι πριν λίγο καιρό καμάρωνες για τον υποτιθέμενο Ωροσκόπο Σκορπιό που νόμιζες ότι είχες και τελικά δεν έχεις
αυτό είχε να κάνει με το η κοπέλα που είχα αναφέρει ήταν σκορπιός με ωροσκόπο τοξότη, και το ενδεχόμενο να είμαι σκορπιός στον ωροσκόπο 'μου χτύπησε', δεδομένου οτι ήξερα "ξημερώματα" αλλα όχι συγκεκριμένη ώρα. Sure, πλανήθηκα, so what? στοιχεία σκορπιού έχω ούτως ή άλλως κάποια απο αλλού απο οτι προέκυψε στη συνέχεια.

Και πάλι, δεν καμάρωνα. Όποιος καμαρώνει για το ζώδιό του είναι ή ηλίθιος, ή τοξότης :D, ή ... λες? να κάνει πλάκα! ναι υπάρχει και αυτή η πιθανότητα, να παίρνει κανείς τη ζωή πιο πολύ για πλάκα απο οτι στα σοβαρά - παρεπιπτόντως χαρακτηριστικό του τοξότη

Η Vogue (Έλενα) σου έγραψε ότι πιθανώς να εξιδανικεύεις καταστάσεις προσπαθώντας να βρεις το νόημα της ζωής. Δεν το παραδέχτηκες αλλά μετά μας έγραψες για τα «μαγικά» μανιτάρια των σαμάνων που τους οδηγούν σε υπερβατικές εμπειρίες. Δηλώνεις άθεος αλλά αναζητάς τη «γνήσια θεϊκή εμπειρία της ανύψωσης».
αδυνατώ να καταλάβω την αναλογία σου. τα μαγικά μανιτάρια είναι όντως ένας απο τους συνηθέστερους και γρηγορότερους τρόπους (αν και έχει φυσικά περιορισμούς) να φτάσει κανείς σε μια βαθειά, υπερβατική, μυστικιστική, "θεϊκή" εμπειρία. Στην τελική τα μαγικά μανιτάρια τα ανέφερα γιατι μιλούσα για το 12ο οίκο όπου ανήκουν ως φάρμακα -ποσο μάλλον ψυχοενεργά φάρμακα που φέρνουν οράματα και υπερβατικές, 'αποκαλυπτικές' εμπειρίες, και γιατι η υπερβατική εμπειρία και γενικά το υπερβατικό ανήκουν στον 12ο οίκο. Είμαι άθεος, και ο "θεός" υπάρχει σε εισαγωγικά πάντα για μένα. Κάποιος που κάνει έχει κάνει χρήση μανιταριών δε σημαίνει οτι ψάχνει απάντηση ή νόημα στη ζωή του [το αναφέρεις σαν κατάρα] ή μπορεί και να το έχει ήδη βρει - το νόημα. Το νόημα της ζωής το βρήκε ο Douglas Adams με ένα απο τα πρωτα βιβλία του: 42. Το ίδιο και με την αστρολογία ή ψυχολογία ή οτιδήποτε άλλο κάνει ο άνθρωπος γιατι ακριβώς είναι άνθρωπος, δεν είναι απαραίτητα οτι κάποιος ασχολείται γιατι ψάχνει λύση για κάποιο πρόβλημα ή οτι ψάχνει απεγνωσμένα το νόημα όπως το σκιαγραφείς....

Το οτι είμαι άθεος, δηλαδή δεν πιστεύω στο μεταφυσικό, δε σημαίνει οτι δε με ενδιαφέρει η "θεϊκή εμπειρία". Έχουμε ένα κύκλωμα στο κεφάλι μας - ο κάθε ένας απο μας!- το οποίο παράγει αυτού του είδους τις εμπειρίες. Κάποιοι - οι περισσότεροι- δεν βιώνουν ποτέ κάποια τέτοια εμπειρία. Σε αυτό που ενίσταμαι είναι το στοιχείο του ανικανοποίητου, τουλάχιστον στη δική μου ζωή, για αυτό ίσως επιμένω. Καταλαβαίνω όμως πως θα μπορούσε να δημιουργήσει ο χάρτης το στοιχειο που ανέφερε η vogue σε κάποιους , ιδιαίτερα θρήσκους ή με έντονο φόβο για το θάνατο ...

ας θυμίσω το τρίγωνο σελήνης ήλιου και την αφροδίτη στο 2ο οίκο, που τα μεταχειρίζομαι εδω κάπως σαν δείκτες ικανοποίησης που παίρνει κάποιος απο τη ζωή.

Όσο για το χριστιανισμό, σε φιλοσοφικό επίπεδο έχει πολλά ατού, και σίγουρα υπάρχουν πολύ αξιόλογοι άνθρωποι του κλήρου - μοναχοί, διστάζω να τους πω φωτισμένους, αλλα έστω, αλλα γενικά για το στοιχείο του υπερβατικού που συζητούσαμε λόγω 12ου οίκου, ο χριστιανισμός υστερεί - το εντονο υπερβατικό στοιχείο έχει χαθεί στο χρόνο αν υπήρχε ποτε - για να μην σου πω οτι πιθανόν η βάση κι εδώ να είναι κάποιο φυτό ή μανιτάρι, χαχα.. Ο χριστιανός δε μιλάει με το θεό του επειδή τον διεκολύνει ο παπάς, κι αν το κάνει, το κάνει με κάποιο τρόπο δικό του, είναι επειδή έχει ο ίδιος την τάση για μεγάλη πνευματικότητα τέτοιου τύπου. Ο χριστιανός έχει μεσολαβητές, τους παπάδες , μεσολαβητές όπως και κάθε τι στη δυτική κοινωνία. Ο χριστιανισμός ουσιαστικά είναι πλέον κοινωνική συνήθεια εν πολλοίς. Και, να προσθέσω, η υπερβατική εμπειρία είναι ανεξάρτητη απο το τι θρησκεία ακολουθεί κάποιος. αν είσαι χριστιανός και καταναλώσεις μανιτάρια, μπορεί να έχεις όραμα του Χριστού [λέμε τώρα] - γενικά η θρησκευτικότητα είναι κάτι εντελώς προσωπικό στην τελικη. όπως όλοι μας είμαστε διαφορετικοί

Φιλε Δημήτρη δεν είναι πλέον στις μέρες μας μυστικό πως η θρησκεία επηρεάστηκε απο την τελετουργική κατανάλωση μαγικών φυτών. δεν είναι κάποιο νέο φρούτο δηλαδή, αλλά κάτι που υπήρχε στον πλανήτη πριν την εμφάνιση της αστρολογίας ή των μονοθεϊστικών θρησκειών.

Κάποιος εκλεκτός που φτάνει σε αυτά τα επίπεδα μυαλού [υπερβαση] μπορει να κάνει με μοναστική ζωή , εγκράτεια, το να παίζει μουσική για πολλές ώρες ειδικά τύμπανα, με διαλογισμό, και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Απλά ανέφερα πάνω στη φλυαρία μου, μιας και είμασταν στον 12ο, και το γιατι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ή φοβάται αυτόν τον οίκο. Εσύ μου λες για [I]κάποιες περιπτώσεις μοναχών - ώπα ώπα, αν είναι τόσο δύσκολο και καρτερικό , ευχαριστώ δε θα πάρω! εγώ σου είπα για φάρμακο

Υπενθύμισα δηλαδή οτι είναι κάτι που σε άλλες κοινωνίες αποτελεί θρησκευτική-πνευματική κοινωνική συνήθεια το να τα έχουν καλά με τον 12ο, και το πετυχαίνουν αρκετά καλα μερικοί σαμάνοι, ενώ σε εμάς είναι ταμπού, στην εποχή μας και γενικα όπου επικρατεί μονοθεϊσμός, δε τα πάμε καλά με το θάνατο και τα ζητήματα του 12ου. Ειναι σαν να σχεδιάστηκε για να σε τρομάζει κι όχι για ανακουφίζεσαι η θρησκεία μας, ο λιγότερο ο χριστιανισμός, περισσότερο ο μουσουλμανισμός και εβραϊσμός, αμα το δεις απο μια μεριά.

Γράφεις ότι είσαι διαφορετικός και καμαρώνεις γι΄ αυτό, λες και όλοι οι άλλοι είμαστε ίδιοι.
σε αυτό έπρεπε να απαντήσω :D εγώ είμαι πιο διαφορετικος απο τους διαφορετικούς ;), ίσως επειδή είχα επίγνωση της διαφορετικότητας απο πολύ μικρός και απο έφηβος και μετά αγκάλιασα την ιδέα της διαφορετικότητας. Ασφαλώς και η αστρολογία μας διδασκει, αν μελετήσουμε και έχουμε τα κατάληλα μάτια, να δούμε οτι όλοι έχουν το ρόλο τους στο παζλ, και επίσης εμένα προσωπικά μου δίνει τη δυνατότητα να μελετήσω τη διαφορετικότητα με έναν εντελώς διαφορετικό, πρωτοποριακό, θα έλεγα τρόπο.

talk about being different...
σκέφτομαι διαφορετικά, ζώ διαφορετικά απο το μέσο όρο, έχω κάνει σπουδή στο διαφορετικό, είμαι περίεργο φρούτο, εξωτικό πτηνό, οχι κάτι exceptional, απλά σπάνιο, δεν καταλαβαίνω γιατι ενίστασαι! Τοπ δείχνει και ο χάρτης εξάλλου

===

Ας γυρίσουμε λίγο στις ερμηνείες

ας μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για σελήνη τρίγωνο ήλιο
η τάση "αναζήτηση υψηλού ιδανικού" που ίσως υπάρχει, εκφράζεται μέσα απο τον τοξότη, απο τον 9ο οίκο, το όλο φιλοσοφικό προφιλ του χάρτη δηλαδή δε μπορεί παρα να επηρεάσει αυτή την υποτιθέμενη εξιδανίκευση και ανύψωση απο το να είναι ανεδαφική ή αερολογική. Εξάλλου, αν όντως θέλεις να πάς ψηλά, ή μάλλον βαθειά, όπως συνηθίζω να το λέω, πρέπει να στοχεύεις και να ερευνείς και λίγο ψηλότερα/βαθύτερα απο εκεί που υπολογίζεις ενστικτωδώς να πας. Προφανώς ευθύνεται για ένα ισχυρό ένστικτο.

Δημήτρη δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλα νομίζω οτι είσαι σχεδόν Off topic σε κάποια σχόλια.

Ηθική, θρησκεία

αχαχα α ρε τι μας κάνει ο μπαγάσας ο ποσειδώνας. λοιπόν, τον κατάλαβα είναι ο πλανήτης της προβοκάτσιας!

αναποφευκτα, εισερχόμαστε σε ζητήματα θρησκείας, ηθικής, φιλοσοφίας και, [ναι ναι!] πολιτικής.

Proceed with caution γιατι καπου διάβασα οτι δεν επιτρέπονται οι αντιπαραθέσεις οι πολιτικές , κι έχω κι έκεινο το άρη τετράγωνο ωροσκόπο και άρη στον 9ο και μερικές φορές δεν κρατιέμαι!

Ελπίζω να περνάτε καλα!

TAKE IT EASY
&
RELAX

όπως είπε κι ο Δημήτρης, η αλήθεια είναι κάτω απο τη μύτη μας, συγκεκριμένα στα μικρά, τα καθημερινα.

συμφωνώ πάντως και αυτό είναι το ουσιαστικό, οτι το δύσκολο αλλα ουσιαστικό είναι να τα ψάχνεις προς τα μέσα και να έχεις το τσαγανό και τη θεληση να δεις μεσα σου, στα σκοτεινά, τους κόμπους και τα ελαττώματα και να τα δουλέψει στην πράξη. Αλλα, ας μην αρχίσουμε να αναλύουμε τα κατορθώματα του καθενός. ένας με δύσκολο χάρτη χρειάζεται περισσότερη δουλειά απο έναν πιο εύκολο, αλλα ο δύσκολος χάρτης χτίζει και ένα χαρακτήρα με θέληση και αντοχή που μπορεί να στερείται ένας πιο εύκολος χάρτης.

Το κλου της υπόθεσης είναι οτι πάντα [αν και δεν πίστευα ποτέ στην τύχη] θεωρούσα οτι είμαι πολύ τυχερός με τη ζωή που μου έτυχε, δλδ να γεννηθώ στην ελλάδα, με αυτούς του γονείς, αλλα και γενικά , σε γεγονότα της ζωής μου, ακόμα και στο 21 που παίζουμε καθε χριστούγεννα . Κάπου στα 23 είπα: "Αν πέθαινα τώρα, σε αυτό το σημείο της ζωής μου, θα πήγαινα ικανοποιημένος" .

Τουλάχιστον τώρα ξέρω!

Κα-τα-πλη-κτι-κό εργαλείο αυτογνωσίας.

Διστάζω όμως να δοκιμάσω τις προβλέψεις, απο φόβο μην ....... τρελαθώ!!!!! :cool::cool::cool:

είναι πιο ευκολη διαδικασία η ανάγνωση του γενέθλιου απο την προγνωστική? υποθέτω ναι

Δημήτρη ο αρης μου, που απολαμβάνει το debate, σε χαιρετάει φιλικά

ktisila
12-10-2011, 02:26 AM
Μεταφυσικο=ενα φαινομενο που δεν ακολουθει τους νομους της φυσικη.
Δεν βρισκω κατι κακο σε αυτο. Η φυσικη εξαλλου ειναι σε θεση να μελετησει μονο ενα μικρο φασμα του υπαρκτου προς το παρον και κυριως οτι θεωρειται αντιληπτο.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι απορριπτεις το μεταφυσικο???????????????
Μηπως φταιει αυτος ο ουρανος στον 12??;)
Εχει πολυ ενδιαφερον το πως ξεδιπλωνεται ο τοξοτοπαρθενος στα κειμενα που γραφεις.

Atrapos
12-10-2011, 12:44 PM
Δεν ειναι καπως βοηθητικος ο κυβερνητης τους στην παρθενο? Δηλαδη θα ειχαν ακριβως την ιδια χροια η συνοδος ποσειδωνα-ηλιου στον τοξοτη και ο ωροσκοπος αν ο κυβερνητης τους ηταν σε ενα πιο light ζωδιο?

Το ότι ο Δίας βρίσκεται στην Παρθένο σίγουρα βοηθάει στο να πατάει τα πόδια του στη γη αν και πρόκειται για το μεταβλητό ζώδιο της Γης. Όλα παίζουν ρόλο. Αλλά όπως επισημαίνει και ο ίδιος τον κάνει ιδιαίτερα επικριτικό, σε συνδυασμό και με τον Ερμή στον Σκορπιό. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται heavy ζώδιο η Παρθένος. Θα έλεγα ότι είναι ένα στοιχείο που προσθέτει ανωριμότητα.

Μπορει δηλαδη τα υψηλα ιδανικα να μην σου δημιουργουν στη ζωη σου ουτοπιες?
Το κίνητρο για υψηλά ιδανικά είναι πάντα θετικό αλλά εξαρτάται από το σύνολο του χάρτη το πόσο προσγειωμένος παραμένει κάποιος. Πάντως πάντα πρέπει να στοχεύουμε ψηλά για να φτάσουμε κάπου.

Η θρησκεια απο την αλλη δεν εχει σκοπο να σε οδηγησει στην θεωση δηλαδη να υπερνικησεις τις ανθρωπινες αδυναμιες?

