View Full Version : [Συζήτηση] Η σκοτεινή πλευρά των όψεων Σελήνης - Αφροδίτης
whisperer
20-09-2011, 02:17 PM
Πολλά αστρολογικά βιβλία θεωρούν τις όψεις Σελήνης – Αφροδίτη ιδιαίτερα συμπαθείς…απλώς εξαιρετικές. Έχω διαβάσει κάπου, που δεν μπορώ να θυμηθώ πού, ότι αυτή είναι η «βούτυρο στο ψωμί» όψη. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό μπορεί να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα, τουλάχιστον για τις γυναίκες με αυτές τις όψεις. Ως κάποια που έχει την Αφροδίτη σε σύνοδο με το Δία και την Σελήνη, δεν έχω μόνο επαγγελματική πείρα δουλεύοντας με τις όψεις Σελήνης – Αφροδίτης των άλλων, αλλά έχω επίσης και δραματική προσωπική εμπειρία. Οι όψεις της Σελήνης με την Αφροδίτη έχουν μία χαρακτηριστική σκοτεινή πλευρά η οποία σπανίως αναφέρεται. Έτσι εξηγείται και το ενδιαφέρον μου, στο να επιστήσω την προσοχή στο πώς μπορεί αυτή η όψη να λειτουργήσει με έναν επιβλαβή τρόπο – αλλά παρόλα αυτά με έναν τρόπο που μπορεί να οδηγήσει στην εξέλιξη της Ψυχής – από ότι συνήθως γράφεται για το θέμα αυτό.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: [Μεταφράσεις] Η σκοτεινή πλευρά των όψεων Σελήνης - Αφροδίτης (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CF%83%C E%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%C E%B9%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-152/%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%8C%CF%88%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%AF%CF%84%CE%B7%C F%82-12387/)
taurine
20-09-2011, 02:52 PM
Από τα πιό συγκινητικά άρθρα που διάβασα εδώ μέσα.
Το θέμα σηκώνει πολλή συζήτηση!
Συγχαρητήρια και πάλι!
hellooo
20-09-2011, 04:56 PM
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο με γραφή που σε ταξιδεύει!
Συγχαρητήρια!
Τίνα Ζαχαριάδου
20-09-2011, 06:33 PM
Οι «εύκολες» όψεις όπως το τρίγωνο, το εξάγωνο, το ημί-εξάγωνο, η όψη 72ο και η όψη 144ο μπορεί να αποδειχθούν περισσότερο προκλητικές αν το πρόσωπο με την όψη Σελήνης – Αφροδίτης αποτύχει να αναγνωρίσει το πρόβλημα και ως εκ τούτου ότι χρειάζεται θεραπεία. Μπορεί να θεωρούν την συμπεριφορά τους συνηθισμένη ή «φυσιολογική».
Μάλιστα.......δηλαδή θα τρελαθούμε εντελώς.
Όποιος έχει όψη Σελήνης/Αφροδίτης έχει προβλήματα και περισσότερο αυτοί που έχουν θετικές όψεις.
Συγνώμη αλλά δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου τη λογική σχεδόν ολόκληρου του άρθρου. Η έναρξη δε, συνδέει την όψη με τη χιονάτη, περιγράφει τη Σελήνη σαν να περιγράφει κυρίως τον Ποσειδώνα και στην πορεία εμπλέκει τον ¶ρη, για ποιο λόγο; για να αιτιολογηθεί το δάγκωμα του μήλου. Αναρωτιέμαι με ποιο παραμύθι θα συνέδεε τις όψεις Σελήνη/¶ρη.
Η όλη προσέγγιση του θέματος εμένα προσωπικά μου φαίνεται υπερβολική χωρίς αυτό να σημαίνει πως σε κάποια πράγματα δεν συμφωνώ. Όσον αφορά το βάρος, πράγματι τα άτομα με Σελήνη/Αφροδίτη έχουν πρόβλημα γιατί συνήθως είναι καλο(κακό)μαθημένα. Για παράδειγμα στις θετικές όψεις στις οποίες συμπεριλαμβάνω και τη σύνοδο, οι μητέρες φροντίζουν να μοσχοαναθρεύουν τα παιδιά τους, να μην τους λείψει τίποτα. Στις αρνητικές κάνουν επίσης το ίδιο με τη διαφορά πως γίνονται περισσότερο υπερβολικές εξαιτίας της ανάγκης τους να προφυλλάξουν τα παιδιά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα είτε την ροπή προς την καλοπέραση γενικότερα, είτε διαμάχες που όμως δεν καθιστούν τη σχέση προβληματική με τη μητέρα, τουλάχιστον όχι, χωρίς να υπάρχει εμπλοκή του ¶ρη ή του Κρόνου ή κάποιου άλλου εξωκρόνιου πλανήτη.
Όσο για τίς αρνητικές όψεις Σελήνης/Αφροδίτης στα γυναικεία ωροσκόπια, υπάρχει σύγκρουση με τη μητέρα γιατί δεν εγκρίνει όχι το ξύπνημα της σεξουαλικότητας της κόρης της αλλά γιατί συνήθως η λαχτάρα για αγάπη και έρωτα, οδηγεί την κόρη σε επιπόλαιες επιλογές, ενίοτε και στην ασωτεία. Ωστόσο όλα αυτά εξαρτώνται και από τις θέσεις των πλανητών. Μια Αφροδίτη για παράδειγμα στον Αιγόκερω και χωρίς την δύσκολη εμπλοκή κάποιων πλανητών, πχ. του Ποσειδώνα, πόσο άσωτη μπορεί να γίνει.
Σε αντρικά ωροσκόπια, όσοι από εσάς έχετε στον χάρτη σας τη συγκεκριμένη όψη, μην περιμένετε η μητέρα σας να ενθουσιαστεί από τις επιλογές σας στον τομέα των αισθηματικών. Το πιθανότερο είναι να θέλει να σας έχει όλη την ημέρα σ' ένα κρεββάτι για να μπορεί να σας ταίζει με φαγητό φτιαγμένο από τα χεράκια της. Το πόσο όμως θα ανακατευτεί ή όχι στα αισθηματικά σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Τελειώνοντας να πω, πως μάλλον ανήκω στην κατηγορία αυτών που θεωρούν τις όψεις της Σελήνη με την Αφροδίτη, όχι καταστροφικές αλλά "βούτηρο στο ψωμί"
Παρόλο που η γραφή μου άρεσε πάρα πολύ, την ανάλυση την βρήκα too mach.
ΥΓ Ευτυχώς που γαλουχήθηκα με πολύ αγάπη από τη μητέρα μου διαφορετικά με σύνοδο Σελήνης/Αφροδίτης μάλλον θα έμοιαζα με ντουλάπα.
mariannoyla
21-09-2011, 02:23 AM
Θα συμφωνησω απολυτα με την κ. Ζαχαριαδου. Αν και εχω οψη σεληνης τετραγωνο με αφροδιτη δεν αισθανθηκα ποτε το δηλητηριο απο το δαγκωμα του μηλου!!!!Με την μητερα μου εχω πολυ καλες σχεσεις-με τις οποιες προστριβες μας -οπως ολοι αλλωστε !ουτε ποτε αντιμετωπισα ιδιαιτερο προβλημα βαρους!Πιστευω πως οι οψεις σεληνης-πλουτωνα ειναι πολυ πιο καταλυτικες για τις σχεσεις μανας-κορης απο οποιαδηποτε αλλη οψη καθως και οι οψεις που κανει ο κυβερνητης του 4 οικου.Θα ηθελα πολυ να ακουσω την γνωμη και αλλων περισσοτερο ενημερωμενων απο μενα. Σας ευχαριστω θερμα!!!
Atrapos
21-09-2011, 11:44 AM
Υποθέτω ότι το άρθρο γράφτηκε από την σκοπιά της απομυθοποίησης του συγκεκριμένου συνδυασμού και νομίζω με αυτήν την οπτική πρέπει να διαβαστεί. Φυσικά το κάθε στοιχείο του χάρτη έχει τη θετική και αρνητική πλευρά του. Έτσι ευτυχώς που η Τίνα αποκατέστησε την τάξη.
Πάντως Τίνα βλέπω ότι συμφωνείς με τη συγγραφέα πως σε ωροσκόπια αντρών, ο συνδυασμός αυτός είναι προβληματικός. Εκεί το «βούτυρο στο ψωμί» είναι μόνο από τα χέρια της μαμάς;:sad2:
Κοραλλία Μόζορα
21-09-2011, 12:27 PM
Έχω διαπιστώσει αρκετές φορές σε χάρτες αντρών και γυναικών με αυτές τις όψεις τα προβλήματα που περιγράφει το άρθρο. Έτσι, σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τις θέσεις του άρθρου. Συμφωνώ όμως με την Τίνα ότι στις θετικές όψεις Αφροδίτης/Σελήνης δεν ισχύουν τα προβλήματα αυτά και συμφωνώ επίσης ότι η σύνοδος Αφροδίτης/Σελήνης είναι θετική όψη.
Τίνα Ζαχαριάδου
21-09-2011, 04:03 PM
Όχι Δημήτρη δεν θεωρώ τόσο προβληματικό αυτό τον συνδυασμό ούτε στα αντρικά ωροσκόπια. Πιστεύω ότι ο όρος "προβληματικός" με το "δημιουργούνται προβλήματα" έχει μεγάλη διαφορά. Για να χαρακτηρίσω προβληματική την σχέση με τη μητέρα θα πρέπει η Σελήνη να βάλλεται κι από αλλού, μια σκέτη Σελήνη/Αφροδίτη δεν φέρνει την καταστροφή. Γι αυτό έγραψα πως "Το πόσο όμως θα ανακατευτεί ή όχι στα αισθηματικά σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες." Όσο για το "βούτηρο στο ψωμί" δεν είναι απαραίτητο να έχει ένας άντρας δύσκολη όψη Σελήνης/Αφροδίτης για να είναι από τα χέρια της μανούλας και μια Σελήνη στον Ταύρο είναι αρκετή από μόνη της :bigsmile:.
ΥΓ 1. Πες μου ότι δεν έχεις δύσκολη όψη Σελήνης/Αφροδίτης :embarrest
ΥΓ 2. Εχτές ο μικρός μου ο γιος με Σελήνη στον Ταύρο και σε εξάγωνο με την Αφροδίτη από τον Καρκίνο, μου δήλωσε πως δεν θα ξαναφαει στον παιδικό σταθμό, γιατί τα φαγητά δεν είναι δικά μου.:wacko: Όταν του απάντησα ότι τότε θα μένει νηστικός, η μάσα υπερίσχυσε και μου απάντησε ότι θα τρώει αλλά όχι όλα τα φαγητά.
taurine
21-09-2011, 06:22 PM
Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, το θέμα σηκώνει πολλή συζήτηση και δεν μπορώ να αγνοήσω τα σχόλια των μελών - αστρολόγων.
Τίνα,
Όπως αναφέρθηκε στο άρθρο, και όπως σωστά επισήμανες, μια καλή όψη από μόνη της, δεν μπορεί να είναι "προκλητική και δύσκολη".
Πολλώ μάλλον, αν στο τρίγωνο Σελήνης/Αφροδίτης συμμετέχει ΄Αρης, Κρόνος, και Ποσειδώνας και φτιάχνουν ένα Μεγάλο Τρίγωνο. Με αυτό το σχηματισμό γεννήθηκα.
Η Σελήνη με τον Ποσειδώνα στον Τοξότη, ο Αρης με την Αφροδίτη σε σύνοδο στον Κριό, και ο Κρόνος στο Λιοντάρι, στη δεδομένη περίπτωση, ανταποκρίθηκαν αρκετά στον πυρήνα του άρθρου.
Η μαμά μου, με τετράγωνο Αφροδίτης στις 28ο του Ζυγού και Σελήνη στην πρώτη μοίρα του Τοξότη, ειχε ένα "θεματάκι" με το βάρος της ανέκαθεν. Και φυσικά φρόντιζε πάντα να μου επισημαίνει πως το απέκτησε μόλις με γέννησε :wacko: και όχι λόγω ...μασαμπουκιάσματος!
Από τα παιδικά εως και τα εφηβικά μου χρόνια, προσπαθούσε μανιωδώς να μου "μεταβιβάσει" το "θεματάκι" της, αλλά δεν τα κατάφερε, διότι αντιστεκόμουν σθεναρά, και σε αυτό βοήθησε ο Κρόνος μου.
Όσο έβλεπε πως δεν κατάφερνε να με κάνει γουρουνάκι, και παρέμεινα ένα φυσιολογικό παιδί, ξεκίνησε, ιδιαίτερα στην εφηβεία μου, να με σαμποτάρει στην εμφάνιση, στο ντύσιμο, στο κούρεμα κλπ και αργότερα στις αισθηματικές επιλογές μου.
Η αλήθεια είναι πως σαν κοριτσάκι ήμουν ευπαρουσίαστη και προφανώς την ενοχλούσε. Φρόντιζε λοιπόν να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να μοιάζω με αγόρι. Αλα γκαρσόν άθλιο κούρεμα, παντελόνια, μπουφάν,πουλόβερ, ζακέτες, σπορτέξ, και όλο το άθλιο fashion trend των 80s, υπήρχε επάνω μου σε γενναίες δόσεις. Σε τίποτε δεν θύμιζα κορίτσι μέχρι τα 12-13, όπου μετά όσο και να ήθελε, δεν γινόταν να το κρύψω.
Μετά, στην εφηβεία, άρχισε το αληθινό μαρτύριο. Απαγορευόταν οποιοδήποτε λαστιχάκι στα μαλλιά, απαγορευόταν το μήκος του μαλλιού να είναι κάτω από το λοβό του αυτιού, οι φούστες, οποιαδήποτε υποψία μάσκαρα, ή lip gloss ήταν casus belli, και διάφορα άλλα θλιβερά περιστατικά που δεν θέλω να θυμάμαι. Εννοείται πως οι έξοδοι και οι βόλτες ήταν μέσα στο δεκάλογο των "ΟΧΙ".
Και όλοι ξέρουμε πόσο δυσβάσταχτο είναι να μην "ανήκεις" πουθενά και να διαφέρεις από το σύνολο, στα δύσκολα αυτά χρόνια.
Και θα ήθελα πάλι να καταλήξω στα σημεία του άρθρου και των σχολίων, όπου αναφέρονται οι κακεργέτες. Στη δική μου περίπτωση που σας περιέγραψα, πιστεύω πως ο 'Αρης (καβγάδες), ο Ποσειδώνας (απομόνωση) και ο Κρόνος (περιορισμός), αν και σε εύκολες όψεις, έβαλαν ουσιαστικά το χεράκι τους για να νιώσω στο πετσί μου το σαμποτάζ από την πάλαι ποτέ νεαρή και όμορφη μάνα μου. Από μόνη της μια όψη Σελήνης/Αφροδίτης, δεν μπορεί να φέρει την καταστροφή.
Υ.Γ. Τινα,
αν πραγματικά ο μικρούλης σου δεν τρωει εύκολα από ξένα χέρια, έτοιμα και αμφιβόλου ποιότητας φαγητά, να χαίρεσαι, διότι σαν ενήλικας θα αναπτύξει σωστές διατροφικές προτιμήσεις. Η σελήνη στον Ταύρο δουλεύει πολύ καλά τελικά! :bigsmile:
Atrapos
21-09-2011, 06:26 PM
Τίνα,
Το ότι «εξαρτάται από πολλούς παράγοντες» είναι γνωστή ασφαλιστική δικλίδα που την φοράμε σε κάθε περίσταση. Όπως είπα, πιστεύω ότι το άρθρο ασχολείται κάπως μονόπλευρα με το πως μπορεί να εκτροχιαστεί αυτή η σχέση. Απλά ανησύχησα γιατί κι εσύ δεν έγραψες κάτι καλό για τους άντρες, είτε με εύκολη είτε με δύσκολη όψη Σελήνης / Αφροδίτης. Τώρα η δήλωσή σου ότι δεν τον θεωρείς τόσο «προβληματικό» συνδιασμό δεν ξέρω πόση παρηγοριά προσφέρει, ειδικά όταν τη συνοδεύεις με το παράδειγμα του μικρού σου γιου. Νομίζω ότι οφείλεις να επανορθώσεις. :notrust:
Υ.Γ. Η Αφροδίτη μου έχει ένα μακρινό εξάγωνο με τη Σελήνη αλλά είναι περισσότερο απασχολημένη σε μια σύνοδο με τον Πλούτωνα. Ένα εξάγωνο ακριβείας με τον Ερμή θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση αλλά ο Ερμής είναι ανάδρομος στον Σκορπιό οπότε ας μην το συζητάω καλύτερα.:pain:
ktisila
21-09-2011, 06:40 PM
Αναρωτιεμαι Δημητρη ειναι κατι που θες να εκμυστηρευτεις για την σχεση σου με τη μητερα σου:bigsmile:
Θα ηταν καλο να ακουγαμε πως βιωνουν ατομα με αυτον τον συνδιασμο τη σχεση τους με την μητερα τους.
