PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Σελήνη - Πλούτωνας: Οι μαφιόζοι του ζωδιακού κύκλου (1)

Χρυσάνθη Σπίγγου
14-08-2011, 01:18 PM
Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε ασταθείς σχέσεις μητέρας-παιδιού, (Σελήνη) σε βρεφική και νηπιακή ηλικία, καθώς και συναισθήματα ανασφάλειας εκ μέρους του παιδιού αντιστοιχούν στις δύσκολες γενέθλιες όψεις Σελήνης – Πλούτωνα. Ήδη από την νηπιακή ηλικία το παιδί βιώνει την ασταθή αυτή σχέση ως έναν επώδυνο αποχωρισμό ή ως απόρριψη ή σαν ελλειμματική προστασία και φροντίδα. Εάν η μητέρα τους βρισκόταν σε φυσική απόσταση ή ήταν συναισθηματικά απόμακρη εξαιτίας προβλημάτων που πιθανά αντιμετώπιζε και δεν ανταποκρινόταν επαρκώς στις ανάγκες του παιδιού, τότε το παιδί αυτού του πλανητικού σχηματισμού, βίωσε από πολύ ωρίς το άγχος της απόρριψης.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Σελήνη - Πλούτωνας: Οι μαφιόζοι του ζωδιακού κύκλου (1) (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-148/%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1%C F%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%86%CE%B9%CF%8C%CE%B6%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%85-1-a-13315/)

voix
14-08-2011, 03:18 PM
Βρήκα εξαιρετικό το άρθρο σας. Ζω υπό την επήρεια αυτής της όψης και γνωρίζω πολύ καλά όλα όσα περιγράφετε. Θα προσθέσω, από την βιωματική μου εμπειρία και την παράμετρο του θανάτου των γονέων. Πώς, δηλαδή, βιώνει τον θάνατο των γονέων ή του γονέα το ενήλικο πλέον τέκνο, τις ενοχές αλλά και την λύτρωση μαζί με την υπακοή (να τους φροντίσει στην αρρώστια) αλλά και την εσωτερική ανταρσία (δεν σου το χρωστάω μετά από όσα μου έκανες) που το διαλύει. Πάρα πολύ οδυνηρή υπόθεση που δυστυχώς δεν ξεπερνιέται, νομίζω, ποτέ. Έχω όμως να σας υποβάλω και ένα ερώτημα που άπτεται του θέματος που εκθέσατε. Πώς, εγώ, π.χ. που έχω την αρνητική όψη Σελήνης Πλούτωνα και έχω υποστεί τα παραπάνω, μπορώ να βοηθήσω το δικό μου παιδί που έχει την δική του Σελήνη σε τρίγωνο με τον Πλούτωνά του αλλά και σε αντίθεση με Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα και σύνοδο με Δία;

Δεν επιθυμώ οπωσδήποτε μια προσωπική απάντηση αλλά μια γενικότερη τοποθέτησή σας που θα βοηθούσε και τους υπόλοιπους αναγνώστες του άρθρου σας. Σας ευχαριστώ πολύ.

doukas
14-08-2011, 03:21 PM
ωραίο να είναι τόσο πλήρες το άρθρο , ώστε να μην κάνεις ερωτήσεις μετά. Συγχαρητήρια

louloud@ki
14-08-2011, 04:14 PM
Πολύ ωραίο το άρθρο. Kαι κατατοπιστικό. Αλλά θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.Η σχέση πατέρα-παιδιού πως φαίνεται στο χάρτη; Ή είναι πάλι το ίδιο; Kαι όταν έχουμε σύνοδο Σελήνης-Πλούτωνα, θεωρείται πάλι δύσκολη όψη;

Lena Dim
14-08-2011, 04:14 PM
Πολύ ωραίο το άρθρο σας, εξαιρετικά κατατοπιστικό και με έναν εμφανή αέρα ποιότητας στο λόγο και το νόημά του. Αν ωστόσο στον γενέθλιο χάρτη δεν υπάρχει καμία όψη σελήνης-πλούτωνα αλλά κατά καιρούς έχουν συμβεί τέτοιου χαρακτήρα γεγονότα που με στιγμάτισαν μπορώ να ελπίζω στη λύτρωση και τη θεραπεία κάποια στιγμή από κάποια άλλη όψη διεύλεσης ίσως θεραπευτικού χαρακτήρα ή είναι μόνιμες οι πληγές; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω με αγωνία το 2ο μέρος του έρθρου σας.

magneto
14-08-2011, 04:26 PM
Ο Πλούτωνάς μου κάνει τετράγωνα με σελήνη και αφροδίτη.
Και τώρα τι κάνουμε?
Πως τις παλεύουμε εμείς αυτές τις όψεις?
Μου κάνατε την καρδιά περιβόλι , πρέπει να σας πω.

stardust11
14-08-2011, 05:43 PM
Προσωπικα, το βρισκω πολυ μηδενιστικο αυτο το αρθρο... Γνωριζουμε οτι οι σκληρες οψεις Σεληνης/Πλουτωνα ειναι δυσκολες αλλα το αρθρο σας τις παρουσιαζει ως καταδικη και κατακερματιζει ενα μελλον για αυτους τους ανθρωπους που τυχαινουν να εχουν μια τετοια οψη στο χαρτη. Σαν να τους αφαιρειτε καθε ελπιδα οτι καποια στιγμη στην ζωη τους θα ειναι ευτυχισμενοι. Κανενας δεν ειναι καταδικασμενος, οτι οψεις και να φερουμε. Ας μην ειμαστε τοσο μινιμαλιστικοι, δεν οφελει κανεναν..

louloud@ki
15-08-2011, 01:12 AM
Έχετε δίκιο όταν αναφέρετε πως η βία σε νεαρή ηλικία δημιουργεί ψυχικά τραύματα στα παιδιά που τα ακολουθεί και στη μετέπειτα πορεία της ζωής τους.Μάλιστα μεταβιβάζεται αρκετές φορές και στις επόμενες γενεές. Όμως δεν είναι καταδικασμένα αυτά τα άτομα. Έτσι και αποφασίσουν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους θα τα κατάφέρουν. Όσο χρονοβόρο και επίπονο τους είναι. Ο σώζων ευατόν σωθήτω.

Μητσάκος
15-08-2011, 07:32 AM
Γλαφυρή η παρουσίαση αλλά άκρως αφοριστική και ...εκφοβιστική! Μιά όψη από μόνη της να "φέρνει" τόσα; Εκτός και αν το β' μέρος είναι πιο ...πρακτικό.

Χρυσάνθη Σπίγγου
15-08-2011, 07:52 AM
Κσταλημέρα,

Ναι έτσι διαπιστώνω και εγώ αν κρίνω από τις εκτιμήσεις των αναγνωστών μας. Ωστόσο όπως όλοι μας ξέρουμε η αστρολογία είναι ένα μέσο "αλήθειας"!

Κρίνοντας από το τι έχω ζήσει δια ζώσης, και το τι έχω ακούσει επί 28 χρόνια εδω΄και στο εξωτερικό και λίγα που έγραψα.

Ωστόσο το συνολικό του θέματος έχει σημασία για να κριθεί το που το πάω και που τελικά θέλω να καταλήξω.

Κατά τα άλλα αν και εσείς με μία όντως όψη σαν και αυτή το τι εγώ έχω ακούσει, τι έχω ζήσει δια ζώσης και το τι έχουν δει τα μάτια μου, και λίγα -πολύ λίγα τολμώ να πω έγραψα.

Πάραυτα, επιμένω να δείτε και τα δύο επόμενα αρθρά επι του θέματος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..............που θα αφιερώσετε το χρόνο σας εννοώ και ότι είχατε την καλοσύνη καν να μου εκφράσετε την άποψη σας.

Υπόψη πως κάθε άποψη με βοηθά και στην δουλειά μου, αλλά και για να διαμορφώνω μία πιο καλή άποψη μέχρι που μφτάνουν οι αντοχές των αναγνωστών μας γενικά.

Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου

Χρυσάνθη Σπίγγου
15-08-2011, 07:57 AM
Ναι αγαπητό μας λουλουδάκι,

Ακριβώς έτσι είναι. Αλλωστε το 2ο και 3ο μέρος του άρθρου εκεί καταλήγω.

Η φωνή του λαού λέει : Θεέ μου μην μου δώσεις όσα μπορώ να αντέξω!

Σοφή κουβέντα θα έλεγα. Πάντως το τι εγώ έχω ακούσει και πως έχει διαμορφωθεί η ζωή των περισσοτέρων εξ'αυτών των ανθρώπων, πρέπει όντως να μπω με πλήρη κατάφαση, πως τίποτε -όσο εκφοβιστικό, αρνητικό ή άσχημο και εάν είναι αυτό - δεν υπάρχει που δεν μπορεί ο άνθρωπος να δαμάσει, και φυσικά να φτάσει στην αντίπερα όχθη.

Κατόπιν όμως των επόμενων 2 άρθρων θα αναφερθώ σχετικά εκτενέστερα.

Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου

Χρυσάνθη Σπίγγου
15-08-2011, 08:09 AM
Διαφωνώ κάθετα μαζί σας αγαπητή μου,

Τι εννοείται μηδενιστικό; Η ίδια ζωή ή ίδια η φύση, όλα τριγύρω μας, καθορίζουν την Πλουτώνια ιδιότητα -μηδενιστική, κακή, άσχημη, τι σημασία έχει - που όμως αν κάποιος αρνείται να το δει, και αντίθετα θέλει να βλέπει τα πράγματα - ειδικά μέσα από το πλαίσιο της αστρολογίας - μόνο από την καλή τους πλευρά, τότε τι στο καλό ασχολούμεθα με την αστρολογία. Και εκείνη η περίφημη αυτογνωσία που πάει;

Ανεξάρτητα πάντως απο το αν διαφωνώ -και δη κάθετα - ή όχι μαζί σας, ευχαριστώ για την επισήμανση σας.

Πιστεύω ακράδαντα πως για όλα και σε όλα πρέπει ο καθένας να εκφέρει άφοβα και ευθαρσώς την άποψη του, είτε μας αρέσει είτε ή όχι.

Εξάλλου η ίδια αστρολογία διδάσκει ότι όλα είναι εφικτό να καταρριφθούν, και όλα είναι δυνατόν να μας φέρουν την απέναντι όχθη. Την καλή εννοείται.

Ωστόσο για να είστε και εσείς αλλά και εγώ στην γενικότερη εκτίμηση μου δίκαιες, και το τι μπορεί ή δεν μπορεί να ακούσει ή να μάθει ο κόσμος, τι αντέχει τι όχι, θα ήταν προτιμότερο να διαβάσετε και τα αμέσως δύο επόμενα άρθρα επι του θέματος ώστε και εσείς και όλοι να καταλάβετε το που τα πάω, το τι τελικά θέλω να πω, και το που εγώ μετά από τριάντα χρόνια άμεσης εμπειρίας με τον κόσμο, έχω εισπράξει από αυτή την περίφημη όψη.

Το πως αυτή διορθώνεται, το πως αυτή στηρίζεται, το πως αυτή μας οδηγεί τελικά στο υψιστο της αυτογνωσίας, και της τεράστιας δύναμης της αυτοκυριαρχίας μας και της αυτονομίας μας.

Μην ξεχνάμε πως όλα μα όλα στην ζωή μας, καλά ή κακά για κάποιο λόγο γίνονται!

Οπερ και σημαίνει, πως όποιος/α έχει αυτή την όψη στο ωροσκόπιο του, ότι για να φτάσει στο ανώτερο πνευματικό πεδίο πρέπει -ναι πρέπει - να έχει ζήσει όλα αυτά τα κατακερματιστικά!

Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου

Χρυσάνθη Σπίγγου
15-08-2011, 08:13 AM
Θα με ενδιέφερε αγαπητό μέλος magneto μας να δω από λιγο πιο κοντά το ωροσκόπιο σας, ώστε να εκφέρω μία πιο σαφή γνώμη. Αν θέλετε στείλετε μου σε ένα προσωπικό μήνυμα τα στοιχεία σας.

Διαβάστε όμως και τα δύο επόμενα............τότε ίσως ξεκαθαρίσουν κάποιες ίσως ή όντως σε περιβόλι καταλήγουσες αισθήσεις.

Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου

Χρυσάνθη Σπίγγου
15-08-2011, 08:18 AM
Η ελπίδα αγαπητή μου Λένα πεθαίνει πάντα μα πάντα τελευταία.

Και όχι μόνο! Οπως είπα και σε άλους αναγνώστες ο Θεός δεν είναι τιμωρός ούτε επιλήσμων. Μας δινει πάντα τόσα όσα μπορούμε να αντέξουμε. Πιστέψτε με.

Στο 2ο και 3ο μέρος μιλάω όντως για αυτή την περίφημη θεραπεία. Διαβάστε τα για να πάρετε εξ'ολοκήρου την γεύση του τι πραγματικά εστί αυτή η όψη.

Οσο αφορά τις διελεύσεις θα αναφερθώ αφότου τελειώσει αυτή η σειρά άρθρων.

Φιλικά,

Χρυσάνθη Σπίγγου

stefania1
15-08-2011, 10:14 AM
Καλημέρα κ.Σπίγγου.Έχω τετράγωνο Σελήνης Πλούτωνα και πράγματι δεν πήρα την αγάπη που εγώ χρειαζόμουν. Υπήρχαν προβλήματα οικονομικά πολλοί τσακωμοί (όχι βία) μαμά αυστηρή συναισθηματικά απόμακρη εξαιτίας προβλημάτων,μπαμπάς εντελώς απών (συναισθηματικά) το αποτέλεσμα; έλλειψη ασφάλειας , έλλειψη αυτοπεποίθησης κ συναισθήματα κατωτερότητας.Θα ήθελα να ρωτήσω παίζει ρόλο σε ποιο ζώδιο και σε ποιους οικους βρίσκονται οι παραπάνω πλανήτες;Σας ευχαριστώ πολυ .

Χρυσάνθη Σπίγγου
15-08-2011, 12:31 PM
ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΜΕ ΟΙΟΥΣΔΗΠΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΟ.ΔΕΚΑΤΟ -ΠΕΜΠΤΟ.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Κ.Ο.Κ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ ΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΕΙΔΙΚΑ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΚΑΠΩΣ ΤΣΟΥΧΤΕΡΗ. ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΑΛΥΝΟΝΤΑΙ.

ΦΙΛΙΚΑ,

Χ.Σ.

Χρυσάνθη Σπίγγου
15-08-2011, 12:47 PM
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΟΝΟΜΑΣ ΣΟΥ -ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΟΡΗ - ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕ ΠΟΙΟ ΖΩΔΙΟ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΕΛΗΝΗΣ -ΠΛΟΥΤΩΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.

ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΥΚΑ -ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΑΦΗ -ΣΚΑΦΗ, ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.

ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Η ΣΕΛΗΝΗ Ή Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΠΡΟΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΒΙΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑ.

ΕΓΩ Π.Χ. ΕΧΩ ΜΊΑ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΔΟ ΠΛΟΥΤΩΝΑ/ΔΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΕΛΗΝΗ.

ΟΛΟ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ. ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΧΩΡΙΑΤΑ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ
ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΕΚΕΙΝΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΠΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΈΚΑΝΕ.

Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ. Ε ΑΣΝ ΔΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΠΛΑΚΑ. ΔΥΝΑΜΗ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΘΕΛΗΣΗ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ.

ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΞΑΚΟΛΥΘΕΙ ΣΤΑ 55 ΝΑ ΤΗΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΗΣ. ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΤΊ.

ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΜΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑ -ΛΑΤΡΕΥΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΨΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΗΤΑΝ - ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΟΨΕΙΣ ΧΙΑΣΤΙ ΜΕ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΠΟΛΛΑ. ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΗΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ

ΠΟΛΥ ΜΕΛΑΝΙ. ΩΣΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΑΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ, ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΦΟΒΕΡΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΑΓΚΑΚΙΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ, ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΗ ΥΠΗΡΞΑ, ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ -ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ!!!!!!!!!!!

ΔΙΧΩΣ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ, ΕΝΑΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΔΕΥΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΕΧΕΙ ΠΛΑΙ -ΠΛΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ. Ο ΠΟΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΊΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ.

