View Full Version : Ωριαια αστρολογια -γενικες αποριες
hattie23
06-12-2010, 01:44 PM
Καλημερα! Απο το "παιζω και μαθαινω".Διαβασα ενα αρθρο σχετικα με την ωριαια αστρολογια και θα ηθελα να κανω μαι ερωτηση ως προς τους σημειοδοτες.
Ο σημειοδοτης του ερωτων ειναι παντα ο κυβερνητης του ωροσκοπου ωραια μεχρι εδω.Αν υποθεσουμε οτι κυβερνητης του ωροσκοπου ειναι ο κρονος καθοτι η ακμη βρισκεται στον Αιγοκερω αλλα ο κρονος βρισκεται στον ζυγο στον 8 οικο ,παιρνουμε ως σημειοδοτη επισης την αφροδιτη αφου βρισκεται σε ζωδιο που κυβερνα η αφροδιτη η παιρνουμε ως δευτερο σημειοδοτη τον Ερμη αφου ειναι κυβερνητης του 8ου οικου που βρισκεται ο κρονος (ακμη του 8ου στην παρθενο)?
Το ολο μπερδευμα βασικα συμβαινει γιατι το αντικειμενο της ερωτησης εχει σημειοδοτη την Σεληνη (που συνηθως βοηθα τον ερωτων αλλα εδω ειναι σημειοδοτης του ζητουμενου).Ετσι σαν συν-βοηθο του ερωτων θα πρεπει να λαβω την αφροδιτη η τον Ερμη?Κλεινω περισσοτερο προς τον ερμη βεβαια καθοτι αφου μιλαμε για ωριαια ειναι ο δεικτης που αλλαζει αναλογα με την ωρα που τιθεται η ερωτηση ενω ο κρονος στον Ζυγο θα μας βγει ετσι και αλλοιως σε καθε ερωτηση ,ετσι δεν ειναι ?
Fotini Christodoulou
06-12-2010, 01:51 PM
Καλημερα! Απο το "παιζω και μαθαινω".Διαβασα ενα αρθρο σχετικα με την ωριαια αστρολογια και θα ηθελα να κανω μαι ερωτηση ως προς τους σημειοδοτες.
Ο σημειοδοτης του ερωτων ειναι παντα ο κυβερνητης του ωροσκοπου ωραια μεχρι εδω.Αν υποθεσουμε οτι κυβερνητης του ωροσκοπου ειναι ο κρονος καθοτι η ακμη βρισκεται στον Αιγοκερω αλλα ο κρονος βρισκεται στον ζυγο στον 8 οικο ,παιρνουμε ως σημειοδοτη επισης την αφροδιτη αφου βρισκεται σε ζωδιο που κυβερνα η αφροδιτη η παιρνουμε ως δευτερο σημειοδοτη τον Ερμη αφου ειναι κυβερνητης του 8ου οικου που βρισκεται ο κρονος (ακμη του 8ου στην παρθενο)?
Το ολο μπερδευμα βασικα συμβαινει γιατι το αντικειμενο της ερωτησης εχει σημειοδοτη την Σεληνη (που συνηθως βοηθα τον ερωτων αλλα εδω ειναι σημειοδοτης του ζητουμενου).Ετσι σαν συν-βοηθο του ερωτων θα πρεπει να λαβω την αφροδιτη η τον Ερμη?Κλεινω περισσοτερο προς τον ερμη βεβαια καθοτι αφου μιλαμε για ωριαια ειναι ο δεικτης που αλλαζει αναλογα με την ωρα που τιθεται η ερωτηση ενω ο κρονος στην αφροδιτη θα μας βγει ετσι και αλλοιως σε καθε ερωτηση ,ετσι δεν ειναι ?
Ο ωροσκόπος και ο κυβερνήτης του αντιπροσωπεύουν τον ερωτούντα ενώ η Σελήνη ως το πιο γρήγορα κινουμενο σώμα θεωρείται συγκυβερνήτης του ερωτώντος.
Ο Κρόνος στον Ζυγό θα είναι ο δείκτης του ερωτούντος ενώ η Σελήνη- αν έχετε επιλέξει σωστό παράγωγο οίκο αναλογα με το ερώτημα, θα είναι οσημειοδότης του άλλου ατόμου.
Οι άλλοι πλανήτες που αναφέρετε δεν έχουν καμία σχέση, εκτός αν τους εξετάσετε για κάποιον άλλο λόγο, άλλο ερώτημα κτλ.
:bigsmile:
hattie23
06-12-2010, 06:28 PM
Ωραια πειραματιζομαι εδω και καποιες μερες με αυτο .Αλλα στα δικο ερωτημα δεν βγαζω ακρη (η μαλλον δεν θελω να βγαλω ακρη γιατι μεσα στον ωροσκοπο στο ερωτημα μου πεφτει ο ποσειδωνας ,αρα μπορει και να αυτο- παραμυθιαζομαι στην ερωτηση μου:bigsmile:)
Ετσι αποφασισα να ασχοληθω με τα θεματα των αλλων .Οταν ο ερωτων κανει αυθορμητα απο μονος του ερωτηση χωρις παρακινηση τον βαζω και αυτον στον ωροσκοπο ,περα απο τον κυβερνητη κοιταω και τις οψεις του ωροσκοπου ??
Τελος ,ξεφευγω λιγο απο το γενικο αλλα επειδη δεν θελω να παρω ανθρωπο στο λαιμο μου,θελω να ρωτησω για πιο συγκεγκριμενη οψη.http://www.myhoroscope.gr/horo/scripts/special.php
Σημειοδοτης της κοπελας αφου εκανε αυτη την ερωτηση ειναι η Αφροδιτη στον 6ο στο σκορπιο και ο σημειοδοτης του αλλου ειναι ο Αρηςστον τοξοτη στον 7ο κυβερνητης σκορπιος.(παραδοσιακος κυβερνητης του ο αρης)
Η ερωτηση ηταν αν "θα γινει σχεση μεταξυ τους" ειναι καποιος που προκειται να βγει ραντεβου για πρωτη φορα αυριο .
Εγω την συμβουλευψα να μην το κανει ωστοσο ασχολουμαι μολις κατι μερες με την ωριαια.Απο την μικρη εμπειρια ομως που εχω απο διελευσεις η προοδευτικους αν εβλεπα τετοιες οψεις Αρη ,θα απεφευγα αυτον τον τυπο.
Με ανησυχει το γεγονος οτι ο σημειοδοτης της η αφροδιτη φαινεται νε μην "υποψιαζεται καθολου τις πραγματικες διαστασεις του θεματος.Τι εννοω ,απο την στιγμη που η αφροδιτη δεν κανει οψη με τον παραδοσιακο κυβερνητη του σκορπιου τον αρη ,(παρα μονο ενα εξαγωνο με τον πλουτωνα ) ,κοιταω οπως ειπαμε τον συγκυβερνητη της την Σεληνη .
Η σεληνη βρισκεται στον τοξοτη και στον 8ο σχηματιζει συνοδο με τον σημειοδοτη του αγοριου και παραδοσιακο κυβερνητη του σκορπιου τον αρη.Στην καλυτερη περιπτωση ,εντονη σεξουαλικη ελξη και των δυο και το ραντεβου θα τελειωσει με πυροτεχνηματα ,οπως στις ταινιες που πεφτουν την ωρα του σεξ....Ναι ΑΛΛΑ μπορει να συμβαινει και βιαιο χαρακτηρα η ξαφνικο θανατο.
Οι οψεις του σημειοδοτη του με ανησυχουν γιατι περα απο την συνοδο .Εχει τετραγωνο με δια και ουρανο στον 12ο ,οψεις που σχηματιζει και η σεληνη .Μου δειχνει ατομο που προσπαθει να κρυψει ενα ορμητικο και βιαιο χαρακτηρα και ενδεχομενως μια αδυναμια του σχετικα διανοητικη του ισσοροπια.Τελος κανει συνοδο με ερμη και πλουτωνα στον 9ο.
Γενικα δεν μ αρεσει που ενας πλανητης σαν τον αρη βρισκεται στον 8ο και εχει ασχημες επαφες με τον 12ο.
Η αφροδιτη σχηματιζει επισης εξαγωνο με τον πλουτωνα και βορειο δεσμο στον 8ο.
Δεδομενου οτι ο αρης κανει συνοδο με τον ερμη και τον πλουτωνα στον 9ο και ,οι δυο τελευταιοι βρισκονται σε συνοδο με τον βορειο δεσμο στον 8ο ,θα μπορουσε να σημαινει καποιο ατυχημα ?
Ανεβασα τον χαρτη αλλα δεν ξερω αν το εκανα καλα :embarrest
Fotini Christodoulou
06-12-2010, 06:44 PM
Βασικά είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες προτού ασχοληθούμε με το θέμα της ωριαίας. Είναι ωραίο που δεν το "φοβάστε" να το δοκιμάσετε γιατί έτσι πρέπει, αλλά είναι όμως απαραίτητο να γνωρίζουμε πως λειτουργεί ακριβώς.Αλλά έτσι γενικά μιλώντας και απο τα λίγα που γνωρίζω αφού εξετάσουμε και δούμε οτι ανάμεσα στους δύο δείκτες δεν υπάρχει καμία όψη, ούτε αμοιβαία υποδοχή, ούτε και όψη με κάποιον τρίτο βαρύτερο πλανητη που θα δείξει την μεσολάβηση άλλου ανθρώπου, η μεταφορά φωτός θα δούμε και την Σελήνη - ετσι κι αλλιώς αυτήν την κοιτάζουμε όπως και να έχει.
Οι αποκλίνουσες όψεις των πλανητων δείχνουν γεγονότα που έχουν προηγηθεί ενώ οι συγκλίνουσες τα μελλοντικά. Οι πλανητες σε παρορμητικά ζώδια και σε γωνιακούς οίκους δίνουν άμεσα γεγονότα.
Μία ακόμα ιδέα: Η Σελήνη στον 8ο οίκος της φίλης μπορεί να δείχνει και το ότι "κρύβεται" ή ότι η συναντηση μπορεί να είναι " μυστική".
Αυτά όπως είπα είναι πολύ γενικά. Πρέπει πάντα να ξέρουμε τους βασικούς κανόνες ενός συστήματος πρόγνωσης ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σωστά.:bigsmile:
hattie23
06-12-2010, 07:22 PM
Οντως κρυβεται παντως ,γιατι εχει ηδη σχεση :cheesy:Τελοσπαντων,οι περισσοτερες οψεις ειναι συγκλινουσες ,αλλωστε τον τυπο δεν τον γνωριζει πολυ καιρο..Αγχη που τραβανε οι απιστοι παντως:bigsmile:
Τίνα Ζαχαριάδου
07-12-2010, 01:25 AM
Αγαπητή hattie23 η ωριαία αστρολογία είναι περισσότερο πολύπλοκη απ' ότι φαίνεται.
Για το συγκεκριμένο ερωτημα, εκείνη έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη εκείνος όμως δεν έχει κυβερνήτη τον ¶ρη διότι ο οίκος ο οποίος τον αντιπροσωπεύει δεν είναι ο 7ος αλλά, ο 5ος.
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για διπλή σχέση.
Η σχέση που υπάρχει εξετάζεται από τον 5ο οίκο ενώ η επικείμενη συνάντηση/σχέση θα εξεταστεί από τον 9ο. Τον 5ο παράγωγο του 5ου οίκου δηλαδή.
Κάτι άλλο που θέλω να επισημάνω είναι οι όψεις.
Πλην της Σελήνης για τους άλλους πλανήτες δεν κοιτάμε όλες τις όψεις αλλά την 1η όψη που θα σχηματιστεί. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει ν ανησυχείς για τα τετράγωνα του ¶ρη.
Ομοίως για την Αφροδίτη, αν η πρώτη όψη που σχηματίζει είναι με τον Πλούτωνα........αυτή πιάνεται κι ας μην είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού.
hattie23
07-12-2010, 02:37 AM
Δηλαδη αν καταλαβα καλα ,την απλη σχεση την κοιταμε απο τον 5ο και οχι τον 7ο.Τον 7ο τον κοιταμε οταν υπαρχει γαμος μονο?
Η πρωτη οψη που σχηματιζει η αφροδιτη ειναι με τον ερμη στον 9ο .Ο κυβερνητης του 9ου ειναι ο κρονος και κανει μονο μια οψη εξαγωνο με ηλιο,που ειναι κυβερνητης του 5ου.
Κατι αλλο που δεν εχει σχεση με την ερωηση ειναι γενικη .Για να δουμε την εξελιξη μιας υποθεσης κοιταμε τις επομενες οψεις που σχηματιζονται ,μεχρι ποσες ωρες πρεπει να προχωρησουμε .Δεν ξερω αν το λεω σωστα βεβαια,αλλα καπου ειδα οτι προχωραμε λιγο παρακατω για να δουμε τι οψεις θα σχηματιστουν μετα .:unsure:
Ανδρόνικος
07-12-2010, 08:14 PM
Ομοίως για την Αφροδίτη, αν η πρώτη όψη που σχηματίζει είναι με τον Πλούτωνα........αυτή πιάνεται κι ας μην είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού.Τελικά στην ωριαία λαμβάνουμε υπόψιν μόνο τους παραδοσιακούς ή όχι; Υπάρχει μια διχογνωμία μεταξύ των αστρολόγων ή είναι η ιδέα μου; Αλλού διαβάζω έτσι και αλλού γιουβέτσι!
hattie23
07-12-2010, 09:05 PM
Απο οτι καταλαβα εξαρταται ,απο το αν εισαι οπαδος η οχι της αυστηρα παραδοσιακης αστρολογιας η οχι.Δηλαδη ,υπαρχουν καποιοι που λενε οτι επειδη η ωριαια αστρολογια αναπτυχθηκε πριν την ανακαλυψη νεων πλανητων ,δεν χρειαζεται να λαβεις αποψη σου τους νεους κυβερνητες ,Υπαρχουν αλλοι που λενε οτι εφοσον χρησιμοποιουνται αυτοι οι πλανητες ως κυβερνητες των ζωδιων καλο ειναι να του λαβουμε υποψη μας.
Αλλοι εχουν βρει συμβιβαστικη λυση και χρησιμοποιουν τους νεους κυβερνητες ως συν-κυβερντητες αρα αναλυουν και τις οψεις αυτων.
Βασικα ειναι ενα ψιλομπερδεμα η κατασταση και το διαπιστωσα και εγω .
Στην αρχη νομιζα οτι ηταν απλα τα πραγματα ,σκεφτεσαι την ερωτηση ,την κανεις και βλεπεις τους σημειοδοτες κοιτας αν σχηματιζουν οψη η προκειται να σχηματισουν οψη και αν ανηκουν στο ιδιο στοιχειο η αν εχουν ιδιο κυβερνητη ,σεληνη κ.λ.π
Επειτα μπερδευτηκα γιατι καποια σαιτ προτρεπουν επισης να κοιταξεις τις οψεις τον πλανητων που βρισκονται μεσα στον ωροσκοπο η στον οικο του σημειοδοτη .Ετσι ομως μπορει ς να λαβεις αντικρουομενες πληροφοριες (οπως αλλωστε και ενας γενεθλιος εχει οψεις που καποιες φορες ειναι ασυμβιβαστες).Ακομα και την πρωτη να δεις οψη μοναχα .
Εντωμεταξυ ,οταν κανεις λαθος στους σημειοδοτες και θες να ξανακοιταξεις το χαρτη αλλα δεν θυμασαι την ωρα που ειχε γραψεις μπορεις να ξαναθεσεις την ερωτηση εκ νεου ?
Ανδρόνικος
07-12-2010, 11:12 PM
Απο οτι καταλαβα εξαρταται ,απο το αν εισαι οπαδος η οχι της αυστηρα παραδοσιακης αστρολογιας η οχι.Δηλαδη ,υπαρχουν καποιοι που λενε οτι επειδη η ωριαια αστρολογια αναπτυχθηκε πριν την ανακαλυψη νεων πλανητων ,δεν χρειαζεται να λαβεις αποψη σου τους νεους κυβερνητες ,Υπαρχουν αλλοι που λενε οτι εφοσον χρησιμοποιουνται αυτοι οι πλανητες ως κυβερνητες των ζωδιων καλο ειναι να του λαβουμε υποψη μας.
Αλλοι εχουν βρει συμβιβαστικη λυση και χρησιμοποιουν τους νεους κυβερνητες ως συν-κυβερντητες αρα αναλυουν και τις οψεις αυτων.
Βασικα ειναι ενα ψιλομπερδεμα η κατασταση και το διαπιστωσα και εγω .
Στην αρχη νομιζα οτι ηταν απλα τα πραγματα ,σκεφτεσαι την ερωτηση ,την κανεις και βλεπεις τους σημειοδοτες κοιτας αν σχηματιζουν οψη η προκειται να σχηματισουν οψη και αν ανηκουν στο ιδιο στοιχειο η αν εχουν ιδιο κυβερνητη ,σεληνη κ.λ.π
Επειτα μπερδευτηκα γιατι καποια σαιτ προτρεπουν επισης να κοιταξεις τις οψεις τον πλανητων που βρισκονται μεσα στον ωροσκοπο η στον οικο του σημειοδοτη .Ετσι ομως μπορει ς να λαβεις αντικρουομενες πληροφοριες (οπως αλλωστε και ενας γενεθλιος εχει οψεις που καποιες φορες ειναι ασυμβιβαστες).Ακομα και την πρωτη να δεις οψη μοναχα .
Εντωμεταξυ ,οταν κανεις λαθος στους σημειοδοτες και θες να ξανακοιταξεις το χαρτη αλλα δεν θυμασαι την ωρα που ειχε γραψεις μπορεις να ξαναθεσεις την ερωτηση εκ νεου ?Νομίζω ότι κουράστηκες να γράψεις ολόκληρο ποστ λίγο άδικα. Δεν μου αρκούν τα εχέγγυα για να πειστώ για την εγκυρότητα της ωριαίας. Δεν καταλαβαίνω τι ισχύει. Μου έρχεται στο κεφάλι να κάνω μια ερώτηση ότι ώρα να ‘ναι και καταστρώνω χάρτη όπως ρίχνω τα χαρτιά;
Τι διαφορά υπάρχει στην λογική της ωριαίας από την λογική του ρίχνω τα χαρτιά να δω το ριζικό μου;
Με χαλάει λίγο αυτή η αίσθηση της μελλοντολογικής εξάρτησης και προτιμώ να κρατήσω τις αποστάσεις μου.
¶λλωστε τι; Να παίζω ένα παιχνίδι που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τους κανόνες του;
Υπάρχουν πολλά περιθώρια αυθαίρετων πρωτοβουλιών για τα γούστα μου.
hattie23
07-12-2010, 11:23 PM
Για τους κανονες που λες ,τοτε πρεπει να απορριψεις εντελως ολη την αστρολογια γιατι απλουστατα οι αστρολογοι δεν τα βρισκουν μεταξυ τους ουτε στις ανοχες,ουτε στην σημαντικοτητα των πλανητων ,των αστεροειδων ,συστηματων οικοθεσιας κ.λ.π
Η αστρολογια εξελισσεται και εξελισσεται μεσα απο τους διαφορους πειραματισμους και ιδεες.Τωρα αν εσυ σωνει και ντε θες μια αστρολογια που θα σου δινει 100% απαντησεις για ολα τα θεματα με βαση δογματα ,αξιες ,καθορισμενα πλαισια ,πεφτει ακριβως στο θεμα που θες να αποφυγεις .Στην αστρολογια τυπου χαρτομαντειας και στις αδιασειστες προβλεψεις.