Taurine νομιζω πως η μητερα σου εχει τα στοιχεια της γνησιας ελληνιδας μητερας!
taurine
21-09-2011, 06:46 PM
Ktisila,
Δεν ξέρω αν είναι η γνήσια Ελληνίδα μαμά, αυτό που ξέρω είναι πως έχω μια κόρη και περιμένω ήδη τη δεύτερη, και έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να τηρήσω τα αιτήματα της Τοξοτίσιας Σελήνης μου!
Ηδη η μία μου κόρη γεννήθηκε με Σελήνη στον Υδροχόο και Αφροδίτη στον Κριό, σε ένα τέλειο εξάγωνο σε 7ο και 9ο οίκο. Πως είναι δυνατόν να καταπιέσω την ομορφιά και τη σπιρτάδα αυτού του πλάσματος???
Τίνα Ζαχαριάδου
21-09-2011, 08:05 PM
Ταυρίνα μου δεν διαφώνησα με ολόκληρο το άρθρο, είπα πως Η όλη προσέγγιση του θέματος εμένα προσωπικά μου φαίνεται υπερβολική χωρίς αυτό να σημαίνει πως σε κάποια πράγματα δεν συμφωνώ
Περιγράφεις ένα μεγάλο τρίγωνο το οποίο δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Η Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα (αν έχω καταλάβει σωστά τις ζωδιακές θέσεις) και τριγωνίζεται από μια Αφροδίτη στον Κριό σε σύνοδο με ¶ρη. Μιλάς δηλαδή για μια αδύναμη Αφροδίτη χρωματισμένη με διπλά ¶ρεια χαρακτηριστικά, τόσο από τη ζωδιακή της θέση, όσο από τη σύνοδο της με τον Αρη και κλείνει το μεγάλο τρίγωνο με τον Κρόνο από τον Λέοντα που παραδοσιακά βρίσκεται σε αδυναμία.
Έχει μεγάλη διαφορά από μια όψη Σελήνης/Αφροδίτη. Εχω ξαναπεί σε παλαιότερα ποστ πως οι θετικές όψεις με "δύσκολους" πλανήτες δεν δείχνουν σώνει και καλά αρμονία, η ποιότητα των πλανητών δεν αλλάζει. Ενας ¶ρης είναι πάντα ένας ¶ρης και θα φέρει τις δυσκολίες του. Η διαφορά είναι πως με τις "εύκολες" όψεις τα πράγματα είναι πιο ήπια. Η Σελήνη για παράδειγμα σε τρίγωνο με τον Κρόνο δείχνει σοβαρά και ελεγχόμενα αισθήματα. Το ίδιο και το τεράγωνο, ποιος όμως θα διαχειριστεί καλύτερα την όψη, εκείνος που έχει το τρίγωνο ή εκείνος που έχει το τετράγωνο;
Όσο για τη Σελήνη στον Τοξότη έχω παρατηρήσει πως πέρα από όλα τα καλά που διαθέτει, δείχνει μια μητέρα τόσο επιπόλαιη που πολλές φορές το ίδιο το παιδί αναγκάζεται να πάρει το ρόλο του γονιού. Αν βρίσκεται και σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα η μητέρα θα έχει αστάθεια συναισθημάτων και συχνά πυκνά θα εμφανίζει προβλήματα από την πολύ θυματοποίηση.
Τα συμπεράσματα Ταυρίνα μου βγαίνουν από την σύνθεση και όχι από μια όψη. Αν μου έλεγες ότι έχεις μόνο το τρίγωνο Σελήνης/Αφροδίτης και έγιναν όλα όσα περιέγραψες με τη μητέρα σου, τότε θα ανακαλούσα και θα θεωρούσα εμένα υπερβολική ως προς την τοποθέτηση μου και όχι τη συγγραφέα :bigsmile:.
Δημήτρη, οι πολλοί παράγοντες για εμένα προσωπικά δεν αποτελούν "τη γνωστή δικλίδα ασφαλείας". Δεν αναφέρθηκα σε αυτούς γιατί θεώρησα δεδομένο πως οι περισσότεροι κατάλαβαν τι εννοούσα, λάθος μου αν και νομίζω πως με την παραπάνω τοποθέτηση μου καταλαβαίνεις πως οι παράγοντες στους οποίους αναφέρομαι είναι οι ζωδιακές θέσεις, το σύνολο του ωροσκοπίου του παιδιού, ο προσωπικός χάρτης της μητέρας και η μεταξύ τους συναστρία. Όταν για παράδειγμα ένα άτομο έχει ευνοική όψη Σελήνης/Αφροδίτης και έχει ένα καταχτυπημένο 4ο/10ο, τι να σου κάνει κι αυτή η έρμη όψη από μόνη της. Όταν ένας άντρας έχει Σελήνη στον Κριό κι ένας άλλος Σελήνη στον Καρκίνο διαφορετικά θα βιώσουν τη μητέρα ακόμη κι αν έχουν και οι δυο τρίγωνο Σελήνης/Αφροδίτης.
Επιπλέον δεν έκανα ανάλυση της θετικής όψης έγραψα απλώς ένα δυο στοιχεία για την αρνητική εκδοχή της όψης σε αντρικά αλλά και σε γυναικεία ωροσκόπια. Τώρα για το παράδειγμα σε σχέση με το παιδί μου δεν καταλαβαίνω που είναι το αρνητικό και δεν "παρηγορεί". Μιλάμε για ένα παιδί με Σελήνη στον Ταύρο που σημαίνει πως εισπράττει μια μητέρα προστατευτική, ζεστή, τρυφερή, που του προσφέρει σταθερότητα και που φροντίζει να ικανοποιεί τις διατροφικές του συνήθειες. Η δε Αφροδίτη στον Καρκίνο που εξαγωνίζει την Αφροδίτη, μας μιλά για ένα άτομο επίσης τρυφερό, με αγάπη στα έθιμα και τις παραδόσεις, αγάπη για την οικογένεια κτλ.
Είναι λοιπόν λογικό να έχει εξαρτήσεις με τη μαμά του και να προτιμά τα φαγητά της μεταξύ άλλων. Απαίτησε λοιπόν να τρώει τα δικά της φαγητά όταν όμως εκείνη δεν "τσίμπησε" συμβιβάστηκαν και οι δυο με το να τρώει κάποιες φορές στον παιδικό σταθμό και κάποιες στο σπίτι. Τι καταστροφικό βλέπεις σε όλο αυτό και μου ζητάς να επανορθώσω :toung:;;
Παιδιά μου αρέσει πολύ η συζητήση μας όμως θα μου επιτρέψετε να ταίσω το Ταυρί μου :love:
Atrapos
21-09-2011, 09:43 PM
Μιλάμε για ένα παιδί με Σελήνη στον Ταύρο που σημαίνει πως εισπράττει μια μητέρα προστατευτική, ζεστή, τρυφερή, που του προσφέρει σταθερότητα και που φροντίζει να ικανοποιεί τις διατροφικές του συνήθειες. Η δε Αφροδίτη στον Καρκίνο που εξαγωνίζει την Αφροδίτη, μας μιλά για ένα άτομο επίσης τρυφερό, με αγάπη στα έθιμα και τις παραδόσεις, αγάπη για την οικογένεια κτλ.
Είναι λοιπόν λογικό να έχει εξαρτήσεις με τη μαμά του και να προτιμά τα φαγητά της μεταξύ άλλων. Απαίτησε λοιπόν να τρώει τα δικά της φαγητά όταν όμως εκείνη δεν "τσίμπησε" συμβιβάστηκαν και οι δυο με το να τρώει κάποιες φορές στον παιδικό σταθμό και κάποιες στο σπίτι. Τι καταστροφικό βλέπεις σε όλο αυτό και μου ζητάς να επανορθώσω :toung:;;
:love:
Φαντάσου να προσπαθήσεις να βρεις νύφη στο γιο σου «διαφημίζοντας» τα χαρακτηριστικά αυτά:toung:. Εγώ δεν μίλησα για κάτι καταστροφικό αλλά όταν έγραφα για «παρηγοριά» αναφερόμουν στην ανάγκη να ξεπεραστεί το οιδιπόδειο που νομίζω ότι και εσύ επισήμανες.
Ktisila,
Οι όψεις που ανέφερα είναι της Αφροδίτης κι όχι της Σελήνης (Μητέρας). ¶λλωστε επειδή η κάθε περίπτωση είναι μοναδική, η όποια αναφορά σε προσωπική μου σχέση θα είχε πολύ μικρό διδακτικό ενδιαφέρον. ¶σε που σαν Σκορπιός δεν μου αρέσουν οι εκμυστηρεύσεις. :notrust:
taurine
21-09-2011, 09:53 PM
Όσο για τη Σελήνη στον Τοξότη έχω παρατηρήσει πως πέρα από όλα τα καλά που διαθέτει, δείχνει μια μητέρα τόσο επιπόλαιη που πολλές φορές το ίδιο το παιδί αναγκάζεται να πάρει το ρόλο του γονιού. Αν βρίσκεται και σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα η μητέρα θα έχει αστάθεια συναισθημάτων και συχνά πυκνά θα εμφανίζει προβλήματα από την πολύ θυματοποίηση.
Τίνα
Χαίρομαι που συμφωνείς με όλα αυτά.
Τωρα για επιπολαιότητα, τι να σου πω...
Η μαμά μου με τη σελήνη της στον Τοξότη (στον 10ο οίκο) ασφαλώς δεν ήταν επιπόλαιη, αλλά υπερ-προστατευτική, δογματική (όπως επιτάσσει το ζώδιο) και αρκετά υπερβολική στις αντιδράσεις της.
Τωρα , όσο για τη δική μου σελήνη, έχει συγκλίνουσα όψη συνόδου με Ποσειδώνα με 7ο ανοχή, αλλά είναι στον 11ο οίκο, και ο Ποσειδώνας στο 12ο.
Αν τη συνδυάσουμε με την κληρονομικότητα των φώτων, η κόρη μου έχει σελήνη σε υδροχόο, και κατέληξα πως εκτός από κόρη μου, επιδιώκω να είναι και φίλη μου και φυσικά να μην κλειδώνεται αργότερα στο δωμάτιό της όταν θα με βλέπει, όπως έκανα εγω με τη μαμά μου.
Αυτό το θεωρώ επιτυχία στη σχέση μητέρας-παιδιού,και όχι επιπολαιότητα.
Και μακάρι να το πίστευαν και οι προηγούμενες γενιές, ειδικά εκείνες με τον Πλούτωνα στο Λιοντάρι και τον Κρόνο στο Σκορπιό.
Υ.Γ. Να ταίζεις και να καλοταίζεις το ταυρί σου!
Τουλάχιστον αργότερα όταν θα γίνει άντρας, θα ξέρει να διαλέγει σύντροφο! Αναπόφευκτα, θα θέλει γυναίκα, να μοιάζει της μαμάς τουλάχιστον στη μαγειρική!!!:bigsmile:
taurine
21-09-2011, 10:46 PM
Οι όψεις που ανέφερα είναι της Αφροδίτης κι όχι της Σελήνης (Μητέρας).
¶σε που σαν Σκορπιός δεν μου αρέσουν οι εκμυστηρεύσεις. .....
Αν και off topic, ας μου επιτραπει ενα σχόλιο...
Αυτό το ξερω κι εγω, με τόσους σκορπιούς στο περιβαλλον μου!:bigsmile:
Αντίθετα όμως, είναι καλοί στο να γίνονται αποδεκτες εκμυστηρεύσεων .
ktisila
21-09-2011, 11:07 PM
Απο σκορπιους ξερω κι εγω καλα Δημητρη:bigsmile:.
Να ρωτησω κατι σχετικα με τις οψεις της taurine. Θα μπορουσαν οι οψεις της σεληνης σε ενα ωροσκοπιο να δειχνουν το προτυπο παιδιου που προβαλει η μαμα στο παιδι? Δηλαδη εννοω για τo ωροσκοπιο της taurine τα αρεια χαρακτηριστικα να δειχνουν την εμμονη της με την αγοριστικη εμφανιση και ο κρονος το συντηριτικο προφιλ που ηθελε για την κορη της?
maria76
22-09-2011, 02:05 AM
Λυπάμαι που το λέω,αλλά κάθε μαμά ονειρεύεται ένα γιο μαμάκια,και σε ζηλεύω Τίνα που τον έχεις.Γιατί ο δικός μου δεν ξέρω αν το πάει προς τα κει..
Ναι Ταυρίνα μου,να διαιωνιστεί το θέμα με ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ.Να υπάρχουν και στις επόμενες γενιές άντρες που θα λένε σε κάποια που ετοίμαζε ένα καλό φαγητάκι 2 ώρες..."σαν της μαμάς μου".Ε,όχι,έλεος!:eek:
Εμένα μου άρεσε το άρθρο,με τη Σελήνη μου(Σκορπιός)να τριγωνίζει την Αφροδίτη μου(Ιχθείς).
1.Αισθάνομαι ξαφνικά πολύ όμορφη!
2.Πάντα τα πήγαινα καλά με τη μαμά μου.Δεν συμφωνεί όμως καθόλου με τον τρόπο που σκέφτομαι,ούτε με πολλά πράγματα που με αφορούν.Κυρίως τώρα τείνουμε και στο να διαφωνούμε αρκετά.
3.Παλιότερα,με έλεγες με λίγα κιλάκια παραπάνω.
SAGIVI
22-09-2011, 03:35 PM
Εχω μια ακριβεστατη συνοδο σεληνης-μεσουρανημα στον ζυγο και μια πολυ ανοικτη συνοδο αυτων των δυο με την αφροδιτη επισης στον ζυγο. Ολοι αυτα διαδραματιζονται στον 10ο, οπως προανεφερα.
Στην σεληνη επιδρα και ενα πολυ ανοικτο τετραγωνο του αρη στον καρκινο:wacko: απο τον 7ο οικο.
Εχω βιωσει λοιπον τεραστια αγαπη και προστατευτικοτητα απο την μητερα μου, οπως κι ο αδελφος μου, αλλα και εντονη διαθεση χειραγωγησης σε οσα θεματα μας αφορουν.
Απο το γουστο μας στο ντυσιμο, τα αισθηματικα μας, τις σχεσεις με τον πατερα μας μεχρι και το πως ειναι το σωστα μαγειρεμενο φαγητο και με τι θα τα συνδυασουμε!
Ομως, η μανουλα ειναι κριος:bigsmile: κι ενω εχει σεληνη στον υδροχοο, διαθετει μια αφροδιτη κι εναν ερμη σε τετραγωνο με τον πλουτωνα. Το χιουμορ και το πεισμα της ειναι παροιμιωδες και η καταπιεση της επισης.
Το κουταλι στο στομα, ηταν εφιαλτης. Αποτελεσμα. Εκεινη, σαν παιδι της κατοχης, καποια στιγμη τα πηρε τα κιλακια της. Εγω δεν ειχα ποτε προβλημα βαρους.(εκτος απο αυτη την φαση, εξ αιτιας ηλικιας και των γνωστων αλλαγων σε ορμονικα θεματα.) Το απιστευτο ηταν, οτι εκεινη μας κυνηγουσε να μην παχυνουμε.
Αποτελεσμα? Ατελειωτη αγαπη μεταξυ μας, ατελειωτες διαφωνιες μεταξυ μας και παλι απο την αρχη.
Αυτο που παντα μου εκανε εντυπωση, ηταν οτι ποτε δεν ενεπλακη σε θεματα εγγαμου βιου.
Ως προς αυτο, της αναγνωριζουν ολοι ομοφωνα, οτι ειναι μια εξαιρετικη πεθερα κι αυτο ειναι αληθεια.
Παρ ολα αυτα και νομιζω το εχω ξανααναφερει, ο αδελφος μου εχει αντιθεση σεληνης-κρονου και
βιωνει την σχεση του μαζι της με τελειως διαφορετικο τροπο.
Τίνα Ζαχαριάδου
22-09-2011, 05:06 PM
Δημήτρη μου δεν χρειάζεται να προσπαθήσω να βρω νύφη στον μικρό γιατί πολύ απλά θα είμαι σύμφωνη με τις επιλογές του :toung:. Ήδη μου έφερε μια όμορφη Ζυγούλα και ποιος ξέρει πόσες θα ακολουθήσουν. Εγώ δεν επεσήμανα κανένα οιδιπόδειο, εγώ μίλησα για μια αρμονική και ισορροπημένη σχέση με ένα τετράχρονο αγοράκι. Δεν θα αρνηθώ πως μέχρι τα δυο του ήταν ένα παιδάκι κολλημένο επάνω μου σαν βδέλλα όμως ακόμη κι αυτό είναι κάτι που θεωρώ πολύ φυσιολογικό και μάλιστα για παιδιά ανεξαρτήτου φύλου τα οποία θήλασαν.