ΦΙΛΙΚΑ,

Χ.Σ.

Dimitraq
15-08-2011, 01:25 PM
Καλημέρα σας!!

Θέλω να συμφωνήσω και να επικροτήσω το άρθρο σας κ. Σπίγγου. Έτσι ακριβώς λειτουργεί ο Πλούτωνας. Έχει και μια μηδενιστική χροιά. Εξάλλου αν δεν μηδενίσεις το κοντέρ υπό την επίδρασή του, πώς θα κάνεις καινούριο ξεκίνημα?? Ο Πλούτωνας είναι ατυχία και τύχη ταυτόχρονα.
Ατυχία γιατί όταν μετέχει τόσο πολύ ενεργά σε έναν αστρολογικό χάρτη, τοποθετημένος σε γωνίες, να αγγίζει φώτα και προσωπικούς πλανήτες, τότε πράγματι θα βιώνεται με τον πιο εξοντωτικό τρόπο.
Δίνει όμως και μια μεγάλη ευκαιρία στον άνθρωπο. Να καταλύσει μέσα κι έξω του ότι παθολογικά μαθημένο είχε και να φτάσει σε μια ανώτερη πνευματική και συναισθηματική ωρίμανση που λέγεται αυτογνωσία.

Τώρα βέβαια κάποιοι θα σκεφτούν: μα είναι δυνατόν να ωριμάσω με τόσο επίπονο, ίσως τραγικό και μοιραίο τρόπο??? ¶ΔΙΚΟ...
Αναλογιστείτε τί είναι τελικά δίκαιο σ' αυτή τη ζωή??
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θέλω να τονίσω ότι προσωπικά ο Πλούτωνας μου αγγίζει τον Ερμή με σύνοδο και κοντά στην ακμή του 4ου. Τον βιώνω πάγια μέχρι τώρα... Και στο κακό, που είναι σαν κρατήρας ηφαιστείου σε επαγρύπνηση και στο καλό, που είναι το πιο αναγεννητικό και μεταμορφωτικό πράγμα που έχω ζήσει στα 37 μου χρόνια, με την κυριολεκτική σημασία της λέξης.

Φιλικά

Δήμητρα :love:

katiakiss
15-08-2011, 03:24 PM
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Από χθες που αναρτήθηκε το άρθρο και το διάβασα, ένοιωσα ότι θα έπρεπε να τοποθετηθώ για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο. Η εμπλοκή μου με την αστρολογία και η βιωμένη όψη Σελήνης σύνοδο Πλούτωνα, με καθιστά ένα άτομα από τα κατάλληλα να καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία. Όλοι ξέρουμε ότι η σύνοδος είναι ιδιαίτερα δυναμική όψη , λόγω της συγχώνευσης των αρχών των πλανητών . Πολύ περισσότερο στην περίπτωσή μου που η Σελήνη είναι ο φυσικός κυβερνήτης του 4ο στον Καρκίνο.

Η τοποθέτηση αυτής της συνόδου στην ακμή του 7ου οίκου μου που είναι ο 4ος από τον 4ο , έφερε την μετακίνηση και τον επαναπατρισμό της οικογένειάς μου , όταν ακόμα ήμουν βρέφος (αλλαγή χώρας , επιστροφή στην πατρίδα κτλ, όλα θέματα Καρκίνου, 4ου ) . Ταυτόχρονη απώλεια της οικογενειακής περιουσίας και εξ αυτού, μεγάλα προβλήματα κατά την παιδική μου ηλικία. Απόρροια των προβλημάτων, μία μητέρα που την βίωσα ως απούσα από τον συναισθηματικό μου κόσμο , αλλά και ως δική μου ευθύνη, αναλαμβάνοντας ρόλο γονέα και όχι παιδιού , όπως θα έπρεπε.
Πολύ νωρίς έχασα τον πατέρα μου και για να μην μπαίνω σε άλλες δυσάρεστες οικογενειακές λεπτομέρειες καλοκαιριάτικα , θα πω απλώς ότι τα οικογενειακά δράματα , οι αλλαγές, η διάλυση και η απόλυα, ήταν κάτι συνηθισμένο στο σύνολο της μέχρι τώρα ζωής μου.

Ας γυρίσουμε όμως το νόμισμα και από την άλλη του πλευρά. Επειδή η Σελήνη και ο Πλούτωνας έχει να κάνει με το βαθύτερο κομμάτι της ανθρώπινης ψυχικής ζωής, οι άνθρωποι που έχουμε αυτό το βαρύ φορτίο ως γενέθλια « προίκα» τους , έχουν μια βαθιά και ουσιαστική επαφή με τα δομικά υλικά της ψυχοσύνθεσης. Η ικανότητα της ενσυναίσθησης προικίζει το άτομο με μια χρήσιμη διεισδυτικότητα στις ψυχές των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή και μπορεί να λειτουργήσει μεταλλαχτηκά και θεραπευτικά, τόσο για τους άλλους, όσο και για τον εαυτό του.
Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή θεωρείτε η όψη του χαρισματικού ψυχοθεραπευτή . Η εξοικείωση με τον αρχετυπικό φόβο της απώλειας και της επιβίωσης με την ουσιαστική και μεταφορική της έννοια.
Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι με όψεις Σελήνη \Πλούτωνα, είναι άνθρωποι «βάρους» και μπορεί να βιωθούν ως αποπνικτικοί, λόγω της εμμονής τους με την ουσία των συναισθημάτων. Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται γυμνός μπροστά στις αλήθειες του και ο συνδυασμός Σελήνης \Πλούτωνα είναι το χέρι που τραβάει τα πέπλα των υπεραναπληρώσεων, αφήνοντας τον βασιλιά γυμνό. Ακόμα και όταν ο «βασιλιάς» είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Αυτό δεν είναι ένα εύκολο συναίσθημα και ο φόβος- αγωνία να ανήκει κάπου, στηρίζοντας σε αυτό το «κάπου» την ύπαρξή του, είναι η ικανότητα της απόλυτης αφοσίωσης και ταυτόχρονα η κατάρα της ασυνείδητα πατερναλιστικής συμπεριφοράς που καταλύει τα όρια της οντότητας του άλλου. Αυτό προκύπτει από την εμπειρία της απώλειας που οδηγεί στην λογική που λέει: «Δικό μου είναι ότι ελέγχω εγώ, άρα αποφεύγω τον κίνδυνο της απώλειας» .
όμως κανείς δεν επιθυμεί να ελέγχεται και ένα μεγάλο πρόβλημα για όλους τους ανθρώπους που ζουν υπό την επιρροή αυτής της γενέθλιας σχέσης, είναι η βαθιά αίσθηση της συναισθηματικής μοναξιάς, ακόμα και όταν λαμβάνουν αμέριστη αγάπη.

Καταλήγοντας να πω ότι πέρα από όσα σωστά αναφέρει η Χρυσάνθη στο διαφωτιστικό άρθρο της - με τον δικό της τρόπο- αυτό που βιωμένα καταθέτω , είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της σχέσης Σελήνης \Πλούτωνα είναι ο καθοριστικά καταγεγραμμένος φόβος της απώλειας και της υπαρξιακής επιβίωσης. Είναι σαν μια γενιά ανθρώπων που έχουν περάσει την φρίκη του πολέμου , να προσπαθούν να συνυπάρξουν με μια γενιά που ανδρώθηκε σε κλίμα ειρήνης.
Στις δικές μας ψυχές ο πόλεμος δεν τελειώνει ποτέ και είναι πυρηνικός (Πλούτωνας).

ΥΓ: Χρυσάνθη, το προσωπικό σου βίωμα είναι φανερό στο άρθρο σου, αλλά μπορώ να καταλάβω ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο αυτής της πλανητικής σχέσης να διαχωρίσει την θέση του από αυτήν. ¶λλωστε, ο καλύτερος τελάλης της επίγνωσης, είναι η εμπειρία.

SAGIVI
15-08-2011, 04:01 PM
Η αστρολογια υποδεικνυει το πραβλημα.
Η κυρια Σπιγγου, αναφερει τις εκδοχες με τις οποιες πιθανον θα εκφραστει η οψη
σεληνης-πλουτωνα. Δεν σημαινει οτι ολα αυτα θα συμβουν μαζι.

Ομως η θεραπεια, επιτρεψτε μου να πω, ειναι μια.
Η επαφη με εξειδικευμενο και καταξιωμενο επιστημονα, ο οποιος θα μας βοηθησει να εκτονωσουμε το υποσυνειδητο.
Οσο νωριτερα αποποιηθουμε τις προκαταληψεις, τοσο πιο γρηγορα θα γαληνεψει η ψυχη μας.
Η αλλη λυση, ειναι να τα <χωσουμε στους γονεις μας>, με την μεγαλυτερη δυνατον ειλικρινεια.
Αυτη η τελευται λυση, συνηθως μπλοκαρεται στα πρωτα νεανικα χρονια, γιατι στην καταπιεσμενη σεληνη μας απο τον πλουτωνα, επικρατει ακομη ο φοβος του να εναντιωθουμε στους γονεις μας.

Πολυ βοηθητικος γι αυτη την οψη, ειναι κατα την γνωμη μου, ενας ισχυρος αρης και οχι προσβαλλομενος. Σ αυτη την περιπτωση μπορει τα πραγματα να ειναι πιο ευκολα.

(Δεν εχω σεληνη-πλουτωνα, εχω ομως ακριβεστατη συνοδο ηλιου-πλουτωνα στον 8ο οικο και χιαστι με κρονο στον 2ο. Κι αυτο επισης ποναει παρα-παρα πολυ.)

SAGIVI
15-08-2011, 04:08 PM
Πολύ ωραίο το άρθρο. Kαι κατατοπιστικό. Αλλά θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.Η σχέση πατέρα-παιδιού πως φαίνεται στο χάρτη; Ή είναι πάλι το ίδιο; Kαι όταν έχουμε σύνοδο Σελήνης-Πλούτωνα, θεωρείται πάλι δύσκολη όψη

Η σχεση με τον πατερα, υποδεικνυεται απο τον ηλιο. Επισης, θα τσεκαρεις τον κρονο σου, με την εννοια οτι ο κρονος συμβολιζει και την <καθεστηκυια αρχη>. Τελος, ελεγχεις την ακμη του 4ο οικου σου.

taurus_24
15-08-2011, 05:15 PM
πολύ ωραίο.Εναν μαφιόζο ξέρω και τώρα μόλις το τσεκαρα και έχει σελήνη σε τετράγωνο με το πλούτωνα:bigsmile::bigsmile:.Τυχαιο? ??????δε νομιζωωωω........:toung:

Χρυσάνθη Σπίγγου
15-08-2011, 05:34 PM
Να λοιπόν ένα αδιάσειστο παράδειγμα αγαπητή μου Δήμητρα,

¶ρα να υποθέσω ότι από την άλλη η σύνοδος Πλούτωνα/Ερμή σας κάνει όψη εξαγώνου με τον καλόβολο και δόξα το σοφό πλάστη του Ουράνιου δημιουργού, υπέροχο Ποσειδώνα στον 5ο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου σας ώστε όχι μόνο να τονίζει ευχάριστα, - τι λέω η χαζή, εξαιρετικά - τον νου και την σκέψη σας, αλλά και ο έρωτας – σε όλες του τις εκφάνσεις - να είναι το μέσο εξολόθρευσης του πρώτου.

Έρωτας με Ε κεφάλαιο! Έρωτας για την ζωή, για την χαρά, για τα παιδιά, για την τέχνη, για την καλλιτεχνία, μα πάνω από όλα για την γλυπτική!

Γιατί; Μα είναι απλό. Ο έχων Πλούτωνα σε μία τόσο εξέχουσα και προνομιούχα σχέση, είναι ο Φειδίας της ίδιας της του της ζωής.

Την σμιλεύει αργά –αργά, λίγο –λίγο, και κάθε χάραγμα, κάθε μορφή οδηγεί στο τέλειο καλλιτέχνημα.

Ξέρετε αγαπητή μου Δήμητρα, διαβάζοντας όσα όμορφα μας γράψατε τι σκέφτηκα;

Να και ένας άνθρωπος με πλήρη αυτογνωσία. Ένας που τολμά, που ενώ ξέρει ότι δίπλα του γκρεμίζεται ο φούρνος, εκείνος εξακολουθεί να ετοιμάζει το ζυμάρι……….χα, χα, και τι ζυμάρι.

Είμαι βέβαιη ότι αγαπάτε τα παιδιά, είμαι βέβαιη ότι το δικό σας χαμόγελο προς αυτά δεν δικαιώνει απλώς τον Πλούτωνα σας, αλλά και την πολυπόθητη ηλιαχτίδα στις ψυχές τους που μόνο εμείς οι «άστεγοι» από αγάπη και τρυφερότητα μπορούμε να νιώσουμε το φως της και να ευχαριστήσουμε το σύμπαν πως ότι δεν πήραμε εμείς, θα μπορέσουν να ζήσουν άλλοι άγνωστοι μας. .

¶λλωστε αυτό είναι και ένα από τα νοήματα του Πλούτωνα. Να έχει οδηγηθεί κανείς σε τόση αυτογνωσία ώστε το να εύχεσαι το καλό των άλλων αναπληρώνει ευχάριστα τα ατομικά του κενά.

Η μήπως κάνω λάθος;

Φιλικά,

Χ.Σ.

Χρυσάνθη Σπίγγου
15-08-2011, 05:46 PM
Σωστότατη η παρατήρηση σας taurus_24,

Εάν μάλιστα το ψάξετε λίγο πιο πέρα, -γονείς, αδέλφια, ξαδέλφια, παππούς, ή γιαγιά - με κατάπληξη σας θα διαπιστώσετε ότι και κάποιος/α άλλος/η της ίδιας γενεαλογικής σειράς θα έχει κάτι αντίστοιχο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις - Πλούτωνας πλανήτης της γενεαλογίας - το σημάδι του πάει πίσω και εμπρός.

Γιατί; Οτιδήποτε είναι εκείνο που κάποιος της γενεαλογικής μας σειράς δεν ολοκλήρωσε, καλείται να ολοκληρώσει ένα νεοεισερχόμενο μέλος.

Θα ήταν ίσως χρήσιμο για εσάς και όλους τους φίλους μας, να έχετε υπόψη, ότι πολλά από τα παιδιά που γεννήθηκαν πέρσυ και εφέτος με όψη τετραγώνου Πλούτωνα / Ουρανού ίσως και Κρόνου έχουν να ολοκληρώσουν το έργο κάποιων εκ των προπατόρων τους.

Φιλικά,

Χ.Σ

εφη ταδε-ταδε εφη
15-08-2011, 08:46 PM
Χθες 16:43 #7 stardust11
Νέο Μέλος
Όνομα:
star
Περιοχή
Ορος Ελαιων
Προσωπικα, το βρισκω πολυ μηδενιστικο αυτο το αρθρο... Γνωριζουμε οτι οι σκληρες οψεις Σεληνης/Πλουτωνα ειναι δυσκολες αλλα το αρθρο σας τις παρουσιαζει ως καταδικη και κατακερματιζει ενα μελλον για αυτους τους ανθρωπους που τυχαινουν να εχουν μια τετοια οψη στο χαρτη. Σαν να τους αφαιρειτε καθε ελπιδα οτι καποια στιγμη στην ζωη τους θα ειναι ευτυχισμενοι. Κανενας δεν ειναι καταδικασμενος, οτι οψεις και να φερουμε. Ας μην ειμαστε τοσο μινιμαλιστικοι, δεν οφελει κανεναν..

Μπορεί και να έχεις δίκιο αλλά..
ο αγαπημένος μου έχει αυτή την όψη κι αν η αστρολογία είναι πραγματικό εργαλείο εμένα πολύ με βοήθησε να κατανοήσω μια ανασφάλεια που διακρίνω σ αυτόν..και πραγματικά οι γονείς του είχαν κηρύξει πόλεμο...

δεν κουρελιάζει τον άνθρωπο μ αυτήν την όψη, τον ωθεί στην αυτογνωσία ίσως..(πάντα αν πιστεύουμε ότι η αστρολογία είναι "εργαλείο"..

προσπαθεί να δείξει το άρθρο έναν δρόμο συνάντησης :idea:..

