PDA

View Full Version : Τετράγωνο Δεσμών Σελήνης σε Συναστρία ζευγαριού

CROUSSOS
14-05-2011, 10:43 PM
Καλησπέρα σε όλους.
Ήθελα να ρωτήσω αν το τετράγωνο των Δεσμών Σελήνης (15 του Υδροχόου του και 15 του Σκορπιού) σε ένα ζευγάρι είναι κακό σημάδι, σημαίνει δηλαδή σχέση με ημερομηνία λήξης οποσδήποτε, ασυμφωνία χαρακτήρων ή κάτι άλλο? (παθών γαρ)
Γνωρίζει κανείς σχετικά? Η παραπάνω όψη τετραγώνου επιδεινώνεται αν τα 2 άτομα έχουν και αντίθετους Ωροσκόπους? (Ιχθύς και Παρθένος)
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

doukas
14-05-2011, 10:59 PM
τα τετράγωνα απ'όσο λένε κάποιοι αστρολόγοι δεν είναι δείκτες κακοί πρόγνωσης . Κάποιος θα δώσει φώτα.

katiakiss
15-05-2011, 07:50 AM
Να σου απαντήσω ξεκινώντας αντίστροφα. Το ότι οι ωροσκόποι σας είναι απέναντι, είναι μία από τις ευοίωνες ενδείξεις στην συναστρία, γιατί αυτό σημαίνει πως τα άτομα λειτουργούν συμπληρωματικά το ένα προς τις ιδιότητες του άλλου.

Σχετικά με το ζήτημα του άξονα των δεσμών Σελήνης, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι δεσμοί Σελήνης είναι σημεία πάνω στον χάρτη και όχι πλανήτες. Σαν τέτοια –σημεία- τα εξετάζουμε και τα παρατηρούμε ξεχωριστά. Είναι πιθανό να μας υποδεικνύουν κάποια καρμική συνάφεια με τον σύντροφό μας. Αλλά μπορεί και όχι.

Είναι ανάγκη να γίνει κατανοητό ότι ο κινηματογράφος και η αμπελοφιλοσοφία έχουν διαστρεβλώσει εντελώς την έννοια και το νόημα του κάρμα και των δεσμών Σελήνης. Το κεφάλαιο αυτό είναι τεράστιο, αλλά εδώ θα περιοριστώ σε μερικές πρακτικές αποσαφηνίσεις.

Αν υποθέσουμε ότι η τοποθέτηση των δεσμών Σελήνης ενός ατόμου και οι γενέθλιες όψεις των πλανητών του προς αυτούς μας ειδοποιούν ότι το άτομο θα πάρει κάποια μαθήματα που σχετίζονται με τον ψυχικό πόνο, τότε καρμική συνάφεια με το άτομο, θα έχουν τα άτομα που το οδηγούν προς την εκπλήρωση των δεσμών του, δηλαδή προς τον ψυχικό πόνο. Σε αυτό δεν είναι υπάρχει τίποτα ρομαντικό ή μοιραίο με την κινηματογραφική έννοια.
Για να παίζουν σημαντικό ρόλο οι δεσμοί Σελήνης σε μία σχέση, δεν φτάνει να υπάρχουν όψεις , αλλά και τοποθέτηση αυτών μέσα στους χάρτες σαν οικοθεσία. Αν βρίσκονται δηλαδή στον άξονα 1ου\7ου που τοποθετούνται οι σχέσεις ή 10ου \4ου που ως γωνιακοί οίκοι σχετίζονται πάντα με σημαντικά γεγονότα της ζωής.
Αν κυβερνήτες γωνιακών οίκων τους ενός, κάνουν κορυφαίες όψεις με τους δεσμούς Σελήνης του άλλου και κυρίως συνόδους.
Και για να έρθω στο προκείμενο, το τετράγωνο του άξονα των δεσμών, από μόνο του, μας πληροφορεί για κάποια καρμική συνάφεια και εδώ μπορεί να μπει μια τελεία.

Ακριβείας τετράγωνο δεσμών Σελήνης έχω με την αδελφή μου και προφανώς με το μεγαλύτερο μέρος όσων είναι γεννημένοι το 68. Έχουμε και απέναντι τους ωροσκόπους μας. Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι κάθε άνθρωπος που μπαίνει στην ζωή μας ουσιαστικά και πάει την ψυχή και το πνεύμα μας ένα βήμα παρακάτω, είναι μέσα στο καρμικό μας μονοπάτι. Ο τρόπος που θα το κάνει αυτό, μπορεί να μην είναι καθόλου ευχάριστος. Μπορεί και να είναι.

Σε κάθε περίπτωση, ένα ζευγάρι δεν χωρίζει επειδή οι δεσμοί Σελήνης του βρίσκονται σε τετράγωνο μεταξύ τους. Θα μπορούσα να σου γράψω ότι δεν εναρμονίζεται το καρμικό τους μονοπάτι στη ζωή και άλλες τέτοιες ανοησίες, αλλά θα έπρεπε να ξεχειλώσω πολύ τα όρια της λογικής μου.

CROUSSOS
15-05-2011, 01:45 PM
Σ'ευχαριστώ πολύ Κάτια. Μου έδωσες κουράγιο. Και κάτι ακόμη ήθελα να ρωτήσω αλλά φοβάμαι μήπως σας τρώω τον χρόνο για ανούσια και προσωπικά θέματα.
Τα Ηλιοσεληνιακά Δίπολα σε ακριβή τετράγωνα είναι μήπως δείκτες χωρισμού και μάλιστα άσχημου (ή μή επανασύνδεσης)?

CROUSSOS
15-05-2011, 01:48 PM
Καλησπέρα σε όλους.
Ήθελα να ρωτήσω αν το τετράγωνο των Δεσμών Σελήνης (15 του Υδροχόου του και 15 του Σκορπιού) σε ένα ζευγάρι είναι κακό σημάδι, σημαίνει δηλαδή σχέση με ημερομηνία λήξης οποσδήποτε, ασυμφωνία χαρακτήρων ή κάτι άλλο? (παθών γαρ)
Γνωρίζει κανείς σχετικά? Η παραπάνω όψη τετραγώνου επιδεινώνεται αν τα 2 άτομα έχουν και αντίθετους Ωροσκόπους? (Ιχθύς και Παρθένος)
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ήθελα να συμπληρώσω και το παρακάτω κι ελπίζω να μην σας γίνομαι κουραστικός:
Τα Ηλιοσεληνιακά Δίπολα ενός ζευγαριού, σε ακριβή τετράγωνα, είναι μήπως δείκτες χωρισμού και μάλιστα άσχημου (ή μή επανασύνδεσης)?

Ευχαριστώ και πάλι,
Νίκος

katiakiss
15-05-2011, 04:11 PM
Αγαπητέ Νίκο, θα σου ξεκαθαρίσω κάτι που αν το ψάξεις είναι πιθανό να το βρεις σε πολλά άρθρα της βιβλιοθήκης του site.
Σε μία συναστρία, αυτό που δεν είναι ευοίωνο, είναι η μη ύπαρξη όψεων μεταξύ των πλανητών του ζευγαριού που εξετάζουμε. Όταν υπάρχουν όψεις, αυτό θα πει ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον και η αλληλοεπίδραση κρατά τις δύο πλευρές απορροφημένες από την ενέργεια της σχέσης. Ακόμα κι αν οι όψεις είναι τετράγωνα ή αντιθέσεις.
Όπως καταλαβαίνεις, στην περίπτωση που μιλάμε για τα φώτα ή Ηλιοσεληνιακό δίπολο, η παραπάνω διατύπωση ισχύει τα μέγιστα. Το να έρχονται σε επαφή τα φώτα ενός ζευγαριού, είναι ότι καλύτερο. Τα τετράγωνα, δείχνουν μια κάποια δυσκολία στην προσαρμογή με αυτό που αποτελεί το σύνολο της προσωπικότητας του συντρόφου. Ένας παραπάνω βαθμός έντασης. Οι τρόποι που εκφράζεται η προσωπικότητα… Οι συνήθειες… Οι συναισθηματικές ανάγκες… Ωστόσο υπάρχει αυτή η αίσθηση της οικειότητας και η πρόκληση. Το πώς θα λειτουργήσει αυτό, εξαρτάται από τα αιτήματα των ατομικών χαρτών του ζευγαριού.
Αν για παράδειγμα ο χάρτης του Α ατόμου βρίσκει την χαρά του μέσα σε ένα περιβάλλον έντασης, τότε θα βρει την χαρά σε μια τέτοια σχέση. Αν το άτομο Β έχει αιτήματα ηρεμίας και ασφάλειας θα δυστροπήσει αλλά αν έχει ενδείξεις ότι είναι προικισμένο στο να χειρίζεται καλά τις συναισθηματικές εκρήξεις, τότε όλα θα έχουν μια αίσια έκβαση.

Με λίγα λόγια, όλα θα εξαρτηθούν από τα ατομικά ωροσκόπια και την συνολική αξιολόγηση των δεδομένων.

Το σοβαρότερο το άφησα για το τέλος:

Δεν υπάρχουν όψεις επανασύνδεσης και μη επανασύνδεσης.

Υπάρχουν συναισθηματικές υπεραναπληρώσεις και καθήλωση, που μπορεί να ταλαιπωρούν έναν άνθρωπο, ιδιαίτερα στην περίπτωση που έχει στον γενέθλιο χάρτη του έναν κακοβαλμένο Ποσειδώνα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα, μπορεί στο γενέθλιο χάρτη ενός ατόμου να υπάρχουν ενδείξεις ότι το άτομο έχει την τάση να κάνει σχέσεις που αντέχουν στον χρόνο (όψεις Κρόνου) και ταυτόχρονα να έχεις και όψεις ουρανού που μας ειδοποιούν για ξαφνικούς χωρισμούς ή μια πιο φιλελεύθερη και αντισυμβατική στάση ζωής . Ένας τέτοιος χάρτης, κάτω από συνθήκες, μπορεί να οδηγήσει το άτομο στο να κάνει σχέση με κάποιο άτομο που είχε μαζί του σχέση και στο παρελθόν.

Υπάρχουν τόσες πολλές αστρολογικές συνθήκες που θα μπορούσαν να δείχνουν περίπτωση επανασύνδεσης, που είναι αδύνατoν να καταγραφούν. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική, και σίγουρα δεν φαίνονται από μία ή δύο όψεις. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε η χρήση των προγνωστικών συστημάτων… των εκλείψεων… των ανάδρομων πλανητών και ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες.

Συμβουλή μου είναι να μην απομονώνετε ποτέ τις όψεις όταν εξετάζετε έναν χάρτη! Όλα ερμηνεύονται σε σχέση με το σύνολο του χάρτη ή των χαρτών, αν μιλάμε για συναστρία.

Στο πιάνο, όταν πατάς το Ντο έχεις την νότα, όταν πατάς όλη τη σκάλα συνδυασμένα, έχεις τραγούδι. Μην πατάτε μονότονα νότες. Δουλεύετε όλη τη σκάλα μέχρι να λυθούν τα χέρια σας και ξεκινήστε με το Frere Jacques. Οι δεσμοί Σελήνης και το θέμα των επανασυνδέσεων όταν εξετάζουν την σχέση μέσα από τετράγωνα και αντιθέσεις, είναι σαν να προσπαθείς να παίξεις την σονάτα του σεληνόφωτος του Μπετόβεν, πατώντας επίμονα το Ντο. Δεν γίνεται.

CROUSSOS
15-05-2011, 04:37 PM
Κάτια μου σ' ευχαριστώ. Με κάλυψες, αλλά μου έκαναν και καλό αυτά που έγραψες. Ηρέμησα κάπως. Όπως κατάλαβες η σχέση μου είναι διαλυμένη και ψυχολογικά είμαι ένα ράκος. Εγώ επιθυμώ επανασύνδεση, το άλλο άτομο πάλι όχι.
Οι γεννέθλιες όψεις του Ποσειδώνα μου είναι άσχημες (έχω σύνοδο Ποσειδώνα με Δία και οι 2 μαζί αντίθεση με Κρονο και Αφροδίτη, ενώ και οι 4 πλανήτες τετράγωνο με τον ωροσκόπο μου). Ναι είμαι γεννημένος τον Ιούνιο του 1971.
Αλλά και το άλλο άτομο έχει δυστυχώς τετράγωνο Ποσειδώνα με Ήλιο.
Απλά προσπαθώ να καταλάβω τί μου γίνεται. Κι ευτυχώς, η αστρολογία με βοηθάει αλλά και με ηρεμεί.
Σ΄ευχαριστώ και πάλι. Καλό απόγευμα!

katiakiss
15-05-2011, 04:51 PM
Κάτια μου σ' ευχαριστώ. Με κάλυψες, αλλά μου έκαναν και καλό αυτά που έγραψες. Ηρέμησα κάπως. Όπως κατάλαβες η σχέση μου είναι διαλυμένη και ψυχολογικά είμαι ένα ράκος. Εγώ επιθυμώ επανασύνδεση, το άλλο άτομο πάλι όχι.
Οι γεννέθλιες όψεις του Ποσειδώνα μου είναι άσχημες (έχω σύνοδο Ποσειδώνα με Δία και οι 2 μαζί αντίθεση με Κρονο και Αφροδίτη, ενώ και οι 4 πλανήτες τετράγωνο με τον ωροσκόπο μου). Ναι είμαι γεννημένος τον Ιούνιο του 1971.
Αλλά και το άλλο άτομο έχει δυστυχώς τετράγωνο Ποσειδώνα με Ήλιο.
Απλά προσπαθώ να καταλάβω τί μου γίνεται. Κι ευτυχώς, η αστρολογία με βοηθάει αλλά και με ηρεμεί.
Σ΄ευχαριστώ και πάλι. Καλό απόγευμα! Χμ… Καλέ μου Νίκο…. Δύσκολα τα πράγματα για όσους μας ταλαιπωρεί ο Ποσειδώνας από γενέθλιες όψεις.
Λάθος επιλογές… Υπεραναπλήρωση… Μη εποικοδομητικός ρομαντισμός… Εξαπάτηση… Προδοσία… Συναισθηματική υπερβολή…
Πράγματι οι γενέθλιες όψεις σου δεν βοηθάνε. Για να μην περιορίσω όμως το θέμα στον Ποσειδώνα, έλεγξε και τον Πλούτωνά σου στον χάρτη σου. Οι δύσκολες όψεις του Πλούτωνα με προσωπικούς πλανήτες, εντείνουν το στοιχείο της εμμονής και το άτομο δυσκολεύεται πολύ να αποδεσμευτεί από μια σχέση. Υποφέρει και ο πόνος βιώνεται με σφοδρή ένταση. Ιδιαίτερα όταν έρχεται σε επαφή με την Σελήνη.

Αυτά από μένα και καλή συνέχεια στις μελέτες σου!

CROUSSOS
15-05-2011, 05:04 PM
Πόσο δίκιο έχεις Κάτια...
Έχω κι ένα ανοιχτό τετράγωνο (περίπου 6 μοίρες) Πλούτωνα (7ος οίκος) Ήλιου (4ος) αλλά ευτυχώς ο Πλούτωνας δεν κάνει όψη με την Σελήνη μου.
Σ΄ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την ανάλυσή σου.

CROUSSOS
15-05-2011, 07:00 PM
Κάτια, τελικά η Σελήνη μου με τον Πλούτωνα απέχουν 133 μοίρες, σχεδόν ενάμιση τετράγωνο. Ή μήπως δεν είναι αρκετά σημαντική? Χμμμ, απίστευτο.
Ας συνεχίσω το διάβασμα για να ξεχαστώ........