Αντίθετα, το μεγάλο μου το παιδί που έχει Σελήνη στον Τοξότη σε εξάγωνο με Ποσειδώνα και τετράγωνο με ¶ρη, είναι κολλημένο επάνω μου κάθε ώρα κάθε στιγμή. Δεν θέλει να πηγαίνω πουθενά μόνη μου, σχολιάζει τα ρούχα μου, θέλει συνέχεια να μιλάμε και για "νύφη" μου έφερε μια όμορφη Κριαρίνα ονόματι Μαρι-τίνα αλλά κατά τ' άλλα εκνευριστικά ζωηρή και νευρική που διαρκώς του κάνει νούμερα. Φυσικά ο γιόκας μου δεν παρέλειψε να μου τονίσει , πως όταν παντρευτεί θα έρθει να μείνει μαζί μου για να είμαστε όλοι μαζί. Αυτό είναι οιδιπόδειο και όχι το παραπάνω.
Μαράκι μου μαμάκιας είναι το Τοξοτάκι μου και όχι το Ταυρί μου και πίστεψε με, τίποτα καλό δεν υπάρχει σε αυτό. Όσο ευχάριστο κι αν είναι να βλέπεις τα παιδιά σου να σε αγαπούν, ή εξαρτημένη σχέση είναι πολλές φορές πνιγηρή και ανθυγιεινή για όλους και περισσότερο για τα ίδια και τις σχέσεις τους. Όσο για το φαγητό δεν καταλαβαίνω γιατί σας πειράζει να μοιάζει με της μανούλας;; Όλοι μεγαλώνουμε σε ένα σπίτι με μια συγκεκριμένη μαγειρική, αυτή της μαμάς μας. Ακόμη και τώρα το φαγητό της μανούλας μου ζητάω, γιατί θα πρέπει να με πειράζει που το θέλουν οι άντρες; Να παρακαλάτε τα αγόρια να έχουν καλές σχέσεις με τις μητέρες τους, όχι άρρωστες, γιατί αυτό θα τους κάνει καλούς συντροφους.
Και για να μην ξεφεύγω κι από το θέμα μας μια χαρά βίωσα τη σύνοδο της Σελήνης μου με την Αφροδίτη στον Υδροχόο. Ανέκαθεν είχα φιλικές σχέσεις με τη μητέρα μου, ήξερε όλα μου τα μυστικά, είχα πολλές ελευθερίες, ουδέποτε με καταπίεσε, έδειχνε πάντα εμπιστοσύνη και παράλληλα ήταν προστατευτική, αγαπησιάρα, εκδηλωτική και πάνω απ' όλα συζητήσιμη. Στις διαφωνίες μας και τα ξεσπάσματα μου έκανε πίσω με πολύ διακριτικό τρόπο και όταν ηρεμούσα, τότε μου μιλούσε.
Η ίδια είναι Ζυγός με Σελήνη στον Λέοντα και σε τεράγωνο με τον ¶ρη της. Μαρτύρησε με τη μητέρα της, της είχε παθολογική αγάπη αλλά ευτυχώς είχε τη λογική να πει, πως αυτά που τράβηξε από τη δική της καταπιεστική μητέρα, δεν θα τα περάσουν οι δικές της κόρες (Ταυρίνα μου). Πάντα μας έφτιαχνε τα μαλλιά, μας έμαθε να βαφόμαστε, να είμαστε περιποιήμενες όταν οι φίλες μας πήγαιναν στο σπίτι τους με ένα καινούριο ρουζ και οι μητέρες τους, το πετούσαν στα σκουπίδια. Όλες μας οι φίλες ήθελαν τη μαμά μου και εκείνη είχε μια ανοιχτή αγκαλιά για όλες, το σπίτι μας είχε πάντα κόσμο γιατί η μαμά ήταν έξυπνη. Προκειμένου να γυρίζουμε στους δρόμους και να μην ξέρει που πάμε και τι κάνουμε, είχε κάνει το σπίτι κοινόβιο. Φυσικά το πλήρωνε πολύ ακριβά γιατί η καημένη ήταν πάντα κουρασμένη΄όμως ποτέ δεν το μετανιώσε γιατί όπως λέει, ήθελε τα παιδιά της ευτυχισμένα.
Τι να κάνω παιδιά, αγαπάω πολύ τη σύνοδο Σελήνης/Αφροδίτης μου στον Υδροχόο :love:
taurine
22-09-2011, 05:46 PM
Τινάκι, μπράβο, πολύ ωραία όλα αυτα που ανέφερες και άκρως ελπιδοφόρα!
Όσο για τον μικρούλη σου που θήλασε, είναι λογικό να γινει "βδελλίτσα" μέχρι τα 2 του περίπου. Ετσι κι εγω με την κόρη μου. Μέχρι περίπου 16 μηνών θήλαζε. Ήταν όμως αρκετά κουραστικό όπως ήδη θα ξέρεις, και σταμάτησα. Τωρα είναι 2μιση.
Η μικρή μου ψαρίνα, με σελήνη/δια/Ερμή/Αρη/ΒΔ, στον Υδροχόο έχει πάρει την υπόσχεση από τη μαμά της πως θα είναι και φίλη της...;)
Όσο για το μεγάλο σου γιο, βάζω στοίχημα πως είναι πανέμορφος, λίγο ζηλιαρόγατος με τετράγωνο σελήνη/αρη, αλλά σύντομα θα το ξεπεράσει, και θα γίνει ένα πολύ ανεξάρτητο και δυναμικό παιδί.
Και εξακολουθώ να πιστεύω πως οι αρμονικές όψεις σελήνης/αφροδίτης στους χάρτες των ανδρών, θεωρούνται πολύ ευοίωνες για την ανάπτυξη ισορροπημένων σχέσεων στη ζωή τους.
Atrapos
22-09-2011, 06:25 PM
Δημήτρη μου δεν χρειάζεται να προσπαθήσω να βρω νύφη στον μικρό γιατί πολύ απλά θα είμαι σύμφωνη με τις επιλογές του :toung:. Ήδη μου έφερε μια όμορφη Ζυγούλα και ποιος ξέρει πόσες θα ακολουθήσουν. Εγώ δεν επεσήμανα κανένα οιδιπόδειο, εγώ μίλησα για μια αρμονική και ισορροπημένη σχέση με ένα τετράχρονο αγοράκι.
Περίεργο, γιατί στην πρώτη σου τοποθέτηση είχες επισημάνει ότι σε άντρες με το συνδυασμό αυτό, οι μητέρες τους δεν θα ενθουσιαστούν με τις ερωτικές τους επιλογές. Εκεί αναφερόμουν όταν είπα ότι μίλησες για οιδιπόδειο.
Αν τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, υπάρχει ένα άρθρο που αναφέρεται στη «σκοτεινή» πλευρά των όψεων Σελήνης / Αφροδίτης. Εσύ έκανες μια τοποθέτηση, που γενικά με βρίσκει σύμφωνο, ότι η όψη αυτή είναι «βούτυρο στο ψωμί», επισημαίνοντας όμως κάποιες δυσκολίες. Ειδικά σε ωροσκόπια αντρών, που τα διαχώρισες, αναφέρθηκες μόνο σε δυσκολίες. Έτσι κι εγώ απόρησα αν το «βούτυρο στο ψωμί» προέρχεται μόνο από το χέρι της μαμάς.
Το να υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στο παιδί και στη μητέρα του είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όταν όμως εκ των πραγμάτων η σχέση είναι στενή, δεν ξέρω που βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην «αρμονική και ισορροπημένη» σχέση και στην «αρρωστημένη» σχέση. Εννοώ από αστρολογικής άποψης, γιατί στην ζωή μας το καταλαβαίνουμε μια χαρά.
Όταν στο ωροσκόπιο κάποιου τα δύο θηλυκά αρχέτυπα είναι τόσο στενά συνδεδεμένα, ας πούμε με το εξάγωνο του γιου σου, πόσο εύκολο είναι να τα ξεχωρίσει; Όταν ένας πλανήτης σχηματίζει τρίγωνο με το ένα από τα δύο θα είναι σε αντίθεση με το άλλο. Όταν είναι σε τετράγωνο με το ένα θα είναι σε χιαστί με το άλλο. Αλλά μήπως αυτές οι δύσκολες όψεις τον βοηθήσουν να τα ξεχωρίσει μέσα του, ενώ κάποια διέλευση με σύνοδο και εξάγωνο αντίστοιχα τον μπερδέψει περισσότερο θεωρώντας ότι είναι ένα και το αυτό;
Φυσικά υπάρχουν πολλοί παράγοντες και αν το ωροσκόπιο γενικά δείχνει ένα δυνατό χαρακτήρα, τελικά θα μπορέσει να βρει το δρόμο του. Αν όμως είναι κάποιος ευμετάβλητος που περιμένει από τους άλλους να πάρουν πρωτοβουλία, θα περιμένει να περάσει από τη μητέρα στη σύζυγο χωρίς να μεσολαβεί κάτι ενδιάμεσο; Κι όταν στην εφηβεία του οι φίλοι του θα τον λένε «μαμάκια», αυτός θα το δεχτεί ικανοποιημένος ή θα προσπαθήσει να αποδείξει κάτι που δεν είναι κάνοντας την άκαιρη επανάστασή του;
Τελικά υπάρχουν σΆ ένα χάρτη δικλείδες ασφαλείας που εξασφαλίζουν ότι μια στενή σχέση είναι αρμονική και δεν εκτροχιάζεται ή αυτό εξαρτάται από το πόσο ζούμε τον χάρτη μας συνειδητά κι όχι ανακλαστικά αφήνοντας να παρασυρθούμε από «τάσεις», «προθέσεις» και «πιθανότητες».
Συγνώμη που σκέφτομαι φωναχτά ή μάλλον γραπτά αλλά απλά προβληματισμούς βάζω. Αν έχετε τις απαντήσεις, ευχαρίστως να τις συζητήσουμε.
Κοραλλία Μόζορα
22-09-2011, 07:32 PM
Δεν είναι κακό να βρίσκονται σε αρμονική σχέση τα δύο θηλυκά πρότυπα σ' ένα χάρτη. Αυτό από μόνο του δεν θα δείξει κάποιο πρόβλημα. Θα δείξει κάποιο πρόβλημα μόνο αν υπάρχουν άλλες ενδείξεις στον χάρτη.
Το άρθρο αυτό δεν μιλά γενικά για διαφωνίες, συγκρούσεις ή προβλήματα στις σχέσεις μάνας - παιδιού. Μιλά για συγκεκριμένα προβλήματα. Παρόλο που θεωρούμε γενικά την Αφροδίτη και την Σελήνη σαν "εύκολα" σώματα, αντιλαμβανόμαστε ότι όταν συγκρούονται τα δύο θηλυκά πρότυπα μέσα σ' ένα χάρτη δεν μπορεί να είναι τόσο απλό για την ψυχολογία ενός ατόμου.
Η Σελήνη είναι η μάνα και η Αφροδίτη είναι η ερωμένη, η θηλυκή και ερωτική πλευρά της γυναίκας. Όταν υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα σ' αυτές τις δύο αρχές (βασικά στο τετράγωνο και την αντίθεση) τότε η μάνα μπερδεύει τους ρόλους της, γίνεται υποσυνείδητα η "αντίζηλος" για την κόρη και η "ερωμένη" του γιού και κατ' επέκταση η αντίζηλος όσων γυναικών τον πλησιάζουν. Μεγαλώνοντας αυτά τα άτομα έχουν προβλήματα στις σχέσεις τους επειδή ακριβώς δεν έχουν ενσωματώσει σωστά αυτούς τους δύο ρόλους. Δεν πρόκειται απλώς για κάποια επιπλέον κιλά ούτε έχει σχέση με το πόσο αγαπάμε την μαμά μας.
SAGIVI
22-09-2011, 08:58 PM
Προσωπικα υποπτευομαι οτι σ εναν ανδρικο χαρτη, οταν η σεληνη και η αφροδιτη δεν ειναι καλα τοποθετημενες απο ζωδιο, η οικο, η με δυσχερεις οψεις, τοτε μαλλον υποκριπτεται ενα ειδος
μισογυνισμου.? Ισως και σε λανθανουσα μορφη?:unsure:
Τινα εχω πεθανει στα γελια με τις νυφες σου. Θυμαμαι μαλιστα οτι καπου ειχα διαβασει πως δυο κριαρια στο ιδιο σπιτι ειναι ανεμοστροβιλος.:laugh:
Και για ολες τις μανουλες που εχουν αγορακια, ελπιζω να θυμουνται πως σε αυτες θα οφειλονται
οι πληγωμενες συναισθηματικα γυναικες, της επομενης γενιας, αρα σας παρακαλω να μαθετε στα παιδακια σας να ειναι τρυφερα και κυριως οτι δεν ειναι ντροπη να δειχνουν τα αισθηματα τους.:embarrest
Τίνα Ζαχαριάδου
22-09-2011, 10:15 PM
Περίεργο, γιατί στην πρώτη σου τοποθέτηση είχες επισημάνει ότι σε άντρες με το συνδυασμό αυτό, οι μητέρες τους δεν θα ενθουσιαστούν με τις ερωτικές τους επιλογές. Εκεί αναφερόμουν όταν είπα ότι μίλησες για οιδιπόδειο.
Δημήτρη αναφέρθηκα σε μια αρνητική εκδοχή της Σελήνης/Αφροδίτης. Πολύ σωστά είπε η Κοραλλία πως η Σελήνη είναι η μητέρα και η Αφροδίτη και η ερωμένη. Σε αντρικό ωροσκόπιο έρχεται η μητέρα σε σύγκρουση με τις ερωμένες του παιδιού γεγονός που σαφέστα δημιουργεί προβλήματα. Το μέγεθος όμως των προβλημάτων αλλά και το πόσο θα εμπλακεί ή όχι στις σχέσεις του γιού της θα φανεί από όλους τους παράγοντες που ανάφερα σε προήγουμενο ποστ.
Σε γυναικειο ωροσκόπιο, η μητέρα έρχεται σε σύγκρουση με τον τρόπο που η κόρη εκδηλώνει τον ερωτισμό και τον αισθησιασμό της. Δεν διαφωνώ σε όλα αυτά απλά πιστεύω πως αυτά συμβαίνουν στο τετράγωνο/αντίθεση και όχι σε τόσο υπερβολικό βαθμό που μας παρουσίασε η συγγραφέας. Αλίμονο αν η σύνοδος/εξάγωνο/τρίγωνο έφερναν τόσα πρόβληματα.
Όταν στο ωροσκόπιο κάποιου τα δύο θηλυκά αρχέτυπα είναι τόσο στενά συνδεδεμένα, ας πούμε με το εξάγωνο του γιου σου, πόσο εύκολο είναι να τα ξεχωρίσει; Όταν ένας πλανήτης σχηματίζει τρίγωνο με το ένα από τα δύο θα είναι σε αντίθεση με το άλλο. Όταν είναι σε τετράγωνο με το ένα θα είναι σε χιαστί με το άλλο. Αλλά μήπως αυτές οι δύσκολες όψεις τον βοηθήσουν να τα ξεχωρίσει μέσα του, ενώ κάποια διέλευση με σύνοδο και εξάγωνο αντίστοιχα τον μπερδέψει περισσότερο θεωρώντας ότι είναι ένα και το αυτό;
Δημήτρη μου για αρχή θα σου, πω πως δεν θεωρώ τις θετικές όψεις ως μπέρδεμα θηλυκών αρχετύπων. Ενα υποθετικό τρίγωνο για παράδειγμα στη Σελήνη του γιού μου με τον Δία και σε αντίθεση με την Αφροδίτη του, γιατί να το μπερδέψει; Στις ερωτικές του σχέσεις θα είναι απλώς περισσότερο επιπόλαιο απ' ότι με τη μητέρα. Αν τώρα έχουμε ένα τετράγωνο Σελήνης/Αφροδίτης φυσικά θα υπάρξει σύγχυση ρόλων η οποία θα τονίζεται περισσότερο ανάλογα τις διελεύσεις, όμως ακόμη και εκεί θα παίξουν ρόλο οι πλανήτες και τα ζώδια, ακόμη κι αν δεν υπάρχει καμία άλλη όψη γενέθλιας Σελήνης, που να δείχνει περισσότερο "κακή" ή όχι τη σχέση με τη μητέρα και τα θηλυκά πρότυπα..