Αυτός είναι ο στόχος αλλά οι αδυναμίες βρίσκονται πάντα στο επίγειο σύστημα της κάθε θρησκείας, και κυρίως στους εκπροσώπους της, ή μεσολαβητές όπως τους ονομάζει ο to3o. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν πρέπει να συγχέουμε αφού ο καθένας κάνει τον αγώνα του.

Θα μπορουσε πιστευεις να χαρακτηριστει ενας ποσειδωνας ως ρεαλιστης με ιδανικα???

Ανάλογα με τη θέση του και τις όψεις που σχηματίζει μπορεί ακόμα κι ένας Ποσειδώνας να είναι ρεαλιστής.

Αυτο που γραφεις στο τελος για τον ωροσκοπο εννοεις πως δινει στον ανθρωπο την αναγκη να φιλοσοφει για οτιδηποτε εστω κι αν δεν ειναι γνωστης?

Εννοώ ότι η επίδραση του Τοξότη ασκεί μια γοητεία για το μακρινό και άπιαστο. Αυτό δηλαδή που είχα αναφέρει προηγουμένως. Θα μπορούσα να προσθέσω και μια απροθυμία για δέσμευση και εργασία με κάτι χειροπιαστό.

Atrapos
12-10-2011, 12:47 PM
Μου αρέσεις ρε to3o,

Ξεκίνησες δηλώνοντας ότι θα αυτοταπεινωθείς δημόσια και φυσικά κατέληξες με το πόσο εξωτικός και σπάνιος είσαι, πόσο Top χάρτη έχεις και γενικά πόσο τυχερός είσαι στη ζωή σου. Έφτιαξες το πρωινό μου και σήμερα.

Αν ήμουν κάπου off topic ήταν που ασχολήθηκα περισσότερο με ‘σένα και τις ιδέες σου κι όχι τόσο με τον χάρτη. Επιστρέφοντας στον χάρτη λοιπόν, η έμφαση σε Τοξότη και 9ο οίκο δίνουν αυτήν την επιθυμία για αναζήτηση, ίσως και κάποιο αίσθημα υπεροχής. Οι πλανήτες στην Παρθένο σε κάνουν επικριτικό όπως επισήμανες, σε συνδυασμό με τον Ερμή στο Σκορπιό (κι όχι τόσο επειδή είναι στον 12ο). Τοξότης και Παρθένος όμως είναι συνδυασμός που δημιουργεί ανωριμότητα. Μη με παρεξηγήσεις αλλά δεν μπορώ να μη θυμηθώ το ωροσκόπιο του Μίκυ Μάους που είχα κοιτάξει πριν λίγους μήνες. Ο Μίκυ είναι Παρθένος με ωροσκόπο Τοξότη και βέβαια παραμένει για πάντα παιδί. Η Σελήνη στον Λέοντα ενισχύει την μεγάλη ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου.

Πιστεύω ότι όσο περνάς την ώρα σου κάνοντας τον έξυπνο στις παρέες σου, μένεις στην επιφάνεια αυτού του ωροσκοπίου. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις παρέες και να παριστάνεις τον πνευματώδη αναζητητή. Αλλά έτσι δεν δικαιώνεις τον Ερμή στο Σκορπιό/12ο. Ο χάρτης έχει έντονο το μεταβλητό στοιχείο και μπορείς εύκολα να πετάγεσαι από ιδέα σε ιδέα ακολουθώντας ότι μοιάζει αρκετά φωτεινό. Το ζήτημα όμως είναι πόση ουσιαστική δουλειά σε βάθος μπορείς να κάνεις. Για να δώσω ένα παράδειγμα, το γεγονός ότι έχεις απορρίψει τον χριστιανισμό από την ηλικία των 12, ουσιαστικά χωρίς να το ψάξεις καθόλου και πιθανώς επειδή δεν σου άρεσε το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο, δείχνει αυτήν την επιφανειακή αντιμετώπιση των πραγμάτων. Ωστόσο έχεις άποψη και μάλιστα δείχνεις σίγουρος για κάτι που ουσιαστικά δεν γνωρίζεις αφού δεν το έχεις ψάξει ποτέ. Αυτό δείχνει ότι βρίσκεσαι ακόμα στην επιφάνεια του χάρτη σου.

taurine
12-10-2011, 01:39 PM
Παρακολουθω τη συζήτησή σας ή μάλλον το debate σας από τον Ιούλιο, νομίζω που άρχισε η συζήτηση.
Είναι σίγουρος ο Τοξότης μας για την ωρα γέννησής του?
Δεν μου πολυταιριάζει ο Ερμής στον 12ο, τοσο για την εμφανη έπαρση στα γραφόμενα, όσο και για τα ...σεντόνια που γράφει κάθε φορά, αναφερόμενος στην υπεροχή των αστρολογικών του σχηματισμων.
Προς θεού, δεν κατακρίνω, ούτε αποδοκιμάζω, προβαίνω απλά σε μία διαπίστωση ή απλά ένα συμπέρασμα, που αν μη τι άλλο κανει "μπαμ" από τα γραφόμενα. Φυσικά και δεν είναι αυτό που λέμε real life ωστε να αποκομίσει κάποιος μια πιο σαφή εικόνα για τον Τοξότη μας,αλλά καλώς η κακώς βρισκόμαστε σε ηλεκτρονική κοινωνία και κρινόμαστε από τα γραφόμενά μας, θέλουμε δεν θέλουμε, ειδικά όταν κάνουμε "κλικ" στο πληκτρο accept, αναφορικά με τους όρους χρήσης.

Και για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα ερμηνείας ενός γενέθλιου χάρτη, διαπιστωνω κάθε φορά, πόσο διαφορετικοί είμαστε όλοι. Για παραδειγμα, εχω ωρ.στις τελευταίες μοίρες του Τοξότη, αλλά και σελήνη στον Τοξότη στον 11ο οίκο. Επίσης ο κυβερνήτης μου Δίας είναι στον 5ο. Δεν ξέρω αν πρέπει να αυτοχαρακτηριστω ως τυχερή αλλα και ως ανωτερη στην ...αγέλη μου. Ποτέ δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία. Τυχη και ευλογία θεωρω το να είναι καποιος υγιής και να έχει κοντά του αγαπημένα πρόσωπα.
Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι πως γαλουχήθηκα με την άποψη πως, η έπαρση και η αλαζονεια ειναι ένα προκάλυμμα σοβαρων ελαττωμάτων και αδυναμιών του χαρακτήρα και εν γένει της προσωπικότητας.
Φυσικά, μετά από όλα αυτά επαληθεύεται ότι κανείς, μα κανείς δεν είναι τέλειος.
Καλή σας μερα και με συγχωρείτε για την παρέμβαση στην ...ερεθιστική κουβεντούλα σας.:D

ktisila
12-10-2011, 02:01 PM
Ειναι χαρακτηριστικο του τοξοτη νομιζω να εχει αποψη για τα παντα [εχω σεληνη στον τοξοτη και ειναι στιγμες που δεν μπορω να συγκρατησω αυτη την "αδυναμια" της:mad:].
Με την αστρολογια αλλαξε αποψη αρα δεν ειναι τοσο δογματικος οσο θελει να δειχνει.
Ο τοξοτης αν δεν κανω λαθος κανει το ατομο λιγο "πειραχτηρι", βγαινει λιγο περιεργο μιγμα βεβαια με τοσο εντονο παρθενο. "Επικριτικο πειραχτηρι"????????????????
Εχω μια ακομα απορια. Ο ουρανος στον 12 θα μπορουσε να κανει πιο ανθρωποκεντρικα τα ζητηματα του 12? Δηλαδη του στυλ "θεος ειναι ο ιδιος ο ανθρωπος". Αυτο το γραφω γιατι εχω συνδεσει τον 12 με την στιγμη οπου ο ανθρωπος ενωνεται με τον θεο μεσω της προσευχης [απομονωση]. Τα σκεφτομαι περιπλοκα?????????????

SAGIVI
12-10-2011, 02:42 PM
Δεν θελω καθολου, μα καθολου να δικαιολογησω το to3o. Αυτο εξ αλλου, εχει φανει απο τις προηγουμενες απαντησεις μου σ αυτο.

Ωστοσο επειδη ειναι η πρωτη φορα που ασχολειται με την αστρολογια, ειναι λογικο να εχει ενθουσιαστει με τις ερμηνειες που εχει διαβασει, οι οποιες οπως ολοι γνωριζουμε ειναι γενικες
και αναφερονται σε καθε οψη ξεχωριστα και οχι μετα απο εξεταση ενος συνολικου ωροσκοπιου.

Πιστευω οτι ο ποσειδωνας στον 1ο οικο, δημιουργει εσφαλμενες εντυπωσεις και σε μας και στον ιδιο για την προσωπικοτητα του.

Το παιχνιδι στο ωροσκοπιο αυτο, κρυβεται σ αυτον τον ποσειδωνα στον 1ο οικο , στην σεληνη στον 8ο, και στον βαρυ 12ο.(ολοι καταλαβαινουμε γιατι). Δεν βλεπω μαλιστα κι ενα στιβαρο κρονο για να ισορροπησει τα πραγματα.

Αγαπητε το3ο, οπως ακριβως εισαι στην φαση που αναθεωρεις τις αποψεις σου για την αστρολογια, ετσι ακριβως χρειαζεται ν αναθεωρησεις τις αποψεις σου περι υπαρξεως η οχι Θεου.

Ο τοξοτης, ο ποσειδωνας, ο 9ος και ο 12ος οικος σου, ζητουν επιτακτικα να κανεις αυτη την
αναθεωρηση, εσυ ομως χαιρεσαι για την συνοδο ερμη-ουρανου, η οποια απλα σε παροτρυνει να διατηρεις ριζοσπαστικες θεσεις σχετικα με το θεμα αυτο.

Οταν αποφασισεις να συμφιλιωθεις με το <θειο>, θα εχεις εκπληρωσει το αιτημα του ηλιου και του ωροσκοπου σου.(δηλ. το βασικοτερα θεμα του ωροσκοπιου σου.)

Ο φοβος του θανατου στον οποιο αναφερεσαι συχνα, εχει σχεση με την σεληνη σου στον 8ο οικο. Στην πραγματικοτητα η θεση αυτη μας δειχνει, οτι κι εκει σηκωνει περισσοτερο ψαξιμο.
Ασε που πρεπει να περασεις τα πενηντα, για να μας πεις με σιγουρια τι νοιωθεις σχετικα με το θεμα αυτο.

Ολ αυτα τα μεταβλητα, μας δειχνουν οτι διαρκως θα υποκεισαι σε αλλαγες θεσεων και αποψεων
σε θεματα που νομιζες οτι μεχρι τωρα τα ειχες <καθαρισει>.

Ο β. δεσμος σου στην παρθενο, ζητα επιτακτικα την προσφορα σου προς αλλους ανθρωπους και οσο πιο συντομα κινηθεις προς αυτη την κατευθυνση, τοσο το καλυτερο για σενα.
Αυτο ειναι περιπου το νοημα της δικης σου ζωης.
Ολα τα υπολοιπα ειναι περιφερειακα θεματα κι αναζητησεις για να σε οδηγησουν εκει.

Ναι πραγματι, με τοσο τοξοτη θα μπορουσες να χαρακτηρισθεις τυχερος κι οπως σου εγραψε η ταυρινα υπαρχουν πολλοι με τυχερο ωροσκοπιο εδω μεσα.

Το θεμα ειναι να νοιωθεις ψυχικα ολοκληρωμενος και γαληνιος κι αυτο θα μας το πεις μετα απο πολλα -πολλα χρονια.

Ειναι χαρακτηριστικο του τοξοτη νομιζω να εχει αποψη για τα παντα [εχω σεληνη στον τοξοτη και ειναι στιγμες που δεν μπορω να συγκρατησω αυτη την "αδυναμια" της:mad:].
Με την αστρολογια αλλαξε αποψη αρα δεν ειναι τοσο δογματικος οσο θελει να δειχνει.
Ο τοξοτης αν δεν κανω λαθος κανει το ατομο λιγο "πειραχτηρι", βγαινει λιγο περιεργο μιγμα βεβαια με τοσο εντονο παρθενο. "Επικριτικο πειραχτηρι"????????????????
Εχω μια ακομα απορια. Ο ουρανος στον 12 θα μπορουσε να κανει πιο ανθρωποκεντρικα τα ζητηματα του 12? Δηλαδη του στυλ "θεος ειναι ο ιδιος ο ανθρωπος". Αυτο το γραφω γιατι εχω συνδεσει τον 12 με την στιγμη οπου ο ανθρωπος ενωνεται με τον θεο μεσω της προσευχης [απομονωση]. Τα σκεφτομαι περιπλοκα?????????????

Κατα την αποψη μου ο ερμης και ουρανος στον σκορπιο στον 12ο οικο, δινει απλα μια <πρωτοτυπια> σε θεματα μεταφυσικα κ.λ.π (δεν αναφερομαι στα πρακτικα ζητηματα του 12ου).
Η οψη ερμη-ουρανου ειναι επισης οψη του αστρολογου αλλα στον σκορπιο και στον 12ο δεν ειμαι σιγουρη οτι εκφραζεται σωστα.

Τι μου κανεις τωρα ατραπε μου.:) :) :)

Εδω παρθενος με ωροσκοπο τοξοτη. Για παντα παιδι? με συνοδο ηλιο πλουτωνα? Αχ βρε Μικυ τυχερε....

Καταλαβαινω βεβαια τι θελεις να πεις κι επιπλεον συμφωνω απολυτως με οσα διατυπωσες.

Atrapos
12-10-2011, 03:18 PM
Είναι σίγουρος ο Τοξότης μας για την ωρα γέννησής του?
Δεν μου πολυταιριάζει ο Ερμής στον 12ο, τοσο για την εμφανη έπαρση στα γραφόμενα, όσο και για τα ...σεντόνια που γράφει κάθε φορά, αναφερόμενος στην υπεροχή των αστρολογικών του σχηματισμων.

Σίγουροι δεν μπορούμε να είμαστε αλλά αν ο Ερμής πάει στον 1ο οίκο αυτό σημαίνει ότι θα μιλάμε για Ωροσκόπο Σκορπιό και πιθανώς Δία / Άρη στον 10ο. Νομίζω ότι προτιμώ τον χάρτη όπως είναι. Γενικά ο χάρτης βγάζει μια εξωστρέφεια που υπερκαλύπτει τη θέση του Ερμή. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι αυτός ο Ερμής κυβερνάει δύο γωνιακούς οίκους, έχει δηλαδή εύκολη διέξοδο από την όποια εσωστρέφεια του 12ου.

Εχω μια ακομα απορια. Ο ουρανος στον 12 θα μπορουσε να κανει πιο ανθρωποκεντρικα τα ζητηματα του 12?

Δεν θα το έλεγα πιο ανθρωποκεντρικό. Ας μην ταυτίζουμε τον Υδροχόο με τον κυβερνήτη του Ουρανό. Νομίζω ο Ουρανός τον κάνει περισσότερο αμφισβητία και αιρετικό στα θέματα του 12ου.

to3o
13-10-2011, 01:42 AM
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις. Ευχαριστώ και για την αυστηρότητα και τις επικρίσεις, γιατι πάνω απο όλα είναι δίκαιες - όχι όλες - και επειδή, "μου αρέσουν οι παρατηρήσεις , γιατι διορθώνομαι!" όπως έλεγε και ο ήρωας του Λαζόπουλου.

ktsila, πιθανότατα έχεις δίκιο για τον παρθενοτοξότη. Πιθανότατα όλα αυτά, καθώς και η συζήτηση αυτή θέλει χρόνο για να χωνευτεί.

