PDA

View Full Version : [Συζήτηση] Το καταθλιπτικό Σύμπαν. Όταν η αστρολογία γίνεται τρομολαγνεία

Χρήστος Άρχος
07-02-2011, 01:33 PM
... και ο αστρολόγος σαδιστής της ψυχής των ανθρώπων.
Τα τελευταία χρόνια που διδάσκω παρατηρώ στους μαθητές αλλά και σε συναδέλφους ότι υπάρχει μία ιδιαίτερη τρομολαγνεία. Η ικανοποίηση που έχουν οι άνθρωποι όταν μπορούν να προβλέψουν το αρνητικό γεγονός και κυρίως το κυνήγι του κακού μέσα στο χάρτη μάλλον έχει να κάνει περισσότερο με την είσοδο της κατάθλιψης στον αστρολογικό τρόπο σκέψης παρά στην αντικειμενική πραγματικότητα μίας κατάστασης. Μου έχει τύχει από μαθητές να βλέπουν ένα χάρτη και με το παραμικρό να μου λένε : αυτός είναι καμένος - επόμενος… Αυτό που είναι εκνευριστικό δεν είναι μόνο το ότι ο μαθητής βιάζεται να βγάλει το συμπέρασμα από μία μόνο ματιά για το τι θα του συμβεί αλλά στο ότι αντιλαμβάνεται το χάρτη μάλλον όπως αντιλαμβάνεται ένα πολύ μικρό παιδί κάτι που παίζει.

Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Το καταθλιπτικό σύμπαν. Όταν η αστρολογία γίνεται τρομολαγνεία (http://php56.astrowin3.org/forum/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-148/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CF%80%C F%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%C E%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B3%C E%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1-12573/)

aktina
07-02-2011, 08:02 PM
Kαταπληκτικό άρθρο κ.¶ρχο. Συγχαρητήρια!
Με προβληματίζει και εμένα το συγκεκριμένο θέμα.

irmini
07-02-2011, 08:33 PM
πολύ καλό άρθρο,σας ευχαριστώ

artgela
07-02-2011, 08:38 PM
Δηλαδή ο χάρτης, μας δείχνει τάσεις που έχουμε αλλά μπορούμε να αλλάξουμε, αν το θέλουμε?
η αστρολογία είναι συμβουλευτική και όχι ή τελική απάντηση?

Χρήστος Άρχος
07-02-2011, 10:19 PM
Δηλαδή ο χάρτης, μας δείχνει τάσεις που έχουμε αλλά μπορούμε να αλλάξουμε, αν το θέλουμε?
η αστρολογία είναι συμβουλευτική και όχι ή τελική απάντηση?

Αγαπητό μέλος.
Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι άνθρωποι έχουμε πολλές διεξόδους.
Υπάρχουν 3 επίπεδα αστρολογικής επιρροής, οι αστρολογικές αναλύσεις που κάνουμε και έχουν σχέση με τον περισσότερο κόσμο είναι στο 1ο επίπεδο.
Όταν το άτομο ανέβει συνειδητότητα τότε το άτομο αρχίζει να λειτουργεί το χάρτη του όπως ο μυημένος και στο τελευταίο επίπεδο υπάρχει ο Δάσκαλος.
Σε κάθε επίπεδο και οι επιρροές αλλάζουν, στο κοινό επίπεδο τώρα που είμαστε οι περισσότεροι άνθρωποι (95%) μπορούμε σαφώς και να αλλάξουμε τη ζωή μας και να γλυτώσουμε και από πολύ άσχημες όψεις, αρκεί να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Ένας άνθρωπος για παράδειγμα που για να είναι ευτυχισμένος πρέπει μόνο να κάνει μία σχέση είναι καταδικασμένος από την "εξωστρέφεια" της φύσης που προσκυνά να δυστυχήσει. Όταν όμως μπορέσει και δει τη ζωή πιο καθαρά και ουσιαστικά και βγει απο το αρρωστημένο εγώ του μπορεί σαφώς και να γλυτώσει απο αρνητικές καταστάσεις.
Πέρα από αυτό ακόμη και σε απλά ζητήματα μπορούμε να ξεφύγουμε από αρνητικές όψεις γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αρνητικές όψεις, οι όψεις αυτές λειτουργούν αρνητικά γιατί εμείς καταστρέφουμε τον εαυτό μας.

hermes5
07-02-2011, 10:27 PM
κυριε Αρχο, ειλικρινα με εντυπωσιαζετε με τα αρθρα σας!
με εντυπωσιαζει και η σκληρη δουλεια που κανετε! τυχαινει να παρακολουθω και την δικη σας σελιδα, και μου κανει εντυπωση η δουλεια σας. ευχαριστω πολυ

taurine
07-02-2011, 11:26 PM
Πολύ σπουδαίο άρθρο, πολύ ειλικρινής τοποθέτηση.
Η τρομολαγνεία, δυστυχώς όμως, είναι παντού και όχι μόνο στις αστρολογικές αναλύσεις.
Είναι στην τηλεόραση, στις εφημερίδες, στα δελτία ειδήσεων των 8 σε
"απευθείας σύνδεση", στις οικονομικές αναλύσεις, στις γειτονιές, στις παιδικές χαρές.

Είναι η καινούρια τάση που φοριέται πολύ τα τελευταία 3-4 χρόνια, την οποία ίσως και να έφερε ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω, όταν εγκατέλειψε τον επεκτατικό και χαμογελαστό Τοξότη. Είναι και ο Β.Δεσμός που συνάντησε τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, και έπεσε επάνω του σαν το βαρύ χέρι της μοίρας.
Ας ελπίσουμε πως θα βγούμε από τη μαυρίλα αυτή, σύντομα... Ένα χαμόγελο και λίγη αισιοδοξία δεν μας κοστίζει, έτσι?;)

artgela
08-02-2011, 12:33 AM
Αγαπητό μέλος.
Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι άνθρωποι έχουμε πολλές διεξόδους.
Υπάρχουν 3 επίπεδα αστρολογικής επιρροής, οι αστρολογικές αναλύσεις που κάνουμε και έχουν σχέση με τον περισσότερο κόσμο είναι στο 1ο επίπεδο.
Όταν το άτομο ανέβει συνειδητότητα τότε το άτομο αρχίζει να λειτουργεί το χάρτη του όπως ο μυημένος και στο τελευταίο επίπεδο υπάρχει ο Δάσκαλος.
Σε κάθε επίπεδο και οι επιρροές αλλάζουν, στο κοινό επίπεδο τώρα που είμαστε οι περισσότεροι άνθρωποι (95%) μπορούμε σαφώς και να αλλάξουμε τη ζωή μας και να γλυτώσουμε και από πολύ άσχημες όψεις, αρκεί να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Ένας άνθρωπος για παράδειγμα που για να είναι ευτυχισμένος πρέπει μόνο να κάνει μία σχέση είναι καταδικασμένος από την "εξωστρέφεια" της φύσης που προσκυνά να δυστυχήσει. Όταν όμως μπορέσει και δει τη ζωή πιο καθαρά και ουσιαστικά και βγει απο το αρρωστημένο εγώ του μπορεί σαφώς και να γλυτώσει απο αρνητικές καταστάσεις.
Πέρα από αυτό ακόμη και σε απλά ζητήματα μπορούμε να ξεφύγουμε από αρνητικές όψεις γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αρνητικές όψεις, οι όψεις αυτές λειτουργούν αρνητικά γιατί εμείς καταστρέφουμε τον εαυτό μας.
Μου αρέσει αυτή η απάντηση και σας ευχαριστώ πολύ!
Σε μια ανάλυση που έκανα, έχω παρθένο στον 4ο οίκο που,
δείχνει αρρώστια και ακινησία-δυστυχία στα τελευταία χρόνια της ζωής μου
και η αλήθεια είναι ότι τρομοκρατήθηκα πολύ και συνέχεια το σκέφτομαι...
βέβαια δεν μπορώ ακόμα να σκεφτώ πως θα μπορούσε αυτό να αλλάξει!
μήπως γνωρίζετε ίσως κάποιο βιβλίο ή κάποιος τρόπος που θα με βοηθούσε να καταλάβω
το νόημα της αστρολογίας? δηλαδή να με βοηθάει στη ζωή μου (η αστρολογία) και όχι να με τρομοκρατεί?!
και πάλι ευχαριστώ πολύ!!

Χρήστος Άρχος
08-02-2011, 01:20 AM
Μου αρέσει αυτή η απάντηση και σας ευχαριστώ πολύ!
Σε μια ανάλυση που έκανα, έχω παρθένο στον 4ο οίκο που,
δείχνει αρρώστια και ακινησία-δυστυχία στα τελευταία χρόνια της ζωής μου
και η αλήθεια είναι ότι τρομοκρατήθηκα πολύ και συνέχεια το σκέφτομαι...
βέβαια δεν μπορώ ακόμα να σκεφτώ πως θα μπορούσε αυτό να αλλάξει!
μήπως γνωρίζετε ίσως κάποιο βιβλίο ή κάποιος τρόπος που θα με βοηθούσε να καταλάβω
το νόημα της αστρολογίας? δηλαδή να με βοηθάει στη ζωή μου (η αστρολογία) και όχι να με τρομοκρατεί?!
και πάλι ευχαριστώ πολύ!!

Καταρχάς ας ξεκαθαρίσουμε ότι ο μεγαλύτερος λόγος που ο άνθρωπος άρχισε να κοιτάει τα άστρα είναι η ανασφάλεια του. Προσπαθούμε στα τυφλά οι άνθρωποι να μπορέσουμε να δούμε ακόμη και σκιές αυτού που μπορεί να έρθει. Βλέπετε ανησυχούμε τρομερά για ότι δεν μπορούμε να έχουμε κάτω από τον έλεγχο μας.
Πιστεύω ότι το νόημα της αστρολογίας δεν είναι αυθύπαρκτο, επειδή ακριβώς η αστρολογία είναι μία, αδιαίρετη και δεν επηρεάζεται από κάτι. Αυτό σημαίνει ότι η αστρολογία απλά υπάρχει και ανάλογα με τον ίδιο μας τον εαυτό τη χειριζόμαστε.
Είναι ένα κοφτερό και λαμπρό μαχαίρι, με αυτό μπορείτε να σκαλίσετε κομψοτεχνήματα, να μαγειρέψετε, μπορείτε να σκοτώσετε και να τραυματίσετε ακόμη και τον εαυτό σας. Η Χρήση πιστεύω έχει να κάνει με το ίδιο το άτομο.
Αν όμως η αστρολογία είναι πηγή άγχους στη ζωή μας πρέπει να αναλογιστούμε
1) τι με αγχώνει τόσο πολύ στη ζωή μου και βιώνω το υπαρξιακό μου άγχος
2) υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που με κάνει να νοιώθω ανίσχυρος;
3) μπορώ να πιστέψω στον εαυτό μου;

Πιστεύω ότι ο σωστός δρόμος της αστρολογίας είναι αυτός της ουδετερότητας. Η αστρολογία δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή, όπως και κάθε τι που υπάρχει στο φυσικό πεδίο, το καλό και το κακό είναι έννοιες που δημιουργεί ο άνθρωπος μέσα στον ψεύτικο κόσμο του δυισμού. Στην πραγματικότητα όλα είναι ένα. Έτσι λοιπόν την αστρολογία πρέπει να την κοιτάτε ουδέτερα και όχι με ανησυχία αλλά ούτε και με τρελή χαρά.

Αν κατάλαβα καλά θεωρήσατε ότι επειδή έχετε τον 4ο οίκο σας στην παρθένο φοβάστε μήπως τελικά έχετε άσχημα γεράματα. Θα σας πω απλά να ηρεμήσετε καθότι ξέρω άπειρο κόσμο με αυτό το στοιχείο που έχει καλά και κακά γεράματα με αυτή τη θέση.

Το νόημα της αστρολογίας όπως και κάθε τι στο κόσμο είναι ένα. Να μπορέσετε με βάση αυτά που κάνετε να γίνεται καλύτερος άνθρωπος, πιο ελεύθερος και πιο ζωντανός από ποτέ.

Θα ήθελα τέλος να σας ενημερώσω πως επειδή ακριβώς κάποιος άνθρωπος δεν ξέρει αστρολογία καλά και το έχει σαν χόμπι καλό θα ήταν όσο δύσκολο είναι να πιστέψει ότι θα του συμβεί κάτι καλό να πιστέψει ότι θα του συμβεί και κάτι κακό.
Από τη στιγμή δηλαδή που δεν είσθε αστρολόγος δεν μπορεί να έχετε τη σιγουριά για τόσο σημαντικά γεγονότα είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά καθότι κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να πέσετε έξω.
Έτσι λοιπόν το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε στις βασικές γραμμές που απλά χρωματίζουν στιγμές της ζωής σας ιδιαίτερα αν σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι έχουμε την τάση να πιστεύουμε το κακό πιο εύκολα.

Μία τελευταία συμβουλή για το κομμάτι των γηρατειών που αναφέρατε. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ψάξετε μόνη σας ή με κάποιο βοηθό το γιατί τα γηρατειά σας προκαλούν τέτοιο άγχος. Σαν 1η συμβουλή θα σας ζητούσα εγώ προσωπικά να ψάξετε στα ίδια σας τα βιώματα.

Να είσθε καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας κυρίως από τον φοβισμένο εαυτό σας.

maria76
08-02-2011, 03:10 AM
Κύριε Αρχο..
το άρθρο σας είναι δυστυχώς ρεαλιστικότατο και άρεσε σε όλους πιστεύω.Κάπως διαφωνώ με την άποψη σας ότι εμείς αφήνουμε να μας συμβούν διάφορα,τα οποία και φοβόμαστε,αστρολογικά πάντα μιλώντας.Η δύναμη της αστρολογίας νομίζω είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτό.Δεν δέχομαι ότι έχουμε τον πλήρη έλεγχο των εμπειριών που ζούμε,και το λέω αυτό έχοντας διαβάσει και ερμητισμό,και πολλά άλλα.Πολύ θα μ'άρεσε η ιδέα μόνη μου να διαμορφώνω την πραγματικότητα μου,με θετική σκέψη,ευγνωμοσύνη και αγάπη,αλλά δεν είναι τελικά τόσο εύκολο να καλλιεργηθείς πνευματικά,σε πρακτικό επίπεδο,στην καθημερινή ζωή και όχι στη θεωρία.Πριν προσπαθήσω να ερμηνεύσω τον γενέθλιο χάρτη μου,και πριν καν ασχοληθώ με την αστρολογία,γεγονότα και πιθανές τάσεις ήταν εκεί και με περίμεναν να τις βρω.Αφού δεν είχα τη γνώση να τρομάξω αστρολογικά,και να φοβηθώ,πως δημιουργήθηκαν συγκεκριμένα πράγματα στο χάρτη μου που είχαν ήδη συμβεί και στη ζωή μου?Δεν ασχολιόμουν,δεν με είχε τρομάξει τπτ.Ισα-ίσα που ακόμα τώρα διαβάζω δικά σας άρθρα και λέω"ααα,τώρα εξηγείται.."Επιβεβαιώθηκαν λοιπόν πολλά ως τώρα.
Αλλά είμαι άνθρωπος με τις ανασφάλειες μου κι εγώ,και καταλαβαίνω τη φίλη στο προηγούμενο ποστ που ανησυχεί για τα γηρατειά της,είναι τελείως ανθρώπινο.Λες,αφού ισχύει το ένα,γιατί να μη συμβεί και το άλλο,είτε καλό,είτε κακό..συγκεκριμένα εσείς δεν σκέφτεστε ποτέ αν θα είστε κρεβατωμένος το τελευταίο μέρος της ζωής σας ή αβοήθητος ή μόνος ή φτωχός?Δεν μ'αρέσει να μοιρολατρώ,αλλά μακάρι να ήμασταν πολύ κοντά στον ανώτερο εαυτό μας και να μην μας ένοιαζαν όλα αυτά.Εχω και γω πολλά που φοβάμαι και που αν συμβούν,δεν θα φταίω αποκλειστικά εγώ,γιατί αν ίσχυε αυτό,θα συνέβαιναν και πολύ-πολύ όμορφα πράγματα στη ζωή μου,ακριβώς για τον ίδιο λόγο!
Ελπίζω να με καταλάβατε,και πάλι σας εκφράζω τον θαυμασμό μου για τις γνώσεις σας.
φιλικά,Μαρία
ΥΓ.Με ακμή Παρθένου στον 4ο,και Πλούτωνα μαζί:bigsmile:

SAGIVI
08-02-2011, 10:32 AM
Κυριε Αρχο, με αφορμη το εξαιρετικο κατα την γνωμη μου αρθρο σας, σας παρακαλω να μας πειτε, ποιες ειναι οι οψεις που υποδεικνυουν στο χαρτη ενος ατομου οτι η ενασχοληση του η γενικοτερα η επαφη του με την αστρολογια, μπορει να ειναι περισσοτερο βλαπτικη παρα χρησιμη.