Φυσικά υπάρχουν πολλοί παράγοντες και αν το ωροσκόπιο γενικά δείχνει ένα δυνατό χαρακτήρα, τελικά θα μπορέσει να βρει το δρόμο του. Αν όμως είναι κάποιος ευμετάβλητος που περιμένει από τους άλλους να πάρουν πρωτοβουλία, θα περιμένει να περάσει από τη μητέρα στη σύζυγο χωρίς να μεσολαβεί κάτι ενδιάμεσο; Κι όταν στην εφηβεία του οι φίλοι του θα τον λένε «μαμάκια», αυτός θα το δεχτεί ικανοποιημένος ή θα προσπαθήσει να αποδείξει κάτι που δεν είναι κάνοντας την άκαιρη επανάστασή του;
Ακριβώς Δημήτρη όταν έχουμε ένα δυνατό χαρακτήρα το οποίου θα φανεί από το σύνολο του ωροσκοπίου, το παιδί θα μπορέσει να βρει το δρόμο του έστω και με δυσκολία. Και επειδή περιέγραψα ως μαμάκια τον μεγάλο μου γιο, έχει τόσο δυνατό ωροσκόπιο που θεωρώ σχεδόν βέβαιο, πέραν από το γεγονός πως θα το ελκύουν οι δυναμικές γυναίκες, ότι μόνο ως μαμάκιας δεν θα λειτουργεί.
Τώρα για ασφαλιστικές δικλείδες Δημήτρη μου, τι να σου πω, η άποψή μου είναι γνωστή. Κανείς δεν ξεφεύγει από τον χάρτη του. Δυσκολα υπάρχουν αρμονικές σχέσεις γύρω μας κι ακόμη κι εγώ μίλησα για μια αρμονική σχέση με ένα τετράχρονο και όχι με ένα μεγάλο άντρα. Πόσο αρμονική θα είναι η σχέση μου μαζί του το μέλλον θα δείξει....γερή να είμαι να το ανακαλύψω. Όπως και να έχει όμως, ξεκινά με "καλές" βάσεις κι αυτό το αναγνωρίζω.
maria76
23-09-2011, 01:14 AM
Προσωπικα υποπτευομαι οτι σ εναν ανδρικο χαρτη, οταν η σεληνη και η αφροδιτη δεν ειναι καλα τοποθετημενες απο ζωδιο, η οικο, η με δυσχερεις οψεις, τοτε μαλλον υποκριπτεται ενα ειδος
μισογυνισμου.? Ισως και σε λανθανουσα μορφη?:unsure:
Τινα εχω πεθανει στα γελια με τις νυφες σου. Θυμαμαι μαλιστα οτι καπου ειχα διαβασει πως δυο κριαρια στο ιδιο σπιτι ειναι ανεμοστροβιλος.:laugh:
Και για ολες τις μανουλες που εχουν αγορακια, ελπιζω να θυμουνται πως σε αυτες θα οφειλονται
οι πληγωμενες συναισθηματικα γυναικες, της επομενης γενιας, αρα σας παρακαλω να μαθετε στα παιδακια σας να ειναι τρυφερα και κυριως οτι δεν ειναι ντροπη να δειχνουν τα αισθηματα τους.:embarrest
Eφη μου...
Μελετώντας ωροσκόπια με αφορμή τη συζήτηση εδώ κοιτούσα το ωροσκόπιο του συζύγου μου.Βλέπει με παράξενο τρόπο τις γυναίκες,θαυμάζει λίγες,και δεν τα πάει καλά με καμία.
Το τρελλό είναι,και γι αυτό σας το αναφέρω ότι έχει σύνοδο Σελήνης-Αφροδίτης,και μάλιστα στο ζώδιο του Καρκίνου!
Στον 2ο οίκο του,ακμή στους Διδύμους.Από τότε που τον γνώρισα προσπαθώ να καταλάβω γιατί αστρολογικά φέρεται απαράδεκτα στη μητέρα του,εγώ τον είχα για μαμάκια στην αρχή.
Να μην πω ότι τη μισεί κιόλας,λίγο είναι..
Κάποια μέλη-φίλοι εδώ ξέρουν ήδη την ανυσυχία μου με το θέμα αυτό,τελοσπάντων...
Είναι δυνατό όλο αυτό το στενάχωρο να το προκαλεί ένα τετράγωνο με το Χείρωνα?
Δεν θέλω να σας βγω εκτός θέματος,αλλά ειλικρινά θα θελα να το κατανοήσω.
Ξέρω και ότι οι όψεις Σελήνης-Αρη δεν είναι καλό νέο(έχει μια χιαστί),και όπως έλεγα και με την ktisila τις προάλλες,κακή όψη Σελήνης-Χείρωνα έχει και ο μικρός!
Οσο για το άλλο που λες,ότι διαμορφώνουμε τις σχέσεις τους με τις γυναίκες,αφού εμείς είμαστε η πρώτη σχέση των αγοριών μας,νιώθω τεράστια ευθύνη,αλλά νομίζω ότι τα πάω καλά.
Και πάλι όμως έχω την άποψη ότι ο πατέρας παίζει μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό,μου έρχονται αμέσως 2 οικογένειες στο μυαλό όπου ο μπαμπάς φώναζε στη μαμά,και ο γιος έκανε το ίδιο μεγαλώνοντας.
Ασχετα τι του μάθαινε η καημένη η μαμά..
Μου πατήσατε τον κάλο!:sorry:
ktisila
23-09-2011, 01:29 AM
Μαρακι νομιζω πως ο συνολικος συνδιασμος ειναι το προβλημα. Αν θυμαμαι καλα ενα yod μεταξυ κρονου αρη και αφροδιτης με τον κρονο στον 12ο και κορυφη τον αρη. Δεν ειμαι τοσο καλη στον συνδιασμο οψεων αλλα φανταζομαι αυτος ο πλανητικος συνδιασμος θα φερει δυσκολια και στην συνοδο σεληνης-αφροδιτης.
Atrapos
23-09-2011, 11:54 AM
Οπότε φαίνεται να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι «εύκολες» όψεις Σελήνης / Αφροδίτης είναι «βούτυρο στο ψωμί» ενώ οι «δύσκολες» φέρνουν προβλήματα. Με όλες τις επιφυλάξεις βέβαια για το τι γίνεται στον υπόλοιπο χάρτη. Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό.
Θυμάμαι η Κοραλλία είχε γράψει ένα άρθρο για το μύθο του Μεγάλου Τριγώνου και νομίζω ότι με Σελήνη / Αφροδίτη μπορεί να δημιουργηθεί μια υπερβολική ευκολία. Τόσο που κάποιος να μην μπαίνει στον κόπο ούτε να απλώσει το χέρι για να αλείψει το βούτυρο στο ψωμί. Με τις δύσκολες όψεις θα υπάρχουν προβλήματα αλλά τουλάχιστον κάποιος θα έχει επίγνωση των προβλημάτων του. Φανταστείτε Σελήνη / Αφροδίτη / Ποσειδώνα σε Μεγάλο Τρίγωνο σε ζώδια του Νερού ή της Γης. Θα ξεκολλήσει ποτέ αυτός από τη μάνα του; Νομίζω θα του είναι τόσο φυσική η προσκόλληση που δεν θα χρειάζεται να κάνει καμία προσπάθεια. Δεν θα χρειάζεται να «διεκδικήσει» τη μάνα του, να δηλώσει ότι θα είναι πάντα κοντά της κλπ, όπως είναι ίσως φυσιολογικό να κάνει ένα μικρό παιδάκι. Θα θεωρείται κάτι δεδομένο, κάτι που βρίσκεται στη σφαίρα του ιδεατού. Πραγματικά σε μια «εύκολη» όψη Σελήνης / Αφροδίτης θα προτιμούσα να υπάρχει κάποια ένταση με μια «δύσκολη» όψη από άλλον πλανήτη. Διαφορετικά είναι αρκετά πιθανό να κολλήσουμε στο τέλμα.
Μαρία, για το σύζυγο σου νομίζω θα πρέπει να ξεκινήσεις από το τι συμβαίνει στον άξονα 4ου – 10ου. Αν καταφέρεις να μάθεις και το ρόλο που έπαιξε η μητέρα του στα παιδικά / εφηβικά του χρόνια, μάλλον θα βοηθήσει.
Poorvashadha
23-09-2011, 11:57 AM
Καλή ημέρα σε όλους :bigsmile:
Βλέπω ότι το θέμα αναπτύσσεται συνεχώς κ έτσι θα ήθελα να σας αναφέρω 2 παραδείγματα αντρών.
Ο πρώτος έχει σύνοδο Σελήνης-Αφροδίτης στον Ταύρο στον....12ο. Η σχέση του με την μητέρα του είναι απολύτως φυσιολογική και καλή. Υποθέτω πως το γεγονός ότι είναι καλά θεμελιωμένοι και οι δυο πλανήτες παίζει βασικό ρόλο εδώ. Αν όμως πρέπει να δούμε την συνολική εικόνα, που εικάζω ότι έχει σημασία, κ μόνο σε ό,τι αφορά τις όψεις πλανητών (δεν συμπεριλαμβάνω δηλ. εδώ δεσμούς σελήνης, ωροσκόπο κ μεσουράνημα), ο άντρας αυτός έχει μόνο ένα τετράγωνο κ την προαναφερθείσα σύνοδο. Όλες οι υπόλοιπες όψεις είναι τρίγωνα κ εξάγωνα. Για να μην γίνω φλύαρη, θα συνοψίσω λέγοντας ότι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του ο άνθρωπος αυτός είναι ισορροπημένος. Ουσιαστικά, ό,τι διαπιστώνω ως συμπεριφορά απλά επιβεβαιώνεται από τον χάρτη.
Το 2ο παράδειγμα αντρός έχει αντίθεση Σελήνης Αφροδίτης κ θεωρώ ότι η σχέση του με την μητέρα του είναι μάλλον αρρωστημένη. Η μητέρα του τον ελέγχει πάντα με υπόγειο τρόπο κ' του υποδεικνύει πως θα πράξει στους περισσότερους τομείς της ζωής του. Αυτός φυσικά, νομίζει ότι αποφασίζει μόνος του. Υπάρχει μεγάλη αγάπη/αδυναμία κ από τις δυο πλευρές. Όμως, αν κ δεν έχω παιδιά, επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι η γονεική αγάπη δεν δικαιολογεί καπελώματα. Συμπληρωματικά να πω ότι αυτός ο άνθρωπος έχει αρκετές "δύσκολες" όψεις στον χάρτη του (¶ρης και Κρόνος τετραγωνίζουν Σελήνη και όχι μόνον).
Δεν ξέρω αν βοήθησα με τα παραδείγματά μου. Δεν έχω τέτοια όψη στο χάρτη μου κ δεν έχω προσωπική εμπειρία να παραθέσω. Θα μπορούσα να μιλήσω για τετράγωνο Σελήνης -Πλούτωνα που γνωρίζω πολύ καλά, αλλά θα βρεθώ στην μαύρη τρύπα :laugh:
Και πάλι καλή σας ημέρα :love:
Κοραλλία Μόζορα
23-09-2011, 12:08 PM
Γεια σου, Έφη μου. Στον μισογυνισμό πιστεύω ότι μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο Κρόνος, σε δυσαρμονικές όψεις με Σελήνη ή Αφροδίτη. Αυτό που έχω δει στις δυσαρμονικές όψεις Σελήνης/Αφροδίτης σε αντρικούς χάρτες είναι ότι συχνά η πίεση από την σύγκρουση μέσα τους ανάμεσα σ' αυτούς τους δύο ρόλους τους οδηγεί σε παράλληλες σχέσεις ώστε να διαχωρίσουν σε διαφορετικά πρόσωπα τους ρόλους αυτούς, τον ρόλο της "συζύγου" (και όχι μόνο απαραίτητα σε γάμο) και τον ρόλο της "ερωμένης".
maria76, συμφωνώ κι εγώ ότι κι η σχέση με τον πατέρα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την στάση των αντρών προς τις γυναίκες. Ο πατέρας είναι το πρότυπο του αγοριού και συχνά ταυτίζεται μαζί του. Η Σελήνη μας δείχνει τον τρόπο που βίωσε ένα άτομο την μητέρα αλλά καθοριστικό ρόλο σ' αυτό παίζει και το 4ο σπίτι. Ποια είναι η εικόνα του 4ου οίκου του συζύγου σου; Μήπως βρούμε την απάντηση εκεί.
Τίνα Ζαχαριάδου
23-09-2011, 12:19 PM
Οπότε φαίνεται να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι «εύκολες» όψεις Σελήνης / Αφροδίτης είναι «βούτυρο στο ψωμί» ενώ οι «δύσκολες» φέρνουν προβλήματα. Με όλες τις επιφυλάξεις βέβαια για το τι γίνεται στον υπόλοιπο χάρτη. Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό.
Δημήτρη γιατί μου "ακούγεσαι" σχεδόν απογοητευμένος;
Επί της ουσίας δεν έχω καταλάβει αν διαφωνούμε. Μίλησες για ένα τρίγωνο Σελήνης/Αφροδίτης/Ποσειδώνας στα ζώδια του νερού και είπες πως "θα του είναι τόσο φυσιολογική η προσκόλληση που δεν θα χρειαστεί να κάνει κάτι". Από ότι θυμάμαι η Κοραλλία κλείνει το άρθρο της λέγοντας πως "τα μεγάλα τρίγωνα είναι τα σημεία στα οποία μπορούμε με εμπιστοσύνη να επαναπαυτούμε". Αν λοιπόν υπάρχει έστω και ένα σημείο στο χάρτη μου στο οποίο μπορώ να επαναπαυτώ για να δώσω αλλού την προσοχή και βαρύτητα μου, δεν καταλαβαίνω γιατί να το παιδεύω;
Ένας χάρτης έχει τόσες δυσκολίες που κάπου θα πρέπει να ακουμπά και ο κάτοχος του. Γιατί θα πρέπει να ακόμη και τα "εύκολα" να τα κάνουμε δύσκολα;
Κοραλλία Μόζορα
23-09-2011, 12:45 PM
Καλημέρα, Δημήτρη μου.
Αυτό που ήθελα να πω στο άρθρο μου για το μεγάλο τρίγωνο είναι ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε να το χαρακτηρίσουμε ως "μεγάλη ευκολία" στην ζωή ενός ατόμου γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά τις περισσότερες φορές. Στο παράδειγμα που αναφέρεις Σελήνης/Αφροδίτης/Ποσειδώνα, αν η Σελήνη είναι στον Αιγόκερω π.χ. πιστεύεις ότι τα θέματα που αντιπροσωπεύει αυτό το μεγάλο τρίγωνο θα είναι τόσο απλά;
Ας πάρουμε ως παράδειγμα το μεγάλο τρίγωνο της taurine, μια και το ανάφερε στην συζήτηση μας εδώ. Η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και μάλιστα στον 12ο οίκο. Αυτό δείχνει ότι η ίδια η μητέρα δεν είναι ισορροπημένη ψυχικά, αισθάνεται η ίδια να είναι σε μια κατάσταση ψυχικής "αδυναμίας" και εξαρτήσεων και καταβάλλεται από προσωπικά της προβλήματα. Επομένως πόσο ισορροπημένες μπορεί να είναι και οι σχέσεις της με το παιδί της;
Η σύνοδος αυτή είναι σε μεγάλο τρίγωνο με την Αφροδίτη/¶ρη στον Κριό και τον Κρόνο στον Λέοντα. Η Αφροδίτη είναι σε θέση αδυναμίας στον Κριό και "κτυπημένη" από τον ¶ρη. Η γυναίκα αυτή ωθούσε την κόρη της σε μια εμφάνιση ή και συμπεριφορά αγοροκόριτσου. Αυτό ίσως να δείχνει μια υποσυνείδητη ανάγκη της να "προστατέψει" την κόρη της κάνοντάς την πιο ανεξάρτητη και δυναμική, πιο "αντρική" (έννοια της Αφροδίτης στον Κριό) ώστε να μην βρεθεί στην ίδια κατάσταση αδυναμίας μ' αυτήν. Ή μπορεί να δείχνει ότι η γυναίκα αυτή ήθελε την κόρη της πιο δυνατή και ανεξάρτητη ώστε να μπορέσει η κόρη να στηρίξει την ίδια.
Οι πλανήτες αυτοί είναι σε μεγάλο τρίγωνο αλλά πόσο εύκολο ήταν για την taurine που το βίωσε; Το μεγάλο τρίγωνο όμως δείχνει ότι η taurine έχει την δυνατότητα να αντιδράσει σ' αυτά τα θέματα και να βρει τελικά τις ισορροπίες της. Και ειδικά αν αξιοποιήσει την συμμετοχή του Κρόνου σ' αυτό.
Κοραλλία Μόζορα
23-09-2011, 12:52 PM
Παιδιά, είναι απενεργοποιημένο το "like" μου. Έχετε πει ωραία πράγματα οι προλαλήσαντες και θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω αλλά... δεν υπάρχει.
taurine
23-09-2011, 02:24 PM
Κα Μόζορρα, σωστά αναφέρατε τα περισσότερα.
Πράγματι, όλα αυτά τα πρώτα νεανικά μου χρόνια, ένιωθα πως για κάποιο λόγο έπρεπε να μεγαλώσω πριν της ώρας μου, χωρίς προφανή λόγο. Και σε αυτό, δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε όλο αυτό το μεγάλο τρίγωνο, να με παιδεψει τόσο, σε μια ηλικία όπου έπρεπε ο σχηματισμός σελήνης/αφροδίτης να μου δωσει μια κάποια ανεμελιά.
Η σκορπίνα μαμά μου, εχει τετράγωνο αφροδίτης /σελήνης σε αρχές ζυγού και τέλη τοξότη. Μεγάλωσε σαν πριγκίπισσα, δεν άκουσε ποτέ "οχι" και ως μοναχοκόρη από ευκατάστατη οικογένεια είχε όλα όσα ήθελε, χωρίς κούραση και μόχθο. Βέβαια, στο χάρτη της εχει και σχηματισμό τριγωνου Δια/Αφροδίτης, (ο Δίας στον 4ο), οπότε ειναι λογικό να μεγαλωσε στα "πούπουλα".
Μεγαλώνοντας και κάνοντας τη δική της οικογένεια, προφανώς τα βρήκε σκούρα, με νέες ευθύνες, με 2 μωρά, και μακριά από τους γονείς της. Σε αυτό συνέβαλλε και ο μπαμπάς μου (με σελήνη στον καρκίνο) που επωμίστηκε πρόθυμα ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ακόμη και το γάλα μου θυμάμαι πως μας το έφτιαχνε ο μπαμπάς μου το πρωί, πριν φύγει για δουλειά.
Γενικά, σαν χαρακτήρας, δεν ήταν αυτό που λέμε δυναμική, παρά μόνο όταν έπρεπε να ελέγχει και να χειραγωγεί (αθόρυβα πάντα) όλες τις καταστάσεις. Και πίστευε πως πάντα φταίνει οι "άλλοι" για τα λάθη της και ποτε η ίδια.
Υ.Γ Κα Μόζορρα, να σας διευκρινήσω πως η σελήνη μου είναι στον 11ο και ο Ποσειδώνας στο 12ο αλλά έχουν μικρή απόκλιση (6-7 μοίρες) μεταξύ τους.
taurine
23-09-2011, 02:38 PM
Να συμπληρώσω πως η μαμά υπήρξε πολύ όμορφη και κοκέτα γυναίκα, γεγονός που φαίνεται από την Αφροδίτη και τον Αρη της στο Ζυγό.
Απενεργοποιούνται για όλους τους χρήστες και όχι για συγκεκριμένους. Να καθαρίσεις τα γυαλάκια σου εάν φοράς :toung:
Παιδιά, είναι απενεργοποιημένο το "like" μου. Έχετε πει ωραία πράγματα οι προλαλήσαντες και θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω αλλά... δεν υπάρχει.
SAGIVI
23-09-2011, 08:17 PM
Mαρακι, ειλικρινα με προβληματισες με την οψη του συζυγου.
Συμφωνω μαζι σου οτι τ αγορια <αντιγραφουν> την συμπεριφορα του πατερα, ωστοσο
επειδη μεγαλωνοντας στρεφονται προς την πλευρα του αδυναμου <κρικου>, νομιζω οτι υπαρχουν ελπιδες.......
Κυρια Μοζορα, ευχαριστω για τις διευκρινισεις.
maria76
24-09-2011, 01:04 AM
Nα πω σε όλους ότι μ'αρέσει πολύ αυτή η συζήτηση,γι'αυτό και τολμάω να μπω σε λεπτομέρειες,όπως και άλλα μέλη.Μπράβο σε όλους,γιατί χωρίς ο καθένας να κοιτάει την πάρτη του,όλοι μαθαίνουμε..
Δημήτρη,όπως προανέφερα,εμένα το άρθρο σου μου άρεσε και τον λόγο τον είπες μόνος σου.Το δικό μου τρίγωνο είναι υδάτινο,και εκτός από μια απρόσμενη δύναμη που πάντα μου δίνει η Σελήνη μου στο Σκορπιό,δε με λες και νικητή στη ζωή.Ούτε ηγετικό χαρακτήρα.
Πάντα κοιτούσα οι άλλοι να είναι καλά,γιατί αν δεν ήταν δεν ήμουν ούτε γω.Γεννήθηκα έτσι αλλά και χειραγωγήθηκα να σκέφτομαι έτσι.Τώρα που μεγάλωσα,ναι μεν έχω γίνει πιο απόλυτη και σκληρή,αλλά πάλι δεν διεκδικώ τα θέλω μου.Είμαι μια μαμά που και μόνο που βλέπω το γιο μου ν'αναπνέει συγκινούμαι,να μη σου πω ότι τον αγαπώ τόσο γίνεται καταθλιπτικό κάποιες φορές.
Ολ'αυτά τα λέω γιατί ναι μεν τρίγωνο,αλλά...
Κοραλλία το λιοντάρι μου έχει Ηλιο και Ερμή στον 4ο οίκο(Λέων-Παρθένος αντίστοιχα),με ακμή στον Λέοντα.Αρα ο κυβερνήτης Ηλιος κάνει μόνο μια αντίθεση με το MC.
Κι ο Ερμής είναι σε εξάγωνο με Σελήνη και Αφροδίτη
τετράγωνο με Αρη και ωροσκόπο
τρίγωνο με Κρόνο
χιαστί με Χείρων.Μπέρδεμα,ε?Σχεδόν όλοι του οι πλανήτες κάνουν όψεις με τον Χείρωνα.
Δεν θα έλεγα ότι είναι ένας κακός 4ος με τα όσα ξέρω,βέβαια η επιρροή του πατέρα του είναι τεράστια,κι εδώ ξεκινά ο εφιάλτης μου,μήπως η ιστορία επαναληφθεί.Ο μικρός έχει ανάδρομο Κρόνο στον 4ο..
Διαχείρηση,πρώτη φορά ρωτάω με κατεβατό,και θυμίζω γνωστό μέλος που διαγράφηκε πρόσφατα,και που της απαντούσαν και συνέχεια!!
Συγχωρέστε με...:nuts::(
Κοραλλία Μόζορα
24-09-2011, 12:48 PM
taurine,
το θυμόμουν ότι είχες πει πως η Σελήνη σου είναι στον 11ο σου και ο Ποσειδώνας στο 12ο. Όμως ο Ποσειδώνας είναι φυσικός κυβερνήτης του 12ου και βρίσκεται στον 12ο οίκο, έτσι η Σελήνη που είναι σε σύνοδο μαζί του χρωματίζεται έντονα από τα στοιχεία του 12ου οίκου.
Μια όψη από μόνη της δεν θα δείξει ανεμελιά, η ανεμελιά φαίνεται από πολλά στοιχεία σ' ένα χάρτη. Έχεις ακμή 12ου στον Τοξότη επομένως μάλλον έχεις ωροσκόπο στον Αιγόκερω και αν θυμάμαι καλά σε μια άλλη συζήτηση είχες πει ότι έχεις τον Κρόνο σε τετράγωνο με τον Ήλιο σου. Αν όντως ισχύουν αυτά, δεν είναι στοιχεία που δείχνουν ανεμελιά, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες.
Μια μοναχοκόρη ευκατάσταση που δεν ακούει ποτέ όχι και τα έχει όλα εύκολα σε σημείο που να μην μπορεί να αναλάβει αργότερα τις ευθύνες της δεν μου κάνει και για την πιο υγιή κατάσταση. Παρόλα αυτά πιστεύω πως θα είχε ενδιαφέρον για σένα να ψάξεις δυο πράγματα στον χάρτη σου. Το ένα είναι το γιατί μια γυναίκα τόσο θηλυκή και κοκέτα όσο η μητέρα σου προσπάθησε να περάσει μια εικόνα αγοροκόριτσου στην κόρη της και δεύτερον πώς η μητέρα σου με τετράγωνο Αφροδίτης/Σελήνης (παρόλο που είναι ασύμβατο τετράγωνο και κατά την γνώμη μου δεν έχει την ίδια συγκρουσιακή δύναμη ενός κανονικού τετραγώνου) πέρασε σε σένα τους ίδιους πλανήτες σε τρίγωνο.
Maria76,
Από τα στοιχεία που δίνεις θα ήθελα να σημειώσω δυο πράγματα. Το ένα είναι ότι ο Ήλιος στο 4ο σπίτι είναι κάπως "περίεργη" θέση επειδή έχουμε το κατ' εξοχήν πατρικό πρότυπο μέσα στον οίκο της μητέρας. Αυτό δείχνει ότι κάπου υπάρχει ένα θέμα ρόλων στην οικογένεια. Το δεύτερο είναι ότι μπορεί να μην μισεί πραγματικά την μητέρα του αλλά να συγκρούεται μαζί της επειδή παλεύει μέσα του με τα δικά του συναισθήματα εξάρτησης (Σελήνη/Αφροδίτη στον Καρκίνο) που δεν συνάδουν με το δυνατό αντρικό πρότυπο που θέλει ο Ήλιος στον Λέοντα. Αυτά όμως είναι απλές σκέψεις. Το τι πραγματικά συμβαίνει μπορεί να το κατανοήσει κανείς μόνο όταν έχει όλη την εικόνα του χάρτη και μιλήσει με το ίδιο το άτομο.
Κοραλλία Μόζορα
24-09-2011, 12:49 PM
Απενεργοποιούνται για όλους τους χρήστες και όχι για συγκεκριμένους. Να καθαρίσεις τα γυαλάκια σου εάν φοράς :toung:
Σωκράτη μου,
τα καθάρισα για να σε διαβάζω καλύτερα!
taurine
24-09-2011, 02:04 PM
[QUOTE=Κοραλλία Μόζορα;133224]taurine,
το θυμόμουν ότι είχες πει πως η Σελήνη σου είναι στον 11ο σου και ο Ποσειδώνας στο 12ο. Όμως ο Ποσειδώνας είναι φυσικός κυβερνήτης του 12ου και βρίσκεται στον 12ο οίκο, έτσι η Σελήνη που είναι σε σύνοδο μαζί του χρωματίζεται έντονα από τα στοιχεία του 12ου οίκου.
Μια όψη από μόνη της δεν θα δείξει ανεμελιά, η ανεμελιά φαίνεται από πολλά στοιχεία σ' ένα χάρτη. Έχεις ακμή 12ου στον Τοξότη επομένως μάλλον έχεις ωροσκόπο στον Αιγόκερω και αν θυμάμαι καλά σε μια άλλη συζήτηση είχες πει ότι έχεις τον Κρόνο σε τετράγωνο με τον Ήλιο σου. Αν όντως ισχύουν αυτά, δεν είναι στοιχεία που δείχνουν ανεμελιά, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες.
Μια μοναχοκόρη ευκατάσταση που δεν ακούει ποτέ όχι και τα έχει όλα εύκολα σε σημείο που να μην μπορεί να αναλάβει αργότερα τις ευθύνες της δεν μου κάνει και για την πιο υγιή κατάσταση. Παρόλα αυτά πιστεύω πως θα είχε ενδιαφέρον για σένα να ψάξεις δυο πράγματα στον χάρτη σου. Το ένα είναι το γιατί μια γυναίκα τόσο θηλυκή και κοκέτα όσο η μητέρα σου προσπάθησε να περάσει μια εικόνα αγοροκόριτσου στην κόρη της και δεύτερον πώς η μητέρα σου με τετράγωνο Αφροδίτης/Σελήνης (παρόλο που είναι ασύμβατο τετράγωνο και κατά την γνώμη μου δεν έχει την ίδια συγκρουσιακή δύναμη ενός κανονικού τετραγώνου) πέρασε σε σένα τους ίδιους πλανήτες σε τρίγωνο.
Κα Μόζορρα,
Πράγματι ένα τετράγωνο Ηλιου/Κρόνου, σίγουρα δεν δείχνει αυτό που λέμε ανεμελιά, και εντυπωσιαζομαι που το θυμάστε από το χάρτη μου!:nuts:
Η ακμή του 12ου είναι στον Τοξοτη, όπως καλά διαπιστωσατε, αλλά και ο ωροσκόπος μου στις 28,52 του Τοξότη και όχι στην 1ο του Αιγόκερω όπως πίστευα, πριν χρησιμοποιήσω το υπολογιστικό πρόγραμμα του site. Ισως για αυτό να περίμενα "ανακούφιση" και ανεμελιά στα πρώτα νεανικά χρόνια που όμως δεν ήρθε ποτέ, παρα μόνο όταν γέννησα το κοριτσάκι μου στα 32, που πραγματικά ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου. Εκεί πίστεψα πως λειτουργεί το τρίγωνο σελήνης/αφροδίτης. Για το χάρτη μου, λογικά θεωρω πως οι υπόλοιπες όψεις του Κρόνου με προσωπικούς πλανήτες, έστω και εύκολες,σκίαζαν κάπως τα πρώτα χρόνια.
Όσο για την όψη τετραγωνου αφροδίτης/σελήνης της μαμάς, δεν ξέρω πως γίνεται να μεταβιβαστεί η όψη αυτή.
Η σελήνη της είναι στην τελευταία μοίρα του Τοξότη, και η Αφροδίτη της στις πρώτες μοίρες του Ζυγού, ναι μεν τετράγωνο, αλλά σε φιλικές μεταξύ τους ποιότητες.Μηπως τελικά δεν ευθύνεται η όψη αυτή για την τάση που είχε να με "αποθηλυκοποιήσει"? Μήπως ήταν ο Αρης της στο Ζυγό ο "δάκτυλος", που "ενοχλούσε" απέναντι στο δικό μου Κριο την Αφροδίτη και τον τον Αρη μου?
Με προβληματίσατε τωρα και καλώς το κάνετε.
Σας ευχαριστώ και πάλι για τις παρατηρήσεις σας.
Κοραλλία Μόζορα
24-09-2011, 03:40 PM
taurine,
γενικά δεν έχω πολύ καλή μνήμη αλλά εσύ έχεις μια θετική παρουσία μέσα στο σάιτ γι' αυτό και θυμάμαι πράγματα που έχεις πει κατά καιρούς.
Τα θέματα που υπάρχουν στον χάρτη μας δείχνουν θέματα της ψυχοσύνθεσής μας. Γι' αυτό δεν είναι ασυνήθιστο θέματα στους χάρτες των γονιών να "μεταβιβάζονται" με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στους χάρτες των παιδιών. Αυτά τα θέματα δείχνουν πώς βιώσαμε εμείς συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των γονιών μας, τι μας επηρέασε απ' αυτούς περισσότερο.
Γι' αυτό μπορεί να δεις ένα τετράγωνο Ήλιου/Ποσειδώνα μιας μητέρας να "μεταφέρεται" ως τετράγωνο Σελήνης/Ποσειδώνα στον χάρτη του παιδιού ή ο τρόπος που ένα παιδί βίωσε μια μητέρα με Σελήνη στον Σκορπιό να αποτυπώνεται στον δικό του χάρτη με ένα τετράγωνο Σελήνης/Πλούτωνα. Ή ένας πατέρας με Ήλιο τετράγωνο/Πλούτωνα να αποτυπώνεται στον χάρτη του παιδιού του μ' ένα Πλούτωνα πάνω στον ωροσκόπο. Έτσι, εσύ καλό είναι να δεις γιατί ένα τετράγωνο της μητέρας σου το βίωσες ως τρίγωνο με τους συγκεκριμένους πλανήτες στα συγκεκριμένα ζώδια; Γιατί η μητέρα σου σε ήθελε "διαφορετική" από την ίδια;
taurine
24-09-2011, 03:52 PM
Μόλις πρόσεξα τα τετράγωνα του Ερμή της μαμάς μου ως προς τον Πλούτωνα και του Ουρανού με τον Ποσειδώνα, σε 8ο και 5ο αντίστοιχα. Βαριές όψεις σε σημαντικούς οίκους, και η σελήνη με τον Αρη και το Δία είναι γωνιακοί.
Ευχαριστώ και πάλι για την επισήμανση.
theresa_alma
24-09-2011, 06:34 PM
Πολυ καλο αρθρο. Ευχαριστουμε.
Τωρα οσον αφορα στις αρνητικες οψεις Σεληνης/Αφροδιτης, ναι μεν οι γυναικες με τις οψεις αυτες μπορει να παρασυρονται απο τα ιδια τα συναισθηματα τους, αλλα σας πληροφορω πως οσες γυναικες γνωριζω να εχουν ειδικα Σεληνη Τετραγωνο Αφροδιτη, εχουν και ολεθριες σχεσεις με τις μητερες τους. Σε καποιες περιπτωσεις δε, οι μητερες δεν βλεπουν τις κορες τους απλα ανταγωνιστικα, αλλα προσπαθουν και με καθε μεσον [ψυχολογικοι εκβιασμοι κυριως], να καθηλωσουν τις κορες τους ωστε αυτες να μην ξεφυγουν απο τον μητρικο ελεγχο.
Αν δε, το παραπανω τετραγωνο βαλλεται και απο αλλο τετραγωνο/αντιθεση, μετα απο μεγαλη ταλαιπωρια [σε βαρος της κορης βεβαια], σπαει καθε δεσμο μεταξυ της μανας και της κορης. Και καλα κανει γιατι πως να το κανουμε? Η ζωη προχωραει προς τα εμπρος, οχι προς τα πισω. Πιστεψτε με, εχω δει μανα να κοιταζει με φθονο την πανεμορφη κορη της. Εχω δει μανα να μην αντεχει να ακουσει ουτε εναν καλο λογο για την κορη της. Εχω δει μανα να κακολογει και μετα να προσβαλλει την κορη της, μπροστα στον αντρα της και στα παιδια της.
Δυστυχως πολλες απο τις κορες δεν καταφεραν να τερματισουν αυτην την κατασταση. Οποιες το κατορθωσαν, ανθισαν λιγο μετα.
Μηπως παιζει ρολο και σε ποια ζωδια ειναι τοποθετημενοι αυτοι οι Πλανητες? Δηλαδη σταθερα, παρορμητικα κτλ?
Κοραλλία Μόζορα
24-09-2011, 09:17 PM
theresa_alma, όλα παίζουν ρόλο σ' ένα χάρτη. Και τα ζώδια στα οποία γίνεται μια όψη και οι οίκοι αλλά κι ο υπόλοιπος χάρτης παίζει ρόλο στον τρόπο που θα διαχειριστεί ένα άτομο μια όψη.
SAGIVI
24-09-2011, 10:24 PM
[QUOTE=maria76;133220]Nα πω σε όλους ότι μ'αρέσει πολύ αυτή η συζήτηση,γι'αυτό και τολμάω να μπω σε λεπτομέρειες,όπως και άλλα μέλη.Μπράβο σε όλους,γιατί χωρίς ο καθένας να κοιτάει την πάρτη του,όλοι μαθαίνουμε..
Δημήτρη,όπως προανέφερα,εμένα το άρθρο σου μου άρεσε και τον λόγο τον είπες μόνος σου.Το δικό μου τρίγωνο είναι υδάτινο,και εκτός από μια απρόσμενη δύναμη που πάντα μου δίνει η Σελήνη μου στο Σκορπιό,δε με λες και νικητή στη ζωή.Ούτε ηγετικό χαρακτήρα.
Πάντα κοιτούσα οι άλλοι να είναι καλά,γιατί αν δεν ήταν δεν ήμουν ούτε γω.Γεννήθηκα έτσι αλλά και χειραγωγήθηκα να σκέφτομαι έτσι.Τώρα που μεγάλωσα,ναι μεν έχω γίνει πιο απόλυτη και σκληρή,αλλά πάλι δεν διεκδικώ τα θέλω μου.
Συμφωνω απολυτα με οσα λεει το Μαρακι για το μεγαλο τριγωνο στα υδατινα ζωδια.
Διαθετω κι εγω ενα τετοιο και μαλιστα ειναι μερος απο ενα kite, σχημα που θεωρειται κατ εξοχην τυχερο.
Ωστοσο στο μεγαλο τριγωνο δεν περιλαμβανονται προσωπικοι πλανητες. Στο kite ομως περιλαμβανεται η συνοδος ηλιου-πλουτωνα.
Ως αποτελεσμα του τριγωνου σε αρη(πτωτικο), δια(ιχθεις), ποσειδωνα (σκορπιο) θεωρω την
πολυ καλη δουλεια μου και τους φιλους μου.
Απο το kite, θεωρω τυχερη την ενεργοποιηση του σ ενα πολυ σοβαρο τροχαιο ατυχημα στο παρελθον.
Ομως παρ οτι η προσωπικη μου ζωη δεν διαπρεπει σε τιποτα:bigsmile:, οφειλω να πω οτι παντοτε ενοιωθα τον εαυτο μου <τυχερο>. (δεν εχω κερδισει λαχειο:laugh:).
Το ξερω οτι ειμαι καπως οφ τοπικ, αλλα το θυμηθηκα αφου εγραψα το ποστ.:embarrest
maria76
25-09-2011, 01:05 AM
Είχα πάρει φόρα και με μια παραπάνω λέξη φαίνεται να λέω"Δημήτρη μου άρεσε το άρθρο σου"...χωρίς το σου λοιπόν,τώρα το πρόσεξα.Μην με περάσετε και για αφηρημένη...ποιος?
Dimitraq
25-09-2011, 01:57 PM
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Καλημέρα σας!!
Πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα γράφετε, δίνουν ερέθισμα για σκέψη και επικοινωνία. Μάλιστα, έγιναν αφορμή για να εξετάσω για πολλοστή φορά το τετράγωνο μεταξύ Σελήνης – Αφροδίτης μου και να ανακαλύψω ένα νέο στοιχείο. Η Σελήνη είναι κυβερνήτης του ASC μου, βρίσκεται στις 27ο μοίρες του Ταύρου στον 11ο οίκο. Η Αφροδίτη κυβερνήτης 4ου και 11ου, είναι τοποθετημένη στις 29ο του Λέοντα στον 2ο οίκο. Το τετράγωνο αυτό το βίωσα έντονα με τη μαμά μου λόγω της μόλις 17 χρόνων διαφοράς ηλικίας μας, η οποία μόλις αντιλήφθηκε την εφηβεία μου, προσπάθησε να με περιορίσει από φόβο μη χάσει τον έλεγχό μου. Ευτυχώς τα «φώτα» της στον Ταύρο κάνουν ένα ωραίο τρίγωνο με τον ήλιο μου και αυτό έσωζε την κατάσταση.
Περισσότερο δύστροπα όμως το βίωσα με τη συνονόματη γιαγιά μου, ένα πολύ δυναμικό στοιχείο για την εποχή της, για την οποία έτρεφα αισθήματα αγάπης – μίσους, που ομολογώ, δεν έχω ξεπεράσει ακόμα και σήμερα. Έζησα μαζί της για σημαντικό διάστημα της ζωής μου και η επίδρασή της πάνω μου υπήρξε καταλυτική για σημαντικά ζητήματα του μέλλοντός μου. Δεν ήταν μια παραδοσιακή γιαγιά που όλοι γνωρίζουμε. Με τη μόρφωση και ανεξαρτησία της μου διεύρυνε τους πνευματικούς ορίζοντες, όμως από την εφηβεία μου και μετά ίσως καθρέπτισε μέσα από μένα δεδομένα της δικής της ζωής που δεν τα αποδέχτηκε ποτέ… Και τότε έγινε καταπέλτης, θέλησε να με ισοπεδώσει. Θυμάμαι πάντα την έκφρασή της όταν μου έλεγε ότι επειδή έχω το όνομά της θα πρέπει να είμαι αντάξιά του, διαφορετικά δε μου αξίζει, χαχαχ… Και πράγματι προσπαθούσα πολύ για την επιβράβευσή της, πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου τι θα σκεφτεί η γιαγιά. Περίπου στα 28 μου απεγκλωβίστηκα από αυτό.
Ένα επίσης ζωτικό στοιχείο αυτής της όψης τετραγώνου Σελήνης – Αφροδίτης, έρχεται να ενισχύσει στο χάρτη μου ο Ουρανός από το Ζυγό στον 4ο οίκο, ο οποίος υποδέχεται αμοιβαία τη Σελήνη από οίκο και κάνει μαζί της όψη 150ο και τετράγωνο με Ωροσκόπο, λειτουργώντας εντελώς διασπαστικά στα αιτήματά της και παράλληλα εξαγωνίζει την Αφροδίτη μου πριμοδοτώντας τη από τη μια, αλλά δημιουργεί μεγάλη σύγχυση ρόλων ανάμεσα στη μάνα – τροφό Σελήνη και ερωμένη Αφροδίτη, όπως πολύ σωστά αναφέρει η κ. Μόζορα. Ανακάλυψα λοιπόν, με αφορμή τα γραφόμενά σας, ότι υπάρχουν περίοδοι της ζωής μου όπου βγαίνει πιο «ενισχυμένη» η Σελήνη, λειτουργώντας ως δύναμη καταστολής των αιτημάτων της Αφροδίτης. ΣΆ αυτές τις περιόδους «παραδόξως?», οι σχέσεις μου με τις γυναίκες της οικογένειας (μαμά και γιαγιά) είναι αρμονικές. ¶λλες πάλι περιόδους η Αφροδίτη κερδίζει κατά κράτος, αποτινάσσοντας από πάνω της οτιδήποτε δεσμευτικό και πνιγηρό που ασκείται στον ερωτισμό της. Τότε οι σχέσεις μου με τα δύο θηλυκά πρότυπα διαταράσσονται, δεν είμαι πια η αγαπημένη εγγονή της γιαγιάς μου… Είναι πολύ κουραστική αυτή η εξισορρόπηση και παρά το γεγονός ότι η Σελήνη κάνει πολύ ωραία τρίγωνα με ¶ρη, Ερμή κι ένα οριακό με Πλούτωνα, δεν παύει να λειτουργεί το τετράγωνο με την Αφροδίτη.
Τον πρώην σύζυγό μου τον επέλεξα με τη «λογική» της ταυρίσιας Σελήνης που διψούσε για ασφάλεια και τον χώρισα κάτω από το αίτημα του εδώ και τώρα ανεξαρτησία, της Αφροδίτης…
Αν έχετε κάποια πρόταση για το πώς θα ισορροπήσουν οι δύο κυρίες, παρακαλώ να μου πείτε.. Πάντως η ταυρίνα Σελήνη μαγειρεύει εκπληκτικά :embarrest
taurine
25-09-2011, 05:48 PM
Πάντως η ταυρίνα Σελήνη μαγειρεύει εκπληκτικά :embarrest[/QUOTE]
Και ξέρει να εκτιμάει όλα τα ωραία επίσης! Μαζί με μια Αφροδίτη στα Ψάρια, κάνουν θαύματα!:toung:
theresa_alma
25-09-2011, 09:00 PM
Συγνωμη εγω εκανα καποιο λαθος!
Χρυσάνθη Σπίγγου
26-09-2011, 08:37 AM
Εύχομαι καλημέρα σε όλους/ες, και καλή εβδομάδα να έχουμε,
Διάβασα προσεχτικά το άρθρο περί Σελήνης –Αφροδίτης και ομολογώ πως χάρηκα ιδιαίτερα. Η πλανητική σχέση Σελήνης –Αφροδίτης με κέντριζε ανέκαθεν. Τόσο όσο να κρατήσω στο αρχείο μου πολλές σημειώσεις και ένα ευρύ αρχείο με αντικείμενο το πώς επί πρακτικής βάσης οι άνθρωποι αισθάνθηκαν ή αισθάνονται αυτή την συγκεκριμένη όψη.
Αρκετά από τα μέχρι τώρα συμπεράσματα μου δεν διαφέρουν στο ελάχιστο από την πολύ εύγλωττη περιγραφή αυτού του άρθρου. Θα ήθελα όμως να επισημάνω πως πυρήνας αυτής της σχέσης ή της σκοτεινής πλευράς Σελήνης –Αφροδίτης οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί την πρωταρχική και σημαντικότερη σχέση – σύνδεση –ένωση μητέρας παιδιού. Ειδικότερα δε, μητέρας –κόρης, ή εκείνου του ατόμου (π.χ. γιαγιά που αντικαθιστά ίσως την μαμά ), ώστε πολλά από εκείνα που διαδραματίζονται μετά, να χωράνε σε ταινίες για γέλια και για κλάματα μέχρι να στερέψει και το τελευταίο εναπομείνω δάκρυ!
Είναι ας μην ξεχνάμε πως αυτή η πλανητική όψη, είναι ο ένας και πρωταρχικός πυρήνας του πρώτου ασφαλούς δεσμού της ζωής μας ανάμεσα σε εμάς και την μητέρα μας ή όποιο άλλο πρόσωπο έχει επιληφθεί της φροντίδας μας.
Επομένως είτε πρόκειται για μία θετική είτε για μία αρνητική όψη, το δίπολο Σελήνης –Αφροδίτης αναφέρεται στην πρώτη σχέση αγάπης που βιώνει κάθε άνθρωπος με την γέννηση του άρα είναι και καταλυτική για την ψυχική υγεία και των δύο. Μητέρας – παιδιού. Αυτή η όψη λοιπόν είναι και η βασική όψη η οποία συμβάλλει σημαντικά στην συναισθηματική και ψυχική οικοδόμηση της προσωπικότητας κάθε παιδιού. Και όχι μόνο. Και για την μητέρα φυσικά, υπό την προυπόθεση φυσικά πάντα ότι δεν την τρώει ο εγωισμός και το θανατηφόρο «εγώ ξέρω καλύτερα».
Η αλήθεια είναι, πως τίποτε και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την θετική ή αρνητική διακύμανση αυτής της κατά τα άλλα καταλυτικής όψης, φυσικά ούτε την εξέλιξη ή και την κατάληξη της.
Τόσο γιατί οι πλανήτες αλλάζουν θέσεις όσο όμως και γιατί είναι ίδιον της ίδιας της ζωής, κάθε ανθρώπινη σχέση να λειτουργεί εξελικτικά, και μάλιστα κατά τρόπους που αναγκαστικά διέρχεται από ποικίλα στάδια, όλα μένουν να φανούν στην πορεία του χρόνου.
Αυτό το ένα και μοναδικό ιερό πρόσωπο – τροφός, που στα πέντε μας είναι το πιο εξιδανικευμένο μας είδωλο, κάπου γύρω εκεί μεταξύ 12 -14, γίνεται το πιο ανίδεο και χωρίς κατανόηση πλάσμα στον κόσμο. Καμιά φορά και το πιο μισητό πλάσμα στον «κόσμο» της έφηβης αντίληψης και νοοτροπίας.
Στα μάτια κάθε έφηβου πολύ περισσότερο όμως της κόρης, η ανάγκη για ανεξαρτησία συνοδευόμενη και από την έμφυτη επαναστατική διάθεση της εφηβείας μετατρέπουν τη μητρική αγάπη σε επίμονη προσπάθεια ελέγχου, καταπίεσης και άδικης εξουσίας και επικυριαρχίας.
Οι ισορροπίες πάλι αλλάζουν όταν πια η κόρη γίνει σύζυγος και μητέρα, ή ο γιός ανδρωθεί και μεταφέρει το ενδιαφέρον του στην θερμή αγκαλιά μίας άλλης γυναίκας.
Από μόνη της αυτή η πορεία της ζωής δεν μπορεί –ακόμα και στις καλύτερες των περιπτώσεων τολμώ να πω – να μην περάσει έστω και παροδικά από τα σαράντα κύματα του Δουνάβεως. Και τι κύματα ! Λυσσώδη και μανιώδη. Γιατί ; Γιατί μεταξύ των άλλων στην πορεία των χρόνων αναλαμβάνει το πάνω χέρι ο Πλούτωνας ως η ανώτερη οκτάβα της Σελήνης και αντίστοιχα ο Ποσειδώνας ως ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης.
Τότε είναι έτσι ή αλλιώς, σχεδόν και αναπόφευκτο να επέλθουν τρικυμιώδεις συγκρούσεις. Αυτό τουλάχιστον με δίδαξαν οι άπειρες συζητήσεις πελατών και πελατισσών μου τόσα χρόνια. Δεν βρέθηκε ποτέ κανείς να μην μου επιβεβαιώσει ότι έζησε την ήπια ή και την τέλεια ακύμαντη συναισθηματική σχέση με την μητέρα του, όσο καλή και εάν ήταν ή όψη Σελήνης – Αφροδίτης στο γενέθλιο ωροσκόπιο του/της.
Αντίθετα όμως υπήρξαν πάρα πολλοί και πάρα μα πάρα πολλές που με μία κουβέντα τα είπαν όλα. Εγώ σαν την μάνα μου……………..α πα πα!
Το ότι ίσως επέλθει αποξένωση, αδιαφορία, έλλειψη επικοινωνίας, συναισθήματα θυμού ή και οργής, τα βαθύτερα αίτια της ρήξης μεταξύ μητέρας –παιδιού δεν είναι βέβαια απαραίτητο να συνδέονται αποκλειστικά και μόνο από αυτή την όψη.
Μπορεί φυσικά να μεσολαβήσουν και πολλά άλλα θέματα, ( και φυσικά η σύνδεση τους με ανάλογες πλανήτες ) που μπορεί να είναι οικονομικά, συναισθηματικά, οικογενειακά, και προπάντων εγωιστικά ή απλώς συγκυριακά, τέλος οτιδήποτε.
Να μην ξεχνάμε επίσης, πως σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει επίσης ο τρόπος διαβίωσης από γενιά σε γενιά , που κάλλιστα θα μπορούσε να επιφέρει ένα βαθύ χάσμα ανάμεσα τους. Ίσως και άλλες εξωγενείς κοινωνικές και οικονομικές πιέσεις (Αφροδίτη ως κυβερνήτης Ταύρου /Ζυγού ) μπορεί να επιφέρουν συναισθήματα μοναξιάς, άγχους, ψυχρότητας, ή να αρθούν απωθημένες επιθυμίες ή διάφορα άλλα συναισθηματικά κωλύματα να βγουν κάποια στιγμή στην επιφάνεια.
Αυτή είναι λοιπόν πράγματι η καταλυτικότερη ήδη στο ξεκίνημα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης, πλανητική όψη. Ανάλογα πάντα βέβαια το πόσο καλά ή όχι στηριγμένη τυγχάνει να είναι και από άλλα σημεία του γενέθλιου, είναι η όψη εκείνη που θα αποδείξει το πόσο στενοί ή άρρηκτοι είναι οι δεσμοί μεταξύ μάνας-παιδιού.
Πιστεύω ακλόνητα πως για εμάς όλους που ασχολούμαστε με την κόσμο της αστρολογίας, και εάν μέσω αυτής, μέριμνα μας είναι να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ατομικής αυτογνωσίας και βελτίωσης.
Θα ήταν ευχής έργο να αντιληφθούμε, πως από όποια οπτική ή πλανητική όψη, σχέση, σύνδεση –όσο καλή η κακή και εάν είναι αυτή – προσεγγίσουμε το θέμα, καμία ανθρώπινη σχέση δεν μπορεί να διάκειται μόνο από καλές στιγμές.
Θα πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπόψη πως οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι αναμενόμενες, που όμως όταν και εφόσον αντιμετωπίζονται σωστά, δεν βελτιώνουν απλώς τους δεσμούς αλλά μπορεί να τους κάνουν και πολύ καλύτερους.
Κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπόν, σημασία έχει και το είδος αλλά και η συχνότητα των συγκρούσεων αλλά και ο τρόπος επίλυσής τους. Και εδώ είναι που η αστρολογία μπορεί να σταθεί αρωγός για όλους μας.
Σίγουρα το βασικότερο εργαλείο είναι να λαμβάνει κανείς επίσης υπόψη πως πράγματι η όψη Σελήνης –Αφροδίτης είναι απολύτως καταλυτική για το συναισθηματικό μας κόσμο και το πώς αυτός θα εξελιχθεί.
Πολύ περισσότερο γιατί αυτή ακριβώς η όψη αποτελεί το βάπτισμα αγάπης –μίσους ανάμεσα στους ανθρώπους γενικά. Και για να μην παρερμηνευτεί η τοποθέτηση μου περί αγάπης –μίσους, να διευκρινίσω πως αυτό που θέλω να πω, είναι, πως το εάν μία σχέση θα μεταμορφωθεί στην πορεία της ζωής ενός ατόμου προς την μητέρα ή οποιοδήποτε άλλο επιστήθιο πρόσωπο της βρεφικής και παιδικής ηλικίας σε μίσος , είναι βέβαιο ότι θα προηγηθούν διάφορες βαθμίδες αισθημάτων όπως αδιαφορία, αποστασιοποίηση, αποξένωση, αντιπάθεια κ.ο.κ.
Εξυπακούεται δε, ότι όλα θα εξαρτηθούν τόσο από τις γενέθλιες όψεις, όσο βέβαια και από εκείνες του προοδευτικού.
Σίγουρα θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε και σε επόμενα άρθρα, το δίπολο Σελήνης –Αφροδίτης το οποίο είναι ένα από τα πιο ουσιώδη σημεία αναφοράς μας όχι μόνο σε ότι αφορά την σχέση μάνας –παιδιού / γιού ή κόρης, αλλά αποτελεί και το απόλυτο κερασάκι στην τούρτα όσον αφορά στο πως όλοι μας θα βιώσουμε αυτές τις τόσο περιβόητες καρμικές σχέσεις για τις οποίες συζητάμε συχνά.
Σχέσεις για τις οποίες ψάχνουμε αναζητάμε απαντήσεις, ξεχνώντας όμως πάντα να λάβουμε υπόψη τον πυρήνα τους που φυσικά δεν είναι άλλος από την σχέση Σελήνης Αφροδίτης.
Κατά την δική μου εμπειρία, αυτή δεν είναι μία όψη για να αποσαφηνίσουμε εάν αγαπηθήκαμε αλλά και για να κριθεί το πώς, εάν, γιατί και κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις εμείς οι ίδιοι επίσης μπορούμε να αγαπήσουμε.
Που σημαίνει πως αναλόγως το πώς αγαπηθήκαμε ήμασταν επιθυμητοί, αρεστοί και αποδεχτοί ή όχι στα πρώτα μας βήματα στην ζωή, αλλά και το πώς εισπράξαμε και ανταποκριθήκαμε ή όχι στα αισθήματα συμπάθειας και αγάπης των άλλων, θα είναι και δυσανάλογα μέτριες καλές ή κακές οι καρμικές μας σχέσεις στην συνέχεια.
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
Υ.Γ. Διαβάστε το άρθρο που σύντομα θα δημοσιευτεί με τίτλο ΜΑΜΑ – ΚΟΡΗ «Μαμά σε μισώ…………….αλλά γιατί σε λατρεύω»;
Χρυσάνθη Σπίγγου
26-09-2011, 08:46 AM
Τερέζα μου καλημέρα,
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,
Να σου πω και να το ακούσουν και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα ένα ολέθριο παράδειγμα.
Μία κόρη έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος όταν ήταν 6 ετών με αποτελέσμα όχι μόνο να υποστεί όλες τις συνέπειες του, αλλά και να παραμείνει παραμορφωμένο το μισό τμήμα του προσώπου της, με αποτέλεσμα να στραβώσει το στόμα της κοπέλας.
Η κοπέλα -σήμερα πια που έχει διαπρέψει κοινωνικά, συναισθηματικά και ψυχικά και ηθικά - δεν ξεχνά την μάνα της στραβόστομη να την ανεβάζει και να την κατεβάζει.
Αυτό είχε σαν συνέπεια για την φίλη μας όχι μόνο να βάλει τα δυνατά της για να προκόψει στην ζωή της, αλλά και έφερε και μεγάλωσε δύο υπέροχα παιδιά, και οι τρεις μαζί, σήμερα να είναι διάσημοι ο καθένας στο δικό του τομέα.
Γνώρισα την μητέρα της. Αν μπορούσα θα την σκότωνα επί τόπου. Ενα τέρας και μισό. Ενα έκτρωμα της κοινωνίας.
Και όμως η φίλη μας κατάφερε παρά όλα όσα έζησε και υπέφερε εξαιτίας της να την συγχωρήσει.
Πάραυτα, βρίσκω τις μανάδες μαινάδες αλλά και τις στρυφνές κόρες ολέθριες και για να πρέπει κανείς να τις κρεμάσει ανάποδα.
Κακιά θα με πείτε. Ναι αλλά έλεος πια προς τι τόσο μίσος;
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
theresa_alma
26-09-2011, 11:57 AM
Τερέζα μου καλημέρα,
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,
Να σου πω και να το ακούσουν και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα ένα ολέθριο παράδειγμα.
Μία κόρη έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος όταν ήταν 6 ετών με αποτελέσμα όχι μόνο να υποστεί όλες τις συνέπειες του, αλλά και να παραμείνει παραμορφωμένο το μισό τμήμα του προσώπου της, με αποτέλεσμα να στραβώσει το στόμα της κοπέλας.
Η κοπέλα -σήμερα πια που έχει διαπρέψει κοινωνικά, συναισθηματικά και ψυχικά και ηθικά - δεν ξεχνά την μάνα της στραβόστομη να την ανεβάζει και να την κατεβάζει.
Αυτό είχε σαν συνέπεια για την φίλη μας όχι μόνο να βάλει τα δυνατά της για να προκόψει στην ζωή της, αλλά και έφερε και μεγάλωσε δύο υπέροχα παιδιά, και οι τρεις μαζί, σήμερα να είναι διάσημοι ο καθένας στο δικό του τομέα.
Γνώρισα την μητέρα της. Αν μπορούσα θα την σκότωνα επί τόπου. Ενα τέρας και μισό. Ενα έκτρωμα της κοινωνίας.
Και όμως η φίλη μας κατάφερε παρά όλα όσα έζησε και υπέφερε εξαιτίας της να την συγχωρήσει.
Πάραυτα, βρίσκω τις μανάδες μαινάδες αλλά και τις στρυφνές κόρες ολέθριες και για να πρέπει κανείς να τις κρεμάσει ανάποδα.
Κακιά θα με πείτε. Ναι αλλά έλεος πια προς τι τόσο μίσος;
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
Καλημερα Χρυσανθη,
Δεν ξερω αν απευθυνθηκες σε μενα, αλλα αν ειναι ετσι σε ευχαριστω.
Εχω παρατηρησει πως οι περισσοτερες γυναικες που γνωριζω, εχουν αυτο το τετραγωνο Αφροδιτης/Σεληνης. Οσες εχουν το διπολο αυτο σε εξαγωνο η τριγωνο, ειναι ευτυχισμενες γυναικες. Οχι πως δεν αντιμετωπιζουν προβληματα στην ζωη τους, αλλα βλεπω πως οι μητερες τους ειναι συμμαχοι δικοι τους [κυριως σε ψυχολογικο επιπεδο, ενιοτε και σε υλικο], οχι των αντιπαλων. Αυτη η συμπαρασταση οχι μονο ατσαλωνει τις κορες και αντιμετωπιζουν καθε δυσχερια, αλλα και η ψυχη τους ειναι χαρουμενη.
Σκεψου ομως ενα κοριτσι με Αφροδιτη τετραγωνο Σεληνη, Αφροδιτη αντιθεση Διας=Ουρανος[στον 1ο οικο], Αφροδιτη τετραγωνο Ποσειδωνας [Ποσ. στον 4ο οικο]. Τι προοπτικες υπηρχαν? Η ιστορια εδειξε μια μακροχρονια ολεθρια σχεση με ψυχολογικους καταναγκασμους και απειλες μονον. Ενα σπιτι φυλακη και μια μητερα δεσμοφυλακα. Ενα χαος. Η χαρα του Ψυχαναλητη!
Εδω ομως, αντιθετα με το δικο σου παραδειγμα, ειχαμε μια πανεμορφη και ταλαντουχα κορη που η μανα φροντισε υπογεια να γελιοποιησει τα ταλεντα της. Επιλογες της κορης? πανομοιοτυπες με της μητερας, οσο κι αν η ιδια πιστευε πως εκανε ακριβως το αντιθετο. Το αποτελεσμα ηταν ακριβως το ιδιο - πολυ-πολυ ασχημο. Ιδιο το ΠΑΤΡΟΝ λοιπον! Και ειχες την μανα να φχαριστιεται την δυστυχια της κορης της [Ε... τι να κανουμε? Αυτη ειναι η μοιρα της γυναικας! Υπομονη!] Οχι ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ! Οχι ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ!
Εγω αυτο το ονομαζω: ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΛΟΒΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ!
Το θετικο ηταν μια συνοδος Σεληνης/Αρη και σε Τριγωνο με Πλουτωνα [Πλουτωνας σε τετραγωνο με Κρονο - δεν επαιζε παιχνιδια και του λογου του].
Απ' ο,τι φανηκε ομως, ο Πλουτωνας δεν "μασησε" απο τετραγωνα. Ειδε πως οσο και να γινονταν προσπαθειες να λυθει ο Γορδιος Δεσμος, τοσο περισσοτερο εμπλεκε! Οπλισε το χερι της Σεληνης με τον Αρη και της το κατεβασε προσταζοντας την: ΚΟΨΕ!
"Παιξανε" και κατι ενεργοποησεις Μεσοδιαστηματων απο διευλευσεις και αυτο ηταν.
Ευχαριστω
Theresa_Alma
Χρυσάνθη Σπίγγου
26-09-2011, 12:58 PM
Τερεζοαλμάκι μου αρέσεις..................
Να σου πω την αλήθεια μου απευθύνθηκα και σε εσένα και σε όλες εκείνες τις κακομοιριασμένες μανάδες ή κόρες - επέτρεψε με να μην κάνω κανέναν διαχωρισμό - που έχει η κούτρα τους τόση κακία που εάν δεν εξολοθρεύσουν π.χ. η μάνα την κόρη, ή η κόρη την μάνα, με χίλιες μύριες όσες χειραγωγήσεις δεν το έχουν σε καλό.
Προσωπικά φέρω μία στάμπα Αφροδίτης 1ου τρίγωνο Πλούτωνα 5ου, και Σελήνη 11ου αντίθεση Πλούτωνα.
Είχα την καταπληκτικότερη μάνα του κόσμου -χάρμα οφθαλμών, νοικοκυρά, τραγουδούσε αγγελικά, είχε τα χίλια δυο προσόντα και αγαπούσε τα παιδιά της μέχρι θανάτου - τι να σου πω μία γυναίκα μάλαμα, που όμως μόνον μετά από 4 δεκαετίες κατάλαβα πόσο άδικα την είχα εξιδανικεύσει, Σελήνη τρίγωνο Ποσειδώνα, και το πως εκείνη υπέσκαπτε δια της πλαγίας το λάκο μου καθώς σε κάθε πρώτη ευκαιρία, κανένα και σε κανέναν δεν είχε καλό λόγο να απευθύνει για εμένα.
Μου πρόσφερε πολλά. Δεν νομίζω ότι το έκανε συνειδητά, ή εγώ εξακολουθώ να είμαι Ποσειδωνο-βλαμμένη.
Ομως βλαμμένη ή όχι, και ως άνθρωπος και ως αστρολόγος καταλαβαίνω τα γιατί όλων αυτών των ανθρώπων που κατοικοεδρεύει η κακία μέσα τους. Εχω συμπάθεια μέσα μου και με έναν δικό μου τρόπο τους συγχωρώ αλλά αποχωρώ ( Σελήνη Υδροχόος ) απαλά, άερινα, και με ελαφρά.
Ξέρεις κάτι αγαπητή μου φίλη. Αν κάτι έμαθα πάρα μα πάρα πολύ καλά στην ζωή μου είναι το τι εστί να τρως την μία χειραγώγηση μετά την άλλη κατάμουτρα.
Επίσης ξέρειςτι δυστυχία είναι να ζεις με μια εμπάθεια, μια κακία, με το αμείλιχτο φορτίο του να πρέπει ντε και καλά να μισείς;
Είμαι Κερκυραία. Αγαπώ την πατρίδα μου. Μισώ όμως τα καντούνια της που όταν περνάς από κάτω ακούς εκείνες τις ολέθριες στιγγές φωνές μανάδων να ουρλιάζουν στα κοριτσάκια τους και να τους εκτοξεύουν όσα αφτί κανονικού ανθρώπου δεν μπορεί και δεν θέλει να ακούσει.
Η δική μου η μαννούλα ήταν σιγκριτικά ένας άγγελος. Αλλά η ζωή μου είχε και συνέχεια. Για αυτό σε προσκαλώ να διαβάσεις το επικείμενο άρθρο μου Μαμά σε μισώ .............αλλά γιατί σε λατρεύω;
Και για να ολοκληρώσω. Ειλικρινά Τερεζάκι μου δεν χωρά στο νου μου τόσο μίσος. Μισώ το μίσος και μισώντας το μίσος θέλω να αγαπώ όλο τον κόσμο. Λες να πειράζει;
Αχ και να ήξερες πόσο σφίγγεται η καρδιά μου μιλώντας για αυτό το λυπηρό θέμα. Αλλά να τι να κάνουμε είναι και αυτό μέρος της ζωής μας.
Φιλικά,
Χρυσάνθη
-
toniateddybear
14-11-2011, 02:26 AM
το αρθρο εχει ηδη συζητηθει πολυ, αλλα οχι τοσο που να ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι! αστιευομαι!
ηθελα απλα να επισημανω τα εξης: διαβασα πολυ προσεκτικα ολα οσα αναφερθηκαν απο τα μελη, σχετικα με την πρωτη σχεση που συναπτουμε στη ζωη μας, τη σχεση μητερας-παιδιου. Επειδη τυχαινει να εχω καποιες γνωσεις ψυχολογιας σχετικα με τα σταδια της σχεση του με τους γονεις , κυριως αυτο φαινεται εντονα αν εξετασουμε μεμονομενα τη σχεση κορης-μητερας, κορης-πατερα και αντιστοιχα για το αλλο φυλλο, εχοντας και οψη χιαστι σεληνης αφροδιτης, παρατηρω οτι ενω μεγαλωσα σαν καλομαθημενο παιδι, και οντως ειχα παντα παραπανω κιλακια (εξου και το μοσχο-αναθρεμμενη!) οι σχεσεις με τη μητερα μου οχι απλα δεν ηταν καλες, αλλα νομιζω ανυπαρκτες, καθως ο χαρακτηρας της ειναι τοσο δυσπροσιτος, που οχι συζητηση δεν κανεις, αλλα ουτε απλη φιλοφρονηση δε βγαινει. Με σεληνη στον 4 οικο μου, στον καρκινο, οντως το μητρικο προτυπο εχει παιξει καθοριστικο ρολο στη ζωη μου, αλλα κανοντας αντιθεσεις με τον ηλιο μου, τον ουρανο, τον ποσειδωνα και τον κρονο, ολοι στο 10ο στον αιγοκερω.
Απο οσα μεχρι στιγμης μαθαινω στην αστρολογια, νομιζω πως ενας ειδικος, θα συμφωνησει μαζι μου, πως οι σχεσεις μητερας κορης μπορει να ειναι εξαιρετικες ή ανυπαρκτες, ενω μολαταυτα υπαρχει "θετικη" οψη σεληνης-αφροδιτης, με αφροδιτη στον 9ο στον τοξοτη...
Τελος να πω, οτι η σεληνη της μητερας μου στον 12ο στην παρθενο, κανει συνοδο με τον ηλιο της, τον ερμη, τον ουρανο, τον πλουτωνα και τον ωροσκοπο της. Η ιδια εχει διακοψει καθε δεσμο με τη μητερα της εδω και χρονια αλλα και με τη μοναδικη αδερφη της.
Lena_P
14-11-2011, 04:07 AM
Για κάποιο λόγο νομίζω πως μια άριστη ανάλυση γενεθλίου, συναστρίες και άλλοι χάρτες σχετικοί δεν αρκούν για να _προσδιορίσουν_ τη σχέση δύο ανθρώπων ειδικά δε αυτή του γονέα-παιδιού (δεδομένου πως τη θεωρώ ακόμα πιο περίπλοκη από την ερωτική με αποκορύφωμα της περιπλοκότητας τη σχέση μητέρας και κόρης).
Η μητέρα 'γαλουχήθηκε' κυρίως από τη γιαγιά υπό το φίλτρο της πατρικής της φιγούρας (παππούς) χρησιμοποιώντας τα παραδείγματά της δεύτερης ως προς αποφυγή ή μίμηση ή συνδυασμό. Καλώς ή κακώς αυτά που 'μάθαμε' σε τρυφερή ηλικία πολύ δύσκολα μπορούμε να τα αμφισβητήσουμε δεδομένου ό,τι η κατήχηση δεν ήταν συνειδητή. {Το μήλο κάτω από τη μηλιά}
Κάποτε η κοινωνία επηρέαζε ίσως αφαιρετικά την επεξήγηση ενός χάρτη μίας γυναίκας. Δεν υπήρχε η καριέρα για τη γυναίκα, το αφεντικό (λέμε τώρα), η εκπαίδευση, οι συναδέλφοι κ.α. Αυτή η αφαιρετικότητα έκανε το χάρτη λίγο πιο 'απλό' στην εξήγησή του θα έλεγα. Μεταξύ δύο μόλις γενεών (γιαγιάς-μητέρας) υφίσταται ένα κοινονικο-ταξικό πεδίο διαφοροποίησης το οποίο αποτελεί και τη βάση της απολύτου εφαρμογής διάδρασης. Αυτό σημαίνει πως η μητέρα, από ένα σημείο και μετά άρχισε να διαμορφώνει την προσωπικότητά της με αλματώδεις ρυθμούς σε σχέση με τη γιαγιά -γεγονός που πολύ δύσκολα θα μπορούσε κανείς να το εντοπίσει στο γενέθλιο χάρτη αυτής. {Παραδοσιακή γιαγιά - μοντέρνα μαμά}
Και η ιστορία πρόκειται να επαναληφθεί με την κόρη..
Όλα αυτά (μαζί με άλλα διάφορα κερασάκια) επηρεάζουν την κόρη. Φανοί στην υπόθεση οι πατρικές φιγούρες (παππούς, πατέρας) μιας και τα χρόνια της 'σποράς'...
[Τα υπόλοιπα τα έσβησα γιατί το παράκανα]
Δεδομένου ότι κατέχω ελάχιστα από αστρολογία αλλά πιστεύω απόλυτα σε μαθηματικούς συσχετισμούς της, είμαι της άποψης πως λείπουν πολλοί παράγοντες από τη συγκεκριμένη εξίσωση.
Ερώτηση κρίσεως.
Η Σελήνη στον 12ο στην Παρθένο δε θα μπορούσε να δηλώνει μοναξιά και απωθημένο;
Και λόγω Ερμή κυβερνήτη Παρθένου απωθημένο + επικοινωνία;(Από όψεις τώρα διαβάζω..)
Τίνα Ζαχαριάδου
14-11-2011, 12:03 PM
εχοντας και οψη χιαστι σεληνης αφροδιτης, παρατηρω οτι ενω μεγαλωσα σαν καλομαθημενο παιδι, και οντως ειχα παντα παραπανω κιλακια (εξου και το μοσχο-αναθρεμμενη!) οι σχεσεις με τη μητερα μου οχι απλα δεν ηταν καλες, αλλα νομιζω ανυπαρκτες, καθως ο χαρακτηρας της ειναι τοσο δυσπροσιτος, που οχι συζητηση δεν κανεις, αλλα ουτε απλη φιλοφρονηση δε βγαινει. Με σεληνη στον 4 οικο μου, στον καρκινο, οντως το μητρικο προτυπο εχει παιξει καθοριστικο ρολο στη ζωη μου, αλλα κανοντας αντιθεσεις με τον ηλιο μου, τον ουρανο, τον ποσειδωνα και τον κρονο, ολοι στο 10ο στον αιγοκερω.
Τόνια μου, η χιαστί δεν συγκαταλέγεται στις ευνοικές όψεις ενός ωροσκοπίου, επιπλέον με τη συγκεκριμένη παράγραφο "αποδεικνύεις" κάποια από τα γραφόμενα μου. Ακόμη κι αν υπήρχε θετική όψη Σελήνης/Αφροδίτης στο ωροσκόπιο σου, η Σελήνη σου βάλλεται από εξωκρόνιους και μάλιστα σε 4ο/10ο.
Το γεγονός πως στον χάρτη της μητέρας η Σελήνη δέχεται δύσκολες όψεις "επιβεβαιώνει" τους άλλους παράγοντες για τους οποίους έγραψα. Όταν ένας άνθρωπος είναι δύσκολος, δύστροπος κτλ. πόσο καλές σχέσεις μπορεί να έχει με το περιβάλλον του; Θα έχει λίγο καλύτερες με αυτούς που έχει μια "καλή" συναστρία, ωστόσο στη ζωή του γενικότερα θα συναντά πρόβληματα στις διαπροσωπικές του σχέσεις.
Γνώμη μου είναι πως οι όψεις παλεύονται και επειδή έχεις και εσύ αντιθέσεις, δύσκολες όψεις δηλαδή, Ήλιου/Σελήνης κτλ. προσπάθησε να τις παλέψεις με το να αποδεχτείς τον εαυτό σου. Επίτρεψε στον εαυτό σου να δεχτεί την ανάγκη του Ήλιου σου να ξεχωρίσει μακριά από τις οικογενειακές εξαρτήσεις αποδεχόμενη το γεγονός πως η βάση σου δεν είναι μόνο το οικογενειακό σου περιβάλλον αλλά και όλα τα άτομα που μαζί τους νιώθεις οικεία ακόμη κι αν δεν πρόκειται για τους γονείς σου.
Το κενό των γονιών δεν αναπληρώνεται, πάντα μας πονά, όμως η ζωή συνεχίζεται κι αυτό οφείλουμε να κάνουμε και εμείς, να συνεχίσουμε. Με βάση τα στοιχεία που δίνεις πρέπει να είσαι ένα ευαίσθητο κορίτσι με πολλές ανάσφαλειες, αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι πως παράλληλα είσαι αρκετά δυνατή και ανθεκτική.
Όσο για τις αντιθέσεις της Σελήνης με τους υπόλοιπους πλανήτες, Κρόνο/Ουρανό/Ποσειδώνα, βάλτους στη ζωή σου ως δικούς σου πλανήτες και όχι ως πλανήτες που προβάλλουν οι άλλοι επάνω σου. ΕΣΥ είσαι Κρόνια/Ουράνια/Ποσειδώνια και όσο δεν το αντιλαμβάνεσαι θα νιώθεις ευάλωτη και ανίσχυρη απέναντι στους άλλους.
Lilapause
14-11-2011, 01:51 PM
Καλημέρα σε όλους σας!!
Καταπληκτικές όλες οι απαντήσεις των μελών!!
Εγώ τελικά σαν μητέρα 3 παιδιών, μπορώ να πω, πως τελικά με τις επεξηγήσεις της αστρολογίας, μπόρεσα να κατανοήσω αρκετά πράγματα, μιας και διαπαιδαγωγώντας τα παιδιά μου με τον ίδιο τρόπο, λέγοντάς τους τα ίδια ακριβώς πράγματα, κατάφερα να έχω κάνει 3 τελείως διαφορετικά πλάσματα. Το ένα μαμάκιας Τοξότης, με Σελήνη στον Τοξότη σε σύνοδο με Πλούτωνα, όλη τη μέρα μου λέει πόσο με αγαπάει και με ευχαριστεί για όσα του προσφέρω.Τα άλλα δύο Ψαράκια, ζουν σε έναν άλλο κόσμο και πάρα το ότι έχω εγώ Σελήνη στα Ψάρια, δε μπορώ να μπω ή δε με αφήνουν να μπω.Ειδικά ο μεγάλος με Σελήνη στον Υδροχόο σε σύνοδο με Ουρανό και τετράγωνο με Κρόνο, λες και δε με θεωρεί μητέρα του, λες και είμαι μια ξένη στη ζωή του.Προσπαθώ να τον προσεγγίσω και τρελλαίνεται.
Συνεχώς αναρωτιέμαι τι έκανα λάθος και τι πρεπει να αλλάξω, αλλά βλέποντας τα άλλα δυο παιδιά, μάλλον καταλήγω στο ότι γεννήθηκαν με το χαρακτήρα τους, αλλά δε θεωρώ σωστό γι'αυτό το λόγο να παραιτηθώ και να μην προσπαθώ να τον πλησιάσω.
Ο τρόπος που το κάνω ίσως τελικά να είναι λάθος, αλλά φοβάμαι πως είναι αργά , γιατί είναι ήδη 11 χρονών.
Τελικά η σελήνη στον Υδροχόο είναι μάλλον άπιαστη και σε οδηγεί σε μονοπάτια, στα οποία μόνο αυτή ξέρει να περπατά με ασφάλεια.
Ευχαριστώ!!!
*alkmini
14-11-2011, 03:22 PM
Καλημέρα σε όλους σας!!
.....
Τελικά η σελήνη στον Υδροχόο είναι μάλλον άπιαστη και σε οδηγεί σε μονοπάτια, στα οποία μόνο αυτή ξέρει να περπατά με ασφάλεια.
Ευχαριστώ!!!
Χωρίς την πρόθεση να ξεφύγω από το θέμα, θα ήθελα να αναφέρω ότι η Σελήνη στον Υδροχόο δείχνει μία "προδιάθεση" του παιδιού, που την έχει στο γενέθλιο χάρτη του, να επικεντρώνεται περισσότερο σε περίεργες, ασταθείς , αντισυμβατικές συμπεριφορές της μητέρας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η μητέρα δεν το αγαπούσε ή ότι δεν το ανάθρεψε σωστά, το ίδιο άτομο όμως έχει αλλοιωμένη εικόνα της μητέρας, αισθάνεται ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να εγκαταλειφθεί, να μείνει μακρυά της. Αρκετές φορές , ιδίως αν είναι αγόρι, επιλέγει ερωμένη ή σύντροφο με ουράνια χαρακτηριστικά( ιδιαίτερη, ανεξάρτητη, εκκεντρική, ...).
toniateddybear
14-11-2011, 03:58 PM
κ. Ζαχαριαδου,
αναφερθηκατε στη σχεση 4ου - 10ου, οπως νομιζω ειχατε κανει και στο πρωτο σας ποστ, αν δεν κανω λαθος! η περιγραφη σας ήταν και εκει και εδω νομιζω αντικειμενικη και πολυ σημαντικη, καθως επιβεβαιωνετε αυτα που σιγα σιγα διακρινω κι εγω, μεσα απο την αστρολογια. οντως, υπαρχουν δυο πλευρες (οπως σε καθε νομισμα αλλωστε!) στις σχεσεις κυριως με τον εαυτο μου, αλλα και με τη μητερα.
νομιζα οτι η χιαστι θεωρειται μια οψη που ανηκει στις ευκολες :(
"όσο για τις αντιθέσεις της σελήνης με τους υπόλοιπους πλανήτες, κρόνο/ουρανό/ποσειδώνα, βάλτους στη ζωή σου ως δικούς σου πλανήτες και όχι ως πλανήτες που προβάλλουν οι άλλοι επάνω σου. εσυ είσαι κρόνια/ουράνια/ποσειδώνια και όσο δεν το αντιλαμβάνεσαι θα νιώθεις ευάλωτη και ανίσχυρη απέναντι στους άλλους", σχετικα με αυτο, θα ηθελα μια δειυκρινηση σας, δηλαδη, σε τετοιου ειδους ωροσκοπια το ατομο θα πρεπει να αποδεχθει τη φυση των πλανητων και να δουλεψει ετσι ωστε, μεσα απο τα χαρακτηριστικα που προσδίδουν οι πλανητες στο ατομο, να βοηθηθει και να ανταπεξελθει των δυσκολιων, καλα καταλαβα...?:d
doukas
14-11-2011, 05:26 PM
Πονεμένες ιστορίες οι όψεις με την Αφροδίτη και την Σελήνη!! ευχαριστούμε πολύ για το άρθρο!
Τίνα Ζαχαριάδου
15-11-2011, 11:41 AM
δηλαδη, σε τετοιου ειδους ωροσκοπια το ατομο θα πρεπει να αποδεχθει τη φυση των πλανητων και να δουλεψει ετσι ωστε, μεσα απο τα χαρακτηριστικα που προσδίδουν οι πλανητες στο ατομο, να βοηθηθει και να ανταπεξελθει των δυσκολιων, καλα καταλαβα...?:d
Τόνια μου, όχι σε τέτοιους είδους ωροσκόπια αλλά όταν υπάρχουν αντιθέσεις. Υπάρχουν ωροσκόπια με περισσότερες δυσκολίες όπως ακριβώς συμβαίνει και στην καθημερινή μας ζωή. Κάποιοι άνθρωποι έχουν δυσκολότερη ζωή από κάποιους άλλους. Πάμε τώρα στις αντιθέσεις που πράγματι είναι δύσκολες όψεις και που ωστόσο κατά την προσωπική μου άποψη είναι εκείνες που παλεύονται ευκολότερα.
Οταν έχουμε μια αντίθεση εισπράττουμε τη δυσκολία από τους άλλους. Για παράδειγμα, έχεις τη Σελήνη σου σε αντίθεση με τον Κρόνο. Αυτό σε κάνει να νιώθεις τους άλλους ψυχρούς και απόμακρους. Νιώθεις πως οι άλλοι (βρίσκεται σε απέναντι οίκο ο Κρόνος) σου προσθέτουν ευθύνες και σε βαραίνουν ψυχικά, παγώνουν δηλαδή το συναίσθημα σου, αυτά ενδεχομένως θα τα νιώθεις πιο έντονα στη σχέση σου με τον πατέρα, στο επαγγελματικό σου περιβάλλον και γενικότερα με ανθρώπους που έχουν κύρος και εξουσία.
Το κλειδί στις αντιθέσεις είναι να "μπούμε" στη θέση των απέναντι πλανητών, στον δικό μας χάρτη βρίσκονται όλα αυτά επομένως εμείς είμαστε όλα αυτά. Μόλις καταλάβεις ότι εσύ η ίδια είσαι απόμακρη, βγάζεις κάποιες φορές ψυχρότητα η σκληρότητα θα πάψεις να νιώθεις ριγμένη, θιγμένη ή οτίδηποτε άλλο νιώθεις γιατί θα έχεις γνωρίσει καλύτερα τον ψυχισμό σου. Δεν λέω πως είναι εύκολη υπόθεση κι εγώ που σου γράφω όλα αυτά, παλεύω ακόμη τις αντιθέσεις του χάρτη μου όμως πιστεύω πως αν το κάνεις θα νιώσεις πολύ καλύτερα.
Όμως νομίζω πως ξεφεύγουμε από τις όψεις της Σελήνης με την Αφροδίτη που είναι το θέμα μας γι αυτό σταματώ εδώ.
ΥΓ Δούκα αν θεωρείς πονεμένη ιστορία τη Σελήνη με την Αφροδίτη που να δεις τους Ήλιο/Πλούτωνα/Κρόνο, Άρη/Κρόνο/Πλούτωνα και πάει λέγοντας. Προτείνω να μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό αλλά να κατανοήσετε βαθύτερα τη φύση των πλανητών.
doukas
15-11-2011, 01:53 PM
και ήλιο πλούτωνα έχω, αλλά οκ , ναι και δεν είναι της ώρας και και όλα καλά , απλά ένα σχόλιο ήτανε:d