PDA

View Full Version : Συζήτηση περί ζωδίων, απ' τα γενικά στα ειδικά..

to3o
14-07-2011, 02:16 PM
ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις.

υπάρχει κάποια ενότητα / άρθρο για γενικη συζήτηση των ζωδίων και το ποσο/πως επηρεάζουν σε σχέση με τα υπόλοιπα [χώμα, ήλιος, νερό, ζιζάνια κτλ] ???

Πήγα να κάνω νέο θέμα για να μη 'λερώσω' αυτό με την κουβέντα μας, αλλά δε με αφήνει, μάλλον είμαι νέος χρήστης γιαυτό; [αχ αυτή η ανυπομονησία των τοξοτών! :laugh: αλλα πως νομίζετε οτι μαθαίνουμε τόσο γρήγορα και πολλά πράγματα;]

οποτε γράφω εδώ και πράξ[τ]ε ανάλογα [μεταφορά/δημιουργία νεου θέματος/κάτι άλλο?]

η 'ποιότητα/ειδος του σπορου' είναι το βιολογικό υλικό/dna?

μου άρεσε αυτό το "γεννέθλια υπόσχεση"

συγγνώμη, δεν ήθελα να υποτιμήσω τον Ιχθύ

τουλάχιστον εμείς οι τοξότες [χεχ] δεν είμαστε οι τύποι που θα θυματοποιήσουμε αυτούς που έχουν την προδιάθεση να θυματοποιηθούν. Τουλάχιστον οχι στο βαθμό που έχουν την τάση αυτή οι παρθένοι, οι κριοί και οι λέοντες.

προσωπικά λατρεύω τους ανθρώπους αυτούς, τους καλοκαρδους, που νοιάζονται για τους γύρω τους , τις μεγάλες καρδιές όπως λες, αυτούς που θα σκύψουν πάνω απο το πρόβλημα του φίλου τους αλλά και του άσχετου, που είναι αφελείς με την καλή έννοια και αθεράπευτα ρομαντικοί, στην περίπτωση των ζωδίων είναι κυρίως οι Ιχθείς και δευτερευοντος οι καρκίνοι.

οταν λοιπόν είπα οτι δεν ξέρω του κανόνες

εννοούσα οτι δεν ξέρω ποσο χιούμορ επιτρέπεται, ποση αλήθεια, πόση ελευθερία εκφρασης κτλ κτλ .

αυτό που λες για ανώτερα και κατώτερα ζώδια ή μάλλον ανώτερους και κατώτερους ανθρώπους δεν πολυαφορούν τους τοξότες [χεχ] ή τέλος πάντως εμένα. Εμένα με έμαθε ο πατέρας μου να αγαπώ τον αδύναμο, και έμαθα [απο μόνος μου] να γουστάρω το διαφορετικό αλλά και το να μη μασάω τα λόγια μου για να ωραιοποιήσω την πραγματικότητα. Υπάρχουν άνθρωποι ισχυρότεροι και άνθρωποι πιο αδύναμοι, και αυτό αντικατοπτρίζεται στα ζώδια, η ύπαρξη αδυναμίας ["θύματα"] δεν χαλάει την αρμονία του σύμπαντος κατ' εμέ και ΔΕΝ είμαι θρήσκος ...

Μάλιστα ο ντετερμινισμός που αποπνέει απο την υπερβολική πίστη στο γεννέθλιο χάρτη και τη 'γεννέθλια υπόσχεση' και την αστρολογία γενικότερα, εις βάρος των επίκτητων χαρακτηριστικών [χώμα, ήλιος, πότισμα, ζιζάνια] όπως δήλωσες, θα μπορούσε κάποιος να πει πως επίσης δεν είναι καθόλου κομψός, όσο ευγενικά και να εκφραστεί κανείς για τους ιχθείς ή τους ιδιότροπους παρθένους. Αλλα πρόκειται για site αστρολογίας, ε;

ΥΓ: Είσαι ιχθύς? :cheesy:

μιας και διαισθάνομαι οτι οντως δε θα κάνω πολλές δημοσιεύσεις διοτι δε μου αρέσει ούτε να με πατρονάρουν ούτε μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου, θα το εκτιμούσα αν υπήρχε ένα θέμα / χώρος για να τα πούμε όσο τραβήξει και μετά να εξαφανιστώ , εγώ και ο πολιτικα ανορθόδοξος & άκομψος μου τροπος.

αν δεν υπάρχει πάλι κάποιος τέτοιος τρόπος, ή παραείμαι ανυπόμονος, ευχαριστώ για το χρόνο σου

Atrapos
14-07-2011, 03:59 PM
Τελικά φαίνεται ότι σε μετέφεραν εδώ και καλά σου κάνανε. Ας δούμε κάποια σημεία που έθιξες

- «η 'ποιότητα/ειδος του σπορου' είναι το βιολογικό υλικό/dna?»

Τον γενέθλιο χάρτη μπορείς να τον δεις σαν βιολογικό υλικό / DNA αν αυτό σε βοηθάει να το κατανοήσεις καλύτερα. Αρκεί να μην το πεις σε κανέναν βιολόγο (υπάρχουν και ανάμεσά μας κάποιοι) γιατί θα μας κυνηγήσει. Δείχνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καλούμαστε να αναπτύξουμε, ελαττώματα που πρέπει να ξεπεράσουμε κλπ.

- «Μάλιστα ο ντετερμινισμός που αποπνέει απο την υπερβολική πίστη στο γεννέθλιο χάρτη και τη 'γεννέθλια υπόσχεση' και την αστρολογία γενικότερα, εις βάρος των επίκτητων χαρακτηριστικών [χώμα, ήλιος, πότισμα, ζιζάνια] όπως δήλωσες, θα μπορούσε κάποιος να πει πως επίσης δεν είναι καθόλου κομψός, όσο ευγενικά και να εκφραστεί κανείς για τους ιχθείς ή τους ιδιότροπους παρθένους. Αλλα πρόκειται για site αστρολογίας, ε;»

Είναι αλήθεια ότι όπως ένας βιολόγος θα εμπιστευτεί το γενετικό υλικό, έτσι κι ένας αστρολόγος θα εμπιστευτεί το γενέθλιο χάρτη. Όπως ένας σπόρος πορτοκαλιάς δεν θα κάνει ποτέ καρπούζια αλλά μπορεί να κάνει καλά / κακά / μέτρια ή καθόλου πορτοκάλια, έτσι χρησιμοποιούμε το γενέθλιο χάρτη για την «αποκρυπτογράφηση» των χαρακτηρισμών με τα οποία γεννιόμαστε. Φαίνεται αυθαίρετο αλλά στηρίζεται στη λογική που είχα αναφέρει σε άλλο ποστ ότι ο άνθρωπος είναι μικρογραφία του σύμπαντος και η εικόνα του σύμπαντος που μπαίνει μέσα του με την πρώτη αναπνοή «σφραγίζει» τη ζωή του. Τώρα αυτήν την αντίληψη σ’ έναν άλλο πιο «επιστημονικό» χώρο, δεν ξέρω αν θα τη χαρακτήριζαν «άκομψη». Μάλλον θα μίλαγαν για βλακεία, δεισιδαιμονία κτλ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

- «προσωπικά λατρεύω τους ανθρώπους αυτούς, τους καλοκαρδους, που νοιάζονται για τους γύρω τους , τις μεγάλες καρδιές όπως λες, αυτούς που θα σκύψουν πάνω απο το πρόβλημα του φίλου τους αλλά και του άσχετου, που είναι αφελείς με την καλή έννοια και αθεράπευτα ρομαντικοί, στην περίπτωση των ζωδίων είναι κυρίως οι Ιχθείς και δευτερευοντος οι καρκίνοι.»

Έτσι όπως το γράφεις είναι σαν να τους κάνεις τη χάρη και ασχολείσαι μαζί τους. Έχουμε πολλούς Ιχθείς / Καρκίνους εδώ μέσα και δεν ξέρω για πόσο ακόμα μπορώ να σε «προστατεύσω». Το ξέρω ότι δεν χρειάζεσαι ούτε ζήτησες προστασία απλά δεν θα ήθελα να εξελιχθεί η κουβέντα σε τσακωμό για τα στραβά των ζωδίων.

- «μιας και διαισθάνομαι οτι οντως δε θα κάνω πολλές δημοσιεύσεις διοτι δε μου αρέσει ούτε να με πατρονάρουν ούτε μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου, θα το εκτιμούσα αν υπήρχε ένα θέμα / χώρος για να τα πούμε όσο τραβήξει και μετά να εξαφανιστώ , εγώ και ο πολιτικα ανορθόδοξος & άκομψος μου τροπος»

Μου κάνει εντύπωση που «τα πήρες» με το σχόλιο μου για τους «άκομψους» χαρακτηρισμούς σου. Κανονικά θα έπρεπε να είσαι περισσότερο ανοιχτόμυαλος. Δεν μπήκε θέμα πατροναρίσματος, ούτε σου ζήτησε κανείς να μασάς τα λόγια σου. Δεν ξέρω όμως πόσο ανοιχτός είσαι στην κριτική, εκτός κι αν θέλεις μόνο να κρίνεις τους άλλους.

Victory
14-07-2011, 04:41 PM
Οντως νιώθω και γω έντονα την επικριτική διάθεση του To3o βλέποντας τον να σχολιάζει πολλά άρθρα του site. Ως ένα βαθμό είναι η παιχνιδιάρικη τοξοτίσια φύση του αλλά αναρωτιέμαι τι όψεις έχει ό Ερμής σου!!!:cheesy:
Σίγουρα ανάδρομος δεν είναι όπως σωστά σου είπε ο Atrapos ή Atropotatos κατά Κάτιας ορθή ρήσιν. Επίσης ο Αρης σου To3o πρέπει να είναι ολίγον "αχαλίνωτος" ετοιμοπόλεμος ...
Εάν κάποιος μπορεί να μου θυμίσει το εκπληκτικό άρθρο της Κάτιας περί Αρη και να το παραθέσουμε στον αγαπητό Τοξότη για ακόμη έναν σχολιασμό του:nuts:
Παρ'όλα όμως τα σχόλια σου, οφείλω να ομολογήσω ότι κέρδισες την προσοχή μας:cheesy:

SAGIVI
14-07-2011, 08:03 PM
Αδιαμφισβητητα κερδισε το ενδιαφερον μας, μονο που θα ηθελα να μαθω την ηλικια του.
Οχι γιατι εκφερει διαφορετικο λογο σ ενα αστρολογικο φορουμ, αλλα συνηθως η ωριμοτητα δεν επιτρεπει τετοιες αποψεις.
Ευχομαι να μην χρειαστει ποτε την στοργη και την τρυφεροτητα των ζωδιων που ανεφερε, αλλα η ζωη παιζει διαφορετικα παιχνιδια και το καταλαβαινει κανεις οταν βρεθει εξαρτημενος απο αλλους ανθρωπους και κατω απο συγκεκριμμενες συνθηκες.

Για μενα η αναγκη για πρωτοτυπες αποψεις μου δινει στοιχεια υδροχοου και ουρανου. Η υποτιθεμενη αδιαφορια και σκληροτητα μου θυμιζει σκορπιο. (εχει ζωδιο τοξοτη, οπως λεει, αρα κατι σε σκορπιο υπαρχει εκει κοντα), και η αναφορα στον πατερα κατι απο πλουτωνα και μια δυσκολια στον 4ο οικο.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
14-07-2011, 09:45 PM
31 ΕΤΩΝ νομιζω ειναι ο αγαπητος Τοξοτης μας:bigsmile:
καπου το πηρε το ματι μου:laugh:

καλε μας ξεσηκωσε λεμεεε!!!!!χαχαα!!!:laugh::toung:

SAGIVI
15-07-2011, 05:51 PM
Ευχαριστω πολυ Κουκακι μου. Διαβασα το ποστ που ανεφερε την ηλικια του, αφου ειχα γραψει εδω. Ειναι στα καλυτερα χρονια της ζωης του. Στην φαση που :bigsmile:ειναι κανεις σιγουρος οτι τιποτε δεν μπορει να στραβωσει

to3o
17-07-2011, 07:20 PM
Να που γίνεται ενδιαφέρουσα η συζήτηση λοιπόν.

θα ήθελα να μάθω για τον άρη. και ποιά άλλη παρουσία θα μπορούσε να με έχει κάνει λίγο εριστικό. αν και έχω και άλλη εξήγηση μην ξεχνάμε, αλλά δεν παύει να με ενδιαφέρει και η αστρολογική..

Δημιουργείται ένα τεράστιο ζήτημα, για μένα, φιλοσοφικά, αν τα "ζωδια" ισχύουν, έστω σε ένα ποσοστο .

Οι συμπεριφορές των ανθρώπων εξηγούνται απο την ψυχολογία, απο την μάθηση, γενικά σε ικανοποιητικό βαθμό. Αν τελικά ανακαλύψω πως ΚΑΙ η αστρολογία τα εξηγεί ικανοποιητικά, ε τότε αυτό θα είναι συναρπαστικό - αρχίζει και γίνεται!

επι τοις ουσίας ?

φίλη sagivι γιατι να μην χρειαστεί να έχω την ανάγκη της τρυφερότητας γενικά ή της τρυφερότητας του χαρακτήρα αυτών των ατόμων?? [ Ιχθείς, Καρκίνοι?} ] όλοι την χρειάζονται .

ίσα ισα εδώ και αρκετά χρόνια έχω εντοπίσει την αξία της τρυφερότητας και αγκαλιάς, μια και , ναι είχα ένα θεματάκι με αυτό το ζήτημα, αλλα ΚΑΙ αυτό εξηγείται αλλιώς

Εχω αδυναμία σε αυτούς τους χαρακτήρες γιατι μου βγάζουν κάτι πολύ οικείο, σε πατέρα, αδερφή κτλ [άσχετα αν αυτοί είναι άλλα ζώδια και όχι Ιχθείς.] Έχω μιλήσει άπειρες ώρες με Ιχθείς μιας και αρκετοί κολλητοι μου ήταν - καθώς και Υδροχόοι [ η αδερφή μου]. Οι Ιχθείς παραμένουν ανασφαλείς.

Ατραπος, καλά όλα αυτά , και σε ευχαριστώ θερμά και πάλι για την αναλυτική απάντηση, απλά μου φάνηκε πως υποβαθμίστηκε μονομιάς η σημασία των επίκτητων χαρακτηριστικών - ο τρόπος της ψυχολογίας να ναλύσει της δημιουργίας χαρακτήρα βάσει βιωμάτων. Δηλαδή ή το ένα θα ισχύει ή το άλλο, ενώ προσπαθω να δέσω δυο διαφορετικά συστήματα, κάτι μάλλον δυσκολούτσικο, δε τα πήρα, δεν παρεξηγιέμαι εύκολα, απλά ανίχνευσα την ψύχρα και προέτρεξα. Αλλά ίσως προκάλεσα στην ψύχρα, χεχ, γκάντ ντέμ ιτ, έτσι ακριβώς υποτιθεται οτι είναι τοξότες. φτου.

για να καταλάβετε σε τι φάση είμαι, μερικές φορές προσπαθώ να το βγάλω άχρηστο το σύστημα, οτι δηλαδή δε βγαινει, αλλά βγαίνει! κοίτα να δείς που αρχίζει και βγαίνει περισσότερο.

?

Δηλαδή, καθώς εμβαθύνω λιγο περισσότερο και σε άλλα ζώδια αρχίζει να φαίνεται ενδιαφέρον το πράγμα.