Χρυσάνθη Σπίγγου
15-08-2011, 09:05 PM
Μου άρεσε Κάτια μου εκείνο το περιβόητο σου «ντελάλης».

Θα ήθελα όμως να τονίσω και για εσένα και για όλους τους αγαπητούς μας αναγνώστες, ότι για οποιοδήποτε θέμα και εάν καταγράψω την άποψη μου, έχω πράγματι ως βασική μου αρχή, να καταθέτω –και δη με ίσως έναν πολύ έξω από τα δόντια τρόπο – οτιδήποτε και εάν είναι αυτό, κατόπιν του προσωπικού μου βιώματος!

Ίσως ακούγεται υπερφίαλο, ακόμα χειρότερα, αλαζονικό!

Όμως έτσι για την ιστορία – προς γνώση των επιφανών, και τι επιφανών αστρολόγων της δικής μου εποχής – πως τίποτε – ιδίως οι προθέσεις μου, οι σπουδές μου για την εποχή μου ήταν κορυφαίες , γενικά όλα όσα είχα ζήσει μέχρι τότε – τίποτα φαινομενικά τουλάχιστον δεν προμήνυε ότι κάποτε εγώ θα κατέληγα να γίνω αστρολόγος.

Ήμουν σκέψου, κάθετα αντίθετη προς οτιδήποτε σχετικό με άστρα – καφέ -χαρτιά κ.λ.π. Όμως κάποιοι εντελώς άγνωστοι σε εμένα άνθρωποι βρέθηκαν σε ανύποπτη στιγμή σαν κομήτες στην ζωή μου που όχι μόνο μου έφεραν τα πάνω κάτω αλλά με έριξαν θέλοντας και μη στα βαθιά της αστρολογίας. Εκτός της δικής μου βούλησης!

Τότε πίστευα ότι ήρθε και με βρήκε η συντέλεια του κόσμου. Η ντροπή μου, η αίσθηση της κατάντιας, και της κοινωνικής κατακραυγής κόλλησε σαν βδέλλα όχι απλώς επάνω σε εμένα αλλά και τα άμοιρα παιδιά μου, μέχρι το τελευταίο μόριο της ψυχής μας.

Ο τότε πρώτος εκδότης μου κ. Πανάς – γνώστης ο ίδιος της αστρολογίας – του περιοδικού «Ανεξήγητο», εκτός από το ότι μου έριξε χρυσά χρήματα για να «μπω στο κόλπο» - όπου και μπήκα λόγω της επιμονής του και της περιέργειας μου φυσικά, με συμβουλευόταν ευθύς εξαρχής λες και εγώ ήμουν ο φωστήρας της αστρολογίας.

Αλλά εγώ αισθανόμουν ότι δεν ήμουν. Δεν αισθάνομαι καν ακόμα τώρα. Ας μην γελιόμαστε. Η αστρολογία είναι σχολείο μίας ολόκληρης ζωής! Κοντολογίς πήρα σβάρνα όλους τους τότε διακεκριμένους αστρολόγους για να μάθω ποια άτυχη μοίρα με έριξε – και δη τόσο καταλυτικά – στα δίχτυα της αστρολογίας. Αλλά και το τι τελικά μου επεφύλασσε η μοίρα που μέχρι εκείνη την στιγμή με είχε στείλει στα τάρταρα. Και τι τάρταρα!

Όλα τα άκουσα. Π.χ. να γίνω μετρέσα ενός πλούσιου και να ζήσω ζωή χαρισάμενη, να ασχοληθώ πουλώντας φιστίκια –χάριν αστείου το λέω βέβαια – και δεν μπορώ να σου πω πόσα μα πόσα άλλα σαχλά και φυσικά εκτός αστρολογικής ουσίας τραγελαφικά άκουσα! Τα έχασα. Επεσα ακόμα πιο βαθιά στο τέλμα όπου έτσι ή αλλιώς σε τόσο νεαρή ηλικία είχα ήδη φτάσει.

Κανείς ποτέ από τους τότε αλλά και μέχρι σήμερα φυσικά διακεκριμένους και επιφανείς αστρολόγους – κάποιοι είχαν ήδη ανοίξει και σχολή - δεν μου είπε ποτέ τίποτε που να συνάδει είτε με την ζωή μου, είτε όμως με το γενέθλιο ωροσκόπιο μου. Λύσσαξα.

Μου έμενε μόνον ένα πράγμα. Η να παραδεχτώ ότι έπρεπε εν τέλει να γίνω πόρνη και να ζήσω ζωή χαρισάμενη, ή να μάθω γιατί η αστρολογία δεν είχε καμία μα καμία επιρροή επάνω μου.

Σκληραγωγήθηκα με αυτήν, και μέσα σε αυτήν. Έμαθα λοιπόν – και είμαι υπέρμαχος αυτής της αντίληψης – πως εάν δεν έχεις δια ζώσης και δια λόγου ζήσει κάθε όψη, κάθε εκδοχή κάθε έκφανση της αστρολογίας, αν δεν έχεις εσύ ο ίδιος κάνει την θεωρία της αστρολογίας πράξη – ποτέ δεν φτάνεις στα βάθη της και στις αλήθειες της.

Προς Θεού ας μην παρεξηγηθώ από εσάς τους νεότερους οι περισσότεροι εκ των οποίων μιας έτσι και αλλιώς έχετε άλλα μυαλά, άλλο σεβασμό, άλλες ευκαιρίες, άλλες δυνατότητες από ότι εμείς εκείνη την εποχή, ότι θέλω να μειώσω τις προσπάθειες σας. Αντίθετα σας θαυμάζω και σας χαίρομαι.

Όμως εγώ για να μάθω αστρολογία, πήγα οικειοθελώς σε νοσοκομεία, σε νηπιαγωγεία, σε γηροκομεία, σε δικαστήρια, σε δολοφονίες, σε οικτρά ατυχήματα, σε ναυάγια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου.

Μίλησα με κάθε έναν από όλους αυτούς τους ανθρώπους για οποιοδήποτε θέμα ή να το πώς πιο σωστά πλανητικό σχηματισμός διερευνούσα σε κάθε περίσταση. Π.χ. ατυχήματα Αρη και οι όψεις του, π.χ. δολοφονία Ποσειδώνα /Πλούτωνα, τρελό και παθιασμένο έρωτα Αρη/Αφροδίτης/Πλούτωνα, χηρεία, ορφάνια κ.ο.κ.

Κρόνος, ¶ρης Αφροδίτη, αλλά ιδίως Πλούτωνα – υπόψη, υπήρξα επίσης για χρόνια μεταφράστρια καρκινοπαθών στην Γερμανία – με μία μόνο σκέψη. Ζήσε το. Γίνε ένα με αυτούς. Βίωσε το. Πόνεσε μαζί τους. Πάρε τον πόνο τους και μοιράσου το δικό σου. Ακουσε τους προσεχτικά. Απλωσε τους το χέρι σου…………..κ.λ.π.

Έζησα τον έρωτα μέσα από όλες του τις εκφάνσεις επίσης. ¶λλο τεράστιο κεφάλαιο και αυτό. Θα μιλήσω περί τούτου εν ευθέτω χρόνο.

Εν κατακλείδι. Ναι αναφέρθηκα σε προσωπικά μου βιώματα ίσα –ίσα για να τονίσω ότι ναι θες δεν θες ο Πλούτωνας είναι ο καταλύτης αλλά και ο ΓΙΑΤΡΟΣ! Όπως θα διαπιστώσετε μετά την ολοκλήρωση του άρθρου αυτού.

Οντως καλή μας φίλη Κάτια, όπως πολύ σωστά επίσης είπες. Ο Πλούτωνας συντελεί στο να γίνει κανείς πιο ανθρώπινος άνθρωπος. Πέρα από Αρη, Κρόνο, Δία ή ότι άλλο, είναι ο μόνος που σε κάνει να πονάς φρικτά αλλά και ο μόνος που σου δίνει την δύναμη, την θέληση, την δόξα και το χάρισμα να ενώσεις τον λόγο σου με τον κόσμο και να του πεις. Να αποφανθείς για τα αστρολογικά του καλά αφού πρώτα όμως έχει κατατάξει κατάλληλα τα άσχημα. Γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνεις και καταλαβαίνει ο ενδιαφερόμενος.

Κοίτα κουβαλάς αυτά και αυτά τα άσχημα αλλά να ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα θα αποζημιωθείς. Όχι δεν είμαι μαζόχα. Η μάλλον ας πούμε ότι είμαι. Όχι ας πούμε σίγουρα είμαι. Μόνον κάποιος που πάσχει από μαζοχισμό τρέφει τόσο σεβασμό απέναντι στην αστρολογία – και στον εαυτό του ώστε να μην επιθυμεί ως τιμή και δόξα του να γίνει μετρέσα κάποιου - ώστε να τρέχει σε τόσα και τόσα «κατώγια» χωρίς κανένα οικονομικό όφελος μάλιστα, για να μάθει αστρολογία.

Αλλά Κάτια μου έχεις δεις εσύ ή κάποιος άλλος –επί τη ευκαιρία να το πω και αυτό για κάποιους που διατείνονται ότι τα γραφόμενα μου είναι εκμηδενιστικά – το υπέροχο τετράγωνο του Πλούτωνα Δία της Ελλάδας;

Μήπως κάποιος από αυτούς που μιλάνε περί «εκμηδενισμού» διάβηκαν τα δύσβατα μονοπάτια της Πάργας ή των Ιωαννίνων, της Αμφιλοχίας, του Αγρινίου, της Πελλοπονήσου να δει εκείνα τα παιδικά ματάκια κατακρεουργημένα από την φτώχεια, την πείνα, το σκοτάδι, και τους λύκους να τριγυρνάνε γύρω –γύρω ;

Εχει ακούσει μήπως κανείς από όλους εσάς το τι εστί να έχει βομβαρδιστεί το σπίτι σου, να είσαι ξυπόλυτος και ως παιδί αντί να παίξεις να σε στέλνει η μάνα σου εσένα και τα αδέλφια σου να συλλέξεις νάρκες, βόμβες και όλα αυτά τα υπέροχα κατάλοιπα του πολέμου;

Εχει ακούσει κανείς ιστορίες του πως για παράδειγμα την εβγαζαν οι μανάδες στα κατώγια του φρουρίου της Κέρκυρας –γενέτειρα μου – βυζαίνοντας τα παιδιά τους μέσα στο χειμώνα κυριολεκτικά γυμνές, και κοιμώμενοι στα απόβλητα και τα νερά, χωρίς τροφή και νερό;

Ομως ως εδώ χρονιάρα μέρα που είναι. Να μην σας την χαλάσω και άλλο την διάθεση.

Η ουσία είναι εκεί όπου όπως πολύ σωστά είπες - Ας γυρίσουμε όμως το νόμισμα και από την άλλη του πλευρά. Επειδή η Σελήνη και ο Πλούτωνας έχει να κάνει με το βαθύτερο κομμάτι της ανθρώπινης ψυχικής ζωής, οι άνθρωποι που έχουμε αυτό το βαρύ φορτίο ως γενέθλια « προίκα» τους , έχουν μια βαθιά και ουσιαστική επαφή με τα δομικά υλικά της ψυχοσύνθεσης. Η ικανότητα της ενσυναίσθησης προικίζει το άτομο με μια χρήσιμη διεισδυτικότητα στις ψυχές των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή και μπορεί να λειτουργήσει μεταλλαχτικά και θεραπευτικά, τόσο για τους άλλους, όσο και για τον εαυτό του.

Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή θεωρείτε η όψη του χαρισματικού ψυχοθεραπευτή . Η εξοικείωση με τον αρχετυπικό φόβο της απώλειας και της επιβίωσης με την ουσιαστική και μεταφορική της έννοια.

Σε κάποιον άλλον φίλο μας αναγνώστη έγραψα ότι είμαι πανευτυχής που έφτασα ψηλά. Πάρα πολύ ψηλά! Αλλοίμονο εάν κανείς από εσάς νόμιζε ότι πνίγομαι στα πλούτη – τα έζησα και αυτά μέχρι το μεδούλι είναι η αλήθεια – ή ότι σήμερα ζω ως άλλη προύχοντας. Τίποτε από όλα αυτά.

Είμαι όμως πολύ ψηλά μόνο και μόνο για ένα λόγο. Εμαθα –λόγω αυτού του Πλούτωνα –πέρα από το να κλαίω πολύ πικρά για όσα κατά καιρούς ακόμα μέχρι σήμερα μου συμβαίνουν, αλλά και να έχω ένα ξεχωριστό προνόμιο. Να κατανοώ, να συγχωρώ, και να μαθαίνω την ζωή από τα έξω προς τα μέσα της …………….τάδε εστί Πλούτωνας.

Κλείνοντας λοιπόν να προσθέσω ότι εγώ ναι μεν δεν έγινα μετρέσα κανενός –αλλά ευτυχώς για εμένα έγινα ο δικός σας άνθρωπος του δικού σας πόνου, της δικής σας αγωνίας, των δικών σας προβληματισμών, των αγωνιών και των διλημμάτων σας.

Αυτό από μόνο του με κάνει να αισθάνομαι χρήσιμη ακόμα και όταν λέω τα σύκα –σύκα την σκάφη –σκάφη.

Όλα λοιπόν όσα προανέφερα οδηγούν σε ένα ουσιαστικό κατά την άποψη μου συμπέρασμα.

Χειρούργος χωρίς νυστέρι δεν γίνεται. Πόλεμος χωρίς συνθήκες ειρήνης δεν υπάρχει. Παιδιά πληγωμένα και λαβωμένα από κακουχίες και τραγικά γεγονότα δεν γίνονται τρανοί και χρήσιμοι επιστήμονες και τόσα και τόσα ακόμα…………….

Και για να ακριβολογήσω, αστρολόγος που δεν κοιμήθηκε λαθραία σε αμπάρια, που περπάτησε στην ξενιτιά χωρίς χρήματα, επίσημα χαρτιά, χωρίς σπίτι, χωρίς πατρίδα, μάνα και αδέλφια, που δεν μπήκε σε μεγάλα, τρανά και πλούσια σαλόνια, που τέλος πάντων δεν έζησε κυριολεκτικά το πεζοδρόμιο της ζωής τόσο σκληρά όσο συνέβη σε εμένα, ξέρει και την ζωή μα και κάθε πλανήτη από μέσα και από έξω.

Ας μην είμαστε ουτοπιστές. Ούτε εσείς ούτε εγώ. Η αστρολογία έχει μόνο ένα νόημα. Να καταλάβουμε το ΓΙΑΤΙ. Όταν όντως το έχεις καταλάβει, τότε δοξάζεις τον Ουράνιο ποιητή που σου έδωσε την χάρη, την δύναμη, την πεμπτουσία εκείνη να αγαπήσεις τον πόνο και να καταλάβεις πως ο πόνος σε μεστώνει, σε κάνει κυρίαρχο, δυνατό, αυτάρκη, αυτοκυρίαρχο-συγκιρίαρχο του πόνου σου, αυτόνομο, κοινώς αφέντη του εαυτού σου.

Εκτός και αν κάτσεις εκεί και απλώς κλαις την μοίρα σου.

Πάντως σε ευχαριστώ Κάτια μου που μου έδωσες το ερέθισμα –αν και σε μία απολύτως ευτυχή στιγμή της ζωής μου λόγω της αφίξεως του γιού από Γερμανία – να μιλήσω για τα άσχημα, αλλά καταλήγοντας να πω επίσης πως αν κάτι με κάνει υπερήφανη –παρά τον καταραμένο Πλούτωνα μου – είναι πως αν και έζησα τον 3ο γερμανικό ψυχολογικό πόλεμο – απόκτησα τρία παιδιά, πιο Ελληνάρες και από τους ίδιους τους Ελληνες!

Αν αυτό δεν είναι δόξα ενός Πλούτωνα στο ζώδιο του Λέοντα στον 5ο οίκο, τότε τι να είναι ;

Φιλικά,

Χρυσάνθη

YG. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΝΤΕΛΑΛΗΣ..............ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΜΟΥ............ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;

εφη ταδε-ταδε εφη
15-08-2011, 09:23 PM
Να λοιπόν ένα αδιάσειστο παράδειγμα αγαπητή μου Δήμητρα,

¶ρα να υποθέσω ότι από την άλλη η σύνοδος Πλούτωνα/Ερμή σας κάνει όψη εξαγώνου με τον καλόβολο και δόξα το σοφό πλάστη του Ουράνιου δημιουργού, υπέροχο Ποσειδώνα στον 5ο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου σας ώστε όχι μόνο να τονίζει ευχάριστα, - τι λέω η χαζή, εξαιρετικά - τον νου και την σκέψη σας, αλλά και ο έρωτας – σε όλες του τις εκφάνσεις - να είναι το μέσο εξολόθρευσης του πρώτου.

