PDA

View Full Version : Αιγόκερως Αστρολογικό Προφίλ



Ζωή και Ζώδια
27-12-2010, 04:20 PM
Αιγόκερως

Δέκατος στη σειρά του ζωδιακού κύκλου είναι ο Αιγόκερως. Ζώδιο της μεθοδικής και υπεύθυνης εργασίας με σκοπό την κοινωνική άνοδο και καταξίωση. Συντηρητικός, σοβαρός και εγκρατής στη ζωή του, θα εργαστεί με υπομονή, αρκεί να ξέρει ότι το αποτέλεσμα θα του δώσει κοινωνική αναγνώριση.

• Ζώδιο της Γης, θηλυκό, παρορμητικό. Κυβερνήτης του είναι ο Κρόνος, σε έξαρση ο ¶ρης., σε αδυναμία η Σελήνη και σε πτώση Δίας.
• Το ιδεόγραμμά του συνδέεται με την κλίση του γόνατος κατά την προσπάθεια της αναρρίχησης. Είναι φιλόδοξος, θεωρεί την εικόνα του σημαντικότατη, μπορεί να ελέγχει τις συγκινήσεις του κι αυτό του προσδίδει μία εικόνα παγερή και απόμακρη. Προτιμά την παρέα ατόμων καταξιωμένων και συνήθως με διαφορά ηλικίας. Από τη νεαρή του ηλικία έχει καθορισμένους στόχους, οι περισσότεροι των οποίων αφορούν την οικονομική ασφάλεια και το κύρος. Η σταθερή προσήλωση προς αυτούς τους στόχους τού δίνει μία εικόνα υλιστική και κάπως ψυχρή, παρά το χιούμορ του.
• Του αντιστοιχούν από τα μέταλλα το ασήμι, ο αμέθυστος από τους πολύτιμους λίθους και του ταιριάζουν τα σκούρα γκρι και καφέ, αλλά και το μαύρο από τα χρώματα.



http://i788.photobucket.com/albums/yy165/sollemsoirtimid/FotoZodion3/10CarpiPaintSM-1.jpg

Γενικά
Σύμβολό του έχει το αγριοκάτσικο, που μπορεί να ανέβει και στις πιο απόκρημνες κορυφές. Εμπνέει εμπιστοσύνη και μπορεί να αναλάβει διοικητικές θέσεις, χάρη στον οργανωτικό του νου. Είναι πιστός στο καθήκον και θυσιάζεται για αυτό. Καλό θα ήταν να είναι περισσότερο εκφραστικός στον συναισθηματικό τομέα και να προσέχει να χαλιναγωγεί την τάση του για αναγνώριση, γιατί κινδυνεύει να γίνει ωφελιμιστής και να αδιαφορήσει για τα αισθήματα τα δικά του και των άλλων, προκειμένου να πετύχει. Χρειάζεται περισσότερη αισιοδοξία και χαλάρωση.


1ο Δεκαήμερο (22/12ου με 1/1ου)

Αυτοί βρίσκονται υπό τη διπλή επήρεια του Κρόνου, καθώς κυβερνήτης του 1ου δεκανού του ζωδίου είναι ο Κρόνος. Τους ταιριάζει η λέξη «οργάνωση», καθώς θέλουν όλα να είναι τακτοποιημένα στην εντέλεια, ακόμα και τα συναισθήματα. Εκεί, βέβαια, ...χάνουν αρκετά, καθώς ο κόσμος των συναισθημάτων δεν υπόκειται στους άτεγκτους κανόνες που επιβάλλουν στον εαυτό τους. Τα λουλούδια του έρωτα και της αγάπης δεν ανθίζουν σε αποστειρωμένα περιβάλλοντα. Οι εντυπώσεις που δημιουργούν στους άλλους είναι έντονες, η παρόρμηση που τους ωθεί προς την επιτυχία είναι πολύ μεγάλη, όπως και η ενεργητικότητα που διαθέτουν. Τα προβλήματα για αυτούς αποτελούν πρόκληση, ενώ δεν ξέρουν τι θα πει «υποχωρώ». Ο μόνος τρόπος που γνωρίζουν για την αντιμετώπισή τους είναι η επιμονή, η υπομονή και η τετράγωνη λογική.


2ο Δεκαήμερο (2/1ου-11/1ου)

Αυτοί οι Αιγόκεροι έχουν πιο δημιουργική αλλά και καλλιτεχνική φύση, καθώς συγκυβερνήτης είναι η Αφροδίτη. Τους αρέσουν τα υλικά αγαθά και προσπαθούν να τα αποκτήσουν. Πρόβλημά τους όμως μεγάλο είναι η ...ξεροκεφαλιά τους και μόνο αν την παραμερίσουν θα καταφέρουν όλα όσα μπορούν. Η ισχυρογνωμοσύνη τους είναι παροιμιώδης και θα προσπαθούν έως τέλους να κάνουν το δικό τους, ακόμα και αν είναι λάθος. Είναι επεκτατικοί, δημιουργικοί και ικανοί να βρούνε πρωτότυπες λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν. Η λέξη-κλειδί που τους χαρακτηρίζει είναι «θυσία», καθώς είναι ικανοί χάριν του έρωτα να κάνουν τα πάντα.


3ο Δεκαήμερο (12-20/1ου)

Οι του 3ου δεκανού, με συγκυβερνήτη τον Ερμή, σαφώς και είναι πιο πνευματικοί, με ρητορικές ή συγγραφικές ικανότητες, αλλά και υπερβολικά λεπτολόγοι και απαιτητικοί. Για αυτό το λόγο θα έπρεπε να προσπαθούν να βγάζουν πιο ευχάριστη εικόνα, προκειμένου οι άλλοι να ακούνε τα όσα σωστά έχουν να πούνε, παρά να τους ...φοβούνται, καθώς η ορθή κρίση και η οξύνοιά τους είναι πράγματι εκπληκτικές. Η κριτική τους είναι καίρια και εύστοχη, βλέπουν τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται σαν ένα ενδιαφέρον παζλ του οποίου τη λύση θα βρούνε αργά ή γρήγορα. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι «ιδεαλισμός», καθώς τρέφουν τα πιο ευγενικά συναισθήματα και έχουν ανάγκη από κατανόηση. Ο δε έρωτας είναι για αυτούς πολύ απαιτητική υπόθεση, που πρέπει να γίνεται με καλλιτεχνική χάρη


Οικογένεια

Σε κάθε περίπτωση του ζωδιακού, τα βασικά χαρακτηριστικά του ζωδίου μπορούν να αξιοποιηθούν για την ευημερία της οικογένειας ή για την ένταξή της στις προβληματικές περιπτώσεις. Έτσι και εδώ. Ο οργανωτικός νους, η μεθοδικότητα, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και η ψυχραιμία φαντάζουν, αρχικά τουλάχιστον, σαν καλοί οιωνοί. Το ζήτημα όμως είναι ότι για να υπάρξουν αυτά, απαραίτητη είναι ίσως και η έλλειψη συναισθημάτων, ή τουλάχιστον ένας περιορισμός στην εκδήλωσή τους. Το βασικότερο συνδετικό στοιχείο σε μια οικογένεια όμως είναι η έκφραση της αγάπης και η εκδήλωση των ανιδιοτελών συναισθημάτων και της στοργής. Αν υπάρχουν αυτά, αντιμετωπίζονται τα πάντα, ή, στη χειρότερη, υπομένονται.

