PDA

View Full Version : Αναχαιτισμένα ζώδια και οίκοι

stellamou
20-03-2011, 06:07 PM
Λόγω του ότι ο άξονας της Γης γέρνει επειδή το σχήμα της δεν αποτελεί τέλεια σφαίρα, υπάρχει συχνά μια ποικιλία στα ζώδια των οίκων καθώς πηγαίνουμε βόρεια η νότια στον Ισημερινό.
Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μερικά ζώδια περιέχονται ολόκληρα μέσα σε έναν οίκο. Δηλαδή, το ζώδιο δεν εμφανίζεται σε καμία ακμή και αναφερόμαστε σε αυτό το φαινόμενο ως αναχαίτιση.

Αν ένας οίκος έχει έναν αναχαιτισμένο ζώδιο, ο απέναντι οίκος θα περιέχει επίσης έναν αναχαιτισμένο ζώδιο. Μια αναχαίτιση πλαταίνει τον οίκο στον όποιο συμβαίνει και επόμενος περιπλέκει τις υποθέσεις εκείνου του οίκου λογά των πρόσθετων ζώδιων που συμμετέχουν.

Συχνά ο άξονας των οίκων που περιέχουν αναχαιτισμένα ζώδια είναι ο πιο ενεργοποιημένος άξονας στο ωροσκόπιο. Και συχνά είναι οι πιο μεγάλοι οίκοι σε αριθμό μοιρών.

¶τομα με πλανήτη που εμπεριέχεται σε αναχαιτισμένο ζώδιο μπορεί να αισθάνονται «μαντρωμένα» ή συγκρατημένα από χαλινό, μέχρι να μάθουν να χρησιμοποιούν την δύναμη ή την ισχύ που συμβολίζει αυτός ο πλανήτης. Μετά προχωρούν μπροστά.
Αν ο Ήλιος, η Σελήνη, ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου ή ο κυβερνήτης του αναχαιτισμένου ζώδιου είναι επίσης αναχαιτισμένοι, μπορεί να υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση στο να πάει η συγκεκριμένη (περιοχή) της ζωής προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αν δεν υπάρχουν καθόλου πλάνητες σε αναχαιτισμένα ζωδιακό ίδιος ο οίκος χρειάζεται προσοχή.

Ήλιος αναχαιτισμένος

Μπορεί να βρίσκεστε υποθέσεις χαλινό, ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της ζωής σας. Χρειάζεται να βρείτε έναν ιδιαίτερο χώρο ή θέση στην ζωής που να νιώθετε άνετα και θα είστε μονοί. Συχνά έχετε το αίσθημα ότι κάτι λείπει από τον εαυτό σας και σας είναι δύσκολη η συσχέτιση με τους άλλους. Συνήθως έχετε ανάμειξη με θέματα που έχουν σχέση με το ζώδιο η τον οίκο του Ήλιου και με αφοσίωση και προσήλωση οδεύεται προς τους στόχους σας.

Σελήνη αναχαιτισμένη

Συνεπάγεται συγκινησιακή επαύξηση. τα αισθήματα τονίζονται αλλά μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην επικοινωνία και μερικές φόρες ίσως κάποια πάθηση στην ομιλία (αν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες στο ωροσκόπιο που να το επιβεβαιώνουν).
Μπορεί να αποσύρεστε σε συγκινησιακό επίπεδο και έτσι τα συναισθήματα απόρριψης να εκτείνονται. Όταν όντως επικοινωνήσετε συγκινησιακά είστε πολύ αποτελεσματικοί και οι άλλοι θα σας ακούσουν.

Ερμής αναχαιτισμένος

Οι συλλογικές διεργασίες σας δεν είναι τελείως ίδιες με αυτές των άλλων. Νιώθετε παρεξηγημένοι κάποιες φόρες και εκτός συγχρονισμού με τους ομοίους σας. Όταν θα μάθετε να δέχεστε τις δίκες σας αντιλήψεις οι άλλοι θα θαυμάσουν το χάρισμα που διαθέτετε για διανοητική εξιδανίκευση.

Αφροδίτη αναχαιτισμένη

Ψάχνετε την αγάπη με τελείως προσωπικό τρόπο και η ερωτική σας ζωής συχνά μένει μυστικότερη η κρυμμένη, η ακόμη και να την κρατάτε μακριά από κάθε άλλη φάση της ζωής σας
Μπορεί επίσης να βιώσετε ότι δεν έχετε νιώσει την πραγματική αγάπη, επειδή η ιδέα της αγάπης που έχετε είναι πολύ έντονη και περιορισμένη. Χρειάζεστε μια δημιουργική διέξοδος.

