View Full Version : Ηλιακή Επιστροφή και Ανοχή Όψεων
strange
28-04-2011, 03:41 PM
Καλησπέρα και χρόνια πολλά,
με αφορμή τα γενέθλιά μου που πλησιάζουν αποφάσισα να δω ποιες είναι οι γενέθλιες όψεις που θα ενεργοποιηθούν στο χάρτη ηλιακής επιστροφής.
Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρη για την ανοχή που πρέπει να δώσω. Είναι μέχρι 2 μοίρες ή παραπάνω;:love:
Τίνα Ζαχαριάδου
29-04-2011, 01:06 AM
Καλησπέρα και χρόνια πολλά,
με αφορμή τα γενέθλιά μου που πλησιάζουν αποφάσισα να δω ποιες είναι οι γενέθλιες όψεις που θα ενεργοποιηθούν στο χάρτη ηλιακής επιστροφής.
Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρη για την ανοχή που πρέπει να δώσω. Είναι μέχρι 2 μοίρες ή παραπάνω;:love:
Γεια σου Μαίρη, με το καλό να δεχτείς τη νέα σου ηλιακή επιστροφή.
Δεν ξέρω αν είναι για καλό ή όχι, αλλά οι 2 μοίρες που αναφέρεις...είναι λίγες.
Για όψεις που ετοιμάζονται να γίνουν, ή διαφορετικά για συγκλίνουσες, μπορείς να δώσεις μέχρι και 8 μοίρες. Για αποκλίνουσες με εξω-κρόνιους μέχρι 5 μοίρες. Για παράδειγμα, ένα τετράγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα που ετοιμάζεται να γίνει στην ηλιακή επιστροφή "πιάνεται" και με 8 μοίρες. Αν το τετράγωνο έχει ήδη γίνει η όψη πάλι "πιάνεται" αλλά η επιρροή της είναι είναι λιγότερη εκτός κι αν ενεργοποιεί γενέθλια όψη Ήλιου/Πλούτωνα. Ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση έχει δείξει "τα δόντια της" και το άτομο έχει κάποια γνώση, του πως να χειριστεί κάποιες καταστάσεις.
strange
29-04-2011, 10:04 AM
Ευχαριστώ πολύ Τίνα.:love:
strange
29-04-2011, 10:42 AM
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα (με αφορμή το παράδειγμα του τετραγώνου Ήλιου Πλούτωνα). Λαμβάνουμε υπόψη όλες τις όψεις που σχηματίζονται ανεξαρτήτως αν ενεργοποιούν γενέθλιες;:love:
Τίνα Ζαχαριάδου
29-04-2011, 11:08 AM
Καλημέρα Μαίρη, ναι, λαμβάνουμε όλες τις όψεις με τη διαφορά πως για να έχουμε κάποιο σημαντικό γεγονός θα πρέπει να ενεργοποιούνται οι γενέθλιοι πλανήτες.
καλησπέρα! γνωρίζετε μήπως αν μια σελήνη δίχως όψεις στην ηλιακή επιστροφή σημα'ινει κάτι ιδιαίτερο;
Τίνα Ζαχαριάδου
29-04-2011, 08:13 PM
Καλησπέρα lizy!
Ούτε με γενέθλιους πλανήτες σχηματίζει καμία όψη, ούτε δευτερευουσες;;
Όπως και να χει μια Σελήνη χωρίς όψεις σημαίνει πως εκφράζει εντονότερα τις ιδιότητες του ζωδίου, διοχετεύοντας τις στον οίκο που βρίσκεται. Συνήθως όταν δεν υπάρχουν όψεις το άτομο υπερλειτουργεί αυτές τις ιδιότητες χωρίς ωστόσο να το αντιλαμβάνεται. Επίσης, κάθε φορά που από διέλευση οι πλάνητες πιάνουν τη Σελήνη, ενεργοποιείται.
astrotrella
30-04-2011, 01:44 AM
Και μενα πλησιαζει η ηλιακη επιστροφη μου και ηθελα να μαθω καποια πραγματα!Καταρχας η Σεληνη της ηλιακης επιστροφης ειναι σε συνοδο με τον Ωροσκοπο στον Καρκινο ταυ τετραγωνο με διελαυνων Ουρανο και πλουτωνα στους αξονες 1ου,10ου και 7ου αντιστοιχα αυτο επισης το ταυ τετραγωνο Σεληνης -Πλουτωνα- Ουρανου βαλει τη γενεθλια Αφροδιτη στις 3.24 του Κριου!Ο Γενεθλιος ωροσκοπος πεφτει στο 12ο οικο και επισης υπαρχει ενα στελιουμ στον Κριο και στον 11ο οικο της ηλιακης επιστροφης αλλα και του γενεθλιου χαρτη (μονο που στον γενεθλιο ο Διας και ο Αρης θα εχουν περασει στον 12ο τοτε) και μεσα ειναι λοιπον η Αφροδιτη ο Ερμης ο Διας ο Αρης αλλα και ο Ηλιος στον ταυρο
Ευχαριστώ κυρία Ζαχαριάδου για την απάντηση! κ καλό μήνα να έχουμε!
υπάρχουν κάποιες δευτερεύουσες όψεις αλλά δεν θεώρησα ότι θα ήταν σημαντικές για ηλιακή επιστροφή, π.χ. ένα χιαστί με κρόνο αλλά με ανοχή 3 μοιρών και ημιεξάγωνα με ήλιο άρη, mc.
Μάλλον, τώρα που τη βλέπω βρίσκεται στο μεσοδιάστημα ήλιου-άρη (σύνοδος ακριβής στον υδροχόο) και mc (κριού) αν επιτρεψω ανοχή μιας μοίρας.
Παρεπίπτόντως, υποτίθεται ότι είναι κ σημαντική χρονιά, γιατί συμπίπτει ο ωροσκόπος κ όλες οι γωνίες με του γενεθλίου, κ είναι κυβερνήτης του χάρτη (γενέθλιου και επιστροφής) η σελήνη (ωρ. καρκίνος), γι αυτό δεν μου άρεσε
πολύ η μοναξιά της..
Τίνα Ζαχαριάδου
01-05-2011, 07:25 PM
Καλό μήνα lizy και σ' εσένα!
Η χιαστί είναι "πονεμένη" ιστορία. Ελάχιστοι αστρολόγοι δεν την μελετούν. Για εμένα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική΄όψη στην οποία όμως δεν δίνω ανοχή πάνω από 1.5 μοίρα.
Τώρα επειδή αναφέρθηκες στο μεσοδιάστημα Ήλιου/¶ρη να θυμάσαι πως όταν ένας πλανήτης από διέλευση σχηματίζει όψη με τη Σελήνη θα ενεργοποιεί το συγκεκριμένο μεσοδιάστημα, αρκεί η όψη να είναι από αυτές που θεωρούνται "δύσκολες", "σκληρές", "αρνητικές".
Ευχαριστώ πολύ και πάλι!!
astrotrella
03-05-2011, 01:07 AM
Για μενα δεν θα πειτε τιποτα που παραθεσα καποια στοιχεια πριν?
kinky_skorpina
03-05-2011, 11:11 PM
Να ρωτήσω κι εγω κατι, μιας και μελετω τωρα το solar return του 2011?
Οταν ο Ηλιακός Ωροσκοπος πέσει σε γωνιακό γενέθλιο οίκο(4ο)...αυτο μπορει να ενεργοποιήσει και τον απέναντι οικο κατα τη διαρκεια της χρονιας ή δεν κοιτω καθόλου την πολικότητα στην Ηλιακή Επιστροφή???
Τίνα Ζαχαριάδου
04-05-2011, 12:59 AM
astrotrella η συζήτηση που γίνεται σ' αυτό το θέμα, αφορά τεχνικά κομμάτια της ηλιακής και όχι ανάλυση. Αν έχεις απορίες στα τεχνικά της ηλιακής ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε.
Μαρία, οι πολικότητες ισχύουν για όλους τους χάρτες. Ενεργοποιημένος 4ος αυτομάτως ενεργοποιεί τον 10ο αφού όσα συμβαίνουν στον 4ο έχουν αντίκτυπο απέναντι στον απέναντι οίκο.
astrotrella
04-05-2011, 03:56 AM
astrotrella η συζήτηση που γίνεται σ' αυτό το θέμα, αφορά τεχνικά κομμάτια της ηλιακής και όχι ανάλυση. Αν έχεις απορίες στα τεχνικά της ηλιακής ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε.
Μαρία, οι πολικότητες ισχύουν για όλους τους χάρτες. Ενεργοποιημένος 4ος αυτομάτως ενεργοποιεί τον 10ο αφού όσα συμβαίνουν στον 4ο έχουν αντίκτυπο απέναντι στον απέναντι οίκο.
Κυρια Ζαχαριαδου με ενδιαφερει πολυ το θεμα της ηλιακης για αυτο και προσπαθω να μαθω αρκετα πραγματα εδω και καιρο ,το θεμα λεει για ενεργοποιηση οψεων και ανοχη ,ισως δεν εξηγηθηκα εγω σωστα απ την αρχη λογω το οτι με πανικοβαλε αυτο ταυ τετραγωνο Σεληνης Ουρανου Πλουτωνα στο ωροσκοπιο ηλιακης επιστροφης μου και ηθελα να μαθω διαφορα (σιγουρα δεν υπαρχει σε αυτο το ταυ Τ και συμμετοχη Κρονου ετσι στις 8 περιπου μοιρες ανοχης με Αφρο κ Ερμη?)
Αλλα υπαρχει ενεργοποιηση πολλων οψεων καταρχας-Σεληνη με ποσειδωνα τετραγωνο στο γενεθλιο τριγωνο στην Ηλιακη, συνοδος διελαυνοντα Ουρανου με γενεθλια αφροδιτη στην Ηλιακη, τετραγωνο Αφροδιτης Ουρανου στο γενεθλιο, συνοδος Αφροδιτης Δια στην Ηλιακη, τετραγωνο Αφροδιτης Δια στο γενεθλιο,συνοδος Αρη Δια στην Ηλιακη ,τριγωνο Αρη Δια στο γενεθλιο....
Τίνα Ζαχαριάδου
04-05-2011, 12:24 PM
Kαλημέρα astrotrella.
Καταρχάς καμία όψη να μη σε πανικοβάλει, γι αυτό μελετάμε τους χάρτες για να μπορέσουμε να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας με τέτοιο τρόπο ώστε να εξισορροπιστούν οι αρνητικές ενέργειες των πλανητών. Το Ταυ τετράγωνο μεταξύ Σελήνης/Ουρανού/Πλούτωνα, υπάρχει στο γενέθλιο χάρτη;; ή έστω σχέση μεταξύ Σελήνης με Ουρανό η Πλούτωνα;;
Αν υπάρχει τότε ενεργοποιείται. Αν δεν υπάρχει θα είναι λιγότερο έντονη η επιρροή του και θα πρέπει να προσέχεις τις συναισθηματικές σου εξάρσεις καθώς και τη σχέση σου με τη μητέρα.
Οι υπόλοιπες όψεις που ενεργοποιούνται θα φέρουν γεγονότα αλλά σε σχέση με τις γενέθλιες όψεις. Δηλαδή, η σύνοδος της Αφροδίτης με το Δία ενεργοποιεί το μεταξύ τους τετράγωνο, επομένως θα περιμένεις γεγονότα φύσης τετραγώνου.
Τώρα για το Ταυ τετράγωνο Αφροδίτης/Ερμή/Κρόνο δεν κατάλαβα τι εννοείς.
kinky_skorpina
04-05-2011, 01:20 PM
Ευχαριστω, Τινα μου.Παντα μας βοηθας να εμπλουίσουμε τις γνώσεις μας, να'σαι καλα.
Να ρωτήσω κ κατι άλλο επι τοις ευκαιρίας:
Οταν/αν υποθεσουμε οτι εχουμε στην Ηλιακή επιστροφή του 2010(απο 6/11/2010=6/11/2011) ενα stellium Ηλιου+Σελήνης(Νεα Σελήνη)+Ερμη και Αφροδίτης στο Σκορπιο και στον 7ο οίκο, αλλα με αναδρομο Κυβερνήτη του οικου.(Αφροδίτη retrograde), τοτε η αναδρομη αυτη πορεια δειχνει αναθεωρήσεις, σκαμπανευασματα κτλ θαρρω.
Αρα... Ολη τη χρονια θα με απασχολήσουν θεματα που απτονται του 7ου οικου(μια νεα συνεργασια επαγγελματικης φυσεως/καποιο νεο ξεκίνημα σε θεματα σχεσεων=νεος δεσμος/φανεροι εχθροι παιζουν καποιο ρολο στα επαγγελματικο-προσωπικα μου κλ) + Κριός στην ακμή του 1ου ηλιακου οίκου(Αsc) που ταυτίζεται με τον γενέθλιο 4ο=με καποιο τροπο εμπλεκονται συνδυαστικα τα στοιχεια του Κριου/1ου οίκου(πρωτοβουλίες, νεα ξεκινήματα σε θεματα εξωτερικης εμφανισης, μια νεα αρχη οπου θα επηρεασει τα "επιφανειακα" στοιχεια του χαρακτηρα μου κτλ) με αυτα του 4ου οικου(αγορα/ενοικίαση σπιτιου, αυξηση/μειωση των μελων της οικογενειας,δημιουργια οικογενειας απο γαμο, ενα νεο σαιτ, μια νεα επιχειρηση κτλ), αλλα ολα αυτα θα συναντησουν εμποδια και πισωγυρισματα μεχρι να σταθεροποιηθούν.
Αυτη την ερμηνεια δινω εγω...οι οποιες προτασεις κτλ καλοδεχούμενες!:love:
astrotrella
04-05-2011, 04:55 PM
Kαλημέρα astrotrella.
Καταρχάς καμία όψη να μη σε πανικοβάλει, γι αυτό μελετάμε τους χάρτες για να μπορέσουμε να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας με τέτοιο τρόπο ώστε να εξισορροπιστούν οι αρνητικές ενέργειες των πλανητών. Το Ταυ τετράγωνο μεταξύ Σελήνης/Ουρανού/Πλούτωνα, υπάρχει στο γενέθλιο χάρτη;; ή έστω σχέση μεταξύ Σελήνης με Ουρανό η Πλούτωνα;;
Αν υπάρχει τότε ενεργοποιείται. Αν δεν υπάρχει θα είναι λιγότερο έντονη η επιρροή του και θα πρέπει να προσέχεις τις συναισθηματικές σου εξάρσεις καθώς και τη σχέση σου με τη μητέρα.
Οι υπόλοιπες όψεις που ενεργοποιούνται θα φέρουν γεγονότα αλλά σε σχέση με τις γενέθλιες όψεις. Δηλαδή, η σύνοδος της Αφροδίτης με το Δία ενεργοποιεί το μεταξύ τους τετράγωνο, επομένως θα περιμένεις γεγονότα φύσης τετραγώνου.
Τώρα για το Ταυ τετράγωνο Αφροδίτης/Ερμή/Κρόνο δεν κατάλαβα τι εννοείς.
Σεληνη τετραγωνο με τον Ουρανο οψη δεν ειμαι σιγουρη αν υφιστανται γιατι η Σεληνη μου βρισκεται στις 17.39 μοιρες του Ζυγου και ο Ουρανος στι 9.21 τ αιγοκερω (οποτε δεν ξερω γιατι η ανοχη ειναι πανω απο 8 μοιρες αλλα επειδη ειναι φως εχω ακουσει οτι φτανει και τις 10μοιρες η ανοχη)
οταν ειπα ταυ με ερμη και Κρονο εννουσα (μηπως το ταυ Τ που προανεφερα με Σεληνη-Ουρανο και Πλουτωνα συνδεεται και με τον Κρονο στον Ζυγο και με καποιους πλανητες απ την πολυαστρια στον Κριο, τον Ερμη και την Αφρο στις 19 μοιρες ετσι ωστε να δημιουργουν σταυρο στα παρορμητικα) η ειναι μεγαλη η ανοχη?
ktisila
28-08-2011, 03:54 PM
Γεια σας!
Σε μια ηλιακη επιστροφη ποια ειναι η ανοχη μεταξυ ενος πλανητη και της ακμης ενος οικου? Εγω χρησιμοποιω ανοχη 2 μοιρων και θα ηθελα να ξερω αν ειναι σωστο.