PDA

View Full Version : Ήλιος τετράγωνο Σελήνη

UltraViolet
15-07-2011, 12:10 PM
Καλημέρα σε όλους, συγνώμη αν είναι ασχέτο το θέμα εδώ ποσταρισμένο.

Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να ικανοποιήσω το τετράγωνο Ήλιου Κριού με Σελήνη στον Αιγόκερω στην επιλογή συντρόφου, γιατί πέρα από τα ψυχολογικά που μου αφήνει, μετά από αρκετές αποτυχίες , συνειδητοποίησα το εξής : οι κατά καιρούς σύντροφοι μου, ή δε θα μου καλύπτουν την Σελήνη στον Αιγόκερω (δηλαδη θα 'μαι συναισθηματικά ανέγγιχτη) ή θα μου την ικανοποιούν αλλά τότε ταυτόχρονα δεν θα μπορώ να εκφράσω την κριαρίσια φύση μου, δηλάδη θα καταπιέζομαι για να είμαι συναισθηματικά ασφαλής.
Ίσως είναι χαζούλικο το θέμα , αλλά όσοι έχουν τετράγωνο Ηλίου Σελήνης ελπίζω να με νιώσουν :)

Atrapos
15-07-2011, 03:20 PM
Νομίζω ότι η Σελήνη στον Αιγόκερο δεν ζητά κανένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο, ούτε βέβαια μελοδραματισμούς και κρίσεις υπερευαισθησίας. Πιστεύω ότι σημαντικό για σένα είναι να νοιώθεις αρκετή ανεξαρτησία στις σχέσεις σου με έναν σύντροφο που θα σε αφήνει να κάνεις το δικό σου, ή τουλάχιστον να νομίζεις ότι κάνεις το δικό σου. Η καταπίεση δεν νομίζω ότι σου προσφέρει πραγματική ασφάλεια, ίσως μόνο κάποια ψεύτικη ικανοποίηση ότι εσύ από την πλευρά σου κάνεις ό,τι μπορείς για τη σχέση σου. Αλλά ούτε ο Κριός ούτε ο Αιγόκερος μπορούν να λειτουργήσουν έτσι για πολύ.

Έχοντας το συγκεκριμένο τετράγωνο Ήλιου / Σελήνης είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου στο κοινωνικό πλαίσιο που ζεις. Τι κοινωνικά πρότυπα θα αποδεχτείς, που θα κάνεις το δικό σου, που σε παίρνει να συμβιβαστείς, τι θα παλέψεις να αλλάξεις.

Ρίξε βέβαια μια ματιά και σε 5ο / 7ο οίκο και Αφροδίτη. :bigsmile:

vogue
15-07-2011, 04:00 PM
Mια άποψη θα πω.

Aν οι ανάγκες του Ηλιου και της Σελήνης βρίσκονται σε σύγκρουση είναι δύσκολο, γιατί το άτομο πρέπει να ικανοποιήσει και τις δύο ανάγκες του εαυτού του.
Με Σελήνη στον Αιγόκερω (σε αδυναμία) και Ηλιο στον Κριό (σε έξαρση) θα πρέπει να συμβιβάσεις την ψυχική σου ανάγκη για έλεγχο συναισθημάτων, τη δυσκολία σου για ψυχική ταύτιση και στο να «αφεθείς», με την ανάγκη του Ηλιου σου για έκφραση και εξωτερίκευση του εαυτού.
Κριός και Αιγόκερος σε κάνουν να θέλεις να είσαι πρώτη και καλύτερη σε ότι κάνεις.
Από τη μια μεριά, ο Ηλιος στον Κριο σου δίνει αυτάρκεια και ίσως δεν δείχνεις στους άλλους την όποια ανάγκη σου για συνύπαρξη και από την άλλη η Σελήνη σου δυσκολεύεται να λειτουργήσει με οικειότητα. Ολο αυτό οδηγεί μάλλον σε λάθος εντυπώσεις.
Τέλος οι δυσαρμονικές όψεις των Φώτων, φανερώνουν μια εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στο θέλω και το νιώθω που αφήνουν μια πικρή γεύση ανικανοποίητου. Ολο αυτό συνήθως κάνει το άτομο να επιλέγει σχέση με χαρακτήρες ανθρώπων που θα το φέρουν αντιμέτωπο στην πράξη με την αντίφαση που αισθάνεται μέσα του.
Ευχαριστώ

Δείμων
15-07-2011, 06:26 PM
Θα κάνω μία υπόθεση, έστω άτομο με το ένα Φως σε αέρα να κάνει όψη με τον Ήλιο σου, και έναν ευεργέτη σε σύνοδο ή τρίγωνο με τη Σελήνη σου - αν και δεν κατάλαβα ακριβώς αυτό το συναισθηματικά ανέγγιχτη. Ιδάνικά βέβαια και μία καλή όψη Πλούτωνα με προσωπικούς (εκτός Ερμή) και ουδέτερες όψεις Κρόνου. Για δύσκολους λύτες θα μου πεις, όμως τι έρχεται εύκολα στη ζωή μας.

UltraViolet
25-07-2011, 01:48 PM
Καλημέρα παιδιά! Ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις και με συγχωρείτε για την αργοπορία αλλά έλειπα διακοπές.

Νομίζω ότι η Σελήνη στον Αιγόκερο δεν ζητά κανένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο, ούτε βέβαια μελοδραματισμούς και κρίσεις υπερευαισθησίας.
Δεν ξέρω τι να σου πω για αυτό. Γίνομαι υπερευαίσθητη αρκετά συχνά πλέον. Δεν ξέρω γιατί. Κλαίω με το παραμικρό.

Ρίξε βέβαια μια ματιά και σε 5ο / 7ο οίκο και Αφροδίτη
Αφροδίτη και 7ος οίκος στον Κριό, 5ος στον Υδροχόο.

Mια άποψη θα πω.

