PDA

View Full Version : Singleton

Marilam
07-10-2005, 01:46 PM
Θα ήθελα παρακαλώ να μάθω πότε έχουμε singleton? Έχω το γενέθλιο Πλούτωνα στον Ζυγό και είναι ο μοναδικός πλανήτης που έχω σε ζώδιο του Αέρα...Επίσης έχω Σελήνη στον Ταύρο είναι ο μοναδικός πλανήτης που καταλαμβάνει το νότιο ημισφαίριο του ωροσκοπίου μου (δημιουργεί τον τύπο του κουβά, που θα ρωτήσω σε άλλο θέμα τι σημαίνει). Αυτές οι δύο περιπτώσεις θεωρούνται singleton? Και αν ναι, τι σημαίνει?

Ευχαριστώ....

Fotini Christodoulou
07-10-2005, 02:09 PM
Καλησπέρα!
Οι αστρολογοι θα απαντησουν ολοκληρωμενα,αλλα θα προσπαθησω με τα λιγα που ξερω!
Ειναι η ελλειψη στοιχειου στον χαρτη σου:
Δηλαδη οπως λες εχεις μονο εναν πλανητη στον Αερα,που σημαινει οτι εχει ελλειψη αυτου του στοιχειου.
Αυτος ο πλανητης μια και ειναι μονος του σε αυτο το στοιχειο(αερας)ειναι singleton.Ας πουμε οτι "πασχεις"-δηλαδη δεν εχεις/εχεις σε μικρο βαθμο, τις δυνατοτητες ( υπολειτουργουν ή δεν χρησιμοποιουνται)-του στοιχειου αυτου.
(αν δεν κανω λαθος,σχετικα με την κατανομη του χαρτη στο βορειο μερος σημαινει εξωστρεφεια,ενω στο νοτιο, εσωστρεφεια.)
Αναφορικα με τα στοιχεια και την ελλειψη τους το αρθρο:
http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=454
Φιλικα,Φωτεινή

Λίλιαν Σίμου
08-10-2005, 02:15 AM
Αγαπητή Marilam

Ο πλανήτης που αποκαλείτε "singleton", έχει την έννοια του "μόνου". Στο θέμα αυτό, συχνά οι αστρολόγοι αποκαλούν έτσι, τον πλανήτη που αποτελεί το χερούλι του κουβά, ενός συγκεκριμένου σχηματισμού πλανητών μέσα στον χάρτη. Αυτός ο πλανήτης, σημειοδοτεί το κέντρο έλξης του ενδιαφερομένου για να επεκταθεί στην πλευρά του ωροσκοπίου που είναι κενή πλανητών. Αναλύεται και μελετάται, για να καθοδηγήσει την δράση μας,
Ωστόσο, υπάρχουν κι αστρολόγοι που αποκαλούν με το ίδιο όνομα, όσους έχουν ένα μόνο πλανήτη σε ένα στοιχείο, μία ιδιότητα ή ένα ημισφαίρειο. Πάντα με την έννοια του μοναδικού σε μία κατηγορία. Σαν μόνος ή μοναδικός ο εκάστοτε πλανήτης, θα δώσει την ευκαιρία στον ενδιαφερόμενο να αναλογιστεί τι λείπει στον τομέα που αντιπροσωπεύει (πχ στο στοιχείο, ή στο ημισφαίρειο), να δουλέψει πάνω στις πληροφορίες που του προσφέρει και να κατανοήσει ένα μέρος του εαυτού του που είναι εσωστρεφές ή δεν λειτουργεί με ευχέρεια. Σίγουρα η έλλειψη στοιχείων, ιδιοτήτων κλπ μας δίνει μία πρώτη εικόνα, αλλά αν για παράδειγμα έχουμε έλλειψη στο στοιχείο του αέρα, δηλαδή της επικοινωνίας, δεν αρκούμαστε μόνο σ΄αυτό, αλλά εξετάζουμε και τον Ερμή μας, καθώς και τον 3ο μας οίκο.
Ο χάρτης είναι πάντα μία σύνθεση πολλών στοιχείων για να αποδώσουμε με σαφήνεια το νόημά του.

φιλικά
Λίλιαν Σίμου