View Full Version : Συναστρίες. Συκρίνοντας τις ερωτικές σχέσεις
retrograde
08-11-2004, 12:14 AM
Η σημαντικότερη αστρολογική τεχνική που χρησιμοποιείται σε μια ανάλυση σχέσης είναι η σύγκριση των δυο αστρολογικών χαρτών (το εργαλείο δηλαδή της αστρολογίας), στην οποία ο αστρολόγος εξετάζει τους χάρτες και των δυο ενδιαφερομένων συντρόφων και προσδιορίζει τις κυριότερες αλληλεπιδράσεις που υπάρχουν μεταξύ τους. Αυτή είναι αρκετά σύνθετη διαδικασία (ένα είδος «γενέθλιας ανάλυσης για δυο») έχει όμως υπερ-απλοποιηθεί από μη γνώστες του θέματος που μιλούν χωρίς ουσιαστικά να έχουν μελετήσει σοβαρά αστρολογία για αστρολογικά «ταιριάσματα» ή «μη ταιριάσματα» - όροι που είναι εντελώς ακατάλληλοι ή και απαράδεκτοι. Το αν ταιριάζεις ή δεν ταιριάζεις δεν θα στο πει η αστρολογία. Είναι καθαρά εξαρτώμενο από εσένα και το/τη σύντροφό σου. ¶τομα που έχουν εντελώς αντίθετη προσωπικότητα μερικές φορές γίνονται το αρμονικότερο ζευγάρι και άτομα με πάρα πολλές ομοιότητες συχνά φτάνουν στο τέλος επειδή βαριούνται ο ένας τον άλλο.
Απόψεις όπως «ο Λέων δεν τα πάει καλά με το Σκορπιό» ή «ζώδια της φωτιάς δεν τα πάνε καλά με τα ζώδια του νερού», επειδή το νερό σβήνει τη φωτιά είναι παράλογες. Αυτά τα ζωδιακά κλισέ, όπως οι προβλέψεις των ζωδίων στις εφημερίδες, αγνοούν το 99% του ωροσκοπίου. Όλοι οι πλανήτες, σε όλα τα ζώδια, σε όλους τους οίκους πρέπει να ληφθούν υπόψη σε μια ερμηνεία γίνοντας η σωστή αξιολόγηση και ο κατάλληλος συνδυασμός για να έχουν κάποιο νόημα. Πολλοί πλανήτες στο δέκατο Οίκο στον Ταύρο, για παράδειγμα, θα μετατρέψουν τον πιο πράο Καρκίνo σε ένα Ταύρο εν υαλοπωλείο.
Έτσι συμβαίνει σε μια συναστρία. Όλοι οι παράγοντες του ωροσκοπίου και στους δυο χάρτες εξετάζονται και ερμηνεύονται. Το αποτέλεσμα είναι μια λεπτομερής ανάλυση. Οι λεπτομέρειες αυτών των αναλύσεων είναι τόσο ποικίλες όσο τα ίδια τα ωροσκόπια των ατόμων, υπάρχουν ορισμένοι σταθεροί «κανόνες» που οι αστρολόγοι χρησιμοποιούν όταν συγκρίνουν τους χάρτες δύο ατόμων. H κατανόηση αυτών των κανόνων μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της συναστρίας.
Γενικές Πληροφορίες
Μπορείτε να έχετε μια καλή εικόνα της βασικής φύσεως μιας σχέσης χωρίς να μπαίνετε καθόλου σε πολλές αστρολογικές λεπτομέρειες. Μερικοί θεμελιώδεις παράγοντες ζωγραφίζουν ένα ακριβές αν και, κατά κάποιο τρόπο, γενικευμένο πορτρέτο των περισσότερο σημαντικών τρόπων με τους οποίους αντιδρούν τα δυο άτομα.
Τα τέσσερα στοιχεία είναι σημαντικοί αρχικοί παράγοντες. Η σχετική έμφαση ή μη έμφαση των τεσσάρων στοιχείων (φωτιά, γη, αέρας, νερό) στους δυο χάρτες είναι ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά, μια σχέση. Εάν έχετε πέντε πλανήτες στα συντηρητικά, πρακτικά ζώδια της γης, για παράδειγμα, ενώ στο χάρτη του συντρόφου σας τονίζονται τα τολμηρά, δημιουργικά ζώδια της φωτιάς - λοιπόν, θα δίνετε λίγο ο ένας στα νεύρα του άλλου. H γήινη προσωπικότητά σας μπορεί να βλέπει «άσκοπα ρίσκα» εκεί που ο σύντροφός σας των ζωδίων της φωτιάς βλέπει μόνο «διασκέδαση και ενδιαφέρον». Ο σύντροφός σας κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί να θεωρήσει αυτό που εσείς ονομάζετε «απλά κοινή υπόθεση» ότι είναι απόλυτο και ανόητο.
Αυτό το πολύ απλό επίπεδο ανάλυσης είναι συχνά αρκετά αποκαλυπτικό όσον αφορά τη συνολική μορφή της σχέσης, μια και δείχνει σε γενικές γραμμές τον τρόπο προσέγγισης της ζωής του κάθε ατόμου.