Ακόμα περισσότερο δίκιο έχεις για τη θεώρηση που κάνεις θεός = ο ίδιος ο άνθρωπος, η ανθρωπότητα, η ζωή, η φύση. [εννοώ οτι είναι ένας δοκιμος συλλογισμός και μια απο τις τελειότερες απόψεις για το θεο - και μάλιστα δεν έρχεται σε αντίθεση με την θεϊστική αντίληψη, παρα μόνο σε αντίθεση με την μονοθεϊστική αντίληψη για το θεό τιμωρό που έχει μια λίστα με 10 πράγματα που δεν θέλει να κανουμε]

Αυτό το ζήτημα δεν είναι ζήτημα χαρτών ή αστρολογίας. Είναι προφανες οτι μια υγιής θρησκευτικότητα θα ωφελήσει ένα ατομο να ισορροπήσει. Το τι τύπου θρησκευτικότητα θα αναπτύξει το άτομο όμως, είναι καθαρά θέμα προσωπικής πορείας και η επιταγή για εκπλήρωση συγκεκριμένης θεώρησης, νομίζω οτι έρχεται σε αντίθεση με αυτό που καταλαβαίνω εγώ απο την αστρολογία. Εξάλλου μια άθεη πνευματικότητα που όμως ερευνά ενεργά το υπερβατικό στοιχειο στις διάφορες εκφάνσεις του και τοποθετεί την 'πνευματική ανύψωση' πολύ ψηλά [ας πούμε εγώ], είναι κατα κάποιο τρόπο μια έκφραση θρησκευτικότητας, απλά πολυ διαφορετική! θα περίμενα απο όλους τους διαφορετικούς να το καταλάβουν αυτό, αλλα φαίνεται πως δεν έχουμε όλοι την ίδια τάση να κατανοούμε το διαφορετικό, πόσο μάλλον να το αποδεχόμαστε. ;)

Πέρα απο την πλάκα, στη συζήτηση περι διαφορετικού, εδώ έχει ενδιαφέρον το εξής απο την παιδική μου ηλικία που τώρα το συνδυάζω: με θυμαμαι, απο τα 12-13 μου - δε θυμάμαι ποσο πολύ έχω συνειδητοποιήσει τη διαφορετικότητά μου με υγιη τρόπο, αλλα θυμάμαι να κάνω μικρά αλλα αισθητά περίεργα-ασυνήθιστα πράγματα. Αυτό είναι ασφαλώς σε ένα βαθμό φυσιολογικό στην εφηβεία. Το κατα πόσο αυτά γίνονταν για να εκπληρώσουν την επιθυμία μου να ξεχωρίσω δε το ξέρω, υπάρχει τέτοια τάση σε κάποια όψη δε θυμάμαι ποια, πάντως, θυμάμαι οτι η τάση να ξεχωρίσω απο τους άλλους, οχι ως ανώτερος αλλα ως διαφορετικός είναι αρκετά έντονη απο μικρός. Ταυτόχρονα, ο τρόπος που εκφράζεται αυτή η διαφορετικότητα είναι αλλόκοτη, πρωτότυπη και ίσως λίγο κουλή. Αλλά δεν μοιάζει με την κακώς εννοούμενη πόζα, αλλα περισσοτερο με την εφηβική αναζήτηση για να αποκτήσει ο άτομο ταυτότητα - που αρχίζει κάπου στα 14-15 να βρίσκει.

Ο θεός/"θεος" όντως εδρεύει στον εγκέφαλο και η θρησκευτική εμπειρία έχει εντοπιστεί απο τη νευροβιολογία σε συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου. Άρα η εμπειρία του θεού, που σχεδόν πάντα ταυτίζεται με το μεταφυσικό στα μυαλά των περισσοτέρων ανθρώπων, οφείλεται , στην πιο έντονη και αυταπόδειχτη εκδοχή του, σε ηλεκτρισμό σε κάποια σημεία του εγκεφάλου.

taurine, η απορία σου για την ώρα, και το κατα πόσο ταιριάζει η έπαρση και η πολυλογία σε ερμή στο 12ο συζητιέται αρκετα λίγο παραπίσω... δεν ξέρω που διέκρινες οτι αυτοαποκαλέστηκα αργηχός κάποιας αγέλης. Το γεγονός είναι οτι οι αγέλες έχουν -και χρειάζονται- αρχηγούς. Εγώ πάλι είμαι πολυ αντιεξουσιαστής, ευθυνόφοβος και μου λείπουν ηγετικά χαρίσματα για να είμαι αρχηγός. Μάλιστα ο Ουρανός στον 11ο - δε το είχαμε αναφέρει αυτό - δίνει δυσκολία στο να προσκοληθεί ιδιαίτερα το άτομο σε ομάδες / κοινωνικούς κύκλους, κάτι που εκφράζεται πανηγυρικά στον τρόπο που κοινωνικοποιούμαι: κάνω παρέα με διαφορετικούς κύκλους, συνήθως δεν προσκολώμαι σε έναν για πολύ καιρό, επιχειρώ να γνωρίσω τους ανθρώπους μεταξύ τους, δηλαδή να ενώσω τους κύκλους, ενώ έχω την τάση να είμαι ιδεαλιστής και ριζοσπάστης, και έχω έρθει σε επαφή με αρκετές συλλογικότητες και συλλόγους διαφόρων τύπων, ποτε δεν είχα την τάση να αισθάνομαι το εγχείρημα η τη συλλογικότητα ως δικό μου. Κοινώς είμαι ο κλασικός αμφισβητίας, αντιρρησίας, αντιδραστικός, που θα κάνει κριτική στα κακώς κείμενα και θα φέρει σίγουρα έναν τόνο φιλοσοφίας και "να το δούμε και λίγο απο μια άλλη οπτική" , που αναπόφευκτα, αμφισβητεί και τη βάση/σκοπό της συλλογικότητας. π.χ. να αμφισβητείς και να κριτικάρεις ευθέως την αναρχία σε μια συλλογικότητα κατεξοχήν αντιεξουσιαστική.

Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι πως γαλουχήθηκα με την άποψη πως, η έπαρση και η αλαζονεια ειναι ένα προκάλυμμα σοβαρων ελαττωμάτων και αδυναμιών του χαρακτήρα και εν γένει της προσωπικότητας.
θα ήθελα να ακούσω για αυτά τα σοβαρά ελαττώματα που κρύβονται πίσω απο την αλαζονεία. δε μπορει, θα πρέπει να φαίνονται στο χάρτη. Μέχρι τώρα , εκτός απο την έπαρση , συζητήθηκαν και κάποια άλλα ελαττώματα. Εσύ τι εννοείς? Ειλικρινά ρωτάω...

Ρωτά η ktisila γιατι δε δέχομαι το 'μεταφυσικό'? ντάξει δε τρελάινομαι κι όλας, αλλα δε το δέχομαι και δε το πιστεύω, γιατι δεν έχω πειστεί οτι υπάρχουν αλήθειες χωρίς φυσική εξήγηση απο πίσω. Ακόμα κι αν δεν ξέρουμε την φυσική εξήγηση για το πως οι πλανήτες μας επηρρεάζουν, π.χ. , δε θα χαρακτηρίσουμε την επίδραση τους μεταφυσική. Ε?

Τώρα αν κάποιος προέρχεται απο θεϊστικό περιβάλλον, δεν πρόκειται να του αρέσουν οι απόψεις μου περι θεού και μεταφυσικού. Αλλά αυτή είναι η μαγεία του διαφορετικού, να αποδέχεσαι κάθε τι διαφορετικό και όχι μόνο οτι εγκρίνεις εσύ ώς αρκούντως διαφορετικό αλλα όχι υπερβολικά διαφορετικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Atropos, αρνείται οτι μπορει να είμαι 'εξελιγμένος', ή να έχω δουλέψει ελαττώματα κτλ και δηλωνει - μαντεύει οτι είμαι στην επιφάνεια του χάρτη μου, οτι το παίζω έξυπνος στην παρέα μου, και διάφορα άλλα, όχι επειδή το λέει ο χάρτης μου , αλλα επειδή οι απόψεις μου και το στυλ μου έρχονται σε αντίθεση με τις πολιτικές, ηθικές και θρησκευτικές του απόψεις.

Για ένα θρήσκο, ένας αιρετικός δε μπορεί παρα να έχει παραπλανηθεί.

Ο Atrapos ας πούμε πιστεύει σε μια διαφορετικότητα όπου το διαφορετικό είναι διαφορετικό όπως όλων των άλλων, δηλαδή παρόμοια διαφορετικό. Δηλαδή καμία σχέση με τη διαφορετικότητα. Ενώ λοιπόν είναι οι ίδιες οι αιρετικές απόψεις μου που τον φέρνουν εκτός εαυτού να κάνει εκ νέου κάποιες προσωπικές επικρίσεις , αυτός χαλιέται που αυτοχαρακτηρίστηκα "σπάνιος".

Όταν λοιπόν μου δείξεις οτι η πλειοψηφία έχει τις απόψεις μου, σκέφτεται και ενεργεί με παρόμοιο τρόπο, αμφισβητεί τα κοινωνικά όπως εγώ κτλ κτλ, τότε θα μπω ευχαρίστως στο σωρό με τους ομοιόμορφα διαφορετικούς. Μέχρι τότε θα λέω σπάνιος αμφισβητώντας κάθε λογής μεσολαβητές: της αστρολογίας, της ηθικής, της αλήθειας και θα επιδιώκω άμεση εμπειρία και θα αμφιβάλλω.

Μου λες για το μίκυ, αλλα θα μου επιτρέψεις να μην ασχοληθώ με κάτι που το θεωρώ παντελώς παράλογο - προς το παρόν, δηλαδή, γιατι εδώ που φτάσαμε...! - δηλαδή χάρτες φανταστικών χαρακτήρων, ζωρών, πόλεων, μαγαζιών κτλ.

Είναι πολύ εύκολο να κάνεις παρέες και να παριστάνεις τον πνευματώδη αναζητητή.
Είναι πολύ εύκολο μόνο αν σε περιτριγυρίζουν ηλίθιοι και στοιχείωτοι [καθόλου σπάνιο] ή πρόβατα . Αλλιώς πρέπει είσαι όντως πνευματώδης και αναζητητής.

Για να δώσω ένα άλλο παράδειγμα ανύπαρκτου συλλογισμού που με επικρίνει κι όλας για επιφανειακότητα:

[οι σημειώσεις δικές μου]

Για να δώσω ένα παράδειγμα, το γεγονός ότι έχεις απορρίψει τον χριστιανισμό από την ηλικία των 12, ουσιαστικά χωρίς να το ψάξεις καθόλου [σημ: εε?? πως? ] και πιθανώς επειδή δεν σου άρεσε το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο [σημ: χεχεχ] , δείχνει αυτήν την επιφανειακή αντιμετώπιση των πραγμάτων. Ωστόσο έχεις άποψη [σημ: που ακούστηκε!!] και μάλιστα δείχνεις σίγουρος για κάτι που ουσιαστικά δεν γνωρίζεις αφού δεν το έχεις ψάξει ποτέ [σημ: το αυθαίρετο "δε το έχεις ψάξει ποτε" μπήκε στην αρχή και στο τέλος για να υποστηρίξει όπως-όπως έναν ανύπαρκτο συλλογισμό] . Αυτό δείχνει ότι βρίσκεσαι ακόμα στην επιφάνεια του χάρτη σου.

επειδή δεν είμαι θρήσκος, κατά τον Άτροπο κάνω λάθος. και ήταν λάθος που στα 12 μου αποφάσισα οτι η ολη υπόθεση με τη θρησκεία και το θεό που μας πλασάρουν είναι μια μούφα. Για τον ατροπό είναι ΟΚ τα παιδάκια να υφίστανται πλύση εγκεφάλου έτσι ώστε να γίνονται [οσο είναι εύπλαστα] με το ζόρι θεϊστές και να παραμένουν έτσι. εγώ όντας ένας άθεος έφηβος, επι χρόνια προκαλούσα τους χριστιανούς να μου δείξουν το θεό τους, και αυτοί δε μου δείχναν τίποτα, μέχρι που καπου στα 18-19 έπαψα πλέον να βρίσκω ενδιαφέρον το debate με θεϊστές.. αργότερα το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε και είδα τη θρησκεία με άλλο μάτι, διαβάζοντας και μελετώντας ορισμένες αρχαϊκές θρησκείες και τις ρίζες τους και την 'μυστικιστική' υπερβατικότητα.

Είναι εντελώς αστείος ο συλλογισμός "έγινες άθεος στα 12 πιθανόν επειδή δε σου άρεσε το μάθημα των θρησκευτικών" και δείχνει πόσο άσχετος είσαι με το ζήτημα της αθεϊας - κανείς δε γουστάριζε το μάθημα των θρησκευτικών, αλλα εγώ έγινα άθεος γιαυτό? ?

για να δεις πόσο άστοχος ήσουν σε αυτό με τα θρησκευτικά, στην δευτέρα και στην τρίτη λυκείου, ο θρησκευτικός έκανε μάθημα μόνο με μένα, αφού μόνο εγώ συμμετείχα και είχαμε μια υγιή σχέση και αντιπαράθεση. 19 και 20 μου είχε. χωρίς να ανοίγω βιβλίο. μας έβαζε τεστ και εγώ του έγραφα τα δικά μου - σεντόνια- και έπαιρνα 18! Στο γυμνάσιο είχα πάλι καλούς θρησκευτικάδες. Μια χαρά ήταν!

πρέπει να πω βέβαια οτι η θρησκευτικού στην πρώτη λυκείου - το Peak της εφηβικής μου ορμής- δεν ήταν τόσο χαρούμενη που με είχε στην τάξη της, και μάλιστα ήμουν ο λόγος που δεν ανέλαβε τη δική μου μόνο τάξη στην τρίτη λυκείου , στον κορμό, δυο χρόνια μετά. ναι , σωστά διακρίνετε, καμαρώνω για αυτό.

Αν ήμουν κάπου off topic ήταν που ασχολήθηκα περισσότερο με ‘σένα και τις ιδέες σου κι όχι τόσο με τον χάρτη. ακριβώς, και το ξανακάνεις και στο νέο σου ποστ: βγαίνεις Off topic, και κατακρίνεις τις ιδέες μου και εμένα γιατι δε σου αρέσουμε. Είναι προφανές οτι δεν πτοηθήκαμε εγώ και οι ιδέες μου - οι οποίες δεν είναι ποτε στατικές, αλλά είναι πάντα εν δυνάμει υπο επανεξεταση - γενικότερα απο λόγια που θυμίζουν ηθικολογίες - το παιχνίδι, το χιούμορ και το μπαχαρικό έχω κυρίαρχη θέση στη ζωή. Και τα λόγια είναι λόγια.

[Ναι Ktisila, επικριτικό πειραχτήρι, κάτι τέτοιο, άσε χάλι, μπορώ να κάνω το μέσο άνθρωπο έξω φρενών μέσα σε 2 λεπτά! το κακό είναι οτι επειδή έχω επίγνωση, το κάνω μόνο σε ανθρώπους που με ξέρουν πιο καλά, που σημαίνει οτι συχνά μπορει να πληγώνω άθελά μου δικούς μου ανθρώπους με τις κυνικές παρατηρήσεις μου - ε, ντάξει, καλά, το κάνω και σε φόρουμζ που και που]

Δημητρη, πιάσε την αστρολογία καλύτερα που την κατέχεις κι άσε την ηθικολογία και την ανάλυση της διαδικτυακής συμπεριφοράς μου:

Θα μπορούσα να προσθέσω και μια απροθυμία για δέσμευση και εργασία με κάτι χειροπιαστό.

όπου πέφτεις διάνα, μιλώντας για τοξότη

κάνοντας στρολογικά σχόλια, με βοηθάς πραγματικά ποικιλοτρόπως και ειναι ontopic.
κατακρίνοντας με, είσαι offtopic και ενεργοποιείς την κακή πλευρά του ρήτορα μέσα μου [οι προαναφερθείσες σχέσεις του άρη] που είναι η ανάλωση σε debate που στην τελική δεν έχει σχέση με την αστρολογία αλλα το πόσο γαμάτος ή όχι τύπος είμαι, η αυξηση των τόνων και επιθετικότητα στο διάλογο, που σίγουρα δεν ξέρω ούτε και θέλω να κρύβω πίσω απο ψευτοευγένειες.

Επειδή δε θέλω να στεναχωρηθείς αν την κάνω με τον έναν ή άλλο τρόπο, αφού με διαβεβαιώνεις οτι σου φτιάχνω τα πρωινά, ας κόψουμε την ηθικολογία επι προσωπικού. Ειδάλλως, αφού μπήκες στο τριπάκι να με κατακρίνεις, για να είμαστε και δίκαιοι, θέλω να δω και εγώ το χάρτη σου, για να εξηγήσω τουλάχιστον 'αστρολογικά' την έντονη κόντρα σου μαζί μου.

μιλάς για ζητούμενα του 12ου οίκου, αλλα εννοείς το δικό σου ζητούμενο απο το θεό/θειο/θρησκεία - απο οτι καταλαβαίνω έχεις μια ροπή προς την απολογητική του χριστιανισμού οπότε το να δηλώνει κάποιος άθεος είναι λάθος και απαράδεκτο εξαρχής. Θα ήταν πιο πρέπον να μεταφέρουμε το debate αυτό περί θεού κάπου αλλού, αν επιτρέπεται μια τέτοια συζήτηση [που θα έπρεπε να επιτρέπεται και να ενθαρρύνεται σε ένα αστρολογικό φόρουμ]

Δε θέλω να είμαι άδικος, τα σχόλιά σου είναι πολύ χρήσιμα. Αλλα εδώ ενίσταμαι:

Ο β. δεσμος σου στην παρθενο, ζητα επιτακτικα την προσφορα σου προς αλλους ανθρωπους και οσο πιο συντομα κινηθεις προς αυτη την κατευθυνση, τοσο το καλυτερο για σενα. Αυτο ειναι περιπου το νοημα της δικης σου ζωης.
Ολα τα υπολοιπα ειναι περιφερειακα θεματα κι αναζητησεις για να σε οδηγησουν εκει.
δεν είμαι καθόλου σίγουρος οτι θα δεχτώ ακόμα οποιοδήποτε παρελκόμενο της αστρολογίας, π.χ. κάρμα, περα απο ερμηνείες στο γεννέθλιο σχετικά με το πως επηρεάζεται το άτομο απο τους πλανήτες, και σίγουρα δε δέχομαι οτι η ζωή έχει εκείνο ή το άλλο νόημα, και το περιγράφει ο γενέθλιος χάρτης.

Εκτός κι αν εννοείς οτι απο το χάρτη μου προκύπτει π.χ. έντονη δόση εγωισμού ή αυτό που είπες οτι είναι στην ανατολική μεριά οπότε ασχολούμαι πολύ με τον εαυτό μου, οπότε οποιαδήποτε ψυχολογική συμβουλή θα ήταν σε αυτόν τον άξονα: μετριασμός εγωισμού - αγάπη, προσφορά στον άλλον κτλ.

Αν το εννοούσες έτσι, γιατι εγώ μόνο έτσι μπορώ να το δεχτώ , ναι εισαι σωστός και είναι σκέψεις προς την σωστή κατεύθυνση. Βέβαια, τις διαπιστώσεις αυτές τις έχω κάνει προ πολλού, αλλα δεν είναι τόσο εύκολο να αλλάξουν μερικά πράγματα, σαφώς...

μπορώ να σας πω, οτι τη λέξη αγάπη την κατάλαβα/δέχτηκα - συνειδητοποίησα την αξία της μετά τα 25 μου χρόνια - σχετικά πρόσφατα δηλαδή, και λόγω του χαρακτήρα μου, [είναι πράγματα που δεν είναι ίσως κρα, αλλα φαίνονται στο χάρτη αν μελετήσεις], δεν την έχω εμπεδώσει ακόμα πλήρως.

όμως έχω κατανοησει την σημασία της και την ευεργετική της δύναμη εντελώς πλέον. Δεν χρειάζομαι άλλα 'πειστήρια' για το γεγονός οτι ωφελούμαι αν τη βάλω στη ζωή μου. και ίσως το όσο πιο γρήγορα γίνεται του ατροπού έχει κι αυτό μεγάλη βάση.

Sagivi ευχαριστώ

γιατι πρέπει να αλλάξω τις απόψεις μου περι θεού? Τι σημαίνει αιτημα του ωροσκοπίου. Νομιζα ο χάρτης ερμηνεύει, έχει και μια υπόσχεση την οποια μπορείς ή δε μπορείς να πετύχεις.

Και εν πάσ'περιπτώσει, που ξέρεις? μπορει η υποσχεση για το 12ο οίκο να έχει εκπληρωθεί ήδη για μένα, να έχω δει θεό και διάολο και απλά ΕΣΕΙΣ να μην μπορείτε να το δεχτείτε/καταλάβετε/πιστέψετε και αυτό που πραγματικά να είναι πολύ πιο σημαντικό να κάνω να είναι το να αγαπήσω πιο ελεύθερα, να προσφέρω περισσότερο, να κριτικάρω λιγότερο - τους ανθρώπους. Αυτό όντως είναι κάτι που έχω ανάγκη να κάνω περισσότερο

εσυ ομως χαιρεσαι για την συνοδο ερμη-ουρανου, η οποια απλα σε παροτρυνει να διατηρεις ριζοσπαστικες θεσεις σχετικα με το θεμα αυτο.
η τάση μου να ξανα-ανακαλύπτω τον τροχό με έφερε εδώ να μελετάω χάρτες αστρολογίας, και στην ουσία με έκανε να ξέρω οτιδήποτε ξέρω και να είμαι αυτό που είμαι. Συνεχώς προβάλεται πραγματα πάνω μου λες και με ξέρετε και νομίζω πως θα σκάσω.

Η ριζοσπαστικότητα της αθεϊας μου είναι τέτοια που:
δε θεωρώ τη θρησκεία κατ'ανάγκη κάτι αρνητικό - ίσα ίσα
η θρησκεία μπορει να βοηθήσει τον άνθρωπο και το κάνει, πολλές φορές αρκετά καλά
η θρησκεία είναι γραμμενη στο DNA μας - στο κεφάλι μας
ο 'θεός' στην υπερτατή του μορφή είναι εμπειρία ηλεκτρική/εγκεφαλική, επιστημονικά δεν υπάρχει το μυστήριο που υπήρχε παλιά, μόνο δέος μπροστα σε αυτό που βιώνεται - αν βιωνεται - και η έρευνα συνεχίζεται παρά τα εμπόδια. Οι υπερβατικές εμπειρίες έχουν αρχίσει να χαρτογραφούνται με ηλεκτρονικούς εγκεφαλογράφους.

Ολ αυτα τα μεταβλητα, μας δειχνουν οτι διαρκως θα υποκεισαι σε αλλαγες θεσεων και αποψεων
όπως στα 31 μου διαβάζω χάρτες αστρολογίας! φυσικά - δεν είμαι δογματικός , είμαι ένας 'ανεξάρτητος διανοητής' και αλλιώς βλέπεις τη ζωή στα 10 αλλιώς στα 20 αλλιώς στα 30 κι αλλιώς στα 50. Παραμένουμε παιδιά, αλλα δεν κολλάμε στην επαναστατικότητα ή τη ριζοσπαστικότητα... Κατά τα άλλα, στην πραγματικότητα είμαι πολύ πιο σταθερός απο οτι δείχνει η φράση σου εκτός αν μιλάς για διαφορές 20ετιών. Διατηρώ πολύ καλές φιλίες πολλές απο τις οποίες περνούν τα 12+ χρόνια σε διάρκεια [είμαι 31] . Οι απόψεις μου, επίσης, αν και είναι δυνατόν να αλλάξουν, όπως με τα ζώδια καλή ωρα που άλλαξαν τελικά, δεν αλλάζουν παρορμητικά και εύκολα. Ομοίως τα χόμπι μου, ασχολούμαι με πολλά πράγματα, αλλα οχι με το τυπικό στυλ του τοξότη που παρατάει το ένα να πιάσει το επόμενο, δεν παρατάω τίποτα, απλά προσπαθώ να τα συντονίσω και να τα συνδυάσω. Εδώ μπορεί να είναι το καλό που μου κάνει η Παρθένος.

πολύ απλά φίλη SAGIVI, κάποιος που ειναι 50 η 60 δεν βλέπει απαραίτητα τα πράγματα με μεγαλύτερη σοφία, αλλά μεσα απο το πρίσμα των περισσότερων χρόνων ζωής. Το αν είναι σοφή ή όχι η οπτική εξαρτάται απο τον άνθρωπο και οχι την ηλικία.

Όταν ο άνθρωπος πλησιάζει στις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του, είναι γνωστό οτι τείνει να γίνεται περισσότερο θρήσκος. Τι σημαίνει αυτό, οτι υπάρχει θεός επειδή "ο 70ρης ξέρει"? Όχι βέβαια, είναι άλλη μια απόδειξη οτι η κύρια χρησιμότητα της θρησκείας είναι να αντιμετωπίζει το φόβο του θανάτου και όχι γενικά τις δυσκολίες τις ζωής, για τις οποιες υπάρχουν κι άλλες λύσεις αλλωστε

Κατά τα άλλα με μπέρδεψε ο χαρακτηρισμός της Παρθένου ως ανώριμη.... χμμμμ .... ίσα ίσα θεωρούσα οτι η σχολαστικότητα της με φτιάχνει [μεθοδικότητα, λεπτομέρεια] αλλα και με χαλάει [επικριση] αλλα ανωριμότητα???

να πεις οτι προκύπτει μια ανωριμότητα τύπου παιδικούός παρορμητισμός στο χάρτη αυτόν, κυρίως απο τα στοιχεία της φωτιάς, να πω ναι, σίγουρα, αλλα ανωριμότητα, απο την παρθένο??

σκέφτηκα το άλλο, που κολάει αρκετά. μπορεί να υπάρχουν δυο επίπεδα σε μένα. το ένα
κριός -ήλιος πρώτος οίκος- με όλα τα υπόλοιπα ενθουσιώδη φλογερά και βιαστικά στοιχεία, κάνουν άνθρωπο παπατρέχα, ή τουλάχιστον φαίνεται έτσι, μιας και αρχίζει εξαρχής, να αραδιάζει αποψάρες για ένα θέμα, ακόμα κι αν είναι ένα θέμα που μόλις άρχισε να κατανοεί, τα υπόλοιπα στοιχεία βγάζουν και άλλα αρνητικά κάπως για το διάλογο στοιχεία. οπότε η αρχική εικόνα είναι οτι πρόκειται για άτομο της επιφάνειας και υπερενθουσιώδη.

αλλα υπάρχει και το άλλο επίπεδο, αυτό που ο άτροπος υπονόησε οτι δε το έχω εξερευνήσει, όπου οι συλλογισμοί είναι κόσμιοι και βασιλέυει το πνεύμα του ερμή, η τάξη της παρθένου και η φιλοσοφία του τοξότη.

αυτά τα δυο επίπεδα συνυπάρχουν αλλα η ανάγνωση δεν είναι εύκολη υπόθεση εδώ.

Νομίζω ο Ουρανός τον κάνει περισσότερο αμφισβητία και αιρετικό στα θέματα του 12ου.
έτσι. μα πως αλλιώς βρισκεις την 'αλήθεια'? με την δημιουργική αμφισβήτηση και ανασύνθεση επ άπειρον - που λέει ο λόγος, όπως είπαμε ο άνθρωπος γερνάει και αλλάζει!

Έχω ένα πολύ σοβαρό ερώτημα.

Γιατι είπες Δημήτρη πως ο ερμής κυβερνάει 7ο και 10ο ??

Άσχετα από αυτά όμως, πιστεύω ότι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει κάποιον με τον χάρτη αυτόν είναι το που θα συναντηθεί με τους άλλους ανθρώπους. Οι οίκοι από τον 4ο μέχρι τον 7ο είναι κενοί αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο στον 9ο οίκο της φιλοσοφίας.
εδώ πώς ακριβώς βγαίνουν οι οίκοι που είναι κενοί? τι παίζει με ανατολικό και δυτικό ημισφαίριο του χάρτη?

άφησα για το τέλος το καλύτερο

Προσπάθησε όμως να βρεθείς ουσιαστικά με τους άλλους, όχι για να τους μεταδώσεις τα φώτα σου αλλά για να ζήσεις δίπλα τους σαν ίσος προς ίσο.
κάτι τετοια λες και με ισοπεδώνεις. έτσι είναι, και έτσι πρέπει να είναι, φυσικά είπες μεγάλη κουβέντα.

ΥΓ: Ο ποσειδώνας δεν έχει κάτι να κάνει και με την παραπλάνηση??

κάπου διάβασα - άκουσον άκουσον! - οτι ερμης στο δωδέκατο μπορεί να επιδιώκει το 'μπέρδεμα' στην επικοινωνία ή κάτι τέτοιο.

taurine
13-10-2011, 02:37 AM
taurine, η απορία σου για την ώρα, και το κατα πόσο ταιριάζει η έπαρση και η πολυλογία σε ερμή στο 12ο συζητιέται αρκετα λίγο παραπίσω... δεν ξέρω που διέκρινες οτι αυτοαποκαλέστηκα αργηχός κάποιας αγέλης. Το γεγονός είναι οτι οι αγέλες έχουν -και χρειάζονται- αρχηγούς.

1.Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, μίλησα ή μάλλον έγραψα σε 1ο ενικό και σχολίασα και από πλευράς μου τους τρόπους που μπορεί κάποιος να ερμηνεύει ένα χάρτη, όπως αναφέρεται και στον τίτλο του θέματος.

θα ήθελα να ακούσω για αυτά τα σοβαρά ελαττώματα που κρύβονται πίσω απο την αλαζονεία. δε μπορει, θα πρέπει να φαίνονται στο χάρτη. Μέχρι τώρα , εκτός απο την έπαρση , συζητήθηκαν και κάποια άλλα ελαττώματα. Εσύ τι εννοείς? Ειλικρινά ρωτάω...

2. Και πάλι στέκομαι στο σημείο του τίτλου του θέματος στο οποίο γράφουμε και καταθέτουμε απόψεις αστρολογικές και όχι επί προσωπικού. (Αν θέλουμε γνωριμίες υπάρχουν αντίστοιχες ηλεκτρονικές κοινοτητες). Κάνω μια επανατοποθέτηση και γίνομαι πιο σαφής: Ακόμη και οι φαινομενικά τέλειοι χάρτες, με άφθονες εύκολες όψεις και "καλοβολεμένους" κυβερνήτες κλπ, δεν είναι απαραίτητο να κρύβουν και αντίστοιχα "τέλειους" ανθρωπους. Και εξακολουθω να πιστεύω με σθένος και πείσμα,πως η έπαρση, η "άνεση", ο ξερολισμός,η επί παντός επιστητού αμφισβήτηση, και αν θέλεις ο κομπασμός, είναι ένα είδος make up, που κρύβει μικρές, ή μεγάλες πλην όμως ανθρώπινες ατέλειες.
Και αυτό σου το λέει ένας Ταύρος με πολύ πολύ Κριό, Λέοντα και Τοξότη και τονισμένους κατιόντες οίκους.
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν θα μπορέσω να σε ικανοποιήσω και να σου απαριθμήσω ελαττώματά σου, διότι δεν είμαι ΘΕΟΣ για να σε κρίνω, αλλά ούτε κάποιος από το φιλικό σου περιβάλλον που εντοπίζει αδύνατα σημεία σου, κι επειδή πράγματι νοιάζεται για σένα, σου τα επισημαίνει, με σκοπό να σε προστατεύσει. Όπως κατάλαβες υπάρχουν 2 ειδων κριτικές. Η μία που απλώς κριτικάρει γιατί ...έτσι της αρέσει και η άλλη που γίνεται από καθαρό ενδιαφέρον.
Δεν μπαίνω λοιπόν σε καμία τέτοια λογική.

Κι όσο για το σημείο που τόνισες παρακάτω,

3. Θα πάρεις ξανά μια αστρολογική απάντηση. Ενα τετράγωνο Ηλιου/Κρόνου σε Ταύρο και Λέοντα και αντίστοιχα 4ο και 8ο με ωρίμασε ,σαφως περισσότερο από ό,τι ένας ωροσκόπος Τοξότης με κυβερνήτη Δία σε 5ο, και δεν με άφησε ούτε μια στιγμή να καυχηθώ για οτιδήποτε κατάφερα. (Θυμάσαι την ακολουθία Υβρις-Ατη-Νέμεσις-Τήση... ακόμη ηχούν οι λέξεις της φιλολογου στα αυτιά μου!)
Προφανως το μήνυμα της αστρολογιας μέσα από τον προσωπικό μου χάρτη ήταν πως η γεύση της Τύχης είναι πιο γλυκειά, όταν την χτίζεις ΜΟΝΟΣ σου και παράλληλα ματωνεις. Συνήθως ένα έτοιμο πιάτο ....είναι απλως ένα έτοιμο μέτριο πιάτο, με όλα τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα του delivery, έτσι για να μιλήσουμε και λίγο ταυρίσια!

Καλό βράδυ.:)

Greymage
13-10-2011, 02:42 AM
Φίλε to3o θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε την γνώμη σου μελλοντικά και για άλλους χάρτες ατόμων του site,αναλύοντας όλοι μαζί όποιο ενδιαφέρον σημείο βρίσκουμε!Έχεις την διάθεση για γόνιμο διάλογο και το εκτιμώ πολύ αυτό σε έναν άνθρωπο όπως επίσης μου αρέσει η διαφορετική σου προσέγγιση γενικώς σε πολλά θέματα.
Βλέπω πάντως πως είσαι αρκετά ενθουσιασμένος με τις πτυχές της προσωπικότητάς σου που είδες να αντικατοπτρίζονται επάνω στον γενέθλιο χάρτη σου,πράγμα που φαίνεται από τον συλλογισμό και την γραφή σου.Βέβαια ίσως να έχεις το στοιχείο της υπερβολής σε κάποια από τα λεγόμενα σου όπως <ανεξάρτητος διανοητής> αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό,αρκεί οι απαντήσεις σου να είναι σαφείς και ορθές(πράγμα που το πετυχαίνεις).

Φιλικά
Greymage

SAGIVI
13-10-2011, 10:43 AM
Αγαπητε το3ο μετα το ποστ της κατιας, ειμαι σιγουρη οτι επιασες το γιατι προσπαθουμε ολοι ευγενικα να σε συγκρατησουμε κι εχεις ηδη λαβει απαντησεις στις ερωτησεις που εθεσες σε μενα, οποτε δεν θα επαναλαβω τα ιδια.

Χρειαζεται να ξερεις ομως, οτι καθως δεν γνωριζομαστε μεταξυ μας, σκοπος δεν ειναι ν αμφισβητησουμε οσα πιστευεις για σενα η γενικοτερα τις πεποιθησεις σου.
μ αυτον τον τροπο ομως θα ερμηνευαμε αυτον τον χαρτη, ακομη κι αν δεν ειχε προηγηθει η συζητηση που γινεται.

Ο ωροσκοπος, το Μεσουρανημα, οι γωνιακοι οικοι( 1ος, 4ος, 7ος, 10ος), ειναι απο τους πιο σοβαρους παραγοντες ενος ωροσκοπιου. εξ ισου ο ηλιος και η σεληνη. οταν λεμε λοιπον
<το αιτημα> ενος οποιουδηποτε παραγοντα, εννοουμε την απαιτηση να εκφραστουν οι ιδιοτητες και η ενεργεια του (αν προκειται για πλανητη). δεν εχει σχεση με μεταφυσικα, ειναι απλα μια εκφραση.

Άλλο το αιτημα ενος ωροσκοπου Καρκινου κι αλλο ενος Υδροχοου.

Δεν ειμαστε θεολογικο φορουμ εδω και προσωπικα το βρισκω πολυ βαρετο να κανουμε συζητησεις αυτου του τυπου.

Ειπαμε να ερμηνευσουμε εναν χαρτη και τελικα ικανοποιουμε την εγωιστικη Σεληνη σου.

Atrapos
13-10-2011, 11:51 AM
Αγαπητέ to3o,
Να πω καταρχήν ότι ποτέ δεν έγραψα ότι είσαι λάθος που δηλώνεις άθεος. Δεν μου πέφτει λόγος για το θέμα και είναι το τελευταίο πράγμα που με νοιάζει. Χρησιμοποίησα το παράδειγμα της θρησκείας για να δείξω πόσο επιφανειακά αντιμετωπίζεις κάποια πράγματα. Έγραψα ότι πιθανώς δεν σου άρεσε το μάθημα των θρησκευτικών γιατί το θεώρησα σαν πιθανό λόγο που ένα παιδί 12 χρονών θα απορρίψει τη θρησκεία. Αλλά και πάλι οι λόγοι που είχες είναι δική σου δουλειά και ελάχιστα μας ενδιαφέρουν.

Από κει και ύστερα να είσαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζεις τις «πολιτικές, ηθικές και θρησκευτικές μου απόψεις», όπως επίσης ότι σε καμιά περίπτωση δεν προέρχομαι από «θεϊστικό περιβάλλον». Επίσης να είσαι σίγουρος ότι δεν με έχεις δει εκτός εαυτού. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Αλλά όταν μου γράφεις ότι για μένα
«είναι ΟΚ τα παιδάκια να υφίστανται πλύση εγκεφάλου έτσι ώστε να γίνονται [οσο είναι εύπλαστα] με το ζόρι θεϊστές και να παραμένουν έτσι»,
τότε είσαι πολύ κοντά στο να με βγάλεις πράγματι εκτός εαυτού.

Σε ενοχλεί ότι τάχα σε επικρίνω αλλά εσύ γράφεις για μένα ότι μπούρδα σου κατέβει στο κεφάλι, δικαιώνοντας πανηγυρικά την επιπολαιότητα του χάρτη σου.

Αν και ξενέρωσα θα κρατήσω τα προσχήματα απαντώντας στις αστρολογικές απορίες σου.

Η σχετική ανωριμότητα της Παρθένου οφείλεται κυρίως στον κυβερνήτη της, τον Ερμή που είναι το αρχέτυπο του «αιώνιου παιδιού» αλλά και στη μεταβλητή της φύση. Δεν είναι βέβαια σαν τους αέρινους Δίδυμους αλλά είναι το λιγότερο γήινο από τα ζώδια της Γης.

Ο Ερμής κυβερνάει τον 7ο και 10ο οίκο σου γιατί τα δύο ζώδια του (Δίδυμοι και Παρθένος) βρίσκονται στις ακμές των οίκων.

Οι οίκοι 4ος μέχρι 7ος είναι κενοί επειδή δεν έχουν κάποιον πλανήτη. Θα πρέπει βέβαια να κοιτάξεις τους κυβερνήτες τους αλλά το ότι απουσιάζει η ενέργεια των πλανητών από αυτό το κομμάτι του χάρτη δείχνει κάποια έλλειψη στο συγκεκριμένο τομέα.

Το ανατολικό κομμάτι του χάρτη είναι η περιοχή όπου κοιτάμε τον εαυτό μας. Το δυτικό είναι που σχετιζόμαστε με τους άλλους.

Ο Ερμής στον 12ο δεν επιδιώκει το μπέρδεμα αλλά την ουσιαστική ενδοσκόπηση. Να επικοινωνήσεις κάτι που έχεις βρει πραγματικά μέσα σου κι όχι ότι ακούς να λέγεται.

Ο Ουρανός σου δεν βρίσκεται στον 11ο όπως έγραψες αλλά ο Πλούτωνας. Ίσως ακόμα να μπερδεύεις τα σύμβολα των πλανητών. Η ερμηνεία λοιπόν που έδωσε ίσως να ισχύει όχι επειδή ο Ουρανός είναι στον 11ο αλλά επειδή είναι σε σύνοδο με τον Ερμή. Η παρουσία του Πλούτωνα στον 11ο μάλλον σε κάνει να θέλεις να επιβάλλεσαι στις παρέες σου.

Σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου να δεις τον χάρτη μου αλλά θα μείνεις με την περιέργεια.

ktisila
13-10-2011, 01:45 PM
To3o δεν θα διαφωνησω μαζι σου στο οτι καθε αληθεια μπορει να εχει την φυσικη εξηγηση της, ομως απο την στιγμη που δεν μπορουμε ακομα να την εξηγησουμε χαρακτηριζεται ως μεταφυσικη. Το οτι βεβαια συνεχως τα τελευταια η φυσικη εισβαλλει ολο και περισσοτερο στο χωρο της μεταφυσικης δινοντας φως ειναι μια αλλη αληθεια. Αυτο που ηθελα να πω ειναι πως δεν πρεπει να δαιμονοποιουμε την λεξη "μεταφυσικο". Πιστευω πως απλα εχει παρερμηνευθει σαν εννοια οπως εξαλλου και τοσες αλλες.
Ας περασουμε παλι στο ωροσκοπιο σου!!!
Ο κυβερνητης του 10 και 7 οικου ειναι ο ερμης οπως ανεφερε και προηγουμενως ο Δημητρης. το οτι βρισκεται στον 12 οικο θα μπορουσε να φανερωνει απομονωση για αιτηματα των οικων αυτων ή ακομα και ενα ατομο που θελει να αφηνει στην αφανεια τα θεματα τους???
Δημητρη πολυ ωραια περιγραφη για τον ερμη στον 12!!!

katiakiss
13-10-2011, 02:12 PM
Ένας άνθρωπος που χάνει την αυτοκυριαρχία του , όπως εγώ, είναι σωστό να τηρεί την απόφαση αποχής του από ένα δημόσιο φόρουμ, αλλά το θέμα αυτό έχει πάρει μια ερεθιστική τροπή που οφείλω να παραδεχτώ ότι με έχει εξιτάρει μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Φίλε to3ο, αν και ο χάρτης σου δείχνει ότι θα μπορούσαμε να είμαστε αγαπημένα κολλητάρια ή τουλάχιστον να βρίσκουμε πολλά σημεία επαφής, φοβάμαι ότι –πράγματι- η σύνοδος Ερμή\Ουρανού «καίει» μεγάλο μέρος της λαμπρής της ενέργειας στην ανυπέρβλητη ανάγκη της για τον αυτοσκοπό της διαφορετικότητας.

Αναρωτιέμαι αν εσύ και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που υπερτιμάτε την ανωτερότητα της διαφορετικότητας, έχετε λάβει ποτέ γνώση τι ακριβώς σημαίνει να είσαι διαφορετικός σε μια δομημένη κοινωνία που ο ορίζοντας της μύτης της, είναι το όριο του τι αποδέχεται και τι όχι.
Μου είσαι συμπαθής και μόνο που μπαίνεις στην διαδικασία ενός ζωηρού διαλόγου χωρίς ψεύτικες ευγένειες. Δεν είναι κακό να είσαι και αλαζονικός σε σωστές δώσεις. Το θέμα μας όμως εδώ, δεν είναι αν είσαι επαρμένος ή αν είσαι επιπόλαιος κλπ.
Προσωπικά, δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που εκφράζεσαι αντισυμβατικά. Όπως είπε και ο Δημήτρης, έχεις έναν Ερμή που κυβερνά 2 γωνιακούς και βρίσκεται σε σύνοδο με τον κυβερνήτη του Ν.Δ σου στον 3ο και στους Ιχθείς . Αυτό θα πει ότι ο Ουρανός σου που κυβερνά τον 3ο της επικοινωνίας αλλά και τον Ν.Δ σου, είναι στον 12ο και σε σύνοδο με τον φυσικό κυβερνήτη του 3ου που είναι ο Ερμής.
Ότι έχεις Β.Δ\Ν.Δ στον άξονα 3ου \9ου , σημαίνει ότι η φιλοσοφική αναζήτηση και η επικοινωνία , όπως και η σχέση σου με το εξωτερικό, τον νόμο και όλα όσο αποδίδονται σε αυτόν τον άξονα, ασκούν μια έντονη γοητεία στον ψυχισμό σου και είναι μια βαθύτερη ανάγκη σου , μία κατεύθυνση που χρωματίζει την προσωπικότητά σου με έναν φυσικό τρόπο, όπως αναπνέουμε. Όμως, είναι μεγάλη ανάγκη να κατανοήσεις το στοιχείο της υπερβολής του Τοξότη , έτσι όπως αυτό «παίζει» στον χάρτη σου , καθώς επίσης να προσπαθήσεις να ερμηνεύσεις την επιρροή της συνόδου Ήλιο \Ποσειδώνα στον 1ο οίκο σου.
Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι κάποιος από τους γονείς σου (πιθανά ο πατέρας σου) έχει ισχυρές φιλοσοφικές πεποιθήσεις και μέσα στην οικογένειά σου , ο διάλογος και η επιχειρηματολογία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά. Μάλλον έμαθες από μικρός την αξία της πνευματικής υπεροχής και είναι και ο «ρόλος» που διάλεξες να προβάλεις τον εαυτό σου. Μην θεωρήσεις ότι η λέξη «ρόλος» είναι υποτιμητικά γραμμένη. Όλοι κάποιο «ρόλο» επιλέγουμε σε αυτή την κοινωνία. Απολαμβάνεις τις μάχες πνευματικής υπεροχής και αυτό φαίνεται στην σύνοδο Άρη\Δία στον 9ο.

Επιστρέφω στην αγαπημένη σου λέξη\έννοια , την διαφορετικότητα (Ουρανός) . Λοιπόν φίλε μου, ο δικός μου Ερμής κυβερνά 3ο και είναι στον 12ο , αλλά σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Όταν ήμουν στο δημοτικό, στην τρίτη τάξη, διδασκόμασταν ταυτόχρονα θρησκευτικά και μυθολογία. Στο ένα μάθημα μαθαίναμε για τον Ηρακλή και στο άλλο για τον Σαμψών. Η τερατώδης φαντασία μου (Ιχθύς) έκανε εικόνα τους δύο ήρωες κατά την ώρα της παράδοσης και έτσι μου ήταν εύκολο να εντοπίσω τις σκανδαλώδεις ομοιότητες των ηρώων. Όταν σήκωσα το χέρι μου και το είπα στην δασκάλα, προφανώς ήρθε σε δύσκολη θέση (το 1981 , δεν ήταν ακόμα διαδεδομένοι αυτού του είδους οι συσχετισμοί) και με αποπήρε λέγοντάς μου ότι η φαντασία μου οργιάζει (το μόνο σωστό που είπε). Από τότε, ποτέ δεν έλεγα αυτού του είδους τις σκέψεις μου στους εκπαιδευτικούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψα να σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο, αλλά ότι η ουσία μου δεν βρίσκεται στην προβολή της διαφορετικής μου σκέψης ή αν θες του βάθους της σκέψης μου. Η φλόγα της έκφρασης ενός τονισμένου από όψεις Ερμή, εκπλήρωσε τον ρόλο του στον 12ο με το να εκφράζεται στον επαγγελματικό τομέα(η εμπλοκή του Κρόνου, κυβερνήτη 10ου ).

Στην περίπτωσή σου, ο Κρόνος κυβερνά τον 2ο οίκο σου και βρίσκεται στον 10ο από όπου κάνει το εξάγωνο με την εν λόγω σύνοδο Ουρανού\Ερμή. Ο 2ος σχετίζεται με τις κεκτημένες μας αξίες αλλά και με την αυτοαξία μας την ίδια. Όντας όλα αυτά στο ανατολικό τμήμα του χάρτη σου, όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο Δημήτρης, κάνουν την ανάγκη σου να αυτοπροσδιοριστείς μέσα από αυτές τις πλανητικές όψεις, ακόμα πιο επιτακτική. Όμως, ο κυβερνήτης της δημιουργικής σου έκφρασης (Άρης κυβ. 5ου ) είναι σε σύνοδο με τον Β.Δ σου και τετράγωνο με τον φυσικό κυβερνήτη του 5ου (Ήλιο) και φυσικά με τον Δία, που έρχεται να υπογράψει την υπερβολή και ίσως μια ελαφριά αλαζονεία (κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε καν εγώ χαχα) .
Ωστόσο, με την όψη Ήλιου\Ποσειδώνα να εμπλέκεται σε αυτό τον κόμβο της επιτακτικής σου ανάγκης για πνευματική επιβολή και υπεροχή, τα καλά νέα είναι ότι ψάχνεσαι και αυτό είναι το σημαντικό, αλλά τα κακά νέα είναι ότι σε περιμένουν πολλές απογοητεύσεις και πνευματικά χαστούκια στη ζωή. Είναι η φύση της ζωής μας τέτοια. Και μην πάει το μυαλό σου σε απογοητεύσεις τύπου , πίστευα στον σοσιαλισμό αλλά τώρα έχει τα χάλια του. Μιλώ για αυτοαακύρωση και βαθιές κρίσεις επαναπροσδιορισμού της προσωπικότητας.
Θα υπάρξουν περίοδοι που θα νιώθεις ότι αδικείσαι που δεν δίνεις διάλεξη μπροστά σε ένα ολόκληρο στάδιο, αλλά και περίοδοι που θα θες να κρυφτείς στο εσωστρεφές σου λαγούμι με την πνευματική σου υπεροχή σε καταστολή από τις επανωτές της ήττες. Ούτε η Σελήνη σου στον Λέοντα και στον 8ο , ούτε και η σύνοδος Ερμή\Ουρανού στον Σκορπιό σου αφήνουν πολλά περιθώρια να ανεχτείς με ομαλό τρόπο τις όποιες πνευματικές ήττες.
Μην βιάζεσαι να ταυτιστείς με τις όψεις που εναρμονίζονται ευχάριστα με την ζωηρή και παιχνιδιάρικη πλευρά του Τοξότη μέσα σου, αν και κάποτε, όλοι το πάθαμε αυτό. Ο δρόμος της αστρολογικής εμβάθυνσης είναι μακρύς και οι κορυφές δεν κατακτούνται εύκολα, για να μην σου πω ποτέ.

Θα καταλήξω λέγοντάς σου ότι το να είσαι πραγματικά και ουσιαστικά διαφορετικός από το κοινωνικό σύνολο στο οποίο κινείσαι, είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση . Το πραγματικό πρόσωπο της μισαλλοδοξίας, σου εύχομαι να μην το συναντήσεις ποτέ. Και αυτό στο γράφει ένας άνθρωπος που έζησε και ζει την ζωή του ως το «εξωτικό φρούτο» σε μια κοινωνία λευκών. Το να είσαι στο ενδιάμεσο των φυλών και να μην ανήκεις σε καμία από τις δύο, είναι πράγματι διαφορετικό και δεν είναι καθόλου ευχάριστο.

Είναι άλλο να είσαι χαριτωμένα διαφορετικός και να προβάλεις τις εκκεντρικές σου πεποιθήσεις σε φιλοθεάμον κοινό μιας πνευματικά καλλιεργημένης παρεούλας και άλλο να παίρνεις θέση στη ζωή με τη στάση σου. Σήμερα, ένας πραγματικά διαφορετικός είναι αυτός που δεν χρειάζεται το κινητό, δεν έχει δάνειο σε τράπεζα, δεν πάει στην άλλη γωνία με το αυτοκίνητο, δεν περνάει την μισή του ζωή μπροστά στον υπολογιστή του, δεν καταπίνει αμάσητη την κάθε πνευματική σαβούρα που θεωρείται in.
Ποιος ασχολείται ακόμα με το αν υπάρχει θεός ή όχι και γιατί; Αν δεν υπάρχει, την κάτσαμε την βάρκα. Αν υπάρχει και είμαστε σε αυτό το χάλι, πάλι την κάτσαμε την βάρκα.

Τα σέβη μου και καλή συνέχεια. :)

ΥΓ : Θα πρέπει να διορθώσω λέγοντας ότι κυβερνήτης του Ν.Δ σου είναι ο Ποσειδώνας και βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο που κυβερνά τον 9ο οίκο σου και ότι κυβερνήτης του Β.Δ στον 9ο είναι ο Ερμής και βρίσκεται σε σύνοδο με τον κυβερνήτη του 3ου σου που είναι ο Ουρανός.

ktisila
14-10-2011, 12:21 AM
Κατια καλως ηρθες!!! Το κατα ποσο ηταν καλο να τηρησεις την αποφαση αποχης εξαρταται απο την πλευρα που το βλεπεις. Για εμας δεν ηταν.
Η οψη που σε οδηγησε να βγαλεις τα συμπερασματα για τον πατερα και τις φιλοσοφικες πεποιθησεις ειναι ο ποσειδωνας σε συνοδο με τον ηλιο στον 1?

to3o
14-10-2011, 04:00 PM
Ευχαριστώ και πάλι όλους για τα post σας

katiakiss, τώρα που ήρθες μείνε, ναι φαίνεται να έχουμε μια κάποια συγγένεια στη σκέψη, μιας και το post σου μου φάνηκε καταπληκκτικό.

SAGIVI, νομίζω οτι η συζήτηση παραμένει σε πολύ ενδιαφέροντα και καλά επίπεδα, κι αν πιάσαμε λίγο και την εγωιστική σελήνη μου, ίσως είναι οτι βγήκαμε λίγο απο την 'ερμηνεία χαρτών' και μπήκαμε στην συμβουλευτική αστρολογία. Κι αν πιάσαμε λίγο το θέμα θρησκεία είναι γιατι συζητούσαμε για 12ο οίκο.

Εγώ μια φορά τα ελαττώματά μου τα παραδέχομαι, απλά δε δέχομαι την κριτική έτσι εύκολα, πόσο μάλλον οταν η κριτική βασίζεται σε αυτά που προβλέπει ο Χ απο τη συμπεριφορά μου κι όχι το χάρτη μου.

Θα επανάλθω αναλυτικότερα

to3o
15-10-2011, 06:24 PM
Συνήθως ένα έτοιμο πιάτο ....είναι απλως ένα έτοιμο μέτριο πιάτο, με όλα τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα του delivery
η άποψή μου στο θέμα δεν είναι και πολυ διαφορετική απο τη δική σου: για μένα πιο ευτυχής είναι αυτός που μπορεί να απολαύσει και να εκτιμήσει τόσο ένα γρήγορο βρώμικο που και που, όσο και μια κορυφαία γκουρμεδιά. Στο λέει αυτό ένας που κόπιασε και κοπιάζει πολύ για να μπορεί να συλλέγει 80+ άγρια είδη μανιταριών για το πιάτο του. :cool:

Ατροπε

Χρησιμοποίησα το παράδειγμα της θρησκείας για να δείξω πόσο επιφανειακά αντιμετωπίζεις κάποια πράγματα.
Και απέτυχες, ας μείνουμε σε αυτό. δε νομίζω οτι είμαι μόνο εγώ που φαίνεται να βιάζομαι να βγάλω συμπέρασμα πάντως

Η παρουσία του Πλούτωνα στον 11ο μάλλον σε κάνει να θέλεις να επιβάλλεσαι στις παρέες σου.
αυτό με μπέρδεψε ΔΗμήτρη, γιατι εγώ βλέπω οτι ο Πλούτων στον 11ο δείχνει δοτικό άνθρωπο, και

αυτό:

You are likely to attract, or be attracted to, artistic, sensitive, or unusual and even off-center friends into your life. You have much sympathy and compassion for the underdog or the downtrodden.

που μου έκανε εντύπωση γιατι χτύπησε κέντρο. και σε αυτή τη θέση αναφέρεται το ζήτημα των Υψηλών ιδανικών ως παράγοντα που μπορεί να αποπροσανατολίσει το άτομο.

katiakiss>>>

Μάλλον έμαθες από μικρός την αξία της πνευματικής υπεροχής και είναι και ο «ρόλος» που διάλεξες να προβάλεις τον εαυτό σου. Μην θεωρήσεις ότι η λέξη «ρόλος» είναι υποτιμητικά γραμμένη. Όλοι κάποιο «ρόλο» επιλέγουμε σε αυτή την κοινωνία. Απολαμβάνεις τις μάχες πνευματικής υπεροχής και αυτό φαίνεται στην σύνοδο Άρη\Δία στον 9ο.

αντίθετα με οτι ίσως φαίνεται εδώ, δεν ήμουν τόσο κοινωνικός μικρότερος. Ήμουν μάλλον ντροπαλός, ειδικά με το άλλο φύλο, και δεν είχα καμία αίσθηση πνευματικής υπεροχής. σωστά εντοπίζεις όμως οτι, απο μικρός κατάλαβα οτι ήμουν καλός σε αυτό και ενώσο μου έλλειπε η αυτοπεποίθηση και το θάρρος, ήμουν δυνατός ρήτορας και ομιλητής, είχα πειθώ και συγκροτημένο λόγο απο μικρός.

είναι πολύ πιθανόν να βρήκε αυτό τον τρόπο να βγεί η τάση μου αυτή για το διαφορετικό γύρω απο την οποία χτίστηκα ως άτομο. δεν ξέρω αν υπερτιμώ το διαφορετικό, απλά τίμια δηλώνω οτι το διαφορετικό με εξιτάρει.

Με εξιτάρει η διαφορετική μουσική, ένας άνθρωπος που έχει να σου πει δυο πράγματα απο μια διαφορετική οπτική, μια κοπέλα που να είναι διαφορετική απο το σωρό των χαζοbimbo που να έχει μια γνώμη δική της και να γουστάρει να δοκιμάζει καινούργια πράγματα κτλ, γουστάρω τις διαφορετικές προσεγγίσεις, τις διαφορετικές οπτικές, γιατι όλες μαζί κάνουν την ολική αντικειμενική οπτική. Ακούγεται σαν φετίχ με το διαφορετικό, ή διαφορετικότητα ως αυτοσκοπός, όμως δεν είναι είναι. Στην έννοια του διαφορετικού στηρίζονται οι πιο θεμελιώδεις αλήθειες. Ακόμα και η αστρολογία.

σωστά μαντεύεις οτι το περιβάλλον μου - και οι δύο γονείς - έχουν επαγγέλματα που σχετίζομαι με το λόγο και το πνεύμα και τα επιχειρήματα, φιλόλογος η μανα δικηγόρος ο πατέρας.

[σημ:περι ποσειδώνα σύνοδο ήλιο]

τα καλά νέα είναι ότι ψάχνεσαι και αυτό είναι το σημαντικό, αλλά τα κακά νέα είναι ότι σε περιμένουν πολλές απογοητεύσεις και πνευματικά χαστούκια στη ζωή. Είναι η φύση της ζωής μας τέτοια. Και μην πάει το μυαλό σου σε απογοητεύσεις τύπου , πίστευα στον σοσιαλισμό αλλά τώρα έχει τα χάλια του. Μιλώ για αυτοαακύρωση και βαθιές κρίσεις επαναπροσδιορισμού της προσωπικότητας.

είναι πάνω απο 4-5 χρόνια που περνάω μια περίοδο γενικού επαναπροσδιορισμού. Κατα τη γνώμη μου, οταν παίζεις τίμια με το περιβάλλον σου αλλα κυρίως με τον εαυτό σου, δε μπορείς να αποφύγεις το "καρμα" σου, άρα, τα ίδια τα προβλήματα στις σχέσεις και γενικά είναι αυτά που φέρνουν το 'feedback', δηλαδή την ανάδραση, που μπορεί να παίρνει μορφή αυτοακύρωσης ή αυτο-αμφισβήτησης. Χωρίς αυτό τι είμαστε και τι είναι η φιλοσοφία και όλα αυτά που ακούγονται ωραία; Χωρίς να εναρμονίσεις τις ιδέες & τα συναισθήματα με τις πράξεις σου και την καθημερινότητα σου, για ποια αρμονία μπορούμε να μιλήσουμε; Πραγματικά όμως, αυτός είναι ο τρόπος που θεωρώ οτι συμβαίνει η αυτοβελτίωση. Με κρίσεις συνείδησης, που σε βάζουν να επανεξετάζεις κάποια που θεωρούσες μη-σημαντικά ή δε τα είχες βάλει καθόλου στο παιχνίδι. Κρίσεις συνείδησης που αμφισβητούν το ίδιο σου το είναι.

κανείς δε σχολίασε τις αρνητικές όψεις του άρη μου

το τετράγωνο με ωροσκόπο και θέση στον 9ο,

που θεωρώ οτι είναι απο τα σημαντικότερα ελαττώματά μου. βγάζω μια επιθετικότητα στο διάλογο. πάντα έλεγα , οτι έτσι μου αρέσει και οτι φέρνει γρήγορα αποτελέσματα, διαλεκτικά, εν μέρει και για να δικαιολογηθώ, όμως το τίμιο νταλαβέρι με την πραγματικότητα δε μπορεί παρά να έχει αναγκάσει να δω αυτά τα ζητήματα και τα προβλήματα που δημιουργούν στις σχέσεις με τους άλλου και να τα έχω δουλέψει λιγάκι.

χρειάζεται ακόμα δουλειά πάντως.

όσο για τους οίκους που ειναι κενοί, το κοιτάω έτσι?

ας πούμε: έχω κενό τον 4ο: κοιτάω σελήνη , εχω κενό τον 5, κοιτάω ήλιο, τον 6 ερμή, τον 7 αφροδίτη ?

ένα τραγουδάκι παλιότερο που αφιερώνω στη σύνοδο ερμή και ουρανού

λινκ (http://dl.dropbox.com/u/6074540/New%20Folder%20%282%29/12-%CE%92%CE%98-B%CE%AE%CF%84%CE%B1%20%CE%98%CE%AE%CF%84%CE%B1%20% CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7%20%5Bshort%20v er%5D.mp3)

ktisila
15-10-2011, 11:29 PM
Το3ο σχετικα με τους κενους οικους σου κοιτα τους κυβερνητες τους. Δηλαδη ο 5 εχει την ακμη του στον κριο αρα κοιτας τον αρη.
Οσο για τις οψεις του αρη πιστευω πως δινει περισσοτερο επιθετικοτητα στον τροπο που προβαλλεσαι-τετραγωνο αρη ωροσκοπου, συνοδος αρη με κυβερνητη ωροσκοπου-ισως σου δινει και μια δοση μαχητικοτητας.

*alkmini
16-10-2011, 01:43 PM
Mε τις λίγες γνώσεις που έχω θα ήθελα να πω ότι κανείς δεν μπορεί να χαίρεται με τις όποιες θετικές όψεις του χάρτη του, γιατί κάποια στιγμή προοδευτικά τα τρίγωνα και τα εξάγωνα μετατρέπονται σε ωραιότατα τετράγωνα.

οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με "εύκολο " χάρτη, κατά τη γνώμη μου , είναι περισσότερες από αυτές των ατόμων με "δύσκολο " χάρτη.

Τίνα Ζαχαριάδου
16-10-2011, 04:15 PM
Άσχετα από τις διαφωνίες που προκλήθηκαν εκείνο που μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι πόσο γρήγορα ο to3o έμαθε ερμηνεύει και να συνθέτει. Τεράστια πρόοδος αν σκεφτούμε ότι μέχρι πριν από 2 μήνες ρωτούσε να μάθει για τα ηλιακά ζώδια.

to3o
16-10-2011, 04:43 PM
^^^^
*alkmini . ενδιαφέρουσα αποψη. εχω εμβαθύνει λίγο απο όταν πρωτοέγραφα σε αυτό το θέμα, το πόσο άσχημο είναι το να κομπάζεις για το χάρτη σου, σε διαβεβαιώ. ζητώ συγγνώμη για την 'απρέπεια'

παρόλα αυτά , δε μπορούμε παρα να δεχτούμε οτι κάποιες ευκολίες, όπως η π.χ. αισιόδοξία αυτού του χάρτη , η διαίσθηση, η τάση να να αντιμετωπίσει τα θέματα σε βάθος και άλλα, μπορούν να αποτελέσουν θετικά εφόδια στις δυσκολίες της ζωής.

Τώρα το αν η αισιοδοξία ή η τάση για ανάλυση μπορούν απο μόνα τους σε ένα άλλο επίπεδο να αποτελέσουν προβλήματα ή να δημιουργήσουν άλλα, ναι, ΟΚ, αυτό ισχύει όπως ισχύει οτι μια δυσκολία μπορεί να δημιουργήσει άλλες 5 σε μια άλλη περίπτωση.

Είναι προφανές οτι η υπερβολική ευκολία δημιουργεί προβλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα παιδάκι που μεγαλώνει με γονείς που το καλομαθαίνουν και του κάνουν όλα τα χατήρια: είναι πιθανόν να γίνει μαλθακό και κακομαθημένο.

Ktisila, ενδιαφέρον αυτό

Οσο για τις οψεις του αρη πιστευω πως δινει περισσοτερο επιθετικοτητα στον τροπο που προβαλλεσαι-τετραγωνο αρη ωροσκοπου
και ίσως είναι σημείο κλειδί η ερμηνεία σου, πως λόγω ωροσκόπου, είναι ο τρόπος που προβάλλομαι επιθετικός και πιθανόν σχετίζεται και με το σχόλιο της katiakiss που ανέλυσα παραπάνω: ένα παιδί μεγαλώνει και χρησιμοποιεί το λόγο ως όπλο, διαλέγει την λεκτική και πνευματική αντιπαράθεση ως μέσο προβολής επειδή βλέπει οτι είναι καλός σε αυτό.

Σύνοδος Ήλιου Ποσειδώνα

εξτρα ερμηνείες

μπορεί να δείχνουν άτομο που αντιστέκεται στην κατηγοριοποιηση και τον ορισμό και άτομο που έχει την τάση να βιώσει και κάτι παραπάνω απο τον εαυτό, που εκτιμάει τη μουσική και τις τέχνες

Μπορεί να υπάρχει αδύναμη πατρική φιγούρα ή έλλειψή της, ή μπορεί κάποια μαθήματα της παιδικής ηλικίας να είναι ασαφή και αδύναμα.

Ο συνδυασμός της συνόδου αυτής με τον υπόλοιπο ερμή μπορεί να έχει το άτομο να προσπαθεί απεγνωσμένα να μιλήσει σε άλλους για τις ανώτερες αναζητήσεις του αυτές. Ξαναβλέπω δηλαδή για ακόμα μια φορά αυτό που πολλοί αναφέρατε την απογοήτευση που μπορεί να βιώνουν τα άτομα αυτά. και τώρα που το ξανασκέφτομαι, ισχύει, απλά η εμπειρία αυτή είναι τόσο γνωστή και τόσο βίωμα, που δεν μου χτυπάει - παρά σπάνια- άσχημα. Πιθανότατα, για αυτό παίζει μεγάλο ρόλο ο υπόλοιπος φλογερός και χαρούμενος ενθουσιώδης χάρτης, δηλαδή στο κατα πόσο οι απογοητεύσεις αναστέλλουν την ερευνητική δραστηριότητα ή κατα πόσο οι απογοητεύσεις αυτές και δυσκολίες να επικοινωνήσει τον πτοούν. Επίσης εδώ παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι παρέες του ανθρώπου αυτού. Κάπου διάβασα, πιθανόν στην σύνοδο ουρανού ερμή, οτι τα άτομα με την όψη αυτή έχουν την τάση να συναναστρέφονται με ανθρώπους με οπτικές παρόμοιες με τις δικές τους και αντίστοιχες αναζητήσεις.

Πραγματικά, θα ήμουν κενός αν δεν είχα στη ζωή μου ανθρώπους δίπλα μου να μπορώ να συζητήσω αυτά που με απασχολούν. Ευτυχώς υπήρχαν, και εκ των πραγμάτων, ο τρόπος μου και οι ιδέες μου αρκετά συχνά κερδίζουν τις εντυπώσεις με έναν τρόπο που διασκεδάζουν τις απογοητεύσεις.

Δηλαδή, ένα κομμάτι της έπαρσης και αυταρέσκειας μπορεί να είναι εφόδιο που χαρίζει ο λέοντας και η σελήνη ωστε να ανταπεξέλθω στις αντιξοότητες των απογοητεύσεων. Το οποίο απο μόνο του μπορεί και να εξελιχθεί σε full on ελάττωμα, το οποίο ασφαλώς είναι αντιπαθητικό στοιχείο σε έναν άνθρωπο.

Αλλα όπως είπαμε δεν είμαστε σε στήλη γνωριμιών, παρα μόνο με τους εαυτούς μας κι αυτό είναι το ζητούμενο.

ΥΓ: θα ήθελα να συμπληρώσω, μιας και εγώ το πρωτοανέφερα, και εκεί πάτησε και ο Ατροπος μάλλον, σχετικά με τα μαγικά μανιτάρια. Τα ανέφερα ως εργαλεια για την εξερεύνηση της διαφορετικότητάς μας, εργαλείο αυτογνωσίας αλλα και εργαλείο επαφής με τα του 12ου οίκου. Η πραγματικότητα δείχνει πως η ανάγκη και αγάπη για την αυτογνωσία ειναι το σημειο κλειδί εδώ και όχι το φάρμακο-εργαλείο καθαυτό. Αυτό βέβαια προκύπτει απο το οτι όσοι έχουν καταναλώσει ή καταναλώνουν τέτοια μανιτάρια ή αντίστοιχες ουσίες όπως τα ψυχεδελικά τύπου LSD, δεν έχουν απαραίτητα μεγαλύτερη αυτογνωσία. Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι ουσίες αυτές, χωρίς καθοδήγηση και συγκρότηση και σκοπό δεν κάνουν απο μόνες τους τίποτα, παρά μπορεί να χαρίσουν εκσταστικές στιγμές σχετικά εύκολα, και ίσως-ενίοτε μια οπτική μετέπειτα στη ζωή τους με αυξημένη της εκτίμηση της ζωής , του καθημερινού και της φύσης. Τα μανιτάρια ή τα κάθε "μανιτάρια" δε μπορούν να κάνουν μόνα τους τη δουλειά που πρέπει να κάνει το άτομο στην πορεία προς την αυτογνωσία. Απλά μπορει να τον διεκολύνουν σε κάποια πράγματα, τόσο διαγνωστικά όσο και πρακτικά. Τώρα, το ποσο πρακτικό είναι το να δουλέψει κάποιος με ουσίες στην πλειοψηφία τους παράνομες, που μόλις τα τελευταία χρόνια ξαναφουντώνει η επιστημονική έρευνα πάνω σε αυτές είναι "αλλουνού παπά ευαγγέλιο"

Καλή σας Κυριακή

to3o
16-10-2011, 05:31 PM
ktisila, ενα τελευταίο για τους κενούς οίκους. ρωτάω, γιατι απο οτι κατάλαβα παίζουν μεγάλο ρόλο.

Το3ο σχετικα με τους κενους οικους σου κοιτα τους κυβερνητες τους. Δηλαδη ο 5 εχει την ακμη του στον κριο αρα κοιτας τον αρη.

δηλαδή εδώ το παίρνουμε σαν να έχω άρη στον 5ο, αλλα με μια έλλειψη-αδυναμία που ανέφερε και ο Δημήτρης?

οπότε κάνω και τους υπόλοιπους οίκους

4ο, ιχθύς => ποσειδώνας [δεν είναι και ο δίας δευτερευόντως κυβενρήτης του ιχθύ?]
50, κριός => άρης
6ο, ταύρος => αφροδίτη
70, δύδιυμος => ερμή

οπότε σύμφωνα με αυτό ήταν το σχόλιο της SAGIVI οτι 1,4,7,10 είναι σημαντικοί οίκοι και ακμές, οπότε εξού και η ενίσχυση ερμή και ποσειδώνα, ε?

έχει νόημα να ερμηνεύσω αρχικά ως εξής:

ποσειδώνας στον 4ο, άρης στον 5ο, αφροδίτη στον 6ο, ερμής στον 7ο [με μια κάποια αδυναμία που ανέφερα πριν;]

Τίνα, ευχαριστώ καταρχάς

αν δεν ήταν ο δικός μου χάρτης ή έστω κάποιου ανθρώπου που γνωρίζω, δε θα μπορούσα να εμβαθύνω τόσο. η αυτογνωσία και ενατένιση πάνω στα ελαττώματα και τις εξάρσεις του χαρακτήρα, αλλα και κάποιες βασικές γνώσεις ψυχολογίας είναι τα εφόδια που μου επέτρεψαν να έχω τέτοια καλή 'επίδοση'. βρήκα και ένα πολύ καλό site αγγλικό για τις όψεις και άλλες θέσεις που δεν έβρισκα αλλού το οποίο είναι καταπληκτικό. Οπως και αλλού, με τα ελληνικά δε βγάζεις και πολύ άκρη, εκτός αν πάς σε εξειδικευμένα βιβλία. μεχρι στιγμής το έχω αποφύγει. εξάλλου έχω καταλάβει οτι υπάρχουν και διαφορετικές σχολές οπότε κάπου διαχωρίζονται και στην αστρολογία τα πράγματα.

Παρεπιπτόντως έχω μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση διδύμων ομοζυγωτικών που μάλιστα είναι και cusps, δηλαδή είναι στις 22, κολλητά με διδύμους. Είναι φίλοι και έχουν δώσει τη συγκατάθεση για την ανάλυση. Το ενδιαφέρον είναι οτι έχουν κάποιες διαφορές στο χαρακτήρα και φυσικά αρκετές ομοιότητες. Εδώ λοιπόν η πρόκληση είναι να εντοπίσουμε στο χάρτη τη διαφορά τους. Εγώ την ξέρω, αλλα θα είχε ενδιαφέρον να τη βρείτε εσείς να δούμε αν θα βγεί. Τι λέτε , σας ενδιαφέρει;

*alkmini
16-10-2011, 05:38 PM
Έχω την εντύπωση ότι η σύνοδος του Ήλιου-Ποσειδώνα δέχεται τετράγωνο από το Δία και τον Άρη(σύνοδος). Συμφωνείτε με αυτό ?

to3o
16-10-2011, 06:07 PM
κι άλλη ερμηνεία πάνω στον παγαπόντη ποσειδώνα

"...You are extremely sensitive to your environment. Others tend to see whatever they want to see in you, and you thus can come across very differently to different people. You might tend to encourage this, even without knowing. Your appearance and mannerisms tend to be chameleon-like. You are a peace-loving person. While you don't come on strong, you can be subtly alluring and intriguing..."

λοιπόν καλα

χάρις την κτισίλα βλέπω το χείρωνά μου. How's that για ερμηνεία πάνω στον 5ο οίκο? μου ταιριάζει γάντι

Ο Χείρων στον 5ο οίκο: Με το Χείρωνα στον 5ο οίκο ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να ελέγχει το «πειραχτήρι» μέσα του. Η προσωπικότητα του ατόμου γίνεται υπερβολικά παιδική, χωρίς ευθύνες, αναζητά συνεχώς την εμπειρία για την εμπειρία, εμπλέκεται σε ερωτικά παιχνίδια χωρίς όρια και χωρίς να τα παραδέχεται. Ο άνθρωπος πρέπει να συνειδητοποιήσει με αυτή τη θέση ότι δεν είναι όλα τα πράγματα παιχνίδι και να δει ότι και οι άλλοι άνθρωποι έχουν ανάγκες και τραύματα και δεν υπάρχουν μόνο ως σύντροφοι στο παιχνίδι.

χα!

ωραία, τώρα που βρήκαμε και την πηγή της ανασφάλειας, δέσαμε!!

κι άλλη εναλλακτική

In the fifth house, it may indicate a feeling of having to take life too seriously, too early. You are easily deflated due, probably, to parents who told you that you could not do 'that' - though you would have known that you could. There will be a need to draw boundaries for ego survival. Though do not go so far as to cut yourself off from people completely. You are very creative but do not recognize it. Just do it.

αυτές οι δυο ερμηνείες φαίνονται αντιφατικές εκ πρώτης, μεταξύ τους, αλλα περιέργως [?] εμένα δε μου φαίνονται και τόσο αντιφατικές.

ίσως η ανασφάλεια εκφράζεται πιο πολύ απο τις όψεις με αφροδίτη και άρη, αλλα δε βρίσκω ερμηνεία για αυτά
χείρων τρίγωνο αφροδίτη >> τάση να προσπαθείς να αποδείξεις οτι είσαι αρκετά καλός, που πηγάζει απο ανασφάλεια?

το βρήκα? χτύπησα κέντρο? α ρε κερατά χείρωνα τι μου έχεις κάνει [χαχαχαχα]

*alkmini
16-10-2011, 06:52 PM
Αγαπητό to3o,

Χωρίς να υπάρχει καμία διάθεση να σας μειώσω σαν άτομο, θα ήθελα να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση στο τετράγωνο του Άρη με τον Ήλιο σας.

Και οι δύο πλανήτες είναι υπερβολικά σημαντικοί σε ένα αντρικό χάρτη. Ο Ήλιος δίνει έμφαση στην ίδια σας την προσωπικότητα, μας λέει ποιος είστε μέσα σας εσείς ο ίδιος. Ο Άρης για έναν άντρα είναι εκτός άλλων ο τρόπος που εκδηλώνεται ερωτικά.

Αυτά τα δύο στοιχεία σας βρίσκονται σε μία συνεχή κόντρα(υποβόσκει το συναίσθημα της μη επάρκειας του ανδρισμού), προσπαθείτε να αποδεικνύετε άλλες φορές ότι είστε ο περιπετειώδης, ανέμελος, ταξιδιάρης, φιλόσοφος Τοξότης και άλλες ο λεπτομερής, κριτικός, αναλυτικός Παρθένος που δεν αφήνει τίποτα να του ξεφύγει. Εκεί που θέλετε να ριχτείτε στην περιπέτεια έρχεται η φαεινή ιδέα να αναλύσετε όλες τις λεπτομέρειες και σας χαλάει τη μαγεία του ταξιδιού.

Τα πράγματα περιπλέκονται από την παρουσία του Ποσειδώνα και του Δία. Ο Δίας σας κάνει να υπερασπίζεστε φανατικά τις απόψεις σας και ο Ποσειδώνας ρίχνει ένα πέπλο στην πραγματική σας ταυτότητα και σας θολώνει πού και πού τα νερά. Δεν γνωρίζετε ποια κατεύθυνση να ακολουθήσετε. Αυτό εκδηλώνεται κυρίως στην έκφραση της προσωπικής σας άποψης σε σχέση με τους άλλους.

Το ευτύχημα είναι ότι το τετράγωνο συμβαίνει στα μεταβλητά (Παρθένος-Τοξότης) και όχι στα σταθερά ζώδια, πράγμα που με κάνει να ελπίζω ότι με τον καιρό μπορείτε ενσυνείδητα να βελτιώσετε αυτή σας τη δυσκολία σε σχέση με τους άλλους. Ένας καλός τρόπος είναι να συνεχίζετε να μελετάτε.
Ευχαριστώ.

SAGIVI
16-10-2011, 08:04 PM
Αγαπητε το3ο, οταν καποιος οικος ειναι κενος, ειναι απλα κενος. Δεν ειναι σαν να εχει καποιο
πλανητη μεσα.

Ωστοσο για να ερμηνευσουμε το πως καποιος αντιμετωπιζει τα θεματα αυτου του οικου, ελεγχουμε τον κυβερνητη του οικου και ποιες οψεις δεχεται αυτος ο κυβερνητης.
Επισης τσεκαρουμε τους φυσικους κυβερνητες των οικων και τις οψεις τους.
Δηλαδη για τον 1ο οικο τον αρη, τον 2ο την αφροδιτη κ.ο.κ.

Πραγματι ο διας ειναι παραδοσιακος κυβερνητης των ιχθυων, ο αρης του σκορπιου και ο κρονος του υδροχοου.

Οι οικοι 1,4,7,10 ειναι η σπονδυλικη στηλη του ωροσκοπιου. Καθε πλανητης που βρισκεται εκει γινεται ιδιαιτερα σημαντικος γιατι ισχυροποιειται σ εναν γωνιακο οικο, ιδιαιτερα αν ειναι καλα τοποθετημενος. Π.χ αρης στον κριο στον 1ο οικο. Ομως ακομη κι αν βρισκεται σ ενα αλλο ζωδιο
(οχι ομως στην πτωση του), παλι λεμε οτι ειναι καλα τοποθετημενος κι αυτο γιατι ειναι σαν να βρισκεται σπιτι του.

Εκτος ομως απο τους γωνιακους, αν η αφροδιτη βρισκεται π.χ στον ταυρο, στον 2 οικο, παλι ειναι πολυ καλα τποθετημενη κι ας μην προκειται για γωνιακο οικο.

Ελπιζω να καταλαβα την ερωτηση σου και να σου απαντησα πανω σ αυτο.

ktisila
16-10-2011, 10:14 PM
Η θεση του κυβερνητη ενος οικου δεν δειχνει σε ποιον οικο εκδηλωνονται τα θεματα του οικου που κυβερνα???[δεν ειμαι σιγουρη αλλα καπου το διαβασα σε ενα αρθρο στο σαιτ].
Το πως αντιμετωπιζονται τα θεματα του οικου νομιζω το αναλυσε η sagivi ωραιοτατα πιο πριν.
To3o εχει ενδιαφερον να αρχισεις να μελετας τον χειρωνα πρωτα μυθολογικα. Θα αρχισεις να συνειδητοποιεις τη φυση του καλυτερα.
Καπου ειχα διαβασει "κενταυρος χειρων=αυτος που κεντα την αυρα με τα χερια". Επειδη ο χειρωνας σου ειναι κοντα και στην ακμη του 6 οικου διαβασε και την ερμηνεια για αυτη την περιπτωση και πες μας αν ισχυει. Θα μπορουσαμε να ελεγξουμε με τον τροπο αυτο αν θελει διορθωση η ωρα γεννησης.

to3o
17-10-2011, 02:21 AM
alkmini το τετράγωνο είναι ήλιος - δίας και όχι άρης, αν και ο διας και άρης είναι σε σύνοδο, οπότε δεν ξέρω κατα πόσο θεωρείται και τετράγωνο άρη-ήλιου.

sagivi ναι αυτό εννούσα

SAGIVI
17-10-2011, 02:31 AM
Ειναι τελειως οριακο το τετραγωνο ηλιου-αρη.

to3o
17-10-2011, 09:57 PM
ανασφάλεια υπάρχει. τώρα, είναι απο το χείρωνα, είναι απο το λανθάνον [ήπιο, εκτός ορίων τετραγώνου] τετράγωνο άρη ήλιου, είναι απο την λογική στης αιγόκερου , όπου είναι η αφροδίτη.... ποιός ξέρει . Το θέμα βελτιώνεται μέσα στις εκφράσεις του υπόλοιπου χάρτη, ως γνωστόν....[μπορεί να είναι μη αστρολογική φυσικά]

μπορεί η ανασφάλεια να πηγάζει κι απο την διαφορετικότητα του ερμή στο 12ο. Στην παρούσα φάση, έχει πλάκα το πως μπορει να παίξει κανείς με τις ερμηνείες για να βγάλει διάφορα, όσο μπαίνουμε πλέον σε λεπτομέρειες.

δηλαδή, ο χάρτης δε δείχνει ανασφάλειες γενικά, έντονες. αν υπάρχουν που τις αποδίδεις?

καθώς η αστρολογική θεώρηση των πραγμάτων συντίθεται στο κεφάλι μου με αυτό που υπήρχε εκεί πριν, το θέμα γίνεται απίστευτα σύνθετο.

No wonder sceptics diss astrology. Είναι εξάλλου σύστημα που βοηθάει αν 'το βοηθας'.

αναρωτιέμαι λοιπόν, εγώ ο σκεπτικιστής, έως που υπάρχει η ερμηνεία και απο που και ύστερα έρχεται η 'διόρθωση'. μάλλον όμως λέω χαζομάρες όπως πάντα παπατρέχας, γιατι ο μόνος χάρτης που δούλεψα πολύ πάνω του είναι ο δικός μου.

μερικές φορές η αστρολογία μου χαλάει τη διάθεση: δεν ξέρω αν είναι η προβολή άλλων πάνω σε αυτό που εκλαμβάνουν αποτην ενασχόλησή μου με αυτό, ή είναι οι ίδιες οι ιδέες που προκύπτουν απο την αστρολογία [σε συνδυσμό με τα 'στεγανά' μου] που με χαλάνε, όμως κάποιες φορές χρειάζομαι διάλειμα, μιας και παίρνω την όλη υπόθεση πολύ στα σοβαρά - όχι όμως αρκετά για με πούνε ξενέρωτο.

Εκεί που θέλετε να ριχτείτε στην περιπέτεια έρχεται η φαεινή ιδέα να αναλύσετε όλες τις λεπτομέρειες και σας χαλάει τη μαγεία του ταξιδιού.

πολύ σωστή σημείωση κι εδώ αλκμίνη: η ερμηνεία της όμως μπορει να δωθεί πιο πλούσια :

ενδέχεται να μη χαλιέμαι ο ίδιος μιας απο αυτό , αλλα να χάνω μέρος του ταξιδιού απο το οτι αναλύω το ταξίδι. ενδέχεται να χαλιούνται ενίοτε οι συνοδοιπόροι. Οι δυο πλευρές πάντως είναι κάπως ισοτιμα δοσμένες - μάλλον κυριαρχεί ο ενθουσιασμός, οπότε και οι δυο αναζητούν να εκφραστούν. Το οτι κυριαρχεί η φωτιά, μάλλον, σε αυτό το δίπολο, είναι ευτυχές...

πάρτο έτσι... τώρα είμαι στο trip - ταξίδι της αστρολογίας. πριν καλα καλα μάθω τις πρώτες έννοιες και πριν καν πάρω κάποιες καλές 'κριτικές' ως πρώτη ερμηνεία, έχω παρει περισπούδαστο υφάκι έμπειρου που κάνει υποθέσεις αναλύσεις και βαθειούς συλλογισμούς.

θες να το πάρεις αυθορμητισμός τοξότη με σχολαστικότητα παρθένου?
θες να το πάρεις ουρανός σύνοδος με ερμή;

μάλλον έχει δίκιο η κάτια οτι το επέλεξα για να διαφοροποιηθώ [*θα επιχειρήσω προσεχώς κι άλλη ερμηνεία σε αυτό]

η ερμηνεία του 'σχολαστικού-αυθόρμητου ταξιδευτή-ερευνητή' παντως, μου βγαίνει μέσα απο τη σύνθεση τοξότη και παρθένου πιο πειστική:

Η μια πλευρά θέλει να αφεθεί και να ζήσει και είναι αυθόρμητη, η άλλη θέλει να το αναλύσει και να τα βάλει σε κουτάκια και τετραγωνάκια τακτοποίησης [η σύνοδος ερμή ουρανού θέλει να εκφραστεί εδώ και τώρα , ίσως επειδή πιστεύει οτι η κάθε σκέψη προς στην πορεία της αναζήτησης είναι πολύτιμη]

υπάρχει εδώ η τάση να αναλύω πράγματα σε λάθος στιγμή : ενώ θα έπρεπε να αφήνομαι

ΥΓ: αναγνωρίζει κανείς με ευγνωμοσύνη το παρόν γεγονός? ποιος καρ####ς εκτίθεται έτσι για το παράδειγμα του thread? είναι πρώτη φορά που ο [όποιος] ναρκισσισμός μου [σελήνη στο λέοντα - εκφράζεται αυτάρεσκα] είναι ΤΟΣΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΣ!

ΤΙ? θα ήταν πιο καλό να βγω καλύπτοντας τα ελαττώματά μου και σεμνός? γιατί να μην τριγκάρω όλα στο μάξιμουμ - αφού μπορώ, και έτσι να βλέπουμε ένα παράδειγμα ζωντανό με τις εκφράσεις του, τα συν και πλην και πως τα συν γίνονται πλην και τα πλην συν!

Σας ευχαριστώ και εγώ αφού σας ευχαριστώ

ο τόξος σας είχε πιει κάτι μπυρίτσες πριν, οπότε συγχωρέστε την α-συγκροτηση.

Δημήτρη, όπως μου επισήμανε κάποιος, ατραπός όχι άτροπος, μπερδεύτηκα, δεν έγινε επίτηδες.

ktisila
18-10-2011, 01:01 AM
Ανασφαλεια?????????????
Ο 5 εχει την ακμη του στον κριο [η επιτομη της παρορμητικοτητας]. Ενθουσιασμος, παρορμητικοτητα πρωτοπορια και μια δοση απο........... "χανω ευκολα το ενδιαφερο μου". Ναι αλλα ο κυβερνητης βρισκεται στην παρθενο οποτε εχεις και την αναγκη να αναλυσεις τα θεματα του 5 λεπτομερεστατα... τοσο που μπορει να μην σε ικανοποιει τιποτα απο αυτα που βρισκεις. Επιπλεον ο κυβερνητης του 5 στον 9 δεν ξερω σιγουρα αλλα μπορει να σου δινει την αναγκη για ερωτικους συντροφους αλλα και ενδιαφεροντα με "υψηλες πνευματικες προδιαγραφες". Τελος [συνεχιζοντας με τον κυβερνητη του 5] σε συνοδο με δια[κυβερνητη 1 οικου και ηλιου] και τετραγωνο με ωροσκοπο...
Περαστικα σου!!!!!
Πλακα κανω. Τα στοιχεια του χαρακτηρα μας πρεπει να τα αγαπαμε. Τις αδυναμιες μας πρεπει να καταπολεμαμε. Εξαλλου τι σημαινει ελαττωματα? Ισως οσα οι αλλοι δεν μπορουν να ανεχτουν. Ελα υπαρχουν τοσοι που μπορουν να αντεξουν ενα διανοουμενο πειραχτηρι με υπερκριτικες τασεις???;)

to3o
18-10-2011, 06:38 PM
το στοιχείο αυτό να χάνω το ενδιαφέρον μου ή/και να μένω ανικανοποίητος απο τις αναζητήσεις μου δε τα έχω... ευτυχώς

ktisila, σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που θα βρουν ένα κατα βάθος καλοσυνάτο διανοούμενο πειραχτήρι με υπερκριτικές τάσεις ενδιαφέρουσα παρέα.

Τα ελαττώματα δεν τα ανάγω στο τι δεν εγκρίνουν οι άλλοι σε μένα, αλλα το τι εγώ θα προτιμούσα να είχα διαφορετικό, έχοντας διαπιστώσει οτι είναι τάση που δημιουργεί προβλήματα άξια λόγου.

αλλα ακόμα και έτσι, έχεις δίκιο στο ότι ακόμα και τα 'ελαττώματα' έχουν πλευρές θετικές. Π.χ. η τάση μου να κάνω 'αγωνιστικά' και έντονα debates που μπορεί να ξενερώνουν έναν συνομιλητή είναι η ίδια που με κάνει καλό στη διαλεκτική και τη ρητορία.

ktisila
19-10-2011, 12:35 AM
Μπαινουμε σε δυσκολα μονοπατια. Το τι θελουμε να ειμαστε, το τι θελουμε να δειχνουμε στους αλλους και το τι ειμαστε στην πραγματικοτητα.

Το τι δειχνουμε στους αλλους φανταζομαι περιστρεφεται γυρω απο τον ωροσκοπο μας. Ζωδιο, πλανητες, κυβερνητης, οψεις- λιγο πολυ τα αναλυσαμε παραπανω.

Το τι ειμαστε μαλλον καθοριζεται λιγο πολυ απο το συνολικο μας ωροσκοπιο-κι αυτο το προσεγγισαμε αρκετα.

Ενδιαφερον παρουσιαζει το τι θελουμε να ειμαστε και πως αυτο φαινεται μεσα στον χαρτη.