View Full Version : Εμπεριεχόμενο ζώδιο σε οίκο
aurelia
28-01-2011, 08:44 PM
Αγαπητά μέλη, μια απορία που με στοιχειώνει καιρό! Όταν στον πρώτο οίκο είναι εμπεριεχόμενο και δεύτερο ζώδιο εξ' ολοκλήρου, θα δίνω στον κυβερνήτη του ζωδίου αυτού την ίδια βαρύτητα που δίνω στον κυβερνήτη του ωροσκόπου θεωρώντας τον προσωπικό πλανήτη κτλ? Ή και γενικότερα, θα λέγαμε ότι είναι σαν '2ος ωροσκόπος' ως προς τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του ζωδίου στην προσωπικότητα του ατόμου? Περιμένω γνώμες παρακαλώ...
vikoza
28-01-2011, 08:57 PM
Να μη σου πω ότι θα έχεις και τρείς κυβερνήτες Ωροσκόπου όταν το επόμενο από το εμπεριεχόμενο ζώδιο εκτείνεται αρκετές μοίρες !
:love:
aurelia
28-01-2011, 09:13 PM
Πόσο πιθανόν είναι αυτό να συμβεί αλήθεια?
vikoza
28-01-2011, 09:16 PM
Tόσο πιθανόν που δεν φαντάζεσαι !
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες .:bigsmile:
taurine
28-01-2011, 09:30 PM
Να μη σου πω ότι θα έχεις και τρείς κυβερνήτες Ωροσκόπου όταν το επόμενο από το εμπεριεχόμενο ζώδιο εκτείνεται αρκετές μοίρες !
:love:
Ακριβώς! Η ακμή του Ωροσκόπου μου είναι στις 29 του Τοξότη και η ακμή του 2ου στις 6 του υδροχόου!
Μάνι μάνι, έχουμε Δία, Κρόνο και Ουρανό!
SAGIVI
28-01-2011, 09:41 PM
Απιστευτο... Ωροσκοπος 25.30 Τοξοτη, ακμη 2ου 03.30 Υδροχοου.
Πολυ συχνα χρησιμοποιω το συστημα ισων οικων για καλυτερη εικονα.
Αλλα ειναι σιγουρο παιδια οτι εχουμε κυβερνητες απο τους εμπεριεχομενου οικους?
Αυτο ισχυει μονο στο γενεθλιο?
Ευχαριστω πολυ
aurelia
28-01-2011, 10:20 PM
χμμμ.. Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.. Εμένα ο ωροσκόπος είναι στη 14η του Υδροχόου και ο 2ος ξεκινά από την 0'23'' του Κριου... Λογικά λοιπόν παίρνω πολλά κι από τους Ιχθύες και διαπιστώνω ότι στον Ποσειδώνα που έχω υπερυψωμένο στον 10ο δεν έδινα την πρέπεουσα σημασία μάλλον γιατί ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς αντιπροσωπεύει. (Ίσως εξιδανικευμένη εικόνα πατέρα?Επάγγελμα σε σχέση με θάλασσα?Δεν ξέρω...) Κάνει και τετράγωνο με Κρόνο στον 7ο κτλ κτλ!
Το έχω πει και το ξαναλέω...στο δικό μας χάρτη πόσο αντικειμενικοί μπορούμε να είμαστε? Αλήθεια ρωτάω παιδια..πόσο καθαρά μπορούμε να δούμε τους δικούς μας χάρτες?
silia81
29-01-2011, 03:45 AM
Εγώ πάντως πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο...:blink:ξέρω πως όταν έχουμε να κάνουμε με αναχαιτισμένο οίκο, ο κυβερνήτης του οίκου στην ουσία ή κυβερνάει κάποιον άλλον οίκο εφόσον είναι και εκεί κυβερνήτης ή κανέναν. Οι πλανήτες δε που εμπεριέχονται αργούν να εκδηλώσουν τις ενέργειές τους στο χρόνο και δυσκολεύονται να εξωτερικευτούν. Το ίδιο ενδεχομένω θα συμβαίνει και με τους οίκους.
Κι εγώ για παράδειγμα, έχω Σκορπιό ωροσκόπο στις 29 και κάτι μοίρες και ο 1ος περιλαμβάνει ολόκληρο τον τοξότη, η ακμή 2ου ξεκινά στη 00 (μηδενική) του Αιγόκερου...άρα ο Δίας είναι αναχαιτισμένος όπως και ο οίκος του.:cheesy:
taurine
29-01-2011, 11:08 AM
Εξίσου ενδιαφέρουσα η άποψή σου. Με ωρ.Τοξότη, κυβερνήτης είναι ο Δίας, ο οποίος βρισκεται στον 5ο!
Ο αναχαιτισμένος δικός μου οίκος είναι ο 1ος που εμπεριέχει όλον τον Αιγόκερω.
Ο κρόνος όμως είναι στον 8ο και στο Λέοντα, και κάνει όψεις με όλους τους προσωπικούς και τα φώτα.
Αν όμως εμπλακούμε με το σύστημα των δεκανών, ο κυβερνήτης του ωροσκόπου είναι ο Δίας ή είναι ο Ήλιος που κυβερνά το τρίτο δεκανό του Τοξότη? Αυτομάτως αλλάζει ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου και, πλέον είναι ο Ήλιος και βρίσκεται στον 8ο.
Μπέρδεμα εεεε?:wacko:
SAGIVI
29-01-2011, 12:13 PM
Ταυρινα, Σιλια και Αουρελια,επειδη δεν εχω διαβασει ποτε ουτε για την μια περιπτωση ουτε για την αλλη ,σας παρακαλω μου λετε αν εχετε δοκιμασει τον γενεθλιο σας στο συστημα ισων οικων?
Εμενα μου δινει πολυ καλη πληροφορηση.
Ευχαριστω κοριτσια
Α και σχετικα με το ποσο αντικειμενιη ειμαι με τον εαυτο μου.
Εγω τουλαχιστον απο το αγχος μου μηπως τα δω ολα καλα σε μενα...τελικα παιρνω τις χειροτερες εκδοχες. Στο δευτερο διαβασμα τα βλεπω πιο καθαρα.
taurine
29-01-2011, 12:54 PM
Ταυρινα, Σιλια και Αουρελια,επειδη δεν εχω διαβασει ποτε ουτε για την μια περιπτωση ουτε για την αλλη ,σας παρακαλω μου λετε αν εχετε δοκιμασει τον γενεθλιο σας στο συστημα ισων οικων?
Εμενα μου δινει πολυ καλη πληροφορηση.
Ευχαριστω κοριτσια
Α και σχετικα με το ποσο αντικειμενιη ειμαι με τον εαυτο μου.
Εγω τουλαχιστον απο το αγχος μου μηπως τα δω ολα καλα σε μενα...τελικα παιρνω τις χειροτερες εκδοχες. Στο δευτερο διαβασμα τα βλεπω πιο καθαρα.
Μάτια μου , ξέρεις κανέναν Παρθένο που να ωραιοποιεί καταστάσεις?
Εγώ προσωπικά κανέναν!
Κι όταν μαζί με τον Ήλιο είναι κι ο Ερμής, συνήθως είναι άτομα που βλέπουν "καθαρά" και δεν "χαιδεύουν" αυτιά, ούτε καν τα δικά τους!:bigsmile:
Το σύστημα των ίσων οίκων δεν το έχω δοκιμάσει, να σου πω την αλήθεια, γιατί για κάποιο λόγο που αδυνατώ να εξηγήσω, δεν μου "πάει".
SAGIVI
29-01-2011, 01:05 PM
Ταυρινακι, η μονη μου παρηγορια ειναι σεληνη-ερμης-αφροδιτη στο ζυγο.(Ενταξει δε λεω αυτο φερνει αλλα θεματα).
Μου εκανε μεγαλη εντυπωση η συμπτωση με τον ωροσκοπο και τον πρωτο οικο σου
.
Οι ισοι οικοι, με βοηθησαν ειδικα σε θεματα συγγενων , αδελφου και εργασιας-οικονομικων.
Ευχαριστω πολυ
aurelia
29-01-2011, 03:49 PM
Καλησπερά σε όλους! Να πω ότι με το σύστημα των ίσων οίκων επί της ουσίας η βασική αλλαγή που γίνεται στο δικό μου ωροσκόπιο είναι η μετάθεση του Κρόνου από τον 7 στον 8ο οίκο και του Ουρανού από 9 σε 10 και αυτό νομίζω θα ήταν που θα πρόσεχα περισσότερο κι όχι τι συμβαίνει με τον ωροσκόπο και τον κυβερνήτη του...
aurelia
29-01-2011, 03:52 PM
Επίσης Εφη μου να πω για να γελάσουμε και λίγο ότι εγώ με 4 πλανήτες στο Ζυγό (Ήλιο, Αφροδίτη, Ερμή σε στέλλιουμ) κάνω το αντίθετο από σένα!χαχα! Ωραιοποιώ καταστάσεις και κάνω πως δε βλέπω τα στραβά! Ευτυχώς ένας Κρόνος στην Παρθένο με βάζει σε τάξη και με προσγειώνει ελαφρώς!
SAGIVI
29-01-2011, 06:14 PM
Συγνωμη ,τωρα ειδα την απαντηση.
Ευχαριστω κατ αρχην και κατα δευτερον, εγω ειμαι πολυ χαρουμενη που ολοι μου λενε οτι ειμαι Ζυγος.
Γλυτωνω εκεινο το τραγικο <Παρθενος? Ακομη?>
Για του ισους οικους , απλα μου δειχνει καλυτερα τον κυβερνητη του τριτου οικου και καποια θεματα μ αυτον. Θελω να πω μου απλοποιησε καποια δεδομενα γι αυτην την περιπτωση
Να ειστε καλα κοριτσια
taurine
29-01-2011, 08:18 PM
Επίσης Εφη μου να πω για να γελάσουμε και λίγο ότι εγώ με 4 πλανήτες στο Ζυγό (Ήλιο, Αφροδίτη, Ερμή σε στέλλιουμ) κάνω το αντίθετο από σένα!χαχα! Ωραιοποιώ καταστάσεις και κάνω πως δε βλέπω τα στραβά! Ευτυχώς ένας Κρόνος στην Παρθένο με βάζει σε τάξη και με προσγειώνει ελαφρώς!
Έφαγες κατακούτελα και την επιστροφή Κρόνου πρόσφατα, και φαντάζομαι πως και για σένα θα ήταν πολύ δύσκολο...
aurelia
29-01-2011, 09:44 PM
Έφαγες κατακούτελα και την επιστροφή Κρόνου πρόσφατα, και φαντάζομαι πως και για σένα θα ήταν πολύ δύσκολο...
Αχ Taurine...μπορώ να γράψω και βιβλίο με τα απομνημονευματά μου! χεχεχε...Ήταν η πρώτη επιστροφή Κρόνου και σχεδόν καπάκι ο Κρόνος στον Ήλιο μου κλτ! Το "γούσταρα" όμως με την έννοια ότι έχοντας αστρολογική επίγνωση του θέματος προσπάθησα να το δω ερευνητικά, τι δίνει αυτή η διεύλεση, πως νιώθω σε κάθε πέρασμα από τις γενέθλιες μοίρες και τα λοιπά. Πάντως μια καλή κουβέντα πάντα λειτουργεί ευεργετικά :bigsmile: φιλάκια
taurine
29-01-2011, 10:14 PM
Αχ Taurine...μπορώ να γράψω και βιβλίο με τα απομνημονευματά μου! χεχεχε...Ήταν η πρώτη επιστροφή Κρόνου και σχεδόν καπάκι ο Κρόνος στον Ήλιο μου κλτ! Το "γούσταρα" όμως με την έννοια ότι έχοντας αστρολογική επίγνωση του θέματος προσπάθησα να το δω ερευνητικά, τι δίνει αυτή η διεύλεση, πως νιώθω σε κάθε πέρασμα από τις γενέθλιες μοίρες και τα λοιπά. Πάντως μια καλή κουβέντα πάντα λειτουργεί ευεργετικά :bigsmile: φιλάκια
Σε νιώθω απόλυτα,μην ανησυχείς.
Λογικά θα είσαι γεννημένη γύρω στο ΄79 -΄80.
Κάθε επιστροφή Κρόνου εκεί κοντά στα 29-30 είναι γερό χαστούκι. Το πήραμε το μάθημά μας!
Κι ακόμη περισσότερο, όταν κάνει και όψεις με γενέθλιο ήλιο, ε τότε, κάθε λεπτό αναμονής,
μοιάζει με αιώνα.
Το Μάιο του 2000 συνέβη η μεγαλη σύνοδος στον Ταυρο. Ταυτόχρονα, υπήρχε κι ένας Ποσειδώνας κι ένας Ουρανός στον Υδροχόο, εκλείψεις κλπ. Οι πρώτες φάπες έπεσαν βροχή και δεν προλάβαινα να δω από που τις έτρωγα! :wacko:
Παρ'ότι ο Κρόνος πίεζε,ο Δίας δεν λειτούργησε μόνο εκρηκτικά, αλλά και λυτρωτικά και με απελευθέρωσε! Καλοδεχούμενος λοιπόν ο Κρόνος !
Το καλοκαίρι του 2006, επέστρεψε ο Κρόνος στο Λιοντάρι.
Γεννήθηκα το ΄77 με ταυ-τετράγωνο΄Ηλιου- Κρόνου -Ουρανού στα σταθερά και σε υδάτινους οίκους.
Τότε έπρεπε να ανταποκριθώ σε άλλες προκλήσεις, και να πάρω αποφάσεις ΓΡΗΓΟΡΑ.
Εκεί λειτούργησε ο Ουρανός, που με βοήθησε να αναλάβω δράση,
νιώθοντας ταυτόχρονα την πίεση της σιδερένιας "μπότας" του Κρόνου, εκ των όπισθεν!
Έφτυσα αίμα από πείσμα και κούραση, πέτυχε όμως.
Γι' αυτό σου λέω, ο Κρόνος είναι ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ.
Τώρα έχεις να αντιμετωπίσεις τον Κρονο στο Ζυγό, τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, όπως και οι περισσότεροι από εμάς που έχουμε γωνιακούς οίκους, οι οποίοι εμπεριέχουν και τα παρορμητικά.
Από καλές κουβέντες, επειδή δεν έχω ταλέντο,το μόνο που μπορώ (ως γειωμένη ταυρίνα) να πω, είναι ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ. Και να μην ξεχνάμε πως το σύμπαν μας στέλνει όλα όσα μπορούμε να αντέξουμε.
aurelia
30-01-2011, 12:38 AM
Ωραία τα γράφεις, συμφωνώ και επαυξάνω! Ναι όντως το 79' είμαι γεννημένη. Θέλω να συμπληρώσω ότι κι εγώ είμαι "υπέρ" της επιρροής του Κρόνου -αν μπορώ να το θέσω έτσι- και δεν είμαι φοβική ως προς του τι θα φέρει γιατί γενικά είμαι συνεπής άνθρωπος στις υποχρεώσεις μου οπότε το πέρασμά του το βλέπω σαν αξιολόγηση της μέχρι τότε πορείας. Κάθε φορά όμως στο πέρασμα του από τα παρορμητικά ζώδια βιώνω τις μεγάλες αλλάγες στη ζωή που μετά σε πάνε παρακάτω. Θυμάμαι τη σκηνή από το καρτούν ΝΕΜΟ (φαντάζομαι να το έχετε δει) που λεει το ψαράκι: τι κάνουμε στα δύσκολα? 'Κολυμπαμε - Κολυμπάμε" :toung::toung::toung:
ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ
30-01-2011, 03:47 AM
Κι εγώ έχω ωροσκόπο στις 15 μοίρες των Ιχθύων και ο πρώτος οίκος πιάνει και όλο τον Κριό. Νομίζω ότι μοιάζω πολύ με Κριό γιατί έχω ¶ρη και Σελήνη στον Κριό! (Είμαι Υδροχόος). Αλλά με επιρεάζουν πολύ οι διελεύσεις του Ποσειδώνα.
Victory
30-01-2011, 06:30 PM
ΚΑι επειδή είμαστε στην συγκεκριμένη ενότητα, για βοηθήστε την πτωχούλα υπογράφουσα η οποία έχει Ωροσκόπο στην 26,4οΑιγόκερο και ο δεύτερος οίκος έχει ακμή στην 11,5ο Ιχθύων... Αυτό θα πει καλή μου Λουλουδένια τυρράνια. Από τη μιά Ο κρόνος με τον Ουρανό και από την άλλη ο Πωσειδώνας , που τρώει σαντην πιο δυνατή όψη αντίθεση από τον Κρόνο...
Από τη μια ειμαι μέσα στην ανασφαλεια και από την άλλη με μια μικρή σπίθα ελπίδας μπορώ να πάω στην αφρική για μια καινούργια αρχή από το μηδέν...και μετά πάλι στα τάρταρα... Ειναι όντως αυτό ή το γεγονός ότι έχω και αυτή την αντίθεση Ηλιου Σελήνης και Τετράγωνο Σελήνη Κρόνου? Η σκληρ'ότητα που έλεγα Λουλουδένια...
ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ
31-01-2011, 12:13 AM
Τί να σου πώ? Δεν ξέρω και πολλά από εξήγηση γενέθλιου χάρτη. Ότι έμαθα το έμαθα προσπαθώντας να εξηγήσω τα δικά μου. Πάντως ξέρω ότι εμένα ο Ποσειδώνας γενικά με παιδεύει (έχω ωροσκόπο ιχθύ), η σεληνη αντίθεση με ήλιο συνήθως σημαίνει γονείς που ζούν χωριστά. Ο Κρόνος τετράγωνο με Σελήνη?? Δεν έχει σημασία σε ποιο οίκο είναι? Ας μας διαφωτίσει κάποιος. Πάντως τα τετράγωνα μας κάνουν να μαζεύουμε εμπειρίες. Και ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό...
a8nva888
31-01-2011, 12:48 AM
καλησπέραααααα....!!!!!μέχρι τώρα είχα καταλάβει ότι είχα εμπεριεχόμενο το ζυγό μέσα στον 6ο οίκο... Ωστόσο με βάση τα γραφόμενα των αγαπητών μελών ανακαλύπτω κι άλλο ένα εμπεριεχόμενο ζώδιο στο 12ο.Νομίζω....ακμή του 5 στο λέοντα και στις 23 μοίρες ακμή 6 στην παρθένο και στη 29 μοίρα και ακμή 7 στο σκορπιό στη 15η μοίρα...¶ρα για το ζυγό νομίζω ισχύει ότι είναι εμπεριεχόμενος έτσι?τώρα στο 12ο οίκο έχω ακμή στους ιχθείς και στη 29η μοιρα και αμή 1ου στον ταύρο και στη 15η μοίρα ο κριός που είναι εμπεριεχόμενος...ουφ...μπερδ εύτηκα!:cheesy:
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
31-01-2011, 05:38 PM
η σεληνη αντίθεση με ήλιο συνήθως σημαίνει γονείς που ζούν χωριστά. ..
αγαπητη Λουλουδενια
δεν σημαινει η αντιθεση ηλιου -σεληνης οτι οι γονεις ζουνε χωριστα
και εγω την εχω αυτη την οψη
ουτε γονεις χωρισμενους εχω
ουτε εγω χωρισα:bigsmile:
κουκι:bigsmile::love:
ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ
31-01-2011, 05:47 PM
αγαπητη Λουλουδενια
δεν σημαινει η αντιθεση ηλιου -σεληνης οτι οι γονεις ζουνε χωριστα
και εγω την εχω αυτη την οψη
ουτε γονεις χωρισμενους εχω
ουτε εγω χωρισα:bigsmile:
κουκι:bigsmile::love:
Χαίρομαι για σένα! Έτσι είχα διαβάσει και το επιβεβαίωσα και από το χάρτη του γιού μου:unsure:
Victory
31-01-2011, 06:20 PM
Καλή μου Λουλουδένια και γώ έχω αυτήν την αντίθεση αλλά δεν έχω γονείς χωρισμένους. Ο γιος μου όμως εχει, με σύνοδο Ηλιου - Σελήνης (ανοιχτή βέβαια στις 7ο). Φοράει γυαλιά!!!! Κάπου ωστόσο ειχα διαβάσει ότι αυτή η οψη δεν βοηθάει καθόλου αυτούς που αχολούνται με επαγγελματα που εχουν εκθεση-φημη-ισχυ!! Τους κάνει ευάλωτους σε σκάνδαλα και παγιδεύσεις από τρίτους. Επίσης σε γυναικεία ωροσκόπια δημιουργεί σύγχυση στα θέλω και στον τρόπο που τα επιβάλλουν στους συντροφους και στα παιδια.
SAGIVI
31-01-2011, 07:10 PM
Χαίρομαι για σένα! Έτσι είχα διαβάσει και το επιβεβαίωσα και από το χάρτη του γιού μου:unsure:
Λουλουδενια, εγω δ ε ν εχω αυτη την οψη κι ομως ειχα παρει διαζυγιο.Επομενως παλι γυριζουμε στο οτι ενας παραγοντας μονο στο ωροσκοπιο δεν αρκει για να δωσει ενα γεγονος,
Νομιζω αυτη η οψη ,οταν δεν υπαρχει μαλιστα αμοιβαια υποδοχη ,δινει μια φορτιση σχετικα στο πως αντιλαμβανεται το ατομο το εγω του (ηλιος) και την ψυχη του(σεληνη)
Ισως και να χρειαζεται μια βοηθεια στο να συνειδητοποιησει το αρσενικο και θηλυκο κομματι του εαυτου του και να το αποδεχτει.
Μακαρι να μας απαντησει καποιο εμπειρο μελος πανω στις ψυχολογικες επιδρασεις αυτης της οψης.