PDA

View Full Version : Αναιρετης πλανητης

SAGIVI
29-01-2011, 05:50 PM
Διαβασα την εκφραση αναιρετης πλανητης σε βιβλιο αστρολογιας .

Στην αναζητηση στο φορουμ δεν βρηκα κατι σχετικο.

Μπορει να απαντησει οποιος εχει υπ οψιν του κατι?

Ευχαριστω πολυ

hattie23
29-01-2011, 09:10 PM
Ψαξε για αναιρετικη μοιρα.Προφανως αυτος που το εγραψε η το μεταφρασε ετσι ειχε στο μυαλο του τους πλανητες που βρισκονται στις 29η μοιρα των ζωδιων.Θεωρειτε ο πλανητης που βρισκεται εκει παρουσιαζει προβληματα φυσεως του οικου που κυριαρχει και των θεματων που εκεινος γενικα σημειοδοτει.

Παραδειγμα ερμης στην 29η μοιρα δειχνει μια αναποφασιστικοτητα μια αναβλητικοτητα η μια αδρανεια σε θεματα του ερμη.

Victory
29-01-2011, 09:36 PM
Καλή μου υπάρχει αναφορα σχετική με τιτλο 29η μοίρα . Και όντως λεγεται και αναιρετική μοίρα όμως δεν διαβασα για πλανήτη...

SAGIVI
29-01-2011, 10:01 PM
Καλή μου υπάρχει αναφορα σχετική με τιτλο 29η μοίρα . Και όντως λεγεται και αναιρετική μοίρα όμως δεν διαβασα για πλανήτη...
Σ ευχαριστω πολυ.
Η αναιρετικη μοιρα ειναι αλλο πραγμα απο τον αναιρετη -πλανητη. Παει καπου το μυαλο μου αλλα θα ηθελα καποιος εμπειρος να μας εδινε τον ορισμο.

keymaster_12
29-01-2011, 10:14 PM
Πιστεύω πως ο Αναιρέτης πάντα λημματικά αν το δούμε, είναι ο πλανήτης που δίνει τέλος στη ζωή, έχοντας σαν αντίστροφο τον Αφέτη, αυτόν που δίνει τη ζωή!

Βέβαια, δεν έχω συναντήσει κάτι τέτοιο στην αστρολογία, όσο ασχολούμαι! Νομίζω όμως πως αν υπάρχει, μιλάς σίγουρα για κάτι πολυ συγκεκριμένο, ίσως κάποια συγκεκριμένη άποψη ορισμένου αστρολόγου ή κάποιας σχολής αστρολογίας ειδικότερα!!! Προσωπικά, δεν έχω συναντήσει κάποιον αναιρέτη πλανήτη!

Μήπως να κοιτάξεις για τις αναιρετικές μοίρες καλύτερα????

SAGIVI
29-01-2011, 10:51 PM
Πιστεύω πως ο Αναιρέτης πάντα λημματικά αν το δούμε, είναι ο πλανήτης που δίνει τέλος στη ζωή, έχοντας σαν αντίστροφο τον Αφέτη, αυτόν που δίνει τη ζωή!

Βέβαια, δεν έχω συναντήσει κάτι τέτοιο στην αστρολογία, όσο ασχολούμαι! Νομίζω όμως πως αν υπάρχει, μιλάς σίγουρα για κάτι πολυ συγκεκριμένο, ίσως κάποια συγκεκριμένη άποψη ορισμένου αστρολόγου ή κάποιας σχολής αστρολογίας ειδικότερα!!! Προσωπικά, δεν έχω συναντήσει κάποιον αναιρέτη πλανήτη!

Πιθανον να ειναι μεμονωμενη αποψη. Πραγματι αυτο υποπτευομαι οτι ειναι ο αναιρετης. οπως το λς κι εσυ. Ισως ο πλανητης που βαλλει τον ωροσκοπο. Αυτο ομως ειναι πολυ γενικο και μπορει να οδηγησει σε λαθος συνπερασματα για ενα τοσο λεπτο θεμα.

Απλα σκεφτομουν, οτι ισως καποιος αστρολογος μας εδινε εστω εναν ορισμο

Παντως ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου

taurine
30-01-2011, 12:13 AM
Πιθανον να ειναι μεμονωμενη αποψη. Πραγματι αυτο υποπτευομαι οτι ειναι ο αναιρετης. οπως το λς κι εσυ. Ισως ο πλανητης που βαλλει τον ωροσκοπο. Αυτο ομως ειναι πολυ γενικο και μπορει να οδηγησει σε λαθος συνπερασματα για ενα τοσο λεπτο θεμα.

Απλα σκεφτομουν, οτι ισως καποιος αστρολογος μας εδινε εστω εναν ορισμο

Παντως ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου
Μήπως τελικά αναιρέτης "βαφτίζεται" ο κάθε πλανήτης που βρίσκεται σε αναιρετική μοίρα?

Πχ ο γενέθλιος ¶ρης της φίλης μου που βρίσκεται στις 29,49 του Ταύρου, ονομάζεται αναιρέτης πλανήτης?

SAGIVI
30-01-2011, 12:34 AM
Μήπως τελικά αναιρέτης "βαφτίζεται" ο κάθε πλανήτης που βρίσκεται σε αναιρετική μοίρα?

Πχ ο γενέθλιος ¶ρης της φίλης μου που βρίσκεται στις 29,49 του Ταύρου, ονομάζεται αναιρέτης πλανήτης?
Λες να ειναι ετσι? Στο βιβλιο που διαβασα δεν αφηνει να εννοηθει αυτο παντως. Μαλιστα στο κειμενο δεν υπηρχε αναφορα σε μοιρες.

Παντως να ειστε καλα ολοι που προβληματιζεστε. Φαντασου οτι το βιβλιο το διαβασα το 90 κι ακιμη εχω την απορια

katiakiss
30-01-2011, 12:39 AM

Πχ ο γενέθλιος ¶ρης της φίλης μου που βρίσκεται στις 29,49 του Ταύρου, ονομάζεται αναιρέτης πλανήτης?Καλησπέρα! Μάλλον αναιρέτης ονομάζεται ο ¶ρης της φίλης σου, εκτός αν δεν σε κάλεσε στα βαφτίσια και τον έχει βγάλει Κώστα!
Εγώ τον Δία μου που είναι στον Αιγόκερω και σαν να μην φτάνει αυτό, είναι και στις 29ο 20 , τον λέω γα…μένο και για να μάθει δεν θα του κάνω και βαφτίσια! :laugh:

taurine
30-01-2011, 12:48 AM
Χα χα χα !Πολύ καλό!!!!!!!:laugh:
Γεια σου βρε Κάτια με τα ωραία σου!

SAGIVI
30-01-2011, 12:48 AM
Καλησπέρα! Μάλλον αναιρέτης ονομάζεται ο ¶ρης της φίλης σου, εκτός αν δεν σε κάλεσε στα βαφτίσια και τον έχει βγάλει Κώστα!
Εγώ τον Δία μου που είναι στον Αιγόκερω και σαν να μην φτάνει αυτό, είναι και στις 29ο 20 , τον λέω γα…μένο και για να μάθει δεν θα του κάνω και βαφτίσια! :laugh:
Μας ......τσακισες καλη μου βραδιατικα.

Με ποιους κανει οψεις ο ερμης σου ειπαμε?...

katiakiss
30-01-2011, 12:58 AM
Μας ......τσακισες καλη μου βραδιατικα.

Με ποιους κανει οψεις ο ερμης σου ειπαμε?...Τετράγωνο με τον Κρόνο! Έβγαλες άκρη τώρα; :bigsmile:

taurine
30-01-2011, 01:05 AM
Χα χα! και ο δικός μου ερμής κάνει ταυ-τετράγωνα με Κρόνο και Ουρανό, αλλά δεν "το' χω"!!!
Θα μου δείξεις το κόλπο?:bigsmile:

Τίνα Ζαχαριάδου
30-01-2011, 01:30 AM

Πολύ σωστά keymaster, ο Αναιρέτης και ο Αφέτης δεν χρησιμοποιούνται στην σύχρονη αστρολογία. Όσοι έχουν παρακολουθήσει μαθήματα αρχαίας ελληνικής αστρολογίας γνωρίζουν καλύτερα τις έννοιες. Δυστυχώς δεν είμαι αναμέσα τους, :embarrestγνωρίζω τα βασικά που έχω διαβάσει από το γλωσσάρι της Δέσποινας Γιαννακοπούλου και τίποτα περισσότερο.

Αναιρέτης=Αστρολογικός όρος ελληνικής προέλευσης ο οποίος δηλώνει τον πλανήτη που δίνει τέλος στη ζωή ειδικά αν βρίσκεται σε δυσμενή όψη με τον αφέτη.

Αφέτης=Ο δότης της ζωής και της διάρκειας της. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο σημείο ή ουράνιο σώμα μέσα σε ενα χάρτη. Συνήθως είναι ο Ήλιος, η Σελήνη ή ο κλήρος τύχης, κάτι που εξαρτάται από την θέση τους μέσα στον χάρτη, αν είναι δηλαδή ημερήσιο ή νυκτερινο το ωροσκόπιο.

Λυπάμαι κορίτσια αλλά δεν μπορώ να σας βοηθήσω περισσότερο.

keymaster_12
30-01-2011, 01:41 AM
Αρχαία ελληνική αστρολογία λοιπόν κα Ζαχαριάδου!!! Έλεγα και εγώ, δεν είχα συναντήσει παρόμοιους όρους στην αστρολογία που διαβάζω!

Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ντροπή:bigsmile:, κανείς μας δεν μπορεί να γνωρίζει όλες τις μορφές και όλους τους κλάδους της αστρολογίας ή όποιας άλλης επιστήμης!

Απλά, λίγο περίεργο :weird: δεν είναι όπως ακούγεται, ένας πλανήτης που δίνει τέλος στη ζωή και που δημιουργεί ζωή?????

katiakiss
30-01-2011, 01:58 AM
Αρχαία ελληνική αστρολογία λοιπόν κα Ζαχαριάδου!!! Έλεγα και εγώ, δεν είχα συναντήσει παρόμοιους όρους στην αστρολογία που διαβάζω!

Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ντροπή:bigsmile:, κανείς μας δεν μπορεί να γνωρίζει όλες τις μορφές και όλους τους κλάδους της αστρολογίας ή όποιας άλλης επιστήμης!

Απλά, λίγο περίεργο :weird: δεν είναι όπως ακούγεται, ένας πλανήτης που δίνει τέλος στη ζωή και που δημιουργεί ζωή?????Καλησπέρα και πάλι!

Πέρα από την πλάκα που έκανα προηγουμένως, είχα διαβάσει κάποτε κάτι σχετικό με «Αναιρέτη» και «Αφέτη». Αυτό το «τέλος ζωής» στο οποίο αναφερόμαστε, είναι συμβολικό. Είναι κάτι σαν τον «θάνατο» που αποδίδεται στον Πλούτωνα και μπορεί να είναι κυριολεκτικός ή μεταφορικός.
Επίσης, η έναρξη και το τέλος μιας υπόθεσης. Η «καλή» και «κακή» έκβαση ενός γεγονότος.

(ελπίζω να το θυμάμαι καλά…)

keymaster_12
30-01-2011, 02:10 AM
Σίγουρα συμβολικά το πάμε όλοι!

Αλλά καμιά φορά, ξέρεις πως ακούγεται ειδικά αν το πάμε πχ στην Ινδική Αστρολογία που υποστηρίζει πως το κάθετι είναι γραμμένο στον χάρτη μας ακόμα και ο θάνατος στην κυριολεξία!

Δεν ξέρω εγώ μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο να αποδεχτώ πως εμείς δεν έχουμε επιλογές, επομένως μου ακούγεται λιγάκι εξωπραγματικό! Για όλα τα υπόλοιπα που λες, είμαι σύμφωνος!!!:bigsmile:

taurine
30-01-2011, 02:19 AM
Για πείτε κι άλλα βρε παιδιά!
Ο ωρ. είναι στις 29 του Τοξότη!
Ο ¶ρης της φίλης μου στην 29η του Ταύρου στον 8ο!

Μήπως λέω,μήπως να τακτοποιούμε σιγά σιγά φορολογικές, συμβολαιογραφικές κλπ εκκρεμότητες?:laugh:

keymaster_12
30-01-2011, 02:22 AM
Τι να πεις λες μήπως???:cheesy:

Πάντως τέτοια θέματα μην τα αφήνεις γιατί μετά επιστρέφουν μεγαλύτερα απο όσο ήταν...:laugh:

aktina
30-01-2011, 02:29 AM
Μην ακούω τέτοια βραδιάτικα!
Έχω και τον Κρόνο που πλησιάζει πάνω απ΄το κεφάλι μου, ανάδρομος τώραPerfect

taurine
30-01-2011, 02:31 AM
Ως καλή Ταυρίνα, (και μεγάλο κορόιδο επίσης) πληρώνω την εφορία και τους λογαριασμούς μου, 15 μέρες πριν λήξουν! Δεν υπάρχει περίπτωση λοιπόν να αφήσω ποτέ στην τύχη τους τις υποχρεώσεις μου, όχι μόνο λόγω υπευθυνότητας,αλλά κυρίως λόγω φόβου!!:bigsmile::bigsmile:

Εννοώ, να τακτοποιήσουμε τα συμβολαιογραφικά μας, μήπως μας βρεί κανένα μεσοδιάστημα Κρόνου-Πλούτωνα (κούφια η ώρα) και δούμε τα ραδίκια ανάποδα, με τόσους αναιρετικούς σημειοδότες!
Να προλάβω να τακτοποιήσω το παιδί μου τουλάχιστον!
:bigsmile:

keymaster_12
30-01-2011, 02:32 AM
Είτε το πουμε είτε όχι, δεν αλλάζει τίποτα!!!

Κουράγιο πάντως με τον Κρόνο, έχω γνωστούς Ζυγούς και θα συμφωνήσουν μαζί σου!!! Υπομονή χρειάζεται και θετικές σκέψεις!!!

katiakiss
30-01-2011, 02:33 AM
Σίγουρα συμβολικά το πάμε όλοι!

Αλλά καμιά φορά, ξέρεις πως ακούγεται ειδικά αν το πάμε πχ στην Ινδική Αστρολογία που υποστηρίζει πως το κάθετι είναι γραμμένο στον χάρτη μας ακόμα και ο θάνατος στην κυριολεξία!

Δεν ξέρω εγώ μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο να αποδεχτώ πως εμείς δεν έχουμε επιλογές, επομένως μου ακούγεται λιγάκι εξωπραγματικό! Για όλα τα υπόλοιπα που λες, είμαι σύμφωνος!!!:bigsmile:Αγαπητέ μου, ποιος έχει όρεξη να προβλέψει τον θάνατό του (μακριά από μας!) είτε στην Ινδική, είτε στην Κινέζικη…
Έχεις απόλυτο δίκιο να σου φαίνεται εξωπραγματικό και είναι εξωπραγματικό!

Αν παρατηρήσεις στα ωροσκόπια διασήμων, μια χαρά προβλέπουν τον θάνατο και τον τεκμηριώνουν και με τις αντίστοιχες όψεις (τώρα με τους αστεροειδείς μπορείς να τεκμηριώσεις ότι τραβάει η ψυχή σου!) , αλλά μόνο μετά τον θάνατο! Πριν, ποτέ! Ούτε καν αρρώστια.

Τέτοια βαρύγδουπα γεγονότα, κανείς δεν τα «πιάνει» πριν συμβούν. Κατά την γνώμη μου πράττουν ορθά και θα έπρατταν ορθότερα αν στις αστρολογικές αναλύσεις τους δεν απέδιδαν τον θάνατο σε διάφορες όψεις. Ιδιαίτερα όταν αυτές μοιάζουν με κάτι όπως: «Πολύ λογικό, αφού εκείνη την μέρα ο αστεροειδής «κατάρα» έκανε σύνοδο με τον ωροσκόπο και ο αστεροειδής «ντουβρουτζάς» τετράγωνο με τον ¶ρη». Έλεος!

katiakiss
30-01-2011, 02:38 AM
Ως καλή Ταυρίνα, (και μεγάλο κορόιδο επίσης) πληρώνω την εφορία και τους λογαριασμούς μου, 15 μέρες πριν λήξουν! Δεν υπάρχει περίπτωση λοιπόν να αφήσω ποτέ στην τύχη τους τις υποχρεώσεις μουΕγώ πάλι, ταχτοποιώ τις υποθέσεις μου πάντα 15 μήνες μετά τη λήξη τους . Κλασικός Ιχθύς! Με τα νέα μέτρα, με περιμένει ο 12ος στη γωνία! Της φυλακής τα κάγκελα είναι για τα ψαράκια!

keymaster_12
30-01-2011, 02:41 AM
Αγαπητή Κάτια, έχω πεθάνει στο γέλιο αρχικά, αλλά πέραν τούτου συμφωνώ απόλυτα με την "κατάρα" και τον "ντουβρουτζά"!!

Ναι, και εγώ έχω δει και έχω πραγματικά απορήσει, δηλαδή όντως είναι εξωπραγματικό! Καλά αν το πάμε με αστεροειδείς, εκεί πιστεύω πως χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!

Μ' αυτό που γελάω όμως, είναι το λογικό στην υπόθεση!!! Εγώ όταν κοιτάω έναν χάρτη πρώτα θα δω κάτι θετικό και στην πορεία θα το συνδυάσω αρνητικά πάντα!!!

keymaster_12
30-01-2011, 02:42 AM
Σου έφυγε και ο Δίας για σωματοφύλακας!!!!! Πήγε στον Κριό!!!

SAGIVI
30-01-2011, 02:43 AM
Πολύ σωστά keymaster, ο Αναιρέτης και ο Αφέτης δεν χρησιμοποιούνται στην σύχρονη αστρολογία. Όσοι έχουν παρακολουθήσει μαθήματα αρχαίας ελληνικής αστρολογίας γνωρίζουν καλύτερα τις έννοιες. Δυστυχώς δεν είμαι αναμέσα τους, :embarrestγνωρίζω τα βασικά που έχω διαβάσει από το γλωσσάρι της Δέσποινας Γιαννακοπούλου και τίποτα περισσότερο.

Αναιρέτης=Αστρολογικός όρος ελληνικής προέλευσης ο οποίος δηλώνει τον πλανήτη που δίνει τέλος στη ζωή ειδικά αν βρίσκεται σε δυσμενή όψη με τον αφέτη.

Αφέτης=Ο δότης της ζωής και της διάρκειας της. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο σημείο ή ουράνιο σώμα μέσα σε ενα χάρτη. Συνήθως είναι ο Ήλιος, η Σελήνη ή ο κλήρος τύχης, κάτι που εξαρτάται από την θέση τους μέσα στον χάρτη, αν είναι δηλαδή ημερήσιο ή νυκτερινο το ωροσκόπιο.

Λυπάμαι κορίτσια αλλά δεν μπορώ να σας βοηθήσω περισσότερο.
Σας ευχαριστω πολυ.Τ ο βθβλιο που ειχα διαβασει εικοσι χρονια πριν. δεν αφορουσε στη αρχαια ελληνικη αστρολογια. Μου λυσατε μια απορια τοσων ετων.

Ευχαριστω και παλι

taurine
30-01-2011, 02:43 AM
Δεν θα τους αφήσουμε! (¶σε που κρατητήρια δεν υπάρχουν πλέον, είναι τίγκα) θα γίνει ροζ επανάσταση! Τώρα που θα μπεί και ο Ποσειδώνας στα Ψαράκια, αφέτες και αναιρέτες θα βαράνε προσοχές!

katiakiss
30-01-2011, 02:52 AM
Αγαπητή Κάτια, έχω πεθάνει στο γέλιο αρχικά, αλλά πέραν τούτου συμφωνώ απόλυτα με την "κατάρα" και τον "ντουβρουτζά"!!

Ναι, και εγώ έχω δει και έχω πραγματικά απορήσει, δηλαδή όντως είναι εξωπραγματικό! Καλά αν το πάμε με αστεροειδείς, εκεί πιστεύω πως χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!

Μ' αυτό που γελάω όμως, είναι το λογικό στην υπόθεση!!! Εγώ όταν κοιτάω έναν χάρτη πρώτα θα δω κάτι θετικό και στην πορεία θα το συνδυάσω αρνητικά πάντα!!!Κοίτα Κωστή μου (τώρα γίναμε φίλοι!) , τελικά έχω πειστεί ότι η αστρολογία για τον κάθε ένα, είναι κάτι διαφορετικό. Ο τρόπος που την βλέπει και ο τρόπος που την εφαρμόζει.
Προσωπικά (και το ίδιο πιστεύω και για κάποια άλλα μέλη σε αυτή την κοινότητα) έχω προβλέψει με επιτυχία πολλά γεγονότα φίλων… συγγενών… γνωστών… Πολλές φορές και με αρκετά μεγάλη χρονική ακρίβεια.

Θεωρώ κάποιες πρόσφατες τάσεις υπερβολικές και όχι απαραίτητα «βολικές».

Σκέψου όμως την άνθιση της διαδικτυακής αστρολογίας και νομίζω ότι θα πάρεις όλες τις απαντήσεις σου. Από ένα σημείο και μετά τι άλλο να γράψουν και αυτοί οι άνθρωποι; Σε πληροφορώ ότι οι γνώσεις που έχουμε εσύ κι εγώ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα, είναι μακράν περισσότερες από τις γνώσεις που είχε ο μέσος αστρολόγος στην δεκαετία του 90Ά .
Τώρα, σαφώς και οι αστρολόγοι είναι πιο ενημερωμένοι και φυσικά η αστρολογία κάνει άλματα προόδου.

Μια υπερβολή υπάρχει πάντως… Για να μην πω και δύο.

SAGIVI
30-01-2011, 02:57 AM

Μ' αυτό που γελάω όμως, είναι το λογικό στην υπόθεση!!! Εγώ όταν κοιτάω έναν χάρτη πρώτα θα δω κάτι θετικό και στην πορεία θα το συνδυάσω αρνητικά πάντα!!!
Κι αυτο ταλεντο ειναι..

keymaster_12
30-01-2011, 03:14 AM
Έχεις απόλυτο δίκιο Κάτια μου (φυσικά φίλοι :bigsmile:) για την οπτική γωνία και για το πως εφαρμόζει καθένας τις γνώσεις που έχει! Και εγώ προσωπικά έχω προβλέψει γεγονότα φίλων και γνωστών αλλά αυτό μόνο του δεν αρκεί για μένα!

Πάνω απ'όλα είναι εσύ να θες να εξελιχθείς μέσω αυτού και να εξελίξεις και τους φίλους, γνωστούς κλπ. Νομίζω πως πρωταρχικό μέλημα είναι η συμβουλή που θες να δώσεις!!!

Έχεις δίκιο για το τι άλλο να γράψουν! Όντως, ψάχνεις να βρεις τι άλλο καλύτερο να πεις!!! Φυσικά και οι αστρολόγοι του σήμερα είναι καλύτερα καταρτισμένοι απ'ότι το 90 ή και πιο πίσω! Όταν υπάρχουν πανεπιστήμια στην Αμερική με Έδρα Αστρολογίας σήμερα καταλαβαίνεις ήδη την διαφορά!

Και 3 και 4 υπερβολές μη σου πω!!!:laugh:

jungle
30-01-2011, 04:19 PM
ειχα διαβασει πριν λιγα χρονια σε ενα βιβλιο αστρολ. (στην βιβλιοθηκη θεσ.νικης)
οτι ο κρονος στην 29η του αιγοκερω, ειναι στην καλυτερη θεση ολου του ζωδιακου.
Αληθευει αραγε...?

vikoza
30-01-2011, 04:39 PM
Δεν ξέρω για τον Κρόνο στον Αιγόκερω , αλλά για την 21η μοίρα του ζυγού που είναι η έξαρσή του.

Για τον ¶ρη λένε ότι είναι η 28η του Αιγόκερου.

Κάποιος πιο εξειδικευμένος παρακαλούμε ν' απαντήσει !

:love:

skorpios30
31-01-2011, 11:59 AM
Δεν ξέρω για τον Κρόνο στον Αιγόκερω , αλλά για την 21η μοίρα του ζυγού που είναι η έξαρσή του.

Για τον ¶ρη λένε ότι είναι η 28η του Αιγόκερου.

Κάποιος πιο εξειδικευμένος παρακαλούμε ν' απαντήσει !

:love:

εχω κρόνο στην 6η μοίρα του ζυγού.....τι σημαίνει "έξαρση¨? μπορεί καποιος να μου το εξηγήσει γιατί είμαι άσχετη....:unsure:

SAGIVI
31-01-2011, 12:35 PM
εχω κρόνο στην 6η μοίρα του ζυγού.....τι σημαίνει "έξαρση¨? μπορεί καποιος να μου το εξηγήσει γιατί είμαι άσχετη....:unsure:
Σε παρακαλουμε κλικαρισε στην αναζητηση <εξαρσεις> και θα βρεις πολλα αρθρα.

cassius
13-03-2011, 10:11 PM
Σύμφωνα με τον Π.Γκράβιγγερ, αφέτες ( αραβικά Hyleg) θεωρούνται τα φώτα και ο ωροσκόπος.
Πιο συγκεκριμένα, ο ήλιος, όταν βρίσκεται στους οίκους Ι,Χ,ΧΙ, ΙΧ ή VΙΙ. Αν όχι, τότε κοιτάμε τη Σελήνη. Αν ούτε και αυτή βρίσκεται στους συγκεκριμένους οίκους, τότε αφέτης θεωρείται ο "εξουσιαστής γεννήσεως"δηλαδή ο πρώτος δεκανός. Αναιρέτης τώρα λέγεται ο πλανήτης που προσβάλλει τον αφέτη με δυσμενείς όψεις. Εξαιρούνται από τους αναιρέτες η Αφροδίτη και ο Δίας.

SAGIVI
13-03-2011, 11:10 PM
Σύμφωνα με τον Π.Γκράβιγγερ, αφέτες ( αραβικά Hyleg) θεωρούνται τα φώτα και ο ωροσκόπος.
Πιο συγκεκριμένα, ο ήλιος, όταν βρίσκεται στους οίκους Ι,Χ,ΧΙ, ΙΧ ή VΙΙ. Αν όχι, τότε κοιτάμε τη Σελήνη. Αν ούτε και αυτή βρίσκεται στους συγκεκριμένους οίκους, τότε αφέτης θεωρείται ο "εξουσιαστής γεννήσεως"δηλαδή ο πρώτος δεκανός. Αναιρέτης τώρα λέγεται ο πλανήτης που προσβάλλει τον αφέτη με δυσμενείς όψεις. Εξαιρούνται από τους αναιρέτες η Αφροδίτη και ο Δίας.
Σ ευχαριστω πολυ για τις διευκρινισεις. Δεν ηξερα καθολου, οτι εχει σχεση με την θεση των φωτων στους οικους.:bigsmile:

cassius
17-03-2011, 12:28 AM
Συγγνώμη για την αργοπορία της απάντησης, αλλά η σχέση μου με την τεχνολογία δεν είναι η καλύτερη. Περισσότερα για το θέμα του αφέτη και του αναιρέτη μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του Π. Γκράβιγγερ "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ" εκδόσεις του περιοδικού 'ΣΦΙΓΞ" Αθήνα 1975 β΄έκδοση (η α΄το 1936). Παρ΄ ότι το περιεχόμενο του βιβλίου μπορεί να θεωρηθεί παρωχημένο, εντούτοις δίνει αρκετές πληροφορίες στον ερευνητή και συνδέει την "παλιά" αστρολογία με τη νέα. Την τελευταία φορά που το είδα ήταν στις προθήκες ενός βιβλιοπωλείου , κυρίως βιβλίων εσωτερισμού, στον Πειραιά, του Κ.Διμελή. Δ/νση δε θυμάμαι αλλά είναι εύκολο να την βρούμε αν ενδιαφέρεσαι. Πάντως είναι ένα βιβλίο συλλεκτικό και καλό είναι να υπάρχει στη βιβλιοθήκη των εραστών της αστρολογίας.

SAGIVI
17-03-2011, 12:44 AM
Συγγνώμη για την αργοπορία της απάντησης, αλλά η σχέση μου με την τεχνολογία δεν είναι η καλύτερη. Περισσότερα για το θέμα του αφέτη και του αναιρέτη μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του Π. Γκράβιγγερ "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ" εκδόσεις του περιοδικού 'ΣΦΙΓΞ" Αθήνα 1975 β΄έκδοση (η α΄το 1936). Παρ΄ ότι το περιεχόμενο του βιβλίου μπορεί να θεωρηθεί παρωχημένο, εντούτοις δίνει αρκετές πληροφορίες στον ερευνητή και συνδέει την "παλιά" αστρολογία με τη νέα. Την τελευταία φορά που το είδα ήταν στις προθήκες ενός βιβλιοπωλείου , κυρίως βιβλίων εσωτερισμού, στον Πειραιά, του Κ.Διμελή. Δ/νση δε θυμάμαι αλλά είναι εύκολο να την βρούμε αν ενδιαφέρεσαι. Πάντως είναι ένα βιβλίο συλλεκτικό και καλό είναι να υπάρχει στη βιβλιοθήκη των εραστών της αστρολογίας.
Δεν υπηρξε καμμια καθυστερηση στην απαντηση.
Αντιθετα ευχαριστω πολυ.

Αν αντιμετωπισω προβλημα στο να το βρω θα επανελθω.