PDA

View Full Version : Το τετράγωνο του Ποσειδώνα

Lilapause
27-05-2011, 10:40 PM
Καλησπέρα σε όλους!!

Διάβασα πριν καιρό σε ένα βιβλίο διελεύσεων, πως το τετράγωνο του διελαύνοντα Ποσειδώνα με τον γενέθλιο, το οποίο γίνεται σε ηλικία περίπου 40+ προκαλεί αυταπάτες και πλάνες στη ζωή του ατόμου.
Το ερώτημά μου λοιπόν είναι ,επειδη διανύω την περίοδο αυτή με τετράγωνο ακριβείας, πως είναι δυνατόν να συνειδητοποιώ ΤΩΡΑ, πως έπεσα σε πλάνη, ένα χρόνο πριν, όταν ο Ποσειδώνας έκανε τετράγωνο με τον Δία.Στον γενέθλιο οι δυό τους βρίσκονται σε σύνοδο στον 12ο(Δίας 26 Σκορπιού και Ποσειδωνας 0ο Τοξοτη).Είναι δυνατόν ο πλανήτης αυτός, αφού πλάθει ψεύτικους κόσμους στο μυαλό, να οδηγεί τελικά σε συνειδητοποίηση λαθών, αντί να προκαλεί νέα;

Ευχαριστώ!!

SAGIVI
27-05-2011, 11:55 PM
Χωρις να θελω να σου προκαλεσω απογοητευση, θα ελεγα να περιμενεις ν απομακρυνθει ο διελαυνων Ποσειδωνας κατα 1ο τουλαχιστον, απο το τετραγωνο με τον γενεθλιο και μετα να εκτιμησεις τ αποτελεσματα της οψης.

Για το τεραγωνο του Ποσειδωνα με το Δια, θα ελεγα, ατι αφου ενεργοποιηθηκε η γενεθλια συνοδος Δια-Ποσειδωνα, εφερε την εξαπατηση και τα λαθη που ειπες. Δεδομενου οτι συμμετειχε ο επεκτατικος Διας, ισως και περισσοτερα απ οτι φανταζοσουν.

Μητσάκος
28-05-2011, 07:08 AM
Καλησπέρα σε όλους!!

Διάβασα πριν καιρό σε ένα βιβλίο διελεύσεων, πως το τετράγωνο του διελαύνοντα Ποσειδώνα με τον γενέθλιο, το οποίο γίνεται σε ηλικία περίπου 40+ προκαλεί αυταπάτες και πλάνες στη ζωή του ατόμου.
Το ερώτημά μου λοιπόν είναι ,επειδη διανύω την περίοδο αυτή με τετράγωνο ακριβείας, πως είναι δυνατόν να συνειδητοποιώ ΤΩΡΑ, πως έπεσα σε πλάνη, ένα χρόνο πριν, όταν ο Ποσειδώνας έκανε τετράγωνο με τον Δία.Στον γενέθλιο οι δυό τους βρίσκονται σε σύνοδο στον 12ο(Δίας 26 Σκορπιού και Ποσειδωνας 0ο Τοξοτη).Είναι δυνατόν ο πλανήτης αυτός, αφού πλάθει ψεύτικους κόσμους στο μυαλό, να οδηγεί τελικά σε συνειδητοποίηση λαθών, αντί να προκαλεί νέα;

Ευχαριστώ!!
Ρίξε μια ματιά και σε αυτό: http://www.myhoroscope.gr/22-%F3%F5%F3%F4%DE%EC%E1%F4%E1-%F0%F1%FC%E3%ED%F9%F3%E7%F2/11201-%EF-%EA%FC%F3%EC%EF%F2-%F4%F9%ED-%E4%E9%E5%EB%E5%FD%F3%E5%F9%ED-%F0%EF%F3%E5%E9%E4%FE%ED%E1%F2.html

Κοραλλία Μόζορα
29-05-2011, 11:45 AM
Ο τράνζιτ Ποσειδώνας σε τετράγωνο με τον γενέθλιο μπορεί να φέρει αυταπάτη ή πλάνη αλλά μπορεί να φέρει και διάλυση μιας αυταπάτης ή πλάνης.

Ανδρόνικος
29-05-2011, 03:27 PM
Ο τράνζιτ Ποσειδώνας σε τετράγωνο με τον γενέθλιο μπορεί να φέρει αυταπάτη ή πλάνη αλλά μπορεί να φέρει και διάλυση μιας αυταπάτης ή πλάνης.Σε ποια περίπτωση πιστεύετε ότι μπορεί να φέρει την διάλυση μιας αυταπάτης; Εννοώ ποιες γενέθλιες θέσεις θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν προκαλώντας ένα τέτοιο θετικό αποτέλεσμα αντί για αρνητικό;
Για να γίνω ποιο σαφής θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Αν κάποιος έχει στο γενέθλιο ωροσκόπιο του Σελήνη τετράγωνο Ποσειδώνα και ο τράνζιτ Ποσειδώνας ενεργοποιεί αυτή την γενέθλια θέση, θα μπορούσε να φέρει το τέλος μιας ψευδαίσθησης αν ας πούμε δέχεται ταυτόχρονα και μια όψη Κρόνου;

Τίνα Ζαχαριάδου
29-05-2011, 07:59 PM
Ανδρόνικε ρωτάς την Κοραλλία και κανονικά εκείνη θα έπρεπε να σου απαντήσει όμως διαβάζοντας το ποστ σου, δε μπόρεσα να αντισταθώ.
Μα ακριβώς με περιγράφεις;;
Η Σελήνη μου βρίσκεται στις 29 μοίρες του Υδροχόου και σχηματίζει ασύμβατο τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από τον Τοξότη.
Όλη αυτή την περίοδο ο Ποσειδώνας από διέλευση της έχει αλλάξει τα φώτα για να περάσει στους Ιχθείς και να σχηματίσει τέτράγωνο με το γενέθλιο Ποσειδώνα μιας και ανήκω στη γενιά των 40 και κάτι.
Ο Κρόνος φρόντισε ήδη να ωριμάσει τον Ήλιο μου και επειδή τελειωσε το πέρασμα του από εκεί, "αποφάσισε" να κάνει παρέα στον ωροσκόπο μου (Καρκίνος).

Καθαρά βιωματικά θα σου πω, πως από τη μία παραπλάνηση πέφτω στην άλλη και από το ένα λάθος στο άλλο.
Πόσο ακριβά τα πληρώνω;;
Πανάκριβα θα έλεγα, πολλές φορές περισσότερο κι από όσο πρέπει.
Συνειδητοποιήσεις, εξίσου πολλές και ναι, κάποιες πλάνες όπως πολύ εύστοχα έγραψε η Κοραλλία, διαλύονται για να δημιουργηθούν εκ νέου και εκ νέου να της πληρώσω.
Βέβαια μην φανταστείς πως είμαι το αγαθό θύμα του Ποσειδώνα γιατί οι συνειδητοποιήσεις δεν έρχονται μόνο από τον Κρόνο αλλά κι από τον Πλούτωνα που τετραγωνίζει τον Ήλιο μου και που τα τελευταία χρόνια, είναι σχεδόν αχώριστοι :wacko:.
Μια σκληρότητα όσο να ναι, τη βγάζω.
Θεωρώ όμως πως τα πραγματικά αποτελέσματα θα φανούν πολύ αργότερα, επομένως.....γερή να είμαι να τα δω :bigsmile:

Κοραλλία Μόζορα
29-05-2011, 10:05 PM
Σε ποια περίπτωση πιστεύετε ότι μπορεί να φέρει την διάλυση μιας αυταπάτης; Εννοώ ποιες γενέθλιες θέσεις θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν προκαλώντας ένα τέτοιο θετικό αποτέλεσμα αντί για αρνητικό;
Για να γίνω ποιο σαφής θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Αν κάποιος έχει στο γενέθλιο ωροσκόπιο του Σελήνη τετράγωνο Ποσειδώνα και ο τράνζιτ Ποσειδώνας ενεργοποιεί αυτή την γενέθλια θέση, θα μπορούσε να φέρει το τέλος μιας ψευδαίσθησης αν ας πούμε δέχεται ταυτόχρονα και μια όψη Κρόνου;

Γεια σου, Ανδρόνικε.
΄
Σ' όλες τις θέσεις ή δυσαρμονικές όψεις ο Ποσειδώνας μπορεί να φέρει ψευδαισθήσεις και αυταπάτες ή την διάλυσή τους. Η διάλυση μιας αυταπάτης μπορεί να ακούγεται ως κάτι θετικό αλλά στην πραγματικότητα είναι μια διαδικασία πολύ επώδυνη ψυχικά.

CROUSSOS
30-05-2011, 01:14 AM
Καλησπέρα σε όλους,
Συμφωνώ με την Κοραλλία (ενώ η Τίνα με συγκίνησε γιατί την νοιώθω) ότι οι δυσαρμονικές όψεις του Ποσειδώνα μπορεί να φέρουν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες ή την διάλυση αυτών. Το βίώνω κι εγώ αυτή τη στιγμή και όχι μόνο.
Έχοντας γενέθλια σύνοδο Ποσειδώνα-Δία (από την 0 του Τοξότη-9ο οίκο) ενώ και οι 2 μαζί κάνουν αντίθεση ακριβείας με τον Κρόνο και την Αφροδίτη μου (από την 0 των Διδύμων-3ο οίκο, που όπως κατάλαβες μεταξύ τους κάνουν σύνοδο), είμαι κι εγώ ομοιοπαθής....:unsure:
Σε όλα αυτά τα παραπάνω προσθέστε τον Ωροσκόπο μου στην 0 των Ιχθύων. Ταύ δηλαδή. Τα όσα γράφτηκαν τα βιώνω από τα γεννοφάσκια μου. Αλλά αυτό που βιώνω αυτό το καιρό από τη διέλευση του Ποσειδώνα από την 0 των Ιχθύων, από τον Ωροσκόπο μου δηλαδή, κάνοντας ταυτόχρονα και τετράγωνο με 4 πλανήτες μου, είναι πέρα από τα όριά μου. Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να το διαχειριστώ καν. Στα παραπάνω προσθέστε επίσης και τον Χείρων που πέρασε πριν από κανα 2 μήνες από την 0 των Ιχθύων σε σύνοδο με τον διελαύνωντα Ποσειδώνα βέβαια.
Αν και όλα τα παραπάνω αγγίζουν τον άξονα 3ο-9ο, εμπλέκεται όμως και ο 1ος-7ος, λόγω Ωροσκόπου. (Ο πόνος για μια σχέση που έληξε είναι ακοινώνητος... δεν μοιράζεραι... κανείς δεν σε καταλαβαίνει. Η ερωτική απογοήτευση και η απόρριψη αβάσταχτη, σχεδόν 10 μήνες τώρα).
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον από τους φίλους-μελετητές της αστρολογίας που γνωρίζουν περισσότερα, την δική τους άποψη για τις όψεις που ανέφερα. Ή έστω αν κάποιος γνωρίζει βιωματικά και θα ήθελε να το μοιραστεί μαζί μας.
Παίρνω βέβαια απέραντο κουράγιο από ότι διαβάζω εδώ μέσα και χαίρομαι ειλικρινά να επικοινωνώ με άλλους ανθρώπους που είτε νοιώθουν αντίστοιχα είτε μας χαρίζουν με τις γνώσεις τους και τη σοφία τους στιγμές ψυχικής ηρεμίας και αρκετές νότες αισιοδοξίας. Και τους ευχαριστώ γι αυτό.
Τέλος να αναφέρω ότι σχετικά με την επιρροή του Ποσειδώνα, απλά περιμένω να έρθει ο απόλυτος πάτος. Κι αυτό γιατί γνωρίζω ότι μετά υπάρχει απλά η άνοδος... Με ανησυχεί βέβαια ότι θα κρατήσει αρκετούς μήνες λόγω της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα. Αυτά τα 'πήγαινε-έλα' με φοβίζουν και με ανησυχούν ως προς το απρόβλεπτο και ως προς το βάθος του πάτου καθώς και το βάθος του ψυχικού πόνου.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή συνέχεια σε όλους.
Νίκος

katiakiss
30-05-2011, 01:50 AM
Καλησπέρα σε όλους,
Συμφωνώ με την Κοραλλία (ενώ η Τίνα με συγκίνησε γιατί την νοιώθω) ότι οι δυσαρμονικές όψεις του Ποσειδώνα μπορεί να φέρουν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες ή την διάλυση αυτών. Το βίώνω κι εγώ αυτή τη στιγμή και όχι μόνο.
Έχοντας γενέθλια σύνοδο Ποσειδώνα-Δία (από την 0 του Τοξότη-9ο οίκο) ενώ και οι 2 μαζί κάνουν αντίθεση ακριβείας με τον Κρόνο και την Αφροδίτη μου (από την 0 των Διδύμων-3ο οίκο, που όπως κατάλαβες μεταξύ τους κάνουν σύνοδο), είμαι κι εγώ ομοιοπαθής....:unsure:
Σε όλα αυτά τα παραπάνω προσθέστε τον Ωροσκόπο μου στην 0 των Ιχθύων. Ταύ δηλαδή. Τα όσα γράφτηκαν τα βιώνω από τα γεννοφάσκια μου. Αλλά αυτό που βιώνω αυτό το καιρό από τη διέλευση του Ποσειδώνα από την 0 των Ιχθύων, από τον Ωροσκόπο μου δηλαδή, κάνοντας ταυτόχρονα και τετράγωνο με 4 πλανήτες μου, είναι πέρα από τα όριά μου. Φοβάμαι ότι δεν μπορώ να το διαχειριστώ καν. Στα παραπάνω προσθέστε επίσης και τον Χείρων που πέρασε πριν από κανα 2 μήνες από την 0 των Ιχθύων σε σύνοδο με τον διελαύνωντα Ποσειδώνα βέβαια.
Αν και όλα τα παραπάνω αγγίζουν τον άξονα 3ο-9ο, εμπλέκεται όμως και ο 1ος-7ος, λόγω Ωροσκόπου. (Ο πόνος για μια σχέση που έληξε είναι ακοινώνητος... δεν μοιράζεραι... κανείς δεν σε καταλαβαίνει. Η ερωτική απογοήτευση και η απόρριψη αβάσταχτη, σχεδόν 10 μήνες τώρα).
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον από τους φίλους-μελετητές της αστρολογίας που γνωρίζουν περισσότερα, την δική τους άποψη για τις όψεις που ανέφερα. Ή έστω αν κάποιος γνωρίζει βιωματικά και θα ήθελε να το μοιραστεί μαζί μας.
Παίρνω βέβαια απέραντο κουράγιο από ότι διαβάζω εδώ μέσα και χαίρομαι ειλικρινά να επικοινωνώ με άλλους ανθρώπους που είτε νοιώθουν αντίστοιχα είτε μας χαρίζουν με τις γνώσεις τους και τη σοφία τους στιγμές ψυχικής ηρεμίας και αρκετές νότες αισιοδοξίας. Και τους ευχαριστώ γι αυτό.
Τέλος να αναφέρω ότι σχετικά με την επιρροή του Ποσειδώνα, απλά περιμένω να έρθει ο απόλυτος πάτος. Κι αυτό γιατί γνωρίζω ότι μετά υπάρχει απλά η άνοδος... Με ανησυχεί βέβαια ότι θα κρατήσει αρκετούς μήνες λόγω της ανάδρομης πορείας του Ποσειδώνα. Αυτά τα 'πήγαινε-έλα' με φοβίζουν και με ανησυχούν ως προς το απρόβλεπτο και ως προς το βάθος του πάτου καθώς και το βάθος του ψυχικού πόνου.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή συνέχεια σε όλους.
ΝίκοςΝίκο, να πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι διαβάζοντας το ποστ σου συγκινήθηκα πολύ και σε καταλαβαίνω στο μεδούλι του κοκάλου μου.
Έχω γενέθλια θέση Ήλιου τετράγωνο Ποσειδώνα και ο Ήλιος κυβερνάει τον 5ο οίκο μου , που είναι «και» οι έρωτες , με την έννοια του «όχι μόνο». Όμως, οφείλω να πω ότι κάνοντας μία ανασκόπηση των εμπειριών μου, ο Ποσειδώνας με πέρασε από όλο το φάσμα των εννοιών του.
Από μόνος του ο πλανήτης φέρει το στοιχείο της δυστυχίας και μιας βαθιάς και ανείπωτης θλίψης, φύσης 12ου. Τι να πρωτοπώ; Από τον θάνατο του πατέρα μου μέχρι την ανίατη ασθένεια του πρώην συντρόφου μου… Από ανεκπλήρωτους έρωτες, μέχρι τους καταδικασμένους στην απόσταση… Από την πλάνη, μέχρι την ερωτική έκσταση… Από την καλλιτεχνική έκφραση, μέχρι το άπειρο κενό!
Με βεβαιότητα καταθέτω ότι η αρνητική έκφραση του Ποσειδώνα βιώνεται σαν ένας βασανιστικός κόμπος στον λαιμό, με την γεύση μιας παραπονεμένης θλίψης που δεν επιθυμεί να εκφραστεί την στιγμή που η ύπαρξή σου ολόκληρη τηρεί ενός λεπτού σιγή , για ότι ανεπιστρεπτί πεθαίνει μέσα σου.
Τι σημασία έχει αν αυτό είναι απομυθοποίηση ή το οριστικό τέλος όσων βασιζόσουν σε αυτά και ήταν μέχρι τώρα η αληθινή σου ζωή; Έχει απόλυτο δίκιο η Κοραλλία για το επίπονο της εμπειρίας. Επίπονο του κερατά!

