View Full Version : Ωριαια: παιχνίδι γνώσεων και...φαντασίας!!
kinky_skorpina
28-12-2010, 10:49 AM
Η ωρα που έθεσα την ερ'ωτηση ηταν 08:37 σημερα το πρωι(28/12/2010).
Ξυπνησα-για αγνωστο λόγο-απο τα χαράματα και το μυαλό μου ξαφνικά αρχισε να παίρνει τρελές στροφές...κατεβάζοντας τη φαινη ιδέα να πειραματιστώ με αυτόν τον ωριαίο χάρτη.
Ερώτημα: "Θα γίνει ο νυν συντροφός μου αντρας μου και πατέρας των παιδιών μου?"
Κουλή ερώτηση!!!!!Αλλα αυτη μου ήρθε, τί να κανω? :)
Αρχισα να μελετάω λοιπόν το Ωριαιο χάρτη.
Εχουμε και λέμε....
Ωροσκόπος στον Αιγόκερω(ωχ ειπα απο μέσα μου,δεν ξεκινάμε καλα, παντα εχω ενα φόβο με τον Κρόνο, λόγω της περιοριστικής του φύσης, αλλα ξέροντας οτι παράλληλα εχει και σταθεροποιητικές ιδιότητες, προχωράω).
Ο Κρόνος λοιπόν είναι ο κυβερνήτης του ερωτώντα(δηλαδή εμού).Ενας Κρόνος στο Ζυγό και τον 9ο οίκο σε ανοιχτή σύνοδο με τη Σελήνη που ειναι τωρα κι αυτή στο Ζυγό αλλα στον 8ο.Αυτο τωρα πως να το εκλάβω....(σκεφτομαι)? Ας πούμε οτι ειναι θετικό-αν θεωρήσω τη Σελήνη ως το θυλυκο-συναισθηματικό στοιχείο το οποίο τιθασευεται απο μένα(Κρόνος)-αθεραπευτα αισιόδοξη απο τη φύση μου!- αρχικα και θα δω παρακάτω που με οδηγεί ο χάρτης.
Συνεχίζω...
Η Σελήνη ποιανού Κυβερνήτης είναι(εφαγα φλασιά!)?Για να δω τις ακμές 5ου και 7ου, λεω στον εαυτό μου.
Ακμή 5ου(συντροφος) στους Διδύμους-και θετικά κ αρνητικά στοιχεία παιρνω απο δω-και ακμή 7ου στον Καρκίνο, θετικότατη ενδειξη(in my opinion), μιας και βρήκα τελικά οτι Η Σελήνη κυβερνά τον μέλλοντα σύζηγό μου!!!!
Ποιος όμως είναι ο μέλλον σύζηγος?Ειαι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο?(...?...)
Προχωράω....Συμπεραινω εν τελη οτι...Ο δικός μου Κυβερνήτης(Κρόνος)+ο Κυβερνήτης του συζήγου μου(Σελήνη) ειναι σε σύνοδο μεταξύ τους.Αυτο καλό μου φαίνεται, σαν να θελει να μου επιβεβαιώσει πόσο εντονη είναι η λαχτάρα μου να βγει θετική απάντηση στο ερώτημα...η μήπως σημαίνει οτι Εγω+ο Μελλοντικός σύζυγος μου (θα) εχουμε ψυχική ταυτιση μεταξύ μας?
Μετα αναρωτιέμαι...η όψη αυτη είναι Συγκλίνουσα ή αποκλίνουσα?Δεν μπορω να καταλάβω(Τινα???Βοήθεια).
Ας εξετασω τωρα τη σχέση μεταξύ εμου και του τωρινού συντρόφου.Κυβερνήτης μου ο Κρόνος, Κυβερνήτης του Ο Ερμής(ακμή 5ου στους Διδύμους),στον Τοξότη και στον 11ο οίκο.Κανουν όψη μεταξύ τους?Κανουν ενα (αποκλίνων/συγλίνων δεν ξέρω, δεν εχω πιασει σωστα αυτες τις εννοιες(?)) εξάγωνο!Θετική ενδειξη...αλλα τί ακριβώς θέλει να μου πει?....?Και ο Ερμής κανει επίσης κι ενα τετράγωνο με τον Κρόνο, ενα με τον Ουρανό κι ενα εξάγωνο με τον Ποσειδώνα!!...Διφορούμενες ενδείξεις(2 θετικές+2 αρνητικές όψεις κανει ο Ερμής, αν σχηματίζει κι αλλες και δεν τις είδα,διορθώστε με!)...που δεν ξερω τι ακριβώς υπονοούν?!ΑΧ, ΑΡΧΑΡΙΑ ΕΊΜΑΙ στην ωριαια, αλλα το παλευω!
Καλα τα παω, Τίνα μου, ως εδω?Σε παρακαλώ, διορθωσέ με όπου χρειάζεται, χωρίς φόβο, αλλα με πολυ πάθος!!! :)
Και τωρα σκέφτομαι...τι άλλο να κοιτάξω συμπληρωματικά μπας και με διαφωτίσει?
Ας εξετάσω τους πλανήτες κοντα στον Ωροσκόπο που παρέλειψα πριν να το κάνω.
Ετσι...εχω εναν Αρη σε σύνοδο με Ωροσκόπο απο το 12ο όμως...αυτο μαλλον δειχνει την εντονη σεξουαλικη ελξη μεταξύ εμου και του συντρόφου...(Αρης σε σύνοδο με τον Κυβερνήτη του ερωτώντα)) αλλα και τον κρυφό χαρακτήρα της σχέσης(η μανα μου δεν εγκρινει αυτη τη σχέση και για να μην εχουμε παρατραγουδα, το κραταμε κρυφό).Δεν ξερω αν τα λεω καλα...,αλλα συνεχίζω...(?)
Πανω στον Ωροσκόπο βλέπω και τον Ηλιο, τον Πλούτωνα και το Βόρειο Δεσμό.Εχω καποιες ιδέες για την ερμηνεία αυτών, αλλα δεν είμαι σίγουρη!Λεω πως ισως να δειχνουν το μοιραίο-καρμικό χαρακτήρα της σχέσης(ο σύντροφος ειναι ατομο Πλουτωνιο και στη συναστρια μας ο Πλούτωνας του σφιχταγγαλιάζει με συνοδο την Αφροδίτη μου, ενω ο δικός του Β.Δ κανει σύνοδο με τους Αφρο, Δια και Κρόνο μου.Ε νομίζω καταλαβαίνετε τι θέλω να πω!!!)
Η Αφροδίτη, κατεξοχήν πλανήτης των ερωτικών σχέσεων, βρίσκεται στο Σκορπιό και στον 10 οίκο και κανει τρίγωνο με τον Ουρανο,ημιτετράγωνο με τη Σελήνη κ τετράγωνο με τον Ποσειδώνα.Αστα βράστα κοινώς! Φορεσαμε τα ροζ γυαλια μας και πορευομαστε μ'αυτα, θέλουμε και την ελευθερία μας συναμα,...καλα κρασιά!!:)
Επίσης παρατήρησα τωρα, οτι ο 7ος οίκος περιλαμβάνει και ενα τμήμα του Λεοντα, κυβερνήτης του οποίου ειναι ο Ήλιος που κανει τετράγωνο με τον Ωροσκόπο και τον Κρόνο!!!!!Τι να υποθέσω τώρα?........Δε βλέπω να τον παντρευομαι εγω αυτόν,παρόλη την αγαπη,κατι θα χαλάσει!(?)...αλλα ας μη βιαστω να καταλήξω σε συμπερασμα, πριν ζυγίσω όλες τις ενδείξεις!
Εκαψα φλάντζα με τα υπερ και τα κατα...τα συν και τα -...και κατέληξα οτι...στο τελος κατι θα χαλασει τη συνταγη!Θα υποκείψω στις πιέσεις της μάνας μου?Θα αντιληφθώ απιστία εκ μέρους του?Θα ακούσω τη φωνή της λογικής κι οχι την καρδιά μου?
Οσοι θέλετε βοηθήστε!Αν θέλετε!
Φιλια!
Με εκτίμηση
Το Μαράκι!
Τίνα Ζαχαριάδου
28-12-2010, 12:43 PM
Καλημέρα Μαράκι!
Η αλήθεια είναι πως χωρίς χάρτη....δεν λειτουργώ!
Κάποιος να μας βοηθήσει?
Για αρχή πάντως εκείνο το οποίο πρέπει να εξετάσεις είναι ο Ωροσκόπος, ζώδιο, αν βρίσκεται σε πρώτες ή τελευταίες μοίρες και μετά ποιοι είναι οι κυβερνήτες 1ου και 5ου.
Θα δεις σε τι κατάσταση βρίσκονται και αν σχηματίζουν όψη μεταξύ τους, αν βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή κτλ.
Η Σελήνη δεν κυβερνά τον σύζυγο, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει.
Η Σελήνη είναι συνκυβερνήτης δικός σου και οι όψεις της δείχνουν την πορεία του ερωτήματος.
Αυτά, μέχρι να μας περάσουν τον χάρτη.
whisperer
28-12-2010, 12:59 PM
ορίστε....:bigsmile:
http://i834.photobucket.com/albums/zz270/whisperer_m/horary.png
kinky_skorpina
28-12-2010, 01:37 PM
Τίνα μου με τη Σελήνη συγκυβερνήτη μου και μαλιστα οδηγό για την εξέλιξη της καταστασης...το μεγαλο ΟΧΙ ερχεται και θα'ναι μεγαλύτερο απο αυτο του Μεταξα!!!!:laugh:
Γιατι?Γιατι η Σεληνούλα η δυσμοιρη δεχεται 7 τετραγώνα/αντιθέσεις!!!!!!!!
hattie23
28-12-2010, 03:04 PM
Καταρχην, απο οτι ξερω περα απο ολες τις οψεις που κανει η σεληνη .Τοσο στο κρονο δικο σου κυβερνητη οσο και στον ερμη κυβερνητη του συντροφου σου πιανεται η πρωτη οψη και οχι οι επομενες.
Δευτερον,πρεπει να κοιταξεις αν η ωρα που εθεσες την ερωτηση ηταν ωρα συμβατη με τον αιγοκερω.Αν δηλαδη κυβερνητης της ωρας ειναι ο κρονος ( αιγοκερως η υδροχοος μας κανει).Επειτα κοιτα αν δεν υπαρχουν απαγορευτικες ενδειξεις (οπως σεληνη κενη πορεια απο την στιγμη βεβαια που η σεληνη σχηματιζει οψεις δεν εχουμε προβλημα με αυτο:bigsmile:).
Οσο για το ποια οψη ειναι συγκλινουσα η οχι ,κοιταμε ποιος απο τους δυο πλανητες ειναι ο πιο γρηγορος .Αν ο πλανητης αυτος πηγαινει να συναντησει τον πιο αργο εχουμε συγκλινουσα οψη αν τον εχει περασει αποκλινουσα.(τουλαχιστον αυτο μου εχουν πει)Εγω πιστευω οτι πολυ συντομα παντως θα παρεις απαντηση σχετικα με αυτο το ερωτημα.Πολυ συντομα δηλαδη θα καταλαβεις τι θα συμβει αναμεσα σε εσενα και τον συντροφο σου.
Αν κρινω σωστα η σεληνη παει να συναντησει τον κρονο αρα ειναι συγκλινουσα οψη.Η σεληνη ως δεικτης γενικα της ερωτησης δειχνει οτι πολυ συντομα ενδεχομενως να γνωριζεις πραγματικα την απαντηση στο ερωτημα σου (ξεχασα να συμπληρωσω οτι πρεπει να δωσεις προσοχη και στις μοιρες .Αν η ερωτηση σου βρισκεται στις πρωτες 3 μοιρες του αιγοκερου την εθεσες πολυ νωρις και πρεπει μετα απο ενα διαστημα 3 μηνων περιπου να την ξαναθεσεις ωστε να παρεις απαντηση .Αν βρισκεται στις τρεις τελευταιες ηδη γνωριζεις την απαντηση και ισως να μην θες να την συνειδητοποησεις και η ιδια).
Αν πιασουμε μονο την πρωτη οψη δηλαδη το εξαγωνο ερμη κρονου (θεωρω οτι ειναι αποκλινουσα οψη) δειχνει οτι γενικα το κλιμα ειναι θετικο και οτι ηδη και ο ενας και ο αλλοες εχετε σκεφτει το ενδεχομενο για κατι πιο επισημο μεταξυ σας.
Ωστοσο ο συγκυβερνητης της ερωτησης δειχνει οτι περασατε μια βαθια κριση (σεληνη -πλουτωνας) και επειτα αρνητικη οψη σεληνη-ηλιου(ο ηλίος συμβολιζει επισης γενικα τον συντροφο) που δειχνει οτι αυτη η κριση αλλαξε καπως τα δεδομενα ,ισως με τροπο που ακομα ισως να μην εχει γινει συνειδητος απο εσας.
Επισης η αρνητικη οψη με τον αρη δειχνει ριξη αναμεσα σας.
Θεωρω οτι την απαντηση στο ερωτημα την λυση δηλαδη οντως θα την δωσεις η ιδια .(επειδη η σεληνη βρισκεται συγκλινουσα με τον κρονο.
Απο εκει και υστερα με τα λιγα που σκαμπαζω απο την ωριαια ,νομιζω οτι το τελικο απαοτελεσμα φαινεται απο τον 4 οικο.Ο οποιος ειναι αδειος και βρισκεται στον ταυρο.Θα κοιταγα την πρωτη οψη που σχηματιζει η αφροδιτη νομιζω με τον ουρανο ενα τριγωνο.Η αφροδιτη βρισκεται στον 10 οικο στο σκορπιο αρα σε πτωση.
Τίνα Ζαχαριάδου
28-12-2010, 03:09 PM
Τίνα μου με τη Σελήνη συγκυβερνήτη μου και μαλιστα οδηγό για την εξέλιξη της καταστασης...το μεγαλο ΟΧΙ ερχεται και θα'ναι μεγαλύτερο απο αυτο του Μεταξα!!!!:laugh:
Γιατι?Γιατι η Σεληνούλα η δυσμοιρη δεχεται 7 τετραγώνα/αντιθέσεις!!!!!!!!
Μαρία μου οι όψεις που μελετάμε είναι εκείνες που πρόκειται να γίνουν κι όχι όσες έγιναν και που δείχνουν γεγονότα παρελθοντικά.
Ξεκίνα (κι 'οποιο άλλο μέλος θέλει) από τον Ωροσκόπο κι από τους κυβερνήτες σας.
Ευκαιρία να κάνετε μάθημα ωριαίας.
Τι δείχνει για παράδειγμα ο Ωροσκόπος εκεί που βρίσκεται?
Ο κυβερνήτης, ο Κρόνος τι δείχνει για τον ερωτώντα?
Ο κυβερνήτης του 5ου τι πληροφορίες μας δίνει?
kinky_skorpina
28-12-2010, 03:23 PM
<<1. Τι δείχνει για παράδειγμα ο Ωροσκόπος εκεί που βρίσκεται?
2. Ο κυβερνήτης, ο Κρόνος τι δείχνει για τον ερωτώντα?
3. Ο κυβερνήτης του 5ου τι πληροφορίες μας δίνει?>>
Τίνα μου, μου αρέσει που δε μας τα δίνεις ετομα στο πιάτο!Θα το δω σαν πρόκληση λοιπόν, αν και μιλάω με επιφύλαξη, εχοντας λιγες μόνο γνώσεις.
1. Ενας Ωροσκόπος στον Αιγόκερω φαντάζομαι εγω με το φτωχό μυαλό μουοτι εχει ολα τα Κρόνια χαρακτηριστικά:(+) σταθερότητα(παγιοποίηση της καταστάσης,η γνώμη μου και τα συναισθήματα μου γι'αυτό το άτομο κρατάνε χρόναο και δεν αλλάζουν?), εμπόδια, περιορισμούς, πολύτιμα μαθήματα που εχω να πάρω (ή και να δωσω?) απο τη σχέση.Ο Κρόνος ειαι ο σοφός διδάσκαλος και πιθανόν εδω να φωτογραφίζει τον ερωτώντα, εμένα δηλαδή:ςσ ενα ατομο που πηρε την απόφαση να θεσει το ερώτημα εχοντας προτάξει τον ορθολογισμό(λεω εγω τώρα!).
2. Για τον Κρόνο πανω-κατω ειπα πριν τι πιστευω οτι δειχνει κι ελπίζω να έπεσα καπου μέσα.
Να συμπληρώσω μόνο οτι ισως να δειχνει και τη δική μου απαισιοδοξία για το αν αυτος ειναι καταλληλος να γίει συζηγος μου(εχει περασει αυτη η σχεση δια πυρος και σιδήρου!!).
3. Ο Ερμής, ως κυβερνήτης του 5ου....(σημειοτέον ο σύντροφος είναι Δίδυμος 2ου δεκαημέρου!!!!), νομίζω δειχνει τη μεταβλητή φύση του συντρόφου, εξυπναδα κ πονηριά, ευελιξία, προσαρμοστικότητα, αλλα και ψέμματα, διπροσωπία, αστάθεια λόγων και εργων!
Τινάκι μου...πες μου αν τα παω καλα.:love:
wind*1
28-12-2010, 05:05 PM
Παρατήρησα ότι στο χάρτη που ανεβάσαμε έχει χρησιμοποιηθεί το σύστημα Placidus για την οικοθεσία. Τελικά χρησιμοποιούμε το Placidus ή το Regiomontanus στην ωριαία?
Μητσάκος
28-12-2010, 05:52 PM
Παρατήρησα ότι στο χάρτη που ανεβάσαμε έχει χρησιμοποιηθεί το σύστημα Placidus για την οικοθεσία. Τελικά χρησιμοποιούμε το Placidus ή το Regiomontanus στην ωριαία?
Μικρό το κακό....:bigsmile:
kinky_skorpina
28-12-2010, 07:08 PM
Aφου εριξα εναν υπνάκο και καθάρισε και το μυαλό μου...:toung:...σκέφτηκα και καποια άλλα πράγματα για τον αποσυμβολισμό αυτού του Ωριαίου χάρτη.Οποιος θέλει ας καταθεσει άποψη, μπας και βοηθηθώ λιγάκι να ξεδυαλύνω το θέμα μου και να μαθω κατι παραπάνω για τους κανόνες της Ωριαίας, μιας και αυτός ειναι ο στόχος μου, περα απο το τι μας λεει ο χάρτης για το ερώτημα.(Ευχαριστώ εκ των προτέρων οσους θα θελήσουν ν'ασχοληθούν με τις "ανησυχίες" μου!Μητσάκο....,εισαι εδω?)
Αν δεχτώ αυτό που είπε η καλή μου hattie(την οποία και ευχαριστω για την πολύτιμη βοήθειά της,ως αρχαρια σε αυτόν τον κλάδο της Αστρολογίας), οτι ο Ήλιος γενικά δίνει πληροφορίες για το αρσενικό στοιχείο στο χάρτη, τοτε ο Ήλιος στον Αιγόκερω θα μπορούσε να φανερώνει την προσήλωση του συβτρόφου μου στην επαγγελματική του ζωή εις βάρος της συναισθηματικής?
Επιπλέον...οτι ειναι υπευθυνος και αφοσιωμένος απέναντι στους γονείς του (Ο Αιγόκερως νιώθει οτι οφείλει να στηρίξει τους γονείς ΩΣ ο Καρκίνος νιώθει οτι πρέπει εκείνοι να τον στηρίξουν).
Ακόμη...Ο Ωροσκόπος στο ίδιο ζώδιο δίνει ανάλογα στοιχεία και στον ερωτώντα, αρα καπως ετσι λειτουργώ κι εγω, και με τον Κρόνο Κυβερήτη μου σε έξαρση, σίγουρα παίρνω τις σοβαρές αποφάσεις υπο το καθεστώς προσεχτικής εξέτασης όλων των ενδεχομένων και δεδομένων, μεταξύ αλλων.
Η Σελήνη, ως συγκυβερνήτης του Ωροσκόπου, απο το Ζυγό(ουδέτερη/καλή θέση?), δείχνει τη διάθεση μου να συζητάω τα θέματα για να κρατώ ισορροπίες και την αρμονία.
Ως δείκτης της απάντησης, η Σελήνη, δείχνει μεταβλητότητα και εναλλαγή διαθέσεων όσον αφορά την εξέλιξη αυτης της σχέσης.Δειχνει ακόμη την ψυχική αυτιση και κατανόηση μεταξύ των συντρόφων(ενδεχομένως).
Η Σελήνη εκτός απο ιδκός μου συνκυβερνήτης, είναι και κυβερνήτης του 7ου οίκου(ειναι στην Ωριαία ο όίκος του γαμου?) σε τετράγωνο με τον Ηλιο "συνκυβερνήτη" του συντρόφου και εμπεριεχόμενος στον 7ο!Ολο αυτο συνδιαστικά θα μπορούσε να μας μιλά για...εσωτερικές συγκρούσεις των θέλω με τα πρεπει που βιώνουν οι 2 σύντροφοι?Η π.χ την συγκρουση του αρσενικού(αντρας) με το θυλυκό στοιχείο(γυναίκα) στο χάρτη?
Αλλα στοιχεία που βλέπω συμπληρωματικά είναι η θε΄ση της Αφροδίτης, ως Κυβερνήτη του 4ου οίκου, στο Σκορπιό και στο 10ο.Το οτι είναι σε πτώση, παει να πει οτι η απαντηση τέινει να είναι αρνητική?Η πρωτη όψη που κα΄νει είναι ενα τρίγωνο με τον Ουρανό...θετική ετσι?Αρα, σε πτώση μεν αλλα με θετική όψη με Ουρανό δε.... τι συμπεραινουμε απο αυτα?Μήπως την αναγκη και των 2 έξαψη και απροβλεψιμότητα αλλα και για τη δημιουργία οικογένειας λόγω 4ου οικου?(εικασίες κανω)
Ο Ποσειδώνας στον 1ο οίκο θα μπορούσε να φερει απογοητευσεις απο απραγματοποιητες προσδοκίες?
Η παρουσία Ηλιου, Αρη, Πλούτωνα και ΒΔ στο 12ο, δηλώνει οτι η σχέση ειναι κρυφή απο τους οικείους μου.(ειναι οντως κρυφή-ειναι δύσκολο για μενα να δω αντικειμενικά το χάρτη λόγω της προσωπικής εμπλοκής, ωστόσο προσπαθώ!)
Ο Ερμής,ως Κυβερνήτης του συντρόφου,σε εξορία/πτώση και ανάδρομος...ειναι ενδειξη των πισωγυρισμάτων ή αναθεωρήσεων που μπορεί να κανει εκείνος για τη σχέση?(μια ιδεα λεω)
ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ
29-12-2010, 01:23 AM
Θα επιχειρήσω κι εγώ μια ανάλυση: Ο Κρόνος στο Ζυγό είναι ισχυρός γιατί βρίσκεται σε έξαρση. Ο παρτενέρ της, ο Ερμής βρίσκεται και σε αδυναμία στον Τοξότη και ανάδρομος, οπότε ακόμα χειρότερη η θέση του. Ο Ερμής επίσης αντιπροσωπεύει και τα οικονομικά του παρτενέρ (2ος οίκος από τον 5ο επίσης ακμή στους Διδύμους) που δείχνουν μάλλον άσχημη οικονομική κατάσταση. Επίσης η κοπέλα βρίσκεται στον 5ο οίκο του 5ου δηλαδή στον οίκο του έρωτα του παρτενέρ της. Αυτό δείχνει πόσο ερωτευμένος είναι εκείνος μαζί της. Η Σελήνη μόλις έφυγε από όψη τετραγώνου από τον Ήλιο και πάει να κάνει σύνοδο με τον Κρόνο. Αυτό γίνεται αλλάζοντας και οίκο, φεύγει από τον 8ο που έχει να κάνει με τα χρήματα των άλλων και πάει στον 9ο. Αυτό είναι πολύ θετικό σημάδι, μεταφέρει φως και ο Ήλιος είναι άλλος ένας σημειοδότης του παρτενέρ. Ο Ερμής επίσης αν και ανάδρομος ετοιμάζεται για όψη εξαγώνου με τον Κρόνο. Επίσης καλό σημάδι. Πιστεύω ότι ο παρτενέρ θα κάνει βήματα για να προχωρήσει η σχέση τους και η κοπέλα θα πάψει να σκέφτεται τα οικονομικά (8ος) και θα δει πιο φιλοσοφημένα τα πράγματα (9ος) και θα είναι μαζί. Η μητέρα της συμβολίζεται από την Αφροδίτη, κυβερνήτη του 4ου οίκου και είναι σε αδυναμία (στο Σκορπιο), άρα δε θα παίξει και πολύ ρόλο και επίσης ετοιμάζεται για τετράγωνο με τον χείρωνα, οπότε θα την πάρει την πίκρα εφόσον δεν συμφωνει!!! Επίσης πρέπει να παρατηρήσουμε ότι ο Ερμής, εκτός από κυβερνήτης του παρτενέρ της, είναι και κυβερνήτης του πατέρα των παιδιών της (4ος οίκος από τον 5ο, παρθένος, κυβερνήτης Ερμής). Τυχαίο? Δεν νομίζω!!!
¶ντε και καλά στέφανα!!!
Χρυσάνθη
29-12-2010, 01:57 AM
Όμορφα με φτιάξατε !! Θα επιδοθώ λοιπόν σε βραδινό κουιζ!!! Έχουμε και λέμε: Κυβερνήτης 1ου ο Κρόνος, φαίνεται νιώθεις περιορισμένη αλλά επειδή είναι σε έξαρση και στον 9 σώζεται κάπως. Τώρα λοιπόν μου ήρθε φλασιά! Σύνοδο δεν το λες αλλά σίγουρα είναι κοντά με τη Σελήνη τουτέστιν τα θέματα με τη μητέρα σου είναι αυτά που σε περιορίζουν....ή θα μπορούσε να είναι ο πιθανός μελλοντικός σου ρόλος ως συζύγου... (δεδομένου ότι θα συγκλίνει στο μέλλον καιθα γίνει πράγματι σύνοδος)
Κυβερνήτης 5ου ο Ερμής....λίγο επιφανειακός, γενικά σταθερός δεν το λες,...ίσως φεύγει και έρχεται.. ανάδρομος στον Τοξότη και τα δύο αυτα καλά δεν τα λες!! (¶σχετο με έχει κάνει χάλι μαύρο ο ανάδρομος πάνω στο γενέθλιο Ήλιο μου ΚΑΙ Ερμή μου!!!Τίποτα δεν μου βγαίνει!!!Μα τίποτα!!!!!) Εχει θεματα που επανεξετάζει φαίνεται... το καλό είναι ότι λόγω ανάδρομης κίνησης θα κάνει ένα συγκλίνον εξαγωνάκι με τον κυβερνήτη σου! Ίσως είχε επανεξετάσει τη σχέση μαζί σου και επιλέγει να μείνει ή μπορείν να μας δείχνει απλά μία συνάντηση... Ερώτηση προς όλους τους γκουρού: Το ότι κάποια στιγμή ο Ερμής θα σταματήσει την ανάδρομη πορεία του και θα απομακρυνθεί από Κρόνο το θεωρούμε ως τελική αρνητική στάση του συντρόφου?? Ή εξετάζουμε μόνο την ανάδρομη κίνηση? (που στην προκειμένη περίπτωση μας λέει κα΄τι θετικό από το σύντροφο προς τη Μαρία...) Η μοναδική όψη λοιπόν είναι αυτή του Ερμή με τον Κρόνο=καλό ακούγεται...σημαίνει ότι δεν έχει σχέση παρά μόνο με ...εσένα..!
Ο ΠΟσειδώνας στον 1ο οίκο δηλώνει τις ελπίδες και το ρομαντισμό που τρέφει η Μαρία μας... (ελπίζω όχι και φαντασιώσεις...γιατί ΠΟσειδώνας είναι αυτός..! Το μυαλό στη γη Μαρία!!!) Ο κυβερνήτης σου Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με άρη (συγκλίνον και γρήγορα μάλιστα!! ) Ίσως ένας καυγάς? μία φασαρία??Ή ακόμα χειρότερα μία παρασκηνιακή ενέργεια από την οποία πρέπει να φυλάγεσαι!???12ος είναι αυτός... Κονταροχτυπιούνται και οι δύο στην έξαρσή τους!! Ευτυχώς εσύ υπερέχεις κάπως από οίκο.... Το θέμα μπορεί να σχετίζεται με τον πατέρα (λόγω Αικόκερου ή γενικά με θέμα αρχών ηθικής και τάξης...) Επειδή είναι και κυβερνήτης 3ου ίσως σχετίζεται με αδέρφια...(ένας μεγαλύτερος αδερφός που μπορεί να μάθει και να μαρτυρήσει επειδή δεν εγκρίνει??)
ΗΣελήνη θα συναντήσει τον Κρόνο κάποια αστιγμή και θα εμπλακεί και μία γυναίκα στη φασαρία? ίσως η μητέρα σου που ανέφερα προηγουμένως... είδωμεν...
Ο κυβερνήτης 5ου είναι στον 11ο... δηλ στον 7ο του 5ου άρα πράγματι ο σύντροφός της μπορεί να σκέφτεται τη σχέση τους?? και εσύ Μαρία είσαι στον 5ο του 5ου! !
Τελικά ο κυβερνήτης του 4ου είναι στο 10ο ..αυτό μου ακόύγεται καλό δεδομένου ότι ο 10ς σχετίζεται με την κοινωνική αποκατάσταση για μία γυναίκα μπορεί να δείχνει το γάμο...Το ότι είναι η Αφροδίτη ενισχύει τη φύση του χάρτη που πράγματι πρόκειται για αισθηματικό ζήτημα δείχνοντας μία κάποια εμμονή από της πλευρά σου ίσως και ένα πάθος για να γίνει αυτό (δηλ η κοινωνική αποκατάσταση) ή ότι θα γίνει μέσα από δυσκολες συνθήκες αλλά θα επιβιώσει (ένας Σκορπιός πάντα επιβιώνει..) αφήνοντας πίσω της το σύκολο και φασαριόζικο ¶ρη του σκότους για να βγει στην επιφάνεια.. στο μεσουράνημα.. Θα συναντήσει το Δία... με τρίγωνο και τον Ουρανό... κάτι αναπάντεχα ευχάριστο (ενίσχυση πρακτική από φίλου ίσως..)ο δε δίας στου Ιχθείς έιναι και σε καλή θέση.... γνώμη μου είναι ότι είναι θετική η τελική έκβαση!!!
¶ντε και στα δικά μας οι ελεύθερες!!
Όλα αυτά τα έγραψα πριν διαβάσω ερμηνείες δικιές σας για να μην επηρεαστώ,..συγχωρήστε με λοιπόν για τυχόν επαναλήψεις! Καλό σας βράδυ!!!
Τίνα Ζαχαριάδου
29-12-2010, 02:08 AM
<<1. Τι δείχνει για παράδειγμα ο Ωροσκόπος εκεί που βρίσκεται?
2. Ο κυβερνήτης, ο Κρόνος τι δείχνει για τον ερωτώντα?
3. Ο κυβερνήτης του 5ου τι πληροφορίες μας δίνει?>>
Τίνα μου, μου αρέσει που δε μας τα δίνεις ετομα στο πιάτο!Θα το δω σαν πρόκληση λοιπόν, αν και μιλάω με επιφύλαξη, εχοντας λιγες μόνο γνώσεις.
