View Full Version : [Συζήτηση] ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Τα όρια του μύθου και της αλήθειας
katiakiss
23-03-2011, 04:01 PM
Ο Ποσειδώνας, είναι ο πλανήτης που κατάφερε να πέσει «θύμα» της ίδιας του της παρανόησης. Η ψευδαίσθηση, η εξαπάτηση και η πλάνη, είναι οι συχνότερες ιδιότητες που αποδίδονται στον εν λόγω πλανήτη. Πριν βιαστείτε να συμφωνήσετε, κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε -για λίγο- έναν κόσμο χωρίς όνειρα… Χωρίς μουσική… Χωρίς παραμύθια… Χωρίς μέθεξη… Χωρίς την έννοια του απόλυτου έρωτα… Χωρίς κινηματογράφο και χωρίς φάρμακα που μας δίνουν την ψευδαίσθηση ότι δεν πονάμε και καθιστούν την μετάβαση στο θάνατο ανώδυνη.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Τα όρια του μύθου και της αλήθειας (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-148/%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%89%CE%BD%C E%B1%CF%83-%CF%84%CE%B1-%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-13054/)
Τίνα Ζαχαριάδου
23-03-2011, 04:33 PM
Κάτια μου ......ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.
Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
maria76
23-03-2011, 05:26 PM
Ευχαριστούμε Κάτια μας,πολύ ευανάγνωστο και..ποσειδώνιο το άρθρο σου!:bigsmile:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
23-03-2011, 05:30 PM
Μπράβο Κάτια μου!
σε ευχαριστούμε πολύ!
Υ.Γ
Σκρ και Τίνα άρχισα τους τόνους:bigsmile:
taurine
23-03-2011, 05:51 PM
ΕΝΑ ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!:clapping:
Altec
23-03-2011, 06:17 PM
Respect στους Ποσειδωνιους..τελος :respect:
aktina
23-03-2011, 07:06 PM
Καταπληκτικό και συγκινητικό το άρθρο σου, Κάτια!
Μπράβο!!! :love:
SAGIVI
23-03-2011, 11:42 PM
Μπραβο Κατια.:bigsmile:
Υπερασπιστηκες πολυ εμπεριστατωμενα τον κατα τα αλλα ....αγχωτικο μου πλανητη.:cry:
alikid
25-03-2011, 01:44 AM
Eξαιρετικο αρθρο!!!!! Bravo!!!!!!!!!!
kinky_skorpina
26-03-2011, 09:40 AM
"Ο λόγος που η εμπλοκή του Ποσειδώνα με τον ¶ρη, είναι μία από τις δυσκολότερες όψεις για το άτομο να διαχειριστεί, είναι επειδή ο ¶ρης κυβερνά τον Κριό και ο Κριός σχετίζεται με τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, όπου και συντελούνται οι καθοριστικές για τον ψυχισμό μας καταγραφές."
Katia,...εχω τη σύνοδο Αρη-Ποσειδώνα στον Τοξότη [Αρης στο 12ο αλλα σε συνοδο με την ακμη του 1ου/Ποσειδώνας στον 1ο/ακμή 4ου στον Κριο(=ο πατέρας κατ'εμε)-10ου στο Ζυγό(=η μητέρα)] και....ομολογώ πως... δεν ειχα φανταστει αυτη την προοπτικη που θετεις εδω μεσα απο το παραπανω επιλεγμένο αποσπασμα του αρθρου σου...δε το ειχα σκεφτεί ετσι...
Και με έβαλες σε σκέψεις...πραγματι αισθανομαι οτι καποιες απο τις συμπεριφορες(-βιωματα) των παιδικών μου χρόνων(απο τους γονεις) τις κουβαλαω μεσα μου και τις αναπαραγω ασυνειδητα και στην ενήλικη ζωή μου, ιδιαίτερα στις σχέσεις μου με το αλλο φύλο....:love:
Θα μπορούσες να εξηγήσεις λιγο πιο αναλυτικά την ψυχολογική χροιά αυτης της όψης?(εσυ ή ο κ.Αρχος που νομιζω πως ειδικευεται σε αυτα τα θεματα, αν εχω καταλαβει καλα ή οποιος καλοθελητής επιθυμεί)
Ευχαριστώ εκ των προτερων.
Με εκτίμηση
Το Μαρακι!
katiakiss
26-03-2011, 01:39 PM
"Ο λόγος που η εμπλοκή του Ποσειδώνα με τον ¶ρη, είναι μία από τις δυσκολότερες όψεις για το άτομο να διαχειριστεί, είναι επειδή ο ¶ρης κυβερνά τον Κριό και ο Κριός σχετίζεται με τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, όπου και συντελούνται οι καθοριστικές για τον ψυχισμό μας καταγραφές."
Katia,...εχω τη σύνοδο Αρη-Ποσειδώνα στον Τοξότη [Αρης στο 12ο αλλα σε συνοδο με την ακμη του 1ου/Ποσειδώνας στον 1ο/ακμή 4ου στον Κριο(=ο πατέρας κατ'εμε)-10ου στο Ζυγό(=η μητέρα)] και....ομολογώ πως... δεν ειχα φανταστει αυτη την προοπτικη που θετεις εδω μεσα απο το παραπανω επιλεγμένο αποσπασμα του αρθρου σου...δε το ειχα σκεφτεί ετσι...
Και με έβαλες σε σκέψεις...πραγματι αισθανομαι οτι καποιες απο τις συμπεριφορες(-βιωματα) των παιδικών μου χρόνων(απο τους γονεις) τις κουβαλαω μεσα μου και τις αναπαραγω ασυνειδητα και στην ενήλικη ζωή μου, ιδιαίτερα στις σχέσεις μου με το αλλο φύλο....:love:
Θα μπορούσες να εξηγήσεις λιγο πιο αναλυτικά την ψυχολογική χροιά αυτης της όψης?(εσυ ή ο κ.Αρχος που νομιζω πως ειδικευεται σε αυτα τα θεματα, αν εχω καταλαβει καλα ή οποιος καλοθελητής επιθυμεί)
Ευχαριστώ εκ των προτερων.
Με εκτίμηση
Το Μαρακι!
Γεια σου Μαρία.
Από ψυχολογική σκοπιά, ο Κριός στον τέταρτο και ο κυβερνήτης του (¶ρης) στον 12ο οίκο σου , σε σύνοδο και με 1ο οίκο και τον Ποσειδώνα, μας δίνει πληροφορίες για το οικογενειακό σου περιβάλλον.
Σίγουρα νιώθεις ότι κουβαλάς κάποια βιώματα, για αρκετούς και διαφορετικούς λόγους.
Ο φυσικός κυβερνήτης του τέταρτου είναι ο Καρκίνος\Σελήνη. Αμέσως, αμέσως η τοποθέτηση του 4ου οίκου σου στον Κριό\¶ρης μας δίνει την πληροφορία ενός οικογενειακού περιβάλλοντος που η ένταση και η ισχυρή προβολή\επιβολή του εγώ, ενός εκ των δύο γονιών (ή και των δύο) ήταν για σένα καθοριστική.
Ο κυβερνήτης 4ου στον ωροσκόπο μας λέει ότι προβάλεις προς τα έξω τις συμπεριφορές κάποιου γονέα, με πολύ έντονο τρόπο. Το ότι αυτός ο ¶ρης βρίσκεται στον 12ο και σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα όμως, μας λέει ότι αυτή η ένταση είναι κατά κάποιο τρόπο «μπλοκαρισμένη» στην μυστική ζωή του 12ου. Ανέκφραστη. Είναι μια σύνοδος που μαζί της, πότε βιώνεις περιόδους δημιουργικής έκφρασης και έντασης και πότε μακριές περιόδους αδράνειας και αυτολύπησης.
Ο Ποσειδώνας σου κυβερνά τον 3ο οίκο σου και ο ¶ρης τον 4ο , που έχει να κάνει με τον τρόπο διαχείρισης του συναισθήματος. Το πιο πιθανό είναι να έχεις μια ζωηρή φαντασία και μια υποκειμενική λογική που απωθεί πολλούς από τους θυμούς της με υπεραναπληρώσεις κάθε είδους . Πιθανά, κάποιος από τους γονείς σου να είχε την τάση να θυματοποιείται ή και κάποια ασθένεια. Μπορεί κάποια συνήθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων με μυστικά, ψέματα και υπεκφυγές.
Οι απωθημένοι θυμοί και οι ανέκφραστες, ενοχοποιημένες επιθυμίες, θέτουν την σκέψη σου και την ψυχική σου ζωή σε κάποιας μορφής σύγχυση, το αποτέλεσμα της οποίας προβάλλεται στον άξονα 1ου-7ου , δημιουργώντας κουραστικές επιπλοκές στις σχέσεις σου . Σου είναι δύσκολο να διακρίνεις τις πραγματικές σου ανάγκες.
Θα πρέπει να εκφράζεις τα αισθήματα δυσαρέσκειας την στιγμή που αυτά γεννιούνται και να αξιολογείς τις σχέσεις αντικειμενικά, αποφεύγοντας εξιδανικεύσεις και ανεδαφικές προσδοκίες. Μην συσσωρεύεις τοξικούς θυμούς. Επεξεργάσου την κάθε υπόθεση αντικειμενικά και εκφράσου έγκαιρα.
malnti
30-03-2011, 07:39 PM
Τόσα χρόνια προσπαθούσα να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα μου και το κατάλαβα σε ένα απόγευμα με 3 εξαιρετικά άρθρα. Τα των βόρειων δεσμών, τη Καιτούλας της Γαρμπή (¶ρχος φοβερός) και με το παρόν για τα ποσειδώνια προβλήματά μου!:love:
¶ρης αντίθεση με ανάδρομο Ποσειδώνα (πίνουμε και κανά ποτηράκι) και χρόνια καταπιεσμένος θυμός που προσπαθεί να εκλογικευτεί, γιατί δεν ξέσπασε ποτέ, λόγω ίσως των βόρειων δεσμών στον 1 και 7 αντίστοιχα που υποδηλώνουν μια σχετική υποτελεια!
Η ερώτηση είναι αν αυτή η γενέθλια θέση αποδυναμώνεται ή δίνεται η δυνατότητα να θεραπευτεί καλύτερα απο μια όψη του προοδευτικού χάρτη ή κάποια ένδειξη που δείχνει καλύτερα τον τρόπο?
Ευχαριστούμε κα Κάτια και Χρήστο!:love:
katiakiss
30-03-2011, 08:22 PM
Τόσα χρόνια προσπαθούσα να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα μου και το κατάλαβα σε ένα απόγευμα με 3 εξαιρετικά άρθρα. Τα των βόρειων δεσμών, τη Καιτούλας της Γαρμπή (¶ρχος φοβερός) και με το παρόν για τα ποσειδώνια προβλήματά μου!:love:
¶ρης αντίθεση με ανάδρομο Ποσειδώνα (πίνουμε και κανά ποτηράκι) και χρόνια καταπιεσμένος θυμός που προσπαθεί να εκλογικευτεί, γιατί δεν ξέσπασε ποτέ, λόγω ίσως των βόρειων δεσμών στον 1 και 7 αντίστοιχα που υποδηλώνουν μια σχετική υποτελεια!
Η ερώτηση είναι αν αυτή η γενέθλια θέση αποδυναμώνεται ή δίνεται η δυνατότητα να θεραπευτεί καλύτερα απο μια όψη του προοδευτικού χάρτη ή κάποια ένδειξη που δείχνει καλύτερα τον τρόπο?
Ευχαριστούμε κα Κάτια και Χρήστο!:love:
Αγαπητό μέλος, χαίρομαι πολύ που διάβασες το άρθρο την κατάλληλη στιγμή. Οι εσωτερικές αποκαλύψεις συμβαίνουν όταν εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτές, και όχι επειδή ένα απλό άρθρο έχει τόση δύναμη.
Ζώντας χρόνια με κάποια δυσλειτουργική γενέθλια όψη του, το κάθε άτομο, βρίσκει τον τρόπο να ισορροπήσει και να «μαλακώσει» τις εκφάνσεις της όποιας αντίθεσης.
Μία αντίθεση ¶ρη\Ποσειδώνα, δεν είναι ικανή να ανατρέψει όλη την υπόλοιπη δυναμική του χάρτη. Η ίδια η αντίθεση θα γίνεται περισσότερο αντιληπτή στη ζωή του ατόμου, όταν ενεργοποιείται από διελεύσεις ή προόδους.
Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή ώστε να λέμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πολεμήσει κανείς τις αρνητικές του όψεις. Τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που το θέτεις. Αλίμονο αν περιμένουμε την κατάλληλη όψη για να παλέψουμε με τους δαίμονές μας. Για αυτή την δουλειά είναι προορισμένη η κάθε μέρα που μας βρίσκει! Οι διελεύσεις μπορούν απλά να ευνοήσουν την προσπάθειά μας ή να υποδεικνύουν κάποιες αντιξοότητες. Τίποτα παραπάνω.
Αστρολογικά μιλώντας, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στην ερώτησή σου. Σοβαρή απάντηση θα είχες μόνο στην περίπτωση που κάποιος μελετούσε τον χάρτη σου σε βάθος.
Εμείς εδώ, επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες\γνώσεις, κινούμενοι μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που λαμβάνει υπόψιν του τον κανόνα και όχι τις εξαιρέσεις που αποτελεί η κάθε μοναδική περίπτωση ατόμου\χάρτη.
Γενικά μιλώντας πάντα, αντίθετα από ότι θα πίστευες, οι δυσμενείς διελεύσεις είναι αυτές που μας βοηθούν να δουλέψουμε εποικοδομητικά μία δυσλειτουργική όψη στον χάρτη μας. Σκέψου την λαϊκή παροιμία που λέει: «το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη».
Αν για παράδειγμα ο ¶ρης\Ποσειδώνας κάνει έναν άνθρωπο να μην ελέγχει το ποτό (το φέρνω ως ακραίο παράδειγμα), το πέρασμα του Κρόνου υπό δυσμενή γωνία μπορεί να έφερνε προβλήματα στην εργασία…με τον σύντροφο…υγείας… (ανάλογα με τους οίκους που λαμβάνει χώρα) Τα προβλήματα αυτά θα ζητούσαν λύσεις και θα ανάγκαζαν το άτομο να δουλέψει πάνω στο πρόβλημα.
Αυτός είναι ο λόγος που επαναλαμβάνουμε ότι οι δυσμενείς όψεις μας πάνε μπροστά και οι ευνοϊκές μας δίνουν ευκαιρίες.
Αν επιμένεις όμως, σου έχω ένα tip.
Ο χρυσός κανόνας, λέει ότι ο Πλούτωνας είναι εκείνος ο πλανήτης που πετυχαίνει αλλαγές, εκεί που οι υπόλοιποι πλανήτες έχουν αποτύχει. Όταν έχουμε διέλευση Πλούτωνα από προσωπικούς πλανήτες και ακόμα καλύτερα από τα φώτα μας (Ήλιο\Σελήνη), είναι η καταλληλότερη στιγμή να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας και να ξεριζώσουμε ότι δεν μας εξυπηρετεί πια. Ότι για χρόνια ζει εις βάρος μιας υγιούς επιβίωσης.
malnti
30-03-2011, 08:50 PM
Ευχαριστώ πάρα πολύ κα Κάτια,
Τέτοιο tip αναζητούσα.
Το mood μου ήταν αυτοσαρκαστικό περισσότερο καθώς δεν περιμένω μαγικές λύσεις.
Ο βασικός λόγος που ενδιαφερομαι για την αστρολογία είναι για να γνωρίσω καλύτερα τον ευατό μου και προσπαθώ την συνεχή βελτίωσή του.
Σας ευχαριστώ και πάλι.:love:
Atrapos
24-01-2012, 11:06 AM
Ένα ακόμα άρθρο από τα παλιά που έχει καλό λόγο που επανέρχεται μιας και περιμένουμε πολύ σύντομα την οριστική είσοδο του Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Και βέβαια η Κάτια, γνωστή και σεσημασμένη λάτρης του Ποσειδώνα, είναι η πλέον κατάλληλη για να μιλήσει για το θέμα αυτό. Σ’ ευχαριστούμε.
Κοίταζα τον τίτλο του άρθρου: «τα όρια του μύθου και της αλήθειας» και σκεφτόμουνα ότι σήμερα, πριν ακόμα μπει ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν μια Δεύτερη Ζωή (SecondLife) στο διαδίκτυο αφού η πραγματική ζωή τους είναι φτωχή και είναι πιο εύκολο να ξεχαστούν σε virtual κόσμους παρά να προσπαθήσουν να την αλλάξουν. Άραγε ποιος θα διακρίνει τα όρια του μύθου και της αλήθειας;
Ο Ποσειδώνας όμως ανακαλύφτηκε το 1846, λίγο πριν αφήσει τον Υδροχόο, και ίσως όχι τυχαία όταν ανακαλύφθηκε ήταν σε σύνοδο με τον Κρόνο. Μπορεί αυτό να ήταν μια προειδοποίηση ότι η ζωή μας θα γίνει πιο πλούσια με την παρουσία του αλλά τα όνειρα πρέπει να βαδίζουν χέρι – χέρι με την πραγματικότητα. Το ένα δεν καταργεί το άλλο.
Επίσης, ένα άλλο στοιχείο που ήθελα να θίξω με αφορμή το άρθρο είναι ότι, με δεδομένο ότι στα μέσα του 19ου αιώνα η αστρολογία ήταν πρακτικά ανύπαρκτη για να ασχοληθεί με τις διελεύσεις του νέου πλανήτη, εμείς είμαστε η πρώτη γενιά που θα παρακολουθήσει μια διέλευση του Ποσειδώνα από το ζώδιο της κυριαρχίας του. Ποιος τη χάρη μας:p
katiakiss
24-01-2012, 01:58 PM
Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη μου. Όσο για τα σχόλια... Έπρεπε να το περιμένω αυτό από σένα, μια και εγώ είμαι σεσημασμένη Ποσειδωνόπληκτη , αλλά κι εσύ, είσαι το κολλητάρι του Κρόνου ! :lol: Έχω την εντύπωση ότι ο Ποσειδώνας ανακαλύφθηκε παρά την θέλησή του να μείνει κρυμμένος, και ίσως αυτό να έδειχνε η σύνοδός του με τον Κρόνο. Αν σκεφτούμε ότι αυτό έγινε στο ζώδιο του Υδροχόου όπου παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου είναι ο Κρόνος, τότε είναι φανερό ότι «έπαιζε» στην έδρα του και ο Ποσειδώνας δεν είχε πολλές ελπίδες να κρατήσει το πέπλο μυστηρίου του. Ήταν η ώρα της αλήθειας!
Πάντως, πλάκα-πλάκα έχει γίνει αρκετός λόγος στους αστρολογικούς κύκλους για την μεταφυσική υπόσταση της σχέσης μεταξύ Κρόνου\Ποσειδώνα
Είναι αλήθεια ότι το όνειρο μιας ανθρωποκεντρικής κοινωνίας αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας (Ποσειδώνας) πήρε σάρκα και οστά με την υπογραφή του κομμουνιστικού μανιφέστου τον Φεβρουάριο του 1848, με την είσοδο του Ποσειδώνα στους Ιχθείς , αλλά στους Ιχθείς την ίδια περίοδο ήταν και ο Κρόνος. Ακόμα ένα σημάδι της ανάγκης για δομή (Κρόνος) στο όνειρο (Ποσειδώνας).
Η ιστορία απέδειξε ότι το όραμα του Ποσειδώνα για μια τέτοια κοινωνία απέτυχε και η ελκυστική θεωρία του κομμουνισμού κατέρρευσε κάτω από το βάρος της λάθος εφαρμογής της στην πράξη. Ωστόσο, ποιος μπορεί να πει ότι δεν υπήρχαν οφέλη ή ότι δεν μπήκαν οι βάσεις για κοινωνική πρόνοια και ανθρώπινα δικαιώματα;
Τα όνειρα και τα ιδανικά (Ποσειδώνας) προηγούνται του αγώνα (Κρόνος) , αλλά όπως είπες, μόνο χέρι-χέρι μπορούν να πορευτούν . Ο Κρόνος χτίζει αυτό που ονειρεύεται ο Ποσειδώνας.
Νομίζω ότι στην εποχή που διανύουμε, είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να εκμεταλλευτούμε το πέρασμα του Ποσειδώνα από το ζώδιο της κυριαρχίας του.
Atrapos
24-01-2012, 02:51 PM
Ο Κρόνος χτίζει αυτό που ονειρεύεται ο Ποσειδώνας.
Νομίζω ότι στην εποχή που διανύουμε, είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να εκμεταλλευτούμε το πέρασμα του Ποσειδώνα από το ζώδιο της κυριαρχίας του.
Μου αρέσει η αισιοδοξία σου, ελπίζω να μην οφείλεται αποκλειστικά στην προσπάθεια σου να δικαιώσεις τον τίτλο της Ποσειδωνόπληκτης. :lol:
Διάβασα κάπου ότι τον 17ο αιώνα ο Γαλιλαίος είχε δει τον Ποσειδώνα αλλά τον πέρασε για απλανή, έτσι η ανακάλυψη του καθυστέρησε κάπου 200 χρόνια. Τότε ο Ποσειδώνας ήταν σε σύνοδο με τον Δία στην Παρθένο. Άβολη θέση και για τους δύο πλανήτες. Δεν θα ήταν κομψό να κάνει τέτοια πρεμιέρα ο Ποσειδώνας κι έτσι κατάφερε να ξεγελάσει και τον μεγάλο επιστήμονα.
Πάντως το προηγούμενο πέρασμα του Ποσειδώνα από τους Ιχθείς δεν συνδέθηκε μόνο με το κομμουνιστικό μανιφέστο και σειρά επαναστάσεων σε όλη την Ευρώπη αλλά και με την εξίσου επαναστατική διατύπωση της θεωρίας της εξέλιξης από τον Δαρβίνο. Όπως επίσης και με πολλούς πολέμους (κριμαϊκός, του οπίου στην Κίνα και η έναρξη του αμερικάνικου εμφυλίου). Για να μην τα αποδώσουμε όλα στον Ποσειδώνα πάντως, στις αρχές της δεκαετίας του 1850 σχηματίστηκε μια πολύ ισχυρή σύνοδο Κρόνου / Ουρανού / Πλούτωνα στον Ταύρο.
Το θέμα όμως είναι τι γίνεται στις μέρες μας και κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «ο Κρόνος να χτίσει αυτό που ονειρεύεται ο Ποσειδώνας». Γιατί μπορεί ο Ποσειδώνας να είναι ο τρελός αρχιτέκτονας που ονειρεύεται ένα φουτουριστικό κτίριο και ο Κρόνος να είναι ο εργολάβος που θα χτίσει το διώροφο με τον παράνομο ημιυπαίθριο και τη θέα στην απέναντι πολυκατοικία.
Νομίζω ότι το πέρασμα του Ποσειδώνα από τους Ιχθείς είναι μια ευκαιρία για αναθεώρηση των αξιών τις οποίες είχαμε δεχτεί σαν δεδομένες. Με αυτήν την έννοια θα συμφωνήσω ότι είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ αφού σαν κοινωνία είναι φανερό ότι έχουμε πιάσει πάτο (ελπίζω) και μια αλλαγή προσανατολισμού είναι σίγουρα καλοδεχούμενη.
Κοίταζα τον τίτλο του άρθρου: «τα όρια του μύθου και της αλήθειας» και σκεφτόμουνα ότι σήμερα, πριν ακόμα μπει ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν μια Δεύτερη Ζωή (SecondLife) στο διαδίκτυο αφού η πραγματική ζωή τους είναι φτωχή και είναι πιο εύκολο να ξεχαστούν σε virtual κόσμους παρά να προσπαθήσουν να την αλλάξουν. Άραγε ποιος θα διακρίνει τα όρια του μύθου και της αλήθειας;
Έτσι ακριβώς Δημήτρη όπως το γράφεις. Ή λίγο διαφορετικά
- Φαίνεστε πολύ ερωτευμένοι!
- Ναι είμαστε είμαστε!!
- Πόσο καιρό είστε μαζί;;;
- Εδώ και 25 e-mails, 4000 messages,132 likes και 326 σχόλια!
Και ακόμα ένα
- Έχεις facebook ;
- Έχω
- Έχεις youtube ;
- Βέβαια έχω
- Έχεις twitter ;
- Και από αυτό έχω
- Έχεις skype;
- Φυσικά και έχω
- Έχεις προσωπική ζωή;
- Έχω αλλά δεν "μπαίνω" συχνά...
SAGIVI
24-01-2012, 03:11 PM
Φαντασου αφου ο ατιμος καταφερε και <θολωσε> τον Γαλιλαιο και την ιδια του την αποκαλυψη, τι περναμε οι υπολοιποι.:lol::lol::lol:
Οχι αλλο ποσειδωνοκαρβουνο.:cry::cry: (πως θ αντεξω την αντιθεση του με την συνοδο ηλιου-πλουτωνα?)
katiakiss
24-01-2012, 03:56 PM
Το θέμα όμως είναι τι γίνεται στις μέρες μας και κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «ο Κρόνος να χτίσει αυτό που ονειρεύεται ο Ποσειδώνας». Γιατί μπορεί ο Ποσειδώνας να είναι ο τρελός αρχιτέκτονας που ονειρεύεται ένα φουτουριστικό κτίριο και ο Κρόνος να είναι ο εργολάβος που θα χτίσει το διώροφο με τον παράνομο ημιυπαίθριο και τη θέα στην απέναντι πολυκατοικία.Μετά φταίω εγώ που λέω ότι είσαι το κολλητάρι του Κρόνου; Από το φουτουριστικό σχέδιο κατευθείαν στη μιζέρια του παράνομου ημιυπαίθριου; Ούτε καν σε μια συμβατική μονοκατοικία με κήπο και κοτούλες για να έχουν τα μωρά φρέσκα αυγά; Ε όχι!:lol:
Για να σοβαρευτώ, όταν στο προηγούμενο ποστ έγραφα ότι ο Ποσειδώνας ήθελε να παραμείνει κρυμμένος, είχα στο μυαλό μου αυτή ακριβώς την ιστορία του Γαλιλαίου που δεν μπόρεσε να ξεκαθαρίσει τη φύση του Ποσειδώνα και υπερίσχυσε η παραπλανητική φύση του ίδιου του πλανήτη.
Όσο για σήμερα, θεωρώ την ανθρωπότητα πιο έτοιμη από ποτέ, γιατί στις μέρες μας υπάρχει ικανοποιητικό επίπεδο μόρφωσης (τηρουμένων των αναλογιών πάντα) και αρκετή ιστορική εμπειρία, ώστε οι άνθρωποι να έχουν πιο ολοκληρωμένες απόψεις και θέσεις. Συστήματα που απέτυχαν και τακτικές που δεν απέδωσαν μέχρι τώρα, είναι γνωστές πληροφορίες που δημιουργούν μια καινούργια συνείδηση στον σύγχρονο κόσμο.
Ο κοινωνικός εκφυλισμός , ο άνισος καταμερισμός του πλούτου, ο εμπαιγμός μας από την εξουσία και ο ευτελισμός της ανθρώπινης αξίας , έχουν καταδείξει την υποκρισία και τα σαθρά θεμέλια, σε παγκόσμια κλίμακα.
Η πιο εμφανής παγκοσμιοποίηση, είναι η παγκόσμια κοινή αίσθηση απογοήτευσης των πολιτών του πλανήτη μας. Η έλλειψη οραμάτων και ιδανικών . Η κοινωνία που μέχρι τώρα προσκυνά μόνο την εξουσία του χρήματος, απέτυχε! Έχουν περάσει δεκαετίες από την εποχή που εμπνευσμένοι ηγέτες μπορούσαν να κατεβάσουν τον κόσμο στους δρόμους και μπορεί η κατάσταση αυτή να παρήλθε ανεπιστρεπτί. Η ιστορία έδειξε ότι ένας κούκος δεν φέρνει πάντα την άνοιξη κι αν την φέρει, η άνοιξη δεν θα κρατήσει για πάντα.
Ο υποψιασμένος σύγχρονος πολίτης του κόσμου αυτού, αν χρησιμοποιήσει την εμπειρία του, μπορεί να βρει ένα όραμα με ιδανικές αναλογίες ιδεαλισμού και ρεαλισμού.
Οι κύκλοι των πλανητών, δεν φέρουν φορτίο εμπειριών μόνο σε ένα ατομικό ωροσκόπιο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους κύκλους των πλανητών από τις φυσικές τους θέσεις, αφού δεν μιλάμε για ένα κράτος, αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη.
Πέρα από την αισιοδοξία της Ποσειδώνιας φύσης μου, πιστεύω στην συλλογική εξέλιξη και την πνευματική ανύψωση, μέσα από τον κύκλο των συλλογικών εμπειριών μας.
Η θεωρία του Δαρβίνου ήταν ένα πλήγμα για τη θρησκεία και η πρώτη, έμμεση επιστημονική αμφισβήτηση της θρησκείας. Καθόλου τυχαίο που έγινε με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Σχεδόν 200 μετά, ο δυτικός πολιτισμός τείνει στην πεποίθηση ότι ο καθένας μας είναι ο θεός του εαυτού του και όπου μέχρι σήμερα η θρησκεία έβλεπε δαίμονες, η επιστήμη ανακαλύπτει παθήσεις.
Όσο κι αν ενοχλεί κάποιους, επειδή ο Ποσειδώνας δεν έρχεται μόνο για να θολώσει τα νερά, αλλά και για να δείξει ότι είναι θολωμένα, πολύ φοβάμαι ότι μέχρι την ολοκλήρωση του περάσματός του από τους Ιχθείς, η επιστήμη -άθελά της – θα καταστήσει σαφές ότι η οξύμωρες θρησκείες της υποκρισίας , μόνο κακό μας έχουν κάνει μέχρι σήμερα.
Η θεία ενόραση και η συλλογική διαίσθηση θα ανοίξουν για την ανθρωπότητα καινούργια μονοπάτια, που θα εξυπηρετούν καλύτερα το πνευματικό μας επίπεδο.
katiakiss
24-01-2012, 04:35 PM
- Έχω αλλά δεν "μπαίνω" συχνά...Εδώ θα διαφωνήσω αγαπητέ μου. Ο κόσμος ποτέ δεν «έμπαινε» στην προσωπική του ζωή επί της ουσίας και γι’ αυτό βρήκε χώρο η ηλεκτρονική ζωή.
Επιστημονικές μελέτες λένε ότι οι αντικοινωνικοί άνθρωποι ή οι κοινωνικά αποκλεισμένοι έχουν επικίνδυνη σχέση με τον διαδικτυακό κόσμο.
Κάποιοι, αποκτούν τέτοια σχέση με το PC τους, όταν η ζωή τους διέρχεται κρίση και για όσο αυτή η κρίση κρατήσει. Μετά επιστρέφουν στους κανονικούς τους ρυθμούς.
Ο Ποσειδώνας μπορεί να ευθύνεται για πολλά. Αλλά στα όρια του μύθου και της αλήθειας, η εξάρτηση από την ηλεκτρονική ζωή είναι ακόμα ένας τρόπος φυγής από το πρόβλημα. Για το πρόβλημα όμως, δεν ευθύνεται ο Ποσειδώνας. Μόνο για τη φυγή.
ΥΓ: 25 e-mails ? Εσύ μιλάς για ευκαιριακή περιπετιούλα. Από100 mails και πάνω αρχίζει το πράγμα να γίνεται σοβαρό.
Atrapos
24-01-2012, 05:06 PM
Είναι αλήθεια ότι στις μέρες μας ολοκληρώνεται ο πρώτος μεγάλος κύκλος του Ποσειδώνα γύρω από τον ζωδιακό. Βέβαια, πρώτος από τότε που ανακαλύφθηκε, που μπήκε στη συνείδηση του κόσμου. Σε όλα αυτά τα περίπου 160 χρόνια εμφανίστηκαν πολλές θεωρίες, ιδεολογίες και πιστεύω που διαψεύστηκαν αφού πρώτα πότισαν με αίμα τη γη μας.
Είναι ένα διάστημα που λες και ο κόσμος μας πάτησε το γκάζι και προσπάθησε να χωρέσει ιστορία χιλιετηρίδων μέσα σε μερικές δεκαετίες. Σήμερα έχουμε πλούσια συλλογική εμπειρία αλλά δεν ξέρω πόσο σοφοί έχουμε γίνει από αυτήν. Βασικά αμφιβάλλω για τη δυνατότητα κρίσης και διάκρισης που είναι απαραίτητη για να χαραχθεί μια καινούργια πορεία. Οι κοινωνίες μας απέτυχαν αλλά οι άνθρωποι φαινόμαστε πολύ αδύναμοι για να αντισταθούμε στη λάμψη οτιδήποτε μοιάζει με χρυσάφι αλλά δεν είναι παρά μια οπτασία, μια υπόσχεση που θα μας βάλει να τρέξουμε ενθουσιασμένοι για την εκπλήρωσή της μέχρι να διαψευστεί κι αυτή. Νομίζω ότι ποτέ στην μέχρι τώρα ιστορία ο άνθρωπος δεν είχε εθιστεί τόσο πολύ σε υποκατάστατα κι αυτό δεν είναι αισιόδοξο για τη μελλοντική πορεία.
Πολύ φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να χτίσουμε πολλά πράγματα πάνω στο υπάρχον σύστημα. Μου φαίνεται ότι ο Πλούτωνας και ο Ουρανός έχουν πολλή δουλειά να κάνουν μέχρι να μιλήσουμε για συλλογική εξέλιξη και πνευματική ανύψωση. Θα μου πεις ότι είναι πολύ Κρόνια η προσέγγισή μου. Δεν έχεις άδικο και μακάρι να διαψευστώ. Ας ελπίσουμε ότι στο νέο κύκλο που ξεκινάει τώρα θα μπορέσουμε να δέσουμε αρμονικά το όνειρο με την πραγματικότητα.
Χρυσάνθη Σπίγγου
24-01-2012, 10:32 PM
Αχ και να ήξερες πόσο μα πόσο κατανοώ την ανησυχία σου Δημήτρη μου.
Είμαι παιδί της ξυπολισιάς, του συσσίτιου, του φρέσκου και βρεγμένου ψωμιού με λίγο λαδάκι και βουτηγμένο στη ζάχαρη αντι για γλυκό, του παγωτού ξυλάκι 1 1/2 δραχμή το ένα μοιρασμένο στα τρία -όσοι είμασταν εγώ με τα αδέλφια μου - του πανηγυριού αντί της τηλεόρασης, και της παράγκας.
Είμασταν ανθρώπινοι, φτωχοί μα πλούσιοι ο ένας δίνοντας χέρι βοηθείας στον άλλον -ότι ευτυχώς άρχισε να συμβαίνει και στις μέρες μας - και πάρα πολύ ευτυχισμένοι, μα και πάρα πολύ πεινασμένοι.
Τα δικά μας Ποσειδώνια όνειρα περιστρέφονταν σε ένα διαμερισματάκι στον 5ο /6ο όροφο και ας ήταν και γκαρσονιέρα 30 τ.μ. ενώ οσφριζόμασταν στο ξύπνιο και στον ύπνο μας, μήνες και μήνες την κότα ή το αρνί που τρώγαμε μια φορά το χρόνο.
Τώρα, εγώ τουλάχιστον είμαι πάλι εκεί. Και επειδή το ξέρω το έργο και τα καταφέρνω, και δεν λυπάμαι για εμένα, όσο για όλους εσάς τους νεότερους.
Ναι θα πάρει χρόνο. Πολύ χρόνο. Ομως είτε το θέλουμε είτε όχι έτσι είναι η αέναη ροή ζωής και κύκλων. Ας ονειρευτούμε τα καλά της, και τουλάχιστον ας προσπαθούμε να ξεπερνάμε στα κακά της.
Δίχως ατομική βιωματική εμπειρία, αυτό που τότε για εμάς ήταν η εκπλήρωση του ονείρου, είναι η καταστροφή του τώρα, και ίσως το τωρινό όνειρο αποδειχτεί πιο απατηλό από οποιδήποτε άλλο.
Πιστεύω πως δεν έχει νόημα να αναρωτιόμαστε και ακόμα χειρότερα να θλιβόμαστε, για τίποτε από όλα αυτά τώρα. Η αποδοχή είναι εκείνη που λυτρώνει. Η ελπίδα που μεστώνει, και η σωστά οριοθετημένη προσδοκία που μας βοηθά να είμαστε σίγουροι για το καλύτερο αύριο.
Φιλικά,
Χρυσάνθη
Μην ξεχναμε οτι Ποσειδωνας με κεφαλαιο ειναι κυριως κατα την ταπεινη μου γνωμη ο πλανητης που μας συνδεει με το πραγματικο Θειο . Δεν ενοω θρησκειες και εκκλησιες αλλα το πραγματικο θειο . Αν εχει βιωσει καποιος τον ποσειδωνα σε τριγωνο με τον ηλιο του καταλαβαινει πολυ καλα τι λεω . Η αστρολογια ειναι κατα την γνωμη μου μια ανθρωπιστικη επιστημη που σκοπο εχει την βοηθεια του ανθρωπου να αντιμετωπισει την ζωη . με το περας της παρουσας ενσαρκωσης ειναι πλεων αχρηστη . Το κοματι της εκεινο που αφορα καποιες οψεις του ποσειδωνα και την σχεση μας με την πραγματικη μας πατριδα , την χωρα του θερους , ειναι το σημαντικοτερο και αυτο που θα θυμομαστε παντα .