Έρωτας με Ε κεφάλαιο! Έρωτας για την ζωή, για την χαρά, για τα παιδιά, για την τέχνη, για την καλλιτεχνία, μα πάνω από όλα για την γλυπτική!

Γιατί; Μα είναι απλό. Ο έχων Πλούτωνα σε μία τόσο εξέχουσα και προνομιούχα σχέση, είναι ο Φειδίας της ίδιας της του της ζωής.

Την σμιλεύει αργά –αργά, λίγο –λίγο, και κάθε χάραγμα, κάθε μορφή οδηγεί στο τέλειο καλλιτέχνημα.

Ξέρετε αγαπητή μου Δήμητρα, διαβάζοντας όσα όμορφα μας γράψατε τι σκέφτηκα;

Να και ένας άνθρωπος με πλήρη αυτογνωσία. Ένας που τολμά, που ενώ ξέρει ότι δίπλα του γκρεμίζεται ο φούρνος, εκείνος εξακολουθεί να ετοιμάζει το ζυμάρι……….χα, χα, και τι ζυμάρι.

Είμαι βέβαιη ότι αγαπάτε τα παιδιά, είμαι βέβαιη ότι το δικό σας χαμόγελο προς αυτά δεν δικαιώνει απλώς τον Πλούτωνα σας, αλλά και την πολυπόθητη ηλιαχτίδα στις ψυχές τους που μόνο εμείς οι «άστεγοι» από αγάπη και τρυφερότητα μπορούμε να νιώσουμε το φως της και να ευχαριστήσουμε το σύμπαν πως ότι δεν πήραμε εμείς, θα μπορέσουν να ζήσουν άλλοι άγνωστοι μας. .

¶λλωστε αυτό είναι και ένα από τα νοήματα του Πλούτωνα. Να έχει οδηγηθεί κανείς σε τόση αυτογνωσία ώστε το να εύχεσαι το καλό των άλλων αναπληρώνει ευχάριστα τα ατομικά του κενά.

Η μήπως κάνω λάθος;

Φιλικά,

Χ.Σ.

:clapping:ο αγαπημένος μου με την δύσκολη όψη Σελήνης/Πλούτωνα είναι γλύπτης!!!!!
για άλλον λόγο το γράψατε αλλά πολύ μου άρεσε η σύμπτωση!!!!!Perfect

stefania1
15-08-2011, 10:03 PM
Κα Σπίγγου σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας ειλικρινά μου δώσατε αισιοδοξία και δύναμη.Περιμένω τη συνέχεια του αρθρου σας.

Χρυσάνθη Σπίγγου
16-08-2011, 01:56 AM
Αγαπητό μας μέλος VOIX,

Προσπάθησα ηδη από χθες να σας στείλω μίαν απάντηση, αλλά ως φαίνεται με τα κουμπιά δεν τα πάω και τόσο καλά. Αν και δεν είμαι ειδική σε θέματα παιδιών ώστε να μπορώ να αποφανθώ σε επιστημονικό επίπεδο τουλάχιστον, ωστόσο ως αστρολόγος και πάντα υπό το πνεύμα το πώς διάκεινται οι εκάστοτε πλανήτες στο ωροσκόπιο του παιδιού σας θα σας πω τα εξής.

Ηδη στα δύο επόμενα άρθρα αναφέρομαι στο τι χρειάζεται ειδικότερα ένα άτομο με όψεις Σελήνης –Πλούτωνα.

Ειδικότερα όμως για το προσωπικό σας ερώτημα πρέπει καταφανώς να σας επισημάνω πως άλλος λίγο άλλος περισσότερο, πολύ όλοι οι άνθρωποι αργά ή γρήγορα βάλλονται από τον Πλούτωνα.

Αυτό σημαίνει πως ότι και όποιο να είναι το φορτίο κάποιου θα χρειαστεί να το σηκώσει έτσι και αλλιώς.

Εσείς όμως ως μητέρα εκείνο που εκ του απολύτου ασφαλούς μπορείτε ήδη από την επαύριον να κάνετε είναι να δείξετε πολύ τρυφερότητα, χάδια πολλά χάδια, -όχι όμως ανοχή και ανεκτικότητα που είναι λάθος – και πάρα πολύ αγάπη, στο παιδί σας.

Να του αφήσετε το χώρο του, και να σεβαστείτε την προσωπικότητα του. Να αγαπήσετε και κυρίως να εκτιμήσετε την οντότητα του ως κάτι σπουδαίο, ιδιαίτερο, πολύτιμο και σημαντικό και για εσάς – κάποιο κάρμα επιλύετε οι δυο σας άλλως δεν θα είχε επιλέξει εσάς για να γεννηθεί – και για εκείνο.

Να αφουγκραστείτε προσεχτικά και να παρατηρήσετε τις όποιες αντιδράσεις του, ακόμα και εκείνες που ίσως εσάς φαντάζουν χαζές, παιδιάστικες.
Να ξέρετε πως κάθε παιδί ήδη από τα σπάργανα εκδηλώνει την προσωπικότητα του –εμείς δεν ξέρουμε και δυστυχώς δεν μας διδάσκει κανείς – το πώς να διακρίνουμε τα σημάδια των μικρών μωρών.

Πάνω από όλα όμως και πρώτα από όλα να σκέφτεστε θετικά και να είστε ευγνώμων που τουλάχιστον εσείς ανήκετε σε μία γενιά που πέρα από την αστρολογία έχετε πάρα πολλά άλλα βοηθήματα.

Σύντομα –πόσο σύντομα όμως μην με ρωτήσετε δεν ξέρω να σας πω – σας ετοιμάζω μία έκπληξη.

Μία έκπληξη η οποία θα σταθεί αρωγός και για εσάς που είστε μητέρα, αλλά και για οποιονδήποτε πραγματικά θέλει να φτάσει στα άδυτα εκείνα που κανείς μέχρι τώρα δεν μας έμαθε το πώς να φτάνουμε εκεί.

Κατά τα άλλα εάν και σε ότι θα μπορούσα να σας φανώ χρήσιμη, απλώς ρωτήστε με.

Φιλικά,
Χ.Σ

Χρυσάνθη Σπίγγου
16-08-2011, 02:00 AM
Με ή χωρίς ερωτήσεις φίλε μας doukas, σημασία έχει να εμπλουτίζει και τις γνώσεις του και να οπλίζεται με περισσότερες εμπειρίες. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια,

Φιλικά,
Χ,Σ.

Χρυσάνθη Σπίγγου
16-08-2011, 02:04 AM
Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σας. Οτι ο Ηλιος Πλούτωνας και χιαστί χμ, να σας πω πως αν δεν ήμουν τόσο φορτωμένη, ήδη θα έγραφα για αυτήν την τόσο σημαντική σύνθεση!

Θα μας δοθεί όμως η ευκαιρία πιστεύω. Το είχα έτσι και αλλιώς στα υπόψην.

Σας ευχαριστώ,

Φιλικά,

Χ.Σ

Χ.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
16-08-2011, 03:13 AM
Αγαπημενη μου κυρια Σπιγγου:love:
σε νηπιακη ηλικια βιωσα την σκληρη οψη τετραγωνου Σεληνης 8ος - με Πλουτωνα-Ουρανο 11ος.

Ευχαριστουμε για το αρθρο σας!
:love:

Χρυσάνθη Σπίγγου
16-08-2011, 10:47 AM
Καλημέρα Δεσποινάκι μου,

Να ήξερες πόσο μου άρεσε αυτό το "αγαπημένη μου"! Δύσκολα το ακούει την σήμερον ημέρα κανείς. Και εσύ όμως δεν παραλείπεις ποτέ γλυκειά μου να έχεις πάντα έναν καλό λόγο για όλους. Να είσαι καλά. Είδες λοιπόν τι κάνει μια Σελήνη -Πλουτωνας κ.λ.π. και δη στα ματαβλητά;

Να σκεφτώ ότι θα έχεις ακούσει και εσύ της Μιχαλούς και βάλε.....................Αλλά μιας και μιλάμε για 8ο, και επειδή εμείς δεν χάνουμε ποτέ το θάρρος μας, να σου πω ένα κορυφαίο που χθες βράδυ σε ένα παραλήρημα απίστευτου γέλοιου με τον μεγαλύτερο γιο μου, μου έλεγε διάφορα σλόγκαν για διάφορες περιστάσεις της ζωής. Εχει και εκείνος Σελήνη Αιγόκεου /Πλούτωνα Ζυγού! Αυτός να δεις πόσο με στερήθηκε! Αυτός και εγώ να δεις τι παγίδα μας έστησαν κάποτε. Εχουμε λοιπόν ρίξει πολύ κλάμα ............χρόνια ολόκληρα. Εκείνος όμως έχει το προνόμιο να το ρίχνει στο γέλιο και στην πλάκα. Λέων θεατρίνος ως εκει που δεν πάει.

Ως τελικό συμπέρασμα λοιπόν του εν λόγω άρθρου, μου λέει. Αχ ρε μάνα δεν βαριέσαι.............Οτι έγινε -έγινε.

Και ύστερα: για σκέψου είμαστε και προνομιούχοι! Από που και ως που το απαντώ.

Εμείς -οι ξεχωριστοί - λέει όλο καμάρι, είμαστε το ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΗΔΕΙΩΝ ΤΣΑΜΠΑΨΩΦ...................

Μακάβριο μεν αλλά πολύ γέλιο δε...............

Φιλιά,

Χ.Σ

stardust11
16-08-2011, 11:51 AM
Καλημερα, χαιρομαι που εγινε αυτη η κουβεντα διοτι διευκρινιστηκαν πολλα. Ισως με μια τετοια νοτα επρεπε να κλεισει το αρθρο σας για να μην ειναι τοσο αφοριστικο. Υπαρχουν πολλοι πονεμενοι ανθρωποι που μας διαβαζουν και οι οποιοι πανικοβληθηκαν εχοντας μια τετοια οψη. Η πονεσαν διοτι τα παιδια τους εχουν μια τετοια οψη.

Αυτο ηταν και το 'ποιντ' που ηθελα να κανω. Οτι η αστρολογια προσφερει γνωση και γνωση σημαινει δυναμη. Η αστρολογια μιλαει για επαφες πλανητων που ειναι μητε 'καλες' ουτε 'κακες', ολες οι επαφες εχουν 2 οψεις ενος νομισματος, αλλες 'σκληροτερες' (κατα την αντιληψη μας) αλλες 'ηπιοτερες'.

Πλουτωνας/Σεληνη ειναι απο τις πιο δυσκολες αλλα οπως ειπατε κι εσεις οχι καταδικαστεες για την εξελιξη μιας ανθρωπινης ψυχης και αυτο ειναι κατι που ΔΕΝ διαβασα στο αρθρο σας, αλλα ευτυχως το επισημανατε αρκετες φορες στις συζητησεις σας με τα μελη.

Περιμενουμε λοιπον και τα επομενα αρθρα σας...

Φιλικα και παντα με μια νοτα αισιοδοξιας...:wink2:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
16-08-2011, 01:16 PM
To αγαπημενη μου το εννοω και το ξερετε ειναι κατι που ειχε ξεκινησει απο πολυ παλια χωρις εσεις να με ξερετε
και οταν σας ειδα εδω πριν τεσσερα χρονια τρελλαθηκα απο χαρα και σας το ειχα πει απο τοτε.
Μερικα πραγματα γινονται ετσι ...απο μονα τους.
Φυσικα τωρα που ειστε πολυ κοντα μας χαιρομαστε ολοι πολυ
και εγω ακομα πιο πολυ!!!!:love:
Το τετραγωνο Σεληνης-Πλουτωνα λοιπον ,
το βιωσα με τον σκληρο αποχωρισμο απο την μητερα μου με ασχημες συνεπειες πανω στην ψυχη μου και στην υγεια μου σε νηπιακη ηλικια λογω μεταναστευσης της για δουλεια στην Γερμανια
Ενα θα σας πω οτι ημουν ενα παιδακι νεκροζωντανο για οσο κρατησε η απουσια της [ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ]
με αφησε στην γιαγια μου που δεν ηξερε να αγαπα και να φροντιζει ενα ευαισθητο παιδακι
απλα εκανε το καθηκον της οπως νομιζε αυτη σαν γιαγια ενα πιατο φαι ,μια στεγη για υπνο,
[με ειχε ενα χειμωνα ολοκληρο σε ενα πατωμα να κοιμαμαι 4 χρονων παιδακι .]
Η ψυχικη υγεια μου επαθε ζημια τοτε γιατι βιωνα την εγκαταλειψη.Δεν μιλουσα πολυ,δεν γελουσα ,δεν εκλαιγα ,δεν ...δεν...
Ομως χερι Θεου ..η'' χερι Δια ειχαν αλλα σχεδια ευτηχως.
Επισης να σας πω οτι βιωσα καποια πραγματα- ενα ανεξηγητο φαινομενο- προσπαθωντας να επικοινωνησω με την μητερα μου μεσω ονειρων η΄΄κατι αλλο δεν ξερω ακριβως τι ηταν και ουτε εχω την γνωση να το εξηγησω συνηθως τις νυχτες ταξιδευα στο συμπαν αναμεσα στα αστερια ψαχνοντας κατι ...[μητερα]
Ευκολα εφευγα για το ταξιδι αλλα δυσκολα επανερχομουν πισω και παντα μου κρατουσε το χερι η λιγο μεγαλητερη αδελφη μου οταν τρανταζομουν για να ανοιξω τα ματια μου και να ερθω σε φυσιολογικα επιπεδα
Στην μητερα μου ποτε δεν της ειπαν τιποτα στα γραμματα που εστελναν [οτι εγω κατερρεα καθε μερα ]
Η σφοδροτητα ομως του φαινομενου που ειχα ηταν τοσο εντονη που εμπαινα στα ονειρα της
Τα ονειρα της μητερας μου ειχαν επικεντρο εμενα
και ετσι την ειδοποιησα ....
Στους εξι μηνες που ελειπε τριαντα χρονων γυναικα ηταν ασπρισαν ολα τα μαλλια της
αρχισε να αρρωστενει απο στεναχωρια και αυτη και παει στα αφεντικα της και τους λεει φευγω παω στην Ελλαδα γιατι κατι συμβαινει
Οταν ηρθε και με ειδε αρχισε να ουρλιαζει που κανενας δεν της ειχε πει τιποτα
φυσικα και δεν εφυγε ποτε ξανα απο τα παιδια της.
Ημουν τυχερη γιατι εχω τον προστατη και κυβερνητη μου Δια σε απιστευτα καλες οψεις με Σεληνη και Ηλιο
ετσι πιστευω απαλλειναν την ψυχη μου και με γλυτωσαν απο το βασανιστηριο αυτο .
και η μεταναστευση αυτη της μαμας μου κρατησε τοσο λιγο.
Ο φοβος ,η ανασφαλεια και ο αποχωρισμος τα ξεπερασα μετα απο δυο χρονια γυρω στα εξι μου περιπου.
οπως και το ανεξηγητο φαινομενο .Εκτοτε ποτε ξανα , σε οποια δυσκολια και να ειχα ποτε δεν ξαναεζησα τετοιο φαινομενο.
σας ευχαριστω πολυ:love:

stellamou
16-08-2011, 02:25 PM
τι να περιμενει κανεις..οταν εχει πλουτωνα στον σκορπιο στον 4 οικο,με ακμη 4 στον ζυγο..
και ... μια σε ληνη στην εξαρση της στον ταυρο σε συνοδο με τον βδεσμο(στον 10 οικο)
και αντιθεση σεληνης-πλουτωνα (σε γωνιακους οικους...)

:amazed:...νομιζω οτι τωρα εξηγω αρκετα απο την συμπεριφορα αυτου του αντρα..οσο αφορα οχι μονο την μανα του ΑΛΛΑ γενικα ολες τις γυναικες...