Τα άτομα που έχουν τα ζώδια της φωτιάς πολύ τονισμένα στους χάρτες τους έχουν την τάση να είναι δημιουργικά, παρορμητικά και να ζητούν την περιπέτεια. Τα ζώδια της γης δείχνουν μια πιο μεθοδική και πρακτική προσέγγιση της ζωής. Τα ζώδια του αέρα αλλάζουν εύκολα, είναι καλλιεργημένα, μερικές φορές ονειροπόλα ή αναποφάσιστα. Και τα ζώδια του νερού είναι συναισθηματικά, ευαίσθητα και διορατικά.
Όταν αναλύεται ένας χάρτης, υπολογίζεται η διανομή των δέκα πλανητών και του Ωροσκόπου και προσδιορίζεται η συνολική έμφαση των στοιχείων. Από αυτούς τους έντεκα συνολικά παράγοντες πέντε ή περισσότεροι σε οποιοδήποτε στοιχείο δείχνουν μια καθαρή έμφαση στις ιδιότητες αυτού του στοιχείου στην ψυχική διαμόρφωση αυτού του ατόμου.
Θυμηθείτε, επίσης, ότι μια ισχυρή έμφαση σε ένα στοιχείο συνήθως σημαίνει επίσης ότι υπάρχει έμφαση σε κάποιο άλλο. Αυτές οι ισχυρές και αδύναμες ιδιότητες, πρέπει να ερμηνευτούν σε σχέση η μια με την άλλη για να αποκτηθεί μια πλήρης κατανόηση της προσωπικότητας.
Οι πλανητικές όψεις είναι ένας άλλος τρόπος ανάλυσης των χαρτών. Συχνά συνδεδεμένες με την ιδέα της έμφασης στα στοιχεία είναι το οποιοδήποτε νεφέλωμα, ή η ισχυρή συγκέντρωση πλανητών που μπορεί να εμφανιστούν σε ένα ή και στους χάρτες. Πάλι, η βασική ιδέα εδώ είναι ότι τρεις ή τέσσερις πλανήτες που είναι συγκεντρωμένοι μαζί στο ίδιο ζώδιο δείχνουν μια ισχυρή έμφαση στις ιδιότητες αυτού του ζωδίου στην ψυχική διαμόρφωση αυτού του ατόμου.
Ένα νεφέλωμα είναι σημαντικό επίσης με ένα άλλο τρόπο, μια και συνήθως ρίχνει την έμφαση του χάρτη πάνω σε ένα συγκεκριμένο Οίκο. Οι Οίκοι αντιπροσωπεύουν διάφορους τομείς της ζωής και μια ισχυρή ομάδα πλανητών σε ένα συγκεκριμένο Οίκο δείχνει ένα άτομο που κατευθύνει περισσότερη από την ενεργητικότητά του προς τις δραστηριότητες αυτού του συγκεκριμένου τομέα της ζωής. Τέτοιες πλανητικές συγκεντρώσεις μπορούν να πάνε μακριά στην εξήγηση των «παθών» του συντρόφου σας όπως του άρρωστου με τη δουλειά του υπερβολικά κοινωνικού, κ.λπ. Πάλι, η ιδέα κλειδί είναι το ότι εάν καταλαβαίνετε γιατί ο σύντροφός σας λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο, έχετε κάνει ένα σημαντικό βήμα για να αποφύγετε τα προβλήματα πριν ακόμα αρχίσουν.
Πιο Συγκεκριμένα
Αυτά τα δυο αρχικά βήματα δείχνουν τις βασικές γραμμές μιας σχέσης. Τώρα είναι ώρα να δούμε τις λεπτομέρειες - να δούμε ακριβώς πώς τα δυο άτομα αντιδρούν το ένα με το άλλο και γιατί. Αυτή η φάση της ερμηνείας μπορεί να γίνει πολύ συγκεκριμένη, πράγμα που εξαρτάται από τη φύση των δυο χαρτών και τις ικανότητες και την υπομονή του αστρολόγου.
Η τεχνική είναι να δείτε που βρίσκονται οι πλανήτες του κάθε ενός ατόμου μέσα στο εξεταζόμενο πεδίο στο χάρτη του άλλου - πώς αυτοί οι πλανήτες επιδρούν πάνω στους γενέθλιους πλανήτες και τους Οίκους του ωροσκοπίου του άλλου ατόμου. Η διαδικασία, όπως και η ίδια η σχέση, είναι ένας δρόμος με δυο κατευθύνσεις. Κάθε άτομο έχει ένα συγκεκριμένο τύπο επιρροής πάνω στο άλλο. Οι προσωπικότητες αλληλεπιδρούν - μερικές φορές εναρμονίζοντας και συμπληρώνοντας η μια την άλλη, μερικές φορές συγκρουόμενες και απορρίπτοντας ή μια την άλλη.
Η ερμηνεία μπορεί να γίνει αρκετά συγκεκριμένη, επειδή ο χάρτης στην πραγματικότητα τεμαχίζει την προσωπικότητά σας στα επί μέρους στοιχεία που τη συνθέτουν, διευκολύνοντάς σας να δείτε ακριβώς ποιος συγκεκριμένος τομέας της προσωπικότητάς σας έχει θετική ή αρνητική επιρροή στο σύντροφό σας.