Aν οι ανάγκες του Ηλιου και της Σελήνης βρίσκονται σε σύγκρουση είναι δύσκολο, γιατί το άτομο πρέπει να ικανοποιήσει και τις δύο ανάγκες του εαυτού του.
Με Σελήνη στον Αιγόκερω (σε αδυναμία) και Ηλιο στον Κριό (σε έξαρση) θα πρέπει να συμβιβάσεις την ψυχική σου ανάγκη για έλεγχο συναισθημάτων, τη δυσκολία σου για ψυχική ταύτιση και στο να «αφεθείς», με την ανάγκη του Ηλιου σου για έκφραση και εξωτερίκευση του εαυτού.
Κριός και Αιγόκερος σε κάνουν να θέλεις να είσαι πρώτη και καλύτερη σε ότι κάνεις.
Από τη μια μεριά, ο Ηλιος στον Κριο σου δίνει αυτάρκεια και ίσως δεν δείχνεις στους άλλους την όποια ανάγκη σου για συνύπαρξη και από την άλλη η Σελήνη σου δυσκολεύεται να λειτουργήσει με οικειότητα. Ολο αυτό οδηγεί μάλλον σε λάθος εντυπώσεις.
Τέλος οι δυσαρμονικές όψεις των Φώτων, φανερώνουν μια εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στο θέλω και το νιώθω που αφήνουν μια πικρή γεύση ανικανοποίητου. Ολο αυτό συνήθως κάνει το άτομο να επιλέγει σχέση με χαρακτήρες ανθρώπων που θα το φέρουν αντιμέτωπο στην πράξη με την αντίφαση που αισθάνεται μέσα του.
Ευχαριστώ

Νιώθω ακριβώς έτσι όμως. Συμφωνώ με όσα λες. Εσωτερική σύγκρουση.

Θα κάνω μία υπόθεση, έστω άτομο με το ένα Φως σε αέρα να κάνει όψη με τον Ήλιο σου, και έναν ευεργέτη σε σύνοδο ή τρίγωνο με τη Σελήνη σου - αν και δεν κατάλαβα ακριβώς αυτό το συναισθηματικά ανέγγιχτη. Ιδάνικά βέβαια και μία καλή όψη Πλούτωνα με προσωπικούς (εκτός Ερμή) και ουδέτερες όψεις Κρόνου. Για δύσκολους λύτες θα μου πεις, όμως τι έρχεται εύκολα στη ζωή μας.

Μ'αρέσει η υπόθεση σου .. μ'αρέσουν τα Αέρινα, κυρίως υδροχόοι και Ζυγοί. Πες μου όμως τι είναι ευεργέτης.
Συναισθηματικά ανέγγιχτη θέλω να πω, όταν κάποιος μου δείχνει την αγάπη του με έναν τρόπο συγκεκριμένο που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ή να πέσει η Σελήνη μου σε κρίση αγαπο-συναισθηματισμού (ακόμα και για το πιο μικρά πραγματάκια) και του άλλου να του φαίνονται ανόητοι χαζούλικοι συναισθηματισμοί σαν μικρών παιδιών, ελπίζω να καταλαβαίνεις. Εκεί η Σελήνη μου λέει : κρίμα, ούτε αυτός μπορεί να καταλάβει τον συναισθηματικό μου κόσμο.

katiakiss
25-07-2011, 04:11 PM
Συναισθηματικά ανέγγιχτη θέλω να πω, όταν κάποιος μου δείχνει την αγάπη του με έναν τρόπο συγκεκριμένο που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ή να πέσει η Σελήνη μου σε κρίση αγαπο-συναισθηματισμού (ακόμα και για το πιο μικρά πραγματάκια) και του άλλου να του φαίνονται ανόητοι χαζούλικοι συναισθηματισμοί σαν μικρών παιδιών, ελπίζω να καταλαβαίνεις. Εκεί η Σελήνη μου λέει : κρίμα, ούτε αυτός μπορεί να καταλάβει τον συναισθηματικό μου κόσμο.
Αυτό Ακριβώς είναι το πρόβλημα της Κρόνιας Σελήνης σου και της εποπτείας που επιβάλλουν μεταξύ τους, με τον Ήλιο σε τετράγωνο. Αυτό που κρίνεις ως ανόητους συναισθηματισμούς εσύ η ίδια, πριν καν κριθείς.
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των φώτων μας, όταν βρίσκονται σε τετράγωνο μεταξύ τους, είναι η ανάγκη της αποδοχής και η δυσκολία της απόφασης του τι είναι αποδεχτό στους άλλους και ταυτόχρονα υποφερτό για εμάς.
Η αυθόρμητη ανάγκη για έκφραση του ¶ρειου Ήλιου , αναχαιτίζεται από την λογοκρισία της Κρόνιας Σελήνης, που ασφαλές, κόσμιο και επιτρεπτό, θεωρεί το ανέκφραστο.
Όταν κάποιες στιγμές νιώσεις πολύ οικεία και χαλαρώσεις, μπορεί να αφήσεις να φανεί αυτό που λες «αγαπο-συναισθηματισμός», με ίσως λίγο αδέξιο ή υπερβολικό τρόπο, ακριβώς επειδή δεν αισθάνεσαι ποτέ απόλυτα χαλαρή όταν εκφράζεις συναίσθημα. Αν οι αντιδράσεις των γύρω σου είναι αποκαρδιωτικές, σκέψου πως ίσως τους αιφνιδιάζεις και τους μπερδεύεις με αντιδράσεις ασυνήθιστες για την ιδιοσυγκρασία σου.
Το καλύτερο είναι να εξασκηθείς στο να εκφράζεσαι ειλικρινά, με σεβασμό στον εαυτό σου και τους άλλους. Δεν μπορούν όλοι να είναι ευχαριστημένοι από εμάς.
Επίσης, ο χρόνιος συναισθηματικός υποσιτισμός οδηγεί στην συναισθηματική λιμοκτονία και όσο κι αν κρύβουμε την ανάγκη μας για αίσθηση κορεσμού και πληρότητας, η απώλεια του μέτρου στις εκρήξεις διεκδίκησης, μας προδίδει.

Δείμων
25-07-2011, 07:44 PM
Ευεργέτες θεωρούνται κατά παράδοση οι Ήλιος - Σελήνη - Αφροδίτη - Δίας, χωρίς και οι υπόλοιποι να στερούνται χαράς ανάλογα τον οίκο και τη θέση τους. Ο Ερμής θεωρείται ουδέτερος (αμφίφυλος ή άφυλος καλύτερα) και είναι πολύ βοηθητικός παράπλευρα όμως, γιατί με την καλή επικοινωνία υποστηρίζεται η ροή και καταννόηση βαθύτερων συναισθημάτων. Ο Πλούτωνας επίσης βοηθάει γιατί χωρίς να γνωρίζεις νοιώθεις ένα "αυτόματο" δέσιμο με τον άλλον. Σε περίπτωση αρνητικών όψεων σε μία συναστρία όμως μπορεί να αποβεί καταστροφικός, να κολλήσεις επώδυνα με τον τελείως λάθος άνθρωπο. Τρίγωνα - εξάγωνα Ποσειδώνα με προσωπικους πλανήτες (Ήλιος - Σελήνη - Ερμής - Αφροδίτη - ¶ρης) είναι τέλος βοηθητικά γιατί προσφέρουν ένα καταφύγιο και μία διέξοδο σε δύσκολες στιγμές. Η σύνοδός του θέλει μεγάλη γνώση της Ποσειδώνειας φύσης για να χειραγωγηθεί με επιτυχία.

κρασακι
25-07-2011, 10:21 PM
Το έχω και εγώ αυτό το τετράγωνο, με Ήλιο στους Ιχθείς και Σελήνη στους Διδύμους συνοδευόμενο με ένα τετράγωνο σελήνης αφροδίτης επίσης..
πολύ ωραία τα λέτε..σε αυτό που συμφωνώ κυρίως, είναι αυτό που ανέφερε η Έλενα-vogue περί εσωτερικής σύγκρουσης και αίσθησης ανικανοποίητου τελικά. Ασυζητητί παίζει θέμα δυσκολίας στο ζήτημα συντρόφων, μιας και μπορεί τη μια να σε ωθεί ο ήλιος σου προς κάποιο άτομο και την άλλη η σελήνη σου..και αντιστοίχως να εμφανίζονται τα κενά απο τη μια ή την άλλη πλευρά, αν δεν υπάρχουν συμπληρωματικές βοηθητικές όψεις στη συναστρία.( αλλά και να υπάρχουν και πάλι θα το νιώσεις). Πιστεύω τελικά ότι αυτό ψιλοδουλεύεται με τα χρόνια σιγά σιγά..όταν είσαι πολύ νέος είναι δύσκολο να το διαχειριστείς, γιατί δεν ξέρεις καλά καλά τον εαυτό σου, δεν είχες χρονικά τις ευκαιρίες να βγάλεις στην επιφάνεια όλα τα χαρακτηριστικά του ήλιου σου, να τον αφήσεις να εκφραστεί και δεν έχεις ικανοποιήσει όσο γίνεται τις ανάγκες της σελήνης σου, ώστε να ξέρεις πως να λειτουργήσεις και τους 2 και τι σε πονά περισσότερο,η έλλειψη ποιων πραγμάτων περισσότερο στη ζωή σου;; τι αποζητάς περισσότερο απο έναν σύντροφο; και αν μπορεί με κάποιους μικρούς συμβιβασμούς να βρεθεί η ισορροπία.. εκτός και αν φυσικά βρεις κάποιον που να σου ικανοποιεί και το ένα και το άλλο σου κομμάτι όσο γίνεται, που όχι δεν είναι αδύνατο!
Αλλά πέρα απο την ερωτική πλευρά του θέματος, η πιο σημαντική για μένα είναι καθαρά προσωπική, αυτή που αφορά το πως κάνει το άτομο να αισθάνεται γενικά αυτή η όψη με τον εαυτό του..θυμάμαι πιο παλιά, πριν λίγα χρόνια, αυτό το ανικανοποίητο το ένιωθα πιο συχνά και αυτή η σύγκρουση θέλω και νιώθω, σκέφτομαι και νιώθω μπορούσε να είναι πολύ εξουθενωτική που και που..ήταν σαν εσωτερικό βασανιστήριο. Ακόμη βγαίνει ο συναισθηματισμός, το τραλαλούμ και η χαρά του ιχθύ αλλά πακετάκι με τη λογική, την ενέργεια, ευκινησία και πολυπραγμοσύνη τοων διδύμων..αει πάλεψε την! λογική και ευαισθησία που λέμε..

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των φώτων μας, όταν βρίσκονται σε τετράγωνο μεταξύ τους, είναι η ανάγκη της αποδοχής και η δυσκολία της απόφασης του τι είναι αποδεχτό στους άλλους και ταυτόχρονα υποφερτό για εμάς.

Όσο για αυτό που λες Κάτια εδώ, για την ανάγκη της αποδοχής, εμένα προσωπικά δεν με αγγίζει, αν το καταλαβαίνω πως ακριβώς το εννοείς..όταν ήμουν έφηβη άντε ως τα 20 κάτι ψιλά ίσως ναι κάπως, αλλά πλέον όχι. Είναι βασικά σαν να βγάζεις 2 κομμάτια σου διαφορετικά προς τα έξω και να βλέπεις πως τα εκλαμβάνουν οι άλλοι τριγύρω σου και να σε προβληματίζει και σένα τον ίδιο. Πολλά απο αυτα, έχει πολύ ενδιαφέρον για μένα να πω, ότι τα έχω αντιληφθεί τα τελευταία 2 χρόνια καλά καλά..ας είναι καλά ο κύριος κρόνος για τη ''σοφία'' που μας έδωσε με το αζημίωτο φυσικά..:nuts:

Πάντως αυτή η όψη πάντα με δυσκόλευε να την εξηγήσω όσο καλύτερα γίνεται..είναι δύσκολη, πρώτα απο όλα να τη βιώνεις και κατά δεύτερον να την καταλάβεις καλά και παίρνει καιρό να την παλέψεις. Και οταν λέω παλέψεις, εννοώ να ενώσεις τα κομμάτια που σε απαρτίζουν, να καταλάβεις τον εαυτό σου τι πραγματικά αποζητάς και τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, να τα ζυγιάσεις που λέμε και απο κει και πέρα να το πάρεις απόφαση και να πεις ότι ''ίιιιιιιιιισως '' και να χρειαστεί να κόψω και να ράψω κάπου, να συμβιβαστώ κάπου στην πορεία για να μπορέσω να ικανοποιήσω και τα 2 όσο γίνεται ίσως το ένα περισσότερο απο το άλλο εκείνο που δεν θα με πονέσει λιγότερο και να βρω άλλες διεξόδους να ξεδιψάσω το άλλο.. να που μπαίνει ο δίδυμος και λέει..τετράγωνο είναι που να το πάρει, 4 γωνίες έχει το πιάνεις απο δω το πιάνεις απο κει κάπου τη βρίσκεις την ''άκρη''..:toung:
Τι να εξηγώ τώρα;;
καλό απόγευμα..

katiakiss
26-07-2011, 12:45 AM
Όσο για αυτό που λες Κάτια εδώ, για την ανάγκη της αποδοχής, εμένα προσωπικά δεν με αγγίζει, αν το καταλαβαίνω πως ακριβώς το εννοείς.. Είναι άλλο να έχεις Σελήνη στον Αιγόκερω και Ήλιο στον Κριό Κρασάκι. Εντελώς άλλο! Η ανάκγη του Ήλιου σου παίζει τελείως αλλιώς! Το ίδιο και η Σελήνη.Δεν μιλάμε απλώς για ένα τετράγωνο φώτων, αλλά και για τα ζώδια στα οποία βρίσκονται.

κρασακι
26-07-2011, 01:20 AM
Είναι άλλο να έχεις Σελήνη στον Αιγόκερω και Ήλιο στον Κριό Κρασάκι. Εντελώς άλλο! Η ανάκγη του Ήλιου σου παίζει τελείως αλλιώς! Το ίδιο και η Σελήνη.Δεν μιλάμε απλώς για ένα τετράγωνο φώτων, αλλά και για τα ζώδια στα οποία βρίσκονται.

Ναι σε αυτό συμφωνώ, παίζουν ρόλο και τα ζώδια εννοείται μεγάλο. Απλά έτσι όπως το έγραψες νόμισα το έλεγες γενικά για την όψη.
Καλά σύμφωνοι άλλη ιστορία το πως θα εκφραστεί μια σελήνη στον αιγόκερω και άλλη ιστορία μια διδυμίσια σελήνη. Αντίστοιχα, θα ήταν πολύ διαφορετικό αν είχα πχ τον Ήλιο στην Παρθένο, παρά το ότι θα ήταν κάπως πιο ήπιο, μιας και τα δύο είναι ζώδια του ερμή και κάποια κοινά στοιχεία τα έχουν, αλλά δόξα σοι που δεν τον έχω..καλό είναι να υπάρχει και λίγο νερό..
Αλλά και πάλι πολλά εξαρτώνται και απο τις όψεις που κάνουν τα φώτα με άλλους πλανήτες, έτσι βλέπεις νομίζω και προς τα που γέρνει η ζυγαριά, ποιος απο τους δύο υπερτερεί στο να εκφραστεί περισσότερο πέρα απο κυριαρχίες και πτώσεις..κλπ..:bigsmile:

Σαλώμη
26-07-2011, 07:50 PM
Hλιο - τετράγωνο με Σελήνη έχω και γω. Ηλιο στο Λιονταρι και σελήνη στον Ζυγό. Μα όσο και να φαίνεται ότι μπορεί να είναι τα πράγματα αναίμακτα , καθε άλλο.. Η σελήνη στον 4ο οίκο και ο Ηλιος στον 12ο . Τι να πω πιστεύω ότι κονταροχτυπιούνται.

Summerwhisper
28-07-2011, 11:08 AM
Έχοντας κι εγώ το τετράγωνο Ήλιου - Σελήνης (Ήλιος στον Καρκίνο, Σελήνη στο Ζυγό) νιώθω να συγκρούεται η έντονη ανάγκη μου για στενή συναισθηματική εγγύτητα με τον Έναν με την επιθυμία μου για ελευθερία και συναναστροφή με τον κόσμο. Σα διχασμένη προσωπικότητα αισθάνομαι και ο ωροσκόπος μου στον Αιγόκαιρω δε νομίζω ότι βοηθάει ιδιαίτερα...

UltraViolet
28-07-2011, 11:47 AM
Έχοντας κι εγώ το τετράγωνο Ήλιου - Σελήνης (Ήλιος στον Καρκίνο, Σελήνη στο Ζυγό) νιώθω να συγκρούεται η έντονη ανάγκη μου για στενή συναισθηματική εγγύτητα με τον Έναν με την επιθυμία μου για ελευθερία και συναναστροφή με τον κόσμο. Σα διχασμένη προσωπικότητα αισθάνομαι και ο ωροσκόπος μου στον Αιγόκαιρω δε νομίζω ότι βοηθάει ιδιαίτερα... Xα! Σε νιώθω ! Νομίζω τελικά από όλα όσα ειπώθηκαν, το ζητούμενο είναι να βγάλεις όλα όσα νιώθεις, αλλά με μέτρο..και το καθένα εκεί που πρέπει..

vogue
29-07-2011, 05:35 PM
Σχετικά με το τετράγωνο Ηλιου/Σελήνης σε Λέοντα/Ζυγό επειδή είναι ασύμβατο ίσως να μην έφερνε τόσες δυσκολίες αν ο Ηλιος δεν ήταν στον 12ο. Ο Ήλιος είναι αυτό που πρέπει να εκφράσουμε για να νιώσουμε ολοκληρωμένοι και ευτυχισμένοι, είναι οι πραγματικές και ουσιαστικές μας ανάγκες. Σε ένα οίκο εσωτερικό όπως ο 12ος ίσως δυσκολεύει στο να αντληφθούμε ποιοί πραγματικά είμαστε, να εκδηλώσουμε τα θετικά μας και να λύσουμε τα αρνητικά μας.

Τέλος επειδή Ηλιος/Σελήνη ανάμεσα στα άλλα, δείχνει και τον τρόπο που βιώσαμε τους γονείς μας, ένα τετράγωνο μεταξύ τους δείχνει και μια διαφορά χαρακτήρων των γονιών που το παιδί την βιώνει αντιφατικά και ως ενήλικας την προβάλλει στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

UltraViolet
31-07-2011, 07:55 AM
Τέλος επειδή Ηλιος/Σελήνη ανάμεσα στα άλλα, δείχνει και τον τρόπο που βιώσαμε τους γονείς μας, ένα τετράγωνο μεταξύ τους δείχνει και μια διαφορά χαρακτήρων των γονιών που το παιδί την βιώνει αντιφατικά και ως ενήλικας την προβάλλει στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Πωω.. εντελώς πραγματικό. :weird:

aurelia
31-07-2011, 09:23 PM
Αν δούμε το θέμα λίγο πιο πρακτικά θα έχει ενδιαφέρον να συσχετίσουμε τη σχέση των γονέων μεταξύ τους και πως αυτή έχει επηρεάσει το άτομο από τα παιδικά του ακόμη χρόνια.. Ένα τετράγωνο στα Φώτα δίνει εσωτερική σύγκρουση όχι μόνο γιατί άλλα του ζητάει το ηλιακό ζώδιο ως προς την αυτοπραγμάτωση και άλλα η Σελήνη ως προς τις ψυχικές απαιτήσεις, αλλά κι επειδή υπάρχει πολύ έντονο το ενδεχόμενο το μικρό παιδί να έχει εκλάβει τη σχέση των γονιών ως ανταγωνιστική.
Στην περίπτωση που τα 2 Φωτα βρίσκονται σε ζώδια παρορμητικά νομίζω ο ανταγωνισμός είναι εντονότερος για μια Σελήνη (μάνα) στον Αιγόκερω που είναι και λίγο ο μεθοδικός στρατηγός που οργανώνει την οικογένεια χωρίς να αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια στο παιδί για συναισθηματικές εκδηλώσεις και ο Ήλιος (πατέρας) στον Κριό δεν θα ρίξει και πολύ νερό στο κρασί του, ούτε θα αφήσει να τον 'καπελώσουν' εύκολα.
Αυτά βέβαια είναι αρκετά γενικευμένα, όμως το τετράγωνο Ήλιου-Σελήνης δίνει θέματα στις σχέσεις με το άλλο φύλο επειδή η σχέση των γονιών έχει ληφθεί ως συγκρουσιακή.

aurelia
31-07-2011, 09:26 PM
ουπς! Τώρα είδα πως κάτι παρόμοιο γράφτηκε και απ'τη Έλενα πιο πάνω!Νυστάζω λίγο!!!:cheesy:

UltraViolet
01-08-2011, 01:10 AM
Στην περίπτωση που τα 2 Φωτα βρίσκονται σε ζώδια παρορμητικά νομίζω ο ανταγωνισμός είναι εντονότερος για μια Σελήνη (μάνα) στον Αιγόκερω που είναι και λίγο ο μεθοδικός στρατηγός που οργανώνει την οικογένεια χωρίς να αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια στο παιδί για συναισθηματικές εκδηλώσεις και ο Ήλιος (πατέρας) στον Κριό δεν θα ρίξει και πολύ νερό στο κρασί του, ούτε θα αφήσει να τον 'καπελώσουν' εύκολα.

Έχω πάθει σοκ, προσωπικά είναι ακριβώς έτσι με μαμά Παρθένο και μπαμπά Λέοντα.. πωπω... για όλα υπάρχει μια εξήγηση τελικά!!

zw_epimenontas
03-08-2011, 12:56 AM
και εγω εχω τετραγωνο ηλιου σεληνης. φφφ! δυσκολη οψη πραγματικα. ειναι οντος εσωτερικη συγκρουση κτλ. καμια φορα και εγω δεν ξερω πως να εκφραστω :cheesy: ηλιος στον ταυρο στον 3ο σεληνη λεων στον 7ο. ωραια ως εδω αλλα οταν καποιος εχει αντιθεση τι γινετε? μπορειτε να μου πητε κ εμενα να μαθω ??? χιχιχι ηλιοσ δυδιμοι 2ος και σεληνη τοξοτη 8ος???????????????

Katerina Paraskevopoulou
03-08-2011, 01:23 AM
Τραμπάλα γίνεται..... και κακός χαμός.:bigsmile: Ο άνθρωπος δεν ξέρει να συνεργάζεται και νομίζει ότι του φταίνε οι άλλοι. Μια ασχολείται με τα οικονομικά του, τα λεφτά του και τις αξίες του σαν να είναι δυό ξεχωριστοί ανθρώποι και από την άλλη ψάχνει να μάθει γιατί τα λεφτά των άλλων είναι πάντα καλύτερα.....και γενικά ψάχνει πολύ μέσα του την ουσία..... αλλά και την περιουσία των άλλων...... χιχιχι Ειρήνη μου..... Τράμπα τραμπαλίζομαι, πέφτω και τσακίζομαι..... εκτός αν ήδη μεγάλωσε κι έμαθε να ισορροπεί και να προσέχει. Αν όχι υπομονή.......:cheesy: Αλλά ας μη ξεφεύγουμε από το θέμα μας που είναι το τετράγωνο. Όταν συναντάς εμπόδια, αντιδράς απότομα;

zw_epimenontas
03-08-2011, 01:31 AM
ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου καλη μου . καταλαβα αχαχχχαχαχα αστα να πανε. εγω? ναι καααπως αντιδρω παραξενα χιχιχι σαν καποιοσ να μη με αφηνει να το κανω . γιατι οταν θελω κατι πρεπει να γινει!! κακο αυτο ε ? :P

Freya!
04-09-2011, 05:36 PM
γεια σας παιδια!
κι εγω με τετραγωνο ηλιου(ταυρος 12ο) σεληνης (λεων 3ο)
αφηστε τα...ειναι και ο ωροσκοπος μου που δεν βοηθαει(διδυμοι) και εχω τρελαθει απο τις αντιθεσεις...αλλα θελω κι αλλα κανω...το τετραγωνο αυτο εκτος απο τις εσωτερικες διαμαχες επιρρεαζει και εργασιακα η υγεια?

SAGIVI
05-09-2011, 02:43 PM
γεια σας παιδια!
κι εγω με τετραγωνο ηλιου(ταυρος 12ο) σεληνης (λεων 3ο)
αφηστε τα...ειναι και ο ωροσκοπος μου που δεν βοηθαει(διδυμοι) και εχω τρελαθει απο τις αντιθεσεις...αλλα θελω κι αλλα κανω...το τετραγωνο αυτο εκτος απο τις εσωτερικες διαμαχες επιρρεαζει και εργασιακα η υγεια?

Μα δεν εχει καλυτερο τετραγωνο απο αυτο! Που λεει ο λογος.......Η σεληνη εχει εξαρση στον ταυρο και ο ηλιος ειναι κυβερνητης του λεοντα. Αυτο λεγεται αμοιβαια υποδοχη και σημαινει οτι
τα φωτα συνενοουνται μια χαρα μεταξυ τους. Μην σε προβληματιζει αυτη η οψη.

Μαλλον καπου αλλου πρεπει ν αναζητησεις το προβλημα.

Ο ωροσκοπος στους διδυμους, ετσι κι αλλιως δειχνει ενα αιωνιο παδακι...........:bigsmile:

runaway
10-09-2011, 09:47 PM
Κι εγω τετραγωνο ήλιου στον καρκινο/ σελήνης στον ζυγο.... όντως οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 2 χρονών και ποτέ δεν είχαν καλή σχέση, πάντα κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον. Οσο για τις σχέσεις μου δύσκολα βρήκα ισορροπία, από τη μία το γούτσου γούτσου του καρκίνου και από την άλλη η κοινωνικότητα του ζυγού και μια τάση για ελευθερία...τελικά θυσίασα την σελήνη μου για τον ήλιο μου. Το αποτέλεσμα θα το δείξει η ιστορία....αλλά πέρασαν ποοοολά χρόνια για να γίνει αυτό, πολύ αίμα δάκρυ και ιδρώτας

vetaki
12-09-2011, 11:30 AM
Μα δεν εχει καλυτερο τετραγωνο απο αυτο! Που λεει ο λογος.......Η σεληνη εχει εξαρση στον ταυρο και ο ηλιος ειναι κυβερνητης του λεοντα. Αυτο λεγεται αμοιβαια υποδοχη και σημαινει οτι
τα φωτα συνενοουνται μια χαρα μεταξυ τους. Μην σε προβληματιζει αυτη η οψη.

Μαλλον καπου αλλου πρεπει ν αναζητησεις το προβλημα.

Ο ωροσκοπος στους διδυμους, ετσι κι αλλιως δειχνει ενα αιωνιο παδακι...........:bigsmile:

savigi αυτό δεν είναι το αντίθετο απ αυτό που είπε???
ταιριάζει σε μένα όμως που έχω ήλιο στο λιοντάρι και σελήνη στον ταύρο :bigsmile:
αν και ο ωροσκόπος στον σκορπιο ξανατετραγωνίζει την κατάσταση(νομίζω σχηματίζω Ταυ-Τετράγωνο)....

δεν ξέρω αν έιναι επειδή δεν έχω εστιάσει στην συγκεκριμένη όψη αλλά δεν την έχω κατατάξει σε ''μπελαλίδικη''....πόσο μπορεί να συγκρούεται ένας ταύρος μ ένα λιοντάρι σ αυτό το επίπεδο..?

ktisila
12-09-2011, 12:00 PM
Αυτο που εγραψε η savigi και ισχυει στην περιπτωση της freya ονομαζεται αμοιβαια υποδοχη. Αν παρατηρησεις γραφει πως ο ενας πλανητης βρισκεται στο ζωδιο εξαρσης του αλλου. Συγκεκριμενα ο ηλιος βρισκεται στο ζωδιο εξαρσης της σεληνης και η σεληνη στο ζωδιο εξαρσης του ηλιου. Σε αυτη την περιπτωση οι πλανητες μπορουν και συνεργαζονται. Μπορεις να κανεις αναζητηση "αμοιβαια υποδοχη" και να διαβασεις το σχετικο αρθρο.

zw_epimenontas
13-09-2011, 03:44 PM
τωρα που ξαναδιαβασα ολα οσα ειπατε παρατηρησα και τα λογια τησ κατιας

Όταν κάποιες στιγμές νιώσεις πολύ οικεία και χαλαρώσεις, μπορεί να αφήσεις να φανεί αυτό που λες «αγαπο-συναισθηματισμός», με ίσως λίγο αδέξιο ή υπερβολικό τρόπο, ακριβώς επειδή δεν αισθάνεσαι ποτέ απόλυτα χαλαρή όταν εκφράζεις συναίσθημα. Αν οι αντιδράσεις των γύρω σου είναι αποκαρδιωτικές, σκέψου πως ίσως τους αιφνιδιάζεις και τους μπερδεύεις με αντιδράσεις ασυνήθιστες για την ιδιοσυγκρασία σου.

αυτο το εχω και εγω. εχω χασει τα πιο αγαπητα μου ατομα για αυτον τον λογο γιατι φαινοταν αλλο κ αλλο ενιωθα. δυσκολια εφρασης με λαθος τροπο. το τετραγωνο φταιει η ο αιγοκερως σαν ζωδιο ?η και τα 2? γιατι οπως εχω γραψει πιο κατω ηλιος ταυρος 3ος σεληνη λεων 7ος και ωροσκοπος αιγοκερω. γιατι για τον λεωντα δεν νομιζω να εχεικαπου δυσκολια :toung::toung:

bubbleboo
05-10-2014, 03:05 AM
Αυτο που εγραψε η savigi και ισχυει στην περιπτωση της freya ονομαζεται αμοιβαια υποδοχη. Αν παρατηρησεις γραφει πως ο ενας πλανητης βρισκεται στο ζωδιο εξαρσης του αλλου. Συγκεκριμενα ο ηλιος βρισκεται στο ζωδιο εξαρσης της σεληνης και η σεληνη στο ζωδιο εξαρσης του ηλιου. Σε αυτη την περιπτωση οι πλανητες μπορουν και συνεργαζονται. Μπορεις να κανεις αναζητηση "αμοιβαια υποδοχη" και να διαβασεις το σχετικο αρθρο.

ο ηλιος εχει εξαρση???νομιζα μονο κατοικια στο λεοντα, στον πινακα με τις θεμελιωδεις παντως η εξαρση μενη κενη....

ScP
05-10-2014, 03:50 AM
Γιατί να μην έχει και "ύψωμα" και "ταπείνωμα" δηλαδή ο Ήλιος; (όροι των αρχαίων για τις εξάρσεις και τις πτώσεις). Και μάλιστα όπως και όλοι οι πλανήτες (φώς ο Ηλιος) αλλά για χάρην συντομίας τον λέμε και "πλανήτη" ΄έχει και αυτός την "απόλυτη" έξαρσή του. Το "απόλυτη" είναι αυτός ένας όρος που χρησιμοποιούμε για να ορίζουμε που έχει το "μεγιστο ενεργειακό του πεδίο".

Στην περίπτωση του Ηλίου λέγεται ότι η έξαρση είναι στον Κριό και η "απόλυτη έξαρση" στην 19η μοίρα. α κ ρ ι β ω ς. Και είναι λογικό διότι είναι ζώδιο που συνδέεται με την άνοιξη (αστρολογία - εποχολογία), η μέρα μεγαλώνει άρα και το φωτεινό τμήμα της σε σχέση με τη νύχτα.

Η αστρολογία ή κάποιοι αστρολόγοι αν θέλεις μάς λένε ότι πλανήτες ή σημεία που βρίσκονται σε απόλυτες εξάρσεις λειτουργούν κάπως διαφορετικά. Δεν το έχω δει στην πράξη προσωπικά, να δίνεται δηλαδή κάτι συγκλονιστικό αλλά για να το λένε; Μάλλον θα γίνονται συνδέσεις με δωδεκατημόρια, μονομοιρίες Α Β Γ Δ Ε βαθμού :p και λοιπά.

Ο Δημήτρης Αντωνιάδης θα μας πει φαντάζομαι :cool:

bubbleboo
05-10-2014, 04:01 AM
Σε ευχαριτω για την απαντηση!!!!!!!!Δεν το γνωριζα καθολου γιατι στις θεμελιωδεις δυναμεις δεν το αναφερει, μενει κενο το κουτακι της εξαρσης.
Οποτε για να κλεισει το θεμα:
Ηλιος στον Ταυρο (τετραγωνο) Σεληνη στον Λεοντα ΔΕΝ ειναι αμοιβαια υποδοχη, σωστα?

ScP
05-10-2014, 04:21 AM
Η Σελήνη έχει έξαρση στον Ταύρο - απόλυτη στην 3η μοίρα - και κυριαρχία στον Καρκίνο. Που αλλού θα μπορούσε να "προστατευτεί" η γλυκιά μας Σελήνη; Σε αυτά τα ζώδια. Αμοιβαίες υποδοχές έχουμε και από κυριαρχίες και από εξάρσεις.

Σε ρωτάω τώρα. Εχουμε αμοιβαία υποδοχή; ;)

Αν δεν μου απαντήσεις σωστά θα αναλάβει η πρωινή βάρδια των αστρολόγων γιατί η δικιά μου τελείωσε και απολύομαι :rolleyes:

bubbleboo
05-10-2014, 05:59 PM
οποτε ειναι μικτη υποδοχη???????εεεεεεεεεε???????:c ry:

ScP
06-10-2014, 04:18 AM
Εσύ με δουλεύεις ε; Ξέρεις πιο πολλά από μένα (σε πειράζω για το κοροιδεύεις).

Κρατάμε στο μυαλό μας ότι 2 πλανήτες "υποδέχονται" ο ένας τον άλλο με βάση τον ίδιο θεμελιωδη τίτλο = αμοιβαία υποδοχή
Ηλιος στον Καρκίνο και Σελήνη στον Λέοντα

Δυο πλανήτες κάνουν το ίδιο μέσα από διαφορετικές θεμελιώδεις δυνάμεις = μεικτές
Ηλιος στον Αιγόκερω και Αρης στον Κριό

Να βάλουμε στο παιχνίδι και άλλες τεχνικές ;; Θέλεις το ξέρω :p
Αμοιβαίες υποδοχές από κυβερνήτες τριπλότητας και από όρια

Να το χοντρήνουμε;
Αμοιβαίες υποδοχές μεταξύ προοδευμένου χάρτη και γενέθλιου

(και θα με κράξει ο Αντωνιάδης επειδή σε μπερδεύω και στα γράφω ακαταλαβίστικα. Το ξέρω το ριζικό μου)

Atrapos
06-10-2014, 04:52 PM
Νομίζω ότι ο ScP μας μπορεί να αναλάβει την αστρολογική βάρδια σε 24ώρη βάση. :p

Σχετικά με τις εξάρσεις τώρα, ουσιαστικά κανείς δεν ξέρει από πού έχουν προκύψει οι μοίρες της «απόλυτης έξαρσης». Υπάρχει μια θεωρία για σύνοδο των πλανητών με απλανείς που παρατήρησαν οι αρχαίοι αιγύπτιοι (η θέση των απλανών ήταν αρκετά διαφορετική μερικές χιλιάδες χρόνια πριν) αλλά σε αυτή την περίπτωση εγείρεται το ερώτημα αν μας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θέση ή η σύνοδος με τον «ευεργέτη» απλανή. Υπάρχει άλλη θεωρία για ναούς στην αρχαία Βαβυλώνα όπου οι πλανήτες εμφανίζονταν στις συγκεκριμένες θέσεις από ορισμένα «παρατηρητήρια» του ναού αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λόγο έξαρσης. Υπάρχει και η λογική ότι τουλάχιστον οι συγκεκριμένες ζωδιακές θέσεις (κι όχι απαραίτητα οι μοίρες) είναι ευνοϊκές ως προς το ζώδιο, όπως αναφέρει ο ScP μας για Ήλιο και Σελήνη. Αλλά κι έτσι δεν μπορεί να εξηγηθεί η έξαρση του Ερμή στη Παρθένο, λες και δεν του έφτανε η κυριαρχία στο ζώδιο αυτό.

Το σίγουρο είναι ότι οι εξάρσεις μας έρχονται από την αρχαιότητα και είναι μια θεωρεία που έχει δοκιμαστεί στην πράξη όπως και αυτή της αμοιβαίας υποδοχής, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο η συγκεκριμένη μοίρα.

Είναι μάλιστα τέτοια η αποδοχή των θεωριών αυτών που κάποιοι έχουν ορίσει ζώδια έξαρσης και για τους νεότερους εξωκρόνιους πλανήτες, κάτι που προσωπικά με βρίσκει πολύ επιφυλακτικό. Υποθέτω ότι ο ορισμός έγινε στη βάση ότι το συγκεκριμένο ζώδιο «ταιριάζει» στο συγκεκριμένο πλανήτη αλλά αυτό (εκτός του ότι σηκώνει πολύ κουβέντα) δεν είναι αρκετό για να μιλήσουμε για έξαρση.

Να πω ακόμα ότι για την ερμηνεία του τι σημαίνει έξαρση / πτώση καλό θα είναι να διαφοροποιήσουμε την περίπτωσή του ωριαίου χάρτη από την ανάλυση ενός γενέθλιου χάρτη. Στην ωριαία που ψάχνουμε για πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις, ακόμα και για ένα «ναι ή όχι», μπορεί ίσως μια πτώση ενός πλανήτη να θεωρηθεί κάτι απλά κακό ή δύσκολο και να οδηγηθούμε στην αντίστοιχη απάντηση. Η περίπτωση του γενέθλιου χάρτη είναι πιο πολύπλοκη και εκεί μια πτώση / αδυναμία μπορεί να είναι μια πρόκληση που κάνει τον άνθρωπο να ξεπεράσει τον εαυτό του (έχω πολλά παραδείγματα σπουδαίων ποδοσφαιριστών με Άρη στον Καρκίνο).

Κατά τα άλλα, καλό θα είναι βέβαια να μένουμε στα βασικά και να αφήσουμε στην άκρη τις τριπλότητες, τα όρια και τις υποδοχές με προοδευμένους.

Εκτός κι αν κάποιος είναι τόσο φανατικά Παρθένος που τρελαίνεται να ψάχνει την τελευταία λεπτομέρεια. Ή, εκτός κι αν κάποιος έχει αϋπνίες και στις 3 τη νύχτα ψάχνει την έξαρση και την υποδοχή.:)

bubbleboo
06-10-2014, 06:16 PM
χαχαχα αν θες να ψαξεις βρισκεις πολλα μαλλον....εγω προς το παρον εχω 4 υποδοχες στον γενεθλιο μου(2 μικτες 2 αμοιβαιες), ας μην ψαξω καλυτερα για τριπλοτητες και προοδευμενους γιατι θα χασω τα αυγα και τα πασχαλια...
να υποθεσω οτι
α)οι αμοιβαια υποδοχη ειναι πιο ισχυρη και αντιληπτη απο τη μικτη ε?
β)με οψη των 2 πλανητων ισχυροποιηται η υποδοχη η μια υποδοχη προυποθετει οψη?

Δεν ξαναρωταω το υποσχομαι:o

ScP
07-10-2014, 12:43 AM
Αγαπητή μας φίλη σε λίγο καιρό (ας όψεται η αναβλητικότητά του "έκπτωτου" Αρη μου), που ωστόσο είναι πιο δραστήριος από κάποιον σε έξαρση (10 πόντους για την εξυπνάδα που κατεγράφη) θα έχουμε μια ενότητα όπου θα αναλύονται χάρτες μελών μας.

Αν κάνεις λίγο υπομονή θα χαρώ να δούμε τον χάρτη σου από τους πρώτους που θα αναλυθούν.

bubbleboo
07-10-2014, 01:23 AM
Μμμμ τελεια ιδεα! Θα μου αρεσε πολυ!!!
Αναρωτιεμαι ωστοσο πως θα την παλεψετε βρε παιδια με τετοιο εγχειρημα! Καλα κουραγια:)

Fotini Christodoulou
09-10-2014, 03:19 PM
Σε ευχαριτω για την απαντηση!!!!!!!!Δεν το γνωριζα καθολου γιατι στις θεμελιωδεις δυναμεις δεν το αναφερει, μενει κενο το κουτακι της εξαρσης.
Οποτε για να κλεισει το θεμα:
Ηλιος στον Ταυρο (τετραγωνο) Σεληνη στον Λεοντα ΔΕΝ ειναι αμοιβαια υποδοχη, σωστα?

bubbleboo Εχουμε μια πολύ ισχυρή αμοιβαία υποδοχή: Η Σελήνη βρισκεται στο ζώδιο του Ήλιου και ο Ήλιος στην έξαρση της Σελήνης. Αρα ο ένας βλέπει τον άλλο με εξαιρετικό ενδιαφέρον και συμπάθεια ας πούμε στα θέματα που κυβερνά. Η σχέση αυτή επίσης σε εσωτερικό επίπεδο δηλώνει ότι η φύση σου σαν άτομο (το εγώ σου) εξυψώνει/έχει σαν πρώτη προτεραιότητα τον συναισθηματικό κόσμο, και αντιστοιχα η συναισθηματική φύση, το 'εγώ' σου. Και φυσικά τα θέματα που αυτοί κυβερνούν στον χάρτη σου 'συνεργάζονται με αρμονία' για το καλύτερο ή οχι αναλόγως τους οίκους. Αρα ειναι ένα τετράγωνο που μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά, διότι οι εμπλεκόμενοι πλανήτες ΘΕΛΟΥΝ να δράσουν υπέρ του άλλου, ας πούμε ότι θέλουν πολύ να τα βρούνε μεταξύ τους. Αυτά πολύ γενικά φυσικά!:)

Φιλικά,
Φωτεινή