Παιξε λιγο ,δες αν σου κανει η οχι και μετα το απορριπτεις .
Fotini Christodoulou
07-12-2010, 11:25 PM
Νομίζω ότι κουράστηκες να γράψεις ολόκληρο ποστ λίγο άδικα. Δεν μου αρκούν τα εχέγγυα για να πειστώ για την εγκυρότητα της ωριαίας. Δεν καταλαβαίνω τι ισχύει. Μου έρχεται στο κεφάλι να κάνω μια ερώτηση ότι ώρα να ΅ναι και καταστρώνω χάρτη όπως ρίχνω τα χαρτιά;
Τι διαφορά υπάρχει στην λογική της ωριαίας από την λογική του ρίχνω τα χαρτιά να δω το ριζικό μου;
Με χαλάει λίγο αυτή η αίσθηση της μελλοντολογικής εξάρτησης και προτιμώ να κρατήσω τις αποστάσεις μου.
¶λλωστε τι; Να παίζω ένα παιχνίδι που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τους κανόνες του;
Υπάρχουν πολλά περιθώρια αυθαίρετων πρωτοβουλιών για τα γούστα μου.
Καλησπέρα:bigsmile:
Τα χαρτιά με την ωριαία αστρολογία δεν έχουν καμία σχέση. Είναι ένα σύστημα πρόγνωσης όπως και πολλά άλλα. Αν δεχόμαστε τα άλλα, δεχόμαστε και αυτήν - που μάλιστα σαν σύστημα προηγήθηκε των υπολοίπων. Η μελλοντολογική εξάρτηση δεν έχει να κάνει με την ωριαία, ή άλλα συστήματα πρόγνωσης αλλά με τον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται απο τον καθένα μας και αν θέλετε και με βάση την φιλοσοφία του καθενός και τελικά -αν ασχοληθούμε σοβαρά- και απο την αληθινή κατανόηση της φιλοσοφίας της αστρολογίας.
Οι κανόνες υπάρχουν,είναι απολύτως ξεκάθαροι και ειδικά στην ωριαία. Πιο ξεκάθαροι ειλικρινά δεν γίνεται! Οι εξωκρόνιοι δεν χρησιμοποιούνται εκτός εάν προκύψουν ως δείκτες και περιγράφουν απόλυτα τους εμπλεκόμενους που εξετάζουμε. Ωστόσο ακόμα κι έτσι δεν βασίζουμε την κρίση μας σε αυτούς παρά μόνο στους παραδοσιακούς και αυτοί λειτουργούν μονο συμπληρωματικά.
Καλό σας βράδυ.:bigsmile:
hattie23
07-12-2010, 11:30 PM
Και εν συνεχεια δεν ειναι θεμα μελλοντικης εξαρτησης αλλα ενα ακομα εργαλειο .
Η ωριαια θα σου δωσει καποιες αμεσες απαντησεις για ενα ζητημα.Το ιδιο ερωτημα τιθεται αλλωστε και οταν καποιος κοιτα τις διελευσεις του η τον προοδευτικο του για να δει πως θα τα παει αυτο το μηνα.Η διαφορα ειναι οτι εδω η "απαντηση" ερχεται πιο αμεσα απο την εξεταση ενος ολοκληρου χαρτη ,που θα σου πει παρα πολλα πραγματα για ολους τους τομεις .
Το ποσο στεκει η οχι η μεθοδος σου ειπα οτι πρεπει να την δουμε στην πραξη
Ανδρόνικος
07-12-2010, 11:40 PM
Καλησπέρα:bigsmile:
Τα χαρτιά με την ωριαία αστρολογία δεν έχουν καμία σχέση. Είναι ένα σύστημα πρόγνωσης όπως και πολλά άλλα. Αν δεχόμαστε τα άλλα, δεχόμαστε και αυτήν - που μάλιστα σαν σύστημα προηγήθηκε των υπολοίπων. Η μελλοντολογική εξάρτηση δεν έχει να κάνει με την ωριαία, ή άλλα συστήματα πρόγνωσης αλλά με τον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται απο τον καθένα μας και αν θέλετε και με βάση την φιλοσοφία του καθενός και τελικά -αν ασχοληθούμε σοβαρά- και απο την αληθινή κατανόηση της φιλοσοφίας της αστρολογίας.
Οι κανόνες υπάρχουν,είναι απολύτως ξεκάθαροι και ειδικά στην ωριαία. Πιο ξεκάθαροι ειλικρινά δεν γίνεται! Οι εξωκρόνιοι δεν χρησιμοποιούνται εκτός εάν προκύψουν ως δείκτες και περιγράφουν απόλυτα τους εμπλεκόμενους που εξετάζουμε. Ωστόσο ακόμα κι έτσι δεν βασίζουμε την κρίση μας σε αυτούς παρά μόνο στους παραδοσιακούς και αυτοί λειτουργούν μονο συμπληρωματικά.
Καλό σας βράδυ.:bigsmile:Δεν ήθελα να σας ταράξω. Δεν είπα ότι αφορίζω αυτό το σύστημα. Είπα ότι δεν ταιριάζει με την λογική μου. Από την στιγμή που η ώρα του χάρτη που εξετάζουμε δεν συνδέεται με ένα πραγματικό γεγονός, όπως είναι μία γέννηση και η εξέλιξη των πλανητών από την μέρα της γέννησης μας (σε αυτό κυρίως βασίζονται τα άλλα προγνωστικά συστήματα) αλλά σε μία τυχαία διαδικασία… Δεν ξέρω… Δεν μου αρέσει να γίνομαι ξεροκέφαλος, ειδικά όταν με ζώνουν γυναίκες. Ότι πείτε κορίτσια. Ο καθένας θα κρατήσει την αποψάρα του. Δημοκρατικά πράγματα.
Καλό σας βράδυ κυρία μου.
Fotini Christodoulou
07-12-2010, 11:46 PM
Δεν ήθελα να σας ταράξω. Δεν είπα ότι αφορίζω αυτό το σύστημα. Είπα ότι δεν ταιριάζει με την λογική μου. Από την στιγμή που η ώρα του χάρτη που εξετάζουμε δεν συνδέεται με ένα πραγματικό γεγονός, όπως είναι μία γέννηση και η εξέλιξη των πλανητών από την μέρα της γέννησης μας (σε αυτό κυρίως βασίζονται τα άλλα προγνωστικά συστήματα) αλλά σε μία τυχαία διαδικασία… Δεν ξέρω… Δεν μου αρέσει να γίνομαι ξεροκέφαλος, ειδικά όταν με ζώνουν γυναίκες. Ότι πείτε κορίτσια. Ο καθένας θα κρατήσει την αποψάρα του. Δημοκρατικά πράγματα.
Καλό σας βράδυ κυρία μου.
Δεν με ταράξατε καθόλου ίσα ίσα το αντίθετο. Απολύτως σεβαστή η διαφωνία σας και τα επιχειρήματα σας επίσης:bigsmile:
Προσωπικά απο την μικρή μου ερασιτεχνική ενασχόληση διαπιστώνω ότι χρειάζεται άριστη γνώση της αστρολογίας και πείρα ετών για να χρησιμοποιηθεί σωστά η Ωριαία παρόλα αυτά την βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.:bigsmile:
Να είστε καλά:bigsmile:
cancerian
08-12-2010, 12:35 AM
Καλησπέρα,
Αρχικά η Ωριαία Αστρολογία είναι ένα σύστημα πρόβλεψης όπως και κάθε άλλο σύστημα στην Αστρολογία. Η μόνη διαφορά που έχει με τα άλλα είναι ότι δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Εξετάζονται συγκεκριμένα πράγματα. Οι κανόνες στην Ωριαία Αστρολογία είναι ΑΠΟΛΥΤΟΙ και ΞΕΚ¶ΘΑΡΟΙ.
Η λογική στην οποία βασίζεται αυτό το "κλαδί" της Αστρολογίας είναι πως μόλις σχηματιστεί μια ερώτηση σε συγκεκριμένη ώρα, μέρα και τόπο, ο χάρτης ο οποίος θα σχηματιστεί θα δώσει την μελλοντική έκβαση της ερώτησης μέσα από μια εξαιρετικά ακριβή απάντηση. Όπως ακριβώς στην Γενέθλια Αστρολογία. η στιγμή που έρχεται ένας άνθρωπος στον κόσμο είναι μοναδική, έτσι και στην Ωριαία Αστρολογία, μόλις εκφραστεί μια ερώτηση θα είναι μοναδική. Μοναδική θα είναι και η απάντηση της.
Καλό θα ήταν να μην συνδέουμε την Ωριαία Αστρολογία με τον όρο "παιχνίδι" ή με μοιρολατρικού τύπου μελλοντολογικά εργαλεία που αγγίζουν τους τομείς της μεταφυσικής. Η Ωριαία Αστρολογία είναι ένα σοβαρό εργαλείο πρόβλεψης μέσα στην Αστρολογία που απλά λειτουργεί μέσα από συγκεκριμένους κανόνες.
Δεν αρκεί μόνο μια όψη μεταξύ των σημειοδότων πλανητών για να λάβουμε μια απάντηση. Συχνά συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά τις περισσότερες φορές θα πρέπει ο χάρτης να εξεταστεί διεξοδικά για να λάβει κάποιος μια σωστή απάντηση.
Τι συμβαίνει τώρα στην περίπτωση των εξωκρόνιων πλανητών στην Ωριαία Αστρολογία.
Η Ωριαία Αστρολογία ξεκίνησε πριν ανακαλυφθούν οι εξωκρόνιοι πλανήτες. Έτσι, μέχρι να ανακαλυφθούν χρησιμοποιούνταν οι 7 παραδοσιακοι πλανήτες οι οποίοι μπορούσαν να θεαθουν με το γυμνό μάτι πάνω στον ουρανό. Η είσοδος των εξωκρόνιων στην Ωριαία προκάλεσε διαμάχες στην κοινότητα της Αστρολογίας για την ορθή λειτουργεία και εγκυρότητα τους.
Η χρήση των εξωκρόνιων πλανητών είναι έγκυρη. Ωστόσο, η ερμηνεία τους στον χάρτη είναι υποδιαίστερη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν οι 7 παραδοσιακοί πλανήτες δεν δίνουν κάποια σαφή απάντηση (σπάνια να συμβεί ) ή όταν ο χάρτης "δείχνει" έντονα προς την μεριά τους.
Οι εξωκρόνιοι πλανήτες στην Ωριαία Αστρολογία συχνά αφορούν γεγονότα - τα οποία αναλογούν στην ιδιότητα του πλανήτη - στα οποία ο ερωτών ή το αντικείμενο της ερώτησης δεν έχουν τον παραμικρό έλεγχο πάνω σε αυτά.
Εξαιτίας της μεταγενέστερης ανακάλυψης τους οι εξωκρόνιοι πλανήτες μπορεί να εκφράζουν καταστάσεις που δεν υπήρχαν στην περίοδο που χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά οι 7 παραδοσιακοί πλανήτες. Πχ Πλούτωνας = Ψυχοθεραπεία/Ψυχανάλυση , Ουρανός = Ηλεκτρισμός , Ποσειδώνας = Φαρμακα/Ναρκωτικά.
Στην υποθετική ερώτηση " Πότε θα έρθει πάλι το ρεύμα; " , σαφώς και θα χρησιμοποιηθεί ο Ουρανός σαν σημειοδότης πλανήτης του Ηλεκτρισμού ή στην υποθετική ερώτηση " Μηπως η δηλητηρίαση προήλθε από φάρμακα ; " τα φάρμακα θα μπορούν να σημειοδοτηθούν και από τον Ποσειδώνα.
Οι εξωκρόνιοι πλανήτες εξαιτίας της αργής τους κίνησης δεν μπορούν να εκφράσουν γεγονότα με απόλυτη ακρίβεια. Το νόημα των γεγονότων που μπορεί να εκφράσουν θα είναι γενικό. Επίσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις όπως η μεταφορά ή η συλλογή φωτός, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν άριστα στο να περιγράψουν καταστάσεις και άτομα
Με λίγα λόγια, η συμμετοχή των εξωκρόνιων στην Ωριαία Αστρολογία θα πρέπει να γίνεται με σύνεση και (όπως προείπα) θα πρέπει να έχουν δευτερεύοντα ρόλο εκτός και αν η ερώτηση περιγράφει καταστάσεις που σχετίζονται απόλυτα με τις ιδιότητες του εξωκρόνιου πλανήτη. Τέλος, το αν θα χρησιμοποιηθούν ή οχι σε έναν ωριαίο χάρτη εξαρτάται μόνο στην εμπειρία του εκάστοτε αστρολόγου.
Ανδρόνικος
08-12-2010, 01:04 AM
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε cancerian. Διάβασα κάτι σφαιρικό και εμπεριστατωμένο. Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου βέβαια… Αλλά θα πάρω τον χρόνο μου και θα το επεξεργαστώ. Ίσως και να το δοκιμάσω στην πράξη που είναι για μένα ο καλύτερος τρόπος.
Είμαι πάντα ανοιχτός στο να πειστώ με λογικά επιχειρήματα.
Τίνα Ζαχαριάδου
08-12-2010, 01:06 AM
Καλησπέρα σε όλους!
Χαίρομαι πολύ να βλέπω να συζητάτε για την ωριαία αστρολογία.
Είναι γνωστό, στους περισσότερους από εσάς πως είναι το αγαπημένο μου κομμάτι στην αστρολογία, κάτι σαν τη lacta.
Αγαπητέ Ανδρόνικε για να πειστείς δεν χρειάζονται εχέγγυα ή κανόνες αλλά δείγματα χαρτών.
Μέσα από τη δική σου στατιστική θα πειστείς κι όχι από αυτά που ακούς και διαβάζεις γύρω γύρω.
Γιάννη μου βλέπω πως όσο περνά ο καιρός όχι μόνο το ενδιαφέρον σου για την ωριαία παραμένει αμείωτο αλλά εμπλουτίζονται οι γνώσεις σου διαρκώς.
Για το θέμα το εξωκρόνιων τώρα, καλό είναι οι αρχάριοι να μελετάτε τους παραδοσιακούς για να μην μπερδεύεστε ωστόσο, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να παραβλέψουν κάποια πράγματα, οι εξωκρόνιοι δίνουν περισσότερα στοιχεία απ' όσο θέλουν να παραδεχτούν.
ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ
24-12-2010, 01:04 AM
Όλα είναι ένα... μόνο αυτό!!!
hattie23
29-12-2010, 10:44 PM
Να εκφρασω δυο αποριες μου.
Πρωτον,οταν η σεληνη ειναι δεικτης εκεινου που θετει την εωτηση και της απαντησης γενικα,μηπως τελικα ο ερωτων ειναι εκεινος που ειτε γνωριζει ηδη την απαντηση ειτε ειναι εκεινος που θα "συμβαλλει " καθοριστικα για να παρουμε απαντηση (θα ειναι ο ιδιος υπευθυνος για την εξελιξη του γεγονοτος δήλαδη) .
Τελος η ακμη του ωροσκοπου θα μπορουσε να εξεταζεται εξισου σαν δεικτης εκεινου που θετει την ερωτηση ?
hattie23
29-12-2010, 11:30 PM
και καποιες ακομα αποριες .Καπου διαβασα οτι οταν η σεληνη βρισκεται απο την 15η μοιρα του ζυγου μεχρι την 15η μοιρα του σκορπιου ειναι κακοτυχος δεικτης και δεν μπορει να γινει προβλεψη.αρα οτι ερωτησεις και αν τεθουν σε αυτο το διαστημα η απαντηση θα ειναι ακυρη?
Επειτα πολλες φορες οι δεικτες σχηματιζουν οψεις με σημεια και οχι με πλανητες .Παραδειγμα με τον βορειο δεσμο και το βερτεξ ,αυτες οι οψεις λαμβανονται υποψην η οχι.Ξερω οτι οι κληροι παιζουν ρολο στην ωριαια .Ισχυει το ιδιο και για τα αλλα σημεια η οχι?
Τίνα Ζαχαριάδου
29-12-2010, 11:55 PM
και καποιες ακομα αποριες .Καπου διαβασα οτι οταν η σεληνη βρισκεται απο την 15η μοιρα του ζυγου μεχρι την 15η μοιρα του σκορπιου ειναι κακοτυχος δεικτης και δεν μπορει να γινει προβλεψη.αρα οτι ερωτησεις και αν τεθουν σε αυτο το διαστημα η απαντηση θα ειναι ακυρη?
Επειτα πολλες φορες οι δεικτες σχηματιζουν οψεις με σημεια και οχι με πλανητες .Παραδειγμα με τον βορειο δεσμο και το βερτεξ ,αυτες οι οψεις λαμβανονται υποψην η οχι.Ξερω οτι οι κληροι παιζουν ρολο στην ωριαια .Ισχυει το ιδιο και για τα αλλα σημεια η οχι?
Όταν βρίσκεται η Σελήνη ή ο ωροσκόπος σε αυτές τις μοίρες, δεν το θεωρώ κακοτυχία.
Δείχνουν όμως ότι ο ερωτών βρίσκεται σε μεγάλη εσωτερική αναστάτωση και ως γνωστόν όσο περισσότερο συναισθηματικά φορτισμένοι είμαστε.....τόσο περισσότερα λάθη γίνονται.
Επομένως η ερώτηση δεν θεωρείται άκυρη.
Ο Βόρειος δεσμός είναι σημαντικός μέσα στον χάρτη και δηλώνει θετική εξέλιξη, αντίθετα από το Νότιο.
Το Βέρτεξ εγώ προσωπικά δεν το λαμβάνω υπόψιν γιατί ακόμη δεν το έχω μελετήσει σε βάθος.
Ο κλήρος τύχης είναι σημαντικός στην ωριαία αστρολογία και βάζει το λιθαράκι του προς την θετική έκβαση του ερωτήματος, αν και εφ' όσον συμφωνούν και τα υπόλοιπα στοιχεία.
hattie23
30-12-2010, 12:03 AM
Ευχαριστω παρα πολυ.Κατι τελευταιο οταν η σεληνη βρισκεται στις τελευταιες μοιρες του ζωδιου ,ισχυει το ιδιο οπως οταν η ακμη του ωροσκοπου βρισκεται στις τελευταιες μοιρες ,δηλαδη οτι ηδη γνωριζουμε την απαντηση?
Τίνα Ζαχαριάδου
30-12-2010, 12:18 AM
Οταν η Σελήνη βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες συνήθως ολκληρώνεται μια κατάσταση.
Ο ερωτών δεν θα πρέπει να ανησυχεί διότι η πορεία είναι προαποφασισμένη κατά κάποιο τρόπο.
Φυσικά παίζει ρόλο αν η Σελήνη βρίσκεται σε κενό πορείας ή όχι.
Μητσάκος
30-12-2010, 09:23 AM
Απλώς να συμπληρώσω σε όσα σωστά είπε η κ. Ζαχαριάδου, ότι αυτές οι μοίρες που αναφέρεις ονομάζονται και "κεκαυμένη ζώνη" (ή "πύρινος δρόμος" ή "κεκαυμένη οδός", ή "via combusta" λατινιστί).