Και εδώ βρίσκεται η αχίλλειος πτέρνα του γονιού Αιγόκερω, είτε ανήκει στο ανδρικό είτε στο γυναικείο φύλο. Ο Αιγόκερως μπορεί να δουλεύει ασταμάτητα, προκειμένου να προσφέρει στην οικογένειά του, που την υπεραγαπά –σε γενικές γραμμές. Θα λείπει όμως από το σπίτι. Μπορεί η απαιτητικότητά του να βοηθά στην οργάνωση του νοικοκυριού, αλλά κάνει το σπίτι να μοιάζει με ...φάμπρικα. Η προσήλωση στις αρχές και το αίσθημα ευθύνης μπορεί να λειτουργούν συνεκτικά, καθώς διαμορφώνουν έναν κοινά αποδεκτό κώδικα αξιών, αλλά αν δεν συνδυάζονται από μια ...μαλαγανιά, επιφέρουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, ιδίως όταν γίνεται προσπάθεια εφαρμογής στους έφηβους της οικογένειας. Έτσι, λοιπόν, ο γονιός Αιγόκερως πρέπει να χαλαρώσει λίγο και να καταφέρει να εκδηλώσει τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, που κρύβει βαθιά μέσα του, ώστε να απολαμβάνει και αυτός αλλά και οι δικοί του την οικογενειακή θαλπωρή.

Οι νεαροί Αιγόκεροι έχουν ανάγκη παρότρυνσης στην έκφραση των συναισθημάτων, αλλά για να το καταφέρουν πρέπει να ζουν σε περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από οργάνωση και πειθαρχία. Οι γονείς τους δε, ας ξέρουν πως η εξέλιξή τους δεν θα είναι εντυπωσιακά αλματώδης, αλλά αργή και σταθερή, οπότε θα πρέπει να δείχνουν κατανόηση και υπομονή.


Επαγγελματικά

Η στάση του Αιγόκερω απέναντι στην εργασία είναι παρόμοια με τη στάση του απέναντι στη ζωή: την παίρνει στα σοβαρά, με μια αύρα δηκτικού και γλυκόπικρου χιούμορ, ενίοτε και με υπεροψία ή ειρωνεία. Επιπλέον, η ιδιαίτερη σκληρότητα και οι απαιτήσεις που έχει από τον εαυτό του πανεύκολα εκδηλώνονται και στους άλλους, γινόμενοι καταπιεστικοί. Η υπευθυνότητα είναι βαθιά χαραγμένη στο χαρακτήρα του. Θέλει η εργασίες να γίνονται με χειρουργική ακρίβεια, χωρίς αντιρρήσεις και υπεκφυγές. Θεωρεί πως μέσω της σκληρής δουλειάς θα καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή και την αναγνώριση που του αξίζει. Αν και μπορεί να μην το λέει, δεν μπορεί να κρύψει τις υψηλές του φιλοδοξίες, ανεξάρτητα από το κοινωνικό στρώμα στο οποίο ανήκει. Αυτός θέλει να ανέβει στο ψηλότερο επίπεδό του –και ακόμη παραπέρα. Αρωγός στις προσπάθειές του, πέρα από τα όσα αναφέρθηκαν ήδη, και το ένστικτό του, το οποίο τον οδηγεί να δρα την κατάλληλη στιγμή, ιδίως σε περιπτώσεις που άλλοι νιώθουν ότι βρίσκονται στη μέση του χάους. Εκεί είναι η καλύτερη του.

Μια προβληματική επιχείρηση, για παράδειγμα, που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, είναι «βούτυρο στο ψωμί» του υποψήφιου να την διαχειριστεί Αιγόκερου. Χάρη στην οργανωτικότητα, τη μεθοδικότητα, την έλλειψη συναισθηματικών αγκυλώσεων, την ικανότητα σύνθεσης παράταιρων δομικών υλικών σε μια ενιαία κατασκευή με γερές βάσεις, αλλά και ...μπόλικο αυταρχισμό, θα αποδείξει σε όλους ότι αυτοί ήταν ...άχρηστοι και αυτός ο καλύτερος. Και θα έχει και δίκιο...

Αναφορικά με το χρήμα, ισχύει το «όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο»! Δεν είναι λίγες οι φορές που το χρήμα αποκτά την έννοια του αυτοσκοπού για αυτούς. Με το χρήμα, έρχονται η δύναμη, το κύρος, η αναγνώριση και φυσικά η ασφάλεια και η προστασία, που τόσο έχουν ανάγκη.