Margaret
08-11-2004, 02:17 AM
Ωραίο το άρθρο και η εισαγωγική ανάλυση για την Συναστρία.
Συγχαρητήρια:)
vickynaf2004
05-04-2005, 10:58 PM
Να δώσω και εγώ με τη σειρά μου τα συγχαρητήριά μου γι αυτό το άρθρο. Να ακολουθήσουν και άλλα.
jennoula
07-04-2005, 01:44 PM
φοβερό άρθρο! Μπράβο για άλλη μια φορά!!!!
BlueVelvet
11-04-2005, 04:06 AM
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου... Τα θερμά σου συγχαρητήρια..
Θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλα?
fillenia
11-04-2005, 07:42 PM
Mέχρις ότου ο εξαιρετικός Retrograde καταφέρει να μας ενημερώσει και με άλλα παρόμοια άρθρα, μπορείς να κάνεις τα εξής:
Να χρησιμοποιήσεις τη μηχανή αναζήτησης του Horoscope για τη συναστρία, για ό,τι σχετικό έχει δημοσιευτεί μέχρι σήμερα.
Να ψάξεις λεπτομερέστερα στην αρθρογραφία για θέματα που άπτονται της ανάλυσης ενός γενέθλιου χάρτη, όχι απαραίτητα της συναστρίας. Υπάρχουν αρκετά, όπως θέματα καρμικής αστρολογίας, θέματα ερωτικών σχέσεων, αναλύσεις πλανητικών διελεύσεων, γενέθλιων οίκων, κλπ. Ολα συνδέονται μεταξύ τους και στην συναστρία μπορείς να τα τοποθετήσεις στις κατάλληλες θέσεις. Ενδεικτικά σου αναφέρω τα forum της Αστρολογίας και της Καρμικής Αστρολογίας, αλλά υπάρχουν και άλλα. Χρόνο και διάθεση να έχεις. Να σου τονίσω πως με τον τρόπο αυτό θα έχεις μια ενδεικτική εικόνα, ένα σχεδιάγραμμα αν θες, και μην καταλήξεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα, αν δεν έχεις την κατάλληλη υποδομή. Ενας αστρολόγος μόνο μπορεί να σου εξηγήσει υπεύθυνα τους προβληματισμούς σου.
Φυλλένια
ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ
05-06-2005, 09:58 PM
Συγχαρητήρια, πολύ ενδιαφέρον το άρθρο.
nasty
06-06-2005, 05:15 PM
Μπράβο σας!!! .......ελπίζω να υπάρξουν κι άλλα τόσο ενδιαφέροντα και αξιόλογα άρθρα σας. Να είστε καλά!!!
marinaki
10-06-2005, 03:40 PM
Πολύ ωραίο άρθρο!!Περιμένω το επόμενο σύντομα.... :thumbsup:
niaouts
11-06-2005, 06:51 PM
Πολύ ενδιαφ'ερων ολο αυτό τό θέμα με την συναστρία. Αυτό που δεν εχω καταλάβει εγώ ειναι, σε ενα αστρολογικό χάρτη 2 ανθρώπων για να υπάρχει θετική εκβαση στην σχέση, πρέπει να συμπίπτουν ολα τα σημεία ...??????
Δηλαδί εννοώ αν π.χ ο αντρας εχει τρίγωνο και επίσης και η γυναίκα τρίγωνο και πέφτει το ενα πάνω στο αλλο.....τότε σημαίνει οτι υπάρχει καρμική σχέση?
ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ
13-06-2005, 06:56 PM
Συγχαρητηρια πολυ ωραιο το αρθρο.
madcat
22-06-2005, 02:52 PM
Συγχαρητήρια retrograte για το άρθρο!! Περιμένουμε την συνέχεια με παραδείγματα αλλά και ανάλυση συναστρίας χαρτών δυο συντρόφων όπως μας υποσχέθηκες! ;)
krios7
26-06-2005, 11:23 PM
Η τεχνική είναι να δείτε που βρίσκονται οι πλανήτες του κάθε ενός ατόμου μέσα στο εξεταζόμενο πεδίο στο χάρτη του άλλου - πώς αυτοί οι πλανήτες επιδρούν πάνω στους γενέθλιους πλανήτες και τους Οίκους του ωροσκοπίου του άλλου ατόμου.
Νομίζω ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γραφτεί ένα άρθρο - ή και περισσότερα - γι'αυτό ακριβώς. Για το πως δηλαδή οι πλανήτες ενός ατόμου, επιδρούν πάνω στους γενέθλιους πλανήτες και τους οίκους του ωροσκοπίου του άλλου ατόμου.
Όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω βρεί κάτι τέτοιο, πέρα από τις γενικές - θεωρητικές - περιγραφές περί συναστρίας, κάποιες ελάχιστες αναφορές για τον πλανήτη Ουρανό καθώς και τον τονισμό της σπουδαιότητας των "φώτων", και των γωνιών που αυτά σχηματίζουν με άλλους πλανήτες, κατά την μελέτη μιας συναστρίας.
Εκτός βέβαια και αν υπάρχουν τέτοια άρθρα και δεν τα έχω δει.
Νομίζω ότι πρίν από την ανάλυση της συναστρίας των δύο συντρόφων (που όπως υποσχέθηκε ο retrograde θα ακολουθήσει), θα πρέπει πρώτα να προηγηθεί κάποια εισαγωγική και σύντομη - έστω - ερμηνεία των γωνιών, που σχηματίζουν οι πλανήτες μεταξύ τους (κατα την συναστρία πάντα) και των επιδράσεων τους στους οίκους του άλλου χάρτη.
retrograde
26-06-2005, 11:48 PM
Καταλαβαίνετε αγαπητέ φίλε ότι η όλη εργασία είναι τεράστια και οι συνδυασμοί μόνο για ένα ζευγάρι υπερβολικοί για να αναλυθούν στα πλαίσια ενός φόρουμ. Σίγουρα ένα άρθρο όσο εκτενές και να ήταν δεν θα κάλυπτε ούτε το ένα δέκατο από τα δικά μου στάνταρντς ανάλυσης. Σαφέστατα ο αστρολόγος που σέβεται τον εαυτό του θα έπρεπε να ξεκινήσει με τους 2 γενέθλιους χάρτες. Να τους βάλει κυριολεκτικά σαν διαφάνειες τον έναν επάνω στον άλλον και να κάνει τις πρώτες εκτιμήσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι δεδομένου ότι η αστρολογία δεν είναι μαντική τέχνη αλλά περισσότερο στατιστική και αποσυμβολισμός είναι κατ' εμέ αναγκαίο να έχεις ένα μικρό ιστορικό των ατόμων που θα εξετάσεις τους χάρτες τους για να αποκλίσεις αρκετές πιθανότητες αποσυμβολίζοντας μόνο με τους τρόπους που η βιβλιογραφία έχει διδάξει.
Εγώ, πάντως, είμαι πρόθυμος να χρησιμοποιήσω στοιχεία από μέλος του Horoscope και να μελέτήσω το συναστριακό χάρτη εξετάζοντάς τον με κάποιες τεχνικές που γνωρίζω (αν και δεν δήλωσα ποτέ αστρολόγος) υπό μορφή μαθημάτων τα οποία θα δίνονται σιγά σιγά και σε κεφάλαια πιο πολύ για να καταθέσω την άποψή μου για το πως θα επιθυμούσα να εξετάζονται οι συναστρίες. Από εκεί και πέρα επαγγελματίες σύμβουλοι αστρολόγοι συνεργάζονται και με τον δικτυακό μας τόπο αλλά και διάφοροι άλλοι που όπως γνωρίζω μελετούν τα γραφόμενα και ίσως γίνει ένας γόνιμος διάλογος με αυτοσκοπό την βαθύτερη γνώση όλων μας και την απόρριψη ή όχι κάποιων θεωριών.
Όποιο μέλος επιθυμεί μπορεί να γράψει τα ακριβή στοιχεία γέννησής του όπως και του συντρόφου του για να γίνει η απαραίτητη μελέτη.
Μικρές διευκρινίσεις: Αν ύπάρξουν περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι τα κριτήρια της επιλογής θα είναι εντελώς τυχαία.
Επίσης, η σχέση πρέπει να είναι πέραν του ενός έτους ή το ζευγάρι να είναι παντρεμένο ή αρραβωνιασμένο. Και τέλος η ηλικία των ενδιαφερόμενων να είναι από τα 25-27 έτη και άνω.
Fotini Christodoulou
15-07-2005, 04:42 PM
αγαπητε retrograde,
για "αναδρομος"εισαι πολυ ενταξει!
Προσπαθω εδω και παρα πολυ καιρο,απο διαφορες πηγες στο internet,να βγαλω ακρη ,αλλα οπως ειπα σε αλλο thread ,ειναι πολυ δυσκολο για εναν αρχαριο οπως ειμαι εγω,να βγαλεις ακρη και να συνθεσεις τις πληροφοριες,ποσο μαλλον,οταν δεν εισαι σιγουρος για το ποιοι τελικα παραγοντες επηρεαζουν!Διαβασα σε αρθρο σου,για την σεληνη και τον ρολο που παιζει,
αλλα τελικα ειναι τοσοι οι παραγοντες,που πρεπει να εξεταστουν που καποια στιγμη"εκαψα τον σκληρο"και κατεληξα διπλα μπερδεμενη!
(μερικες πληροφοριες για μενα:ως καρκινος,ενιωσα μεχρι το κοκκαλο,την επιδραση του Κρονου .χωρισα απο μια 4χρονη σχεση-αρραβωνα.Καταφερα ομως να κανω νέα σχεση,περσι τελος ιουνιου.Τους τελευταιους 6 μηνες,ζουμε μαζι και θελω να πιστευω πως θα εξελιχθει θετικα και σοβαρα.)