Εννοω, οτι καποοι ανθρωποι δεν ειναι <προγραμματισμενοι> ν ανακαλυψουν, η ν ακουσουν εκ των προτερων, την πιθανοτητα ενος αρνητικου γεγονοτος στην ζωη τους

Πιστευω μαλιστα, οτι οι αστρολογοι πρεπει να ξεκινουν την διερευνηση ενος χαρτη απο αυτο το σημειο.
Σας ευχαριστω.

artgela
08-02-2011, 11:33 AM
Καταρχάς ας ξεκαθαρίσουμε ότι ο μεγαλύτερος λόγος που ο άνθρωπος άρχισε να κοιτάει τα άστρα είναι η ανασφάλεια του. Προσπαθούμε στα τυφλά οι άνθρωποι να μπορέσουμε να δούμε ακόμη και σκιές αυτού που μπορεί να έρθει. Βλέπετε ανησυχούμε τρομερά για ότι δεν μπορούμε να έχουμε κάτω από τον έλεγχο μας.
Πιστεύω ότι το νόημα της αστρολογίας δεν είναι αυθύπαρκτο, επειδή ακριβώς η αστρολογία είναι μία, αδιαίρετη και δεν επηρεάζεται από κάτι. Αυτό σημαίνει ότι η αστρολογία απλά υπάρχει και ανάλογα με τον ίδιο μας τον εαυτό τη χειριζόμαστε.
Είναι ένα κοφτερό και λαμπρό μαχαίρι, με αυτό μπορείτε να σκαλίσετε κομψοτεχνήματα, να μαγειρέψετε, μπορείτε να σκοτώσετε και να τραυματίσετε ακόμη και τον εαυτό σας. Η Χρήση πιστεύω έχει να κάνει με το ίδιο το άτομο.
Αν όμως η αστρολογία είναι πηγή άγχους στη ζωή μας πρέπει να αναλογιστούμε
1) τι με αγχώνει τόσο πολύ στη ζωή μου και βιώνω το υπαρξιακό μου άγχος
2) υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που με κάνει να νοιώθω ανίσχυρος;
3) μπορώ να πιστέψω στον εαυτό μου;

Πιστεύω ότι ο σωστός δρόμος της αστρολογίας είναι αυτός της ουδετερότητας. Η αστρολογία δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή, όπως και κάθε τι που υπάρχει στο φυσικό πεδίο, το καλό και το κακό είναι έννοιες που δημιουργεί ο άνθρωπος μέσα στον ψεύτικο κόσμο του δυισμού. Στην πραγματικότητα όλα είναι ένα. Έτσι λοιπόν την αστρολογία πρέπει να την κοιτάτε ουδέτερα και όχι με ανησυχία αλλά ούτε και με τρελή χαρά.

Αν κατάλαβα καλά θεωρήσατε ότι επειδή έχετε τον 4ο οίκο σας στην παρθένο φοβάστε μήπως τελικά έχετε άσχημα γεράματα. Θα σας πω απλά να ηρεμήσετε καθότι ξέρω άπειρο κόσμο με αυτό το στοιχείο που έχει καλά και κακά γεράματα με αυτή τη θέση.

Το νόημα της αστρολογίας όπως και κάθε τι στο κόσμο είναι ένα. Να μπορέσετε με βάση αυτά που κάνετε να γίνεται καλύτερος άνθρωπος, πιο ελεύθερος και πιο ζωντανός από ποτέ.

Θα ήθελα τέλος να σας ενημερώσω πως επειδή ακριβώς κάποιος άνθρωπος δεν ξέρει αστρολογία καλά και το έχει σαν χόμπι καλό θα ήταν όσο δύσκολο είναι να πιστέψει ότι θα του συμβεί κάτι καλό να πιστέψει ότι θα του συμβεί και κάτι κακό.
Από τη στιγμή δηλαδή που δεν είσθε αστρολόγος δεν μπορεί να έχετε τη σιγουριά για τόσο σημαντικά γεγονότα είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά καθότι κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να πέσετε έξω.
Έτσι λοιπόν το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε στις βασικές γραμμές που απλά χρωματίζουν στιγμές της ζωής σας ιδιαίτερα αν σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι έχουμε την τάση να πιστεύουμε το κακό πιο εύκολα.

Μία τελευταία συμβουλή για το κομμάτι των γηρατειών που αναφέρατε. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ψάξετε μόνη σας ή με κάποιο βοηθό το γιατί τα γηρατειά σας προκαλούν τέτοιο άγχος. Σαν 1η συμβουλή θα σας ζητούσα εγώ προσωπικά να ψάξετε στα ίδια σας τα βιώματα.

Να είσθε καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας κυρίως από τον φοβισμένο εαυτό σας.
... πραγματικά νομίζω πως αυτά που μου γράφετε με βοηθούν!
η αλήθεια είναι ότι έχω έντονο το φόβο της μοναξιάς και το να μην μείνω ανάπηρη
από πολύ μικρή και ίσως αυτό να φταίει που μόλις διάβασα αυτή την ερμηνεία φοβήθηκα πολύ!
θα κάνω αυτό που μου είπατε...ίσως αν έγραφα κάπου αυτά που σκέφτομαι και μετά τα διάβαζα
πιστεύετε πως θα ήταν ένας τρόπος βοήθειας?
Ευχαριστώ πραγματικά που ασχοληθήκατε τόσο με μένα!να είστε πολύ καλά!
και να γράφετε πάντα τόσο ωραία άρθρα! ευχαριστώ!!

Χρήστος Άρχος
08-02-2011, 11:52 AM
Κύριε Αρχο..
το άρθρο σας είναι δυστυχώς ρεαλιστικότατο και άρεσε σε όλους πιστεύω.Κάπως διαφωνώ με την άποψη σας ότι εμείς αφήνουμε να μας συμβούν διάφορα,τα οποία και φοβόμαστε,αστρολογικά πάντα μιλώντας.Η δύναμη της αστρολογίας νομίζω είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτό.Δεν δέχομαι ότι έχουμε τον πλήρη έλεγχο των εμπειριών που ζούμε,και το λέω αυτό έχοντας διαβάσει και ερμητισμό,και πολλά άλλα.Πολύ θα μ'άρεσε η ιδέα μόνη μου να διαμορφώνω την πραγματικότητα μου,με θετική σκέψη,ευγνωμοσύνη και αγάπη,αλλά δεν είναι τελικά τόσο εύκολο να καλλιεργηθείς πνευματικά,σε πρακτικό επίπεδο,στην καθημερινή ζωή και όχι στη θεωρία.Πριν προσπαθήσω να ερμηνεύσω τον γενέθλιο χάρτη μου,και πριν καν ασχοληθώ με την αστρολογία,γεγονότα και πιθανές τάσεις ήταν εκεί και με περίμεναν να τις βρω.Αφού δεν είχα τη γνώση να τρομάξω αστρολογικά,και να φοβηθώ,πως δημιουργήθηκαν συγκεκριμένα πράγματα στο χάρτη μου που είχαν ήδη συμβεί και στη ζωή μου?Δεν ασχολιόμουν,δεν με είχε τρομάξει τπτ.Ισα-ίσα που ακόμα τώρα διαβάζω δικά σας άρθρα και λέω"ααα,τώρα εξηγείται.."Επιβεβαιώθηκαν λοιπόν πολλά ως τώρα.
Αλλά είμαι άνθρωπος με τις ανασφάλειες μου κι εγώ,και καταλαβαίνω τη φίλη στο προηγούμενο ποστ που ανησυχεί για τα γηρατειά της,είναι τελείως ανθρώπινο.Λες,αφού ισχύει το ένα,γιατί να μη συμβεί και το άλλο,είτε καλό,είτε κακό..συγκεκριμένα εσείς δεν σκέφτεστε ποτέ αν θα είστε κρεβατωμένος το τελευταίο μέρος της ζωής σας ή αβοήθητος ή μόνος ή φτωχός?Δεν μ'αρέσει να μοιρολατρώ,αλλά μακάρι να ήμασταν πολύ κοντά στον ανώτερο εαυτό μας και να μην μας ένοιαζαν όλα αυτά.Εχω και γω πολλά που φοβάμαι και που αν συμβούν,δεν θα φταίω αποκλειστικά εγώ,γιατί αν ίσχυε αυτό,θα συνέβαιναν και πολύ-πολύ όμορφα πράγματα στη ζωή μου,ακριβώς για τον ίδιο λόγο!
Ελπίζω να με καταλάβατε,και πάλι σας εκφράζω τον θαυμασμό μου για τις γνώσεις σας.
φιλικά,Μαρία
ΥΓ.Με ακμή Παρθένου στον 4ο,και Πλούτωνα μαζί:bigsmile:

Καλήμερα σας.
Η ιδεολογική διαφορά μας προφανώς έχει να κάνει με το κατά πόσο ελευθερία εμπεριέχει η αστρολογία μέσα της. Θεωρώ ότι είτε από τη δική μου πλευρά είτε από τη δική σας σαφώς εμπεριέχει πολύ περισσότερη ελευθερία από ότι θα είχε η αστρολογία του φόβου.
Παρόλα αυτά ότι ουσιαστικά εμείς σε ένα μεγάλο βαθμό φέρνουμε τα γεγονότα στη ζωή μας είναι σχεδόν και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Σαφώς γεγονότα όπως ο θάνατος ή να χτυπήσει ένα αμάξι κάποιον ενώ περπατά ήσυχα στο πεζοδρόμιο δεν έχουν σχέση με αυτή τη κατηγορία αλλά η πλειοψηφία των γεγονότων δυστυχώς είναι δικοί μας αντικατοπτρισμοί. Για αυτό εξάλλου έχουμε και μεγάλη αύξηση αυτοάνοσων νοσημάτων και προβλημάτων που τελικά φαίνονται σαν να είναι ο εφιάλτης μας να βγήκε από τη σκέψη μας και να τον ζούμε.
Σαφώς είναι δύσκολο να μπορέσει ένα άτομο να ζήσει όπως θα ήθελε και να ανέβει ένα επίπεδο αλλά νομίζω ότι κάνουμε οι άνθρωποι πολλά άχρηστα πράγματα και δεν πειράζει να αφήσουμε μερικά από αυτά για να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο.
Ο Χάρτης εμπεριέχει τις τάσεις και τα θετικά και αρνητικά που μπορεί να μας συμβούν και ακόμη και αν δεν ξέρουμε το χάρτη μας αυτά θα συμβούν και πάλι όμως αν γνωρίζαμε τα αρνητικά γεγονότα θα μπορούσαμε αν μη τι άλλο να τα ελαχιστοποιήσουμε, το πρόβλημα της ημιμάθειας του χάρτη είναι ότι το κακό πολύ πιθανών θα το μεγεθύνουμε εάν δεν έχουμε μάθει να έχουμε εμείς τον έλεγχο του εαυτού μας και όχι οι σκέψεις μας. Σε αυτό πιστεύω οι βουδιστικές γνώσεις μπορούν να γίνουν πολύ βοηθητικές, δεν λέω κάποιος να γίνει βουδιστής, ούτε εγώ είμαι, αλλά θεωρώ ότι το βουδιστικό πλαίσιο στο τομέα της σκέψης έχει κάνει πολύ σημαντικά πράγματα.
Επίσης μία ουσιώδης προσευχή (όχι αυτή που έντρομοι τρέχουμε πανικόβλητοι και άντε να κοιτάξουμε τον Ουρανό και να πούμε Θεέ μου βοήθεια...) είναι ιδιαίτερα βοηθητική και λειτουργεί έτσι ώστε να μπορεί να συγκεντρωθεί περισσότερο το άτομο.
Όλοι μας εν κατακλείδι να απαντήσω στο τελευταίο μέρος της ερώτησης σας έχουμε ανασφάλειες για το τι μπορεί να συμβεί στο τέλος της ζωής μας αλλά άλλο αυτό και άλλο μέσα από κακή χρήση του χάρτη μας και της όποιας γνώσης έχουμε που προφανώς άμα δεν είμαστε αστρολόγοι είναι ελλιπής να τρομοκρατούμε τον εαυτό μας και να ενισχύουμε την ανασφάλεια μας που αυτό κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι τελικά. Η αστρολογία είναι ένα μέσω ελευθερίας και γνώσης, είναι η συμπαντική γλώσσα μας σε αυτή θα βρούμε απλά την αλήθεια και η αλήθεια δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή.
Πιστεύω ότι η αστρολογία είναι όπως η Ιατρική, σου λέει ότι πιθανών άμα καπνίσεις θα πάθεις τα εξής προβλήματα. Μπορείς να τα αποφύγεις όμως, δεν μπορείς να αποφύγεις για παράδειγμα το θάνατο μπορείς όμως μέσω της αστρολογίας να γίνει καλύτερος όπως και μέσω της Ιατρικής πιο υγιής. Εδώ επίσης θυμήθηκα και το ότι όλοι οι 1τεις της Ιατρικής έχουν το σύνδρομο όπου όποια ασθένεια βλέπουν νομίζουν ότι την έχουν, έτσι λοιπόν γίνεται με την αστρολογία. Όποια κακή κατάσταση μπορεί να υπάρχει νομίζουν ότι μπορούν να την έχουν. Για αυτό και χρειάζεται προσοχή.
Δεν πιστεύω στον Ντετερμινισμό το μόνο ντετερμινιστικό που πιστεύω είναι ότι κάποια στιγμή οι Ιατροί θα πάψουν να χρειάζονται, το ίδιο και οι αστρολόγοι (τουλ έτσι όπως τους χρησιμοποιούμε συνήθως) και εγώ τουλάχιστον με αυτό είμαι πολύ ευτυχισμένος.