¶ρης αναχαιτισμένος

Έντονη ισχύ και ενέργεια. Χρειάζεστε έναν σαφώς ειδικευμένο στόχους προς τον όποιο να διοχετεύετε την επιθετική σας ενεργεία. Έχετε ικανότητα ώστε να κάνετε τα πάντα προκειμένου να θριαμβεύετε προσωπικά.

Δίας αναχαιτισμένος

Δυσκολίες από νωρίς στην ζωής και μπλοκάρισμα του φυσικού ενθουσιασμού. Έχετε μια αίσθηση αξίων που ασπάζεστε μονοί εσείς. Όταν έχετε μια ευκαιρία επωφελείστε με διαφορετικό τρόπο από ότι θα έκαναν οι γύρω σας.

Κρόνος αναχαιτισμένος

Είστε ευαίσθητοι προς τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων και έναν ανεξήγητο ταλέντο προς την λύση τους. Ωστόσο πράγματα που ταράζουν άλλους σπάνια σας πειράζουν. Έχετε την τάση να δέχεστε μοιρολατρικά με τις δίκες σας δυσκολίες. Εκείνου που βρίσκετε τον Κρόνος υπάρχει μια τάση για συγκράτηση η μια ροπή προς συμφόρηση. Επομένως θα πρέπει να αναπτύξετε την εξωτερική σας έκφραση για να σας βοηθήσει να πάρετε ρίσκα και να πτυχωτέ τους στόχους σας.

Ουρανός αναχαιτισμένος

Δείλια σε θέματα έκφρασης, ιδιαίτερα όπου έχει να κάνει με πρωτοτυπία. Μπορεί να υπάρχει φόβος γελοιοποίησης. Συχνά είστε δημιουργικοί και ιδεαλιστές και συχνά έχετε ανάγκη να ξεπεράσετε την ευαισθησία σας η οποία δεν σας αφήνει να δείξετε τον ανθρωπιστικό σας ζήλο.

Ποσειδώνας αναχαιτισμένος

Επιθυμία αποφυγής της ηγεσίας. Προτιμάτε να πάρετε μια δεύτερη θέση και πρέπει να σας σπρώξουν για να δείξετε παρρησία και να υποστηρίξετε τον εαυτό σας. Τάση να ακολουθείσθε ερμητική ζωής η να γίνετε εσωστρεφείς και ονειροπόλοι. Αν ο Ποσειδώνας είναι σε γωνιακό οίκο έχετε την ανάγκη να τείνετε προς τους άλλους και αυτό πρέπει να ενθαρρυνθεί.
Καλή θέση για συγγραφείς, μουσικούς ή οποίον δουλεύει μόνος.

Πλούτωνας αναχαιτισμένος

Έχετε διαφορετικό κίνητρο ζωής από τους άλλους. Η ανάγκη σας για δράση συχνά προέρχεται από έναν ομαδικό αίσθημα αλλά και από μια γιγαντιαία ανάγκη για αποδοχή. Πιθανή αναγέννηση και έναν αίσθημα βαθιάς υποχρέωσης να ερευνήσετε την ζωής συνολικά και ολοκληρωτικά, πραγματική για το όποιο χρειάζεται να σας παροτρύνουν για να το κάνετε.

Το παραπάνω κείμενο είναι συνοπτική περιγραφή από το βιβλίο:
ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
τόμος: 2 υπολογισμοί και τεχνικές ερμηνείας
Μαριον Μαρτς & Τζοουν Μακ Έβερς
Μετάφραση: Κώστας Βασιλείου
Εκδόσεις :REO

doukas
21-03-2011, 02:24 PM
Και πάμε στο ψητό, πως ανευρίσκεται ένας αναχαιτισμένος πλανήτης; μετράνε οι όψεις ; περισσότερες πληροφορίες;

stellamou
21-03-2011, 04:09 PM
Και πάμε στο ψητό, πως ανευρίσκεται ένας αναχαιτισμένος πλανήτης; μετράνε οι όψεις ; περισσότερες πληροφορίες;

θα προσπαθησω να εξηγησω την "αναχαιτιση" με την χρηση ενος παραδειγματος:αν η ακμη ενος οικου πχ 7 εμφανιζεται σε ενα ζωδιο (στον καρκινο),η ακμη του αμεσους επομενου οικου εμφανιζεται στο μεθεπομενο ζωδιο παιρνωντας μεσα στον οικο.. ολοκληρο το ζωδιο που επετε του καρκινου ,εμφανιζοντας την ακμη του επομενου οικου στην παρθενο..ετσι το ζωδιο του λεοντα δεν εμφανιζεται ως ακμη κανενος οικου και εμπεριεχεται ολοκληρο στον 7..ετσι εχουμε το φαινομενο της "αναχαιτισης.." ,οσοι πλανητες βρισκονται μεσα στον 7 ειναι και αυτοι "αναχαιτισμενοι" :bigsmile:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
21-03-2011, 04:56 PM
αγαπητη Στελλα
ενοεις εμπεριοχομενος οικος =αναχαιτισμενος ε;

και κατι αλλο τι σημενει ''υποθεσεις χαλινο'';

stellamou
21-03-2011, 10:50 PM
αγαπητη Στελλα
ενοεις εμπεριοχομενος οικος =αναχαιτισμενος ε;

και κατι αλλο τι σημενει ''υποθεσεις χαλινο'';

για την ακριβεια του ορου αναχαιτισμo εχουμε οταν:Ένα Ζώδιο που πέφτει μεταξύ δύο Ακμών συνεχιζόμενων Οίκων, αλλά καμία από αυτές τις Ακμές δεν είναι μέσα σΆ αυτό το Ζώδιο.

αλλα απλουστευοντας τον ορο θα μπορουσαμε να πουμε οτι απλα ειναι ο εμπεριεχομενος

οσο αφορα τον συγκεκριμενο ορο:συγκρατημένα από χαλινό,

ο "χαλινος" ηταν δερματινα ινια που φορουσαν στα αλογα,στο προσωπο, ωστε να τα καθοδηγουν και να μην χανουν οι αναβατες τον ελενχο τους.κατι σαν φιμωτρο θα λεγαμε με καποιες παραλαγες:bigsmile:

συσχετιζοντας τον ορο θα μπορουσαμε να πουμε οτι τα ατομα αισθανονται δεσμια και οτι δεν εχουν τον πληρη ελενχο τους.:bigsmile:

ελπιζω να σε βοηθησα...:bigsmile:

kassy
23-03-2011, 11:30 AM
Τι συμβαίνει όταν ένας ολόκληρος οίκος είναι αναχαιτισμένος στον 1ο οίκο; Για παράδειγμα ο ωροσκόπος μου βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Υδροχόου, στον 1ο οίκο μου εσωκλείεται ολόκληρο το ζώδιο των Ιχθύων και έτσι η ακμή του 2ου οίκου μου βρίσκεται στον Κριό. Επίσης πρέπει να πω ότι στους Ιχθύες βρίσκεται η γενέθλια Λίλιθ. Τι φανερώνει αυτό στην προσωπικότητα ενός ατόμου;

doukas
23-03-2011, 01:59 PM
Δύσκολο ρε παιδιά δεν είναι να είναι ένας ολόκληρος οίκος αναχαιτισμένος; δεν βγαίνει εύκολα και στον χάρτη!

Μητσάκος
23-03-2011, 02:42 PM
Επειδή είμαι από χωριό, εξηγήστε μου ποια είναι η διαφορά του αστρολογικού όρου ¨εμπεριεχόμενο" από τον όρο "αναχαιτισμένο"....

SAGIVI
23-03-2011, 03:00 PM
Επειδή είμαι από χωριό, εξηγήστε μου ποια είναι η διαφορά του αστρολογικού όρου ¨εμπεριεχόμενο" από τον όρο "αναχαιτισμένο"....
Στην προηγουμενη σελιδα, διευκρινιζεται οτι ειναι το ιδιο πραγμα.
Προφαμως ο μεταφραστης βρηκε πιο <sic> την λεξη αναχαιτισμενο.

:laugh::laugh::laugh::laugh:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
23-03-2011, 03:10 PM

ναι Μητσακο μου
ετσι μπερδευτηκα πιο πριν και εγω για αυτο ρωτησα το μελος Στελλα

εμπεριεχομενο δεν ειναι πιο σωστο;
αφου ειναι μεσα σε κατι αλλο ;
και ετσι το διαβαζω και στα αρθρα με αυτον τον ορο
αναχαιτηση δεν σημαινει κοβω;σταματω;

Μητσάκος
23-03-2011, 03:28 PM
Στην προηγουμενη σελιδα, διευκρινιζεται οτι ειναι το ιδιο πραγμα.
Προφαμως ο μεταφραστης βρηκε πιο <sic> την λεξη αναχαιτισμενο.

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Διευκρίνηση δεν υπάρχει, υπάρχει αυτό
αλλα απλουστευοντας τον ορο θα μπορουσαμε να πουμε οτι απλα ειναι ο εμπεριεχομενος που αναφέρει ότι απλουστευμένος ο όρος είναι απλά αυτό που ήδη ξέρουμε ως "εμπεριεχόμενο". Τουτέστιν δεν υπήρχε και λόγος για ιδιαίτερη αναφορά, καθώς το site είναι γεμάτο από αναφορές στο τι σημαίνουν εμπεριεχόμενο ζώδιο και οίκος.

Απλώς φαίνεται για άλλη μια φορά η ένδεια των μεταφραστών σχετικά με τους αστρολογικούς όρους όπως έχουν καθιερωθεί στα ελληνικά (κάποιοι ορθώς κάποιοι όχι), οι οποίοι και παρασύρουν όσους δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία ή γνώση και τους μπερδεύουν ακόμα περισσότερο...

toulis
28-03-2011, 03:50 PM
Μία απάντηση αν κάποιος γνωριζει.

Ο κυβερνήτης του εμπεριεχομένου ζωδιου δύναται να θεωρηθεί συγκυβερνήτης του οίκου που εμπεριέχεται?

Ισχύει μιά τέτοια άποψη?

katiakiss
28-03-2011, 04:26 PM
Μία απάντηση αν κάποιος γνωριζει.

Ο κυβερνήτης του εμπεριεχομένου ζωδιου δύναται να θεωρηθεί συγκυβερνήτης του οίκου που εμπεριέχεται?

Ισχύει μιά τέτοια άποψη?
Σαφώς και ο κυβερνήτης του εμπεριεχόμενου ζωδίου, είναι συγκυβερνήτης του οίκου στον οποίο εμπεριέχεται.

peponi96
31-03-2011, 04:31 AM
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο! Εγώ που λέτε εχω αναχαιτισμένους τον 1ο οίκο ( ωροσκόπος τοξότης με περιεχόμενο ολο τον αιγόκερο , ποσειδώνας μέσα) και τον 7ο οίκο ( ακμή στον δίδυμο με περιεχόμενο τον καρκίνο, χωρίς πλανήτες περιεχόμενους αυτός ο οίκος). Αυτό είναι δείκτης ότι "σπαταλάω" ενέργεια κυρίως στον εαυτό μου και στα "αισθηματικα" ; Και κάτι τελευταίο...εμένα που ο 7μος οίκος είναι αναχαιτισμένος κ χωρίς πλανήτες, τί προσοχή πρέπει να δώσω ;;;οεο;;; :cheesy:
ΥΓ: Αυτοί οι έρωτες θα με φαν...

SAGIVI
31-03-2011, 12:07 PM
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο! Εγώ που λέτε εχω αναχαιτισμένους τον 1ο οίκο ( ωροσκόπος τοξότης με περιεχόμενο ολο τον αιγόκερο , ποσειδώνας μέσα) και τον 7ο οίκο ( ακμή στον δίδυμο με περιεχόμενο τον καρκίνο, χωρίς πλανήτες περιεχόμενους αυτός ο οίκος). Αυτό είναι δείκτης ότι "σπαταλάω" ενέργεια κυρίως στον εαυτό μου και στα "αισθηματικα" ; Και κάτι τελευταίο...εμένα που ο 7μος οίκος είναι αναχαιτισμένος κ χωρίς πλανήτες, τί προσοχή πρέπει να δώσω ;;;οεο;;; :cheesy:
ΥΓ: Αυτοί οι έρωτες θα με φαν...
Πεπονακι96 :bigsmile:, δεν ειναι οι οικοι αναχαιτισμενοι,, αλλα τα ζωδια του αιγοκερω και του καρκινου. Επομενως η επαγγελματικη ,κοινωνικη προβολη και η οικογενεια εχουν ιδιαιτερη σημασια για σενα. Ειδικα για τον 7ο, σκεψου μηπως η πατρικη οιογενεια, εχει καποια εμπλοκη στα θεματα του γαμου και των συνεργασιων.
Αυτη ειναι η πιο απλη και με λιγα λογια επεξηγηση.

peponi96
31-03-2011, 08:26 PM
Ααα χτύπισες φλέβα.. Να σαι καλά για την απλή και σύντομη απαντησή σου SAVIGI! :bigsmile:

amethystos
03-04-2011, 03:06 AM
Να κανω και γω μια ερωτηση. Ο πρωτος μου οικος ξεκιναει απο τελικες μοιρες του υδροχοου εχει μεσα ολο τον ιχθυ και συνεχιζει με τις αρχικες μοιρες του κριου. Στον ιχθυ εχω ηλιο,δια,αφροδιτη,ερμη.(φυσ κα το αντιστοιχο γινεται και στον 7ο με λεοντα,ολο τον παρθενο και ζυγο αλλα στον 7ο δεν καποιο πλανητη στην παρθενο,μονο σεληνη στο ζυγο).
Μπορει κανεις να μου πει τι μπορει να σημαινει αυτο;

stellamou
03-04-2011, 04:19 PM
αγαπητη amethystos, η ακμη του πρωτου οικου δινει κατι απο τα χαρακτηριστικα του υδροχοου,μια και μιλαμε για ωροσκοπο,επειδη εχει εμπεριεχομενο ομως τον ιχθυ προσδιδει καποια επιπλεον χαρακτηριστικα του ζωδιου αυτου χρωματιζοντας το αναλογα με την θεση του ποσειδωνα μεσα στο γεννεθλιο χαρτη σου..καθως επισης παιρνει στοιχεια και απο τον ουρανο οπως επισης και απο τον κρονο (παραδοσιακο κυβερνητη),εξαρταται ποιος απο τουσ δυο πλανητες ειναι πιο ισχυρος απο ζωδιο και θεση μεσα στον χαρτη σου..για το τι χαρακτηριστικα θα δωσουν..οσο για τουσ πλανητεσ τους αναχαιτισμενους ριξε μια ματια στο αρθρο..

οσο αφορα τον 7 σου με ακμη στον λεοντα και ανχαιτισμενο ηλιο οπως καταλαβαινεις εχεις μια δυσκολια στους συμβιβασμους στις σχεσεις σου με τους αλλους ,εμπεριεχομενη παρθενος δινει χαρακτηριστικα απο το ζωδιο οπου βρισκεται ο κυβερνων πλανητης..(ερμη)οπως επισης και απο την παρθενο..:cheesy:

κατα βαθος ρομαντικη και ευγενικη...:bigsmile:

για την σεληνη σου ριξε μια ματια υπαρχει αρθρο στο σαιτ που νααφερει για την σεληνη και στα ζωδια και στους οικους αναλυτικα..

amethystos
03-04-2011, 09:42 PM
:bigsmile:
Σ ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου. Βασικα με απλα λογια νιωθω σαν πιτσα απ ολα με εξτρα τονο!!!Να δω τι θα κανω με την προσωπικοτητα μου με ολο αυτον τον 1ο και τον ιχθυ!χαχαχαχα!!!
:amuse:

summerfunk2
12-06-2012, 09:32 PM
εμπεριεχόμενα ζώδια, η παρθένος στον 6ο μαζί με ερμή-κρόνο σε σύνοδο, ήλιο και Β.Δ. και ο ιχθύς στον 12ο με τον Ν.Δ. μόνο, τον ποσειδώνα στον τοξότη/9ο να κάνει τετράγωνο με τον εγκλωβισμένο ήλιο και η σύνοδος του ερμή-κρόνου δέχεται χιαστή από την σελήνη στον 11ο.. έχω διαβάσει πως οι πλανήτες που κυβερνούν τα εμπεριεχόμενα ζώδια, μας δείχνουν πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες που τυχόν προκαλούνται από αυτά.. μαζί βέβαια με τα ζώδια που κυβερνούν 2 οίκους στον χάρτη το καθένα.. στην περίπτωση που ανέφερα, που έχουμε τον κυβερνήτη εμπεριεχόμενο, πως μπορούμε να το ερμηνεύσουμε?? πολλοί υποστηρίζουν πως ο Χείρωνας θα μπορούσε να είναι ο κυβερνήτης της παρθένου.. Σ αυτή την περίπτωση θα μπορούσα να κοιτάξω τον χείρωνα για να μου δώσει πληροφορίες σχετικά με το εμπεριεχόμενο ζώδιο??