αν θελεις να με χρησιμοποιησεις σαν βαση, για μερικα
μαθηματα,δεχομαι ευχαριστως(-τι λες, σοβαρα-σκεφτηκες ετσι; ;) )ισως επιτελους να καταλαβω πως λειτουργει το θεμα της συναστριας,τουλαχιστον μεχρι εκει που δυναμαι να καταλαβω.(Επειδη το θεμα ειναι καυτο και ξερω πως πολυς κοσμος ενδιαφερεται,σου δινω τα στοιχεια και
κρινεις!
εγω: 5 ιουλιου 1978,ωρα 03:15 ξημερωματα,θεσ/νικη Ελλαδα
ο συμβιος(!):3 οκτωβριου 1969,ωρα 09:15 το πρωι,φρανκφουρτη Γερμανια.
Ελπιζω να μην αντιτιθεται στους ορους του forum,ε?μην μου ερθει κανενα σκουποξυλο στο κεφαλι!)
Περιμένω τις δημοσιευσεις σου με αγωνια,με οποιο παραδειγμα! :D
jennoula
15-07-2005, 04:58 PM
καλησπέρα και απο εμένα retrograde!
επειδη είμαι και εγω ένα πολύ ταλαιπωρημένο καρκινάκι και θα με ενδιέφερε και εμένα μια μελέτη της συναστρίας μου με τον σύντροφό μου..
τα στοιχεία μας είναι...
ημ/νια γέννησης δική μου : 16/07/1977 στις 12.55μμ (μεσημέρι) στην αθήνα
ημ/νια γέννησης του συντρόφου μου: 07/09/1967 στις 04.00πμ (ξημερώματα)στην αθήνα.
ευχαριστώ εκ των προτέρων..
:flowers1:
SONIA64
16-07-2005, 01:06 AM
Αγαπητέ retrograde στην τυχαία επιλογή σου βάλε κι εμένα αν θέλεις.
Εγώ 30/3/64 Αθήνα 18:15
Αυτός 19/12/78 15:00 Κόρινθο
Είμαστε μαζί 25 μήνες και νομίζω ότι πληρούμε τις προϋποθέσεις που έθεσες.
Δεν θέλω να προσθέσω κάτι άλλο εκτός κι αν είναι απαραίτητο και μου το υποδείξεις.
Ευχαριστώ
sonia64
retrograde
16-07-2005, 01:25 AM
Παιδιά επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους...
Όπως έγραψα επιθυμώ να γίνει ένα μάθημα κατάστρωσης συναστριακού χάρτη. Για την ακρίβεια μια σειρά μαθημάτων η οποία και χρονοβόρα είναι και τουλάχιστον για μένα δεν εμπεριέχει το ρίσκο να εκτεθώ και να χάσω πελάτες όπως θα έκανε ένας επαγγελματίας αστρολόγος. Έτσι μπορώ να κινηθώ πιο ελεύθερα.
Γι' αυτούς τους λόγους αλλά και για άλλους ακόμη ελπίζω να είναι κατανοητό ότι το μάθημα θα επικεντρωθεί σε ψυχολογικού επιπέδσου παράγοντες αστρολογίας -αυτή που στην ουσία αγαπώ- και όχι σε "προβλέψεις" του είδους σε 1 χρόνο παντρεύεσαι ή σε δυο μήνες χωρίζεις. Αυτή είναι αστρολογία για τους ειδικούς. Και πάλι επειδή είμαι εκτός του χώρου και μπορώ να μιλάω άνετα, ειδικοί στην Ελλάδα και γνώστες δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα των 2 μου χεριών και ας έχουν δηλωθεί στην εφορία νούμερα περισσότερα και από τους δικηγόρους σαν επαγγελματίες αστρολόγοι.
Φιλικά και με ιδιαίτερη εκτίμηση σε όλους σας!
Και για να τηρηθεί η τάξη και να μην γεμίσουμε το άρθρο θα ανοιχθεί ένα νέο θέμα και θα μεταφερθεί εκεί η συζήτησή μας.
SONIA64
16-07-2005, 02:16 AM
Αγαπητέ retrograde κατανοητό όπως ετέθη απο μέρους σου.
Αν μπορώ να μιλήσω για μένα προσωπικά θα έλεγα πως με ενδιαφέρει η ανάλυση για να καταλάβω τον τρόπο που γίνεται και όχι η πρόβλεψη.Αν έδωσα κι εγώ τα αστρολογικά μου στοιχεία είναι επειδή λόγω της αρκετά μεγάλης διαφοράς ηλικίας φαντάζομαι θα έχει και διαφορετικό ενδιαφέρον η συναστρία, καθώς και απο πλανητικές θέσεις στούς οίκους και ιδιαίτερα τα κοινα τετράγωνα για ΝΔ και ΒΔ σε άλλους πλανήτες βέβαια και όλα αυτά σύμφωνα με τους αστρολογικούς μας χάρτες όπου προσπαθώ με την ελάχιστη γνώση και με όσα πολύ χρήσιμα διαβάζω στο site να αποκρυπτογραφήσω με πολύ ενδιαφέρον.
Ευχαριστώ
poli oreo to aruro sas. Gia akomi mia fora mpravo sas .
moutro28
06-08-2005, 04:45 PM
Συγχαρητήρια για το άρθρο σου γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω διάφορες ... Όλοι απορρούσαν πως μια φίλη Αιγόκερως ταίριαζε με έναν Κριό διότι δεν ήξεραν ότι η Αιγόκερως είχε ωροσκόπο Κριό και ο Κριός ωροσκόπο Σκορπιό.
Ένας άντρας Αιγόκερως ταιριαζε μια χαρά με μια Λιονταρίνα γιατί αυτός είχε ωροσκόπο Ιχθύ και αυτή Καρκίνο και είχαν και οι δύο Σελήνη στον Ταύρο.
Αντίθετα δύο Ταύροι δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν ζευγάρι διότι η Ταυρίνα έχει χάρτη γεμάτο φωτιά. Παντρεύτηκε έναν Τοξότη και είναι τρισευτυχησμένη.
Εγώ που δεν είμαι αστρολόγος το πρώτο πράγμα που κοιτάω στον χάρτη ενός ανθρώπου είναι ο ωροσκόπος, η Σελήνη και ο Δίας αν πρόκειται για συνεργάτη ή φίλο. Αν πρόκεται για ερωτική σχέση η Αφροδίτη και ο Άρης νομίζω ότι έχουν πολύ μεγάλη σημασία.
Είναι σωστή αυτή η προσέγγιση;
glikoulinaa
07-09-2005, 02:04 PM
Καλησπέρα retrograde!!Μήπως θα μπορούσα να έχω κι εγώ μια μικρή πρόβλεψη??Θα το ήθελα πολύ!!!Τώρα τελευταία νιώθω ότι το αγόρι μου έχει απομακρυνθεί και ότι δεν είναι όπως πρώτα!!Έχει αλλάξει η συμπεριφορά του.Βέβαια κι εγώ θέλω να φύγω από αυτή τη σχέση,άλλες πάλι φορές τον σκέφτομαι αρκετά,αλλά αυτό που υπήρχε στην αρχή της σχέσης νιώθω ότι χάθηκε!!!Τί συμβαίνει??Μπορείς να με βοηθήσεις??pleasee..Έκανα εγώ λάθος,φταίει αυτός, μπλέχτηκαν τρίτοι...?????Δεν μπορώ να καταλάβω!!Βλέπεις να συνεχίζουμε μαζί ή το διαλύουμε σιγά-σιγά??Εγώ αρχικά σκεφτόμουν μήπως υπάρχει κάποια άλλη στη ζωή του παράλληλα με μένα...(???)τώρα πια έχω χάσει το ενδιαφέρον μου!!!Όλα αυτά βέβαια ξεκίνησαν το καλοκαίρι....Δεν ξέρω τι να κάνω!Αν μπορείς βοήθησέ με....έχω ανάγκη από μια συμβουλή.!!Σου δίνω και τα στοιχεία:
Εγώ γεννήθηκα 22-11-1985 στα Ιωάννινα και ώρα 01:30 π.μ.
Εκείνος στις 18-07-1983 στην Αθήνα και ώρα 04:00 π.μπ.
Αν μπορείς βοήθησέ με!!Θα περιμένω!!Σε ευχαριστώ πολύ πολύ.......
PETALOUDA MS
07-09-2005, 11:55 PM
Καλησπερα αγαπητε retrograde.Προσφερομαι και γω αν θελεις για παραδειγμα συναστριακης αναλυσης.Ειμαι παντρεμενη δεκα χρονια και σου δινω και τα απαραιτητα στοιχεια.Ημερομηνια 17/11/1974 ωρα 10.30 π.μ και του συζυγου μου 25/10/1971 ωρα 04.20π.μ.Εγω στον Πειραια και εκεινος Αθηνα.
mermaid
18-11-2005, 11:19 AM
Γειά σας είμαι νέο μέλος και οι Συναστρίες είναι από τα πρώτα άρθρα που διάβασα.Μπορώ να πω πως μου έλυσε αρκετές απορρίες!Ευχαριστώ και συγχαρητήρια!
ZELAJ TE
10-02-2006, 07:30 PM
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!
skorpion
21-03-2006, 12:31 AM
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!! Συμφωνω απολυτως:amuse:
skorpion
21-03-2006, 12:39 AM
Επίσης, η σχέση πρέπει να είναι πέραν του ενός έτους ή το ζευγάρι να είναι παντρεμένο ή αρραβωνιασμένο. Και τέλος η ηλικία των ενδιαφερόμενων να είναι από τα 25-27 έτη και άνω.
κριμα δεν με πιανει η ηλικια αν και λεω αν αλλαξεις γνωμη 21.11.1983 18.00 Αθηνα εγω και 01.04.1982 03 και κατι το πρωι Λευκωσια αυτος λιγα πραγματα αν θα επισημοποιηθει η σχεση μας καποτε ας πουμε καιαν εχει προοπτικες να κρατησει σορυ αν γινομαι ενοχλητικη αλλα ειπα να δοκιμασω παρ ολα αυτα.ευχαριστω:embarrest
panther
21-03-2006, 10:40 AM
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣ!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!
Αγαπητή ZELAJ TE,
Στους όρους του site αναφέρει ότι πρέπει να γράφουμε με πεζούς χαρακτήρες και όχι με κεφαλαία. Σε ευχαριστώ πολύ:)
Φιλικά
Ιουλία
Maraki29
02-04-2006, 03:41 PM
Ενδιαφέρον, από πολλές απόψεις. Μπράβο!
moonlightfem
16-08-2006, 10:54 AM
Καλημέρα.Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε ποιο είναι το βασικό σημείο που κοιτάζει κανείς στη σύγκριση 2 ωροσκοπίων για να δει αν υπάρχει μέλλον και πορεία στη σχέση αυτών των 2 ατόμων.Ευχαριστώ προκαταβολικά.Καλή συνέχεια
evlambia
18-09-2006, 12:35 PM
Πολύ ενδιαφερον αρθρο. Να ρωτήσω κι εγώ κατι. Αν οι μόνοι κοινοί πλανητες είναι στους 2 χαρτες ειναι ο Ερμής κι ο Ουρανός τι κανεις? προσπαθώ αδικα?
tilpanos2
14-10-2006, 09:25 AM
Ναι, προσπαθείς άδικα.
Η προσωπική μου άποψη συμφωνεί απολύτως με τη δήλωση του retrograde στην αρχή του άρθρου του:
"Το αν ταιριάζεις ή δεν ταιριάζεις δεν θα στο πει η αστρολογία. Είναι καθαρά εξαρτώμενο από εσένα και το/τη σύντροφό σου"
(6η γραμμή στο κείμενο του ωραίου άρθρου)
Marlene
16-10-2006, 12:20 PM
Πολύ ενδιαφερον αρθρο. Να ρωτήσω κι εγώ κατι. Αν οι μόνοι κοινοί πλανητες είναι στους 2 χαρτες ειναι ο Ερμής κι ο Ουρανός τι κανεις? προσπαθώ αδικα?Εσύ πως το νοιώθεις;
starfish
16-10-2006, 03:32 PM
Πολύ ενδιαφερον αρθρο. Να ρωτήσω κι εγώ κατι. Αν οι μόνοι κοινοί πλανητες είναι στους 2 χαρτες ειναι ο Ερμής κι ο Ουρανός τι κανεις? προσπαθώ αδικα?
Τι εννοεις κοινοι; Οτι υπαρχει μονο μια οψη μεταξυ αυτων των 2 πλανητων και τιποτα αλλο; Το "προσπαθω αδικα" παλι, σημαινει οτι εχετε ηδη μια σχεση και δεν παει καλα, αρα προσπαθεις να την σωσεις ή οτι δεν εχετε σχεση και προσπαθεις να αποκτησεις;
Τυπικα μια οψη αναμεσα στους δυο πλανητες, μπορει να δειχνει "εκρηκτικη επικοινωνια". Αυτο μετεφρασε το οπως νομιζεις.
Για το αν ομως θα ειναι μια καλη σχεση η οχι, θα συμφωνησω με τον retrograde και τον tilpano2.
Υπαρχουν παντως αρκετα αρθρα που ισως σε βοηθησουν περισσοτερο να βγαλεις καποια συμπερασματα.
ymdk21
05-11-2006, 03:34 PM
Πάρα πολύ καλό το άρθρο.. και κατατοπιστικό! Πολύ καλή δουλειά.. Συγχαρητήρια κι από μένα! :)
litle baby
14-01-2007, 08:38 PM
ωραιο το αρθρο θα ηθελα και καποιο παραδειγμα ευχαριστω
savul
15-01-2007, 12:09 PM
Ωραίο το άρθρο σας. Περιμένω το παράδειγμα...
starfish
16-01-2007, 03:07 PM
Ωραίο το άρθρο σας. Περιμένω το παράδειγμα...
Το αρθρο γραφτηκε πριν 2 χρονια κοριτσια! Εκτος αυτου, το θεμα της συναστριας, δεν σηκωνει απλα παραδειγματα, ουτε καν αν το παραδειγμα ειχε εκταση ολοκληρου αρθρου.
Ωστοσο, μπορειτε να διαβασετε σχετικα αρθρα απο την καταλληλη ενοτητα.. :bigsmile: :bigsmile:
iro82
16-01-2007, 08:26 PM
μπραβο σας πολυ χρησιμες πληροφοριες για αλλη μια φορα!!!
θα ηθελα να ρωτησω και εγω με την σειρα μου!!με την συναστρια μπορουμε να βρουμε αν ειχαμε προηπαρξει μαζι με τον νοτιο δεσμο!!??και με τον βορειο οτι θα υπαρξουμε και σε αυτη τη ζωη?και αν ναι?πως θα το καταλαβουμε?ποιοσ θα ειναι ο σχηματησμος τον πλανητων?:)
retrograde
19-01-2007, 02:05 PM
Γεια σας
Για όσους πιστεύουν στην Καρμική αστρολογία, η θεωρία αναφέρει ότι ο Νότιος Δεσμός φανερώνει το χθες, αλλά μπορεί να σημαίνει πως το άτομο αυτό μας θυμίζει καταστάσεις του χθες, όχι απαραίτητα πως πρέπει να το γνωρίζαμε.
Επίσης, ο Βόρειος Δεσμός θα φανερώσει πως αυτός που τον έχει παίρνει στοιχεία της φύσης του πλανήτη του άλλου, για να εξελίξει την ζωή του. Ενδεχόμενα, αν το σύνολο της καρμικής συναστρίας βοηθά, να είναι καλό να συμπορευτούν. Αλλά αυτό προϋποθέτει μελέτη μεγάλη με πολλά στοιχεία, καρμικά ωροσκόπια και δεν απαντάται σε λίγες σειρές.
Η Καρμική αστρολογία υποστηρίζει ότι όλοι έχουν την καρμική τους γνωριμία από παλιά!!
ARTEMARA
26-01-2007, 09:44 PM
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ioannaki
30-01-2007, 02:54 AM
sigxaritiria!poli kalo to arthro kai voithaei kai emas pou de gnwrizoume polla apo astrologia.iparxei i dinatotita na mou apantisete an sas dwsw imerominia gennisis kai emena kai tou endiaferomenou,an tairiazoume i' oxi?kai pali euxaristw!
divinaki
20-10-2007, 12:59 PM
ωραία ανάλυση.. περιμένω τήν συνέχεια :bigsmile:
tiviti
21-05-2009, 01:09 AM
Μήπως μπορείτε να μου πείτε τη συναστρία αναμεσα σε γυναικα γεννημένη 20/10/1976, 22:30, Θεσσαλονίκη και σε άντρα γεννημένο 01/07/1969, 23:45 στην Ν.Υορκη??
Ευχαριστώ πολύ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-05-2009, 01:59 AM
Μήπως μπορείτε να μου πείτε τη συναστρία αναμεσα σε γυναικα γεννημένη 20/10/1976, 22:30, Θεσσαλονίκη και σε άντρα γεννημένο 01/07/1969, 23:45 στην Ν.Υορκη??
Ευχαριστώ πολύ
αγαπητο μελος δεν κανουμε αναλυση συναστριας ..:blink:
γιατι δεν διαβαζεις λιγο τα αρθρα η'' τα θεματα για να δεις τι γινετε;
φιλικα:bigsmile:
kiaRRa
21-05-2009, 02:12 AM
Ευχαριστώ πολύ
Πάντως αν θες να δεις τον χάρτη της συναστρίας απλά, μπορείς να το κάνεις εδώ (http://www.myhoroscope.gr/synastry.php).
Οι συντεταγμένες για Ν. Υόρκη είναι:
40 Ν 42
74 W 00
EDT +4:00
Πολύ καλό άρθρο! Για μένα είναι λυπηρό να περιμένουμε να μας πει κάποιος άν ταιριάζουμε με τον αγαπημένο μας. Αυτό που μπορεί να κάνει η αστρολογία είναι να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας και τον σύντροφό μας.:bigsmile:
Δείμων
22-05-2009, 07:29 PM
Ε, ναι, πάντα! Η αστρολογία των σχέσεων δρα συμβουλευτικά. Κυρίως να δεις γιατί ταίριαξες ή γιατί δεν ταίριαξες τελικά, ή να είσαι προετοιμασμένος για πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στην πορεία της σχέσης σου (μην ξεχνάμε την... εκούσια στραβομάρα του έρωτα!!!), ή για προβλήματα που μπορεί ήδη να υπάρχουν και για τον χ-ψ λόγο κρύβονται. Αυτά είναι και τα πιο επικίνδυνα γιατί μια στιγμή που νομίζεις ότι όλα πάνε καλά θα «σκάσουν», κι όποιον πάρουν τα σκάγια...!
tiviti
23-05-2009, 08:07 PM
Πάντως αν θες να δεις τον χάρτη της συναστρίας απλά, μπορείς να το κάνεις εδώ (http://www.myhoroscope.gr/synastry.php).
Οι συντεταγμένες για Ν. Υόρκη είναι:
40 Ν 42
74 W 00
EDT +4:00
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!! Βασικά αυτό ήθελα να μάθω! :-)
paiktries
02-06-2009, 12:21 AM
τελειο το αρθρο!!επειδη δεν μπορεσα να βρω πωσ κανουμε ερωτηση.ηθελα να ρωτησω υπαρχει καποιο βιβλιο συναστριας με ερμηνειες οψεων εκτος απο του θωμα γαζη?και αν ναι ποιο?
irilena
07-06-2009, 09:28 PM
καλησπερα! προσπαθω με τις λιγες γνωσεις που εχω να ερμηνευσω τη συναστρια μεταξυ γυναικας 23/3/59 13.15 και ανδρα 3/12/63 μεσημερι δε γνωριζω ακριβη ωρα, υπαρχει επι του παροντος μονο επαγγελματικη σχεση, μηπως μπορειτε να με βοηθησετε νομιζω υπαρχουν πολυ ενδιαφερουσες οψεις...σας ευχαριστω εκ των προτερων
Αν σε μια συναστρια υπαρχουν πολλοι πλανητες στον 6ο οικο, αυτο σημαινει πως ειναι μια σχεση με πολλες υποχρεωσεις? ειναι μεσα ο ηλιος-ερμης-πλουτωνας-ουρανος. . .ειναι μια δυσκολη σχεση?
Ευχαριστω παρα πολυ!!