PDA

View Full Version : Ο Ταύρος… εφ' όλης της ύλης! (Βεδική ανάλυση)



bhagavati
24-05-2011, 09:25 AM
O Ήλιος έχει ήδη κάνει την είσοδο του στον αστερισμό του Ταύρου από τις 15/5 και παραμένει σε αυτό το ζώδιο μέχρι τις 15 /6. Ο Ήλιος, Σουρια, ο πιο λαμπερός από όλα τα ουράνια σώματα και ο ενσαρκωτής της Υπερψυχής και του άχραντου φωτός, στο υλικό στερέωμα, δίνει φυσικά τον τόνο και οριοθετεί την ατμόσφαιρα της περιόδου.

Στον αστερισμό της Αφροδίτης ο Ραβί, δεν μπορεί να εκφράσει τον απόλυτο χαρακτήρα του και την δυναμική του, όπως ας πούμε στο προηγούμενο ζώδιο, αυτό του Κριού. Η αποφασιστικότητα του να χαράξει την δική του πορεία και να προάγει τις δικές του αρχές, φρενάρονται από τα ειδικά ενδιαφέροντα της Αφροδίτης. Έτσι συχνά η αποφασιστικότητα δεν είναι ιδιαίτερα τονισμένη στο άτομο, που άγεται και φέρεται από απολαύσεις και διάφορες εξαρτήσεις.


Γράφει η Ηλέκτρα Παπαδιώτου

Από την άλλη μεριά όμως το άτομο απεχθάνεται την απολυτότητα και μια διαχωριστική οπτική. Παίρνει αυτό που θέλει μέσω της γοητείας και της εύκολης αποδοχής από τους άλλους. Ο ¶ρης είναι κύριος του επτά και δώδεκα για τον Ταύρο, οπότε είναι πιθανότερο να υποστεί βία παρά να εξασκήσει βία. Η Αφροδίτη κυβερνά και τον έκτο οίκο όποτε είναι πιθανόν η υπερκατανάλωση αγαθών να τον οδηγήσει στην χρεοκοπία ή σε διάφορες ασθένειες λόγω αύξησης του ζαχάρου.

Ο Ήλιος και η Αφροδίτη στην Βεδική, έχουν κάπως αντικρουόμενα ενδιαφέροντα. Η Αφροδίτη στον Ταύρο, πρωτίστως ενδιαφέρεται για την υλική απόλαυση, τα αποκτήματα, την ευρύτερη οικογένεια, την τροφή, την οικονομική καταξίωση. Για τον Ήλιο όλα αυτά είναι επίπλαστες ιδέες μια και αντιπροσωπεύει το αιώνιο πυρ. Φωτίζει όμως και αυτές τις συνθήκες με το φως του, έτσι ώστε να δούμε τις επιπτώσεις τους πάνω στο λεπτοειδές αστρικό πεδίο μας.

Σαν τον δεύτερο οίκο, στο Φυσικό Ωροσκόπιο, ο Ταύρος δίνει στην καινούργια ψυχή που ξεπηδά από το ζώδιο του Κριού, τα απαραίτητα για την επιβίωση της σε μια υλιστική πραγματικότητα. Η θεά εδώ ασχολείται με αυτά που θα κάνουν το ον να αισθανθεί όμορφα. Μαλακά ωραία υφάσματα, πλούσιο φαγητό, μια σταθερή δουλειά χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ωραία μουσική, μια τρυφερή οικογένεια, πολύτιμοι λίθοι σαν ένδειξη πλούτου αλλά και γνώση που του παρέχεται μέσα από τους οικογενειακούς κώδικες και παραδόσεις ή ακόμα και ένα καλό οικογενειακό όνομα, όλα στοιχεία του δεύτερου οίκου.

Έτσι συχνά οι Ταύροι είναι άτομα με ευχάριστη αύρα, νωχελικές γοητευτικές κινήσεις, δίνουν την εντύπωση ανθρώπου που είναι ιδιαίτερα ευάλωτος και όχι ιδιαίτερα αποφασιστικός αλλά έχει την προσοχή και την έγκριση των άλλων, για να μην πω τον αμέριστο θαυμασμό τους.

Συνδέονται συχνά με το σπίτι και την οικογένεια και παρόλες τις ατασθαλίες τους επιθυμούν πάντα συναισθηματική κάλυψη και οικογενειακή ευτυχία. Η μητέρα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ζωή τους και κατά κάποιο τρόπο την ορίζει. Αυτό κάνει τους άντρες λίγο ματάκηδες. Γιορτές, όπως η Κωνσταντίνου και Ελένης, που όλο το σόι βρίσκεται μαζί όπως και γάμοι, που έχει στατιστικά παρατηρηθεί ότι αυξάνονται εντυπωσιακά την εποχή, είναι μέσα στην ατζέντα του Ήλιου.



http://i904.photobucket.com/albums/ac244/hryssa-p/ele450.jpg


Διάσημες Ταυρίνες και Ταύροι

Η Μέριλιν Μονρόε, γεννημένη την πρώτη Ιουνίου 1926, είναι μια από τις διάσημες Ταυρίνες - μύθους που προβάλλουν το πρότυπο αυτό της θεάς. Με μελωδική γλυκιά φωνή, πλούσιες καμπύλες, λάμψη μέσα από διαμάντια τουαλέτες, εικόνα ποθητή και δέρμα που μαγνητίζει, λάγνο ύφος και ροπή προς την εύκολη ζωή. Η ίδια αποτέλεσε την εικόνα του ίδιου του πόθου και της απόλαυσης.