1. Ενας Ωροσκόπος στον Αιγόκερω φαντάζομαι εγω με το φτωχό μυαλό μουοτι εχει ολα τα Κρόνια χαρακτηριστικά:(+) σταθερότητα(παγιοποίηση της καταστάσης,η γνώμη μου και τα συναισθήματα μου γι'αυτό το άτομο κρατάνε χρόναο και δεν αλλάζουν?), εμπόδια, περιορισμούς, πολύτιμα μαθήματα που εχω να πάρω (ή και να δωσω?) απο τη σχέση.Ο Κρόνος ειαι ο σοφός διδάσκαλος και πιθανόν εδω να φωτογραφίζει τον ερωτώντα, εμένα δηλαδή:ςσ ενα ατομο που πηρε την απόφαση να θεσει το ερώτημα εχοντας προτάξει τον ορθολογισμό(λεω εγω τώρα!).
2. Για τον Κρόνο πανω-κατω ειπα πριν τι πιστευω οτι δειχνει κι ελπίζω να έπεσα καπου μέσα.
Να συμπληρώσω μόνο οτι ισως να δειχνει και τη δική μου απαισιοδοξία για το αν αυτος ειναι καταλληλος να γίει συζηγος μου(εχει περασει αυτη η σχεση δια πυρος και σιδήρου!!).
3. Ο Ερμής, ως κυβερνήτης του 5ου....(σημειοτέον ο σύντροφος είναι Δίδυμος 2ου δεκαημέρου!!!!), νομίζω δειχνει τη μεταβλητή φύση του συντρόφου, εξυπναδα κ πονηριά, ευελιξία, προσαρμοστικότητα, αλλα και ψέμματα, διπροσωπία, αστάθεια λόγων και εργων!
Τινάκι μου...πες μου αν τα παω καλα.:love:
Μαρία μου με ωροσκόπο Αιγόκερω θα λέγαμε πως ο ερωτών δεν είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση, νιώθει ανασφάλεια για τα θέματα που σχετίζονται με τον γάμο και την κοινωνική του αποκατάσταση (Κρόνος στον Ζυγό). Ωστόσο, ο Κρόνος στο ζώδιο της έξαρσης του είναι δυνατός, ξέρει τι θέλει κι είναι σε θέση να θέσει όρια και κανόνες. Από την άλλη πλευρά στον 1ο οίκο εμπεριέχεται όλος ο Υδροχόος με αποτέλεσμα το άτομο να αδυνατεί να εκδηλωσει τις ιδιότητες του ζωδίου.
Η Σελήνη βρίσκεται επίσης στον Ζυγό κάτι που δείχνει πως το άτομο νιώθει την ανάγκη να μοιραστεί τη ζωή του με τον σύντροφο, μέσα στον 8ο οίκο, ενδιαφέρεται για μοίρασμα ψυχής και σώματος αλλά και για τα κοινά οικονομικά τα οποία δεν δείχνουν "ανθισμένα".
Ο Ερμής τώρα που είναι κυβερνήτης του ατόμου που μας ενδιαφέρει βρίσκεται ανάδρομος στον Τοξότη και σε διπλό ζώδιο. Αυτό από μόνο του δείχνει όλα όσα περιέγραψες, σαφέστατα κάνει αναθεωρήσεις, ενδέχεται να σχετίζεται με χώρα του εξωτερικού, να έχει Ερμήσια εργασία ή να είναι μπλεγμένος σε διπλές καταστάσεις χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως ερωτοτροπεί δεξιά κι αριστερά, επειδή όμως, είναι ένα ενδεχόμενο, σε ερωτικά θέματα πάντα θα το λαμβάνετε υπόψιν σας το διπλό στοιχείο.
Να πούμε επίσης πως το εξάγωνο του Ερμή με τον Κρόνο δεν υφίσταται διότι ο Ερμής γυρίζει ορθόδρομος κι ο Κρόνος......είναι αργός για να τον φτάσει.
Υγ Ο Ήλιος δείχνει το αντρικό πρότυπο που θέλει η ερωτούσα για σύζυγο.
Η θέση του στον Αιγόκερω δείχνει πως εσύ θέλεις ένα σύντροφο με Αιγοκερίστικα στοιχεία.
Τα στοιχεία τα δικά μόνο Αιγοκερίστικα δεν μοιάζουν, από το ωριαίο τουλάχιστον.
Τίνα Ζαχαριάδου
29-12-2010, 02:29 AM
Χρυσάνθη ο Ερμής δεν θα κάνει τετράγωνο με ¶ρη, ο Κρόνος θα κάνει και η Σελήνη, για την ακρίβεια η Σελήνη πιάνει πρώτα τον Αρη με τετράγωνο μετά τον Κρόνο με σύνοδο κι έπειτα ο ¶ρης σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο.
Υγ Ο Ερμής δεν είναι δικός της κυβερνήτης.
Μην βιάζεστε!!!!!!!!:love:
kinky_skorpina
29-12-2010, 03:47 AM
Αρα Τίνα μου μπορούμε να δώσουμε με βεβαιότητα καποια απάντηση?(θετική ή αρνητική)?
Ευχαριστω πολύ όλους σας
:love:!
kinky_skorpina
29-12-2010, 03:56 AM
Σε ευχαριστώ πολύ, καλή μου Λουλουδένια κι εσένα Χρυσάνθη μου!Αισιόδοξες σας βρίσκω κορίτσια!!!Μπορούμε δηλαδη να πούμε με βεβαιότητα οτι η απάντηση ειναι θετική??Για να δούμε τι λέει και η Τίνα μας...;)
kinky_skorpina
29-12-2010, 11:22 AM
Σε αυτό το σημείο...θα ήθελα να ρωτήσω καποια πραγματα γενικα για τους κανονες της Ωριαίας και οσοι γνωρίζουν και θέλουν να μου μεταδώσουν τις γνώσεις τους, ας με διαφωτισουν. :love:
1. Εχω αντιληφθεί οτι ενα απο τα βασικότερα θέματα-ισως και το πιο βασικό όλων- που πρεπει να αντιληφθεί κανεις ασχολούμενος με τη μελέτη ενός Ωριαίου Χάρτη, είναι οι Κυβερνήτες των εμλεκόμενων στην ερώτηση προσώπων.Σωστά?
Διαπιστώνω ομως, διαβάζοντας σχετικά αρθρα, οτι αυτό δεν ειναι πάντα τόσο ευκολο όσο εκ πρωτης όψεως φαίνεται και απαιτεί εμπειρία σε καποιες περιπτώσεις ωστε να προσδιορίσει καποιος με ακρίβεια τον Κυβερνήτη του Ερωτώντα σε 1η φάση, του προσώπου για το οποίο ενδιαφερεται να μαθει ο ερωτών σε 2η κ.ο.κ
2. Οι τίτλοι και τα αξιώματα που φέρει κάποιος πλανήτης εχουν να κάνουν με τη ζωδιακή και απο οίκο θέση οπου αυτός βρίσκεται(κυριαρχία, εξαρση, πτωση,εξορια), αλλα και με τη βαθμολόγηση των πλανητών(με τι κριτήρια γίνεται?μπορω να εχω τον Πίνακα Βαθμολόγησης με link, Μητσάκο, αν δε σου κάνει κόπο?) και με αλλα θέματα(οπως?), που θα ήθελα πολύ αν μάθω και δε γνωρίζω.
3. Επιπρόσθετα, σημαντικό ρόλο για μια επιτυχή πρόβλεψη-απάντηση κατέχει και η θεση του πλανήτη/ων που σχετίζεται/ονται με τη φύση της ερωτησης π.χ για αισθηματικό θεμα κοιτω την Αφροδίτη+τον 7ο, για επαγγελ/κο το ΜC, τον 6ο κτλ
Εκτός απο τα παραπάνω, ποια επιπρόσθετα στοιχεία "φωτίζουν" το θέμα της ερώτησης?
{***ΝΕΟ ΕΡ'ΩΤΗΜΑ(ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΜΈΝΑ): 29/12/2010 03:45' "Θα συζήσουμε τελικα με τον νυν συντροφό μου?"
Οποιος θελει και ξερει πως το κανουν, ας ανεβάσει το χάρτη.
Σε λίγο θα επιχειρήσω η ίδια μια 1η προσέγγιση ως οφείλω, για να τεστάρω τι εμαθα ως τώρα απο όσα μου εχετε πει.Χρυσάνθη και Λουλουδένια...βρήκα νέο θέμα για εξάσκηση, ο νεος χαρτης δε θα διαφέρει πολύ απο τον προηγούμενο, μονο ως προς τον Ωροσκόπο κ την οικοθεσία(η και καμια όψη-θέση Σελήνης που πρόλαβε να λάβει χώρα απο χθες!)...αν θέλετε το συζητάμε, χωρίς να ζητήσω βοηθεια απο την καλή μας Τίνα αυτη τη φορά, θελω να δω τι ψάρια πιάνω πρώτα!}
Ευχαριστω...
Με αγαπη....μερες που είναι...
Το Μαράκι!
kinky_skorpina
29-12-2010, 01:15 PM
Σε αυτό το σημείο...θα ήθελα να ρωτήσω καποια πραγματα γενικα για τους κανονες της Ωριαίας και οσοι γνωρίζουν και θέλουν να μου μεταδώσουν τις γνώσεις τους, ας με διαφωτισουν. :love:
1. Εχω αντιληφθεί οτι ενα απο τα βασικότερα θέματα-ισως και το πιο βασικό όλων- που πρεπει να αντιληφθεί κανεις ασχολούμενος με τη μελέτη ενός Ωριαίου Χάρτη, είναι οι Κυβερνήτες των εμλεκόμενων στην ερώτηση προσώπων.Σωστά?
Διαπιστώνω ομως, διαβάζοντας σχετικά αρθρα, οτι αυτό δεν ειναι πάντα τόσο ευκολο όσο εκ πρωτης όψεως φαίνεται και απαιτεί εμπειρία σε καποιες περιπτώσεις ωστε να προσδιορίσει καποιος με ακρίβεια τον Κυβερνήτη του Ερωτώντα σε 1η φάση, του προσώπου για το οποίο ενδιαφερεται να μαθει ο ερωτών σε 2η κ.ο.κ
2. Οι τίτλοι και τα αξιώματα που φέρει κάποιος πλανήτης εχουν να κάνουν με τη ζωδιακή και απο οίκο θέση οπου αυτός βρίσκεται(κυριαρχία, εξαρση, πτωση,εξορια), αλλα και με τη βαθμολόγηση των πλανητών(με τι κριτήρια γίνεται?μπορω να εχω τον Πίνακα Βαθμολόγησης με link, Μητσάκο, αν δε σου κάνει κόπο?) και με αλλα θέματα(οπως?), που θα ήθελα πολύ αν μάθω και δε γνωρίζω.
3. Επιπρόσθετα, σημαντικό ρόλο για μια επιτυχή πρόβλεψη-απάντηση κατέχει και η θεση του πλανήτη/ων που σχετίζεται/ονται με τη φύση της ερωτησης π.χ για αισθηματικό θεμα κοιτω την Αφροδίτη+τον 7ο, για επαγγελ/κο το ΜC, τον 6ο κτλ
Εκτός απο τα παραπάνω, ποια επιπρόσθετα στοιχεία "φωτίζουν" το θέμα της ερώτησης?
{***ΝΕΟ ΕΡ'ΩΤΗΜΑ(ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΜΈΝΑ): 29/12/2010 03:45' "Θα συζήσουμε τελικα με τον νυν συντροφό μου?"
Οποιος θελει και ξερει πως το κανουν, ας ανεβάσει το χάρτη.
Σε λίγο θα επιχειρήσω η ίδια μια 1η προσέγγιση ως οφείλω, για να τεστάρω τι εμαθα ως τώρα απο όσα μου εχετε πει.Χρυσάνθη και Λουλουδένια...βρήκα νέο θέμα για εξάσκηση, ο νεος χαρτης δε θα διαφέρει πολύ απο τον προηγούμενο, μονο ως προς τον Ωροσκόπο κ την οικοθεσία(η και καμια όψη-θέση Σελήνης που πρόλαβε να λάβει χώρα απο χθες!)...αν θέλετε το συζητάμε, χωρίς να ζητήσω βοηθεια απο την καλή μας Τίνα αυτη τη φορά, θελω να δω τι ψάρια πιάνω πρώτα!}
Ευχαριστω...
Με αγαπη....μερες που είναι...
Το Μαράκι!
Ας ξεκινήσω, όπως υποσχέθηκα την εξέταση του νέου χάρτη...
Θα αριθμήσω τις ενδείξεις ωστε να μπορεί πιο ευκολα να αναφέρεται-η Τίνα μας και όποιος άλλος/η το επιθυμεί-σε αυτές.
1. Ωροσκόπος Σκορπιός(Σκορπίνα κι εγω=> ταύτιση ζωδίου του ερωτώντα + Ωροσκόπου του χαρτη=>επιβεβαιώνει την κυριαρχία επάνω μου των ήδη οικείών σε εμενα Πλουτώνιων χαρακτ/κων!). Αυτο δειχνει την εσωτερική ενταση που με διακατέχει λόγω της ανάγκης μου να απογαλακτιστώ και να ανεξαρτητοποιηθώ οικονομικά μεταξύ άλλων (τώρα ποια ειναι αυτα τα "άλλα" ας μας το πούν οι ειδικοί.).
Παραδοσιακός Κυβερνήτης του Σκορπιού, ο Αρης, που ειναι στον Αιγόκερω και στον πολυ σημαντικό για θεματα οικονομικής/υλικής φύσεως 2ο οίκο.Θετικότατη ενδειξη. Η σύνοδος του Ηλιου,κυβερνήτη του Mc, με τον Αρη, κυβερνήτη δικό μου(Τινα ισχύει η όψη?Είναι αυτη η 1η όψη που κάνει ο Αρης ωστε να τη λάβουμε υπόψη μας?) δηλώνει την ορμή μου να "βγω εξω στον κόσμο και να λάμψω" και την εντονη επιθυμία μου για ανεξαρτησία(κατα την ταπεινή μου γνώμη πάντα, δεκτές οι όποιες ενστάσεις!).
Εχουμε ηδη πει οτι Ο Ηλιος στον Αιγόκερω δείχνει τον τύπο του συντρόφου που θέλω να εχω δίπλα μου, οτι δηλάδη θελω να ειναι αξιοπιστος, μετρημενος στα λόγια και τις κινήσεις, συνετος, επαγγελματικά καταξιωμένος.
Συμπληρωματικά, να πω οτι ο Η.(συντροφος), όντας Δίδυμος με Asc Παρθένο-Zυγο+Ταυρίσια Σελήνη, δε διαθέτει Αιγοκερίσια στοιχεία-παρα μόνο την ακμή του 5ου στον Αιγόκερω, διόλου αμελητέο!- θα δεχτει μεσα στο 2011 απο διελευση ενα τριγωνο του γενέθλιου Ήλιου με τον transit Κρόνο, απο τον 1ο οίκο του , κατι που θα τον "αναγκασει" να σκεφτει σοβαρα όλα τα θεματα που αφορούν την εξέλιξη της προσωπικότητας του και τα άλλα συναφή με τον 1ο ζητήματα (αρα σιγουρα θα δει και τη σχέση μας πιο σοβαρα και με φανερή τη διάθεση του να την παμε ενα βήμα παραπέρα(αυτο μου το δήλωσε ο ίδιος κ το ίδιο επιθυμώ κι εγω)).
2. Συν-Κυβερνήτης δικός μου, αν είναι παλι η Σελήνη όπως υποπτευομαι, παλι στο Ζυγο, στον 11ο και σε σύνοδο με τον Κρόνο(πιάνεται αυτή η όψη>?), τότε ισχύουν τα ίδια με τον προηγούμενο χάρτη, με τη διαφορά οτι ο 11ος οίκος είναι πανω απο τον ορίζοντα, αρα σε θέση "υπεροχής"(κατι που ισως δειχνει και την απόφασή μου να κανω αυτα που εγω θελω για να ειμαι καλα, χωρις να λαβω υπόψη μου τους αλλους?).
3. Κυβερνήτης του συντρόφου μου, αυτή τη φορά ο Δίας, ως παραδοσιακός Κυβερνήτης των Ιχθύων. Ενας Δίας σε θέση έξαρσης, αρα ισχυρός, κα μάλιστα όντας στο μεταιχμιο 4ου-5ου "φωτίζει" θεματα σπιτιού+σχεσεων.
Συνοδοιπόρος του Δία, ο Ουρανός, στον 4ο-5ο (είναι καθαρά στον 5ο ή σωστα θεώρησα οτι συμμετέχει και ο 4ος?), σε θέση μαλλον ουδέτερη απο ζώδιο και σε θέση εξαρσης απο οίκο(ο Ουρανός νομίζω λειτουργεί καλα στον 5ο) και σε σύνοδο με Δία(η όψη ειναι σε ισχυ και αν ανι, ειναι η 1η όψη του Ουρανού?Συγνώμη που ρωταω συνεχώς τα ίδια, φανερώνω ετσι που εχω κενα!). Το τι μας δείχνει αυτη η σύνοδος(αν τελικα μπορω να τη δεχτω ως υπαρχουσα, νομίζω πως υφίσταται), δε μπορω να ξερω με βεβαιότητα...ισως το οτι ειμαι τοσο αποφασισμένη να κανω καποια βηματα απογαλακτισμου-αποκαταστασης που δε θα επιτρέψω σε κανεναν να σταθεί εμπόδιο, όσο προσφιλής κι αν είναι αυτός σε μένα?
4. Επειδή το θέμα είναι διπλής φύσεως(in my opinion), αισθηματικό+οικονομικό, θα θεωρήσω οτι απτεται των Αφροδίτης-Αρη, οι οποίοι κανουν εξάγωνο(συγκλίνων-ο πιο γρήγορος πλανήτης η Αφροδίτη παει να συνατήσει τον πιο αργο, τον Αρη?), που αν ισχύει, ειναι θετική ενδειξη.
5. Ο 2ος οίκος εχει ενα stellium πλανητών που αποτελειται απο Ηλιο, Ερμη, Πλουτωνα, Αρη και ΒΔ, καθιστώντας φανερό το πόσο σημαντικα είναι για τον ερωτων και το θεμα που εξετάζουμε τα οικονομικα ζητήματα, αλλα και το θέμα των αξιών και της αυτοεκτίμησης.
Ο Ερμης εδω δίνει τροφή για σκέψη και ο Ηλιος και Αρης για δράση.Ο Πλούτωνας, νεότερος Κυβερνήτης του Σκορπιού, πιθανόν να "συνδράμει θετικά" προς την μεταμορφωση-αλλαγη που επιθυμεί να κανει για τον εαυτό του ο ερωτων.
6. Τέλος...λαμβάνοντας υπόψην το σύνολο των ενδείξεων, που ειναι φανερα τεινώμενο προς τις αυτες με θετικό πρόσημο, καταλήγω στο συμπερασμα οτι η απαντηση ειναι "Ναι".
Εσεις τι λέτε?Τίνα μας? :)
hattie23
29-12-2010, 03:05 PM
Επειδη εχω ζαλιστει λιγο.
Μιλαμε για ενα συγκεγκριμενο χαρτη και καλο ειναι να μενουμε σε αυτον και οχι να τον εμπλουτιζουμε και με στοιχεια που λαμβανουμε απο αλλους χαρτες .Το λεω γιατι ο ωριαιος χαρτης απαντα στο συγκεγκριμενο ερωτημα που θετουμε καθε φορα και αν δεν ειμαστε καλα εξοικειομενοι οποιοδηποτε συνδυασμος με αλλους χαρτες ,προσωπικους,διευλευσεων και τα λοιπα ,μπερδευει ακοαμ περισσοτερο τα πραγματα.
Επισης θεωρω οτι καλο θα ειναι οι νεοι κυβερντητες να μενουν απεξω απο την αναλυση.Προσωπικη αποψη γιατι ετσι και αλλοιως ,ενταξει οταν ερχονται σε επαφη με τους "γρηγορους" πλανητες δινουν στοιχεια .Αλλα δεν μπορουμε οταν μας βολευει να θεωρουμε τον πιο γρηγορο κυβερνητη του δεικτης μας (παραδειγμα αρης για σκορπιο και επειτα να ψαχνουμε και πλουτωνα).
Ασε λοιπον στην ακρη συνδυασμους και εξωκρονιους μια που ειμαστε "ερασιτεχνες" και οι δυο επι του θεματος και περισσοτερο θα μπερδευτεις παρα θα βγαλεις ακρη.Η ωριαια παραδοσιακα χρησιμοποιει μονο τους παραδοσιακους κυβερνητες.Ας κανουμε τα πραγματα απλα λοιπον.
Ο δικος σου κυβερνητης ειναι ο Αρης και του συντροφου σου ο Διας. Ο αρης βρισκεται στον αιγοκερω σε εξαρση και στο 2ο οικο ,ο διας βρισκεται στους ιχθυεις σε κυριαρχια αφου βρισκεται στο μεταιχμιο βεβαια θα επρεπε να τον συμπεριλαβεις ως μεσα στο 5ο.Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι ονομαζεις τον ουρανο συνοδοιπορο??? Καταρχην ξεχνα τον ετσι και αλλοιως μια που ειναι εξωκρονιος πλανητης.
ο δεικτης του ειναι ΜΟΝΟ ο διας .Κοιτας λοιπον τους πλανητες που πεφτουν μεσα στο 5ο.Ο ουρανος ειναι εξωκρονιος οποτε αστον στην ακρη .
Ο διας και ο αρης δεν σχηματιζουν οψη .Κοιτας αν ανηκουν τα ζωδια σε ποια στοιχεια ανηκουν.Γη εσυ ,νερο ο αλλος.Παρορμητικο ζωδιο εσυ ,μεταβλητο ζωδιο εκεινος.
Επειτα κοιτα ποια οψη σχηματιζει πρωτα ο αρης σου σε ποιο οικο και ζωδιο βρισκεται αυτος ο πλανητης αντιστοιχα κοιτα την πρωτη οψη που σχηματιζει ο διας .
Το θεμα της συγκατοικησης ειναι θεμα του 4ου οικου,που δειχνει το σπιτι.Η ερωτηση ηταν αν θα συζησετε μαζι .Θεωρω οτι πρεπει να κοιταξεις τον κυβερνητη του 4ου και οχι την αφροδιτη και τον αρη.
Τελος η σεληνη σαν δεικτης βοηθα γενικα να ξεδιαλυνουμε τα πραγματα.
Λεμε λοιπον,ξεχνα εξωκρονιους (επειδη ειναι αρχη) και τα διαφορα ακροβατικα μαζι τους και με τους χαρτες και διελευσεις.Κοιτα μοναχα αυτον τον χαρτη και μονο το θεμα της ερωτησησ σου.
Ζωδια,στοιχεια,οικους,οψει που σχηματιζονται αναμεσα στους δεικτες σου/του(μονο την πρωτη πρωτη οψη).Και επειτα κοιτα ολες τις οψεις της σεληνης που θα σε βοηθησουν γενικα με την ερωτηση.
kinky_skorpina
29-12-2010, 03:28 PM
Ηattie, σε ευχαριτω για τις συμβουλές σου.
Αρα λοιπόν...κοιτώντας τον 4ο-συμφωνα με τις υποδείξεις σου...βλεπω Δια,Ουρανο και Ποσειδώνα μεσα, μονο τον Δια κραταω.
Κυβερνήτης του 4ου ειναι ο Κρόνος, ως παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου.
Τι καταλαβαίνω απο αυτα για τα θεματα του 4ου οίκου?Εχεις καμια ιδεα?:love:
Ο Κρόνος ως δεικτης-ρυθμιστης του νεου σπιτιού που ονειρευομαι, με προβληματίζει, γιατι ακόμα κι αν τον δω απο τη θεετική του πλευρά-υπολογίζω καλα ολες τις συνιστώσες πριν κανω το εγχείρημα, με τον Κρόνο δεν επιτρέπνται τα λάθη-ανησυχώ μήπως ειναι ενδειξη ματαίψσης της επιθυμίας μου.Εσυ τι πιστευεις?
Οσον αφορα τωρα τον Δία, πλανήτη που χρωματίζει τον 4ο, όντας μεσα σε αυτόν...Μήπως οτι ο Διας, ως κυβερνήτης του συντρόφου, μα λεει οτι η κίνηση(προς ενοικίαση σπιτιού) θα ειναι αρχικα δική του, με δική του πρωτοβουλία ή με τα δικά του χρήματα ως μεσον επιτευξης του στόχου(σημ: εγω δεν εργαζομαι!)?Μια γνωμη ειναι αυτη...πεσ και τη δική σου αν θες.
Μια αλλα γνώμη ειναι οτι ο Δίας, ως οπλανήτης της υπεραισιοδοξίας και της υπερβολής και με δεδομένο τον Ποσειδώνα στον 4ο(κι ας μη θες εσυ να τον λαβουμε υποψη, δεν ειναι κακο να το εχουμε κατα νου!), ισως κανει το συντροφο να απογοητευτεί(π.χ απο πρακτικές δυσκολίες ή απο τις μετεπειτα συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε ερχόμενοι τοσο κοντα ο ενας με τυον αλλο),μετανιώνοντας για τον πρωιμο ενθουσιασμό του με την ολη ιδεα της συγκατοίκησης.(?)
Μια τριτη εκδοχή ειναι οτι ο Διας του δίνει την ταση να το φιλοσοφεί το πράγμα και να θελει να πληροφορηθεί για τα οσα πρακτικά, οικονομικά και συναισθηματικά απτονται μιας τετοιας ενεργειας.(?)
Εικάζω τα παραπάνω, με τις φτωχές μου γνώσεις....εσυ τι λές?
Κοιτωντας ΟΛΕΣ τις όψεις της Σελήνης εχουμε: εξαγωνο με τον Ερμη, τετράγωνο με τον Αρη και συνοδο με τον Κρόνο,τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, εξαγωνο με το Μεσουράνημα!Τι μας λενε αυτα για το ζητημα μου?
Η μόνη αρνητική όωη ειναι το τετράγωνο αυτο του Κυβερνήτη μου με τον δείκτη του όλου θέματος.Αλλα δεν ξερω ποσο και πως θα επηρεασει την τελική μας απαντηση.
Η σύνοδος Σελήνης-Κρόνου μου φερνει στο νου...μμμμ....απαισιοδοξία,κα ταθλιψη, σκεπτικισμό, κριτική, πειθαρχία των συναισθηματων(Σελήνη) σε ρεαλιστική/πρακτική βάση(Κρόνος).(?)...η μηπως ακόμα χειρότερα...μοναξιά, ματαίωση, απόρριψη, απομόνωση,θλίψη?
hattie23
29-12-2010, 07:38 PM
Λοιπον, ο διας βρισκεται στον 4ο οικο και κυβερνητης του 4ου ειναι ο κρονος (να υποθεσω οτι ειναι στο ζωδιο του υδροχοου ,σταθερο ζωδιο ,αερας).Βλεπουμε λοιπον οτι ο διας μεσα στο 4ο οικο περιοριζεται αρκετα.Ειναι ενας διας μεταβλητος στους ιχθεις και στοιχειο νερο.Αρα βλεπουμε οτι ο συντροφος σου δεν δειχνει ανετα με την ιδεα μιας συγκατοικησης.Μαλλον πιεζεται.
Απο την αλλη ελεγες οτι ο διας βρισκεται στο μεταιχμιο μεταξυ 4ου/5ου.Αν βρισκεται πιο κοντα στο 5ο ,τοτε τον λαμβανουμε υποψη μας μεσα στους ιχθυεις.Αρα βρισκεται σε κυριαρχια μεσα στον 5ο.Απο αυτη την αποψη συμπεραινουμε οτι ο συντροφος θελει ερωτικα να ειναι μαζι σου αλλα δεν σκεφτεται σοβαρη δεσμευση .Πανω κατω δηλαδη εχουμε το ιδιο αποτελεσμα.
Επισης ο δεικτης της ερωτησης η σεληνη βρισκεται στον ζυγο ,ζωδιο παρορμητικο και αερινο.κανει συνοδο με τον κρονο κυβερνητη του 4ου,βρισκεται στο ιδιο ζωδιο και σε κυριαρχια.Εγω θεωρω την οψη αυτη θετικη ,ο κρονος βρισκεται σε αερινο ζωδιο ,κυβερνα επισης αερινο ζωδιο ,μονο που συγκρουονται οι ιδιοτητες τους.Παρορμητικο με σταθερο (υδροχοος).Μπορει να σημαινει οτι παρα τις οποιες δυσκολιες (αμφιβολιες του συντροφου κ.λ.π) θα μπορουσε να σταθεροποιησει μια συγκατοικηση .Αν λαβουμε υποψη την συνοδο με τον εξωκρονιο πλανητη ουρανο (αφου θες εξωκρονιους) θα μπορουσε ενα ξαφνικο γεγονος σε σχεση με γεγονος δια (επεκταση γενικα) να σταθεροποιησει μια κατασταση αναμεσα σας. Ισως μαλιστα να δηλωνει οτι λογο του ξαφνικου γεγονοτος η αποφαση για συγκατοικηση να ληφθει πολυ γρηγορα (δεν ξερω αν επιασες που το παωωωωω)
Νομιζω οτι πριν την συνοδο ,η σεληνη κανει τετραγωνο με τον αρη .Η σεληνη σε παρορμητικο ζωδιο και αερινο ο αρης σε παρορμητικο ζωδιο και γη .Αρσενικο -θυληκο.Ο αρης στον αιγοκερω ειναι σε κυριαρχια ,επισης ο κρονος κυβερνητης.Πιστευω οτι ισως αυτη η αποφαση παρακινηθει μεσα απο το φιλικο σας περιβαλλον εξαιτιας των ασχημων οικονομικων προβληματων που εχεις.Μια αποφαση βιαστικη που δειχνει οτι γινεται για τους λαθος λογους.Το εξαγωνο με τον ερμη μπορει να ειναι συγκλινων αλλα δεν ειναι θετικο γιατι ο ερμης βρισκεται αναδρομος και δειχνει επισης βιαστικη αποφαση που μπορει να αναθεωρηθει στο μελλον.Πεταω τον εξωκρονιο ποσειδωνα (που σε αυτη την περιπτωση απλα εξιδανεικευει μια βιαστικη αποφαση) .
Επειτα επειδη ο κρονος κυβερνητης του 4ου κανει τετραγωνο επισης με τον αρη (ο 4ος δειχνει και την τελικη καταληξη) θεωρω οτι θα ηταν λαθος μαι συγκατοικηση με ενα ατομο που ουτε το ιδιο δειχνει να μην την θελει αλλα και η ιδια η συγκατοικηση ξεκινα με την σκεψη να καλυψει αλλες αναγκες και οχι τοσο συναισθηματικες .
Θεωρω οτι μια συγκατοικηση μπορει να συμβει αλλα κανενας απο τους συμβαλλομενους δεν θα παρει αυτο που θελει και μαλλον αργα η γρηγορα θα παψει να υφισταται.
Με τα λιγα που ξερω τουλαχιστον,αμα καποιος, μπορει να σε βοηθησει περισσοτερο,εγω τελειωσα:bigsmile:
kinky_skorpina
29-12-2010, 09:48 PM
Nα σε ευχαριστήσω για αλλη μια φορα, καθότι συνέβαλες καθοριστικά στο να εξιχνιαστεί το ερώτημά μου και με τις γνωσεις που μοπυ μετεδωσες, λύθηκαν και οι απορίες μου.Να'σαι καλα, ομοζώδια και συνδίκτυα hattie μου!!!!
Πραγματι ο βαθύτερος σκοπός πίσω απο την επιθυμία μου για συμβίωση, ειναι να ανεξαρτητοποιηθω.Οσο για το συντροφο, πρωταρχικα θελει να φυγει απο το σπίτι γιατι τον πρήζουν οι γονεις του.Τωρα αμα πιεζεται....δεν τον πιεσε κανεις, αμα δε θέλει, αμφιβάλλει για κατι ή δεν ξερω κι εγω τι αλλο....δε μου εχει πει κατι τετοιο...αλλα ετσι κι αλλιςσ με το ζόρι δε τον παιρνω. Απλα τα πράγματα.:)
Τωρα...αν θα πετυχει η συγκατοίκηση?Χμμμ...η του ύψους η του βάθους ειναι κατ'εμε!Η θα δεθούμε κι αλλο και θα παμε προς επισημοποίηση(που κατι μεσα μου, ενστικτο ισως(?)μου λεει πως δε θα γίνει αυτο, ή....θα λοθστεί ο ένασ τα κουσούρια και τις ιδιοτροπίες του αλλου, και θα κόψουμε περα και οι 2!!!
Απλα επειδη πανω απ'ολα ειναι φίλος μου(και μετα ερχεται το ερωτικο κομματι κτλ) εδω και 12 χρόνια....ανησυχω μήπως χαλαστούμε πολύ με τη συμβίωση και φυγει εντελως απο τη ζωή μου.Δε θελω να τον χασω.
Εν τελη...Να τολμήσω επίσης να ζητήσω και τη γνώμη σου για το ποιά ειναι η τελική απάντηση στο 1ο μου ερωτημα περι γαμου με το νυν συντροφο?Αν εξακολουθείς να εχεις την ίδια προθυμία για τεστάρισμα των γνώσεων και των αστρολογικών ικανοτήτων σου(φανταζομαι σαν προκληση θα το είδες και συμμετείχες στο θέμα μου, ε?)...αναμενω με ανυπομονυσία τα σχόλιά σου. :love:
Τίνα Ζαχαριάδου
29-12-2010, 11:39 PM
Μαράκι μου, η ωριαία αστρολογία δίνει απαντήσεις, όμως, μόνο "όταν θέλει" κι όχι όταν "την εκβιάζουμε" βάζοντας παρόμοιο ερώτημα μέσα σε 24 ώρες.
Χρειάζεται λελογισμένη χρήση και σεβασμό, κατά την γνώμη μου το 2ο ωριαίο δεν ισχύει.
Είναι σαν να μπήκε επειδή δεν πήρες απάντηση από το 1ο.
Η Σελήνη για ακόμη μια φορά στον Ζυγό δείχνει πως το ενδιαφέρον σου περιστρέφεται στον γάμο.
Μην μπλέκετε τα ερωτήματα και μην βάζετε απανωτά το ένα ερώτημα πίσω από το άλλο γιατί πολύ απλά, θα σας "πετάξει έξω".
Αν πάλι θέλετε να αναλύσετε το 2ο ωριαίο για εξάσκηση, καλώς, ωστόσο δεν νομίζω πως ολοκληρώσατε το 1ο.
Επίσης, απλοποιήστε τις αναλύσεις σας, δεν ερμηνεύετε γενέθλιο χάρτη, όσο περισσότερα μπλέκετε τόσο πιο δύσκολο το κάνετε.
Η απάντηση στο 1ο ωριαίο τείνει θετική εξαιτίας του εξαγώνου που θα κάνει η Σελήνη με τον Ερμή όταν ορθοδρομήσει αλλά και εξαιτίας της Αφροδίτης σε τρίγωνο με Δία/Ουρανό.
Πολλά τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε μέχρι να φτάσετε στο ζητούμενο (αρνητικές όψεις Σελήνης, Κρόνου) όμως τείνει για θετικό.
Επίσης, το εξάγωνο που πηγαίνει να γίνει μεταξύ Ερμή/Κρόνου και δεν γίνεται μπορεί να δείχνει πως φτάνετε μέχρι την πηγή αλλά νερό δεν πίνετε μιας κι ο σύντροφος μοιάζει, να αλλάζει γνώμη.
Αυτά από εμένα και μια παράκληση.
Οταν ερμηνευετε ωριαία θα παρακαλούσα να μην ζητάτε να απαντήσω αν το ωριαίο είναι θετικό ή αρνητικό, ο σκοπός ο δικός μου δεν είναι να απαντώ σε ερωτήματα αλλά να καθοδηγώ τα βήματα σας ώστε να απαντάτε εσείς. :love:
hattie23
29-12-2010, 11:52 PM
να κανω μια ερωτηση που εθεσα πιο πριν .Οταν η σεληνη βρισκεται μεταξυ 15 μοιρα του ζυγου μεχρι 15 του σκορπιου,η προβλεψη δεν μπορει να γινει επειδη η σεληνη βρισκεται via combusta?
cancerian
31-12-2010, 09:35 PM
να κανω μια ερωτηση που εθεσα πιο πριν .Οταν η σεληνη βρισκεται μεταξυ 15 μοιρα του ζυγου μεχρι 15 του σκορπιου,η προβλεψη δεν μπορει να γινει επειδη η σεληνη βρισκεται via combusta?
Λοιπόν αρχικά να αναφέρουμε ότι η Σελήνη σε αυτή τη θέση ανήκει στους προειδοποιητικούς κανόνες στην Ωριαία Αστρολογία.
Παλαιότερα αυτή η θέση της Σελήνης στο συγκεκριμένο εύρος μοιρών ήταν εξαιρετικά δυσοίωνο σημάδι για την εξέλιξη των γεγονότων στον Ωριαίου χάρτη. Αυτό συνέβαινε επειδή μέσα σε αυτό το εύρος μοιρών βρισκόντουσαν δυσοίωνοι απλανείς φύσης Αρη και Κρόνου. Λεγόταν πως σε αυτό το σημείο του χάρτη η Σελήνη υπέφερε όπως και στην στιγμή της έκλειψης της.
Σήμερα με τα νεότερα δεδομένα στον χώρο της Ωριαίας Αστρολογίας το διάστημα μεταξύ 15* Ζυγού - 15* Σκορπιού έχει περισσότερο Ουράνια φύση. Αρχικά να αναφέρω πως σε καμμία περίπτωση δεν δίνει αρνητική απάντηση. Απλά η θέση αυτή περιγράφει καταστάσεις στις οποίες κυριαρχούν η αστάθεια, το απρόβλεπτο και ο φόβος. Έχει ιδιαίτερη σημασία αν βρεθει κάποιος δείκτης σε αυτό το διάστημα και πιθανότατα να περιγράφει πρόσωπα και καταστάσεις.
Η Σελήνη σε αυτό το σημείο του χάρτη απλά θα μας φανερώσει πως τα γεγονότα και οι καταστάσεις ίσως να μην πραγματοποιηθούν όπως αρχικά σχεδιάστηκαν.
Η αστρολόγος Barbara Watters προσπαθούσε για πολυ καιρό να αγνοήσει αυτόν τον προειδοποιητικό κανόνα (για λόγους που δεν είναι σκόπιμο να αναφερθούν) ωστόσο κάθε φορά που εμφανιζόταν αυτός ο προειδοποιητικός κανόνας τα γεγονότα πέρναν περίεργη και απρόβλεπτη εξέλιξη η οποία συχνά ήταν αντίθετη με τα αναμενόμενα αποτελέσματα του χάρτη.
Η Σελήνη στην Κεκαμένη Οδό σχετίζεται συχνά με απρόβλεπτα γεγονότα, τη βία, τα δυστηχήματα, τον ξαφνικό θάνατο, την αρρώστια, την καταστροφή της περουσίας και τον πόλεμο. Αυτός ο προειδοποιητικός κανόνας εμφανίζεται συχνά σε ωριαίους χάρτες που απασχολούν θέματα υγείας, θανάτου, μυστικών, χαμένων αντικειμένων, φυλακων κ.ο.κ.
Σε έναν Ωριαίο Χάρτη η θέση της Σελήνης σε αυτό το σημείο θα δηλώσει πως θα πρέπει να δωθεί περισσότερη προσοχή στα γεγονότα καθώς τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα αναμενόμενα. Προσωπικά αν έβρισκα την Σελήνη στην Κεκαμένη οδό θα εξέταζα τον οίκο στον οποίο λαμβάνει μέρος. Ίσως στον οίκο αυτό τα θέματα που απασχολεί να είναι και οι απρόβλεπτοι παράγοντες στους οποίους δεν έδινα μέχρι στιγμής την σημασία που χρειάζεται και ίσως χρειαστεί να δώσω προλαμβάνοντας τους με σκοπό την αποτελεσματικότητα του χάρτη.
wind*1
31-12-2010, 10:27 PM
Μικρό το κακό....:bigsmile:
Eίναι όντως; Θέλω να πω ότι παρατηρώντας κάποιους δικούς μου χάρτες ωριαίας όπου "έπαιξα" με το ένα σύστημα και με το άλλο, είδα ότι σε κάποιες περιπτώσεις άλλαζαν τελικά ζώδιο οι ακμές κάποιων οίκων (και ως εκ τούτου οι κυβερνήτες τους), με αποτέλεσμα η απάντηση να "βγαίνει" κομματάκι διαφορετική...:embarrest
Μητσάκος
01-01-2011, 09:59 AM
Eίναι όντως; Θέλω να πω ότι παρατηρώντας κάποιους δικούς μου χάρτες ωριαίας όπου "έπαιξα" με το ένα σύστημα και με το άλλο, είδα ότι σε κάποιες περιπτώσεις άλλαζαν τελικά ζώδιο οι ακμές κάποιων οίκων (και ως εκ τούτου οι κυβερνήτες τους), με αποτέλεσμα η απάντηση να "βγαίνει" κομματάκι διαφορετική...:embarrest
Το ζητούμενο με τις ερωταπαντήσεις εδώ δεν είναι να βγάλουμε ένα έγκυρο αποτέλεσμα. Δεν κάνουμε πρόβλεψη. Το ζητούμενο είναι να μάθουμε. Υπό αυτήν τη λογική, το σύστημα οικοθεσίας είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας απασχολήσει. Αν μάθουμε να ερμηνεύουμε σωστά, το να αλλάξουμε την οικοθεσία είναι το πιο εύκολο. Αν δεν ερμηνεύουμε σωστά τους συνδυασμούς των σημείων και των πλανητών, όποιο σύστημα και να έχουμε επιλέξει,μια τρύπα στο νερό θα κάνουμε...