Οι λόγοι που αυτή η ζώνη συνδέεται με κάτι δυσμενές, κακότυχο, άσχημο ή, τέλος πάντων, θέλει προσοχή η ερμηνεία του χάρτη όταν έχουμε σημειοδότη εκεί, κατά κύριο λόγο οφείλονται στο γεγονός ότι σε αυτήν την περιοχή του ζωδιακού έχουμε την απόλυτη πτώση των Φώτων (Ήλιος στην 19η του Ζυγού και Σελήνη στην στην 3η του Σκορπιού), ενώ και τα δύο ζώδια συνδέονται με "κακεργέτες" πλανήτες (Κρόνος σε απόλυτη έξαρση στην 21η του Ζυγού, ενώ και ο ¶ρης ήταν σε κυριαρχία εκεί).
Επιπλέον, στις μοίρες από την 25η του Ζυγού μέχρι την 6η του Σκορπιού, με βάση τις θεμελιώδεις δυνάμεις των πλανητών (οι οποίες αποτελούν βασική παράμετρο της ωριαίας), ο "κακεργέτης" ¶ρης βρίσκεται εντός "ορίων". Ακόμα, ο πρώτος δεκανός του Σκορπιού έχει διπλό κυβερνήτη τον ¶ρη...
Ένα άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι οι αναφορές για τον φημολογούμενο πλανήτη με την ονομασία Φαέθων (όχι τον αστεροειδή) ο οποίος, σύμφωνα με τις δοξασίες, εξερράγη στην συγκεκριμένη ζώνη και τα υπολείμματά του δημιούργησαν τη ζώνη των αστεροειδών.
Σχετικό άρθρο υπάρχει σε αυτόν τον σύνδεσμο: http://www.myhoroscope.gr/39-%E9%ED%E4%E9%EA%DE-%E5%F3%F9%F4%E5%F1%E9%EA%DE-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1/9010-%EF-%F6%E1%DD%E8%F9%ED-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%E9%EA%DC.html
hattie23
30-12-2010, 05:31 PM
Αυτο σημαινει γενικα για την ερωτηση τι ?Οτι οταν γινεται ερωτηση σε αυτες τις μοιρες η απαντηση θα ειναι παραπλανητικη η οτι εξ ορισμου δεν θα υπαρχει θετικη απαντηση?
Η μηπως δειχνει περισσοτερο οτι η ερωτηση η ο ερωτων "πιεζεται" ωστε να παρει απαντηση σε κατι?
Μητσάκος
30-12-2010, 06:55 PM
Αυτο σημαινει γενικα για την ερωτηση τι ?Οτι οταν γινεται ερωτηση σε αυτες τις μοιρες η απαντηση θα ειναι παραπλανητικη η οτι εξ ορισμου δεν θα υπαρχει θετικη απαντηση?
Η μηπως δειχνει περισσοτερο οτι η ερωτηση η ο ερωτων "πιεζεται" ωστε να παρει απαντηση σε κατι?
Σημαίνει ότι αυτός που θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει χάρτη ωριαίου στον οποίο η Σελήνη βρίσκεται στην κεκαυμένη ζώνη πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός αλλά και ότι δεν πρέπει να είναι απολύτως σίγουρος για το συμπέρασμα που θα βγάλει. :bigsmile:
hattie23
30-12-2010, 09:58 PM
Επισης κατι σε σχεση με τους δεικτες.Εχω παρατηρησει οτι καποιοι αστρολογοι ,χρησιμοποιουν σαν δεικτη συντροφο τον κυβερνητη του 7ο και οχι του 5ου.Ακομα και οταν δεν υπαρχει σχεση μεταξυ των δυο ατομων,με το σκεφτικο οτι το ζητουμενο εχει να κανει με την δημιουργια δεσμου ενω ο 5ος δειχνει γενικα τα ερωτικα του ατομου που ρωταει και μπορει να χρησιμοποιηθει γενικα σαν δεικτης(κυριως σε καποια αμερικανικα σαιτ,παρατηρησα τον δεικτη του 7ου αντι για του 5ου).
Εμενα πιο λογικο μου φαινεται η χρηση του 5ου μια που αν η ερωτηση δεν εχει σχεση με γαμο αλλα απλη σχεση ειναι μεσα στα θεματα του 5ου.
Τελος ,οι δεικτες περα απο αυτους που χρησιμοποιουμε μπορει να ειναι περα τους κυβερνητες και την σεληνη και οι πλανητες που μπορει να εχουν σχεση με το ερωτημα?Παραδειγμα,για οικονομικο ζητημα κοιταμε κυβερνητη 2οθ και αφροδιτη μια που σχετιζεται με οικονομικα ?
Μητσάκος
31-12-2010, 06:23 AM
Επισης κατι σε σχεση με τους δεικτες.Εχω παρατηρησει οτι καποιοι αστρολογοι ,χρησιμοποιουν σαν δεικτη συντροφο τον κυβερνητη του 7ο και οχι του 5ου.Ακομα και οταν δεν υπαρχει σχεση μεταξυ των δυο ατομων,με το σκεφτικο οτι το ζητουμενο εχει να κανει με την δημιουργια δεσμου ενω ο 5ος δειχνει γενικα τα ερωτικα του ατομου που ρωταει και μπορει να χρησιμοποιηθει γενικα σαν δεικτης(κυριως σε καποια αμερικανικα σαιτ,παρατηρησα τον δεικτη του 7ου αντι για του 5ου).
Εμενα πιο λογικο μου φαινεται η χρηση του 5ου μια που αν η ερωτηση δεν εχει σχεση με γαμο αλλα απλη σχεση ειναι μεσα στα θεματα του 5ου.
Τελος ,οι δεικτες περα απο αυτους που χρησιμοποιουμε μπορει να ειναι περα τους κυβερνητες και την σεληνη και οι πλανητες που μπορει να εχουν σχεση με το ερωτημα?Παραδειγμα,για οικονομικο ζητημα κοιταμε κυβερνητη 2οθ και αφροδιτη μια που σχετιζεται με οικονομικα ?
Έχει να κάνει και με την γνώση και κατανόηση των θεμάτων που αφορούν τον κάθε Οίκο, αλλά και την κατανόηση της ερώτησης. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και η εφαρμογή των παράγωγων Οίκων.
Ο 5ος, για να τα λέμε χοντρά χοντρά και να καταλαβαινόμαστε, αφορά την γκόμενα και τον γκόμενο, την ξεπέτα, το σεξ με προφυλακτικό (σε αντίθεση με το σεξ με αναπαραγωγική πρόθεση που ανήκει στον 8ο). Στον 5ο είναι η χαρά του σεχ, στον 8ο είναι το βασικό ένστικτο
Ο 7ος έχει να κάνει με τον/την σύζυγο ή, έτσι όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί οι κοινωνικές ανοχές σήμερα, με τον/την σύντροφο που έχεις δεσμό με στοιχεία γάμου χωρίς να είναι επίσημα αναγνωρισμένος. Αν συζείς, π.χ., με έναν κανά 5άρι χρόνια, θέμα 7ου είναι και όχι 5ου.
Αν έχεις δεσμό με κάποιον με τον οποίο βλέπεστε 2, 3, 5, 7 φορές την εβδομάδα, βρίσκεστε με ραντεβού για φικι φικι, μένετε ο καθένας σπίτι του, άσχετα αν κάμποσες μέρες τις περνάτε μαζί και άσχετα αν τον θεωρείς "καρμική" σχέση, ο σημειοδότης του θα οριστεί από την ακμή του 5ου.
Για το τελευταίο, δεν νομίζω να λειτουργεί έτσι. :bigsmile:
Dimitraq
31-12-2010, 09:57 AM
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή δημιουργική χρονιά να έχουμε και κυρίως με υγεία
Μητσάκο :bigsmile: μόλις απάντησες στην απορία που είχα για τον οίκο που βλέπουμε όταν συμβιώνουμε με κάποιον. Αυτό διαφοροποιείται όταν και τα δύο μέλη της σχέσης έχουν βγει από έναν προηγούμενο γάμο αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα διαζύγιο; Ισχύει πάλι ο 7ος ως σημειοδότης του 2ου μέλους της σχέσης;;
Και μια απορία ακόμα: όταν το ερώτημά μας αφορά σε ακαδημαϊκό θέμα όπως η λήψη ενός πτυχίου, ποιόν οίκο ορίζουμε ως σημειοδότη;;
Φιλικά
Δήμητρα
Μητσάκος
31-12-2010, 10:08 AM
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή δημιουργική χρονιά να έχουμε και κυρίως με υγεία
Μητσάκο :bigsmile: μόλις απάντησες στην απορία που είχα για τον οίκο που βλέπουμε όταν συμβιώνουμε με κάποιον. Αυτό διαφοροποιείται όταν και τα δύο μέλη της σχέσης έχουν βγει από έναν προηγούμενο γάμο αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα διαζύγιο; Ισχύει πάλι ο 7ος ως σημειοδότης του 2ου μέλους της σχέσης;;
Και μια απορία ακόμα: όταν το ερώτημά μας αφορά σε ακαδημαϊκό θέμα όπως η λήψη ενός πτυχίου, ποιόν οίκο ορίζουμε ως σημειοδότη;;
Φιλικά
Δήμητρα
Το πρώτο σκέλος της ερώτησής σου με μπερδεύει.
Για το δεύτερο, κοιτάμε τον 9ο που συνδέεται με ανώτερη εκπαίδευση και εξετάσεις.
Dimitraq
31-12-2010, 10:20 AM
Μητσάκο σ' ευχαριστώ!!
Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, με τον σύντροφό μου συμβιώνουμε αλλά τα διαζύγιά μας από προηγούμενο γάμο που είχε ο καθένας από μας, δεν έχουν εκδοθεί ακόμα, αναμένονται το 2011. Στην περίπτωση αυτή ποιός είναι ο σημειοδότης του συντρόφου μου;
Ελπίζω να έγινα περισσότερο κατανοητή :bigsmile:
hattie23
31-12-2010, 12:21 PM
Έχει να κάνει και με την γνώση και κατανόηση των θεμάτων που αφορούν τον κάθε Οίκο, αλλά και την κατανόηση της ερώτησης. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και η εφαρμογή των παράγωγων Οίκων.
Ο 5ος, για να τα λέμε χοντρά χοντρά και να καταλαβαινόμαστε, αφορά την γκόμενα και τον γκόμενο, την ξεπέτα, το σεξ με προφυλακτικό (σε αντίθεση με το σεξ με αναπαραγωγική πρόθεση που ανήκει στον 8ο). Στον 5ο είναι η χαρά του σεχ, στον 8ο είναι το βασικό ένστικτο
Ο 7ος έχει να κάνει με τον/την σύζυγο ή, έτσι όπως έχουν πλέον διαμορφωθεί οι κοινωνικές ανοχές σήμερα, με τον/την σύντροφο που έχεις δεσμό με στοιχεία γάμου χωρίς να είναι επίσημα αναγνωρισμένος. Αν συζείς, π.χ., με έναν κανά 5άρι χρόνια, θέμα 7ου είναι και όχι 5ου.
Αν έχεις δεσμό με κάποιον με τον οποίο βλέπεστε 2, 3, 5, 7 φορές την εβδομάδα, βρίσκεστε με ραντεβού για φικι φικι, μένετε ο καθένας σπίτι του, άσχετα αν κάμποσες μέρες τις περνάτε μαζί και άσχετα αν τον θεωρείς "καρμική" σχέση, ο σημειοδότης του θα οριστεί από την ακμή του 5ου.
Για το τελευταίο, δεν νομίζω να λειτουργεί έτσι. :bigsmile:
Καλημερα και ευχαριστω !Μια αλλη ερωτηση επειδη αναφερες τους παραγωγους οικους.
Αν θελουμε να δουμε ενα τριτο προσωπο μεσα στην σχεση .Κοιταμε τον παραγωγο οικο του 5ου για τον συντροφο ,δηλαδη τον 9ο.
Σε αυτη την περιπτωση οι δεικτες θα ειναι παλι τρεις? Δηλαδη ,σεληνη και οι κυβερνητες του 5ου οικου (1ο για τον συντροφο) και 9ου (5ος για τον συντροφο ) για τον τριτο προσωπο.
Σε αυτη την περιπτωση δεν θα πρεπει να εξεταστει και ο κυβερνητης του ατομου που θετει την ερωτηση η δεν χρειαζεται,επειδη η ερωτηση αφορα τον συντροφο του αλλου και οχι τον ιδιο ?
Τελος αν το ο κυβερνων πλανητης του 5ου για τον συντροφο(9ος για το ατομο που ρωτα) ,ειναι ο ιδιος με τον κυβερνων πλανητης του ατομου που θετει την ερωτηση αυτο ειναι στοιχειο οτι ,ο ερωτων δεν πρει να φοβαται για υπαρξη τριτου προσωπου ,επειδη στα ερωτικα του συντροφου υπαρχει ταυτιση δεικτων η δεν μας αφορα εδω καθολου ο κυβερνητης του ωροσκοπου ?
Για να δωσω ενα παραδειγμα.Η ερωτηση γινεται και ο ωροσκοπος ειναι ζυγος ,αρα ο δεικτης για τον ερωτων ειναι η Αφροδιτη.Η ερωτηση αφορα τον συντροφο του ερωτοντα αρα κοιταμε το δεικτη του 5ου υδροχοος αρα παραδοσιακος κυβερνητης κρονος ο οποιος βρισκεται στον ζυγο.Τα ερωτικα του συντροφου θα φανουν απο τον παραγωγο οικος που για τον ερωτοντα ειναι ο 9ος.Και αυτος ο 9ος εχει κυβερνων πλανητη επισης την αφροδιτη.
Σε αυτη την περιπτωση .οι δεικτες ειναι η σεληνη ,η αφροδιτη και ο κρονος .Το γεγονος οτι υπαρχει ταυτιση του ερωτοντα και του δεικτη του 5ου οικου για τον συντροφο,δειχνει οτι ο συντροφος ειναι στραμμενος προς το ατομο που θετει την ερωτηση και δεν υπαρχει τριτο προσωπο ?
εχω:wacko: :bigsmile:
hattie23
29-01-2011, 03:25 PM
Οταν ο κυβερνητης του ωροσκοπου δεν ταιριαζει με την πλανητικη ωρα .Θεωρουμε οτι ο χαρτης ειναι ακυρος και δεν πρεπει να τον εξετασουμε?
Τίνα Ζαχαριάδου
29-01-2011, 05:06 PM
Οταν ο κυβερνητης του ωροσκοπου δεν ταιριαζει με την πλανητικη ωρα .Θεωρουμε οτι ο χαρτης ειναι ακυρος και δεν πρεπει να τον εξετασουμε?
Κατά την δική μου άποψη, όχι δεν ακυρώνεται ο χάρτης, για να ακυρωθεί ένας χάρτης θα πρέπει να έχουμε πολλά περισσότερα στοιχεία από αυτό.
Το κρατάς στο μυαλό σου και συνεχίζεις την ανάλυση.
ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ
30-01-2011, 02:31 AM
Αγαπητή hattie23 η ωριαία αστρολογία είναι Κάτι άλλο που θέλω να επισημάνω είναι οι όψεις.
Πλην της Σελήνης για τους άλλους πλανήτες δεν κοιτάμε όλες τις όψεις αλλά την 1η όψη που θα σχηματιστεί. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει ν ανησυχείς για τα τετράγωνα του ¶ρη.
.
Τίνα καλησπέρα! Μια ερωτησούλα: Ελέγχουμε όλες τις όψεις της Σελήνης πριν αλλάξει ζώδιο. Αν η τελευταία όψη είναι εξάγωνο με τον Χείρωνα και το θέμα είναι αισθηματικής φύσεως, είναι θετική όψη??
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ
30-01-2011, 02:38 AM
Και μια ακόμα ερώτηση: Τί γίνεται με τους ανάδρομους πλανήτες??? Τί σημαίνουν στην ωριαία αστρολογία?
hattie23
30-01-2011, 02:40 AM
Δεν νομιζω οτι ο χειρων παιζει ρολο στην ωριαια .Αν δεν κανω λαθος νομιζω μολις το 1933 η 1953 μπηκε στο δικο μας ηλιακο συστημα απο οπου καποια στιγμη θα ξαναβγει.Πανω οτι εχω κοιταξει απο ωριαια ουτε ο χειρων ουτε το βερτεξ εχει σημασια στην ωριαια.
Τίνα Ζαχαριάδου
30-01-2011, 02:57 AM
Λουλουδένια μου όλες τις όψεις της Σελήνης μελετάμε. Τελευταία όψη με Χείρωνα; θα προτιμούσα να είναι με πλανήτη η τελευταία όψη ή με τον κλήρο τύχης ο ποίος στην ωριαία αστρολογία είναι σημαντικός.
Οι ανάδρομοι πλανήτες συνήθως φέρνουν καθυστερήσεις. Πολλές φορές μας δείχνουν ποια είναι τα θέματα που απαιτούν επανεξέταση και ποια είναι εκείνα για τα οποία μελλοντικά ενδεχομένως αλλάξουμε γνώμη.
Για παράδειγμα αν ρωτάς "θα κάνω σχέση με τον Κώστα;" και ο κυβερνήτης σου είναι ανάδρομος, το πιθανότερο είναι να αλλάξεις γνώμη και να μην σε ενδιαφέρει αργότερα μια σχέση με τον Κώστα.
Αν όμως ρωτάς για χωρισμό πχ. "θα επιστρέψει ο Κώστας;" τότε παρακαλάμε να είναι ανάδρομος ο κυβερνήτης του Κώστα για να επιστρέψει.:bigsmile:
hattie23
30-01-2011, 04:31 AM
Λουλουδένια μου όλες τις όψεις της Σελήνης μελετάμε. Τελευταία όψη με Χείρωνα; θα προτιμούσα να είναι με πλανήτη η τελευταία όψη ή με τον κλήρο τύχης ο ποίος στην ωριαία αστρολογία είναι σημαντικός.
Οι ανάδρομοι πλανήτες συνήθως φέρνουν καθυστερήσεις. Πολλές φορές μας δείχνουν ποια είναι τα θέματα που απαιτούν επανεξέταση και ποια είναι εκείνα για τα οποία μελλοντικά ενδεχομένως αλλάξουμε γνώμη.
Για παράδειγμα αν ρωτάς "θα κάνω σχέση με τον Κώστα;" και ο κυβερνήτης σου είναι ανάδρομος, το πιθανότερο είναι να αλλάξεις γνώμη και να μην σε ενδιαφέρει αργότερα μια σχέση με τον Κώστα.
Αν όμως ρωτάς για χωρισμό πχ. "θα επιστρέψει ο Κώστας;" τότε παρακαλάμε να είναι ανάδρομος ο κυβερνήτης του Κώστα για να επιστρέψει.:bigsmile:
Να κανω μια χαζη ερωτηση ?Ειμαι ξανθια ετσι και αλλοιως απο γεννησιμιου μου :toung:.
Το τετραγωνο αναδρομου κρονου και ερμη τωρα θεωρειτε αποκλινουσα οψη?