να πχ εγώ ως άνθρωπος μπορεί να εξηγηθεί γιατι έχω αυτό το χαρακτήρα που έχω. ταιριάζει πολύ με τον τοξότη ναι, και τελικά ίσως εξηγείται περισσότερο με τον σκορπιό στον ωροσκόπο. αλλα εγώ έχω και μια άλλη εντελώς διαφορετική εξήγηση, που βγαίνει και αυτή, είναι η ψυχολογία του χαρακτήρα και πως δημιουργείται.

και ενώ η μαθημένη συμπεριφορά ευνοεί την προσωπική απόφαση, η αστρολογική εξήγηση και οι πλανήτες είναι ένας πιο φευγαλέος τρόπος οπτικής της ζωής, δηλαδή, αν όλα πάνε στραβά, παίζει να ήταν ο Ερμής στις μάυρες του. η αστρολογία αφήνει απέξω τις μερισσότερες φορές την ψυχολογική εξήγηση, ή και την προσωπική πρωτοβουλία που είναι και το ζουμί ,

εδώ βέβαια σας βλέπω μια χαρά παιδιά, και οι συζητήσεις έχουν ενδιαφέρον.

γιαυτό γράφτηκα και εδώ, ειδωμεν παίδες.

Έτσι όπως το γράφεις είναι σαν να τους κάνεις τη χάρη και ασχολείσαι μαζί τους. Έχουμε πολλούς Ιχθείς / Καρκίνους εδώ μέσα και δεν ξέρω για πόσο ακόμα μπορώ να σε «προστατεύσω».
ενδιαφερουσα ερμηνεία, νομίζω με παρεξήγησες. παρόλα αυτά

η φιλοσοφική προέκταση που προκύπτει απο το αν παραδεχτούμε οτι τα ζωδια, σε γενικές γραμμές , αρκετές φορές βγαίνουν είναι επαναστατική για έναν υλιστή φυσιοκράτη άθεο ψευτομηδενιστή κυνικο κρυφοευαίσθητο [εγω]

και το γεγονός οτι ο Ιχθύς και ο Καρκίνος γενικά περιγράφονται ως τα πιο καλόβολα-αφελή-καλόκαρδα είναι απλά ένα καλό παράδειγμα για ζώιδα που 'βγαινουν' εύκολα. [δηλαδή "γεννημένα θύματα" - αυτό ήταν το άκομψο χιούμορ μου? χεχ, εκεί είναι λοιπόν το πατρονάρισμα στο οποίο αναφέρθηκε, δεν ήταν και τόσο καφρίλα θεωρώ]

Γιαυτό και λέω δεν ξέρω τι παίζει εδώγιατι δεν έχω διαβάσει πολύ. Μπαίνουν σοβαρότατα ζητήματα ηθικής αν δεχτούμε οτι κάτι παίζει. Και αρχίζω και καταλαβαίνω γιατι οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν να τα πάρουν και πολύ στα σοβαρά, ειδικά οι άθεοι.

Αν ισχύουν τα ζώδια μετατρέπονται σε κάτι πιο πνευματικό / φιλοσοφικά / θρησκευτικό / κοσμογονικό

εκεί, σε αυτή τη φάση είμαι εγώ, και νιώθω σα να βρίσκομαι μεταξύ δυο διαφορετικών τρόπων κοσμοαντίληψης. Στον ορθολογικό τρόπο θα γυρίσω, προφανώς, αλλά παίρνω μάτι και τον αστρολογικό τρόπο οπτικής, και για αρχή έχει το ενδιαφέρον του

στην αστρολογία υπάρχει τέτοια συζήτηση ηθικής ?

γιατι έχω την εντύπωση πως αν συνεχίσω να μιλώ θα θεωρηθούν κι άλλα άκομψα - παρόλο που στην ουσία θα ειναι απλά μια οχι και τόσο ωραιοποιημένη οπτική

sweets to the sweet
τα ξαναλέμε

to3o
17-07-2011, 07:28 PM
εννοοείται ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά τους!!!

γγειαααα

Κοραλλία Μόζορα
18-07-2011, 12:36 AM
Αγαπητέ Τοξότη,

στην αστρολογία γίνονται πολλές συζητήσεις, και μάλιστα πολύ έντονες, γύρω από πολλά θέματα που θίγεις, ηθική, μεταφυσική, πεπρωμένο/ελεύθερη βούληση, κ.λπ. Πιστεύω ότι θα τις έβρισκες ενδιαφέρουσες. Προσωπικά, πέρασα φάσεις τόσο υλισμού όσο και μεταφυσικής προοπτικής ενώ ασκούσα την αστρολογία. Όλες οι προοπτικές είναι χρήσιμες.

Η αστρολογία είναι απλώς ένας καθρέφτης μέσα από τον οποίο κοιτάς τον εαυτό σου για να τον γνωρίσεις καλύτερα, τίποτε άλλο. Δεν θα σου πει διαφορετικά πράγματα από την ψυχολογία. Τόσο η αστρολογία όσο και η ψυχολογία είναι εργαλεία αυτογνωσίας. Για όλη την ζωή μας παλεύουμε να διαχειριστούμε αυτά που συνειδητοποιούμε για τον εαυτό μας είτε μέσα από την ψυχολογία είτε μέσα από την αστρολογία. Βλέπεις η αυτογνωσία δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Να σε ρωτήσω όμως κάτι: τι πιστεύεις ότι θα συμβεί αν ανακαλύψεις ότι η αστρολογία όντως ισχύει;

to3o
19-07-2011, 01:40 AM
Να σε ρωτήσω όμως κάτι: τι πιστεύεις ότι θα συμβεί αν ανακαλύψεις ότι η αστρολογία όντως ισχύει;

Η αστρολογία είναι απλώς ένας καθρέφτης μέσα από τον οποίο κοιτάς τον εαυτό σου για να τον γνωρίσεις καλύτερα, τίποτε άλλο. Δεν θα σου πει διαφορετικά πράγματα από την ψυχολογία.

ναι αλλά η αστρολογία τα μισά τα βρίσκει απο την ημερομηνία και ώρα γέννησης, ζαβολιά, χαχα, ε? ενώ ένας ψυχολόγος πρέπει να κάνει αρκετή συζήτηση για να ψυχολογήσει και συχνά δε το καταφέρνει και εύκολα.

αυτό επίσης μπορεί να σημαίνει [πάντα αν ισχύει η αστρολογία] οτι ένας καλός αστρολόγος σύμβουλος μπορεί να είναι πολύ καλύτερος και αποτελσματικός απο έναν μέσο ψυχολόγο - ειδικά αν λάβουμε υπόψιν την κατάντια του κλαδου ψυχολογία και ειδικά της ψυχιατρική και το πως αντιλαμβάνεται η σύγχρονη ιατρική τον άνθρωπο.

Χαχα, καλή ερώτηση.

Καταρχάς θα το ψάξω και άλλο!!!!

δεν ξέρω αν μπορείς να πιάσεις τον ενθουσιασμό. Μου αρέσει να ανακαλύπτω πράγματα

τα ζώδια τα κοροιδευα, πίστευα οτι ήταν ανοησίες. Το να βλέπω οτι αρχίζουν και ισχύουν, είναι σαν να ανακαλύπτει ένας hardcore άθεος όπως εγώ οτι υπάρχει θεός.

στην ουσία όμως δεν υπάρχει κανένας θεός. αν βγαίνει το σύστημα, απλά όντως οι πλανήτες και τα άστρα και δεν ξερω και γω τι άλλο μας επηρεάζουν με ένα περιοδικό τρόπο, ίσως το ρυθμό του σύμπαντος [?]

οπότε πέρα απο τον αρχικό ενθουσιασμό μου, δε θα συνέβαινβε και τίποτα. απλά είμαι τόσο δύσπιστος, ακόμα και τώρα που δε με αφήνω να τα πιστέψω. και να σου πώ και κάτι? Είναι και το ταμπού, το συζήταγα τώρα και με την έτσι. Το να ασχολείσαι με ζώδια θεωρείται εντελώς κατινίστικο ή δεν ξερω και γω τι άλλο. και το καταλαβαίνω, γιατι και εγώ το έβλεπα παλιότερα έτσι...

Κατα τα άλλα, οι προεκτάσεις που θα μπορούσε να πάρει αυτό σε μια κοινωνία και πραγματικότητα πιο καταπιεστική απο την δική μας, ή πως θα μπορούσε αυτή η γνώση να χρησιμοποιηθεί ριζικά υπέρ του καλού της ανθρωπότητας, αυτές είναι και οι σοβαρότερες , φιλοσοφικές προεκτάσεις στο θέμα.

Επίσης, αυτό σημαίνει οτι με λίγο διάβασμα άνετα κάποιος γίνεται 'αστρολόγος' . Δεν ξέρω πως διασφαλίζεται νομικά ο κλάδος. Μπορώ ας πούμε εγώ να γίνω αστρολόγος? Ένας καλός αστρολόγος πρέπει να έχει αυτογνωσία, ε?

keymaster_12
23-07-2011, 02:25 AM
Φίλε Τοξότη είναι διαφορετικό θέμα οι προεκτάσεις που μπορέι να πάρει και διαφορετικό το αν ισχύει γενικά το σύστημα!

Να σου παραθέσω πως αρκετοί είχαμε απο μικρή ηλικία την απορία αν ισχύει το ζωδιακό σύστημα (και εγώ ανήκω εδώ..) και με το ψάξιμο διαπιστώσαμε πως ισχύει. Αντίθετες απόψεις υπάρχουν παντού και είναι φυσικά σεβαστές. Όσο για τη σύνδεση αστρολογίας και ψυχολογίας θα σου πω ότι γνωρίζω προσωπικά πως υπάρχουν ψυχολόγοι στο εξωτερικό (δυστυχώς μόνο εκεί...) που χρησιμοποιούν την ανάλυση του γενέθλιου χάρτη του εκάστοτε ασθενή τους ως επίσημη μέθοδο για τη διάγνωση της κατάστασής του. Δεν βασίζονται μόνο εκεί, αλλά το συνδυάζουν με τον διάλογο που θα κάνουν με το άτομο!

Τώρα το αν είναι "κατινίστικο" ή όχι το να ασχολείσαι, νομίζω πως είναι θέμα νοοτροπίας που αρνείται να δεχτεί πως το Σύμπαν μπορεί και να είναι μεγαλύτερο απο εμάς! Αν βγεις γυμνός στο δρόμο θα σε συλλάβουν, ενώ σε ορισμένες φυλές, αυτό θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, όλα σχετίζονται με τον τρόπο που εμείς βλέπουμε τον κόσμο αλλά και με το πόσο εμείς θέλουμε να εξελίξουμε τόσο εμάς όσο και τους γύρω μας! Αν κάποιος αυτό το θεωρεί κατινίστικο (δεν υπονοώ εσένα γενικά μιλάω...) είναι η άποψη του και είναι σεβαστή εξίσου!

Όσο για το νομικό στάτους ενός "αστρολόγου", προσωπικά νιώθω πως πρωταρχικό μέλημα είναι να θέλεις να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου. Αν το καταφέρεις χωρίς να γνωρίζεις τα άπαντα της αστρολογικής γνώσης, αλλάζει κάτι αν λέγεσαι αστρολόγος ή όχι? Δεν νομίζω πως ένα πτυχίο ή ένα πιστοποιητικό αρκεί για να θεωρηθείς αστρολόγος. Αυτό το μεράκι, η τρέλα, το πάθος, το ψάξιμο και φυσικά η ανάγκη για αυτογνωσία είναι ορισμένα χαρακτηριστικά (κατ' εμέ πάντα) που χαρακτηρίζουν έναν μελετητή της αστρολογίας. Γιατί εντέλλει μελετητές είμαστε πιστεύω, κανείς μας δεν κατάκτησε όλη την γνώση για να θεωρείται "αστρολόγος".

Κοραλλία Μόζορα
23-07-2011, 01:41 PM
Αγαπητέ Τοξότη,

αυτό είναι και το πλεονέκτημα της αστρολογίας έναντι της ψυχολογίας, ότι μπορείς να φτάσεις πιο σύντομα σε μια κατανόηση του ατόμου, αρκεί να έχεις την απαιτούμενη κατάρτιση και στα δύο. Είτε πιστεύεις σε Θεό είτε όχι, η αστρολογία λειτουργεί. Η επίδραση των πλανητών όμως δεν είναι άμεση. Πιο πολύ σε επηρεάζει ένας πυλώνας της ΔΕΗ έξω από το σπίτι σου παρά ο Κρόνος. Όμως πολλά πράγματα ισχύουν ενώ ο άνθρωπος δεν μπορεί να εξηγήσει ακόμα το γιατί. Το ότι η αστρολογία ισχύει μπορεί να το διαπιστώσει όποιος ασχοληθεί σοβαρά μ' αυτήν.

Δεν γίνεσαι όμως αστρολόγος με λίγο διάβασμα, το αντίθετο. Είναι από τα πιο απαιτητικά γνωστικά πεδία.

to3o
09-08-2011, 06:12 AM
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και την υπομονή σας. ωραία τα λες keymaster.

έχουν γίνει έρευνες που να αποδεικνύουν οτι κάτι υπάρχει στατιστικά; γιατι εξακολουθεί να θεωρείται τόσο 'παρακατιανό' ή κλασικά ως απατεωνίστικο το ζήτημα;

katiakiss
09-08-2011, 12:41 PM
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και την υπομονή σας. ωραία τα λες keymaster.

έχουν γίνει έρευνες που να αποδεικνύουν οτι κάτι υπάρχει στατιστικά; γιατι εξακολουθεί να θεωρείται τόσο 'παρακατιανό' ή κλασικά ως απατεωνίστικο το ζήτημα;Καλώς το Τό3ο μας! (Ελπίζω τελικά να ήσουν σε διακοπές με την Σκορπιό που σε έριξε στην βαριά αστρολογία…:toung:)

Για να σοβαρευτώ θα σου πω ότι ναι, έχουν γίνει κάποιες μελέτες στο εξωτερικό. Οι μελέτες αυτές δεν αφορούν την αστρολογία στο σύνολό της , αλλά μεμονωμένα θέματα που αποτελούν ειδικές ομάδες πληθυσμού, μια και εκεί είναι πιο εύκολο να εντοπίσεις τις «συμπτώσεις». Για να στο κάνω πιο σαφές, όταν ψάχνεις αστρολογικά ευρήματα ανάμεσα σε μια μεγάλη ομάδα βαρυποινιτών δολοφόνων, τότε τα αποτελέσματα μπορούν να είναι ξεκάθαρα και οι «συμπτώσεις» πολύ εξειδικευμένες για να είναι απλώς «συμπτώσεις».

Όμως δεν θα μπω στην λογική της απόδειξης για να υπερασπιστώ τα «συμφέροντα» της αστρολογίας. «Παρακατιανό» ως ενασχόληση το κάνουν οι «παρακατιανές» συμπεριφορές, οι «παρακατιανοί» άνθρωποι και οι «παρακατιανές» προσδοκίες από την αστρολογία.
Πάντα οι άνθρωποι βασανίζονταν από το πρόβλημα της ανασφάλειας, που αν κοιτάξεις πίσω, στο βάθος των αιώνων, θα δεις ότι η έντασή της ήταν η ίδια μέχρι τις μέρες μας. Κάποτε ήταν το μαντείο των Δελφών, σήμερα είναι ο αστρολόγος ή ο χαρτομάντης.

Όμως, χρησμό πήρε και ο Μέγας Αλέξανδρος και κατέκτησε τον κόσμο, χρησμό παίρνει και ο κυριούλης που βασανίζει την σύζυγο να ομολογήσει ότι τον απατά. Η απορία σου ωστόσο δεν μου φαίνεται παράλογη. Ίσως το ίδιο να ρωτούσα και εγώ, βλέποντας ότι η αστρολογία τείνει να γίνει η μοντέρνα χαρτορίχτρα που σου λέει πότε θα παντρευτείς και πότε θα κάνεις παιδί ή αν θα πιάσεις την καλή δουλειά. Ζητήματα σεβαστά και κατανοητά, αλλά δεν είναι αυτό η αστρολογία ή αν θες, δεν είναι μόνο αυτό.

Επειδή έχεις καταλάβει τι ακριβώς προσπαθώ να σου εξηγήσω, δες το πρακτικά. Αν έδινες τα τρία βασικά χρώματα στον Πικάσο και ταυτόχρονα στον πρώτο περαστικό από τον δρόμο και τους έλεγες να ζωγραφίσουν κάτι, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Και αφού όλοι ξέρουμε το αποτέλεσμα, θα έφταιγαν οι μπογιές γιΆ αυτό; Ή μήπως τα πινέλα;

to3o
22-08-2011, 11:42 PM
Δε θα έλεγα οτι η σκορπίνα με έριξε στη βαριά αστρολογία αλλά ήταν μια σημαντική αφορμή. Στη βαριά αστρολογία με οδηγεί η περιέργεια μου, οι απίθανες προεκτάσεις που δημιουργούνται αν το 'σύστημα' ισχύει αλλά και κυρίως οι παρατηρήσεις και συμπτώσεις.

Δε φαντάζεστε πόσο εκνευριστικό είναι για κάποιον με τη δική μου πορεία να προσπαθεί να συζητήσει για τα ζώδια με κάποιους ανθρώπους και να μου συμπεριφέρονται σαν σε ιθαγενή του αμαζονίου που θαμπώθηκε απο μερικές γυαλιστερές χάντρες... ή απλά να συναντώ τον τοίχο των στερεοτυπικών επιχειρημάτων κατά 'τέτοιων' απόψεων, άσχετα με τους ισχυρισμούς που μπορεί να έχω κάνει που βασικά είναι "παρατηρώ οτι κάτι υπάρχει, δε θέλω να το πιστέψω, αλλά το βλέπω"

λες katiakiss οτι δε θα μπεις σε λογική απόδειξης , αλλά το κάνεις. Το βρίσκω λογικό να το κάνεις / κάνετε, αλλά δεν είμαι εδώ για να το παίξω σκεπτικιστής. Σε παρακαλώ θέλω πληροφορίες για αυτές τις στατιστικές μελέτες που λες οτι έχουν γίνει [link/citation] κτλ. Τις θεωρώ πάρα πολύ σημαντικές στη μελετούλα μου...

Όποιες κι αν είναι οι επιφυλάξεις που έχω για την ηθική της αστρολογίας ή και τις διαφημίσεις πάνω, κάτω και στο πλάι της σελίδας, σίγουρα δε μπήκα εδώ για να κριτικάρω αυτά. Αν και ομολογώ οτι π.χ. η συζήτηση σχετικά με το ζώδιο της ελλάδας, [χεχ] με έστειλε -ενώ μου φαίνεται πολυ πιο λογικό να συζητάμε για το ζώδιο ενός ζώου...

Μακάρι να είχα την όρεξη και το χρόνο να κάτσω να ασχοληθώ περισσότερο με το φόρουμ αυτό, για να κάνω τις κατάληλες ερωτήσεις που θα γεννήσουν τις πιο χρήσιμες και ενδιαφέρουσες για μένα απαντήσεις, ξέρω όμως οτι πρέπει να κάτσω κάτω και να έχω το χρόνο για να συντάξω τα 'χαλιά' μου...

Ένα άλλο ζήτημα είναι και η σελήνη. Καλα αυτή η σελήνη πρέπει να σεληνίασε πολύ κόσμο αυτόν τον Αύγουστο. Διαπιστώνω οτι πολύ περισσότεροι άθρωποι είναι έτοιμοι να δηλώσουν πως πιστεύουν στη σελήνη παρά στα ζώδια. Γιατι? το ίδιο παράλογα είναι / στο ίδιο παράλογο σύστημα εξήγησης βασίζονται.

Κάπου εδώ πρέπει να πω πως δεν ενδιαφέρομαι [προς το παρόν] για την αστρονομική/πλανητική εξήγηση του συστήματος. Με ενδιαφέρει το σύστημα γενικά, ανεξάρτητα αν η εξήγησή του είναι πλανητική, μαγνητική ή ξερω γω τι άλλο.

Μια άλλη καλή ερώτηση είναι: ποσο συχνά συναντάτε κάποιον άθεο που να πιστεύει / ενδιαφέρεται για τα ζώδια? μαντεύω πως θα είναι πολύ σπάνιο, αλλά περιμένω να με διαψεύσετε. Αν με διαψεύσετε, υπάρχει κανένας άλλος τσάκαλος στο φόρουμ να με παραπέμψετε, μιας και είναι βέβαιο οτι θα μοιράζομαστε αρκετές κοινές οπτικές με έναν άθεο.

σαφώς και παίζει ρόλο αν πιστεύεις σε θεούς ή όχι για το πως θα προσεγγίσεις το θέμα αστρολογία/ζώδια/κτλ. Αν δε το βλέπετε είναι γιατι δεν ξέρετε πως είναι να ζεις σαν άθεος

κατιακιςς, λες νομίζω οτι αστρολογία είναι εργαλείο, οπότε το πως θα το χρησιμοποιήσει κανείς [σωστά ή λανθασμένα] είναι δική του δουλειά... εφόσον είναι εργαλείο αυτογνωσίας, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, αρα ποσο ΑΥΤΟγνωσία ειναι να εμπιστεύεσαι ειδικούς για να σου υποδείξουν το τι είσαι?

θέλω να πω λοιπόν, οτι σύστημα αυτογνωσίας είναι μονο για αυτούς που το κάνουν μόνοι τους, ενώ για τους άλλους δεν είναι παρα ένα σύστημα που θα τους εξασφαλίσει έξωθεν απαντήσεις, απαντήσεις απο τον ειδικό, αλλα που λίγη σχέση έχουν με την αυτογνωσία.

Οι συμβουλές που μπορεί να συνδέουν την αστρολογία με την ψυχολογία είναι συμβουλές ψυχολογίας κι όχι αστρολογία. Η αστρολογία λέει τι συμβαίνει με μια [άσχετη] πλανητική εξήγηση, η ψυχολογία είναι όμως η πρακτική του πως καθορίζεις τη ζωή σου, το πως αποδέχεσαι αυτό που είσαι ή αυτό που λέει τα ζώδια.

Αν π.χ. ένας Ιχθύς είναι γεννημένο θύμα, τότε
αστρολογία είναι να του το ανακοινώσεις
και ψυχολογία ειναι να τον κάνεις να το αποδεχτεί και να το βελτιώσει.

πρέπει δηλαδή να πούμε οτι αν όντως Κοραλλία μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης αστρεολογίας ψυχολογίας , που είναι ενα καταπληκτικό προβοκατόρικοπ θέμα για άλλο φόρουμ, τότε το πλεονέκτημα της αστρολογίας είναι στο διαγνωστικό κομμάτι, γιατι το υπόλοιπο είναι καθαρή ψυχολογία.

Επίσης, πρέπει να σας πω οτι εγώ δεν ψάχνω το σύστημα όπως τόσοι και τόσοι πριν απο εμένα, απο ανασφάλεια, ή γιατι ψάχνω απαντήσεις. Το ψάχνω γιατι μου φαίνεται κραυγαλέα γελοίο το να ισχύει κάτι τέτοιο, κι όμως μου φαίνεται οτι ισχύει. Σε τόσο αστείο κόσμο που ζούμε, που κατα βάσει τον παίρνουμε πιο σοβαρά απο οτι πρέπει, εκτός κι αν πρόκειται για κάτι που πραγματικά είναι σοβαρό, όπως η μεγαλοσύνη του Τοξότη [:laugh:] τελικά, μια φάση όπως το ζωδιακό σύστημα θα εξηγούσε την τραγική κατάσταση του ανθρώπινου είδους.

Εκτος, και αν, πάλι, αυτός ο ζωδιακός πύργος της βαβελ που βγαίνει σαν τα ζάρια, δλδ είναι όποτε λάχει και γεννηθείς, έχει κάποια άλλη εσωτερική σοφία. Αν πάλι αυτή η σοφία υπάρχει, θα ήθελα να ακούσω την άποψή της για το τι υπόσταση έχει, όχι ως πλανητιοκή επίδραση και άλλα ΜΗ-ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ, αλλά

ας πούμε

πως θα δικαιολογούσαμε τα 12 ζώδια ώς 12 διαφορετικές συνισταμένες της ζωής, που αν συντεθούν θα παράξουν αρμονία... αυτό εγώ το φαντάζομαι με όρους ψυχολογίας και ισορροπίας μεταξύ των διαφορετικών ζωδίων αλλά και πάλι δεν ξέρω...

food for thought, περιμένω εναγωνίως σχολιάκια!

ktisila
23-08-2011, 10:03 AM
Απο μαθηματικης μονο αποψης να προσφερω τις γνωσεις μου γυρω απο το 12 που ηταν και ενας αριθμος που χρησιμοποιουσαν και οι αρχαιοι Ελληνες [12 θεοι]. το κανονικο δωδεκαεδρο ειναι ενα στερεο που οι εδρες του ειναι κανονικα πενταγωνα. Τα πενταγωνα με την σειρα τους εκτος του οτι περιεχουν τον αριθμο 5 [για τους αρχαιους 5=πεμπτουσια, τα 5 στοιχεια πυρ, νερο, αερας, γη, αιθερας] ειναι λοιπον και ενα σχημα που αν ενωσεις τις ακμες τους προκυπτει το ιερο πενταλφα των πυθαγορειων. Αυτο που θελω να πω ειναι πως η ιστορια του 12 παει πολυ μακρια. Απλα οι ανθρωποι ειναι "απλες" κατασκευες που με τις φτωχες τους 5 αισθησεις αδυνατουν να κατανοησουν και να ερμηνευσουν πολλα απο την μαγεια του συμπαντος με αποτελεσμα πιο ευκολα να απορριπτουν οτι δεν "κουμπωνει" με τις αισθησεις τους.

katiakiss
23-08-2011, 11:34 AM
Καλημέρα to3o μας,

Είσαι ο μόνος που με κάνει να γράψω ένα ποστ, παρά το γεγονός ότι είμαι εκτός Αθήνας και είχα πει ότι δεν θα γράψω κανένα ποστ!

Να ξεκινήσω λέγοντάς σου ότι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ερεύνα είναι ήδη στα χέρια της ομάδας μεταφράσεων του site και σύντομα θα αναρτηθεί, οπότε δεν έχει νόημα να σου στείλω κάποια διεύθυνση.
Επίσης θα ήθελα να σου εκφράσω την θετικά προσκείμενη διάθεσή μου στους ανθρώπους εκείνους που δεν είναι άκριτα αφοριστικοί ή δεκτικοί, αλλά προτιμούν να αφήνουν περιθώρια για γνώση και προσωπική αξιολόγηση.

Να σου πω επίσης ότι είμαι άθεη, τουλάχιστον στο βαθμό που μιλάμε για τον θεό που μας έμαθαν. Εκείνον που τιμωρεί την ανθρώπινη φύση και επιβραβεύει το ανθρωπίνως αδύνατον! Πιστεύω όμως στην δύναμη της θετικής και της αρνητικής ενέργειας που υπάρχει στο σύμπαν και στην δύναμη της ίδιας της πίστης.
Είναι τόσα πολλά ακόμα τα επιστημονικά μη εξηγήσιμα, που το να μην πιστεύει κανείς ότι υπάρχει περιθώριο να υπάρχει κάτι εκεί έξω, είναι το ίδιο οπισθοδρομικό και στενόμυαλο με το να βασίζει την πνευματική του ύπαρξη στο ψεύδος των θρησκειών.

Να είσαι σίγουρος ότι η μερίδα των επιστημόνων που είναι σε στενή επαφή με αυτό που ονομάζουμε ζωή στον πλανήτη, ως αποτέλεσμα φυσικών επιλογών και το βλέπουν αυτό πάνω στα πλακίδια των μικροσκοπίων τους, είναι περισσότερο πεπεισμένοι ότι κάποια σοφή δύναμη διέπει το σύμπαν , περισσότερο ακόμα κι από τις γριούλες που σπρώχνονται να διεκδικήσουν το καλό στασίδι στην Κυριακάτικη λειτουργία.
Θεωρώ λοιπόν ξεπερασμένη την συζήτηση γύρω από το θέμα του αθεϊσμού και η μέχρι εδώ εμπειρία μου, μου έμαθε ότι είναι ανόητο να μπαίνουμε οι άνθρωποι σε αντιπαραθέσεις για θέματα πίστης.
Ο δημοκρατικός πολιτισμός μας δίνει στον καθένα το δικαίωμα να πιστεύει σε ότι θέλει, ανεξάρτητα από το μορφωτικό του επίπεδο. Έτσι, ακόμα κι αν η λογική σου δεν μπορεί να δεχτεί την ύπαρξη του όποιου θεού, ο πολιτισμός που παρέλαβες σε οδηγεί να δεχτείς το δικαίωμα των γύρω σου να πιστεύουν σε ότι θέλουν. Αυτό πρεσβεύει η δημοκρατία, αν και δεν είμαι σίγουρη ότι η στενόμυαλη δημοκρατία έχει καμιά διαφορά από τον φασισμό.

Και πάμε τώρα στο θέμα της αποδοχής σου από τον περίγυρό σου όταν κάνεις σχόλια περί αστρολογίας. Ας τοποθετήσουμε την υπόθεση κάτω από μία άλλη βάση, για να μπορέσουμε να κρίνουμε αντικειμενικά το σκεπτικό της πλειοψηφίας. Αν μιλούσες για εξωγήινους και την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες , ποια νομίζεις ότι θα ήταν η αντίδρασή τους; Εικάζω ότι τα ποσοστά της θετικότητας και της αρνητικότητας θα ήταν περίπου τα ίδια με εκείνα περί αστρολογίας.
Όμως εδώ υπάρχει το εξής. Είναι λογικό να πιστεύουν οι άνθρωποι ότι στα τρισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων ηλιακών συστημάτων που έχει το σύμπαν, εμείς είμαστε τα μόνα υπαρκτά πλάσματα και ότι η ζωή περιορίζεται σε ένα μικρό, συμπαντικό κόκκο άμμου που είναι ο γαλαξίας μας; Ακόμα και οι ίδιοι οι επιστήμονες δεν μπορούν να το αποκλείσουν αυτό και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία θα πει: «Βλακείες! Αν υπάρχουν κι άλλοι, γιατί δεν τους βλέπουμε;» .
Από αυτού του είδους των απαντήσεων καταλαβαίνεις ότι ο περισσότερος κόσμος φαντάζεται ότι αν υπάρχει ζωή πέρα από τη γη, είναι απαραίτητα ανθρωπόμορφη, διαθέτει τεχνολογία και ιπτάμενους δίσκους με πολύχρωμα φωτάκια. Αυτή είναι η αντίληψη της πλειοψηφίας και το σκεπτικό της. Τι συζήτηση μπορείς να κάνεις από κει και πέρα; ΚΑΜΙΑ!

Φίλε μου, η ανθρώπινη φύση έχει την πανηγυριώτικη νοοτροπία και την υποκρισία στο αίμα της. Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με έναν μεταμοσχευμένο άνθρωπο που είναι ενεργά εμπλεκόμενος και ενήμερος γύρω από το θέμα αυτό. Στη χώρα μας, η δωρεά οργάνων προσκρούει στην οργανωμένη αντίδραση της εκκλησίας και όλα αυτά στο σωτήριο έτος 2011!

Που θέλω να καταλήξω; Ότι στα 38 μου, πραγματικά αδιαφορώ πλήρως για το πώς αντιδρά ο κόσμος στην ενασχόλησή μου με την αστρολογία. Κακώς θεώρησες ότι στο προηγούμενο ποστ μου προσπάθησα να την υποστηρίξω. Καθόλου! Απλώς προσπάθησα να σε βάλω σε έναν δρόμο λογικών συνειρμών. Αν λοιπόν νιώθεις ότι με κάποιο τρόπο η αστρολογία θέτει υπό αμφισβήτηση την πνευματική σου ορθότητα, δεν έχεις παρά να μην ασχοληθείς με αυτή. Από την άλλη, αν πτοείσαι από τις απόψεις του περίγυρού σου για τις προσωπικές σου αναζητήσεις, τότε μάλλον δεν είσαι σε καλό δρόμο.

Για ποιες αποδείξεις ψάχνεις; Επιστημονική τεκμηρίωση της αστρολογίας δεν υπάρχει και αντίθετα είναι επιστημονικά διάτρητη και εκτεθειμένη. Αν την παρακολουθήσεις στενά, θα διαπιστώσεις μόνος σου ότι λειτουργεί. Κάποιοι επιστημονικοί κύκλοι ισχυρίζονται ότι λειτουργεί ιδεοψυχαναγκαστικά. Προσωπικά αφήνω ένα μικρό παράθυρο να είναι έτσι τα πράγματα. Ένα μικρό παράθυρο στον ορίζοντα του μυαλού μου , αφήνω για όλα τα πράγματα σε αυτή την ζωή. Χωρίς αυτά τα μικρά παράθυρα, η ανθρωπότητα θα βάδιζε στο σκοτάδι ενός αξημέρωτου μονόδρομου.

Η εποχή που διανύουμε στερείται ηθικών και πνευματικών αξιών. Η επιστημονική αμφισβήτηση και η ανθρώπινη ανάγκη για μεταφυσική παρηγοριά, γεννά πνευματικά εκτρώματα που αποκτούν τον δικό τους πάγκο στις ιδεολογικές αγορές του κόσμου. Πρέσβειρα όλου αυτού του ιδεολογικού πολτού είναι η έλλειψη ουσίας-παιδείας. Περιπλανήσου σε αυτούς τους πάγκους του πανηγυριού και αγόρασε ότι κρίνεις εσύ ότι έχει κάποια αξία.

Ο κόσμος μας είναι πολύ αστείος πια για να τον παίρνουμε τόσο σοβαρά. Δεν το βλέπεις;:cry:

Τίνα Ζαχαριάδου
23-08-2011, 12:10 PM
Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου, θα ΅ήθελα όμως μια διευκρίνιση. Τι ακριβώς εννοείς όταν μιλάς για την ηθική της αστρολογίας και γιατί η ηθική της αστρολογίας θα πρέπει να σχετίζεται με τις αστρολογικές διαφημίσεις. Οι διαφημίσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μέσο να γίνει γνωστός κάποιος επαγγελματίας. Ναι, κάποιες είναι κάτι παραπάνω από γελοίες αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με την αστρολογία. Ωστόσο όσο πιο γελοία είναι μια διαφήμιση τόσο περισσότερες επιφυλάξεις έχω κι εγώ η ίδια. Ξαναλέω όμως πως οι διαφημίσεις είναι άσχετες από αυτό που είναι πραγματικά η αστρολογία.

Μια άλλη καλή ερώτηση είναι: ποσο συχνά συναντάτε κάποιον άθεο που να πιστεύει / ενδιαφέρεται για τα ζώδια? μαντεύω πως θα είναι πολύ σπάνιο, αλλά περιμένω να με διαψεύσετε. Αν με διαψεύσετε, υπάρχει κανένας άλλος τσάκαλος στο φόρουμ να με παραπέμψετε, μιας και είναι βέβαιο οτι θα μοιράζομαστε αρκετές κοινές οπτικές με έναν άθεο.

Δεν συναντώ συχνά άθεους αντίθετα συναντώ, πολλούς θρησκευόμενους που θεωρούν εμένα την ίδια άθεη και πράγματι είναι πολύ εκνευριστικό. Ευτυχώς για εμένα έχω πάψει να διακαιολογούμαι/απολογούμαι γιατί αγαπώ την αστρολογία.

κατιακιςς, λες νομίζω οτι αστρολογία είναι εργαλείο, οπότε το πως θα το χρησιμοποιήσει κανείς [σωστά ή λανθασμένα] είναι δική του δουλειά... εφόσον είναι εργαλείο αυτογνωσίας, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, αρα ποσο ΑΥΤΟγνωσία ειναι να εμπιστεύεσαι ειδικούς για να σου υποδείξουν το τι είσαι?

θέλω να πω λοιπόν, οτι σύστημα αυτογνωσίας είναι μονο για αυτούς που το κάνουν μόνοι τους, ενώ για τους άλλους δεν είναι παρα ένα σύστημα που θα τους εξασφαλίσει έξωθεν απαντήσεις, απαντήσεις απο τον ειδικό, αλλα που λίγη σχέση έχουν με την αυτογνωσία.

Εδώ τώρα, δεν είναι ακριβώς έτσι όπως το λες. Την αυτογνωσία ο καθένας τη βρίσκει μόνος του αλλά όχι έτσι ξαφνικά και μέσα από την επιφοίτηση του Αγίου πνεύματος. Πολλοί είναι εκείνοι που μέσα από το διάβασμα και τη γνώση καταφέρνουν να φτάσουν σΆ ένα καλό επίπεδο αυτογνωσίας θα τους επικρίνουμε γιατί χρησιμοποίησαν τα βιβλία; Όσο γι αυτούς που επισκέπτονται τους αστρολόγους δεν τους επισκέπτονται καθημερινά για να πάρουν απαντήσεις γιατί αυτό δεν θα ήταν προσπάθεια κατάκτησης της αυτογνωσίας αλλά σκονάκι. Φυσικά να πω, πως οι περισσότεροι επισκέπτονται τους αστρολόγους για να μάθουν αν θα παντρευτούν και πότε, ωστόσο, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Επίσης δεν μου αρέσει καθόλου (δεν μιλώ για εσένα προσωπικά) να κρίνεται η αστρολογία από ανθρώπους που δεν την έχουν μελετήσει σε βάθος αλλά όπως είπα και πρωτύτερα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

SAGIVI
23-08-2011, 05:42 PM
Αγαπητε το30, θα ηθελα να σου πω το εξης. Καποιος που ειναι αθεος, οχι δεν πιστευει στην αστρολογια
Τουλαχιστον οι αθεοι που συναναστρεφομαι εγω.
Ξερεις καλα, οτι βασικη αρχη της αθειας ειναι η πιστη στην ανθρωπινη θεληση ως παραγοντα αναπτυξης. Συνεπως, κανενας αθεος δεν πιστευει οτι μπορει να υπαρχει επιδραση στα τεκταινομενα στη γη, εξ αιτιας
καποιου αλλου παραγοντα, ποσο μαλλον των πλανητικων επιδρασεων.

Η αστρολογια επισης εχει μια αρχη, η οποια υποστηριζεται απο πληθος αστρολογων.
<Οτι πανω και κατω>. Δηλαδη οσα συμβαινουν στην γη, εχουν αμεση σχεση με οσα συμβαινουν στο συμπαν, αφου ετσι κι αλλοιως ειμαστε μερος της ολοτητας.

Προσωπικα, πιστευω πολυ βαθεια στην υπαρξη της θετικης ενεργειας, που πολλοι ονομαζουν <αγαπη>,
εγω την ονομαζω <Θεο> και εχω ερωτηματικα για την υπαρξη της αρνητικης, <κακης> ενεργειας. Αρνητικες σκεψεις και πραξεις κανουμε οι ανθρωποι και κανεις αλλος. Επισης δεν θεωρω τον εαυτο μου καθολου αθεο, απλα δεν εχω αποδεχθει το <κοσμικο> της εκκλησιας.
Οι φιλοι μου γελανε με την αστρολογια, ωστοσο παντα ρωτανε <λενε τιποτα τ αστρα γι αυτο?........>
Κλασσικα πραγματα.

Η γνωμη μου ειναι να προμηθευτεις μερικα βιβλια της Θεοδωρας Ντακου, (πιστευω κανενα μελος δεν θεωρει διαφημιση για την κυρια Ντακου την προτροπη μου αυτη), ωστε να καταλαβεις τι ακριβως ειναι αστρολογια.

to3o
08-09-2011, 12:05 AM
γεια χαρά και πάλι και ευχαριστώ για τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις

έχω δυο κολλητούς δίδυμους ομοζυγωτικούς [15 λεπτά διαφορά] καρκίνους. είναι αρκετά διαφορετικοί. τι ακριβώς συμβαίνει? να ανοίξω νεο θέμα ή να το συζητήσουμε εδώ? πάει αντίθετος ο ωροσκόπος του δεύτερου σε σειρά? π.χ αν ήταν τοξότης γίνεται δίδυμος?

εντωμεταξύ αν κάποιος έχει στατιστικά που έχουν σχέση με ζώδια, π.χ. όπως κάποια άρθρα απο μαντάμ Ζαϊρα, θα είμαι ευγνώμων αν τα δώσει εδώ.

ένας διψασμένος για αστρολογία αλλά και πολύ πολυάσχολος αυτόν τον καιρό τοξότης

και πάλι γειά σας, καλό φθινόπωρο και καλές βροχές!

errikaki
08-09-2011, 12:57 PM
......είχε πει κάποιος μια φορά " Εγώ δεν πιστεύω στα ζώδια. Είμαι τοξότης και εμείς δεν πιστεύουμε σ' αυτά" :laugh: :laugh:

Εγώ πάλι πιστέυω πολύ στην αστρολογία... (λίγο ο δίας μου στον υδροχόο (3ος οίκος), λίγο ο ερμής στο 12ο σπίτι στο Σκορπιό...κατά τα άλλα είμαι τοξότης καθαρόαιμη!! χαχα! με ωροσκοπο + σελήνη + αφροδίτη +ουρανό+ κρόνο :bigsmile:)

θυμώνω με αυτούς που κοροίδεύουν την αστρολογία. Λέω πάντα ότι πρέπει να μελετήσεις πρώτα κάτι πριν το απορρίψεις, πόσο μάλλον να το χλευάσεις! Δεν μπορείς να εκφράζεις άποψη χωρίς να έχεις διαμορφώσει πρώτα...

υπάρχουν πολλοί που τα κοροϊδέυουν αυτά, αλλά όλοι ξέρουν τουλάχιστον το ζώδιο και τον ωροσκοπο τους!! Έλεος!
:bigsmile:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
08-09-2011, 01:20 PM
εντωμεταξύ αν κάποιος έχει στατιστικά που έχουν σχέση με ζώδια, π.χ. όπως κάποια άρθρα απο μαντάμ Ζαϊρα, θα είμαι ευγνώμων αν τα δώσει εδώ.

!
Αγαπητό ΤΟΞΟ του ''λογου της η μαντάμ ''
που νομίζεις οτι τα βρίσκει'';;;
Απε δω μπρε..!!!!!!!!!!!
Κανε τον κόπο να ψάξεις τα αρθρα και θα βρεις οτι θελεις!!!
κουκι

katiakiss
08-09-2011, 03:43 PM
γεια χαρά και πάλι και ευχαριστώ για τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις

έχω δυο κολλητούς δίδυμους ομοζυγωτικούς [15 λεπτά διαφορά] καρκίνους. είναι αρκετά διαφορετικοί. τι ακριβώς συμβαίνει? να ανοίξω νεο θέμα ή να το συζητήσουμε εδώ? πάει αντίθετος ο ωροσκόπος του δεύτερου σε σειρά? π.χ αν ήταν τοξότης γίνεται δίδυμος?

ένας διψασμένος για αστρολογία αλλά και πολύ πολυάσχολος αυτόν τον καιρό τοξότης

και πάλι γειά σας, καλό φθινόπωρο και καλές βροχές!

Ωραίος είσαι βρε Τόξο… Καθόμαστε όλοι και ασχολούμαστε να κάνουμε μια πολιτισμένη κουβέντα μαζί σου κι εσύ επιστρέφεις για να μας «πουλήσεις» την εξυπνάδα σου; Έχεις την εντύπωση ότι όλοι εμείς δεν έχουμε άλλη δουλειά από το να πιάνουμε κουβέντα με τον κάθε ένα που μπαίνει εδώ να πει την «αποψάρα» του;
Προσωπικά αισθάνομαι το λιγότερο ανόητη που μπήκα στον κόπο να σου απαντήσω γράφοντας ολόκληρα κατεβατά και σπατάλησα χρόνο και φαιά ουσία που θα μπορούσα να επενδύσω στην δουλειά μου. Κρίμα.

Είσαι αναίτια ειρωνικός και προσβλητικός. Πραγματικά δεν ξέρω πώς να δικαιολογήσω την αιφνίδια μεταστροφή σου. Μου φαίνεται πολύ παράξενη.

to3o
11-09-2011, 01:55 AM
^^^^

εεεε? τι λες καλε, μύγα σε τσίμπησε? είπα οτι δεν έχω χρόνο, θα επανέλθω....

katiakiss
11-09-2011, 03:30 AM
^^^^

εεεε? τι λες καλε, μύγα σε τσίμπησε? είπα οτι δεν έχω χρόνο, θα επανέλθω....Έχεις δει μια ταινία με την Καλουτά , που δουλεύει στην Τρούμπα και λέει το κλασικό : "Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα;" Αυτό μου έρχεται να σου πω.:laugh:

Τι "εεεεεε?" ξαφνιασμένο είναι αυτό; Είδες τι έγραψες;
εντωμεταξύ αν κάποιος έχει στατιστικά που έχουν σχέση με ζώδια, π.χ. όπως κάποια άρθρα απο μαντάμ Ζαϊρα, θα είμαι ευγνώμων αν τα δώσει εδώ. Αυτό τώρα τι ήταν; Αν το έγραψες σοβαρά, τότε τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από όσο φανταζόμουν. Αν το έγραψες για πλάκα, δεν το λες ακριβώς πλάκα αυτό...

Έκανες και μια ερώτηση για δίδυμα αδέλφια. Από πού προκύπτει ότι ο ένας από τους δύο έχει τον απέναντι ωροσκόπο; Δεν αντιλαμβάνομαι καν το παράλογο σκεπτικό.
Τα δίδυμα έχουν τον ωροσκόπο που αντιστοιχεί στην ώρα της γέννησής τους. Η διαφορά ώρας γέννησης στα δίδυμα, μπορεί να είναι και ώρες. Έχω αδέλφια δίδυμα και για λίγα λεπτά, ό ένας έχει ωροσκόπο Κριό και άλλος Ιχθύ.

ΥΓ: Περιμένω να μου εξηγήσεις την λογική της δημοσίευσης που έκανες και που σου παραθέτω το σημείο που με έκανε να σου γράψω αυτά που σου έγραψα.

ktisila
11-09-2011, 10:30 AM
Γεια σου Κατια.
Βασικα για τον ωροσκοπο στα διδυμα αδερφια το εχω ακουσει κι εγω. Ειναι αποψη που καποιοι αστρολογοι την εχουν υιοθετησει αλλα προσωπικα μου αφηνει κενα γιατι δεν μπορω να καταλαβω την λογικη της καθως και τι συμβαινει στην περιπτωση που εχουμε τριδυμα ή τετραδυμα.
Οσο για τον φιλο μας να του πω το εξης. Αν αυτα τα γραφει γιατι ειναι ακομα δυσπιστος απεναντι στην αστρολογια ας αρχισει να μελετα χαρτες για να διαπιστωσει μονος του αν ισχυουν ολα στην πραξη απο την αλλη αν τα γραφει εχοντας στο μυαλο του να αμφισβητησει την αστρολογια το μονο που μπορω να του πω ειναι πως η αστρολογια χρησιμοποιει για το ερευνητικο κομματι της μεθοδους οπως η παρατηρηση και η στατιστικη, δηλαδη ακριβως τους ιδιους που χρησιμοποιει και η φυσικη.

katiakiss
11-09-2011, 12:01 PM
Γεια σου Κατια.
Βασικα για τον ωροσκοπο στα διδυμα αδερφια το εχω ακουσει κι εγω. Ειναι αποψη που καποιοι αστρολογοι την εχουν υιοθετησει αλλα προσωπικα μου αφηνει κενα γιατι δεν μπορω να καταλαβω την λογικη της καθως και τι συμβαινει στην περιπτωση που εχουμε τριδυμα ή τετραδυμα.
Οσο για τον φιλο μας να του πω το εξης. Αν αυτα τα γραφει γιατι ειναι ακομα δυσπιστος απεναντι στην αστρολογια ας αρχισει να μελετα χαρτες για να διαπιστωσει μονος του αν ισχυουν ολα στην πραξη απο την αλλη αν τα γραφει εχοντας στο μυαλο του να αμφισβητησει την αστρολογια το μονο που μπορω να του πω ειναι πως η αστρολογια χρησιμοποιει για το ερευνητικο κομματι της μεθοδους οπως η παρατηρηση και η στατιστικη, δηλαδη ακριβως τους ιδιους που χρησιμοποιει και η φυσικη.Σε ευχαριστώ πολύ για την χρήσιμη πληροφορία που μου έδωσες. Πραγματικά δεν ήξερα ότι έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο για τα δίδυμα, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν θα άλλαζα τίποτα από την προηγούμενη τοποθέτησή μου. Δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτό. Όπως πολύ σωστά διερωτάσαι κι εσύ, τι θα γινόταν σε περίπτωση τετραπλής κύησης;

to3o
16-09-2011, 04:21 PM
αυτό για τον ωροσκόπο των διδύμων το διάβασα σε αυτό εδώ το forum αν δεν κάνω λάθος κι αν όχι εδώ, κάπου που γινόταν ψαγμένη συζήτηση και δε το είπε μόνο ένας

εξακολουθω να μη βλέπω τίποτα το μεμπτο στην τελευταία απάντηση μου και να μην καταλαβάινω την αλλαγή συμπεριφοράς

το μόνο βέβαιο είναι πως έπεσα μέσα στο οτι δεν θα συμμετάσχω για πολύ στο φόρουμ. τελικά είμαι καταδικασμένος να γραφτώ σε κάποιο αγγλόφωνο φόρουμ αστρολογίας για να συζητήσω σαν άνθρωπος.

να είστε πάντα καλά
μιχαλόγατος

ΥΓ οσο για σένα ktisila

Αν αυτα τα γραφει γιατι ειναι ακομα δυσπιστος απεναντι στην αστρολογια ας αρχισει να μελετα χαρτες για να διαπιστωσει μονος του αν ισχυουν ολα στην πραξη απο την αλλη αν τα γραφει εχοντας στο μυαλο του να αμφισβητησει την αστρολογια
ούτε το ένα ούτε το άλλο . αναρωτιέμαι που τα βρίσκετε αυτά. εγώ ζήτησα link για τις στατιστικές έρευνες αυτές κι οχι λόγια του αέρα. κάποιος φίλος παραπάνω σύστησε κάποια βιβλία. αν υπάρχει κατι καλό στο Internet, το προτιμώ...

αν αναρωτιέσαι ακόμα, είμαι ένας γνήσιος αλλα ανοιχτόμυαλος σκεπτικιστής, που απο οτι φαίνετια πιστεύω στα ζώδια, αλλα δεν έχω αποφασίσει ακόμα τη στάση μου απέναντι τους και ποση σημασία να τους δώσω...

ktisila
16-09-2011, 04:39 PM
Γεια σου to3o!!!
Δεν ηθελα να φανω επιθετικη απεναντι σου αν αυτο καταλαβες.
Προσπαθω απλα να καταλαβω τι σε προβληματιζει. Απο τη μια λες οτι πιστευεις στα ζωδια και απο την αλλη δεν ξερεις τι σταση να κρατησεις απεναντι τους:weird:???????????????????????
Δυστυχως τωρα εχω δουλεια και δεν μπορω να επεκταθω περισσοτερο. Συντομα ελπιζω να εχουμε μια συζητηση πανω σε αυτο.

gold soul
16-09-2011, 05:56 PM
το μόνο βέβαιο είναι πως έπεσα μέσα στο οτι δεν θα συμμετάσχω για πολύ στο φόρουμ. τελικά είμαι καταδικασμένος να γραφτώ σε κάποιο αγγλόφωνο φόρουμ αστρολογίας για να συζητήσω σαν άνθρωπος.

να είστε πάντα καλά
μιχαλόγατος

αν αναρωτιέσαι ακόμα, είμαι ένας γνήσιος αλλα ανοιχτόμυαλος σκεπτικιστής, που απο οτι φαίνετια πιστεύω στα ζώδια, αλλα δεν έχω αποφασίσει ακόμα τη στάση μου απέναντι τους και ποση σημασία να τους δώσω...
to3o, σχεδόν στα μισά (ίσως και παραπάνω) από τα ποστς που έχεις κάνει, μας λες πόσο ανοιχτόμυαλος είσαι. Αν ήμουν λίγο περισσότερο Καρκίνος θα σε ανακήρυσσα με συνοπτικές διαδικασίες mr open mind :toung:. Δεν κατανοώ πλήρως την ανάγκη σου να το επαναλαμβάνεις αλλά σε περίπτωση που σε αγχώνει το αν και κατά πόσο έχουμε αξιολογήσει τις νοητικές και πνευματικές σου δυνατότητες, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως δε βρισκόμαστε εδώ για να συγκρίνουμε τους ορίζοντες του μυαλού μας.

Αν αισθάνεσαι καταδικασμένος, όπως λες, να πας σε ένα αγγλόφωνο site για να συζητήσεις ως άνθρωπος, θα μπορούσες να το κάνεις και χωρίς δηλώσεις και προειδοποιήσεις αφού στην ουσία δεν αφορά και κανέναν άλλον.. Ούτως ή άλλως δεν σε ανάγκασε κανείς να συμμετέχεις εδώ, δε χρειάζεται να απολογηθείς αν φύγεις ούτε θα μας στοιχίσει αν το κάνεις, όπως το ίδιο ισχύει και για μένα και για όλους. Οπότε μπορείς να διαλέξεις ελεύθερα.

Αν όμως θέλεις να μείνεις, καλό θα ήταν να φροντίσεις να μάθεις να κινείσαι μέσα στο site, όπως κάνουμε όλοι μας. Και με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να σου συστήσω μια πολύ καλή μας φίλη.. κατοικεί στο ρετιρέ της σελίδας -δεξιά- και βρίσκεται εκεί μέρα νύχτα πάντα πρόθυμη να απαντήσει στις βασικές μας απορίες.. και το όνομα αυτής: Μηχανή Αναζήτησης!! Η δίδυμη αδελφή της, η Αναλυτική Αναζήτηση, είναι πιο έξυπνη και επίσης πολύ ανοιχτόμυαλη, σου δίνει περισσότερες επιλογές (ίσως να οφείλεται στην αντιστροφή των αξόνων).

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να σου φέρει στο πιάτο τα θέματα που ζητάς και να σου λύσει αμέσως και πλήρως τις απορίες σου, χωρίς να έχεις κάνει την παραμικρή προσπάθεια για να κατανοήσεις τουλάχιστον τις βασικές αρχές της αστρολογίας.. Αν θέλεις ψάξε, μελέτα και όσες συγκεκριμένες απορίες εξακολουθείς να έχεις, μπορείς να ρωτήσεις (στην κατάλληλη θεματική ενότητα βέβαια, μη «λερώνουμε» και τα θέματα με άσχετα ποστς).
Καλή συνέχεια να έχεις, είτε εδώ είτε αλλού..

Φιλικά,
ένας ευαίσθητος Καρκίνος

to3o
17-09-2011, 01:00 PM
ktisila, με προβληματίζει το γεγονός οτι αν η αστρολογία ισχύει [που απο οτι φαίνεται έχει τουλάχιστον μια σοβαρή βάση] τοτε αναπόφευκτα βγάζει ειρωνικά τη γλώσσα με ένα σωρό γνωστικούς κλάδους που εξηγούν τα πράγματα με διαφορετικούς τρόπους. Επίσης με προβληματίζει γιατι μετακινείται πλέον η ισορροπία μιας κοσμοθεωρίας, και η "μοίρα" εμφανίζεται στο παιχνίδι.

Είναι εντελώς προφανές ποσο σημαντικό / ενδιαφέρον μπορεί να είναι αυτό για έναν υλιστή/σκεπτικιστή και άθεο. Δεν αισθάνθηκα επιθετικότητα απο σένα, so, no worries, Να' σαι καλα.

gold soul>

Αν αισθάνεσαι καταδικασμένος, όπως λες, να πας σε ένα αγγλόφωνο site για να συζητήσεις ως άνθρωπος, θα μπορούσες να το κάνεις και χωρίς δηλώσεις και προειδοποιήσεις αφού στην ουσία δεν αφορά και κανέναν άλλον.

θα μπορούσα να το κάνω επίσης, κάνοντας ακόμα πιο δραματικές δηλώσεις. Επίσης θα μπορούσα να το κάνω χορεύοντας τσάμικο, πιάνοντας τη μύτη μου με το δεξί μέρι και το δεξί μου αυτί με το αριστερό. Θα μπορούσα ακόμα να το κάνω παίζοντας καραμούζα, ή περπατώντας με τα χέρια...

Ούτως ή άλλως δεν σε ανάγκασε κανείς να συμμετέχεις εδώ, δε χρειάζεται να απολογηθείς αν φύγεις ούτε θα μας στοιχίσει αν το κάνεις
ουτε εσένα σε ανάγκασε φίλε μου κανείς να συμμετάσχεις στο νήμα μου. κι όσο για το αν θα στεναχωρηθεί κάποιος αν φύγω, να μιλάς για τον εαυτό σου, μιας και απο οτι κατάλαβα δεν είσαι εκπρόσωπος τύπου του φόρουμ, εγώ πάντως πολύ θα στεναχωριόμουν αν έφευγες, τώρα που σε γνώρισα τι χιουμορίστας είσαι.

Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να σου φέρει στο πιάτο τα θέματα που ζητάς και να σου λύσει αμέσως και πλήρως τις απορίες σου, χωρίς να έχεις κάνει την παραμικρή προσπάθεια για να κατανοήσεις τουλάχιστον τις βασικές αρχές της αστρολογίας..

κανείς δεν είναι υποχρεωμένος για τίποτα, ειδικά εγώ

ποιές είναι οι βασικές αρχές της αστρολογίας?
"ψάξε μόνος σου στο φόρουμ" ?
"ότι πάνω και κάτω" [αυτή είναι η μόνη αρχή που έχω εντοπίσει]
"πάρε αυτό το βιβλιο"
"σκάστα σε ένα μέντιουμ και θα δεις" ?
"μελέτησε το γεννέθλιό σου χάρτη και θα δεις" ?

σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου για τις μηχανές αναζήτησης πάντως

φιλικότατα
τοξότης με ωροσκόπο σκορπιο και κάτι γκούζνικο στον ¶ρη, κατα πάσα πιθανότητα

ΥΓ: katiakiss, τώρα άλλαξα συμπεριφορά. οχι πριν. το σχόλιο για τη μαντάμ ζαϊρα ήταν σοβαρό [ποσο σοβαρά είναι δηλαδή τα πράγματα??? :bigsmile: ]

δεν ήξερα οτι έχετε θέμα με ανθρώπους που κλέβουν υλικό απο το site χωρίς να δίνουν αναφορά. αλλα και πάλι, δεν καταλαβαίνω γιατι αυτό το σχόλιο σε έκανε να μου επιτεθείς...

ktisila
17-09-2011, 02:05 PM
Σιγουρα γυρω μας συμβαινουν χιλιαδες πραγματα που ακομα δεν μπορουν να εξηγηθουν, ενα απο αυτα ειναι και η επιρροη των αστρων. Αυτο ομως δεν καθιστα την αστρολογια μη επιστημονικη!!! Εχουμε ανακαλυψει ελαχιστα πραγματα απο αυτο που εμεις ονομαζουμε συμπαν. Σκεψου πως και η εξελιξη της φυσικης στηριζεται πανω στην παρατηρηση, τα πειραματα και τις εικασιες.
Πιστευω πως οι επιστημες πρεπει να εξελιχθουν πολυ ακομα για να φτασουμε σε σημειο να δωσουμε μια "ορθολογικη" ερμηνεια στην επιδραση των πλανητων στον ανθρωπο [εννοω με την βοηθεια φυσικων νομων]

to3o
19-09-2011, 03:57 PM
καλα [και λίγο στερεότυπα] αυτά... μάλλον μιλάμε άλλη γλώσσα πάντως...

μπορεί να είμαι σκεπτικιστής, αλλα προς το παρόν δε με απασχολεί το γιατι μας επηρεάζουν τα άστρα - ούτε νομίζω οτι θα το εξηγήσουμε τώρα κοντά. Η παρατήση του φαινομένου είναι αρκούντως συναρπαστική προς το παρόν....

ktisila
19-09-2011, 04:26 PM
Φιλε μου αυτο που ηθελα να σου δειξω ειναι πως η αστρολογια δεν "βγαζει την γλωσσα ειρωνικα" σε κανενα γνωστικο κλαδο. Καθε γνωστικος κλαδος μπορει να προσεγγιζει ενα αντικειμενο απο διαφορετικες πλευρες και να τα εξηγησει με βαση το περιεχομενο του.
Οσο για την μοιρα στην οποια αναφερεσαι καλο θα ηταν να ξεκαθαρισουμε τι διαστασεις δινουμε σε αυτη την εννοια πριν συνεχισουμε την συζητηση.

to3o
21-09-2011, 09:37 AM
μοίρα π.χ. είναι να δέχεσαι σε ένα βαθμό έστω οτι η τωρινή πλανητική κρίση είναι κάτι που διαβάζεται στα άστρα και να υποβαθμίζεις παντελώς την ανθρώπινη πρωοβουλία

και ασφαλώς και βγάζει ειρωνικά τη γλώσσα στα υπόλοιπα γνωστικά αντικείμενα η αστρολογία, π.χ. στην ψυχολογία.

αν πίστευες πάντα στα άστρα, βέβαια, ίσως και να μη μπορείς να το διακρίνεις. Για μένα όμως, που τα άστρα είναι καινούργιο δεδομένο, τότε το 'βγάζει γλώσσα' είναι μετριοπαθές...

ktisila
21-09-2011, 11:02 AM
Aς ξεκινησω με το τελευταιο!!! Οχι δεν πιστευα παντα. Η αστρολογια προεκυψε τα δεκα τελευταια χρονια και πιστεψε με επεσε πολυ διαβασμα προκειμενου να της καταληξω σε συμπερασματα.
Οσο για την μοιρα............ λοιπον σκεψου εναν ανθρωπο να εχει πολυ ομορφη φωνη, δεν θα μπορουσες να πεις γι,αυτον πως μπορει να γινει τραγουδιστης? Αν ενας αλλος δεν εχει καθολου ωραια φωνη θα μπορουσε????????? Σε αυτη την περιπτωση που ειναι η ανθρωπινη πρωτοβουλια?
Αυτο που θελω να σου εξηγησω ειναι πως στην ουσια εχουμε την ψευδαισθηση την ελευθεριας βουλησης γιατι δεδομενου πως εχουμε συγκεκριμενα χαρακτηριστικα [εχουμε δηλαδη συγκεκριμενο τροπο σκεψης] οι αποφασεις που θα παρουμε ειναι λιγο πολυ δεδομενες αναλογα με το περιβαλλον που θα βρεθουμε.
Η αστρολογια ερχεται και ερευνα αυτο. Το πως οι πλανητες σου προσδιδουν καποια χαρακτηριστικα δεν μπορει να απαντηθει ακομα αλλα ξεροντας τα χαρακτηριστικα αυτα μπορεις να καταλαβεις και τις κατευθυνσεις που θα παρει ο καθε ανθρωπος.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι λες πως η αστρολογια "βγαζει γλωσσα" στην ψυχολογια. Αν θες εξηγησε το.

Κοραλλία Μόζορα
21-09-2011, 11:14 AM
Αγαπητέ Τοξότη,

η πιο σύγχρονη τάση στην αστρολογία είναι να συνδυάζεται με την ψυχολογία. Οι δυο πιο μεγάλες και σύγχρονες σχολές αστρολογίας στον κόσμο (μια στην Αγγλία και μια στις ΗΠΑ) είναι σχολές ψυχολογικής αστρολογίας. Για να διδάξει κάποιος στις σχολές αυτές εκτός από αστρολόγος πρέπει να είναι και διπλωματούχος ψυχολόγος με μάστερ ή δοκτοράτο στην ψυχολογία. Οι καθηγητές δηλαδή σ' αυτές τις σχολές είναι ταυτόχρονα επαγγελματίες αστρολόγοι και ψυχολόγοι. Στις επαγγελματικές τους συναντήσεις που κάνουν χρησιμοποιούν ταυτόχρονα την αστρολογία και την ψυχολογία.

Κι η ψυχολογία εμπεριέχει την έννοια του πεπρωμένου. Τι άλλο είναι το να γεννηθεί κανείς από συγκεκριμένους γονείς, σ' ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και να διαμορφώσει συγκεκριμένα προβλήματα; Αυτό εμπεριέχει την έννοια του τυχαίου και του πεπρωμένου. Η ψυχολογία όμως λέει πως όταν γίνουμε ενήλικες πια έχουμε την ευθύνη του εαυτού μας και της διαχείρησης των προβλημάτων μας. Το ίδιο λέει και η αστρολογία.

Τώρα αν κάποιος αστρολόγος συνδυάζει την αστρολογία με πιο μεταφυσικές θεωρήσεις ή όχι είναι θέμα προσωπικής του επιλογής. Δεν είναι απαραίτητο ένας αστρολόγος να έχει μεταφυσική θεώρηση του κόσμου. Σε μια στατιστική έρευνα που έγινε σε αστρολόγους από διάφορες χώρες καταγράφηκε ένα ποσοστό αστρολόγων που είναι άθεοι.

errikaki
21-09-2011, 09:26 PM
..... εγώ έχω να πω ένα πράγμα... Έτσι είναι, αν έτσι πιστεύεις!!! (..μετά τα:clapping: :clapping: χαχαχα:bigsmile:)
πέρα από την πλάκα, κάθε άνθρωπος βιώνει αυτό που πιστεύει!! Η πραγματικότητα που βιώνει είναι αποτέλεσμα των πεποιθήσεών του.
αγαπώ πολύ τα τοξοτάκια (και οι ωροσκόποι πιάνουν :bigsmile: !) όμως όταν βγαίνει ο ισχυρογνώμων εαυτός στενοχωριέμαι... το παίρνω προσωπικά.

Προσωπικά προτιμώ να είμαι χαρούμενη από το να έχω πάντα δίκιο :bigsmile:

Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα μαγνητικά πεδία των πλανητών... είναι αυτό που στην αστρολογία λέμε ''υπάρχει η τάση''...

ktisila
21-09-2011, 10:19 PM
Errikaki την τελευταια προταση με τα μαγνητικα πεδια δεν την καταλαβα:blink:
Αν εχεις την καλοσυνη εξηγησε την.
Τα πιστευω του καθενος ειναι ιερη υποθεση και οφειλουν ολοι να τα σεβονται.
Ο δογματισμος ομως ειναι αλλη υποθεση και δυστυχως η αστρολογια εδω και χρονια βαλλεται απο "ανοιχτομυαλους"- σκεπτομενους δογματιστες. [δεν ειναι σποντα για σενα to3o]

errikaki
22-09-2011, 09:54 PM
[QUOTE=ktisila;133041]Errikaki την τελευταια προταση με τα μαγνητικα πεδια δεν την καταλαβα:blink:
Αν εχεις την καλοσυνη εξηγησε την.
Τα πιστευω του καθενος ειναι ιερη υποθεση και οφειλουν ολοι να τα σεβονται.
Ο δογματισμος ομως ειναι αλλη υποθεση και δυστυχως η αστρολογια εδω και χρονια βαλλεται απο "ανοιχτομυαλους"- σκεπτομενους δογματιστες. [δεν ειναι σποντα για σενα to3o][/QUO

Σύμφωνα με τη φυσική, μαγνητικό πεδίο ονομάζεται γενικά ο χώρος μέσα στον οποίο υπάρχουν μαγνητικές δυνάμεις. Κάθε πλανήτης διαθέτει μαγνητικό πεδίο, όμως δεν έχει την ίδια ισχύ σε όλους τους πλανήτες.

Ένα απλό παράδειγμα είναι αυτό που συμβαίνει με τη σελήνη, το δορυφόρο της γης, όταν είναι πανσέληνος.. έρευνες έχουν δείξει ότι τις μέρες αυτές είναι αυξημένη η εγκληματικότητα ενώ όλοι όσοι μελετάμε τα άστρα είμαστε κάτι παραπάνω από βέβαιοι για το πως επηρεάζει την ψυχοσύνθεσή μας η σελήνη...

Τα μαγνητικά πεδία είναι δυνάμεις, που είτε θέλουμε να το δεχτούμε είτε όχι (για εγωιστικούς λόγους πολλές φορές) ασκούν σημαντική επιρροή στον άνθρωπο.

Αρκεί να σκεφτείς ότι το ίδιο το σύμπαν είναι ένα τεράστιο ηλεκρομαγνητικό πεδίο.
Μαγνητο-ατμόσφαιρα έχουν ακόμη όλα τα όντα, ακόμη και ο άνθρωπος. Είναι αυτό που αποκαλούμε αύρα...
Σίγουρα όλοι έχουμε νιώσει την ενέργεια άλλων ανθρώπων.

Το σώμα μας είναι μια ηλεκτρική μηχανή. Κάθε μέρος του σώματός μας έχει διαφορετικά ηλεκτρικά φορτία. Όσο πιο λεπτή είναι μια επιδερμίδα τόσο πιο περιεκτική είναι σε ηλεκτρικό φορτίο και πιο ευαίσθητη σε αυτό. Γι αυτό λέμε κάποιον αναίσθητο..γιατί δεν επηρεάζεται από τα εκπεμπόμενα από άλλους ηλεκτρικά φορτία!!

ktisila
22-09-2011, 10:47 PM
Δεν εχουν ολοι οι πλανητες του ηλιακου μας συστηματος μαγνητικο πεδιο οποτε προφανως το θεμα της αστρολογιας δεν μπορει να ερμηνευτει ετσι. Εξαλλου αν οφειλωταν στο μαγνητικο πεδιο τοτε πιο πολυ θα επιρρεαζομασταν απο τη γη μιας και η αποσταση μας απο αυτη ειναι μικρη αρα βρισκομαστε μεσα στο πεδιο της.
Οι επιδρασεις των πλανητων λογικα θα πρεπει να οφειλεται οχι σε πεδια μιας κι εκει παιζει ρολο η αποσταση, αλλα σε εκπομπες κυμματων διαφορετικων συχνοτητων. Εικαζεται πως υπαρχει μεγαλο φασμα σωματιδιων που δεν εχουν ακομα ανιχνευτει. Εξαλλου η φυσικη εχει ενα μεγαλο ζητημα να λυσει μιας και ακομα μελετα αποσπασματικα τα πεδια.

to3o
24-09-2011, 04:48 PM
Κοραλλία ευχαριστω πολύ. Και ποιο είναι το ποσοστό άθεων αστρολόγων?

Ερικάκι, για ποιον ισχυρογνώμων εαυτό λες, συγκεκριμένα ποια 'ισχυρή γνώμη' είδες? Υποθέτω οτι αναφέρεσαι σε μένα τον ισχυρογνώμων τοξότη, γιαυτό ρωτάω

Κτισίλα, οταν κάποια έχει καλή φωνή , τότε έχει ένα ταλέντο. Καμία σχέση με τη μοίρα.
Κι όταν κάποια είναι ομορφη , τότε έχει κι αυτή ένα ταλέντο. Καμία σχέση με μοίρα.
και οι δυο μπορούν να γίνουν πετυχημένες τραγουδίστριες και αυτό δεν έχει να κάνει με τη μοίρα.

Έχει να κάνει με το πολυπαραγοντικό "πετυχημένος μουσικός / τραγουδιστής"

Μοίρα είναι να σου λέει:

εσύ [έχεις την τάση να είσαι] τυχερός, αισιόδοξος και πολυπράγμων [τοξότης]
εσύ [έχεις την τάση να είσαι] υπερευαίσθητος, κομπλεξικός, διαισθητικός και συμπονετικός [ιχθυς]

αυτό είναι μοίρα όπως το αντιλαμβάνομαι

τώρα, 'βγάζω τη γλώσσα' σημαίνει [εννοούσα] ειρωνεύομαι, χλευάζω, κοροϊδεύω.

είναι διαφορετικό απο το εχθρεύομαι, εναντιώνομαι ή οτιδήποτε άλλο.

Θα περίμενε κανείς απο ανθρώπους που ασχολούνται τόσα χρόνια με ένα "εργαλείο αυτογνωσίας" όπως η αστρολογία να μπορούν να διακρίνουν τον εχθρό απο τον μουσαφίρη με τις ενοχλητικές ερωτήσεις. Αλλα, απο την άλλη, να μου πεις, σκέψου πόσοι καρκίνοι και παρθένοι είναι εδώ!

Είμαι πεισμένος οτι έχω ένα σερμπέτι στον ¶ρη

SAGIVI
24-09-2011, 08:46 PM
Aγαπητε το30,

εδω ενας υπεραναλυτικος, που τρωγεται με τα ρουχα του, σουπερ δοτικος και οτι αλλο θες .......
παρθενος.

Που εχει ομως ακριβη συνοδο με τον πλουτωνα στον 8ο οικο του και οταν επιτρεπει να εκδηλωθει
αυτη η συνοδος, λειτουργει σαν σκορπιος και κανει την παρακατω διαπιστωση- ερωτηση?

-Εχεις την εντυπωση οτι μονο εσυ μπηκες στο σαιτ για να θεσεις τετοιες ερωτησεις?
Ειναι γεματο απο σχετικες συζητησεις σε διαβεβαιω και μου κανει εντυπωση που δεν τις εχεις ανακαλυψει.

-Εχει γινει φανερο απο ολα σου τα ποστ, οτι εισαι τυπος του <τραβατε με κι ας κλαιω>, οποτε παραδεξου οτι πιστευεις στην αστρολογια σαν μη κομπλεξικος τοξοτης που εισαι, κατα δηλωση σου. Πιθανον ψαχνεις <μασημενη τροφη> απο εμας, για να δικαιολογηθεις στους φιλους σου.

-Αν διαβαζες τα παλια αρθρα της πολιτικης αστρολογας μεσα στο σαιτ, θα εβλεπες οτι πολλα απ οσα συμβαινουν σημερα στην χωρα μας και στην διεθνη πολιτικη σκηνη, εχουν προβλεφθει.
Αυτη ειναι μια ισχυρη απαντηση στο αν η αστρολογια μπορει να προβλεπει.

-Αν εκανες τον χαρτη σου και διαβαζες επισης τα σχετικα αρθρα, θα καταλαβαινες αν η αστρολογια ισχυει σε προσωπικο επιπεδο, αρκει βεβαια να εχεις το θαρρος να κανεις βουτια μεσα σου και ν αποδεχθεις την αληθεια, γιατι μερικα απο τ αρθρα αυτα <πονανε παρα πολυ>.

-Οι μοιρολατρες πιστευουν στην μοιρα ειτε με αστρολογια ειτε χωρις αστρολογια.

Επαναλαμβανω <οτι επανω και κατω>.

Αυτο δεν ειναι μοιρα. Υπονοει ομως, οτι οταν στο συμπαν γινεται μπαχαλο, δεν μπορει στην γη να ζουμε ειρηνικα. Δηλαδη, αν γεννηθηκες σε μια ημερα μπαχαλο, αναμφιβολα θα βιωσεις εσωτερικες συγκρουσεις με οτι αυτο συνεπαγεται.
Οχι γιατι <ετσι λενε τ αστρα>, αλλα γιατι ειμαστε μερος του συνολου και υπαρχει αλληλεπιδραση.

Η αστρολογια ειναι λοιπον ενα εργαλειο, αλλα φαινεται οτι εσυ προτιμας<συζητηση να κανουμε>
και οχι να το χρησιμοποιησεις για να κανεις τις διαπιστωσεις σου.

-Επειδη ομως εχω κι εναν ωροσκοπο τοξοτη, σου προτεινω ενα ακομη βιβλιο
<Συνδυασμοι Κοσμικων Επιρροων> του Εμπερτιν. Εχει μεταφρασθει στα ελληνικα.

Αφορα βεβαια στα μεσοδιαστηματα ,(μια τεχνικη της αστρολογιας), αλλα ειναι αποτελεσμα στατικης. Περιλαμβανει επισης μια ερευνα-αναλυση-μεθοδο του Γκωγκλεν, (Γαλλος στατικολογος, ορκισμενος αρνητης της αστρολογιας κατ αρχην, με ερευνα σε δεκαδες χιλιαδες ωροσκοπια).

Τροφη για σκεψη. (δικα σου λογια).

errikaki
25-09-2011, 01:11 PM
Δεν εχουν ολοι οι πλανητες του ηλιακου μας συστηματος μαγνητικο πεδιο οποτε προφανως το θεμα της αστρολογιας δεν μπορει να ερμηνευτει ετσι. Εξαλλου αν οφειλωταν στο μαγνητικο πεδιο τοτε πιο πολυ θα επιρρεαζομασταν απο τη γη μιας και η αποσταση μας απο αυτη ειναι μικρη αρα βρισκομαστε μεσα στο πεδιο της.
Οι επιδρασεις των πλανητων λογικα θα πρεπει να οφειλεται οχι σε πεδια μιας κι εκει παιζει ρολο η αποσταση, αλλα σε εκπομπες κυμματων διαφορετικων συχνοτητων. Εικαζεται πως υπαρχει μεγαλο φασμα σωματιδιων που δεν εχουν ακομα ανιχνευτει. Εξαλλου η φυσικη εχει ενα μεγαλο ζητημα να λυσει μιας και ακομα μελετα αποσπασματικα τα πεδια.

Ktisila θα ήθελες να μου πεις σε ποιους πλανήτες αναφέρεσαι?
Από όσο γνωρίζω όλοι οι πλανήτες έχουν μαγνητικό πεδίο. Απλά κάποιοι έχουν ισχυρό και κάποιοι ασθενές.
ό,τι δεν αντιλαμβανόμαστε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει!!! η ένταση του πεδίου βαρύτητας του Δία, γιαπαράδειγμα, είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από της γης

Οι εκπομπές κυμάτων στις οποίες πολύ σωστά αναφέρεσαι είναι η μορφή με την οποία διαδίδονται οι μαγνητικές δυνάμεις.
Η ενέργεια αυτή υπό μορφή κυμάτων είναι τα λεγόμενα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, τα οποία διαδίδονται στο κενό με ταχύτητα ίση με την ταχύτητα του φωτός.

Όταν το ηλεκτρομαγνητικό κύμα προσκρούσει σε κάποιο άλλο τα δύο συνδυαζόμενα αυτού πεδία μπορούν να προσφέρουν μεταφερόμενη ενέργεια σε ένα ηλεκτρόνιο με αποτέλεσμα να το εξαναγκάσουν να μεταπηδήσει αυτό σε ανώτερη ενεργειακή στάθμη.

Το εκπληκτικό είναι πως όλα τα έμβια αλλά και άβια όντα έχουν... ''παλμό''!!

ktisila
25-09-2011, 07:09 PM
Εrrikaki αναφερομαι στο μαγνητικο πεδιο του αρη που εχει παψει να υπαρχει, αρα η αστρολογια δεν πρεπει να ασχολειται πλεον μαζι του?
Οι μαγνητικες δυναμεις δεν διαδιδονται αλλα ασκουνται απο αποσταση μεταξυ σιδηρομαγνητικων υλικων, για να ερμηνευθει αυτο το φαινομενο εχει εισαχθει η εννοια των πεδιων.
Τα ηλεκτρομαγνητικα κυματα ειναι ταυτοχρονη διαδοση ηλεκτρικων και μαγνητικων κυματων με την ιδιοτητα τα αντιστοιχα διανυσματα να ειναι συνεχως καθετα μεταξυ τους.
Η ενεργειακη σταθμη που αναφερεις εχει να κανει με τις τροχιες των ηλεκτρονιων γυρω απο τον πυρηνα, δεν καταλαβαινω τι εννοεις.
Το βαρυτικο πεδιο δεν εχει παντου την ιδια ενταση και εξαρταται απο την αποσταση.

ktisila
25-09-2011, 07:31 PM
to3o αυτο που εγραψα για την φωνη ηταν ενα παραδειγμα για να σου εξηγησω πως αναλογα με τα δεδομενα μπορεις να βγαλεις και το συμπερασμα με μεγαλο ποσοστο επιτυχιας. Οσο για το θεμα μοιρας, για μενα καλη μοιρα ειναι να εκμεταλλευεσαι στο επακρο τα ταλεντα που σου εχουν δοθει.
Αγαπητε "μουσαφιρη" τελος οταν επισκεπτομαστε αυτο το σπιτι καλο θα ηταν να ακολουθουμε τους ορους του σπιτονοικοκυρη γιατι διαφορετικα εχει καθε δικαιωμα να μας πεταξει εξω ασχετως των προθεσεων μας αλλα μονο λογω της συμπεριφορας μας.

theresa_alma
25-09-2011, 08:36 PM
Μηπως καποιος θελει να μου εξηγησει τι σημαινει ΑΘΕΟΣ?

Greymage
25-09-2011, 10:34 PM
Γεια σε όλους σας.Εγώ μόλις ξεκίνησα να διαβάζω που και που μερικά πράγματα για την αστρολογία και να σας πω την αλήθεια έχω πολλες αμφιβολίες γύρω απο αυτην αλλα θα έχω γενικότερη άποψη μόλις περάσει αρκετός καιρός,έτσι ώστε να μην την απορρίψω με άδικο τρόπο.Αυτό που με προβληματίζει αυτήν την στιγμή είναι πως,ωραίο ναι μεν να εμπλουτίζουμε την αστρολογία με νεους αστεροειδείς και διάφορες προσεγγίσεις,όμως φοβάμαι πως ίσως αυτό την κάνει αναξιόπιστη,διότι όλα αυτα κάνουν ας πούμε τους γενέθλιους χάρτες να ''κλέβουν''.Λέγοντας κλέβουν εννόω ότι είτε ερμηνεύοντας τον χάρτη ως ολότητα(που είναι το πιο σωστό από ότι έχω καταλάβει),είτε ξεχωριστά κάθε παράμετρο μπόρούν με χίλιους δύο τρόπους να βγάλουν εκατοντάδες προσωπικότητες.ίσως και να φταέι το γεγονός πως δεν έχω δει αναλύσεις σπουδαίων αστρολόγων για χαρτες ατόμων.Ελπίζω να μάθω πράγματα απο εσάς και να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα που με προβληματίζουν!:bigsmile:

maria76
26-09-2011, 12:43 AM
Γεια σε όλους σας.Εγώ μόλις ξεκίνησα να διαβάζω που και που μερικά πράγματα για την αστρολογία και να σας πω την αλήθεια έχω πολλες αμφιβολίες γύρω απο αυτην αλλα θα έχω γενικότερη άποψη μόλις περάσει αρκετός καιρός,έτσι ώστε να μην την απορρίψω με άδικο τρόπο.Αυτό που με προβληματίζει αυτήν την στιγμή είναι πως,ωραίο ναι μεν να εμπλουτίζουμε την αστρολογία με νεους αστεροειδείς και διάφορες προσεγγίσεις,όμως φοβάμαι πως ίσως αυτό την κάνει αναξιόπιστη,διότι όλα αυτα κάνουν ας πούμε τους γενέθλιους χάρτες να ''κλέβουν''.Λέγοντας κλέβουν εννόω ότι είτε ερμηνεύοντας τον χάρτη ως ολότητα(που είναι το πιο σωστό από ότι έχω καταλάβει),είτε ξεχωριστά κάθε παράμετρο μπόρούν με χίλιους δύο τρόπους να βγάλουν εκατοντάδες προσωπικότητες.ίσως και να φταέι το γεγονός πως δεν έχω δει αναλύσεις σπουδαίων αστρολόγων για χαρτες ατόμων.Ελπίζω να μάθω πράγματα απο εσάς και να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα που με προβληματίζουν!:bigsmile:

Μόλις μπορέσεις να βγάλεις άκρη με το δικό σου γενέθλιο χάρτη,πως και γιατί...και μετά κάνεις και κάποιες αναδρομές σε σημαντικά γεγονότα στη ζωή σου,και δεις ότι εξηγούνταν και αστρολογικά,θα πειστείς.Verneigung

Τheresa alma,και γω παρατήρησα ότι ο καθένας για άλλο λόγο το λέει.Να πούμε ότι είναι αυτός που δεν πιστεύει στο Θεό?Γιατί είναι και ο άθρησκος,αλλά δεν χρησιμοποίησε κανείς τη λέξη,ενώ ίσως αυτό να εννοήθηκε σε αρκετά posts..

Λευκή
26-09-2011, 02:00 AM
Ktisila θα ήθελες να μου πεις σε ποιους πλανήτες αναφέρεσαι?
Από όσο γνωρίζω όλοι οι πλανήτες έχουν μαγνητικό πεδίο. Απλά κάποιοι έχουν ισχυρό και κάποιοι ασθενές.
ό,τι δεν αντιλαμβανόμαστε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει!!! η ένταση του πεδίου βαρύτητας του Δία, γιαπαράδειγμα, είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από της γης

Δεν γνωρίζω σχετικά με αυτό που απάντησε παρακάτω η Κτύσιλλα για τον ¶ρη ,ξέρω ότι η ΑΦροδίτη πάντως δεν διαθέτει μαγνητικό πεδίο.

to3o
26-09-2011, 05:46 AM
Γεια χαρά

είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω οτι μελέτησα λιγάκι. Δεν σας είχα διαβάσει στο παρελθόν και σας διαβάζω σιγά σιγά τώρα, αλλά ίσως ειναι καλύτερα έτσι. Προχώρησα λίγο [πάλεψα λίγο και το χάρτη μου!], μπλέχτηκα λιγάκι ανάμεσα σε όψεις και οίκους.

Sagivi,
η αλήθεια είναι οτι σε αυτή τη φάση που είμαι δε θα με χάλαγε λίγο spoonfeeding για βασικές εννοιούλες και βοήθεια με Links αντί να ψάχνομαι σε αχανείς λεπτομέρειες που δε μπορώ να κατανοήσω [ακόμα ]κτλ, οχι επειδή βαριέμαι να τα μασήσω μόνος μου, αλλά για επιτάχυνση της διαδικασίας. Όπως και να έχει, ο καθένας έχει το ρυθμό του. σε ευχαριστώ και για το link για το Γκογκλέν, ενδιαφέρουσα περίπτωση, τέτοια θέλω να μου δίνεις!

Α, δεν φοβάμαι να παραδεχτώ οτι εδώ και κανα 3μηνο έχω αρχίσει να ψιλοπιστεύω σε αυτά που η αστρολογία προβλέπει σε προσωπικό επίπεδο, και πολύ περισσότερο δεν ντρέπομαι για τις απόψεις μου , αλλα δεν είχα καταπιαστεί με γεννέθλιους μέχρι σήμερα. τώρα ξεκαθαρίζω σιγά σιγά κάποιες έννοιες

κτισίλα, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αλλα δεν αισθάνομαι οτι μου κάνει κανείς κάποια χάρη, προς το παρόν τουλάχιστον. κάτι κερδίζουμε και κάτι χάνουμε πάντα.

εγώ γουστάρω που είμαι εδώ όσο γίνεται ενδιαφέρουσα συζήτηση. κι αν προσθέσω και λίγο παραπάνω αλατοπίπερο, ντάξει, συγχωρέστε με, δείτε το χάρτη μου for antichrists sake!

αθεος? χμμμ.. πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει θεός πρώτα.

κατα βάση συνοψίζεται στην απόρριψη της κλασικής έννοιας θεός.

αλλα μιλώντας ως άθεος, υπάρχουν ένα σωρό ορισμοί του θεού που με βρίσκουν σχεδόν σύμφωνο, όπως θεός = αρχέγονη σοφία, φύση, σύμπαν, ζωή

Και τώρα στο θέμα μας ...

μιας και δεν ξέρω την ακριβή ώρα γέννησης, ήρθα σε αυτόν τον θαυμαστό κόσμο 'τα ξημερώματα' όπότε έπαιξα με τα σχετικά Online Προγραμματάκια και είδα, μεταξύ άλλων πως οι θέσεις των πλανητών στα ζώδια παραμένουν σταθερές. Βρήκα μια αρκετά καλή για την ώρα προσέγγιση που μου βγάζει και τα ζώδια στους οίκους με ένα εναλλακτικό ζώδιο σε κάθε οίκο, αν θέλω να είμαι πιο ευρύς για να είμαι σίγουρα μέσα. Σε ακραία περίπτωση, δηλαδή όχι ξημερώματα, 3.30 βγαίνω με ωροσκόπο ζυγό, κάτι που είναι απίθανο, ενώ η άλλη ακραία περίπτωση είναι ωροσκόπος τοξότης, που δεν είναι όμως και τόσο απίθανο, μιας και αρχίζει απο τις 6.30 το πρωί περίπου. Στο ενδιάμεσο ο ωροσκόπος παραμένει σκορπιός, που είναι και ο πιο πιθανός.

θα ήμουν ευγνώμων αν μου απαντούσατε σε δυο [που λέει ο λόγος] απλές θέλω να πιστεύω ερωτησούλες.

1. Τι είναι το τρίγωνο? απο ποιά σημεία αποτελείται? υπάρχουν και 9γωνα? Γιατι δε μπορώ να τα δώ στο χάρτη μου? [σημειώνω πως όλα σχήματα που βγάζω περιορίζονται στο 1/3 του ζωδιακού κύκλου. Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό; [το οτι έχω τους πλανήτες σε λιγα σχετικά ζώδια.. ]

ας δούμε ενα συγκεκριμένο τρίγωνο [ένα ή δυο] απο τα δικά μου, το οποίο παραμένει σταθερό. το τρίγωνο είναι όψη όπως και το τετράγωνο και το εξάγωνο και πάει λέγοντας?

λοιπόν

τρίγωνο αφροδίτη δίας
τρίγωνο αφροδίτη άρης

έχω

αφροδίτη στον αιγόκαιρο
και δία και άρη στον παρθένο.

αυτά τώρα είναι ένα ή δύο τρίγωνα? ποια είναι τα 3 σημεία του τριγώνου?

επίσης, έχω άλλον έναν πλανήτη στο ζώδιο του παρθένου, [είναι μάλλον η ανταμοιβή για το ότι διαχρονικά θεωρούσα τους παρθένους το χειρότερο ζώδιο, χαχαχαχα] , τον κύριο Κρόνο, όμως δε βλέπω να τον βάζει μέσα σε κάποιο τρίγωνο ... γιατι? στην εκδοχή που παρατηρώ τώρα, με ουρανό και ερμή που τα έχω στο σκορπιό 'κάτι κάνει'

κρόνος εξάγωνο ουρανός
ερμής εξάγωνο κρόνος

[παίζουν , άραγε και τα ερμής σύνοδος ουρανός και τα ρεστα??]

που είναι το εξάγωνο? δεν έχω καταλάβει επίσης, τι είναι η όψη , οι όψεις , και το πως σχετίζονται οι οίκοι με κάθε ζώδιο....

για όποιον δεν κατάλαβε,

είμαι τοξότης με ωροσκόπο σκορπιο
σελήνη στο λέων, ερμή και ουρανό στο σκορπιό, αφροδίτη στον αιγόκαιρο [αυτό το στοιχείο μάλλον εξασθενησε? χμμμ, πως θα το εξηγούσατε, γιατι δεν ισχύει...] , ¶ρη, Δία, και Κρόνο στον Παρθένο [ωχ ωχ, το φοβάμαι αυτό!] , ποσειδώνα στον τοξότη και πλούτωνα στο ζυγό.

παρεπιπτόντως, υπάρχει κάποια ειδική ονομασία αν πολλοί πλανήτες είναι σε κάποιο ζώδιο?

αν προσθέσουμε σε αυτά και τους οίκους και τα σχηματιζόμενα τρίγωνα τετράγωνα και τα λοιπά, μπορούν να αλλάξουν πολλά, απο την απλή ερμηνεία που παίρνουμε απο τις θέσεις των πλανητών;

ποσο κλείνει η ψαλίδα; - δεδομένου οτι δεν ξέρω [ακόμα] την ακριβή ώρα...

ποιο συμβουλεύετε ως το επόμενο βήμα. όψεις? οίκοι? μιλώ για την ερμηνεία του δικού μου χάρτη.. δε μπορώ να καταλάβω πως βγαίνουν οι οίκοι προφανώς όχι απο τη θέση των πλανητών...

οποιοδήποτε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο

να είστε καλα
μιχαλόγατος

ktisila
26-09-2011, 10:17 AM
Γεια σου και παλι to3o!!!
Πολλες αποριες!!! Τωρα καταλαβαινω γιατι εισαι πελαγωμενος με το ψαξιμο.
Λοιπον να τα πουμε λιγο απλα. Οι πλανητες στα ζωδια σημαινει πως εχουν μαθει αυτοι να λειτουργουν, οι πλανητες σε οικο σημαινει "που" θα λειτουργουν και οι οψεις που δεχονται ας πουμε οτι ειναι "ποια φιλαρακια" συμβουλευονται κατα καποιο τροπο:bigsmile:.
Ο οψεις ειναι η αποσταση σε μοιρες που εχει ενας πλανητης με αλλον και εχουν συγκεκριμενη "ανοχη".
Οταν λεμε οψη τριγωνου εννοουμε αποσταση 120 μοιρων κ.τ.λ. Επισης υπαρχουν οι πλανητικοι σχηματισμοι που αφορουν περισσοτερους απο 2 πλανητες π.χ. το μεγαλο τριγωνο που στον χαρτη φαινεται σαν ενα ισοπλευρο τριγωνο.
Για την συνοδο πρεπει να ξερεις ποσο απεχουν οι 2 πλανητες. Εχεις ερμη στον σκορπιο σιγουρα θα τα ψαξεις σε βαθος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Παντως για να ξεκινησεις αρχισε να κατανοεις τους πλανητες στα ζωδια. Αν ειναι σε καλη θεση, πως ξερουν να λειτουργουν.
Προσπαθησε να θετεις σιγα σιγα τις αποριες σου.

ktisila
26-09-2011, 11:03 AM
to3o ξεχασα να σου γραψω......... τους οικους τους βγαζει απευθειας το αστρολογικο προγραμμα [εχεις κανει τον χαρτη σου στο προγραμμα του myhoroscope? εχει και αναλυση που μπορει να βοηθησει]
Αναρωτιεσαι γιατι η οψη λεγεται εξαγωνο χωρις να υπαρχει το αντιστοιχο σχημα αν καταλαβα καλα. Λοιπον τα κανονικα πολυγωνα ειναι επιπεδα σχηματα που μπορουν να εγγραφουν σε κυκλο. Ενα απο αυτα ειναι το κανονικο εξαγωνο. Οι πλευρες του αντιστοιχουν σε τοξα 60 μοιρων. Καθε χορδη που αντιστοιχει σε τετοιο τοξο ονομαζεται πλευρα κανονικου εξαγωνου εστω και αν δεν υπαρχει ολοκληρο το σχημα. Αν σε εναν αστρολογικο χαρτη ενωσεις τις θεσεις 2 πλανητων που απεχουν 60 περιπου μοιρες σχηματιζεται μια τετοια χορδη. Φυσικα για συντομια αναφερεται ως εξαγωνο. Κατι αντιστοιχο ισχυει για ολες τις οψεις.

Greymage
26-09-2011, 01:48 PM
Το3ο μου αρεσει πολύ ο συλλογισμός σου και ότι πρέπει να ψάχνεις κατι για να το δεχτεις.Αλλα γιατί σου φαίνονται οι παρθένοι το χειρότερο ζώδιο?Παρθένος εδώ(όλος τυχαίος)!

to3o
07-10-2011, 11:36 PM
Ktisila ευχαριστώ για την ενθάρρυνση και τις απαντήσεις.

Λίγο πολύ οι απορίες που έγραψα παραπάνω δεν ισχύουν, κυρίως επειδή έχω προχωρήσει [τη μελέτη] αρκετά και έλυσα τις απορίες .

Βρήκα και την αξιόπιστη ώρα γέννησης και τελικά ο ωροσκόπος μου είναι τοξότης και όχι σκορπιός, όμως έχω και πάλι στοιχείο σκορπιού [ουρανός σε σύνοδο με ερμή στον σκορπιο και σελήνη στον 8ο]

Γενικά αυτό που θα με βοηθούσε είναι να έκανα εγώ μια απόπειρα ερμηνείας του χάρτη μου και να με διορθώσετε/ καθοδηγησετε/ενθαρρύνετε. Υπενθυμίζω πως δεν ζητάω πρόβλεψη ούτε ψάχνω συγκεκριμένες απαντήσεις - ούτε και αγχωνομαι για κάτι.

Η ερασιστεχνική ερευνά μου, είναι καθαυτός ο σκοπός της ερώτησης, και επι τοις παρούσης μελετω την διαγνωστική αστρολογία, το γενέθλιο χάρτη και το πως αυτός καθορίζει και περιγράφει το άτομο βάσει της γενέθλιας υπόσχεσης. Δηλώνω εντυπωσιασμένος απο την επιτυχία της μεθόδου!

Δεν ξέρω σε ποια ενότητα να το κάνω, αυτή εδώ μου φαίνεται κατάληλη.

[προφανώς δε μπορώ να είμαι απόλυτα υποκειμενικός εφόσον πρόκειται για το χάρτη μου και εφόσον εξασκώ την αυτογνωσία - άρα είμαι σε μεγάλο βαθμό ένας 'εξελιγμένος' τοξότης - εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πριν ενδιαφερθώ για την αστρολογία... ]

τα στοιχεία είναι [8 δεκ 1979, Πάτρα, 6.45 πμ]

-----

Γενικά ένας χάρτης που κυριαρχείται απο τα στοιχεία της φωτιάς σε περίοπτες θέσεις, αλλά και η φωτιά αντισταθμίζεται απο τις επιδράσεις της παρθένου [3 σημαντικοί πλανήτες] και του σκορπιού.

ατομο εξωστρεφές, δυναμικό , θετικό , αισιόδοξο και δραστήριο, τόσο στο πνεύμα όσο και στο συναίσθημα, αρκετά ισορροπημένο και συγκροτημένο [τρίγωνο σελήνης ήλιου]

Δείχνει άτομο ενθουσιώδες, μπροστά απο την εποχή του, ικανο να αντιληφθεί τα πράγματα σε βάθος, με ροπή στην υπερβολή και σε ένα βαθμό προβλήματα αυτοέλεγχου. Μπορεί να έχει την τάση να κριτικάρει υπερβολικά ή να είναι ωμό λεκτικά [παρθένος+τοξότης] αλλα γενικά η τελειομανία και εμμονή στη λεπτομέρεια της παρθένου ενδέχεται να βελτιώνει το στυλ "παπατρέχα" του τοξότη, που αν και βαθύς και φιλόσοφος, υστερεί στη μεθοδικότικα και τη λεπτομέρεια απο μόνος του.

Η αφροδίτη στον αιγόκαιρο ενδέχεται να αποτελεί δύσκολη θέση για ένα τέτοιο άτομο, με τη λογική του Αιγόκερου να κοντράρει την φλογερή ιδιοσυγκρασία και τον αυθορμητισμό του ατόμου. Η θέση της στο δεύτερο οίκο ίσως βελτιώνει λίγο τα πραγματα {???}, ενώ τα τρίγωνά της με τη σύνοδο Δια-Άρη δείχνουν άτομο ευθύ που μπορει να κερδίζει προσοχή "θετικού τύπου" , άτομο που εκπέμπει μια γοητεία και έναν ενθουσιασμό, έχει δημιουργικά ταλέντα, άτομο πρόσχαρο, παιχνιδιάρικο που αποστρέφεται τη στασιμότητα.

Το άτομο ενδέχεται να έχει την τάση να φέρνει τους άλλους σε αμυντική στάση [άρης τετράγωνο με ωροσκόπο] , αλλα γενικά είναι πρωτοπόρο, με μεγάλη τύχη {?} , ικανότητες, χαίρεται να μοιράζεται τη γνώση, ενθουσιώδες και αισιόδοξο, με αυτοπεποίθηση [σύνοδος άρη-δία]

ΤΟ εξάγωνο Κρόνου-ερμή δηλώνει πως το άτομο μπορεί να δαμάσει το μυαλό [αυτοπειθαρχία] του όταν χρειαστεί για κάποια εργασία και που εννοεί αυτά που λέει [βελτίωση στο προβληματικό τετράγωνο ήλιου - δία ??]

Γενικά άτομο με βαθειά ενδιαφέροντα που αναζητάει και κάτι άλλο παραπάνω απο τη ζωή, εκτός απο την ζωή καθαυτή.

Greymage>>>

αντιπαθούσα μεχρι πριν λίγο καιρό, κάπως, τον παρθένο σε σχέση με τα άλλα ζώδια. ίσως φταίει μια γκόμενα που είχα παλιά. αντιπαθούσα και το σκορπιό, χωρίς να ξέρω κανένα σκορπιο. μάλλον λόγω της φήμης του ως ερωτικό ζώδιο. ένα απο τα διδάγματα της αστρολογίας είναι να δεχόμαστε τους άλλους, και το σύμπαν, όπως είναι, γιατι είναι η δημιουργική σύνθεση απο τα ετερόκλητα στοιχεία που δημιουργεί τη ζωή.

Κάθε σχόλιο επιθυμητό!

to3o
07-10-2011, 11:51 PM
συνέχεια στην ερμηνεία του χάρτη

το άτομο έχει φαντασία , είναι διαισθητικό, ευέλικτο και προσαρμοστικό [σελήνη τρίγωνο ωροσκόπο]

δυστυχώς δε μπορώ να βρώ ερμηνείες για όψεις Κρόνου με ωροσκόπο, όψεις του μεσουρανήματος και όψεις των δεσμών, οπότε στην ερμηνεία μου δεν έχω περιλάβει κάποια τετράγωνα. Εικάζω πως το τετράγωνο Κρόνου με τον ωροσκόπο θα έχει μια σημαντικότητα.

επίσης, δεν έχω βρει στο χάρτη μου ακόμα την υπερβολική αναβλητικότητά μου , την ανοργανωσιά μου και την ευθυνοφοβία μου, αν και η ευθυνοφοβία είναι καραμπινάτο στοιχείο τοξότη.

ktisila
08-10-2011, 12:21 AM
Στον χαρτη σου δεν βλεπω τετραγωνο ωροσκοπου με κρονο.
Εχεις παρεξηγησει νομιζω λιγο τον παρθενο. Καθε ζωδιο εχει αρνητικες και θετικες πτυχες! Προσωπικα ο αρης στην παρθενο μου αρεσει!!! Μπορει να μην ειναι ο "ηγετης" ή αυτος που θα παρει πρωτοβουλιες αλλα τον εχω δει σε ατομα που ηταν δουλευταραδες χωρις να επιδεικνυονται.

to3o
08-10-2011, 01:43 AM
Στον χαρτη σου δεν βλεπω τετραγωνο ωροσκοπου με κρονο.

ναι κάτι μπέρδεψα εγώ

όπως είπα, είχα παρεξηγήσει τον παρθένο, όμως έχω αλλάξει γνώμη και στάση απένταντι στα ζώδια, ειδικά τα ηλιακά.

Και στο δικό μου το χάρτη, είναι πολύ πιθανόν οι τρεις πλανήτες στον παρθένο να κάνουν ένα πιο συγκροτημένο τοξότη, γενικώς.

δε μου είπες πως σου φάνηκε η ανάλυση μου. Καλά τα λέω, ή έχω χάσει τα αβγά και τα πασχάλια?

SAGIVI
08-10-2011, 01:58 AM
Η αφροδιτη θεωρειται θετικη στον 2ο οικο, γιατι αυτος ο οικος αντιπροσωπευει το ζωδιο του ταυρου, (χοντρικη εξηγηση). Επομενως η αφροδιτη σαν κυβερνητης του ταυρου, διαχειριζεται πολυ καλα τα θεματα αυτου του οικου.

Greymage
08-10-2011, 02:06 AM
to30 ο χάρτης σου έχει μεγάλο ενδιαφέρον.Από τα βασικά που ξέρω για την αστρολογία αυτά που μου κάνουν εντύπωση είναι η σελήνη στο λιοντάρη που έχεις(αρκετά ηγετικός ψυχισμός θα έλεγα) και έχεις σύνοδο Αρη Δια πράγμα που σημαίνει πως ακόμα και αν δεν είναι ο πιο ηγετικός Άρης ο Δίας του δίνει ένα καλό ταπεραμέντο πασης φύσεως!Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως έχεις σύνοδο Ερμή Ουρανού,κάτι που δίνει ένα μυαλό απρόβλεπτο και πολύ γρήγορο!Γενικά έχεις πολλά ατού αρκεί να μπορέσεις να τα ισορροπήσεις με τον χαρακτήρα του τοξότη!

SAGIVI
08-10-2011, 02:07 AM
Το τετραγωνο ηλιου-δια χαρακτηριζεται απο υπερβολη. Πραγματι πιστευω οτι ενα εξαγωνο ερμη-κρονου (ωριμη και βαθεια σκεψη), μπορει να συγκρατησει αυτη την υπεραισιοδοξια και την υπερβολη.

Οι οψεις ηλιου-δια θεωρουνται γενικα τυχερες.

gold soul
08-10-2011, 09:52 AM
Δεν ξέρω σε ποια ενότητα να το κάνω, αυτή εδώ μου φαίνεται κατάληλη.
to3o δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δεν είναι καθόλου κατάλληλη αυτή η ενότητα. Μέχρι τώρα συζητούσατε στην off topic ενότητα επειδή η συζήτηση δεν είχε συγκεκριμένο θέμα για να ενταχθεί σε κάποιο από τα κύρια forums συζητήσεων αστρολογίας. Εφόσον οι απορίες σου αποκτούν συγκεκριμένη μορφή, παύουν να αποτελούν μέρος της off topic ενότητας.

Και σου ξαναλέω πως όταν θέλουμε να ποστάρουμε μια ερώτηση, ψάχνουμε ένα θέμα ανάλογο της ερώτησης, δεν εκφράζουμε τις απορίες μας όπου να ‘ναι, επειδή όλες οι συζητήσεις θα γίνουν ένα μπάχαλο στο τέλος, με σκόρπιες πληροφορίες όπου κανείς δε θα βρίσκει τίποτα όταν ψάχνει –πληροφορία για μελλοντικά. Λέω μελλοντικά, επειδή πλέον έχουν κλείσει τα παλιά forums συζητήσεων που περιέχουν ήδη αρκετές πληροφορίες (τα βρίσκετε στο αρχείο παλιών θεμάτων (http://php56.astrowin3.org/forum/αρχείο-110/)), οπότε προς το παρόν δε βρίσκετε υπάρχοντα ανοιχτά θέματα που μπορείτε να ποστάρετε. Ανοίγετε νέο θέμα στα καινούρια forums συζητήσεων, με σαφή τίτλο ανάλογο της ερώτησης.

Πώς ερμηνεύουμε ένα γενέθλιο χάρτη; (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF-109/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%BF%C F%85%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7;-12109/#post133949)

to3o
08-10-2011, 05:02 PM
ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για το θέμα που άνοιξες φίλη gold soul. θα συνεχίζω εκεί τις παρατηρήσεις ερμηνείες και απορίες

Greymage, η αλήθεια είναι οτι τα στοιχεία που αναφέρεις δε μου φαίνονται αντιφατικα με τον Τοξότη. Αν έχω ηγετικά στοιχεία, το αυταρχικό κομμάτι τους ανήκει εν πολλοίς στο παρελθόν - έχει δουλευτεί, μιας και είμαι φύσει αντιεξουσιαστής [εδώ μπορεί να παίζει ρόλο τόσο ο τοξότης καθαυτός όσο και η σύνοδος ουρανού ερμή [οξύ + ασυμβίβαστο πνεύμα]. Εικάζω οτι η συγκεκριμένη θέση {σελήνη στο λέοντα} ίσως "με φτιάχνει" στο οτι ο τοξότης , γενικά, μπορεί να δυσκολεύεται να εκφραστεί συναισθηματικά ενώ ο λέοντας στη σελήνη τον διεκολύνει στο συναισθηματικό κόσμο.

όπως και να έχει θα μπορούσαμε να συζητήσουμε διαφορετικές ερμηνείες, εφόσον κάποιοι βλέπετε κάποιο ένδιαφέρον σε αυτό το χάρτη, στο θέμα που άνοιξε η φίλτατη gold soul

cheers

to3o
08-10-2011, 05:32 PM
btw βρήκα και άλλη θέση που [προφανώς] διορθώνει το χαρακτηριστικό υπενθουσιώδης-υπερβολικός Τοξότης .

Κρόνος στο 10o οίκο