Υγεία

http://i788.photobucket.com/albums/yy165/sollemsoirtimid/NewDay70-1.jpgΣτο ζώδιο του Αιγόκερω αντιστοιχούν τα γόνατα, οι τένοντες, οι σύνδεσμοι, το δέρμα, γενικά τα οστά και η κόμη. Ο Αιγόκερως δεν δυσκολεύεται να ακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα δίαιτας ή θεραπείας, καθώς η προσοχή και η μεθοδικότητα βρίσκονται στο DNA του. Ίσως αντιμετωπίσει προβλήματα που προέρχονται από μια τάση στατικής καθημερινότητας, που δεν ευνοεί την κίνηση. Σε περίπτωση όμως που ο Ήλιος βρίσκεται στο 1ο Δεκαήμερο και παράλληλα ο Κρόνος και ο Ήλιος δέχονται δυσμενείς όψεις, κάτω από προϋποθέσεις, ενδέχεται να εκδηλωθούν ζητήματα με το συκώτι ή τη χολή, ρευματισμούς, ή αυξημένο άγχος και φοβίες. Γενικά όμως ο Αιγόκερως χαρακτηρίζεται για την γερή του κράση.

Για να διατηρείται σε καλά επίπεδα η φυσική και ψυχική του κατάσταση, δεν θα ήταν κακό:

Να βρίσκει ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο, με έμφαση στην περιήγησή του στη φύση και υπό το φως του Ήλιου.
Να εξασκεί το σώμα του με κάποιο άθλημα, αλλά και το πνεύμα του με τεχνικές διαλογισμού.
Να κυριαρχεί στα αρνητικά συναισθήματα και τις εύκολες λύσεις που τα συνοδεύουν. Δεν του πάει ούτε το αλκοόλ, ούτε το κάπνισμα.
Να εντάξει στη διατροφή του λάχανα, σπαράγγια, σπανάκι, φακή, μαύρα ξερά φασόλια, σέλινο, άπαχο κρέας, κρόκο αυγού, φράουλες, σύκα, βατόμουρα και δαμάσκηνα που υποστηρίζουν τη δομή των οστών –πέραν των άλλων.

.
¶νδρας
Ο δυναμισμός και η σοβαρότητά του, αργά ή γρήγορα θα τον φέρουν σε κάποια μορφή επιτυχίας. Η επιτυχία αυτή, συνήθως οικονομική και κοινωνική, συνιστά και ισχυρό θέλγητρο ή και αφροδισιακό –και γιατί να μην το παραδεχτούμε άλλωστε... Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που οι Αιγόκεροι, αν και δεν φημίζονται για το φυσικό τους κάλλος, έχουν επιτυχία στο γυναικείο φύλο. Η ασφάλεια που παρέχει το χρήμα και η κοινωνική αποδοχή εκτιμώνται από τις γυναίκες, που εύκολα θα πέσουν στην αγκαλιά ενός Αιγόκερω. Στη συνέχεια θα διαπιστώσουν ότι έβαλαν στο κρεβάτι τους μια μηχανή του σεξ με συνείδηση της σεξουαλικότητάς της. Αλλά κάτι θα τους λείπει, κάτι θα τους λείπει...

Αφού περάσει ο πρώτος καιρός, θα διαπιστώσουν ότι λείπει το ...συναίσθημα, καθώς οι μηχανές δεν έχουν από αυτό. Οι Αιγόκεροι συνήθως αρκούνται σε καθαρά σωματικές ερωτικές πράξεις. Βέβαια, υπάρχουν και χειρότερα, καθώς υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως το ζώδιο του Αιγόκερω είναι από τα πλέον ...διαστροφικά του ζωδιακού. Πιθανόν, λόγω της επίπονης προσπάθειάς τους να διατηρήσουν ανέπαφο τον συναισθηματικό τους κόσμο (προκειμένου να μην πληγωθούν) να δημιουργούνται έντονες εσωτερικές αντιθέσεις που οδηγούν σε ψυχοσεξουαλική ανισορροπία που οδηγεί σε ομοφυλοφιλικές, σαδιστικές ή φετιχιστικές συμπεριφορές. Μπορεί.

Όπως και να έχει όμως, αυτό που είναι κοινά αποδεκτό είναι το γεγονός ότι η σύντροφος του άνδρα Αιγόκερω πρέπει να διαρρήξει τα τείχη που αυτός ορθώνει γύρω από τα πλούσια και βαθιά του συναισθήματα, να τον κάνει να νιώσει ασφάλεια και σιγουριά. Τότε θα δει έναν άλλο άνδρα, περιποιητικό, τρυφερό, ικανό να εκφραστεί γλυκά και ζεστά –συν το γεγονός ότι και το σεξ μαζί του θα αποκτήσει άλλη διάσταση. Φυσικά, αν τον πληγώσει, θα ξανακλειστεί άμεσα και πιο σφιχτά στη σιγουριά της απομόνωσης, της ψύχρας και της ωμότητας που τον διακρίνουν.

Γυναίκα
Η γυναίκα Αιγόκερως ξεχωρίζει για τον δυναμισμό της, τις φιλοδοξίες και την προσπάθειά της να πετύχει την αναγνώριση. Συνήθως όμως, αν διακρίνει επαγγελματική προοπτική, αφήνει σε δεύτερη μοίρα την προσωπική της ζωή, προωθώντας την καριέρα της. Είναι σοβαρή, έμπιστη και προσγειωμένη. Θα νόμιζε κανείς ότι της λείπει το πάθος. Λάθος!

¶λλα μπορεί να της λείπουν, το πάθος όμως, ιδίως στο σεξ κάθε άλλο παρά της λείπει. Απλώς, το προσεγγίζει και αυτό με τη δέουσα σοβαρότητα, οπότε και επιλεκτική είναι και άμεση και καίρια σε αυτά που θέλει. Παίζει χωρίς περιστροφές, με ευθύτητα και αποφασιστικότητα. Μήπως λείπει η ...θηλυκότητα; Ενδεχομένως κάποιες φορές, ναι. Όπως και ο ρομαντισμός. .Κατά βάθος όμως υπάρχουν και αυτά τα στοιχεία, αλλά τα κρύβει επιμελώς κάτω από τον κρόνιο μανδύα της αποστασιοποίησης και του κυνισμού, προκειμένου να μην τρωθούν σε περίπτωση που γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης ή απόρριψης.

Εννοείται πως και εδώ, όπως και στους άνδρες εκπροσώπους του ζωδίου, αυτές οι αντιφάσεις, όταν υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό, δεν κάνουν καλό και δεν παράγουν μια υγιή προσωπικότητα. Αποτέλεσμα είναι να εκδηλώνονται συμπεριφορές που αρμόζουν περισσότερο σε θιασώτες του γνωστού μαρκήσιου ή σε υπέρ το δέον ανδροπρεπείς πρακτικές εκφράσεις... Όμως, αν η γυναίκα Αιγόκερως νιώσει ότι την αγαπούν πραγματικά, αν πιστέψει ότι δεν θα την πληγώσουν, μεταβάλλεται πάραυτα από μια ψυχρή υπολογιστική μηχανή του σεξ σε μια γυναίκα με πάθος, φλόγα και εκπληκτικής έντασης ερωτισμό.

Η σεξουαλική πράξη παύει να είναι μηχανιστική, χωρίς συναισθηματικά στοιχεία, μια πράξη δηλαδή που μάλλον θλίψη προκαλεί παρά ευχαρίστηση, και γίνεται αυτό που πρέπει να είναι: ο απόλυτος συνδυασμός της ένωσης της σάρκας με την ψυχή και το πνεύμα. Φυσικά, καλά θα κάνει ο σύντροφός της να μην την πληγώσει, καθώς ο έντονος ανταγωνιστικός της χαρακτήρας θα εκφραστεί πολύ άσχημα και με ορμή στο πρόσωπό του. Και η Αιγοκερίνα δεν είναι από αυτές που θα κάνουν πίσω...

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
29-12-2010, 12:11 PM
να ευχαριστησω το πολυ καλο περιοδικο
Ζωη και Ζωδια
που μας ενημερωνει καθε μηνα
με τα αρθρα του
για το καθε ζωδιο ξεχωριστα!!!!:bigsmile::love:


με πολυ αγαπη:love: