PDA

View Full Version : Αναφορά προβλημάτων

ScP
07-10-2011, 10:50 PM
Κάναμε σημαντικές αλλαγές στο myhoroscope. Πετύχαμε να μετατρέψουμε την βάση δεδομένων του από ISO-8859-7 σε UTF8, κάτι που το προσπάθησαν 8 φορές επαγγελματίες developer και δεν μπόρεσαν. Η υποστήριξη του UTF-8 επιτρέπει ουσιαστικά και την χρήση κειμένου από κάθε γλώσσα.
Το φόρουμ το οποίο ξεκινά στην ουσία το 2004 έχει αναβαθμιστεί και στην κεντρική πλατφόρμα του αλλά και έχουν γίνει παρεμβάσεις που δεν επέτρεπαν να το αφήνουμε άλλο έτσι γιατί οι βάσεις του (τουλάχιστον 12), είχαν μπερδευτεί και ήταν θαύμα πώς λειτουργούσε.

Οι αλλαγές που γίνονται χειροκίνητα μόνο από μένα είναι αδύνατο να καταγραφούν.
Στο εγγύς μέλλον θα δώσω προτεραιότητα στην επίλυση τυχόν bugs, ώστε σε πρώτο στάδιο να μην υπάρχουν προβλήματα κατά την χρήση των βασικών λειτουργιών μας.

Είμαι της λογικής less is more και έτσι θα δώσω πλέον έμφαση στη λογική που πρέπει να έχει κάθε κοινότητα. Το περιεχόμενό της. Θέματα δηλαδή και μηνύματα, αξιοποιώντας όλες τις νέες τεχνολογίες.
Σε επόμενη φάση ίσως ασχοληθώ με χαμογελάκια likes thanks και το μαλλί της γριάς :D

Στο ειδικό φόρουμ λοιπόν που έχουμε για αυτές τις περιπτώσεις
Bug Reports (http://php56.astrowin3.org/forum/bug-reports-74/)
μπορείτε να ανοίγετε νέο θέμα και να προσπαθώ να το διορθώνω.

Παρακαλώ να είστε σαφείς σε αυτά που θα γράφετε. Να αναφέρετε ποιον browser και ποια έκδοση χρησιμοποιείτε και ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα.
Παρακαλώ επίσης να είστε σίγουροι γι' αυτά που θα αναφέρετε ως λάθη, διότι διάβασα ότι δεν δουλεύουν τα προσωπικά μηνύματα ενώ κανονικά με πολλά μέλη μας ανταλλάσσω εδώ και πολλές μέρες προσωπικά μηνύματα.

Επίσης bug δεν είναι ότι ακόμα η γλώσσα δεν έχει μεταφραστεί και τα περισσότερα μενού τα βλέπετε στα αγγλικά. Αυτό είναι έλλειψη χρόνου.

Τα δημόσια μηνύματα είναι απενεργοποιημένα ακόμα και μάλλον δεν θα ξανα ανοίξουν
Τα albums που μπορούσατε να ανεβάζετε φωτογραφίες είναι απενεργοποιημένα από την περσινή χρονιά όταν εντοπίστηκαν χρήστες που ήθελαν να μας δείξουν τα μπουτάκια τους και όχι μόνο.

Έχει εντοπιστεί πρόβλημα σοβαρό σε χρήστες με ελληνικά ψευδώνυμα. Δεν έχουν ανακτήσει ακόμα τις προσωπικές τους καταχωρήσεις στο αστρολογικό μας πρόγραμμα. Δουλεύω πάνω σε αυτό.

Υ.Γ. Το τι κάνουν οι έντιτορς και πώς αναδιαρθρώνουν όλα τα φόρουμ αλλά και πως θα καθαρίσουν την ήρα από το στάρι ίσως το έχετε καταλάβει. Εάν όχι ας σας το εξηγήσουν οι ίδιες.

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!