η οποια σεληνη συμπληρωματικα κανει και τετραγωνο με την αφροδιτη(αιγοκερω στον 7 οικο)...
και χιαστι με τον κρονο...(στον 5 οικο)

αχ τωρα στεναχωρεθηκα...:sad2:

SAGIVI
16-08-2011, 06:05 PM
Κουκι μου, δεν μπορω ν αρκεστω σ ενα απλο thanks.
Η εμπειρια, που μοιραστηκες μαζι μας ειναι εξομολογητικη και προεκτεινεται σε καποια φαινομενα, που αλλοι πιστευουν κι αλλοι οχι. Προσωπικα διακειμαι θετικα σε τετοιες εμπειριες.
Για να μην βγουμε ομως απο το θεμα, αρκουμαι στο να ευχηθω να εχεις παντα αγαπη στην ζωη σου, οπως εξ αλλου απλοχερα την μοιραζεις στα μελη, οπως εχω διαπιστωσει.

SAGIVI
16-08-2011, 06:16 PM
τι να περιμενει κανεις..οταν εχει πλουτωνα στον σκορπιο στον 4 οικο,με ακμη 4 στον ζυγο..
και ... μια σε ληνη στην εξαρση της στον ταυρο σε συνοδο με τον βδεσμο(στον 10 οικο)

Μια ερωτηση αν μου επιτρεπεις, η αφροδιτη, ως κυβερνητης του 4ου
τι οψεις κανει με τον πλουτωνα και την ακμη του 4ου στον ζυγο? Εννοω κανει τετραγωνο και με την ακμη του 4ου?

Οσο για την σεληνη στον ταυρο, που ειναι εξαιρετικη, καμμια φορα σκεφτομαι οτι στην θεση αυτη την εχουν ανθρωποι, που εχουν να περασουν πολλα στην ζωη τους αλλα ειναι προορισμενοι ν αντεξουν. Ειδικα αν εχει μια καλη οψη με τον αρη.

Χρυσάνθη Σπίγγου
17-08-2011, 03:40 AM
Ισως θα άξιζε να οω δυό λόγια ακόμα. Η έμπνευση μου να γράψω το εν λόγω άρθρο προέκυψε λόγω ενός 10ήερου σεμιναρίου στην Γερμανία στο οποίο έλαβα μέρος πρόσφατα. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα καθόλου τέτοια ανταπόκριση. Θετική ή αρνητική. Ωστόσο έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να διακρίνω το πόσο μα πόσο χρήσιμο θα είναι για όλους μας, να σας παρουσιάσω επακριβώς το τι θεραπευτική και απολύτως λυτρωτική δουλειά ουσίας γίνεται εκεί.

Τόσο από πάρα πολλά τηλεφωνήματα όσο όμως και απο προσωπικά μηνύματα που έλαβα όλες αυτές τις μέρες, κατάλαβα σε βάθος, το πόσο όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν ανάγκη ενός συμμάχου, κάποιου που παρά την καταλυτική και σκληρή γλώσσα μου, -πα πα, άλλη φορά θα μου βάλω πιπέρι στο στόμα, και εδώ γελάμε - ώστε μπορεί ναι μεν να συγκλονίστηκαν -ναι οι περισσότεροι συγκλονίστηκαν.

Αισθάνθηκα όπως όταν πηγαίνουμε σε κανένα νοσοκομείο ή κανένα πάρκο, αμ τι να πω για εκείνα τα ελληνικά μας ταμεία, όπου με πόνο ψυχής απαριθμούν ο ένας στον άλλο, το ζάχαρο, την χοληστερίνη, τα χάπια κ.λπ., ππου όταν κάποιος τους δώσει σημασία, τους ακούσει και δείξει την συμπάθεια και την κατανόηση, το έλεος για τον δικό του πόνο, αχ να ξέρατε πόσο ανακουφίζονται!

Μέχρι πριν και εγώ βρεθώ στην θέση τους, με έπιαναν τα νεύρα μου, καθώς όντας στην απέραντη όχθη καθόλου μα καθόλου δεν με ένοιαζε πόση πίεση, τι αιματοκρίτη και πόσα απαγορευτικά, ή πόσες σακούλες φάρμακα.

Οταν όμως πια έχασα την μανούλα μου, ένιωσα όχι απλώς αμαρτωλή,αλλά και ως οικτρό υποκείμενο.

Να ξέρατε πόση μα πόση χαρά αισθάνομαι όταν δώσω μερικών δευτερολέπτων χέρι βοηθείας σε ένα γεροντάκο, μία γριούλα που προσπαθεί να κουμαντάρει το μπαστούνι και το σκαλοπάτι.

Προχθές ήρθε ένας γεροντάκος και μετά κόπων και βασάνων προσπαθούσε να "αρμέξει" λίγο θαλασσινό νερός στην άκρια της παραλίας, έτοιμος να σωριαστεί κάτω. Τον βοήθησα, έπιασε κουβέντα, τον ρώτησα από τι πάσχει, γενικά έδειξα -και φυσικά όχι στο δήθεν - ενδιαφέρον. Να βλέπατε πως έφυγε...............Πόσα ευχαριστώ είπε. Ναι τελικά είμαι τυχερή που μπόρεσα να πλησιάσω τον άνθρωπο σαν άνθρωπος. Αυτό είναι ένα απο τα μεγαλεία του Πλούτων γενικά. Και της αστρολογίας επίσης. Τώρα δε που σιγά -σιγά μπαίνει και ο Ποσειδώνας στο ζώδιο των Ιχθύων πόσα άλλα θα έχω να σας πω.

Εκεί, ας φορέσουν ήδη από τώρα όλοι τα αδιάβροχα τους..........τόσο πολύ λυτρωτικό κλάμα θα πέσει.

Σας φιλώ, συγνώμη για την λογοδιάρια μου, και να είστε καλά για τα καλά σας λόγια.

Φιλικά,

Χ.Σ.

Χρυσάνθη Σπίγγου
17-08-2011, 03:53 AM
Ανάμεσα σε όλο το χειμερινό αρθρογραφικό σχεδιασμό μου, περιλαμβάνεται η μετανάστευση και η ξενιτιά.....................

Μόνον όποιος τόχει ζήσει μπορεί να καταλάβει. Αξίζει όμως να το δει κανείς και αστρολογικά. Είναι επίσης μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και άκρως κατατοπιστική προσέγγιση.

Χαίρομαι που η δική σου ιστορία είχε ένα τόσο σύντομο τέλος. Τι να πω εγώ όμως που ο δικός μου βίαιος αποχωρισμός από το δικό μου παιδί, διαρκεί ήδη 22 χρόνια!

Εσύ ήσουν όντως πολύ τυχερή. Να είσαι καλά και να λατρεύεις την μανούλα σου μέχρι το πιο, πιο απέραντο σύμπαν.

Φιλιά,

Χ.Σ.

SOTIRIASAL
17-08-2011, 05:31 PM
Κυρία Σπίγγου μου σελήνη συζυγία πλούτωνας 0,08 μοίρες,στον ζυγό στον 10ο οίκο...
Βίαιους αποχωρισμούς από την μανούλα μου δεν εχω βιώσει, αλλα νιώθω συνεχώς το ξέσπασμα της μαφίας πάνω μου...Συνειδητοποιώ ότι είναι ο τρόπος της να "κλέψει" ενέργεια,αλλα έχει αρχίσει και με κουράζει η τρομοκρατία της...Μόλις την στριμώξω - και είναι κάτι που κάνω με σαδισμό θα έλεγα - αρχίζει και φωνάζει, μετά απειλεί και στο τέλος κλαίει...
Υπάρχει περίπτωση να βρούμε λύση μέσα απ'τους χάρτες μας ή είναι κάτι που το κουβαλάει πάντα όποιος έχει αυτήν την σύνοδο;

asteriou
17-08-2011, 06:33 PM
Και τι γίνεται με τις αρμονικές όψεις σελήνης πλούτωνα;

stellamou
17-08-2011, 07:35 PM
Μια ερωτηση αν μου επιτρεπεις, η αφροδιτη, ως κυβερνητης του 4ου
τι οψεις κανει με τον πλουτωνα και την ακμη του 4ου στον ζυγο? Εννοω κανει τετραγωνο και με την ακμη του 4ου?

Οσο για την σεληνη στον ταυρο, που ειναι εξαιρετικη, καμμια φορα σκεφτομαι οτι στην θεση αυτη την εχουν ανθρωποι, που εχουν να περασουν πολλα στην ζωη τους αλλα ειναι προορισμενοι ν αντεξουν. Ειδικα αν εχει μια καλη οψη με τον αρη.

εφη μου η αφροδιτη δεν κανει οψη ουτε με τον πλουτωνα ουτε με την ακμη του 4 οικου...να πω ευτυχως δηλαδη..
οσο αφορα την σεληνη ουτε αυτη εχει οψη με τον αρη..

μου ακουγεται ενθαρυντικο απο την μια αλλα και μονο η παρουσια του πλουτωνα εκει μεσα σε αντιθεση με σεληνη οπως ειπα..+τετραγωνο ηλιου(αιγοκερω 7) σεληνης..ποσο να χαρω πια??

και με αξονα 4/10 ,ζυγο/κριο ....:amazed:

Χρυσάνθη Σπίγγου
18-08-2011, 10:13 AM
Αχ και να ήξερες SOTIRIASAL μου τι μου είπες τώρα................

Το έχω βιώσει αμφίπλευρα.

Είτε από την μία πλευρά είτε από την άλλη είναι όντως εξαιρετικά οδυνηρό. Λύσεις ωστόσο υπάρχουν σε όλα και για όλα. Ακόμα και για μία Σελήνη/Πλούτωνα όψη. Ειδικότερα αυτήν!

Ολα λύντονται λοιπόν! Πίστεψε με! Αρκεί πάντα να έχει κανείς και την διάθεση αλλά και την θέληση να δει ότι υπάρχει πάντα και μία άλλη οδός.

Τις γενέθλιες όψεις κουβαλά κανείς μία ολόκληρη ζωή. Ομως -και εδώ, ειλικρινά θα ήθελα να σταθείς με προσοχή - να έχεις κατά νου, ότι τίποτε μα τίποτε δεν μένει στατικό. Ειδικά μία όψη Σελήνης /Πλούτωνα! Ηδη δίνω κάποιες πρώτες πληροφορίες στα δύο επόμενα άρθρα - αν και η αλήθεια είναι ότι δεν επαρκούν για να μπει κανείς στην ουσία του θέματος.

Οσον αφορά την μην στατικότητα Σελήνης/Πλούτωνα, νασου πω πως, ακόμα και σε αυτήν την όψη υπάρχει ή άλλη πλευρά του νομίσματος. Εκείνη της συμφιλίωσης ..............Αρκεί να ξέρει κανείς το πως φυσικά. Ειδικότερα όταν όλα αυτά παίζονται στο ζώδιο του Ζυγού.

Το τέλειο ζώδιο της συμφιλίωσης και του συμβιβασμού!

Φιλικά,

Χ.Σ

Χρυσάνθη Σπίγγου
18-08-2011, 10:39 AM
Αχ asteriou μας,

Αυτή και εάν είναι μία εξαιρετική όψη! Καθώς η Σελήνη αναφέρεται στα συναισθήματα μας, στην/στον πρώτη/πρώτο τροφό άμα της έλευσης μας στην γη -είτε πρόκειται για την μητέρα, την γιαγιά , ή κάποιο άλλο πρόσωπο - εν πάσει περιπτώση σε εκείνο το άτομο που ήταν παρόν και που μας περιέβαλε με τρυφερότητα, φροντίδα και αγάπη, από την άλλη πλευρά -εκείνης δηλαδή του Πλούτωνα - ευτυχώς το άτομο προσλαμβάνει αυτήν την φροντίδα μέχρι και τα μύχια της ψυχής του/της.

Με λίγα λόγια επέρχεται μία εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα στο συνειδητό, το υποσυνείδητο και το υπερσυνειδητό.

Το άτομο νιώθει και θωπευμένο και σωματικά, και ψυχικά!

Πάντα λοιπόν υπό την προυπόθεση ότι δεν παρεμβάλλονται άλλες δυσμενείς όψεις, και ότι το σύνολο του γενέθλιου ωροσκοπίου στηρίζει ή μάλλον υποστηρίζει αυτή την όψη, τότε, σίγουρα έχουμε μία πιο συγκροτημένη και εσωτερικά ασφαλή αίσθηση γύρω από τον κόσμο, πολύ περισσότερο γύρω από τον εαυτό μας. Ειδικότερα γύρω από την δύναμη μας να συνδέοσυμε τα μέσα μας με τα έξω μας επιτυχώς.

Υπόψη ότι με αυτή την όψη, ακριβώς γιατί μπορεί κανείς να χειριστεί τις ανωτέρω εκφάνσεις της ψυχής του πάρα πολύ καλά, κινδυνεύει ίσως να χειραγωγεί και να χειρίζεται τους άλλους εξαιρετικά Πλουτώνια. Π.χ. πλάγιες μεθόδους, πονηριές, κ.λ.π.

Τι σημαίνει αυτό; Εχοντας εν ολίγοις μία έντονη εσωτερική αυτοκυριαρχία, ψυχική αυτοδυναμία μπορεί να γίνεται ίσως λίγο δεσποτικός, εξουσιαστικός .............ή ότι άλλο η συνολική σύνθεση προδιαγράφει.

Κλείνοντας να πω, ότι είθισται αυτή η όψη να παράσχει πάρα πολύ καλές δυνότητες τόσο στον σεξουαλικό τομέα, -αν και κάποιες φορές μαζοχιστικές - και φυσικά την ικανότητα να χειρίζεται πάρα πολύ καλά τον οικονομικό τομέα, και γενικά τον ψυχισμό των άλλων.

Επίσης να έχει σοβαρό αντίβαρο στον καλλιτεχνικό τομέα. Κάποιοι με αυτή την όψη, γίνονται και πάρα πολλοί καλοί -χαρισματικοί θα έλεγα - ψυχολόγοι, μαγικοί/μαγευτικοί και γεμάτη κατανόηση και διεισδικότητα γιατροί, κ.λ.π.

Χαρού λοιπόν, αλλά μην εξαιρείς από το νου την πιθανότητα των παραπάνω αρνητικών για τους άλλους -όχι για τον εαυτό σου - πιθανών εκδοχών.

Φιλικά,

Χ.Σ

stellamou
18-08-2011, 12:01 PM

:amazed:...νομιζω οτι τωρα εξηγω αρκετα απο την συμπεριφορα αυτου του αντρα..οσο αφορα οχι μονο την μανα του ΑΛΛΑ γενικα ολες τις γυναικες...

η οποια σεληνη συμπληρωματικα κανει και τετραγωνο με την αφροδιτη(αιγοκερω στον 7 οικο)...
και χιαστι με τον κρονο...(στον 5 οικο)

αχ τωρα στεναχωρεθηκα...:sad2:

ειναι οντως τοσο ασχημο οσο φαινεται??θα ηθελα την γνωμη σας.:embarrest

katiakiss
18-08-2011, 12:41 PM
ειναι οντως τοσο ασχημο οσο φαινεται??θα ηθελα την γνωμη σας.:embarrestΚαλημέρα !

Στέλλα είμαι σίγουρη ότι θα σου απαντήσει η Χρυσάνθη επί του θέματος, αλλά επειδή έχω όψη συνόδου Σελήνης \Πλούτωνα και είναι σε γωνιακή ακμή και κυβερνήτης γωνιακού η Σελήνη, απλά θα σου πω ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ο άνθρωπος, ανάλογα την ωριμότητά του , μαθαίνει να διαχειρίζεται τις δυσμενείς του όψεις. Γαλουχείται με αυτές και τις διαχειρίζεται.

