PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Ήλιος, Σελήνη. Οι αιώνιοι εραστές σε "στενές επαφές"

Χρήστος Άρχος
27-02-2011, 01:37 PM
Το Ήλιο – Σεληνιακό δίπολο είναι από τα πλέον σημαντικά στοιχεία σε ένα χάρτη και μας δίνει πληροφορίες για τη βασική ουσία μιας σχέσης. Όταν υπάρχουν δυσαρμονικές σχέσεις τότε υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που θα πρέπει να προσεχθούν.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Ήλιος - Σελήνη. Οι αιώνιοι εραστές σε "στενές επαφές" (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-150/%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-12682/)

Tsaros
01-03-2011, 01:59 AM
Σύνοδος ηλιου σελήνης ισχύει και στην περίπτωση που οι πλανήτες βρίσκονται σε διαδοχικά ζώδια? και αν ναι, με πόσες μοίρες ανοχή? Η συγκεκριμένη περίπτωση συναστρίας αφορά ήλιο στις 28 μοίρες του σκορπιού και σελήνη στις 7 μοίρες του τοξότη. Ευχαριστώ!

Χρήστος Άρχος
01-03-2011, 04:27 AM
Σύνοδος ηλιου σελήνης ισχύει και στην περίπτωση που οι πλανήτες βρίσκονται σε διαδοχικά ζώδια? και αν ναι, με πόσες μοίρες ανοχή? Η συγκεκριμένη περίπτωση συναστρίας αφορά ήλιο στις 28 μοίρες του σκορπιού και σελήνη στις 7 μοίρες του τοξότη. Ευχαριστώ!

Καλημέρα σας. Η ανοχή θα είναι η ίδια αλλά οι συγκεκριμένες όψεις λέγονται ασύμβατες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μία σύνοδο που τείνει να γίνει σε ημιεξάγωνο όπως και τα ζώδια που την αποτελούν αυτό σημαίνει ότι η ψυχολογία του ατόμου πρέπει να συνενώσει δύο πράγματα που δεν είναι και τόσο εύκολα και θα χρειαστεί μία συγκεκριμένη εξελικτική διαδικασία και σκέψη για να γίνει.

Tsaros
02-03-2011, 04:19 AM
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Κατάλαβα το πνεύμα σας, και θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι ακόμα, ότι πρόκειται για μια συναστρία, όπου συμβαίνουν ταυτόχρονα αντίθεση ήλιου- σελήνης (ήλιος 28 μοίρες της παρθένου- σελήνη 29 μοίρες των ιχθύων) και σύνοδος ήλιου- σελήνης (ήλιος 28 μοίρες του σκορπιού- σελήνη 7 μοίρες του τοξότη), ασύμβατη ωστόσο, όπως είπατε. Δεν ξέρω τι έχει μεγαλύτερη ισχύ από τα δύο και γενικώς πως διαμορφώνει το κλίμα η συνύπαρξη των δύο όψεων.
Καλή σας ημέρα!

Χρυσάνθη
02-03-2011, 10:02 PM
Καλησπέρα ! Δυστυχώς αυτό το στενές επαφές,..δεν ισχύει για μένα.. Καμία απο τις παραπάνω όψεις δεν με συμπεριλαμβάνει... διότι απλούστατα δεν έχω καμία απολύτως όψη Ήλιου Σελήνης (Ήλιος 5 του Τοξότη και Σελήνη 18 της Παρθένου). Έβαλα στο πρόγραμμα όλες τις πιθανές όψεις και πάλι, τίποτα,... Αυτό θα μπορούσε να σχετίζεται με δυσκολία στις σχέσεις?? (Θα μπορούσε το υποψιάζομαι,...έχω και ενδέιξεις..) ..μιας και τα δύο φώτα συμβολίζουν το αρσενικό και το θηλυκό...?

Υπάρχει κάποια άλλη ένδειξη που θα μπορούσε να αναιρέσει αυτή τη χλιαρή συνύπαρξη του Ήλιου και της Σελήνης μέσα στο χάρτη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Ωραίο άρθρο...

Χρήστος Άρχος
12-03-2011, 08:27 PM
Καλησπέρα ! Δυστυχώς αυτό το στενές επαφές,..δεν ισχύει για μένα.. Καμία απο τις παραπάνω όψεις δεν με συμπεριλαμβάνει... διότι απλούστατα δεν έχω καμία απολύτως όψη Ήλιου Σελήνης (Ήλιος 5 του Τοξότη και Σελήνη 18 της Παρθένου). Έβαλα στο πρόγραμμα όλες τις πιθανές όψεις και πάλι, τίποτα,... Αυτό θα μπορούσε να σχετίζεται με δυσκολία στις σχέσεις?? (Θα μπορούσε το υποψιάζομαι,...έχω και ενδέιξεις..) ..μιας και τα δύο φώτα συμβολίζουν το αρσενικό και το θηλυκό...?

Υπάρχει κάποια άλλη ένδειξη που θα μπορούσε να αναιρέσει αυτή τη χλιαρή συνύπαρξη του Ήλιου και της Σελήνης μέσα στο χάρτη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Ωραίο άρθρο...

Καλησπέρα σας. Το άρθρο αναφέρεται ότι στις όψεις που έχει ο χάρτης σας αλλά τις όψεις που κάνουν συναστρία δηλαδή τις δικές σας με οποιοδήποτε άλλο άτομο. Ο Ήλιος σας για παράδειγμα με τη Σελήνη του Συντρόφου σας και ο Ήλιος του συντρόφου σας με τη Σελήνη σας.
Καλό σας βράδυ.