Αυτόν τον καιρό ο Ποσειδώνας ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο Ήλιου\Ποσειδώνα πραγματοποιώντας την σύνοδό του με τον Ήλιο μου και δεν μπορώ να σου περιγράψω με λόγια το μέγεθος της απελπισίας. Από το ημίφως στο υπόγειο του ίδιου μας του ψεύδους, στο καταμεσήμερο μιας αλήθειας με έναν Ήλιο δολοφόνο! Και το χειρότερο; Έναν ήλιο που πάντα ήταν εκεί και δεν θέλαμε να τον δούμε. Και αυτό που πονάει δεν είναι τα εγκαύματα, αλλά η αιτία που μας έκανε να μην θέλουμε να τον δούμε.
Ότι κι αν είναι, με λόγια δεν λέγεται. Θα μπορούσα ίσως με στοίχους, αλλά υπάρχει και η λογοκρισίας της προσωπικότητας , οπότε περιορίζουμε στο να σου πω και πάλι ότι σε καταλαβαίνω. Σε βάθος! Απόλυτα!

taurine
30-05-2011, 02:17 AM
Λυπάμαι που θα απαντήσω κάτι τόσο συνηθισμένο ή τόσο κοινό για πολλούς, αλλά η φράση κλειδί είναι "όταν δεν πάει πιό κάτω". Το ανέφερες και μόνος σου.
Είναι ματαιο να πολεμήσεις έναν Ποσειδώνα γιατί τα χτυπήματά του είναι ύπουλα και μοιάζουν με τις λαβές προσποίησης στο μαι-ται.
Μιας που τα λέμε όλα και δεν έχουμε κολλήματα να "τσιτσιδώσουμε" την ψυχή μας και να φανούν τα σημάδια από παλιές της πληγές, έχω να σου πω τα εξής:
Όταν πέρασα την επιστροφή Κρόνου στο Λιοντάρι και στον 8ο το 2006, ταυτόχρονα έφαγα και μια αντίθεση με τον διελαύνοντα Ποσειδώνα στον Υδροχόο και στο 2ο. (χρήμα/αξίες) Ενα το κρατούμενο.
Πάμε παρακάτω. Ταυτόχρονα ο διελαύνων Ουρανός από τα ψάρια στον 3ο μου, χτυπούσε αλύπητα με τεράγωνο τον γενέθλιο Ποσειδώνα μου στον Τοξότη και 12ο. (Τεχνολογίες-εχθροί)

Όπως καταλάβαίνεις, η υπόθεση αφορούσε τους άξονες 2ο/8ο και 6ο/12ο.
Φυσικά και έφαγα απογοήτευση, όχι με τη μορφή απόρριψης (δεν μασάω) αλλά με τη μορφή εξαπάτησης.Δεν επρόκειτο για ερωτικη σχέση αλλά για φιλική/συναδελφική.
Υπήρχε άνθρωπος που ζούσε μέσα από τη ζωή μου, κυκλοφορούσε με τα στοιχεία μου, υπέγραφε με την υπογραφή μου, "ψωνιζόταν" στο διαδίκτυο με φωτογραφίες μου στα προφίλ του, γνώριζε όλα τα passwords μου, και φυσικά ηξερε πως λάτρευα την αστολογία. Και έτσι με πλησίασε. Για να δανειστεί τα βιβλία μου, να μάθει τα λίγα που γνώριζα, να εισβάλει στον κόσμο μου, να φωτογραφίσει τις συνήθειές μου, τις εκφράσεις μου, το βερνίκι στα νύχια μου, το ποτό που μου αρέσει, τα τσιγάρα που καπνίζω, τη μουσική που ακούω, και χίλια δυο άλλα πράγματα.
Ήταν μια κοπέλα από τη δουλειά μου, η οποία νεούδι τότε, είχε κατέβει από ένα χωριό της Μακεδονίας, είχε τοποθετηθεί στην Αθήνα, και μου έλαχε να τη "χρεωθώ" για να εκπαιδευτεί. Η πιτσιρίκα ήταν γύρω στα 22 και αστέρι στους υπολογιστές, ερχόταν στο σπίτι μου κάθε μεσημέρι για φαγητό και μετά καφεδάκι στη βεράντα και δανειζόταν τον υπολογιστή για να μιλάει μεσω msn με τους γονείς της που ήταν στη Γερμανία.
Κι έγώ το πίστευα...
Κατάφερε και μου απέσπασε, άγνωστο πως, τον αριθμό της prepayed χρεωστικής που είχα, τους κωδικούς πρόσβασης από το email μου, και δημιούργησε έναν λογαριασμό Pop3 και δεχόταν εκεί τα δικά μου εισερχόμενα!!!
Πέρασε κάπου 1,5 χρόνος για να καταλάβω τί γίνεται κι αυτό με τη βοήθεια μιας υπηρεσίας που ασχολείται με το ηλεκτρονικό έγκλημα.
Όταν βρέθηκα μπροστά σε "αποκαλύψεις" για αυτό το κορίτσι που βοηθούσα και φρόντιζα σαν αδελφή μου, ένιωσα σαν να μου κόβει κάποιος με χατζάρα τα πόδια και να πέφτω στο κενό.

Ενιωσα τη μεγαλύτερη απογοήτευση και τη χειρότερη φρίκη.
Μου πρότειναν να κινήσω ποινική δίωξη, αλλά δεν το έκανα. Ήταν ένα αξιοθρήνητο νεαρό κορίτσι, που δεν είχε προσωπικότητα, δεν είχε υγιή ψυχισμό (ως φάνηκε) και σίγουρα οποιαδήποτε ποινή δεν θα ήταν ικανή για να επιτύχει το σοφρωνισμό της. Το μόνο που ζήτησα ήταν να φύγει μακριά, αθόρυβα και χωρίς δράματα, τα οποία και σιχαίνομαι με τόσο Κρόνο στο Λιοντάρι και 8ο.

Πρόσφατα, είχα πάλι ένα κρούσμα, από το εργασιακό περιβάλλον πάλι (αξονας 6/12). Αυτη τη φορά όμως δεν άφησα να πάρει έκταση και εδρασα γρήγορα και αποτελεσματικά. Και ο νοών νοείτω. Πλησιάζει και η έκλειψη πάνω στον 6ο μου...

Οι όψεις του Ποσειδώνα, γενέθλιου και διελαύνοντος, με βαρείς πλανήτες, σε συγκεκριμένους άξονες,τα είπαν "όλα" νομίζω.
Κανένας έρωτας και κανένας χωρισμός δεν με άγγιξε ούτε στο ένα χιλιοστό όσο η συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό ήταν το πραγματικό νόημα του Ποσειδώνα, ΔΙΑΛΥΣΗ και ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Και πίστεψέ φίλε CROUSSO ο έρωτας είναι το μοναδικό πράγμα που μπορείς να αντικαταστήσεις ανα πάσα στιγμή. Το μυστικό είναι να ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙΣ, να διώξεις τη θολούρα από τα ματια σου και να κοιταξεις λίγο γύρω σου. Ποτέ δεν ξέρεις ποιός είναι κοντά σου...

katiakiss
30-05-2011, 02:43 AM
Λυπάμαι που θα απαντήσω κάτι τόσο συνηθισμένο ή τόσο κοινό για πολλούς, αλλά η φράση κλειδί είναι "όταν δεν πάει πιό κάτω". Το ανέφερες και μόνος σου.
Είναι ματαιο να πολεμήσεις έναν Ποσειδώνα γιατί τα χτυπήματά του είναι ύπουλα και μοιάζουν με τις λαβές προσποίησης στο μαι-ται.
Μιας που τα λέμε όλα και δεν έχουμε κολλήματα να "τσιτσιδώσουμε" την ψυχή μας και να φανούν τα σημάδια από παλιές της πληγές, έχω να σου πω τα εξής:
Όταν πέρασα την επιστροφή Κρόνου στο Λιοντάρι και στον 8ο το 2006, ταυτόχρονα έφαγα και μια αντίθεση με τον διελαύνοντα Ποσειδώνα στον Υδροχόο και στο 2ο. (χρήμα/αξίες) Ενα το κρατούμενο.
Πάμε παρακάτω. Ταυτόχρονα ο διελαύνων Ουρανός από τα ψάρια στον 3ο μου, χτυπούσε αλύπητα με τεράγωνο τον γενέθλιο Ποσειδώνα μου στον Τοξότη και 12ο. (Τεχνολογίες-εχθροί)

Φυσικά και έφαγα απογοήτευση, όχι με τη μορφή απόρριψης (δεν μασάω) αλλά με τη μορφή εξαπάτησης.Δεν επρόκειτο για ερωτικη σχέση αλλά για φιλική/συναδελφική.
Υπήρχε άνθρωπος που ζούσε μέσα από τη ζωή μου, κυκλοφορούσε με τα στοιχεία μου, υπέγραφε με την υπογραφή μου, "ψωνιζόταν" στο διαδίκτυο με φωτογραφίες μου στα προφίλ του, γνώριζε όλα τα passwords μου, και φυσικά ηξερε πως λάτρευα την αστολογία. Και έτσι με πλησίασε. Για να δανειστεί τα βιβλία μου, να μάθει τα λίγα που γνώριζα, να εισβάλει στον κόσμο μου, να φωτογραφίσει τις συνήθειές μου, τις εκφράσεις μου, το βερνίκι στα νύχια μου, το ποτό που μου αρέσει, τα τσιγάρα που καπνίζω, τη μουσική που ακούω, και χίλια δυο άλλα πράγματα.
Ήταν μια κοπέλα από τη δουλειά μου, η οποία νεούδι τότε, είχε κατέβει από ένα χωριό της Μακεδονίας, είχε τοποθετηθεί στην Αθήνα, και μου έλαχε να τη "χρεωθώ" για να εκπαιδευτεί. Η πιτσιρίκα ήταν γύρω στα 22 και αστέρι στους υπολογιστές, ερχόταν στο σπίτι μου κάθε μεσημέρι για φαγητό και μετά καφεδάκι στη βεράντα και δανειζόταν τον υπολογιστή για να μιλάει μεσω msn με τους γονείς της που ήταν στη Γερμανία.
Κι έγώ το πίστευα...
Κατάφερε και μου απέσπασε, άγνωστο πως, τον αριθμό της prepayed χρεωστικής που είχα, τους κωδικούς πρόσβασης από το email μου, και δημιούργησε έναν λογαριασμό Pop3 και δεχόταν εκεί τα δικά μου εισερχόμενα!!!
Πέρασε κάπου 1,5 χρόνος για να καταλάβω τί γίνεται κι αυτό με τη βοήθεια μιας υπηρεσίας που ασχολείται με το ηλεκτρονικό έγκλημα.
Όταν βρέθηκα μπροστά σε "αποκαλύψεις" για αυτό το κορίτσι που βοηθούσα και φρόντιζα σαν αδελφή μου, ένιωσα σαν να μου κόβει κάποιος με χατζάρα τα πόδια και να πέφτω στο κενό.

Μου πρότειναν να κινήσω ποινική δίωξη, αλλά δεν το έκανα. Ήταν ένα αξιοθρήνητο νεαρό κορίτσι, που δεν είχε προσωπικότητα, δεν είχε υγιή ψυχισμό (ως φάνηκε) και σίγουρα οποιαδήποτε ποινή δεν θα ήταν ικανή για να επιτύχει το σοφρωνισμό της. Το μόνο που ζήτησα ήταν να φύγει μακριά, αθόρυβα και χωρίς δράματα, τα οποία και σιχαίνομαι με τόσο Κρόνο στο Λιοντάρι και 8ο.

Πρόσφατα, είχα πάλι ένα κρούσμα, από το εργασιακό περιβάλλον πάλι (αξονας 6/12). Αυτη τη φορά όμως δεν άφησα να πάρει έκταση και εδρασα γρήγορα και αποτελεσματικά. Και ο νοών νοείτω. Πλησιάζει και η έκλειψη πάνω στον 6ο μου...

Οι όψεις του Ποσειδώνα, γενέθλιου και διελαύνοντος, με βαρείς πλανήτες, σε συγκεκριμένους άξονες,τα είπαν "όλα" νομίζω.
Κανένας έρωτας και κανένας χωρισμός δεν με άγγιξε ούτε στο ένα χιλιοστό όσο η συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό ήταν το πραγματικό νόημα του Ποσειδώνα, ΔΙΑΛΥΣΗ και ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Και πίστεψέ φίλε CROUSSO ο έρωτας είναι το μοναδικό πράγμα που μπορείς να αντικαταστήσεις ανα πάσα στιγμή. Το μυστικό είναι να ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙΣ, να διώξεις τη θολούρα από τα ματια μου και να κοιταξεις λίγο γύρω σου. Ποτέ δεν ξέρεις ποιός είναι κοντά σου...Συγκλονιστική η αποκάλυψή σου και την διάβασα απνευστί! Πραγματικά εξαιρετικό δείγμα Ποσειδώνιας επίθεσης και πιστεύω ότι η πίκρα και η απογοήτευση είναι μεγάλη.

Ωστόσο tuorine, δώσε βάση στα λόγια ενός Ιχθύ με Ποσειδώνα σε όψη με Ήλιο\Σελήνη\ωροσκόπο (Ιχθύ του θανατά!). Είναι καλύτερο ο εχθρός να είναι έξω σου, να είναι κάποιος, να είναι κάτι, να είναι γύρω σου. Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί, θα πονέσεις, θα σοκαριστείς και γρήγορα όλα θα αποκατασταθούν, με όποιο κόστος βεβαίως.
Όταν ο εχθρός είναι μέσα σου και ο εχθρός είσαι εσύ… Τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Εκεί οι πληγές αφήνουν άσχημα σημάδια και το κόστος είναι ανυπολόγιστο. Εκεί το σοκ και ο πόνος ισούται με θάνατο ψυχής! Πένθος! Αυτές οι πληγές πονάνε κάθε που αλλάζει ο καιρός, έτσι, για να θυμάσαι ότι σου άφησαν κουσούρι. Εκεί καταλαβαίνεις ότι για να γλυτώσεις πρέπει να απομακρυνθείς από τον ίδιο σου τον εαυτό.
Γίνεται; Όχι! Και εδώ δεν έχει φιλολογικά πασαλείμματα του τύπου η αστρολογία βοηθάει να δουλέψεις με τον εαυτό σου και άλλα τέτοια χαριτωμένα και πολιτισμένα.
Όταν ο Ποσειδώνας περισσεύει στον χάρτη, περισσεύει και η πίκρα! Σετάκι πάνε αυτά. Αν είσαι τυχερός και σου φέρνει και έμπνευση να το ξοδεύεις κάπου, καλώς. Αν όχι… Μένεις με την πίκρα σου ανέκφραστη. Πίκρα!

SAGIVI
30-05-2011, 02:45 AM
Αγαπητε Νικο, διαβασα και ξαναδιαβασα το post σου. Σηκωθηκα, ξανακαθησα, εκανα δυο τσιγαρα, διαβασα την απαντηση της Κατιας και σκεφτηκα <μακαρι να εχεις παρακολουθησει ολα τα θεματα που ανοιγουν τα μελη σχετικα με τον Ποσειδωνα>.

Κυβερνητης του 3ου οικου μου, που ομως βρισκεται στον 2ο και συνεχιζει την διαβρωση του, αυτην που ξεκινησε στο περασμα του απο τον Υδροχοο, πριν απο αιωνες, γιατι ετσι μου φαινεται αυτη η 12ετια. Τοτε συναντησε το γενεθλιο κρονο μου κι ενεργοποιησε το γενεθλιο τετραγωνο.

Περιμενω με τα χρονια την συναντηση του με το γενεθλιο Δια και την αντιθεση του με την συνοδο ηλιο-πλουτωνα στον 8ο.

Η Κατια μιλησε για κομπο στον λαιμο. Εγω θα μιλησω για πνευματικο ιλιγγο, για διαλυση ολων των σταθερων της μεχρι τοτε ζωης μου, για την απομυθοποιηση των παντων.
Ο πονος απεραντος, οπως ακριβως περιγραφεις κι εσυ.

Να που ειμαστε ομως εδω και συζηταμε, και θα ημουν αχαριστη, αν δεν ελεγα πως μεσα σ αυτα τα χρονια δεν βιωσα χαρες, δεν αισθανθηκα την αγαπη των δικων μου ανθρωπων, δεν σημειωσα επαγγελματικη επιτυχια.

Ειναι ομως σαν να εχει κλαπει ανεπιστρεπτι, ενα μεγαλο κομματι του αυθορμητισμου, η διαθεση για πολυ μεγαλη χαρα, η διαθεση για πολυ μεγαλες αλλαγες, οι πολυ μεγαλες ελπιδες, κατι που μεχρι τοτε ηταν αυτονοητο.

Ναι, να εισαι σιγουρος οτι σε νοιωθω κι εγω ως τα μυχια της ψυχης μου. Υπαρχει ομως και κατι σημαντικο κατα την γνωμη μου. Επειδη οι ιχθεις ειναι μεταβλητο ζωδιο, ελπιζω η επιδραση του στα γεγονοτα, να μην ειναι τοσο καθοριστικη, οπως κατα την διελευση του απο τον Υδροχοο, που ανηκει στα σταθερα.
:bigsmile: Επισης ελπιζω και σ ενα <αξιωμα>, που ειχα διαβασει, στο ξεκινημα μου στον κοσμο της αστρολογιας. Ο κυβερνητης πλανητης ενος ζωδιου, δεν μπορει να κανει κακο, οταν διερχεται απο το ζωδιο αυτο.:bigsmile:

CROUSSOS
30-05-2011, 02:52 AM

Κι έγώ το πίστευα...

Και πίστεψέ φίλε CROUSSO ο έρωτας είναι το μοναδικό πράγμα που μπορείς να αντικαταστήσεις ανα πάσα στιγμή. Το μυστικό είναι να ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙΣ, να διώξεις τη θολούρα από τα ματια σου και να κοιταξεις λίγο γύρω σου. Ποτέ δεν ξέρεις ποιός είναι κοντά σου...
Σ' ευχαριστώ πολύ Ταυρινάκι κυρίως για την τελευταία σου παράγραφο/συμβουλή. Τυχαίνει να είμαι πολύ ''ενοχικός'' τύπος τελικά.
Συμβαίνουν 2 πράγματα για τα οποία δεν μπορώ να ''ξεκολλήσω'': Επειδή έκανα κάποιες ''αταξίες'' κατα τη διάρκεια της σχέσης, πρώτον δεν με συγχώρεσε ποτέ και δεύτερον δεν μπορώ εγώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου. Δεν ξέρω αν είμαι 'θολωμένος' από τον Ποσειδώνα αλλά ήταν η καλύτερή μου σχέση με έντονα αισθήματα αγάπης (τα 5 χρόνια που κράτησε περίπου) και από επιπολαιότητες ''έβγαλα μόνος μου τα μάτια μου'' και το σημαντικότερο πλήγωσα τον άνθρωπό μου (έχει και ακριβές γενέθλιο τετράγωνο Ποσειδώνα-Ήλιου), οπότε καταλαβαίνεις πόσο πληγώθηκε. Κι αυτό είναι δυσβάσταχτο να το βιώνω, γι αυτό δεν συγχωρώ τον εαυτό μου. Ίσως αν περάσει η επιρροή του Ποσειδώνα να μπορέσω να τα δω διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα και να το θέλω απλά δεν μπορώ. Ο χρόνος ίσως είναι το καλύτερο γιατρικό. Καρτερικά...περιμένω. Και το κυριότερο είναι ότι το Σύμπαν ''γνωρίζει'' γιατί με έβαλε σ΄αυτή τη διαδικασία...

Τίνα Ζαχαριάδου
30-05-2011, 02:53 AM
¶παιχτοι οι εξωκρόνιοι.....

Νίκο, αυτή την "περίφημη" σύνοδο Δία/Ποσειδώνα κι εγώ την έχω στον 5ο οίκο. Από όσο θυμάμαι μια ζωή απογοητευμένη ήμουν στα αισθηματικά μου, ενώ σε θέματα παιδιών ένα από τα πολλά που μου έφερε ήταν μια αποβολή σε δίδυμο κύηση. Αναφέρομαι στη συγκεκριμένη σύνοδο για την οποία έχω διαβάσει εξαιρετικά σχόλια από πολλούς αστρολόγους και σημειωτέον πως αυτή η όψη στηρίζει ολόκληρο το ωροσκόπιο μου, ένα κατ' άλλα "χτυπημένο" ωροσκόπιο, αφού τριγωνίζει τον Ήλιο μου.

Το κλειδί για τον Ποσειδώνα, ειδικά όταν έχει πέσει κάποιος τόσο χαμηλά, είναι να μην περιμένει τίποτα. Όσο περισσότερο προσπαθείς να σηκωθείς, τόσο περισσότερο σε ρίχνει, άσχετα αν έστω και για λίγο σου "χάριζει" την ψευδαίσθηση", πως μπορεί και να έχεις σηκωθεί. Όσοι δεχεστε (δεχόμαστε) την επιρροή του, βιώστε τον πόνο και τη θλίψη, όχι γιατί θα γίνετε περισσότερο δυνατοί (άλλωστε αυτό είναι δουλειά του Κρόνου και του Πλούτωνα) αλλά γιατί αυτό ζητά ο πλανήτης, να αφεθείτε, να παραπλανηθείτε. Μόνο τότε και με κάποιο μαγικό τρόπο ο Ποσειδώνας θα σας ανεβάσει, ενώ για τη γενιά των 40 και κάτι, κάντε υπομονή έως τα 42 και κάτι περίπου, που ο Ουρανός θα κάνει αντίθεση με το γενέθλιο Ουρανό σας.

Προσωπικά, παρόλη τη θολούρα και τα λάθη μου, προσεύχομαι να είμαι γερή να βιώσω αυτές τις καθοριστικές όψεις για τη ζωή ενός ανθρώπου και ν' ανακαλύψω ιδίοις όμμασι τις αστρολογικές θεωρίες που ακουώ, διαβάζω και μεταδίδω μέσα από την αστρολογική μου γνώση.

SAGIVI
30-05-2011, 02:54 AM
Ταυρινα μου επαθα σοκ μ αυτη την ιστορια. Κοριτσακι μου, ευχομαι να μην εχασες μεσα σου, την εμπιστοσυνη στον ορο φιλια.:love:

taurine
30-05-2011, 02:56 AM
Κάτια έχεις δίκιο, ο εαυτός μας ειναι πολύ επικίνδυνος εχθρός, δεδομένου πως είναι ο πρώτος οικοδεσπότης που καλωσορίζει την πλάνη και τη θλίψη και λέει "περάστε".
Βέβαια, η άποψή μου είναι πως από ένα σημείο και μέτα, όσο περνούν τα χρόνια, είμαστε πιό ικανοί και ώριμοι να ελέγχουμε εαυτόν, όσο και αν αυτό μας κοστίζει.

Στην προκειμένη περίπτωση, κινδύνεψε η δουλειά μου, κινδύνεψα να μπώ "φυλακή", κινδύνεψε η αξιοπρέπειά μου και το ήθος μου. Κινδύνεψα γενικώς να χαρακτηριστώ, και αυτό είναι κάτι που πάντα φοβόμουν με Ουρανό στο 10ο. Και ακριβώς επειδή ο εχθρός ήταν "ξένος", με ξάφνιασε και δεν είχα περιθώρια να αντιδράσω. Σε περίπτωση που ο εχθρός ήταν ο ίδιος μου ο εαυτός, πίστεψέ με θα ήξερα πολύ καλά πως να τον επαναφέρω στην τάξη,πως να τον σοφρωνίσω και πως να τον ανταμείψω.

Εχουν περάσει 5 χρόνια και ακόμη κάποιοι αργόσχολοι περίεργοι με ρωτούν τί συνέβη τότε...
Αυτό δεν το αντέχει ούτε ο ¶ρης μου στον Κριό στον 3ο, ούτε ο Ουρανός μου στο Σκορπιό στο 10ο...

taurine
30-05-2011, 02:58 AM
Ταυρινα μου επαθα σοκ μ αυτη την ιστορια. Κοριτσακι μου, ευχομαι να μην εχασες μεσα σου, την εμπιστοσυνη στον ορο φιλια.:love:
Την έχασα, δυστυχώς. "Δεν το 'χω" τελικά!
Πήρα κι έγω το μάθημά μου από τον Κρόνο.

CROUSSOS
30-05-2011, 03:00 AM
Σ' ευχαριστώ Έφη. Τελικά υπάρχουν κι άλλοι ''Ποσειδώνιοι'' τύποι που ξενιχτούν ... κι ονειρεύονται. Μου δίνεις κουράγιο κι εσύ αλλά και άλλοι εδώ μέσα. Και το χρειάζομαι τόσο πολύ, πίστεψέ με.
Να είσαι καλά...

katiakiss
30-05-2011, 03:01 AM
Σ' ευχαριστώ πολύ Ταυρινάκι κυρίως για την τελευταία σου παράγραφο/συμβουλή. Τυχαίνει να είμαι πολύ ''ενοχικός'' τύπος τελικά.
Συμβαίνουν 2 πράγματα για τα οποία δεν μπορώ να ''ξεκολλήσω'': Επειδή έκανα κάποιες ''αταξίες'' κατα τη διάρκεια της σχέσης, πρώτον δεν με συγχώρεσε ποτέ και δεύτερον δεν μπορώ εγώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου. Δεν ξέρω αν είμαι 'θολωμένος' από τον Ποσειδώνα αλλά ήταν η καλύτερή μου σχέση με έντονα αισθήματα αγάπης (τα 5 χρόνια που κράτησε περίπου) και από επιπολαιότητες ''έβγαλα μόνος μου τα μάτια μου'' και το σημαντικότερο πλήγωσα τον άνθρωπό μου (έχει και ακριβές γενέθλιο τετράγωνο Ποσειδώνα-Ήλιου), οπότε καταλαβαίνεις πόσο πληγώθηκε. Κι αυτό είναι δυσβάσταχτο να το βιώνω, γι αυτό δεν συγχωρώ τον εαυτό μου. Ίσως αν περάσει η επιρροή του Ποσειδώνα να μπορέσω να τα δω διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα και να το θέλω απλά δεν μπορώ. Ο χρόνος ίσως είναι το καλύτερο γιατρικό. Καρτερικά...περιμένω. Και το κυριότερο είναι ότι το Σύμπαν ''γνωρίζει'' γιατί με έβαλε σ΄αυτή τη διαδικασία...Νίκο, κάποτε είχες δώσει τις ημερομηνίες (δικές σου και της κοπέλας). Όταν τις κοίταξα είχε πλέον κλειδώσει το θέμα που είχες ανοίξει (και δικαίως , γιατί καταλαβαίνεις ότι ήταν οι κανονισμοί τέτοιοι) και είχα σκεφτεί ότι κάτι είχες κάνει για το οποίο ήσουν υπόλογος. Με τόσο Ποσειδώνα στον χάρτη σου, ήταν επόμενο εδώ που τα λέμε.
Το ποστ αυτό όμως, είναι για να σου πω μπράβο που είχες το θάρρος να το πεις! Και κάτι ακόμα. Η επιστροφή είναι από δύσκολη ως ανέφικτη φίλε μου. Δυστυχώς.

SAGIVI
30-05-2011, 03:02 AM
Νικο, για το <κολλημα>, τσεκαρε τον πλουτωνα.

Μιλαει η πειρα.......:bigsmile:

taurine
30-05-2011, 03:04 AM
Νικο, για το <κολλημα>, τσεκαρε τον πλουτωνα.

Μιλαει η πειρα.......:bigsmile:
Ειδικα αν κάνει περίεργη όψη με Αφροδίτη, εεε?;)

SAGIVI
30-05-2011, 03:07 AM
Κι αν ο διελαυνων κανει οψη με ερμη, ο ατιμος.:bigsmile: Κολλαει το μυαλο, βρε παιδι μου.

CROUSSOS
30-05-2011, 03:09 AM
Την έχασα, δυστυχώς. "Δεν το 'χω" τελικά!
Πήρα κι έγω το μάθημά μου από τον Κρόνο.
Ταυρίνα είμαι σίγουρος ότι δεν έχασες την εμπιστοσύνη σου στους φίλους. Ήταν σαφώς από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά ότι συναίβει δεν ήταν για να σε τιμωρήσει για κάτι. Δεν έκανες τίποτε κακό εσύ. Απλά ''ξεπληρώθηκε'' ένα κάρμα. Απλά άφησε ανεξήτιλα τα σημάδια του.
Σου εύχομαι (και είμαι σίγουρος) απο τώρα και στο εξής να περιβάλλεσαι μόνο από θετικά και καλόψυχα άτομα. Το αξίζεις.

katiakiss
30-05-2011, 03:10 AM
Κάτια έχεις δίκιο, ο εαυτός μας ειναι πολύ επικίνδυνος εχθρός, δεδομένου πως είναι ο πρώτος οικοδεσπότης που καλωσορίζει την πλάνη και τη θλίψη και λέει "περάστε".
Βέβαια, η άποψή μου είναι πως από ένα σημείο και μέτα, όσο περνούν τα χρόνια, είμαστε πιό ικανοί και ώριμοι να ελέγχουμε εαυτόν, όσο και αν αυτό μας κοστίζει.

Στην προκειμένη περίπτωση, κινδύνεψε η δουλειά μου, κινδύνεψα να μπώ "φυλακή", κινδύνεψε η αξιοπρέπειά μου και το ήθος μου. Κινδύνεψα γενικώς να χαρακτηριστώ, και αυτό είναι κάτι που πάντα φοβόμουν με Ουρανό στο 10ο. Και ακριβώς επειδή ο εχθρός ήταν "ξένος", με ξάφνιασε και δεν είχα περιθώρια να αντιδράσω. Σε περίπτωση που ο εχθρός ήταν ο ίδιος μου ο εαυτός, πίστεψέ με θα ήξερα πολύ καλά πως να τον επαναφέρω στην τάξη,πως να τον σοφρωνίσω και πως να τον ανταμείψω.

Εχουν περάσει 5 χρόνια και ακόμη κάποιοι αργόσχολοι περίεργοι με ρωτούν τί συνέβη τότε...
Αυτό δεν το αντέχει ούτε ο ¶ρης μου στον Κριό στον 3ο, ούτε ο Ουρανός μου στο Σκορπιό στο 10ο...Δε βαριέσαι. Δεν κάνουμε διαγωνισμό πόνου. Ο μεγαλύτερος πόνος είναι ο δικός μας! Κακά τα ψέματα.

Αλλά τον εαυτό μας δεν τον σωφρονίζουμε όταν έχουμε Ποσειδώνα υπόθετο στον χάρτη μας. Αυτή είναι η λειτουργία του. Να μην τον βλέπουμε μπροστά μας. Ας έρθει κάποιος που τον χτυπάει στα φώτα του (γενέθλια όψη) να μας πει τις εμπειρίες του. Δεν βάζεις μυαλό! Μια καινούργια πλάνη θα ξεπηδήσει από καινούργιο πηγάδι και θα μοιάζει πιο αληθινή από την προηγούμενη.
Και για να μην λέω μόνο τα κακά, έχει απέραντη ομορφιά ο άτιμος ο Ποσειδώνας! Στον αφρό σε έχει!

CROUSSOS
30-05-2011, 03:16 AM
Νίκο, κάποτε είχες δώσει τις ημερομηνίες (δικές σου και της κοπέλας). Όταν τις κοίταξα είχε πλέον κλειδώσει το θέμα που είχες ανοίξει (και δικαίως , γιατί καταλαβαίνεις ότι ήταν οι κανονισμοί τέτοιοι) και είχα σκεφτεί ότι κάτι είχες κάνει για το οποίο ήσουν υπόλογος. Με τόσο Ποσειδώνα στον χάρτη σου, ήταν επόμενο εδώ που τα λέμε.
Το ποστ αυτό όμως, είναι για να σου πω μπράβο που είχες το θάρρος να το πεις! Και κάτι ακόμα. Η επιστροφή είναι από δύσκολη ως ανέφικτη φίλε μου. Δυστυχώς.
Κάτια σ' ευχαριστώ.
Και πράγματι δικαίως κλείδωσε το θέμα και ντρέπομαι που σκέφτηκα τόσο επιπόλαια και εγωιστικά να αναρτήσω τις ημερομηνίες, ζητώντας απάντηση για ένα προσωπικό ζήτημα.
Όσο για την ανέφικτη επανασύνδεση με ''πεθαίνεις'' Κάτια μου. Αλλά σ΄ευχαριστώ γιατί κάποτε θα πρέπει να το πάρω απόφαση.

katiakiss
30-05-2011, 03:18 AM
Ειδικα αν κάνει περίεργη όψη με Αφροδίτη, εεε?;)Το κόλλημα και η εμμονή είναι όψη Σελήνης \Πλούτωνα . Το άτομο έχει τόσο ανάγκη την συναισθηματική ασφάλεια που δυσκολεύεται να μετακινηθεί από το ένα συναίσθημα στο άλλο. Η αλλαγή του αισθήματος ισούται με θάνατο. (άλλο τζιμάνι και ο Πλούτωνας!:laugh:)

katiakiss
30-05-2011, 03:19 AM
Κάτια σ' ευχαριστώ.
Και πράγματι δικαίως κλείδωσε το θέμα και ντρέπομαι που σκέφτηκα τόσο επιπόλαια και εγωιστικά να αναρτήσω τις ημερομηνίες, ζητώντας απάντηση για ένα προσωπικό ζήτημα.
Όσο για την ανέφικτη επανασύνδεση με ''πεθαίνεις'' Κάτια μου. Αλλά σ΄ευχαριστώ γιατί κάποτε θα πρέπει να το πάρω απόφαση.

Θα στο είχα στείλει σε pm αν δεν ήξερα ότι θα σε πεθάνω! :cry: Καταλαβαίνω Νίκο. Ας τα!:cry::cry::cry:

CROUSSOS
30-05-2011, 03:26 AM
Το κόλλημα και η εμμονή είναι όψη Σελήνης \Πλούτωνα . Το άτομο έχει τόσο ανάγκη την συναισθηματική ασφάλεια που δυσκολεύεται να μετακινηθεί από το ένα συναίσθημα στο άλλο. Η αλλαγή του αισθήματος ισούται με θάνατο. (άλλο τζιμάνι και ο Πλούτωνας!:laugh:)
Πράγματι Κάτια.
Έχω γενέθλια όψη ενάμιση τετραγώνου Σελήνης-Πλούτωνα, αλλά τρίγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα.
Απλά ήλπιζα να ήταν αλλιώς τα πράγματα... επειδή η Σελήνη μου κάνει ακριβές τρίγωνο (συναστριακά) με τον Πλούτωνα της.

katiakiss
30-05-2011, 03:30 AM
Πράγματι Κάτια.
Έχω γενέθλια όψη ενάμιση τετραγώνου Σελήνης-Πλούτωνα, αλλά τρίγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα.
Απλά ήλπιζα να ήταν αλλιώς τα πράγματα... επειδή η Σελήνη μου κάνει ακριβές τρίγωνο (συναστριακά) με τον Πλούτωνα της.Θα μας κλειδώσουν και εδώ αν το πάμε έτσι. :laugh::laugh:¶σε... λέμε ένα :offtopic:...και θα σου στείλω μια αστρολογική κατεύθυνση για να τα δεις μόνος σου.

Τίνα Ζαχαριάδου
Το κόλλημα και η εμμονή είναι όψη Σελήνης \Πλούτωνα . Το άτομο έχει τόσο ανάγκη την συναισθηματική ασφάλεια που δυσκολεύεται να μετακινηθεί από το ένα συναίσθημα στο άλλο. Η αλλαγή του αισθήματος ισούται με θάνατο. (άλλο τζιμάνι και ο Πλούτωνας!:laugh:)

Κάτια μου, το κόλλημα και η εμμονή, πράγματι ανήκει στη δικαιοδοσία του Πλούτωνα όχι όμως τόσο, εξαιτιας της συναισθηματική του ανασφάλειας (αυτό είναι Κρόνια τακτική) αλλά εξαιτίας της αυτοκαταστροφικής του τάση. Ο Ποσειδώνας καταστρέφει πολλές φορές εν αγνοία του. Ο Πλούτωνας ποτέ, σε καταστρέφει επί τούτου. (τζιμάνι δεν θα πει τίποτα :bigsmile:).

SAGIVI
Κατια, να επιμεινω λιγο και στην οψη ερμη-πλουτωνα για το κολλημα? Κυριως τετραγωνο?
Ειναι σαν να μην μπορει να φυγει το μυαλο απ τα ιδια και τα ιδια.:bigsmile:

katiakiss
30-05-2011, 03:34 AM
Κατια, να επιμεινω λιγο και στην οψη ερμη-πλουτωνα για το κολλημα? Κυριως τετραγωνο?
Ειναι σαν να μην μπορει να φυγει το μυαλο απ τα ιδια και τα ιδια.:bigsmile:

Συμφωνώ, αλλά είναι άλλου τύπου αυτό. Έχει να κάνει με την σκέψη και όχι με το συναίσθημα. Εσύ βέβαια τον έχεις κυβ. τον Ερμή και το ζειςε αλλιώς. Πιο δυνατά. Τίνα τι λες;

CROUSSOS
30-05-2011, 03:35 AM
¶παιχτοι οι εξωκρόνιοι.....

Νίκο, αυτή την "περίφημη" σύνοδο Δία/Ποσειδώνα κι εγώ την έχω στον 5ο οίκο. Από όσο θυμάμαι μια ζωή απογοητευμένη ήμουν στα αισθηματικά μου, ενώ σε θέματα παιδιών ένα από τα πολλά που μου έφερε ήταν μια αποβολή σε δίδυμο κύηση. Αναφέρομαι στη συγκεκριμένη σύνοδο για την οποία έχω διαβάσει εξαιρετικά σχόλια από πολλούς αστρολόγους και σημειωτέον πως αυτή η όψη στηρίζει ολόκληρο το ωροσκόπιο μου, ένα κατ' άλλα "χτυπημένο" ωροσκόπιο, αφού τριγωνίζει τον Ήλιο μου.

Το κλειδί για τον Ποσειδώνα, ειδικά όταν έχει πέσει κάποιος τόσο χαμηλά, είναι να μην περιμένει τίποτα. Όσο περισσότερο προσπαθείς να σηκωθείς, τόσο περισσότερο σε ρίχνει, άσχετα αν έστω και για λίγο σου "χάριζει" την ψευδαίσθηση", πως μπορεί και να έχεις σηκωθεί. Όσοι δεχεστε (δεχόμαστε) την επιρροή του, βιώστε τον πόνο και τη θλίψη, όχι γιατί θα γίνετε περισσότερο δυνατοί (άλλωστε αυτό είναι δουλειά του Κρόνου και του Πλούτωνα) αλλά γιατί αυτό ζητά ο πλανήτης, να αφεθείτε, να παραπλανηθείτε. Μόνο τότε και με κάποιο μαγικό τρόπο ο Ποσειδώνας θα σας ανεβάσει, ενώ για τη γενιά των 40 και κάτι, κάντε υπομονή έως τα 42 και κάτι περίπου, που ο Ουρανός θα κάνει αντίθεση με το γενέθλιο Ουρανό σας.

Προσωπικά, παρόλη τη θολούρα και τα λάθη μου, προσεύχομαι να είμαι γερή να βιώσω αυτές τις καθοριστικές όψεις για τη ζωή ενός ανθρώπου και ν' ανακαλύψω ιδίοις όμμασι τις αστρολογικές θεωρίες που ακουώ, διαβάζω και μεταδίδω μέσα από την αστρολογική μου γνώση.
Τίνα σ΄ευχαριστώ πολύ. Πόσο δίκαιο έχεις...

katiakiss
30-05-2011, 03:40 AM
Κάτια μου, το κόλλημα και η εμμονή, πράγματι ανήκει στη δικαιοδοσία του Πλούτωνα όχι όμως τόσο, εξαιτιας της συναισθηματική του ανασφάλειας (αυτό είναι Κρόνια τακτική) αλλά εξαιτίας της αυτοκαταστροφικής του τάση. Ο Ποσειδώνας καταστρέφει πολλές φορές εν αγνοία του. Ο Πλούτωνας ποτέ, σε καταστρέφει επί τούτου. (τζιμάνι δεν θα πει τίποτα :bigsmile:).Σε μένα θα το πεις; Που τον έχω πάνω στην Σελήνη; Αυτοκαταστροφή δεν θα πει τίποτα! Ακραία! Προκειμένου να πεθάνεις θα πεθάνω κι εγώ! Έτσι κόβεις τα @@ σου και ησυχάζεις. Μπράβο! Well done! :laugh:

Ανδρόνικος
30-05-2011, 06:47 AM
Ανδρόνικε ρωτάς την Κοραλλία και κανονικά εκείνη θα έπρεπε να σου απαντήσει όμως διαβάζοντας το ποστ σου, δε μπόρεσα να αντισταθώ.
Μα ακριβώς με περιγράφεις;;
Η Σελήνη μου βρίσκεται στις 29 μοίρες του Υδροχόου και σχηματίζει ασύμβατο τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από τον Τοξότη.
Όλη αυτή την περίοδο ο Ποσειδώνας από διέλευση της έχει αλλάξει τα φώτα για να περάσει στους Ιχθείς και να σχηματίσει τέτράγωνο με το γενέθλιο Ποσειδώνα μιας και ανήκω στη γενιά των 40 και κάτι.
Ο Κρόνος φρόντισε ήδη να ωριμάσει τον Ήλιο μου και επειδή τελειωσε το πέρασμα του από εκεί, "αποφάσισε" να κάνει παρέα στον ωροσκόπο μου (Καρκίνος).

Καθαρά βιωματικά θα σου πω, πως από τη μία παραπλάνηση πέφτω στην άλλη και από το ένα λάθος στο άλλο.
Πόσο ακριβά τα πληρώνω;;
Πανάκριβα θα έλεγα, πολλές φορές περισσότερο κι από όσο πρέπει.
Συνειδητοποιήσεις, εξίσου πολλές και ναι, κάποιες πλάνες όπως πολύ εύστοχα έγραψε η Κοραλλία, διαλύονται για να δημιουργηθούν εκ νέου και εκ νέου να της πληρώσω.
Βέβαια μην φανταστείς πως είμαι το αγαθό θύμα του Ποσειδώνα γιατί οι συνειδητοποιήσεις δεν έρχονται μόνο από τον Κρόνο αλλά κι από τον Πλούτωνα που τετραγωνίζει τον Ήλιο μου και που τα τελευταία χρόνια, είναι σχεδόν αχώριστοι :wacko:.
Μια σκληρότητα όσο να ναι, τη βγάζω.
Θεωρώ όμως πως τα πραγματικά αποτελέσματα θα φανούν πολύ αργότερα, επομένως.....γερή να είμαι να τα δω :bigsmile:Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ. Αυτό που ήθελα να διευκρινίσω, το διευκρίνισα. Όταν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για τις γνώσεις σου το παραμικρό μπορεί να σε μπερδέψει και εγώ ότι έχω μάθει, το έχω μάθει μόνος μου. Εύκολα ταράζομαι! Είναι και η εποχή τέτοια.

Και είμαι και Σκορπιός. Τι να πουν οι άλλοι;

Ανδρόνικος
30-05-2011, 06:55 AM
Ο τράνζιτ Ποσειδώνας σε τετράγωνο με τον γενέθλιο μπορεί να φέρει αυταπάτη ή πλάνη αλλά μπορεί να φέρει και διάλυση μιας αυταπάτης ή πλάνης.Εμένα μου έφερε και τα τρία κυρία Μόζορα. Απάτη-πλάνη-διάλυση. Ευτυχώς που στην άμυνα παίζει ο Κρόνος και τον αλλάζει ο Πλούτωνας. Θα έχανα στην έδρα μου.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Τίνα Ζαχαριάδου
30-05-2011, 11:04 AM
Συμφωνώ, αλλά είναι άλλου τύπου αυτό. Έχει να κάνει με την σκέψη και όχι με το συναίσθημα. Εσύ βέβαια τον έχεις κυβ. τον Ερμή και το ζειςε αλλιώς. Πιο δυνατά. Τίνα τι λες;

Της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελά :bigsmile:.

Κάτια μου, τώρα είδα ότι μου πέταξες το μπαλάκι.
Αν και έχουμε ξεφύγει από το αρχικό ποστ και το τετράγωνο του Ποσειδώνα, η σύνοδος του Ερμή/Πλούτωνα μας παραπέμπει σ' αυτό που λες. Στη σκέψη και στον τρόπο αντίληψης. Θα μπορούσε για παράδειγμα, κάποιος να έχει απομακρυνθεί συναισθηματικά από τον πρώην σύντροφο αλλά διαρκώς να ψάχνει να βρει, γιατί του είπε εκείνο, γιατί του είπε το άλλο, μήπως εννούσε κάτι άλλο πολύ βαθύτερο από αυτό που κατάλαβε, μήπως έκρυβε κάτι; Ας μην ξεχνάμε πως ο Πλούτωνας δεν φοβάται να "σκάψει" προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια και να αποκτήσει βαθύτερη γνώση. Στην περίπτωση της Έφης, όντως υπάρχει περισσότερη έμφαση εξαιτίας του Ερμή που είναι χορηγός του Ήλιου της.

Την Καλημέρα μου κι ας προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στο αρχικό θέμα πριν η διαχείριση βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μας ανακοινώσει πως θα μας "φυλακίσει" στη μαύρη τρύπα.

taurine
30-05-2011, 01:53 PM
Δε βαριέσαι. Δεν κάνουμε διαγωνισμό πόνου. Ο μεγαλύτερος πόνος είναι ο δικός μας! Κακά τα ψέματα.

Αλλά τον εαυτό μας δεν τον σωφρονίζουμε όταν έχουμε Ποσειδώνα υπόθετο στον χάρτη μας. Αυτή είναι η λειτουργία του. Να μην τον βλέπουμε μπροστά μας. Ας έρθει κάποιος που τον χτυπάει στα φώτα του (γενέθλια όψη) να μας πει τις εμπειρίες του. Δεν βάζεις μυαλό! Μια καινούργια πλάνη θα ξεπηδήσει από καινούργιο πηγάδι και θα μοιάζει πιο αληθινή από την προηγούμενη.
Και για να μην λέω μόνο τα κακά, έχει απέραντη ομορφιά ο άτιμος ο Ποσειδώνας! Στον αφρό σε έχει!
Κάτια, υπάρχει ένα πρόσωπο στη ζωή μου το οποίο και λατρεύω, μέχρι τέλους. Ειναι η αδελφή μου. Διδυμίνα με ωρ. Ιχθύ. Γεννήθηκε με ακριβή αντίθεση Ήλιο-Ποσειδώνα, ακριβώς επάνω στις ακμές του άξονα 4/10. Ενα πλάσμα υπερευαίσθητο, με τον χαρακτηριστικό δυισμό και χιούμορ του Ερμή αλλά και την εσωστρέφεια των υδάτινων σχηματισμών.
Όσο σοφές και οξυδερκείς έχουν αποδειχθεί οι επιλογές της στα επαγγελματικά της, άλλο τόσο καταστροφικές και τραγικά λανθασμένες οι επιλογές της στα συναισθηματικά της. Ακριβώς όπως το περιέγραψες πιο πριν. Ο Ποσειδώνας είναι εκεί και ΔΕΝ τον βλέπει!
Το χειρότερο είναι πως όσο κι αν προσπαθώ να είμαι κοντά της και να της ρίξω λίγο "φως" στο μονοπάτι της, τόσο πιστεύει πως πράττει σωστά. Όταν όμως έρχεται η ώρα να μου πεί όλα όσα "έπαθε", είναι η χειρότερή μου. Πες μου εσύ τί να της πω? "Σου τα έλεγα εγώ", κλπ κλπ? Το σιχαίνομαι αυτό!

Τρέμω την ώρα, μετα από λίγα χρόνια που ο Ποσειδώνας θα κάνει όψη τετραγώνου με τη γενέθλια αντίθεσή της... Εκεί τί θα κάνω, και πως θα προλάβω καταστάσεις?
"Εδω σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα "

farie
30-05-2011, 02:40 PM
καλημερα σας ! εχω Ποσειδώνα Τετράγωνο Σελήνη κ Ποσειδώνας Τετράγωνο Αφροδίτη
κ τα πραματα δεν πανε ποτε καλα στις σχεσεις μου.Δεν ξερω αν χρειαζετε να σας πω...περισοτερα.αλλα τα πραματα δεν πανε καθολου καλα...
ποτε δεν πηγαν...κατι πρεπι να κανω να σταματησουν να με εκμεταλλεύονται.στις αρχες μπενω σε παραμυθια κ μετα γινονται εφιαλτες...... μια ζωη η ιδια ιστορια ¨(

SAGIVI
30-05-2011, 02:46 PM
Της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελά :bigsmile:.

Κάτια μου, τώρα είδα ότι μου πέταξες το μπαλάκι.
Αν και έχουμε ξεφύγει από το αρχικό ποστ και το τετράγωνο του Ποσειδώνα, η σύνοδος του Ερμή/Πλούτωνα μας παραπέμπει σ' αυτό που λες. Στη σκέψη και στον τρόπο αντίληψης. Θα μπορούσε για παράδειγμα, κάποιος να έχει απομακρυνθεί συναισθηματικά από τον πρώην σύντροφο αλλά διαρκώς να ψάχνει να βρει, γιατί του είπε εκείνο, γιατί του είπε το άλλο, μήπως εννούσε κάτι άλλο πολύ βαθύτερο από αυτό που κατάλαβε, μήπως έκρυβε κάτι; Ας μην ξεχνάμε πως ο Πλούτωνας δεν φοβάται να "σκάψει" προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια και να αποκτήσει βαθύτερη γνώση. Στην περίπτωση της Έφης, όντως υπάρχει περισσότερη έμφαση εξαιτίας του Ερμή που είναι χορηγός του Ήλιου της.

Την Καλημέρα μου κι ας προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στο αρχικό θέμα πριν η διαχείριση βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μας ανακοινώσει πως θα μας "φυλακίσει" στη μαύρη τρύπα.
Ευτυχως δεν εχω τετοια συνοδο Τινα μου.

Ακαδημαικα αναφερω ομως , οτι πριν μερικους μηνες, ο διελαυνων Πλουτωνας εκανε τετραγωνο με τον γενεθλιο Ερμη. Ναι επιασα τον εαυτο μου να κολλαει σε διαφορες σκεψεις, υπερβολικες ακομη και για ενα παρθενο. Σε μερικα χρονια θα τετραγωνισει και την γενεθλια σεληνη:cry:

Βοηθεια μου:laugh:

Atrapos
30-05-2011, 04:43 PM
καλημερα σας ! εχω Ποσειδώνα Τετράγωνο Σελήνη κ Ποσειδώνας Τετράγωνο Αφροδίτη
κ τα πραματα δεν πανε ποτε καλα στις σχεσεις μου.Δεν ξερω αν χρειαζετε να σας πω...περισοτερα.αλλα τα πραματα δεν πανε καθολου καλα...
ποτε δεν πηγαν...κατι πρεπι να κανω να σταματησουν να με εκμεταλλεύονται.στις αρχες μπενω σε παραμυθια κ μετα γινονται εφιαλτες...... μια ζωη η ιδια ιστορια ¨(

Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να αλλάξεις το όνομά σου. Με όνομα «νεραϊδούλα» δεν ξέρω γιατί απορείς που παραμυθιάζεσαι τόσο εύκολα. Μήπως αυτό ζητάς στην πραγματικότητα και το σύμπαν είναι τόσο καλό μαζί σου που συνωμοτεί για να στο προσφέρει;

Το δεύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μελετήσεις τον 5ο και 7ο οίκο σου αφού το πρόβλημα που σε απασχολεί είναι στον τομέα των σχέσεων. Ζώδια, πλανήτες και κυβερνήτες στους οίκους αυτούς θα δώσουν πολλές πληροφορίες.

Στη συνέχεια εξέτασε τον κυβερνήτη του Ποσειδώνα, τον Ερμή και τον Κρόνο. Τον πρώτο αναζητώντας κάποια υποστήριξη που θα κατευνάσει την ονειροφαντασία και τους δύο τελευταίους με την ευχή να είναι σε θέσεις που θα σου δώσουν ωριμότητα και κάποια ισορροπία (αν είναι αυτό που θέλεις).

doukas
30-05-2011, 04:56 PM
εγώ έχω τετράγωνο Κρόνου Ποσειδώνα και δαγκώνω . Μία αντίθεση Αφροδίτης - Ποσειδώνα. Και όλα μαζί το λεγόμενο Τ ! δυο γέροντες πλανήτες και η παιδούλα Αφροδίτη σε κακές όψεις. Εγώ τι πρέπει να αλλάξω :cheesy::nuts::nuts:

Atrapos
30-05-2011, 05:39 PM
εγώ έχω τετράγωνο Κρόνου Ποσειδώνα και δαγκώνω . Μία αντίθεση Αφροδίτης - Ποσειδώνα. Και όλα μαζί το λεγόμενο Τ ! δυο γέροντες πλανήτες και η παιδούλα Αφροδίτη σε κακές όψεις. Εγώ τι πρέπει να αλλάξω :cheesy::nuts::nuts:

Αν είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου, μην αλλάξεις απολύτως τίποτα. Παρά τις δύσκολες όψεις ο Κρόνος μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να φέρει ισορροπία στην αντίθεση Ποσειδώνα – Αφροδίτης. Αν όμως από το πολύ δάγκωμα έχουν αρχίσει να κουνιούνται τα δόντια του «γέροντα» Κρόνου δες τι συμβαίνει στον αντιδιαμετρικό οίκο από αυτόν που βρίσκεται ο Κρόνος και προσπάθησε να τον «γεμίσεις».

farie
30-05-2011, 07:43 PM
πρωτον ευχαριστω πολυ που μου απαντησατε!)

δεύτερον... μια απορια... εφοσον διαβαζουμε τον χαρτη μας...κ οντος βλεπουμε καποια πραγματα να επιβεβαιωνονται.... γινεται στην πορεια να τα αλλαξουμε? δλδ... εγω εχω μελετησει τον χαρτη μου.... κ εχω καταλαβει...πος δεν ζω οπως ολοι με ονειρα...σχεδια...
εγω μονιμος ψαχνω πιο ειναι το σωστο..πιο ειναι το λαθος,εχω αποθιμενα ... θυμαμαι συνεχεια τις πλιγες του παρελθον! κ μολις παω να κανω κατι καινουριο... τσουπ....... γκρεμιζετε κ αβτο! οπως κ οι σχεσεις! στις αρχες...ειμαι καχυποπτη!!!! δεν εμπιστεύομαι.....αλλα μετα απο καιρο...οσο παρατηρω τον αλλον... και αμα φαινεται αληθινος,λεω επιτελουσ...μια καθαρη ανθρωπινη σχεση...κ εμπιστευομαι ανοιγομαι...κανω ονειρα...εφοσον μου τα εχει ταξει...! δεν ζηταω παραλογα πραγματα! απλα ασφαλια...
κ μολις περασει λιγος καιρος... αποδικνιετε...πος ολα ηταν κλασικα ψεματακια!!!!!!!!! κ αντε παλι απο την αρχη...

κ δεν σας μιλαω για ανοητες μικρες σχεσεις.. μιλαω για μακροχρονιους δεσμους..αρραβωνες κτλ...

δλδ ο χαρτης μου ...λεει π.χ ειμαι ανεκτικη με πολυ υπομονη...κ σκεφτομαι παντα πρωτα τον αλλον μετα εμενα.! πως γινετε να αλλαξει ολο αυτο? γινετε?
το θελω πολυ! αλλιως δεν θα ζησω ποτε ....μονο θα ανεχομαι κ θα κανω υπομονη.

(στον 5ο οικο εχω ποσειδονα κ αρη... κ οι δυο αναδρομοι...κ ακμη στον αιγοκερο)
(ο 7ος οικος μου ειναι στα ψαρια... χωρις πλανητες)

εχω καταλαβει...μια ζωη την ιδια καραμελα θα τρωω..
μονο οικογενεια θελω....μια σωστη οικογενεια....τπτ αλο!μαλλον ειναι απωθημένο.

ευχαριστω πολυ :) λατρεβω το site sas.

farie
30-05-2011, 09:24 PM
κ κατι ακομη..... ο κρονος μου ειναι στον τοξοτη....στον 4ο οικο...
κ ο ερμης στα καρκινακια... στον 12ο οικο...

εχω καμια ελπηδα για ισορροπία στην ζωη μου?η να το ξεχασω.

ευχαριστω και παλι

Lilapause
30-05-2011, 11:23 PM
Κα Ζαχαριάδου καλησπέρα!!

Θα ήθελα να ρωτήσω,επειδή ανήκω και εγώ στην ίδια ηλικία των 40:cry: γιατί να περιμένουμε την αντίθεση Ουρανού με τον γενέθλιο;Τι καλό θα μπορούσε να φέρει;Εγώ προσωπικά την τρέμω, γιατί γίνεται στον άξονα 10/4 και θα έχω και σύνοδο Ποσειδώνα -Σελήνης τότε. Μάλλον για καταστροφή μου μοιάζει και όχι για κάτι θετικό!!

Ευχαριστώ!!

Atrapos
31-05-2011, 12:14 AM
κ κατι ακομη..... ο κρονος μου ειναι στον τοξοτη....στον 4ο οικο...
κ ο ερμης στα καρκινακια... στον 12ο οικο...

εχω καμια ελπηδα για ισορροπία στην ζωη μου?η να το ξεχασω.

ευχαριστω και παλι

Αγαπητή Νεραϊδουλα,

Απ΄ ότι καταλαβαίνω με τα στοιχεία που δίνεις είσαι γύρω στα 25 και αναρωτιέσαι αν θα ζήσεις ποτέ. Αν μέχρι τώρα επαναλαμβάνεται ένα μοτίβο στη ζωή σου, θα πρέπει να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις.

Έχοντας του Ιχθείς στον 7ο οίκο και τον κυβερνήτη τους στον 5ο είναι σχετικά αναμενόμενο να τρέφεις αρκετές αυταπάτες για τις σχέσεις σου και να υιοθετείς εύκολα το ρόλο του θύματος. Νομίζω ότι και ο Δίας είναι ανάδρομος στους Ιχθείς που οδηγεί εύκολα στην υπερβολή. Αν δεν κάνω λάθος και ο Πλούτωνας αυτή την περίοδο βρίσκεται κάπου κοντά στον Ποσειδώνα και στον ¶ρη σου ανατρέποντας πολλά δεδομένα.

Συνήθως η λύση δεν είναι να κλειστείς στο καβούκι σου και να διώξεις τους ανθρώπους από κοντά σου. Ούτε να πιστέψεις μοιρολατρικά ότι δεν θα κάνεις ποτέ μια σωστή σχέση.

Πριν όμως να φτάσεις στη σχέση αυτή προσπάθησε να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου. Κατάλαβε ότι δεν μπορείς να προσφέρεις τίποτα στους άλλους αν δεν έχεις δικό σου απόθεμα. Αν είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου μπορείς να συνεχίσεις να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους χωρίς να τρομάζεις ότι θα πληγωθείς. Αν όμως δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και εξαρτιέσαι από την κάθε σχέση, είσαι εξαιρετικά ευάλωτη.

Σε λίγα χρόνια Κρόνος θα κάνει την πρώτη του επιστροφή, στον 4ο οίκο, της οικογένειας σου. Τότε το ζήτημα της οικογένειας θα μπει επιτακτικά και καλύτερα να είσαι όσο πιο καλά προετοιμασμένη γίνεται.

Τίνα Ζαχαριάδου
31-05-2011, 12:42 AM
Αγαπητή Lilapause, αναρωτιέσαι γιατί περιμένουμε την αντίθεση του Ουρανού, μα για να μεταβούμε στην περίοδο του γήρατος. Σοβαρά τώρα, ο Ουρανός συνδέει το παρελθόν με το μέλλον. Υποδηλώνει τις προσδοκίες που έχουμε τόσο σε σχέση με τον εαυτό μας όσο με το ευρύτερο κοινωνικό μας περιβάλλον. Είναι κοινωνικός, επαναστάτης, δεν αντέχει τις δεσμεύσεις, είναι άμεσος και του αρέσει να χει πάντα να «κυνηγά» μια ιδέα, ένα σκοπό. Η ανάγκη του για ελευθερία είναι εκείνη που οδηγεί σε σπασμωδικές αντιδράσεις, τόσο ακαριαίες, όσο και τα γεγονότα που φέρνει.

Οι όψεις αυτές ( των εξω-κρόνιων) είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη ζωή ενός ανθρώπου γιατί σημειοδοτούν μεταβατικές περιόδους. Την περίοδο που θα σχηματιστεί η συγκεκριμένη περίοδος (στα 41 με 43 χρόνια μας ), υποτίθεται πως έχουμε ωριμάσει. Για παράδειγμα, εχουμε περάσει από την πρώτη Κρόνια επιστροφή, έχουμε περάσει από την παραπλανητική περίοδο που σημειοδότησε το τετράγωνο του διελαύνοντα Ποσειδώνα με τον γενέθλιο (που υποτίθεται είναι και το θέμα μας) και φτάνουμε στην φάση της μέσης ηλικίας. Εκείνη ακριβώς την περίοδο γίνονται τα «αποκαλυπτήρια» κι αλίμονο σε εκείνους που έζησαν των ζωή των άλλων και όχι τη δική τους.

Η αντίθεση έρχεται για να αμφισβητήσει τη ζωή που έχουμε ζήσει ως εκείνη τη στιγμή, την ίδια μας την ύπαρξη, τον κοινωνικό και καταπιεστικό ρόλο που με τόσο Κρόνιο τρόπο πασχίσαμε νΆ αποκτήσουμε για να ενταχτούμε στο κοινωνικό περιβάλλον που γεννηθήκαμε και ζούμε. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως όσο περισσότερο καταπιεσμένος ζει ένας άνθρωπος, τόσο περισσότερο «κινδυνεύει» να φέρει στη ζωή του τα πάνω κάτω. Αν αυτές οι ανατροπές είναι για καλό, το μέλλον θα δείξει κι εγώ θέλω να είμαι εκεί για να το δω.

ΥΓ Αν σε παρηγορεί, η αντίθεση του Ουρανού στον ίδιο άξονα θα μας συμβεί. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο Ουρανός σχηματίζει όψη συνόδου, ιδιομοιρίας με τον Ήλιο μου μέσα στο 10ο :bigsmile:.

katiakiss
31-05-2011, 12:55 AM
Αν μου επιτρέπει ο κύριος Αντωνιάδης - από μία γυναικεία σκοπιά- να συμπληρώσω ότι ο συνδυασμός ενός ανάδρομου ¶ρη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα (κυβερ.7ου και ιδιαίτερα μέσα στον 5ο , ακόμα κι αν η ακμή είναι στον Κρόνιο Αιγόκερω (επιβαρυντικό θα το έκρινα αν και αναγκαίο στην περίπτωση) εμένα, Νεραϊδούλα, μου λέει ότι έλκεις και έλκεσαι από πρότυπα ενός τύπου αρσενικού που ποτέ δεν θα εκπληρώσει την βαθειά ανάγκη σου για την ασφάλεια που δεν βίωσες στην ζωή σου όταν έπρεπε.
Οι ασαφής και ψυχικά τρωτοί άντρες, που πιθανά να έχουν και ελαττώματα εξαρτήσεων, μπορεί να μιλούν όμορφα και να μοιάζουν ντελικάτα εύθραυστοι –ακίνδυνοι, αλλά είναι το πιο επικίνδυνο είδος αρσενικού.
Προσπάθησε να στραφείς σε αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Στιβαρή προσωπικότητα με μεγάλη καθαρότητα νου και πνεύματος. Των έργων και των πράξεων. Θα το νιώσεις και θα το καταλάβεις , γιατί η σωστή επιλογή έχει χαρά και πηγαία ευκολία από την πρώτη στιγμή. Ρέει, όπως το νερό στο αυλάκι και σαν το στοίχο του τραγουδιού της Αλεξίου :
« … Να γνωρίσω έναν άνθρωπό που λέει ναι και το εννοεί,
να γυρίζω το κεφάλι και να μένει το χαμόγελό του εκεί…»

farie
31-05-2011, 12:57 PM
πως να χτισω την αυτοπεποιθηση μου κ.Δημητρη...οταν εχω ηλιο στον 12ο ?¨οταν εχω σεληνη στον ζυγο κ.τ.λ.:embarrest
ειμαι πολυ περιεργη να δω....πως θα βιωσω την επιστροφη του κρονου μου.γιατη ειναι στον 4ο μου οικο...εκει που εχω αδυναμια κ φοβο.
παντως.... τωρα ειμαι σε μια σοβαρη επισημη σχεση.. που δοκιμαζετε...αν αποτυχει ..την επομενη φορα....ελπιζω να κανω ακομη πιο σωστη επιλογη...μιας κ εχω μαθει παραπολλα μεσο αστρολογιας!

κ.Κατια εχετε απολυτο δικιο...για το ειδος των αντρων που μοιαζουν ακίνδυνοι!!!! αλλα δεν ειμαι απο τα ατομα που πιστευουν ευκολα...παντα ο αλλος πρεπει να κερδιζει την εμπιστοσυνη μου..... κ τους δοκιμαζω πριν προχωρήσω,δλδ τους πρωτους μινες.. παρατηρω ... ψαχνω μεχρι κ το παρελθον τους...να δω πως φεροντουσαν στους αλλους.νομιζω καπως ετσι λειτουργουν οι σκοριοι.... (μηπως παιζει ρολο που μεγαλωσα με δυο σκορπινες? χεχε )κ συνηθως.. μου αρεσουν ευαισθητοι κ αδυναμοι αντρες (εσωτερικα μονο)...κ οχι μονο αντρες...αλλα γενικα..μαρεσει να προσεχω τους πιο αδυναμους...το νιοθω σαν καθηκον...μου παει! εχω πολυ αγαπη μεσα μου.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ!
Και πως γινεται μετα απο καποιο χρονικο διαστημα...αυτοι οι αδυναμοι...να μου φερονται με τον πιο σκληρο τροπο! δλδ απο το ενα ακρο στο αλο! Η πιο σιχνη φραση που χρησιμοποιω ειναι...
ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ! αφου και ο περιγυρος μου...παντα ξαφνιαζετε ..με αυτα που παθαινω! κ λενε... σε σενα βρηκε να τυχει?

α ..και μια απορια ακομι...ενταξει ολα αυτα για τον χαρτη μου.... αλλα ειμαι λεων με οροσκοπο λεων... υποτίθετε δυναμικη... γιατι ομως δεν βλεπω κατι τετοιο? μονο οταν εκνευριζομαι νιοθω οτι ειμαι λεων.

ευχαριστω πολυ πολυ για τον χρονο σας :amuse::bigsmile:

doukas
31-05-2011, 01:18 PM
τι έχει ο 12ος οίκος και τι η σελήνη στον ζυγό; Μήπως όσα αναφέρεις είναι θέμα χαρακτήρος;
Αν έχεις αμφιβολία ότι ο δεσμός σου ίσως αποτύχει , τότε κάτι σκέφτεσαι ότι δεν πάει καλά!
Θετική σκέψη. Μια χαρά λέων μου ακούγεσαι , έχω συναντήσει άτομο "διπλό λιοντάρι" και ζώδιο και ωροσκόπο και είχε εξαιρετικό εγωϊσμό! και ως εκ τούτου μένει με τα άτομα που καλοπιάνει και κάθονται..

Κάποιο άλλο στοιχείο από το ωροσκόπιο;

Κοραλλία Μόζορα
31-05-2011, 01:51 PM
Ο Ποσειδώνας είναι πολύ δύσκολος πλανήτης να τον κατανοήσει κανείς και πολύ δύσκολος όταν τον βιώνει. Είναι γεμάτος παγίδες που στην πραγματικότητα... δεν υπάρχουν, απλώς εμείς νομίζουμε ότι υπάρχουν.

Μια ποσειδώνια παγίδα είναι ότι πιστεύουμε πως δεν ξέρουμε τι συμβαίνει ενώ στην πραγματικότητα ξέρουμε καλά τι συμβαίνει. Μια άλλη παγίδα είναι πως πιστεύουμε ότι έχουμε χάσει τον έλεγχο ενώ στην πραγματικότητα δεν τον έχουμε χάσει καθόλου. Εμείς τα πιστεύουμε αυτά, έτσι τα βιώνουμε εκείνη την στιγμή, στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύουν. Όπως όταν βρισκόμαστε σ' ένα τόπο όπου υπάρχει ομίχλη. Δεν βλέπουμε τα πράγματα γύρω μας, όμως υπάρχουν και τα βλέπουμε όταν πλησιάσουμε αρκετά.

Προσωπικά, άρχισα να κατανοώ καλύτερα τον Ποσειδώνα όταν κατάλαβα την στενή βαθύτερη σχέση του με τον Δία και τον Πλούτωνα. Αν νομίζουμε πως ο Δίας είναι η υπερβολή και η έλλειψη ορίων καθώς και το κυνήγι ενός οράματος τότε δεν έχουμε γνωρίσει ουσιαστικά τον Ποσειδώνα.

Το "φάρμακο" ή ο αντίποδας του Ποσειδώνα δεν είναι ο Κρόνος, όπως γενικά θεωρείται. Ο Κρόνος είναι ο οριοθετημένος και καλά συγκροτημένος και δομημένος χώρος της Συνείδησης και της λογικής, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η δουλειά του Κρόνου είναι να επεξεργάζεται και να αποκλείει από την Συνείδηση οτιδήποτε μπορεί να διαταράξει την συγκρότησή της ή να διαλύσει την δομή της. Να αποκλείει από την Συνείδηση οτιδήποτε μπορεί να διαταράξει την λογική δομή, την αντικειμενική κρίση και την αμεροληψία. Κι αυτά τα "επικίνδυνα" στοιχεία είναι κυρίως αυτά που πηγάζουν από το συναίσθημα ή το ασυνείδητο. Γι' αυτό ο Κρόνος έχει τόσες άμυνες ως πλανήτης και γι' αυτό μπορεί να οδηγήσει ένα άτομο στην συναισθηματική αποξένωση τόσο από τον εαυτό του όσο και από τους άλλους.

Ο Ποσειδώνας είναι ο φαντασιακός κόσμος που κτίζουμε ασυνείδητα από παιδιά, από την ηλικία που ακόμα η λογική και η Συνείδηση δεν έχουν δομηθεί. Είναι ο κόσμος και οι σχέσεις μας μ' αυτόν όπως τις βιώνουμε με το παιδικό μας μυαλό. Αυτός ο προσωπικός και υποκειμενικός φαντασιακός κόσμος είναι που προβάλλεται από τον Ποσειδώνα ως ψευδαίσθηση. Οι ψευδαισθήσεις που προβάλλουμε με τον Ποσειδώνα είναι δικές μας, είναι τα δικά μας φαντάσματα.

Όταν αναχαιτίζουμε και αποκλείουμε αυτές τις φαντασιώσεις μας από την συνείδηση μέσω της άμυνας του Κρόνου το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τις κάνουμε πιο δυνατές γιατί απλώς τις απωθούμε πίσω στο ασυνείδητο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι την διεισδυτική δύναμη του Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας είναι αυτός που μπορεί να μπει στα όνειρα και τους εφιάλτες μας και να φέρει την συναισθηματική αυτογνωσία ώστε να λυθούν οι ψευδαισθήσεις. Ο Ποσειδώνας είναι συναίσθημα και εκεί πρέπει να τον συναντήσουμε και να τον βιώσουμε. Ο Πλούτωνας είναι τα φώτα πορείας που μας βοηθούν να διαλύουμε την ομίχλη.

doukas
31-05-2011, 01:54 PM
Ένας Ποσειδώνας σε ποιες συνθήκες είναι αποδυναμωμένος; δλδ το άτομο έχει συναίσθηση , είναι στιβαρό και προσγειωμένο; Προφανώς μετράνε χίλια άλλα 2 αλλά σε συνάρτηση με τον Ποσειδώνα μιλάω.

Atrapos
31-05-2011, 02:02 PM
πως να χτισω την αυτοπεποιθηση μου κ.Δημητρη...οταν εχω ηλιο στον 12ο ?¨οταν εχω σεληνη στον ζυγο κ.τ.λ.:embarrest
ειμαι πολυ περιεργη να δω....πως θα βιωσω την επιστροφη του κρονου μου.γιατη ειναι στον 4ο μου οικο...εκει που εχω αδυναμια κ φοβο.
παντως.... τωρα ειμαι σε μια σοβαρη επισημη σχεση.. που δοκιμαζετε...αν αποτυχει ..την επομενη φορα....ελπιζω να κανω ακομη πιο σωστη επιλογη...μιας κ εχω μαθει παραπολλα μεσο αστρολογιας!

κ.Κατια εχετε απολυτο δικιο...για το ειδος των αντρων που μοιαζουν ακίνδυνοι!!!! αλλα δεν ειμαι απο τα ατομα που πιστευουν ευκολα...παντα ο αλλος πρεπει να κερδιζει την εμπιστοσυνη μου..... κ τους δοκιμαζω πριν προχωρήσω,δλδ τους πρωτους μινες.. παρατηρω ... ψαχνω μεχρι κ το παρελθον τους...να δω πως φεροντουσαν στους αλλους.νομιζω καπως ετσι λειτουργουν οι σκοριοι.... (μηπως παιζει ρολο που μεγαλωσα με δυο σκορπινες? χεχε )κ συνηθως.. μου αρεσουν ευαισθητοι κ αδυναμοι αντρες (εσωτερικα μονο)...κ οχι μονο αντρες...αλλα γενικα..μαρεσει να προσεχω τους πιο αδυναμους...το νιοθω σαν καθηκον...μου παει! εχω πολυ αγαπη μεσα μου.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΩ!
Και πως γινεται μετα απο καποιο χρονικο διαστημα...αυτοι οι αδυναμοι...να μου φερονται με τον πιο σκληρο τροπο! δλδ απο το ενα ακρο στο αλο! Η πιο σιχνη φραση που χρησιμοποιω ειναι...
ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ! αφου και ο περιγυρος μου...παντα ξαφνιαζετε ..με αυτα που παθαινω! κ λενε... σε σενα βρηκε να τυχει?

α ..και μια απορια ακομι...ενταξει ολα αυτα για τον χαρτη μου.... αλλα ειμαι λεων με οροσκοπο λεων... υποτίθετε δυναμικη... γιατι ομως δεν βλεπω κατι τετοιο? μονο οταν εκνευριζομαι νιοθω οτι ειμαι λεων.

ευχαριστω πολυ πολυ για τον χρονο σας :amuse::bigsmile:

Νεραϊδούλα, τώρα κάπως μας μπερδεύεις. Είχες πει ότι έχεις Ιχθείς στον 7ο οίκο, τώρα λες ότι έχεις Λέοντα Ωροσκόπο. Αν βρίσκεται ο Υδροχόος στην ακμή του 7ου, ρίξε μια ματιά και στον Ουρανό να δεις τι γίνεται.

Ούτε ο Ήλιος στον 12ο, ούτε η Σελήνη στο Ζυγό μπορούν να σε εμποδίσουν να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου, αν το θέλεις πραγματικά. Απλά θα πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου, κάτι που αποφεύγεις.

Ακόμα και οι συμβουλές της Κάτιας μου φαίνεται ότι από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Ίσως να σου ακούγονται σαν συμβουλή να παντρευτείς από προξενιό.

Μάλλον οι (πολλές) γυναίκες του forum μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο. Πάντως όλοι οι άντρες δεν είναι σαν αυτούς που βρίσκεις. Απλά έλκεσαι από αυτούς κι αν αυτό δεν σου αρέσει θα πρέπει να κάνεις κάτι.

Υ.Γ. Όταν θα έρθει ο Κρόνος να σου «συστηθεί» μη του πεις ότι σε λένε Νεραϊδούλα. Μάλλον θα τον θυμώσεις.

farie
31-05-2011, 02:38 PM
διαβασα τωρα την κ.Κοραλλια.... κ η αληθεια ειναι πος στεναχωρηθηκα παλι...με τον ποσειδονα.
δεν μου αρεσει να ξερω οτι ζω σε ψεφτικο κοσμο! ειμαι πολυ λογικη! δεν θελω αλλες ποσειδονιες καταστασεις στην ζωη μου, μα ειμαι καχύποπτη μεχρι αιδιας... τι αλλο πρεπει να κανω?

δλδ ο δικος μου ποσειδωνας ειναι ευάλωτος?καπως να το σταματησω αμα ειναι!!!!!!!!!!!!!!!!!! ε τι...μια ζωη θα ζω αυτο το παραμυθακι? !!!!

δουκα...εννοειτε ολα ειναι θεμα του χαρακτηρα μας! αλλα εφοσον ειμαι ετσι.... το επιβεβαιώνει κ ο χαρτης μου...πως θα αλλαξω? δλδ πως θα διωξω τις ανασφαλιες μου... γινεται να μετακινησω τον ηλιο μου απο τον 12ο στον πρωτο οικο? ! :bigsmile: πλακιζω!

ποιο άλλο στοιχείο θελεις να πω? δεν ξερω πιο ειναι σημαντικο κ πιο οχι.... παντος οτι κ να διαβασω ...ολα ειναι εναντιον μου! καποιος πλανητης - ζωδιο... δεν μου δινουν λιγη δυναμη να συνέλθω! ελεος!

Atrapos
31-05-2011, 02:44 PM
Πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση σου Κοραλλία. Θα μπορούσα να συμφωνήσω αλλά αναφέρεσαι μόνο στις ψευδαισθήσεις και στις φαντασιώσεις του Ποσειδώνα. Δεν ξέρω αν το κάνεις επειδή πιστεύεις ότι ο Ποσειδώνας είναι μόνο αυτά ή επειδή στο συγκεκριμένο θέμα ασχολούμαστε με τα προβλήματα του Ποσειδώνα. Απλά φοβάμαι ότι μέχρι τώρα είχαμε την «Κρονιοφοβία», δεν χρειάζεται να αρχίσουμε την «Ποσειδωνιοφοβία».

Και ο Ποσειδώνας έχει τη θετική του πλευρά που είναι νομίζω η πίστη ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε το μικρό μας εαυτό και να νοιώσουμε σαν αδιάσπαστο μέρος του συνόλου χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Για πολλούς αυτό είναι μια ψευδαίσθηση για κάποιους όμως μπορεί να γίνει πραγματικότητα έστω για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Όσο για το ρόλο του Πλούτωνα μπορεί κάποιες φορές να είναι τα φώτα πορείας που μας δείχνουν το δρόμο, αλλά όταν έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο μπορεί να γίνει η μπουλντόζα που θα ανοίξει δρόμο ανατρέποντας πολλά πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα. Κι αυτό χρήσιμο είναι απλά κάποιες φορές πονάει.

farie
31-05-2011, 02:50 PM
κ.Δημητρη... δεν ηθελα να γινει μπερδεμα... τωρα κοιταζω τον χαρτη μου... φενετε οτι η ακμη του 7ου μου οικου ειναι στους ιχθειες...αλλα τελικα διαβασα πιο κατω κ ειναι στον υδροχοο..χιλια συγνωμη.ολα τα υπολοιπα που σας ειχα γραψει ειναι σωστα.οσο για το ονομα μου.... αν του πω το πραγματικο μου ονομα...θα μου δειξει λιγη ελεημοσυνη? ι θα με στειλει στην χωρα των θαυματων παλι????????
Αλικη ...χαρικα :cheesy:

Τίνα Ζαχαριάδου
31-05-2011, 03:23 PM
Παιδιά γιατί τόση ανασφάλεια και φοβία;;

Πρέπει να κατανοήσετε πως σ' αυτή τη ζωή ήρθαμε να βιώσουμε το συγκεκριμένο ωροσκόπιο και ότι αυτό συνεπάγεται. Παραπονιέστε για τις σχέσεις ενώ εκείνο το οποίο πρέπει να κάνετε, είναι κατανοήσετε το ωροσκόπιο σας. Νεραιδούλα μου, αν κατανοήσεις τι ακριβώς θέλει να σου πει η Αφροδίτη σου, η ακμή του 5ου, 7ου κτλ. θα κατανοήσεις όχι μόνο γιατί ελκύεις τέτοιους είδους ερωτικές σχέσεις αλλά και ότι δεν θα ήσουν ικανοποιημένη διαφορετικά. Αν η ακμή του 7ου σου όπως λέει ο Δημήτρης είναι στο ζώδιο του Υδροχόου τότε οι σχέσεις οι οποίες θα σε καλύπτουν δεν είναι αυτές που κλείνονται στα στενά περιθώρια του κοινωνικού μας κατεστημένου.

Μάθημα πρώτο λοιπόν, παράτα τους αρραβώνες που ως στόχο έχουν, όχι να δοκιμάσουν το ζευγάρι αλλά να εμπλακεί πότε το ένα σόι και πότε το άλλο και δώσε χρόνο και ελευθερίες τόσο στον εαυτό σου όσο και στο σύντροφό σου να εκφράσετε τους πραγματικούς εαυτούς μέσα από τη διαφορετικότητά σας. Αν τα αισθηματικά σου σημειοδοτούνται κυρίως από τον Ποσειδώνα άσε το παραμύθι να μπει στη ζωή σου χωρίς πολλές ερωτήσεις. Αν το παραμύθι τελειώσει (γιατί όλα κάποτε τελειώνουν) τότε βιώσε την θλίψη και την απογοήτευση γιατί αυτό είναι το αντίτιμο για όλα τα καλά που σου προσέφερε.

Μάθε και συ και όλοι να ζείτε με το ωροσκόπιο σας, αγαπήστε το κι αυτά που είναι να ζήσετε θα τα ζήσετε. Πιστεύεις πως αν χειριστείς τα πράγματα διαφορετικά θα είσαι ευτυχισμένη;; Τότε, κάνε το όμως τότε θα λειτούργείς με τον μη εαυτό σου. Καταλαβαίνω τις ανασφάλεις και τις ανησυχίες σου (τις ίδιες είχα κι εγώ στην ηλικία σου) γι αυτό προτείνω να εξερευνήσεις βαθύτερα τον αστρολογικό σου χάρτη για να γνωρίσεις τον εαυτό σου και τις πραγματικές σου ανάγκες.

farie
31-05-2011, 03:41 PM
δεν ειμαι αστρολογος....κ ουτε καμια διαβασμενη πανω στην αστρολογια... ομως προσπαθω να μελετησω τον χαρτη μου....κ εχω καταλαβει πος ..καθε ανθρωπος δινει τον δικο του αγωνα σε αυτην την ζωη.κ αυτο φενεται στον χαρτη του.

Κ οπως εχω καταλαβει... με τα λιγα κ τα πολλα... πος στον δηκο μου χαρτη.... οι σημαντικοτεροι πλανητες εχουν να κανουν με τις σχεσεις.... κ επειδη λιγο τρομαξα στη ιδεα οτι μια ζωη θα εχω αυτην την ανασφαλια.... γιαυτο εχω ξεσικοθει.....κ μου κινησε πολυ το ενδιαφερον ο πλανητης Ποσειδωνας.... εμαθα πραγματα ...που ουτε τα φανταζομουν πριν.

ευχαριστω κ.Τινα για τις χρήσιμες συμβουλές σας.

Victory
31-05-2011, 05:29 PM
Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για το θέμα και τις αναλύσεις ολους σας. Πραγματικά το πιο επώδυνο δρομολόγιο ο Ποσειδώνας. Και φτάνω στα Τάρταρα. Απίστευτο που από την μια πρέπει να κουνηθώ για να επιβιώσω, αλλά από την άλλη δεν μ' αφήνει με τίποτα. Ενεργοποίηση γενέθλιας αντίθεσης Ποσ-Κρόνου (άξονα 4ου/10ου), από διέλευση Ποσειδώνα στον 1ο . Και ο πάτος δεν έχει όριο... Κορίτσια είμαι πάλι εδώ και σας ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις

Victory
31-05-2011, 06:06 PM
Και για να γίνω λίγο πιο σαφής, πριν από λίγες μέρες η Κάτια η Τaurine και η Εφη , (κορίτσια χίλια ευχαριστώ) μου έριξαν λίγο αστρολογικό φως όσο αφορά την αιτία της κατάθλιψης που περνάω, σε ένα θέμα που άνοιξα. Ομως διαβάζοντας εμπειρίες σας, και ειδικά την τραγική εμπειρία της Taurine νιώθω ότι είμαι ακόμη στην αρχή. Κάτια καλή μου λυπάμαι!

Κοραλλία Μόζορα
31-05-2011, 08:49 PM
Πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση σου Κοραλλία. Θα μπορούσα να συμφωνήσω αλλά αναφέρεσαι μόνο στις ψευδαισθήσεις και στις φαντασιώσεις του Ποσειδώνα. Δεν ξέρω αν το κάνεις επειδή πιστεύεις ότι ο Ποσειδώνας είναι μόνο αυτά ή επειδή στο συγκεκριμένο θέμα ασχολούμαστε με τα προβλήματα του Ποσειδώνα. Απλά φοβάμαι ότι μέχρι τώρα είχαμε την «Κρονιοφοβία», δεν χρειάζεται να αρχίσουμε την «Ποσειδωνιοφοβία».

Και ο Ποσειδώνας έχει τη θετική του πλευρά που είναι νομίζω η πίστη ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε το μικρό μας εαυτό και να νοιώσουμε σαν αδιάσπαστο μέρος του συνόλου χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Για πολλούς αυτό είναι μια ψευδαίσθηση για κάποιους όμως μπορεί να γίνει πραγματικότητα έστω για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Όσο για το ρόλο του Πλούτωνα μπορεί κάποιες φορές να είναι τα φώτα πορείας που μας δείχνουν το δρόμο, αλλά όταν έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο μπορεί να γίνει η μπουλντόζα που θα ανοίξει δρόμο ανατρέποντας πολλά πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα. Κι αυτό χρήσιμο είναι απλά κάποιες φορές πονάει.

Δημήτρη μου,

μόλις περίγραψες το μεγαλείο του Ποσειδώνα και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Για να φτάσουμε όμως πνευματικά εκεί πρέπει πρώτα να παλέψουμε με τις χείμαιρες μας. Πιστεύω ότι ο Πλούτωνας μας βοηθά πολύ σ' αυτό γιατί φέρνει το φως στο σκοτάδι, έστω κι αν χρειαστεί να ανοίξει τον δρόμο ως μπουλντόζα, όπως λες. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Όταν φοβόμαστε ένα πλανήτη είναι σαν να φοβόμαστε τον ίδιο τον εαυτό μας και τις πλευρές μας που αυτός ο πλανήτης εκφράζει. Δεν πρέπει να φοβόμαστε κανένα πλανήτη ούτε φυσικά τον εαυτό μας. Πιστεύω ότι ο σκοπός όλων μας εδώ και σε όλες τις συζητήσεις είναι η καλύτερη γνώση του εαυτού μας. Κι αν θέλουμε να διαχειριστούμε καλύτερα τον Ποσειδώνα μας πρέπει να κατανοήσουμε ότι στο ατομικό ψυχολογικό επίπεδο αντιπροσωπεύει τις υποσυνείδητες φαντασιώσεις μας που προβάλλουμε στην πραγματικότητα αναζητώντας να τις βιώσουμε. Κι επειδή οι φαντασιώσεις αυτές δεν είναι ούτε τέλειες ούτε αγνές αλλά είναι δομημένες πάνω στις ψυχολογικές δυσκολίες που βιώσαμε ως παιδιά, αυτό που ζούμε μας απογοητεύει και μας διαψεύδει. Ιδιαίτερα τα ποσειδώνια άτομα γιατί είναι πιο εκτεθημένα σ' αυτό τον φαντασιακό κόσμο.

labtec
01-06-2011, 11:05 PM
...Καλησπέρα και από μενα..!!
Να παραθεσω με την σειρα μου οτι και εγω βιωνω το τετράγωνο διελαύνοντος Ποσειδωνα στους Ιχθύς με τον γενεθλιο στον Τοξοτη στην 1ο και μαλιστα σε συνοδο στενη με Δια στον σκορπιό στις 29ο.
Πιστευω ότι δεν πρεπει να φοβομαστε τοσο τον Ποσειδωνα, γιατι εκπροσωπεί τον ύψιστο ιδεαλισμό πραγμα που εκλείπει παντελώς στην εποχή μας και σε συνδυασμό ότι ανηκω στο ζωδιο των ΙΙμων β' 10μερο,(οπου ο Ποσειδωνας ειναι σε εξαρση) θα μας σωσει πίστη βεβαια η πλάνη την θεωρω δεδομενη μιας και θα τετραγωνιζει σιγα-σιγα τον ήλιο μας, αλλα η εξαρση του (Ποσειδωνα στους ΙΙμους) ισως μας δωσει και μια σπίθα ελπίδας, πίστης σε συνδυασμό με τον τοξοτη ο οποίος κυβερνητης του ειναι ο Διας.Πιστευω να εγινα να σαφής και αν οχι να ελπίσουμε σε μια διορθωτικη παρέμβαση των ιθυνοντων του site.

katiakiss
02-06-2011, 12:13 AM
¶φησα λίγο τον χρόνο να περάσει και αφού πήρα την απόστασή μου, μπήκα ξανά στο θέμα της Ποσειδώνιας ενέργειας.
Η λειτουργία του κυβερνήτη του 12ου οίκου, είναι δύσκολο να διατυπωθεί με στέρεα και συμπαγή επιχειρήματα , λόγω της ίδιας του της φύσης.
Το 12ο ζώδιο, βρίσκεται στην ακμή του οίκου που κλείνει τον ζωδιακό και συμβολικά κουβαλά την συναισθηματική εμπειρία όλων των προηγούμενων.
Στην ψυχολογία η συναισθηματική αντίδραση της ενσυναίσθησης στον πόνο και τα δεινά των συνανθρώπων μας, βασίζεται στον μοχλό της ταύτισης. Δηλαδή, στην πραγματικότητα, όταν λυπόμαστε για τα δεινά του διπλανού μας, είναι η προσωπική αγωνία να μην συμβεί σε εμάς και οι άλλοι δεν συμπάσχουν μαζί μας ή η ενοχή που έχει συμβεί στον άλλον και όχι σε εμάς.
Με δεδομένο ότι οι Ιχθείς ως το ζώδιο του 12ου κουβαλούν την συναισθηματική εμπειρία και των 12 ζωδίων, είναι λογικό να λέγεται για αυτούς ότι είναι πονόψυχοι. Κουβαλώντας την γνώση του πόνου, είναι απείρως ευκολότερο να περάσουν στην κατάσταση της ενσυναίσθησης και τελικά της ταύτισης.
Έτσι, συναντάμε Ποσειδώνιους τύπους σε οπαδούς, θιασώτες… Σε μέρη όπου ο άνθρωπος απομονώνεται από την εγκόσμια ζωή, την γεμάτη πόνο (μοναστήρια)…. Ή εκεί που ο πόνος περισσεύει (νοσοκομεία)…. Ή εκεί που η ψυχή για να αντέξει τον πόνο έχει απολέσει την λογική (ψυχιατρεία)… Και όλοι οι τρόποι που ο σύγχρονος άνθρωπος επιλέγει να απαλλαγεί από την αλήθεια του ψυχικού του πόνου. Ναρκωτικά… Φάρμακα… Ηλεκτρονική υπολογιστές… Πνευματικά δόγματα… Θρησκείες… Μουσική… Ποίηση… Τέχνη… Με κάθε τρόπο, υπεκφυγή! Και δεκάδες άλλοι τρόποι, αρκεί να εξασφαλίζουν την φυγή.

Ο Ποσειδώνας λοιπόν, είναι το φυσικό ναρκωτικό του ζωδιακού. Κάθε αρνητική του όψη, δείχνει το σημείο που υπάρχει πόνος και η ανάγκη της παραπάνω χρήσης αυτού του ναρκωτικού. Η υπερδοσολογία, μπορεί να βλάψει, όπως όλα τα φάρμακα κατά του πόνου.
Μπορεί να βλάψει, γιατί η μακροχρόνια καταστολή του πόνου, αποτρέπει από την ανάδειξη και την επίλυση της γενεσιουργού αιτίας.
Δεν θα διαφωνήσω με όσα πολύ σωστά διατύπωσαν, τόσο η Κοραλλία, όσο και ο Δημήτρης. Όμως θεωρώ ότι η κατανόηση του Ποσειδώνα από τα μέλη που δεν έχουν την δική σας, ακόμα και την δική μου εμπειρία στο θέμα της εμβάθυνσης, μπορεί να μπερδέψει, λόγω των πολύ λεπτών αποχρώσεων στις διαφορές τους.
Ο Πλούτωνας μας πληροφορεί για μια βαθιά συναισθηματική καταγραφή που σχετίζεται με μια βαθιά ριζωμένη παρόρμηση. Για κάθε Πλουτώνια αλλαγή, χρειάζεται η δύναμη της εγκατάλειψης \μετάλλαξης του συναισθηματικού μας οικοδομήματος.
Ο Ποσειδώνας, σαν λειτουργία, δεν περιέχει κανενός είδους μετάλλαξη. Υπάρχει για να συνεχίσουμε να ζούμε χαρούμενοι, παρ’ όλη την γνώση ότι όλοι μια μέρα θα πεθάνουμε.
Οι αρνητικές του διελεύσεις σηματοδοτούν την εποχή που ο οργανισμός μας έχει τόσο εθιστεί στο ναρκωτικό του, που πια δεν τον πιάνουν τα φάρμακα και πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα του πόνου.
Η αιτία του πόνου, είναι ο Πλούτωνας. Ο πόνος ο ίδιος, σαν βιωμένη κατάσταση, είναι Ποσειδώνας.

Ο φόβος ενός παιδιού πριν το πάρει ο ύπνος, είναι Πλούτωνας. Το δάχτυλο στο στόμα, το παίξιμο μιας ατίθασης μπούκλας, το κλείσιμο των ματιών και η επικέντρωση στην μελωδία ενός κουρδιστού καρουσέλ, είναι η παρηγοριά του Ποσειδώνα.

Η διαφορά του Ποσειδώνα από τους υπόλοιπους πλανήτες, είναι ότι δίνει τόσο μεγάλη ώθηση στη δύναμη της πίστης, που ο θετικός οραματισμός και η καλή ενέργεια μιας αγαθής πεποίθησης , μπορεί να κάνει θαύματα, με την στενή έννοια του όρου «θαύμα». Σκεφτείτε ότι ο Ποσειδώνας περισσεύει στα μοναστήρια και σε όλους τους τόπους επικοινωνίας με το θείο.
Έτσι, η πεποίθηση ότι μπορεί να αλλάξει το μη λογικά αναστρέψιμο, είναι θέμα πίστης. Θέμα Ποσειδώνα.

Ο λόγος που δεν πρέπει να φοβόμαστε τον Ποσειδώνα, είναι γιατί εκεί που καταργείται η λογική, γεννιέται το θαύμα!

SAGIVI
02-06-2011, 12:58 AM
Κατα την γνωμη μου το παραπανω ποστ της Κατιας, θα μπορουσε να ειναι ενα αρθρο απο μονο του.:clapping:

Στο μονο που εχω μια αντιρρηση ειναι, οτι οσοι γραφουμε σ αυτο το θεμα, εχουμε την εμπειρια του Ποσειδωνα, οποτε δεν τιθεται θεμα να φοβομαστε μηπως μας συμβουν παρομοια γεγονοτα, με οσα διηγουνται τα μελη.

Ο βρεγμενος την βροχη δεν την φοβαται.:laugh::laugh::laugh:

taurine
02-06-2011, 01:27 AM
Αν και Ποσειδώνιο το θέμα, η Κάτια το περιέγραψε με μεγάλη σαφήνεια και καθαρότητα!:bigsmile:

Πέρα από όλα τα υπόλοιπα, θα σταθώ ιδιαίτερα στο σημείο που η Κάτια αναφέρει πως "είναι ο φόβος μην συμβεί το ίδιο και σε εμάς, ή πως ασυναίσθητα φορτωνόμαστε "ενοχές".
Για κάποιον που βιώνει τον "δικό" του Ποσειδώνα και όχι για αυτόν που πέφτει θύμα "εξωτερικών περιστάσεων", νομίζω πως είναι ο καταλληλότερος ορισμός που διάβασα εδώ και καιρό.

Να προσθέσω πως ο Ποσειδώνας βρίσκεται και σε κάποιους χώρους, όπου μπορεί να μην υπάρχει σωματικός πόνος, ή απώλεια λογικής, ή στα μοναστήρια. Μπορεί να είναι και ο οποιοσδήποτε χώρος εγκλεισμού, κράτησης, απομόνωσης, όπου το άτομο βρίσκεται εκεί με δική του ή όχι υπαιτιότητα, προκειμένου να υποστεί τον προσωπικό του σοφρωνισμό.
Εκεί η μόνη "μετάλλαξη" που μπορεί να προκαλέσει ο Ποσειδώνας, είναι η δημιουργία μιας διαφορετικής αίσθησης του χώρου, του χρόνου, των περιστάσεων. Είναι μία από τις πολλές παραμορφώσεις που προκαλεί στον ψυχισμό του ανθρώπου. Είναι το πληγωμένο θηρίο στο κλουβί του, που αν και έγκειστο προσπαθεί να δημιουργήσει μία καρικατούρα της κοινωνίας ή του νόμου της ζούγκλας, έστω και αν δεν συνειδητοποιεί πως είναι μάταιο το πόνημά του...

kassy
02-06-2011, 11:43 AM
Εγώ προσωπικά ακόμα δεν έχω βιώσει το τετράγωνο του διελαύνοντα ποσειδώνα με τον γενέθλιο ποσειδώνα ακόμα. Βίωσα το πέρασμα του ποσειδώνα όσο βρισκόταν στον αιγόκερω. Με το πέρασμα στον αιγόκερω, είχει ήδη μπει στο 12ο οίκο μου, όπου έκανε αντίθεση με τον ήλιο, κρόνο και ερμή. Τότε πρέπει να ήταν περίπου κατά την εφηβεία μου όπου βίωνα μία έντονη κατάθλιψη, αλλά την κρατούσα τόσο βαθιά μέσα μου, ούτε οι γονείς μου την κατάλαβαν. Νόμιζα ότι έκανα φίλους, αλλά τελικά έμενα μόνη, στο σχολείο προσπαθούσα να αποδόσω αλλά δεν τα κατάφερνα, γιατί ενώ διάβαζα πολύ δεν απέδιδα το νόημα των μαθημάτων όπως έπρεπε (λάθος αποτελέσματα στις ασκήσεις των θετικών μαθημάτων, λάθος η απόδοση των κειμένων στα θεωρητικά μαθήματα). Βρισκόμουν σε μία διαρκή πλάνη σχετικά με αυτό που επιδίωκα και με αυτό που πετύχαινα. Δεν είχα παρέες, αποτυχίες με το άλλο φύλο, κακή μαθήτρια σε σημείο που ντρεπόμουν πολύ για τον εαυτό μου. Νόμιζαν όλοι ότι ήμουν εσωστρεφής χαρακτήρας και μοναχικός τύπος και η μόνη διέξοδός μου ήταν η ενασχόληση με τη ζωγραφική.

Βέβαια κατάφερα να σπουδάσω σε τομέα που μου άρεζε, αλλά τελικά αφού αποφοίτησα κατάλαβα ότι δεν μου ταίριαζε αυτό που σπούδασα, γιατί οι απολύσεις διαδεχόταν η μία την άλλη. Κατέληξα σε μία δουλειά που το εργασιακό περιβάλλον με καταπίεζε ψυχολογικά, αλλά νόμιζα ότι αν επέμενα θα είχα επαγγελματική εξέλιξη, πράγμα που δεν έγινε, οπότε το έριξα στο φαγητό και έγινα υπέρβαρη. Το διάστημα αυτό πρέπει ο ποσειδώνας στον αιγόκερω να έκανε σύνοδο με τη σελήνη στις τελευταίες μοίρες του δωδέκατου οίκου μου ίσως να τετραγώνιζε και με το δία στον κριό. Και ύστερα έγινε το μεγάλο μπαμ (ίσως κάτι να τετραγώνισε με τον ουρανό μου στο ζυγό στον 8ο, ίσως ο κρόνος που μπηκε στον καρκίνο και συνάντησε το γενέθλιο κρόνο). Έχασα κιλά και παραιτήθηκα. Πήγα και σε δημοτικό γυμναστήριο όπου έκανα κορμάρα. Βρήκα άλλη δουλειά και εκεί με απολύσανε, αλλά με τα λεφτά που πήρα ως αποζημίωση πήγα διακοπές και ξανάνιωσα. Τον ίδιο χειμώνα γνώρισα τον άντρα μου, βρήκα και μία καινούρια δουλειά, όχι τίποτα σπουδαίο, αλλά το εργασιακό περιβάλλον είναι σούπερ. Ο κρόνος στο ζυγό μου τα χάλασε για λίγο διάστημα (χώρισα προσωρινα), αλλά καταλάβαμε ότι δεν μπορούσαμε να ζήσουμε χώρια και τώρα είμαστε πάλι ευτυχισμένοι μαζί.

Τώρα που μπήκε ο ποσειδώνας στους ιχθύς περιμένω που θα τετραγωνίσει με τον γενέθλιο στον τοξότη σε σύνοδο με το μεσουράνημα και θα έρθει σε αντίθεση με την αφροδίτη στην παρθένο στον 7ο. Πρέπει να πω ότι ήδη η γενέθλιοα αφροδίτη τετραγωνίζει με τον γενέθλιο ποσειδώνα. Ποιος ξέρει τι με περιμένει! Δεν βαριέσαι! Ότι και να γίνει κάτι θα αλλάξει και θα ξεκινήσω πάλι από την αρχή. Από όλη αυτή την εμπειρία αυτό που αποκόμισα είναι ότι είναι ωραία να προσπαθείς για το όνειρο ακόμα και αν δεν τα καταφέρνεις. Δεν μετάνοιωσα για αυτά που έκανα, αλλά για αυτά που δεν έκανα. Και θα συνεχίσω να ονειρεύομαι και να κάνω, ακόμα και αν ο άτιμος ο ποσειδώνας με περιμένει στη γωνία. Εξάλλου όταν ο ποσειδώνας κάνει θα κάνει τρίγωνο με τον κρόνο, τον ερμή και τον ήλιο στον καρκίνο όλο και κάτι θα συμβεί. Έτσι δεν είναι;

taurine
02-06-2011, 01:25 PM
Σου εύχομαι να είσαι έτσι πάντα δυνατή και ποτέ μα ποτέ να μην "παραδίδεις" τα όπλα.
:love:

Κοραλλία Μόζορα
03-06-2011, 01:49 PM
Γεια σου, Κάτια μου.

Όλοι οι πλανήτες αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένες λειτουργίες της ύπαρξης μας. Όταν αυτές οι λειτουργίες μπλοκάρονται, συναντούν δυσκολίες και δεν εκφράζονται σωστά προκαλούν πόνο. Όπως δεν υπάρχει ένα μόνο είδος σωματικού πόνου έτσι δεν υπάρχει και ένα μόνο είδος ψυχικού πόνου. Είναι διαφορετικός ο ψυχικός πόνος που θα βιώσουμε με ένα τετράγωνο Αφροδίτης/Πλούτωνα, διαφορετικός ο ψυχικός πόνος που θα βιώσουμε με ένα τετράγωνο Σελήνης/Ουρανού και διαφορετικός ο ψυχικός πόνος που θα βιώσουμε με ένα τετράγωνο Ήλιου/Κρόνου. Έτσι δεν μπορούμε να πούμε γενικά ότι ο Πλούτωνας είναι η αιτία κάθε ψυχικού πόνου ή ότι ο Ποσειδώνας είναι ο πόνος ο ίδιος ως βιωμένη κατάσταση. Κάθε ψυχική λειτουργία προκαλεί ένα διαφορετικό είδος ψυχικού πόνου.

Έτσι, ο Ποσειδώνας προκαλεί κάποια είδη ψυχικού πόνου που συνδέονται με την δική του λειτουργία. Ο Ποσειδώνας είναι οι προσωπικές μας φαντασιώσεις, είναι ο υποκειμενικός δικός μας κόσμος που μόνο εμείς τον βιώνουμε ως πραγματικότητα, είναι η δική μας πραγματικότητα. Σε κάποιους από εμάς αυτή η υποκειμενική πραγματικότητα είναι πιο δυνατή από την εξωτερική (ρεαλιστική) πραγματικότητα και σε κάποιους άλλους από εμάς η εξωτερική πραγματικότητα είναι πιο δυνατή από την εσωτερική. Όταν η εσωτερική πραγματικότητα είναι πιο δυνατή προκαλούνται τα διάφορα είδη φυγής από την εξωτερική πραγματικότητα που είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα του Ποσειδώνα.

Ο πόνος που συνήθως προκαλεί ο Ποσειδώνας προέρχεται από τις στιγμές που συγκρούεται η εσωτερική μας πραγματικότητα με την εξωτερική και από την διάψευση που συνοδεύει αυτή την σύγκρουση. Η αίσθηση της πλάνης και της ψευδαίσθησης προέρχεται από την συντριβή της υποκειμενικής μας πραγματικότητας από την εξωτερική πραγματικότητα. Τότε ο ποσειδώνιος πόνος μπορεί να εκφραστεί ως θλίψη ή ως κατάθλιψη και μια αίσθηση εσωτερικού ανικανοποίητου.

Η ποσειδώνια κατάθλιψη είναι ένα σύμπτωμα που μας δείχνει ότι δεν λειτουργούμε σωστά τον Ποσειδώνα μας γιατί η εσωτερική μας πραγματικότητα μας οδηγεί στην ψυχική απομόνωση και την χωριστικότητα ενώ ο Ποσειδώνας για να λειτουργεί σωστά θέλει ταύτιση, θέλει ένωση με το Παν. Η ταύτιση του Ποσειδώνα δεν είναι μόνο ταύτιση με τον πόνο των άλλων αλλά η ταύτιση της απόλυτης αγάπης, με την χριστιανική έννοια, που οδηγεί στην ταύτιση με όλη την Δημιουργία και με το Θείο.

Έτσι, ο ποσειδώνιος πόνος έχει σκοπό να μας δείξει ότι οι υποκειμενικές μας φαντασιώσεις, ο υποκειμενικός και προσωπικός μας κόσμος που θέλουμε να βιώσουμε προκαλεί απομόνωση και χωριστικότητα κι ότι ο μηχανισμός της δημιουργίας των φαντασιώσεων είναι ο ίδιος μηχανισμός του θετικού οραματισμού, που όταν ενισχύεται από την αγάπη και την πίστη οδηγεί στην ένωση με το Σύμπαν. Αυτή είναι ουσιαστικά η μετάλλαξη του Ποσειδώνα, η φαντασίωση να μεταλλαχθεί σε οραματισμό και η βίωση της υποκειμενικής πραγματικότητας να μεταλλαχθεί σε ταύτιση με το αντι-κείμενο (αυτό που βρίσκεται έξω από εμάς).

Η λειτουργία του Πλούτωνα είναι να βγάζει στην επιφάνεια οτιδήποτε αρνητικό υπάρχει στον ψυχικό μας κόσμο, από οποιαδήποτε πλανητική θέση ή όψη στον χάρτη μας κι αν προκαλείται, και να μας κάνει να το βιώνουμε έντονα ώστε να είναι επιτακτική για την ψυχική μας υγεία η λύση του και η εξυγίανση του. Ο Πλούτωνας είναι ο "ανατόμος" ολόκληρου του ψυχισμού μας και μ' αυτή την έννοια είναι αυτός που μπορεί να βάλει το νυστέρι στις φαντασιώσεις του Ποσειδώνα μας ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς θέλουμε και γιατί το θέλουμε. Αυτή η λειτουργία του Πλούτωνα βοηθά τον Ποσειδώνα να συνειδητοποιήσει την λειτουργία των φαντασιώσεων και να ενισχύσει έτσι τον μηχανισμό του θετικού οραματισμού.

kassy
03-06-2011, 02:43 PM
Ο πόνος που συνήθως προκαλεί ο Ποσειδώνας προέρχεται από τις στιγμές που συγκρούεται η εσωτερική μας πραγματικότητα με την εξωτερική και από την διάψευση που συνοδεύει αυτή την σύγκρουση. Η αίσθηση της πλάνης και της ψευδαίσθησης προέρχεται από την συντριβή της υποκειμενικής μας πραγματικότητας από την εξωτερική πραγματικότητα. Τότε ο ποσειδώνιος πόνος μπορεί να εκφραστεί ως θλίψη ή ως κατάθλιψη και μια αίσθηση εσωτερικού ανικανοποίητου.

Η ποσειδώνια κατάθλιψη είναι ένα σύμπτωμα που μας δείχνει ότι δεν λειτουργούμε σωστά τον Ποσειδώνα μας γιατί η εσωτερική μας πραγματικότητα μας οδηγεί στην ψυχική απομόνωση και την χωριστικότητα ενώ ο Ποσειδώνας για να λειτουργεί σωστά θέλει ταύτιση, θέλει ένωση με το Παν. Η ταύτιση του Ποσειδώνα δεν είναι μόνο ταύτιση με τον πόνο των άλλων αλλά η ταύτιση της απόλυτης αγάπης, με την χριστιανική έννοια, που οδηγεί στην ταύτιση με όλη την Δημιουργία και με το Θείο.

Έτσι, ο ποσειδώνιος πόνος έχει σκοπό να μας δείξει ότι οι υποκειμενικές μας φαντασιώσεις, ο υποκειμενικός και προσωπικός μας κόσμος που θέλουμε να βιώσουμε προκαλεί απομόνωση και χωριστικότητα κι ότι ο μηχανισμός της δημιουργίας των φαντασιώσεων είναι ο ίδιος μηχανισμός του θετικού οραματισμού, που όταν ενισχύεται από την αγάπη και την πίστη οδηγεί στην ένωση με το Σύμπαν. Αυτή είναι ουσιαστικά η μετάλλαξη του Ποσειδώνα, η φαντασίωση να μεταλλαχθεί σε οραματισμό και η βίωση της υποκειμενικής πραγματικότητας να μεταλλαχθεί σε ταύτιση με το αντι-κείμενο (αυτό που βρίσκεται έξω από εμάς).

Η λειτουργία του Πλούτωνα είναι να βγάζει στην επιφάνεια οτιδήποτε αρνητικό υπάρχει στον ψυχικό μας κόσμο, από οποιαδήποτε πλανητική θέση ή όψη στον χάρτη μας κι αν προκαλείται, και να μας κάνει να το βιώνουμε έντονα ώστε να είναι επιτακτική για την ψυχική μας υγεία η λύση του και η εξυγίανση του. Ο Πλούτωνας είναι ο "ανατόμος" ολόκληρου του ψυχισμού μας και μ' αυτή την έννοια είναι αυτός που μπορεί να βάλει το νυστέρι στις φαντασιώσεις του Ποσειδώνα μας ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς θέλουμε και γιατί το θέλουμε. Αυτή η λειτουργία του Πλούτωνα βοηθά τον Ποσειδώνα να συνειδητοποιήσει την λειτουργία των φαντασιώσεων και να ενισχύσει έτσι τον μηχανισμό του θετικού οραματισμού.

Δηλαδή κα Μόζορα εννοείτε η αρνητική αυτή επιρροή του ποσειδώνα μας δείχνει ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, δηλ. αλλαγές στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στις σχέσεις, αλλά εμείς αρνούμαστε δημιουργώντας έναν φανταστικό κόσμο με αποτέλεσμα να χάνουμε επαφή με την πραγματικότητα;

katiakiss
03-06-2011, 04:21 PM
Γεια σου, Κάτια μου.

Όλοι οι πλανήτες αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένες λειτουργίες της ύπαρξης μας. Όταν αυτές οι λειτουργίες μπλοκάρονται, συναντούν δυσκολίες και δεν εκφράζονται σωστά προκαλούν πόνο. Όπως δεν υπάρχει ένα μόνο είδος σωματικού πόνου έτσι δεν υπάρχει και ένα μόνο είδος ψυχικού πόνου. Είναι διαφορετικός ο ψυχικός πόνος που θα βιώσουμε με ένα τετράγωνο Αφροδίτης/Πλούτωνα, διαφορετικός ο ψυχικός πόνος που θα βιώσουμε με ένα τετράγωνο Σελήνης/Ουρανού και διαφορετικός ο ψυχικός πόνος που θα βιώσουμε με ένα τετράγωνο Ήλιου/Κρόνου. Έτσι δεν μπορούμε να πούμε γενικά ότι ο Πλούτωνας είναι η αιτία κάθε ψυχικού πόνου ή ότι ο Ποσειδώνας είναι ο πόνος ο ίδιος ως βιωμένη κατάσταση. Κάθε ψυχική λειτουργία προκαλεί ένα διαφορετικό είδος ψυχικού πόνου.

Έτσι, ο Ποσειδώνας προκαλεί κάποια είδη ψυχικού πόνου που συνδέονται με την δική του λειτουργία. Ο Ποσειδώνας είναι οι προσωπικές μας φαντασιώσεις, είναι ο υποκειμενικός δικός μας κόσμος που μόνο εμείς τον βιώνουμε ως πραγματικότητα, είναι η δική μας πραγματικότητα. Σε κάποιους από εμάς αυτή η υποκειμενική πραγματικότητα είναι πιο δυνατή από την εξωτερική (ρεαλιστική) πραγματικότητα και σε κάποιους άλλους από εμάς η εξωτερική πραγματικότητα είναι πιο δυνατή από την εσωτερική. Όταν η εσωτερική πραγματικότητα είναι πιο δυνατή προκαλούνται τα διάφορα είδη φυγής από την εξωτερική πραγματικότητα που είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα του Ποσειδώνα.

Η λειτουργία του Πλούτωνα είναι να βγάζει στην επιφάνεια οτιδήποτε αρνητικό υπάρχει στον ψυχικό μας κόσμο, από οποιαδήποτε πλανητική θέση ή όψη στον χάρτη μας κι αν προκαλείται, και να μας κάνει να το βιώνουμε έντονα ώστε να είναι επιτακτική για την ψυχική μας υγεία η λύση του και η εξυγίανση του. Ο Πλούτωνας είναι ο "ανατόμος" ολόκληρου του ψυχισμού μας και μ' αυτή την έννοια είναι αυτός που μπορεί να βάλει το νυστέρι στις φαντασιώσεις του Ποσειδώνα μας ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς θέλουμε και γιατί το θέλουμε. Αυτή η λειτουργία του Πλούτωνα βοηθά τον Ποσειδώνα να συνειδητοποιήσει την λειτουργία των φαντασιώσεων και να ενισχύσει έτσι τον μηχανισμό του θετικού οραματισμού.Δεν διαφωνούμε Κοραλλία μου. Εγώ απλώς είδα τον Ποσειδώνα υπό την γωνία της δυσμένειας για την οποία μίλησαν τα μέλη. Το ίδιο ισχύει και για τον Πλούτωνα. Δεν επεκτάθηκα στο σύνολο των λειτουργιών.
Λέμε τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια.
Υπερτονίζω την λειτουργία του Ποσειδώνα ακριβώς γιατί ο πόνος που προκαλεί είναι αντικειμενικός, αλλά με υποκειμενικό τρόπο. Ο Πλούτωνας, δεν είναι καθόλου υποκειμενικός.

ΥΓ: Είμαι εμπύρετη και δεν θα επεκταθώ. Καλό απόγευμα!

aurelia
04-06-2011, 01:07 PM
Καταρχάς από όσα θέματα έχω διαβάσει κανένα δεν με καθήλωσε τόσο πολύ...Όλα τα ποστ είναι εξαιρετικά και μπράβο σε όλους σας (δεν ήξερα που να πρωτοκάνω thanks γι'αυτό στέλνω ένα συνολικό σε όσους συμμετέχουν!!).
Δεν έχω επί της ουσίας να συμπληρώσω κάτι μιας και έχουν ειπωθεί τόσο ωραία και καλογραμμένα πράγματα, όμως έχω να πω πως οι περισσότερες πτυχές του ωροσκοπίου μου -και δη οι ποσειδώνιες- κατανοήθηκαν ουσιαστικά όταν γνώρισα κάτι εξίσου δυνατό με την αστρολογία...την ψυχοθεραπεία!

Εκεί......όταν έρχεσαι αντιμετωπος με τον μοναδικό εχθρό σου (τον εαυτό σου και το ασυνείδητο υλικό που κρύβεις μέσα σου) το πέπλο του Ποσειδώνα ξυλώνεται....η αδίστακτη μεταμορφωτική δύναμη του Πλούτωνα απαλύνεται, η απρόβλεπτη συμπεριφορά του Ουρανού σου δίνει την σπρωξιά που χρειάζεσαι για να πας ένα βήμα πιο πέρα και η παρουσία του Κρόνου σου δίνει φυσικά...το χρόνο...για να τα κάνεις όλα αυτά.

Έτσι, οι εξαπατήσεις των όψεων του Ποσειδώνα (μιας και γι'αυτόν είναι το θέμα και δεν θέλω να βγω εκτός) γίνονται σιγα σιγά κατανοητές, πως διαμορφώθηκαν, από που τροφοδοτούνταν και σε τι εξυπηρετούσαν και έτσι διαλύονται λίγο λίγο σαν τα σύννεφα στον ουρανό.

Ο ωροσκόπος μου ξεκινά στα μέσα του Υδροχοόυ και έχει εμπεριεχόμενο ολόκληρο το ζώδιο των Ιχθύων, αναλογιστείτε λοιπόν πόσα χρόνια πορεύομαι και θα πορεύομαι με τον Ποσειδώνα στον 1ο μου οίκο και πόσες όψεις θα κάνει μέσα από εκεί!

ΥΓ. Για όσους ενδιαφέρονται, τα αστρολογικά στοιχεία που οδήγησαν στην ψυχοθεραπεία ήταν εκτός από την διέλευση αυτή του Ποσειδώνα, το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Ήλιο μου (στην 1η του Ζυγού), φυσικά η σύνοδος του Κρόνου με τον Ήλιο μου που διελάυνει από τον 8ο οίκο (που είναι full γεμάτος εκ γενετής!) και το τετράγωνό του με τον Πλούτωνα από το τέλος του 2009!

katiakiss
04-06-2011, 02:15 PM
Aurelia, διαβάζοντας το ποστ σου χάρηκα πολύ!

Με την αναφορά σου στην ψυχοθεραπεία ανοίγεις –με την καλή έννοια- τους ασκούς του Αιόλου!
Οι προηγούμενες αναφορές της Κοραλλιάς στον Πλούτωνα, ήταν ακριβώς αυτό που αναφέρεις.
Τελικά, για να δούμε πως δουλεύει ένας πλανήτης, είμαστε υποχρεωμένοι να τον δούμε στο σύνολο των αλληλεπιδράσεών του με τους υπόλοιπους και όταν μιλάμε για εδραιωμένο συναισθηματικό οικοδόμημα, τότε σίγουρα μιλάμε για Πλούτωνα!

Αφού έχει γίνει κατανοητή η διαφορά των πλανητών ως προς την λειτουργία τους , πράγμα που θα επιμείνω ότι για τα άπειρα μέλη είναι δύσκολο, λόγω συνάφειας των αρχών του 8ο και του 12ου , ερχόμαστε να πούμε κάτι ιδιαίτερα σοβαρό.
Η ψυχανάλυση\ψυχοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος της ψυχικής μας ζωής , που μας φέρνει σε στενή επαφή με όλο μας τον χάρτη και πράγματι, για κάποιον που ασχολείται με την αστρολογία, η ψυχανάλυση είναι εντυπωσιακά αποκαλυπτική σε σχέση με τις γενέθλιες δυσλειτουργίες μας.

Ωστόσο, είναι γνωστό στους επιστημονικούς κύκλους, ότι η ψυχανάλυση\ψυχοθεραπεία δεν ενδείκνυται για κάθε υποκείμενο. Το προτέρημα της ισχυρής λίμπιντο (Πλούτωνας) και της ροής των φαινομενικά ασύνδετων συνειρμών (Ποσειδώνας) , είναι τα ισχυρά όπλα του εκάστοτε θεραπευτή ώστε να φτάσει στην αποκάλυψη\αποκωδικοποίηση των ψυχικών μας καταγραφών (Πλούτωνας) που θα διαλύσει το δημιούργημα των υπεραναπληρώσεών μας (Ποσειδώνας).
Ένας κακοβαλμένος Κρόνος, για παράδειγμα, μπορεί να χτίσει τόσο συμπαγή άμυνα στο υποκείμενο, που να καθιστά την ψυχανάλυση\ψυχοθεραπεία από ιδιαίτερα δύσκολη μέχρι άκαρπη.

Ξέρω ότι μπορεί να στεναχωρεί κάποιους αυτό, αλλά άνθρωποι με έντονο Πλούτωνα, έχουν ευεργετηθεί από το σύμπαν σε σχέση με την ικανότητά τους να βρίσκονται σε στενή επαφή με την ψυχική τους ζωή, αλλά και στο να εισχωρούν στην ψυχική ζωή άλλων. Έχουν περισσότερες πιθανότητες ψυχικής κάθαρσης, άρα και αυτοβελτίωσης. Όμως το ίδιο πετυχαίνεται και με μια κορυφαία επιρροή τράνζιτ Πλούτωνα, κυρίως από τα φώτα μας. Είναι η στιγμή που όλοι έχουμε την ευκαιρία να σκύψουμε μέσα μας και να δούμε από κοντά, κατάματα, το έργο του Ποσειδώνα. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι υπό την επιρροή μιας τέτοιας όψης παρακινούνται να αρχίσουν ψυχοθεραπεία.

Αν το θέμα μας είναι η ψυχική ζωή και θέλουμε να το δούμε συνδυαστικά, τότε κακώς μιλάμε μόνο για Πλούτωνα και Ποσειδώνα. Το σύνολο του υδάτινου στοιχείου μας δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα. 4Ος\8Ος\12Ος και οι φυσικοί κυβερνήτες τους αντίστοιχα Σελήνη\Πλούτωνας\Ποσειδώνα ς.

Κατακτώντας την γνώση της λειτουργίας της ψυχικής μας ζωής, μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τις γενέθλιες δυσμένειες του χάρτη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ελαχιστοποιώντας τις παράπλευρες απώλειες σε πρακτικό και συναισθηματικό κόστος.

«Η σωτηρία της ψυχής, είναι πολύ μεγάλο πράγμα…»
....................................
Της σιγουριάς τα υλικά
είναι λόγια γλυκά
σε κασέτες γραμμένα(Σελήνη)

.................................
σαν ταξιδάκι αναψυχής
μ' ένα κρυμμένο τραύμα.(Πλούτωνας)

..................................
σ' αυτά που ήτανε τόσο μικρά
μα που ρίχναν σκια
για να μοιάζουν παλάτια.(Ποσειδώνας)

Κοραλλία Μόζορα
04-06-2011, 11:43 PM
Δηλαδή κα Μόζορα εννοείτε η αρνητική αυτή επιρροή του ποσειδώνα μας δείχνει ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, δηλ. αλλαγές στο περιβάλλον, στην κοινωνία, στις σχέσεις, αλλά εμείς αρνούμαστε δημιουργώντας έναν φανταστικό κόσμο με αποτέλεσμα να χάνουμε επαφή με την πραγματικότητα;

Γεια σου kassy.

Ο Ποσειδώνας μας οδηγεί να βιώνουμε ένα εσωτερικό φαντασιακό δικό μας κόσμο με τις δικές μας επιθυμίες. Αυτός ο εσωτερικός κόσμος σε κάποιους ανθρώπους είναι πιο ισχυρός από την εξωτερική πραγματικότητα. Όταν αυτός ο εσωτερικός κόσμος συγκρούεται με την πραγματικότητα τότε αισθανόμαστε διάψευση και θλίψη επειδή ματαιώνονται οι εσωτερικές ψυχικές μας επιθυμίες. Όταν γνωρίσουμε αυτές τις εσωτερικές ανάγκες και επιθυμίες μας τότε είναι πιο εύκολο να τις διαχειριστούμε μέσα στην εξωτερική μας πραγματικότητα ώστε να μην αισθανόμαστε εσωτερικά ανικανοποίητοι.

Κοραλλία Μόζορα
04-06-2011, 11:46 PM
Aurelia, συμφωνώ πολύ μ' αυτά που λες.

Κάτια μου, τέλειοι στίχοι και ακριβώς μέσα στο νόημα.

Victory
13-04-2013, 12:29 PM
And the Oscar goes to ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ για άλλη μια φορά αγαπητοί μου φίλοι. Μετά από 2 χρόνια μπήκα για άλλη μια φορά στο "αγαπημένο" μου (:mad::mad:) θέμα ως μια ΄πρώτη αποτίμηση μετά το πέρας της ενεργοποίησης της γενέθλιας αντίθεσης Κρόνου - Ποσειδώνα στον άξονα 4ο/10ο με τον διελεύνοντα Ποσειδωνα από τετραγωνο . Λίγο πολύ γνωρίζεται τα βιωματικά μου τραύματα της τελευταίας 2ετίας, αλλά αυτό που δεν γνωρίζω εγώ ακόμη, είναι τι στο καλό θα μου φέρει το περιβόητο τετραγωνο του με τον γενέθλιο μου (επιτελους τώρα και σε μένα :wacko:) ως επιστεγασμα των αισθήσεων και παραισθήσεων , της επώδυνης ωρίμανσης και του καλωσορίσματος της (επιτέλους) γυμνής και αφτιασίδωτης πραγματικότητας χωρίς όνειρα αλλά απλούς προγματοιποιησιμους στόχους ...Ευελπιστώ να μην με ραπίσει και αυτήν την φορά τόσο ανελέητα μιας που παραλληλα θα έχω το τετραγωνο Κρόνου με τον Ηλιο μου (ως αρωγό της επιβολής της λογικής και της ισορροπίας) και σύνοδο του με το Ζενίθ μου αλλά και ένα επίμονο ημιεξάγωνο Πλούτωνα (στον 12ο) με τον Ηλιομου και ένα βοηθητικό εξάγωνο Ουρανού με Ηλιο...Βέβαια χτυπιεται πάλι αλύπητα ο αξονας 4οσ/10ος ,1ος/7ος και 2ος/8ος...
Είμαι έτοιμη για σενα παντοδύναμε ουτοπιστη να με ισοπεδώσεις για αλλη μια φορά και γω να χάνομαι στα ομιχλώδη σου περάσματα πατώντας αγκαθια.....:cool:

katiakiss
13-04-2013, 03:36 PM
And the Oscar goes to ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ για άλλη μια φορά αγαπητοί μου φίλοι. Μετά από 2 χρόνια μπήκα για άλλη μια φορά στο "αγαπημένο" μου (:mad::mad:) θέμα ως μια ΄πρώτη αποτίμηση μετά το πέρας της ενεργοποίησης της γενέθλιας αντίθεσης Κρόνου - Ποσειδώνα στον άξονα 4ο/10ο με τον διελεύνοντα Ποσειδωνα από τετραγωνο . Λίγο πολύ γνωρίζεται τα βιωματικά μου τραύματα της τελευταίας 2ετίας, αλλά αυτό που δεν γνωρίζω εγώ ακόμη, είναι τι στο καλό θα μου φέρει το περιβόητο τετραγωνο του με τον γενέθλιο μου (επιτελους τώρα και σε μένα :wacko:) ως επιστεγασμα των αισθήσεων και παραισθήσεων , της επώδυνης ωρίμανσης και του καλωσορίσματος της (επιτέλους) γυμνής και αφτιασίδωτης πραγματικότητας χωρίς όνειρα αλλά απλούς προγματοιποιησιμους στόχους ...Ευελπιστώ να μην με ραπίσει και αυτήν την φορά τόσο ανελέητα μιας που παραλληλα θα έχω το τετραγωνο Κρόνου με τον Ηλιο μου (ως αρωγό της επιβολής της λογικής και της ισορροπίας) και σύνοδο του με το Ζενίθ μου αλλά και ένα επίμονο ημιεξάγωνο Πλούτωνα (στον 12ο) με τον Ηλιομου και ένα βοηθητικό εξάγωνο Ουρανού με Ηλιο...Βέβαια χτυπιεται πάλι αλύπητα ο αξονας 4οσ/10ος ,1ος/7ος και 2ος/8ος...
Είμαι έτοιμη για σενα παντοδύναμε ουτοπιστη να με ισοπεδώσεις για αλλη μια φορά και γω να χάνομαι στα ομιχλώδη σου περάσματα πατώντας αγκαθια.....:cool:Νίκη καλημέρα. Πριν επεκταθώ στον προβληματισμό που θέτεις, να σου πω ότι είναι φοβερό πως σήμερα βρίσκω ένα ποστ σου σε αυτή τη σελίδα που προσπαθούσα να θυμηθώ σε ποιο θέμα ήταν. Ήθελα να δω με ποια πλανητική επιρροή είχα ξεκινήσει να νιώθω την ανάγκη να συνδυάζω τα τραγούδια με τις ιδιότητες των πλανητών (όπως στο πιο πάνω ποστ μου) και να που συντονιστήκαμε συμπαντικά και το έφερες μπροστά μου. Για την ιστορία, πως αλλιώς θα μπορούσε, όταν ο Ποσειδώνας είχε κάνει είσοδο στους Ιχθείς και προσέγγιζε την σύνοδο με τον Ήλιο μου, ενώ γενέθλια έχω Ήλιο τετράγωνο Ποσειδώνα.
Το καλό που έκανες είναι διπλό, γιατί πάνω που είχα στείλει στην διαχείριση ένα άρθρο για τον Ποσειδώνα, βασισμένο στους στίχους ενός τραγουδιού, αναρτήθηκε το άρθρο του Δημήτρη Αντωνιάδη με την ίδια ακριβώς ιδέα και έτσι αποφάσισα να αποσύρω το δικό μου. Τώρα που το ξαναβλέπω όμως, ίσως να είναι εντελώς ανόητο , αφού κάτι τέτοιο το έχω ξανακάνει και πριν από 2 χρόνια. Τι νόημα έχει η τόση ενασχόληση με τέτοιες λεπτομέρειες;

Η πιο πάνω εισαγωγή, δεν είναι μόνο αυτά που είχα να πω για την προσωπική μου σκέψη. Είχαν και μία διττή σημασία, μια και μιλάμε για επιρροή Ποσειδώνα. Φοβάμαι πως έχεις μεγεθύνει υπερβολικά την επιρροή του μέσα στον χάρτη σου.
Αρχικά να σου πω ότι η πιο δυνατή του όψη, ήταν εκείνη που έκανε όσο βρισκόταν στο ζώδιο του Ήλιου σου (Υδροχόου), στον 1ο σου και σε τετράγωνο με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου σου (Κρόνο στον Ταύρο, 4ος γωνιακός). Σε εκείνες τις μοίρες δε, έκατσε πολύ μεγάλο διάστημα. Αρκετό για να σου φέρει όσα σου έφερε και να σηκώνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.
Δεν νομίζω λοιπόν ότι έχεις να φοβηθείς κάτι από ένα τετράγωνο γενιάς (η γενιά μας όλη θα βιώσει αυτό το τετράγωνο Ποσειδώνα\Ποσειδώνα). Αυτό θα μπορούσε να είναι σημαντικό για όσους είναι Ιχθείς ή έχουν ωροσκόπο Ιχθύ ή έχουν τον Ποσειδώνα να εμπλέκεται πολύ με προσωπικούς πλανήτες.

Θεωρώ ότι η επιρροή αυτή θα έχει μία πιο λεπτή και δυσθεώρητη επίδραση στο ωροσκόπιό σου. Αντίθετα από ότι πιστεύεις, έχω την αίσθηση ότι η εν λόγω όψη θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσουν τα ουσιώδη από τα επουσιώδη (όχι με τον εύκολο τρόπο βέβαια), σε ότι αφορά τον ρόλο των πλανητών στον χάρτη σου και τους οίκους που κυβερνούν.
Σκέψου τι κυβερνά ο Ποσειδώνας στον χάρτη σου (τον 2ο ) , που βρίσκεται γενέθλια ο Ποσειδώνας (στον 10ο ) και από πού περνά ο τράνζιτ (από τον 1ο ). Νομίζω ότι έχεις αρκετές γνώσεις για να κάνεις τους συνειρμούς σου και ακόμα περισσότερες, ώστε να μην δικαιολογούνται οι φόβοι σου (άσχετα αν τους καταβαίνω).
Ωστόσο, είσαι ένας άνθρωπος με έντονη την σταθερή ποιότητα στον χάρτη σου, με ένα τρίγωνο Ερμή\Κρόνου που δεν σε αφήνει να χάσεις εύκολα την μπάλα, με μία καλή γενέθλια σχέση Ήλιου\Ποσειδώνα και τέλος, ένας άνθρωπος που ζει ήδη με την γεύση του εν λόγω πλανήτη , όλη του τη ζωή. Ξέρεις πια να τον διαχειριστείς και σε βοηθά σημαντικά ο γενέθλιος ορθολογισμός σου.

ΥΓ: Τι να πω κι εγώ που τον έζησα σε σύνοδο στον Ήλιο , μία σχέση που στον γενέθλιο είναι τετράγωνο, χωρίς κανένα σταθερό (μια Αφροδίτη στον Υδροχόο, η ντροπή των σταθερών δηλαδή… :lol: ) , με ένα Ερμή σε μαύρα χάλια (Ιχθύ και 12ο ) και έναν Κρόνο στους Διδύμους (την ντροπή της Κρόνιας σοβαρότητας δηλαδή… :lol: ). Κι όμως, είμαστε ακόμα ζωντανοί, στην σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα! Δεν μας νοιάζει αν μας αντέχει το σκοινί και δεν γουστάρουμε και χειροκρότημα!

Victory
13-04-2013, 05:29 PM
Χαχαχα αγαπημένη Κατια...καλησπέρα.Μου βγήκε πολύ αυθόρμητα να βρω αυτό το θέμα που πριν δυο χρόνια έγινε ουσιαστικά η αφορμή να μιλήσω πιο ζεστα με μερικούς ανθρώπους από δω μέσα (ενας είσαι και συ :love:). Ενιωσα το ρίγος του Ποσειδώνα και παλι αλλά με μια πιο ηρεμη και γλυκιά ορμή αυτή τη φορά . Και όπως και τότε έτσι και τώρα θέλησα να "μιλήσω" στον αδελφό του Δϊα , αυτή τη φορά έτσι τον νιώθω.... Αλήθεια, η ποσειδώνια τοποθετηση στον δικό μου χάρτη είναι όντως κάτι αρκετά συγκεκριμένο...και ναι , πλέον έχουμε μια αρκετά καλή σχέση. "Ηθελημένη νοθεία μηνυμάτων" πλέον την αποκαλλώ...μιας που κατά βάση γνωρίζω που "πονάει" ο Ποσειδώνας στον χαρτη μου (Κ2ου εντοπισμένος στο πιο ψηλο σημείο , ζενιθ) . Αλλά το δικό σου καλή μου..είναι way too hard rock για μένα...Η περιγραφή που μόλις έδωσες ειλικρινά με πονα (με Αφρο στους Ιχθύς πως να ...ενώσουμε Ουρανό :p) Αλλά από ερμή ίσως να καταλάβω κάτι περισσοτερο...Αυτό όμως που με σκιάζει ειλικρινά...είναι αυτός ο ερμος ο Κρόνος...(αυθόρμητα το πρώτο που σκέφτηκα ήταν.."μα καλά η αισθηση της υπευθυνότητας που βγάζει στα γραπτα της από που στο καλό πηγαζει" :confused:)
Ναι, αλήθεια για μένα είναι άξιο απορίας και νίωθω πολύ μεγάλη "συμπαθεια" στα Ποσειδώνια άτομα....Πως μπορούν να επιβιώνουν σε τόσο αιθέρα..δεν έχουν ανάγκη λίγο χώμα, λίγο Ξύλο πέτρα...κάτι να σας δώσει μια αίσθηση σταθερότητας και ισορροπίας. Ειλικρινά με τρομαζει αυτός ο Ποσειδώνας.... Σε ακραία παραδείγματα, και ατο χώρο της δουλειάς μου επι το πλείστον (Ποσειδώνας στον 10ο) γνώρισα άτομα να ζουν και να "δημιουργούν" πύργους ολοκληρους μέσα στο ψέμα τους που στο τέλος είχε γίνει ένα πελωριο δίχτυ και τους έπνιξε τους περισσότερους. Ατιμος και θανατηφόρος αν δεν τον προσέξεις. Γι αυτό με τρομάζει.
Αλλά με φοβερή έμπνευση και πνευματική- καλλιτεχνική-ρομαντική δημιουργία αν τον αφουγκραστείς σωστά.... Νομίζω Κατια ότι σε σένα (τουλαχιστον απ ότι δείχνεις με τα γραπτά σου) σε γεμίζει με περίσσια έμπνευση κοριτσάκι μου. Προσωπικά σε απολαμβανω :rolleyes::o:love:!!!!

melenia83
30-04-2013, 12:16 PM
Καλημερα σε ολους.:)Εχω γενθλια συνοδο δια/ουρανου στον 5ο οικο.Ο transit ποσειδωνας απο τον 8ο οικο τετραγωνιζει με ακριβεια τον γενεθλιο ουρανο στον 5ο.Η επερχομενη σελ.εκλειψη του μαιου στον τοξοτη θα γινει πανω στον ουρανο και στο μεσοδιαστημα δια/ουρανου.Επισης ο ποσειδωνας απο τον 8ο οικο θα ερθει αργοτερα σε συνοδο με γενεθλια σεληνη και αντιθεση με γενεθλια αφροδιτη,ενεργοποιωνταςτο τ-τετραγωνο αφροδιτη-σεληνη-ουρανου,στον 2ο/5ο/8ο.Συγκρινοντας παντως με παλιες διελευσεις οταν π.χ ο κρονος απο την παρθενο ειχε κανει τον ιδιο σχηματισμο που περιεγραψα τοτε περασα πολυ χαλια συναισθηματικα.ΤΟ ιδιο να περιμενω και τωρα με ποσειδωνα η θα ριξει και μια νοτα ρομαντισμου να με παραμυθιασει;:lol:

katiakiss
30-04-2013, 07:00 PM
Καλημερα σε ολους.:)Εχω γενθλια συνοδο δια/ουρανου στον 5ο οικο.Ο transit ποσειδωνας απο τον 8ο οικο τετραγωνιζει με ακριβεια τον γενεθλιο ουρανο στον 5ο.Η επερχομενη σελ.εκλειψη του μαιου στον τοξοτη θα γινει πανω στον ουρανο και στο μεσοδιαστημα δια/ουρανου.Επισης ο ποσειδωνας απο τον 8ο οικο θα ερθει αργοτερα σε συνοδο με γενεθλια σεληνη και αντιθεση με γενεθλια αφροδιτη,ενεργοποιωνταςτο τ-τετραγωνο αφροδιτη-σεληνη-ουρανου,στον 2ο/5ο/8ο.Συγκρινοντας παντως με παλιες διελευσεις οταν π.χ ο κρονος απο την παρθενο ειχε κανει τον ιδιο σχηματισμο που περιεγραψα τοτε περασα πολυ χαλια συναισθηματικα.ΤΟ ιδιο να περιμενω και τωρα με ποσειδωνα η θα ριξει και μια νοτα ρομαντισμου να με παραμυθιασει;:lol:Νομίζω ότι χαϊδεύεσαι όταν κάνεις σύγκριση μεταξύ Κρόνου και Σεληνιακής έκλειψης...:rolleyes:

Όταν ο Κρόνος ενεργοποιούσε το ταυ-τετράγωνο που έχεις, ήθελες να μην νιώθεις περιορισμένη και προ των ευθυνών σου; Όχι βέβαια… Αλλά γιατί η έκλειψη –που δεν έχει καμία σχέση με τον Κρόνο- να σου φέρει την ίδια αίσθηση;
Είπαμε ότι οι σεληνιακές εκλείψεις σχετίζονται με την διόγκωση του συναισθήματος και συμβολίζουν αλλαγές. Η συγκεκριμένη έκλειψη στην οποία αναφέρεσαι, θα είναι σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα , όψη που έτσι κι αλλιώς επηρεάζει το εν λόγω ταυ στον χάρτη σου. Η έκλειψη είναι πιθανό να σε κάνει να νιώσεις πιο έντονα όσα ενεργοποιεί η θέση του τράνζιτ Ποσειδώνα. Να κατανοήσεις πράγματα που σε αφορούν. Αν οι διαπιστώσεις σου θα είναι πικρές ή όχι, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Τι είναι αυτό που το κρατάς σε μέρος σκιερό και αποφεύγεις να δεις; Σε αυτό εστίασε.