Δεν συζητώ σε βάθος τον χάρτη της, εξετάζω μόνο τα Ηλιακά στοιχεία που προσδίδουν αυτή την εικόνα, που μάλιστα είναι και πλανερά, γιατί ο ήλιος είναι στον δωδέκατο οίκο του χάρτη, αλλά έτσι έμεινε στο συλλογικό ασυνείδητο. Ο ήλιος μάλιστα στον δωδέκατο, ειδικά στο ζώδιο της Αφροδίτης, χάνει τελείως την ουσία του που είναι η προβολή της προσωπικότητας σαν ένα αυθύπαρκτο, μοναδικό ον και αναλώνεται στα πεδία του δωδέκατου, υποσυνείδητο, τα άδυτα της κρεβατοκάμαρας, μυστικές σχέσεις και συμφωνίες, σεξουαλική φαντασίωση.

Με ωροσκόπο Δίδυμο, είχε και μια διαφορετική πιο intellectual πλευρά, αλλά ο Ερμής κυβερνήτης του χάρτη είναι σε σύνοδο με τον Ταυρίσιο Ήλιο της και έτσι η εικόνα αυτή παρέμεινε στους κόλπους των κινηματογραφόφιλων, πεδίο του δωδέκατου οίκου. Με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο αυτή η εικόνα της πονεμένης κατά τα αλλά γυναίκας, χαρακτηρίζει πολλές γενιές, και κάποια θέματα στον δυτικό κόσμο.

Όπως αυτό της φαντασίας και της πραγματικότητας, της γυναικείας παρουσίας στην διαφημιστική μαρκίζα, της σεξουαλικής ελευθεριότητας και της φαντασίωσης, του χαμένου εαυτού μέσα σε μια λίμνη από πολυτελή αντικείμενα ή τα διαμάντια σαν τελικό στόχο των γυναικών. Θέματα που εξερευνήθηκαν σε βάθος αργότερα από το σύνολο του Δυτικού κόσμου, μέσω εισαγωγής του Αμερικανικού τρόπου ζωής.

Η αύρα της εικόνας της, προϊόν ενός Ήλιου χαμένου στα τρίσβαθα του δωδέκατου, που επίσης δείχνει έναν πατέρα απών και μια μητέρα ασυλοποιημένη –σύνοδο με Ερμή όπου Ερμής κυβερνά τον τέταρτο- υπήρξε το όχημα πώλησης γοητείας και αισθησιακής φαντασίας.

Μια άλλη Ταύρος σε πιο μοντέρνα βερσιόν που και πάλι αποτελεί αντικείμενο του απανταχού ανδρικού και γυναικείου θαυμασμού και πόθου, είναι η Αντζελίνα Τζολί. Εύρωστα σαρκώδη χείλη και μάτια πειρασμός, είναι χαρακτηριστικά της γήινης Ταυρίσιας ομορφιάς.

Αντζελίνα Τζολί, 4 Ιουνίου 1975, Λος ¶νζελες. Ήλιος στον Ταύρο και μια Αφροδίτη σε αμοιβαία υποδοχή με Σελήνη συνοδευόμενη από Δία και ¶ρη στους Ιχθείς, δηλαδή σε έξαρση αφού λειτουργεί σαν να βρίσκεται στους Ιχθείς από τον Καρκίνο.

Ώρα γέννησης άγνωστη. Με μια ματιά πιθανολογώ για Καρκίνο, ωροσκόπο, επειδή φέρνει την Αφροδίτη στον πρώτο οίκο και τον Ραχου στον πέμπτο. Η Αφροδίτη στον πρώτο και ενισχυμένη από την αμοιβαία υποδοχή με την Σελήνη δίνει ένα πιο αέρινο, αγγελικό και παραμυθένιο τόνο στο κατά τΆ άλλα γήινο πρόσωπο της.

Ο Ραχου στον πέμπτο δίνει φοβερή επιθυμία για πολλά παιδιά και μπορεί να είναι υιοθετημένα ή από άλλες χώρες. Έχουμε πει για την σχέση του Ραχου με το εξωτικό, το διαφορετικό.

Αυτός ο Ωροσκόπος τοποθετεί τον Ήλιο στον ενδέκατο, σε συνοδό με Κετου και ο πατέρας είναι απών. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την εγγύτητα του με τον Ερμή, που για τον Καρκίνο είναι πολύ κακεργετικός, κατέχει τον τρίτο και δωδέκατο οίκο. Βέβαια ο ενδέκατος μιλάει για την σουπερ έκθεση στα μίντια.

Ο Ωροσκόπος Καρκίνος τοποθετεί τους Σελήνη / Δία / ¶ρη στον ένατο, φιλανθρωπική φύση, πολίτης του κόσμου. Η μάνα στέκεται και μάνα και πατέρας, και ακολουθεί και την καριέρα της μάνας, μια και όπως λέει η ίδια βασικά εμπνεύστηκε από την μητέρα της.

Ο Jf Kennedy όπως και η Πρισίλλα Πρίσλεϋ, είναι άλλο ένα δείγμα διάσημων Ταύρων.

Ο JF Kennendy γεννηθηκε στις 29 Μαϊου 1917. Από μια πασίγνωστη και ισχυρότατη οικογένεια της οποίας η μητέρα Κennedy έπαιξε ηγετικό ρόλο στα ενδο –οικογενειακά ζητήματα, υπήρξε γοητευτικός ομιλητής και χαρισματική παρουσία. Στις σχέσεις του με το ωραίο φύλο ήταν ασυγκράτητος και αυτό δημιουργούσε πρόβλημα στην εικόνα του, ειδικά στην συντηρητική Αμερική.

Ο Ήλιος του είναι σε σύνοδο με Αφροδίτη και Δία, επεκτείνοντας την Ταυρίσια γοητεία στο έπακρο. Η Αφροδίτη με ωροσκόπο Παρθένο είναι κυρία του δεύτερου και ένατου σπιτιού, δίνοντας του ανθρωπιστικά ενδιαφέροντα και προάγοντας τις διαλεκτικές του ικανότητες. Η προσέγγιση της με τον Ήλιο, κύριο του δωδέκατου, δείχνει και το ενδιαφέρον του για την εξωτερική πολιτική και την επίτευξη ειρήνης.

Από την Ελληνική πραγματικότητα η Καίτη Γαρμπή είναι Ταυρίνα στην Βεδική αστρολογία.


Ο Γάμος τον μήνα του Ταύρου

Επειδή έχει στατιστικά προσμετρηθεί ότι οι περισσότεροι γάμοι γίνονται στο διάστημα μεταξύ μέσα Μάιου και μέσα Ιουνίου, ίσως μπορούν να επισημανθούν κάποια στοιχεία που προδιαθέτουν τον γάμο εκείνης της περιόδου.

Καταρχάς είναι πολύ φυσικό οι άνθρωποι να παντρεύονται υπό την επήρεια της Αφροδίτης όπου βέβαια το ζώδιο της δίνει στο γάμο σταθερότητα και την απαραίτητη διεύρυνση των οικογενειών.

Ο Ήλιος για τον Ταύρο είναι κύριος του τέταρτου οίκου και προδιαθέτει για την δημιουργία σπιτικού και της αγαλλίασης που το συνοδεύει. Επίσης όμως επισημαίνει και το πρόβλημα πολλών ελληνικών γάμων, την ύπαρξη δηλαδή μιας πολύ δυνατής μητρικής φιγούρας που μια και παίζει τον ρόλο του Ήλιου μπορεί να είναι και καταδυναστευτική.

Η Θηλυκή αρχή μπαίνει στα πλαίσια αυτού του γάμου και απαιτεί τελειότητα σε όλα τα θέματα που αφορούν το σπιτικό. Είναι δηλαδή η Ελληνίδα μάνα που κάνει τα πάντα και μετουσιώνει τις ενέργειες των μελών σε τροφή, οικονομική ανάπτυξη και συναισθηματική κάλυψη. Ο Γάμος αυτός λοιπόν εξαρτάται από το πόσο καλά μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο αλλιώς τα κενά συμπληρώνονται από άλλες γυναικείες μορφές.

Τα οικονομικά αυτού του γάμου πρέπει να τσεκάρονται συνεχώς γιατί πρώτον η Αφροδίτη είναι γνωστή για την αγάπη της στην πολυτέλεια και δεύτερον κατέχει και τον έκτο οίκο όποτε υπάρχει έντονος ο κίνδυνος υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Στον έβδομο οίκο του γάμου υπάρχει ο Σκορπιός, οπότε αν η ατμόσφαιρα στο σπίτι γίνει πολύ αποπνικτική, η φαντασίωση ή και πραγμάτωση σχέσης με ένα πιο μποέμ ή μυστήριο άτομο, είναι πιθανή.

bhagavati
26-05-2011, 11:56 AM
Η μερικη Ηλιακη εκλειψη την 1η Ιουνιου πραγματοποιειται στο ζωδιο του Ταυρου ,πρωτο οικο της Ελλαδας με την συμμετοχη και του Ερμη .

heiron
31-05-2011, 01:37 AM
Η Μέριλιν Μονρόε, γεννημένη την πρώτη Ιουνίου 1926 είναι Δίδυμος , όχι Ταύρος

heiron
31-05-2011, 01:39 AM
Συγγνώμη για το λάθος! θεωρείται Ταύρος στην Βεδική..