Αν ο αναδρομος πλανητης δεν ανηκει στον ερωτοντα αλλα στο αλλο ατομο η αναδρομη κινηση δειχνει καθυστερηση ως κατι το αρνητικο (αφου ηταν τετραγωνο) ενω οταν γυρισει ορθροδρομος τελικα θα γινει? .Αυτο δεν το εχω καταλαβει οταν γυρισει ορθροδρομος ο κρονος θα ξαναπιασει τετραγωνο με τον Ερμη ?Αφου τοτε θα εχει προχωρησει ο χαρτης λογικα δεν θα επρεπε να δειχνει αποφυγη καποια συγκρουσης αναμεσα στους δυο ?(σκεφτομαι ακομα την ερωτηση της δεσποινας συγγνωμη :embarrest).
Τίνα Ζαχαριάδου
30-01-2011, 06:09 PM
Να κανω μια χαζη ερωτηση ?Ειμαι ξανθια ετσι και αλλοιως απο γεννησιμιου μου :toung:.
Το τετραγωνο αναδρομου κρονου και ερμη τωρα θεωρειτε αποκλινουσα οψη?
Αν ο αναδρομος πλανητης δεν ανηκει στον ερωτοντα αλλα στο αλλο ατομο η αναδρομη κινηση δειχνει καθυστερηση ως κατι το αρνητικο (αφου ηταν τετραγωνο) ενω οταν γυρισει ορθροδρομος τελικα θα γινει? .Αυτο δεν το εχω καταλαβει οταν γυρισει ορθροδρομος ο κρονος θα ξαναπιασει τετραγωνο με τον Ερμη ?Αφου τοτε θα εχει προχωρησει ο χαρτης λογικα δεν θα επρεπε να δειχνει αποφυγη καποια συγκρουσης αναμεσα στους δυο ?(σκεφτομαι ακομα την ερωτηση της δεσποινας συγγνωμη :embarrest).
Αν θυμάμαι καλά ο Ερμής ήταν στις 14 μοίρες και ο Κρόνος στις 17;
Η όψη αυτή είναι συγκλίνουσα και έδειχνε την απόσταση και τα προβλήματα που θα προέκυπταν κατά την διάρκεια της συνάντησης μεταξύ μητέρας και γιου. Οταν γυρίσει ορθόδρομος πιθανόν να έχουμε επάναληψη των ίδιων γεγονότων.
Κατά την προσωπική μου εκτίμηση για ένα τρίμηνο δεν πρέπει να γίνει καμιά προσπάθεια επανασύνδεσης μητέρας και γιου, αν φυσικά η γυναίκα έχει διάρκεια ζωής μέχρι τότε.
aktina
01-02-2011, 05:01 PM
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Αν η ερώτηση είναι αρνητική (π.χ. αν θα χωρίσει κάποιος) και οι κυβερνώντες πλανήτες έχουν θετική όψη, αυτό είναι θετικό ή αρνητικό για την απάντηση;
SAGIVI
01-02-2011, 07:05 PM
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Αν η ερώτηση είναι αρνητική (π.χ. αν θα χωρίσει κάποιος) και οι κυβερνώντες πλανήτες έχουν θετική όψη, αυτό είναι θετικό ή αρνητικό για την απάντηση;
Ακτινα μου πες οτι ρωτας <θα χωρισει ο γιαννης?> Αν η απαντηση ειναι θετικη τοτε ναι θα χωρισει ο Γιαννης.
Αν ρωτησεις< Δεν θα χωρισει ο Γιαννης?> αν η απαντηση ειναι θετικη τοτε πραγματι δ ε ν θα χωρισει ο Γιαννης.
Τουλαχιστον ετσι το καταλαβαινω εγω.
Κι εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι.
Όταν σε θέματα Ωριαίας η απάντηση είναι αρνητική αλλά αυτό ανατρέπεται τελικά και η έκβαση είναι θετική (αυτό που επιθυμούσαμε επιβεβαιώνεται κι ας μας έδινε η Ωριαία άρνηση), σε αυτή την περίπτωση όλα είναι μια χαρά και η "ανατροπή" είναι καλοδεχούμενη.
Όμως όταν η απάντηση σε Ωριαία είναι θετική αλλά (και αφού έχουμε δώσει το μάξιμουμ στο χρονικό περιθώριο) αυτή δεν "βγαίνει" αυτό πού οφείλεται?
Τι ερμηνεία μπορούμε ή πρέπει να δώσουμε σε αυτή την περίπτωση?
Ότι το σύμπαν για παράδειγμα δεν μας συμπαθεί ?:cry:
Ότι θέλει να μας διδάξει υπομονή?:unsure:
Ότι μας παραπέμπει εμμέσως πλην σαφώς σε μέντιουμ για να μας δώσει μια απάντηση στο θέμα μας?:toung:
Ότι ήταν κουρασμένο την στιγμή που θέσαμε το ερώτημά μας και μπέρδεψε τις απαντήσεις?:wacko:
Όπως καταλαβαίνετε έχω θέμα με μια Ωριαία που ακόοοοοομη την περιμένω να επαληθευτεί κι αυτή αρνείται πεισματικά κι επειδή δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό προσπαθώ να δω το θέμα με χιούμορ όοοοοοσο περιμένω.:noworry:
Αλλά το ερώτημα ισχύει.
Πού οφείλονται τέτοια "φαινόμενα"?
Σας ευχαριστώ :bigsmile:
SAGIVI
01-02-2011, 07:40 PM
Όταν σε θέματα Ωριαίας η απάντηση είναι αρνητική αλλά αυτό ανατρέπεται τελικά και η έκβαση είναι θετική (αυτό που επιθυμούσαμε επιβεβαιώνεται κι ας μας έδινε η Ωριαία άρνηση), σε αυτή την περίπτωση όλα είναι μια χαρά και η "ανατροπή" είναι καλοδεχούμενη.
Όμως όταν η απάντηση σε Ωριαία είναι θετική αλλά (και αφού έχουμε δώσει το μάξιμουμ στο χρονικό περιθώριο) αυτή δεν "βγαίνει" αυτό πού οφείλεται?
Ότι μας παραπέμπει εμμέσως πλην σαφώς σε μέντιουμ για να μας δώσει μια απάντηση στο θέμα μας?:toung:
Ότι ήταν κουρασμένο την στιγμή που θέσαμε το ερώτημά μας και μπέρδεψε τις απαντήσεις?:wacko:
Όπως καταλαβαίνετε έχω θέμα με μια Ωριαία που ακόοοοοομη την περιμένω να επαληθευτεί κι αυτή αρνείται πεισματικά κι επειδή δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό προσπαθώ να δω το θέμα με χιούμορ όοοοοοσο περιμένω.:noworry:
Αλλά το ερώτημα ισχύει.
Καλησπερα.
Αν καταλαβα καλα, απλα α κ ο μ η δεν εχει επαληθευθει.
Επειδη ενα προβλημα που αντιμετωπιζω στην ωριαια, ειναι ο χρονος που θα πραγματοποιηθει κατι, εισαι σιγουρη οτι εχεις λαβεις υπ οψιν ολες τις παραμετρους?
Εμενα μου φαινεται μαρτυριο.εκτος αν οι δεικτες ειναι στα παρορμητικα και σε παρορμητικους οικους.:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmi le:
Καλησπερα.
Αν καταλαβα καλα, απλα α κ ο μ η δεν εχει επαληθευθει.
Εμενα μου φαινεται μαρτυριο.εκτος αν οι δεικτες ειναι στα παρορμητικα και σε παρορμητικους οικους.:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmi le:
Ένα θα σου πω : ακόμη θυμάμαι την λέξη ΑΓΝΩΣΤΟ στο πινακάκι που δίνει στο βιβλίο της η Γιαννακοπούλου και αφορά τον χρονικό προσδιορισμό όταν οι δείκτες πέφτουν στα σταθερά:laugh:
Αλλά σκεφτόμουν, η ανίδεη, μήπως είναι λίγο υπερβολική η συγγραφέας.
Μα είναι δυνατόν να ισχύει αυτό το "ΑΓΝΩΣΤΟ"?:blink::bigsmile:
Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει εδώ :suspiciou και βρήκε αυτό τον τρόπο ο Lilly να το καλύψει :laugh:
Η Κεκαυμένη:bigsmile:
hattie23
01-02-2011, 10:00 PM
Αλλά το ερώτημα ισχύει.
Η δεν εχει θεσει σωστα την ερωτηση η οτι την εχεις "καψει" κανωντας πολλες φορες παρομοιες ερωτησεις .Η εχεις θεσει την ερωτηση σε μερα που εσυ αποφασισες να την θεσεις γιατι "ηξερες" τι απαντηση θα παρεις.
Επισης ,το θεμα με την αρνητικη η θετικη απαντηση ειναι αρκετα περιπλοκο.Πρεπει να εχεις εκτος απο γνωση στις οψεις ,στοιχεια,ποιοτητες,μοιρες, αστεροειδεις,ορια ,προσωπα κ.λ.π
Εκτος αν η απαντηση "φωναζει" απο μονη της .
Παντως καλο ειναι να μας ξαφνιαζει και το συμπαν που και που :toung:(ευχαριστα εννοω).
Εδω που τα λεμε αφου εχει την δυνατοτητα να ξαναθεσει την ερωτηση μετα απο ενα ευλογο χρονικο διαστημα (η αν εχουν αλλαξει καποια πραγματα απο τοτε που εθεσες την ερωτηση )οτι απλα προβλεπεις την ταση που υπαρχει για το γεγονος ,αν εξελλιχθει θετικα η αρνητικα οποτε οπως και μια αρνητικη η θετικη οψη σε ενα προοδευτικο μπορει να εχει ενα ποσοστο ατυχιας.
[QUOTE]η οτι την εχεις "καψει" κανωντας πολλες φορες παρομοιες ερωτησεις .
Αααα καλά, όχι μόνο την έκαψα μετά από 11 μήνες αναμονής, μπουρρρρλότοοο της έβαλα :laugh:
Η εχεις θεσει την ερωτηση σε μερα που εσυ αποφασισες να την θεσεις γιατι "ηξερες" τι απαντηση θα παρεις.
Hattie αν "γνώριζα" την ημέρα που θα έπαιρνα την απάντηση που προσδοκούσα πιστεύεις πώς δε θα το έκανα? Απλά και μόνο για να μου προσφέρω λίγη ευκαιριακή χαρά, είναι καλό, πρέπει να μας αγαπάμε και να μας προσέχουμε σκόπιμα, κάποιες φορές :bigsmile:
Επισης ,το θεμα με την αρνητικη η θετικη απαντηση ειναι αρκετα περιπλοκο.Πρεπει να εχεις εκτος απο γνωση στις οψεις ,στοιχεια,ποιοτητες,μοιρες, αστεροειδεις,ορια ,προσωπα κ.λ.π
Συμφωνώ απολύτως!
ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ αυτό έχω καταλάβει εγώ έως τώρα.
Εκτος αν η απαντηση "φωναζει" απο μονη της .
Τώρα που ανέφερες αυτό, συνειρμικά εντελώς, το τέλος έπεφτε σε άφωνο, αυτό μου είχε διαφύγει!!!Λες να έφταιγε αυτό? Η εμπειρία που έλεγα πιο πριν... και η τριβή με την Ωριαία (και την Αστρολογία γενικότερα):embarrest
Παντως καλο ειναι να μας ξαφνιαζει και το συμπαν που και που :toung:(ευχαριστα εννοω).
Αμήν και πότε:toung:
Ελπίζω να μην είμαι off topic έως τώρα,ευχαριστώ για την συμπαράσταση!:love:
Τίνα Ζαχαριάδου
02-02-2011, 12:59 AM
aktina μου, τι θα πει αρνητική ερώτηση;
Είναι πολύ διφορούμενο το ερώτημα, καταρχήν "ο Γιάννης θελουμε να χωρίσει ή όχι";
Οπως και να χει αν ο Γιάννης βρίσκεται σε ευνοική όψη με την σύντροφο, όχι δεν χωρίζει.
sei η hαttie23 πολύ σωστά επισημαίνει κάποια πράγματα.
Οι περισσότεροι από εσάς δεν βάζετε σωστές ερωτήσεις γι αυτό και δεν μπορείτε να πάρετε απαντήσεις.
Σήμερα με ρώτησε μια πελάτισσα αν ο σύντροφος με τον οποίο βρίσκεται τώρα θα κάνει άλλη σχέση.
Δεν το δέχτηκα το ωριαίο αυτό, τι θα πει αν θα κάνει άλλη σχέση; Ναι κάποια στιγμή θα κάνει, εννοείται.
Για να θεωρηθεί σωστή η ερώτηση θα έπρεπε να ρωτήσει "Μέσα στο επόμενο τρίμηνο, εξάμηνο κτλ. θα απιστήσει ο σύντροφος μου";
Εχουμε πει πολλές φορές ότι τα ερωτήματα πρέπει να είναι σαφή ενώ καλο είναι να προσδιορίζετε τον χρόνο εσείς οι ίδιοι.
Για παράδειγμα, "θα αποκτήσω παιδί μέσα στα επομένα δυο χρόνια";
Επιπλέον ποιος ερμήνευσε το ωριαίο, ήταν όντως θετικό;
Επίσης, το ενδεχόμενο για να μην έχει γίνει σωστή ανάλυση πάντα παίζει.:bigsmile:
aktina
02-02-2011, 01:21 AM
Είναι πολύ διφορούμενο το ερώτημα, καταρχήν "ο Γιάννης θελουμε να χωρίσει ή όχι";
Οπως και να χει αν ο Γιάννης βρίσκεται σε ευνοική όψη με την σύντροφο, όχι δεν χωρίζει.
Οι περισσότεροι από εσάς δεν βάζετε σωστές ερωτήσεις γι αυτό και δεν μπορείτε να πάρετε απαντήσεις.
Σήμερα με ρώτησε μια πελάτισσα αν ο σύντροφος με τον οποίο βρίσκεται τώρα θα κάνει άλλη σχέση.
Δεν το δέχτηκα το ωριαίο αυτό, τι θα πει αν θα κάνει άλλη σχέση; Ναι κάποια στιγμή θα κάνει, εννοείται.
Για να θεωρηθεί σωστή η ερώτηση θα έπρεπε να ρωτήσει "Μέσα στο επόμενο τρίμηνο, εξάμηνο κτλ. θα απιστήσει ο σύντροφος μου";
Εχουμε πει πολλές φορές ότι τα ερωτήματα πρέπει να είναι σαφή ενώ καλο είναι να προσδιορίζετε τον χρόνο εσείς οι ίδιοι.
Επίσης, το ενδεχόμενο για να μην έχει γίνει σωστή ανάλυση πάντα παίζει.:bigsmile:
Ευχαριστώ Τίνα! Με κάλυψες πλήρως!
prima
02-02-2011, 01:42 AM
Καλησπέρα σας!(κι απο δω)!
Ειχα το θράσος:cheesy: να συντάξω/φτιάξω έναν χάρτη ωριαίας πριν απο δυο μέρες και τώρα βρηκα το χρόνο λίγο να τον κοιτάξω!
Καταρχήν,είναι δόκιμη η μέθοδος που ακολούθησα : ;;
Μη βρίσκοντας εξειδικευμένα εργαλεία,απλά ακολούθησα τη λογική του γενέθλιου (ωρα και ημερομηνία ερώτησης,αντί γέννησης) και μετατροπής του συστήματος Οικοθεσίας σε Regiomontanous!(αν το γράφω σωστά:blink:)
Επίσης,αφού δεν αφορά προσωπικά σε μένα η ερώτηση (δεν ήθελα να 'χω έντονη προσωπική εμπλοκή,αλλά κυρίως να δω τί και ΑΝ έχω καταλάβει τίποτα απ'οσα διαβάζω εδώ),υποθέτω σωστά ότι θα χρησιμοποιήσω παράγωγους;;
Και επισης 2, το υποκείμενο ("ο ερωτών"),τη στιγμή που η ερώτηση (έβλεπα κάτι στην τηλεόραση και τη σκέφτηκα),αφορά σε ηθοποιό μη φίλη μου,με την οποία,όμως, έχω γνωριστεί στο παρελθόν,μιλώντας για παράγωγους,πού τοποθετείται;;;
Ο 11ος μου φαίνεται κάπως υπεβολικός για τη "γνωριμία μας"!Να προτιμηθεί κάποιος οίκος σε σχέση με την ιδιότητά της ως ηθοποιού;;;ας πούμε 5ος;;ή ενδείκνυται καποιος άλλος;;:blink:
Και επίσης 3,εφόσον το ζητούμενο είναι ΑΝ θα πάρει μια διάκριση/πρωτιά μέσω ψηφοφορίας τηλεοπτικού κοινού θα κοιτάξω τον (παράγωγο) 10ο της καριέρας της,ή τον (παράγωγο) 2ο,που διάβασα πρόσφατα ότι σχετίζεται με "ψήφους",ή μήπως κάτι σε 11ο-12ο ;;;;:blink:
Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων όποιον μπορέσει να με διαφωτίσει!!
(εντελώς Καραμήτρος,όμως)
Τίνα Ζαχαριάδου
02-02-2011, 02:46 AM
Prima μου, μην παιδεύεσαι 7ο θα την πάρεις.
prima
02-02-2011, 03:02 AM
Σας ευχαριστώ πολύ! :)))
SAGIVI
02-02-2011, 12:28 PM
Prima μου, μην παιδεύεσαι 7ο θα την πάρεις.
Γεια σας κυρια Ζαχαριαδου.
Επειδη κι εγω προσπαθω να καταλαβω τα περι ωριαιας,,μηπως μπορειτε σας παρακαλω να μας πειτε γιατι ο 7ος?
Προφανως εχω κανει λαθος κι εγω, σε καποιες ωριαιες, που ρωτω για γνωστους μου επειδη χρησιμοποιω τον 11ο.
Μανταρα δηλαδη
Σας ευχαριστω παρα πολυ
Τίνα Ζαχαριάδου
02-02-2011, 12:42 PM
Καλημέρα, Εφη μου προτιμώ το Τίνα :bigsmile:
Επειδή ρωτάμε για κάποιον άλλον.
Ο Ωροσκόπος έιναι η prima που έκανε την ερώτηση.
Η κοπέλα για την οποία ρωτά είναι απλά ένας άλλος άνθρωπος.
Αν ήταν η αδερφή της θα κοιτάζαμε τον 3ο, αν ήταν η πεθερά της θα κοιτάζαμε τον 10ο αν ήταν μια φίλη της θα κοιτάζαμε τον 11ο.
Αν και για τις φιλίες το θέμα είναι λίγο περίεργο.
Τις στενές φιλίες κάποιοι υποστηρίζουν πως τις μελετάμε στον 7ο ενώ από τον 11ο κοιτάμε τις γνωριμίες.
Αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα είναι ποιον κυβερνήτη έχουμε επιλέξει εξ αρχής να μελετήσουμε.
Εγώ για παράδειγμα όταν βάζω ωριαίο για φιλικό μου άτομο κοιτάζω τον 11ο.
Αν η prima είχε καθορίσει από την αρχή να μελετήσει τον 11ο ή τον 7ο όποιον κι αν επέλεγε, σωστό θα ήταν.
Επειδή όμως "ψάχνεται" ακόμη να βρει τον κυβερνήτη γι αυτό της είπα να πάρει τον 7ο.