Αν όλοι οι άνθρωποι με όψεις Σελήνη \Πλούτωνα ήταν σε τόσο δυσμενή θέση η ζωή τους, τότε θα μιλούσαμε για ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού της γης. Μην τρελαθούμε ε; Ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρεσαι σίγουρα θα έχει και άλλες, ενδιαφέρουσες όψεις μέσα στον χάρτη του, που μπορεί μάλιστα να εξισορροπούν αυτή την δύσκολη αντίθεση.
Έχω διαβάσει συχνά ότι οι άνθρωποι με αρνητική σχέση Σελήνης \Πλούτωνα είναι μνησίκακοι, δόλιοι και στην «φυλάνε». Δεν ξέρεις πόσο θα ήθελα να έχω έστω και λίγο από αυτό στον χαρακτήρα μου… Θα είχα γλυτώσει από πολλές ανοησίες του Ιχθύ. Όχι μόνο τα ξεχνώ, αλλά συγχωρώ και όταν δεν θα έπρεπε. Η κατάστασή μου είναι κλινική περίπτωση σε αυτό το θέμα. :laugh:

Όπως καταλαβαίνεις, όλα είναι σχετικά. Μην διογκώνεις την κατάσταση μέσα σου και αναλογίσου ότι τέτοιες καθοριστικές όψεις προικίζουν τον άνθρωπο με μια δυνατή προσωπικότητα που δύσκολα περνά απαρατήρητη και παρά την ψυχική τρωτότητα, βαθιά μέσα τους μαθαίνουν την αυτάρκεια και προχωρούν εκεί που άλλοι φοβούνται.
Όταν γεννηθείς με μια γενέθλια πληροφορία να διαχειριστείς από πολύ νωρίς στη ζωή σου τον συναισθηματικό φόβο και η ζωή σε αναγκάζει να ζεις μαζί του , αντικρίζοντάς τον κατάματα, τότε κάποτε τον απομυθοποιείς και τον δαμάζεις. Τότε τα εις βάρος σου … «νταηλίκια» του καθενός -όπως γλαφυρά τα λέει η Χρυσάνθη- είναι πράξεις ενός τσάμπα μάγκα που μπορεί να σου φέρουν μέχρι και γέλιο. Πίστεψέ με! :cheesy:

stellamou
18-08-2011, 03:26 PM
κατια σε ευχαριστω για την απαντηση σου...χρειαζομουν αυτη την οπτικη σκοπια που εθεσες...

οσο γιαυτο που εγραψες...

Δεν ξέρεις πόσο θα ήθελα να έχω έστω και λίγο από αυτό στον χαρακτήρα μου… Θα είχα γλυτώσει από πολλές ανοησίες του Ιχθύ. Όχι μόνο τα ξεχνώ, αλλά συγχωρώ και όταν δεν θα έπρεπε. Η κατάστασή μου είναι κλινική περίπτωση σε αυτό το θέμα.

καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις..ειναι η μανα μου ιχθυς...και ειναι ακριβως ετσι οπως περιγραφεις...να ξερεις πως τετοιοι ανθρωποι μπορει οι προσπαθειες τους να μην αναγνωριζονται απο ολους αλλα σιγουρα υπαρχουν καποιοι που το"βλεπουν"..και το εκτιμουν...
και ξερεις πολυ καλα πως δεν ειναι απαραιτητο να εχεις ματια και οραση για να δεις καθαρα
υπαρχουν πολλοι ανθρωποι με ματια αετισια που ομως αδυνατουν να "δουν"...:love:
η δικαιωση ομως παντα ερχεται...
γιαυτο μην επιπλητεις τον εαυτο σου γιαυτο που εισαι..υπαρχουν καποιοι που το βλεπουν ...και το εκτιμουν..:bigsmile:

νομιζω πως η κα σπιγγου απλως εδωσε την ευκαιρια να μιλησουμε...και να ανταλλαξουμε βιωματα απο καρδιας γιατι παρατηρω πως το εχουμε ολοι μας μεγαλη αναγκη ,αλλα ειμαστε ολοι τοσο απορροφημενοι ο καθενας με τα δικα του προβληματα..που δυστυχως μας περισσευει πολυ λιγη θεληση-ορεξη για το προβλημα του διπλανου μας..:unsure:

εχει γινει σλογγαν πια η φραση.."σε εναν εγωιστικο κοσμο μονο οι εγωιστες επιβιωνουν":cry:

asteriou
18-08-2011, 11:28 PM
Λοιπόν μια και το άθρο συνδέει την μητέρα με την σελήνη και έχω τρίγωνο σελήνης σε τρίγωνο με τον πλούτωνα προβληματίστηκα αρκετά για το πόσο ευνοικό μπορεί να είναι το τρίγωνι και τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει. Θα ήθελα να σας παραθέσω τη δική μου εμπειρεία... Δεν μεγάλωσα με την μητέρα μου και αντικειμένικά δεν μπορούσε να αποτελεί ένα υγειές πρότυπο για ένα παιδί. Έζησα με την μητέρα μου μέχρι τα 12 και όχι σε φυσιολογικές συνθήκες... Τέλος πάντων, δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως και να έχει ακόμα και αν η μητέρα μου δεν ήταν ικανή για να με μεγαλώσει πάντα εισέπρατα πολύ αγάπη από εκείνη και δεν έχει μείνει κάτι αρνητικό για μένα να θυμάμαι, αντίθετα μόνο καλά μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις και όλα αυτά μετατράπηκαν σε μία στέρεη εσωτερική βάση για μένα...

Χρυσάνθη Σπίγγου
19-08-2011, 06:31 PM
Μιας λοιπόν Στέλλα μου, ήδη η Κάτια στα είπε στην ουσία όλα, ας βάλω και εγώ μία πρόσθετη πινελιά.

Σίγουρα οι όψεις του καλού σου, έχουν το θεμάκι τους. Ειδικότερα εάν η Αφροδίτη σχηματίζει αντίθεση με τον ωροσκόπο.

Επίσης εάν ή όχι ο Πλούτωνας ζαλίζει τον έρωτα του Κρόνου και της Αφροδίτης;

Αποψης μου είναι, ότι ο εν λόγω κύριος έχει το δικό του θεματάκι βέβαια, για το οποίο μόνος του πρέπει να βρει τις άκρες του, και μόνος του να δει τι θα κάνει και εάν αυτό το κάτι θα είναι καλύτερο για τον εαυτό του.

Εκείνο όμως που με ανησυχεί πιο πολύ, δεν είναι το τι κάνει αυτός, αλλά το πως εσύ χειρίζεσαι το όλο θέμα.

Δεν είμαι εγώ ο κατάλληλος φυσικά άνθρωπος να σου πω φύγε ή μείνε, αλλά μιας και με ρώτησες, τολμώ να σου πω μόνο πως η εμφανής ιδιαιτερότητα του εν λόγω γενέθλιου ωροσκοπίου, είναι κάπως...........

Ομως αυτά δεν επεξηγούνται και πολύ περισσότερο δεν λύνονται μέσα από μηνυματάκια, όσο καλή πρόθεση και εάν θα είχα να το κάνω και για εσένα και για οποιονδήποτε άλλον.

Ισως όμως σε βοηθήσει ένα λείαν συντόμως επερχόμενο άρθρο που ετοιμάζω, σχετικά με τις σχέσεις και τους σκοπούς που καλούνται να εκπληρώσουν.

Προς το παρόν λοιπόν, εύχομαι , χμ τι να ευχηθώ άλλο απο καλή μαθητεία για εσένα;

Φιλικά,

Χ.Σ.

stellamou
19-08-2011, 06:56 PM
αγαπητη κα σπιγγου ευχαριστω για την απαντηση σας..

να σας πω συμπληρωματικα..οτι η αφροδιτη του κυριου αυτου δεν κανει αντιθεση με τον ωροσκοπο του
και ο πλουτωνας δεν κανει οψεις με τον κρονο και την αφροδιτη του εκτος απο ενα ημιεξαγωνο κρονου-πλουτωνα...

η αληθεια ειναι πως με εχει απασχολησει ακι εμενα ιδιαιτερα το ωροσκοπιο του.. καλος μου δεν ειναι και δεν ξερω αν θα γινει κιολας..:embarrest

ιδιαιτερα η θεση του πλουτωνα στον σκορπιο και μεσα στον 4 οικο + τον αρη,( αξονας 4/10 ζυγος/κριος )με αρη παλι στον σκορπιο..(πολυ σκορπιος)και δε μαρεσει!!
ευτυχως οχι σε οψη με σεληνη ,αφροδιτη
συν το γεγονος του τετραγωνου του πλουτωνα με τον κυβερνητη της ακμησ του 4 οικου...οπως προεγραψα...αχ και βαχ..:weird:

παντως εχει αρκετες ανασφαλειες..και διαφορα θεματακια που τα διακρινεις σχετικα γρηγορα...
ευχαριστω και παλι περιμενουμε το "επερχομενο αρθρο" σας..για τις σχεσεις ηδη μου φαινεται ενδιαφερον!!:love:

maria76
20-08-2011, 01:58 AM
Εγώ πάντως μια σκορπίνα που ξέρω με τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα,είναι πιο τρομαχτική απ'το άρθρο ολόκληρο,και λίγα λέει.Δεν ξέρω αν έπεσα στην περίπτωση,αλλά η συγκεκριμένη γυναίκα είναι ωμή σε βαθμό που δεν αντέχεται και γεμάτη δηλητήριο μέσα της-για συγκεκριμένες καταστάσεις.Τις οποίες΄όταν συζητάει κομπλάρουν όλοι,γιατί όντως έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια.Γενικά έχει καταφέρει πολλά στην οικογένεια που αυτή έφτιαξε,ενώ τρέφει μια απέχθεια για την οικογένεια απ'την οποία προήλθε,και δεν την κατηγορώ.
Εχει κι ένα περίεργο χιούμορ που αγώ ακόμα το θεωρώ ενοχλητικό κι ας την ξέρω καλά.Και σαν κλασσική σκορπίνα φυσικά,γεννιέται απ'τις στάχτες της ξανά και ξανά.Τη μια αρρωσταίνει ψυχολογικά,και την άλλη είναι γυναίκα-πρότυπο.Δραστήρια,τέλεια σε όλα της.Τρελλό..

εφη ταδε-ταδε εφη
20-08-2011, 06:36 PM
ειναι οντως τοσο ασχημο οσο φαινεται??θα ηθελα την γνωμη σας.:embarrest

Σώπα σώπα και χαμογέέέέέέλα!!!!!είσαι τόσο όμορφη και γλυκιά και τσαχπίνα!!!!!!!!:love::love::love::love:

Χρυσάνθη Σπίγγου
20-08-2011, 11:21 PM
Η κυνικότητα Μαρία μου, -που δυστυχώς δεν ανέφερα στο άρθρο - έχθρα, η μνησικακία, οργή, μίσος, κακία, κ.λ.π, είναι μερικά από τα εξέχοντα χαρακτηριστικά τουτ Πλούτωνα!

Τα έχω ζήσει πολλάκις. Αλλοτε πιο έντονα και άλλοτε πιο ήπια.

Εντούτοις, θέλει -όπως λέω και στο τρίτο μέρος του εν λόγω θέματος - πάρα μα πάρα πολύ προσπάθεια, κουράγιο, δύναμη, και δουλειά με τον εαυτό ώστε να κάνεις το αυτονόητο.

Να συγχωρέσεις μέσα από τα τρίσβαθα ολόκληρου του είναι σου. Να αποδεχτείς. Να κυριαρχήσεις εσύ επί του εαυτού σου, και να μην αφήνεις το θυμό και την οργή να σε κυριαρχεί.

Θυμός, οργή σε παντρεία και κουμπάρα την μνησικακία, δηλητήριο στα κουφέτα!

Παπάς που ευλογεί τέτοιο γάμο ο Πλούτωνας!

Χ.Σ

doukas
21-08-2011, 12:06 AM
Να 'τη η λύση για τον Πλούτωνα. Συγχώρησε για να συγχωρεθείς. Τι σας θυμίζει; Προτείνω να περιμένουμε και το τρίτο μέρος και τότε να κάνουμε συσχετισμούς. Ίσως δούμε κάτι και τελικά καταλάβουμε ότι ασχοληθήκαμε λίγο παραπάνω απ'όσο πρέπει.
Κάνω μια σκέψη εγώ τώρα! Τελικά έβγαλε φόρτιση το θέμα ε; Κα Σπίγγου , ακολουθείτε μια μαιευτική μέθοδο ε. Ωραίος τρόπος αρθρογραφίας. Με συμμετοχή! Χαρίζετε , δεν γράφετε απλά!

Αναμένω και εγώ τα επόμενα άρθρα!

universalis
21-08-2011, 06:03 PM
Ναι, κάποιος για να φτάσει σε ανώτερο πνευματικό επίπεδο, πρέπει να "πεθάνει" για να ανα-στηθεί......(Πλούτων=θάνατος και ανα-γέννηση).Τίποτα δε γίνεται χωρίς κόπο και η εξέλιξη της ψυχής απαιτεί κι αυτή το ανάλογο αντίτιμο.....ας αποφασίσουμε να ζήσουμε το ταξίδι με όλο μας το είναι, σ' όλες του τις στιγμές....

Katerina Paraskevopoulou
21-08-2011, 09:18 PM
Θα ρωτήσω. Εντάξει, η Σελήνη μου δεν κάνει όψη με τον Πλούτωνα, είναι όμως στον Σκορπιό. Κι έχω πέντε πλανήτες στον 8ο, Ήλιου, Ερμή, Αφροδίτης, Ουρανού και Πλούτωνα συμπεριλαμβανομένων.... παίρνω τη βούλα για επίδραση πάνω μου Σελήνης-Πλούτωνα;

SAGIVI
22-08-2011, 02:15 AM
Θα ρωτήσω. Εντάξει, η Σελήνη μου δεν κάνει όψη με τον Πλούτωνα, είναι όμως στον Σκορπιό. Κι έχω πέντε πλανήτες στον 8ο, Ήλιου, Ερμή, Αφροδίτης, Ουρανού και Πλούτωνα συμπεριλαμβανομένων.... παίρνω τη βούλα για επίδραση πάνω μου Σελήνης-Πλούτωνα;

Κατα την γνωμη μου οχι. Διαφορετικη ερμηνεια δινεται σε καθε πλανητη και στα φωτα, οταν βρισκονται στον καθε οικο. Επιδραση θα εχουν οι πλανητες αν απο τον 8ο κανουν οψη με την σεληνη και προσωπικα πιστευω, οτι εχει σημασια τι ειδους οψη κανουν.

Το οτι ειναι φορτωμενος ο 8ος, δειχνει αυτο που ξερουμε ολοι, δηλαδη οτι τα θεματα του εχουν ιδιαιτερη σημασια στην ζωη σου, ιδιαιτερα επειδη βρισκονται εκει και προσωπικοι πλανητες.

Katerina Paraskevopoulou
22-08-2011, 03:24 PM
Κι όμως πολλά από τα πλουτώνια του άρθρου ισχύουν.... Σελήνη στον Σκορπιό..... σαν Σελήνη σε όψη με Πλούτωνα..... Τέσπα.....

doukas
22-08-2011, 03:35 PM
Κι όμως πολλά από τα πλουτώνια του άρθρου ισχύουν.... Σελήνη στον Σκορπιό..... σαν Σελήνη σε όψη με Πλούτωνα..... Τέσπα.....

¶λλο να κάνεις τρίγωνο στο σπίτι του ιδιοκτήτη και άλλο με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη ! Θεωρώ έχει διαφορά η δυναμική!

Λέω εγώ τώρα.. Να δούμε τι θα πούνε οι πιο έμπειροι.

lindaf
23-03-2012, 02:46 PM
Υπέροχο άρθρο!!!

Το είχα διαβάσει και παλαιότερα αλλά ήταν μια ευκαιρία να το....κατεβάσω απ' το ράφι . Αυτή τη φορά μάλιστα το είδα με άλλα μάτια, αφού με αφορά άμεσα.

Έχοντας γενέθλιο τετράγωνο Πλούτωνα με Σελήνη και Ήλιο και εμβαθύνοντας στην αστρολογία, μπορείς μέσα από τις όψεις ακόμα και τις δύσκολες, να αντλήσεις τα θετικά και πιστέψτε με , με τον Πλούτωνα τα θετικά είναι πολλά και ισχυρά.
Οι όποιες δύσκολες εμπειρίες σε κάνουν να αντιλαμβάνεσαι τις δυνάμεις σου, να μαθαίνεις τον εαυτό σου και σε οπλίζει με δύναμη για τη συνέχεια.

Καθημερινά με εκπλήσει ( και νομίζω ότι θα με εκπλήσει για πολλα πολλά χρόνια) τί μπορείς να μάθεις για τον εαυτό σου από την Αστρολογία, σ' ένα βαθύτερο πλέον επίπεδο , ξεφεύγοντας από γεγονότα.

Κυρία Σπίγγου, συγχαρητήρια
υπέροχο, κατανοητό, περιεκτικό

Φιλιά

Χρυσάνθη Σπίγγου
23-03-2012, 08:00 PM
Λίντα μου καλησπέρα,

Πραγματικά χαίρομαι που κατόπιν της δεύτερης ανάγνωσης, που συνήθως είναι και λιγότερο σοκαριστική, κατέληξες σε όλα αυτά τα θετικά συμπεράσματα.

Προσωπικά έζησα τον Πλούτωνα με την δύσκολη όψη τετραγώνου προς Σελήνη, Ερμή, Ηλιο, Δία, Βόρειο, Ωροσκόπο, και Δύοντα, όπως και σε αντίθεση με τον Ουρανό.

Οτι είδα τότε δεν το είχα δει ποτέ πριν στην ζωή μου. Πόνεσα εννοείται και πέθανα χίλιες φορές, έχασα αγαπημένα πρόσωπα, αλλά τελικά αναγεννήθηκα.

Ο πόνος γεννά προκλήσεις, αγωνιστικότητα, και ανύποπτες πιο πριν εσωτερικές δυνάμεις.

Δεν ξέρω τι θα είχα απογίνει εάν η ζωή μου κυλούσε μες στο μέλι. Ξέρω όμως τώρα, το γιατί δεν κύλησε μες το μέλι, και το τι κέρδισα μετά τις μάχες.

Σε ευχαριστώ για τα όμορφα σου λόγια. Να είσαι πάντα καλά, με ή χωρίς Πλούτωνα!

Φιλιά

theresa_alma
25-03-2012, 09:56 AM
Χρυσανθη καλημερα,

Το αρθρο σου, ειναι οτι πιο ΒΑΘΥ [δεν βρισκω αλλη λεξη], εχω διαβασει.

Προσωπικα, την Σεληνη και τον Πλουτωνα, τους "εχω" σε τριγωνο.
Η Σεληνη μου ομως σε συνοδο με Αρη, ειναι στην μια ακρη σταυρων με Ουρανο, Δια,
Ποσειδωνα και Αφροδιτη. Ασε το μισο τετραγωνο που κανει με τον Ηλιο μου....
Ο δε Πλουτωνας μου βαλλεται απο τετραγωνο με Κρονο σε "καταραμενη μοιρα".

Δεν διαλεξα τυχαια την υπογραφη μου "Αν σου αρεσει η αβυσσος, πρεπει να εχεις φτερα".
Η Σεληνη μου = Αρης και σε τριγωνο με Πλουτωνα, και οι τρεις μαζι, μου χαρισαν φτερουγες.

Τωρα που εχω μαθει και να πεταω... ΑΣ ΜΕ ΠΙΑΣΟΥΝ [καποιοι] ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ!

Τερεζα

Χρυσάνθη Σπίγγου
25-03-2012, 06:28 PM
Αυτό είναι το οξύμωρο καλή μου Τερεζούλα,

Τρώμε που τρώμε τις καταπρακιές, αλλά μεστώνουμε τόσο όσο που ούτε πύραυλοι δεν τους φτάνουν για να μας φτάσου.

Γιατί; Οσο πιο πολύ υποφέρει κανείς τόσο μεγαλύτερη αυτεπιστασία, κυριαρχία, δύναμη και αυτεξουσιότητα αποκτά κανείς. Αυτά είναι τα καλά του Πλούτωνα αλλά πού επίμοχθα κερδίζει κανείς άρα και για αυτό το λόγο, τόσος μα τόσος πόνος!

Χαλάλι του όμως. Αν δεν πονέσεις δεν θα μάθεις που λέει και ο λαός.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Φιλ - Χρ

summerfunk2
31-03-2012, 09:08 PM
Ο Πλούτωνας μου κάνει σύνοδο με τον Κρόνο (ανάδρομοι και οι 2) στον ζυγό, στον 3ο και οι δυο τους κάνουν τετράγωνο με την Σελήνη μου στον Καρκίνο, στον 11ο.. Οι γονείς μου χώρισαν μόλις έξι μήνες μετά την γέννησή μου και ο πατέρας είχε το ρόλο του guest star, μέχρι να έρθω σε ώριμη ηλικία ώστε να λύσω το συμβόλαιο των εμφανίσεών του στα επεισόδια της ζωής μου (ωροσκόπος λιοντάρι, δεν μπορώ να μην θεατρινίσω λιγάκι) που έτσι κι αλλιώς στα σημαντικότερα ήταν απών!! Η τύχη όμως με έριξε σε μια μάνα (ταυρίνα), τόσο ικανή που ποτέ δεν μου έλειψε τίποτα και η αγάπη της είναι τόσο έντονη που ακόμη και σήμερα (κοντεύω τα πρώτα άντα) μου την δείχνει σαν να είμαι μικρό παιδί. Σαν παιδί την στερήθηκα λιγάκι, γιατί πολλές φορές έκανε και 2 και 3 δουλειές για να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς, αλλά τον ρόλο της συμπλήρωνε με απόλυτη επιτυχία η γιαγιά μου. Άσχετα με την δυσκολία της όψης του τετραγώνου, η μητέρα μου είναι ένας άνθρωπος που υπεραγαπώ και θαυμάζω και όποιες παραξενιές έχει η σχέση μας είναι κυρίως γιατί εγώ τις δημιουργώ και εκείνη με τον χαρακτήρα και την κατανόησή της βοηθάει να τις ξεπεράσουμε. Ίσως βοηθάει το εξαγωνάκι που έχει ο Πλούτωνας με τον Ποσειδώνα στον 5ο, ώστε να μην αισθανθώ την σκληρή όψη του τετραγώνου (η γλυπτική μου έχει γλυτώσει, αλλά η ζωγραφική δεν τα κατάφερε :D ).

Χρυσάνθη Σπίγγου
01-04-2012, 12:12 AM
Καιρός λοιπόν να μας στείλει μία από τις πιο όμορφες ζωγραφιές σου. Να σε καμαρώσουμε και εμείς!

Το αξίζεις άλλωστε. Με τέτοιο Λέοντα, τι στο καλό θα μας αφήσεις έω από το φως και το θεατρινισμό σου;

Λοιπόν Πάσχα έρχεται θέλω ένα σούπερ ζωγραφιστό αυγό................! Καλό σου βράδυ

summerfunk2
01-04-2012, 12:29 AM
Καιρός λοιπόν να μας στείλει μία από τις πιο όμορφες ζωγραφιές σου. Να σε καμαρώσουμε και εμείς!

Το αξίζεις άλλωστε. Με τέτοιο Λέοντα, τι στο καλό θα μας αφήσεις έω από το φως και το θεατρινισμό σου;

Λοιπόν Πάσχα έρχεται θέλω ένα σούπερ ζωγραφιστό αυγό................! Καλό σου βράδυ

Χαχαχα!! Εδώ κοντεύω να ζωγραφίσω και τις πόρτες, στο αυγό θα κολλήσω?? Βεβαίως, θα κάνω μια δωδεκάδα που το καθένα θα έχει το σύμβολο κάθε ζωδίου.. Άντε να δούμε κ στο τσούγκρισμα πιο θα μείνει ατόφιο??

Καλό βράδυ και σε σένα Χρυσάνθη!!

Χρυσάνθη Σπίγγου
01-04-2012, 12:53 AM
Καλά τώρα με έστειλες αδιάβαστη. Τέλειαμ σούπερ τέλεια ιδέα! Μπράβο.

Μόνο πρόσεξε όταν φτάσεις στους Ιχθείς μην μας ξεπετάξεις με κανένα μαριδάκι γιατί θα σε κάνω τηγανητό.

Από δελφίνι και απάνω please!

Πείνας δε ένεκεν, αν ξεπροβάλει και κανένας αστακός στο βυθό, εγώ δεν θα αρνηθώ!

Καλή δημιουργία !

Το ότι στο τσούγκρισμα θα με φάει λάχανο η Κάτια δεν χωρά καμία αμφιβολία! Χα,χα,χα,........

Φιλιά και ονειρέψου απόψε θάλασσα και ένα Λιοντάρι να κουρνιάζει και να χαιδεύετε στην παραλία! Καλό ε;

summerfunk2
01-04-2012, 01:06 AM
Καλά τώρα με έστειλες αδιάβαστη. Τέλειαμ σούπερ τέλεια ιδέα! Μπράβο.

Μόνο πρόσεξε όταν φτάσεις στους Ιχθείς μην μας ξεπετάξεις με κανένα μαριδάκι γιατί θα σε κάνω τηγανητό.

Από δελφίνι και απάνω please!

Πείνας δε ένεκεν, αν ξεπροβάλει και κανένας αστακός στο βυθό, εγώ δεν θα αρνηθώ!

Καλή δημιουργία !

Το ότι στο τσούγκρισμα θα με φάει λάχανο η Κάτια δεν χωρά καμία αμφιβολία! Χα,χα,χα,........

Φιλιά και ονειρέψου απόψε θάλασσα και ένα Λιοντάρι να κουρνιάζει και να χαιδεύετε στην παραλία! Καλό ε;

:lol: αστακούς, ξιφίες, ακόμη και τον μπομπ σφουγγαράκι θα φτιάξω, με τα χρώματα δεν κοστίζει τίποτα!!

η θάλασσα, οι παραλίες, οι αμμουδιές και οι κοκοφοίνικες, είναι μονίμως στα όνειρά μου και στον ύπνο και στον ξύπνιο!! για λιοντάρι δεν ξέρω, συνήθως στα όνειρά μου παρελαύνουν ηθοποιοί, τραγουδιστές (Έλληνες και μη) ακόμη και πολιτικά πρόσωπα!! Στο τελευταίο μου όνειρο, είδα ότι είχα κρυφή σχέση με τον Αντώνη Σαμάρα !!! Να το μάθει η Βίσση, να πιαστούμε μαλλί με εξτένσιον!!!

Άντε, καλά μας όνειρα και καλό μας μήνα :) κ ας ελπίσουμε πως αύριο θα βγει κανένα έκτακτο ανακοινωθέν για αύξηση μισθών και συντάξεων, έστω και σαν πρωταπριλιάτικο αστείο!!

(Συγνώμη για το off topic, αν και το χιούμορ, δεν είναι ποτέ εκτός θέματος!!)

Χρυσάνθη Σπίγγου
01-04-2012, 11:10 AM
Καλό μήνα να έχουμε άπαντες!

Οσο για το έκτακτο ανακοινωθέν αυξήσεως μισθών και συντάξεων, μπας και έχεις κανένα Ποσειδώνα και σου ρίχνουνε ονειρόσκονη και ονειρεύεσαι λαγούς με πετραχείλια;

Η μηπως έπαθες συσκότιση λόγω Ερμή ανάδρομου;

Οσο για το χιούμορ αν δεν ήταν και αυτό, κούνια που μας κούναγε!

Πάντα κέφια να έχεις, και όλα με αισιοδοξία και θετική σκέψη να τα αντιμετωπίζεις εσύ και όλοι μας!

Καλή σου/σας μέρα

kassy
02-04-2012, 09:48 PM
Όταν διάβασα το άρθρο αυτό μου ήρθε στο μυαλό η ιστορία μιας φίλης μου που και εκείνη βίωσε κάτι ανάλογο στη δική της οικογένεια. Σκέφτηκα μήπως έχει κάποιο ανάλογη όψη, είδα στον χάρτη της και...νά το! Σελήνη στον καρκίνο στον 5ο οίκο σε τετράγωνο με τον πλούτωνα στον ζυγό στον 8ο οίκο. Η αφροδίτη της στο ζυγό κάνει σύνοδο με τον πλούτωνα και επίσης τετράγωνο με τη σελήνη.

Η κοπέλα αυτή πάντοτε αντιμετώπιζε πρόβλημα βάρους, γιατί εκτός από αυτά τα τετράγωνα έχει και ένα τετράγωνο σελήνης\δία.Το φαγητό της άρεσε πάντοτε και ποτέ δεν μπορούσε να βάλει όριο. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου οι παπούδες, οι γονείς της μητέρας της εμεναν μαζί γιατί η μητέρα της ήταν μοναχοπαίδι και είχαν ένα περίεργο ψυχολογικό δέσιμο με αυτήν. Ο παπούς ήταν αυταρχικός και όριζε τα πάντα στην οικογένεια, η μητέρα υποταγμένη σ αυτούς, απαξίωνε συνέχεια τη φίλη μου λόγω του βάρους της. Ο πατέρας της πέθανε όταν ήταν αυτή αρκετά νέα από καρκίνο (πόσο να άντεχε ο άνθρωπος σε αυτήν την κατάσταση) που της κόστισε πολύ γιατί τον αγαπούσε πολύ.

Πολλές φορές ήμουν μπροστά όταν η μητέρα της και γειτόνισσες μιλούσαν πολύ απαξιωτικά γι αυτήν. Και το ωραίο ήταν ότι όποτε προσπαθούσε να κάνει δίαιτα πάντοτε την αποκαρδίωναν, θαρρείς και ήθελαν να μείνει σ αυτήν την κατάσταση.

Και η ίδια έχοντας πάντοτε το άγχος και το κόμπλεξ της εμφάνισης ποτέ δεν κατάφερε να πετύχει ούτε επαγγελματικά ούτε στον τομέα των σχέσεων. Βρήκε έναν σύντροφο που και αυτός την απαξιώνει συνέχεια και μένει μαζί του, γιατί έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης και φοβάται πως αν θα τον χωρίσει δεν θα την κοιτάξει κανείς άλλος.

Μάταια προσπαθούσα να την πείσω να αλλάξει ζωή, να χάσει κιλά ή τελοσπάντων να αποδεχτεί τον εαυτό της όπως είναι και να προχωρήσει μπροστά, αλλά ποτέ δεν τα κατάφερα.

Χρυσάνθη Σπίγγου
02-04-2012, 10:02 PM
Καλησπέρα Kassy,

Δυστυχώς περιπτώσεις σαν αυτή της φίλης σου δεν είνα καθόλου ασυνήθιστες. Παρότι κατανοώ την δυσκολία της, ομολογώ πως τελικά δίχως την δική της συγκατάθεση κανείς δεν μπορεί να την βοηθήσει.

Πέρα από την μάλλον αναγκαία ψυχολογική υπποστήριξη που θα την βοηθούσε αν κινείτο προς αυτή την κατεύθυνση, ένας άλλος πολύ λειτουργικός και εξαιρετικά επιβοηθητικός τρόπος είναι η ύπνωση.

Σήμερα υπάρχουν εξαιρετικά καταξιωμένοι επιστήμονες οι οποίοι ασχολούνται και με αυτού του είδους τις περιπτώσεις. Αν η φίλη σου δεχόταν θα ήταν ευχής έργον για αυτήν, μιας και έτσι θα έβγαινει από την φρικτή και επώδυνη συναισθηματικά, φυλακή της!

Εάν όμως για κανένα και με κανένα τρόπο δεν δέχεται να ακούσει κουβέντα, τότε το μόνο που ίσως θα την βοηθούσε πάρα πολύ είναι εσύ ως φίλη της να της έδειχνες αδιάλλειπτα την εκτίμηση και την αγάπη σου προς το πρόσωπο της!

Που είμαι σίγουρη ότι το κάνεις έτσι και αλλιώς, διαφορετικά δεν θα χαλαλούσες ούτε το ελάχιστο του χρόνου σου να μας εκθέσεις την περίπτωση της. Να είσαι καλά.

Καλό σου βράδυ καλή μου

kassy
02-04-2012, 10:11 PM
Καλησπέρα Kassy,

Δυστυχώς περιπτώσεις σαν αυτή της φίλης σου δεν είνα καθόλου ασυνήθιστες. Παρότι κατανοώ την δυσκολία της, ομολογώ πως τελικά δίχως την δική της συγκατάθεση κανείς δεν μπορεί να την βοηθήσει.

Πέρα από την μάλλον αναγκαία ψυχολογική υπποστήριξη που θα την βοηθούσε αν κινείτο προς αυτή την κατεύθυνση, ένας άλλος πολύ λειτουργικός και εξαιρετικά επιβοηθητικός τρόπος είναι η ύπνωση.

Σήμερα υπάρχουν εξαιρετικά καταξιωμένοι επιστήμονες οι οποίοι ασχολούνται και με αυτού του είδους τις περιπτώσεις. Αν η φίλη σου δεχόταν θα ήταν ευχής έργον για αυτήν, μιας και έτσι θα έβγαινει από την φρικτή και επώδυνη συναισθηματικά, φυλακή της!

Εάν όμως για κανένα και με κανένα τρόπο δεν δέχεται να ακούσει κουβέντα, τότε το μόνο που ίσως θα την βοηθούσε πάρα πολύ είναι εσύ ως φίλη της να της έδειχνες αδιάλλειπτα την εκτίμηση και την αγάπη σου προς το πρόσωπο της!

Που είμαι σίγουρη ότι το κάνεις έτσι και αλλιώς, διαφορετικά δεν θα χαλαλούσες ούτε το ελάχιστο του χρόνου σου να μας εκθέσεις την περίπτωση της. Να είσαι καλά.

Καλό σου βράδυ καλή μου

Αν μπορούσα να της αλλάξω τα μυαλά καλά θα ήταν. Ευχαριστώ πολυ για την συμβουλή

summerfunk2
03-04-2012, 01:48 PM
Αφού διάβασα και το επόμενο άρθρο Σελήνη - Πλούτωνας: Κόλαση (2), θα ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια Κα Σπίγγου, πραγματικά ή δουλειά σας για τα άρθρα είναι εξαιρετική.. Διαβάζοντάς σας και σ' αυτό το άρθρο και έχοντας διαβάσει και άλλα σας άρθρα βλέπω ποια είναι η διαφορά "αστρολόγου" με Αστρολόγου!! Άρθρα ολοκληρωμένα που δεν μας δίνουν μόνο πληροφορίες ή ερμηνείες, μας μεταφέρουν ενέργεια.. Μπράβο και πάλι Χρυσάνθη μου (συγχώρεσέ μου, τον ενικό).. Πάω να κάνω ανασκαφή στο site τώρα μήπως έχω αφήσει κάτι δικό σου αδιάβαστο :) !!

Χρυσάνθη Σπίγγου
03-04-2012, 07:02 PM
Kαλησπέρα summerfunk,

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Επ'ευκαρία αποτολμώ δημοσίως να πω, πως απόψεις σαν τις δικές σου με ενθαρρύνουν να συνεχίσω σε αναλύσεις όπου το καθετί λέγεται πραγματικά όχι μόνο με το τι εκπροσωπούν οι πλανήτες αλλά και το τι, εάν, πότε και πως έχουν τελικά διαδραματιστεί αυτές οι άλλες πλανητικές συνθέσεις στις ζωές των ανθρώπων.

Πληροφοριακά να σου πω ότι κάπου βαθιά χωμένο στην βιβλιοθήκη υπάρχει ένα άρθρο το οποίο συσχετίζει τα περί της καρμικής αστρολογίας σε συνάρτηση με τον υπνωτισμό, και αν θυμάμαι καλά έχει σαν τίτλο κάτι με επιλεκτικτή αστρολογία.

Αν όμως σου αρέσει η πιο εσωτεριστική προσέγγιση των αστρολογικών θεμάτων θα σου έλεγα να μείνεις συντονισμένη και κοντά μας. Ετοιμάζω πυρετωδώς μία σειρά άρθρων που θα αποτελέσουν μάλλον έκπληξη, καθώς συσχετίζουν το κάρμα =Βόρειο Δεσμό,σε συνάρτηση με τιν χιαστί (Yod ) όψη αλλά και και το αληθινό ιστορικό υπαρκτών ατόμων.

Τώρα για να είμαι ειλικρινής το τι εννοούσες με το ότι άρθρα τέτοιου τύπου σου μεταφέρουν ενέργεια, να πω την αλήθεια μου δεν το πολυκατάλαβα.

Γράφω που γράφω πότε το ένα πότε το άλλο,άρα θα χαιρόμουν αν μου το εξηγούσες κιόλας, καθώς ώστε με βοηθάς να διατηρήσω τον παλμό με τον οποίον εσείς οι αναγνώστες αισθάνεστε καλύτερα.

Η διαφορά από αστρολόγο σε αστρολόγο όμως νομίζω έγκειται με το ποιό αντικείμενο ασχολείται ο καθένας κάθε φορά. Οσο για τον ενικό, να πω οτι θεωρώ απαράβατο όρο να υφίσταται ανάμεσα μας . Τι στο καλό, εδώ λέμε τα βαθύτερα όλης μας της υπάρξεως και θα μιλάμε τον πληθυντικό. Πάει δεν πάει.

Καλό σου βράδυ

summerfunk2
03-04-2012, 09:51 PM
Kαλησπέρα summerfunk,

Τώρα για να είμαι ειλικρινής το τι εννοούσες με το ότι άρθρα τέτοιου τύπου σου μεταφέρουν ενέργεια, να πω την αλήθεια μου δεν το πολυκατάλαβα.

Αυτό που εννοώ είναι πως στα άρθρα σου βρίσκω κάτι πολύ παραπάνω από απλές πληροφορίες. Έχουν δυναμική..

Θα περιμένω με αγωνία την νέα σειρά άρθρων σου. Όσο για το άρθρο που αναφέρεις σχετικά με την καρμική αστρολογία μου έχει ξεφύγει και θα προσπαθήσω να το βρώ!!

Συνέχισε Χρυσάνθη μου, γιατί προσωπικά παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον τη δουλειά σου..

Lilapause
04-04-2012, 12:55 PM
Καλημέρα σε όλους!!

Κα Σπίγγου συγχαρητήρια και από μένα για το άρθρο σας!

Θα ήθελα να αναφέρω στο σημείο αυτό, πως ενώ εμένα η μητέρα μου έχει πολύ δύσκολη όψη Σελήνης-Πλούτωνα με όλα τα επακόλουθα στα οποία αναφερθήκατε, εγώ δεν έχω καθόλου όψη ανάμεσα στους δύο, αλλά έχουν τα παιδιά μου.

Θα ήθελα να να σας κάνω 2 ερωτήσεις.

α)Η σύνοδος ανάμεσα στους δύο στον Τοξότη στον 5ο οίκο μπορεί να θεωρηθεί αρνητική όψη;

β) Μια όψη τριγώνου αλλά αποκλίνουσα (Πλούτωνας 28η του Τοξότη και Σελήνη 6η της Παρθένου) χάνει τη δυναμική της επειδή είναι αποκλίνουσα;

Ευχαριστώ πολύ και πάλι συγχαρητήρια:)

Χρυσάνθη Σπίγγου
04-04-2012, 08:41 PM
Lilapause καλησπέρα,

Και για τις δύο περιπτώσεις θα μπορούσα σίγουρα να σου απαντήσω πιο συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα αν είχα τα στοιχεία και των δύο χαρτών.

Ετσι σκέτα νέτα το μόνο που αυτή την στιγμή μπορώ να απαντήσω και για τις δύο περιπτώσεις είναι Ναι και Όχι.

Στην πρώτη περίπτωση εκεί που η ζωή κάνει τους κύκλους της όλα αλλάζουν! Στην παιδική ηλικία, στα θέματα δημιουργικότητας, στον έρωτα, στις χαρές της ζωής. Πως πότε ακριβώς αυτό έχει να κάνει με το τι όψεις σχηματίζουν αυτοί οι δύο.

Στην δεύτερη περίπτωση λόγω του ότι είναι αποκλίνουσα χάνει την δυναμική της, αλλά από την άλλη σημαντικό ρόλο θα παίξει το εάν ο ένας ή άλλος πλανήτης έρχεται σε κάποιου είδους σύνδεση λόγω της σχέσης του με άλλους πλανήτες. Κατανοητό; Μάλλον όχι

Κοντολογίς χωρίς χάρτες τι να πω που να έχει ουσιαστική βάση και κάποια αλήθεια;

Φιλ - Χρ -Σπ

Lilapause
04-04-2012, 10:13 PM
Μπορώ να σας δώσω τα στοιχεία; Γιατί νομίζω πως δεν επιτρέπεται από τη διαχείριση του site!

Χρυσάνθη Σπίγγου
04-04-2012, 11:59 PM
Μπορείς να τα στείλεις σε ιδιωτικό μήνυμα αν θες.

*alkmini
07-04-2012, 12:36 AM
Lilapause καλησπέρα,
...
Στην δεύτερη περίπτωση λόγω του ότι είναι αποκλίνουσα χάνει την δυναμική της, αλλά από την άλλη σημαντικό ρόλο θα παίξει το εάν ο ένας ή άλλος πλανήτης έρχεται σε κάποιου είδους σύνδεση λόγω της σχέσης του με άλλους πλανήτες. Κατανοητό; Μάλλον όχι ...

Φιλ - Χρ -Σπ

Θεωρείτε ότι υπάρχει διαφορά σε μια όψη προσεγγίζουσα και σε άλλη αποχωρίζουσα ? Η μία ισχύει πιο έντονα και η άλλη πιο αμυδρά ή σχεδόν καθόλου και δε θα μας δώσει γεγονότα ?

Χρυσάνθη Σπίγγου
07-04-2012, 11:10 AM
Οι προσεγγίζουσες όψεις υποδηλώνουν ότι μέλλει να γίνει ενώ οι αποχωρίζουσες ότι ήδη έχει δρομολογηθεί προ καιρού ή ότι ίσως έχει μάλιστα ήδη κλείσει τον κύκλο του ( πριν την ημερομηνία της Ηλιακής επιστροφής ) !

Βασικές προυποθέσεις και των δύο εκτιμήσεων είναι το κατά πόσο οι συγκλίνοντες οι παοχωρίζοντες πλανήτες συνοδεύονται και από άλλες όψεις ή σχετικές δομές.

Δίνοντας σου ένα από χιλιάδες άλλα παραδείγματα να σου πω π.χ. για μία Αφροδίτη στον Κριό στον 4ο οίκο σε αποχωρίζουσα όψη αντίθεση απο τον Κρόνο στο ζώδιο του Ζυγού ανάδρομο στον 10ο οίκο ( με την ίδια συγκυβερνήτη αυτού και της ακμής και του οίκου και του Κρόνου λοιπόν, υποδηλώνει εν αρχής ότι τα θέματα 4ου/10ου έχουν ήδη δρομολογηθεί πριν την Ηλιακή επιστροφή.

Από την άλλη όμως ότι τόσο ο τέταρτος όσο και ο δέκατος συνοδεύονται και από άλλους πλανήτες και όψεις άρα στα θέματα 4ου/10ου που έχουν ήδη δρομολογηθεί θα υπάρξει συνέχεια.

Αρα στην πράξη για παράδειγμα κάποιου του οποίου του έχουν ανακοινώσει 2-3 μήνες πριν ότι θα απολυθεί απο την δουλειά του, τελικά τον απολύουν αλλά λόγω της δομής που σχηματίζουν 4ος/10ος δείχνουν ίσως ότι θα βρει άλλη δουλειά.

Γενικά να πω όμως, πως χωρίς χαρτί και μολύβι και με εναέρινες μαντεψιές δύσκολα μπορεί κανείς να μπει στο πνεύμα. Τόσο στην Ηλιακή όσο και στην Ωριαία αλλά και σε όλους τους χάρτες πρέπει κανείς να κατέχει πάρα πολύ καλά και τους παράγωγους οίκους, αλλά και να παίζει στα δάχτυλα του τις συγκυβερνήσεις των πλανητών.

Κλείνοντας όμως επιγραμματικά να ξαναπώ ότι οι συγκλίνουσες δηλώνουν κάτι που έπεται να γίνει ενώ οι αποκλίνουσες κάτι που ήδη δρομολογήθηκε ή έχει ίσως και ολοκληρωθεί. Σε τι χρονικό διάστημα, πότε ακριβώς και εάν αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά έχει μάθει κανείς να υπολογίζει βάση της απόστασης των μοιρών και τον πραγματικό χρόνο. Είπαμε σχετικά υπάρχουν ειδικοί κατάλογοι βάση των οποίων μαθαίνει κανείς και αυτή την παράμετρο.

Φιλικά και καλό Σ/Κ

*alkmini
07-04-2012, 11:15 AM
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Μπορούμε να πούμε ότι ισχύει το ίδιο και στο γενέθλιο χάρτη ? Οι προσεγγίζουσες όψεις είναι πιο σημαντικές από τις αποχωρίζουσες ?

*alkmini
09-04-2012, 01:11 PM
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Μπορούμε να πούμε ότι ισχύει το ίδιο και στο γενέθλιο χάρτη ? Οι προσεγγίζουσες όψεις είναι πιο σημαντικές από τις αποχωρίζουσες ?

Επανέρχομαι στο ερώτημά μου και θα ήθελα μία απάντηση, αν βεβαίως υπάρχει ο ανάλογος χρόνος και διάθεση.

Χρυσάνθη Σπίγγου
09-04-2012, 02:13 PM
Αλκμήνη με το ωραίο σου όνομα. Εξαρτάται από τον αστρολόγο και την σχολή που έχει ακολουθήσει.

Για εμένα που ασχολούμαι με την καρμική /συστηιμική αστρολογία, και όπου στον γενέθλιο χάρτη λαμβάνω π.χ. υπόψη την προγενέθλια όψη, όπως όμως και τους εσωτερκούς πλανήτες κάθε μίας μοίρας, προσδίδω και ανάλογη σημασία στις προσεγγίζουσες και στις αποκλίνουσες όψεις.

Ομως οι απόψεις μάλλον διείστανται ανάμεσα στους αστρολόγους πολύ έντονα. Νομίζω λοιπόν, πως είναι προσωπικό θέμα του καθενός το ο/η ίδιος/ίδια αποφασίσει και πως προσεγγίζει την θεματαλογία υπό διερεύνηση. Αποψης μου είναι γενικώς, πως κάθε μάτι, ψυχή, νόηση, πνεύμα έχει όλες τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές του δυνατότητες ώστε να βλέπει διαφορετικά ίσως πράγματα από εκείνα που είδε κάποιος άλλος.

Η εμπειρία και η πείρα μετά από τόσα χρόνια με δίδαξε περίτρανα πως το ενδιαφέρον του καθενός στρέφεται εκεί που τον οδηγούν τα εσωτερικά του καρμικά και συνήθως αφανή κίνητρα.

Επίσης μετά από τόσες χιλιάδες ωροσκόπια που έχω δει, ερμηνεύσει, αναλύσει και προβλέψει κατάλαβα πως η ταυτοποίηση κάθε άτομου -άρα και κάθε γενέθλιου χάρτη - είναι τόσο μοναδική, όσο μοναδική είναι και η ψυχή του.

Ψάχνοντας και ερευνώντας το βαθύτερο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης λοιπόν, γίνεται άμεσα κατανοητό, ότι οτιδήποτε είναι εκείνο που με οδηγεί όσο το δυνατόν και πιο βαθιά, έχει για εμένα και μεγάλη σημασία.

Τέλος η πρατική εξάσκηση, συναρτώμενη της ίδιας της ζωής, απέχει παρασάγκας από οιεσδήποτε θεωρίες. Λέγοντάς του αυτό εννοώ, πως εάν κάποιος δεν έχει αρκούντος εξοικειωθεί με την ιδέα θεωρίας -ανθρώπου, θα πρέπει εσαεί να επεξεργάζεται κάθε χάρτη ωσάν η αποκτηθείσα θεωρητική γνώση, να μπορουσε ίσως ανά πάσα στιγμή και για να τον διαψεύσει.Τι απομένει ή τι είναι το καλύτερο;

Επιλέγεις έναν τομέα από τους τόσους και τόσους, π.χ ωριαία, πολιτική αστρολογία, καρμική, κλασσική, συστημική κ.ο.κ, και αφοσιώνεσαι όσο πιο πολύ και όσο καλύτερα σου το επιτρέπουν οι συνθήκες της ζωής σου κατά προτίμηση σε αυτόν. Εγώ ξεκίνησα πολύ πριν εξοικειωθώ με τα της αστρολογίας με τον υπνωτισμό και τις αναδρομές, έτσι ώστε χωρίς καν να το επιδιώξω από πλευράς μου, βρέθηκα αναγκαστικά στα χωρικά ύδατα της καρμικής.

Καλή σου μέρα