View Full Version : [Συζήτηση] ΕΥΡΩ (€): Όταν οι καλές προθέσεις δεν αρκούν
Atrapos
16-04-2011, 02:11 PM
Ημερομηνία γέννησης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θεωρείται η 1η Ιανουαρίου 1999 και ώρα 12 τα μεσάνυχτα. Πάνω στην αλλαγή του χρόνου τέθηκε σε ισχύ το νέο νόμισμα, όχι ακόμα σε φυσική μορφή αλλά για διατραπεζικές συναλλαγές. Τοποθεσία είναι η Φρανκφούρτη Γερμανίας όπου εδρεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο αστρολογικός χάρτης για το Ευρώ είναι ο ακόλουθος.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: ΕΥΡΩ (€): Όταν οι καλές προθέσεις δεν αρκούν (http://php56.astrowin3.org/forum/%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%C E%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%AE%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%C F%84%CE%B1-153/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89-%E2%82%AC-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%C F%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BD-13040/)
ktisila
15-09-2011, 04:32 PM
Εκανα τον προοδευτικο χαρτη του ευρω για το 2011. Ειναι εκπληκτικο το ποσοι συνοδοι εμφανιζονται! Η σεληνη ετοιμαζεται να κανει συνοδο με τον πλουτωνα, ο ερμης με τον ηλιο, η αφροδιτη με τον ουρανο και μεσα στα επομενα 2 χρονια ο ηλιος σε συνοδο με την αφροδιτη και ο αρης αντιθεση με τον κρονο [στις οψεις που ανεφερα οι πρωτοι πλανητες ειναι οι προοδευμενοι και οι δευτεροι οι γενεθλιοι]. Αν μη τι αλλο προκειται για μια περιοδο εξελιξεων.
Για την εξελιξη της ευρωπαικης ενωσης θα μπορουσαμε να μελετησουμε και τον χαρτη ψηφισης του ευρωπαικου συνταγματος?
Χρυσάνθη Σπίγγου
20-01-2012, 09:01 AM
Καλημέρα πουρνό πουρνό Δημήτρη,
Εξυπακούεται ότι πρόκειται για ένα καταπληκτικό, άκρως εμπεριστατωμένο και πολύ εύγλωτο άρθρο άξιο πολλών συγχαρητηρίων.
Επ'ευκαιρία αυτού αυτού του άρθρου σου, να επισημάνω πως για εμένα που προσδίδω μεγάλη βάση στην Yod όψη, και που πράγματι προσεγγίζω την δομή ενός εκάστοτε γενέθλιου χάρτη λαμβάνοντας την υπόψην μου καθορίζοντάς αυτήν ως καίριο σηματοδότη του, αντιλαμβάνομαι με μία μόνο ματιά το βαθύτερο υπόβαθρο αν θες καρμικής του διάστασης.
Το συμπέρασμα και το αποτέλεσμα δεν διαφέρει εννοείται από οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακού τρόπου προσέγγιση. Η αν θες, η διαφορετικά έγκειται στο ότι βάση αυτής μπορεί κανείς να δει πιο ξεκάθαρα και πιο εσωτερικά το αχ, βαχ, και ωχ γιατί της δυσπροσαρμογής.
Θέμα το οποίο ευελπιστώ χωρίς ουδεμία διάθεση φυσικά να θέλω να απαξιώσω την δική σου σκληρή εργασία που κατέβαλες και που επί κάθε λεπτομέρειας αποτελεί ακριβέστατη προσέγγιση του συνολικού θέματος του Ευρώ, θα προσπαθήσω και εγώ απο πλευράς μου, να προσθέσω ένα σχετικό παράδειγμα, στηριζόμενη εννοείται αποκλειστικά στην χιαστί όψη.
Πάντως και πάλι μπράβο. Με χαροποιεί πάντα ιδιαίτερα, όταν μου δίδεται η ευκαιρία να διαβάσω κάτι τόσο προσεγμένο, ευφυέστατο, εμπεριστατωμένο. Ετσι μου αποδεικνύεται περίτρανα -εδώ θα βγει η ελληνική μου περηφάνεια - το ότι ανεξάρτητα με το τι καταπιανόμαστε, εμείς οι Ελληνες δεν είχαμε και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από τους ξένους, που στο κάτω -κάτω και μεγαλύτερη ευελιξία και πολλές περισσότερες δυνατότητες έχουν στην διάθεση τους, όπως π.χ. υλικό, βιβλιογραφία, σταστιστικές, έρευνες κ.λ.π.
Φιλικά,
Χρυσάνθη
Atrapos
20-01-2012, 10:16 AM
Χίλια ευχαριστώ Χρυσάνθη για τα καλά σου λόγια. Είναι ένα άρθρο που είχε ανέβει στο φόρουμ την περασμένη άνοιξη, φαίνεται άλλωστε από την ημερομηνία που υπολογίστηκαν διελεύσεις και πρόοδοι, αλλά βέβαια παραμένει επίκαιρο.
Θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να παρουσιάσεις τη δική σου μεθοδολογία ανάλυσης ενός χάρτη ξεκινώντας από τη Yod. Φαντάζομαι ότι η Yod με εμπλεκόμενους τους Δεσμούς της Σελήνης θα είναι για σένα «βούτυρο στο ψωμί σου».
Και πάλι ευχαριστώ
Χρυσάνθη Σπίγγου
20-01-2012, 12:32 PM
Βούτυρο που ποτέ δεν τρώω αλλά όντως βούτυρο στα της αστρολογίας. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τέτοια κατά τα άλλα περίπλοκα θέματα μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον από πάρα πολύ ενωρίς, καθώς έτυχε, έτσι έπρεπε, συνέβη για να μάθω κάτι που δεν γνώριζα, μάλλον και όλα αυτά μαζί.
Πάντως στην πορεία των ερευνών μου, έμενα πάντα κατάπληκτη όσον αφορά την επιρροή και τις συνέπειες της Yod όψης, στο σύνολο ενός χάρτη.
Όσον αφορά την σχετική πρόταση θα το επιχειρήσω, σε πρώτη ευκαιρία που θα μου δοθεί. Νομίζω ότι θα είναι ενδιαφέρον.
Δυστυχώς την άνοιξη αλλά και πολλά προηγούμενα χρόνια ήμουν οπουδήποτε αλλού πάντως όμως εκτός του Myhoroscope, οπότε είναι φυσικό να μου έχουν ξεφύγει πολλά και διάφορα καλά άρθρα.
Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι το άρθρο σου ήταν, είναι, και όπως πολύ καλά και οι δυο γνωρίζουμε θα παραμείνει επίκαιρο για πολλά χρόνια. Ιστορικά άλλωστε θα γράψει το δικό του τρελό μύθο.
Αλλοίμονο μόνο σε εμάς, που μαζί του καταστρέφεται τόσο πολύ η ψυχολογία μας και φυσικά λόγω της ιδιάζουσας θέσης Νοτίου Βορείου, και η χαρά που τόσο βιαία άλλωστε εξαιτίας του και τους, μας έκλεψαν!
Φιλικά,
Χρυσάνθη
Σαν ερασιτεχνης ασχοληθηκα λιγο με τον χαρτη του euro αν ηταν ανθρωπος θα εβγαζα συμπαιρασμα οτι πιθανων να παρει διαζυγιο και επισης μπορει να πτωχευσει . ουρανος συνοδο με ακμη του 7ου οικου 22/2 και κρονος συνοδος με ακμη του δευτερου οικου 4/1/12
Atrapos
31-01-2012, 05:23 PM
Αντώνη, καταρχήν να σε καλωσορίσω μιας και είσαι καινούργιος φόρουμ και να σου πω ότι μου αρέσει ο ενθουσιασμός με τον οποίο ποστάρεις σε διάφορα θέματα.
Ευτυχώς δεν πτωχεύουμε κάθε φορά που ο Κρόνος περνάει από τον 2ο οίκο μας, ούτε και αναγκαστικά χωρίζουμε όταν / αν ο Ουρανός βρεθεί στον 7ο. Για να κρίνεις μια διέλευση έχει σημασία να λάβεις υπόψη σου την γενέθλια θέση / προδιάθεση των πλανητών. Και πάντως όταν μιλάς για χωρισμό στο ευρώ μάλλον αναφέρεσαι σε διάσπαση της ευρωζώνης. Για ένα τέτοιο ενδεχόμενο πιο επικίνδυνος είναι ο Πλούτωνας στον 4ο οίκο που έχει αφήσει το Ναδίρ του χάρτη και κατευθύνεται προς τον Ήλιο. Ο έβδομος οίκος δείχνει κυρίως τις (ανταγωνιστικές) σχέσεις με τα άλλα νομίσματα.
Τώρα βέβαια στην περίπτωση του ευρώ, ο γενέθλιος Κρόνος βρίσκεται σε πτώση στον Κριό και στον έβδομο οίκο, σε τετράγωνο με την Αφροδίτη που είναι κυβερνήτης του 2ου και από ένα ζώδιο ιδιαίτερα άβολο για την Αφροδίτη. Πόσο μάλλον που ο Κρόνος είναι και κυβερνήτης της γενέθλιας Αφροδίτης. Σίγουρα δυσκολεύεται από την όψη αυτή και δεν θα νοιώσει καθόλου άνετα από τη διέλευση του Κρόνου από τον 2ο οίκο. Όπως δεν έχει νοιώσει καλά μέχρι τώρα από τη διέλευσή του από τον 1ο οίκο που επίσης κυβερνάει. Ακόμα κι αν δεν πτωχεύσει η ευρωζώνη θα χρειαστεί να μπουν πολύ σκληροί κανόνες.
Όσο για τον Ουρανό η διέλευση του από τον 7ο οίκο φαίνεται να φέρνει ανατροπές στις σχέσεις του ευρώ με τα άλλα νομίσματα και σε συνδυασμό με το τετράγωνο με τον Πλούτωνα δημιουργεί πολλή ένταση σε ευαίσθητα σημεία του χάρτη. Ας ελπίσουμε ότι το γενέθλιο εξάγωνο ανάμεσα σε Ουρανό και Πλούτωνα θα βοηθήσει ώστε οι εντάσεις να εκτονωθούν σχετικά ανώδυνα.
Όπως έγραφα τότε στο άρθρο η ευρωζώνη αλλάζει και φαίνεται πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να πάρει σάρκα και οστά η νέα της μορφή.
Ευχαριστω τον atrapos για τις καινουργιες γνωσεις που μου παρουσιασε