SAGIVI
02-02-2011, 12:52 PM
Καλημέρα, Εφη μου προτιμώ το Τίνα :bigsmile:
Επειδή ρωτάμε για κάποιον άλλον.
Ο Ωροσκόπος έιναι η prima που έκανε την ερώτηση.
Η κοπέλα για την οποία ρωτά είναι απλά ένας άλλος άνθρωπος.
Αν ήταν η αδερφή της θα κοιτάζαμε τον 3ο, αν ήταν η πεθερά της θα κοιτάζαμε τον 10ο αν ήταν μια φίλη της θα κοιτάζαμε τον 11ο.
Αν και για τις φιλίες το θέμα είναι λίγο περίεργο.
Τις στενές φιλίες κάποιοι υποστηρίζουν πως τις μελετάμε στον 7ο ενώ από τον 11ο κοιτάμε τις γνωριμίες.
Αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα είναι ποιον κυβερνήτη έχουμε επιλέξει εξ αρχής να μελετήσουμε.
Εγώ για παράδειγμα όταν βάζω ωριαίο για φιλικό μου άτομο κοιτάζω τον 11ο.
Αν η prima είχε καθορίσει από την αρχή να μελετήσει τον 11ο ή τον 7ο όποιον κι αν επέλεγε, σωστό θα ήταν.
Επειδή όμως "ψάχνεται" ακόμη να βρει τον κυβερνήτη γι αυτό της είπα να πάρει τον 7ο.
Για να ειμαι ειλικρινης, ποτε δεν το ειχα σκεφτει, οτι εχει σημασια ποιον οικο προσδιοριζουμε απο την αρχη , πριν φτειαξουμε το ωροσκοπιο.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση, ευχαριστω και για τον ενικο.
Poorvashadha
02-02-2011, 01:53 PM
Αλλά το ερώτημα ισχύει.
Είσαι σίγουρη ότι είχες κοιτάξει τον σωστό οίκο (και κατά συνεπεια κυβερνήτη του) για να δεις τις όψεις του με κυβερνήτη 1ου οίκου? Γιατί αν κοίταξες λάθος οίκο βρίσκεις και λάθος απάντηση...(αυτή είναι η δική μου εμπειρία :cry:)
Αν έχεις επιλέξει τους σωστούς κυβερνήτες, οι οποίοι θα σχηματίσουν θετική όψη, μπορεί να υπάρχει ματαίωση κ να μην την έχεις εντοπίσει...
Δεν θέλω να γίνω δογματική αλλά πιστεύω στην ορθότητα της Ωριαίας. Ίσως κάτι σου ξέφυγε στην ερμηνεία :bigsmile: (παρ'ότι δεν στο εύχομαι, γιατι καταλαβαίνω ότι ήθελες πολύ να εκπληρωθεί η θετική έκβαση ερμήνευσες στον χάρτη).
καλησπέρα,
διαβάζοντας όλα αυτά τα θέματα για την ωριαία, την οποία και εγώ πρόσφατα άρχισα να μελετάω, μου δημιουργήθηκε μια απορία.
Αν σε ένα χάρτη Ωριαίας ο σημειοδότης του κυβερνώντος ή του ζητούμενου ή η Σελήνη κάνει σύνοδο με κάποιο πλανήτη στο γενέθλιο ωροσκόπιο το αξιολογούμε?
και αν ναι πως?:unsure::unsure:
Για να ειμαι ειλικρινης, ποτε δεν το ειχα σκεφτει, οτι εχει σημασια ποιον οικο προσδιοριζουμε απο την αρχη , πριν φτειαξουμε το ωροσκοπιο.
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση, ευχαριστω και για τον ενικο.
Κα Ζαχαριάδου, μήπως σας είναι εύκολο να μας το διευκρινήσετε λίγο περισσότερο αυτό? Εννοείτε ότι πριν βάλουμε την Ωριαία πρέπει να έχουμε σκεφτεί - προσδιορίσει από την αρχή τους οίκους που θα χρησιμοποιήσουμε, όπως το διατυπώνει η Έφη πιο πάνω ή όπως το κατάλαβα εγώ διαβάζοντας το σχετικό post σας, ότι πρέπει δλδ να ξέρουμε καλά ποιους οίκους θα χρησιμοποιήσουμε
ανάλογα με την ερώτησή μας?
Συγνώμη αν γίνομαι κουραστική, αλλά ... ρωτώντας πας στην πόλη:bigsmile:
Αυτό με το χρονικό όριο που πρεπει να το προσδιορίζουμε εμείς εξ αρχής το έμαθα πλέον πολύ καλά :bigsmile:
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και την πολύτιμη βοήθειά σας:bigsmile:
Είσαι σίγουρη ότι είχες κοιτάξει τον σωστό οίκο (και κατά συνεπεια κυβερνήτη του) για να δεις τις όψεις του με κυβερνήτη 1ου οίκου? Γιατί αν κοίταξες λάθος οίκο βρίσκεις και λάθος απάντηση...(αυτή είναι η δική μου εμπειρία :cry:)Αν έχεις επιλέξει τους σωστούς κυβερνήτες, οι οποίοι θα σχηματίσουν θετική όψη, μπορεί να υπάρχει ματαίωση κ να μην την έχεις εντοπίσει...
Δεν θέλω να γίνω δογματική αλλά πιστεύω στην ορθότητα της Ωριαίας. Ίσως κάτι σου ξέφυγε στην ερμηνεία :bigsmile: (παρ'ότι δεν στο εύχομαι, γιατι καταλαβαίνω ότι ήθελες πολύ να εκπληρωθεί η θετική έκβαση ερμήνευσες στον χάρτη).
Αγαπητή Poorvashadha :bigsmile:
πάσχω στο θέμα της εμπειρίας, το ανέφερα ήδη σε προηγούμενο post μου αυτό :embarrest, αλλά προσδοκώ στα 70 μου αν μη τι άλλο να μπορώ να εντοπίσω τα γυαλιά μου μέσω της Ωριαίας :laugh:
Poorvashadha
02-02-2011, 09:35 PM
Αγαπητή Poorvashadha :bigsmile:
πάσχω στο θέμα της εμπειρίας, το ανέφερα ήδη σε προηγούμενο post μου αυτό :embarrest, αλλά προσδοκώ στα 70 μου αν μη τι άλλο να μπορώ να εντοπίσω τα γυαλιά μου μέσω της Ωριαίας :laugh:
Μήπως ήρθε η ώρα να πάρεις καινούρια ?:bigsmile:
Κ εγώ έψαχνα κινητό τηλέφωνο συγγενικού προσώπου μέσω χάρτη, ο οποίος έδειχνε ότι βρίσκεται στο σπίτι, αλλά δεν βρέθηκε πουθενά !!!
Πάντως, θα συμφωνήσω ότι ο χρονικός προσδιορισμός εκπλήρωσης του ζητούμενου είναι αρκετά δύσκολος, τουλάχιστον για εμάς που δεν έχουμε ιδιαίτερη εμπειρία.
Τί να πω, ελπίζω στο επόμενο post σου να γράψεις ότι τα βρήκες :bigsmile: !
Τίνα Ζαχαριάδου
03-02-2011, 01:14 AM
sei υποτίθεται πως όταν μπαίνει ένα ερώτημα, εκείνος που ερμηνεύει τον χάρτη είναι γνώστης της ωριαίας. Εσύ για παράδειγμα, αν βάλεις ερωτημα σε αστρολόγο, εκείνος θα καθορίσει ποιους κυβερνήτες θα πάρει πριν ακόμη καταστρώσει τον χάρτη.
Από τη στιγμή που κάποιοι από εσάς βάζετε μόνοι σας τα ερωτήματα, θα πρέπει μόλις βάλετε το ερώτημα ταυτόχρονα να καθορίσετε τους κυβερνήτες, πράγμα δύσκολο αφού δεν γνωρίζετε τους κανόνες επαρκώς και συνήθως δεν γνωρίζετε τι πρέπει να κοιτάξετε και τι όχι.
Ως εκ τούτου, δυστυχώς, οι περισσότεροι βγάζετε άκυρα τα ωριαία από μόνοι σας.
Τίνα Ζαχαριάδου
03-02-2011, 01:21 AM
καλησπέρα,
διαβάζοντας όλα αυτά τα θέματα για την ωριαία, την οποία και εγώ πρόσφατα άρχισα να μελετάω, μου δημιουργήθηκε μια απορία.
Αν σε ένα χάρτη Ωριαίας ο σημειοδότης του κυβερνώντος ή του ζητούμενου ή η Σελήνη κάνει σύνοδο με κάποιο πλανήτη στο γενέθλιο ωροσκόπιο το αξιολογούμε?
και αν ναι πως?:unsure::unsure:
Σούλη μου μέχρι κάποια χρόνια πριν δεν μας ενδιάφερε καθόλου ο γενέθλιος χάρτης. Οι αστρολόγοι πλέον όταν βλέπουν τέτοιες ενδείξεις, σχέση δηλαδή ωριαίου με γενέθλιου το λαμβάνουν υπόψη τους.
Η αλήθεια είναι ότι έως τώρα το έχω δει να λειτουργεί περισσότερο σε ψυχολογικό επίπεδο παρά σε θετική ή αρνητική εξέλιξη των όσων περιμένουμε να συμβούν.
Συνήθως δεν το λαμβάνω υπόψη μου εκτός κι αν πρόκειται για δικό μου πρόσωπο που γνωρίζω το ωροσκόπιο του απ' έξω. Διαφορετικά δεν ζητώ επιβεβαίωση μέσω γενεθλίου χάρτη.
hattie23
03-02-2011, 01:49 AM
Κατα την αποψη μου δεν ειναι κακο να ασκουμαστε πανω στην ωριαια και ας μην εχουμε υποψη μας τα αποτελεσματα τοσο.
Οταν αρχισα ηξερα ελαχιστα πραγματα αλλα μετα σιγα :bigsmile:σιγα καθε που εμαθα να το εφαρμοζα.Δυστυχως καποιους παλιους χαρτες δεν τους κρατησα για να τους μελετησω ,ετσι εχω υποψη μου οτι αυτα που βλεπω στους καινουργιους χαρτες μπορει και να μην βγουν.Ωστοσο ,τωρα βλεπω περα απο τις ποιοτητες και τα στοιχεια ,και τα ορια των πλανητων ,και τα προσωπα (λεπτομερειες αλλα καθε που μαθαινεις εχει την σημασια του)
Και βεβαια εχει τυχει να βαλω ερωτημα και να δω ακριβως τι θα γινει και μαλιστα να βγει και πολυ γρηγορα.
Σχετικα με το χρονο της ωριαιας ,περα οτι μπορεις να ρωτησεις καθοριζοντας τον χρονο ,υπαρχει ενα ευλογος τροπος να μαθεις απο τις μοιρες που εχουν αποσταση οι πλανητες(τον οποιο πρεπει να κοιταξω για να σας τον πω γιατι τον ειδα γρηγορα :P)
Οποτε ας μην μεινουμε στο κομματι της προβλεψης αλλα της μαθησης αρχικα.
Τελος ,παιζει ρολο και πως αισθανεσαι εσυ την στιγμη που κανεις την ερωτηση .Πολυ σημαντικο απο την στιγμη που η σεληνη δειχνει ακριβως την περιρρεουσα κατασταση την στιγμη της ερωτησης.Αν κανει την ερωτηση και δεν την πολυσκεφτεσαι ,η βιαζεσαι στα γρηγορα να μαθεις κατι η εισαι πιεσμενη ,στεναχωρημενη πιστευω οτι παιζει ρολο για το πως θα ερμηνευσεις τον χαρτη.
Εντωμεταξυ εμεις οι γυναικες ειμαστε και λιγο ανωμαλες :cheesy: Διαβαστε για να γελασετε .Λιγες μερες πριν γυρισει αναδρομος ο κρονος ,ειχα μια απογοητευση .Ωστοσο οσο γυρναει προς τα πισω ,βλεπω οτι ολο και ερχεται πιο κοντα.Και τωρα εγω δεν θελω γιατι σκεφτομαι οτι αμα γυρισει ορθροδρομος ο κρονος ,μπορει να αλλαξει γνωμη ο αλλος.Ε,τι να σου κανει και το συμπαν τα εχει φτυσει !
Σε αυτη την κατασταση λοιπον που ειμαι δεν θελω να θεσω ερωτημα γιατι ξερω οτι οταν δω κατι καλο μπορει να αναιρεθει .Οποτε μετα απο τριμηνο (αμα δεν εχω βαρεθει) το κοιταμε το θεμα:bigsmile:
Πολλες φορες λεμε τι τραβαμε απο το συμπαν ..Μηπως πρεπει να αναρωτηθουμε τι τραβαει αυτο το κακομοιρο απο εμας ??:laugh:
Τίνα Ζαχαριάδου
03-02-2011, 02:31 AM
hattie23 κανείς δεν είπες να μην εξασκηθείτε στην ωριαία, εννοείται πως με την εξάσκηση θα πάτε παρακάτω.
Σε αυτη την κατασταση λοιπον που ειμαι δεν θελω να θεσω ερωτημα γιατι ξερω οτι οταν δω κατι καλο μπορει να αναιρεθει .Οποτε μετα απο τριμηνο (αμα δεν εχω βαρεθει) το κοιταμε το θεμα.
Αυτό που σκέφτεσαι με όλο το θάρρος, είναι πολύ λάθος.
Πως είσαι σε θέση να γνωρίζεις αν βάλεις ένα νέο ωριαίο ότι ο κυβερνήτης θα ναι σώνει και καλά ο ανάδρομος Κρόνος; Ο Κρόνος για παράδειγμα μπορεί να μην έχει σχέση καθόλου με το ζητούμενο. Αυτά δεν τα προκαθορίζεις, είναι σαν να λέμε πως όταν ο Ερμής γυρίσει ανάδρομος δεν θα βάλουμε ωριαίο γιατί θα αλλάξουμε γνώμη.
hattie23
03-02-2011, 02:46 AM
Το καταπληκτικο ειναι οτι οσο φορες εχω θεσει ερωτημα για το συγκεγκριμενο ατομο .Συνηθως του "πεφτει" ο κρονος ειτε σαν δεικτης ειτε σαν συν-δεικτης .Και τοτε και προσφατα.Και εμενα μου πεφτει η Σεληνη η η Αφροδιτη .Γι αυτο το αποφευγω για τωρα.
Η αληθεια ειναι οτι και οι δυο στα γενεθλια μας εχουμε εντονο κρονο .Εγω σε συνοδο με τον ηλιο μου και αυτος σε συνοδο με την σεληνη του .Και η συναστρια τρωει κρονο .Τον δικο μου τον εχω σε αντιθεση με τον ηλιο του και εκεινος εχει τον δικο του σε συνοδο με την Αφροδιτη.
Απο κρονο αλλο τιποτα :toung:
popininja
03-02-2011, 03:03 AM
Τα τελευταία χρόνια γνωρίζουμε κόσμο και μέσω διαδυκτίου.
Ο σημειοδότης σε έναν ωριαίο ενός ανθρώπου που δεν γνωρίζουμε από κοντά
σε ποιόν οίκο ανήκει?
Τον 11ο θα πάρουμε?
Τίνα Ζαχαριάδου
03-02-2011, 10:43 AM
Τα τελευταία χρόνια γνωρίζουμε κόσμο και μέσω διαδυκτίου.
Ο σημειοδότης σε έναν ωριαίο ενός ανθρώπου που δεν γνωρίζουμε από κοντά
σε ποιόν οίκο ανήκει?
Τον 11ο θα πάρουμε?
΄
Καλημέρα Πόπη.
Είτε πάρεις τον 7ο είτε τον 11ο είναι σωστό, με την διαφορά πως θα ορίσεις τον κυβερνήτη πριν δεις τον χάρτη.
ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ
03-02-2011, 07:08 PM
Μια ερώτηση για τον ανάδρομο Κρόνο: Είχαμε πει ότι αν ρωτάμε ΄πχ "Θα γυρίσει ο Κώστας"? και είναι ο κυβερνήτης του ανάδρομος και κάνει γωνία με τον κυβερνήτη μας, τότε θα γυρίσει. Τί σημαίνει αυτό? Ότι όταν γυρίσει και πάλι ορθόδρομος ο Κρόνος, θα φύγει πάλι???:unsure:
prima
03-02-2011, 10:57 PM
Καλησπέρα!Κοιτώντας το χάρτη που σας έλεγα (ΠΟΣΟ δύσκολη μπορεί να είναι η ωριαία;;;???) και μελετώντας διάφορα,έχω βασικές απορίες!
*Καταρχήν,ο Κρόνος είναι Κυβερνήτης της ερωτώσας (Ωροσκόπος στον Αιγόκερω)!
Αυτό μας πτοεί λόγω "προειδοποιητικού/απαγορευτικού" κτλ,ή συνεχίζουμε κανονικά;;
*Ο Κρόνος (στο Ζυγό,αλλά ανάδρομος) είναι σε συγκλίνουσα όψη με τον ¶ρη (συγκεκριμένα σε τρίγωνο),τον κυβερνήτη του 10ου οίκου της ερωτωσας,ο οποιος και μας ενδίαφέρει στην προκειμένη ερώτηση!Θετικό,νομίζω!
*Ωστόσο,αυτός ο Αρης, και αυτή είναι η βασική μου απορία,βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ηλιο,τη Σελήνη και τη Δήμητρα!(την αναφέρω,γιατί απ΄ό,τι έχω διαβάσει εδώ σχετίζεται με ζητήματα "διασημότητας")κι επομένως σε τρίγωνο και με αυτους!
Ο Αρης,επισης όπως διάβασα πρόσφατα εδώ,είναι ο μόνος πλανήτης που ΔΕΝ καίγεται από τη σύνοδο με τον Ηλιο!Μάλιστα,πρόκειται η σύνοδος αυτή να είναι σε μηδενική ανοχή την ημέρα ανακοινωσης των αποτελεσμάτων!Δηλαδή,θα ενισχυθεί από τον Ηλιο ,"τιθέμενος υπό την προστασία του" (καζίμι),όπως συμβαίνει με άλλους πλανητες σε σύνοδο κάτω κάτω των 00.17 ή όχι;;;
*Και κάτι τελευταίο,διάβασα (αυτό όχι εδώ),ότι ενδείκνυται να μελετάμε και τους "ανταγωνιστές" του υποκειμένου της ερώτησης,δηλαδή τον παράγωγο 7ο του!
Αυτό ισχύει;;Γιατί αν ισχύει,ο ήλιος είναι ο Κυβερνήτης του,που κάνει ακόμη πιο περίπλοκο το θέμα της συνόδου.Η σύνοδος πραγματοποιείται στον Υδροχόο,βεβαία,που για τον ήλιο,φαντάζομαι δεν είναι και πολύ θετικό!
*Έπίσης,ο δευτερος Κυβερνητης που προκύπτει από εμπεριεχόμενο οίκο,μελετάται εξίσου με τον Κυβερνητη της ακμής;;;
Συγγνωμη,για τις πολλές απορίες και ερωτήσεις!Κι ευχαριστώ πολύ πολύ:bigsmile::bigsmile:
sei υποτίθεται πως όταν μπαίνει ένα ερώτημα, εκείνος που ερμηνεύει τον χάρτη είναι γνώστης της ωριαίας. Εσύ για παράδειγμα, αν βάλεις ερωτημα σε αστρολόγο, εκείνος θα καθορίσει ποιους κυβερνήτες θα πάρει πριν ακόμη καταστρώσει τον χάρτη.
Από τη στιγμή που κάποιοι από εσάς βάζετε μόνοι σας τα ερωτήματα, θα πρέπει μόλις βάλετε το ερώτημα ταυτόχρονα να καθορίσετε τους κυβερνήτες, πράγμα δύσκολο αφού δεν γνωρίζετε τους κανόνες επαρκώς και συνήθως δεν γνωρίζετε τι πρέπει να κοιτάξετε και τι όχι.
Ως εκ τούτου, δυστυχώς, οι περισσότεροι βγάζετε άκυρα τα ωριαία από μόνοι σας.
Καλημέρα!:bigsmile:
Κα Ζαχαριάδου, αν το κατάλαβα σωστά κι επειδή δεν έχω πάει ποτέ σε αστρολόγο έως τώρα και δεν έχω προσωπική άποψη πώς γίνεται η "συνεδρία":cheesy:, ο αστρολόγος από την περιγραφή του προβλήματος - θέματος, σε συναισθηματικό επίπεδο, και από την περιγραφή ή αξιολόγηση της εξωτερικής εμφάνισης ή και συμπεριφοράς (ίσως ?) θα δώσει και τους ανάλογους κυβερνήτες ?
Νέα και όμορφη κοπέλα πχ θα πάρει κυβερνήτη την Αφροδίτη και ούτω καθεξής?
Ευχαριστώ πολύ:bigsmile:
Τίνα Ζαχαριάδου
04-02-2011, 11:27 AM
Χαχα Λουλουδένια μου άρεσε πολύ η ερώτηση σου.
Όταν ο κυβερνήτης του ανθρώπου που μας ενδιαφέρει είναι ανάδρομος, είναι ένδειξη επιστροφής του. Οσο ο κυβερνήτης του είναι ανάδρομος σημαίνει πως μπαίνει στην διαδιακασία να επανεξετάσει την σχέση που είχε κατά το παρελθόν βρίσκοντας, τα τρωτά της σημεία. Από κει και πέρα για να επιστρέψει πρέπει να έχουμε και καμιά θετική όψη. Όταν λοιπόν, επανεξετάσει την σχέση αποφασίζει αν τελικά θα προσπαθήσει εκ νέου.
Η επιστροφή "του ασώτου" συνήθως γίνεται όταν ορθοδρομήσει ο κυβερνήτης.
prima λυπάμαι το έχω ξαναπει, είμαι οπτικός τύπος.
Αν δεν υπάρχει χάρτης δεν λειτουργώ, εν τω μεταξύ γράψε μας ακριβώς ποιό είναι το ερώτημα.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΙ
04-02-2011, 11:30 AM
αγαπητο μελος Sei
αν προσεξες στην δικη μου ερωτηση ωριαιας
αν και εγω εθεσα την ερωτηση
και ημουν ο ωροσκοπος -δυδυμος -
η Τινα εκρινε οτι εγω ημουν η σεληνη η οποια ηταν
μεσα στον 4ο οικο οικοθετημενη
παρα πολυ δυσκολη η ωριαια
χρειαζετε γνωση και εμπειρια
πανω στην αστρολογια
Τίνα Ζαχαριάδου
04-02-2011, 11:35 AM
Καλημέρα!:bigsmile:
Κα Ζαχαριάδου, αν το κατάλαβα σωστά κι επειδή δεν έχω πάει ποτέ σε αστρολόγο έως τώρα και δεν έχω προσωπική άποψη πώς γίνεται η "συνεδρία":cheesy:, ο αστρολόγος από την περιγραφή του προβλήματος - θέματος, σε συναισθηματικό επίπεδο, και από την περιγραφή ή αξιολόγηση της εξωτερικής εμφάνισης ή και συμπεριφοράς (ίσως ?) θα δώσει και τους ανάλογους κυβερνήτες ?
Νέα και όμορφη κοπέλα πχ θα πάρει κυβερνήτη την Αφροδίτη και ούτω καθεξής?
Ευχαριστώ πολύ:bigsmile:
Δηλαδή αν πρόκειται για νέα αλλά άσχημη, τι κυβερνήτη θα πρέπει να κοιτάξουμε;:bigsmile:
Όχι, δεν εννοώ αυτό sei μου.
Οι κυβερνήτες καθορίζονται από το τι ρωτάμε.
Αυτοί είναι που δείχνουν και την κατάσταση μας.
Αν όντως πρόκειται για μια πολύ όμορφη κοπέλα είναι πολύ πιθανό ο ωροσκόπος να είναι στον Ζυγό και να έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη.
Αν για παράδειγμα πέσει στον Αιγόκερω θα μπορούσε να έιναι ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας.
Ωστόσο ο κυβερνήτης δεν δείχνει απαραίτητα την εμφάνιση όσο, την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται ο ερωτών ή ο άλλος για τον οποίο ρωτάμε.
Δηλαδή αν πρόκειται για νέα αλλά άσχημη, τι κυβερνήτη θα πρέπει να κοιτάξουμε;:bigsmile:
Αν όντως πρόκειται για μια πολύ όμορφη κοπέλα είναι πολύ πιθανό ο ωροσκόπος να είναι στον Ζυγό και να έχει κυβερνήτη την Αφροδίτη.
Αν για παράδειγμα πέσει στον Αιγόκερω θα μπορούσε να έιναι ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας.
Ωστόσο ο κυβερνήτης δεν δείχνει απαραίτητα την εμφάνιση όσο, την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται ο ερωτών ή ο άλλος για τον οποίο ρωτάμε.
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τις διευκρινήσεις!:bigsmile:
Και για την υπομονή σας :embarrest
Μονίμως με ένα γιατί και πώς είμαι από την στιγμή που γεννήθηκα, στα περισσότερα θέματα , ας όψεται ο Ερμής μου στους Διδύμους :toung:
Poorvashadha
04-02-2011, 12:12 PM
Αχ, Κυρία Ζαχαριάδου,
Δηλαδή εμένα -που συνήθως ο ωροσκόπος μου είναι στον Κρόνο- πώς θα έπρεπε να είναι η εμφάνισή μου? :laugh:
Έχω διαβάσει ότι ο κυβερνήτης δείχνει και χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ερωτώντα, του άλλου προσώπου, κλπ. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη?
Τίνα Ζαχαριάδου
04-02-2011, 04:01 PM
Αχ, Κυρία Ζαχαριάδου,
Δηλαδή εμένα -που συνήθως ο ωροσκόπος μου είναι στον Κρόνο- πώς θα έπρεπε να είναι η εμφάνισή μου? :laugh:
Έχω διαβάσει ότι ο κυβερνήτης δείχνει και χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ερωτώντα, του άλλου προσώπου, κλπ. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη?
Ο κυβερνήτης κυρίως περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ερωτών ή αυτός που μας ενδιαφέρει. Ο Κρόνος για παράδειγμα μπορεί να δείχνει κάποιον που νιώθει πολύ ανασφαλής, που είναι απόμακρος κτλ. τώρα αν είναι ψιλόλιγνος, με πρόβλημα στο δέρμα και τα δόντια ......μας ταιριάζει γάντι.:toung:
Poorvashadha
04-02-2011, 05:17 PM
Ο κυβερνήτης κυρίως περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ερωτών ή αυτός που μας ενδιαφέρει. Ο Κρόνος για παράδειγμα μπορεί να δείχνει κάποιον που νιώθει πολύ ανασφαλής, που είναι απόμακρος κτλ. τώρα αν είναι ψιλόλιγνος, με πρόβλημα στο δέρμα και τα δόντια ......μας ταιριάζει γάντι.:toung:
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. :bigsmile:
Φοβάμαι πως η ως άνω περιγραφή του Κρόνου ως κυβερνήτη 1ου σκιαγραφεί την γενέθλια σελήνη μου (σύμπτωση?) κ' απεικονίζει με μεγάλη ακρίβεια την κατάστασή μου όταν έκανα την ερώτηση :cry:. Εν ολίγοις, ανταποκρίνεται στην ψυχολογική κατάσταση.
Ευτυχώς όμως που δεν ανταποκρίνεται κ' στην εξωτερική μου εμφάνιση :cheesy:
anastazia
04-02-2011, 10:17 PM
Καλησπέρα σε όλους!Παρακολουθώ τις συζητήσεις σας και μου δημιουργήθηκε η εξής απορία...Όταν ο δείκτης του ατόμου που ρωτάει είναι ίδιος με το δείκτη του άλλου προσώπου τι γίνεται τότε;Για παράδειγμα εγώ που ρωτάω ωροσκόπος σκορπιός και του πρόσωπο που με ενδιαφέρει έχει την ακμή του 1ου οίκου του στον κριό.Ποιούς λαμβάνουμε ως δείκτες;
hattie23
04-02-2011, 10:42 PM
Υπαρχει η αποψη να κοιταμε μονο τον αρη και για τους δυο.Εγω προτιμω κοιταω τον αρη για το ζητουμενο μου και εγω παιρνω υποψη την σεληνη σαν δεικτη μου.Επειδη ομως η σεληνη δειχνει διαφορα πραγματα και οχι μονο εμας (την κατασταση,την ψυχολογιας μας κ.λ.π).
Συνηθως εγω κοιταω και τον παραγωγο του 5ου αν ειναι φλερτ το ζητουμενο μου .δηλαδη τον 9ο.Αναλογα με το τι συμβαινει με τον αρη καταλαβαινω αν ο κυβερνητης του 9ου ειμαι εγω σε οψη με τον αρη του η καποιο αλλο ατομο .
Θελω να πω οτι κοιταζωντας τια αποκλινουσες οψεις που εχουν κανει οι δεικτες (παρελθοντα περιστατικα ) καταλαβαινεις αν ο κυβερνητης του δικου του 5ου σε αφορα η οχι .
Τωρα βεβαια δεν θελω να σε παρω και στο λαιμο μου
anastazia
04-02-2011, 11:15 PM
Δηλαδή αν κατάλαβα σωστά...Παίρνω σελήνη ως δείκτη δικό μου και άρη εκείνον(που είναι η ακμή του 5ου) και κοιτάζω και τον 9ο που είναι ο δικός του 5ος....Στην ουσία εξετάζω τον 5ο δικό μου και τον 5ο δικό του και τη σελήνη την βλέπω ως γενικό δείκτη της κατάστασης.Αυτό εννοείς υποθέτω...
Τίνα Ζαχαριάδου
05-02-2011, 01:16 AM
Αναστασία μου, κατ' αρχήν όταν έχουν οι ενδιαφερόμενοι έχουν ίδιο κυβερνήτη σημαίνει ότι υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον.
Ο κυβερνήτης μπορείς να είναι ο ίδιος (Αρης) όμως τα ζώδια είναι διαφορετικά.
Αλλα στοιχεία δίνει ο Αρης του Κριού άλλα του Σκορπιού.
Η Σελήνη ωστόσο, κάνει την διαφορά όπως και σε όλα τα ωριαία μιας και είναι ο δεύτερος κυβερνήτης του ερωτόντα και δείχνει γενικότερα την πορεία του ερωτήματος.
hattie23 μου, δεν χρειάζεται να κοιτάξετε τον 9ο οίκο.
anastazia
05-02-2011, 01:52 AM
¶ρα εκτός από το που βρίσκονται οι δείκτες κοιτάμε και την ποιότητα του ζωδίου που βρίσκονται οι ακμές των ωροσκόπων του ερωτώντα και του ζητούμενου.Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής:Έστω οτι ο δείκτης είναι ίδιος όπως στο παράδειγμα που έδωσα ο άρης που είναι στον υδροχόο.Πως καταλαβαίνω ποιές όψεις του αφορούν εμένα και ποιές το άλλο πρόσωπο;
Κοραλλία Μόζορα
05-02-2011, 02:38 PM
Επειδή ο σημειοδότης σας είναι ο ίδιος μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλους σημειοδότες για να διευκρινήσεις το ερώτημα σου, την Αφροδίτη για σένα και τον Ήλιο για εκείνον.
anastazia
06-02-2011, 06:34 PM
Σας ευχαριστώ πολύ.
popininja
08-02-2011, 01:37 PM
Θέλω να ρωτήσω και κάτι ακόμα :embarrest
Αν σε ερώτηση που αφορά σε ερωτικό θέμα για μία σχέση που ακόμα δεν ξεκίνησε
και ο ερωτών θέλει να μάθει αν θα υπάρξει κάποια θετική ένδειξη από την πλευρά
του άλλου και έχουμε την Σελήνη (στον 11ο και στον Κριό) και τον σημειοδότη του ζητούμενου (ακμή του 5ου Κρόνος στο Ζυγό) σε όψη αντίθεσης είναι από μόνη της μία όψη καθαρά αρνητική ή που θα μπορούσε να δείχνει και έντονη έλξη. (Ο δείκτης του ερωτώντος -Ερμής στον Υδροχόο- βρίσκεται στον 9ο, 5ο παράγωγο του ''άλλου'' ο οποίος έχει ακμή στον Αιγόκερω και άρα πάλι στον Κρόνο επιστρέφουμε...:blink:)
Και κάτι ακόμα...:embarrest:embarrest
Αν έχουμε σε χάρτη για ιδίου θέματος με το παραπάνω τους δείκτες των ατόμων κοινούς
στον Κρόνο είναι καλή ένδειξη για την ερώτηση ή λόγω Κρόνου συμβαίνει το αντίθετο? Παίρνουμε συμπληρωματικά τον Ήλιο και την Αφροδίτη σαν επιπλέον σημειοδότες?
Συγνώμη για τον πάπυρο ερωτήσεων αλλά θέλω να μάθω...
popininja
12-02-2011, 11:04 PM
Και άλλη απορία :blink:
Όταν έχουμε Κρόνο ανάδρομο στο 1ο οίκο
και η ακμή του 4ου είναι στον Αιγόκερω
και ο Κρόνος κάνει τρίγωνα με το ζητούμενο και τη Σελήνη είμαστε πέρα για πέρα
χαμένοι?
Τίνα Ζαχαριάδου
13-02-2011, 01:41 AM
Πόπη εξαρτάται ποιο είναι το ερώτημα, αλλά με τρίγωνα η απάντηση είναι συνήθως θετική.
Dimitraq
13-02-2011, 03:00 AM
Καλημέρα..
Σε ερώτηση τεκνοποίησης - λ.χ., θα κάνουμε παιδί εγώ και ο σύντροφός μου; - θα πάρω ως κοινό σημειοδότη τον 1ο για μένα και τον σύντροφο και τον 8ο για το παιδί;
Ή μήπως πρέπει να πάρω σημειοδότη τον 1ο για μένα, τον 7ο για τον σύντροφο και τον 8ο για την τεκνοποίηση, και αντίστοιχα τον 8ο παράγωγο του 7ου για εκείνον;
Ελπίζω να είμαι κατανοητή :unsure:
popininja
13-02-2011, 04:54 AM
Πόπη εξαρτάται ποιο είναι το ερώτημα, αλλά με τρίγωνα η απάντηση είναι συνήθως θετική.
Eυχαριστώ Τίνα :love:
Εκεινο που με μπερδεύειείναι όταν η ερώτηση ήταν ''αρνητική''
δηλαδή π.χ. ''Είδε το μήνυμά μου και αδιαφόρησε'' ή ''Θα με απολύσουν'' κ.ο.κ.
Όταν ρωτάει κανείς με άρνηση οι καλές ενδείξεις και όψεις μας δίνουν απάντηση θετική ''Ναι,θα σε απολύσουν''ή''Εφόσον έχεις καλά αποτελέσματα από το χάρτη θα παραμείνεις στο πόστο σου''?
hattie23
13-02-2011, 12:50 PM
Επειδη ομως ειναι αναδρομος δεν θα μπορουσε να σημαινει οτι μπορει να υπαρχει μια καλητερευση η μια θετικη εξελιξη η οποια ομως θα αναιρεθει οταν ο κρονος γυρισει στην κανονικη του φορα?
Δηλαδη η ωριαια δεν λειτουργει με το σκεπτικο της αναιρεσης οπως τα αλλα συστηματα? Παραδειγμα με την αναδρομη αφροδιτη αποφευγουμε υπογραφη συμβολαιων η με τον αναδρομο ερμη εχουμε "θολη" επικοινωνια.Ετσι και με οποιοδηποτε αναδρομο πλανητη δεν μπορει να δειχνει με θετικη οψη κατι καλο που στην συνεχεια μπορει να το μετανοιωσουμε ?
hattie23
13-02-2011, 12:58 PM
Eυχαριστώ Τίνα :love:
Εκεινο που με μπερδεύειείναι όταν η ερώτηση ήταν ''αρνητική''
δηλαδή π.χ. ''Είδε το μήνυμά μου και αδιαφόρησε'' ή ''Θα με απολύσουν'' κ.ο.κ.
Όταν ρωτάει κανείς με άρνηση οι καλές ενδείξεις και όψεις μας δίνουν απάντηση θετική ''Ναι,θα σε απολύσουν''ή''Εφόσον έχεις καλά αποτελέσματα από το χάρτη θα παραμείνεις στο πόστο σου''?
Εξαρταται απο το χαρτη.Κατα την γνωμη μου σε ερωτηση "θα με απολυσουν ?" κοιτας αν ο δικος σου δεικτης κανει θετικη οψη με τον δεικτης της εργασιας σου για μενα δειχνει οτι παραμενεις στην δουλεια και δεν θα σε απολυσουν.
Τωρα σε ερωτηση "ειδε το μυνημα και αδιαφορησε" ,νομιζω οτι ειναι πολυ αφηρημενη ερωτηση .
popininja
13-02-2011, 01:13 PM
Και άλλη απορία :blink:
Όταν έχουμε Κρόνο ανάδρομο στο 1ο οίκο
και η ακμή του 4ου είναι στον Αιγόκερω
και ο Κρόνος κάνει τρίγωνα με το ζητούμενο και τη Σελήνη είμαστε πέρα για πέρα
χαμένοι?
Να σας πω αν αυτό βοηθάει να κατανοήσουμε το ρόλο του Κρόνου στον 1ο, ότι η εξέλιξη της ερώτησης με τον Κρόνο ανάδρομο στον 1ο
είχε θετική έκβαση αλλά με μία μικρή χρονοκαθυστέρηση.
Τίνα είχες πάλι δίκιο.:bigsmile:
hattie23
13-02-2011, 01:39 PM
Περιεργο γιατι οτι βιβλιο εχω διαβασει σε ξενη βιβλιογραφια ,αναφερει οτι ο κρονος και μαλιστα οταν ειναι αναδρομος στον ωροσκοπο ειναι σημαδι κακοτυχιας η κακης επιλογης του ερωτοντα.
:blink:
Αυτο με τους αναδρομους με εχει καταμπερδευψει .
Τίνα Ζαχαριάδου
13-02-2011, 02:09 PM
hattie23 μου, όλα εξαρτώνται από την ερώτηση.
Αν ρωτά κάποιος για επανασύνδεση και "πάιζουν" ανάδρομοι πλανήτες τότε έχουμε θετικό αποτέλεσμα.
Αν ρωτάς κάποιος για νέα σχέση κι έχει κυβερνήτη ανάδρομο, αλλάζει γνώμη και ή δεν γίνεται η σχέση ή διαλύεται γρήγορα.
Αν ο Κρόνος μέσα στον χάρτη δεν σχετίζεται με το ζητούμενο και βρίσκεται στον 1ο οίκο, οποιαδήποτε κι αν είναι η ερώτηση δεν είναι καλή ένδειξη γιατί δείχνει προβλήματα για τον ερωτόντα.
Αν ο Κρόνος όμως βρίσκεται σε καλή θέση, βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με άλλο πλάνητη και σχηματίζει θετικές όψεις, δεν είναι αρνητικός, φέρνει μόνο καθυστερήσεις και εμπόδια που ξεπερνιούνται με σχετική ευκολία.
Ο Κρόνος στον 1ο είναι αρνητικός συνήθως γιατί δείχνει ανασφάλεια, ψυχρότητα και σκληρότητα και γιατί τις περισσότερες φορές ο ερωτών δεν είναι ευχαριστημένος από την όποια απάντηση.
Αυτά όμως, ως ένας σκέτος Κρόνος στον 1ο οίκο.
Τίνα Ζαχαριάδου
13-02-2011, 02:17 PM
Καλημέρα..
Σε ερώτηση τεκνοποίησης - λ.χ., θα κάνουμε παιδί εγώ και ο σύντροφός μου; - θα πάρω ως κοινό σημειοδότη τον 1ο για μένα και τον σύντροφο και τον 8ο για το παιδί;
Ή μήπως πρέπει να πάρω σημειοδότη τον 1ο για μένα, τον 7ο για τον σύντροφο και τον 8ο για την τεκνοποίηση, και αντίστοιχα τον 8ο παράγωγο του 7ου για εκείνον;
Ελπίζω να είμαι κατανοητή :unsure:
Γεια σου Δήμητρα, στην περίπτωση αυτή ο ωροσκόπος δείχνει το ζευγάρι.
Δεν είναι λάθος να πάρεις τον 1ο για εσενα και τον 7ο για τον σύντροφο, για λόγους ευκολίας παίρνουμε τον 1ο για να μην έχουμε πολλούς κυβερνήτες και μπερδευτούμε. Βασικά εκείνο που σε ενδιαφέρει είναι ο 1ος σε σχέση με τον 5ο, τον 8ο και και η Σελήνη.
Dimitraq
13-02-2011, 04:18 PM
Ευχαριστώ κ. Ζαχαριάδου :love:
hattie23
13-02-2011, 05:52 PM
Εχω μια αλλη απορια σχετικη.
Ειδα ενα χαρτη οπου ο κρονος βρισκονται στο 2ο αλλα μια μοιρα πριν τον ωροσκοπο.Δηλαδη 17 μοιρα και ο 1ος οικος τελειωνε στην 16 μοιρα.
Της τον ερμηνευσα σαν πλανητη που βρισκεται μεσα στον πρωτο οικο λογω του οτι επειδη σχηματιζε συνοδο ηταν σαν να "χρωματιζονταν" απο αυτον ?Εκανα λαθος ?
Αν η σεληνη σχηματιζει πρωτα αρνητικη οψη με το κυβερνητη του αλλου αλλα η τελευταια οψη που σχηματιζει ειναι θετικη με συν-δεικτη του αλλου .Σε αυτη την περιπτωση επειδη ο συνδεικτης βρισκεται κατω απο την κυριαρχια του κυβερνητη αλλαζει το αρνητικο κλιμα η εχει λιγοτερη δυναμη ?
Παραδειγμα,Σε ερωτηση που μου εγινε (για το μοναδικο γνωστο θεμα που ρωτα η πλειοψηφια των γυναικων ) .Ο μεν δεικτης της γυναικας επεφτε στον υδροχοο στον 5ο ο δε δεικτης του ανδρα επεφτε στον 2ο (αν και εγω τον τοποθετησα στον πρωτο λογο συνοδου με τον ωροσκοπο ).Η σεληνη τοποθετημενη στον 7ο στον κριο σε αντιθεση με τον αναδρομο κρονο .
Θεωρησα την απαντηση αρνητικη και ερμηνευσα το εξαγωνο μεταξυ σεληνης- αρης 7ο-5ο σαν μια απλη σεξουαλικη ενδεχομενως σχεση αλλα οχι κατι σοβαρο.
Απογοητευτηκε (αναμενομενο με κρονο στον 1ο) αλλα μηπως επειδη ο κρονος ειναι αναδρομος η αντιθεση φερνει απλα καθυστερηση ως προς την σχεση?(η την επαφη :love:)
Ο κυβερνητης της Ερμης δεν εκανε καμμια οψη με κανενα δεικτη του .Ουσιαστικα οταν ενας πλανητης βρισκεται χωρις συγκλινουσες οψεις (ο ερμης της ειχε αποκλινων εξαγωνα με τον δια και την σεληνη ) στον οικο του αλλου ,το ερμηνευω οτι οτι ηταν να κανει το ατομο εχει γινει και βρισκεται πλεον στην "στα χερια " του αλλου.Ειπα απλα μην κανει τιποτα και να περιμενει :sad:
popininja
14-02-2011, 08:04 PM
Έχω κι άλλα να ρωτήσω... :love:
Μια φίλη μου η Ελένη ρώτησε αν κάποιος ενδιαφέρεται.
Αν και το θέμα είναι νωρίς να απαντηθεί λόγω μοιρών του ωροσκόπου
θα δώσω το χάρτη. Οι σημειοδότες τους Ερμής και Κρόνος κάνουν τρίγωνο
αλλά οι συγκυβερνήτες του 5ου (το παιδί που την ενδιαφέρει δηλαδή)
αντίθεση με τη Σελήνη.
Σε μία τέτοια περίπτωση τι έχει μεγαλύτερη ισχύ? Αντιλαμβάνομαι πως
όλα είναι δεμένα μεταξύ τους αλλά αναρωτιέμαι τι είναι πιο δυνάτο
για να αναλύσεις?
Οι όψεις σημειοδοτών ή των σημειοδοτών με τη Σελήνη?
1840
hattie23
14-02-2011, 09:07 PM
Έχω κι άλλα να ρωτήσω... :love:
Μια φίλη μου η Ελένη ρώτησε αν κάποιος ενδιαφέρεται.
Αν και το θέμα είναι νωρίς να απαντηθεί λόγω μοιρών του ωροσκόπου
θα δώσω το χάρτη. Οι σημειοδότες τους Ερμής και Κρόνος κάνουν τρίγωνο
αλλά οι συγκυβερνήτες του 5ου (το παιδί που την ενδιαφέρει δηλαδή)
αντίθεση με τη Σελήνη.
Σε μία τέτοια περίπτωση τι έχει μεγαλύτερη ισχύ? Αντιλαμβάνομαι πως
όλα είναι δεμένα μεταξύ τους αλλά αναρωτιέμαι τι είναι πιο δυνάτο
για να αναλύσεις?
Οι όψεις σημειοδοτών ή των σημειοδοτών με τη Σελήνη?
1840
Εσυ τι λες ?Ποια απο τα δυο κανουν τελευταια οψη ? Πριν δω το χαρτη σου λεω το εξης .Μια θετικη οψη αναμεσα στους δεικτες δεν σημαινει και θετικη απαντηση .Οπως και μια κακη οψη δεν σημαινει αρνητικη .
Το γεγονος οτι γινεται μια θετικη οψη μπορει να δειχνει ενδιαφερον η θετικο κλιμα δεν προδικαζει την απαντηση ομως.Συνηθως αφου εξετασουμε μονο την ΠΡΩΤΗ οψη που σχηματιζει καθε δεικτης ξεχωριστα ,κοιταμε τις οψεις της σεληνης μεχρι να φυγει απο το ζωδιο που βρισκεται.
Η σεληνη δειχνει το τωρα,την διαθεση του ερωτοντα η την κατασταση μερικες φορες του ζητουμενου .τελος μπορει να δειχνει τις δυσκολιες η τις "ευκολιες" ωστε να υπαρξει μια θετικη εκβαση στο ζητουμενο.
Αλλα δεν αρκουν μονο οι οψεις.
Κατεβασε των πινακα θεμελιωδων δυναμεων και κοιτα για τριπλοτητες,ορια πλανητων,δεκανους,κυβερνητ ης ωρας αν συμφωνει με τον ωροσκοπο .Απλανεις ,κληρους ,εξαρσεις ,πτωσεις ,αδυναμιες πλανητων μεσα στα ζωδια,οικους.cazimi,combust,peregrine, αναδρομους,αν οι πλανητες καιγονται απο τον ηλιο ,αμοιβαια αποδοχη,μεταφορα φωτος,αντισκιες.
Και κυριως δωσε τουλαχιστον λιγη σημασια σε καποιους βασικα σημαδια απαγορευσης.Ωροσκοπος σε πρωτες και τελευταιες μοιρες ,σεληνη σε κενη πορεια.
Βλεπεις δεν ειναι ευκολο καθε φορα "Α,μου καρφωθηκε μια ερωτηση.οριστε ο χαρτης" .Οτι δυσκολια υπαρχει να δει ενας "ερασιτεχνης" ενα χαρτη γεννησης η αλλο συστημα προβλεψης ,αλλο τοσο εχει και η ωριαια.
Δεν ειναι σουβλακι να στο δωσω στο χερι :bigsmile:
Και εγω εχω αποριες και ρωταω και εγω εχω φιλες που με ρωτανε αλλα προσπαθω να μην απευθυνομαι καθε τρεις και λιγο ,παραμονο οταν κατι δεν το εχω ξανασυναντησει η δεν μπορω να βγαλω ακρη.
Εδω και ενα μηνα ασχολουμαι και ειναι φυσικο να μην τα ξερω μονοκοπανια απο την αλλη ...Πηγαιντε σε καμμια καλη χαρτου αν θελετε απαντησεις του λεπτου .
Συγγνωμη ,αν γινομαι αυθαδης (εχω ερμη σε τετραγωνο με τον κρονο ) και ισως να ειμαι αποτομη αλλα καμμια φιλη που να εχει χασει σκυλο εχεις?
Καμμια φιλη που να ανησυχει αν το παιδι της περασει της εξετασεις ?Κανενας που ετοιμαζεται να φυγει για το εξωτερικο η μονο με "το καλημερα" καθε αρσενικου οντος οι φιλες σου θετουν ερωτησεις?:blink:
popininja
14-02-2011, 10:39 PM
hattie μου,
τα περισσότερα από αυτά που αναλύεις τα γνωρίζω.
Τα έχω δει κυρίως σε ποστ της Τίνας όταν μας εξηγεί.
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες.
Απλά επειδή όπως καλά αναφέρεις είμαι ερασιτέχνης -ούτε καν-
και δεν μπορώ να τα ζυγιάζω καλά ρωτάω για να μάθω
τι συμβαίνει όταν η ζυγαριά δεν γέρνει κατά πολύ προς μία μεριά. :bigsmile:
και επειδή σε αυτό το χάρτη είδα -μάλλον δεν είδα κάποιο πολύ έντονο ''ναι'' ή ''όχι''
είπα να ρωτήσω. :bigsmile:
anastazia
15-02-2011, 08:20 PM
Καλησπέρα!Λύστε μου και μένα μια απορία...τι εννοούμε με τον όρο "μεταφορά φωτός" στην ωριαία;
SAGIVI
16-02-2011, 02:17 AM
Καλησπέρα!Λύστε μου και μένα μια απορία...τι εννοούμε με τον όρο "μεταφορά φωτός" στην ωριαία;
Οσο πιο απλα μπορω να στο εξηγησω.
Οταν δεν εχεις καλη οψη αναμεσα στους δυο δεικτες που σ ενδιαφερουν, τοτε αν ενας ελαφρυτερος πλανητης (κυριως χρησιμοποιουμε την σεληνη), κανει οψη με καθε εναν απο αυτους τους δεικτες, χωρις να παρεμβαλεται αλλος πλανητης μεχρι να σχηματιστει η οψη τοτε εχεις μεταφορα φωτος.
Δηλαδη η σεληνη στην προκειμενη περιπτωση μεταφερει το φως της απο τον ενα δεικτη στον αλλο και ειναι κατι σαν βοηθος αναμεσα στους δεικτες. Οταν οι οψεις ειναι θετικες, τοτε ειναι βεβαια ευνοικα τα πραγματα.
Ελπιζω να απαντησουν και εμπειροτεροι απο εμενα μηπως παρελειψα κατι
anastazia
16-02-2011, 05:33 PM
Σε ευχαριστώ.Έψαχνα για κάποιο σχετικό άρθρο αλλά δεν βρήκα κάτι..Ισχύει και για τις αποκλίνουσες όψεις μεταξύ των δεικτών;
brenta
16-02-2011, 06:40 PM
Οταν η ερωτηση αφορα σπουδες κοιταμε τον 9ο οικο σωστα??Οταν ο κυβερνητης του ωροσκοπου ειναι ο κρονος και βρισκεται μεσα στον 9ο οικο ειναι θετικη ή αρνητικη ενδειξη??Αν καποιος ξερει ας βοηθεισει...
popininja
16-02-2011, 07:04 PM
Οταν η ερωτηση αφορα σπουδες κοιταμε τον 9ο οικο σωστα??Οταν ο κυβερνητης του ωροσκοπου ειναι ο κρονος και βρισκεται μεσα στον 9ο οικο ειναι θετικη ή αρνητικη ενδειξη??Αν καποιος ξερει ας βοηθεισει...
Brenta,
από τα ελάχιστα που ξέρω νομίζω πως για να είναι θετικό αυτό
θα κοιτάξουμε αν ο πλανήτης είναι ανάδρομος, σε ποιό ζώδιο είναι και με τι δύναμη
και τι όψεις σχηματίζει.
Καλύτερα όμως να σου απαντήσει κάποιος αστρολόγος ή μέλος που είναι έμπειρο
στην ωριαία.
Ψάξτο και μόνη σου είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να ανακαλύπτεις πράγματα. :bigsmile:
Φιλικά, Πόπη
brenta
16-02-2011, 07:10 PM
Δηλαδη αν ο πλανητης ειναι αναδρομος η απαντηση ειναι αρνητικη, αλλα κοιταμε και τις οψεις,το οτι ο κυβερνητης ειναι σε ζωδιο της εξαρσης παιζει καποιο ρολο??
SAGIVI
16-02-2011, 08:50 PM
Δηλαδη αν ο πλανητης ειναι αναδρομος η απαντηση ειναι αρνητικη, αλλα κοιταμε και τις οψεις,το οτι ο κυβερνητης ειναι σε ζωδιο της εξαρσης παιζει καποιο ρολο??
Brenta μου το αποτελεσμα δεν βγαινει τοσο ευκολα ειδικα με τον κρονο στον 1ο και αναδρομο. Σε πρωτη φαση αυτο μου λεει οτι αισθανεσαι μεγαλη πιεση για τις σπουδες σου αυτο το διαστημα.
Κοιταξε τωρα ο κυβερνητης του 9ου ποιος ειναι και σε ποιον οικο βρισκεται.
Αμεσως μετα θα κοιταξεις οντως τις εξαρσεις των κυβερνητων υστερα, σε ποιο οριο και ποιο προσωπο βρισκεται ο καθενας ,επειτα την σεληνη και τελος τις οψεις.
Ο αναδρομος κρονος ειναι καλος για επανασυνδεση σχεσεων, απ οτι ειχε γραψει η κυρια Ζαχαριαδου.
Για τα ορια και τα προσωπα υπαρχουν αρθρα γιατι ειναι δυσκολο να εξηγηθουν εδω.
Ελπιζω να βοηθηκες λιγακι μεχρι να δουν κι αστρολογοι μας.
hattie23
16-02-2011, 09:11 PM
Δειχνει οτι ενδιαφερεσαι σοβαρα για τις σπουδες σου και οτι εχει αγχος για το τι θα συμβει .Το γεγονος οτι ειναι αναδρομος μπορει να σου φερει παλιες εκκρεμοτητες που δεν εχεις λυσει απο το παρελθον και μπορει τωρα να μπουν σαν εμποδιο η δυσκολια.Παραδειγμα ,αν δεν μελετουσες αγγλικα ,τωρα αυτη η "αδυναμια" σου μπορει να εμφανιστει σαν ενα προβλημα μπροστα σου ,αν παραδειγμα η βιβλιογραφια που σου ζητουν να μελετησεις ειναι στα αγγλικα.
Επειδη ομως ο κρονος βρισκεται σε ζωδιο που εχει εξαρση φαινεται οτι δεν το βαζεις κατω (εξαρταταται και απο τις οψεις βεβαια).
Τελος ξεχωρα απο τους αλλους δεικτες ,κοιτα και το δια να δεις τι οψεις κανει .
brenta
16-02-2011, 09:50 PM
Παιδια σας ευχαριστω εγω νομιζα πως επειδη ο κρονος ειναι στον 9ο οτι δεν θα γινει κατι θετικο για αυτο ρωτησα η αληθεια ειναι πως εχω παρα πολυ αγχος γιατι το μαθημα ειναι πολυ δυσκολο.
SAGIVI
16-02-2011, 10:11 PM
Παιδια σας ευχαριστω εγω νομιζα πως επειδη ο κρονος ειναι στον 9ο οτι δεν θα γινει κατι θετικο για αυτο ρωτησα η αληθεια ειναι πως εχω παρα πολυ αγχος γιατι το μαθημα ειναι πολυ δυσκολο.
Καλη επιτυχια λοιπον και βαλε τα δυνατα σου
Τίνα Ζαχαριάδου
17-02-2011, 01:20 AM
Εάν ο Κρόνος κυβερνήτης του 9ου σχηματίζει θετική όψη με τον κυβερνήτη του 1ου τότε η απάντηση τείνει θετική. Κοίταξε και τις όψεις της Σελήνης.
SAGIVI
17-02-2011, 01:30 AM
Εάν ο Κρόνος κυβερνήτης του 9ου σχηματίζει θετική όψη με τον κυβερνήτη του 1ου τότε η απάντηση τείνει θετική. Κοίταξε και τις όψεις της Σελήνης.
Tινα μου συγνωμη που μπερδευομαι, αλλα ο κρονος ειναι κυβερνητης του 1ου, που βρισκεται στιν 9ο.
Εκτος αν εγω δεν καταλαβαινω τι εννοεις.
Τίνα Ζαχαριάδου
17-02-2011, 01:41 AM
Tινα μου συγνωμη που μπερδευομαι, αλλα ο κρονος ειναι κυβερνητης του 1ου, που βρισκεται στιν 9ο.
Εκτος αν εγω δεν καταλαβαινω τι εννοεις.
Εγώ μπερδεύτηκα :wacko: Έφη μου όχι εσύ και πάλι όμως εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι ο κυβερνήτης του 1ου (η κοπέλα) να σχηματίζει θετική όψη με τον κυβερνήτη του 9ου ανώτερες σπουδές, πτυχίο κτλ.)
brenta
17-02-2011, 03:17 AM
Ωραια ευχαριστω για την βοηθεια.Θελω να ρωτησω κατι αλλο οταν υπαρχουν πλανητες στο 12ο οικο σε ερωτηση μας στην ωριαια π.χ μια σεληνη που για ζητημα ερωτικης φυσεως την κοιταμε τι δηλωνει?Οτι υπαρχει μυστικοτητα γυρω απο το θεμα της ερωτησης η δεν εχει καμια σχεση με μυστικοτητα??Γενικα πλανητες στο 12ο δηλωνουν μυστικοτητα??
SAGIVI
17-02-2011, 01:24 PM
Ωραια ευχαριστω για την βοηθεια.Θελω να ρωτησω κατι αλλο οταν υπαρχουν πλανητες στο 12ο οικο σε ερωτηση μας στην ωριαια π.χ μια σεληνη που για ζητημα ερωτικης φυσεως την κοιταμε τι δηλωνει?Οτι υπαρχει μυστικοτητα γυρω απο το θεμα της ερωτησης η δεν εχει καμια σχεση με μυστικοτητα??Γενικα πλανητες στο 12ο δηλωνουν μυστικοτητα??
Brenta μου, οταν η σεληνη στην ωριαια, βρισκεται στον 6ο ,8ο, 12ο οικο, την θεωρουμε <αποδυναμωμενη. Στον 12ο οντως δειχνει μυστικες καταστασεις, ψυχικη η φυσικη απομονωση, δηλαδη γενικοτερα δυσκολια εκφρασης.
Ελπιζω να μην σ εχω παραπληροφορησει.
Ας δουμε τι θα πουν και οι εμπειροτεροι απο εμας.
popininja
21-02-2011, 10:49 AM
Καλημέρα! :bigsmile:
¶λλη μία απορία :embarrest
Λέμε για τη Σελήνη ότι κοιτάζουμε τις όψεις που κάνει
μέχρι να αλλάξει ζώδιο.
Αναλύοντας παίρνουμε την αμέσως επόμενη όψη που θα σχηματίσει
ή όλες τις όψεις μέχρι να αλλάξει ζώδιο?
Δηλ. αν έχουμε π.χ. χιαστί, μετά αντίθεση, τρίγωνο κ.ο.κ.
λέμε ότι τα πράγματα στην απάντηση θα μεταβάλλονται μέχρι να μπει
σε άλλο ζώδιο και παίρνουμε την τελευταία της όψη σαν τελική απάντηση?
Ελπίζω να μην σας έμπλεξα κι εσάς :wacko:
Και πάλι καλημέρα :bigsmile:
Τίνα Ζαχαριάδου
21-02-2011, 11:58 AM
Πόπη άλλη μια φορά να ακούσω για όψεις χιαστί στην ωριαία.....:mad:
Αναλύοντας την Σελήνη ξεκινάς με την 1η όψη που σχηματίζει και συνεχίζεις με τις υπόλοιπες πλην της χιαστί.
popininja
21-02-2011, 12:41 PM
Πόπη άλλη μια φορά να ακούσω για όψεις χιαστί στην ωριαία.....:mad:
Αναλύοντας την Σελήνη ξεκινάς με την 1η όψη που σχηματίζει και συνεχίζεις με τις υπόλοιπες πλην της χιαστί.
Τζιζ η χιαστί λοιπόν. Από τώρα θα το ξέρω και θα είμαι κάπως έτσι....:sick:
Ευχαριστώ Τίνα :love:
stellamou
23-02-2011, 12:45 PM
να παραθεσω μια απορια..οταν η ερωτηση στην ωριαια ειναι¨αν με σκεφτεται ακομα??την απαντηση την παιρνουμε λογικα απο τον ερμη και τον τριτο οικο??και τι αλλο κοιταμε,συμπληρωματικα??ακ λουθουμε την ιδια διαδικασια λογικα..
hattie23
23-02-2011, 03:19 PM
Νομιζω οτι το τι συναισθηματα υπαρχουν θα μας τα δειξει η σεληνη .Που γενικα ερμηνευεται ως δεικτης της ερωτησης αρα μας δειχνει πληροφοριες και για την συναισθηματικη κατασταση των δυο ,αμα κανει επαφη με τον κυβερνητη του αλλου η καποιον συνδεικτη του .
Η ερωτηση αφορα παλι τους δεικτες 1ο και 5ο. Ο ερμης κυβερνα γενικοτερα την επικοινωνια και δεν νομιζω οτι αυτο ξεκαθαριζει το ζητουμενο.Μπορει ο αλλος να σε σκεφτεται αλλα να μην επικοινωνει μαζι σου η μπορει να επικοινωνει και να μην σκεφτεται τιποτα σπουδαιο.
popininja
23-02-2011, 04:42 PM
Κι αλλη απορία...:embarrest
Όσον αφορά το γνωστό ερωτικοαγαπουλο θέμα :love:
έχουμε δύο σημειοδότες χωρίς όψη αλλά και χωρίς όψεις μεταξύ τους.
¨Ομως ο άντρας έχει σημειοδότη την Αφρω που πέφτει στον ωροσκόπο στον Αιγόκερω. Ένα το κρατούμενο για θετική πορεία.
Και στον 4ο έχουμε ακμή στον Σκορπιό με τη Σελήνη στον Σκορπιό στον 11ο.
Αν και είναι σε πτώση και σε ερωτικόφιλικό οίκο (όπως μου είπε η δασκάλα μας η Τίνα :love:), είναι σε 3γωνο με τον Ήλιο αλλά ετοιμάζεται να κάνει και 3γωνο με την Αφροδίτη. (η οποία είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Κρόνο στον 10ο)
Λέμε λοιπόν ότι λόγω πτώσης της Σελήνης ακόμα και αν κάνει 3γωνο με το σημειοδότη η όποια εξέλιξη θα είναι με δυσκολία αν και παθιασμένη και καμουφλαρισμένη με φιλικό ενδιαφέρον? Είναι πιο δυνατή η πτώση της για να καθορίσει τα πράγματα αρνητικά ή τα πράγματα θε βελτιωθούν λόγω θετικής όψης της με το σημειοδότη του άντρα?:blink:
hattie23
23-02-2011, 09:09 PM
Οταν δεν υπαρχουν οψεις μεταξυ των σημειοδοτων η καποια οψη που να υποδηλωνει καποια εξελιξη ,τοτε απλα τα πραγματα μενουν οπως εχουν.
Παιδια ας ηρεμησουμε λιγο .Αυτο το μηνα που βρισκεται η αφροδιτη στον αιγοκερω θα βρισκεται σε αμοιβαια αποδοχη οτι ερωτηματα και αν βαλουμε.Στις 12 περιπτωσεις οι δυο θα εχουν αυτη την αμοιβαια αποδοχη στα σιγουρα .και δεδομενου ολο το προηγουμενο διαστημα οι περισσοτεροι πλανητες βρισκονταν στον υδροχοο που παραδοσιακα κυβερνα ο κρονος .Οτι πλανητη και να ειχαμε ως δεικτη θα κοιταγαμε το κρονο ,που ειχε οψη με την αφροδιτη που εχει μαζι της αυτο το μηνα αμοιβαια αποδοχη.
Μια οψη,η μια αποδοχη δεν μας δειχνει την εκβαση της καταστασης .Ολος ο χαρτης θα δειξει πραγματα.
Η ωραια δεν γινεται βεβιασμενα.Τωρα που βρηκαμε παπα να θαψουμε καμμια τριανταρια.
Αλαργα τα ερωτηματα για να εχουμε ενα ξεκαθαρο πλανο λοιπον.
Η αμοιβαια υποδοχη μπορει να σημαινει απο πλησιασμα ως απλα οτι ο ενας με αλλον εχουν κοινα χαρακτηριστικα.Αυτο δεν σημαινει θετικη εκβαση παντα .
:bigsmile:Καλημέρα!
Ερώτηση: Σε θέμα τύπου " αν με παρακολουθεί ο Χ" ο ίδιος ή βάζοντας κάποιον επαγγελματία, ντεντέκτιβ για παράδειγμα, στον επαγγελματία δίνουμε τον Ερμή ως σημειοδότη πλανήτη?
Ή ο ντεντέκτιβ σημειοδοτείται από κάποιον άλλο πλανήτη?
Σε χάρτη που έχω κάνει με το συγκεκριμένο ερώτημα η ακμή του 7ου (ο Χ δλδ.) και η ακμή του 4ου είναι στην Παρθένο και στους Διδύμους αντίστοιχα γι΄αυτό και ο συνειρμός μου:unsure:
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για την απάντηση :cheesy:
popininja
24-02-2011, 11:48 AM
Ερώτηση: Σε θέμα τύπου " αν με παρακολουθεί ο Χ" ο ίδιος ή βάζοντας κάποιον επαγγελματία, ντεντέκτιβ για παράδειγμα, στον επαγγελματία δίνουμε τον Ερμή ως σημειοδότη πλανήτη?
Σε χάρτη που έχω κάνει με το συγκεκριμένο ερώτημα η ακμή του 7ου (ο Χ δλδ.) και η ακμή του 4ου είναι στην Παρθένο και στους Διδύμους αντίστοιχα γι΄αυτό και ο συνειρμός μου:unsure:
Γεια σου Ταυρίνα.
Καταρχήν πρέπει να βρεις τον σημειοδότη του Χ.
Να ξεκαθαρίσεις τι σου είναι αυτός ο Χ...
Είναι σύζυγος τον βάζεις στον 7ο, είναι φίλος στον 11ο κτλ.
Μόλις τον βρεις βλέπεις τα βασικά -ζώδιο, θέση, θεμελιώσδεις δυνάμεις, όψεις με τον δικό σου σημειοδότη αλλά και της Σελήνης. Από εκεί θα πάρεις βασικές πληροφορίες.
Τώρα για το θέμα Ερμή και ντετέκτιβ δεν ξέρω να σου πω
αν στέκει αλλά σίγουρα κάποιο έμπειρο μέλος θα σε βοηθήσει.
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον θέμα, θα ήθελα να μάθω πως ανιχνεύεται.:bigsmile:
Τίνα Ζαχαριάδου
24-02-2011, 12:58 PM
sei ωραία και πρωτότυπη ερώτηση.
Θα κοιτάξεις ο κυβερνήτης του 1ου και 7ου τι σχέση έχουν με τον Ποσειδώνα και τον 12ο οίκο.
Κα Ζαχαριάδου και Popinja σας ευχαριστώ πολύ για τις κατευθυντήριες γραμμές.
Κα Ζαχαριάδου θέλω μόνο να ρωτήσω το εξής, τον Ποσειδώνα εννοείτε να τον δω ως κυβερνήτη κάποιου οίκου επειδή σε ερωτήσεις όπως η δική μου από την εμπειρία σας και τις γνώσεις σας κρίνετε πως πρέπει να τον κοιτάζουμε?
Ή εννοείτε πως θα πρέπει να κοιτάξω μόνο τις όψεις του με τους σημειοδότες που μου αναφέρατε στο προηγούμενο post σας?
Παρεπιπτόντως αναφέρω πως ο Ποσειδώνας είναι μέσα στον 12ο οίκο του χάρτη και θα ήθελα μια επιβεβαίωση σε κάτι ακόμη, θυμήθηκα πως επαγγέλματα όπως ερευνητές, ντεντέκτιβ και λοιπά τα "οικειοποιείται" τα ζώδιο του Σκορπιού, θυμάμαι σωστά ή κάνω λάθος?
Ευχαριστώ πολύ
Τίνα Ζαχαριάδου
25-02-2011, 02:52 AM
sei μου, ο Ποσειδώνας στον 12ο οίκο που βρίσκεται κοίταξε αν σχηματίζει όψη με τον κυβερνήτη του 7ου.
Ερυενητές, ντέτεκτιβ κτλ είναι επαγγέλματα του Σκορπιού όμως στην ωριαία αστρολογία κατάσκοποι και κρυφοί εχθροί μελετώνται από τον Ποσειδώνα και τον 12ο. Αν κάποιος πιστεύει ότι κινδυνεύει θα πρέπει να κοιτάξει και τον Πλούτωνα και εννοέιται μέσα σε όλα αυτά πως δεν ξεχνάμε την Σελήνη.
Κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσες να κοιτάξεις είναι ο 6ο τους ανθρώπου που πιστεύεις ότι σε κατασκοπεύει, για να δεις αν έχει προσλάβει κάποιον.
Επειδή όμως μιλάμε για κυβερνήτη 7ου, ο 6ος του 7ου είναι ο 12ος επομένως τον 12ο δεν τον γλυτώνεις :bigsmile:
popininja
25-02-2011, 03:09 AM
Είδαι και κάτι άλλο και θέλω να σας το πω! :bigsmile:
Η Σελήνη στον 1ο οίκο σημειοδότης της ερωτούσας και ο Δίας σημειοδότης
του ζητούμενου στον Κριο στον 4ο οίκο (με ακμή στους Ιχθύες)
κάνουν τρίγωνο σε αγαπουλοθέμα τη στιγμή που η Σελήνη κάνει
τετραγωνάκια με πολλούς πλανήτες.
Νομίζω πως είναι μία θετική έκβαση.
Εκείνο που με ενθουσίασε είναι ότι ανάμεσα σε τόσο ''αρνητικό'' χάρτη
οι δύο ενδιαφερόμενοι ...τριγωνιάζουν και μάλιστα σε γωνιακούς οίκους!
Είναι να σε θέλει τελικά...:love:
Τίνα, καλά τα λέω ή ενθουσιάζομαι τζάμπα? :laugh:
Κοραλλία Μόζορα
25-02-2011, 12:35 PM
Πόπη,
γιατί πήρες τον Δία ως σημειοδότη του ζητούμενου, δηλαδή του άλλου προσώπου; Ο Δίας είναι σημειοδότης της ερωτούσας καθώς και η Σελήνη και το τρίγωνο σχηματίζεται ανάμεσα στους δικούς της σημειοδότες. Με τον δικό του σημειοδότη, η όψη της Σελήνης είναι αποχωρίζουσα.
Γενικά όμως στην ωριαία, οι όψεις δείχνουν γεγονότα. Όταν η ερώτηση δεν αφορά γεγονότα αλλά μια κατάσταση, (όπως εδώ "ενδιαφέρεται για μένα;") την απάντηση την παίρνουμε περισσότερο από τις θέσεις των σημειοδοτών και τις μεταξύ τους υποδοχές.
popininja
25-02-2011, 01:06 PM
Πω πω :embarrest
από τη βιασύνη και τον ενθουσιασμό μου έκανα λάθος!
Ζητώ συγνώμη. Πάλι καλά που ανέβασα το χάρτη.
Ευχαριστώ Κοραλλία.
Ο ¶ρης είναι το ζητούμενο...:cry:
Τα πράγματα αλλάζουν άρδην.
Τι κρίμα... και είχα τόσο ενθουσιαστεί.
Και πάλι συγνώμη σε όλους.
popininja
25-02-2011, 03:28 PM
Γενικά όμως στην ωριαία, οι όψεις δείχνουν γεγονότα. Όταν η ερώτηση δεν αφορά γεγονότα αλλά μια κατάσταση, (όπως εδώ "ενδιαφέρεται για μένα;") την απάντηση την παίρνουμε περισσότερο από τις θέσεις των σημειοδοτών και τις μεταξύ τους υποδοχές.
Βάσει μόνο αυτών των στοιχείων τότε βλέποντας την αμοιβαία υποδοχή
(εκτός αν κάνω πάλι λάθος) είμαστε καλυμμένοι.
Δηλαδή σε ερωτήσεις που δεν περιμένουμε ''δράση''
δεν κοιτάμε καθόλου τον 4ο και τη Σελήνη σαν συμπληρωματικό στοιχείο?
brenta
25-02-2011, 06:54 PM
Θελω να ρωτησω λεγοντας τελευαιες μοιρες στη ωριαια εννοουμε απο 28η και μετα ή κατι αλλο??
Τίνα Ζαχαριάδου
25-02-2011, 11:56 PM
Θελω να ρωτησω λεγοντας τελευαιες μοιρες στη ωριαια εννοουμε απο 28η και μετα ή κατι αλλο??
Από την 27η μοίρα και μετά.
stellamou
26-02-2011, 12:32 AM
Νομιζω οτι το τι συναισθηματα υπαρχουν θα μας τα δειξει η σεληνη .Που γενικα ερμηνευεται ως δεικτης της ερωτησης αρα μας δειχνει πληροφοριες και για την συναισθηματικη κατασταση των δυο ,αμα κανει επαφη με τον κυβερνητη του αλλου η καποιον συνδεικτη του .
Η ερωτηση αφορα παλι τους δεικτες 1ο και 5ο. Ο ερμης κυβερνα γενικοτερα την επικοινωνια και δεν νομιζω οτι αυτο ξεκαθαριζει το ζητουμενο.Μπορει ο αλλος να σε σκεφτεται αλλα να μην επικοινωνει μαζι σου η μπορει να επικοινωνει και να μην σκεφτεται τιποτα σπουδαιο.
δηλαδη σε μια τετοια περιπτωση συνδεικτης του αλλου ποιος θα μπορουσε να θεωρηθει??γιατι κυβερνητης του 5 ειναι ο ερμης μαι ακι η ακμη ειναι στην παρθενο.και δεικτης της ερωτουσας ειναι παλι ο ερμης μια και η ακμη του πρωτου ειναι στον διδυμο αρα παλι ερμης μεταβλητα ζωδια του αερα..αρα εχουμε ενα θετικο σωστα??
stellamou
26-02-2011, 12:35 AM
η σεληνη ομως δεικτης του ερωτηματος ειναι στον σκορπιο..και στον 6 οικο καμια σχεση με το ερωτημα μας και δεν κανει καποια οψη με τον ερμη απο οτι βλεπω..
stellamou
26-02-2011, 12:47 AM
η κοπελα ηταν παντρεμενη και σε διασταση το τελευταιο εξαμηνο με τον πρωην συζηγο της..και το ρωταει καποιον που γνωρισε τον περασμενο χρονο..αλλα δεν ειχαν ποτε σχεση ενω ηρθαν πολυ κοντα..στο παρελθον.εμενα παντως η απαντηση μου μοιαζει θετικη αν και με προβληματιζει η σεληνη καπως γιατι δεν κανει οψεισ με τον δεικτη...
stellamou
26-02-2011, 12:59 AM
ελπιζω να το βρηκα αυτη τη φορα...:embarrest
Τίνα Ζαχαριάδου
26-02-2011, 01:25 AM
stellamou μπορείς να μας πεις γιατί η απάντηση, σου μοιάζει θετική;
Dell Piero
26-02-2011, 01:45 AM
Δεν μας δίνετε καμία σημασία έτσι;
http://www.myhoroscope.gr/71-%F3%F5%E6%E7%F4%DE%F3%E5%E9%F2-%E1%F3%F4%F1%EF%EB%EF%E3%DF%E1%F2-%EA%E1%E9-%E5%F0%DF-%F4%F9%ED-%DC%F1%E8%F1%F9%ED/707-%F4%E9-%EA%E1%E9-%F0%F9%F2-%F3%F5%E6%E7%F4%DC%EC%E5-%DE-%F1%F9%F4%DC%EC%E5-%F3%E5-%E1%F5%F4%DE-%F4%E7%ED-%E5%ED%FC%F4%E7%F4%E1%3B.html
Την επόμενη φορά, με λύπη μας, θα απομακρύνονται μέλη από το φόρουμ και οχι θέματα.
Το συγκεκριμένο κλειδώνει...