PDA

View Full Version : Προσπαθεια Ερμηνεια Συνθετου Χαρτη!



kinky_skorpina
13-01-2011, 12:48 PM
Καλησπερούδια στους απανταχού συνφορουμίτες! :bigsmile:

Σήμερα καταπιάστηκα με έναν Σύνθετο χάρτη!:wacko:

Aγαπημένες μου Τίνα + Κοραλλία…θα επιχειρήσω πρώτη μια μινι ανάλυση και…θέλω τα φωτά σας…να με καθοδηγήσετε ως προς το αν εχω πιάσει σωστά το νόημα του Composite!

Αρχικα…o Ωροσκόπος είναι στο Zυγό...το θεωρώ αυτό καλο για τη σχέση, με την εννοια της διαθεσης εκατερωθεν (αμφότερων των μελών) για συμβιβασμούς και υποχωρήσεις(δεν τραβούν τα πραγματα στα ακρα δλδ, αλλα αναζητούν τη χρυσή τομή).

Επίσης μπαμ κανει το Stellium πλανητών στο 10ο οίκο και στο Λέοντα (ταυτόχρονα)…Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη+ Δίας..
Αρα… προκειται για ένα ζευγαρι με ηγετικές ικανότητες, που θέλεινα είναι ο αρχηγός(αν το δούμε ως μονάδα), που φροντίζει τη δημοσια εικόνα του και την προβάλλει εντονα στο περιβαλλον με την ενδομυχη επιθυμία να αναγνωριστεί, να εισπράξει εκτίμηση και θαυμασμό!

Αν θεωρήσω τον Ήλιο ως το αρσενικό στοιχείο και τη Σελήνη το θηλυκό του δεσμού(σωστό είναι αυτό?)…μάλλον κονταροχτυπιούνται εδώ…2 λιοντάρια!!!! Ποιο θα υπερισχύσει αραγε? Ηθιστε, το αρσενικό(ο αντρας), αλλα όταν η Σελήνη(γυναίκα) του το «επιτρέπει», (για να μη χασει ο άντρας να χάσει το ρόλο του?),…υποθέτω! ;)

-Η Σελήνη προβάλλει αναγκες, ο Ηλιος αποφασιζει ποιες θα ικανοποιήσει…ισχύει αυτος ο κανόνας και στο Συνθετο?

Στον 1ο οίκο δεσπόζουν Ουρανός και ¶ρης (ο ¶ρης από το 12ο αλλα σε σύνοδο με την ακμή του 1ου, ο Ουρανός καθαρά στον 1ο )…να υποθέσω ότι αυτοι εκφράζουν το πώς αντιλαμβάνεται το ζευγάρι ο περίγυρος του?(η αυτό μας το λεει το Μεσουράνημα?)

Αν είναι ετσι…τοτε…Ο Ουρανός δείχνει πιθανόν μια απροθυμία των μελών να δεχτούν περιορισμούς…Και ενα νεωτεριστικό πνεύμα+ αντικομφορμισμός+ επαναστατικές/αντιδραστικές τάσεις σε κάθε προσπάθεια επιβολής κανόνων - συμμόρφωσης με αυτούς.
Γενικα, προβάλλουν στο περιβάλλον τους ένα πρωτοποριακό/μη-δεσμευτικό μοντέλο σχέσης (ισως ελεύθερη-ανοιχτή σχέση ή τελοσπαντων μια σχέση που δεν πληροί τους στανταρ άτυπους κανόνες μιας δέσμευσης(?))…

Ο ¶ρης ενισχύει την παραπάνω εικόνα, εμπλουτίζοντας την με την ικανότητα/τάση του ζευγαριού να διεκδικεί πράγματα (δικαιώματα), να θέλει την πρωτιά, να βγαζει προς τα εξω κάποιες εγωιστικές/εγωκεντρικές τάσεις στις παρέες οπου βρίσκεται(τάση που ήδη υπάρχει λόγω έντονου Λέοντα) και μια ανεξαρτησια, που μαλλον ερχεται σε συγκρουση με την αναγκη τους για συντροφικότητα και το low profile που υποδεικνυει ο Ωροσκόπος στο Zυγό.
Ισως μπορούμε να πουμε ότι η Αρεια ορμητικότητα περιορίζεται κάπως από την επιρροή του Ζυγού(που βγάζει μια παθητικότητα, αφού είναι το ζώδιο αδυναμίας του ¶ρη), κάτι που δένει με την αρχική μου υπόθεση ότι τα μέλη της σχέσης τείνουν να βάζουν νερό στο κρασί τους….αρα θεωρώ ότι περισσότερο θετικά λειτουργεί ο ¶ρης σε αυτή την περίπτωση.

Στον άξονα 1ου/7ου βρίσκουμε, εκτός του Ουρανού και το Χείρων και το Βερτεξ.
Το τελευταίοι δεν ξερώ τι μπορεί να σημαίνει, αλλα ψυχανεμίζομαι ότι ο Χείρωνας εκει υποδηλώνει θεραπεία τραυματικών επιρροών του παρελθόντος ώστε να τα άτομα, μεσα από την αλληλεπίδραση τους, να βοηθηθούν στη επούλωση των πληγών τους.
Σε αυτό πιθανόν να συμβάλλει και ο Πλούτωνας από το 12ο, ο οποίος επιπλέον δείχνει(?) και υπόγειες(κρυφές) χειριστικές-εξουσιαστικές τάσεις, αμφίδρομα.

Όσον αφορά τις όψεις…πολύ θετική-τυχερή όψη θεωρώ τη σύνοδο Ήλιου-Αφροδίτης+ Δια(10ος)…ενώ οι σύνοδοι Ερμη-Δια(10ος) και Αρη-Πλουτωνα(12ος) με προβληματίζουν, γιατι….
Ο Δίας υπερβάλλει συνήθως και μεγεθύνει, προσδίδοντας και μια χαλαρότητα/επιπολαιότητα σε ότι αγγίζει (επιπόλαιες συζητήσεις, υπερβολικός τρόπος έκφρασης+ ωχαδερφισμός?), ενω οι ¶ρης και Πλουτωνας δεν ξερω πόσο ευκολα μπορούν να «συνεργαστούν», συγχωνεύοντας τις ενέργειες τους όπως επιτασει η συνοδος, δεδομένης της φυσης τους …ανησυχώ μήπως είναι αυτό-καταστροφική(για την ίδια τη σχέση επι συνόλω) τελικά η συνδυαστική επιρροή τους?

Παρατήρησα και καποια τετράγωνα (λιγα)…της Σελήνης(9ος) με το Χείρων(1ος), των Έρμη+Δία με τον Ουρανό, του Κρόνου(Παρθενος,11ος) με τον Ποσειδώνα(Τοξότης,2ος)....τα οποία μαλλον "ωχριούν" μπροστα στο πλήθος των θετικών οψεων.
Τι μπορει να σημαινουν ομως?...μμμ...Επωδυνη θεραπεια ψυχικών τραυματων-απωθημενων?(Σεληνη-Χειρων)?...Πνευματικη-νευρικη ανασταωση κατα την επικοινωνια (Ερμης-Ουρανος)?...Ο Κρονος πειθαρχει εδω τον αιθεροβαμωνα Ποσειδώνα? :unsure::blink:

Εχουμε και πολλα βοηθητικά τρίγωνα και εξαγωνα…τα οποια, αν θελετε να σχηματίσετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα, θα τα αναφέρω σε επόμενο post μου.

Αυτα απο μενα…περιμένω σχόλια και εντυπώσεις.:nuts::toung:

Με εκτίμηση
Το Μαρακι…

kinky_skorpina
13-01-2011, 02:09 PM
Kανείς? :cry:

Μητσάκος
13-01-2011, 03:01 PM
Kανείς? :cry:
¶μα δεν ανεβάσεις χάρτη, θα περιμένεις πολύ ακόμα...

kinky_skorpina
13-01-2011, 03:30 PM
Να.... ο χαρτης...!!!!