Χρήστος Άρχος
08-02-2011, 12:04 PM
Κυριε Αρχο, με αφορμη το εξαιρετικο κατα την γνωμη μου αρθρο σας, σας παρακαλω να μας πειτε, ποιες ειναι οι οψεις που υποδεικνυουν στο χαρτη ενος ατομου οτι η ενασχοληση του η γενικοτερα η επαφη του με την αστρολογια, μπορει να ειναι περισσοτερο βλαπτικη παρα χρησιμη.

Εννοω, οτι καποοι ανθρωποι δεν ειναι <προγραμματισμενοι> ν ανακαλυψουν, η ν ακουσουν εκ των προτερων, την πιθανοτητα ενος αρνητικου γεγονοτος στην ζωη τους

Πιστευω μαλιστα, οτι οι αστρολογοι πρεπει να ξεκινουν την διερευνηση ενος χαρτη απο αυτο το σημειο.
Σας ευχαριστω.

Καλημέρα σας.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι προγραμματισμένοι να μην μάθουν την ίδια τη ζωή στη συγκεκριμένη περίπτωση, πιστεύω υπάρχουν άνθρωποι ανασφαλείς και αδύναμοι που απλά δεν μπορούν να διαχειριστούν κάποιες αλήθειες. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μένουν με έναν σύντροφο μία αιωνιότητα που δεν τους αγάπησε ποτέ και οι ίδιοι που κάνουν μία δουλειά που δεν τους καλύπτει. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι με τον κατάλληλο τρόπο και εκπαίδευση μπορούν να δεχτούν το δώρο της αστρολογίας.
Συνήθως αυτοί που αγχώνονται με την αστρολογία περισσότερο είναι τα ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθείς) αυτοί που έχουν έντονο Ήλιο - Κρόνο στο χάρτη ή έχουν έντονο Ποσειδώνα γενικότερα ( είτε πολύ Ιχθείς είτε ο Ποσειδώνας επηρεάζει το χάρτη πολύ). Επίσης οι Πλουτώνιοι που δεν είναι σε έλεγχο της ζωής τους κάποιες φορές καλύτερα αν δεν περάσουν μία εκπαίδευση να μην ασχοληθούν με το χάρτη τους.
Θα πρέπει να πούμε όμως ότι ενα αρνητικό γεγονός καταρχάς ίσως να μην είναι και τόσο αρνητικό τελικά. Γιατί πολύ απλά αυτό που ονομάζουμε αρνητικό μπορεί να είναι η ρίζα της ευτυχίας μας στο μέλλον, για αυτό και χρειάζεται οι αστρολόγοι να ψάξουν ΒΑΘΕΙΑ μέσα στο χρόνο για να δουν τη γίνετε όταν συμβουλεύουν.
Για παράδειγμα θα σας πω την εξής ιστορία.
Μία γυναίκα συναντά τον άνδρα της ο οποίος την χτυπάει κάθε μέρα, αυτή βιώνει την απόλυτη κόλαση, επί 10 χρόνια ζει μέσα στο φόβο και στην απόγνωση κάθε μέρα οι γείτονες τη βλέπουν μωλωπισμένη και ανήμπορη, κάποια στιγμή τα "παίρνει" και αρχίζει την επανάσταση της και μένει στην ιστορία για την προσφορά της στο κίνημα υπέρ της γυναικείας ισότητας και δικαιωμάτων. Η ίδια ταξιδεύει το κόσμο και αλλάζει την ιστορία.
Σας ρωτώ , να την ενημερώσει ο αστρολόγος ότι θα παντρευτεί ένα κακό άνδρα έτσι ώστε να γλυτώσει και να παντρευτεί έναν άλλο καλό όπου θα ζήσει μία ήρεμη οικογενειακή ζωή η να την αφήσει να γίνει αργότερα το λιοντάρι του γυναικείου φεμινισμού; ( Ουσιαστικά αυτό που ονομάζουμε τεχνική ενεργοποίησης αναγκών γενιάς).

afria
08-02-2011, 12:42 PM
Αγαπητε κ. ¶ρχο και μέλη. Καταρχήν συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Επί της ευκαιρίας αυτής θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την πρόσφατη εμπειρία μου από ένα αστρολόγο. Τον περασμένο Νοέμβριο έχασα τον πατέρα μου πολύ ξαφνικά και σε μικρή ηλικία στα πλαίσια μια επέμβασης. Μπήκα στην διαδικασία να ψάξω τον χάρτη του καθώς και τις διελεύσης την ημέρα της επέμβασης που υποβλήθηκε. Μετά άρχισα να ψάχνω το δικό μου και την Παρασκευή κατέληξα στο γραφείο ενώς αστρολόγου. Χρησιμοποίησε την μέθοδο πρόβλεψης της ηλιακής επιστροφής. Μόνο τα χειρότερα μου είπε. Καταρχήν μου δήλωσε ότι η έκλειψη τον Ιανουάριο του 2011 έγινε πάνω στο μεσουράνημά μου με άσχημη όψη ως προς τον οροσκόπο μου. Μου δήλωσε ότι θα πρέπει να αναμένω τεράστια προσβλήματα τόσο στα επαγγελματικά μου όσο και στα προσωπικά όσο και ψυχικά προβλήματα υγείας. Στην προσπάθεία μου να πιαστώ από κάπου του λέω ότι έχω ωροσκόπο Κριο και εκεί βρίσκεται τώρα ο Διας. Μου δήλωσε ότι ο Δίας το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επεκτείνει τα προβλήματά μου. Στη συνέχεια του είπα ότι όταν θα εράσει στον Ταύρο και στον πρώτο μου οίκο που έχω και σελήνη στον Ταυρό θα αλλάξει κάτι.. Μου δήλωσε ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει εφόσον ο Δίας εκεί θα βρίσεται σε αντίθεσει με άρη, αφροδίτη και ουρανό στο σκορπίο στον 7ο οίκο μου. Έφυγα κλαίγοντας και απελπισμένη είναι δυνατό λέω όλα σε μένα? Τώρα που διαβασα το πιο πάνω άρθρο μπορώ να σας πω ότι άρχισα να νιώθω καλύτερα. Δεν σταμάτησα όμως να ανησυχώ για αυτά που άκουσα.

Χρήστος Άρχος
08-02-2011, 01:04 PM
Αγαπητε κ. ¶ρχο και μέλη. Καταρχήν συγχαρητήρια για το άρθρο σας. Επί της ευκαιρίας αυτής θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την πρόσφατη εμπειρία μου από ένα αστρολόγο. Τον περασμένο Νοέμβριο έχασα τον πατέρα μου πολύ ξαφνικά και σε μικρή ηλικία στα πλαίσια μια επέμβασης. Μπήκα στην διαδικασία να ψάξω τον χάρτη του καθώς και τις διελεύσης την ημέρα της επέμβασης που υποβλήθηκε. Μετά άρχισα να ψάχνω το δικό μου και την Παρασκευή κατέληξα στο γραφείο ενώς αστρολόγου. Χρησιμοποίησε την μέθοδο πρόβλεψης της ηλιακής επιστροφής. Μόνο τα χειρότερα μου είπε. Καταρχήν μου δήλωσε ότι η έκλειψη τον Ιανουάριο του 2011 έγινε πάνω στο μεσουράνημά μου με άσχημη όψη ως προς τον οροσκόπο μου. Μου δήλωσε ότι θα πρέπει να αναμένω τεράστια προσβλήματα τόσο στα επαγγελματικά μου όσο και στα προσωπικά όσο και ψυχικά προβλήματα υγείας. Στην προσπάθεία μου να πιαστώ από κάπου του λέω ότι έχω ωροσκόπο Κριο και εκεί βρίσκεται τώρα ο Διας. Μου δήλωσε ότι ο Δίας το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επεκτείνει τα προβλήματά μου. Στη συνέχεια του είπα ότι όταν θα εράσει στον Ταύρο και στον πρώτο μου οίκο που έχω και σελήνη στον Ταυρό θα αλλάξει κάτι.. Μου δήλωσε ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει εφόσον ο Δίας εκεί θα βρίσεται σε αντίθεσει με άρη, αφροδίτη και ουρανό στο σκορπίο στον 7ο οίκο μου. Έφυγα κλαίγοντας και απελπισμένη είναι δυνατό λέω όλα σε μένα? Τώρα που διαβασα το πιο πάνω άρθρο μπορώ να σας πω ότι άρχισα να νιώθω καλύτερα. Δεν σταμάτησα όμως να ανησυχώ για αυτά που άκουσα.

Καταρχάς αγαπητή φίλη, δεδομένου ότι χάσατε τον αγαπημένο σας άνθρωπο τόσο νωρίς θα σας πρότεινα αν νοιώθετε ότι ψυχολογικά δεν νοιώθετε καλά να πάτε σε κάποιον ειδικό άνθρωπο να το συζητήσετε. Να ξέρετε βέβαια ότι λογικά για έναν ολόκληρο χρόνο δεν θα μπορείτε να το ξεπεράσετε, εκεί που θα πρέπει να ανησυχείτε είναι αν το πένθος σας δυσκολεύει να μπορέσετε να συνεχίσετε τη ζωή σας. Σε αυτή και μόνο τη περίπτωση καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν σύμβουλο.
Από εκεί και πέρα η περίπτωση σας δυστυχώς είναι ακριβώς ο λόγος που έγραψα αυτό το άρθρο. Δεν είσθε μόνη ( αν αυτό σας βοηθά έστω και λίγο) ουσιαστικά δεν ξέρω αν υπάρχει χειρότερος πλανήτης από τον "αστρολογικό πλανήτη" που πέρασε από δίπλα σας. Όσο για την αντίθεση όπως τουλάχιστον μου την αναφέρετε στο Ταύρο - Σκορπιό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την ανέφερε αρνητικά.
Μην ασχολείστε απλά όπως ανέφερα και στο άρθρο μου, ακόμη και αν τα έβλεπε τόσο καταστροφικά όσο τα έβλεπε (ότι και αν έβλεπε μέσα του προφανώς) θα έπρεπε να σας δώσει και συγκεκριμένες οδηγίες εξόδου από την κρίση, το ότι στάθηκε απλά στην καταστροφή απλά υποδηλώνει ότι πιθανών το ίδιο το άτομο να είναι φοβισμένο στη ζωή του και να έχει προβλήματα, εκτός και αν μαζί με όλα αυτά τα καταστροφικά σας είπε ότι ξέρει καλά ματζούνια να σας κάνει καλά μαζί με κανά χιλιάρικο ευρώ οπότε μιλάμε για άλλη περίπτωση.....
Καθαρίστε το μυαλό σας, αποχαιρετίστε όσο θέλετε το αγαπημένο σας πρόσωπο, αγκαλιάστε όσους αγαπάτε και θα περάσουν όλα, εγώ σας το εύχομαι ολόψυχα.

Firewater
08-02-2011, 01:27 PM
Πραγματικά αυτό το κείμενο πρέπει να μπεί σε κάθε αστρολογικό
site πρώτο πρώτο και να λέει: "Πριν απο την απόπειρα να ερμηνεύσεις το χάρτη
σου, διάβασε αυτό". Must read! :bigsmile:

H αλήθεια πάντως είναι πως η ντερμινιστική φύση ιδίως παλιότερων, παραδοσιακών συγγραμμάτων, δεν θέλει και πολύ για να σε κάνουν να... φρίξεις! Είναι δηλαδή και θέμα "σχολής" ή τρόπου σκέψης και ο κάθε σύγχρονος αστρολόγος από που αντλεί γνώση και πως την αναδιαμορφώνει στο τώρα. Ο τρόμος από την άλλη σίγουρα και "πουλάει" παντού - σημεία των καιρών;

Αυτό που κατάλαβα και μόνη μου εσχάτως είναι ότι πολύ απλά θα πρέπει να συμβουλευτώ στο μέλλον επαγγελματία, όσο κι αν είμαι φύσει... πολυτεχνίτης (και ερημοσπίτης!) Εξάλλου το να διαβάζουμε οι ίδιοι το χάρτη μας πιστεύω πως ούτως ή άλλως είναι κάτι δύσκολο. Θέλοντας και μη, ο υποκειμενισμός θα υπερισχύσει, ασχέτως γνώσεων αστρολογίας. Αυτά φυσικά είναι δική μου εκτίμηση, άλλος μπορεί να τα καταφέρνει θαυμάσια :bigsmile:

Για ακόμα μια φορά συγχαρητήρια
και τα σέβη μου!

Τίνα Ζαχαριάδου
08-02-2011, 01:38 PM
Mε όλο το θάρρος και τον σεβασμό που σου έχω Χρήστο, αλλά η αντίθεση του Δία με Αφροδίτη, ¶ρη, Ουρανό ειδικά αν ενεργοποιεί γενέθλιες όψεις, εντείνει τα προβλήματα.Αν μη τι άλλο οι συγκεκριμένες αντιθέσεις δείχνουν οικονομικά, κληρονομικά ζητήματα και ξοδέματα γενικώς.

Από ότι καταλαβαίνω για να πιάσει η έκλειψη του Ιανουαρίου το Μεσουράνημα της afria, το Μεσουράνημα της βρίσκεται κάπου στις 10 με 15 μοίρες του Αιγόκερω, σε αντίθεση δηλαδή με τον διελαύνοντα Κρόνο από τον 4ο. Με συγχωρείς αλλά όταν είχα αυτή την αντίθεση πριν από δυο περίπου χρόνια, βίωσα κι εγώ πένθος μες την οικογένεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όποιος έχει αυτή την όψη βιώνει τα ίδια γεγονότα. Όλα είναι σε συνάρτηση με τον γενέθλιο χάρτη και τι ενεργοποιεί η κάθε διέλευση, έκλειψη κτλ.

Ωστόσο οι όψεις αυτές είναι δύσκολες και δεν μπορούμε να τις παρακάμψουμε ή να τις αλλοιώσουμε για να χαιδευούμε τα αυτιά του κοσμάκη γύρω μας. Εάν κάποιος δεν είναι έτοιμος να ακούσει πράγματα και να κατανοησει αυτά που θα ακούσει ας μην προσπαθεί να "ερμηνεύσει το μέλλον του" (afria για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι σε εσένα)

Δεν είμαι υπέρ της καταστροφολογίας και το χω αποδείξει μέσα στο φόρουμ από τις απαντήσεις που δίνω στα μέλη, ωστόσο ας μην βγάλουμε σκάρτους όλους τους αστρολόγους επειδή δεν έχουν το τακτ να να πούν κάποια πράγματα. Ο καθένας από εμάς πέρα από τον αστρολογικό χάρτη που αναλύει, ερμηνεύει σύμφωνα με τον χαρακτήρα του. Το γεγονός πως εγώ για παράδειγμα είμαι κορίτσι του Δία και τα βλέπω όλα από την θετική τους πλευρά δεν ελαχιστοποιεί τα συμπλέγματα ή τα κόμπλεξ που πιθανόν έχω.

Από την άλλη πλευρά με βρίσκεις 100% σύμφωνη πως η δουλειά μας δεν είναι μόνο να ερμηνεύουμε όψεις αλλά να δίνουμε οδηγίες και διεξόδους σύμφωνα με τις όψεις και την προσωπικότητα του εκάστοτε ατόμου που μας επισκέπτεται.

Αυτά από εμένα, afria τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Χρήστος Άρχος
08-02-2011, 01:58 PM
Mε όλο το θάρρος και τον σεβασμό που σου έχω Χρήστο, αλλά η αντίθεση του Δία με Αφροδίτη, ¶ρη, Ουρανό ειδικά αν ενεργοποιεί γενέθλιες όψεις, εντείνει τα προβλήματα.Αν μη τι άλλο οι συγκεκριμένες αντιθέσεις δείχνουν οικονομικά, κληρονομικά ζητήματα και ξοδέματα γενικώς.

Από ότι καταλαβαίνω για να πιάσει η έκλειψη του Ιανουαρίου το Μεσουράνημα της afria, το Μεσουράνημα της βρίσκεται κάπου στις 10 με 15 μοίρες του Αιγόκερω, σε αντίθεση δηλαδή με τον διελαύνοντα Κρόνο από τον 4ο. Με συγχωρείς αλλά όταν είχα αυτή την αντίθεση πριν από δυο περίπου χρόνια, βίωσα κι εγώ πένθος μες την οικογένεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όποιος έχει αυτή την όψη βιώνει τα ίδια γεγονότα. Όλα είναι σε συνάρτηση με τον γενέθλιο χάρτη και τι ενεργοποιεί η κάθε διέλευση, έκλειψη κτλ.

Ωστόσο οι όψεις αυτές είναι δύσκολες και δεν μπορούμε να τις παρακάμψουμε ή να τις αλλοιώσουμε για να χαιδευούμε τα αυτιά του κοσμάκη γύρω μας. Εάν κάποιος δεν είναι έτοιμος να ακούσει πράγματα και να κατανοησει αυτά που θα ακούσει ας μην προσπαθεί να "ερμηνεύσει το μέλλον του" (afria για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι σε εσένα)

Δεν είμαι υπέρ της καταστροφολογίας και το χω αποδείξει μέσα στο φόρουμ από τις απαντήσεις που δίνω στα μέλη, ωστόσο ας μην βγάλουμε σκάρτους όλους τους αστρολόγους επειδή δεν έχουν το τακτ να να πούν κάποια πράγματα. Ο καθένας από εμάς πέρα από τον αστρολογικό χάρτη που αναλύει, ερμηνεύει σύμφωνα με τον χαρακτήρα του. Το γεγονός πως εγώ για παράδειγμα είμαι κορίτσι του Δία και τα βλέπω όλα από την θετική τους πλευρά δεν ελαχιστοποιεί τα συμπλέγματα ή τα κόμπλεξ που πιθανόν έχω.

Από την άλλη πλευρά με βρίσκεις 100% σύμφωνη πως η δουλειά μας δεν είναι μόνο να ερμηνεύουμε όψεις αλλά να δίνουμε οδηγίες και διεξόδους σύμφωνα με τις όψεις και την προσωπικότητα του εκάστοτε ατόμου που μας επισκέπτεται.

Αυτά από εμένα, afria τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Και εγώ Τϊνα μου με όλο το σεβασμό που σου έχω αλλά θα διαφωνήσω κάθετα σχεδόν. Πέρα απο το ξόδεμα χρημάτων μην ξεχνάμε ότι μπορεί να φέρει κληρονομιά, αλλά βοηθά τις νέες ερωτικές γνωριμίες και την αύξηση κοινωνικού κύκλου, σαφώς μπορεί να υπάρξουν αισθηματικά ζητήματα αλλά δεν είναι και καταστροφικά, ο ¶ρης μάλιστα μπορεί να αυξήσει τη ζωτικότητα του ατόμου και το άτομο να μπορέσει να πετύχει αλλαγή πιστεύω και αξιών που θα δρομολογήσουν μέσω απο ένα σοκ μία νέα άνθιση στη ζωή του, + ότι με τον Ουρανό μπορεί να φέρει μία απελευθέρωση και ευρύτερη κατανόηση της ζωής του. Αν εσύ συμφωνείς με την ερμηνεία του ότι:
ου δήλωσε ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει εφόσον ο Δίας εκεί θα βρίσεται σε αντίθεσει με άρη, αφροδίτη και ουρανό στο σκορπίο στον 7ο οίκο μου.
σαφώς μιλάμε με άλλη αστρολογία.
Επίσης είναι ανεπίτρεπτο στη συγκεκριμένη περίπτωση που βλέπουμε έναν άνθρωπο ότι έχει προβλήματα να αναφέρεις χωρίς να έχεις δει το χάρτη της και να επιβεβαιώνεις χωρίς λόγο τα λεγόμενα ενός αστρολόγου που μόνο που δεν της έκανε την κηδεία και τουλ δεν τις είπε και πως μπορεί να γλυτώσει. (άσε που αν όντως έβλεπε απλά ξοδέμα χρημάτων θα μπορούσε να τη συμβουλέψει εκείνο το χρονικό διάστημα ώστε να το αποφύγει αλλά έμεινε απλά στο κακο...)

Επίσης αγαπητή Τίνα μπορεί να υπάρχουν 1.000.000 άνθρωποι με τη θέση στο μεσουράνημα που δεν θα πεθάνει απλά κάποιος στην οικογένεια τους αλλά θα τους έρθουν τα καλύτερα. Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν καν γιατί το αναφέρεις όταν εξάλλου η κοπέλα πήγε στον αστρολόγο αυτόν μετά το θάνατο του πατέρα της.
Μάλιστα η ίδια αναφέρει ότι τις είπε ότι:
πάνω στο μεσουράνημά μου με άσχημη όψη ως προς τον οροσκόπο μου. Μου δήλωσε ότι θα πρέπει να αναμένω τεράστια προσβλήματα τόσο στα επαγγελματικά μου όσο και στα προσωπικά όσο και ψυχικά προβλήματα υγείας.
Αν αυτή είναι αστρολογική πρακτική εγώ θα πάρω τα βουνά.

Οι σκέψεις μας σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν και τη ζωή μας αυτή εξάλλου είναι και η κατάρα της κατάθλιψη που μία κανονική ζωή γεμάτο αγάπη ένας καταθλιπτικός μπορεί να μην τη βλέπει. Για αυτό και πρέπει το άτομο να μπορέσει να το μάθει κάποιος και μόνο του να σκέφτεται αντικειμενικά και θετικά, δεν είπαμε να κάνει πάρτυ κάποιος που έχει χάσει τον πατέρα του αλλά σαφώς με αισιοδοξία δίνετε η δυνατότητα στο άτομο πέρα απο τα όσα του έρθουν απο τη μοίρα να κινητοποιηθεί και να προχωρήσει. ¶λλο η ψευδαίσθηση ότι θα πάνε καλά κάποια πράγματα ενώ καίγεται ο κόσμος και άλλο η συνειδητή κατανόηση ότι με τη θέληση μου μπορώ να αλλάξω θετικά τη ζωή μου.

ΥΓ: επίσης δεν είναι θέμα τακτ να μπορείς εποικοδομητικά να βοηθήσεις τον άνθρωπο να εκμεταλλευτεί τα θετικά και τα αρνητικά που του έρχονται αλλά ορθής συμβουλευτικής διαδικασίας.

afria
08-02-2011, 02:08 PM
Αγαπητή Τίνα σε ευχαριστώ για την παρέμβασή σου.. Θα με βοηθούσατε πραγματικά και ουσιαστικά για το πως μπορώ να ξεπεράσω αυτές τις όψεις. Όντως έχω μεσουράνημα στον Αιγόκερω στις 15 μοίρες. Πέραν από το πένθος που βιώνω αυτήν την περίοδο και το οποίο θέλει το χρόνο του να απαλύνει έχω να αντιμετωπίσω την πολύ κακή κατάσταση της μητέρας μου αλλά και όλα τα θέματα του πατέρα μου στις πλάτες μου. Είμαι δικηγόρος στο επάγγελμα και όπως αντιλαμβάνεστε μόνο εγώ μπορώ να χειριστώ όλες τις όποιες εκκρεμότητες έχει αφήσει. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κουβαλάω μόνη μου όλο το βάρος και πρέπει να δείχνω δυνατή τι στιγμή που δεν είμαι αλλά και να στηρίζω και όλους τους άλλους χωρίς να μπορώ να στηριχθώ εγώ σε κανένα. Οι προβλέψεις του συναδέλφου σας είναι αλήθεία με τρόμαξαν ιδιαίτερα πολύ για την πορεία της ζωής μου. Επέιδη μου αρέσει η ενασχόληση με την αστρολογία μπήκα στην διαδικασία να ερμηνεύσω και να εξηγήσω κάποιες όψεις. Με τα λίγα που χέρω είδα τα πράγματα σκούρα. Από εδώ και πέρα τι κάνω πως αποφεύγεις σας άτομα αυτές τις σκληρές όψεις ή διαφορετικά πως τις χειρίζεσαι? ευχαριστώ εκ των προτέρων

afria
08-02-2011, 02:29 PM
Ξέχασα να σας αναφέρω και κάτι άλλο: Μου είπε ότι ο γενέθλιος ποσειδώνας στον τοξότη στο 8ο οίκο είναι σοβαρή ένδειξη αυτοκτονίας. Επίσης μου είπε αυτό θα ενταθεί όταν ο κρόνος περάσει στο σκορπίο στον 7ο οίκο μου και θα κάνει συνόδους με άρη, αφροδίτη και ουρανό. Μετά από αυτά μου είπε ότι έρχεται και η σύνοδος του πλούτωνα με το μεσουράνημά μου. Και το ερωτημα είναι απλό: πως να τα χειριστώ όλα αυτά..

Χρήστος Άρχος
08-02-2011, 02:36 PM
Ξέχασα να σας αναφέρω και κάτι άλλο: Μου είπε ότι ο γενέθλιος ποσειδώνας στον τοξότη στο 8ο οίκο είναι σοβαρή ένδειξη αυτοκτονίας. Επίσης μου είπε αυτό θα ενταθεί όταν ο κρόνος περάσει στο σκορπίο στον 7ο οίκο μου και θα κάνει συνόδους με άρη, αφροδίτη και ουρανό. Μετά από αυτά μου είπε ότι έρχεται και η σύνοδος του πλούτωνα με το μεσουράνημά μου. Και το ερωτημα είναι απλό: πως να τα χειριστώ όλα αυτά..

Εγώ αγαπητή μου φίλη σου ανέφερα την άποψη μου. Απο εκεί και πέρα δεν έχω να πώ κάτι άλλο, μπορεί βέβαια να συμφωνεί με τα παραπάνω η Κυρία Ζαχαριάδου όπου θα ήθελα να ακούσω την άποψη της.

maria76
08-02-2011, 02:56 PM
Να του κάνεις μήνυση,αυτός κι αν παίρνει κόσμο στο λαιμό του,και αν αυθυποβάλλει τον άλλο,στην παραμικρή του φοβία να την κάνει εφιάλτη!

Χρήστος Άρχος
08-02-2011, 03:02 PM
Να του κάνεις μήνυση,αυτός κι αν παίρνει κόσμο στο λαιμό του,και αν αυθυποβάλλει τον άλλο,στην παραμικρή του φοβία να την κάνει εφιάλτη!

Έχετε δίκιο πρέπει να του κάνει και μήνυση, αν υπήρχε επίσημος οργανισμός αστρολόγων στην Ελλάδα θα έπρεπε να του αφαιρεθεί και η άδεια. Το θέμα είναι ότι δεν χρειαζόταν να μας πει καν αυτή την αποκάλυψη η φίλη afria, το πράγμα φώναζε από την αρχή, δυστυχώς αυτή είναι η νέα τρομο-αστρολογία....

maria76
08-02-2011, 03:03 PM
Ενδιαφέρουσα συζήτηση πάντως,αν και τείνω να φοβάμαι ή να περιμένω με χαρά γεγονότα αστρολογικής φύσεως,κυρίως αφού επιβεβαιώνονται μετά στο χάρτη μου.Σέβομαι τις απόψεις του κ.Αρχου,συμφωνώ με την Τίνα,που ποτέ δεν καταστροφολογεί,και το κλασσικό παράδειγμα του νοήματος του αρχικού άρθρου είναι ο αστρολόγος της φίλης μας που έχασε το μπαμπά της.:sad:

SAGIVI
08-02-2011, 03:12 PM
Afria μου να θυμασαι, οτι το μοναδικο μ ο ι ρ α ι ο. στην ζωη μας, ειναι το τελος μας και κανεις δεν το γνωριζει, γιατι απλουστατα η φυση εχει προνοησει να μην το ξερουμε.

Μην επιτρεπεις στον εαυτο σου να καλλιεργει αυτη την πληγη.

Τίνα Ζαχαριάδου
08-02-2011, 03:18 PM
Χρήστο νομίζω πως αναφέρθηκα στα κληρονομικά ωστόσο δεν ανέλυσα τις όψεις. Φυσικά και θα υπάρξουν νέες γνωριμίες και όλα όσα αναφέρεις ωστόσο κρατάω μια επιφύλαξη επειδή δεν έχω δει τον γενέθλιο χάρτη της κοπέλας και δεν γνωρίζω τι ενεργοποιείται και τι όχι. Επόμένως δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα. Επίσης, η Αφροδίτη σε αντίθεση με Ουρανό δεν φέρνει μόνο σεξουαλική απελευθερωση, φέρνει κεραυνοβόλους έρωτες, πρωτότυπα, αντιδραστικά ή εφυέστατα άτομα αλλά και ρήξεις με το άλλο φύλο η χωρισμούς .... και πάλι όμως θα διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου ως προς του τι μπορεί να φέρει στην φίλη μας για τον λόγο που εξήγησα παραπάνω.

Φυσικά και δεν συμφωνώ με την ερμηνεία του αλλά κυρίως με τον τρόπο του γιατί εκτός από την καταστροφολογία και την μοιρολατρεία, τις οποίες δεν χρειάζομαι στην ζωή μου, έχω την απαίτηση ένας αστρολόγος, αν μη τι άλλο, να μην είναι απόλυτος, να είναι ευγενής, διπλωμάτης και να δώσει τα φώτα του ως προς τον δρόμο που πρεπει να ακολουθήσει ο πελάτης για την εξομάλυνση των οποιων αντιθέσεων ή δύσκολων επιρροών.

Χρήστο εχω ήδη αναφέρει πως όποιος "τρώει" τον Κρόνο από τον 4ο σε αντίθεση με το Μεσουράνημα δεν βιώνει απαραίτητα πένθος. Ωστόσο με αυτή την όψη και με έκλειψη πάνω στο Μεσουράνημα δεν σου έρχονται "όλα τα καλύτερα του κόσμου" όσο και να θέλουμε να γλυκάνουμε το πράγμα. Πιθανόν δεν σου έρχονται όλα τα χειρότερα, αυτό μπορώ να δεχτώ.

Χρήστο υποθέτω πως ο λόγος που δεν καταλαβαίνεις γιατί αναφέρω την έκλειψη, είναι γιατί δεν είδες το προφίλ της afria. Αν το είχες δει θα έβλεπες ότι έχει γενέθλια τον Σεπτέμβριο, αυτό σημαίνει πως ο αστρολόγος που πήγε η κοπέλα τον Νοέμβριο της ανέλυσε την ηλιακή επιστροφή, για τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2011.
Μεσα σε αυτή την χρονιά το κορίτσι έχασε τον πατέρα του και μέσα σε αυτή την χρονιά η έκλειψη έγινε στο Μεσουράνημα της. Ωστόσο ο Κρόνος βρισκόταν ήδη στον 4ο της και σε αντίθεση με το Μεσουράνημα, τέλος Νοεμβρίου για την ακρίβεια ο Κρόνος βρισκόταν στις 14 μοίρες του Ζυγού ενώ όταν έγινε η έκλειψη, λογικά εκείνες τις ημέρες πάνω κάτω, είχαν μνημόσυνο στην οικογένεια της. Ε δηλαδή τώρα τι να πούμε ότι της ήρθαν τα καλύτερα του κόσμου με αυτές τις όψεις;

Συμφωνώ πως πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά γιατί μόνο έτσι προχωράμε στην ζωή μας αλλά όχι και να εθελοτυφλούμε.

Αγαπητή afria, με τις όψεις που δέχεσαι οι οποίες είναι σχεδόν παρόμοιες με αυτές που δέχεται το δικό μου ωροσκόπιο από πολλές πλευρές, θα σου πω, πως ήταν αναμενώμενο να επωμιστείς όλα τα βάρη μόνη σου. Αυτό κάνει ο Κρόνος στον 4ο οίκο, (δεν γνωρίζω και τις μοίρες του ωροσκόπου σου, ενδεχομένως να τον τετραγωνίζει ο Πλούτωνας ή ο Κρόνος) σε ωριμάζει μέσα από τις ευθύνες και τα καθήκοντα που αναλαμβάνεις και που τις περισσότερες φορές είναι παραπάνω από όσα μπορείς να χειριστείς. Όμως είναι κι αυτός (μαζί με τον Πλούτωνα) που σε κάνει ανθεκτική δίνοντας σου τα απαραίτητα εφοδία να ανταπεξέρθεις. Στην θέση σου θα έβαζα την λογική μπροστά ώστε να διεκπεραιώσω τα πρακτικά και στη συνέχεια θα συμβουλευόμουν κάποιον ειδικό για να αντιμετωπίσω την απώλεια. Αυτά βέβαια θεωρητικά γιατί οι γονείς μου βρίσκονται εν ζωή.

Χρήστος Άρχος
08-02-2011, 03:25 PM
Χρήστο νομίζω πως αναφέρθηκα στα κληρονομικά ωστόσο δεν ανέλυσα τις όψεις. Φυσικά και θα υπάρξουν νέες γνωριμίες και όλα όσα αναφέρεις ωστόσο κρατάω μια επιφύλαξη επειδή δεν έχω δει τον γενέθλιο χάρτη της κοπέλας και δεν γνωρίζω τι ενεργοποιείται και τι όχι. Επόμένως δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα. Επίσης, η Αφροδίτη σε αντίθεση με Ουρανό δεν φέρνει μόνο σεξουαλική απελευθερωση, φέρνει κεραυνοβόλους έρωτες, πρωτότυπα, αντιδραστικά ή εφυέστατα άτομα αλλά και ρήξεις με το άλλο φύλο η χωρισμούς .... και πάλι όμως θα διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου ως προς του τι μπορεί να φέρει στην φίλη μας για τον λόγο που εξήγησα παραπάνω.

Φυσικά και δεν συμφωνώ με την ερμηνεία του αλλά κυρίως με τον τρόπο του γιατί εκτός από την καταστροφολογία και την μοιρολατρεία, τις οποίες δεν χρειάζομαι στην ζωή μου, έχω την απαίτηση ένας αστρολόγος, αν μη τι άλλο, να μην είναι απόλυτος, να είναι ευγενής, διπλωμάτης και να δώσει τα φώτα του ως προς τον δρόμο που πρεπει να ακολουθήσει ο πελάτης για την εξομάλυνση των οποιων αντιθέσεων ή δύσκολων επιρροών.

Χρήστο εχω ήδη αναφέρει πως όποιος "τρώει" τον Κρόνο από τον 4ο σε αντίθεση με το Μεσουράνημα δεν βιώνει απαραίτητα πένθος. Ωστόσο με αυτή την όψη και με έκλειψη πάνω στο Μεσουράνημα δεν σου έρχονται "όλα τα καλύτερα του κόσμου" όσο και να θέλουμε να γλυκάνουμε το πράγμα. Πιθανόν δεν σου έρχονται όλα τα χειρότερα, αυτό μπορώ να δεχτώ.

Χρήστο υποθέτω πως ο λόγος που δεν καταλαβαίνεις γιατί αναφέρω την έκλειψη, είναι γιατί δεν είδες το προφίλ της afria. Αν το είχες δει θα έβλεπες ότι έχει γενέθλια τον Σεπτέμβριο, αυτό σημαίνει πως ο αστρολόγος που πήγε η κοπέλα τον Νοέμβριο της ανέλυσε την ηλιακή επιστροφή, για τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2011.
Μεσα σε αυτή την χρονιά το κορίτσι έχασε τον πατέρα του και μέσα σε αυτή την χρονιά η έκλειψη έγινε στο Μεσουράνημα της. Ωστόσο ο Κρόνος βρισκόταν ήδη στον 4ο της και σε αντίθεση με το Μεσουράνημα, τέλος Νοεμβρίου για την ακρίβεια ο Κρόνος βρισκόταν στις 14 μοίρες του Ζυγού ενώ όταν έγινε η έκλειψη, λογικά εκείνες τις ημέρες πάνω κάτω, είχαν μνημόσυνο στην οικογένεια της. Ε δηλαδή τώρα τι να πούμε ότι της ήρθαν τα καλύτερα του κόσμου με αυτές τις όψεις;

Συμφωνώ πως πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά γιατί μόνο έτσι προχωράμε στην ζωή μας αλλά όχι και να εθελοτυφλούμε.

Αγαπητή afria, με τις όψεις που δέχεσαι οι οποίες είναι σχεδόν παρόμοιες με αυτές που δέχεται το δικό μου ωροσκόπιο από πολλές πλευρές, θα σου πω, πως ήταν αναμενώμενο να επωμιστείς όλα τα βάρη μόνη σου. Αυτό κάνει ο Κρόνος στον 4ο οίκο, (δεν γνωρίζω και τις μοίρες του ωροσκόπου σου, ενδεχομένως να τον τετραγωνίζει ο Πλούτωνας ή ο Κρόνος) σε ωριμάζει μέσα από τις ευθύνες και τα καθήκοντα που αναλαμβάνεις και που τις περισσότερες φορές είναι παραπάνω από όσα μπορείς να χειριστείς. Όμως είναι κι αυτός (μαζί με τον Πλούτωνα) που σε κάνει ανθεκτική δίνοντας σου τα απαραίτητα εφοδία να ανταπεξέρθεις. Στην θέση σου θα έβαζα την λογική μπροστά ώστε να διεκπεραιώσω τα πρακτικά και στη συνέχεια θα συμβουλευόμουν κάποιον ειδικό για να αντιμετωπίσω την απώλεια. Αυτά βέβαια θεωρητικά γιατί οι γονείς μου βρίσκονται εν ζωή.

Τίνα η διαφωνία μου μαζί σου δεν είναι ως προς την ερμηνεία εξάλλου και οι δυό μας δεν μας αξίζει μία τέτοια αντιπαράθεση. Εκεί που θεωρώ έκανες λάθος είναι ότι υποστήριξες φανερά έναν άνθρωπο λέγοντας :
Δεν είμαι υπέρ της καταστροφολογίας και το χω αποδείξει μέσα στο φόρουμ από τις απαντήσεις που δίνω στα μέλη, ωστόσο ας μην βγάλουμε σκάρτους όλους τους αστρολόγους επειδή δεν έχουν το τακτ να να πούν κάποια πράγματα
και
τόσο οι όψεις αυτές είναι δύσκολες και δεν μπορούμε να τις παρακάμψουμε ή να τις αλλοιώσουμε για να χαιδευούμε τα αυτιά του κοσμάκη γύρω μας.
ενώ φάνηκε και με τα τελευταία μηνύματα της afria τι άνθρωπος ήταν (και απο πριν φαινόταν).
Επίσης μάλλον δεν κατάλαβες καλά τι είπε αλλά πήγε μετά δυστυχώς το άσχημο γεγονός που τις συνέβει. Μάλιστα ανέφερε την παρασκευή που πέρασε:
Τον περασμένο Νοέμβριο έχασα τον πατέρα μου πολύ ξαφνικά και σε μικρή ηλικία στα πλαίσια μια επέμβασης. Μπήκα στην διαδικασία να ψάξω τον χάρτη του καθώς και τις διελεύσης την ημέρα της επέμβασης που υποβλήθηκε. Μετά άρχισα να ψάχνω το δικό μου και την Παρασκευή κατέληξα στο γραφείο ενώς αστρολόγου

όσο για τον Κρόνο στον 4ο σίγουρα γνωρίζεις πολλούς ανθρώπους που κατάφεραν και πέτυχαν επαγγελματική καταξίωση εκείνο το χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάμε ότι η ίδια αναφέρει ότι είναι νομικός.
Θα επιμείνω τέλος πως άλλο είναι να εθελοτυφλείς και άλλο να πολεμάς με θετική δύναμη για το πεπρωμένο σου και κυρίως, Τίνα δεν έρχεται ο κόσμος σε εμάς για να του πούμε τι θα του συμβεί απλά έρχεται για να τον βοηθήσουμε να βρει τις λύσεις που χρειάζεται. Εγώ δεν βλέπω τον αστρολόγο σαν ένα άψυχο βιβλίο που απλά σου λέει τι θα σου έρθει, μπορούμε πολύ περισσότερα!

Σε ευχαριστώ πολύ και παρόλη τη διαφωνία μας ξέρεις ότι σε σέβομαι και σε εκτιμώ!

Τίνα Ζαχαριάδου
08-02-2011, 03:31 PM

Χαχα αυτό το καλό τώρα το είδα.

Δεν έχεις λοιπόν παρά να ακολουθήσεις την συμβουλή του (αστειεύομαι φυσικά)

Εντάξει, η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι το λιγότερο γελοία.
Ο Ποσειδώνας εκεί είναι μια ωραία τοποθέτηση για ενασχόληση με την μεταφυσική, σου δίνει διαίσθηση, προφητικά όνειρα και την ικάνοτητα να θολώνεις τα νερά όταν πρόκειται για φορολογικές ή κληρονομικές υποθέσεις (δικηγόρος είσαι, χρειάζεται αυτό).
Φυσικά έχει και τα δύσκολα του ο Ποσειδώνας εκεί, για παράδειγμα, θα πρέπει να προσέχεις τα φάρμακα να παίρνονται στις σωστές δοσολογίες, τάσεις για αφροδίσια νοσήματα αλλά όχι και αυτοκτονικές τάσεις, όχι από μόνος του τουλάχιστον.

Τίνα Ζαχαριάδου
08-02-2011, 03:48 PM
Χρήστο φυσικά και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση γι αυτό άλλωστε διαφωνούμε.
Διαφορετικά θα αδιαφορούσαμε και οι δυο για το τι έχει να πει ο άλλος.

Πίστεψε με δεν πρόσπαθησα να τον υποστηρίξω, όμως κατά καιρούς έχω ακούσει διαφορα...όπως και συ φαντάζομαι από πελάτισσες που μου έρχεται να τραβάω τα μαλλιά μου.
Και εννοείται, πως επειδή ο συγκεκριμένος αστρολόγος τα έκανε ρόιδο, δεν θα βγάλουμε σκάρτους όλους τους αστρολόγους. Αυτό εννοούσα και ζητώ συγνώμη αν δεν ήμουν αρκετά σαφής.

Το κατάλαβα πως πήγε μετά το συμβάν στον αστρολόγο. Ομως είτε πηγαινε πριν είτα μετά, οι όψεις δεν άλλαζαν Χρήστο και γνωρίζεις πολύ καλά, πως αν αργήσει λίγο κάποιος να μελετήσει την ηλιακή επιστροφή, κάποια γεγονότα τον έχουν προλάβει.
Παρεμπιπτόντως, είμαι της άποψης πως για την επερχόμενη ηλιακή επιστροφή θα πρέπει να πηγαίνουν πριν από τα γενέθλια τους στον αστρολόγο.

Για τον Κρόνο στον 4ο φυσικά και γνωρίζω πολλούς που καταξιώθηκαν επαγγελματικά. Πρώτη και καλύτερη εγώ. Ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί στον επαγγελματικό τομέα, για την οικογένεια όμως ...ας μην το πιάσουμε βρωμάει. Όμως κουράστηκα, ταλαιπωρήθηκα Χρήστο, τίποτα δεν μου χαρίστηκε, παρόλα αυτά το χω δηλώσει, αγαπώ τον Κρόνο.

Συμφωνώ, άλλο να εθελοτυφλείς κι άλλο να πολεμάς με δεδομένο την θετική σκέψη.
Είσαι όμως πολύ σίγουρος πως οι περισσότεροι δεν εθελοτυφλούν, αν ναι, σου βγάζω το καπέλο γιατί εγώ ακόμη δεν έχω πειστεί. Οι περισσότεροι θέλουν να τους χαιδεύουμε τα αυτάκια, να τους βρίσκουμε όμορφα, ευχάριστα γεγονότα για να έχουν να να λένε στο μέλλον,
"Καλά αυτό δεν το είδε να με προφυλάξει"?

Χρήστος Άρχος
08-02-2011, 03:56 PM
Χρήστο φυσικά και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση γι αυτό άλλωστε διαφωνούμε.
Διαφορετικά θα αδιαφορούσαμε και οι δυο για το τι έχει να πει ο άλλος.

Πίστεψε με δεν πρόσπαθησα να τον υποστηρίξω, όμως κατά καιρούς έχω ακούσει διαφορα...όπως και συ φαντάζομαι από πελάτισσες που μου έρχεται να τραβάω τα μαλλιά μου.
Και εννοείται, πως επειδή ο συγκεκριμένος αστρολόγος τα έκανε ρόιδο, δεν θα βγάλουμε σκάρτους όλους τους αστρολόγους. Αυτό εννοούσα και ζητώ συγνώμη αν δεν ήμουν αρκετά σαφής.

Το κατάλαβα πως πήγε μετά το συμβάν στον αστρολόγο. Ομως είτε πηγαινε πριν είτα μετά, οι όψεις δεν άλλαζαν Χρήστο και γνωρίζεις πολύ καλά, πως αν αργήσει λίγο κάποιος να μελετήσει την ηλιακή επιστροφή, κάποια γεγονότα τον έχουν προλάβει.
Παρεμπιπτόντως, είμαι της άποψης πως για την επερχόμενη ηλιακή επιστροφή θα πρέπει να πηγαίνουν πριν από τα γενέθλια τους στον αστρολόγο.

Για τον Κρόνο στον 4ο φυσικά και γνωρίζω πολλούς που καταξιώθηκαν επαγγελματικά. Πρώτη και καλύτερη εγώ. Ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί στον επαγγελματικό τομέα, για την οικογένεια όμως ...ας μην το πιάσουμε βρωμάει. Όμως κουράστηκα, ταλαιπωρήθηκα Χρήστο, τίποτα δεν μου χαρίστηκε, παρόλα αυτά το χω δηλώσει, αγαπώ τον Κρόνο.

Συμφωνώ, άλλο να εθελοτυφλείς κι άλλο να πολεμάς με δεδομένο την θετική σκέψη.
Είσαι όμως πολύ σίγουρος πως οι περισσότεροι δεν εθελοτυφλούν, αν ναι, σου βγάζω το καπέλο γιατί εγώ ακόμη δεν έχω πειστεί. Οι περισσότεροι θέλουν να τους χαιδεύουμε τα αυτάκια, να τους βρίσκουμε όμορφα, ευχάριστα γεγονότα για να έχουν να να λένε στο μέλλον,
"Καλά αυτό δεν το είδε να με προφυλάξει"?

Αγαπητή Τίνα, χαίρομαι που σταδιακά συμφωνούμε, σαφώς υπάρχουν και αστρολόγοι που είναι πολύ καλοί όμως ο σκοπός εξάλλου και του άρθρου μου είναι να πολεμήσει μία ιδιαίτερη "μόδα" που μερικοί ακολουθούν και στην ουσία δεν εξυπηρετούν ούτε την αστρολογία ούτε τον άνθρωπο που τους συμβουλεύετε.
Ο Κρόνος στον 4ο δεν πιστεύω ότι θα σου φέρει πρόβλημα στην οικογένεια αν δεν υπάρχει πρόβλημα στην οικογένεια....
Σαφώς υπάρχουν άνθρωποι που εθελοτυφλούν όμως δεν είναι ούτε εκεί η λύση τα αρνητικά πρέπει να λέγονται πρέπει όμως να δίνονται και λύσεις σε αυτά και τρόποι αντιμετώπισης. Για αυτό διαφωνώ με αυτή τη μαύρη αντιμετώπιση, σκέψου ένας άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα πως θα αντιδρούσε αν του έλεγε " έχεις επιρροή να αυτοκτονήσεις". Οι όψεις δεν αλλάζουν αλλά ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του...
Πάνω απο όλα όμως ειλικρίνεια και για τα καλά και για τα κακά και όταν αναφέρουμε τα όποια γεγονότα να τους βοηθούμε να βελτιώσουν τη ζωή τους και όχι να τους κόβουμε τα πόδια. Σαφώς ούτε και πρέπει να τους κάνουμε να πετούν στον ουρανό αλλά δεν νομίζω να ανήκουμε σε αυτή τη κατηγορία έτσι και αλλιώς.

afria
08-02-2011, 04:16 PM
Εγώ πραγματικά σας ευχαριστώ και τους 2 για την παρέμβασή σας και τη βοήθειά σας και εύχομαι να συνεχίσετε και στο μέλλον μέσω της επιστήμης σας να μας βοηθάτε. Τέλος απλά να σημειώσω ότι ο γενέθλιος κρόνος μου βρίσκεται στον 5ο οίκο και όχι στον 4ο και διελαύνει τώρα προς το τέλος του 6ου οίκου μου όπου βρίσκεται σε σύνοδο με τον γενέθλιο πλούτωνα.

Χρήστος Άρχος
08-02-2011, 04:19 PM
Εγώ πραγματικά σας ευχαριστώ και τους 2 για την παρέμβασή σας και τη βοήθειά σας και εύχομαι να συνεχίσετε και στο μέλλον μέσω της επιστήμης σας να μας βοηθάτε. Τέλος απλά να σημειώσω ότι ο γενέθλιος κρόνος μου βρίσκεται στον 5ο οίκο και όχι στον 4ο και διελαύνει τώρα προς το τέλος του 6ου οίκου μου όπου βρίσκεται σε σύνοδο με τον γενέθλιο πλούτωνα.

Αν επιτρέπετε τι ωροσκόπο έχετε; και σε πόσες μοίρες;

afria
08-02-2011, 04:20 PM
κριο στις 26 μοίρες

Χρήστος Άρχος
08-02-2011, 04:28 PM
κριο στις 26 μοίρες

Με την Ηλιακή σας επιστροφή ο Κρόνος περνούσε απο τον 10ο (Τίνα απο τον 10ο περνούσε όχι απο 4ο) ευτυχώς που είναι ο ίδιος άξονα ειδάλλως τσάμπα οι προβλέψεις για το μνημόσυνο. Ο Διελαύνων σαφώς και είναι αλλού.
Εδώ θα πρέπει βέβαια να συμπληρώσουμε ότι ποτέ ένας αστρολόγος δεν πρέπει να βλέπει μία τεχνική γιατί καμία δεν μπορεί να σταθεί μόνη της, ο συνδυασμός, επιστροφών , διελεύσεων, προοδευτικού, και τόξων θα μας δώσει μία ουσιαστική ασφάλεια και επιτυχημένη πρόβλεψη.

afria
08-02-2011, 04:30 PM
Μαλιστα τώρα αντιλήφθηκα γιατί μιλούσατε για 4ο. Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω εσείς να μην με χρειαστείτε ποτέ:) επαγγελματικά εννοώ!

SAGIVI
08-02-2011, 04:33 PM
Κυριε Αρχο θα σας καταθεσω ενα περιστατικο, που ετυχε σε μενα.

Γνωστοτατη αστρολογος απο την τηλεοραση, προεβλεψε ι< Δεν προκειται να βρεις αυτο, που θελεις και να ευτυχησεις ποτε.
Αντικειμενικα, γνωριζα τις δυσκολιες στον χαρτη μου σχετικα με την προσωπικη μου ζωη, αλλα οπως ξερετε η ελπιδα πεθαινει τελευταια, ευτυχως για μας τους ανθρωπους.

Αγαπω την αστρολογια και διαβαζω απο 15 ετων. Αλλα τελικα ποσο σιγουρες μπορει να ειναι τετοιου ειδους οριστικες προβλεψεις?

Παρατηρω μεσα απο τα δικα σας αρθρα, οπως και των περισσοτερων συναδελφων σας, οτι ακομη και σημερα ερευνωνται και εξελισσονται καποια σταδια της αστρολογιας, τα οποια θα ελεγα πρωταρχικα. Οπως π.χ η οικοθεσια, η επιδραση, ακομη και η διακυβερνηση των ζωδιων απο νεους ανακαλυφθεντες πλανητες

Μηπως επι του παροντος ειναι πολυ συγκεκριμενα τα ορια στην αστρολογικη προγνωση?
Εχει δηλαδη εκτιμηθει με καποια μεθοδο το ποσοστο της επιτυχιας στην προγνωστικη αστρολογια?
Το δευτερο ερωτημα μου ειναι, ποσο σημαντικες ειναι οι οψεις συγκριτικα με
την θεση των πλανητων στα ζωδια διακυβερνησης τους και στα ζωδια της εξαρση τους.
Μηπως διαρκως υπερεκτιμουμε τις οψεις?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Χρήστος Άρχος
08-02-2011, 04:34 PM
Μαλιστα τώρα αντιλήφθηκα γιατί μιλούσατε για 4ο. Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω εσείς να μην με χρειαστείτε ποτέ:) επαγγελματικά εννοώ!

Να είσαι καλά και στο εύχομαι και εγώ εξάλλου ο πετυχημένος αστρολόγος είναι αυτός που θα κάνει έναν άνθρωπο να μην τον χρειαστεί ποτέ ξανά! :bigsmile:
Να είσαι καλά και να έχεις φως πάντα στη ζωή σου, τα θερμά μου συλληπητήρια ξανά.

Χρήστος Άρχος
08-02-2011, 04:41 PM
Κυριε Αρχο θα σας καταθεσω ενα περιστατικο, που ετυχε σε μενα.

Γνωστοτατη αστρολογος απο την τηλεοραση, προεβλεψε ι< Δεν προκειται να βρεις αυτο, που θελεις και να ευτυχησεις ποτε.
Αντικειμενικα, γνωριζα τις δυσκολιες στον χαρτη μου σχετικα με την προσωπικη μου ζωη, αλλα οπως ξερετε η ελπιδα πεθαινει τελευταια, ευτυχως για μας τους ανθρωπους.

Αγαπω την αστρολογια και διαβαζω απο 15 ετων. Αλλα τελικα ποσο σιγουρες μπορει να ειναι τετοιου ειδους οριστικες προβλεψεις?

Παρατηρω μεσα απο τα δικα σας αρθρα, οπως και των περισσοτερων συναδελφων σας, οτι ακομη και σημερα ερευνωνται και εξελισσονται καποια σταδια της αστρολογιας, τα οποια θα ελεγα πρωταρχικα. Οπως π.χ η οικοθεσια, η επιδραση, ακομη και η διακυβερνηση των ζωδιων απο νεους ανακαλυφθεντες πλανητες

Μηπως επι του παροντος ειναι πολυ συγκεκριμενα τα ορια στην αστρολογικη προγνωση?
Εχει δηλαδη εκτιμηθει με καποια μεθοδο το ποσοστο της επιτυχιας στην προγνωστικη αστρολογια?
Το δευτερο ερωτημα μου ειναι, ποσο σημαντικες ειναι οι οψεις συγκριτικα με
την θεση των πλανητων στα ζωδια διακυβερνησης τους και στα ζωδια της εξαρση τους.
Μηπως διαρκως υπερεκτιμουμε τις οψεις?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Καλησπέρα σας.
Είχα αναφέρει παλιότερα ότι ο αστρολόγος είναι σαν τους επιστήμονες, φανταστείτε για παράδειγμα την τεχνογνωσία που είχε ένας οδοντίατρος το μεσαίωνα και την τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητα που έχουν τώρα. Πιστεύω ότι και στο μέλλον μάλλον οι μελλοντικοί αστρολόγοι θα μας βλέπουν με αυτό το τρόπο. Τους καταλαβαίνω όμως γιατί θα έχουν εξελιχθεί, ελπίζω να με δικαιολογήσουν όμως παρόλα αυτά γιατί είμαι και εγώ άνθρωπος της εποχής μου.
Σαφώς αυτές οι προτάσεις δεν θα ευτυχήσεις ποτέ είναι για τον κάδο της ανακύκλωσης ( το λέω ευγενικά). Κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να πετύχει την ευτυχία του αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος. Δεν υπάρχει τίποτα οριστικό αν υπάρχει η πληροφόρηση και η μάθηση, αν ένας άνθρωπος δεν εξελιχθεί θα είναι δέσμιος της γενέθλιας του επίδρασης και δεν θα κάνει τίποτα. Αν όμως ενημερωθεί μπορεί να τα ανατρέψει όλα. Σαφώς δεν νομίζω έτσι και αλλιώς ο χάρτης σας να είναι τόσο απαγορευτικός για την ευτυχία σας.
Δεν υπάρχει 100% επιτυχία για τον απλούστατο λόγο ότι και συμπαντικά τα πάντα έχουν 5% πιθανότητα λάθους άρα και ο καλύτερος αστρολόγος και η πιο εξελιγμένη αστρολογία δεν θα μπορέσει ποτέ να πάει πέρα από το 95%, υπάρχει μην ξεχνάμε η δύναμη του χάους αυτό το απροσπέραστο 5% που πάντα θα τρώει τον άνθρωπο. Σαφώς η δυνατότητα του ανθρώπου σήμερα είναι πιο κάτω απο το 95%, μην πέρνετε επίσης το χάρτη ξεχωριστά, οι όψεις, οι οίκοι τα ζώδια όλα παίζουν σημασία και το καθένα ανάλογα με τον κάθε χάρτη θα πει το δικό του κομμάτι. Σαφώς οι όψεις δεν παίζουν μεγαλύτερη σημασία από τα άλλα. Όλα παίζουν σημαντικό ρόλο.

SAGIVI
08-02-2011, 04:58 PM
Καλησπέρα σας.
Είχα αναφέρει παλιότερα ότι ο αστρολόγος είναι σαν τους επιστήμονες, φανταστείτε για παράδειγμα την τεχνογνωσία που είχε ένας οδοντίατρος το μεσαίωνα και την τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητα που έχουν τώρα. Πιστεύω ότι και στο μέλλον μάλλον οι μελλοντικοί αστρολόγοι θα μας βλέπουν με αυτό το τρόπο. Τους καταλαβαίνω όμως γιατί θα έχουν εξελιχθεί, ελπίζω να με δικαιολογήσουν όμως παρόλα αυτά γιατί είμαι και εγώ άνθρωπος της εποχής μου.
Σαφώς αυτές οι προτάσεις δεν θα ευτυχήσεις ποτέ είναι για τον κάδο της ανακύκλωσης ( το λέω ευγενικά). Κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να πετύχει την ευτυχία του αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος. Δεν υπάρχει τίποτα οριστικό αν υπάρχει η πληροφόρηση και η μάθηση, αν ένας άνθρωπος δεν εξελιχθεί θα είναι δέσμιος της γενέθλιας του επίδρασης και δεν θα κάνει τίποτα. Αν όμως ενημερωθεί μπορεί να τα ανατρέψει όλα. Σαφώς δεν νομίζω έτσι και αλλιώς ο χάρτης σας να είναι τόσο απαγορευτικός για την ευτυχία σας.
Δεν υπάρχει 100% επιτυχία για τον απλούστατο λόγο ότι και συμπαντικά τα πάντα έχουν 5% πιθανότητα λάθους άρα και ο καλύτερος αστρολόγος και η πιο εξελιγμένη αστρολογία δεν θα μπορέσει ποτέ να πάει πέρα από το 95%, υπάρχει μην ξεχνάμε η δύναμη του χάους αυτό το απροσπέραστο 5% που πάντα θα τρώει τον άνθρωπο. Σαφώς η δυνατότητα του ανθρώπου σήμερα είναι πιο κάτω απο το 95%, μην πέρνετε επίσης το χάρτη ξεχωριστά, οι όψεις, οι οίκοι τα ζώδια όλα παίζουν σημασία και το καθένα ανάλογα με τον κάθε χάρτη θα πει το δικό του κομμάτι. Σαφώς οι όψεις δεν παίζουν μεγαλύτερη σημασία από τα άλλα. Όλα παίζουν σημαντικό ρόλο.
Η εν λογω κυρια, σταθηκε αφορμη για αρκετες ψυχολογικες συνεδριες(ηλιο-συνοδο -πλουτωνα στην παρθενο, αναδρομος κρονος -τετραγωνο-ποσειγωνα, υδροχο-σκορπιο).

Φυσικα η φραση αυτη ηρθε στην επιφανεια απο το υποσυνειδητο ,κατα την διαρκεια της σοβαροτατης ασθενειας του πατερα μου και της αναλογης πιεσης που δεχομουν, οπως και μετα την απωλεια του,ακριβως οπως στην προηγουμενη φιλη.

Ειλικρινα θα προτιμουσα να μην ειχα ακουσει αυτη την φραση.

Οπως επισημανατε κι εσεις στο αρθρο σας, αρκει μια λανθασμενη στιγμη για να πυροδοτησει καταθλιπτικες καταστασεις.

Ευχαριστω για τον χρονο, που διαθεσατε.

Τίνα Ζαχαριάδου
08-02-2011, 09:45 PM
Χρήστο κάτσε γιατί μπερδευτήκαμε.
Στον γενέθλιο της χάρτη από διέλευση όντως ο Κρόνος δε βρισκόταν στον 4ο, επομένως δεν ισχύει η αντίθεση για την οποία μίλησα πρωτύτερα. Όμως ο Κρόνος από τον Ζυγό σχημάτιζε σόνοδο με γενέθλιο Πλούτωνα και Τ-τετράγωνο με τον άξονα 4ου/10ου (ακόμη χειρότερα δηλαδή).

Η έκλειψη του Ιανουαρίου έγινε στον άξονα 10ου/4ου σε Τ-τετράγωνο με τον διελαύνοντα Κρόνο (εδώ είναι το μηνυμόσυνο, το οποίο για να μην παρεξηγηθούμε δεν το είπα γιατί έκανα πρόβλεψη αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα που μας έδωσε η afria ).
Από ηλιακή επιστροφή δεν ξέρω τι γίνεται γιατί δεν την κοίταξα.

Εφη προβλέψεις 100% έγκυρες δεν υπάρχουν, όταν το ακούω αυτό από αστρολόγους βγάζω σπυριά.

SAGIVI
08-02-2011, 09:49 PM
Χρήστο κάτσε γιατί μπερδευτήκαμε.
Στον γενέθλιο της χάρτη από διέλευση όντως ο Κρόνος δε βρισκόταν στον 4ο, επομένως δεν ισχύει η αντίθεση για την οποία μίλησα πρωτύτερα. Όμως ο Κρόνος από τον Ζυγό σχημάτιζε σόνοδο με γενέθλιο Πλούτωνα και Τ-τετράγωνο με τον άξονα 4ου/10ου (ακόμη χειρότερα δηλαδή).

Η έκλειψη του Ιανουαρίου έγινε στον άξονα 10ου/4ου σε Τ-τετράγωνο με τον διελαύνοντα Κρόνο (εδώ είναι το μηνυμόσυνο, το οποίο για να μην παρεξηγηθούμε δεν το είπα γιατί έκανα πρόβλεψη αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα που μας έδωσε η afria ).
Από ηλιακή επιστροφή δεν ξέρω τι γίνεται γιατί δεν την κοίταξα.

Εφη προβλέψεις 100% έγκυρες δεν υπάρχουν, όταν το ακούω αυτό από αστρολόγους βγάζω σπυριά.
Ευχαριστω πολυ Τινα μου.

afria
08-02-2011, 10:16 PM
επειδή πραγματικά το " ακόμη χειρότερα" με αναστατώνει λέω και με συγχωρείτε αν δεν γίνεται ημερομηνία 20/09/1978, ώρα19:58, και τοποθεσία Nicosia και σας παρακαλώ τι σημαίνει ακόμα χειρότερα? τι άλλο να περιμένω ακόμα?

Χρήστος Άρχος
09-02-2011, 12:22 AM
Απο τον Χρήστη whisperer δέχτηκα μία ερώτηση και επειδή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα μιας και το ζήτησε και η ίδια θέλησα να τη βάλω:

Κύριε ¶ρχο καλησπέρα!

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις σας αλλά και τις απόψεις των άλλων μελών στο άρθρο σας "Καταθλιπτικό Σύμπαν". Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον άρθρο, (όπως και πολλά άλλα που έχετε γράψει) συγχαρητήρια και για αυτό αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζετε το θέμα. Μου θυμήσατε σε πολλά σημεία σε ότι αφορά το ρόλο - λειτουργημα του αστρολόγου το κείμενο το οποίο μετέφρασα: "δημιουργική πρόβλεψη".

Θα ήθελα όμως να σας κάνω μία ερώτηση/επισήμανση. Ο λόγος που δεν την κάνω δημόσια στο φόρουμ είναι γιατί έχουν περάσει πολλές απαντήσεις από το ποστ σας #12 στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ οπότε σκέφτηκα ότι ίσως δε θα ήταν καλό να "πισωγυρίσουμε" τη συζήτηση. Βεβαια αν εσείς δεν έχετε αντίρρηση για αυτό, πολύ ευχαρίστως να κοινοποιήσω το ερώτημα μου εκεί!

σε αυτό λοιπόν αναφέρετε:

Σαφώς γεγονότα όπως ο θάνατος ή να χτυπήσει ένα αμάξι κάποιον ενώ περπατά ήσυχα στο πεζοδρόμιο δεν έχουν σχέση με αυτή τη κατηγορία αλλά η πλειοψηφία των γεγονότων δυστυχώς είναι δικοί μας αντικατοπτρισμοί. Για αυτό εξάλλου έχουμε και μεγάλη αύξηση αυτοάνοσων νοσημάτων και προβλημάτων που τελικά φαίνονται σαν να είναι ο εφιάλτης μας να βγήκε από τη σκέψη μας και να τον ζούμε

Θα θέλατε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος στο "για αυτό εξάλλου" που λέτε...? Νομίζω ότι μπορεί κάλλιστα να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και ειδικότερα σε κάποιο άτομο το οποίο πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα και διαβάζει το φόρουμ μας...Φαίνεται σαν να γνωρίζετε την αιτία των αυτοάνοσων νοσημάτων μιας και λέτε ότι τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι δικοί μας αντικατοπτρισμοί καθώς με αυτό τον τρόπο δικαιολογείτε την αύξηση αυτών των περιστατικών.

Με όλο το σεβασμό κάτι τέτοιο δεν ισχύει...για πολλούς και διαφόρους λόγους τους οποίους ίσως δεν έχει νοήμα να τους αναλύσω εδώ και να σας κουράσω με περαιτέρω λεπτομέρειες...

για αυτό λοιπόν θα ήθελα να σας ρωτήσω για το σκεπτικό σας με το οποίο το γράψατε....

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Με εκτίμηση,
Μαρία

Να πω καταρχάς ότι δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω από τους γιατρούς, αυτοί ξέρουν περισσότερα, σαφώς όμως γνωρίζουμε ότι τα αυτοάνοσα έχουν να κάνουν σχέση με
1) κληρονομικές επιρροές
2) Ιογενείς λοιμώξεις
3) Το περιβάλλον (όπως ο ήλιος)
4)Γυναίκες που είναι στην εγκυμοσύνη τους
5) άνθρωποι από συγκεκριμένες φυλετικές ομάδες

σαφώς λοιπόν υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που είναι πιο επικίνδυνες, όμως πρέπει να ξέρουμε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους ουσιαστικά το σύστημα τους επιτίθεται χωρίς λόγο στον ίδιο τον οργανισμό.
¶γχος, στρεςς και άλλες καταστάσεις ουσιαστικά εντείνουν ακόμη περισσότερο αυτά τα προβλήματα. Με τον όρο αντικατοπτρίζουν σαφώς δεν εννοώ ότι για παράδειγμα είναι ο άλλος "λύκος και έπαθε λύκο". Θεωρώ όμως ότι το σύστημα έχει κάποια ψυχοσωματικές "ανωμαλίες" οι οποίες και οδηγούν τελικά το σύστημα να λειτουργεί καταστροφικά στον ίδιο τον οργανισμό.
O σημερινός τρόπος ζωής οδηγεί τον άνθρωπο σε πνευματικό και φυσικό "αυτισμό" αυτός ο εγκλωβισμός και η πίεση της καθημερινότητας μας οδηγεί να μην μπορούμε τελικά να εναρμονιστούμε με το ίδιο καν το σώμα μας, δεν μιλώ σαφώς για καμία μεταφυσική δύναμη με αντιστοιχίες αλλά την ίδια την επιλογή του πολιτισμού μας που αντικατοπτρίζει σε ένα μεγάλο βαθμό τις δικές μας επιλογές.
Το μολυσμένο περιβάλλον μας, οι επιλογές του πολιτισμού μας και οι "γενετικές" μας επιλογές ουσιαστικά είναι η μακροκοσμική εικόνα μίας αρρωστημένης ανθρωπότητας που είναι αυτοκαταστροφική, με αυτό το τρόπο αυτοκαταστράφουμε σε ένα βαθμό όλο και περισσότερο ( τα αυτοάνοσα έχουν αυξηθεί κατά πολύ από τότε που άρχισαν να καταγράφονται) με ακόμη περισσότερους τρόπους ( μεγάλωσε και η ποικιλία των αυτοάνοσων).
Αν με ρωτάτε αν υπάρχει πέρα από πολιτισμική - βιολογική ευθύνη και στο ίδιο το άτομο σαφώς και θεωρώ ότι υπάρχει καθότι συγκεκριμένες επιλογές ζωής είναι όπως και να το κάνουμε πιο πιθανό να φέρουν κάποιες ασθένειες από κάποιες άλλες, με τον ίδιο τρόπο που ένας καπνιστής αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα στα πνευμόνια του στο μέλλον. Μπορεί να μην πάθει κάτι στο τέλος αλλά στη λοταρία τα ζοννγκ είναι περισσότερα.
Πάρτε για παράδειγμα την πιο σοβαρή ασθένεια που υπάρχει στην ανθρωπότητα τον καρκίνο που επεκτείνετε ακόμη περισσότερο στη σημερινή μας κοινωνία. Ασθένειες που έχουν να κάνουν με τις ψυχολογικές μας και κοινωνικές μας επιλογές έχουν αύξηση για αυτό και έχουμε αύξηση αυτοάνοσων ασθενειών.Σε αυτό το επίπεδο ακριβώς το αυτοάνοσο νόσημα αντικατοπτρίζει εμάς τους ίδιους. ( και όταν εννοώ εμάς τους ίδιους εννοώ το σύμπλεγμα κοινωνικών, βιολογικών, περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών επιρροών που συνδέονται σε εμάς τους ίδιους και δημιουργούν ξεχωριστές ατομικότητες)

Τίνα Ζαχαριάδου
09-02-2011, 12:55 AM
afria αυτά που έγραψα δεν τα κατάλαβες και μπήκε ο Χρήστος στην διαδικασία να με δικαιολογήσει.

Το "ακόμη χειρότερα" afria δεν πήγαινε στα γεγονότα αλλά στην όψη.
Ωε γνωστόν ένα Τ - τετράγωνο είναι πιο δύσκολη όψη από μια αντίθεση, ακόμη πιο δύσκολος ο σχηματισμός του σταυρού. Δεν μίλησα για γεγονότα και κυρίως δεν έκανα πρόβλεψη.

Χρήστο δεν έκανα καμία απόπειρα να δικαιολογήσω τον χαμό που βίωσε το κορίτσι, το μπέρδεμα των όψεων πήγα να ξεμπερδέψω. Ωστόσο καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα, πως για να ακούσει κάποιος πράγματα πρέπει να κατανοήσει τι είναι αστρολογία ώστε να είναι έτοιμος να δεχτεί να ακούσει, διαφορετικά η αστρολογία δεν βοηθά ακόμη και με τον καλύτερο αστρολόγο στο πλάι του.
Πόσο μάλλον με έναν καταστροφολόγο.

paraskeyh
09-02-2011, 12:59 AM
Κύριε Αρχο τα συγχαρητήρια μου για το εξαιρετικό άρθρο σας.Θέλω να σας ρωτήσω για την θετική σκέψη και αν αυτή μπορεί να ανατρέψει τυχόν <<αναποδιές>> στον χάρτη.Δηλαδή αν μπορούμε να αποτρέψουμε καταστάσεις μέσω της γνώσης και της θετικής σκέψης ακόμα και αν έχουμε να κάνουμε με σίγουρα στοιχεία του χάρτη μας,θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα δεδομένα της γενέθλιας υπόσχεσης;Και αν ναι σε τι βαθμό;Ακόμη θα μπορούσατε να μας πείτε χαρακτηριστικές όψεις ή οτιδίποτε άλλο που να δηλώνουν οτι ένα άτομο μπορεί να τα καταφέρει να το κάνει;Με ένα απλό παράδειγμα αν ένας άνθρωπος έχει την τάση να πεθάνει από καρκίνο στους πνεύμονες και συνεχίζει να καπνίζει τότε σίγουρα αυτό το άτομο σπρώχνει τον εαυτό του πάνω στο μαχαίρι,αν όμως το ίδιο άτομο χρησιμοποιήσει αυτή την πολύτιμη γνώση όχι για να τρομοκρατηθεί αλλά στην ουσία για να ξυπνήσει και να αλλάξει την αυτοκαταστροφική πορεία του τότε θα μπορούσε να <<ξεγελάσει>> την γενέθλια υπόσχεση και να φύγει αλλιώς ή απλά να καλυτερεύσει την ζωή του και όταν έρθει εκείνη η ώρα γενικά να γίνει πιο ανώδινα και με πιθανότητα να ζήσει πιο πολλά και πιο ποιοτικά τα χρόνια της ζωής του;

Χρήστος Άρχος
09-02-2011, 01:08 AM
Κύριε Αρχο τα συγχαρητήρια μου για το εξαιρετικό άρθρο σας.Θέλω να σας ρωτήσω για την θετική σκέψη και αν αυτή μπορεί να ανατρέψει τυχόν <<αναποδιές>> στον χάρτη.Δηλαδή αν μπορούμε να αποτρέψουμε καταστάσεις μέσω της γνώσης και της θετικής σκέψης ακόμα και αν έχουμε να κάνουμε με σίγουρα στοιχεία του χάρτη μας,θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα δεδομένα της γενέθλιας υπόσχεσης;Και αν ναι σε τι βαθμό;Ακόμη θα μπορούσατε να μας πείτε χαρακτηριστικές όψεις ή οτιδίποτε άλλο που να δηλώνουν οτι ένα άτομο μπορεί να τα καταφέρει να το κάνει;Με ένα απλό παράδειγμα αν ένας άνθρωπος έχει την τάση να πεθάνει από καρκίνο στους πνεύμονες και συνεχίζει να καπνίζει τότε σίγουρα αυτό το άτομο σπρώχνει τον εαυτό του πάνω στο μαχαίρι,αν όμως το ίδιο άτομο χρησιμοποιήσει αυτή την πολύτιμη γνώση όχι για να τρομοκρατηθεί αλλά στην ουσία για να ξυπνήσει και να αλλάξει την αυτοκαταστροφική πορεία του τότε θα μπορούσε να <<ξεγελάσει>> την γενέθλια υπόσχεση και να φύγει αλλιώς ή απλά να καλυτερεύσει την ζωή του και όταν έρθει εκείνη η ώρα γενικά να γίνει πιο ανώδινα και με πιθανότητα να ζήσει πιο πολλά και πιο ποιοτικά τα χρόνια της ζωής του;

Καταρχάς δεν πιστεύω ότι με το να σκέφτεσαι θετικά αλλάζει η ζωή κάποιου. Το να σκέφτομαι θετικά και να πράττω ανάλογα προς αυτή τη κατεύθυνση μπορεί να μετακινήσει βουνά. Η γενέθλια υπόσχεση είναι σαφώς πιο δύσκολη να αποτραπεί σε αυτή τη περίπτωση ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί που ξέρω είναι η μετατροπή με δίπολα και μεταθέσεις που είναι δύσκολη και επίπονη ψυχολογική διαδικασία και η μεταμόρφωση του μαθητή και μυημένου ώστε να λειτουργήσουν οι νέες κυβερνήσεις (για παράδειγμα ο κυβερνήτης των Διδύμων στην εσωτερική αστρολογία είναι η Αφροδίτη). Πιστεύω ότι όλοι μπορούν να καταφέρουν να ξεφύγουν από τις δυσκολίες τους αρκεί να μπορέσουν να ξυπνήσουν δεν είναι εύκολο απλά χρειάζεται χρόνο. Δεν μπορείς να ξεγελάσεις την γενέθλια υπόσχεση δεν υπάρχει στην πραγματικότητα γενέθλια υπόσχεση "θα φύγεις απο καρδιά" υπάρχει κάποιο πρόβλημα που θα οδηγήσει το πρόβλημα στην καρδιά. ¶μα πάθεις καρδιά λίγα μπορείς να κάνεις, για να γλυτώσεις την καρδιά εξ αρχής μπορείς να κάνει πολλά.

paraskeyh
09-02-2011, 01:13 AM
Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί έχω δει ανθρώπους που μέσα από προσευχή και αληθινή πίστη κατάφεραν να σωθούν από ασθένειες που ήταν σίγουρο οτι θα τους σκότωναν.Δηλαδή πιστεύω οτι είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με το σύμπαν και ανταλλάσουμε ενέργεια και μάλιστα έχω παρατηρήσει και εξεπλάγην με τον εαυτό μου όταν έφτιαχνα εικόνες στο μυαλό μου και την επόμενη μέρα γινόνταν ακριβώς αυτά που σκεφτόμουν.Και πάνω σε αυτά μία οψη σαν την αντίθεση δεν θα μπορούσε να δουλέψει θετικά στο τέλος μέσα από την σύγκρουση;¨Η ακόμα και το εξάγωνο που αν έχω καταλάβει καλά είναι ενθάρυνση,τύχη αν δεν το μυριστεί κάποιος δεν θα χάσει κάποια πολύτιμη ευκαιρία που του δίνεται;:bigsmile:

Χρήστος Άρχος
09-02-2011, 01:20 AM
Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί έχω δει ανθρώπους που μέσα από προσευχή και αληθινή πίστη κατάφεραν να σωθούν από ασθένειες που ήταν σίγουρο οτι θα τους σκότωναν.Δηλαδή πιστεύω οτι είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με το σύμπαν και ανταλλάσουμε ενέργεια και μάλιστα έχω παρατηρήσει και εξεπλάγην με τον εαυτό μου όταν έφτιαχνα εικόνες στο μυαλό μου και την επόμενη μέρα γινόνταν ακριβώς αυτά που σκεφτόμουν.Και πάνω σε αυτά μία οψη σαν την αντίθεση δεν θα μπορούσε να δουλέψει θετικά στο τέλος μέσα από την σύγκρουση;¨Η ακόμα και το εξάγωνο που αν έχω καταλάβει καλά είναι ενθάρυνση,τύχη αν δεν το μυριστεί κάποιος δεν θα χάσει κάποια πολύτιμη ευκαιρία που του δίνεται;:bigsmile:

A βέβαια ένα θαύμα μέσα από τη πίστη μπορεί να είναι πιθανό αλλά δεν είναι ο τομέας μου και δεν θα μπορούσα να το υπογράψω με σιγουριά καθότι είμαι περισσότερο της σχολής ότι εκτός από το να σκέφτεσαι πρέπει να και πράττεις ανάλογα.
Θα μου άρεσε αυτό σαν ιδέα να μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα στη ζωή μας μέσα από τη δύναμη της πίστης και την ενέργεια που ανταλλάσσουμε με το σύμπαν και μπορεί να συμβαίνει όντως απλά δεν μπορώ εγώ να σας απαντήσω με σιγουριά πάνω σε αυτό.
Τα εξάγωνα όντως είναι σημαντικές ευκαιρίες που μπορούν να χαθούν εύκολα αν δεν τις προσέξει κάποιος μάλιστα όταν το εξάγωνο είναι σε παθητικά ζώδια είναι ευκαιρία που έρχεται από δική μας προσπάθεια ενώ από τα ενεργητικά λόγο της εξωστρέφειας τους η ευκαιρία έρχεται από μέσα.
Να πούμε όμως ότι το τετράγωνο πχ δεν είναι κακό, μπορεί να δηλώνει πείσμα και θέληση για ζωή και να μπορέσει ένας άνθρωπος να επιβιώσει λόγο αυτού. Πάντα έχει να κάνει σχέση όπως λέμε με το σύνολο, τι όψεις, τι ζώδια και οίκους έτσι ώστε να έχουμε μία ολιστική κατανόηση της κατάστασης.

paraskeyh
09-02-2011, 01:25 AM
Αρα κΑρχο (διορθώστε αν δεν το κατάλαβα καλα)μπορεί τα σημαντικά γεγονότα της ζωής μας να μην μπορούμε να τα αποφύγουμε αλλά μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και να βοηθήσουμε την ζωή μας να βελτιωθεί βλέποντας τα πράγματα με μια νέα ματιά;

Χρήστος Άρχος
09-02-2011, 01:28 AM
Αρα κΑρχο (διορθώστε αν δεν το κατάλαβα καλα)μπορεί τα σημαντικά γεγονότα της ζωής μας να μην μπορούμε να τα αποφύγουμε αλλά μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και να βοηθήσουμε την ζωή μας να βελτιωθεί βλέποντας τα πράγματα με μια νέα ματιά;

Όχι πιστεύω ότι μπορούμε και τα σημαντικά γεγονότα της ζωής μας να τα αλλάξουμε απλά θέλει μεγαλύτερη δύναμη και θέληση.
Σαφώς όταν συμβεί κάτι πάλι έχουμε τη δυνατότητα να δούμε μία νέα ματιά στα πράγματα.
Το μέλλον μας είναι σαν ένα τεράστιο δέντρο με άπειρα κλαδιά που έχουν άπειρα μικρότερα κλαδάκια και αυτά άλλα μικρότερα. Αν έχετε δει fractal θα καταλάβετε τι εννοώ. Το θέμα είναι όμως να μπορέσουμε να συντονιστούμε με αυτά τα κλαδιά που μας ταιριάζουν περισσότερο. Οι πιθανότητες είναι ανοιχτές το μυαλό μας δεν ξέρω αν είναι ακόμη...

ΥΓ: να ενημερώσω ότι σαφώς αναφέρομαι για τις δικές μου απόψεις μιας και ρωτάτε εμένα, η αστρολογία στη πλειοψηφία της εμπεριέχει έντονα ντετερμινιστικά στοιχεία με τα οποία βέβαια και διαφωνώ.

paraskeyh
09-02-2011, 01:40 AM
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ με καλύψατε με τις απαντήσεις σας και γι΄αυτό ρωτάμε εσάς γιατί εμπιστευόμαστε την άποψή σας και την καθαρότητα που εκφράζεται τις απόψεις σας.Και πάλι τα συγχαρητήριά μου και πάντα να μας δίνεται τέτοια πολύτιμη τροφή για προβληματισμό και σκέψη

whisperer
09-02-2011, 01:50 PM
Κύριε ¶ρχο καλημέρα!
Καταρχήν σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας! :bigsmile:

Ήθελα απλώς να διευκρινιστεί ότι η αιτία των αυτοάνοσων επί της ουσίας δεν είναι γνωστή ούτε μόνο μία! Και σίγουρα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν «φταίει» ούτε το άτομο, ούτε το περιβάλλον ούτε τίποτα από όλα αυτά, τουλάχιστον με τον τρόπο που το αντιλαμβάνεται ο περισσότερος κόσμος (αν και δε διαφωνώ μαζί σας ότι η κατηγοριοποίηση που κάνατε και το πλαίσιο στο οποίο θέσατε την απάντησή σας είναι σωστό τουλάχιστον σε γενικές γραμμές). Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα κοριτσάκι 2 ετών που αναπτύσσει αυτοάνοσο διαβήτη ή ένα κοριτσάκι 7 ετών που εμφανίζει SLE ευθύνεται σε κάποιο βαθμό άμεσα (με επιλογές του) ή έμμεσα από όλους τους υπόλοιπους παράγοντες. Τέλος πάντων, για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας σίγουρα ένα μέρος της καταστροφολογίας έχει να κάνει με θέματα ασθενειών, θανάτου κτλ κτλ όπως διατυπώθηκαν ανάλογες απόψεις από τα άλλα μέλη. Η ιατρική αστρολογία με ενδιαφέρει πολύ αλλά άλλο ιατρική αστρολογία και άλλο «είσαι καταδικασμένος» όπως πολύ έξυπνα αναφέρετε στο άρθρο σας.

Διάβαζα τις προάλλες σε ένα ξένο βιβλίο αστρολογίας ένα case study ενός ανθρώπου ο οποίος είχε...και τι δεν είχε...? και μάλιστα από τα 3 του κιόλας χρόνια, τάσεις κατάθλιψης, επιληψίας, σχιζοφρένειας, αυτοκαταστροφής...βάσανο ολόκληρο για τα αδέρφια του και τους γονείς του μιας και αρκετές φορές απείλησε έως και τις ζωές τους! Καθώς λοιπόν κοιτούσα τον γενέθλιο του αλλά και τα προοδευτικά και ηλιακά τόξα των ετών που είχε κάνει τα χειρότερα...αναρωτιόμουν πως και αν αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να ήταν...ένας "άλλος άνθρωπος"... Το βιβλίο παρουσίαζε την περίπτωση του χάρτη του και των προοδευτικών του συστημάτων σαν "να μην υπήρχε άλλος τρόπος, σαν να μην μπορούσε να είναι αλλιώς!!!" Αν κάποιος σύγχρονος αστρολόγος είχε αυτόν τον πελάτη, και τον γνώριζε σε μία περίοδο νηφαλιότητας..και έβλεπε το χάρτη του...άραγε τι θα του έλεγε...? (ή μήπως ακόμα και αν δε του το έλεγε φωναχτά...ίσως και να σκεφτόταν μέσα του «είναι καταδικασμένος...» ???)

Εύκολα μιλάμε για το χάρτη κάποιου που ξέρουμε εκ των προτέρων ότι έχει κάποιο θέμα υγείας σωματικής ή ψυχικής (ή οτιδήποτε άλλο) αλλά η ουσία είναι να μπορούμε να το κάνουμε εκ των προτέρων (και σίγουρα δεν μιλάω στα πλαίσια ενός φόρουμ!) ώστε να μπορέσουμε να τον προστατέψουμε ή να τον καθοδηγήσουμε στο βαθμό βέβαια που αυτό είναι εφικτό...χωρίς να έχει προλάβει να πετάξει το πουλάκι...

΅Όπως και να έχει σας ευχαριστώ για την απάντησή σας και για τις χρήσιμες πληροφορίες! :bigsmile:

Χρήστος Άρχος
09-02-2011, 02:10 PM
Κύριε ¶ρχο καλημέρα!
Καταρχήν σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας! :bigsmile:

Ήθελα απλώς να διευκρινιστεί ότι η αιτία των αυτοάνοσων επί της ουσίας δεν είναι γνωστή ούτε μόνο μία! Και σίγουρα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν «φταίει» ούτε το άτομο, ούτε το περιβάλλον ούτε τίποτα από όλα αυτά, τουλάχιστον με τον τρόπο που το αντιλαμβάνεται ο περισσότερος κόσμος (αν και δε διαφωνώ μαζί σας ότι η κατηγοριοποίηση που κάνατε και το πλαίσιο στο οποίο θέσατε την απάντησή σας είναι σωστό τουλάχιστον σε γενικές γραμμές). Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα κοριτσάκι 2 ετών που αναπτύσσει αυτοάνοσο διαβήτη ή ένα κοριτσάκι 7 ετών που εμφανίζει SLE ευθύνεται σε κάποιο βαθμό άμεσα (με επιλογές του) ή έμμεσα από όλους τους υπόλοιπους παράγοντες. Τέλος πάντων, για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας σίγουρα ένα μέρος της καταστροφολογίας έχει να κάνει με θέματα ασθενειών, θανάτου κτλ κτλ όπως διατυπώθηκαν ανάλογες απόψεις από τα άλλα μέλη. Η ιατρική αστρολογία με ενδιαφέρει πολύ αλλά άλλο ιατρική αστρολογία και άλλο «είσαι καταδικασμένος» όπως πολύ έξυπνα αναφέρετε στο άρθρο σας.

Διάβαζα τις προάλλες σε ένα ξένο βιβλίο αστρολογίας ένα case study ενός ανθρώπου ο οποίος είχε...και τι δεν είχε...? και μάλιστα από τα 3 του κιόλας χρόνια, τάσεις κατάθλιψης, επιληψίας, σχιζοφρένειας, αυτοκαταστροφής...βάσανο ολόκληρο για τα αδέρφια του και τους γονείς του μιας και αρκετές φορές απείλησε έως και τις ζωές τους! Καθώς λοιπόν κοιτούσα τον γενέθλιο του αλλά και τα προοδευτικά και ηλιακά τόξα των ετών που είχε κάνει τα χειρότερα...αναρωτιόμουν πως και αν αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να ήταν...ένας "άλλος άνθρωπος"... Το βιβλίο παρουσίαζε την περίπτωση του χάρτη του και των προοδευτικών του συστημάτων σαν "να μην υπήρχε άλλος τρόπος, σαν να μην μπορούσε να είναι αλλιώς!!!" Αν κάποιος σύγχρονος αστρολόγος είχε αυτόν τον πελάτη, και τον γνώριζε σε μία περίοδο νηφαλιότητας..και έβλεπε το χάρτη του...άραγε τι θα του έλεγε...? (ή μήπως ακόμα και αν δε του το έλεγε φωναχτά...ίσως και να σκεφτόταν μέσα του «είναι καταδικασμένος...» ???)

Εύκολα μιλάμε για το χάρτη κάποιου που ξέρουμε εκ των προτέρων ότι έχει κάποιο θέμα υγείας σωματικής ή ψυχικής (ή οτιδήποτε άλλο) αλλά η ουσία είναι να μπορούμε να το κάνουμε εκ των προτέρων (και σίγουρα δεν μιλάω στα πλαίσια ενός φόρουμ!) ώστε να μπορέσουμε να τον προστατέψουμε ή να τον καθοδηγήσουμε στο βαθμό βέβαια που αυτό είναι εφικτό...χωρίς να έχει προλάβει να πετάξει το πουλάκι...

΅Όπως και να έχει σας ευχαριστώ για την απάντησή σας και για τις χρήσιμες πληροφορίες! :bigsmile:

Έχετε απόλυτο δίκιο παρόλα αυτά δεν πιστεύω ποτέ να μπορέσουμε απο πριν να πούμε συγκεκριμένα : θα έχεις αυτό ακριβώς επειδή οι πιθανότητες έκφρασης των πλανητών και εμάς των ίδιων είναι άπειρες. Ένας με καλή όψη Δία - Αφροδίτη μπορεί να βρει μία καινούρια σχέση, να αυξήσει τα οικονομικά του, ή να τροποποιήσει τις αξίες του, μπορεί ακόμη και να αλλάξει πράγματα που τον ευχαριστούν, και άλλα τόσα που το ταπεινό μου μυαλό δεν μπορεί να σκεφτεί μάλλον. Για αυτό και λέω πάντα το εξής, Οι δρόμοι είναι άπειροι ας διαλέξουμε όμως αυτόν που θέλουμε και όχι να παίρνουμε το καταστροφικό μονοπάτι επειδή έτσι έχουμε μάθει.

Λευκή
10-02-2011, 02:31 PM

Αγνόησε τον κύριο ,ή τέλος πάντων άλλαξε αστρολόγο :bigsmile:

afria
10-02-2011, 09:43 PM
Αγαπητή Λευκή πραγματικά μετα την παρέμβαση του κ. ¶ρχου και της κα. Ζαχαριάδου νιώθω πολύ καλύτερα.. τουλάχιστο κατάλαβα ότι όποιοι πλανήτες και όποιες όψεις να γίνονται ο άνθρωπος έχει πάντα την ελευθερία να κάνει τις επιλογές του και να αντιπετωπίσει προς το καλύτερο ότι πρότειται να του συμβεί. Αυτό μάλιστα είναι βοήθεια που δεν παραπέμπει ούτε σε μοιρολατρεία άλλα ούτε από την άλλη σε μηδενισμό μια επιστήμης.