SAGIVI
14-12-2011, 04:51 PM
Ειναι αδυνατον να μην πω ευχαριστω πολυ για ολη αυτη την δουλεια που κανατε για μας.

Επισης ευχαριστω πολυ που επαναφερατε τα υπεροχα <μουτρακια>.:xmas-smiley-040:

Πως θα καναμε γιορτες χωρις αυτα?

Αλλα μου ειναι αδυνατον να μην σχολιασω το καινουργιο αβαταρ του αγαπημενου διαχειριστη
(τωρα το πηρα ειδηση εγω:cry:), που κατι λεγεται οτι εκανε παταγο...........:icon_redface:

katiakiss
26-01-2012, 12:22 PM
den mporw na grapsw post giati sta ellinika den ta dehetai. Ti prepei na kanw?

allen
26-01-2012, 01:04 PM
Δεν έχουμε κάνει κάποια αλλαγή το τελευταίο διάστημα. Μήπως να κάνεις μια επανεκκίνηση στον υπολογιστή σου;

Κάποιος άλλος φίλος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα Ελληνικά;

katiakiss
26-01-2012, 01:20 PM
Δεν έχουμε κάνει κάποια αλλαγή το τελευταίο διάστημα. Μήπως να κάνεις μια επανεκκίνηση στον υπολογιστή σου;

Κάποιος άλλος φίλος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα Ελληνικά;Άλλαξα browser και έστρωσε η κατάσταση. Πάντως για κάποιο λόγο, την Ελληνική γραμματοσειρά την έβγαζε κάπως έτσι: %@&( ) !<»>… Τι να πω; Δεν είχα πειράξει κάτι.

Lena_P
26-01-2012, 04:36 PM
Όλα τα τονισμένα κεφαλαία άλφα (Ά) μου τα δείχνει με το σήμα του στηλοθέτη. Αλλά το συνήθισα και δε μ' ενοχλεί.

Katerina Paraskevopoulou
18-03-2012, 08:04 PM
Δεν μπορώ να μπω καθόλου στο Δωρεάν Ωροσκόπιο και στους χάρτες μου, φορτώνει και δεν ανοίγει ο σύνδεσμος.... Ποίος ανάδρομος από μόλους να φταίει άραγε? HELP :o

gold soul
19-03-2012, 12:37 AM
Κατερίνα, εξακολουθείς να μην έχεις πρόσβαση στους χάρτες σου ή λύθηκε το θέμα;

Katerina Paraskevopoulou
19-03-2012, 12:56 AM
Είμαι ΟΚ τώρα, αν και μου κράτησε μία ώρα, χωρίς να έχω άλλα προβλήματα σύνδεσης. Ευχαριστώ.

katiakiss
03-04-2012, 12:10 AM
Δεν μπορώ να καταχωρήσω καινούργιο χάρτη. Μου βγάζει πρόβλημα συστήματος...:cry:

whisperer
03-04-2012, 12:15 AM
μολις το τσέκαρα Κάτια...εμένα μου καταχωρείται κανονικά ο χάρτης...

για τσέκαρε λίγο σε παρακαλώ πόσες καταχωρήσεις έχεις μην τυχόν πρέπει να σβήσεις κάποιες.
δες εκεί στο τέλος της λίστας των καταχωρήσεων πόσες έχεις και πόσες σου λέει ότι δικαιούσαι...

katiakiss
03-04-2012, 12:31 AM
μολις το τσέκαρα Κάτια...εμένα μου καταχωρείται κανονικά ο χάρτης...

για τσέκαρε λίγο σε παρακαλώ πόσες καταχωρήσεις έχεις μην τυχόν πρέπει να σβήσεις κάποιες.
δες εκεί στο τέλος της λίστας των καταχωρήσεων πόσες έχεις και πόσες σου λέει ότι δικαιούσαι...Η προσωπική σας βάση περιέχει 46 καταχωρήσεις στοιχείων γέννησης. Δικαιούστε συνολικά 50 καταχωρήσεις.:(

ScP
03-04-2012, 12:31 AM
Αν τα σφάλματα που βλέπω στα logs είναι σωστά και η πόλη που επιλέγεις έχει απόστροφο ', μπες μέσα στο πεδίο με το βελάκι σου και σβήστην. Είναι λίγο ξινούλι το σύστημα και δεν θέλει αποστρόφους

katiakiss
03-04-2012, 12:33 AM
Αν τα σφάλματα που βλέπω στα logs είναι σωστά και η πόλη που επιλέγεις έχει απόστροφο ', μπες μέσα στο πεδίο με το βελάκι σου και σβήστην. Είναι λίγο ξινούλι το σύστημα και δεν θέλει αποστρόφουςΤο έκανανα , αλλά και πάλι : ΣΦΑΛΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - Καταχωρήστε διαφορετικά τα στοιχεία ή
Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον administrator

ScP
03-04-2012, 12:48 AM
Αυτό το σφάλμα το δίνει όταν καταχωρείς ίδια στοιχεία γέννησης ή ίδιο όνομα.

Η τέλος πάντων ίσως να είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Αν μου στείλεις σε π.μ. τα στοιχεία να τα περάσω στη δικιά μου και να δω θα βρούμε την άκρη.

katiakiss
03-04-2012, 12:54 AM
Αυτό το σφάλμα το δίνει όταν καταχωρείς ίδια στοιχεία γέννησης ή ίδιο όνομα.

Η τέλος πάντων ίσως να είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Αν μου στείλεις σε π.μ. τα στοιχεία να τα περάσω στη δικιά μου και να δω θα βρούμε την άκρη.Τελικά έσβησα τον δεύτερο προσδιορισμό της πόλης -έτσι όπως τον δίνει το σύστημα- και το δέχτηκε.

Ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια.

toulis
24-04-2012, 06:11 PM
Ωραίος ο Admin. Έστειλε τους εραστές της αστρολογίας στο αρχείο. Ένα απο τα πιο ενεργά τμήματα του forum. Ξεχνάει φαίνεται οτι όλοι αυτοί οι αδαείς της αστρολογίας που ρωτάνε για το τι χρώμα θα βάψουν τα νύχια τους για να φέρουν τον καλό τους πίσω είναι και οι πιθανοί πελάτες που θα αγοράσουν τις υπηρεσίες του.
Δυστυχώς ή ευτυχώς ένα αστρολογικό site με κοντά 50.000 μέλη πρέπει να τα έχει όλα.
Άν ήθελέ ο Admin ένα εξειδικευμένο ιστότοπο ας βάλει όλους τους ειδικούς μέσα κι ας αφήσει τους αδαείς απ'έξω.Ακόμα καλύτερα όποιο μέλος ειναι εκτός θέματος εν γνώση του ή χωρίς να διαγράφεται πάρ'αυτα.

Τίνα Ζαχαριάδου
24-04-2012, 06:17 PM
touli καταλαβαίνω τη δυσαρέσκεια σου, όμως θα μου επιτρέψεις να σου πω, πως ένα σάιτ το οποίο πρέπει να τα έχει όλα, θα πρέπει να έχει και φιλότιμα μέλη και όχι μέλη που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την εθελοντική εργασία κάποιων άλλων μελών και δε μιλώ μόνο για τους αστρολόγους αλλά και για όλους όσους "εργάζονται" στο φόρουμ με τον α ή β τρόπο. Βρίσκεις περισσότερο δημοκρατικό, τη διαγραφή κάποιων μελών;

toulis
24-04-2012, 06:30 PM
Όχι βέβαια.Ειρωνικά μιλάω σχετικα με την διαγραφή μελών. Δεν ήξερα οτι υπήρχε κανονισμός ο οποίος αναλύει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μελών. Δε θεωρώ αυτονόητο το κάποιος θα πρέπει να έχει μία συγκεκριμμένη συμπεριφορά σε ένα διαδραστικό ιστότοπο όπως αυτός εδώ.
Αν επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης και διαχειριστής του site θα το λειτουργουσε μονόπλευρα. Να έχει ένα μέσο το οποίο μόνο θα μεταδίδει,και δε θα λαμβάνει.Έτσι θα χε και το κεφαλι του ήσυχο.
Φυσικά και σέβομαι το γεγονός πως ειναι δικό του "παιδί" και θέλει να το δεί όπως επιθυμεί.
Καλή τύχη λοιπόν του έυχομαι.

ScP
24-04-2012, 06:51 PM
Θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω πολύ καλύτερα ποια είναι τα ενεργά τμήματα του φόρουμ.
Θα μου επιτρέψεις επίσης να βλέπω τα μέλη αυτού του χώρου ως ανθρώπους και όχι ως πορτοφόλια.

Το σάιτ είναι ανοιχτό. Όποιος θελήσει να γραφτεί οι όροι χρήσης τον προτρέπουν να περιηγηθεί λιγάκι πριν ξοδέψει το χρόνο του για να να κάνει την εγγραφή του.

Που ακριβώς είναι το πρόβλημά σου δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω. Εδώ μέσα προσφέρουμε μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες παγκοσμίως, ένα από τα εγκυρότερα αστρολογικά προγράμματα και χιλιάδες συζητήσεις που απαντούν στα συνήθη ερωτήματα ενός αρχάριου τις οποίες όποιος επιθυμεί μπορεί να τις βρει.

Η πατρίδα μας έχει γεμίσει σάιτ όπου αστρολόγοι ή "αστρολόγοι" δωρεάν ή με αμοιβή απαντούν σε προσωπικά θέματα.

Το myhoroscope λειτουργεί 8 χρόνια. Το ότι τώρα θα στραφεί για ένα διάστημα ή για πάντα στην εξειδίκευση τι κακό μπορεί να προκαλέσει στα μέλη του;

Και όσα για τις διαγραφές η Τίνα με κάλυψε. Όποιος θέλει μένει, όποιος θέλει φεύγει.

Την επόμενη φορά καλό θα είναι να ανοίξεις ένα θεματάκι νέο και όχι να γράφεις σε κάποιο άλλο που έχει να κάνει με αναφορά τεχνικών προβλημάτων.

Ωραίος ο Admin. Έστειλε τους εραστές της αστρολογίας στο αρχείο. Ένα απο τα πιο ενεργά τμήματα του forum. Ξεχνάει φαίνεται οτι όλοι αυτοί οι αδαείς της αστρολογίας που ρωτάνε για το τι χρώμα θα βάψουν τα νύχια τους για να φέρουν τον καλό τους πίσω είναι και οι πιθανοί πελάτες που θα αγοράσουν τις υπηρεσίες του.
Δυστυχώς ή ευτυχώς ένα αστρολογικό site με κοντά 50.000 μέλη πρέπει να τα έχει όλα.
Άν ήθελέ ο Admin ένα εξειδικευμένο ιστότοπο ας βάλει όλους τους ειδικούς μέσα κι ας αφήσει τους αδαείς απ'έξω.Ακόμα καλύτερα όποιο μέλος ειναι εκτός θέματος εν γνώση του ή χωρίς να διαγράφεται πάρ'αυτα.

toulis
24-04-2012, 09:01 PM
Με συγχωρείτε αλλά είχα την εντύπωση οτι ήμουν στη σωστη ενότητα.
Φυσικά και δε συμφωνώ με το κλείδωμα της συγκεκριμμένης ενότητας στο αρχείο αλλά εσεις ξέρετε καλύτερα.
Φυσικά και είμαι υπερ της εξειδίκευσης που επιχειρείται.Αλίμονο αν αντέτεινα διαφορετικά.
Δε θεωρώ οτι μία ενότητα μπορεί να χαμηλώσει την ποιότητα ενος τέτοιου σπουδαίου ιστότοπου.
Μπορεί απλά να συνυπάρχει.Υπήρχαν κάποια θέματα επι προσωπικού που φυσικά δεν ήταν άξια προσοχής αλλά υπήρχαν και αξιόλογα θέματα επίσης.
Αυτά κοντολογίς.
Ελπίζω να σας κάλυψα.

katiakiss
07-05-2013, 05:30 PM
Χριστός Ανέστη παιδιά.

Θερμή παράκληση, το ραδιόφωνο να ρυθμιστεί έτσι ώστε ο καθένας να το κλείνει και να το ανοίγει κατά βούληση και όχι σε κάθε σελίδα που αλλάζει. Είναι πραγματικά ενοχλητικό, γιατί κάποιοι μπορεί να εργάζονται, να έχουν κόσμο στο σπίτι ή απλώς να δουλεύουν με χάρτες και να μπαίνουν σε μία εκνευριστική διαδικασία.

Ευχαριστώ πολύ.

ScP
08-05-2013, 03:30 PM
αληθώς ανέστη με υγεία!

Δεν γίνεται αυτό Κάτια μου. Η εταιρία που έχουμε αγοράσει το ραδιόφωνο, αποφάσισε με το έτσι θέλω στις νέες αναβαθμίσεις της να μην κλέινει ολοκληρωτικά ο player. Παλαιότερα έκλεινε και δεν άνοιγε πάλι ο ήχος.

Ωστόσο έχουμε χαμηλώσει πολύ την ένταση. Αν κάνετε όσοι ενοχλείστε μια παραχώρηση και χαμηλώσετε ελάχιστα τα ηχεία σας θα βρούμε μια χρυσή τομή.

melenia83
07-09-2014, 10:35 PM
Καλησπερα..Οι ακμες των οικων στους προοδευτικους χαρτες του προγραμματος του site ενω βαζω την σημερινη ημερομηνια βλεπω οτι βρισκονται πισω μια μοιρα σε σχεση με ενα αλλο αστρολογικο προγραμμα που χρησιμοποιουσα οταν δεν ειχαμε προσβαση στους υπαρχοντες χαρτες..Ειχα μια οψη του προοδευτικου ωροσκοπου που χτυπαγε γενεθλιο πλανητη,ενω στο αλλο προγραμμα δεν υπηρχε πλεον αυτη η οψη ειχε κλεισει.Δημιουργησα επισης προοδευτικο χαρτη χειροκινητα και καταλαβα πως εδω κατι δεν παει σωστα.Απλα το αναφερω για να μην μπερδευτει καποιος οπως εγω με το παραδειγμα που ανεφερα παραπανω.:rolleyes:

ScP
08-09-2014, 12:14 AM
Το μόνο έγκυρο πρόγραμμα που είναι εφάμιλλο του myhoroscope είναι αυτό του astro.com. Εκείνο λοιπόν χρησιμοποιεί άλλη τεχνική για να προοδεύει το μεσουράνημα.

Το πρόγραμμά μας δίνει απόλυτη ακρίβεια και μόνο αρχάριος μπερδεύεται ;)

melenia83
08-09-2014, 01:02 AM
Και εγω του astro.com χρησιμοποιουσα και παρατηρησα αυτο που σας εγραψα συγκρινοντας τα 2προγραμματα ειδα αυτη τη διαφορα και μπερδευτηκα ποιο ειναι το σωστο.
Αρα σαν αρχαρια προφανως εκανα λαθος εγω.Ευχαριστω!:)

ScP
08-09-2014, 01:20 AM
Είναι διαφορετικές τεχνικές απλώς. Εκεί χρησιμοποιούν προκαθορισμένο Naibod in right ascension. (Ανθρωποι με μεγάλη εμπειρία στον προγραμματισμό)
Εδώ χρησιμοποιούμε ότι χρησιμοποιούν ως προκαθοορισμένο τα εγκυρότερα αστρολογικά προγραμματα όπως Solar Fire, Kepler Sirius.
Ενθερμοι υποστηριστές υπάρχουν και στα δυο.

Η γνώμη του Δημήτρη Αντωνιάδη θα ενδιέφεραι πάντως καθώς είναι από τους ελάχιστους Ελληνες αστρολόγους που προσωπικά σέβομαι για τις γνώσεις του και όχι μόνο (και ενότε το χιούμορ του) :lol:

Υ.Γ. Επειδή ανέφερα παραπάνω για υποστηρικτές να προσθέσω ακόμα. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε διαφορά 2-3 μοίρες. (το βιώνω αυτή την περιόδο). Εκεί πλέον κάνει "μπαμ" ποιο "δουλεύει".

Atrapos
09-09-2014, 10:10 AM
Μετά από μια τέτοια επίσημη πρόσκληση να πω τη γνώμη μου πως θα μπορούσα να αρνηθώ; :)

Όπως σωστά ειπώθηκε, δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους αλλά διαφορετικής τεχνικής. Θα μπορούσαν τα αστρολογικά προγράμματα να έχουν επιλογή για τον τρόπο υπολογισμού του προοδευμένου Μεσουρανήματος, όπως έχουν για τον υπολογισμό των οίκων σ’ ένα γενέθλιο χάρτη. Αλλά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο περισσότερο θα μπέρδευε παρά θα βοηθούσε. Ειδικά όταν μιλάμε για αρχάριους, που είναι καλύτερα να προσπαθήσουν να καταλάβουν το ρόλο του γενέθλιου Μεσουρανήματος παρά αν το προοδευμένο είναι μισή μοίρα πιο δω ή πιο κει.

Προσωπικά δεν έχω καμιά ισχυρή άποψη για το ποια μέθοδος είναι καλύτερη από τις 4-5 που χρησιμοποιούνται (ελπίζω η ειλικρινής ομολογία μου να μην απογοητεύει τον ScP μας:(). Είναι κατανοητό ότι πολλοί απορούν, πως είναι δυνατόν η αστρολογία μετά από τόσες χιλιετηρίδες ιστορίας να μην έχει καταλήξει σε κάποια βασικά ζητήματα. Όπως, ποιο σύστημα οίκων είναι το πιο αξιόπιστο ή ποιες προόδοι δουλεύουν. Εδώ δεν έχουμε καταλήξει ούτε ποιους πλανήτες να κοιτάμε. Αλλά θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η αστρολογία δεν είναι απλά ένα σύστημα από αυστηρούς κανόνες αλλά μια τέχνη όπου ο καθένας μπορεί να διαλέξει τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει.

Ναι, αλλά υπάρχουν και τα γεγονότα που επιβεβαιώνουν ένα σύστημα πρόβλεψης. Τα γεγονότα όμως είναι άλλη μεγάλη ιστορία. Καταρχήν είναι δύσκολο να απομονώσεις ένα γεγονός που οφείλεται στο προοδευμένο Μεσουράνημα και όχι σε κάτι άλλο που συμβαίνει στο χάρτη σου την ίδια περίοδο. Ύστερα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το γεγονός θα συμβεί όταν η όψη θα γίνει ακριβείας. Κι όταν κάτι κινείται με ρυθμό μίας μοίρας το χρόνο (όπως το προοδευμένο Μεσουράνημα) ποια ανοχή είναι αρκετά μικρή για να πούμε ότι θα φέρει γεγονός και να το προσδιορίσουμε χρονικά; Πόσο μάλλον να διαφοροποιήσουμε τη μία τεχνική από την άλλη που δίνει απόκλιση, ας πούμε, μισής μοίρας (αν κάποιος φτάσει στα χρόνια του ScP μπορεί να δει και μεγάλες αποκλίσεις :p- εντάξει, η αλήθεια είναι ότι παίζει ρόλο το ζώδιο του γενέθλιου Μεσουρανήματος και η σχετική ταχύτητα του Ήλιου).

Προσωπικά, προτιμώ να χρησιμοποιώ τον υπολογισμό του προοδευμένου Μεσουρανήματος σύμφωνα με τη μετακίνηση του προοδευμένου Ήλιου. Ο λόγος είναι ότι τη θεωρώ απλούστερη τεχνική και τουλάχιστον με τον τρόπο αυτό το προοδευμένο Μεσουράνημα ταυτίζεται με το Μεσουράνημα ηλιακού τόξου. Μου φαίνεται ήδη πολύ βαρύ να έχουμε τον κάθε πλανήτη να προοδεύει σύμφωνα με τις δευτερεύουσες προόδους και το ηλιακό τόξο (δύο τελείως διαφορετικές θέσεις) τουλάχιστον ας μην έχουμε και δύο Μεσουρανήματα:wacko:. Άσε που σε περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί άλλη τεχνική και συμβεί ένα γεγονός που σχετίζεται με το Μεσουράνημα, δεν θα ξέρεις αν οφείλεται στο προοδευμένο Μεσουράνημα ή στο Μεσουράνημα ηλιακού τόξου.

Επίσης, το μόνο σίγουρο είναι πως αν κάποιος δεν είναι πολύ σίγουρος για την ώρα γέννησης, δεν έχει κανένα νόημα να πειραματίζεται με διαφορετικές τεχνικές προοδευμένου Μεσουρανήματος.

Ελπίζω να βοήθησα στην κατανόηση του θέματος.:D

destiny845
09-09-2014, 01:24 PM
Καλήσπέρα. Εχω μία απορία και ίσως γράφω στο λάθος σημείο. Δεν καταλαβαίνω πιθανον επειδή είμαι κάπως αρχάρια γιατι συμβαίνει το εξής:Στους χάρτες του site στην ενότητα χάρτες προγνωσής - προοδευτική συναστρία όταν βάζουμε τα id A και Β μας βγάζει τους χάρτες με τις οικοθεσίες του καθενός. Όταν βάλουμε τα id αντίστροφα (Β και Α ) η οικοθεσία του καθενός αλλάζει. Γιατί; Ευχαριστώ και συγνωμη αν έγραψα σε λάθος σημείο.

ScP
09-09-2014, 05:02 PM
Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα το ερώτημα. Ποια οικοθεσία αλλάζει; Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που για να πω την αμαρτία μου δεν το έχω πολυτεστάρει (ΑΝ θα κοίταζα κάτι προοδευτικό θα ήταν η σχέση προοδευτικών πλανητών του ενός με γενέθλιους του άλλου), έχουμε έναν διπλό χάρτη όπου εξωτερικά βλέπουμε το γενέθλιο χάρτη του ενός και μέσα τον προοδευμένου του άλλου.

Από κάτω, δε, στους πίνακες βλέπουμε γενέθλια οικοθεσία και των 2

Επαναλαμβάνω ότι είναι πειραματικό πρόγραμμα και στο myhoroscope έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά αστρολογικά προγράμματα που ανήκουν στην λεγόμενη "exotic astrology"

destiny845
09-09-2014, 09:01 PM
Χρησιμοποιησα λαθος λεξη εννοουσα τον πλανήτη που βρίσκεται ο οικος. Δηλαδή (να πω και πάλι ότι μίλάω για συναστρια προοδευτικου προς προοδευτικο) όταν βάζω πρώτα το id του Α και μετά του Β, βγάζει το χάρτη και απο κάτω στους πίνακες για παράδειγμα στον Α βγάζει π.χ. Ηλιος στους Διδύμους στον 11ο οικο. Όταν παω και βάλω πρωτα το id B και μετά το Α, απο κάτω στους πίνακες βγάζει Ηλιος στους Διδύμους στον 2ο οίκο. Ελπίζω να το εξήγησα καλύτερα.

ScP
10-09-2014, 03:06 AM
Αγγελική το θέμα γίνεται όλο πιο μεταφυσικό και αρχίζει και με εξιτάρει :p αστειεύομαι

Το θέμα ξεκινάει από το γεγονός ότι χρειάζεσαι λίγο δουλίτσα για να διαβάζεις τους χάρτες σωστά. Εδώ έχουμε το εξής. Στην μια περίπτωση σου λέει οίκο όταν συγκρίνεις εσένα με αυτόν. Και στην δεύτερη όταν συγκρίνεις αυτόν με εσένα. Στην πρώτη οι πλανήτες σου τους οίκους του στην δεύτερη οι πλανήτες σου στους οίκους του. Είναι απλό αρκεί να μελετήσεις προσεκτικά τον χάρτη.

Βέβαια στη ηλικία μου δεν μπορώ να σου ανεβάσω ένα χάρτη για να γίνει και οπτικό. Αλλά ο νεότερος Δημήτρης Αντωνιάδης, που επαναλαμβάνω σέβομαι για τις γνώσεις του μπορεί να το κάνει πανεύκολα. Νάταν τα νιάτα δυο φορές που λένε :o

Atrapos
10-09-2014, 09:36 AM
Στην πρώτη οι πλανήτες σου τους οίκους του στην δεύτερη οι πλανήτες σου στους οίκους του. Είναι απλό αρκεί να μελετήσεις προσεκτικά τον χάρτη.

Τώρα δηλαδή τι θέλεις να καταλάβει η κοπέλα απ' αυτό που γράφεις;;;;;; Μετά φταίω εγώ που σχολιάζω την ηλικία σου. :p

Το θέμα με τη συναστρία (προοδευτική ή όχι) είναι ότι στο διπλό τροχό που παράγεται οι οίκοι αναγκαστικά σχηματίζονται σύμφωνα με τον ένα από τους δύο χάρτες, αυτόν που δηλώνεται πρώτος (τον Α) και που οι πλανήτες του μπαίνουν στον εξωτερικό τροχό. Για τον «Α» λοιπόν αναφέρονται οι πλανήτες στους «δικούς του» οίκου ενώ για το «Β» αναφέρονται οι πλανήτες του στους οίκους του «Α». Αν αλλάξει η σειρά καταχώρησης αλλάζει και ο χάρτης.

Στο παράδειγμα που αναφέρει η Αγγελική, ο «Α» έχει προοδευμένο Ήλιο στους Διδύμους στον 11ο γενέθλιο οίκο του «Α» και ταυτόχρονα στον 2ο γενέθλιο οίκο του «Β».

ΥΓ. Δεν ήξερα ότι πρέπει να ανεβάζουμε και χάρτες τώρα. Τι άλλο θα κάνουμε εδώ μέσα. :)

destiny845
10-09-2014, 12:35 PM
Εντάξει το κατάλαβα. Υπέθεσα οτι πιθανόν αυτή είναι η εξήγηση αλλά δεν ήμουν και πολύ σίγουρη.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τους δύο.:):):)

ScP
10-09-2014, 02:41 PM
(παραπονιούνται μετά οι νέοι ότι δεν υπάρχουν δουλειές). :rolleyes:

destiny845
10-09-2014, 03:32 PM
Πάντως, αν υπάρχει καμμια θεση εργασίας για εμένα στο site και είναι στις δυνατότητες μου ευπροσδεκτή!:D:rolleyes:

ScP
14-09-2014, 02:53 PM
Όποιος φίλος μας θέλει να πειραματιστεί με την προοδευτική συναστρία και επειδή εδώ είμαστε myhoroscope και κάνουμε σχεδόν τα πάντα :cool: πρόσθεσα κώδικa και πλέον μπορεί να υπολογιστεί χάρτης progressed to progressed διπλός χάρτης κάτω από τον natal to progressed. Άλλη μια παγκόσμια σχεδιαστική αποκλειστικά σε online υπολογιστικό πρόγραμμα και πάλι από Ελληνες (του myhoroscope).

Καλές αναζητήσεις και προσοχή. Είναι ακόμα πειραματικό. Κμια δεκαριά χάρτες έχω δοκιμάσει και δουλεύουν καλά μέχρι στιγμής.