Με αυτό το σκεπτικό έγραψα ότι είναι μικρό το κακό :bigsmile:
wind*1
01-01-2011, 01:46 PM
Το ζητούμενο με τις ερωταπαντήσεις εδώ δεν είναι να βγάλουμε ένα έγκυρο αποτέλεσμα. Δεν κάνουμε πρόβλεψη. Το ζητούμενο είναι να μάθουμε. Υπό αυτήν τη λογική, το σύστημα οικοθεσίας είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας απασχολήσει. Αν μάθουμε να ερμηνεύουμε σωστά, το να αλλάξουμε την οικοθεσία είναι το πιο εύκολο. Αν δεν ερμηνεύουμε σωστά τους συνδυασμούς των σημείων και των πλανητών, όποιο σύστημα και να έχουμε επιλέξει,μια τρύπα στο νερό θα κάνουμε...
Με αυτό το σκεπτικό έγραψα ότι είναι μικρό το κακό :bigsmile:
Yπό αυτό το πρίσμα, δεκτόν...:bigsmile: Να' σαι καλά Μητσάκο! Και καλή χρονιά να έχουμε...
hattie23
03-01-2011, 12:36 AM
Για την υπαρξη τριτου προσωπου απο την μερια του συντροφου κοιταμε παλι τον παραγωγο οικο του 5ου για τον αλλον δηλαδη τον δικο μας 9ο?
Τίνα Ζαχαριάδου
03-01-2011, 01:18 AM
Για την υπαρξη τριτου προσωπου απο την μερια του συντροφου κοιταμε παλι τον παραγωγο οικο του 5ου για τον αλλον δηλαδη τον δικο μας 9ο?
Σωστά hattie23 και όταν πρόκειται για τρίτο πρόσωπο σε σχέση με τον σύζυγο κοιτάμε τον παράγωγο 5ο του 7ου, τον 11ο δηλαδή!
Μητσάκος
03-01-2011, 08:17 AM
¶ρα εμείς τα παντρεμένα πάμε καρφί για τον 7ο...
Ούτε φλερτ, ούτε έρωτας, ουτέ χαράάάάάάάά...! :cry:
..................................
Σωστά hattie23 και όταν πρόκειται για τρίτο πρόσωπο σε σχέση με τον σύζυγο κοιτάμε τον παράγωγο 5ο του 7ου, τον 11ο δηλαδή!
Όπως βλέπεις, με βάση την αστρολογία, αν θες να βρεις χαρά και έρωτα στην περίπτωση που είσαι παντρεμένος, πρέπει να ενεργοποιήσεις τον 5ο σου :toung:
(Και μεταξύ μας, αυτό είναι και λογικό καθώς επί της ουσίας ο 7ος συμβολίζει τον ζυγό [για αυτό και λέμε "σύζυγος"= βρισκόμαστε κάτω από τον ίδιο ζυγό], τη δέσμευση, κάτι που σε περιορίζει, είτε με τη θέλησή σου είτε όχι. Η χαρά βρίσκεται στην ελευθεριότητα και την ελαφρότητα του 5ου και όχι στις υποχρεώσεις που επιβάλλουν οι δεσμεύσεις του 7ου. Ο 7ος έχει άλλα καλά: συντροφικότητα, κοινότητα, διάρκεια, ισορροπία, κλπ, κλπ)
Υ.Γ. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να ρωτήσουμε από εδώ για βιβλία, δλδ εκτός της κας Γιαννακοπούλου που έχω ήδη, μπορείτε να μου προτείνετε και κάποιο άλλο στα ελληνικά όμως?
Ενημέρωση για Νέο Βιβλίο Ωριαίας Αστρολογίας
http://i904.photobucket.com/albums/ac244/hryssa-p/horarycopy.jpgΩς Εκδοτικός Οίκος Γαλανού – Ξένου, έχουμε τη χαρά να σας αναγγείλουμε ότι κυκλοφορεί ένα νέο βιβλίο στο χώρο της Αστρολογίας στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη μετάφραση του βιβλίου του John Frawley “The Horary Textbook” ή σε ελληνική απόδοση “Εγχειρίδιον Ωριαίας Αστρολογίας”. Είναι ένα έργο που απευθύνεται πρώτα απ΄όλα σε κοινό το οποίο ενδιαφέρεται για την αστρολογία και αποτελεί ένα σημαντικό εγχειρίδιο στην αποτελεσματική χρήση της τέχνης αυτής, μέσα στα οποιαδήποτε καθημερινά και μή ερωτήματα που μπορεί να απασχολήσουν το μυαλό ενός ανθρώπου, βοηθώντας να δοθούν απλές απαντήσεις, ακριβείς, και χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.
Ερωτήματα τα οποία ένας γενέθλιος χάρτης δεν υπόσχεται ότι θα τα απαντήσει με την πρώτη ματιά, αλλά και ούτε με την τελευταία, όπως “θα ξαναγυρίσει το χαμένο μου κατοικίδιο”, “πώς θα είναι ο καιρός στο πάρτυ μου?”, αν “θα ξανασυναντήσω εκείνο το πρόσωπο”, “θα πάρει το κόμμα μου τις εκλογές?” και ό,τι άλλο μπαίνει σαν προβληματισμός στο μυαλό ενός ανθρώπου, μπορούν να εντοπιστούν μέσα σε έναν ωριαίο χάρτη. Έτσι αυτό το βιβλίο αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στην οπλοθήκη του επαγγελματία αστρολόγου, αλλά και του ανήσυχου ανθρώπου που θέλει η αστρολογία να πάει πιο πέρα από την προσπάθεια αστρολογικής ψυχανάλυσης και να αγγίξει το απτό “ναι” ή “όχι”, μαζί με το “γιατί” μιας κατάστασης.
Το ακόμη θετικότερο που κάνει αυτό το βιβλίο να είναι σημαντικό, είναι η απλότητά του. Ο συγγραφέας και αστρολόγος John Frawley παραδίδει τον τρόπο χρήσης αυτής της τεχνικής, εντελώς απλά, όπως είναι και το μότο του “Keep it simple”, δηλαδή “Μείνετε στα απλά”. Γιατί είναι πιο εύκολο, να ξέρει κανείς καθαρά τι ζητάει να μάθει, για να μπορεί να το εξετάζει. Με στόχο κατευθείαν στο ζητούμενο, αυτό το βιβλίο δείχνει πώς να πηγαίνει κανείς στην καρδιά του θέματος χωρίς να παρεκτρέπεται η προσοχή του σε θέματα άσχετα προς το ενδιαφέρον του πελάτη ή του ενδιαφερόμενου. Σίγουρα είναι ένα βιβλίο εργαλείο, που όχι μόνο δεν πρέπει να λείπει από καμία σοβαρή αστρολογική βιβλιοθήκη, αλλά για αρχή να παραστέκεται δίπλα στο λάπτοπ!
Altec
08-01-2011, 07:19 PM
Και εγω θα ηθελα μια βοηθεια πανω στην ωριαια μου....
Αν θα δω τιποτα καλο στον επαγγελματικο τομεα τους προσεχεις μηνες.Ειμαι χωρις δουλεια απο τον Ιουνιο.Χρειαζομαι μια δουλεια για ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ κυριως λογους.Πιστευω πως με την δουλεια θα ξεπερασω τα <<αλλα>> οικογενειακα θεματακια που εχω..
Μια δουλεια θα ηταν μια αρχη στις νεες βασεις που πρεπει να βαλω στην ζωη μου!!!
25/2/73 ωρα 05:45 ωροσκοπος Υδροχοος
Ευχαριστω!!!
kiaRRa
08-01-2011, 07:36 PM
Και εγω θα ηθελα μια βοηθεια πανω στην ωριαια μου....
Αν θα δω τιποτα καλο στον επαγγελματικο τομεα τους προσεχεις μηνες.Ειμαι χωρις δουλεια απο τον Ιουνιο.Χρειαζομαι μια δουλεια για ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ κυριως λογους.Πιστευω πως με την δουλεια θα ξεπερασω τα <<αλλα>> οικογενειακα θεματακια που εχω..
Μια δουλεια θα ηταν μια αρχη στις νεες βασεις που πρεπει να βαλω στην ζωη μου!!!
25/2/73 ωρα 05:45 ωροσκοπος Υδροχοος
Ευχαριστω!!!
Στην ωριαία εξετάζουμε ενα αυθόρμητο ερωτημα τη στιγμή που γεννιέται. Δεν εξετάζεται ο γενέθλιος χάρτης μας, αλλά αν πχ εσύ σημερα το μεσημέρι στις 2.45 σκέφτηκες αν θα βρεις τη δουλειά που θες θα λάβεις και θα εξετάσεις τους δείκτες για τον χάρτη της 8.1.2011 στις 14.45 :embarrest
Σαν να βλέπουμε τον γενέθλιο χάρτη του ερωτήματος, την στιγμή που μας γεννήθηκε το ερώτημα δλδ!
Altec
08-01-2011, 07:39 PM
Στην ωριαία εξετάζουμε ενα αυθόρμητο ερωτημα τη στιγμή που γεννιέται. Δεν εξετάζεται ο γενέθλιος χάρτης μας, αλλά αν πχ εσύ σημερα το μεσημέρι στις 2.45 σκέφτηκες αν θα βρεις τη δουλειά που θες θα λάβεις και θα εξετάσεις τους δείκτες για τον χάρτη της 8.1.2011 στις 14.45 :embarrest
Σαν να βλέπουμε τον γενέθλιο χάρτη του ερωτήματος, την στιγμή που μας γεννήθηκε το ερώτημα δλδ!
Αυτο το ερωτημα ειναι καθε ωρα στο μυαλο μου...:laugh:
δεν βγαινει εδω και μηνες...οτι και ωρα να το βαλω το ιδιο θα ειναι.:embarrest
kiaRRa
08-01-2011, 07:41 PM
Αυτο το ερωτημα ειναι καθε ωρα στο μυαλο μου...:laugh:
δεν βγαινει εδω και μηνες...οτι και ωρα να το βαλω το ιδιο θα ειναι.:embarrest
Επειδη ειναι μια συνεχής επιθυμία, όταν νιώσεις πιο επιτακτική απ' ό,τι συνηθως την ανάγκη να απαντηθει το ερώτημα σου, ή όταν το εξειδικεύσεις περισσότερο, σημείωσε την ώρα και ημερα και τότε θα μπορεσεις να εχεις μια εξέταση του ωριαίου για το συγκεκριμένο ερώτημα!:bigsmile: